Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πεμπτη 25 Δεκεμβριου 2014


Με την κατηγορία της εξύβρισης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου, όπως μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς και στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, όπως ο νόμος προτάσσει, με τα αρχικά του, M.E.A, κατηγορήθηκε από ένα δικαστήριο ότι εξύβρισε τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930, διευκρινίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet. Η αστυνομία τον συνέλαβε το βράδυ, ενώ ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του και διέταξε την προφυλάκισή του. Ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με μια ποινή κάθειρξης έως τέσσερα χρόνια ετών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κρητικός κόλακας – μαντιναδολόγος της εξουσίας και οι κρατικές επιχορηγήσεις…
Κάθε χρόνο κορδώνεται δίπλα στην εξουσία, βάζει τον όμιλο βρακοφόρων στον οποίο προεδρεύει άγνωστο πόσα χρόνια, και αρχίζει τις μαντινάδες της κακιάς ώρας, για να κολακεύει την κάθε εξουσία. Φέτος κυριολεκτικά εξόργισε με τις μαντινάδες που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αλλά το ίδιο κάνει κάθε χρόνο. Παίρνει μαζί του τα συγκροτήματα του συλλόγου του και γυρίζει τα υπουργεία, διαβάζοντας τις μαντινάδες της κολακείας. Αυτά όλα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, όπως ονομάζεται ο κόλακας πρόεδρος, επιχορηγείται κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ο φορέας του έχει εξελιχτεί σε νομικό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να επιχορηγείται!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανική εταιρεία οπτικών προσφέρει δώρο ένα ελληνικό νησάκι
Απίθανο και όμως αληθινό!
Ενα ολόκληρο ελληνικό νησί προσφέρεται ως δώρο με την αγορά... 420.000 σκελετών γυαλιών. Οχι, δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για την προσφορά ενός γερμανικού οίκου οπτικών προς τους μεγάλους πελάτες του. Με μια λεπτομέρεια: το νησάκι που εμφανίζεται στην προσφορά, ο Αγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο, (λιγα μετρα απεναντι από την Ιτεα) δεν ανήκει στην εταιρεία που το προσφέρει, αλλά θα αγοραστεί αν υπάρξει ενδιαφέρον.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τα κτίρια – Υποχρεωτική η καταγραφή για όλους τους ιδιοκτήτες
Το μέτρο ήδη άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της χώρας. Τα πρώτα κτίρια που θα αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα είναι τα αυθαίρετα που νομιμοποιούνται. Στη συνέχεια όλα τα κτίρια θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρονικό ίχνος καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύσσονται αυθαίρετα. Ουσιαστικά μιλάμε για ηλεκτρονικό “φακέλωμα” σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία. Τα στοιχεία θα βρίσκονται σε μόνιμη διασύνδεση με το Kτηματολόγιο, τη ΔEH και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών. Το μέτρο τίθεται πρακτικά σε εφαρμογή τον ερχόμενο Iανουάριο του 2015, φέρνοντας καθοριστικές αλλαγές στον ισχύοντα τρόπο έκδοσης των νέων οικοδομικών αδειών. Σύμφωνα με την Ημερησία στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, εντός της επόμενης δεκαετίας θα πρέπει όλα τα κτίρια της χώρας να αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα, καταγράφοντας σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα τα δεδομένα των ακινήτων, από την άδεια έως όλες τις μεταβολές. Όσα κτίρια δεν δηλωθούν, καθώς θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και εν συνεχεία θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες τους οι σχετικές κυρώσεις που ισχύουν και σήμερα, προβλέποντας ταυτόχρονα ποινικές και οικονομικές κυρώσεις για όσους μηχανικούς συμπληρώσουν ψευδή στοιχεία στην ταυτότητα κτιρίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το "Ποτάμι" είναι σοβαρό κόμμα και τα ράφια των σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης άδεια...
