Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Παρασκευη 29 Αυγουστου 2014


Ο ανθυποΚασιδιάρης «κύριος» Τζήμερος
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Ο Τζήμερος – είναι ο ίδιος τύπος που έλεγε για τα παιδιά που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στη Λάρισα ότι για το θάνατό τους δεν έφταιγε η φτώχεια και το μαγκάλι αλλά η… αμορφωσιά τους περί τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα – χτες ενοχλήθηκε. Ο λόγος: Δεν του άρεσε του Τζήμερου ο τρόπος με τον οποίο ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατά τον Τζήμερο, οι εκλεγέντες με τους συνδυασμούς της Αριστεράς «δεν τήρησαν τον υπό του νόμου προβλεπόμενο όρκο» και ως εκ τούτου ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει «κατά του κύρους της ορκωμοσίας». Μέχρι εδώ καλά και ώρα καλή στην «πλώρη του». Μόνο που ο Τζήμερος επέλεξε να συνδυάσει όλα τα προηγούμενα εξαπολύοντας και επίθεση ενάντια στη Ρένα Δούρου, στον Θανάση Παφίλη και ιδίως ενάντια στην Δέσποινα Κουτσούμπα. Την τελευταία, ο καλός αυτός άνθρωπος και δημοκράτης, ο Τζήμερος την περιγράφει στην ανακοίνωσή του με ευγενικά λόγια όπως «ένα περίεργο, απροσδιόριστο ον από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ»… Οπως βλέπετε, σε αντίθεση με το ιδεολογικό του «πρωτοξάδερφο», τον Κασιδιάρη, που χτυπάει γυναίκες πολιτικούς αντιπάλους του, ο Τζήμερος «απλώς» τις βρίζει… Κατόπιν τούτων θα συμφωνήσουμε με την παρατήρηση φίλου και συντρόφου ότι κάθε συζήτηση για τον Τζήμερο πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Και να τη συνεχίσουμε στον κατάλληλο χρόνο: Οταν θα έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των… σκουπιδιών.
-----------------------------------------------------------------------------
Στην εκπομπή του @ArisPortosalte ο σοβαρός χρυσαυγίτης @babis2009 λέει πως μπήκαμε στο ασφαλές λιμάνι του μνημονίου και το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εκεί. Εχω μια ιδέα... Πιάτσα;
-----------------------------------------------------------------------------------
Ανέλπιστη βοήθεια προς τη Χρυσή Αυγή από το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα
Άμεσος ο κίνδυνος αποφυλάκισης των βουλευτών της
Πολύ πιθανό να εκπέσει η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, εάν τεθεί σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα. Άμεσος ο κίνδυνος αποφυλάκισης των βουλευτών της.
Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τη διάταξη που εισάγει ως προϋπόθεση για να τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος η εγκληματική οργάνωση, τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους. Αυτό θα σημάνει την μετατροπή σε πλημμέλημα της κατηγορίας για κακουργηματική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους, όμως, η ανάκριση δεν έβγαλε οικονομικό όφελος εξαιτίας της δραστηριότητας τους. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης τους. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία η επίμαχη διάταξη που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Μαρκή.
Η επίμαχη διάταξη Στο νέο Ποινικό Κώδικα εισάγεται σε σχετική διάταξη στον χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης ως προϋπόθεση και ο προσπορισμός οικονομικού οφέλους. Η διατύπωση της διάταξης έχει ενδιαφέρον: «Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση ομάδα τριών ή περισσοτέρων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσοτέρων κακουργημάτων για προσπορισμό οικονομικού οφέλους τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Η μη διάπραξη οποιουδήποτε από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα συνεπάγεται την επιβολή μειωμένης ποινής» (φυλάκισης από έξι μήνες ως πέντε χρόνια). Η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βεβαίως που αποδίδεται ως κατηγορία στην ηγεσία της Χ.Α. εξακολουθεί να αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.
-------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Το Κίεβο κάνει τα ίδια με τους Ναζί
Μιλώντας στο φόρουμ νεολαιας «Seliger-2014» ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε τους βομβαρδισμούς πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας από το Κίεβο, με τις θηριωδίες των Ναζί, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Όσο και αν μοιάζει λυπηρό, αυτό μου θυμίζει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις περικύκλωναν τις πόλεις μας, όπως το Λένινγκραντ, και βομβάρδιζαν τις πόλεις και τους κατοίκους τους».
---------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Το Κίεβο κάνει τα ίδια με τους Ναζί
Τους βομβαρδισμούς πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας από το Κίεβο, με τις θηριωδίες των Ναζί, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας στο φόρουμ νεολαίας «Seliger-2014», ο Πούτιν δήλωσε: «Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ναζιστικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές (…) Όσο και αν μοιάζει λυπηρό, αυτό μου θυμίζει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις περικύκλωναν τις πόλεις μας, όπως το Λένινγκραντ και βομβάρδιζαν τις πόλεις και τους κατοίκους τους». Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους των αυτονομιστών των περιοχών της ανατολικής Ουκρανία για να επιτευχθεί ειρήνευση. «Είναι απαραίτητο να αναγκάσουμε ουσιαστικά τις ναζιστικές αρχές του Κιεβου να ξεκινήσουν αυτές τις συνομιλίες-όχι για τεχνικά ζητήματα-(. . .) αυτές οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι ουσιαστικές», είπε. Σύμφωνα με τον Πούτιν, στη διάρκεια των συνομιλιών αυτών θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα «ποια θα είναι τα δικαιώματα του λαού του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ, του νοτιοανατολικού τμήματος» της Ουκρανίας. Πάντως ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η ουκρανική κρίση είναι μια τραγωδία και ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ουσιαστικά ένας λαός». «Οι άνθρωποι που έχουν δικές τους απόψεις για την Ιστορία και την ιστορία της χώρας μας ενδέχεται να διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά μου φαίνεται ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ένας», σημείωσε. Νωρίτερα, κάλεσε τους αντιφασιστες αντάρτες να ανοίξουν ένα διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να μπορέσουν τα ουκρανικά ναζιστικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από το πεδίο της μάχης. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του θα πρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην πλούσια σε πόρους περιοχή της Αρκτικής, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, την ώρα που και άλλες χώρες επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους. «Τα συμφέροντά μας είναι συγκεντρωμένα στην Αρκτική. Και φυσικά θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα θέματα ανάπτυξης της Αρκτικής και της ενίσχυσης της θέσης μας (εκεί)», είπε.
---------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για Ρώσους στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία
«Εικασίες» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ τις κατηγορίες ότι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία. «Ακούμε ποικίλες εικασίες, όχι για πρώτη φορά, αλλά ούτε μία φορά δεν μας έχουν παρουσιασθεί οποιαδήποτε γεγονότα» δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
----------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: «Κίνδυνος» για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον χειμώνα
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ υπογράμμισε σήμερα τους "μεγάλους κινδύνους" που υπάρχουν για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη στη διάρκεια του χειμώνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ 'Ετινγκερ. "Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πλησιάζει η περίοδος που θα χρειάζεται θέρμανση", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός προσθέτοντας ότι "υπάρχει κίνδυνος το φυσικό αέριο με το οποίο προμηθεύει η Gazprom την Ευρώπη (και το οποίο παραδίδεται μέσω αγωγών που διέρχονται από την Ουκρανία) να παρακρατηθεί παράνομα από την Ουκρανία για δικές της ανάγκες". (σ.σ. το οποιο είναι σιγουρο ότι θα γινει, γιατι ετσι κανουν παντα οι κλεφταραδες Γαλικιανοι καθολικοι δυτικοουκρανοι που κυβερνανε).
---------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζουν τις θηριωδίες οι ισλαμοφασιστες εξοπλισμενοι παλιοτερα από τους αποικιοκρατες- Αποκεφάλισαν Κούρδο όμηρο
Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες των ισλαμοφασιστών του Ισλάμοφασιστικού Κράτους, οι οποίο προχώρησαν σε έναν ακόμη αποκεφαλισμό, αυτή τη φορά, Κούρδου μαχητή. Η συμμορια προειδοποίησε την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν ότι θα προβεί και σε άλλες εκτελέσεις αν οι Κούρδοι συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό κέντρο παρακολουθησης των ισλαμοφασιστικών ιστοτόπων SITE. Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την αλητικη συμμορια του Ισλαμοφασιστικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, βλέπει κανείς μια ομάδα κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την αλητικη συμμορια και φορούν πορτοκαλί στολές. Τρεις εξ αυτών κατω από το ξυλο και τα βασανηστιρια που εχουν υποστει ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί «και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους» με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SITE. «Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (...) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας», λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE. Στη συνέχεια βλέπει κανείς έναν άλλο όμηρο με πορτοκαλί στολή περικυκλωμένο από τρεις καθυστερημενους ισλαμοφασιστες αληταραδες που είναι ντυμένοι στα μαύρα μπροστά από ένα κωλοτζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή, ενώ στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε κούρδους και αμερικανούς ηγέτες. Ένας από τους καθυστερημενους αληταραδες ισλαμοφασιστες αποκεφαλίζει στη συνέχεια τον κούρδο μαχητή. Την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμοφασιστικό Κράτος είχε μεταδώσει ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό στη Συρία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και στο οποίο η αλητικη ισλαμοφασιστικη συμμορια απειλούσε έναν άλλο όμηρο, τον Στίβεν Σότλοφ, ότι θα έχει την ίδια τύχη αν συνεχισθούν οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ. Το σημερινό σοκαριστικό ντοκουμέντο έρχεται μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός άλλου βίντεο στο YouTube που δείχνει αληταραδες ισλαμοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους εκτέλεσαν 250 Σύρους στρατιώτες τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει όταν κατέλαβαν μια βάση της Συριακης Πολεμικής Αεροπορίας στην επαρχία Ράκα, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας αληταρας ισλαμοφασιστας του ΙΚ επιβεβαίωσε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό. Στο βίντεο διακρίνονται δεκάδες άνδρες, ξαπλωμένοι μπρούμυτα, που φορούν μόνο το εσώρουχό τους. Τα σώματά τους είναι απλωμένα σε μια γραμμή μήκους πολλών δεκάδων μέτρων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει και ένας σωρός από πτώματα. «Οι 250 Σαμπίχα που αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στην Τάμπκα εκτελέστηκαν» γράφει ο υπότιτλος που συνοδεύει το βίντεο. «Σαμπίχα» αποκαλούν οι ισλαμοφασιστες αληταραδες τους στρατιώτες και το λαο της Συριας που παραμένουν πιστοί στη Συρια και στον Προεδρο της Μπασάρ αλ Άσαντ.
