Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Σαββατο 26 Ιουλιου 2014


Από τον Νορβηγό γιατρό, εθελοντή στη Γάζα… η απάντηση στους δημοσιογράφους που είναι στο Payrolle της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα
«Είδα έναν και μοναδικό τραυματία της Χαμάς, μεταξύ δεκάδων, εκατοντάδων τραυματιών και νεκρών που δεχθήκαμε στο νοσοκομείο. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να πει πως αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον μιας ένοπλης ομάδας (σημ. Χαμάς), λέει ψέματα και μπορώ να το αποδείξω με αριθμούς. Είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον άμαχων πολιτών στη Γάζα… που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν σπίτια και να δραπετεύσουν, όπως άλλοι λαοί που τους κτύπησαν πόλεμοι, γιατί είναι κλεισμένοι εδώ σε ένα κλουβί… Οι ισραηλινοί βομβαρδίζουν ανθρώπους εξαθλιωμένους από την πείνα και κλεισμένους σε ένα κλουβί.»
Mads Gilbert Νορβηγός χειρούργος, εθελοντής στη Γάζα
------------------------------------------------------------------------------
Πρέσβης Βενεζουέλας: Το Ισραήλ διαπράττει οργανωμένη γενοκτονία εναντίον της Παλαιστίνης
Για "οργανωμένη γενοκτονία" εναντίον του παλαιστινιακού λαού κατηγόρησε το Ισραήλ ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος καταδίκασε τις νέες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της Παλαιστίνης. Μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο, ο κ. Φερνάντες δήλωσε ότι "η Βενεζουέλα έχει τεθεί επίσημα στο πλάι του παλαιστινιακού λαού", τον οποίον "θα στηρίξει με όλες τις ανθρωπιστικές δυνάμεις και δυνάμεις αλληλεγγύης". Μάλιστα, ανέφερε ότι από το 2006 η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στο νότιο Λίβανο και των επιθέσεων εκείνης της περιόδου κατά της Παλαιστίνης. "Από τότε στηρίζουμε επίσημα το παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα όλων των προσφύγων να επιστρέψουν στη χώρα τους και φυσικά και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Παλαιστινίων, ο οποίος φυσικά είναι αδελφός λαός της Βενεζουέλας", πρόσθεσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας. Τόνισε επίσης, ότι η Βενεζουέλα δεν έχει κανένα γεωπολιτικό συμφέρον στη περιοχή, γεγονός που τη βοηθάει να βλέπει το ζήτημα από μια αντικειμενική σκοπιά. "Εμείς στηρίζουμε ολοκληρωτικά το δικαίωμα της Παλαιστίνης να υπάρχει", υπογράμμισε. Τέλος, ο κ. Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι η Βενεζουέλα σέβεται απόλυτα τον εβραϊκό λαό, έχοντας συνείδηση για το ιστορικό τραύμα που έχει λάβει ο λαός αυτός από τα Ολοκαυτώματα, ωστόσο σημείωσε ότι "κανένας λαός, ακόμα και οι λαοί που έχουν υποφέρει τόσο, δεν έχει το δικαίωμα να επιτίθεται και να εκτελεί τέτοιες εγκληματικές πολιτικές, εναντίον ενός γειτονικού κράτους και γειτονικού λαού, με τον οποίον κιόλας έχουν συζήσει για χιλιάδες χρόνια".
---------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, ενώ η νηστεία με τη ζέστη 38 βαθμών της Τεχεράνης, οι Ιρανοί συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων για την Ημέρα Quds και εκφράζονται με όλη τη δύναμη τους με τις φωνές τους, που oh Παλαιστίνιοι, Εμείς δεν θα σας αφήσουμε μόνους.
και να μην ξεχνάμε πως τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη την έχει στείλει το Ιράν
---------------------------------------------------------------------------
Καπερνάρος(ασυμβίβαστος : P ),Ζώης καί Μπαλτάκος,έτρωγαν μαζί τον αγλέουρα χθές βράδυ σε ''λιτό'' οινομαγειριό..... 180 να είναι καί ότι...νάναι !!! είναι πολλά τα λεφτά Αρη !
