Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τριτη 30 Δεκεμβριου 2014


Έφυγε ο Βασίλης Καραπλής
Έφυγε τα ξημερώματα ο Βασίλης Καραπλής. Παρ'όλο που ο ίδιος σιχαινόταν αυτούς τους χαρακτηρισμούς ο Βασίλης υπήρξε μία από τις ιστορικότερες μορφές του ελληνικού αναρχικού κινήματος και του αντιδικτατορικού αγώνα. Συνελήφθη κατά την διάρκεια της χούνταςμαζί με την συντροφό του Κάτια Καμπιώτου για ένοπλη αντίσταση. Όταν δήλωσε πως είναι "αναρχικός" ο εισαγγελέας τον ρώτησε παραξενεμένος "και τι είναι αυτό;". Βασανίστηκε, φυλακίστηκε και παρόλο που τελείωσε την νομική οι χουντικοί δεν του χορηγούσανε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Βασίλης δεν "εξαργύρωσε" όπως τόσοι και τόσοι την πάλη του κατά της δικτατορίας αλλά συνέχισε να αγωνίζεται για την αναρχία είτε στους δρόμους, είτε μέσα στα δικαστήρια, είτε -κυρίως- μέσω του "Ο Αναρχικός, δελτίο πληροφόρησης", (το πρώτο αναρχικό έντυπο χωρίς αντίτιμο) στο οποίο υπήρξε ο κινητήριος μοχλός για 395 τεύχη. Δεν θα προσθέσουμε περισσότερα παρά μόνο την ελπίδα μας ότι εκεί που πήγε ξαναέσμιξε με την πολυαγαπημένη του Κάτια που τόσο του η κόστισε η απωλεία της. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη παρασκευή στο νεκροταφείο Καισαριανής στις 2.30 το μεσημέρι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφυγε ο σύντροφος και ο φίλος μας ο Βασίλης Καραπλής.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Τον Βασίλη τον γνωρίζουμε χρόνια. Ένας ευαίσθητος και πιστός σύντροφος …. Μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνίσθηκε. Η επαναστατική βούληση που είχε ήταν αξιομίμητης. Δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χέρια του φυσιολογικά. ΑΛΛΑ παρ’όλα αυτά δημιουργούσε ασταμάτητος… Ήταν πάντα μέσα στους αγώνες. Ήταν πάντα μαζί μας. Ίσως τις περισσότερες μεταφράσεις των περιοδικών που έχουμε εκδώσει τις είχε κάνει ο Βασίλης δουλεύοντας μέχρι στα ξημερώματα. Ακόμα και από το νοσοκομείο έπαιρνε τηλέφωνω για να μάθει τις εξελίξεις. Είχε πάντα μία ξεχωριστά θέση για μας. Εχουμε μάθει από τον Βασίλη πολλά…….. Καλό ταξίδι Βασίλη……. Θα ζήσεις στον αγώνα μας. Θα ζήσεις και στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
η ΡΑΧΗΛ είναι ΑΝΤΑΡΤΙ(Υ)ΣΣΑ, θα βαρεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ....
H ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ... ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Η Ραχήλ Μακρή συνειδητοποιεί ότι πάμε σε εκλογές και... χοροπηδάει από τη χαρά της! Μια απίστευτη σκηνή απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μετά το τέλος της τρίτης - αποτυχημένης - ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ανεξάρτητη βουλευτής, Ραχήλ Μακρή μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα μετετρεψε το Κοινοβούλιο σε... γήπεδο και άρχισε να πανηγυρίζει για το... γκολ που μπήκε!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι κινησεις των χεριων λενε πολλα, π.χ. του βοριδη, του πολιτευτη της ντορακλας και του τζημερου, πατατεμπορα κατηγορουμενου για βαφτισμα Αιγυπτιακης πατατας σε Ελληνικη μεσα σε παρανομο συσκευαστηριο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του «Νorman Atlantic», Κάρλο Βιζεντίνι και Αρτζίλιο Τζακομάτσι αντίστοιχα, άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι: εξ αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων. Η RAI μετέδωσε ότι η λίστα επιβατών του πλοίου φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή. Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου, σε περίπτωση που υπάρξει σχετικό αίτημα από την ιταλική κυβέρνηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπερφορτωμένο το "Νόρμαν Ατλάντικ" με 200 οχήματα χωρίς κατάλληλη υποδομή Τα βυτιοφόρα που μετέφεραν ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία σχεδόν ακουμπούσαν στην οροφή του γκαράζ - Κατά τη θαλασσοταραχή πιθανώς υπήρξαν τριβές μεταξύ μεταλλικών επιφανειών και σπινθήρες που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το πλοίο Norman Atlantic, το οποίο την Κυριακή τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας και έχει ήδη παρασύρει στον θάνατο 10 επιβαίνοντες, ανάμεσα σε αυτούς και δύο Ελληνες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί μέχρι και αυτήν την ώρα τουλάχιστον στη δημοσιότητα. Μάλιστα, στο απίστευτο αλαλούμ που παρατηρείται από την πλευρά της Ιταλίας ήρθε να προστεθεί και ακόμα μία συγκλονιστική αποκάλυψη, καθώς το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο θύμα που είχε ανακοινωθεί ότι είναι ο 67χρονος Γιώργος Δούλης τελικά είναι αυτό που αναφερόταν, καθώς ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε καμία από τις σορούς τον πατέρα του.
