Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πεμπτη 21 Αυγουστου 2014


Τι έγραφε στο προφίλ του Παπαδημούλη ο 26χρονος νεκρός της Μάνης
«η Αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός» Ο 26χρονος Γιώργος Κομμάτης στις 7 Αυγούστου με απάντησή του σε ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Facebook είχε καταφερθεί εναντίον της Αριστεράς γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός» ενώ είχε αναρτήσει και βίντεο αφιερωμένα στην 21η Απριλίου 1967. Παρ’ όλα αυτά τα μέλη της οικογένειας του νεκρού 26χρονου ισχυρίζονται ότι δεν είχε καμία σχέση με το ναζισμό, με τον αδερφό του να δηλώνει μάλιστα, ότι η οικογένειά του είναι «παραδοσιακά αριστερή».
Εuri Kommatis 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.wmv: http://youtu.be/Z-eYlEuyK3w 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.wmv 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.wmv Μου αρέσει! • Απάντηση • 2 • 7 Αυγούστου στις 2:33 μ.μ. Αλεκος Μάρκας Σκατοφιδα της χούντας η αριστερά θα κυβέρνηση και θα διωξει τη βρώμα σας αρεσει δε σας αρέσει. Euri Kommatis Κοπιαστε φασισταρια να κάνετε πραξικόπημα! Θα φατε τα πηθικομουτρα σας! Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 14 Αυγούστου στις 9:00 π.μ. Euri Kommatis Αφιερωμένο στους αριστερούς.... Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 7 Αυγούστου στις 2:33 μ.μ. Euri Kommatis Θα σε εχω στα υπόψιν οταν ερθει η ωρα εχω ιδιαίτεροι συμπάθεια στους αριστερους.... Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 7 Αυγούστου στις 2:30 μ.μ. Euri Kommatis Αααα ωραια για να ξερω που θα σε βρω.... Η ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ..... Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 7 Αυγούστου στις 1:55 μ.μ. Euri Kommatis Ηθελα να ηξερα ρε τουρκόσποροι λαθρομετανάστες του σύρριζα σε ποιο ονειρο βλέπετε κυβέρνηση παλιοπασοκι πρωιν και αριστεροί που έχετε καψει ολοκληρα χωρια και την ελλαδα στο παρελθόν ακομα και η Ρωσία γενέτειρα της Αριστεράς τη ξεριζωσε μονο οι κορεατες εμειναν κανενας άλλως στο κοσμο και θελετε και κυβερνηση με τα leopard θα σας περάσουμε απλυτοι.....!!!!!!!!!!! Μου αρέσει! • Απάντηση • 13 Αυγούστου στις 7:53 μ.μ.
Οι συγγενεις τους??? Από αυτους οι δύο νέοι υποψήφιοι με την χρυσή αυγή???
------------------------------------------------------------------------------
Παραδόθηκε ο δεύτερος δράστης Μάνης - Τους δολοφόνησαν για αναβολικά 800 ευρώ
Γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με "ηχηρό" επώνυμο ο ένας 19χρονος
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, της στυγερής δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη. Την τετάρτη συνελήφθη για την δολοφονία ένας 19χρονος από την Καλαμάτα ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν και οι δύο νέοι στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Ο πρώτος 19χρονος κρατείται από χθες το απόγευμα στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου ανακρίνεται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για το διπλό φονικό αναζητούνται πιθανόν ακόμη δύο άτομα. Θύματα ήταν οι δύο νεαροί φίλοι, ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγουρός από την Καλαμάτα και ο 26χρονος Γιάννης Κομμάτης από τη Σάμο, που χτες το πρωί ανασύρθηκαν νεκροί, πυροβολημένοι με σφαίρες κυνηγετικού όπλου από φαράγγι σε δύσβατη περιοχή στον Κάμπο Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετική καραμπίνα που ανήκε στην μητέρα του. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φίλου που αναζητείται, μετέφερε με φορτηγάκι τα άψυχα κορμιά και τα πέταξαν σε φαράγγι στην αγροτική περιοχή Λίμνα της δυτικής Μάνης, όπου οι ντόπιοι πετούν νεκρά ζώα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας 19χρονος είχε παραγγείλει στον 26χρονο, Κωνσταντίνο Σγούρο, μία παρτίδα αναβολικών ουσιών, χωρίς ωστόσο να την πάρει ποτέ στα χέρια του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο νέοι να έχουν συχνότατους διαπληκτισμούς γι' αυτή την συμφωνία, ενώ πηγές αναφέρουν πως διαφωνούσαν έντονα, ακόμη και δημόσια, στο γυμναστήριο στο οποίο σύχναζαν. Σύμφωνα με τις πληροφοριες, ο ένας από τους δυο 19χρονους δράστες του διπλού φονικού γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με "ηχηρό" επώνυμο. Εν τω μεταξύ, βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος, που ανήκει στη μητέρα του συνεργού του. Ο πρώτος δράστης μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας. Οι δυο τους είχαν δώσει στα θύματα 800 ευρώ ως προκαταβολή για να αγοράσουν ποσότητα αναβολικών, χωρίς όμως να παραλάβουν τα σκευάσματα. Έτσι, έκλεισαν ραντεβού για να δοθούν εξηγήσεις, αλλά -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός 19χρονου- το ένα από τα θύματα τον χαστούκισε και ακολούθησε συμπλοκή. Οι δράστες, που και αυτοί είναι σωματώδεις, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους δυο bodybuilder και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές! Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν! Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε μέσα στο όχημα της μητέρας του δολοφόνου και παρελήφθη από ειδικούς της Σήμανσης, που εξετάζουν και το μοτοποδήλατο μάρκας Beverly του Κωνσταντίνου Σγούρου, το οποίο βρέθηκε μετά από υπόδειξη του ενός 19χρονου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν πετάξεις τις σορούς των δυο νεαρών.
------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν εν ψυχρώ αφροαμερικανό στις ΗΠΑ
Δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατάει αιχμηρό αντικείμενο όπως υποστηρίζει η αστυνομία
Βίντεο, με το οποίο φαίνεται η εν ψυχρώ εκτέλεση του 25χρονου αφροαμερικανού Καζίμ Πάουελ, από την αστυνομία του Σαίντ Λιούις δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τις αρχές. Ο νεαρός που σκοτώθηκε την Τρίτη, είναι ο δεύτερος κατά σειρά νεκρός αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών τις τελευταίες 10 μέρες, κάτι που έχει πυροδοτήσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στην πόλη Φέργκιουσον της πολιτείας Μισούρι. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σέντ Λούις Σαμ Ντότσον δήλωσε πως ο ύποπτος φερόταν παράξενα πηγαίνοντας πάνω κάτω στο δρόμο. Στο βίντεο εμφανίζεται ο 25χρονος να περπατάει νευρικά γύρω από δύο κουτάκια αναψυκτικών που έχει αφήσει στο πεζοδρόμιο. Το ένα χέρι του είναι στην τσέπη του φούτερ που φοράει χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν κρατάει κάποιο όπλο αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούσε μαχαίρι. Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ο 25χρονος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και έβγαλε ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία και φώναξε στους αστυνομικούς: «Πυροβολήστε με τώρα. Σκοτώστε με». «Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος τους και έφτασε μόλις τρία με τέσσερα πόδια από τον έναν αστυνομικό. Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του» δήλωσε ο Ντότσον. Το βίντεο όμως διαψεύδει τη δήλωση για το πως συνέβη το περιστατικό, καθώς φαίνεται ότι ο 25 χρονος δεν πλησίασε τους αστυνομικούς στην απόσταση της οποία ανέφεραν αρχικά. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να πυροβολούν 15 δευτερόλεπτα από την άφιξή τους στο σημείο, σκοτώνοντας τον νεαρό με 12 σφαίρες. Το αστυνομικό τμήμα του St. Louis δημοσίευσε το βίντεο και την τηλεφωνική κλήση, αναφέροντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι θα δράσει με διαφάνεια. Ο άνδρας που έχει τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο όλο το περιστατικό σοκαρισμένος αρχίζει να φωνάζει «τον σκότωσαν, θα μπορούσαν να του είχαν ρίξει με taser» ενώ στο σημείο φτάνουν και άλλοι αστυνομικοί που απομακρύνουν τους αυτόπτες μάρτυρες.