------------------------------------------------------------------------------
Από τότε με εκείνη τη σημαία έχεις κι εσύ κάτι εμμονές... Φυλάξου μόνο μη σε πάρουν χαμπάρι όσοι τα θεωρούν εκδηλώσεις εθνικισμού όλ' αυτά. Είναι και στο κόμμα σου κάμποσοι από δαύτους...
Ευρωβουλή: Έξαλλος ο Γλέζος εξαιτίας της έλλειψης μεταφραστών για ελληνικά
Η απουσία μεταφραστών στα ελληνικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε την αντίδραση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος παρενέβη και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», για να προσθέσει ότι «Επιτέλους, τι τη θέλετε τη χώρα μας; Για ξενοδοχείο και θέρετρο της Ευρώπης; Τελικά, αυτό θέλετε. Για το λόγο αυτό και δεν την αφήνετε να αναπτύξει την αγροτική της οικονομία, τη βαριά της βιομηχανία και τις ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Όπως δημοιεύει η Αυγή ο κ. Γλέζος ανάφερε: «Ήρθα με τις καλύτερες προθέσεις, για να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο μας. Απογοητεύθηκα όμως όταν διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν μεταφραστές για την ελληνική γλώσσα. Το ίδιο έγινε και χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, με συνέπεια η Επιτροπή να μη συνεδριάσει, μολονότι υπήρχε το φλέγον ζήτημα της Παλαιστίνη. Και ρωτάω: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αλλά γιατί αναρωτιέμαι; Αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι καινούργια, είναι η σταθερή πολιτική του Διευθυντηρίου της Κομισιόν απέναντι στην Ελλάδα. Επιτέλους, τι τη θέλετε τη χώρα μας; Για ξενοδοχείο και θέρετρο της Ευρώπης; Τελικά, αυτό θέλετε. Για το λόγο αυτό και δεν την αφήνετε να αναπτύξει την αγροτική της οικονομία, τη βαριά της βιομηχανία και τις ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
-----------------------------------------------------------------------------
Ο Roger Waters (Pink Floyd) καλεί σε καλλιτεχνικό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ....
-----------------------------------------------------------------------------
Πάρτε κι αυτό, η ίδια η Ισραηλινή αστυνομία αρνείται ότι η Χαμάς είχε την οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή και δολοφονία των 3 εφήβων!
Και να είχε βέβαια τίποτα δεν δικαιολογεί την επιβολή συλλογικής τιμωρίας, ξεκάθαρα πράγματα. Είναι απλά αισχροί ψεύτες όπως όλοι οι φασίστες...
-----------------------------------------------------------------------------
Η χούντα του Κιέβο, που εγκαθίδρυσε η ναζιστική ΕΕ, συνεχίζει τη σφαγή... Τώρα και ανοικτά στο πλευρό της -με παρουσία στις ομάδες των νεοναζί- οι "επαναστάτες" της Συρίας, οι Νατοϊκοί τρομοκράτες... (Ukrainian Fascists align themselves with Syrian Fascists)
-------------------------------------------------------------------------------
Αποστολή-διαμαρτυρία για την καταστροφή χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στη Μεσόγειο, όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray». Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που δόθηκε στις 2.00 μετά το μεσημέρι, τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το «Cape Ray». Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά. Αργά το βράδυ οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη νότια Κρήτη δεν επέτρεψαν την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους «Άγιος Νικόλαος» το οποίο επέστρεψε στην Παλαιόχωρα για λόγους ασφάλειας. Συνολικά στα δύο πλοία που συμμετέχουν σήμερα στην εν πλω διαμαρτυρία επιβαίνουν 22 άτομα. Πρόκειται για δύο ιστιοφόρα ανοικτής θάλασσας που είχαν αποπλεύσει από το παλιό λιμάνι των Χανίων στις 14.45 της Παρασκευής
-------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Νεκρός από σφαίρες ο δήμαρχος του Κρεμεντσούκ
Νεκρός από σφαίρες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Κρεμεντσούκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το σπίτι ενός άλλου δημάρχου στην πόλη Λβοβ στα δυτικά επλήγη από εκτοξευτή χειροβομβίδων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι ο δήμαρχος του Κρεμεντσούκ Όλεχ Μπαμπάγεφ δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από άγνωστο ένοπλο, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του με όπλο με σιγαστήρα. "Είναι πολύ γνωστό ότι ο Όλεχ Μπαμπάγεφ υποστηρίχτηκε από έναν σημαντικό αριθμό πολιτών στο Κρεμεντσούκ. Στη διάρκεια του (πραξικοπηματος από τους ναζιστες των δυτικων αποικιοκρατων στην πλατεία) Μεϊντάν, υποστήριξε τους ακτιβιστές, τους οποίους η τοπική αστυνομία και ο εισαγγελέας ήθελαν να κλείσουν στη φυλακή, γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Γκερασένκο. Ο ίδιος προσθέτει ότι επίθεση με εκτοξευτή χειροβομβίδων δέχτηκε στη διάρκεια της νύχτας το σπίτι του δημάρχου Αντρίι Σαντοβίι, ο οποίος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε. "Το πιθανότερο είναι αυτά τα δύο εγκλήματα να μη συνδέονται", γράφει ο ίδιος.
