Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τριτη 13 Ιανουαριου 2015


Όλιβερ Στόουν: Οι Ουκρανοί υποφέρουν από την ιδεολογική σταυροφορία των ΗΠΑ
Απαντώντας σε εκείνους που τον επέκριναν για τις δηλώσεις του ότι «η ουκρανική κρίση προκλήθηκε από εξωγενείς αγγιτάτορες» ο διάσημος σκηνοθέτης και συγγραφέας Όλιβερ Στόουν περνά στην αντεπίθεση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την ανατροπή του Γιανούκοβιτς βλέπει ο Όλιβερ Στόουν «Η αμερικανική ανάμειξη στην Ουκρανία πηγαίνει πίσω στα 1949, όταν η CIA δημιούργησε ανταρτικό στρατό με την κωδική ονομασία “Αηδόνι” φτιαγμένο από υπερεθνικιστές Ουκρανούς», γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα, φθάνοντας στο σημείο να πάρει και συνέντευξη από τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βικτόρ Γιανούκοβιτς, ο οποίος ανετράπη με πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014. Μετά την τετράωρη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που είχε μαζί του, ο Στόουν είπε: «Είναι ξεκάθαρο πως οι αποκαλούμενοι “ελεύθεροι σκοπευτές”, που σκότωσαν 14 αστυνομικούς τραυμάτισαν άλλους 85 και σκότωσαν 45 διαδηλωτές, ήταν ξενοκίνητοι αγγιτάτορες. Πολλοί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου και του Γιανούκοβιτς, αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας πιστεύουν πως καθοδηγούσαν δυτικές δυνάμεις με τα αποτυπώματα της CIA». Η Ουκρανία και η «Καθεστωτική Αλλαγή 101» Σύμφωνα με τον Στόουν, η Ουκρανία είναι η χώρα που πέρασε πλέον στον κατάλογο της αμερικανικής τεχνικής που αποκαλείται «Καθεστωτική Αλλαγή 101». «Για όσους εξαγριώθηκαν με την ανάλυση που έχω κάνει για την Ουκρανία, παρακαλώ προσπαθήστε να κατανοήσετε την μεγαλύτερη εικόνα που σας προσφέρω» έγραψε στο Facebook του. «Ουδεμία συμπάθεια με διακατέχει για τον Γιανούκοβιτς, που ίσως να ανήκει στην κατηγορία των πλέον διεφθαρμένων ηγετών που είχε η Ουκρανία. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί την αμερικανική ανάμειξη, με την ενεργό συμμετοχή της βοηθού υπουργού Βικτόρια Νούλαντ και του γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν» (Αμερικανών αξιωματούχων που θεάθηκαν στους δρόμους του Κιέβου στο αποκορύφωμα της «εξέγερσης της πλατείας Μαϊντάν»). Ο Όλιβερ Στόουν κατονομάζει επίσης δεδομένες αμερικανικές οργανώσεις όπως η USAID και το «National Endowment for Democracy», οι οποίες δρούσαν ανοικτά στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης «με πολύ καλή οργάνωση στο Facebook και το Twitter ώστε να διοργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μερικές από τις οποίες πολύ βίαιες». «Ουδεμία έρευνα -όπως ήταν φυσικό- έχει διαταχθεί για τα γεγονότα αυτά από τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παραμένει στη σφαίρα των υποθέσεων ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές της πλατείας Μαϊντάν εργάζονταν επί πληρωμή από εκείνους που ενορχήστρωσαν τις διαμαρτυρίες, πλήττοντας και τις δύο πλευρές, για να προκαλέσουν βαθύτερη κοινωνική αναταραχή» επεσήμανε επίσης. Για να δώσει, μάλιστα, έμφαση σε όσα υποστηρίζει για την ανάμειξη των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας ο Όλιβερ Στόουν υπενθυμίζει ότι στα 1949 επί υπουργού Άμυνας Τζέιμς Φόρεσταλ και με τη συνεργασία της CIA, υπήρχε στρατολόγηση επί πέντε χρόνια «αλεξιπτωτιστών» υπερεθνικιστών Ουκρανών βάσει του απόρρητου σχεδίου «Αηδόνι»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι σε τζαμί στην Αθήνα λέει η Σώτη Τριανταφύλλου
Κατά της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, τάσσεται η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, σε συνέντευξή της στην ''Καθημερινή''. Στο συγκεκριμενο εχει απολυτο δικιο. Οι άλλες αποψεις της είναι για τα σκουπιδια.
Το απόσπασμα από την συνέντευξή της: Γιατί είστε τόσο αρνητική στην προοπτική δημιουργίας τεμένους στην Αθήνα; Μια σύγχρονη Δημοκρατία δεν θα έπρεπε να επιτρέπει τη θρησκευτική πρακτική στους πιστούς όλων των θρησκειών; «Οι μουσουλμάνοι οδηγούν τις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες στην οπισθοδρόμηση. Ενώ είχαν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της εκκοσμικευμένης δημοκρατίας, η παρουσία τους -συχνά υπερβολικά πιεστική για τους αυτόχθονες πληθυσμούς όπως εδώ στην Αγγλία- δημιουργεί ανάγκες θρησκευτικού τύπου οι οποίες είχαν, σε μεγάλο βαθμό, αρθεί από το νεωτερικό δημοκρατικό πνεύμα. Τα τζαμιά ήταν παταγώδης αποτυχία σε όλες τις δυτικές χώρες: έγιναν φυτώρια εξτρεμισμού, συνέβαλαν στην απομόνωση των μεταναστευτικών κοινοτήτων και εμπόδισαν την ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό κορμό. Το Ισλάμ, όπως ο χριστιανισμός πριν από τον Διαφωτισμό, είναι παράγοντας καθυστέρησης και δεν πρέπει να ευνοείται. Η θρησκεία θεωρείται ιδιωτικό ζήτημα στις δυτικές Δημοκρατίες ― πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε σ’ αυτό. Το κτίσιμο τζαμιών θα προκαλέσει αναβίωση του χριστιανικού φονταμενταλισμού, πολιτιστικό εθνικισμό και, οπωσδήποτε, όλο και πιο θεαματική παρουσία των τρελών του θεού κάθε απόχρωσης. Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου στη Δύση ήταν η απελευθέρωση από τον φανατισμό και τη θρησκεία ― τώρα βαδίζουμε προς τα πίσω. Οι θρησκείες που δεν έχουν πλαισιωθεί από κοινωνικό συμβόλαιο και που απειλούν να μετατρέψουν το δημοκρατικό δίκαιο σε θεοκρατικό πρέπει να αναχαιτιστούν. Το ότι οι δυτικές χώρες δεν διέκριναν τη διαφορά μεταξύ θρησκευτικής ελευθερίας και θεοκρατικού πειρασμού είναι κρίμα για όλους τους πολίτες, όχι μόνον για τους κοσμικούς και άθρησκους σαν εμένα. Τέλος, αν έχει κάποια σημασία, πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξοδεύεται ούτε ένα ευρώ για τη θρησκεία. Ούτε μισό ευρώ. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και θα το επαναλάβω όσες χρειαστεί: η θρησκεία είναι το όπιο του λαού. Σταματώ εδώ αν και θα μπορούσα να συνεχίσω! Ισως μετανιώσατε που με ρωτήσατε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ: Στελέχη της ΝΔ και της Χρυσης Αυγης στην Πρέβεζα πέταξαν στον δρόμο μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα
Τσίπα δεν έχουν! Είναι γνωστό ότι κάποιοι δεξιοι αρέσκονται στη Δημοκρατια και τη δικαιοσυνη όταν βέβαια ισχύει για τους αυτου και όχι για τους αλλους. Στην περίπτωση όμως που θα αποκαλύψουμε φαίνεται πως η υποκρισία ξεπερνά τα όρια, αφού στελέχη της ΝΔ και της Χρυσης Αυγης, ξεσπίτωσαν από σπίτι το οποίο είχαν νοικιάσει σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά, επειδή δεν πληρώθηκαν κάποια ενοίκια. Η μητέρα είναι άνεργη, υπάγεται στο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και με αυτά τα ελάχιστα συντηρείται η οικογένεια. Το σκληρό τους πρόσωπο όμως τα δύο αδέρφια της ΝΔ και της Χρυσης Αυγης το έδειξαν όταν χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση δεν επέτρεψαν στη μητέρα να μπει στο σπίτι για να πάρει κάποια πράγματα. Υπέβαλλαν μήνυση και αυτή τη στιγμή η μητέρα αναζητείται για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για αδίκημα που μόνο το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αν διέπραξε ή όχι. Φυσικά η γυναίκα αυτή είναι απροστάτευτη μπροστά στην νομική δύναμη που διαθέτουν τα δύο αδέρφια. Υπενθυμίζουμε ότι σε παρόμοια περίπτωση όπου άπορη οικογένεια διέμενε σε ακίνητο του Δήμου Πρέβεζας, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαδήλωση υπέρ του οικογενειάρχη. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν, καθώς και ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις φτωχές και άπορες οικογένειες. Μήπως θα έπρεπε να τα πει αυτά και στα δύο φυντανια της ΝΔ και της ΧΑ, και να γινει κατι; Τσίπα δεν έχουν!
Σχολιο.- ο ένας ήταν κομματάρχης της ΝΔ και η γυναίκα του χρυσαυγίτισα .. Σχολιο.- τα ονόματα υπάρχουν ..?? Γιατί αυτά τα ονόματα που κυκλοφόρησαν είναι ενός στελέχους της νδ και μιας χρυσαυγήτισσας ..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονίζει το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Ο Μωάμεθ δακρυσμένος λέει «Je Suis Charlie» - «Ολα συγχωρούνται» ο τίτλος
Στα περίπτερα θα βρεθεί την Τετάρτη, όπως και κάθε εβδομάδα, το Charlie Hebdo ως μια πεισματική απάντηση της ομάδας του περιοδικού σε εκείνους που αιματοκύλισαν τα γραφεία του την περασμένη εβδομάδα και σκότωσαν 12 ανθρώπους. Λίγες ώρες προτού το περιοδικό κυκλοφορήσει, στο Διαδίκτυο διέρρευσε το εξώφυλλό του το οποίο είναι για ακόμη μια φορά εμπρηστικό, σατιρικό και συγκλονιστικό. Απεικονίζεται ο Μωάμεθ κρατώντας ένα πλακάτ που αναφέρει «Je Suis Charlie» και γενικό τίτλο «Τα πάντα συγχωρούνται».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αλέξης Τσίπρας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
12/1/2015 22.57
ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ...
α) Ξεκάθαρο ΟΧΙ σε συνεργασία με ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το πρόγραμμά του και όποιος θέλει ας δώσει ψήφο υποστήριξης ή ανοχής (αλλιώς θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε δεύτερες εκλογές).
β) Η αριστερά πατριωτική και διεθνιστική δύναμη (συγκινητική η αναφορά στον λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας: «Αυτοδυναμία και όχι συνεργασία με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Παπανδρέου»
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «στον Ενικό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή για τον τόπο» και πως «ο λαός θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξει ένα δρόμο διεκδίκησης». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο συνεργασίας και με ποια κόμματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λάβει αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «όσοι δεχθούν και ανεχθούν το πρόγραμμα μας θα είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί την ψήφο εμπιστοσύνης ή την ανοχή του ΚΚΕ στη Βουλή θα ήταν αδιανόητο το Κομμουνιστικό Κόμμα να του την αρνηθεί. Στη συνέχεια απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών αλλά και το Ποτάμι, ενώ σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το σενάριο των δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, και πως η αριστερά έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει και ότι ο λαός δεν θα δώσει στο κόμμα μισή την ευκαιρία. «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά. «Το Grexit είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που χρησιμοποιείται για να φοβίσει τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα ούτε Plan B», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την ευρωζώνη». Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν προχωρήσουν, ενώ υπογράμμισε πως στις 26 Ιανουαρίου «τελειώνουν τα τζάκια, οι επετηρίδες και τα πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού». Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους απάντησε πως από τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την αναδιάρθρωσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο. «Ζητάμε την διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους, πάνω από το 60%», ανέφερε. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας: Οχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, Ποτάμι - Ψήφος ανοχής από ΚΚΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία και υπό αυτή την έννοια «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το σενάριο νέων εκλογών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star. Είναι αναγκαίο, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός να δώσει στο κόμμα του ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και έχει την εμπειρία και την γνώση να αποτρέψει το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών. Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο λαός θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί απέκτησε ιδεολογία ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά γιατί θα επιλέξει έναν δρόμο με αξιοπρέπεια. Στην ερώτηση αν και με ποια κόμματα θα συνεργαστεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα κινηθεί με βάση το πρόγραμμά του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε μια ψήφο ανοχής από το ΚΚΕ. Αν χρειάζεται ανοχή ή ψήφο του ΚΚΕ προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει εκείνο , είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και το Ποτάμι για το οποίο είπε ότι επιδιώκει να είναι συμπληρωτική δύναμη στο κατεστημένο, ενώ σημείωσε την απόκλιση στις θέσεις Ποταμιού -ΣΥΡΙΖΑ. Για την αποτυχία συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος , ότι το κόμμα του έθεσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο συμφωνία δεν υπήρξε. Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές. Το χρέος Σε ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τελικά την έξοδο από την ευρωζώνη, ως απάντηση στις πιέσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να είμαστε παρανοϊκοί για να έχουμε τέτοιο σχέδιο. Η συζήτηση στην Ευρώπη άλλαξε πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα ούτε PLAN B. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ θα αξιοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει λύση και να την παρουσιάσει ως δική της επιτυχία . Υπάρχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα κανένα δημοψήφισμα είπε ο κ. Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους για να γίνει βιώσιμο με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και ρήτρα ανάπτυξης, είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση θα στηρίξει αυτή την πολιτική. Δεν ζητάμε συναίνεση για να συνεχίσουμε το μνημόνιο, αλλά σε μια πολιτική που θα είναι λύτρωση για τη χώρα. Είπε δε ότι θα διεκδικήσει διαγραφή χρέους μεγαλύτερη των 60 δισ. ευρώ Στην ερώτηση αν δεχθεί επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρόνου και μείωση των επιτοκίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα βάλει ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης. Κληθείς να απαντήσει αν ισχύει η παλαιότερη δήλωσή του «καμία θυσία για το ευρώ» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ευρώ με δημοκρατία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη». Είπε ακόμη ότι δεν θα λειτουργήσει με ρεβανσισμό απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα κι ότι δεν ξέρει κάποιο τρόπο να οδηγηθεί σε παραίτηση αλλά δεν θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κιτς και πολιτική: Κι όμως αυτή είναι η νέα προεδρική φρουρά του Ερντογάν
Από έντονο προβληματισμό μέχρι άκρως ειρωνικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ντύσει τα μέλη της προεδρικής φρουράς στο νέο του παλάτι στην Άγκυρα με στολές εμπνευσμένες από τους στρατούς των 16 κρατών, που σύμφωνα με την επίσημη ιστοριογραφία της χώρας του ίδρυσαν οι Τούρκοι ανά τους αιώνες.
Άφωνοι έμειναν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της παλαιστινιακής αποστολής υπό τον πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, αλλά και οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο αποκαλούμενο και «σαράι» του Ερντογάν για να καλύψουν την επίσημη επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου, όταν αντίκρισαν ένα τιμητικό άγημα που θύμιζε κάτι μεταξύ φτηνής χολιγουντιανής παραγωγής και στρατιωτάκια Playmobil. Μερίδα του τουρκικού Τύπου δεν έκρυψε την έκπληξή της προσπαθώντας όμως να τηρήσει τα προσχήματα: «Μία πρωτιά στο παλάτι» ήταν ο τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση της Hurriyet, «Τελετή με τους 16 στρατιώτες των τουρκικών κρατών» έγραψε το CNNTurk, «Τα κοινωνικά δίκτυα σχολιάζουν αυτή την εικόνα» η Zaman. Πιο καυστικοί ήταν οι τίτλοι σε άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως: «Ο Ερντογάν παρουσίασε τα στρατιωτάκια τους», «Ασυνήθιστη τελετή στο παλάτι»… Στα κοινωνικά δίκτυα ωστόσο οι σχολιαστές ήταν ακόμη πιο δεικτικοί: «Αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με μία αίσθηση κιτς», «Το νέο επεισόδιο των Star Wars», «Κάποιος ας ενημερώσει τον Ερντογάν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορίας κατέρρευσε», «Λήγει η συζήτηση για το εάν μπορεί μία φωτογραφία να δείξει τη διανοητική κατάσταση ενός ατόμου», «@GameofThrones», «Απίστευτο, νόμιζα ότι ήταν Photoshop», «Αν αυτή η φωτογραφία είναι αληθινή, τότε αληθινός είναι και ο νεο-οθωμανισμός», «Ο Αμπάς έγινε δεκτός από τον νέο Αυτοκράτορα Ερντογάν στο νέο παλάτι των 500 εκατ. δολαρίων»… Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί πρόσφατα για ναπολεόντεια συμπεριφορά και μεγαλομανία μετά την εκλογή του στην προεδρία τον περασμένο Νοέμβριο και την απόφασή του να εγκαταλείψει το ιστορικό – πλην όμως σεμνό – Μέγαρο του Τσάνκαγια και να μεταφέρει την έδρα της προεδρίας της Δημοκρατίας στο νέο παλάτι που έκτισε στην περιοχή Μπέστεπε της Αγκυρας. To πολυτελές και άκρως αμφιλεγόμενο παλάτι του Τούρκου προέδρου θα στοιχίσει συνολικά – αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες – το ποσό των 615 εκατ. δολαρίων (491 εκατ. ευρώ). Το Aksaray (λευκό παλάτι, στα τουρκικά) περιλαμβάνει 1.000 δωμάτια και εντυπωσιακούς κήπους. Με επιφάνεια 200.000 τετραγωνικών μέτρων, το παλάτι οικοδομήθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, σε μια περιοχή την οποία είχε αγοράσει ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατάτουρκ, προκειμένου να φτιάξει ένα «πρότυπο αγρόκτημα» που έφερε το όνομά του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ
Απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου, ανοίγει το δρόμο για απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ. Δικαστήριο της Αιγύπτου αναίρεσε την καταδίκη του πρώην «προέδρου»-δικτατορα της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του και έδωσε εντολή για επανεκδίκαση της υπόθεσης. Ο Χόνσι Μουμπάπαρ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση το Μάιο, όταν κρίθηκε ένοχος επειδή «χρέωσε» την κυβέρνηση με προσωπικά έξοδα ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο το Ακυρωτικό Δικαστήριο διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Σύμφωνα με το συνήγορο του πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου, ο 86χρονος Μουμπάρακ, πρόκειται σύντομα να αφεθεί ελεύθερος και να εξέλθει από το στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο τελεί υπό κράτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!
Για απίστευτα πράγματα που βγαίνουν από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά, επιχειρώντας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό – «Να ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι μόνος του γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να φέρουν την ελπίδα και το χαμόγελο ξανά στους Έλληνες», τόνισε. Μιλώντας από την Καλαμάτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά στις υποσχέσεις Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θρησκεία προπαγανδιστικά. «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση αυτοδύναμος ή θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Βλέπουμε προσπάθεια αλλαγής της αλήθειας και για πρώτη φορά ακούμε πρωθυπουργό να απειλεί τους πολίτες και να τους τρομοκρατεί, λέγοντας ότι δεν θα έχουν λεφτά τα ΑΤΜ, αλλά και ότι θα μείνουν απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις αν δεν ψηφιστεί». Αφού κάλεσε έτσι τους πολίτες να μην τον ακούν, τόνισε πως «ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα». Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης αναφορά στο e-mail του κ. Χαρδούβελη με τα προτεινόμενα νέα μέτρα και σημείωσε πως «αν ψηφιστεί η ΝΔ θα εφαρμοστούν», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι, «αφού διαλύθηκε η μεσαία τάξη και διαλύθηκε ο ελληνικός λαός, θα προχωρήσουν σε περισσότερα μέτρα λιτότητας και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτό που είχε πει ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο ότι το φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή». Πρόσθεσε, δε, ότι «μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα αν αλλάξει αυτή η πολιτική λιτότητας κι αυτό θα γίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», επαναλαμβάνοντας όσα είπε και το μεσημέρι στην Τρίπολη, ότι «δεν μπορεί να φοβάται κανείς πως θα έρθουν οι κομμουνιστές με τα κονσερβοκούτια να πάρουν κεφάλια». «Ακούμε απίστευτες απειλές», συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και απαντώντας στον πρωθυπουργό που περιοδεύει στη Θεσπρωτία, αφού έδειξε θρησκευτικές εικόνες από ένα σχολείο, είπε ότι «δεν θα κατέβουν ποτέ. Ναι, δεν θα κατέβουν ποτέ οι εικόνες και εγγυητές είμαστε εμείς». «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιτέθηκε στην ορθοδοξία καταργώντας την αργία της Κυριακής, με τις διατάξεις για την καύση των νεκρών, αλλά και με την απόφαση για τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θρησκεία για προπαγάνδα», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, γιατί όπως ανέφερε, «άλλα λέει προεκλογικά κι άλλα κάνει μετεκλογικά». «Υπόσχεται 750.000 θέσεις εργασίας και είναι αυτός που έστειλε το 60% του ελληνικού λαού στην ανεργία. Τα σπίτια των Ελλήνων βγαίνουν στο σφυρί και είναι ο κ. Σαμαράς που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μιλάει για τουρισμό και η τρόικα έβαλε στόχο τον τουρισμό. Ο πρωθυπουργός το πρώτο μέτρο που έλαβε ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Λέμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, το πρώτο μέτρο που θα πάρουμε θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα απαγορεύσουν στις τράπεζες να πουλάνε στις θυγατρικές τους, στο εξωτερικό, τα δάνεια για να εφαρμόσουν το αγγλικό δίκαιο. Αν θέλουμε ανάπτυξη κι επενδύσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρέπει να κάνουμε αυτό που έλεγε στο Ζάππειο ο κ. Σαμαράς και δεν έκανε, μείωση φορολογίας. Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα μέτρα που ανέφερε ο κ. Καμμένος, τα οποία απαιτείται να ληφθούν για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη, είναι: μείωση φορολογίας κάτω από τα όρια που πληρώνουν οι πολίτες στις γειτονικές χώρες με συνταγματική ισχύ, σεισάχθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και εκμετάλλευση του τουρισμού με τη δημιουργία ζωνών πολύ χαμηλής φορολογίας στα νησιά και σε άλλες τουριστικές περιοχές για να γίνει πιο ελκυστικός ο τουρισμός κρουαζιέρας. Πρέπει να ενισχυθεί, είπε ακόμα, η πρωτογενής παραγωγή με δραστική μείωση του κόστους, ενώ τόνισε πως «αν δεν μπει μπροστά η οικοδομή, η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση, η Ελλάδα θα πεθάνει», συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα πεθαίνει όταν μάλιστα έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούνται τεκμήριο τα παιδιά. Ο κ. Καμμένος κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να δώσουν δύναμη στους Ανεξάρτητους Έλληνες για να διαπραγματευτούν και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας «πώς να διαπραγματευτεί όταν ο Χριστοφοράκος είναι στα χέρια του Βερολίνου με τις λίστες στα χέρια του. Αντί να στείλει τον κ. Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων στο ειδικό δικαστήριο, τον έκανε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ έδωσε άσυλο στον κ. Παπανδρέου για τα πειραγμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ούτε τη μία εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς δεν έκανε. Πρέπει να διαπραγματευτούν όσοι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και δεν τους κρατούν οι ξένοι και εμείς μπορούμε». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ανέφερε πως οι αληθινές δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά πάνω από οκτώ μονάδες και ο κ. Σαμαράς δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνει κυβέρνηση, έβαλε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας: «το δίλημμα είναι, αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε, είναι ακόμα 29 κινήματα που συμπορεύονται σ' αυτές τις εκλογές και ζήτησε από τους πολίτες να τους ενισχύσουν, ώστε στην αυριανή κυβέρνηση να ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι μόνος του. Τέλος, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους πολίτες να αγωνιστούν ώστε να μεταδώσουν, όπως ανέφερε, το μήνυμα της ελπίδας και να ενισχύσουν το κόμμα του, γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να φέρουν την ελπίδα και το χαμόγελο ξανά στους Έλληνες…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΑ: ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ
Οι πιέσεις της Κινεζικής κυβέρνησης προς τους Ουιγάρους δεν περιορίζεται στις απαγορεύσεις και την αστυνόμευση. Οι τοίχοι της Κασγκάρ γέμισαν με γκράφιτι (υπόδειγμα στρατευμένης τέχνης) προκειμένου να τιθασεύσουν τις ολοένα μεγαλύτερες προδοσιες της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή. Με το 90% των κατοίκων της πόλης να είναι μουσουλμάνοι Ουιγούροι η καλλιτεχνική παρέμβαση εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας θεωρείται παραδειγματικη παρεμβαση απεναντι στον επηρεασμο από τους ισλαμοφασιστες της CIA. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι τοίχοι πάνω στους οποίους απεικονίζονται οι καλοί Ουιγούροι να περιστοιχίζονται από περιστέρια βρίσκονται δίπλα σε μουσουλμανικό τέμενος, κατανοεί πόσο θετικη είναι η παρέμβαση, την οποια πρεπει να μιμηθει η Ευρωπη. Η περιοχή της Σιν Τζιάνγκ έχει μπει στο στόχαστρο της Κινεζικής κυβέρνησης που θεωρεί την περιοχή φωλιά τρομοκρατικών στοιχείων. Τα οποια πληρωνονται από την CIA. Αλλα αυτό δεν λεγεται ανοιχτα γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις. Ηδη, με πρόσφατη απόφαση απαγορεύθηκε στις γυναίκες να κυκλοφορούν δημόσια με μπούργκα ή βέλο, την ίδια στιγμή που οι ισλαμοφασιστες διαμαρτύρονται για ανελευθερία στην άσκηση της θρησκευτικής της πίστης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θύματα του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί
Στο Τελ Αβίβ οι σοροί των Εβραίων θυμάτων της επίθεσης στο παντοπωλείο στο Παρίσι
Έφτασαν την Τρίτη τα ξημερώματα στο Ισραήλ όπου θα γίνει η ταφή τους
Τα φέρετρα με τις σορούς των τεσσάρων Εβραίων που σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι έφτασαν την Τρίτη τα ξημερώματα στο Ισραήλ όπου θα γίνει η ταφή τους. Ένα αεροπλάνο της ισραηλινού εθνικού αερομεταφορέα El Al που μετέφερε τις σορούς προσγειώθηκε στις 4:30 τοπική (και ώρα Ελλάδας), στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπως δήλωσε ο Οφέρ Λεφλέρ, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής του αεροδρομίου. Tωρα τι δουλεια εχουν Γαλλοι πολιτες εβραικου θρησκευματος στο ισραηλ, κανενας δεν εχει καταλαβει!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 73 εκατ. ευρώ για την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη που δεν θα γινει
Ο λαός καλείται για μία ακόμη φορά να πληρώσει τα σπασμένα του κράτους. Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η πολυσυζητημένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης. Το έργο έμεινε στα χαρτιά, αφού η κατασκευή του ακυρώθηκε, και όπως φαίνεται θα στοιχίσει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, με δικαστική απόφαση, καλείται να καταβάλλει στον εργολάβο ως αποζημίωση το ποσό των 73 εκατ. ευρώ! Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες εναντίον παντός υπευθύνου για το «ναυάγιο» του έργου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο «κάδρο» θα μπει κάθε συναρμόδιος παράγοντας του Κράτους. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, και ήδη δεσμεύτηκε από τα κρατικά ταμεία η πρώτη δόση της αποζημίωσης, ύψους σχεδόν 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είστε “Je suis Charlie”, είστε ιησουίτες!
Το τελευταίο κρούσμα… «ελευθεροτυπίας» στην Σαουδική Αραβίατο είχαμε μόλις την περασμένη Παρασκευή στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου και πραγματοποιήθηκε το δημόσιο μαστίγωμα ενός «μπλόγκερ». Τα δημοσιεύματα του «μπλόγκερ» προκάλεσαν την αντίδραση των Αρχών. Τον καταδίκασαν για «βλασφημία» και τον τιμώρησαν σε 10 χρόνια φυλακή. Του επέβαλαν, επιπλέον, την ποινή των 1.000 μαστιγωμάτων. Το πλήθος παρακολούθησε την Παρασκευή τις πρώτες 50 βουρδουλιές. Σύμφωνα με το δικαστήριο το υπόλοιπο της ποινής του μαστιγώματος (950 βουρδουλιές) θα του επιβληθεί σε αλλεπάλληλα δημόσια θεάματα μέσα στις επόμενες 19 εβδομάδες… Η Σαουδική Αραβία, ο πιο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η χώρα που χρηματοδοτεί και στηρίζει την ισλαμική τρομοκρατία από την εποχή της... δημιουργίας των μουτζαχεντίν με το ίδιο πάθος που στηρίζει την… «ελευθεροτυπία», στην διαδήλωση που έγινε την Κυριακή στο Παρίσι με σύνθημα «Je suis Charlie», εκπροσωπήθηκε από το νούμερο 2 της διπλωματίας της… Η Τουρκία, η χώρα που παρακολουθεί τους τζιχαντιστές που περνούν από τα σύνορά της να δολοφονούν στο Κομπανί, έχει ανακηρυχθεί σε μια από τις πρωταθλήτριες του κόσμου όσον αφορά τις διώξεις στον Τύπο. Οι δημοσιογράφοι που σαπίζουν στις τούρκικες φυλακές ανέρχονται στους 97… Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε στο Παρίσι από τον πρωθυπουργό της, τον κ.Νταβούτογλου… Στη «Je suis Charlie» διαδήλωση στο Παρίσι συμμετείχε το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας. Στην Ιορδανία έχει επιβληθείδρακόντεια νομοθεσία ενάντια στην ελευθερία του Τύπου… Συμμετείχε η Αίγυπτος. Είτε υπό την εκδοχή του ισλαμοφασιστα προεδρου-δικτατορα Μόρσι είτε υπό την εκδοχή του νεου προεδρου-δικτάτορα Σίσι, η Αίγυπτος είναι τόπος εξόντωσης του Τύπου. Μόνο κατά το β’ εξάμηνο του 2013 δολοφονήθηκαν 5 δημοσιογράφοι και συνελήφθησαν τουλάχιστον 80… Συμμετείχε το Κόσσοβο, δηλαδή το προτεκτοράτο που οι Αρχές του έλκουν την καταγωγή τους από τον UCK. Θυμίζουμε ότι - σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε το Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ με ημερομηνία 10/2/1999 - ο UCK δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια εγκληματική, δολοφονική οργάνωση, που η χρηματοδότησή του προερχόταν από εγκληματικές οργανώσεις, από τα κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών και από τη Μαφία ενώ ο παράνομος εξοπλισμός του διενεργείτο από τη διεθνή αγορά λαθρεμπορίας όπλων. Συμμετείχε η Ουκρανία. «Je suis Charlie» και οι δικοί της εκπρόσωποι. Αυτοί, δηλαδή, που αναδείχτηκαν στη διακυβέρνηση της χώρας μετά την επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ, σε συνεργασία με τους ναζί… Στη διαδήλωση στο Παρίσι ήταν ο κ.Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Αυτός που εκτός των άλλων έδωσε την εντολή για εκτελέσεις (και) δημοσιογράφων που επέβαιναν στα καράβια αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων στα διεθνή ύδατα. Μαζί του ήταν και ο κ.Λίμπερμαν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και ηγέτης του ακροδεξιού ισραηλινού κόμματος. Ο κ.Λίμπερμαν είναι αυτός που κατά την διάρκεια των εγκλημάτων στη Γάζα δήλωσε ότι «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» και ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ακριβώς «όπως χειρίστηκαν οι ΗΠΑ τους Ιάπωνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο «χειρίστηκαν» τους Ιάπωνες με ατομικές βόμβες... Στη διαδήλωση το Κατάρ εκπροσωπήθηκε από τον αδελφό του μεγάλου εμίρη. Τον περασμένο Αύγουστο ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, ο Γκερτ Μίλερ, μιλώντας μάλιστα στον κρατικό σταθμό ZDF, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο που έδειχνε τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλει, δήλωσε: «Αυτό το είδος κρίσης πάντοτε έχει μία προϊστορία [...]. Πρέπει να ρωτήσουμε, ποιος εξοπλίζει, ποιος χρηματοδοτεί τους μαχητές του ΙΚ.Η λέξη-κλειδί εδώ είναι“Κατάρ”». Οι δηλώσεις του κ. Μίλερ, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ, μετά τον αρχικό σάλο που δημιουργήθηκε, όλως περιέργως «εξαφανίστηκαν» από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία… Στη διαδήλωση στο Παρίσι ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Je suis Charlie» κι αυτός. Το ΝΑΤΟ, θυμίζουμε, είναι αυτό πουεξανθρωπίζει, εκπολιτίζει και εκδημοκρατίζει τη Μέση Ανατολή, βομβαρδίζοντάς την… Στη διαδήλωση στο Παρίσι ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγέτες των κρατών – μελών της. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ είναι αυτή που σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ εξανθρωπίζει, εκπολιτίζει και εκδημοκρατίζει τη Μέση Ανατολή, βομβαρδίζοντάς την… Στη διαδήλωση στο Παρίσι ήταν φυσικά ο Ολάντ και οι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου της Γαλλίας. Επί Ολάντ είναι, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που η Γαλλία τροφοδοτούσε με όπλα τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» παρότι τα δύο τρίτα αυτού του εξοπλισμούήταν γνωστό ότι προωθούνταν προς την Αλ Κάιντα στη Συρία. Ήταν οι μονάδες της Αλ Κάιντα που στη συνέχεια συσπειρώθηκαν - μαζί με τα γαλλικά όπλα τους – με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»… Τι είχαμε, λοιπόν, στο Παρίσι την Κυριακή; Είχαμε το χυδαίο φαινόμενο να δολοφονούνται αντιφασίστες δημοσιογράφοι, να τους δολοφονούν οι ισλαμοφασίστες (αυτοί με τους οποίους φωτογραφιζόταν το 2013 ο Μακέιν, ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτοί που εκτρέφει από το 1980 ο σύμβουλος του Ομπάμα, οΜπρζεζίνσκι) και πάνω στο αίμα των αντιφασιστών να ποζάρουν σαν «δημοκράτες» ποιοι; Οι Φρανκενστάιν – κατασκευαστές του ισλαμοφασισμού! Οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού! Είδαμε πάνω στο αίμα των αντιφασιστών να κερδοσκοπούν και να «θρηνούν» ποιοι; Να «θρηνούν» οι ιμπεριαλιστές! Οι χριστιανοφασίστες! Και οι ισλαμοφασίστες! ΟΦρανκεστάινπου διέλυσε το Ιράκ και τη Λιβύη, που επενέβη σε Συρία, που τροφοδοτεί και εξοπλίζει μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν εδώ και 35 χρόνια, προκαλώντας το σημερινό χάος, ο Φρανκενστάιν που κατασκευάζει τέρατα όπως οι φονιάδες του «Ισλαμικού Κράτους», τέρατα τα οποία του είναι εξαιρετικά χρήσιμα είτε σαν σύμμαχοι είτε σαν αντίπαλοι, έχει όνομα:Ιμπεριαλισμός. Αυτό που είδαμε και παρακολουθούμε μετά την επίθεση στο«Charlie» δεν είναι μια «απλή» προσβολή νεκρών. Αυτό δεν είναι απλώς παράνοια. Δεν είναι απλώς παραχάραξη και παραποίηση. Είναι η απόδειξη πως πίσω από τη φενάκη της τάχα μου δυτικής δημοκρατίας, η οποία τάχα μου τα βάζει με τον φονταμενταλισμό, εκείνο που κρύβεται είναι η ιησουίτικη, αισχρή και αιμοσταγής συμμορία του ιμπεριαλισμού. Του ιμπεριαλισμού που διαθέτει ισλαμοφασίστες που αξιοποιούν τη θρησκεία δισεκατομμυρίων καταπιεσμένων ανθρώπων στον πλανήτη για να εκτελούν στη «Charlie» και να αποκεφαλίζουν. Διαθέτει χριστιανοφασίστες που βομβαρδίζουν τη γιουγκοσλαβική τηλεόραση. Διαθέτει «δημοκράτες» φασίστες που δημιουργούν Γκουαντανάμο και Αμπού Γκράιμπ στο εξωτερικό. Διαθέτει κάθε λογής φασίστες που στο όνομα της «ασφάλειας» επιβάλλουν την στρατοκρατία στο εσωτερικό. Και φυσικά αυτό που ανάμεσα στα άλλα παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν ο φόνος των ανθρώπων της «Charlie» να γίνεται το διαβατήριο ώστε να περάσει η Λεπέν το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας. Προσέξτε, δηλαδή, τι ζούμε: Η «Charlie» παρομοίαζε την πολιτική της Λεπέν με τα «σκατά» και είναι η δολοφονία των δημοσιογράφων της «Charlie» που έδωσε το άλλοθι στον γαλλικό ιμπεριαλισμό για να ανοίγει τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στην Λεπέν! Θα αφήσουμε την απάντηση σε όλα αυτά να τη δώσει ένας άνθρωπος της «Charlie»: «Έχουμε πολλούς καινούργιους φίλους όπως τον Πάπα, την βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πούτιν. Όλα αυτά μου προκαλούν γέλιο», δήλωσε ειρωνικά ο σκιτσογράφος της εφημερίδας, ο Wilem, μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα. «Η Λεπέν – συνέχισε – χαίρεται όταν οι ισλαμιστές αρχίζουν και πυροβολούν δεξιά αριστερά». Όταν, δε, ρωτήθηκε για την υποστήριξη του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, απάντησε:«Κάνουμε εμετό πάνω σ’ αυτούς που ξαφνικά λένε ότι είναι φίλοι μας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιτσιρικος- Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου στο Ποτάμι
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος είναι ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο. Ο κ. Καρκατσούλης αναδείχτηκε καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο, αφού πρώτα ψήφισαν 752 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Καρκατσούλης είχε την ιδέα να δημιουργηθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που αποδεικνύουν περίτρανα πως οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες -που προϋπήρχαν- δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, οπότε πρέπει να φτιάξουμε νέες δημόσιες υπηρεσίες αλλά να διατηρήσουμε και τις παλιές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χαφιέ-νγκτον Ποστ, ο κ. Καρκατσούλης είχε διοριστεί στο Μαξίμου με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, οπότε μάλλον θα κατάγεται από τη Μεσσηνία. Ο Αντώνης Σαμαράς επέτρεψε στον κ. Καρκατσούλη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, ώστε να μπει στη Βουλή και συνεχίσει να είναι δημόσιος υπάλληλος, οπότε δεν θα χρειαστεί να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα που είναι κόλαση και κινδυνεύεις να σε απολύσουν αν δεν πιάσεις τους στόχους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε έναν δημόσιο υπάλληλο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, γιατί κι αυτός δημόσιος υπάλληλος ήταν τόσα χρόνια, αφού εργαζόταν αποκλειστικά για κρατικοδίαιτους ολιγάρχες. Μια και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης διαφημίζεται ως ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου, να θυμίσω μια φράση του Παύλου Μάτεσι, με αφορμή τον Mack the Knife από την Όπερα της Πεντάρας: «Τον καλό τον δολοφόνο, τον τραγούδησαν πολλοί. Τον καλό δημόσιο υπάλληλο, κανείς» (Συγγνώμη, κύριε Καρκατσούλη μου. Αυτό το τελευταίο το θυμήθηκα, όταν είδα τη φάτσα σας.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με καταλήψεις απαιτούν να ψηφίσουν οι 18ρηδες
Ενώ η Αριστερά σε όλες τις εκφράσεις της -ριζοσπαστική, κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική, επαναστατική κ.λπ.- μετά από κάποιες καταγγελίες, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη μάχη ενάντια στον αποκλεισμό των 18ρηδων από το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου, η υπόθεση περνάει στα χέρια των ίδιων των 18ρηδων. Από χθες κατάληψη πραγματοποιείται σε Λύκειο της Πάτρας, ενώ σήμερα ανάλογες αποφάσεις παίρνονται και σε και άλλα σχολεία της περιοχής. Ελπίζουμε η Αριστερά να καλύψει, τουλάχιστον, πολιτικά τον αγώνα των 18ρηδων. Στα διαλείμματα, έστω, της μάχης του ψηφοδελτίου…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνής διασυρμός Νετανιάχου στο Παρίσι
Ανεπιθύμητος ήταν όπως αποδείχθηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στην συγκέντρωση των ηγετών για την τρομοκρατική επίθεση του Charlie Hebdo. Όπως αναφέρει το Reuters, συνεργάτες του Γάλλου προέδρου είχαν ζητήσει από τον Νετανιάχου να μην παραστεί στην εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες φοβόντουσαν ότι θα χρησιμοποιήσει την περίσταση για την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και για να θέσει ζητήματα που δεν ήταν της στιγμής. Ο Νετανιάχου όμως, όχι μόνο εμφανίστηκε απρόσκλητος αλλά χρησιμοποίησε τους μπράβους του και έσπρωχνε άλλους καλεσμένους για να φωτογραφηθεί στην πρώτη γραμμή των ηγετών. Την προσπάθειά του κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και χρησιμοποιείται σε χιουμοριστικό video που κάνει το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Στη συνέχεια μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χρησιμοποίησε και πάλι τους σωματοφύλακές του για να περάσει την ουρά των ηγετών και να μπει πρώτος στο λεωφορείο της επιστροφής – χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Οι σχέσεις του Ισραήλ έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ή κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Τελ Αβίβ όμως έχει εξοργιστεί και από την αποδοχή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρητικα οι ηγέτες του θα μπορούν να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τα θύματά τους. Το Ισραήλ είναι το κράτος που δολοφόνησε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014. Παρόλα αυτά βρίσκεται κατά τρεις θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη της ελευθεροτυπίας σε σχέση με την Ελλάδα του Σαμαρά, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι μερίδα του Γαλλικού Τύπου τον κατηγόρησε για ψηφοθηρία σε βάρος των θυμάτων αλλά και ως «μαλάκα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνική περίθαλψη με υλικά από Κίνα και Αίγυπτο
Ελληνική περίθαλψη με υλικά και αναλώσιμα made in China, Egypt, και ούτω καθεξής! Φυσικά το είδαμε και αυτό στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης και της μνημονιακής πολιτικής, όπου πολλά νοσοκομεία αξιοσέβαστα και ναυαρχίδες του ΕΣΥ προσπαθούν να γιατρέψουν τους ασθενείς τους με κακής ποιότητας υλικά, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, υλικά τα οποία αναγκάζονται να προμηθεύονται εξαιτίας των μειωμένων προϋπολογισμών τους. Και εάν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά για το 2014, φαντασθείτε τι έχει να γίνει το 2015, όπου οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων θα είναι ακόμη πιο μειωμένοι, συγκεκριμένα κατά 22,9%, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό που ψήφισε η κυβέρνηση. Τα καινούρια αυτά νέα έρχονται από το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ένα πραγματικά καθ’ όλα αξιοσέβαστο νοσηλευτήριο το οποίο βιώνει δραματικές στιγμές τα τελευταία χρόνια, με σοβαρές ελλείψεις αναλωσίμων και φαρμάκων και με υλικά τα οποία δεν είναι αντάξια της φήμης του. Υλικά, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Σιούλη, πρόεδρο της νοσοκομειακής Επιτροπής γιατρών του ΕΣΥ του ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, προμηθεύεται το νοσοκομείο από ξένες χώρες, όπως Κίνα, Αίγυπτο κ.λπ. εξαιτίας των μειωμένων προϋπολογισμών σε όλο το ΕΣΥ και ειδικότερα στον προϋπολογισμό του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος από 80 εκατ. ευρώ που ήταν πριν την κρίση, σήμερα ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Ο κ. Σιούλης αναφέρει ότι σήμερα στο ΑΧΕΠΑ μπορεί να βρει ένας ασθενής ράμματα χειρουργικά και γάντια από Κίνα, Αίγυπτο, αλλά και άλλες χώρες, υλικά πολύ κακής ποιότητας που σίγουρα ταλαιπωρούν τόσο το γιατρό όσο και τον ασθενή. Τα γάντια πολλές φορές σπάνε και οι γιατροί ή οι νοσηλευτές αναγκάζονται να φορούν πολλά ζευγάρια μαζί για να είναι σίγουροι, τονίζει ο κ. Σιούλης. Για να μη αναφέρουμε τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, συνεχίζει, για τα οποία έχουν καταγγείλει πολλές φορές οι νεφροπαθείς την κακή τους ποιότητα, η οποία είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Ειδικά τα φίλτρα αυτά, αναφέρει ο συνομιλητής μας, είχαν κατακυρωθεί σε αυγπτιακή εταιρεία. Εν τέλει, το τόσο φθηνό προϊόν στο τέλος καταλήγει να είναι πολύ ακριβό και επιβαρύνει ίσως διπλάσια την υγεία και την οικονομία, αναφέρει.Ίσως τελικά οι περίφημοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση για θέματα δημόσιας υγείας και όταν στην κυριολεξία παίζεται κορόνα-γράμματα η ζωή των ασθενών. Άραγε γιατί δεν τέθηκαν ποτέ προδιαγραφές και όροι ποιότητας στους διαγωνισμούς και μόνο όροι χαμηλότερης τιμής; Θα πάρει κάποτε θέση στο θέμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Αναφορικά με τις ελλείψεις, ο κ. Σιούλης υποστηρίζει ότι πράγματι είναι πολύ μεγάλες και μάλιστα σε πολύ ειδικά αναλώσιμα, όπως βηματοδότες και υλικά επεμβατικής ακτινολογίας, τα οποία στην κυριολεξία σώζουν ζωές. Όμως δεν είναι μόνο το ΑΧΕΠΑ που ταλανίζεται από τις ελλείψεις και τα άχρηστα υλικά, αλλά όλο σχεδόν το ΕΣΥ και η περίθαλψη των πολιτών, δραματικό αποτέλεσμα και συνέπεια μιας καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, της οποίας βιώνουμε και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμη θα βιώνουμε τα απόνερα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΣΟΚ: Ούτε υποψήφιους δεν βρίσκει στην Κρήτη!
Κάστρο του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες η Κρήτη, αλλά τώρα ούτε υποψήφιους βουλευτές δεν μπορεί να βρει. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, τα ψηφοδέλτια σε Ηράκλειο και Λασήθι έμεναν ασυμπλήρωτα. Με εννιά αντί έντεκα υποψήφιους το πρώτο, με δύο αντί τεσσάρων το δεύτερο. Προμήνυμα κι αυτό της πανωλεθρίας που έρχεται στις 25 Ιανουαρίου για τις δυνάμεις που συντέλεσαν στην κοινωνική καταστροφή αυτού του τόπου…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πήρε "φωτιά" το διαδίκτυο με το νέο σποτ της ΝΔ
Πάταγο έκανε η κυκλοφορία του νέου προεκλογικού σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο ευφυής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η έμπνευση της διαφημιστικής εταιρείας να βάλει τον πρωθυπουργό να συναντά μία ομάδα πιτσιρικάδων που παίζουν μπάλα. Καμία στιγμή δεν έμεινε αναπάντητη από το σποτ, και η φοβερή ατάκα "πες το στον πατέρα σου" αλλά και που του κράτησε την μπάλα και γενικά πυροκρότησε τη φαντασία. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και φράσεις από το πρώτο σποτ που έφερε το χαμόγελο σε πολλούς στο πολωμένο κλίμα των βουλευτικών εκλογών. Πολλές ατάκες συνδυάστηκαν και με την άλλη δημοφιλή ατάκα του Κώστα Αρβανίτη "Μ@λ@@α" για τον Αντώνη Σαμαρά.
Το υλικό είναι ασταμάτητο, ενημερώνουμε συνέχεια
Το σποτακι της Ν.Δ μας εδειξε πως απο τοτε που απολυθηκαν οι σχολικοι φυλακες. Διαφοροι εξωσχολικοι πλησιαζουν τα παιδια μας... Στο ίδιο παγκάκι φιλούσε την κοπέλα του ο Μαραβέγιας? Το καθάρισε κανένας? To περιβόητο #spotND το βλέπω με διαλείμματα... Αντέχω μέχρι 20-30 δεύτερα... Μετά χρειάζομαι αλκοόλ... Δε σε πειράζει αγόρι μου να δώσω και τη μπάλα σου στη Μέρκελ έτσι; Ούτε παιδιά, ούτε μεγάλοι πείθονται.Τέρμα η... μπαλίτσα σε αυτό το γήπεδο, πλησιάζει η κόκκινη κάρτα! Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενας περίεργος τύπος κυκλοφορεί στα πάρκα και μιλάει σε παιδιά για κάτι γήπεδα και αηδίες.Πείτε τους να μην μιλάνε με ξένους "θα μείνεις άνεργος αγόρι μου, πες το στον πατέρα σου", "για να παίξει μπάλα μια χώρα πρέπει ο προπονητής να μην έχει πουλήσει το παιχνίδι,πες το στον πατέρα σου" "Νικόλα πες στον πατέρα σου πως ο Σαμαράς σε δουλεύει!" "δεν τολμώ να πάω ούτε σε debate,πες το στον πατέρα σου" "με κλαίνε και οι ρέγγες,πες το στον πατέρα σου" "πάω στον αγύριστο,πες το στον πατέρα σου" "Γιατί, για να παίξει μπάλα μία ομάδα όπως και μία χώρα πρέπει να' χει γήπεδο. Κι εμείς της το φτιάχνουμε το γήπεδο καινούργιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Πες το στον πατέρα σου"... Φτιάχνει καινούργιο γήπεδο ο Σαμαράς και δεν το ξέραμε;;; Μήπως εννοεί το γήπεδο της ΑΕΚ; Ο Αντώνης Σαμαράς στοπάρει τη μπάλα με τη… χάρη του Γιώργου Ανατολάκη, τον οποίο έχει εντάξει στο δυναμικό του κόμματός του. Και ύστερα εξηγεί σε πιτσιρικάδες πώς ο ίδιος φτιάχνει το μέλλον της χώρας στο δικό της γήπεδο. Είναι, πραγματικά, ξεκαρδιστικός!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαμαράς και Λάτσιο, οι "νέοι φίλοι" του Charlie Hebdo
Στο κυριακάτικο ντέρμπυ της Ρώμης (το οποίο ήρθε δυστυχώς 2-2) η ομάδα της Λάτσιο είχε γραμμένο στις εμφανίσεις των παιχτών το γνωστό Je Sui Charlie. Μέτα τον Πρετεντέρη και τον Σαμαρά και η Λάτσιο. Πολλές ιταλικές ομάδες μπορεί να αποτελούν εκκολαπτήρια χουλιγκανισμού, αλλά όταν πρόκειται για ρατσισμό, η Λάτσιο, όπως είναι γνωστό, παίζει μπάλα μόνη της. Τα νεο-Ναζί πανό παρελαύνουν επι μονίμου βάσεως στην Curva Nord, τμήμα των Ultras. Επίσης στη Λάτσιο έχουν επιβληθεί πολλές φορές κυρώσεις για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της, οι οποίοι γιουχάρουν και πετούν μπανάνες σε μαύρους παίκτες και φωνάζουν αντι-εβραϊκά συνθήματα. Ο Φασιστικός χαιρετισμός, κάτι για το οποίο έγινε γνωστός ο για χρόνια αρχηγός της ομάδας Πάολο Ντι Κάνιο (έτσι συνήθιζε να πανηγυρίζει τα λιγοστά του γκολ), πραγματοποιείται στους αγώνες από τον λαό των λατσιάλοι στη μνήμη του Μπενίτο Μουσολίνι. Τέλος, από τη δεκαετία του 60, διάφορες πολιτικές ομάδες έχουν συσχετιστεί με την ηγεσία της Curva Nord, όπως η Εθνική Συμμαχία, το ιταλικό αντίστοιχο του Εθνικού Μετώπου. Η χθεσινή εμφάνιση της Λάτσιο αντικατοπτρίζει, σε επίπεδο λόγου, ακριβώς την παράνοια την οποία βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Το Charlie Hebdo να γίνεται σημαία όλων αυτών των χώρων τους οποίους το περιοδικό τόσα χρόνια πολεμούσε και από ότι φαίνεται από δηλώσεις των συντακτών θα συνεχίσει να πολεμάει. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο σκιτσογράφος Bernard Willem του Charlie Hebdo σχολιάζει με περιφρόνηση τους ‘’νέους φίλους’’ της γαλλικής σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας. ‘’Έχουμε πολλούς νέους φίλους, όπως ο Πάπας, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πούτιν. Πραγματικά με κάνει να γελάω’’. Σχολιάζοντας το στρουθοκαμηλισμό των πολιτικών ηγεσιών, και ο όχι μόνο, ο Willem προσθέτει, ‘’Πραγματικά κάνουμε εμετό μ’ αυτούς τους ανθρώπους, που ξαφνικά έρχονται και λένε ότι είναι φίλοι μας’’.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βαρουφάκης απαντά στην Σπυράκη: «Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει δύο φορές»
Στο ερώτημα της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, «θα χρεοκοπήσετε την Ελλάδα κ. Βαρουφάκη;», απαντά με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη πτωεύσει δύο φορές και γεννά περιοδικά χρεοκοπίες, και κατακρίνοντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι «απαιτεί από το πτωχευμένο κράτος που υπηρετεί να δανείζεται από τους πολίτες ώστε να την αποπληρώνει για το λάθος που εκείνη έκανε».
Διαβάστε το κείμενο του Γιάννη Βαρουφάκη:
Από το 2010 δέχομαι επιθέσεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ότι θέλω να δω την Ελλάδα να πτωχεύει. Νιώθω σαν τον γιατρό που κάνει διάγνωση κακοήθη όγκου και οι συγγενείς τον χαρακτηρίζουν Αρχιερέα του Καρκίνου. Τα πράγματα είναι απλά. Το 2010 το ελληνικό δημόσιο πτώχευσε. Και τι κάναμε; Δυστυχώς η επίσημη Ευρώπη αποφάσισε να προσποιηθεί ότι αυτό το πρόβλημα μπορούσε να ξεπεραστεί με το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία υπό τον όρο δημοσιονομικών μέτρων που, με μαθηματική ακρίβεια, θα συρρίκνωναν το εθνικό εισόδημα από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν τόσο τα νέα όσο και τα παλαιότερα δάνεια. Ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Έτσι μετετράπη σε χρόνια χρεοκοπία. Θυμίζω ότι, και επισήμως, η Ελλάς πτώχευσε μία φορά την Άνοιξη του 2012 (με το PSI) και μία φορά τον επόμενο Δεκέμβρη (με την λεγόμενη «επαναγορά χρέους»). Η συγκυβέρνηση, και ο κ. Παπανδρέου σήμερα, επαγγέλονται νέες μεγάλες επιμηκύνσεις των αποπληρωμών που και αυτές θα καταγραφούν ως άλλη μία πτώχευση επειδή απομειώνουν την διαχρονική αξία των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν οι εταίροι μας. Όπερ μεθερμηνευόμενον, η Ελλάς είναι μονίμως πτωχευμένη και, ως αποτέλεσμα, περιοδικά γεννά χρεοκοπίες. Στόχος του συστήματος είναι η επέκταση της χρεοκοπίας στο διηνεκές προσποιούμενοι συστηματικά ότι… διασωθήκαμε. Δικός μας στόχος είναι να μπει ένα τέλος στην μόνιμη πτώχευση. Εμείς απλά θα θέσουμε ένα τέλος στην απάτη αυτή βγάζοντας την χώρα από το καθεστώς μόνιμης χρεοδουλοπαροικίας. Ας έρθουμε τώρα στα ομόλογα κατοχής της ΕΚΤ. Πως ήρθαν στην κατοχή της; Η ΕΚΤ εν τη ανοησία του κ. Τρισέ τα αγόρασε μπας και αποτρέψει την ελληνική έξοδο στις αγορές. Απέτυχε. Δεν μας βοήθησε καθόλου αυτή η αγορά. Μηδέν εις το πηλίκον. Αν δεν τα είχε αγοράσει, θα είχαν κουρευτεί κατά 90% το 2012. Από το 2012 μας ζητά να τους τα αποπληρώνουμε στην τιμή που πλήρωσαν. Κι επειδή δεν έχουμε να τους τα δίνουμε απαιτούν να τα δανειζόμαστε με τόκο από το Μηχανισμό Στήριξης, από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, για να τους τα δίνουμε. Είναι ανήκουστο. Πότε ξανάγινε μια κεντρική τράπεζα να απαιτεί από το πτωχευμένο κράτος που υπηρετεί να δανείζεται από τους πολίτες ώστε να την αποπληρώνει για το λάθος που εκείνη έκανε; Εμείς θα κοιτάξουμε στα μάτια τον γερμανό φορολογούμενο και θα του πούμε: «Άλλη μια φορά μας εξαναγκάζουν να δανειστούμε από σένα και από την Κεντρική μας Τράπεζα για να τα δώσουμε στην Κεντρική μας Τράπεζα αν και γνωρίζουν πως δεν θα μπορέσουμε να σε ξεπληρώσουμε. Ως πτωχευμένοι κρίνουμε ότι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να σου πάρουμε κι άλλα χρήματα τα οποία ούτε θα σου τα αποπληρώσουμε, εν τέλει, ούτε και μπορούμε να τα επενδύσουμε στην οικονομική μας ανάπτυξη.»
Αν στο Eurogroup δεν δεχθούν την συζήτηση μαζί σας, και επιμείνουν στη τυφλή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, τι θα κάνετε; Θα τινάξετε το Eurogroup στον αέρα;
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού. Η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον γερμανό φορολογούμενο ακριβά και στην δημοκρατική Ευρώπη περισσότερο. Πρέπει κανείς να έχει πολύ κακή άποψη για την Ευρώπη για να πιστεύει ότι μια τέτοια στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα οδηγήσει την Ευρώπη στο να πνίξει μια δημοκρατικά άρτι εκλεχθείσα κυβέρνηση. Μόνο η απέλπιδα προσπάθεια ενός καταρρέοντος καθεστώτος εδώ στην Ελλάδα μπορεί να διανοηθεί και να τρομοκρατεί για κάτι τέτοιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: «Διαδηλώσεις της κατσαρόλας» και παραπληροφόρηση
Ενώ η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πλουτοπαραγωγική της δύναμη, με συνέπεια να έχουν προκληθεί δυσχέρειες στην τροφοδότηση της αγοράς καταναλωτικών ειδών, οργιάζει διεθνώς η παραπληροφόρηση. Ενορχηστωμένη από τη δεξιά αντιπολίτευση, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες μια εκστρατεία που προβάλλεται από τα μεγάλα δυτικά διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της πείνας. Για επικύρωση της παραπληροφόρησης, κάνουν τον γύρο του κόσμου φωτογραφίες που εμφανίζουν ουρές έξω από καταστήματα. Στην πραγματικότητα, οι ελλείψεις αφορούν σε συγκεκριμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κυρίως εισαγόμενα, τα οποία αναπληρώνονται με άλλα διαθέσιμα. Επιπλέον, η αντικυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο για «διαδηλώσεις» εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και για συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ αναφέρεται και ακριβής αριθμός συλληφθέντων: δεκαοχτώ! Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διαψεύδει τις φήμες αυτές, ενώ έγινε γνωστό πως οι όποιες κινητοποιήσεις έγιναν αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν σε πλούσια προάστια του Καράκας. Εκεί ακριβώς που δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα έλλειψης τροφίμων… Για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, ο πρόεδρος Νικόλα Μαδούρο πρόκειται να απευθυνθεί για βοήθεια στη Ρωσία και την Κίνα. Σχολιο.- την παραπληροφορηση αυτήν δεν την κάνουν σίγουρα οι υπουργοί των δεξιών κυβερνήσεων αλλά δημοσιογραφοι τσογλάνια που βρομίζουν το είδος τους θα τους έλεγα τζιχαντιστες δημοσιογραφους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγιοποιηθηκε ο γεροντας Παισιος από το Οικουμενικο Ορθοδοξο Πατριαρχειο
Εγώ προσωπικά είμαι άθρησκος (όχι άθεος). Τον άγιο Παΐσιο τον είχα γνωρίσει προσωπικά και μάλιστα μου είχε χαρίσει και το ραβδί του. Μου είχε πεί μία κουβέντα για το πως έβλεπε τους ανθρώπους: εγώ βλέπω την ψυχή και όχι το έθνος και την θρησκεία του καθενός. Και σας λέω μόνο μία πληροφορία, για την ιστορία του πράγματος : ήταν ο άνθρωπος που υποστήριξε και ευλόγησε τον χριστιανομαρξιστικό διάλογο που έγινε γύρω στο 1980 και στον οποίο συμμετείχαν ο Παναγιώτης Νέλλας, εκδότης του περιοδικού "σύναξις" ο π. Βασίλειος Γοντικάκης, τότε ηγούμενος της Ι.Μ. Σταυρονικήτα, ο Κωστής Μοσκώφ, μέλος του ΚΚΕ, ο Κώστας Ζουράρις, μέλος τότε του ΚΚΕ εσωτερικού και άλλοι πολλοί ένθεν και ένθεν. Όλα αυτά, τα απαγόρευσε ο μακαρυστός χουντόδουλος, ο οποίος και μετέτρεψε τον λόγο του αγίου του θεού σε αθεόφοβη φασιστική προπαγάνδα, γιαυτό και ο καλός θεός, τον μάζεψε άρον άρον.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ο Δαμιανός Βασιλειάδης και ο Περικλής Νεάρχου... Από το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, τα Αντιμνημονιακά Κινήματα... στη Β' Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Πάνο Καμμένο για το αναγκαίο καλό! Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Στοά του Βιβλίου, οδός Πεσματζόγλου)...
Την Πέμπτη, 15 Iανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Στοά του Βιβλίου, οδός Πεσματζόγλου) Αθήνα οι υποψήφιοι βουλευτές της Β Αθηνών των κινημάτων που συμπαρατάχθηκαν με τους ΑΝ.ΕΛ ο Δαμιανός Βασιλειάδης και ο Περικλής Νεάρχου συζητούν μαζί μας ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω!
Μαζι με τον Ανεστη Δερμεσανογλου της Πυρικαυστο Ελλαδας στη Β Αθηνων, ειναι οι μονοι που αξιζουν να ψηφισθουν! Για να μην εκλεγουν παλι τιποτα αλητικα δεξια πουλημενα τομαρια, που την επαυριο των εκλογων, θα πανε με αυτον που θα τους δωσει τα πιο πολλα. Οπως εκανα αυτοι που εκλεχθηκαν το 2012!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, συνέχισε χτες ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, την περιοδεία που πραγματοποιεί σε χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας συμβιβασμός για τη διατήρηση των τιμών του αργού πετρελαίου σε ψηλότερες τιμές από τις σημερινές. Επίσης, συναντήσεις είχε και στη Σαουδική Αραβία, που πρωτοστατεί στο να κρατηθεί η τιμή χαμηλά, ενώ θα ακολουθήσει το Κουβέιτ και την Αλγερία.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέο μακελειό προκάλεσαν οι ισλαμοφασιστες μισθοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη Νιγηρία στην πόλη Μπάγκα στα βορειοανατολικά. Εκατοντάδες γυναικόπαιδα ήταν τα θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
ΚΑΪΡΟ.-- Απελευθερώθηκε την Κυριακή ο 35χρονος Κχαλέντ αλ Κατζάτζ, σύμβουλος του ισλαμοφασιστα ανατραπέντα πρώην Δικλτατορα-«προέδρου» της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι που είχε φυλακιστεί ως ύποπτος για συμμετοχή στους «Αδελφούς Μουσουλμανοφασιστες» που έχει τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση του νεου Δικτατορα-«προέδρου» στρατηγου Σίσι σαν τρομοκρατική οργάνωση. Χτες, αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση 26 ανδρών, που συνελήφθησαν πριν από μερικές βδομάδες με την κατηγορία της εξώθησης σε ακολασία κρίνοντας ότι ήταν αθώοι.
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Παρακλάδι του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στη Λιβύη ανακοίνωσε χτες ότι κρατά 21 Χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου ως ομήρους. Οι 21 συνελήφθησαν από μισθοφόρους του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» σε διάφορες περιοχές περιχώρων της Τρίπολης.