---------------------------------------------------------------------------------
Και τι θα γίνει του χρόνου που "οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρωτών μειώνονται κατά το ήμισυ";
Αρθρογράφος: Χρήστος Κάτσικας
Σε συνέντευξή του σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3. δήλωσε τα παρακάτω όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Του χρόνου το σύστημα με την αναπλήρωση πεθαίνει. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2015 αν δεν ανατραπεί το 1/10. Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ». "Πρέπει" λέει ο Υπουργός Παιδείας. Ωστόσο αυτό το μεγαλοπρεπές και πονόψυχο "πρέπει" μπορεί να μαλακώνει καρδιές ωστόσο δεν κοστίζει τίποτε ως λέξη στο στόμα ενός Υπουργού. Κι αν το "πρέπει" δεν γίνει πράξη; Κι αν το 1/10 συνεχιστεί; Είναι φανερό. Αν "του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ" τότε το Υπουργείο Παιδείας θα ψάξει και πάλι να βρει τις γνωστές "λύσεις": Συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, νέα αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, περισσότερα παιδιά στο τμήμα, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κλπ γνώριμα μέτρα από αυτά που έχουν δυσκολέψει τη δουλειά και τη ζωή των εκπαιδευτικών, που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, τις ψυχικές ασθένειες, την πίεση που σκάβει σιγά και αθέατα τις ζωές όσων αναπνέουν την κιμωλία μέσα στην τάξη. Επιτέλους: Σε όποιον δεν αρέσει να έρθει σε αυτή τη θέση ας κουνηθεί. Δεν είναι δέντρο! Το τι θα γίνει, είναι σαφές και δεν χωράει καμιά αμφιβολία, εξαρτάται από την έκβαση της (ταξικής την λέγαμε παλιότερα) πάλης, των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών. Τι θα γίνει, λοιπόν, ας απαντήσουμε, σωστά στην ερώτηση πολλών που ανησυχούν: Θα γίνει ότι τους αφήσουμε να κάνουν. Και ας το καταλάβουν αυτό όλοι και κυρίως οι δυσαρεστημένοι για να αλλάξουν και να γίνουν δραστήριοι δυσαρεστημένοι. Να το επαναλάβω. Σε όποιον δεν αρέσει να έρθει σε αυτή τη θέση ας κουνηθεί. Δεν είναι δέντρο!
--------------------------------------------------------------------------------
Απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τους υπευθύνους για το φαγοπότι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις
Πρωτοφανής γνωμοδότηση
Την απαλλαγή των ευθυνών από το μεγάλο φαγοπότι των δημοτικών επιχειρήσεων και των επικεφαλής αυτών, γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Συγκεκριμένα κρίνει την διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά τους στους οικείους Δήμους, απαλλάσσοντας επιπρόσθετα και τους όποιους ιδιώτες συνυπόχρεους για τα φέσια.
-----------------------------------------------------------------------------
«Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα – Μοιάζει να χτυπήθηκε απο σεισμό»
Μιλά στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά ο Γερμανός δημοσιογράφος Martin Lejeune ο οποίος βρίσκεται στη Γάζα και έμενε επί έναν μήνα με Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Ισραήλ. Ο ίδιος περιγράφει την απόλυτη καταστροφή που έχει υποστεί η Γάζα από τον ανελέητο ισραηλινό βομβαρδισμό, με βόμβες έως και 1000 κιλών και στα βίντεο-οδοιπορικό του καταγράφεται η επόμενη μέρα των βομβαρδισμών όπως αποτυπώνεται στους δρόμους της Γάζας. Στις 24 Σεπτέμβρη ο Lejeune θα καταθέσει στην επιτροπή Russell για τα εγκλήματα πολέμου που κατέγραψε από τις σφαγές αμάχων στην Σετζάγια, σε προσφυγικό καταυλισμό και στην παραλία της Γάζας, επιθέσεις όπου σκοτώθηκαν δεκάδες παιδιά και άμαχοι πολίτες.
--------------------------------------------------------------------------------
Ομαδικοί βιασμοί σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων
Σοκάρουν οι ιστορίες φρίκης σε Ίδρυμα στο Βόλο. Σύμφωνα με το 'Ταχυδρομο" του Βολου, θύματα ομαδικού βιασμού έπεσαν δύο ανήλικοι το περασμένο Σάββατο, μόλις έναν μήνα μετά την καταγγελία για επίσης ομαδικό βιασμό 14χρονου Αλβανού. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 15 και 16 χρόνων, δέχτηκαν επίθεση από τροφίμους του Ιδρύματος, οι οποίοι τους έσυραν στις τουαλέτες και τους βίασαν. Σύμφωνα με το "Ταχυδρόμο" του Βολου το περιστατικό αντιλήφθηκε ο νυχτερινός φύλακας, ο οποίος δεν βρήκε τα αγόρια στους θαλάμους και τα εντόπισε κακοποιημένα στις τουαλέτες, ενώ ο ίδιος φέρεται να δέχτηκε απειλές για τη ζωή του από τους δράστες, προκειμένου να αποκρύψει το γεγονός. Η φύλαξη του Ιδρύματος, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ελλιπής, ιδιαίτερα το βράδυ, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλούν στις αστυνομικές αρχές οι συνεχείς εξαφανίσεις ανηλίκων που οδηγούνται για σωφρονισμό και πολύ σύντομα γίνονται... καπνός. Αυτήν τη στιγμή στο Ιδρυμα φιλοξενούνται 22 αγόρια, ηλικίας 8-18 χρόνων, που έχουν παραβατική συμπεριφορά και οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν τον εγκλεισμό τους εκεί για σωφρονισμό. Τα παιδιά ζουν σε ημιελεύθερο καθεστώς, αλλά όπως σημειώνεται δεν γίνεται διαχωρισμός σε σοβαρά και λιγότερο σοβαρά παραπτώματα.
------------------------------------------------------------------------------
Το 2014 υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έλκονται κατά εκατοντάδες από τον ναζισμό. Πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι ο ναζισμός, ενώ σε αρκετούς από αυτούς -αν όχι σε όλους- τους αρέσει. Τότε είναι που ξεκινά ο πραγματικός θάνατος ενός ανθρώπου. Όχι όταν τον βρουν πεταμένο σε ένα χαντάκι.
Όταν είσαι γονιός κηδεμόνας ή οτιδήποτε παρεμφερές και βλέπεις το παιδί σου να γίνεται φασίστας και νεοναζί δίχως να κάνεις τίποτα, τότε είσαι κι εσύ φασίστας και νεοναζί• και την σκανδάλη την πάτησες μαζί με τους πραγματικούς φονιάδες, όσο κι αν αυτό σε πονάει ή δεν το καταλαβαίνεις.
-------------------------------------------------------------------------------
Στην Συρία, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, όπως τους ενθαρρύνει το δημοκρατικό καθεστώς Άσαντ, στέκονται μαζί στον αγώνα κατά των δυτικοθρεμμένων τζιχαντιστών - αδελφών του ISIS. Η δύση προσπαθεί από το πουθενά και με βάση στο πουθενά τώρα να μπλέξει την υπόθεση του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου με το καθεστώς Άσαντ και, ουσιαστικά, να δικαιολογήσει μία πιο άμεση εμπλοκή στα της Συρίας. Βέβαια, στην Συρία υπάρχει η μόνη ρώσικη ναυτική βάση στην Μεσόγειο και δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο.
------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ! ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΙΚΡΑΘΕΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΚΡΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥΣ!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!!
--------------------------------------------------------------------------------
Στο Μεσαίωνα αυτομαστιγώνονταν, σήμερα αυτομπουγελώνονται
Παγωμένο μπουγέλωμα για πλούσιους και διάσημους
Πάμπολλα βίντεο με σελέμπριτις που περιλούζονται με έναν κουβά νερό κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στο Διαδίκτυο. Ναι, ταλαιπωρούνται οι έρμοι, αλλά για καλό σκοπό: να ευαισθητοποιήστουν την κοινή γνώμη για μια βαριά ασθένεια, τη νόσο του Γκέρινγκ ή Aμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Kάθε αυτομπουγελωμένος έχει την υποχρέωση να προτείνει τουλάχιστον άλλους γνωστούς του που πρέπει μέσα σε 24 ώρες, ενώπιον της κάμερας, εννοείται να ρίξουν έναν κουβά παγωμένο νερό στο κεφάλι τους ή να δώσουν 100 δολάρια στο ίδρυμα υπέρ των πασχόντων από ΑLS (ή να κάνουν και τα δύο). Η καμπάνια αυτή (ΑLS Ice Bucket Challenge) έχει τεράστια επιτυχία αφού στους μπουγελωθέντες συγκαταλέγονται πρώτα ονόματα από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, της σόου μπίζ, της πολιτικής του αθλητισμού, των επιχειρήσεων: Μπιλ Γκέιτς, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Λαίδη Γκάγκα … Με τη μέθοδο της πυραμίδας (και όχι της σκυταλοδρομίας όπως λανθασμένα γράφτηκε) οι λουόμενοι πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Στο Μεσαίωνα οι φανατικοί χριστιανοί αυτομαστιγώνονταν σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές για να δείξουν ότι συμμερίζονται τα πάθη του Χριστού. Σήμερα οι επώνυμοι αυτομπουγελώνονται για να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο. Όμως τα βιντεάκια που τα βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν λένε τίποτα για την ίδια την ασθένεια ή για το μέγα πρόβλημα της δημόσιας υγείας στην Αμερική και σε άλλες χώρες. Είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες ξοδεύουν αμύθητα ποσά για την έρευνα και την παραγωγή life-style drugs και όχι life-saving drugs και αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο της εποχής μας. Με άλλα λόγια, η καμπάνια αυτή δεν αφυπνίζει, αλλά αποκοιμίζει και αποβλακώνει.