----------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Η εκεχειρία αποκάλυψε δεκάδες νέους νεκρούς
12 ώρες. Αυτός είναι ο χρόνος που έδωσε το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Για 720 λεπτά οι άνθρωποι στην πολύπαθη αυτή πόλη δεν θα ακούνε τις εκρήξεις ούτε θα φοβούνται μήπως πέσει καμία ρουκέτα στο σπίτι τους ή όπου αλλού έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο. Από τις οκτώ το πρωί του Σαββάτου έως τις οκτώ το απόγευμα, θα μπορέσουν να «ξεχάσουν» για λίγο τον πόλεμο και να κλάψουν για τους νεκρούς τους.
Με το πρώτο φως του ηλίου, από όταν τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι ψάχνουν κάτω από τα συντρίμμια τους δικούς τους ανθρώπους με την ελπίδα ο σύζυγος, η γυναίκα, ο πατέρας, η μάνα, το παιδί που έχουν χάσει τα ίχνη τους να βρεθούν ζωντανοί. Δεκάδες πτώματα έχουν ανασυρθεί. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 85 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί κάτω από τα ερείπια που οι ισραηλινές ρουκέτες βρήκαν το στόχο τους, ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες και σκοτώνοντας εκατοντάδες μικρά παιδιά. Αυτό που κάποτε ήταν σπίτι για χιλιάδες Παλαιστίνιους τώρα έχει μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα τσιμέντου και σε κατεστραμμένα όνειρα. Με βάση την τελευταία καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης από τις 8 Ιουλίου, όποτε ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον 985 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άμαχοι. Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά που έπαιζαν στην παραλία όταν μία ρουκέτα τους έκοψε το νήμα της ζωής. Την Παρασκευή, μάλιστα, ο Οργανισμός Ηνωμένος Εθνών ανακοίνωσε πως κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί στη Γάζα. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haarentz, ο απολογισμός των θυμάτων ξεπέρασε το «φράγμα» των 1.000 νεκρών, έπειτα από 19 ημέρες βομβαρδισμών και συγκρούσεων. Λύση στην τραγωδία ψάχνει να βρει η διεθνής κοινότητα. Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις, οι συσκέψεις αλλεπάλληλες. Όμως, τίποτα δεν δείχνει προς το παρόν να αλλάζει η κατάσταση. Λίγο πριν τη Δύση του ηλίου οι σειρήνες του πολέμου στη Γάζα αναμένεται να ηχήσουν ξανά. Με το χρόνο να είναι εχθρός διεξάγεται αυτή την ώρα στο Παρίσι η διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή. ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία και Κατάρ, έχουν καθίσει στο τραπέζι και ψάχνουν τρόπο να σταματήσει η αιματοχυσία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στόχος της συνόδου είναι «η προσπάθεια επίτευξης μίας εκεχειρίας διαρκείας στη Γάζα» όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε αργότερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών που μετέχουν στη διεθνή σύνοδο για τη Μέση Ανατολή που διεξάγεται στο Παρίσι ζήτησαν την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας που συμφώνησε το Ισραήλ με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. «Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της στρατιωτικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ», δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της ΕΕ. Η Τουρκία και το Κατάρ είναι δύο χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με τη Χαμάς. Το παρόν στη συνάντηση αυτή θα δώσει και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Σε αυτή τη φάση ωστόσο δεν πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Χαμάς ή της Παλαιστινιακής Αρχής.