-------------------------------------------------------------------------------
Δέκα ναζιστες στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ουκρανία
Δέκα ναζιστες στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στις μάχες με τους αντιφασιστες ανταρτες στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το Ναζιστικο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και άμυνας της ναζιστικης κλικας του Κιεβου σήμερα. Οι μάχες ανάμεσα στις ναζιστικές δυνάμεις και τους αντιφασιστες αντάρτες έχουν κλιμακωθεί αφότου οι αντιφασιστες προέλασαν και άνοιξαν ένα νέο μέτωπο αυτή την εβδομάδα, τη στιγμή που ο ναζιστικός στρατός έμοιαζε να αποκτά το πλεονέκτημα στα βασικά τους προπύργια, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Ένα στέλεχος της υπάτης αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι συνολικά 2.593 αμαχοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ναζι στην ανατολική Ουκρανία από τα μέσα του Απριλίου. Στο μεταξύ κάτοικοι της Μαριούπολης, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, γιορτασαν στην πόλη ενώ αλλοι την εγκαταλοιπουν από το φοβο των ναζιστων οι οποιοι εγκληματουν εν μέσω της προέλασης των αντιφασιστων ανταρτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει διάφορες κοινότητες στην περιοχή, όπως διαπίστωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Στον οδικό άξονα που οδηγεί από τη Μαριούπολη προς το Ντονέτσκ, προπύργιο των αντιφασιστων ανταρτών 110 χλμ. βορειότερα, κινούνταν λεωφορεία με αναρτημένα στα παρμπρίζ χαρτιά που γράφουν «παιδιά». Καθώς συνεχίζεται η επιτυχημένη αντεπίθεση που έχουν εξαπολύσει οι αντιφασιστες αντάρτες αυτή την εβδομάδα νότια του Ντονέτσκ, η Μαριούπολη κινδυνεύει να γίνει ο επόμενος στόχος των αντιφασιστών. Η πόλη των 460.000 κατοίκων βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και η θέση της κρίνεται στρατηγικής σημασίας καθώς μέσω αυτής μπορεί να υπάρξει μια σύνδεση με την Κριμαία, που ενωθηκε ξανα με την Ρωσία τον Μάρτιο. Ο πιστός στο Κίεβο ναζιστης κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ο Σερχίι Ταρούτα, κάλεσε σήμερα οσους ναζιστες κατοίκους της Μαριούπολης υπαρχουν να σχηματίσουν μια ναζιστικη παρακρατικη «ταξιαρχία» για την κρατησουν. Περίπου 40 χλμ. ανατολικότερα, οι αντιφασιστες αντάρτες έχουν καταλάβει πλέον την πόλη Νοβοαζόφσκ, όχι μακριά από τα σύνορα. Οι πόλεις Τελμάνοβε και Κομσομόλσκε, κοντά στη Μαριούπολη, παραμένουν υπό τον έλεγχο του ναζιστικού στρατού.
--------------------------------------------------------------------------------
Η στρατιωτική συμμαχία πρώην σοβιετικών χωρών θα παρέμβουν στην Ουκρανία
Οι δυνάμεις του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ODKB), της στρατιωτικής συμμαχίας των πρώην σοβιετικών χωρών υπό τη Ρωσία, είναι έτοιμες «για κάθε επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης» ακόμη και στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του οργανισμού. Οι δυνάμεις του ODKB, το αντίστοιχο ενός ρωσικού ΝΑΤΟ, «είναι έτοιμες να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Νικολάι Μπορντιούτζα στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο οι δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης του ODKB να επέμβουν στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, ο ίδιος απάντησε: «Οι δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης μπορούν να αναπτυχθούν στο έδαφος των χωρών μελών και πέρα από αυτό». Στον ODKB συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.
---------------------------------------------------------------------------------
Ελαχιστες και επιλεκτικες οι νεες επιχορηγησεις από τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα. Οι τραπεζες μαζευουν, αλλα δεν δανειζουν. Χωρις αντικρισμα στην αγορα τα 40 δις της ανακεφαλαιοποιησης. Αφαντα από την αγορα τα 40 δις που χρεωθηκαν οι Ελληνες φορολογουμενοι για να σωσουν ουσιαστικα τους τραπεζιτες. Stress tests και «κοκκινα δανεια» είναι η δικαιολογια για τις κλειστες στροφιγγες.
Επιστροφη στην κερδοφορια από τις «ελληνικες» τραπεζες , στην ουσια δηλαδη από τους τραπεζιτες. Κερδη 1,15 δις από την Εθνικη και 267εκατ από την Alpha Bank.