---------------------------------------------------------------------------------
Έντονο κύμα ζέστης με σαραντάρια έως την Κυριακή
Ένα νέο κύμα έντονης ζέστης δείχνει να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από την Πέμπτη έως περίπου και την Κυριακή 24 Αυγούστου, με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να αγγίξουν τοπικά και τους 40-41 βαθμούς, κυρίως στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά και κυρίως την Κυριακή. "Κάποιο φρένο" στην επικείμενη θερμή εισβολή δείχνει να βάζει περίπου από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη, η οποία εκτός από την ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο που θα χαρίσει και πάλι ανάσες δροσιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, δεν αποκλείεται να αφήσει και κάποιες διάσπαρτες μπόρες κυρίως την Δευτέρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά τώρα στην εξέλιξη του καιρού από τις 26 Αυγούστου και έως τις αρχές του Σεπτέμβρη, αν και… «μακριά», κατά τη γνώμη μου τα περισσότερα, πιο φρέσκα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στη διατήρηση της καλοκαιρίας στη χώρα μας, τη συνέχιση του μελτεμιού στο Αιγαίο χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις στην έντασή του και με τις μέγιστες θερμοκρασίες τα μεσημέρια σε επίπεδα που θα "ξεφεύγουν" μόνο ελαφρώς προς τα πάνω από τα συνηθισμένα για την περίοδο.
-------------------------------------------------------------------------------
Τι σημαίνουν τα τατουάζ αστέρια που είχαν οι δολοφονημένοι της Μάνης
Εκτός από την σβάστιγκα των Γερμανών Ναζί που είχε ο ένας από τους δύο νεκρούς νέους στην Μάνη, ερωτηματικά προκύπτουν για τα αστέρια με τις 8 ακτίνες που έχουν στους δύο τους ώμους οι δολοφονημένοι. Το συγκεκριμένο σύμβολο, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η εφημερίδα «Το Εθνος», χρησιμοποιείται κατά κόρον ως σημάδι μύησης στη ρωσική μαφία και σημαίνει «δεν προσκυνάμε κανέναν». Συγκεκριμένα η οργάνωση της ρώσικης μαφίας Vor z zakone χρησιμοποιούσε αυτό το σήμα από την εποχή της Σοβετικής Ένωσης όπου και δρούσε. Το τατουάζ αυτά γίνονται ή στα γόνατα, δείχνοντας ότι το μέλος της μαφιόζικης οργάνωσης δεν πρόκειται να γονατίσει απέναντι στο νόμο, ενώ στην περίπτωση που γίνεται στους ώμους, τότε συμβολίζει κάποια θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης.
-----------------------------------------------------------------------------
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανια
Οι πρώτες νταλίκες της ρωσικής οχηματοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας πέρασαν σήμερα το σταθμό ελέγχου εντός του ρωσικού εδάφους και κινούνται προς τα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την περιοχή. Τα φορτηγά έχουν μετακινηθεί στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού μεθοριακού σταθμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πέρασαν σε ουκρανικό έδαφος ή αν έχουν σταματήσει στο ουκρανικό φυλάκιο ελέγχου.
Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Τουλάχιστον 415.800 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας ή στη Ρωσία κυρίως» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας «υπάρχουν 190.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άριαν Ρούμερι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ. Επιπλέον σύμφωνα με την UNHCR 197.400 άνθρωποι έχουν καταφύγει προς τη Ρωσία (78.000 εκ των οποίων έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα). Την ίδια ώρα 14.600 έχουν φύγει προς την Πολωνία και 13.883 προς τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, που δημοσιεύτηκε την 5η Αυγούστου, 117.000 άνθρωποι ήταν εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία και 168.000 είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Ρωσία.
Σκληρές οδομαχίες Εν τω μεταξύ ναζιστικες οβίδες έπληξαν το κέντρο του Ντονέτσκ, προπύργιο των κατοικων του αλλα και των αντιφασιιστών στην ανατολική Ουκρανία κοντά στο στάδιο της Σαχτάρ Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Τουλάχιστον 10 εκρήξεις από τους ναζι συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης.
--------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε ισλαμοφασιστες στη Συρια!
Πριν από αρκετούς μήνες η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε Σύρους αντάρτες που βρίσκονταν «παγιδευμένοι», έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μία τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και από την άλλη τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Οι παραδόσεις αυτές έγιναν «πριν από πολλούς μήνες, όταν οι ισλαμοφασιστες στη Συρια αντιμετώπιζαν ταυτόχρονα το αραβικο στρατό της Συριας και του Μπασάρ αλ Άσαντ και αυτήν την τρομοκρατική ισλαμοφασιστικη οργάνωση, όπως εχει εξελιχθει τωρα που δεν υπακουει τους αποικιοκρατες, το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο δικτατορας αρχιπουσταρας με τα κοκκινα μαγουλακια, ρεφορμιστης, Ολάντ από το νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό. «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους μοναδικούς ισλαμοφασιστες μισθοφορους μας στη Συρια που μας υπακουνε και μαχονται για τα συμφεροντα μας (. . .) χωρίς όπλα», πρόσθεσε ο Γάλλος αρχιπουσταρας δικτατορας μιλώντας στα δυτικα ρουφιανοπαπαγαλακια. Ο Ολάντ διευκρίνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή τηρώντας τις «δεσμεύσεις» και «τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνοντας ότι το Παρίσι έστειλε «έναν αριθμό εγκεκριμένων υλικών» στους ισλαμοφασιστες μισθοφορους τους. «Ακόμη και σήμερα, είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στη Συρία», συνέχισε. «Από τη μία πλευρά, το καθεστώς της Συριας και του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει να σφυροκοπά και να σφαγιάζει τους ισλαμοφασιστες μισθοφορους μας, από την άλλη το Ισλαμικό Κράτος των ισλαμοφασιστων που δεν υπακουουν πλεον και, στη μέση, μόνο οι αποικιοκρατες που επρόκειτο να σχεδιάσουν το μέλλον» της χώρας. «Επομένως, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την υποστήριξη που παρείχαμε σε αυτούς τους ισλαμοφασιστες μισθοφορους μας, τους μόνους που συμμερίζονταν το δικο μας πνεύμα της «δημοκρατίας»», εκτίμησε ο αρχιπουσταρας ρεφορμιστης Ολάντ. Αναφερόμενος στις παραδόσεις γαλλικών όπλων στις κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ που μάχονται τα ισλαμοφασιστικα κτηνη του Ισλαμικού Κράτους (εδώ να πουμε ότι οι Κουρδοι του βορειου Ιρακ είναι το πιο σιωναζιστικο κινημα που υπαρχει εξω από το Ισραηλ), ο Γάλλος πρόεδρος παρατήρησε ότι «παραδόξως, οι ισλαμοφασιστες τρομοκράτες είναι καλύτερα εξοπλισμένοι από τις οργανωμένες αποικιοκρατικες χώρες που τους πολεμούν», εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άρπαξαν οπλισμό από τα αποικιοκρατικα κράτη που τους ανεφοδιαζαν και τωρα τους πολεμούν. Ο Ολάντ είπε ότι ήδη έχει φτάσει στο Ιράκ ένα «πρώτο κομβόι» βοήθειας, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους. «Ήμασταν οι πρώτοι που δώσαμε τέτοιο υλικό», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι το Παρίσι «έκανε το καθήκον του». Το παράδειγμα της Γαλλίας φαίνεται ότι ακολουθεί και η υπόλοιπη Ευρώπη όπως για παράδειγμα «μια χώρα όπως η Γερμανία που δέχτηκε επίσης να κάνει παραδόσεις» όπλων αλλά και «πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
--------------------------------------------------------------------------------
Oυκρανία: Αιματηρός και ο σημερινός απολογισμός από τις νέες επιθέσεις