-------------------------------------------------------------------------------
Κριτική ΑΝΕΛ σε Χαρδούβελη για τα «κόκκινα δάνεια»
«Ο κυνηγός Γκίκας Χαρδούβελης, με θήραμα Ελληνίδες και Έλληνες, έχει βάλει στόχο τα πάντα. Το ιδιόκτητο σπίτι, όπου οι τράπεζες των 253 δισ. εγγυήσεων και ανακεφαλαιοποιήσεων θα το αφήσουν με... ενοίκιο στους εξουθενωμένους οφειλέτες. Το εφάπαξ που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, για να εισπράξουν από ψίχουλα μέχρι τίποτα. Και έπεται συνέχεια με τα προαπαιτούμενα από τον Σημιτάνθρωπο, που έχει βάλει και η ΝΔ στη δούλεψή της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ για τα «κόκκινα δάνεια», το εφάπαξ και τα προαπαιτούμενα.
------------------------------------------------------------------------------
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στην Γάζα
Πάνω από 1.000 είναι πλέον οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, 19 ημέρες αφότου ξεκίνησε η σιωναζιστική επιχείρηση εναντίον του αοπλου πληθυσμου των Παλαιστινιων στην Λωρίδα της Γάζας. Την ζωή τους έχουν χάσει και 39 σιωναζιστικα γουρουνoστρατιωτες από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου, ενώ σε περίπου 5870 ανέρχονται οι τραυματίες από την παλαιστινιακή πλευρά.
---------------------------------------------------------------------------
«ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ»
Ρωσία: Υπεύθυνες εν μέρει για την ουκρανική κρίση οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ φέρουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία μέσω της στήριξής τους προς την ναζιστικη κλικα του Κιέβου, ανακοίνωσε η Ρωσία.
"Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ωθούν το Κίεβο προς την ισχυρή καταστολή του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Ένα είναι το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Ομπάμα φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι επιπλέον κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας και θα υπονομεύσουν την μάχη κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. "Η λίστα με τις επιπλέον κυρώσεις είναι η άμεση απόδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν χαράξει μία πορεία προς τον απόλυτο περιορισμό της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει και τη μάχη για την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής, την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και άλλες νέες προκλήσεις και κινδύνους. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες αποφάσεις θα γίνουν δεκτές με ενθουσιασμό από τους διεθνείς τρομοκράτες", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικου υπουργείου.
--------------------------------------------------------------------------------
Μπαλτάκος, Ζώης και Καπερνάρος τα… ήπιαν για το νέο δεξιό κόμμα τους σε δείπνο στη Γλυφάδα
Οι μυστικοί δείπνοι είχαν προηγηθεί. Το βράδυ της Παρασκευής, δημοσίως σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας σε ένα από τα τραπέζια υπήρχε μια μεγάλη πολιτική είδηση. Συνέτρωγαν τρία πρόσωπα κλειδιά για τις εξελίξεις στο χώρο της λεγόμενης δεξιάς πολυκατοικίας. Και ήταν εκεί γιατί ήθελαν να τους δουν και να ενημερώσουν αρμοδίως κάθε ενδιαφερόμενο. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Τάκης Μπαλτάκος πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που ουσιαστικά αποπέμφθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα συνομιλία τους, βιντεοσκοπημένη από κρυφή κάμερα. Δεύτερος, ο Χρήστος Ζώης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, πρώην βουλευτής (γενικώς), πρόεδρος της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης και αντιπρόεδρος -υπό τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα- της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό. Τρίτος, ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, ανεξάρτητος βουλευτής που αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως και ο κ. Ζώης παλαιότερα.
