Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τεταρτη 14 Ιανουαριου 2015


Οδησσός 2014,
οι ναζιστές του Κιέβου εξοπλισμένοι κ εκπαιδευμένοι κ στηριγμένοι πολιτικά από τις ΗΠΑ κ την ΕΕ μόλις έχουν πάρει την εξουσία στην Ουκρανία. Αμέσως σε πολλές πόλεις εξαπολύουν πογκρόμ ενάντια σε εθνικές μειονότητες, ρωσόφωνους, κομμουνιστές κ αντιφασίστες πολίτες, με την ανοχή, τη σιωπή κ τη βολική διαστρέβλωση των δυτικών ΜΜΕ. Αποκορύφωμα η δολοφονία δεκάδων κομμουνιστών κ αντιφασιστών στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό, την ιστορική πόλη-γέφυρα μεταξύ των λαών του Εύξεινου Πόντου όπου γεννήθηκε η Φιλική Εταιρεία... Οι πολιτικοί ηγέτες που συνειδητά στήριξαν ή έκαναν γαργάρα αυτό το έγκλημα σήμερα πουλάνε υποκριτική ευαισθησία για τους αδικοχαμένους δημιουργούς του Charlie Hebdo, αφότου όμως αυτοί κ οι σύμμαχοι τους στην περιοχή (Σ. Αραβία, Εμιράτα ) είχαν εκθρέψει το τέρας του τζιχαντισμού για τους δικούς τους σκοπούς.
Σήμερα είδαμε να να ποζάρουν σαν «δημοκράτες» ποιοι; Οι Φρανκενστάιν – κατασκευαστές του ισλαμοφασισμού! Οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού! Είδαμε πάνω στο αίμα των αντιφασιστών να κερδοσκοπούν και να «θρηνούν» ποιοι; Να «θρηνούν» οι ιμπεριαλιστές! Οι χριστιανοφασίστες! Και οι ισλαμοφασίστες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λύσσα κακιά με τους ΑΝΕΛ και τον Π. Καμμένο.... Εντάξει... μπορώ να το καταλάβω για τους ΝΔκρατες ....Οι ΑΝΕΛ αν μη τι άλλο τους στερούν το όνειρο αλλά και τους γκρέμισαν απο την κυβέρνηση.... Εκείνο όμως που ξενίζει είναι για κάποιους απο τους αποχωρήσαντες από τους ΑΝΕΛ ....μιλάμε για μοναδική αφροδη λύσσα και μοναδικο ξερασμα χολής.
Όλοι οι "πικραμένοι" χτυπάνε τους ΑΝΕΛ και παράλληλα δηλώνουν αντιμνημονιακοι αντιαριστεροι αντιναζιστες , φουστανελάδες πατριώτες, και αποβλέπουν στην "τιμωρία" των ΑΝΕΛ με το να μην εισέλθουν στο κοινοβούλιο...και είναι αδιάφοροι για το αν στην κυβέρνηση μείνουν οι καταστροφεις . ...
Και το ερώτημα είναι.... Πείτε φίλοι μου οτι άντε και δεν μπήκαν οι ΑΝΕΛ στην βουλή. Άντε και η πικρα σας γλυκανε και ο στόχος σας επετεύχθη... παίρνοντας το "αίμα σας πίσω" ως λέει κι ο λαός Δεδομένου οτι το πολιτικό σκηνικό ανατρέπεται οι όποιοι ΑΝΕΛ θα έχουν λόγο ύπαρξης και λογου ακόμα και αν δεν μπουν στην βουλή . Η επόμενη προδιαγραφόμενη πολιτική ημερα η οποία ήδη έχει γλυκοχαραξει θα είναι και η επισφράγιση των θέσεων των ΑΝΕΛ. Συμπερασματικά είναι κενή προσπάθεια ο οιονεί πόλεμος κάποιων με το να αποβλέπουν στην εξαφάνιση των ΑΝΕΛ μια και ακομα. εκτός βουλης να τεθούν θα έχουν το πανω χέρι για να υπενθυμίζουν την στάση και την σταθερή πολιτικη τους θέση η οποία θα δρα καταλυτικά στην κοινωνία που θα βιώνει την ερχόμενη αλλαγή. .....Και μην ξεχνάμε.... Η αλλαγή θα εξαφανίσει και την γκεμπελικη επικοινωνιακή τακτική του σήμερα. Τουτέστιν.... Ο πολιτικός λογος δεν θα μπορεί να είναι εξαφανισμένος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκάλυψη: Κυβερνούν την χώρα με mails
Στα γραφεία του HOT DOC έφτασε ένας φάκελος που περιέχει μια σειρά από e-mails τα οποία έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας. Τα mails όπως προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο που κάναμε, είναι γνήσια. Δηλαδή αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Το περιεχόμενό τους είναι συγκλονιστικό. Αποδεικνύεται, πως η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα. Όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος και να εμφανιστούν μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι όπως επίσης ομολογείται να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο. Το ύφος και το ήθος της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας έχει και αυτό τη δική του σημειολογία, αφού τριτοκλασάτοι υπάλληλοι καθιστούν τον εαυτό τους απαραίτητο στον πρωθυπουργό μέσα από γλοιώδες υμνολόγιο και δουλοπρέπεια στο πρόσωπό του. Με τον πιο αδρό τρόπο αποδεικνύεται πως όσα ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν εθνικό σχεδιασμό αλλά αποφάσεις ενός κλειστού κύκλου που δεν έχει ούτε θεσμικό ρόλο, ούτε κοινωνική ανησυχία. Η χώρα διοικείται από παραθεσμικό κέντρο το οποίο δεν ελέγχεται από το Κοινοβούλιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας. Δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία, αλλά για αποδεικτικά στοιχεία μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που γίνεται μεθοδευμένα. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Δεν γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα. Απομένει στον κύριο Σαμαρά όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να αποδείξει πως το προσκύνημά του για το Charlie Hebdo και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, είναι ουσιαστικό. Αν αποφασίσει να στείλει και πάλι τη "Δικαιοσύνη" εναντίον μας ή τους Παναθηναϊκάκηδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αποτρέψει, αλλά θα γίνει για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι. Την Πέμπτη λοιπόν στο HOT DOC η αλληλογραφία της ντροπής και της εξάρτησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσόμσκι: Το έγκλημα στη Charlie Hebdo, θυμίζει Βελιγράδι
Ανάλυση
Ο κόσμος αντέδρασε με τρόμο απέναντι στη δολοφονική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Στους New York Times, ο βετεράνος Ευρωπαίος ανταποκριτής, Steven Erlanger, περιέγραψε με γλαφυρότητα τον άμεσο αντίκτυπο, αυτό που πολλοί αποκαλούν «11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», ως «μια μέρα με σειρήνες, ελικόπτερα στον αέρα και ξέφρενα δελτία ειδήσεων, με τις αστυνομικές προστατευτικές ταινίες και τα ανήσυχα πλήθη, με το αίμα και τον τρόμο μέσα και γύρω από το Παρίσι». Η τεράστια διεθνής κατακραυγή συνοδεύτηκε από μια αντανάκλαση των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την ωμότητα. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν μια Μάχη μεταξύ Πολιτισμών», έγραφε ο τίτλος ενός άρθρου στους New York Times. Η αντίδραση και η αποστροφή για το έγκλημα που συντελέστηκε είναι δικαιολογημένη, καθώς είναι η αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών, εφόσον έχουμε σταθερά κατά νου ορισμένες αρχές. Η αντίδραση έπρεπε να είναι απολύτως ανεξάρτητη από το τι πιστεύει κανείς για την εφημερίδα και για το τι προϊόν παράγει. Το παθιασμένο και πανταχού παρόν σύνθημα «Je Suis Charlie» αλλά και όλα τα παρόμοια με αυτό, δεν θα πρέπει ούτε κατά διάνοια να υπαινίσσονται οποιαδήποτε ταύτιση με το εν λόγω περιοδικό, τουλάχιστον ως προς το πλαίσιο της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου. Αντίθετα, θα έπρεπε να εκφράζουν την υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης ασχέτως του τι πιστεύει κανείς για τα περιεχόμενα, ακόμη κι αν αυτά θεωρούνται μισητά κι αχρεία. Ο Erlanger περιγράφει ζωηρά τη σκηνή της φρίκης. Επικαλείται τα λόγια ενός δημοσιογράφου που επέζησε και είχε δηλώσει: «Όλα ήταν σμπαραλιασμένα. Δεν υπήρχε πουθενά διέξοδος. Υπήρχε καπνός παντού. Ήταν τρομερό. Κόσμος ούρλιαζε. Έμοιαζε με εφιάλτη». Ένας άλλος δημοσιογράφος που επίσης γλίτωσε ανέφερε: «Έγινε μια τεράστια έκρηξη και μετά όλα σκοτείνιασαν». «Η σκηνή», όπως μετέδωσε ο Erlanger, «έμοιαζε πολύ με ένα σκηνικό όπου υπάρχουν σπασμένα τζάμια, διαλυμένοι τοίχοι, κομμάτια ξύλου ανάκατα, καμένη μπογιά και συναισθηματική συντριβή». Τουλάχιστον δέκα άτομα αναφέρεται πως σκοτώθηκαν επί τόπου κατά την έκρηξη, με άλλους 20 να αγνοούνται, «πιθανώς θάφτηκαν στα ερείπια».
Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις, όπως μας θυμίζει ο ακούραστος David Peterson, δεν προέρχονται από τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 2015. Αντίθετα, προέρχονται από ένα ρεπορτάζ του Erlanger στις 24 Απριλίου 1999, το οποίο έπαιξε μόλις στην 6η σελίδα των New York Times και στο οποίο δεν δόθηκε η σημασία που δόθηκε στην επίθεση στη Charlie Hebdo. Το ρεπορτάζ του Erlanger αναφερόταν σε «μια πυραυλική επίθεση του ΝΑΤΟ (δηλαδή των ΗΠΑ) κατά του κτιρίουτης κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας». Τότε, υπήρξε επίσημη δικαιολόγηση για την επίθεση. «Νατοϊκοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι υπεραμύνθηκαν της επίθεσης», αναφέρει ο Erlanger, «ως μια προσπάθεια υπονόμευσης του καθεστώτος του Πρόεδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία». Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Kenneth Baco, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι «η σερβική τηλεόραση αποτελεί ως επί το πλείστον μέρος της δολοφονικής μηχανής του Μιλόσεβιτς, όπως είναι και ο στρατός του», δικαιολογώντας, έτσι, τη νομιμότητα της επίθεσης εναντίον του συγκεκριμένου στόχου.
Υπό το πρίσμα αυτό, μπορούμε αμέσως να κατανοήσουμε το σχόλιο στους New York Times από το δικηγόρο και γνωστό υπερασπιστή των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, Floyd Abrams, ότι η επίθεση στη Charlie Hebdo «είναι η πλέον απειλητική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, απ’όσο μπορεί κανείς να εγγράψει στη ζώσα μνήμη». Και είναι αρκετά σωστός σε ό,τι αφορά τη «ζώσα μνήμη», η οποία τοποθετεί τις επιθέσεις εναντίον της δημοσιογραφίας αλλά και τις τρομοκρατικές πράξεις στις κατηγορίες που τους αρμόζουν: Τις δικές τους, οι οποίες είναι αποκρουστικές και τις δικές μας που είναι ενάρετες και εύκολα αποδεσμεύονται από τη ζώσα μνήμη. Μπορούμε επιπλέον να θυμηθούμε ότι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές επιθέσεις των Ενάρετων στην ελεύθερη έκφραση. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ένα και μόνον παράδειγμα, το οποίο διαγράφηκε πολύ εύκολα από τη «ζώσα μνήμη», η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα το Νοέμβριο του 2004, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της εισβολής στο Ιράκ, που ξεκίνησε με την κατοχή του Γενικού Νοσοκομείου της Φαλούτζα. Βεβαίως, επρόκειτο για στρατιωτική κατοχή του νοσοκομείου, ένα σοβαρό έγκλημα πολέμου από μόνο του, ακόμα και πέρα από τον τρόπο που εξελίχθηκε, ένα έγκλημα που προβλήθηκε με ήπιο τρόπο σε πρωτοσέλιδο των New York Times, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία που απεικόνιζε το έγκλημα. Το ρεπορτάζ έγραφε ότι «ασθενείς και υπάλληλοι του νοσοκομείου οδηγήθηκαν έξω από τους θαλάμους από πάνοπλους στρατιώτες και διατάχθηκαν να καθίσουν ή να πέσουν στο έδαφος, τη στιγμή που οι στρατιώτες έδεναν τα χέρα τους πίσω από τις πλάτες τους». Τα εγκλήματα απεικονίζονται ως απολύτως δικαιολογημένα: «Μέσω της επίθεσης αυτής, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι εξόντωσαν ένα βασικό όπλο προπαγάνδας των μαχητών: το Γενικό Νοσοκομείο Φαλούτζα αλλοίωνε συστηματικά τον αριθμό των απωλειών των αμάχων». Προφανώς, σε μια τέτοια υπηρεσία προπαγάνδας δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η διασπορά της χυδαίας αισχρολογίας της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλινή εφημερίδα αφαίρεσε τις γυναίκες από τη φωτογραφία των ηγετών στο Παρίσι
Όταν η λογοκρισία και ο φανατισμός δεν έχουν όρια τότε μπορεί να γεννηθούν τέρατα. Ένα εξώφυλλο, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα
Ιανουάριος 13 2015 19:38
Τη Δευτέρα μια εφημερίδα ακραίων ορθόδοξων και εβραϊκών πεποιθήσεων, η ισραηλινή The Announcer, αποφάσισε να κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τους συγκεντρωμένους ηγέτες στην ιστορική πορεία του Παρισιού, ωστόσο η φωτογραφία εμφανίζεται αλλοιωμένη αφού οι γυναίκες που συμμετείχαν σ' αυτήν έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Η ειρωνεία είναι ότι η συγκέντρωση, που προβάλλεται ως γεγονός από την εφημερίδα, σχετίζεται με την ελευθερία του λόγου και αντίσταση των λαών στο θρησκευτικό φανατισμό. Μήνυμα, που όπως φαίνεται δεν έγινε αντιληπτό από τους συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως ο φανατισμός και η προκαταλήψεις καλά κρατούν, αυτό γιατί οι γυναίκες έχουν αφαιρεθεί από την φωτογραφία. Οι ακραίοι πιστοί των δύο θρησκειών επιμένουν στην αντίληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα, επομένως είναι αδύνατο οι γυναίκες να διαπρέπουν στην πολιτική σκηνή και να κυβερνούν χώρες. Μάλιστα, δεν έφτανε η απαράδεκτη και γελοία επεξεργασία της φωτογραφίας με την αφαίρεση όλων των θηλυκών παρουσιών σε αυτή, αλλά οι υπεύθυνοι για την επεξεργασία της θεώρησαν καλό να αντικαταστήσουν την Άνγκελα Μέρκελ με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς που φαίνεται να βρίσκεται δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απεικονίζεται, σχεδόν, ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπέντζαμιν Ντετανιάχου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Charlie Hebdo: Ισλαμικό πανεπιστήμιο απειλεί ότι τα νέα σκίτσα του προφήτη "θα αναζωπυρώσουν το μίσος"
Το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ απειλεί ότι τα νέα σκίτσα του προφήτη "θα αναζωπυρώσουν το μίσος"
Ιανουάριος 14 2015 08:25
Το πανεπιστήμιο του Αλ- Αζχάρ της Αιγύπτου που αντιπροσωπεύει την ύπατη θεσμική αρχή του σουνιτικού Ισλάμ ανακοίνωσε ότι η δημοσίευση των νέων σκίτσων στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo τα οποία απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ "θα αναζωπυρώσουν το μίσος". Η δημοσίευση αυτών των σχεδίων θα "ξυπνήσει το μίσος (...). Αυτό δεν εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και δυσχεραίνει την ένταξη και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες", αναφέρει η ανακοίνωση του Αλ- Αζχάρ. "Αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση για τα αισθήματα των μουσουλμάνων" δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του Αλ Αζχάρ ο Αμπάς Σομάν. Το Αλ Αζχάρ αν και αναφέρει ότι δηθεν "καταδικάζει τη βία και απορρίπτει την τρομοκρατία", πιστεύει επίσης απειλητικα ότι η "πρόκληση δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα των λαών". Νωρίτερα, ένα ακόμη σουνιτικό θρησκευτικό ίδρυμα το Νταρ αλ-Ίφτα το σώμα που εκπροσωπεί το Ισλάμ στις αιγυπτιακές αρχές, απειλησε ότι η νέα δημοσίευση των σκίτσων θεωρείται ως "αδικαιολόγητη πρόκληση για τα αισθήματα των 1,5 δισεκατομμυρίου Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο". "Το θέμα αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μίσους κατά της Γαλλίας και των δυτικών κοινωνιών και αυτό το περιοδικό δεν χρησιμοποιεί τη συνύπαρξη του πολιτιστικού διαλόγου που επιδιώκουν οι Μουσουλμάνοι" αναφέρει το σουνιτικό ίδρυμα, εννοωντας την επιβολη του ισλαμοφασισμου. Το Νταρ αλ-Ίφτα πάντως κάλεσε υποκριτικα όλους τους Μουσουλμάνους να μην συμμετέχουν σε πράξεις βίας σεβόμενοι την ελευθερία της γνώμης. Αυτά ανοιχτα για τον πολύ κοσμο. Γιατι οι ιμαμιδες που διευθυνουν το «πανεπιστημιο», αλλα λενε στους «φοιτητες», που τους καλουν να δωσουν τη ζωη τους για τον Μωαμεθ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΡΛΙ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ»
Συνελήφθη ο γάλλος αντιεβραιος "κωμικός" Ντιεντονέ για εγκωμιασμό της τρομοκρατίας
Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα από την αστυνομία του Παρισιού ο αμφιλεγόμενος αντιεβραιος γάλλος κωμικός Ντιεντονέ στο πλαίσιο έρευνας για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας», μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Γαλλία. Η γαλλική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα αφού ο Ντιεντονέ, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για αντισημιτικές δηλώσεις, διακήρυξε: «Αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί», συνδέοντας το όνομα του τζιχαντιστή της Πορτ ντε Βενσέν με το σύνθημα «Je suis Charlie». Σε μήνυμα στο Facebook , το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο Ντιεντονέ διαβεβαίωσε ότι συμμετείχε στην ιστορική διαδήλωση της Κυριακής προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας, ειρωνευόμενος και χαρακτηρίζοντάς την «μαγική στιγμή αντίστοιχη με το μπιγκ-μπανγκ». «Μάθετε ότι απόψε, σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί», έγραψε. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον Ντιεντονέ για αντισημιτικές δηλώσεις. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ανοίξει έρευνα για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας» στις αρχές του Σεπτεμβρίου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου ο Ντιεντονέ ειρωνευόταν τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος. Σε άλλο βίντεο το 2010, ο Ντιεντονέ ζητούσε την απελευθέρωση του Γιουσούφ Φοφανά, που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία του Ιλάν Χαλιμί, του νεαρού εβραίου που είχε απαχθεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί το 2006. Ο Ντιεντονέ Μ'Μπάλα Μ'Μπάλα (όπως είναι το πλήρες του όνομα) έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και κατάχρηση κοινωνικών πόρων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΕ 5 ΕΚΑΤ. ΦΥΛΛΑ ΤΟ ΤΙΡΑΖ
Ανάρπαστο σε χρόνο ρεκόρ το Charlie Hebdo
Με σκίτσο του Μωάμεθ να κρατά δακρυσμένος επιγραφή με το σύνθημα «Je suis Charlie» και τίτλο «Ολα συγχωρέθηκαν» κυκλοφόρησε και έγινε ανάρπαστη η σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, εκ των οποίων οκτώ μελών της συντακτικής ομάδας. Τρία εκατομμύρια αντίτυπα τυπώθηκαν αρχικά σε μία έκδοση που σε κανονικές συνθήκες -κάθε εβδομάδα δηλαδή- πουλά 60.000 φύλλα. Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων Αγγλικών, Αραβικών και Τουρκικών, άλλων εντύπων και άλλων online. Ωστόσο, το τιράζ του αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία, ανακοίνωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία διανομής. «Ο εκδότης αποφάσισε σήμερα το πρωί να αυξήσει το τιράζ στα 5 εκατομμύρια», δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP. Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν», υπογράμμισε. Η γαλλική σατιρική εφημερίδα εξαντλήθηκε σε όλα τα σημεία πώλησης στην Γαλλία, τα οποία θα ανεφοδιαστούν ξανά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αρκετοί ήταν και οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι ανέφεραν ότι πήγαν από νωρίς στα περίπτερα και η εφημερίδα είχε εξαντληθεί. «Τελείωσε, επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την Κανάρ Ανσενέ, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: «Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν», σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Charlie Hebdo. «Είναι απίστευτο, όταν άνοιξα είχα ήδη μια ουρά 60-70 ανθρώπων μπροστά από το περίπτερο», είπε μια ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο Παρίσι. «Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο, τα 450 φύλλα που είχα έφυγαν μέσα σε 15 λεπτά», πρόσθεσε. Σε άλλα σημεία πώλησης, όπως ο σταθμός του Μετρό στην Όπερα, στο κέντρο του Παρισιού, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων επισήμαιναν από την πλευρά τους πως είχαν λάβει μόνο 50 φύλλα ο ένας, 100 ο άλλος. «Περιμένουμε κι άλλα φύλλα την Πέμπτη και την Παρασκευή», έλεγαν στους απογοητευμένους πελάτες. Ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε και χαρούμενοι που μπορέσαμε να το κάνουμε, που το πραγματοποιήσαμε. Ήταν σκληρό. Το εξώφυλλο... ήταν κάπως μπερδεμένο να το φτιάξουμε γιατί έπρεπε να εκφράσει κάτι νέο, έπρεπε να πει κάτι για το γεγονός που είχαμε να διαχειριστούμε». Στη δεύτερη σελίδα του νέου τεύχους, ένα γράμμα προς τους αναγνώστες σημειώνει ότι το «Charlie έχει πολύ περισσότερους φίλους τώρα» ενώ ευχαριστεί τα εκατομμύρια των υποστηρικτών του που είναι «πραγματικά στο πλευρό μας, που ειλικρινά και βαθιά είναι Charlie». Ένα από τα καρτούν του νέου τεύχους έχει τίτλο «Keep Calm and Charlie On».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει διαμαρτυρόμενος το θέμα της ψήφου των 18άρηδων
Τη θέση ότι το υπουργείο Εσωτερικών «βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον κ. Σαμαρά», διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετική με το ζήτημα της ψήφου των 18χρονων. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή σημερινό άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο γίνεται αναφορά στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη με σκοπό να υπάρξει διέξοδος στο ζήτημα. Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, βάσει των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, μπορεί να υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία να επιτρέπει να εγγράφουν στους εκλογικούς καταλόγους, πριν από τον Φεβρουάριο που προβλέπεται τυπικά, οι 18χρονοι. Επισημαίνεται και η πρόταση σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να προσκομίσουν δικαιολογητικό ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και να ψηφίσουν κανονικά, «όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση πολίτη που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους». «Το Υπουργείο Εσωτερικών απορρίπτει και τις δύο προτάσεις, κάνοντας φανερές τις αιτίες για την ολιγωρία του: το υπουργείο βρίσκεται σ' εντεταλμένη από τον κ. Σαμαρά υπηρεσία, αφήνοντας σκόπιμα και τελείως παράνομα τους 18χρονους έξω από την εκλογική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Πρόκειται για μια πράξη ωμού αυταρχισμού και ρεβανσισμού απέναντι στη νέα γενιά. Το ότι η νεολαία έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τα τέως κυβερνητικά κόμματα δεν συνιστά λόγο για να αποκλειστεί από τη διαδικασία».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημειώνει, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί τα θέματα θρησκείας σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα θέματα ιδιοκτησίας.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πόλωση. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Την αλαζονεία της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να εγγυηθούν τις κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα, τα θέματα της θρησκείας και τα θέματα της προστασίας της ιδιοκτησίας;», αναφέρει ο κ. Καμμένος. Σημειώνει, ακόμη, ότι: «Πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο να αντιμετωπίσει την ξένη κατοχή στη χώρα μας, τον εκβιασμό από το τρίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπανδρέου, με τη βοήθεια του Θεοδωράκη που θα οδηγεί σε νέα μνημόνια και σε νέα εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η καλή πρόθεση να ενώσουμε τους Έλληνες και να μην ακολουθήσουμε την πολιτική των δύο άκρων, αλλά την πολιτική της εθνικής θέσης, νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν στο να μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας, αλλά και από την άλλη πλευρά να υπάρχει μία κοινή πολιτική που θα είναι ακόμα πιο ισχυρή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές». Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, επισημαίνει πως «ο κ. Σαμαράς παραληρεί» και προσθέτει: «Έφτασε σε σημείο να αναφέρει από τη Θεσπρωτία ότι είναι ο προστάτης της Ορθοδοξίας, την ώρα που η κυβέρνησή του είναι εκείνη που κατήργησε την αργία της Κυριακής. Όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης, η αναφορά του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της αναστολής της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία επαναπροώθησης, νομίζω ότι είναι το κοινό σημείο. Ο κ. Σαμαράς προφανώς φαντάζεται μεθόδους Βορίδη. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ: ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΑΤΙΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ…
Ηχηρό μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στέλνει ο μουσουλμάνος Δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ, χαρακτηρίζοντάς την επίθεση ως «απερίγραπτη μορφή βαρβαρότητας και πισωγυρίσματος». «Στην Ολλανδία δεν υπάρχει χώρος για τους ανθρώπους που αντιτίθενται στις ελευθερίες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ σε συνέντευξή του σε ολλανδικό μέσο και κάλεσε όσους ενοχλούνται από τις ελευθερίες αυτές να φύγουν από τη χώρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, εμφανώς οργισμένος, «Αν δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν σατιρικά κόμικς σε εφημερίδες, ναι θα το θέσω έτσι... Να πάτε να γ....τε», καλώντας τους μουσουλμάνους να καταδικάσουν αυτού του είδους τις ενέργειες. Ο Αμπουταλέμπ, ο οποίος είναι δήμαρχος του Ρότερνταμ από το 2008, γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά μετακόμισε στην Ολλανδία σε ηλικία 15 ετών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: «Διαδηλώσεις της κατσαρόλας» και παραπληροφόρηση
Ενώ η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πλουτοπαραγωγική της δύναμη, με συνέπεια να έχουν προκληθεί δυσχέρειες στην τροφοδότηση της αγοράς καταναλωτικών ειδών, οργιάζει διεθνώς η παραπληροφόρηση. Ενορχηστωμένη από τη δεξιά αντιπολίτευση, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες μια εκστρατεία που προβάλλεται από τα μεγάλα δυτικά διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της πείνας. Για επικύρωση της παραπληροφόρησης, κάνουν τον γύρο του κόσμου φωτογραφίες που εμφανίζουν ουρές έξω από καταστήματα. Στην πραγματικότητα, οι ελλείψεις αφορούν σε συγκεκριμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κυρίως εισαγόμενα, τα οποία αναπληρώνονται με άλλα διαθέσιμα. Επιπλέον, η αντικυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο για «διαδηλώσεις» εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και για συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ αναφέρεται και ακριβής αριθμός συλληφθέντων: δεκαοχτώ! Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διαψεύδει τις φήμες αυτές, ενώ έγινε γνωστό πως οι όποιες κινητοποιήσεις έγιναν αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν σε πλούσια προάστια του Καράκας. Εκεί ακριβώς που δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα έλλειψης τροφίμων… Για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, ο πρόεδρος Νικόλα Μαδούρο πρόκειται να απευθυνθεί για βοήθεια στη Ρωσία και την Κίνα. Σχολιο.- την παραπληροφορηση αυτήν δεν την κάνουν σίγουρα οι υπουργοί των δεξιών κυβερνήσεων αλλά δημοσιογραφοι τσογλάνια που βρομίζουν το είδος τους θα τους έλεγα τζιχαντιστες δημοσιογραφους
σχολιο.- Η μεηαλη ξευτιλα ειναι των δυτικων μεσων μαζικης ενημερωσης, των παπαγαλων των αποικιοκρατων, που διαδιδουν εν γνωση τους ψεματα!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασιλειάδης και ο Περικλής Νεάρχου... Από το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, τα Αντιμνημονιακά Κινήματα... στη Β' Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Πάνο Καμμένο για το αναγκαίο καλό! Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Στοά του Βιβλίου, οδός Πεσματζόγλου)...
Την Πέμπτη, 15 Iανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Στοά του Βιβλίου, οδός Πεσματζόγλου) Αθήνα οι υποψήφιοι βουλευτές της Β Αθηνών των κινημάτων που συμπαρατάχθηκαν με τους ΑΝ.ΕΛ ο Δαμιανός Βασιλειάδης και ο Περικλής Νεάρχου συζητούν μαζί μας ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω!
Μαζι με τον Ανεστη Δερμεσανογλου της Πυρικαυστο Ελλαδας στη Β Αθηνων, ειναι οι μονοι που αξιζουν να ψηφισθουν! Για να μην εκλεγουν παλι τιποτα αλητικα δεξια πουλημενα τομαρια, που την επαυριο των εκλογων, θα πανε με αυτον που θα τους δωσει τα πιο πολλα. Οπως εκανα αυτοι που εκλεχθηκαν το 2012!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού σε διπλή παγίδα φτώχειας και χρέους
Περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται σε διπλή παγίδα φτώχειας και χρέους καθώς από τη μια μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα σε επίπεδα κάτω του ορίου φτώχειας, και από την άλλη συσσωρεύονται υποχρεώσεις οι οποίες είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν ομαλά. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας «ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 2014» του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην αντιμετώπιση των καθημερινών υποχρεώσεων, και ότι οι επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν μέσα στο 2014 αποψίλωσαν κάθε προοπτική ανάσχεσης της αρνητικής πορείας που είχε διαμορφωθεί με την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών μεγεθών. Η απουσία νομοθετικών ρυθμίσεων για τη μη άρση των πλειστηριασμών, η αύξηση του φόρου ακινήτων και οι κατασχέσεις καταθέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές που συνεχίστηκαν έχουν τροφοδοτήσει ένα νέο κύμα ανασφάλειας και μείωσης της εγχώριας ζήτησης. Καταδεικνύεται επίσης ότι παγιώνεται η τάση που οδηγεί τα νοικοκυριά σε χαμηλότερη κατανάλωση και υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, σε υπερσυσσώρευση ιδιωτικού χρέους (άλλωστε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο του ιδιωτικού χρέους ανέρχεται πλέον στα 180 δις, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο είναι αγγίζει τα 100 δις) και σε εντεινόμενη ανασφάλεια ως προς τις μελλοντικές προσδοκίες.
Σύμφωνα με την έρευνα: 1. Πάνω από 3 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (<10,000€). Το ποσοστό είναι πιο υψηλό στις κατηγορίες νοικοκυριών με 2 και 4 μέλη. 2. Το 93,7% των νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας. 3. Το 46,9% του πληθυσμού δήλωσε ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και το 55% του πληθυσμού δήλωσε ότι χρειάστηκε επιπρόσθετους μη ίδιους πόρους (δανεισμό από συγγενείς- φίλους, τραπεζικό δανεισμό, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ενεχυροδανειστήριο). 4. Το 35,9 % των νοικοκυριών, δηλαδή πάνω από 1 εκ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 8,9% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. 5. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι συντάξεις αποτελούν για το 52% των νοικοκυριών την κυριότερη πηγή εισοδήματος. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 42% το 2012. 6. Η συσσώρευση των οικονομικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών μέσα στο 2014 συνεχίστηκε και διευρύνθηκε οριακά σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία Δ.Ε.Κ.Ο., τράπεζες, δάνεια κ.λ.π, λόγω αδυναμίας πληρωμής. 7. Το 42,5% των νοικοκυριών διατηρεί αρνητικές προσδοκίες ως προς την δυνατότητά του να καλύψει βασικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος (Πίνακας 4). Το 35,4% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος. 8. Σημαντική αύξηση, παρά τη μείωση της συνολικής πιστωτικής επέκτασης, σημείωσε η χρήση του πλαστικού χρήματος για την κάλυψη των υποχρεώσεων του νοικοκυριού. Η χρήση πιστωτικής κάρτας αυξήθηκε από το 15,8% το 2012 στο 25,4% το 2014. 9. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα νοικοκυριά αύξησαν την ιδιωτική τους δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω της αύξησης της ιδιωτικής συμμετοχής και της μείωσης της δημόσιας δαπάνης στην υγεία (στη μοναδική κατηγορία στην οποία υπήρξε θετικό ισοζύγιο δαπάνης). 10. Μέσα στο 2014, πάνω από το 54% νοικοκυριών κλήθηκε να πληρώσει περισσότερο από 500 ευρώ για φόρο ακινήτων. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 ήταν 46,8%. Τρία στα δέκα νοικοκυριά εκφράζουν φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους εξ αιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων). Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στις ετήσιες τακτικές έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARCAE. Έγινε σε δείγμα 1025 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας το Δεκέμβρη του 2014. Στόχος, η καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα, τις δαπάνες των νοικοκυριών, στη ζήτηση καθώς και η αποτύπωση της στάσης των νοικοκυριών σχετικά με την ποιότητα διαβίωσης και τις φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μιση Ελλαδα ζει από την κουτσουρεμενη συνταξη του παππου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης της «Εφ.Συν.» από τη Χ.Α.
Νίκη για την ελευθερία του Τύπου και τη μαχόμενη δημοσιογραφία αποτελεί η χθεσινή αθώωση του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλα Βουλέλη, και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά (μέλος της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός») από την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της εξύβρισης σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Η μήνυση του προσωρινά κρατούμενου στον Κορυδαλλό, Ηλία Κασιδιάρη, αφορούσε τη δημοσιοποίηση στις 24 Δεκεμβρίου 2013 ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς. Με ένα σκεπτικό που αποτελεί δεδικασμένο για την ελευθερία του Τύπου, η πρόεδρος του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Χριστίνα Σαλάπα, σταθμίζοντας αμφότερους τους ισχυρισμούς, τόσο των κατηγορουμένων όσο και του μηνυτή, έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί «αρχείο» και κατ’ επέκταση θα πρέπει ο διευθυντής και ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» να απαλλαχθούν από την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Για το αδίκημα της εξύβρισης η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι ο δημοσιογράφος «άσκησε αυστηρή κριτική για ένα δημόσιο πρόσωπο», και δη βουλευτή, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού ελέγχου. «Σε καμία περίπτωση, δεν υπήρξε εξύβριση, αλλά ενημέρωση», σημειώνει η πρόεδρος στην αθωωτική της απόφαση. Αντίθετα, την ενοχή των δύο αθωων δημοσιογραφων είχε εισηγηθεί νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, δεχόμενος ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο «αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του Ηλία Κασιδιάρη, γιατί προέρχεται από το προσωπικό του αρχείο και αφορά αποκλειστικά ιδιωτικές στιγμές του μηνυτή και σε καμία περίπτωση δεν ανάγεται σε πολιτική δραστηριότητα».
Ηλίας Κασιδιάρης: «Κάναμε πλάκα» Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε προέρχεται από το προσωπικό μου αρχείο, έχει γυριστεί στην οικία μου με τα αδέρφια μου και αφορά οικογενειακές μου στιγμές. Κάναμε πλάκα, αναπαριστούσαμε μια ταινία-παρωδία της δεκαετίας του ‘80, και έγινε σε διάστημα που δεν ήμουν βουλευτής. Με παρομοιάζει με βασανιστή και είχε ξεκάθαρο στόχο να με λοιδορήσει...», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, καταθέτοντας στο δικαστήριο ο μηνυτής Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Για ποιο λόγο να αφορά την κοινή γνώμη, όταν κάνω πλάκα με τα αδέρφια μου; Θέλει να περάσει την άποψη ότι είμαι και φαιδρό πρόσωπο. Υπονοεί ότι είμαι τρελός. Στόχευε να εξυβριστώ ως προσωπικότητα και ως βουλευτής του τρίτου κατά σειρά πολιτικού κόμματος στη Βουλή». Δημήτρης Ψαρράς: «Πού είναι το αστείο;» Από την πλευρά του, απολογούμενος ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς υποστήριξε ότι για τον μηνυτή δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλους χαρακτηρισμούς «πέραν του ναζιστή». «Πράγματι, ο κ. Κασιδιάρης δεν ήταν ούτε στη Ραφήνα ούτε στο Μεσολόγγι στις λαϊκές. Ηταν όμως ηγετικό στέλεχος. Σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκου, ήταν οργανωτής. Δεν θέλω να γελάσω. Η άλλη πλευρά λέει ότι το βίντεο είναι παρμένο από μια ελληνική ταινία [...] Δεν πρόκειται για κωμωδία ούτε για Βέγγο. Στην ταινία ο βασανιζόμενος ανοίγει το παράθυρο και σκοτώνεται. Πού είναι το αστείο; Εμάς μας ενδιαφέρει ότι είναι ναζιστικό στέλεχος που μετέρχεται τη βία ως μέσο πολιτικής πράξης. Οσο για το οικογενειακό παιχνίδι, θέλω να πω το εξής: Είναι χρυσαυγίτες. Δεν είναι “τα αδέλφια μου και εγώ”, όπως είπαν. Χαιρετούν ναζιστικά. Εχω μελετήσει το πώς λειτουργεί αυτή η οργάνωση. Το θέαμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την οργάνωση. Κάνουν πρόβα 30άρηδες χρυσαυγίτες με αυτά που θα έκαναν στον δρόμο. Δεν θεωρώ ότι έχω υπερβεί το μέτρο».
Νικόλας Βουλέλης: «Το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στο καθήκον των μέσων ενημέρωσης» Απολογούμενος ο διευθυντής της εφημερίδας, Νικόλας Βουλέλης, υποστήριξε: «Τα κείμενα του κ. Ψαρρά είναι εμπεριστατωμένα πάντα. Το κείμενό του είναι πολύ προσεκτικό. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει στη Χρυσή Αυγή. Από το κείμενο δεν νομίζω ότι θίγεται ο μηνυτής. Θίγεται από αυτά που κάνει στο βίντεο. Πρόκειται για κριτική που κάναμε στο συγκεκριμένο πρόσωπο». Ο Νικόλας Βουλέλης τόνισε ότι η δημοσίευση του άρθρου εντάσσεται πλήρως στο πλαίσιο της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση. «Το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στο καθήκον των μέσων ενημέρωσης», υπογράμμισε, «να υποβάλλουν σε έλεγχο και κριτική τις πράξεις του μηνυτή και της οργάνωσής του. Και αυτά, σε μια συγκυρία όπου ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του κόμματός του είναι υπόδικοι με βαρύτατες κατηγορίες. Ολόκληρη η Ελλάδα βοά από αυτά που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αρα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι δεδομένο για ένα ζήτημα που αφορά τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν»
• Πώς μπορείτε να αντισταθείτε στο κλίμα πόλωσης που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα; Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σάς δείχνουν στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Πόσο αισιόδοξοι είστε για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές; Μέχρι τώρα δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μας δείχνει «εκτός». Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πόλωση. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Την αλαζονεία της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση στην οποία οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μπορούν να εγγυηθούν τις κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα, τα θέματα της θρησκείας και τα θέματα της προστασίας της ιδιοκτησίας;
• Σε μια πιθανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέτε ότι θα παίξετε τον ρόλο του εγγυητή για τα εθνικά θέματα και ότι, σε περίπτωση που επιχειρηθεί, για παράδειγμα, ο χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, θα τη ρίξετε από την πρώτη μέρα. Πόσο συμβατές είναι οι θέσεις σας με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και πώς μπορείτε να συνεργαστείτε; Πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο να αντιμετωπίσει την ξένη κατοχή στη χώρα μας, τον εκβιασμό από το τρίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπανδρέου με τη βοήθεια του Θεοδωράκη που θα οδηγεί σε νέα μνημόνια και σε νέα εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η καλή πρόθεση να ενώσουμε τους Ελληνες και να μην ακολουθήσουμε την πολιτική των δύο άκρων, αλλά την πολιτική της εθνικής θέσης, νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν στο να μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας, αλλά και από την άλλη πλευρά να υπάρχει μία κοινή πολιτική που θα είναι ακόμα πιο ισχυρή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
• Υπάρχει και το μεγάλο κενό που σας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό, το οποίο επανέφερε ο κ. Σαμαράς από τον φράχτη του Εβρου και μάλιστα με άκομψο τρόπο, ταυτίζοντας τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες με το σύνολο των μουσουλμάνων που μεταναστεύουν στην Ευρώπη. Ο κ. Σαμαράς παραληρεί. Εφτασε σε σημείο να αναφέρει από τη Θεσπρωτία ότι είναι ο προστάτης της Ορθοδοξίας, την ώρα που η κυβέρνησή του είναι εκείνη που κατήργησε την αργία της Κυριακής. Οσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης, η αναφορά του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της αναστολής της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία επαναπροώθησης, νομίζω ότι είναι το κοινό σημείο. Ο κ. Σαμαράς προφανώς φαντάζεται μεθόδους Βορίδη. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα.
• Από την Καλαμάτα επιτεθήκατε στην κυβέρνηση με αφορμή τις διατάξεις για την καύση των νεκρών και την απόφαση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων. Γιατί διαφωνείτε; Απλώς έδειξα ότι η κυβέρνηση αυτή, όταν βγαίνει ο Σαμαράς και λέει ότι είναι ο προστάτης της Ορθοδοξίας και δεν θα κατεβούν οι εικόνες, είναι η κυβέρνηση που συγκρούστηκε με την Εκκλησία και τις απόψεις της. Οπως στο θέμα της καύσης των νεκρών, στο σύμφωνο συμβίωσης – γάμος των ομοφύλων ή στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Η υποψηφιότητα της ανιψιάς του Αρχιεπισκόπου δεν σημαίνει και ταύτιση με τις απόψεις της Εκκλησίας.
• Στην Πάτρα το Σάββατο υποστηρίξατε ότι ο λόγος που Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για το χρέος είναι ότι οι ξένοι «τους κρατούν» για υποθέσεις όπως η «Ζίμενς», η λίστα Λαγκάρντ, τα υποβρύχια ή οι λίστες του Λουξεμβούργου. Τι προτείνετε προκειμένου να επιβληθεί η λογοδοσία γι’ αυτές τις υποθέσεις; Να ανοίξει πάλι ο φάκελος της «Ζίμενς», να καταλογιστούν τα ποσά που αντιστοιχούν στη λίστα Λαγκάρντ ή στις λίστες του Λουξεμβούργου και να μην μπαίνουν στα συρτάρια οι υποθέσεις, προκειμένου Σαμαράς και Βενιζέλος να καλύψουν τους συνεταίρους. Μην ξεχνάτε ότι ο Χριστοφοράκος είναι ακόμα στα χέρια της κυρίας Μέρκελ στο Βερολίνο και τις καταθέσεις για το ποιοι πολιτικοί τα έπαιρναν, τις κρατά κρυφές η Γερμανία. Να θυμίσουμε ότι διαπραγματευτής με την τρόικα από τη συγκυβέρνηση είναι ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος έχει πέντε εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ.
• Και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν φωνές που μιλούν για ειδικά δικαστήρια αναφορικά με τέτοιες υποθέσεις από τις οποίες ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον. Εσείς συμφωνείτε; Συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα εμείς είπαμε στους πολίτες πως εάν δεν θέλουν ειδικά δικαστήρια και άνοιγμα όλων αυτών των υποθέσεων, να μην ψηφίσουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Εάν δεν επιθυμούν ανάληψη πολιτικών ευθυνών, δεν είμαστε οι κατάλληλοι να τους εκπροσωπήσουμε.
• Εχετε αποκλείσει την πιθανότητα να δώσετε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα στηρίξουν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Γιατί; Είναι ξεκάθαρο ότι τα τέσσερα κόμματα, η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και το Ποτάμι (μετά τη συνένωσή του με τους νεοφιλελεύθερους της Δράσης και τους νεοφιλελεύθερους εθνομηδενιστές) βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού. Είναι δηλαδή υπέρ της κατάργησης του έθνους-κράτους, υπέρ της παράδοσης της χώρας σε μια ενοποίηση της Ευρώπης υπό τη γερμανική επικυριαρχία, με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Θέλουν να επιβάλουν τα σχέδια των δανειστών σε βάρος της μεσαίας τάξης και των Ελλήνων πολιτών.
• Η «Εφ.Συν.» ήταν χθες στα δικαστήρια, κατηγορούμενη από τη Χρυσή Αυγή για δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη ναζιστική δράση της. Η υπόθεση της εφημερίδας βρέθηκε στη σκιά των δολοφονιών στο Παρίσι. Ποια είναι η δική σας θέση για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης; Και μένα με έχει κατηγορούμενο ο κ. Πλεύρης, γιατί του απένειμα τον τίτλο του ναζιστή. Είμαι από τους πρώτους που ανέβασα στο τουίτερ ότι «είμαστε όλοι Γάλλοι» απέναντι σ’ αυτές τις επιθέσεις. Απ’ όπου και εάν προέρχεται η προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και ιδίως με τη χρήση βίας, είναι απόλυτα καταδικαστέα και όχι πολιτικά εκμεταλλεύσιμη όπως έκανε ο κ. Σαμαράς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σεπτεμβριο ραντεβου για οφθαλμιατρο! Μονο ενας εμεινε στο Νοσοκομειο Καλαματας!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Λουκέτο» στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας.
Το κλείσιμο της νευρολογικής κλινικής, που έγινε μετά από πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου, ήταν απλά το αποτέλεσμα όλων αυτών των (ανύπαρκτων) ενεργειών που αποδεικνύουν την καταστροφικότητα του τρόπου διοίκησης του νοσοκομείου μας. Ξέρουμε από τώρα τις δικαιολογίες που θα ακουστούν: Αφού παραιτήθηκαν οι γιατροί τι να κάνουμε.., οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών φταίνε .., στο κάτω-κάτω ήταν πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου.. κοκ. Μετά όμως από τόσα που έχουν γίνει στο νοσοκομείο την τελευταία διετία, είναι κατανοητό και στον τελευταίο παροικούντα στο νησί, ότι εντός του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας έχουμε φτάσει σε συνθήκες πλήρους εντάσεως εργασίας, οι οποίες έχουν φτάσει να οδηγούν σε παραιτήσεις μονίμων ιατρών, μονίμων δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή, όσο τραβηγμένο και αν είναι κάτι τέτοιο ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Εξαιτίας δηλαδή των ελλείψεων σε προσωπικό που έχουν προκαλέσει αυτές τις συνθήκες εντάσεως εργασίας και τις οποίες η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποτρέψει η να βελτιώσει, οφείλονται οι παραιτήσεις και όχι σε κάποιον αόρατο λόγο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παγκαλος θα ψηφισει Σαμαρα! Δεν αποκλειεται στις άλλες εκλογες να ψηφισει… Χρυση Αυγη!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη μεγαλυτερη μειωση στο κατά κεφαλη ΑΕΠ ειχε η Ηπειρος το 2012, συμφωνα με τα στοιχεια της Ελληνικης Στατιστικης Αρχης. Φτωχοτεροι οι Ηπειρωτες κατά 1.100 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκος Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015
Την αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μέτρα που θα αντικατασταθούν, θα είναι και ο ΕΝΦΙΑ.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Παππάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: " Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά". Επ αυτού, διευκρίνισε: "Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Πέθανε 4 μέρες αφότου παρέλαβε την εντολή του πλειστηριασμού - 8 πρώτες κατοικίες βγαίνουν σήμερα στον πλειστηριασμό
Οχτώ πρώτες κατοικίες βγαίνουν στον πλειστηριασμό στις 4 το μεσημέρι από το ειρηνοδικείο της Πάτρας, με μία από αυτές να ανήκει σε συμπολίτη που πέθανε τέσσερις μέρες αφότου παρέλαβε το χαρτί του πλειστηριασμού Οχτώ πρώτες και κύριες κατοικίες βγαίνουν στον πλειστηριασμό στις 4 το μεσημέρι από το ειρηνοδικείο της Πάτρας, με μία από αυτές να ανήκει σε συμπολίτη που εξέπνευσε πριν ένα μήνα, τέσσερις μέρες παρέλαβε από γνωστό τραπεζικό υποκατάστημα την ενημέρωση του πλειστηριασμού του σπιτιού του.
Κι όμως στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Πάτρα, την πόλη των 250.000 περίπου κατοίκων, συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση το πολύ 80-90 άτομα. Έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, βρέθηκαν χθες Τρίτη, μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ, σε μία κοινή πρωτοβουλία σε Πάτρα και Αθήνα, ενάντια στους πλειστηριασμούς. πολιτών που έχασαν τις περιουσίες και την οικονομική τους δυνατότητα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους: «Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop» στην Αθήνα και στην Πάτρα με άλλους επτά Φορείς, σας καλούν σε συνέντευξη τύπου στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, και Πατρών αντίστοιχα, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15.30, με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Πρωτοβουλίας και των λοιπών Φορέων, ενάντια πλειστηριασμούς συμπολιτών μας που έχουν προγραμματισθεί στις 16.00 στις αίθουσες των παραπάνω Ειρηνοδικείων. Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα έχουν βρεθεί από 1.1.2015 χιλιάδες χρεωμένοι δανειολήπτες καθώς δεν ανανεώθηκε ούτε το ελάχιστο προστατευτικό καθεστώς για την πρώτη κατοικία. Έτσι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχει λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί για όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Ταυτόχρονα με τη συνέντευξη τύπου, έξω από τα ειρηνοδικεία της Ν. Ιωνίας και Πατρών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ώστε να αποτραπούν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί συμπολιτών μας.» Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών σπιτιών. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι από την ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας ο Τάσος Νικολαδάκης και ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Κατσακούλης.
Η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων καλούν σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό σπιτιού από τράπεζα, την Τετάρτη 14/1 και ώρα 15.30, στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας (λεωφ. Ηρακλείου 269), προκειμένου να αποτραπεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας. Επιπλέον, μέλη του κινήματος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, με τις θέσεις και τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας από τη νέα κυβέρνηση σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr/
Ο άνθρωπος που προώθησε τις κατασχέσεις σπιτιών στηρίζει Αντώνη Σαμαρά
Ο άνθρωπος που προώθησε τις κατασχέσεις σπιτιών στην χώρα του, ήρθε την Τετάρτη, να στηρίξει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη συνέχισης των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί. Ο λόγος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι που νοιώθοντας την ανάσα του Podemos στην πλάτη του ήρθε να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ο τρομονόμος για συμμετοχή σε «τρομο¬κρατική οργάνωση» που η δράση της αφορά άλλη χώρα και περιορίζεται στα σύνορα αυτής δηλ. της Τουρκίας. Η δίωξη υποτιθεμένων μελών της DHKP-C, που η δράση της εντοπίζεται αποκλειστικά στην Τουρκία, αποτελεί ένα σημαντικό ποιοτικό άλμα στην αναβάθμιση της πολι¬τι¬κής αντιμετώπισης και προπάντων της ποινικής και δικαστικής καταστολής των αγωνιστών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Δίκες τούρκων και κούρδων αγωνιστών
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Στις 15 Γενάρη θα ξεκινήσει ο «χορός» των δικών των αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, με πρώτη την υπόθεση της Χίου. Στις 30 Ιούλη 2013 συνελήφθη¬σαν οι Χασάν Μπιμπέρ, Μεχμέτ Γιάιλα και Σινάν Οκτάι Όζεν σε φουσκωτό σκάφος στη Χίο στο οποίο βρέθηκε οπλισμός. Και οι τρεις κατηγορούνται με βάση το αρ. 187Α (τρομονόμος) για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, την DHKP-C, καθώς και για προμήθεια, κατοχή όπλων κ.λπ. Σε σχέση με την ίδια υπόθεση προφυλακίστηκαν οι Ερντογάν Τσάκιρ, ο Μουσταφά Γίλμαζ ενώ κατηγορείται και ο Χουσεΐν Φέιζι Τέκιν. Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ο τρομονόμος για συμμετοχή σε «τρομο¬κρατική οργάνωση» που η δράση της αφορά άλλη χώρα και περιορίζεται στα σύνορα αυτής δηλ. της Τουρκίας. Η δίωξη υποτιθεμένων μελών της DHKP-C, που η δράση της εντοπίζεται αποκλειστικά στην Τουρκία, αποτελεί ένα σημαντικό ποιοτικό άλμα στην αναβάθμιση της πολι¬τι¬κής αντιμετώπισης και προπάντων της ποινικής και δικαστικής καταστολής των αγωνιστών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Στις 27 Ιούνη 2014 συλλαμβάνονται οι – στον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό κόσμο της Αθήνας – γνωστοί/ες για την κινηματική τους δράση πολιτικοί πρόσφυγες Ερκάν (Σερίφ Τούρουντς), Χαρίκα Κιζιλκάια και Φαντίκ Αντιγιαμάν, συνδεόμενοι/ες με εντελώς αυθαίρετο τρόπο με την υπόθεση της Χίου και κατηγορούμενοι/ες, βάσει ανύπαρκτων στοιχείων, σύμφωνα πάλι με το τρομονόμο (άρ. 187Α, παρ. 6) για παροχή οικονομικής στήριξης και κάθε άλλης βοήθειας σε «τρομοκρατική» οργάνωση, την DHKP-C. Και εδώ η δίκη έχει πιλοτικό χαρακτήρα μιας που είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη στη βάση του παραπάνω άρθρου. Ως γνωστόν ο νόμος αυτός έχει καταγγελθεί από τον νομικό και πολιτικό κόσμο ότι τυποποιεί φρονηματικές διώξεις και γι” αυτό πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Οι φίλοι και σύντροφοί μας έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο δικαστικό αγώνα και χρειάζονται την πλήρη υποστήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Αυτό ισχύει ακόμα περ¬ισ¬σό¬τερο από τη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και η CIA έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δίωξη των συν-τρόφων• η CIA πήγε ακόμη και στις φυλακές Κορυδαλλού προσπαθώντας να τους ανακρίνει.
Να πάψει η δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Να καταργηθεί ο τρομονόμος – να σταματήσει οι φρονηματική δίωξη Τούρκων και Κούρδων προσφύγων στην Ελλάδα. Να σβηστεί το DHKP-C από τις Μαύρες Λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρώπης. Να μη συμπεριφέρονται τα ελληνικά δικαστήρια σαν λακέδες της CIA και των ΗΠΑ
Αθήνα, 13-01-2015 Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκτυο Σοσιαλιστών: «Στηρίζουμε τη συνεργασία Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και ΑΝΤΑΡΣΥΑ»
Το Δίκτυο Σοσιαλιστών έχει τις ρίζες του ση «σοσιαλιστική Αριστερά». Η πλειονότητα των στελεχών του προέρχεται από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Το δίκτυο επιδιώκει όπως τονίζειτην έκφραση της ριζοσπαστικής, εναλλακτικής στρατηγικής που μέσα από το λαϊκοαπελευθερωτικό πρόταγμα θα διαθέτει μια ουσιαστικά προοδευτική και επαναστατική κατεύθυνση
Δυνάμεις που έφυγαν πρόσφατα από το ΚΚΕ στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ:
Ανακοίνωση του συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ - Για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015
"6. Η συνεργασία της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης (ΜΑΡΣ) με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνω σε ένα πρόγραμμα αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό (διαγραφή χρέους, έξοδος από την ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κλπ) κινείται σε θετική κατεύθυνση. Αποτελεί καταρχήν ένα μικρό βήμα που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συμβάλλει στην υπόθεση της συγκρότησης του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού, δημοκρατικού μετώπου του λαού. Το βήμα αυτό είναι ωστόσο ασταθές, χαρακτηρίζεται από ταλαντεύσεις, γι’ αυτό και έρχεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, στο παρά πέντε των βουλευτικών εκλογών. 7.Αποφασιστικής σημασίας είναι να σταθεροποιηθεί και διευρυνθεί το μικρό αυτό βήμα μετά τις εκλογές σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: α. την προσπάθεια να αποκτήσει γερά πόδια στο εργατικό συνδικαλιστικό και γενικότερα στο μαζικό διεκδικητικό κίνημα β. την απαλλαγή του από τα κατάλοιπα της υπερεπαναστατικής ρητορείας και του σεχταρισμού, γ. ένα γενναίο άνοιγμα στο λαό αλλά και σε άλλες ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις που θα θελήσουν να συμπλεύσουν."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Spiegel»: Δεν υπήρξε πορεία πολιτικών ηγετών στο Παρίσι για το «Charlie Hedbo»!
Απάτη αποτελούν οι εικόνες που μεταδόθηκαν παγκοσμίως από τα διεθνή ΜΜΕ, με τους πολιτικούς ηγέτες διαφόρων χωρών να βρίσκονται επικεφαλής της μεγάλης πορείας που έγινε στο Παρίσι, για την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης κατά του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hedbo», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel». Όπως ανέφερε ο γάλλος δημοσιογράφος Borzou Daragahi, οι ξένοι ηγέτες δεν πήραν μέρος στην πορεία, όπως εμφάνισαν να συμβαίνει τα ΜΜΕ, αλλά «είχαν απλώς ένα ραντεβού σε έναν περιφραγμένο δρόμο», προφανώς για λόγους ασφαλείας. Ανάλογη είναι και η ενημέρωση από τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της εισβολής στο Ιράκ, που ξεκίνησε με την κατοχή του Γενικού Νοσοκομείου της Φαλούτζα. Βεβαίως, επρόκειτο για στρατιωτική κατοχή του νοσοκομείου, ένα σοβαρό έγκλημα πολέμου από μόνο του, ακόμα και πέρα από τον τρόπο που εξελίχθηκε, ένα έγκλημα που προβλήθηκε με ήπιο τρόπο σε πρωτοσέλιδο των New York Times, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία που απεικόνιζε το έγκλημα. Το ρεπορτάζ έγραφε ότι «ασθενείς και υπάλληλοι του νοσοκομείου οδηγήθηκαν έξω από τους θαλάμους από πάνοπλους στρατιώτες και διατάχθηκαν να καθίσουν ή να πέσουν στο έδαφος, τη στιγμή που οι στρατιώτες έδεναν τα χέρα τους πίσω από τις πλάτες τους». Τα εγκλήματα απεικονίζονται ως απολύτως δικαιολογημένα: «Μέσω της επίθεσης αυτής, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι εξόντωσαν ένα βασικό όπλο προπαγάνδας των μαχητών: το Γενικό Νοσοκομείο Φαλούτζα αλλοίωνε συστηματικά τον αριθμό των απωλειών των αμάχων». Προφανώς, σε μια τέτοια υπηρεσία προπαγάνδας δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η διασπορά της χυδαίας αισχρολογίας της
Τσόμσκι: Το έγκλημα στη Charlie Hebdo, θυμίζει Βελιγράδι
Noam Chomsky
Ο κόσμος αντέδρασε με τρόμο απέναντι στη δολοφονική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Στους New York Times, ο βετεράνος Ευρωπαίος ανταποκριτής, Steven Erlanger, περιέγραψε με γλαφυρότητα τον άμεσο αντίκτυπο, αυτό που πολλοί αποκαλούν «11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», ως «μια μέρα με σειρήνες, ελικόπτερα στον αέρα και ξέφρενα δελτία ειδήσεων, με τις αστυνομικές προστατευτικές ταινίες και τα ανήσυχα πλήθη, με το αίμα και τον τρόμο μέσα και γύρω από το Παρίσι». Η τεράστια διεθνής κατακραυγή συνοδεύτηκε από μια αντανάκλαση των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την ωμότητα. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν μια Μάχη μεταξύ Πολιτισμών», έγραφε ο τίτλος ενός άρθρου στους New York Times. Η αντίδραση και η αποστροφή για το έγκλημα που συντελέστηκε είναι δικαιολογημένη, καθώς είναι η αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών, εφόσον έχουμε σταθερά κατά νου ορισμένες αρχές. Η αντίδραση έπρεπε να είναι απολύτως ανεξάρτητη από το τι πιστεύει κανείς για την εφημερίδα και για το τι προϊόν παράγει. Το παθιασμένο και πανταχού παρόν σύνθημα «Je Suis Charlie» αλλά και όλα τα παρόμοια με αυτό, δεν θα πρέπει ούτε κατά διάνοια να υπαινίσσονται οποιαδήποτε ταύτιση με το εν λόγω περιοδικό, τουλάχιστον ως προς το πλαίσιο της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου. Αντίθετα, θα έπρεπε να εκφράζουν την υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης ασχέτως του τι πιστεύει κανείς για τα περιεχόμενα, ακόμη κι αν αυτά θεωρούνται μισητά κι αχρεία. Ο Erlanger περιγράφει ζωηρά τη σκηνή της φρίκης.
Επικαλείται τα λόγια ενός δημοσιογράφου που επέζησε και είχε δηλώσει: «Όλα ήταν σμπαραλιασμένα. Δεν υπήρχε πουθενά διέξοδος. Υπήρχε καπνός παντού. Ήταν τρομερό. Κόσμος ούρλιαζε. Έμοιαζε με εφιάλτη». Ένας άλλος δημοσιογράφος που επίσης γλίτωσε ανέφερε: «Έγινε μια τεράστια έκρηξη και μετά όλα σκοτείνιασαν». «Η σκηνή», όπως μετέδωσε ο Erlanger, «έμοιαζε πολύ με ένα σκηνικό όπου υπάρχουν σπασμένα τζάμια, διαλυμένοι τοίχοι, κομμάτια ξύλου ανάκατα, καμένη μπογιά και συναισθηματική συντριβή». Τουλάχιστον δέκα άτομα αναφέρεται πως σκοτώθηκαν επί τόπου κατά την έκρηξη, με άλλους 20 να αγνοούνται, «πιθανώς θάφτηκαν στα ερείπια». Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις, όπως μας θυμίζει ο ακούραστος David Peterson, δεν προέρχονται από τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 2015. Αντίθετα, προέρχονται από ένα ρεπορτάζ του Erlanger στις 24 Απριλίου 1999, το οποίο έπαιξε μόλις στην 6η σελίδα των New York Times και στο οποίο δεν δόθηκε η σημασία που δόθηκε στην επίθεση στη Charlie Hebdo. Το ρεπορτάζ του Erlanger αναφερόταν σε «μια πυραυλική επίθεση του ΝΑΤΟ (δηλαδή των ΗΠΑ) κατά του κτιρίουτης κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας». Τότε, υπήρξε επίσημη δικαιολόγηση για την επίθεση. «Νατοϊκοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι υπεραμύνθηκαν της επίθεσης», αναφέρει ο Erlanger, «ως μια προσπάθεια υπονόμευσης του καθεστώτος του Πρόεδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία». Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Kenneth Baco, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι «η σερβική τηλεόραση αποτελεί ως επί το πλείστον μέρος της δολοφονικής μηχανής του Μιλόσεβιτς, όπως είναι και ο στρατός του», δικαιολογώντας, έτσι, τη νομιμότητα της επίθεσης εναντίον του συγκεκριμένου στόχου. Υπό το πρίσμα αυτό, μπορούμε αμέσως να κατανοήσουμε το σχόλιο στους New York Times από το δικηγόρο και γνωστό υπερασπιστή των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, Floyd Abrams, ότι η επίθεση στη Charlie Hebdo «είναι η πλέον απειλητική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, απ’όσο μπορεί κανείς να εγγράψει στη ζώσα μνήμη». Και είναι αρκετά σωστός σε ό,τι αφορά τη «ζώσα μνήμη», η οποία τοποθετεί τις επιθέσεις εναντίον της δημοσιογραφίας αλλά και τις τρομοκρατικές πράξεις στις κατηγορίες που τους αρμόζουν: Τις δικές τους, οι οποίες είναι αποκρουστικές και τις δικές μας που είναι ενάρετες και εύκολα αποδεσμεύονται από τη ζώσα μνήμη. Μπορούμε επιπλέον να θυμηθούμε ότι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές επιθέσεις των Ενάρετων στην ελεύθερη έκφραση. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ένα και μόνον παράδειγμα, το οποίο διαγράφηκε πολύ εύκολα από τη «ζώσα μνήμη», η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα το Νοέμβριο του 2004, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της εισβολής στο Ιράκ, που ξεκίνησε με την κατοχή του Γενικού Νοσοκομείου της Φαλούτζα. Βεβαίως, επρόκειτο για στρατιωτική κατοχή του νοσοκομείου, ένα σοβαρό έγκλημα πολέμου από μόνο του, ακόμα και πέρα από τον τρόπο που εξελίχθηκε, ένα έγκλημα που προβλήθηκε με ήπιο τρόπο σε πρωτοσέλιδο των New York Times, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία που απεικόνιζε το έγκλημα. Το ρεπορτάζ έγραφε ότι «ασθενείς και υπάλληλοι του νοσοκομείου οδηγήθηκαν έξω από τους θαλάμους από πάνοπλους στρατιώτες και διατάχθηκαν να καθίσουν ή να πέσουν στο έδαφος, τη στιγμή που οι στρατιώτες έδεναν τα χέρα τους πίσω από τις πλάτες τους». Τα εγκλήματα απεικονίζονται ως απολύτως δικαιολογημένα: «Μέσω της επίθεσης αυτής, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι εξόντωσαν ένα βασικό όπλο προπαγάνδας των μαχητών: το Γενικό Νοσοκομείο Φαλούτζα αλλοίωνε συστηματικά τον αριθμό των απωλειών των αμάχων». Προφανώς, σε μια τέτοια υπηρεσία προπαγάνδας δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η διασπορά της χυδαίας αισχρολογίας της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τραπεζοϋπάλληλοι, ηγέτες των "πολιτισμένων" χωρών της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης... δεν έκαναν ΠΟΤΕ πορεία για τη σφαγή των παιδιών, αλλά και δημοσιογράφων στη Γάζα! Στο Παρίσι έκαναν πορεία αγκαζέ με τον δολοφόνο των παιδιών της Γάζας!