Αιματηρός είναι και ο σημερινός απολογισμός από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, καθώς τουλάχιστον 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν από τους ναζιστες σε μάχες ανάμεσα σε ναζιστικές δυνάμεις και αντιφασιστες αντάρτες. Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται να αρχίσουν πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο των προσπαθειών των αποικιοκρατων να εξαλειψουν τους αντιφασιστες για να «εξευρεθεί» μια «πολιτική λύση» που τους συμφερει στην κρίση. Ο «πρόεδρος» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο θα έχει εντολες απο την αφεντρα του καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο το Σάββατο. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατα στελέχη της ΕΕ την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Τελωνειακής Ένωσης που έχει προωθήσει η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα γίνει στη Λευκορωσία. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας των ναζι, τουλάχιστον πέντε Ναζιστες στρατιώτες σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσαν ναζιστικά ΜΜΕ στο Κιεβο. Οι αρχές στο Ντονέτσκ ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά του ναζιστικου πυροβολικού που έπληξαν την πόλη. Οι σωφρονιστικές αρχές στη γειτονική πόλη Μακιίβκα ανακοίνωσαν ότι τέσσερις κρατούμενοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα έπληξε μια φυλακή. Επίσης, ο Λισένκο επιβεβαίωσε πως ένα μαχητικό ναζιστικο αεροσκάφος, ένα Σουχόι Su-24 όπως είπε, καταρρίφθηκε από τους αντιφασιστες αντάρτες χθες, διευκρινίζοντας ότι το διμελές πλήρωμά του έκανε χρήση των εκτοξευόμενων καθισμάτων. Ο Λισένκο είπε, ωστόσο, ότι δεν έχει καμιά πληροφορία σχετικά με τους ισχυρισμούς των ανταρτών πως κατέρριψαν δύο ελικόπτερα Mi-24 την ίδια ημέρα. Μεγάλο μέρος των μαχών σήμερα επικεντρώθηκε στην Ιλοβάισκ, μια πόλη ανατολικά του Ντονέτσκ όπου βρίσκεται ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος. Τουλάχιστον 16 μέλη της Ναζιστικης εθνικής φρουράς και ομάδων ναζιστων εθελοντών έχουν σκοτωθεί σε μάχες γύρω από την πόλη τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε ο Αντόν Γκεραστσένκο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ναζιστικης κλικας του Κιεβου. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των αντιφασιστων ανταρτών που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι αντιφασιστες μαχητές ανακατέλαβαν την Ιλοβάισκ και περικύκλωσαν ναζιστικά στρατεύματα έξω από αυτή. Στο μεταξύ στη Λουγκάνσκ τουλάχιστον τρεις πρόσφυγες, ανάμεσά τους ένα παιδί πέντε ετών, σκοτώθηκαν όταν πυρά των ναζιστών έπληξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Περίπου 500 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά το Λουγκάνσκ, όπου μαίνονται εδώ και μήνες μάχες ανάμεσα σε αντιφασιστες και ναζιστες των δυτικων αποικιοκρατων.
-----------------------------------------------------------------------------
Εκθέτει την κυβέρνηση το φονικό της Μάνης
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ στους ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ
Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Παρά την συντονισμένη προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ και των μιλιταριστικών μέσων να παρουσιαστούν οι δολοφονημένοι Χρυσαυγίτες της Μάνης ως φίλοι της Αρχαίας Ελλάδας και «ελληναράδες» –με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηλιθιοδικο σαιτ defencenet.gr που ανακαλύπτει γεματο βλακεια «φυλετικά κίνητρα και όχι πολιτικά, όπως είχε αρχικά υποτεθεί στην υπόθεση της στυγερής διπλής δολοφονίας των νεαρών εθνικιστών στη Μάνη, αφού δύο 19χρονοι, οι οποιοι είναι σιγουρα ελληνικης καταγωγής, αλλα όχι οργανωμενοι χρυσαυγιτες, ομολόγησαν τη διπλή δολοφονία»- καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Χρυσαυγίτη 25χρονο ΕΠΟΠ Γιάννη Κομμάτη, ως «»αγαθό γίγαντα» λόγω της μυικής διάπλασης και της αγάπης που είχε για τη γυμναστική και το bodybuilding». Η αστυνομική έρευνα αποδεικνύει την εμπλοκή των θυμάτων σε παράνομο εμπόριο αναβολικών! Και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η σχέση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα γυμναστήρια και τις Ειδικές Δυνάμεις, τους φουσκωτούς και τις επικίνδυνες συμμορίες του υποκόσμου, που όμως απολαμβάνουν την κρατική και κυβερνητική κάλυψη. Γιατί επίσης αρχές Αυγούστου έχει αποκαλυφθεί το βίντεο με την ναζιστική εκπαίδευση των Καταδρομών στην ΕΛΔΥΚ, που προκάλεσε την αντίδραση της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και την εκκωφαντική σιγή του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου και του ΑΓΕΣ Μανωλά. Τώρα αποδεικνύεται ότι το θύμα ΕΠΟΠ καταδρομέας όχι μόνο ήταν Χρυσαυγίτης αλλά ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αναβολικών. http://projector-revolt.blogspot.gr/2014/08/facebook-11.html
Το ΓΕΣ φυσικά και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αιφνιδιάστηκαν από τη δραματική αυτή εξέλιξη που αποδεικνύει όχι απλώς τη διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ποικίλη εγκληματική δράση τους. Να επισημάνουμε ότι ούτε ο ΕΠ.ΟΠ. Γ.Κομμάτης συμπεριλαμβάνονταν στο κατάπτυστο εδώ και καιρό πόρισμα των Επιτελείων για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Άραγε πότε τα Επιτελεία και το Υπουργείο Άμυνας θα απαντήσουν για την απόπειρα συγκάλυψης της δράσης των ΝΑΖΙ στον Στρατό; Ποτέ! Γιατί η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία, με ανώνυμες πηγές επιλέγουν να ηρωοποιήσουν το Θύμα και να απευθύνουν μήνυμα στις μάζες των δολοφόνων ναζιστών που συνεχίζουν να επιτίθενται σε μετανάστες με σκοπό την εξολόθρευση τους, αλλά και στην Αριστερά. Μάλιστα, ο ΕΠ.ΟΠ. Γ.Κομμάτης ήταν ξεκάθαρος: «Η αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός» έγραφε ο δολοφονημένος χρυσαυγίτης στο προφίλ του Παπαδημούλη στο facebook πριν από 11 μέρες. Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα «Ύμνους της Χούντας της 21ης Απριλίου, ονειρώξεις για πραξικόπημα σε περίπτωση που αναλάβει κυβέρνηση αριστεράς και προσωπικές απειλές προς αριστερούς σχολιαστές ήταν τα σχόλια που άφησε ο άγρια δολοφονημένος νεοναζί χρυσαυγίτης στο προφίλ του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη 11 μέρες νωρίτερα».
Είναι εξελίξεις που αποδεικνύουν δύο πολύ σημαντικές επιλογές του συστήματος εξουσίας: 1. Οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των Ειδικών Δυνάμεων για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας ενάντια στις ασύμμετρες απειλές –κόσμος της εργασίας, κοινωνικά κινήματα, μετανάστες- που εξαπολύει προληπτικούς πολέμους ο «εθνικός» στρατός του αστικού κόσμου, οι κατασταλτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κάλυψη της Χρυσής Αυγής και η συνεργασία με τις κατασταλτικές δυνάμεις, είτε στο πλαίσιο των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-Ειδικών Δυνάμεων είτε στο πλαίσιο των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων είναι ενδεικτικές. Αλλά και το παράδειγμα της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και ελληνικής κυβέρνησης. 2. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το αστικό σύστημα, έχουν αποφασίσει να δώσουν ολοκληρωτική μάχη, συστρατεύοντας το σύνολο της Ακροδεξιάς –ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, βουλευτές Καμένου- προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο για να συνεχίσουν μέχρι τέλους την άγρια ταξική πολιτική και τα Μνημόνια. Καθήκον η ενίσχυση του κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, η οικοδόμηση αντιφασιστικού μετώπου και μέσα στον στρατό, η δική μας συστράτευση μας στο πλευρό του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
-----------------------------------------------------------------------------
Καραμπίνες, ακροδεξιά σύμβολα και απειλές στο προφίλ των δραστών του διπλού φονικού στο facebook
Καραμπίνες, χρηματικά ποσά αλλά και «ακροδεξιά» σύμβολα κοσμούν τα δύο προφίλ στο Facebook και των δύο 19χρονων που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών στην περιοχή της Καρδαμύλης, με κίνητρο μία συναλλαγή λίγων εκατοντάδων ευρώ για αγορά αναβολικών ουσιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού ΒΗΜΑτος, οι δύο νεαροί ήσαν συμμαθητές σε λύκειο της Καλαμάτας και θαμώνες του ίδιου γυμναστηρίου. Ο πρώτος εξ αυτών προέρχεται από αγροτική οικογένεια και ο δεύτερος από διαζευγμένη οικογένεια ενώ ο πατέρας του, που ήταν μηχανικός, παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας. Ο ένας 19χρονος δηλώνει από το 2012 «λοχίας» στην …Εθνική Ακαδημία του FBI! Ενδεικτικό είναι ακόμη ότι σε άλλη ανάρτηση ενός εκ των δραστών -την ημέρα της γιορτής του- μία φίλη του, τού αναφέρει «χρόνια πολλά μελλοντικέ δολοφόνε».