Τι τους συνδέει Κοινό τους χαρακτηριστικό: Είναι δεξιοί και δεν ντρέπονται να το υποστηρίξουν. Κοινή τους επιδίωξη: Η δημιουργία ενός κόμματος της πατριωτικής δεξιάς που θα κινείται αριστερά της Χρυσής Αυγής και δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό ήταν και το θέμα της συζήτησης που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στη Γλυφάδα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντιούνται.
Τα… γεννητούρια Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση θα γίνει μέσα στο Φθινόπωρο. Και οι τρεις συνομιλητές της Γλυφάδας εκτιμούν ότι θα έχουν κοινοβουλευτική παρουσία και στην παρούσα Βουλή και άρα θα μπορέσουν να έχουν μια πρώτη ευθεία διαπραγμάτευση με τον πρωθυπουργό που φυσιολογικά θα ζητήσει και τις δικές τους ψήφους για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που αναζητεί με αγωνία ο κ. Σαμαράς για να αποφύγει τις εκλογές.
-------------------------------------------------------------------------------
Αντιπρόεδρος ισραηλινής βουλής: " Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας ή φεύγουν ή θα τους σκοτώσουμε όλους"! Μετά κι από αυτό... καλός σιωνιστής είναι μόνον ο νεκρός σιωνιστής: η δική μας απάντηση! Κι ας λένε τα παπαγαλάκια ότι ο σιωνισμός δεν είναι ναζισμός!
----------------------------------------------------------------------------------
Aπο την μεταπολιτευση στη μεταδημοκρατια. 40 χρονια μετα, από την «αποκατασταση» στο μνημονιακο ραφι. Πρεπει να υπαρξει συγκλιση Ελλαδας-Κυπρου εναντια στην κατοχη στα δεσμα της τροικας και των μνημονιων.
------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Καμιά αναβολή των αιματηρών επιθέσεων
Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δε θα επηρεάσει την «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση, διαβεβαιώνει το Κίεβο
Πυκνώνουν οι φωνές για σύσφιξη σχέσεων της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ
ΚΙΕΒΟ.-- Οι αιματηρές επιθέσεις στις ανατολικές επαρχίες δεν πρόκειται να σταματήσουν εξαιτίας των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, διαβεβαίωσε χτες η ναζιστικη κλικα στο Κίεβο, με τον εκπρόσωπο του ναζιστικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αντρίι Λισένκο, να δηλώνει ότι η παραίτηση του νεοφιλελευθερου δουλου των δυτικων αποικιοκρατων Αρσένι Γιατσενιούκ από την «πρωθυπουργία» δε θα επηρεάσει την εξέλιξη της ναζιστικης «αντι-τρομοκρατικής επιχείρησης». «Υπάρχει ένα αποθεματικό και ανανεώνεται από τις αρχές χάρη στο ότι οι ναζιστικές Ενοπλες Δυνάμεις διαχειρίζονται λογικά τους πόρους που παίρνουν από το κράτος», διαβεβαίωσε. Την ίδια στιγμή, ο λαός της Ανατολικής Ουκρανίας ματώνει κυριολεκτικά από την επέλαση του ναζιστικού στρατού. Η τοπική διοίκηση της περιφέρειας του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι, από ολονύχτιες μάχες που έγιναν προχτές, σκοτώθηκαν 14 ακόμα άνθρωποι. Πόλεις και χωριά ερημώνουν, καθώς χιλιάδες παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Ακόμα και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έκαναν χτες λόγο για διπλασιασμό των εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία μόνο μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού για τους Πρόσφυγες αναφέρθηκε σε σχεδόν 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένους στην Ουκρανία και 130.000 που πήγαν στη Ρωσία, αριθμοί και πάλι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα. Ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Καλιουζχνι, ανέφερε χτες ότι 2,7 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στη Ρωσία από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Σύσφιξη σχέσεων ΝΑΤΟ – ναζιστικης κλικας του Κιέβου Παράλληλα με τις διεργασίες για την προκήρυξη στημενων ναζιστικων «εκλογών» και την ανάδειξη νέας ναζιστικης κλικας στο Κίεβο, συνεχίζονται και οι διεργασίες για τη σύσφιξη των σχέσεων της ναζιστικης κλικας του Κιεβου με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ειδικά το ΝΑΤΟ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προχτές βρέθηκε στο Κίεβο, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο Χιουτζ Μπέιλι, που σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη συγκεκριμένη λυκοσυμμαχία δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη, η ναζιστικη κλικα του Κιεβου δεν έχει υποβάλει σχετική αίτηση γιατι δεν εχει παρει ακομα τετοια εντολη από τα αφεντικα της τους δυτικους αποικιοκρατες. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ναζιστικη κλικα στο Κίεβο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό εταίρο για το ΝΑΤΟ και έχει ιδιαίτερα συμβάλλει σε «ειρηνευτικές επιχειρήσεις» του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτό σε χώρες που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Χτες, ο πρώην επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ναζιστικης κλικας του Κιεβου SBU, Μίκολα Μαλομουζ, δήλωνε στο ναζιστικό πρακτορείο UNIAN ότι το ΝΑΤΟ ίσως παραχωρήσει σύντομα στη χώρα το «καθεστώς του προνομιακού αδέσμευτου στρατιωτικού εταίρου», ενώ επικαλέστηκε και δικές του πηγές στην Ουάσινκτον, σύμφωνα με τις οποίες η Γερουσία και το Κογκρέσο συμφωνούν με μια τέτοια απόφαση, που δεν αποκλείεται να επικυρώσουν τις επόμενες μέρες. Τα σχέδια περαιτέρω προσέγγισης Κιέβου - ΝΑΤΟ επανέρχονται ενώ οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας - Δύσης κλιμακώνονται. Χτες, η κυβέρνηση των ναζιστικων ΗΠΑ που ηγουνται των αποικιοκρατικων σκυλιων της ΕΕ, κατηγορησε με αισχρα ψευδη παλι την Ρωσια. Μια σκατοπουτανα αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μαρί Χαρφ,ι ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα έχει την πρόθεση να στείλει περισσότερους εκτοξευτήρες ρουκετών και πυραύλων στους ρωσόφωνους, όπως και ότι «συνεχίζεται η μεταφορά όπλων από τα σύνορα» προς την Ουκρανία. Η Χαρφ αρνήθηκε όμως να δώσει διευκρινίσεις και αποδειξεις στα ψεματα που ελεγε, γιατι απλουστατα δεν ειχε καμια αποδειξη. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας δήλωνε χτες στο πρακτορείο Ρία Νόβοστι ότι «περίπου 40 όλμοι έπεσαν από την Ουκρανία στην επαρχία Ροστόβ» (σ.σ. βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία).
Πολύμορφα «παζάρια» Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, υποστήριξε χτες ξανά ότι νέες αυστηρότερες κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν στη Ρωσία, με άρθρο του στην εφημερίδα «Νιου Γιόρκ Ντέιλι Τάιμς». «Ενα οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία θα έχει κάποιες επιπτώσεις και στις δικές μας οικονομίες. Αλλά η μοναδική γλώσσα που μπορεί να καταλάβει η Ρωσία είναι τα αυστηρά οικονομικά μέτρα», σημείωσε ο Κάμερον. Τα «παζάρια» για τις σχεσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη εντείνονται καθημερινά. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντα της αστικής τάξης σε κάθε χώρα, υιοθετείται και διαφορετική στάση. Χαρακτηριστικές είναι οι «ισορροπίες» που αναζητά, π.χ., η Σερβία. Ο ειδικός σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε σχετικά: «Το ότι η Σερβία είναι ταυτόχρονα καλός σύμμαχος της Μόσχας και υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει γέφυρα και να προσπαθήσει να εξηγήσει στη Μόσχα τι πρέπει να γίνει για να μειωθεί η ένταση και να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΕ». Οσον αφορά τις έρευνες σχετικά με τη συντριβή του «Μπόινγκ 777», χτες έγινε γνωστό ότι Ολλανδία και Αυστραλία περίμεναν την οριστική έγκριση των ναζιστων πραξικοπηματιων του Κιέβου για να κανουν κανονικη εισβολη και να στείλουν σχεδόν 100 αστυνομικούς να επιτηρούν το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος. Τα αυστραλιανά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένα τμήμα της ατράκτου του Μπόινγκ 777 και οι σοροί κάποιων επιβατών βρέθηκαν σε δασική περιοχή. Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Μάικλ Μποκιούρκιβ, ανέφερε ότι το τμήμα της ατράκτου βρέθηκε σε δασώδη περιοχή «και ήταν σχεδόν από το πουθενά, γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις, δεν υπήρχαν σπασμένα κλαδιά, τίποτα που να υποδηλώνει ότι τμήμα της ατράκτου είχε καταπέσει εκεί». Τέλος, το ρωσικό δίκτυο Russia Today (RT) ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός δημοσιογράφος Γκρέιαμ Φίλιπς, που συνεργαζόταν μαζί του, κρατείται όμηρος από τις ναζιστικές δυνάμεις. Το αμερικανικό δίκτυο CNN έκανε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος Αντόν Σκίμπα κρατείται αιχμάλωτος από τους αντιφασιστες στην περιοχή του Ντονέτσκ.