Τι υποστηρίζει η πλευρά των Ιταλών «Από το Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άνθρωποι», λένε οι υπουργοί Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι και Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι της Ιταλίας. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που αναφέρεται με βεβαιότητα. Από εκεί και πέρα το χάος. Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι το πλοίο, που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ανκόνα, είχε 478 επιβαίνοντες (422 επιβάτες και 56 μέλη πληρώματος κατά τις αρχικές πληροφορίες), ωστόσο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, ο αριθμός αυτός δεν είναι ακριβής, αφού τελικά οι επιβαίνοντες ήταν 475. Οσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Μαουρίτσιο Λούπι: «Στο Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 56 μελών πληρώματος), οι νεκροί είναι οκτώ (σ.σ.: η δήλωση έγινε πριν εντοπιστούν οι δύο νέες σοροί επιβαινόντων). Ετσι μιλάμε για ένα σύνολο 435 ατόμων», είπε, προσθέτοντας πως στη λίστα επιβίβασης υπήρχαν 478 άτομα, ωστόσο τα ονόματα ανθρώπων που σώθηκαν δεν υπάρχουν σε αυτή και έτσι το λιμάνι φόρτωσης θα πρέπει τώρα να διασταυρώσει τους καταλόγους. Στο μεταξύ η Ιταλία ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα δέκα θύματα υπάρχει και δεύτερος Έλληνας, χωρίς να μπορούν ακόμη να γνωστοποιήσουν το όνομα, καθώς υπάρχει σύγχυση τόσο με τη λίστα επιβατών, όσο και με τους αγνοούμενος. Οι σοροί των άλλων 9 νεκρών δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.
Το απίστευτο αλαλούμ με τη διασταύρωση στη λίστα επιβατών-διασωθέντων Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί μέχρι και αυτήν την ώρα τουλάχιστον στη δημοσιότητα. Δεν έχει τέλος η σύγχυση που έχει προκληθεί με τον αριθμό των επιβατών, καθώς η ελληνική πλευρά ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στους 479, αφού μέσα στο Norman Atlantic ταξίδευε και η σύζυγος του λοστρόμου που δεν υπήρχε στη λίστα με τα 56 ονόματα του πληρώματος, αλλά ούτε και σε αυτή των επιβατών. Την ίδια ώρα μετά από ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει πως οι εγγεγραμμένοι στη λίστα επιβάτες του μοιραίου Norman Atlantic ήταν 475 άτομα αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως στο πλοίο επιβαίνουν 478 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι μέλη του πληρώματος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός».Το παραπάνω είναι ενδεικτικό του σεβασμού προς τη χώρα μας.Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο.Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα «Σι-Λα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα θέματα του τραγικού απολογισμού, επίσημα έχουμε 10 νεκρούς αλλά οι Ιταλοί δεν μας έχουν δώσει κανένα στοιχείο ταυτοποίησης. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για 2 Ελληνες, 4 Ιταλούς και τρείς τούρκους, ενώ για έναν ακόμα δεν έχει προσδιορισθεί η εθνικότητα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων ο Γιάννης Μηλιός
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του που ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα, αποφάσισε πως θα είναι πιο χρήσιμος στη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το λόγο δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ούτε και θα βρεθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μηλιού
Καλό αγώνα, για τη νίκη της Αριστεράς, τη νίκη του λαού! Στην κρίσιμη ιστορική στιγμή που βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας, καλείται ο καθένας από μας να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη νίκη και την Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή. Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι στρατευμένοι εκεί όπου μπορούμε να συμβάλουμε αποδοτικότερα στο μεγάλο έργο που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας. Στον αγώνα αυτόν αποφασιστική θα είναι η συνεισφορά των δυνάμεων του Κόμματος με την επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι περισσότερο χρήσιμος, και για το λόγο αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ούτε θα συμμετάσχω σε κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Παράλληλα, θα συνεχίσω να είμαι συνεχώς παρών στη διαμόρφωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των θέσεών μας, συμμετέχοντας θεσμικά σε καθοριστικές συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, όπως κάνω μέχρι τώρα (IMF, Κυβερνητικές Υπηρεσίες άλλων χωρών, Χρηματοοικονομικά Κέντρα, κλπ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Κυβέρνηση της Αριστεράς και τον λαό που όλοι υπηρετούμε. Πιστεύω ότι αυτή η στάση είναι σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συντρόφους μου, που με εξέλεξαν τρίτο στην ΚΕ και μου ανέθεσαν μάλιστα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, για να συμβάλουμε μαζί με τα μέλη του Τμήματος καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του Κόμματος. Ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στη νίκη της Αριστεράς, μια νίκη χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς ώστε να γίνουν τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα και να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του ελληνικού λαού που μας χαρίζει την εμπιστοσύνη του και μας αξίωσε να φτάσουμε μέχρι εδώ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Σφοδρή επίθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κατά του Αντώνη Σαμαρά - Ο Πάνος Καμμένος έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής πυο θα ακολουθήσειΑναφερό Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο Σαμαράς μπήκε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας καθώς - όπως είπε - παραβίασε τα 18 σημεία που ο ίδιος υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό το 2012. «Δεν μπορεί να μιλάει για ευθύνη ο πρωθυπουργός του 60% ανεργίας των νεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος
Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Καμμένου:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δημιουργούμε μαζί με τα κινήματα μια μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική κίνηση, η οποία θα εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και των κινημάτων. Είναι ξεκάθαρο ότι το μήνυμα το οποίο επέλεξε ο πρωθυπουργός είναι το μήνυμα της ήττας. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραβίασε και τα 18 σημεία που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2012, μιλάει για αλήθεια. Ο πρωθυπουργός που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός του 60% της ανεργίας των νέων μιλάει για ευθύνη. Τα «Εύθυνα» στην αρχαιότητα ήταν ο μηχανισμός που οι πολιτικοί αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και έφευγαν. Το ίδιο πρέπει να πράξει και σήμερα ο κ. Σαμαράς. Μπήκε πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με το σχόλιο του κόμματος, «ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγείται σε εκλογές». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η κυβέρνηση έπεσε εξαιτίας των αδιεξόδων της πολιτικής της και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής. Ήταν μονόδρομος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της σταθερότητας στη χώρα, μονόδρομος για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας, πάνω από τα ιδιοτελή συμφέροντα της παράταξής του».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NORMAN ATLANTIC: ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ
Για διασώστες που έχασαν τη ζωή τους σημερα το πρωι στο Norman Atlantic κάνουν λόγο πληροφορίες από τις ιταλικές αρχές Τραγωδία χωρίς τέλος στο Norman Atlantic, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε και κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του πλοίου στο λιμάνι του Αυλώνα. Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας. "Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου", δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας. Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ. Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ
Γενική επιστράτευση σήμαναν για τη Νέα Δημοκρατία οι πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τη βουλευτή Δωδεκανήσων των ΑΝ.ΕΛ, Μίκα Ιατρίδη και αποφάσισαν από κοινού την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της Παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Τον περασμένο Ιούνη βρέθηκε ένα βήμα πριν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι εσωτερικές διεργασίες του κόμματος τον άφησαν εκτός. Ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας είναι ένας εκ των κορυφαίων οικονομολόγων της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος όμως αρκετά συχνά διαφωνεί ανοιχτά με τις απόψεις της επίσημης ηγεσίας του κόμματος. Ο γνωστός Καθηγητής Οικονομικών αποδόμησε τον Οκτώβριο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις χθες σημείωσε πως όσα προτείνει στο πρόγραμμα του για την οικονομία, είναι απολύτως λογικά αλλά χρειάζονται 20 δισ. ευρώ για να υλοποιηθούν. Όπως σημειώνουν στελέχη της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου πάντως, οι απόψεις Λαπαβίτσα απέχουν αρκετά από την επίσημη γραμμή γι' αυτό δε θα πρέπει να θεωρείται πλέον πως εκφράζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε μάλιστα, πως αν ο κ. Λαπαβίτσας είχε τελικά περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα θα έπρεπε να απολογείται καθημερινά για την κριτική του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Στη ΝΔ Ιατρίδη και Γιοβανόπουλος των ΑΝΕΛ
Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην περιφέρεια Δωδεκανήσων, θα είναι στις εκλογές η Μίκα Ιατρίδη των ΑΝΕΛ ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος των ΑΝΕΛ «κατεβαίνει» με τη ΝΔ στην περιφέρεια Ημαθίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο Ν. ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «17Ν»
Αρχισε η λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού
Άρχισε, σύμφωνα με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, η σταδιακή λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας (Γ' τύπου) Δομοκού, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Οι φυλακές Δομοκού είναι το πρώτο, στη χώρα, κατάστημα κράτησης, στην ουσια φυλακων αυστηρας απομωνοσης τυπου Γ, που εχουν εφαρμοστει στα πιο υπαναπτικτρα καθεστωτα. Στις φυλακές Δομοκού έχει μεταχθεί ήδη το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Νίκος Μαζιώτης, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν τα μέλη της άλλη τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όπως ο φερόμενος αρχηγός της, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κ.α.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Για ένα μεροκάματο» πέθανε ο δεύτερος Ελληνας στο Norman Atlantic
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μελίκης Ημαθίας από την είδηση ότι ο δεύτερος Έλληνας νεκρός στη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic κατάγεται από την περιοχή.
Ο 47χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, οδηγός νταλίκας, ήταν στο μοιραίο πλοίο «για ένα μεροκάματο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας (σ.σ. η Μελίκη ανήκει στον δήμο) Παναγιώτης Γκυρίνης. Ήδη, όπως είπε ο κ. Γκυρίνης, συνεργάτες του και μια κοινωνική λειτουργός βρίσκονται κοντά στα μέλη της οικογένειας του 47χρονου προκειμένου να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας βρίσκεται, όπως σημείωσε, σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να τακτοποιηθούν τα σχετικά με τη μεταφορά της σορού του άτυχου άνδρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Στους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης
Την ένταξη του Κωνσταντίνου Κατσίκη, γιού του παλαιού βουλευτή της ΝΔ και της Δημοκτατικης Ανανεωσης του Στεφανοπουλου το 1990 Θεόδωρου Κατσίκη, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κινήματος. Στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Κατσίκης θα είναι υποψήφιος των ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Αττικής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακούστε τις δηλώσεις του
Μηλιός στο CNBC: Δεν είμαστε κομμουνιστές
«Θέλουμε να δείξουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί» δηλώνει ο εκ των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντήσεις σε όσα ακούγονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον κομμουνισμό έδωσε ο Γιάννης Μηλιός σε συνέντευξή του στο CNBC κάνοντας λόγο για «κυβερνητική προπαγάνδα». Όπως είπε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταθεροποιήσει την κοινωνία και να δώσει ώθηση στην οικονομία. «Πρέπει πρώτα να παλέψουμε την ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε σίγουροι ότι αν το κάνουμε αυτό η οικονομία θα αρχίσει να σταθεροποιείται και η σημερινή αναταραχή θα αποτελέσει παρελθόν» δήλωσε ένας εκ των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε να δείξουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα απλά για να αποπληρώνουμε ένα χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δεχθούμε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και να βρούμε μια λύση» προσθέτει. Όπως είπε ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καθαρίσει το διεφθαρμένο κράτος συμπληρώνοντας ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφτασε τα 48 δολάρια
Μαδούρο: Οι ΗΠΑ φταίνε για την πτώση της τιμής του πετρελαίου
Επεσε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι
Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια στα 48 δολάρια ανά βαρέλι που είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγουν ένα «πόλεμο του πετρελαίου». «Τον Σεπτέμβριο (το πετρέλαιο της Βενεζουέλας) ήταν στα 95 δολάρια το βαρέλι σήμερα 29 Δεκεμβρίου στα 48 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε κατά περισσότερο από 50 δολάρια», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια δημόσια εκδήλωση.Ο Μαδούρο απέδωσε τη μείωση της τιμής στον «πόλεμο του πετρελαίου» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά αυτόν επιδιώκουν να αποδυναμώσουν μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα. Παρά το γεγονός ότι η Βενεζουέλα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, τα οικονομικά της είναι χάλια λόγω της πτώσης των τιμών, καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα του πετρελαίου, που φέρνουν το 96% των συναλλαγματικών της. Το αργό έκλεισε την εβδομάδα από τις 15 έως τις 19 Δεκεμβρίου στα 51,26 δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου της Βενεζουέλας. Στις εκτιμήσεις της για το 2015, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπολόγισε την τιμή ανά βαρέλι στα 60 δολάρια που ανάγκασε τον πρόεδρο να κάνει περικοπές στις δαπάνες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κωνσταντίνος Κατσίκης
Υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα κατέβει ο Κωνσταντίνος Κατσίκης. Πρόκειται για τον γιο του βουλευτή, που είχε γίνει ο 151ος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη Η προσχώρηση έχει ενδιαφέρον γιατί πρόκειται για το γιο του Θόδωρου Κατσίκη του βουλευτή της ΔΗΑΝΑ που έγινε το 1990 ο 151ος βουλευτής ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Σχολιο.- Δε φοβάται μήπως συνεχίσει την παράδοση του πατέρα του αν χρειάζεται καμιά ψήφο η ΝΔ; Σχολιο.- Που ειναι και το πιο πιθανο, το αγριο-κατσικο βλεπεις δεν "μαντρωνεται" ευκολα !!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Χρυσούλα Γιαταγάνα
Πυκνώνουν οι επισκέψεις στην Κουμουνδούρου και αυτό είναι φυσικό όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η Χρυσούλα Γιαταγάνα
Στα γραφεία της Κουμουνδούρου εθέαθη η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία όταν ερωτήθηκε στο ισόγειο του κτιρίου αν έχει ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα αρκέστηκε στο να απαντήσει πως "ήρθα για να πω χρόνια πολλά". Μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν περίπου ένα μήνα, μένει να δούμε αν η πρώην εισαγγελέας και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όπως επιθυμει η ιδια. Υπενθυμίζεται πως η κ. Γιαταγάνα ειχε βρεθεί και στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ από Περιφέρεια Αττικής: Οι θερμαινόμενοι χώροι στον Πειραιά
Ο στόχος των μέτρων είναι να υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών, που έχουν ανάγκη αλλά και να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής.
Στην διάθεση του κοινού βρίσκονται οι εξής θερμαινόμενοι χώροι: Δήμος Πειραιά Ξενώνας αστέγων, στην οδό Ομ. Σκυλίτση 19, στην πλατεία Ιπποδαμείας Γήπεδο «Π.Σαλπέας», στο τέρμα Ακτής Ξαβερίου 1, κοντά στην εκκλησία της Ζ. Πηγής Δήμος Νίκαιας- Ρέντη (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20.00) 8ο ΚΑΠΗ, στην οδό Ραιδεστού 30, στη Νίκαια ΚΑΠΗ Ρέντη, στην οδό Μπαλτατζή 32 Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οδό Κουντουριώτου 2και Παπαφλέσσα Δήμος Κορυδαλλού 5ο ΚΑΠΗ, Ξενοφώντος και Πελοπίδος 9. Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, έναντι των φυλακών Κορυδαλλού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε η εσωκομματική πεντοζάλη στον ΣΥΡΙΖΑ! Οι οργανώσεις δεν θα δεχθούν νέα καπέλα σαν αυτό του Κούλογλου και σια... Αρνητική θέση για την υποψηφιότητα στη Β' Αθήνας της Φρόσω Σταυράκη, της μνημονιακής υπουργού του γΑΠ Λούκα Κατσέλη...
Κόμμα σφραγίδα χαρακτηρίζουν το σύλλογο -Κοινωνική Συμφωνία- φίλων της Λ. Κατσέλη, της μνημονιακής υπουργού του γΑΠ... οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Aρνητικη η θεση (και εισηγηση) του ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΣΩ ΣΤΑΥΡΑΚΗ Απο το κομμα σφραγιδα (δεν υπαρχει) της κοινωνικης συμφωνιας...προταθηκε η εκλεγμενη εφοριακος με την ΠΑΣΚΕ εφοροιακων Κα Φροσω Σταυρακη να συμετασχει στο ψηφοδελτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' ΑΘΗΝΩΝ. Η απαντηση της οργανωσης Ν. Ιωνιας ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ.... Για αρκετους λογους... οπως... Η εν λογω προτεινομενη κυρια 1) Ειναι... εκλεγμενη συνδικαλιστρια με την ΠΑΣΚΕ ...μεχρι και σημερα 2) Ανηκει στην γνωστη φραξια των 10 καιροσκοπων που ειναι στο κομμα σφαγιδα (της κοιν.συμφωνιας) με επικεφαλης τον Κο χρηστο κοκκινοβασιλη...και δεν θελουμε να μπει ο γνωστος για τις τακτικες του (φραξιες) Κος κοκκινοβασιλης απο την πισω πορτα στο ΣΥΡΙΖΑ 3) Η Κα σταυρακη κατα την τελευταια εκλογικη αναμετρηση για την εκλογη δημαρχου...Στην Ν. ΙΩΝΙΑ (οπου και ο τοπος διαμονης της) ΔΕΝ στηριξε κατα τον Α' γυρο τον υποψηφιο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν δημαρχο στην πολη μας Κο ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ (Αλωστε της ειναι αγνωστος).... 4 ) και πολυ συμαντικο για εμας που ζουμε στην Ν. ΙΩΝΙΑ Αττικης δεν εχει καμια κοινωνικη δραση στην περιοχη μας μας ειναι παντελως αγνωστη... γιαυτο και αλλωστε πιστευουμε οτι δεν εκπροσωπει περισσοτερους απο απο 10-15 γειτονους της
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η είδηση κυκλοφορεί σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί: «Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και στο Νίκο Ευαγγελάτο, διευκρίνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια εκείνα που χρειάζονται σταυρό προτίμησης και όχι στο επικρατείας, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά».
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και κυρίως: – Συγκροτούνται ψηφοδέλτια και ανακοινώνονται υποψηφιότητες πριν συνέλθει το αρμόδιο όργανο, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ; – Αποτελεί θεσμό στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς και έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει αποφάσεις που δεν έχουν περάσει από νόμιμες κομματικές διαδικασίες; – Έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να αδιαφορεί για τις εκφρασμένες αντιδράσεις στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν στην πιστή εφαρμογή της απόφασης του Συνεδρίου του κόμματος για αποκλεισμό συνεργασίας με άτομα που υπηρέτησαν από θέση ευθύνης την πολιτική της κατεδάφισης των δημοκρατικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας;
Σχολιο.- Πάντως ο Ν.Φίλης μια ώρα μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών , βγήκε "στο κόκκινο" και είπε ότι "τώρα θα αναζητηθούν συμμαχίες με άτομα που έχουν κοινωνική επιρροή και θα βοηθήσουν στην δημιουργία μετώπου με σκοπό την αυτοδυναμία. Σε αυτούςθα συμπεριλαμβάνονται και όσοι -ες δεν ψήφισαν τον Στ. Δήμα για πρόεδρο της δημοκρατίας ". Εν ολίγης μετέφερε την κόκκινη γραμμή συνεργασιών, στην μη ψήφιση προέδρου της δημοκρατίας........ και όχι στον "αποκλεισμό συνεργασίας με άτομα που υπηρέτησαν από θέση ευθύνης την πολιτική της κατεδάφισης των δημοκρατικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας ".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μηλιός του Σύριζα την έκανε! Τομεάρχης οικονομικών αρνείται να κριθεί για τα όσα έως σήμερα δήλωνε ο Σύριζα περί των οικονομικών και για τα οποία ήταν ο κύριος υπεύθυνος !!!! Τυχαίο; δε νομίζω!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποχαιρετουμε ίσως τον τελευταιο εξυπνο δεξιο. Τον Προκοπη Παυλοπουλο. Που δεν θα ειναι ξανα υποψηφιος.
Οταν οι φασιστες νεοφιλελεδες ελαγαν "να κατεβει ο στρατος" ο Ακης ο Παυλοπουλος συνεστησε ψυχραιμια και εσωσε την Αθηνα απο ολοκληρωτικο ασυμμετρο πολεμο.Οταν οι φασιστες νεοφιλελεδες ελεγαν "να σαπισει στη φυλακη το κουμμουνι" ο Ακης ο Παυλοπουλος εξηγουσε για ποιο λογο αυτο δεν μπορει να ονομαζεται σοφρωνισμος. Τελος οταν διαφορα φυντανια του φαιονεοφιλελευθερισμου , που τα χουν κανει πλακακια με τον Βενιζελο, ζητουσαν κοινοβουλευτικο πραξικοπημα για την εκλογη ΠτΔ, ο Ακης ο Παυλοπουλος εξηγουσε ζωντανα στο ραδιοφωνο πως κατι τετοιο συνιστα συνταγματικη εκτροπη, κρατώντας μονος του τα προσχηματα και την τιμη της Δημοκρατιας , προσπαθωντας μονος να ξεπλυνει το ονομα ενος Δημοκρατικου αστικου κομματος που καποιοι τραμπουκοι μετετρεψαν σε συναθροιση λουμπεναριων.Αν ειχε δειρει και τον Κασιδιαρη, θα του αξιζε μια τιμητικη θεση στα ψηφοδελτια του ΣΥΡΙΖΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μηλιος. «Οι εκλογές είναι στράτευση στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας»
«Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν συνιστά κομματική ιδιοτέλεια, αλλά στράτευση στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. «Δεν είναι κομματική ιδιοτέλεια να θέλει κάποιος να σταματήσει την καταστροφή για την κοινωνική πλειοψηφία, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που ξενιτεύεται, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και να θέλει να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Ιδιοτέλεια υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία ακόμη και κρύβοντας τα επαχθή μέτρα τα οποία είχε συμφωνήσει με την τρόικα και θα εφάρμοζε, αν θα κατάφερνε να παραμείνει μέχρι το 1016 στην εξουσία» προσθέτει. Σε ερώτηση για την απόφασή του να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ο κ.Μηλιός απαντά: «Ως τις εκλογές χρειάζεται να γίνει δουλειά επιτελική, σχεδιασμού θέσεων σε πάρα πολλά επίπεδα, επομένως κάποια στελέχη πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Νομίζω ότι είμαι κατάλληλος γι αυτό, ως υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφισμένος μάλιστα τρίτος στο συνέδριο του κόμματος και θέλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση. Είναι τμήμα του ευρύτερου σχεδιασμού που κάνουμε αυτή τη στιγμή... Άλλωστε, είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της οποίας αν επιλέξουν να είναι υποψήφιοι θα είναι αυτομάτως εκεί που επιλέγουν, όπως και οι βουλευτές». Σχετικά με το αν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι αποσύρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα ενόψει πιθανής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Μηλιός σημειώνει: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Μια πολύ μεγάλη μερίδα της διεθνούς οικονομικής κοινότητας -αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τη μακροπρόθεσμη οπτική και είναι υπέρ της ανάπτυξης- έχει κατανοήσει ότι το αναπτυξιακό δυναμικό που έχει η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να αναπτυχθεί, να ξεδιπλωθεί, να βγει στην επιφάνεια, όταν θα σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας φόβος γι αυτούς τους επενδυτές. Το γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι». Αναφορικά με την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που εκφράζεται από μερίδα του ξένου Τύπου και ιδίως του γερμανικού, ο κ. Μηλιός τονίζει: «Αυτός που απομονώνεται στις παρούσες συνθήκες είναι η ίδια η Γερμανία. Η διεθνής κοινότητα, περιλαμβανομένου και ενός μεγάλου τμήματος της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας που αντιλαμβάνεται τα πράγματα μέσα από μια μακροχρόνια λογική, βλέπουν ότι οι πολιτικές της Γερμανίας έχουν οδηγήσει την Ευρώπη στην ύφεση, πολλές χώρες στον αποπληθωρισμό και θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ελληνικός λαός έχει δει ότι αυτοί που τον καταστρέφουν, αυτοί που τον μετατρέπουν σε νοικάρη στο ίδιο του το σπίτι, αυτοί που του παίρνουν τα σπίτια, είναι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί αυτών των πολιτικών της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ευ. Αντώναρος
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, τελευταίος κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή και στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρ. Δούρου: Δεν δέχεται τα εκτός Αττικής απορρίμματα
Την πάγια θέση της νέας διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την αδυναμία της Οργανωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής, εξέφρασε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η πρόεδρος του Συνδέσμου, περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή σχετικό αίτημα του δήμου Τρίπολης. Εκφράζοντας την ομόφωνη τοποθέτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η κ. Δούρου τόνισε: «Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι, πλέον, η Φυλή». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μετέφερε το αίτημα του δήμου για τη διάθεση Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, ενόψει της ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης δημόσιου χώρου, παραχωρημένου από το δασαρχείο, για την άμεση αντιμετώπιση της ενδιάμεσης διαχείρισης ΑΣΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπούκοι φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια
30/12/2014
Περίπου 60 με 70 φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ τραμπουκίζουν τα άτομα στο χώρο που πραγματοποιείται το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό να μην το αφήσουν να γίνει. Οι χούλιγκαν άρχισαν να βρίζουν και να πετάνε αντικείμενα στην αίθουσα με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκκενώσει την αίθουσα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αίθουδα εκκενωμένη Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα Περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους. ο αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου. Όπως δήλωσε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, οι οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.
σχολιο φιλαδελφειωτη .- Η δημοκρατία καταλύεται... 150 "οπαδοι" ερχονται για να μην αφήσουν τον δήμο να συζητήσει για το άλσος και την αίτηση για την ανάπλαση που απορρίφθηκε από το δασαρχείο εξαιτίας του νεου νόμου για το ρυθμιστικό . Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική παράταξη που έχει την πλειοψηφία δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κατοίκων . Άλσος στην νεα φιλαδέλφεια και γήπεδο στα 26 στρέμματα. Τα ψέματα ότι ο δήμαρχος δεν θέλει το γήπεδο αλλού. Και οι κάτοικοι που ήταν εκεί σήμερα είδαν την αθλιότητα κάποιων, (γιατί δεν είναι όλοι οι ακτζηδες ιδιοι) που αμαυρώνουν την δημοκρατική παράδοση όλων μας.
Σχολιο.- Το μεταφέρω όπως το έμαθα μόλις τώρα: Όταν άρχισε να μιλάει ο Βασιλόπουλος οι ... οπαδοί άρχισαν να πετάνε καρέκλες κτλ και με αφορμή αυτό μπήκαν τα ΜΑΤ και το ΔΣ διαλύθηκε...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μανώλης Γλέζος: Δικαίωμα Ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού τώρα!
Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν από τη χώρα διαμονής τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ζητεί με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος. Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:
«Για ακόμη μία φορά οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τη χώρα διαμονής τους. Η δικομματική κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους σχετικούς νόμους και τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα. Δεν μπορεί μόνο στους έλληνες πολίτες, σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου. Τι έχουν να πουν οι απερχόμενοι κυβερνώντες στις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που ζουν στις χώρες της Ένωσης και δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια για να έρθουν στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών; Έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι περισσότεροι από αυτούς, νέοι και παλιότεροι μετανάστες, αγωνίζονται σκληρά στην αλλοδαπή για να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζειν και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δύο φορές, μιας και κατέβηκαν στην Ελλάδα για τις γιορτές; Τα ξέρουν όλα. Αλλά δεν τους νοιάζει όπως δεν τους ένοιαξε τόσα χρόνια για την εξαθλίωση όλου του ελληνικού λαού. Καλώ τις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού να ξεσηκωθούν ενάντια σ αυτή την αδικία. Καλώ τέλος την απερχόμενη κυβέρνηση να πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες για μείωση του κόστους των εισιτηρίων την περίοδο των εκλογών οι οποίες σημειωτέον θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των πολιτών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανια και Γαλλια λησμονουν ότι διεγραψαν το χρεος τους
"Το βραβείο της αμνησίας, συνεχίζει ο Πικετί, ανήκει στη Γερμανία, και το δεύτερο βραβείο στη Γαλλία. Το 1945, οι χώρες αυτές είχαν ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνούσε το 200% του ΑΕΠ. Το 1950, το χρέος έπεσε κάτω από το 30%. Τι συνέβη, είχαν ξαφνικά αυτές οι χώρες ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα που τους επέτρεψε να ξεπληρώσουν ένα τόσο μεγάλο χρέος; Όχι βέβαια: η Γερμανία και η Γαλλία απηλλάγησαν από το χρέος μέσω του πληθωρισμού και της διαγραφής. Αν είχαν επιδοθεί υπομονετικά σε μια προσπάθεια να έχουν κάθε χρόνο ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1% και του 2%, θα βρίσκονταν ακόμη στην ίδια θέση και θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις να επενδύσουν στην ανάπτυξη".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέφτουν οι μάσκες στον εκλεκτό των νταβατζήδων δημοσίων έργων! Συνιδρυτής τα χώνει: Θέλει ανθρώπους άοσμους και άχρωμους που να μην έχoυν φωνή για να κάνει κουμάντο... να τους διαπραγματευτεί με το πολιτικό σύστημα!
Δ. Κουρέτας του Ποταμιού: "Ο Θεοδωράκης θέλει ένα αρχηγικό κόμμα με βουλευτές άφωνους για να τους διαπραγματευτεί με το πολιτικό σύστημα"
"Ποταμός" εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι ο διαγραφείς από το "Ποτάμι" και εκ των Ιδρυτικών του στελεχών του Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος μιλώντας στο... site εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το "Ποτάμι" πάει για διάλυση και επισημαίνει ότι "ο Θεοδωράκης θέλει ένα αρχηγικό κόμμα με 10- 15 βουλευτές άφωνους για να τους διαπραγματευτεί ο ίδιος με το πολιτικό σύστημα. Θέλει ανθρώπους άοσμους και άχρωμους που να μην έχoυν φωνή για να κάνει κουμάντο ο Θεοδωράκης ο οποίος όπως αποδεικνύεται ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση" λέει. Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση ο κ. Κουρέτας τονίζει ότι είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις επιφυλάξεις του στον Σταύρο Θεοδωράκη εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι το "Ποτάμι" γίνεται "κάτι άλλο από αυτό που ξεκίνησε, ένα κόμμα χωρίς διαδικασίες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς πυξίδα" γεγονός που οδήγησε στην περιθωριοποίηση πολλών εκ των 30 ιδρυτικών στελεχών, τα περισσότερα από τα οποία είτε έχουν αναχωρήσει είτε ετοιμάζονται να αναχωρήσουν". Τον ρωτάω τι εννοεί όταν λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές διαδικασίες και οργάνωση και μου λέει: "Κοιτάξτε, το κείμενο της οργανωτικής δομής που κυκλοφόρησε και παραπέμπει σε άλλες εποχές, πέρα από το ότι υπάρχουν και πολλά αστεία πράγματα. Ένα κόμμα, λέει, με πυρήνες σε κάθε πόλη που θα τους εισηγείται ένας νέος ηλικιακά θα τους πηγαίνει βόλτα στο πάρκο και δεν θα ανοίγει πολιτική κουβέντααλλά θα πουλάει κουπόνια.... Καταλαβαίνετε.. Όλα γίνονται ώστε να μην έχουν τα μέλη κανένα αποφασιστικό λόγο και συμμετοχή στην διαμόρφωση της πολιτικής και την καθημερινή πολιτική παρουσία του κόμματος. Με πρόσχημα τάχα τον εθελοντισμό, ο Θεοδωράκης στήνει ένα κόμμα βαθιά αντιδημοκρατικό με βωβά μέλη, κομπάρσους. Και την ίδια ώρα βάζει στο Επικρατείας άτομα που έχουν κλείσει έναν πολιτικό κύκλο και ευαγγελίζεται το νέο με το παλιό. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την ηλικία δεν μπορώ να μπώ σε τέτοιες διαδικασίες. Το μεγαλύτερο έγκλημα από όλα όσα θα γίνουν θα είναι ότι ο Θεοδωράκης θα ακυρώσει και άλλες προσπάθειες νέων ανθρώπων που τυχόν γίνουν στο μέλλον και αυτό είναι το πιο λυπηρό." Σε ό,τι αφορά τους λόγους που επικαλέστηκαν για την διαγραφή του ο κ. Κουρέτας απαντά: "Είναι αστεία αυτά. Στις ευρωεκλογές στη Λάρισα, πήρα 3.000 ψήφους με τον δεύτερο να έχει 1.000. Αυτοί κανονικά θα έπρεπε να με πιέζουν να κατέβω υποψήφιος και όχι εγώ. Είναι εντελώς κουτό. Και βέβαια μιλούν για καταγγελίες που ποτέ δεν είδα. Αλλού είναι το θέμα, και αυτό το δείχνουν οι συνεχείς αποχωρήσεις. Χθες δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα ο κ. Βανταράκης στην Πάτρα. Υπάρχουν περιοχές που το "Ποτάμι" καταποντίζεται και άλλες που χάνει συνεχώς μέλη τα οποία δεν αναγνωρίζουν στο νέο κόμμα αυτό που ήταν όταν ξεκίνησε". "Απογοήτευση;" είναι η τελευταία μου ερώτηση. "Ακυρώθηκε μια προσδοκία. Πληγώθηκα. Είμαι όμως καθαρός και συνεχίζω" μου λέει. Και το φινάλε σαφές: όχι, δεν θα είμαι υποψήφιος με κανέναν στις εκλογές.