------------------------------------------------------------------------------------
180.000 φοιτητές διαγράφονται στις 31 Αυγούστου 2014. Γιατί είναι "αιώνιοι", "τεμπέληδες" Γιατί "λιμνάζουν" Γιατί "περισσεύουν" Όπως περίσσευαν και οι διοικητικοί των ΑΕΙ, όπως περίσσευαν και οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως περίσσευαν και οι καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως περισσεύει κάθε εργαζόμενος, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορια του Κεφαλαίου. Γιατί στόχος είναι η απαξίωση, η κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δομών. Γιατί στόχος είναι η εξόντωση του φοιτητή που αντιστέκεται, του φοιτητή που αγωνίζεται, αυτού που έδωσε την κερδοφόρα μάχη του άρθρ. 16 Γιατιί στόχος είναι, ακριβώς γι αυτό το λόγο, η μετατροπή των ΑΕΙ σε πειθαρχημένους στρατώνες αποστεωμένης και στρατευμένης στα επιχειρηματικά συμφέροντα γνώσης και των φοιτητών σε άβουλα και πειθήνια ανθρωπάκια, που ασφυκτιόντας στα χρονικά όρια σπουδών, θα κυνηγούν ασμένως ένα πτυχίο, χωρίς αντίκρυσμα, αντί να διεκδικούν μια άλλη ζωή, όπως αυτοί θα έχουν ονειρευτεί. Είναι θέμα τιμής για όλους/ες μας, ώστε στις 31 Αυγούστου 2014 αυτό το πογκρόμ κατά εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών να σταματήσει.
------------------------------------------------------------------------------
Ποια Υπ.Υγείας προτείνει ευθανασία για τους φτωχούς και τα παιδιά
Η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας προτείνει πως η ευθανασία μπορεί να χρειάζεται για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Δηλαδή η Rimantė Šalaševičiūtė, ενσαρκώνοντας τις πιο ακραίες κοινωνικές ιδεές και πρακτικές για τους φτωχοδιαβούλους της χώρας της, λέει ξεκάθαρα: Κάντε ευθανασία στους φτωχούς!
Χωρίς να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως η Λιθουανία δεν αποτελεί κράτος πρόνοιας που να παρέχει περίθαλψη σε όλους τους πολίτες και πως η ευθανασία μπορεί να υπάρξει ως επιλογή για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βασανίσουν τους συγγενείς τους με το θέαμα του πόνου. Η υπουργός υγείας πρότεινε και την ευθανασία για τα παιδιά, και πως αυτό πρέπει να αποφασιστεί ύστερα από μια μεγάλη δημόσια συζήτηση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του bioedge.org, η Rimantė Šalaševičiūtė, θα αντιμετωπίσει την αντίσταση μεγάλου κομματιού της ιατρικής κοινότητας καθώς και της καθολικής εκκλησίας.
-----------------------------------------------------------------------------------
`Οταν οι σιωνιστές αγόρασαν και την ιστορική γαλλική εφημερίδα της αριστεράς "Liberation"...
"Ένας αμερικανός δημοσιογράφος στα χέρια του Άσαντ"... ήταν ο τίτλος της γαλλικής "Liberation". Γνωστό το τέλος του δημοσιογράφου James Foley...
------------------------------------------------------------------------------
Κλείνεις 2 εργοστάσια ζάχαρης (γιατί η Sudzucker τι θα γίνουν, κλέφτες;) και νάτο το πρόγραμμα "Ανάπτυξη" από το χανουμάκι της Ροζαλίας και τον γαμπρό του Μπακατσέλου!
--------------------------------------------------------------------------------
Γιατί είναι σημαντική είδηση το ξεκαθάρισμα λογαριασμών δυο ομαδων ναζι χρυσαυγουλων μπραβων κι όχι ο θάνατος ενός εργάτη σε ένα εργοτάξιο;
------------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Συνεχίζεται η επίθεση εθνοκάθαρσης των σιωνιστικών γουρουνιών του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... και φυσικά εξισώνει το θύτη με το θύμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ναζιστικού ΟΗΕ
Συνολικά τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τον ισραηλινό στρατό. Πιο αναλυτικά, ακόμη έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε από την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών. Επίσης, η Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του ένοπλου κλάδου της, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Ράφα Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως... αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 20 επιθέσεις στη Γάζα, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εξάλλου ένας άνδρας και ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ενώ μια άλλη επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) στοίχισε τη ζωή σε έναν Παλαιστίνιο. Απειλές από τον Νετανιάχου Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει αδίστακτα σε κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι «καμία επιχείρηση και κανένας στόχος δεν θα πρέπει να αποκλείεται». Στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Νετανιάχου εξίσωσε τη «Χαμάς»... με το «Ισλαμικό Κράτος», υποστηρίζοντας ότι είναι «κλαδιά του ίδιου δέντρου». Απείλησε με νέα αδίστακτη σφαγή τον παλαιστινιακό λαό, λέγοντας ότι η επιχείρηση «Προστατευτική Αιχμή», που ξεκίνησε στις 8 Ιούλη, δεν θα σταματήσει «εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος ασφάλειας όλων των πολιτών». Παράλληλα, μέσα στο Ισραήλ όπου σύμφωνα με έρευνα το 92% των Ισραηλινών Εβραίων συμφωνεί με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης και χειραγώγησης του λαού από την ισραηλινή κυβέρνηση, και κυρίως συντηρείται κλίμα ότι ενδέχεται να πληγεί το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Ωστόσο, ολες οι πτήσεις με προορισμό ή προέλευση το συγκεκριμένο αεροδρόμιο πραγματοποιούνται κανονικά. Εξισώνει το θύτη με το θύμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την «επανάληψη των εχθροπραξιών» μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τις δύο πλευρές να επαναλάβουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουν επειγόντως σε μια «βιώσιμη και διαρκή κατάπαυση του πυρός». Επιπλέον, εξισώνοντας για πολλοστή φορά θύμα και θύτη, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας «κάλεσε τις δύο πλευρές να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης προκειμένου να εξευρεθεί λύση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία».