-----------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Σφαγή διαρκείας από τους Ισραηλινούς
Ιμπεριαλιστικές πιέσεις για εκεχειρία ...για τα μάτια του κόσμου
ΓΑΖΑ.-- Το αίμα συνεχίζει να ρέει καθημερινά στη μαρτυρική Γάζα, από τη φονική επιδρομή του ισραηλινού στρατού με κάθε μέσο εναντίον αμάχων. Οι νεκροί αυξάνουν ώρα με την ώρα (ήδη οι καταμετρημένοι νεκροί ως χτες το βράδυ έφταναν τους 820 με γύρω στα 200 να είναι παιδιά) και οι τραυματίες προσεγγίζουν τις 5.000. Την ίδια ώρα, υποτίθεται, οι ιμπεριαλιστές, με πρώτο τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι, προωθούν ένα νέο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός για μια βδομάδα για «ανθρωπιστικούς λόγους», ενώ ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως η ΕΕ, που στηρίζουν παντοιοτρόπως το Ισραήλ, δήθεν ευαίσθητοι, ζήτησαν χτες να «διεξαχθεί έρευνα για το επεισόδιο με την οβίδα που χτύπησε το σχολείο του ΟΗΕ». Μάλιστα, στη γνωστή λογική των ίσων αποστάσεων, κάλεσε «όλα τα μέρη να σεβαστούν το απαραβίαστο και την ακεραιότητα της UNRWA» και να «προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός».
Πάντως ο ηγέτης της «Χαμάς», Χαλέντ Μεσάλ, από το Κάταρ όπου βρίσκεται, σε συνέντευξη στο βρετανικό BBC είπε ότι η πρόταση για εκεχειρία, χωρίς να υπάρξει άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, άρση του αποκλεισμού της Γάζας, που τη μετατρέπει στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου με 1,8 εκατομμύρια πολιορκημένους, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση.
Σκληρή καταστολή και στη Δυτική Οχθη Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται βάναυσα και στις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται στη Δυτική Οχθη, για την καταγγελία των εγκλημάτων στη Γάζα. Την Πέμπτη τη νύχτα ένας 24χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη κοντά στη Ραμάλα, ενώ χτες άλλοι 4 διαδηλωτές, ηλικίας 18, 22, 30 και 47 χρονών, σκοτώθηκαν από πυρά στρατιωτών και εποίκων κοντά στη Ναμπλούς. Συνολικά οι νεκροί στη Δυτική Οχθη έχουν φτάσει τους 8 τις τελευταίες 2 βδομάδες, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι συλληφθέντες. Ταυτόχρονα, το ΚΚ Ισραήλ εξακολουθεί να διοργανώνει κινητοποιήσεις μέσα στις ισραηλινές πόλεις.
Χτες είναι χαρακτηριστικό ότι ποδηλάτης από τη Μαλαισία απειλήθηκε με αποβολή από τους αγώνες της κοινοπολιτείας που γίνονται στη Γλασκώβη της Βρετανίας, επειδή στην μπλούζα του είχε το μήνυμα «Σώστε τη Γάζα». Η ...εξήγηση ήταν ότι δεν επιτρέπονται πολιτικά μηνύματα. Αν και ο αθλητής τα «δίπλωσε» και είπε ότι είχε «ανθρωπιστικά κίνητρα», το περιστατικό είναι ενδεικτικό για το πώς επιχειρείται να καλυφθεί το έγκλημα του Ισραήλ που συντελείται στη Γάζα.