23/12/2014
Σε ανάρτηση της στο twitter, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, μέλος της επιτροπής διαλόγου στο Ποτάμι, επιχείρησε να ειρωνευτεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα...
antigoni_lymperaki_on_twitter_tora_apo_agia_petroypoli_rosia.oi_agores_horeyoyn_pentozali.adeia_rafia_pantoy.ante_kai_sta_dika_mas_http_t.co_rifxk3wzqw_.png
Αντί αυτού όμως, η πρώην Αντιπρόεδρος της νεοφιλελευθερης "Δράσης" του Μανου και γνωστή για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της, κατάφερε να υποπέσει σε πρώτου μεγέθους γκάφα. Αφού χρησιμοποίησε φωτογραφία που καμία σχέση δεν έχει με την Αγία Πετρούπολη του 2014, καθώς έχει τραβηχτεί στις 16 Μαρτίου 2011 στο Τόκιο (φωτογραφία του Reuters), δε δίστασε να ευχηθεί ειρωνικά σκηνές με άδεια ράφια σούπερ μάρκετ να συμβούν και στην Ελλάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο, χρήστες του twitter πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν την προσπάθεια παραπληροφόρησης, εκφοβισμού και συκοφάντισης με θύτη το στέλεχος του "Ποταμιού", με αποτελέσμα να είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες κάτω από τη σχετική ανάρτηση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάρτηση εορταστική και εύθυμη
Posted on 25/12/2014 by http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/
Κομμουνιστές από το Εργατικό Μέτωπο του Λουγκάνσκ και το Σύλλογο Αξιωματικών της Νοβοροσίας έφεραν δύο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ταξιαρχία Ντον που μάχεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Λουγκάνσκ. Από τη μεριά μας ευχόμαστε το νέο έτος να φέρει τη νίκη στον εξεγερμένο λαό της Νοβοροσίας, που πολεμάει με το όπλο στο χέρι το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ευχόμαστε η ηρωική του αντίσταση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για το λαό της δυτικής Ουκρανίας, που κάνει προσπάθειες να σηκώσει σιγά-σιγά το κεφάλι παρά τη σκληρή καταστολή και τρομοκρατία που υφίσταται από το αντιδραστικό καθεστώς. Ευχόμαστε, τέλος, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να κυματίσει σύντομα στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία, σαν ένα μικρό βήμα για τη λύτρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής σκλαβιάς. Νίκη στα όπλα των ανταρτών! Κάτω το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου! Έξω οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ από την Ουκρανία! Ματαίωση των σχεδίων τους στην περιοχή!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι άλλες αποχωρήσεις από το Ποτάμι λόγω διεύρυνσης
Αρχικά θεωρήθηκαν ρυάκια που παρέκλιναν του κεντρικού Ποταμιού, οι αποχωρήσεις και οι αντιδράσεις στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη όμως τείνουν να πάρουν τη μορφή χείμαρρου, εξαιτίας της διεύρυνσης με στελέχη από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, που ξεκίνησε την Τετάρτη με την επισημοποίηση της εισχώρησης του Σπύρου Λυκούδη και των Μεταρρυθμιστών του. To Ποτάμι διαψεύδει στο tvxs.gr ότι υπήρξαν παραιτήσεις σε ανώτερο επίπεδο, και επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του εσωτερικού εγγράφου, στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα και δίνεται προσχέδιο της λειτουργίας των οργανώσεων αλλά και των εθελοντών. Οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες καθώς στις τάξεις του κόμματος δεν αποκλείεται να ενταχθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και η προσφάτως αποχωρήσασα από τη ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Ήδη έχει ενταχθεί στο κόμμα η Κατερίνα Μάρκου, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα βρεθεί στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη. Την πρόθεση του να πάει στο Ποτάμι έχει εκδηλώσει επίσης ο Πέτρος Τατσόπουλος. Πιο πρόσφατη προσθήκη στη φημολογία περί διεύρυνσης ο συνασπισμός του Γιώργου Φλωρίδη και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Πολλά μέλη του κόμματος φέρονται να έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής, τα οποία με τοποθετήσεις τους ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν ανοιχτά την δυσσαρέσκεια τους για την ανατροπή της αρχικής πολιτικής γραμμής που ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χαράξει με την ίδρυση του Ποταμιού. Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, που ταλανίζεται όχι μόνο από την αλλαγή στάσης όσον αφορά τη διεύρυνης αλλά και από σοβαρά οργανωτικά ζητήματα, είναι τα σχόλια που ανάρτησαν τα στελέχη του συνδυασμού Θεοφάνης Γιαλυψός, Βάσω Κιντή και Σεραφείμ Μπαχράς. «Από ότι φαίνεται η υπόσχεση που είχαμε δώσει σαν κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης, να μην μπουν στα ψηφόδελτια και ούτε στο κόμμα άτομα με κομματικό παρελθόν αλλά και βουλευτές της παρούσας βουλής ΔΕΝ τηρήθηκε. Και ερωτώ. Εφόσον δεν τηρήθηκε αυτό, πως ο λαός περιμένει απο εμάς να τηρήσουμε τις υποσχέσεις αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλα λεμε και άλλα κάνουμε; Γιαυτό λοιπόν τον λόγο επειδή για μένα ΔΕΝ έχουν θέση στο κόμμα και στο ψηφοδέλτιο του κόμματος άτομα με κομματικό παρελθόν και ήδη βουλευτές και τα οποία άτομα έχουν βεβαρυμένο πολιτικό μητρώο αποχωρώ απο μέλος και εθελοντής και μένω φίλος και ψηφοφόρος του κόμματος», γράφει ο Θεοφάνης Γιαλυψός.
Σκληρή είναι και η κριτική που ασκεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Λασκαράτος, ο οποίος αν και δεν είναι μέλος του Ποταμιού με άρθρο του στο protagon.gr υπό τον τίτλο «Βρίσκουν σωσίβιο στο Ποτάμι», σχολιάζει την πολιτική στάση Λυκούδη, αλλά και των λοιπών ανεξάρτητων που αναμένοται να συνεργαστούν. «Στις επερχόμενες εκλογές, αυτό το κόμμα (Μεταρρυθμιστές) δεν θα είχε στον ήλιο μοίρα, και ο Σπύρος Λυκούδης θα έμενε, με βεβαιότητα, εκτός βουλής. Ο γάμος με το Ποτάμι, και μάλιστα, όπως φημολογείται, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, τον σώζει και παρατείνει τον πολιτικό του βίο. Πρόκειται, άραγε, για πολιτικό κυνισμό ή για ειλικρινές και γόνιμο “μπόλιασμα”; Δυστυχώς, το διεστραμμένο και καχύποπτο μυαλό μου τείνει προς την πρώτη εκδοχή», γράφει ο κ. Λασκαράτος και συνεχίζει: «Ειδικά, όταν λάβει κανείς υπόψη του, πως και άλλα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος, ετοιμάζονται να στοιχηθούν και αυτά με το Ποτάμι, με αποκλειστικό γνώμονα την εξασφάλιση της προσωπικής τους πολιτικής επιβίωσης». «Έτσι, έχουμε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο δημοσιογράφο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ιδρύει ένα νέο κόμμα που φιλοδοξεί να ανανεώσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Μέσα από την προσωπική του δουλειά, αλλά και αυτήν των δεκάδων στελεχών του που τον στηρίζουν, πετυχαίνει να έχει πρόσβαση σε σημαντικό μερίδιο του εκλογικού σώματος με ποσοστά που δείχνουν πως το Ποτάμι ήρθε για να μείνει και να παίξει ρόλο στα πράγματα της χώρας. Εμείς λοιπόν, που δεν έχουμε στον (πολιτικό) ήλιο μοίρα, κάνουμε ένα σάλτο, τσουπ, και βουτάμε στην έτοιμη σούπα που άλλοι μαγείρεψαν, και έτσι εξασφαλίζουμε την επιβίωσή μας», σημειώνει. Και θα καταλήξει λέγοντας πως: «Στη μιντιακή κοινωνία που ζούμε, το γεγονός πως είμαστε ήδη γνωστοί και προβεβλημένοι, μας δίνει πολλές πιθανότητες να εκλεγούμε, και μάλιστα σε καλές θέσεις, στις επόμενες εκλογές, κόβοντας το δρόμο και μειώνοντας τις πιθανότητες σε άλλα, μη πολιτικά αλλά άξια, στελέχη του Ποταμιού».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλινός αστυνομικός πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα ένα 5χρονο παιδί από την Παλαιστίνη.