-------------------------------------------------------------------------------
Οι Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας, μεταξύ πολιτοφυλακών και ολιγαρχών
Boris Kagarlitsky
Στον πόλεμο μεταξύ της ναζιστικης κλικας του Κιεβου και των δημοκρατιών της Νοβορωσίας οι θέσεις των αντιπάλων σταδιακά σταθεροποιούνται. Οι πόροι και των δύο πλευρών έχουν εξαντληθεί, ενώ τα πολεμοφόδιά τους τελειώνουν. Για τις δυο λαϊκές δημοκρατίες, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αμύνονται ενάντια στις πολλαπλά ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, ισχύει απόλυτα η γνωστή αρχή: «η ναζιστικη κλικα χρειάζεται να κερδίσει τον πόλεμο, αλλά η εξέγερση δεν χρειάζεται παρά να μην τον χάσει». Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ουκρανία, η αυξανόμενη αποθάρρυνση των υποστηρικτών του καθεστώτος του Κιέβου και η... σταδιακή ανάπτυξη αντάρτικης δράσης στις υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές, προαναγγέλλουν μια νέα φάση στον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος ασφαλώς θα επεκταθεί πολύ πέρα από τα όρια της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Τα μέσα Αυγούστου σημαδεύτηκαν από την αποτυχία της τελευταίας επίθεσης του ναζιστικού στρατού (κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται και για την τελευταία επίθεση της θερινής εκστρατείας του Κιέβου). Είναι σημαντικό ότι στην προηγούμενη επίθεση τα κυρίαρχα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ συστηματικά έκρυβαν κάθε πληροφορία για το πώς εξελισσόταν πραγματικά ο πόλεμος, ξαφνικά πλημμύρισαν από έναν κατακλυσμό ειδήσεων για τις συγκλονιστικές επιτυχίες του ναζιστικού στρατού. Έπειτα άκρα του τάφου σιωπή διαδέχτηκε όλες τις αισιόδοξες προφητείες τους. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και αυτήν τη φορά. Η αποτυχία της δεύτερης επίθεσης ακολούθησε το ίδιο σενάριο με της πρώτης: οι επιτιθέμενοι αποκόπηκαν από τις βάσεις τους και κατέληξαν να βρεθούν περικυκλωμένοι. Οι δήθεν νίκες έγιναν πραγματική καταστροφή. Δυστυχώς δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο στο επικοινωνιακό πεδίο όταν τόν χάνεις στο πεδίο της μάχης. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως οι Λαϊκές Δημοκρατίες της Νοβορωσίας έχουν θετικές προοπτικές. Ωστόσο παρ' όλες τις στρατιωτικές τους νίκες εκτυλίσσεται τώρα σ' αυτές μια πολιτική και διοικητική κρίση που εγκυμονεί νέους κινδύνους, οι οποίοι, μολονότι δεν είναι χειρότεροι από τις επιθέσεις των ναζιστών, είναι εξίσου σοβαροί. Τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρη η ηγεσία στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί. Η πιο βαρυσήμαντη και απροσδόκητη εξέλιξη ήταν η αποπομπή του στρατιωτικού αρχηγού των πολιτοφυλακών, του Ίγκορ Στρελκόφ. Τηρώντας τις καλύτερες σοβιετικές παραδόσεις, η ανακοίνωση της αντικατάστασής του ανέφερε πως δήθεν «μετατέθηκε σε άλλο τομέα δουλειάς». Η αντικατάσταση αποφασίστηκε ενώ ο Στρελκόφ βρισκόταν στη Μόσχα, μακριά από το στρατό του. Η απομάκρυνση του Στρελκόφ είναι μια προφανής πράξη εκδίκησης δυνάμεων του Κρεμλίνου, τις οποίες ο ηγέτης των πολιτοφυλακών είχε υποχρεώσει σε μια σοβαρή πολιτική ήττα στις αρχές Ιουλίου. Τότε οι μονάδες της πολιτοφυλακής, έπειτα από ηρωική άμυνα δύο μηνών γύρω από το Σλαβιάνσκ, έσπασαν τον κλοιό των ναζιστικών δυνάμεων και αναδιπλώθηκαν στο Ντονέτσκ, ενώ εκεί πολιτικοί που συνδέονται με το Κρεμλίνο σχεδίαζαν ήδη να παραδώσουν την πόλη στην ναζιστικη κλικα του Κιέβου. Η άφιξη των πολιτοφυλακών από το Σλαβιάνσκ συνοδεύτηκε από ριζική εκκαθάριση στις δομές της εξουσίας. Δεν ασκήθηκαν διώξεις στους συνωμότες, αλλά όλοι τους αναγκάστηκαν ο ένας μετά τον άλλο να παραιτηθούν. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν την πόλη χωρίς τυμπανοκρουσίες, άλλοι φεύγοντας για Μόσχα και άλλοι για Κίεβο. Αυτό συνέβη μέσα σε μια ατμόσφαιρα ολοένα μεγαλύτερης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης στο κίνημα. Τον Αύγουστο στελέχη των πολιτοφυλακών με μια ανοιχτή επιστολή απαίτησαν να γίνει πράξη το σύνθημα της "κοινωνικής δημοκρατίας", το οποίο είχαν από νωρίτερα διακηρύξει οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Ζητούσαν εθνικοποίηση των περιουσιών των ολιγαρχών, και θέσπιση μεταρρυθμίσεων που να προωθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ ανέλαβε ο Μπαρίς Λιτβίνοφ, παλαίμαχος κομμουνιστής που είχε νωρίτερα συγκρουστεί με την κομματική ηγεσία. Καταργήθηκε με νόμο η εμπορευματοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης, την οποία είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία, ενώ έγιναν και αλλεπάλληλες, αν και κάπως δειλές, προσπάθειες εθνικοποιήσεων. Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί ειδήμονες που περιστοιχίζουν το Κρεμλίνο εξαπέλυσαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μια εκστρατεία εναντίον του Στρελκόφ. Η δυσφορία των γραφειοκρατών της Μόσχας και των προπαγανδιστών που τους στηρίζουν είναι κατανοητή: ενώ εκείνοι στρογγυλοκαθισμένοι στα άνετα γραφεία τους φτιάχνουν σχέδια και οργανώνουν ίντριγκες, κάποιοι άλλοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων γράφουν ιστορία χωρίς να ζητούν την άδειά τους. Παραδόξως, ήταν ο Στρελκόφ εκείνος που συνέβαλε καθοριστικά στη ριζοσπαστικοποίηση, παρ' όλη τη συμπάθειά του για την τσαρική μοναρχία και τη νοσταλγία του για τη ρωσική αυτοκρατορία. Ο ηγέτης των πολιτοφυλακών όχι μόνο φημίζεται για την ειλικρίνεια και το ανοιχτό του πνεύμα (αρκεί να δούμε πόσο λεπτομερειακά παρουσιάζει τις δυσκολίες και τις αποτυχίες του, εντελώς αντίθετα από την προπαγάνδα της Μόσχας και του Κιέβου). Παρά τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του, το πολιτικό ένστικτο του Στρελκόφ τον έστρεψε, σε μεγάλο βαθμό, στην υποστήριξη κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του τόνισαν επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψουν η Νοβορωσία να γίνει αντίγραφο της προ-Μαϊντάν Ουκρανίας, σε απόλυτη αντίθεση με τη στρατηγική του Κρεμλίνου, που στοχεύει ακριβώς σ' αυτό. Αντίθετα από άλλους ηγέτες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έτρεχαν συνεχώς στη Μόσχα για να ζητήσουν βοήθεια (ως επί το πλείστον μάταια), ο διοικητής των πολιτοφυλακών βρέθηκε μαζί με το στρατό του στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εκεί πάντως, όπως απέδειξε η πράξη, ήταν ασφαλέστερος πολιτικά από ό,τι στους διαδρόμους της εξουσίας στη Μόσχα. Το πώς ο Στρελκόφ προσελκύστηκε στη Μόσχα, και τι μεσολάβησε εκεί προκειμένου να υπογράψει την «εθελοντική» παραίτησή του (αν πράγματι έκανε τέτοια δήλωση) μπορούμε μόνο να το μαντέψουμε. Πιθανόν να τόν απείλησαν με πλήρη διακοπή του ρωσικού ανεφοδιασμού στις απελευθερωμένες περιοχές της Νοβορωσίας. Σε μεγάλο βαθμό αυτή η εξάρτηση των δυο λαϊκών δημοκρατιών από εξωτερικούς προμηθευτές οφειλόταν στην ανόητη διαχείριση από εκείνους που ο Στρελκόφ απομάκρυνε από τις θέσεις τους τον Ιούλιο και αρχές Αυγούστου. Ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν απρόθυμοι ή ανίκανοι να οργανώσουν την οικονομία των μετόπισθεν, ώστε να εξασφαλιστεί ομαλή κατανομή των πόρων. Τον Αύγουστο οι λαϊκές δημοκρατίες είχαν φτάσει στα πρόθυρα της καταστροφής, που τελικά αποσοβήθηκε με αποστολές τροφίμων και πυρομαχικών από τη Ρωσία. Είναι εξαιρετικά πιθανό αυτός ακριβώς ο μοχλός να χρησιμοποιήθηκε από τους διαδρομιστές του Κρεμλίνου για ν' απαλλαγούν από τον Στρελκόφ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι συντηρητικές δυνάμεις πήραν την εκδίκησή τους, και ο στρατιωτικός ηγέτης του Ντονέτσκ απομακρύνθηκε. Άτομα γνωστά για τις διασυνδέσεις τους με τους ολιγάρχες διορίστηκαν έκτοτε σε θέσεις-κλειδιά. Τις ίδιες ημέρες, στη Μόσχα, ο ουκρανός πολιτικός Όλεγκ Τσαριόφ, διωγμένος από το Ντονέτσκ από τους μαχητές της πολιτοφυλακής και χωρίς να εκπροσωπεί κανέναν, παρουσίασε τη "νέα σημαία της Νοβορωσίας". Πρόκειται για μια αναποδογυρισμένη εκδοχή της παλιάς αυτοκρατορικής σημαίας, που προφανώς σκοπό έχει να παραμερίσει τη σκούροκόκκινη σημαία με το σταυρό του Αγίου Ανδρέα, κάτω από την οποία αγωνίζεται σήμερα η πολιτοφυλακή. Ο ρωσικός τύπος αναφέρει ήδη ανοιχτά τη συμφωνία που πέτυχαν οι γραφειοκράτες της Μόσχας με τον πλουσιότερο ουκρανό ολιγάρχη, Ρινάτ Αχμέτοφ. Ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις του παλαιού καθεστώτος, η γραφειοκρατία του Κρεμλίνου αποφάσισε να θυσιάσει τα απελευθερωμένα εδάφη στον νέο υποτελή της, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που εκείνος της πρόσφερε μεσολαβώντας στις σχέσεις της με το Κίεβο, και προοπτικά με τη Δύση. Παράλληλα αναβίωσαν οι επαφές μεταξύ ρώσων και ουκρανών διπλωματών, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ζωηρές συζητήσεις για τη μοίρα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Μετά την αποτυχία της τελευταίας επίθεσης, και καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξανόμενες εσωτερικές δυσκολίες, το Κίεβο θα μπορούσε κάλλιστα να ετοιμάζεται για συμφωνία. Το μόνο πράγμα που οι συγγραφείς αυτού του σεναρίου δεν πήραν υπόψη τους είναι πώς τα βλέπουν όλα αυτά οι κάτοικοι της ίδιας της Νοβορωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και τις διαθέσεις των κατοίκων του βομβαρδισμένου Ντονέτσκ και τη συνολική λογική της επαναστατικής διαδικασίας στην οποία τώρα πια εισέρχεται σταδιακά η ρωσική κοινωνία. Οι μαχητές της πολιτοφυλακής και οι ακτιβιστές οι οποίοι, την ώρα που βομβαρδίζονται, δημιουργούν ένα νέο κράτος, δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να παριστάνουν τις υπάκουες μαριονέτες κάποιων άλλων που αποφασίζουν γι' αυτούς στο εξωτερικό, στη Μόσχα ή στο Κίεβο. Στην Νοβορωσία οι ιδεαλιστικές συμπάθειες για μια ανύπαρκτη στην πραγματικότητα Ρωσία, που χαρακτήριζαν τους πρώτους μήνες της εξέγερσης, τώρα έχουν αντικατασταθεί από ολοένα μεγαλύτερο μίσος για τους γραφειοκράτες του Κρεμλίνου, το οποίο οι υποστηρικτές των δυο λαϊκών δημοκρατιών κατηγορούν για δολιοφθορά και προδοσία. Αλλά και μέσα στην ίδια τη Ρωσία ανάλογες διαθέσεις εξαπλώνονται και παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Όσο για τον Ίγκορ Στρελκόφ, τώρα πια τον έχει αντικαταστήσει μια νέα ομάδα στρατιωτικών που ωρίμασαν στο πεδίο της μάχης, και τον έχουν κατά κάποιο τρόπο για ίνδαλμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ διαφορετικοί από αυτόν, καθώς έχουν πολύ πιο ριζοσπαστικές και αριστερές απόψεις. Οι γραφειοκράτες με τις ίντριγκες, τους εκβιασμούς και τη χειραγώγηση μπορεί να πετύχουν κάποιες τακτικές νίκες, και να διώξουν μερικούς από την ηγεσία των δυο λαϊκών δημοκρατιών. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν να σταματήσουν την επαναστατική κρίση, η οποία αναπτύσσεται και δυναμώνει ολοένα περισσότερο.
16 Αυγούστου 2014 *Μεταφράστηκε από τα ρωσικά στα αγγλικά για την επιθεώρηση Links. International Journal of Socialist Renewal από τον Renfrey Clarke. Απόδοση στα ελληνικά από το aristeroblog.gr .
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν έχει εγκαταλείψει τους ριζοσπάστες εξεγερμένους της Νότιο-Ανατολικής Ουκρανίας;
Μόνο σε 24 ώρες 34 πολίτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη (20/8) στο Ντονέτσκ από τον ανηλεή βομβαρδισμό της πόλης από το πυροβολικό της αμερικανόδουλης κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία έχει ως βασικό πολιτικο-κοινωνικό στήριγμά της τους νεοναζιστές. Ο ιμπεριαλισμός της Δύσης επιχειρεί να ενσωματώσει την Ουκρανία στα αντιρωσικά σχέδιά του με τον τρόπο που πάντα γνώριζε: την πιο ακραία θηριωδία και την πιο αδίστακτη προπαγάνδα. Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται οι ξεσπιτωμένοι φιλορώσοι και μη, πρόσφυγες στη Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία, χιλιάδες οι άμαχοι θύματα και αλύπητος ο... βομβαρδισμός και αποκλεισμός πόλεων, πρώτα απ'όλα του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ, από το κράμα μισθοφόρων των ΗΠΑ και της ΕΕ και ναζιστών που κυριαρχούν στο Κίεβο ελέω Ομπάμα αλλά και Μέρκελ –Ολάντ και σια... Και όμως γι'αυτή την ιδιόμορφη νεογενοκτονία που θα τη ζήλευαν και οι πάλαι - ποτέ χιτλερικοί του Βερολίνου δεν λέγεται ούτε γράφεταιο τίποτα στη Δύση. Ο λόγος είναι απλός. Οι μαζικές αγριότητες στη Νοτιο-Ανατολική και όχι μόνο, Ουκρανία, οι μαζικοί διωγμοί, οι σφαγές και η απίστευτη καταπίεση, εξυπηρετούν ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα του αμερικανο-ΕΕ ιμπεριαλισμού και τα βρώμικα σχέδιά του απέναντι στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία. Και η Ρωσία του Πούτιν πώς απαντά σε αυτούς τους σχεδιασμούς; Πηγές από το Ρωσικό πολιτικό κατεστημένο, οι οποίες διατηρούν την ανεξαρτησία τους από τη Ρωσική ηγεσία, τόνιζαν στην Iskra ότι το δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ, μετά από ταλαντεύσεις για ένα χρονικό διάστημα, έχει, αποφασίσει να εγκαταλείψει, σχεδόν, στην τύχη τους τους ρωσικούς και φιλορωσικούς πληθυσμούς της Ουκρανίας και ειδικότερα της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας και μαζί τους όλους εκείνους τους Ουκρανούς αντιφασίστες δημοκράτες που θέλουν μια δημοκρατική και προοδευτική Ουκρανία γέφυρα συνεργασίας, ειρήνης και σταθερότητας στην Ευρώπη. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο Βλ. Πούτιν, αφού πήρε κάτι το αυτονόητο, την Κριμαία, η οποία άλλωστε ήταν πάντα καθαρό Ρωσικό έδαφος με ρωσικό πληθυσμό, θεώρησε ότι μπορεί να εμφανίζεται στο εσωτερικό της Ρωσίας περίπου ως θριαμβευτής και ως τέτοιος να διαθέτει την άνεση να κρατηθεί πολιτικά μακριά, χωρίς κόστος, από τη Νοτιοανατολική Ουκρανία. Άλλες πηγές υπογράμμιζαν μάλιστα, πιο κυνικά, ότι επ'αυτού υπάρχει στην ουσία άτυπη συμφωνία της Ρωσίας με τις ΗΠΑ: Η Κριμαία να παραχωρηθεί στη Ρωσία και η Νοτιοανατολική Ουκρανία να παραδοθεί ως τρόπαιο στο έλεος των εγκάθετων ΗΠΑ και ΕΕ στο Κίεβο δια «πάσαν χρήσιν». Ένας ανομολόγητος φόβος του Πούτιν ήταν ο κλιμακούμενος πολιτικός και κοινωνικός ριζοσπαστισμός του κινήματος των φιλορώσων στην Ουκρανία, ο οποίος έθετε σε κίνδυνο τις αρπακτικές και δυναστικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά θα ήθελε να φορτωθεί τις ριζοσπαστικές τάσεις της λαϊκής εξουσίας των φιλορώσων στα ουκρανικά εδάφη. Από την άλλη, τόνιζαν ρωσικοί κύκλοι, πως το δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ, παρά τις αντιθέσεις του, υπερεκτίμησε και συνεχίζει να υπερεκτιμά τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ γενικώς και ειδικώς στην αντιμετώπιση του Ουκρανικού συστήματος. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν πως οι ΗΠΑ μπορεί να κέρδισαν τον πρώτο ψυχρό πόλεμο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν επιτυχώς ένα δεύτερο. Αντίθετα ΗΠΑ και κυρίως η ΕΕ, βρίσκονται σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αποδυνάμωση, χάνουν διαρκώς και μάλλον με ταχύτητα, έδαφος, ενώ όπου προβαίνουν τελευταία σε στρατιωτικές επεμβάσεις αναγκάζονται σε υποχωρήσεις, αποτυχίες αν όχι και σε ήττες. Αυτές τις ώρες η Ρωσία αλλά και γενικότερα οι ανερχόμενες δυνάμεις των BRICS θα μπορούσαν να σηκώσουν πολύ πιο αποτελεσματικά το ανάστημά τους και να δείξουν μια άλλη κατεύθυνση στις περιφερειακές διενέξεις και τα πλανητικά προβλήματα. Οι ίδιες πηγές, όμως, εξέφραζαν στην Iskra τις ζωηρές αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η σημερινή Ρωσική ηγεσία έχει τη θέληση και τη δύναμη να αντιμετωπίσει χωρίς το «κόμπλεξ» της πρόσφατης ήττας του πρώτου ψυχρού πολέμου (αν και σε πολύ διαφορετικούς όρους καθεστώτων και χαρακτήρα) τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ και ΕΕ. Ο υπογράφων δεν παραβλέπει, φυσικά, την βαθιά συνθετότητα της κατάστασης στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στις Ρωσο-αμερικανο-ΕΕ σχέσεις. Κατανοεί, όμως, ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και ότι ζούμε τους επικίνδυνους και τραγικούς σπασμούς αυτής της αλλαγής και ότι η Ρωσία βρίσκεται στο μεταίχμιο αυτών των αλλαγών. Η ηγεσία Πούτιν στο βαθμό που δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τους φιλορώσους της Ουκρανίας και πολύ περισσότερο εφ'όσον τους εγκαταλείψει μέχρι τέλους, κινδυνεύει να βρεθεί γρήγορα στον «αέρα» και το «κενό». Έτσι κι αλλοιώς μόνο μια νέα προοδευτική και βαθιά δημοκρατική Ρωσία θα μπορέσει να υπερασπίσει τα γνήσια και νόμιμα εθνικά της συμφέροντα και μαζί μια άλλη προοδευτική κατεύθυνση στην Ευρώπη και τον κόσμο. Και μια τέτοια Ρωσία ασφαλώς δεν είναι η Ρωσία του Πούτιν. Αυτήν την Ρωσία και αυτήν την άλλη Ουκρανία προς το παρόν αντιπροσωπεύουν, μόνοι και αβοήθητοι, οι εξεγερμένοι του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Είμαστε μαζί τους!
ΠΗΓΗ: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17407:poytin-egkataleipsei&catid=38:di-kosmos&Itemid=173
----------------------------------------------------------------------------
Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία
Η σιωπή ενός σεβαστού τμήματος της Αριστεράς και της άκρας αριστεράς για την ανατολική Ουκρανία είναι εκκωφαντική και εξοργιστική ταυτόχρονα! Ολόκληροι χώροι δεν ξέρουν τι να γράψουν και τι να πουν! Κάνουν πως οι σφαγές στην ανατολική Ουκρανία δεν υπάρχουν ή δεν αφορούν την Αριστερά! Στην καλύτερη περίπτωση τις καταγγέλλουν σαν “φασιστικές θηριωδίες”, δηλαδή σαν φασιστικά “εγκλήματα πολέμου”, αλλά ενός πολέμου “άδικου και από τις δύο πλευρές”! Σε πρώτο πλάνο, για όλα φταίει η θεωρία ότι... έχουμε μια σύγκρουση ιμπεριαλισμών (του ρωσικού και του δυτικού) “δι’ αντιπροσώπων” στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας: οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι οι φιλοδυτικοί εθνικιστές, ακροδεξιοί και φασίστες του Κιέβου, ενώ οι “αντιπρόσωποι” του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι οι “φιλορώσοι αυτονομιστές”. Μερικοί περιμένουν κιόλας μια γενικότερη ανάφλεξη μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, για να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία δεν είναι παρά το πρελούδιο μιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. Στο μεταξύ όμως, οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού εφαρμόζουν τακτικές γενοκτονίας σαν αυτές που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα (απλώς δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν με την ίδια επιτυχία και στην ίδια κλίμακα), έχουν την αμέριστη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική συμπαράσταση όλης της Δύσης, ενώ η Ρωσία περνάει από χίλια κόσκινα της Δύσης και του Κιέβου για να της επιτραπεί να περάσει τα ουκρανικά σύνορα μια αυτοκινητοπομπή με… υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας! Προσέξτε: οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές παραδέχονται ότι χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά αυτή θα τη δώσει η Ρωσία κι όχι κάποιος διεθνής οργανισμός – “δικής της πουτάνας γιοι” είναι οι σφαγιαζόμενοι. Ο… τρομερός ρωσικός ιμπεριαλισμός ζητάει ταπεινά άδεια για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των υποτιθέμενων δικών του “αντιπροσώπων” στον… ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Ναι, αλλά οι αυτονομιστές έχουν ρωσικά όπλα, απαντάει ο αριστερός των ίσων αποστάσεων που δεν μένει στα “επιφαινόμενα”. Αυτό, δεν τους κάνει όργανα του ρωσικού ιμπεριαλισμού; -Όσο κάνει τη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους -συνολικά- όργανα του Ιράν ή της Συρίας επειδή προμηθεύονται από αυτούς όπλα! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εδώ υπάρχει πολύς καλός κόσμος που δεν ιδρώνει το αυτί του ούτε στην ανακήρυξη “λαϊκών δημοκρατιών”, ούτε στη Διεθνή, ούτε σε κομμάτια Αριστεράς που αναφέρονται στον Λένιν και τον Τρότσκι, ούτε σε διακηρύξεις των εξεγερμένων που διακηρύσσουν ανεξαρτησία από το ρωσικό εθνικισμό, ούτε καν στο γεγονός ότι οι αντιφασιστικές πολιτοφυλακές είναι σε μεγάλο βαθμό εργατικές. Όλοι αυτοί δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, αλλά -άθελά τους έστω- τα συμφέροντα του ρωσικού ιμπεριαλισμού!!! Πρόκειται για πολιτική χρεοκοπία ολκής, ένα μικρό “1914” ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς στη Δύση. Κι αν στην πορεία των πραγμάτων, μόλις οι φασίστες του Κιέβου εκκαθαρίσουν με το καλό τους “αντιπροσώπους” της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και εγκαταστήσουν τους ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους στα σύνορα του τρομερού ρωσικού ιμπεριαλισμού, αυτός αντιδράσει απονενοημένα; Δεν θα αποδειχτεί “τότε” ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό; Το μόνο που θα αποδειχτεί τότε, συντροφοί μου, είναι ότι οι αντιφασίστες στην ανατολική Ουκρανία σφαγιάστηκαν μόνοι και αβοήθητοι. Τότε όμως θα γίνουν και κάποια άλλα αποκαλυπτήρια: ότι η ασφυκτική πίεση του δυτικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία αποσκοπεί στην εγκατάσταση μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης τύπου Γιέλτσιν στη Μόσχα, με τα “πειστήρια” μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας με βάσεις, πυραύλους και πυρηνικά στα άμεσα σύνορά της. Και είναι τόσο τρομερός ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, ώστε παρακολουθεί ανήμπορος τη σφαγή πληθυσμών που μιλούν ρωσικά στα άμεσα σύνορά του και παρ’ όλα αυτά δέχεται τις κυρώσεις τη μία μετά την άλλη και παίρνει ταπεινά άδεια από τους φασίστες του Κιέβου για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια! Αλλά ας πούμε ότι όλα αυτά είναι επισφαλείς “εκτιμήσεις”. Δεν μας αρκεί τουλάχιστον ότι εμείς είμαστε στη Δύση και το πρώτο μας καθήκον στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι να καταγγείλουμε και να κινητοποιηθούμε ενάντια στα σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία; Ούτε αυτό δεν απέμεινε όρθιο;;;
http://antidras.blogspot.gr/2014/08/blog-post_76.html