-------------------------------------------------------------------------------
Νέες σφοδρές επιθέσεις των ισραηλινών ναζί ΤΩΡΑ Κυριακη 27/7 στη Γάζα Πριν λίγα λεπτά, στις 3 τη νυχτα η καταστροφή στην Αλ Καράρα...
-----------------------------------------------------------------------------
Σοσιαλιστικό Κόμμα Συρίας Μπαθ - Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: "Η κουλτούρα της Αντίστασης είναι αναγκαία για ν' αντιμετωπίσουμε τον σιωνιστικό εχθρό"!
Ο Hilal Al-Hilal, γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας Μπαθ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με επικεφαλή τον Abu Ahmad Fouad, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Μετώπου. Επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της Αντίστασης στους σιωνιστές κι υπογράμμισαν ότι η επίθεση εναντίον της Παλαιστίνης είναι ίδια μ' αυτή που κτυπάει τη Συρία.
* Η Συρία είναι η μοναδική Αραβική χώρα που έχει στρατευτεί υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
-------------------------------------------------------------------------------
Που είστε τα εκατομμύρια Αράβων; Που είναι οι Μουλάδες σας; Για τη Συρία κινητοποιήσατε εκατομμύρια, μαζί με το ισραήλ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ... εκδώσατε χιλιάδες fatwa για τη δολοφονία του Συριακού λαού. Για την Παλαιστίνη ούτε μια γαμημένη προσευχή!
------------------------------------------------------------------------------
Οι απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου των σιωνιστών, των ναζί του 21ου… για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού! Θάνατος στον σιωνισμό! Να τελειώνουμε και με τη ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, των υπαλλήλων των σιωνιστών!
------------------------------------------------------------------------------
Όλα τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, στην υπηρεσία των σιωνιστών και των ιμπεριαλιστών, από παντα, πούλησαν τον Παλαιστινιακό αγώνα... Ενώ Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ παραμενουν ασυμβίβαστα στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
------------------------------------------------------------------------------
Ας πει κάποιος στον ΗΛΙΘΙΟ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι το μωρό που γεννήθηκε προωρα από τη μάνα που ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, δεν είναι "το μωρό της ελπιδας", αλλά...
...το Ορφανό μωρό της σιωπής και της αδιαφορίας μας
* Και να 'ναι σίγουροι οι σιωνιστές και οι συνεργάτες-υπάλληλοί τους, οι ναζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών, ότι η μικρή αν επιζήσει, θα γίνει Αντάρτισσα, Φενταγίν για να λευτερώσει την πατρίδα της, να υψώσει τη σημαία στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης!
-------------------------------------------------------------------------------
Oι Ταξιαρχίες της Φατάχ, μαζί με την Χαμάς, στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων με το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς! Εκείνος ο πράκτορας της Μοσάντ, Κοέν και δήθεν δημοσιογράφος, που χθες στο ΣΚΑΙ έβαλε και κατά του Ισμάτ Σάμπρι τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ, τι έχει τώρα να πει; Τα παπαγαλάκια των σιωνιστών συντηρούν τη σιωνιστική προπαγάνδα επειδή τους προστατεύουν τα ΜΜΕ!
----------------------------------------------------------------------------
Αυτοί είναι οι σιωνιστές-ναζί του «κράτους» τρομοκράτη, που πρέπει να σβήσει από το χάρτη! Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκεχειρίας, τα σιωνιστικά γουρούνια βομβάρδισαν και εξόντωσαν μια ολόκληρη οικογένεια αμάχων!
Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκεχειρίας στη μαρτυρική Γάζα, ισραηλινό αεροπλάνο βομβάρδισε κατοικία όπου είχαν βρει καταφύγιο οικογένειες που είχαν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους στην Khuzaa με τα τρομοκρατικά μηνύματα των σιωνιστών: «Εγκαταλείψτε το σπίτι σας, θα κτυπηθεί σε 10 λεπτά» 20 νεκροί εκ των οποίων 16 μέλη της οικογένειας al-Najjar, από την Khuzaa: