Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σαββατο 10 Ιανουαριου 2015


Βραζιλία: 50 συλλήψεις, ξύλο και δακρυγόνα για τις αυξήσεις στα εισιτήρια
Όπως ήταν αναμενόμενο η στρατιωτική αστυνομία αντέδρασε με βία στη διαδήλωση της Παρασκευής, 9/1, στο Σάο Πάουλο για το πάγωμα των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών διαδηλωτών Τη διαδήλωση διοργάνωσε το Κίνημα για την Ελεύθερη Δίοδο (Passer Livre) με την επωνυμία "Πρώτη μεγάλη πράξη κατά της τιμής (του εισιτηρίου)". Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι συμμετέχοντες ήταν 30.000 ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τους 5.000. Η συγκέντρωση έγινε και επί τη ευκαιρία της συζήτησης για την αύξηση των εισιτηρίων σε λεωφορεία και μετρό από R$3 σε R$3,5.
-----------------------------------------------------------------------------
Έχουμε ξαναασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν με τα όσα συμβαίνουν στις περιοχές των Κούρδων στη Συρία, με προεξάρχουσα την περίπτωση του Κομπανί. Σκοπεύουμε να το κάνουμε αρκετά συχνά και στη συνέχεια, στη βάση τόσο της αξιοθαύμαστης αντοχής που έδειξαν οι αντάρτες και οι αντάρτισσες της πόλης έχοντας καταφέρει να κρατήσουν την πόλη ελεύθερη από τους μισάνθρωπους τζιχαντιστές αλλά και στη βάση των όσο σημαντικών λαμβάνουν χώρα σε επαναστατική, δημοκρατική, σοσιαλιστική κατεύθυνση στις κούρδικες περιοχές της Συρίας το τελευταίο διάστημα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από προπύργιο του ISIS, την πόλη της Ar-Raqqah. Ειδικά στο έδαφος των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία με την επίθεση στη Charlie Hebdo πιστεύουμε ότι οι εξ ολοκλήρου αντιδιαμετρικές ειδήσεις και εικόνες που μας έρχονται από εκεί αποτελούν βάλσαμο ελπίδας και αισιοδοξίας για την υπέρβαση κάποιων από τις πιο σκοτεινές στιγμές της περιόδου που ζούμε… Ο καθηγητής ανθρωπολογίας του London School of Economics, ακτιβιστής αναρχικός, David Graeber, σε άρθρο του στον Guardian τον Οκτώβριο, τις πρώτες εβδομάδες της επίθεσης του ISIS εναντίον της πόλης του Kobane, αναρωτιόταν γιατί η κοινή γνώμη αγνοεί του επαναστάτες Κούρδους της Συρίας. Αναφέροντας τον πατέρα του που πολέμησε εθελοντικά στις Διεθνείς Ταξιαρχίες για την υπεράσπιση της Ισπανικής Δημοκρατίας το 1937 διερωτάται: “Αν υπάρχει σήμερα ένα αντίστοιχο των θρησκόληπτων δολοφόνων φαλαγγιτών του Φράνκο, μπορεί να είναι άλλο απ’ το ISIS; Αν υπάρχει ένα αντίστοιχο των Ελεύθερων Γυναικών της Ισπανίας, μπορεί να είναι άλλο από τις ηρωίδες στα χαρακώματα του Kobane; Είναι ο κόσμος διατεθειμένος – και αυτή τη φορά σκανδαλωδώς, η διεθνής Αριστερά – να συναινέσει στην εγκληματική επανάληψη της ιστορίας;” Σύμφωνα με τον Graeber, η αυτόνομη περιοχή της Rojava, που συστάθηκε το 2011 ως τρία αντισυστημικά αντικαπιταλιστικά καντόνια, αποτελεί ένα αξιοσημείωτο δημοκρατικό εγχείρημα της περιόδου.
http://www.toperiodiko.gr/david-graeber-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-rojava-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΝΔ ανταμείβει για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας» τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ - Θα είναι υποψήφιος στον Έβρο
Υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, γνωστός από την υπόθεση της "ζαρντινιέρας" Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την περίοδο της περίφημης «ζαρντινιέρας» που επιτέθηκε στον φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, το 2006 στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση για την οποία είχε δηλώσει πως «Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της Αστυνομίας ήταν παροιμιώδης». Υπενθυμίζεται πως ο Α. Δημοσχάκης ήταν υποψήφιος της ΝΔ και στις ευρωεκλογές χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί. Πιστό στις αρχές του, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως δεν προτίθεται να αφήσει τα "άξια" τέκνα του να πάνε χαμένα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Οργάνωση απέσυρε την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση καμικάζι
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, 09:33
Εκτός νόμου ακροαριστερή τουρκική οργάνωση ανακάλεσε την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση βομβίστριας - καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην οποία είχε προβεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η επίθεση διαπράχθηκε στη συνοικία Σουλταναχμέτ την περασμένη Τρίτη, όταν η γυναίκα μπήκε σε τμήμα της τουριστικής αστυνομίας, δηλώνοντας στα αγγλικά ότι είχε χάσει το πορτοφόλι της, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν ακόμη. Μερικές ώρες αργότερα, την ευθύνη ανέλαβε - με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της - η οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο (DHKP-C). Ωστόσο η οργάνωση απέσυρε την ανακοίνωση και ανήρτησε κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι έκανε λάθος διότι σχεδίαζε και αυτή μια επίθεση, η οποία «συνέπεσε με το συμβάν στην συνοικία Σουλταναχμέτ», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. «Η ενέργεια που είχε στόχο την Τουριστική Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στην Σουλταναχμέτ δεν έγινε από την οργάνωσή μας. Γι' αυτό τον λόγο αποσύρουμε την ανάληψη της ευθύνης», αναφέρει η ανακοίνωση. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βομβίστρια ήταν έγκυος γυναίκα από τον Καύκασο με ρωσική υπηκοότητα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν εάν και κατά πόσον η γυναίκα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπυράκη: «Να απομακρύνει τώρα ο Τσίπρας τον Αρβανίτη από τον σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ» επειδη μετεφερε οπως ειχε υποχρεωση σαν δημοσιογραφος αυτα που εγραψε ο γαλλικος Τυπος
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, 10:27
Η βλαμενη εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής και γλυφτρονι Μαρία Σπυράκη, παλια πασοκα που μεταπηδησε προσφατα στη ΝΔ, με αφορμή τη μεταφορα αποψεων του γαλλικου Τυπου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Σαμαρα απο τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του Πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. »Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο. »Το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη. »Η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή του ραδιοφώνου που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του. »Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του».
Σημειώνεται ότι επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L' Express o Αρβανίτης μιλώντας σε εκδήλωση στην Λαμία μετεφερε ότι το περιοδικο με αφορμη τις δηλωσεις του Σαμαρα για τις δολοφονιες στο γαλλικο σατυρικο περιοδικο αποκάλεσε όχι μια αλλά δύο φορές τον Πρωθυπουργό «μαλακα». Και σαν Ελληνας, ντρεπεται να αποκαλουν τον πρωθυπουργο της χωρας ετσι. Και το προβλημα είναι ότι είναι και όχι ότι τον αποκαλεσε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παιδιά, την παλεύουμε καθόλου; Είναι δυνατόν να νομιμοποιούμε ως εκδικητές στο όνομα των καταπιεσμένων μουσουλμάνων τους φονταμενταλιστές και τους φονιάδες της Τζιχάντ; Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση να εξαλείψουμε τον ρατσισμό που καλπάζει, όταν δεν έχουμε πρώτοι το σθένος και το θάρρος να διαχωρίσουμε τον μουσουλμάνο μετανάστη από τον φανατικό θεοπάλαβο εξουσιομανή, που επιδιώκει να τον κάνει ένα τυφλό, φανατισμένο και χωρίς δικαιώματα ζώο στη στάνη του; Είναι δυνατόν να νοιαζόμαστε πραγματικά για ανθρώπους με δικαίωμα στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση και να μας ενδιαφέρει απλώς να τους τραβήξουμε από τα δόντια του θεριού της δύσης, αλλά κάνουμε τις πάπιες για το άλλο θεριό που έχει ανοίξει ήδη το στόμα και τον καταπίνει; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗ ΑΡΡΩΣΤΟ. Κ-Α-Μ-Ι-Α! Δεν εκδικείται στο όνομα του μουσουλμάνου όπου γης. Εκδικείται στο όνομα της δικής του αρρώστιας και χρησιμοποιεί τον μουσουλμάνο όπου γης. Κι είναι εξίσου εχθρός του με το κάθε δυτικό καθίκι, ίσως και περισσότερο, γιατί αυτός συντηρεί την ισλαμοφοβία που τόσο βολεύει το δυτικό καθίκι, πολύ περισσότερο από το κάθε σατιρικό σκίτσο της κάθε εφημερίδας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εξαιτίας Οικονόμου
Η πρώτη αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός και πρόκειται για τον πρώην υπουργό Απόστολο Σταύρου. Ο κ. Σταύρος παρόλο που λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Βασίλης Οικονόμου πρόκειται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο χθες το όνομα του βρέθηκε στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής. Όμως ο κ.Σταύρου με νεότερη δήλωση του σήμερα γνωστοποίησε ότι «παρά τη σαφή δήλωσή μου προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος ότι δεν θα συμμετάσχω στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής". Με ανακοίνωση αναφέρει: "γνωστοποιώ στους συμπολίτες μου ότι εμμένω στην απόφαση μου να μην είμαι υποψήφιος για τους λόγους που εξέθεσα ήδη στην από 8.1.2015 ανακοίνωσή μου και δηλώνω ότι παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΨΕΥΔΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Σε Κόρινθο, Αίγιο και Πάτρα περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του από την Κόρινθο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για ψευδείς υποσχέσεις.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.:
«Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το παραλήρημα των ψευδών υποσχέσεων, ακριβώς των ίδιων που έκανε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Τον ρωτάω ευθέως: Για ποιο λόγο απέκλεισε τα 100.000 νέα παιδιά, που γεννήθηκαν το 1997, από το να ψηφίσουν; Και κυρίως, για ποιο λόγο απέκλεισε τους 300.000 Έλληνες που έδιωξε ως μετανάστες στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη, τους νέους επιστήμονες που τους οδήγησε στην ανεργία και αποτελούν το αύριο της πατρίδας μας; Να απαντήσει ο κ. Σαμαράς, γιατί αυτοί είναι οι Έλληνες που πρώτους «δολοφόνησε» η πολιτική του. Υπόσχομαι ότι εμείς ότι θα τους γυρίσουμε πίσω, να κάνουν οικογένειες εδώ στην πατρίδα τους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΛΕΜ:ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHARLIE
Αηδιασμένος απ' όσους έγιναν ξαφνικά φίλοι του περιοδικού Charlie Hebdo δηλώνει Ολλανδός σκιτσογράφος του. O oλλανδός σκιτσογράφος του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, Βίλεμ, δήλωσε στον ολλανδικό Τύπο ότι νιώθει αηδία για όσους εμφανίζοναι ξαφνικά ως φίλοι του εντύπου. «Αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους, όπως τον Πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή (τον πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ» είπε με ειρωνική διάθεση σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα της κεντροαριστεράς Volkskrant. Ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ενάντια στη Μαρίν Λεπέν. Ερωτηθείς σχετικά με τη υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο Βίλεμ απάντησε: «Θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας». Σχολίασε επίσης ότι πολλοί από εκείνους που μετέχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης μπορεί ποτέ να μην έχουν δει την εφημερίδα. Παραδέχθηκε πάντως ότι «αν ο κόσμος διαδηλώνει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, είναι φυσικά κάτι θετικό». Ο Βίλεμ δήλωσε επίσης στη Liberation ότι «Δεν πήγαινε ποτέ στις συσκέψεις της συντακτικής ομάδας καθώς δεν του άρεσε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΡΛΙ» Οχετός Λε Πεν για το «αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα» της Charlie Hebdo
«Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Σαρλί» δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν- Μαρί Λεπέν, απορρίπτοντας το σύνθημα που έχει ευρέως διαδοθεί από την Τετάρτη μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων. «Σήμερα, λένε: "Όλοι μας είμαστε Σαρλί, εγώ είμαι Σαρλί". Σε ό,τι αφορά εμένα, λυπάμαι, δεν είμαι Σαρλί», είπε ο Λεπέν.
«Με έχει συγκινήσει ο θάνατος 12 Γάλλων συμπατριωτών μας (…) όμως «εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Σαρλί Εμπντό που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική» επισήμανε ο Λεπέν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, όπου υπενθύμισε επίσης ότι η εφημερίδα είχε ζητήσει τη διάλυση του Εθνικού Μετώπου. O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος, του οποίου επικεφαλής σήμερα είναι κόρη του Μαρίν, επανέλαβε ότι η εφημερίδα Σαρλί Εμπντό υπήρξε «εχθρός του Εθνικού Μετώπου καθώς ζητούσε τη διάλυσή του μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών» πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος καταδίκασε επιπλέον την πορεία προς τιμή των θυμάτων που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Παρίσι, την οποία έχουν «ενορχηστρώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». «Ο τρόπος με τον οποίο αυτό ενορχηστρώθηκε μου θυμίζει τις παρόμοιες διαδηλώσεις που είχαν οργανωθεί (στο παρελθόν) με τη συνέργεια των μέσων ενημέρωσης περιλαμβανομένων των μέσων που στηρίζουν τα δεξιά κόμματα» επισήμανε ο ίδιος. Το 1990 μία μαζική διαδήλωση στην οποία είχε συμμετάσχει ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε πραγματοποιηθεί μετά το βανδαλισμό ενός εβραϊκού νεκροταφείου που είχε αποδοθεί στην ακροδεξιά. Οι δράστες ήταν μέλη μια νεοναζιστικής ομάδας, όμως δεν είχαν καμία σχέση με το Εθνικό Μέτωπο. Άλλη μία μαζική διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί το 2002 μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου ο Ζαν- Μαρί Λεπέν είχε νικήσει τον υποψήφιο της αριστεράς και είχε προκριθεί στο δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Ζακ Σιράκ. Το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει προσκληθεί στην αυριανή «δημοκρατική πορεία» στην οποία θα συμμετάσχουν σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, όπως και πολλοί ηγέτες ξένων χωρών. «Θα βρούμε άλλα μέσα για να ταυτιστούμε με τους Γάλλους» διαβεβαίωσε η Μαρίν Λεπέν. Η ίδια έχει καταγγείλει από την Τετάρτη «μία τρομοκρατική επίθεση που διέπραξαν φονταμενταλιστές ισλαμιστές». Ο πατέρας της Λεπεν εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ότι «αυτό το τρομοκρατικό φαινόμενο συνδέεται κυρίως με το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ρωσίδα του Καυκάσου φέρεται ότι ήταν η καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη
Η βομβίστρια-καμικάζι που επιτέθηκε στο κέντρο της Τουριστικής Αστυνομίας στο Σουλταναχμέτ, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η ρωσικής υπηκοότητας Ντιάνα Ραμάζοβα, υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές με βάσει στοιχεία από την έρευνα τη αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Η Ραμάζοβα, που κατάγεται από το Νταγκεστάν, φέρεται να ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα του Καυκάσου και φέρεται να εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο που βρέθηκε, μετά την έκρηξη, ανέφεραν οι τουρκικές αρχέρς. Διαπιστώθηκε ότι είχε επισκεφτεί την περιοχή Σουλταναχμέτ και παλιότερα και τράβηξε φωτογραφίες. Από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της Ραμάζοβα, προέκυψε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών. Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις της με τις τρομοκρατικές ομάδες Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η εκτός νόμου οργάνωση της αριστεράς DHKP-C. Στις έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν πράκτορες της ΜΙΤ, εξετάζεται αν η Ramazowa ήρθε στην Τουρκία για την επίθεση αυτή ειδικά και αν ναι γιατί περίμενε επί 7 μήνες, ή αν στρατολογήθηκε η ανέλαβε την αποστολή όσο βρισκόταν στην Τουρκία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγγνώμη Charlie
Αγαπητό Charlie. Μάλλον δεν ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι στην μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Αντώνη Σαμαρά. Συγγνώμη Charlie δεν το θέλαμε. Του Άρη Χατζηστεφάνου για info-war.gr Θυμόμαστε όλοι πως είχε σταθεί δίπλα στην Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Ο Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που πήρε τα ιδεολογικά τέκνα των δικτατόρων – ακόμη και ανθρώπους που έλεγαν ότι στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανένας – και τους έκανε υπουργούς. Ξέρουμε πως όταν αναφερόσουν στο Εθνικό Μέτωπο και την οικογένεια Λεπέν ζωγράφιζες μια τεράστια κουράδα η σκιτσάριζες την κόρη του φασίστα πολιτικού με αναφορές στον Χίτλερ. Ο Σαμαράς, που θα έρθει να τιμήσει την μνήμη των συντακτών σου, πήρε τους στενότερους συνεργάτες του Εθνικού Μετώπου στην Ελλάδα και τους έφερε στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θυμάσαι και εκείνη τη φράση που χρησιμοποιούσες «είναι δύσκολο να σε αγαπάνε οι μαλάκες»; Όταν ένας Έλληνας δημοσιογράφος και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού την χρησιμοποίησε αστειευόμενος για τον πρωθυπουργό ο Σαμαράς έβαλε την Μαρία Σπυράκη να ζητήσει την παραίτησή του. Και ας το είχε κάνει πρώτο το γαλλικό περιοδικό L’Express. Και ας ήταν στα στόματα της μισής Ελλάδας. Την Σπυράκη μάλλον δεν θα την ξέρεις αλλά ήταν μια δημοσιογράφος του Mega που απέκρυπτε ειδήσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις αποκάλυψε στη συνέχεια για να κερδίσει ψήφους. Μπορεί να σου φαίνεται χυδαίο αλλά έτσι κάνουν πλέον οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Γι’ αυτό στα χρόνια του Σαμαρά, που έρχεται τώρα στο Παρίσι, η χώρα μας έπεσε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου. Αρκετά δικτατορικά, ισλαμικά καθεστώτα, που εσύ καυτηρίαζες στις σελίδες σου, απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ελευθεροτυπίας από ότι η χώρα του Αντώνη Σαμαρά. Στην Ελλάδα τα αστεία που έκανες εσύ δεν είναι ανεκτά και οι άνθρωποι που τα έκαναν είτε καταδικάζονταν σε φυλάκιση ή απειλούνταν από τη Χρυσή Αυγή και άλλα κόμματα. Δεν θέλαμε Charlie να στείλουμε στη Γαλλία τον μοναδικό πολιτικό, του πλανήτη που σκύλεψε τη μνήμη των ανθρώπων σου, για να επιτεθεί στους μετανάστες και σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτόν έχουμε όμως, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Γι’ αυτό σου λέμε, συγγνώμη Charlie. Δεν είμαστε όλοι τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Ούτε φιλοφασίστες, ούτε φιλοχουντικοί ούτε μαλάκες, που θα έλεγες και εσύ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση του Κώστα Αρβανίτη στη Μαρία Σπυράκη για το "μαλάκα" και την απόλυση
Η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη στην εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που ζητά την απομάκρυνση του Κώστα Αρβανίτη από τον ρ/σ Στο Κόκκινο, με αφορμή την αναφορά του στο δημοσίευμα της «L' express» για Σαμαρά σε εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου στη Λαμία.
Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό διωγμό». Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου το ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους. Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου. Επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη γελοιογραφία για να απαντήσει η κυρία Σπυράκη επί της ουσίας, όχι μόνο στην Γαλλική εφημερίδα, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που την αναπαράγουν μαζικά.
Για τον 105,5 Στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης
σχολιο.- πες τα Κώστα!!!! Σχολιο.- εδώ το χει πει κι ο ιδιος ο Σαμαράς on camera. Σχολιο.- ΚΩΣΤΑ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΗΠΙΟΙ .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο η μπαρουτοκαπνισμένη στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, σιιτική Χεζμπολά, καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική ενέργεια της Αλ Κάϊντα για να μας θυμίζει ότι άλλο "ισλάμ" και άλλο "τζιχαντισμός και σκοταδισμός" Εξάλλου οι πολιτοφυλακές της Χεζμπολά στον Λίβανο, στα λιβανο-συριακά σύνορα και ακόμη και στην νότια Συρία, είναι από τις λίγες - μαζί με τους Κούρδους στον Βορά - πετυχημένες εστίες ένοπλης αντίστασης στο χαλιφάτο του ISIS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαλάκα αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ τον Αντώνη Σαμαρά
Από την αρχή της αιματηρής σφαγής στο Charlie Hebdo, η κυβέρνηση με πρώτο τον Άδωνι Γεωργιάδη, προσπάθησε να αποσπάσει πολιτική υπεραξία από την επίθεση των τζιχαντιστών και το θάνατο των 12 ανθρώπων στο Παρίσι. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε tweet του αναφέρει τα εξής: "Μακελειό στο Παρίσι: 11 νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hedbo... κάποιοι δεν ήθελαν ούτε τον φράχτη στον Έβρο". Και συνέχισε: "Το χτύπημα στο Παρίσι μπορεί να αποδειχθεί για την Ευρώπη το τέλος της αθωότητος με το Ισλάμ. Οι του Συριζα εδώ λένε να ανοίξουν τα σύνορα." Το ευρείας κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό L'express αναφερόμενο στον Αντώνη Σαμαρά και σε άλλους πολιτικούς, αναφέρει πως: "Είναι δύσκολο να σε υποστηρίζουν μαλάκες". Αυτό θα μπορούσε κατά το L'express, να διακηρύξει το Charlie Hebdo για τις αντιδράσεις στη Γαλλία (Βλέπε Λεπέν) και στο εξωτερικό από ορισμένους πολιτικούς σχετικά με την επίθεση των τζιχαντιστών. Όπως υπογραμμίζει το L’ Express ο Αντώνης Σαμαράς «χρησιμοποίησε την τραγωδία για επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνουμε εδώ πως ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σχετικά με τη σφαγή ανέφερε: «Στο Παρίσι συνέβη μια σφαγή με τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς και στην Ελλάδα ορισμένοι ενθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση και επιθυμούν την χορήγηση ιθαγένειας»