Υπέστη κάταγμα κρανίου
Σφοδρό χτύπημα από σφαίρα καουτσούκ Ισραηλινού αστυνομικού δέχτηκε ένα πεντάχρονο αγόρι από την Παλαιστίνη. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Muhammad Jamal Ubeid και η 14χρονη αδερφή του κατέβηκαν από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσαν προς το σπίτι τους, σε ένα αραβικό χωριό σε γειτονιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε με σφαίρα από καουτσούκ το παιδί, από κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον κάτω από το μάτι», είπε ο θείος του Μωάμεθ το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ma'an. Στο νοσοκομείο οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έφερε χαρακτηριστικό τραύμα από σφαίρα καουτσούκ. Ο 5χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση. Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ σε δήλωσή της αναφέρει ότι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν «μέσα ελέγχου» για τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουν ότι το παιδί τραυματίστηκε κατά τη διάρκειά τους. Ο θείος του Muhmmad διέψευσε πως υπήρχαν συγκρούσεις στην περιοχή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κατά τη στιγμή του πυροβολισμού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιο κοντά στη μέγγενη του ΝΑΤΟ η Ουκρανία
ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΗΠΑ-ΕΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΕΥΡΩΠΗ.
Την ίδια ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης σε βάρος της Ρωσικής οικονομίας, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την Τρίτη (23/12) να εγκαταλείψει η χώρα το καθεστώς ουδετερότητάς της και να εργασθεί για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση και δυναμιτίζει την εύθραυστη ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη. Πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν στην Iskra ότι οι βρώμικοι σχεδιασμοί του αμερικανο-ΕΕ άξονα να ενταχθεί η Ουκρανία στη νατοϊκή πολεμική μηχανή το συντομότερο δυνατό θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα εστία διαρκούς έντασης. Έτσι οι ΗΠΑ θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Ρωσία και θα μπορούν να αναζωπυρώνουν την εστία όταν αυτό κριθεί αναγκαίο για τις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις ανά τον κόσμο. Η σχετική τροπολογία έγινε δεκτή με 303 ψήφους, 77 περισσότερες από τις ελάχιστες που απαιτούνταν για να υιοθετηθεί. Μόλις 8 βουλευτές ψήφισαν κατά.
ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας. Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε ότι η εγκατάλειψη από την Ουκρανία του καθεστώτος της ως «αδέσμευτης χώρας» αποτελεί ένα μη φιλικό βήμα έναντι της Ρωσίας και θα «εντείνει τα προβλήματα» στις σχέσεις των δύο χωρών. «Είναι ένα μη φιλικό βήμα έναντι ημών. Θα εντείνει τα προβλήματα και την όξυνση στις σχέσεις» δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Κέλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτέλεσε βασική επιδίωξη της κυβέρνησης που αναδείχθηκε μετά το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του περασμένου Φεβρουαρίου. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι η Ρωσία είναι η υπαίτια για την εξέγερση των κατοίκων των ανατολικών περιοχών της χώρας ενάντια στηνακροδεξιά κυβέρνηση και ελπίζει ότι η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης. Το καθεστώς ουδετερότητας υιοθετήθηκε το 2010 από την Ουκρανία και απέτρεπε τόσο την ίδια όσο και τη γειτονική Ρωσία από το να ενταχθούν σε στρατιωτικές συμμαχίες. Μιλώντας σε ξένους πρεσβευτές το βράδυ της Δευτέρας (22/12), ο ουκρανός πρόεδρος Π. Ποροσένκο είπε ότι ο «αγώνας της Ουκρανίας για ανεξαρτησία, η εδαφικής της ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις σχέσεις μας με τον κόσμο».