Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευη 16 Ιανουαριου 2015


Βιομηχανία Ζάχαρης: Μέτωπο εργατών – αγροτών
Τα γραφεία της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβαν χθες τευτλοπαραγωγοί, ζητώντας να πληρωθούν για την παραγωγή του 2014. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί έως ότου λάβουν απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν. «Μας κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, ζητώντας να πληρωθούν», είπε ο Παύλος Μπογιαννίδης. «Για ακόμη μια φορά εξαπατηθήκαμε, αφού μας είχαν υποσχεθεί ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παραδώσαμε φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην ΕΒΖ». Οι τευτλοπαραγωγοί εκφράζουν, ταυτόχρονα, τη συμπαράστασή τους στους εργάτες του εργοστασίου της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, που όπως είπαν, τόσο ο πρόεδρος των αγροτών όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλο Βαρκάκη, «έδιωξαν κακήν κακώς» τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς που επιχείρησαν να δεσμεύσουν την παραγωγή ζάχαρης, προκειμένου η Τράπεζα να δανειοδοτήσει την ΕΒΖ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή: Θα τυπώσουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ
Την έκπληξη των συνομιλητών της προκάλεσε η βουλευτής Για το ενδεχόμενο να τυπώσει ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος, έκανε λόγο η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία ήταν καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή του Flash Κοζανης. «Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ, αν χρειαστεί», σημείωσε η βουλευτής. «Αυτή είναι η θέση σας; Ότι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς αντίκρισμα;» της είπε ο συνομιλητής της και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Αν χρειαστεί. Δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν. Σοφιανός για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Όχι ψήφο ανοχής – στήριξη φιλολαϊκών μέτρων
Επιβεβαίωσε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ηγεσίας του κόμματος, τονίζοντας, εντούτοις, πως θα ψηφίσει μέτρα που θα έχουν φιλολαϊκή κατεύθυνση. Είπε, επίσης, πως ενώ «ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παρανοϊκούς όσους θέλουν να υπονομεύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα», ταυτόχρονα τους ζητάει «να παρανοήσουν και να τον ψηφίσουν». Μιλώντας στον «Real FM», ο Ν. Σοφιανός τα ανέφερε, μεταξύ άλλων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14/1/2015
(Δημοσιοποιώ απο τώρα την ερώτηση που θα υποβάλλω στον Αλέξη Τσίπρα στις 8 το βράδυ στην διαδικτυακή συζήτηση στο Twitter. H ερώτησή μου απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.Επίσης όποιος φίλος επιθυμεί μπορεί να την αντιγράψει και να την μεταφέρει σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι γνωστό οτι δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος.) ...''σύντροφε'' Αλέξη Τσίπρα, ποιές άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα πάρει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, στον οποίο γνωρίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά πως η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ απέναντι στους εργαζόμενους έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να ζουν υπό καθεστώς δουλείας του μεσαίωνα για ένα κομμάτι ψωμί , χωρίς ένσημα, χωρίς μέτρα ασφαλείας για την ζωή τους , χωρίς ποιότητα ζωής, χωρίς καμία προστασία από τα εργοδοτικά καπρίτσια . ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ φυσικά με την προστασία των εργαζομένων και την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων στα χέρια του λαού και των εργαζομένων.
Σχολιο.απο Ντινα.- Αγαπητε φιλε Νικο ,εχει πει επαναφορα του κατωτατου μισθου στα 751 ευρω,επαναφορα επιδοματων που εχουν περικοπει,ελευθερες Συλλογικες Συμβασεις Εργασιας και ενταξη ολων των ελεκτικων οργανισμων υπο το γραφειο του Πρωθυπουργου.Που σημαινει οτι οι Επιθεωρησεις Εργασιας δεν θα μπορουν να κανουν τα στραβα ματια η και να καλυπτουν τους εργοδοτες ,οπως συμβαινει παρα πολλες φορες.Το κυριοτερο ομως ειναι η δικη μας παλη για τα δικαιωματα μας εναντια στις αυθαιρεσιες και την αδικια.Ιδιαιτερα αυτο πρεπει να κρατησουμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμείς κόβουμε μισθούς, οι Ιρλανδοί τυπώνουν ευρώ!
25/2/2011
Κόβουν οι κεντρικές τράπεζες της κάθε χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρήμα στην εποχή του Ευρώ; Επίσημα απαγορεύεται, αλλά υπό ορισμένες ακραίες συνθήκες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ναι επιτρέπεται. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το μήνυμα που προκύπτει από την τελευταία ανάλογη κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία αξιοποιώντας ένα παραθυράκι της κοινοτικής νομοθεσίας (που επιτρέπει στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να παρέχουν δάνεια στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, σε έκτακτη ανάγκη) έχει καταφύγει σε αυτό το τέχνασμα με μεγάλη, μάλιστα, επιτυχία. Με τη δικαιολογία ότι η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για την προστασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αρκετές χώρες της Ευρωζώνης έχουν κατά καιρούς κάνει χρήση του τεχνάσματος, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αλλά για μικρά ποσά. Η διαφορά με την περίπτωση της Ιρλανδίας είναι ότι η Κεντρική της Τράπεζα, όχι απλώς έκοψε χρήμα, αλλά το έραψε, το στρίφωσε, το σιδέρωσε και το έβγαλε βόλτα στην πασαρέλα της Ευρώπης αφού το ποσό είναι τόσο μεγάλο, που καλύπτει το 30% του Ιρλανδικού ΑΕΠ. Έφτιαξαν, δηλαδή, ένα ειδικό έκτακτο εργαλείο αυτοχρηματοδότησης με ποσά «άγνωστης προέλευσης», αφού δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάνοντας, μάλιστα, εκτεταμένη χρήση αυτού του ειδικού έκτακτου εργαλείου, έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς τους οποίους έχουν «προικίσει», θα λέγαμε, με ηλεκτρονικό χρήμα, του οποίου η εγγύηση είναι ακόμα άγνωστη (τίτλοι τραπεζών ή δημοσίου) και με τους οποίους έχουν χρηματοδοτήσει τις ιρλανδικές τράπεζες «εκτός του ισολογισμού του ευρωσυστήματος». Όπα της οι Ιρλανδοί, βγήκαν με κόκκινο στη λεωφόρο της ευρωζώνης και, αφού κανείς δεν τους ενοχλεί, επιταχύνουν για το τέρμα… Τρέξτε τώρα εσείς Έλληνες σε έκτακτες συνόδους κορυφής, συζητείστε για την οικονομία, πάρτε μέτρα, εξοντωθείτε, αντιμετωπίστε το χρέος σας και βρείτε να αποπληρώσετε τα δάνειά σας… Το εδιαφέρον είναι ότι με βάση το πλαίσιο της ΟΝΕ καμία χώρα της Ε.Ε δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε δημιουργία χρήματος. Αυτό, άλλωστε, είναι και το αξίωμα της νομισματικής πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης… Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 27 χωρών, συζήτησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους. Ο γαλλογερμανικός άξονας πρότεινε και σύμφωνο σταθερότητας και οικονομικής ανταγωνιστικότητας, με αντάλλαγμα τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης… Για τη «μηχανή» της Ιρλανδίας, τι ειπώθηκε; Τίποτα απολύτως. Άκρα του τάφου σιωπή. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν… Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Αν ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του ευρώ – και του όλου συστήματος- οδηγείται σε διάλυση, εμείς τι ακριβώς παλεύουμε, με ποιους και κάτω από ποιες συνθήκες; Γιατί αν κάποιοι έχουν αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ κι εμείς βρισκόμαστε στη φάση να πλέκουμε τα ασορτί γάντια, κασκόλ και σκούφο, έχουμε θέμα. Το σώμα που θα φόραγε το «σετάκι», αποσυναρμολογείται, δεν είναι πια ενιαίο… Αλλού πόδια, αλλού χέρια, αλλού κεφάλι, κι εμείς απλά δεν το έχουμε πάρει είδηση… Ακόμα…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 71 ΕΤΩΝ
Σχεδόν 10 εκατομμύρια Ελληνες καλούνται να ψηφίσουν
Συνολικά 9.808.760 πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων οι 5.060.877 είναι γυναίκες και οι 4.747.883 άνδρες. Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015). Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β' Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους εκλογέων, συγκριτικά με το 2012 -οπότε είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές- στη χώρα σημειώθηκε μείωση κατά 26.210 εκλογείς, μεταξύ των οποίων 15.846 λιγότερες γυναίκες και 10.361 λιγότεροι άνδρες.
Σε ό,τι αφορά τους νέους εκλογείς (αυτούς δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές), ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες. Από αυτούς, οι 224.272 είναι νέοι που ενηλικιώθηκαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιποι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις.
Οι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις αυξήθηκαν, από το 2012 έως σήμερα, κατά 49.669 πολίτες. Από αυτούς, 13.595 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα το 2012 (μετά τη διεξαγωγή των εκλογών), 18.479 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2013 και 13.765 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2014 έως την Ε' αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (αρχές Οκτώβριος 2014).
Τέλος, σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή το εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 71 ετών, που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα. Οι εκλογείς άνω των 71 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς. Από 900.000 ψηφοφόρους παρουσιάζονται στις ηλικίες 36-41 ετών, 48-53 ετών, 54-59 ετών και 30-35 ετών, ενώ ο αριθμός μειώνεται στις 825.000 για την ηλικιακή ομάδα 60-65, στις 725.000 για την ηλικιακή ομάδα 24-29 και στις 672.000 για την ηλικιακή ομάδα 18-23 ετών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΤΤΕ
Προσέφυγαν στον ELA δύο ελληνικές τράπεζες
Την προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA) επιβεβαίωσαν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Προληπτικά, για να μη ξεμείνουν από ρευστό Αίτημα από Alpha Bank και Eurobank στην ΤτΕ για παροχή ρευστότητας από ELA Η προσφυγή της Eurobank στον έκτακτο μηχανισμό της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), τον ELA, έγινε σε προληπτική βάση και η τράπεζα δεν αναμένεται να αντλήσει από αυτόν κεφάλαια βραχυπρόθεσμα, είπε την Παρασκευή στο Reuters, αξιωματούχος της τράπεζας. «Δεν κάνουμε χρήση του ELA προς το παρόν και δεν βλέπουμε ότι θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον καθώς έχουμε επαρκή ενυπόθηκα για να αντλήσουμε ρευστότητα από την ΕΚΤ», είπε ο αξιωματούχος. H Alpha Bank δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Όπως έγραψε το Έθνος οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την προσφυγή στο μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας, καθώς οι πιέσεις εντείνονται και από τις εκροές καταθέσεων στις οποίες προχωρούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδος θα προσφύγει στον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA), προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα εν όψει και των νέων εκδόσεων εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου για τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών. Η έκδοση κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η έκδοση της Τετάρτης ύψους 625 εκατ. ευρώ δεν καλύφθηκε στο ακέραιο από τις τράπεζες και χρειάστηκε η παρέμβαση της ΤτΕ, με το ποσό να καλύπτεται τελικά μέσω του Κοινού Κεφαλαίου ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Φορέων, τη διαχείριση του οποίου έχει η Τράπεζα της Ελλάδος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δόσεων ύψους 7,2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης, αλλά και της κακής πορείας των εσόδων οι ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου αυξάνονται.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧΗ ΝΑΣΡΑΛΑ
Η Χεζμπολάχ έχει από το 2006 πυραύλους που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, επιβεβαίωσε απόψε για πρώτη φορά ότι η οργάνωσή του διαθέτει από το 2006 πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν το Ισραήλ, τον κυριότερο εχθρό της. Οι ιρανικοί πύραυλοι Fateh-110 έχουν βεληνεκές 200 χλμ. και "μας ήρθαν πριν από πολύ καιρό, το 2006", είπε ο Νασράλα αναφερόμενος στην παράδοση των όπλων αυτών από το Ιράν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο δορυφορικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν που εδρεύει στη Βηρυτό. Ο Νασράλα προειδοποίησε εξάλλου ότι τα ισραηλινά σιωναζιστικα πλήγματα εντός του συριακού εδάφους συνιστούν επίθεση και εναντίον των συμμάχων της Συρίας στην περιοχή, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα να ανταποδώσουν. "Οι συχνές επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στη Συρία αποτελούν μια σοβαρή παραβίαση. Τις θεωρούμε εχθροπραξία εναντίον όλου του άξονα της αντίστασης", τόνισε. Όσον αφορά τα αντίποινα στις ισραηλινές σιωναζιστικες επιθέσεις, υποστήριξε ότι "δεν έχει μόνο η Συρία το δικαίωμα να απαντήσει αλλά είναι και δικαίωμα του άξονα της αντίστασης" αλλά το πότε θα συμβεί αυτό "εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες (...) θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή", συνέχισε. Το Ιράν, η Συρία, η Χεζμπολάχ και ορισμένες παλαιστινιακές ομάδες συγκροτούν έναν "άξονα αντίστασης" κατά του σιωναζιστικου ισραήλ. Η Χεζμπολάχ είναι στενός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει στείλει εκατοντάδες μαχητές της να πολεμήσουν μαζί με τον συριακό στρατό στον πόλεμο ΤΩΝ δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων μισθοφορων τους που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια. Στο διάστημα αυτό το Ισραήλ έχει πλήξει πολλές φορές διάφορες περιοχές της Συρίας, καταστρέφοντας κυρίως οπλικά συστήματα όπως πυραύλους που, όπως υποστηρίζουν Σιωναζιστες αξιωματούχοι, προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ. Στον πόλεμο των 33 ημερών με το Ισραήλ, το 2006, η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες που είχαν πέσει εντός του ισραηλινού σιωναζιστικου εδάφους. Ο Νασράλα προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη για έναν ενδεχόμενο μελλοντικό πόλεμο με το Ισραήλ, παρ' όλο που συμμετέχει ήδη στον πόλεμο στη Συρία. "Αν οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η αντίσταση έχει αποδυναμωθεί ή ότι έχει εξαντληθεί, τότε κάνουν λάθος", υπογράμμισε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΚΟΖΑΝΗ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
Αποδοκιμασίες Κουκουλόπουλου στην κοπή της βασιλόπιτας του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ
Mικροένταση δημιουργήθηκε χθες, Πέμπτη (15/01/2015) στην κοπή της βασιλόπιτας του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης, μετά το πέρας της ομιλίας του Πάρι Κουκουλόπουλου. Ένας μαθητής τον ρώτησε για το σκοπό της παρουσίας του εκεί, αποδοκιμάζοντάς τον που ψήφισε τα μνημόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαμαρτυρίες μιας μαθήτριας, η οποία τον κατηγόρησε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα. Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε πως με τα σχολεία της πόλης έχει βιωματική σχέση, αφού ήταν δήμαρχος επί 19 χρόνια και κατά συνέπεια δε ζητάει άδεια από κανέναν για να μπει σ' αυτά και ειδικά στο ΕΠΑΛ, που σε ώρα μαθήματος, έχει έρθει περισσότερες από δέκα φορές κατά το παρελθόν. Κάποιοι μαθητές συνέχισαν να διαμαρτύρονται διότι δεν ερωτήθηκαν, σε μια σχολική εκδήλωση (κοπή πίτας), αν είναι καλοδεχούμενος ο κ. Κουκουλόπουλος και οποιοσδήποτε από τον πολιτικό χώρο. Το λόγο έλαβε αργότερα ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί καλέστηκε ο κ. Κουκουλόπουλος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ Α' ΚΑΙ Β' ΑΘΗΝΑΣ - «ΠΑΙΡΝΕΙ» ΚΕΦΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα πολιτικά γραφεία έχουν προκαλέσει κλίμα πανικού στη ΝΔ καθώς ο Σαμαράς «πέφτει» - όπως όλα δείχνουν - με θόρυβο. Πάνω από 50 μονάδες είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης και 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου!
Όσοι λένε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, ότι η διαφορά στις δημοσκοπήσεις είναι πολύ μικρή, μάλλον προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον πρωθυπουργό. Βεβαίως είναι οι ίδιοι που τον «σέρνουν» σε ομιλίες στην περιφέρεια στις οποίες ο Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με τη δυσφορία και την οργή του κόσμου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) Συνεπώς, μόνο φρούδες τελικά αποδεικνύονται οι προσδοκίες του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ., ότι όσο κοντεύουμε προς τις εκλογές μπορεί να μειωθεί η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά και να πάνε σε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή ήττα. Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του 2015 δείχνουν κατάρρευση της ΝΔ και ο κόσμος θεωρεί ότι ο Σαμαράς και το επιτελείο του είναι ανεπιθύμητοι κάτι που φάνηκε και από την περιοδεία του στο Περιστέρι που λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα. Αποκλειστικές, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι απ' τις διαρκείς, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει ένα κλίμα ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα και δυσμενέστερο για τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά. Η συσπείρωση πέριξ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι κερδίζει σταθερά ένα ποσοστό περίπου 10% απ' τους ψηφοφόρους του 2012 της Ν.Δ. και η διαφορά παγιώνεται πάνω από 10% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μαξίμου και στη Συγγρού ήδη έχουν καταληφθεί από πανικό και οδηγούνται σε βεβιασμένες, χωρίς νόημα κινήσεις, ενώ ο ίδιος ο Σαμαράς ξεκίνησε να «χτυπάει» πόρτες στα κανάλια που τον στήριξαν, προκειμένου να κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αντίθετα, η Ν.Δ. μετά από μια πρόσκαιρη –όπως αποδεικνύεται- αύξηση της συσπείρωσής της τις πρώτες μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, τώρα εμφανίζει ξανά τάσεις αποσυσπείρωσης. Οι εκτιμήσεις έγκυρων δημοσκόπων είναι πως η ευτελής καμπάνια που κάνει (τρομολαγνεία, εκμετάλλευση ακόμα και του θρησκευτικού αισθήματος του ελληνικού λαού, παραποιήσεις, ψέματα κ.λπ.) της προξενούν ζημιά. Μάλιστα αποδομείται και το προφίλ του Σαμαρά προσωπικά, αν και έως πρόσφατα ο πρωθυπουργός ήταν ένα «συν» για τη Ν.Δ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις κυλιόμενες έρευνες και τη μελέτη τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών τους στοιχείων, οι πληροφορίες συγκλίνουν στα εξής: -Για πρώτη φορά ο Αλ. Τσίπρας τις δυο τελευταίες μέρες προηγείται του Αντ. Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία! Aυτό το εύρημα δεν είναι απ' τα σημαντικά των δημοσκοπήσεων και χρησιμοποιείται απ' τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τα δημοσιογραφικά τους εντεταλμένα «καλάσνικοφ» για παραπληροφόρηση και δημιουργία ψευδούς κλίματος έναντι της μεγάλης υπεροχής ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο και μόνο το γεγονός, ότι ο Τσίπρας περνά μπροστά και σε αυτό, δείχνει το κλίμα, την συντριπτική τάση ενάντια σε Σαμαρά και Ν.Δ. -Η διαφορά στην παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πλέον ξεπερνά τις 50 μονάδες! Και η παράσταση νίκης είναι απ' τα σημαντικότερα ευρήματα των δημοσκοπήσεων... Τα ποσοστά στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ ακουμπά το 69% και η ΝΔ εμφανίζει ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 14%!!! Αυτό ακριβώς το γεγονός, δηλαδή η συντριπτική υπέρ ΣΥΡΙΖΑ διαφορά στην παράσταση νίκης δημιουργεί για τη Ν.Δ. ορατό κίνδυνο κατάρρευσης την τελευταία προεκλογική βδομάδα! Διότι η παγιωμένη πλέον βεβαιότητα για μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διώχνει πιθανούς ψηφοφόρους και τους στρέφει σε άλλα κόμματα. Με λίγα λόγια η Ν.Δ. κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε και το 2009, όταν ενώ οι τελευταίες έρευνες έδειχναν υπεροχή του ΠΑΣΟΚ κατά 5-6 μονάδες, τελικά έχασε με 10,5%, επειδή ακριβώς κατέρρευσε τις τελευταίες 10 προ των εκλογών ημέρες και επειδή μια μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων κατέληξαν στην απόφασή τους τις τελευταίες ημέρες! Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος «παιδεύει» και «ζυμώνει» την ψήφο του μέχρι την τελευταία στιγμή. Έτσι η υπέρ ΣΥΡΙΖΑ διαφορά διευρύνεται. Και αυτό ως τάση το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Μάλιστα σχετικό σημείωμα έχει σταλεί στο Μαξίμου από δύο εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ν.Δ. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για κατάρρευση τις επόμενες μέρες, τότε η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πιθανή!
Για την τρίτη θέση συνεχίζουν να παλεύουν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, λίγο πάνω από 3%. Οι ΑΝΕΛΛ μάλλον τελικά θα μπουν στη Βουλή. Το Κίνημα του ΓΑΠ βρίσκεται οριακά εκτός Βουλής. Ωστόσο δεν θα ήταν έκπληξη αν τελικά πετύχαινε την είσοδο στη Βουλή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους έστειλαν να ανατρέψουν τον Άσαντ. Επέστρεψαν απειλητικοί στο Βέλγιο!
Μεγάλη επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου, όπου έπεσαν νεκροί δύο ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και τραυματίστηκε άλλος ένας. Η επιχείρηση έγινε μετά από πληροφορίες ότι επρόκειτο να γίνει τρομοκρατική επίθεση ανάλογη με αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, οι ύποπτοι ήταν τζιχαντιστές που επέστρεψαν στο Βέλγιο, έχοντας συμμετάσχει στην ένοπλη προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ στη Συρία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται, σήμερα, 16 /1/15, η δίκη των Τούρκων αγωνιστών/τριών στη Μυτιλήνη, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και απαγορεύσεων, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο δικαστήριο και την αναστάτωση ολόκληρης της πόλης! η διαδικασία από πλευράς δικαστηρίου κινείται με ταχύτητες, που εκπλήσσουν και προβληματίζουν. αν επιδίωξη είναι η έκδοση απόφασης. πριν την διεξαγωγή των εκλογών. Οι Τούρκοι κατηγορούμενοι, παρα τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους εδώ στη Μυτιλήνη και την ανησυχία τους για την ταχύτητα της διαδικασίας συμμετέχουν ενεργά σε κάθε στάδιο της, επιβεβαιώνοντας την σταθερή αγωνιστική τους διάθεση και στάση!
Σχολιο.- Σύντροφε μου και φίλε μου Έρκαν, κράτα για να κρατήσουμε, αχ να ήξερες πόσο δύναμη μας δίνει η δύναμη που καθρεπτίζεται στο χαμόγελό σου..
Σχολιο.- να μην τολμήσουν οι ρουφιάνοι, νενεκοι που μας κυβερνούν να εκδώσουν τους συντρόφους....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κίνηση ΜΑΤ" Ανδρέα Παπανδρέου από τον Πάνο Καμμένο! Τις δύσκολες ώρες του Μάρτη '87, ο Ανδρέα κάλεσε Ζίβκωφ & Άσαντ (Συρία)... Τώρα, τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, ο Πάνος πήγε Μόσχα! Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική για τον λαό και την πατρίδα!
Πάνος Καμμένος: «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού»
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της κρατικής Δούμας Alexey Pushkov και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας Frantz Klintsevidtz. «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τραπέζης, που έγινε χθες το απόγευμα, στο... Διεθνές Κέντρο Τύπου Πολυμέσων της RIANOVOSTI, με θέμα: «Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα: Θα Τολμήσει η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση να Αλλάξει την Πορεία της Χώρας;». «Οι κυρώσεις είπε, κατέστρεψαν οικονομικά όλους τους παραγωγούς φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα. Προσέθεσε δε ότι θα υπάρξει έλλειψη ανταλλακτικών του τμήματος εκείνου του συστήματος αεράμυνας, το οποίο η χώρα μας προμηθεύτηκε από τη Ρωσία. Επεσήμανε, ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος για την Κύπρο, δοθέντος ότι το σύνολο σχεδόν των οπλικών συστημάτων είναι Ρωσικής προέλευσης. Επίσης, δήλωσε ότι και ο τουρισμός έχει υποστεί τεράστια ζημία». Επίσης, δήλωσε ότι το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι έτοιμο να δημιουργήσει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικές δυνάμεις από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, των οποίων η οικονομία έχει υποστεί (και υφίσταται) απώλειες ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στη Ρωσία. Σκοπός του οργάνου αυτού θα είναι η αναστροφή της πορείας αυτής, η οποία πλήττει περισσότερο τις χώρες αυτές και λιγότερο τη Ρωσία. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος και πρόσθεσε ότι, αφενός δεν υπάρχει θεσμική διαδικασία εκδίωξης μιας χώρας από το ευρώ και αφετέρου ότι η Ελλάδα συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλει οικονομικά για τη συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζεύει τους τραμπούκους του ο Μελισσανίδης, ενόψει της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ!
Αναδιπλώνεται ο λαθρέμπορος και μαζεύει τις συμμορίες που εξαπέλυσε το τελευταίο διάστημα για να τραμπουκίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά της αριστερής δημοτικής αρχής. Είναι προφανές πως έχει πάρει κι αυτός το μήνυμα ότι εκείνοι που τον κάλυπταν στις παράνομες δραστηριότητές του θα είναι παρελθόν τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου και προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας σε συνάντηση που είχε στα γραφεία της Aegean με οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, ο Δ. Μελισσανίδης τους ζήτησε να σταματήσουν τους τραμπουκισμούς: «Παιδιά, είναι άλλο θέμα το γήπεδό μας, τα προβλήματα με τον δήμο και το δικαίωμα να διεκδικούμε το δίκιο μας ειρηνικά και κόσμια κι άλλο να δίνεται η εντύπωση πως εμείς το πάμε κομματικά κι έχουμε στραφεί εναντίον ενός κόμματος ή τοποθετούμαστε υπέρ άλλου. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευόμαστε στα προεκλογικά. Δεν έχουμε θέση σε αυτά και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο». Παράλληλα, δεν έκρυψε και τις προθέσεις του να αναζητήσει «συμμάχους» μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν άνθρωποι με σημαντικές θέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που μας έχουν βοηθήσει και έχουν διάθεση να παίξουν θετικό ρόλο στη συνέχεια. Μας το έχουν δείξει στην πράξη. Με το να φαίνεται πως εμείς τα έχουμε βάλει συνολικά με το κόμμα, τους αποξενώνουμε, τους στερούμε τη δυνατότητα παρέμβασης για να βρεθεί μια λύση και τελικά παίζουμε το παιχνίδι της μερίδας εκείνης που δεν θέλει το γήπεδο», επισήμανε σχετικά.
Παρα την παρεμβαση Μελισσανιδη, οπαδοι της ΑΕΚ βανδαλισαν γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλιμο και την Καλαμαρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σκουπιδια πνιγουν την Τριπολη Αρκαδιας
Σε δεκα μερες θα απομακρυνθουν τα απορριματα που συσσωρευονταο εδώ και 25 μερες στους δρομους της Τριπολης. Η πολη εχει κηρυχθει σε κατασταση εκτακτης αναγκης εως τον Απριλιο. Ο δημαρχος Τριπολης δηλωσε ότι εχει βρεθει σημειο μεταφορας των απορρυματων αλλα χρειαζεται χρονος για να γινουν οι αναγκαιες ενεργειες. Δεν είναι η πρωτη φορα που η πολη αντιμετωπιζει το προβλημα αυτό. Η τελευταια συμφωνια για μεταφορα τους στον ΧΥΤΑ Φυλης (!) εληξε πριν από τα Χριστουγεννα, και αρχισαν να δημιουργουνται βουνα σκουλιδιων στους δρομους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση στις Βρυξελες το Σαββατο. Μαζι με τους Ελληνες, για να τελειωνουμε με την λιτοτητα.
Γάλλοι και Βέλγοι κατά της λιτότητας, υπέρ της Αριστεράς στην Ελλάδα
Αλληλεγγύη
Πληθαίνουν οι δράσεις πολιτικής αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό από το εξωτερικό, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές. Σήμερα Γάλλοι αλλά κι Έλληνες πολίτες που ζουν στο Παρίσι τραβάνε selfies και στέλνουν το μήνυμα «Τρόικα, φτάνει πια!» στούς ευρωπαϊους αξιωματούχους, δύο μέρες πριν τη μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στην οποία καλούν πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και ενώσεις Γάλλων πολιτών. Πορεία κόντρα στην λιτότητα και στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες. Τρόικα φτάνει πια Με την εκστρατεία «Δώστε τους πίσω τη δημοκρατίας τους – Τρόικα φτάνει πια» συλλογικότητες από το Παρίσι εκφράζουν την υποστήριξη τους στον ελληνικό λαό, αλλά και την πολιτική αλλαγή, ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη. Σήμερα, Παρασκευή, στην έξοδο του παρισινού σταθμού μετρό «Europe», οι επιβάτες θα κληθούν να βγάλουν φωτογραφίες του εαυτού τους με τα κινητά τους τις οποίες θα συνοδέψουν με μηνύματα όπως: «Η αδελφοσύνη ενάντια στην λιτότητα», «Τέλος στην λιτότητα», «Η ελπίδα έρχεται», «Τρόικα, φτάνει πια!». Στη συνέχεια θα κληθούν να ανεβάσουν τις selfies τους στα κοινωνικά δίκτυα με hashtag που θα απευθύνεται στους ισχυρούς της Ευρώπης. Οι διοργανωτές της δράσης μάλιστα θα κρατούν ξυπνητήρια, αναφερόμενοι έτσι στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ξυπνήσει την Ευρώπη. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές της δράσης η πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ελληνικές εκλογές, έχει προκαλέσει την παρέμβαση ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του Μοσκοβισί, του Γιούνκερ και του Σόιμπλε, αλλά και των οίκων αξιολόγησης όπως και των διεθνών ΜΜΕ προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια το κάλεσμα λέει ότι οι μαζικές διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος σε Πορτογλία, Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο καταδεικνύουν μία πραγματικότητα που έχει γίνει ανυπόφορη: την αποπληρωμή επαχθών χρεών σε βάρος τη κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στους λαούς της Ευρώπης από την τρόικα παρά τη θέληση τους. Με την Ισλανδία επίσης να έχει απειλήσει τα οικονομικά συμφέροντα, οι διαχειριστές των οικονομικών της Ευρώπης απειλούν τη δημοκρατία στην Ελλάδα κι όχι μόνο, τονίζουν. «Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης, απαιτούμε οι διεθνείς οικονομικοί από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους οίκους αξιολόγησης και τις ευρωπαϊκές αρχές να σταματήσει αμέσως η επαίσχυντη πίεση τους: δεν έχουν δικαίωμα να λένε στους λαούς πώς να ψηφίσουν! Η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή την οποία οι πολίτες πρέπει να είναι σε θέση να απορρίψουνδημοκρατικά! Είμαστε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, και διακηρύσσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αφορά όλη την Ευρώπη. Αυτό που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής περιπέτειας. Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης, δηλώνουμε επίσημα στον ελληνικό λαό: Μη φοβάστε, υπολογίζετε σε εμάς, είμαστε στο πλευρό σας. Η Ευρώπη μας δεν είναι δική τους. Είναι δική σας», καταλήγουν.
Η εκστρατεία «Τρόικα, φτάνει πια!» οργανώνεται από τους «Ανυπάκουους» (Désobeissants), τους «Γδαρμένους της Λιτότητας» (Plumés de l'austérité), τους-τις «Παράτολμους-ες» (les efFRONTées), τους Νέους Οικολόγους, από αγωνιστές του Αριστερού Κόμματος (PG), του κινήματος «Μαζί» (Ensemble), και του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού. Εγγράφεται στη συνέχεια του ευρωπαϊκού καλέσματος "CHANGE GREECE – CHANGE EUROPE – CHANGE4ALL!” (http://www.with-the-greeks.eu/) και του γαλλικού καλέσματος "Grèce : Rendons-leur la démocratie ! (Troïka basta !)" – «Ελλάδα: Ας τους δώσουμε πίσω την Δημοκρατία! (Τρόικα, φτάνει πιά!) – που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 15 000 υπογραφές (http://troikabasta.wesign.it/fr).
Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια των Ελλήνων
Την ίδια στιγμή, μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον ελληνικό λαό παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιθεί στις 19 Ιανουαρίου στις 19.30, στο κλειστό γήπεδο Japy, στο Παρίσι με κεντρικό μήνυμα το «υποστηρίζουμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πάρει την τύχη του στα χέρια του». Το κάλεσμα της συγκέντρωσης της 19ης Γενάρη υπογραμμίζει πως « Εμείς, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και ενώσεις γάλλων πολιτών, επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Μας ενώνει η επιθυμία να δούμε και πάλι στην Ευρώπη την εξάπλωση της δημοκρατίας και του κοινωνικού μετασχηματισμού. Σχεδόν μετά από πέντε χρόνια λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, η οποία οδήγησε τη χώρα σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή άνευ προηγουμένου, οι Έλληνες καλούνται να εκφράσουν τη βούλησή τους στις κάλπες. Όλα προμηνύουν την αποκήρυξη των πολιτικών της λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και την εκλογική άνοδο των δυνάμεων που τις αμφισβητούν» Και καταλήγει: « Αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όλες τις τρέχουσες προσπάθειες ανάμιξης στην πολιτική ζωή των Ελλήνων από κάποιους ευρωπαίους ηγέτες είτε με δημόσιες δηλώσεις είτε με μέτρα που αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος φόβου και εκφοβισμού. Καταγγέλλουμε επίσης οποιαδήποτε απόπειρα παραπληροφόρησης σχετικά με την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και τις θέσεις που υποστηρίζονται από τις δυνάμεις που απορρίπτουν τα μνημόνια. Θα αντισταθούμε και αύριο με την ίδια σταθερότητα σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και απομόνωσης εναντίον μιας ελληνικής κυβέρνησης που θα κάνει ακριβώς το αντίθετο από τις τρέχουσες επιλογές. Ζούμε μια ιστορική στιγμή. Τα μαζικά κοινωνικά κινήματα στη χώρα δημιούργησαν ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση. Η άφιξη στην διακυβέρνηση της Ελλάδας μιας δύναμης που θα έρθει σε ρήξη με την λιτότητα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική ανατροπή ευρωπαϊκής κλίμακας. Αυτό θα δώσει ώθηση και θα εμφυσήσει νέες κοινωνικές κινητοποιήσεις πολιτών, θα περιορίσει την αποχή και θα αναχαιτίσει την άνοδο της άκρας δεξιάς. Αυτός είναι ο λόγος που στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες θα δείξουμε σε όλη τη Γαλλία την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό, μαζί με την ελπίδα που αναδύεται στην Ελλάδα και που είναι και δική μας.» Άλλες δράσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.
Αλληλεγγύη και από το Βέλγιο
Διαδήλωση με σύνθημα «Μαζί με τον ελληνικό λαό για το δικαίωμα να τελειώνουμε με τη λιτότητα!» θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Σάββατο 17 Ιανουαρίου. Στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται – Βρυξέλλες, η οποία καλεί στη διαδήλωση αναφέρει: Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, μαζί με άλλα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, διαδηλώνουν το ερχόμενο Σάββατο, 17 Γενάρη στους δρόμους των Βρυξελλών, για να διατρανώσουν πως υπάρχουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές λύσεις στη λιτότητα με γνώμονα την αλληλεγγύη. Αφορμή για τη διαδήλωση είναι η εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού που διεξάγεται τον τελευταίο καιρό από τους ηγέτες της ΕΕ και τα τα κυρίαρχα ΜΜΕ ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη, με άμεσο αποδέκτη τον ελληνικό και κατ’ επέκταση τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Το κοινό κάλεσμα των 25 οργανώσεων που συμμετέχουν: 1) Καταγγέλλει την απροσχημάτιστη όσο και ενορχηστρωμένη παρέμβαση του κατεστημένου της ΕΕ στον πολιτικό βίο της Ελλάδας και την προσπάθεια παρεμπόδισης του ελληνικού λαού να ασκήσει το αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα να επιλέξει την εθνική κοινωνική και οικονομική του πολιτική, εντός ή εκτός της ευρωζώνης. 2) Θυμίζει στη βέλγικη κυβέρνηση ότι δάνεισε 9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της τρόικας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτά που έδωσε για τις ιδιωτικές τράπεζες μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για ένα χρέος που δημιουργήθηκε από την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, προς αποκλειστικό όφελος των χρηματοπιστωτικών αγορών, και άρα πρέπει να διαγραφεί άνευ όρων. 3) Απορρίπτει την προκρούστεια αντίληψη ότι οι Ελληνες και οι Ισπανοί υποφέρουν εξαιτίας της «διεφθαρμένης και τεμπέλικης φύσης τους». Η ίδια προκατάληψη γεννά την ισλαμοφοβία και την Ευρώπη-φρούριο που βασανίζει και φυλακίζει τους μετανάστες. Λύση είναι τα ίσα δικαιώματα για όλους. 4) Απευθύνει μήνυμα στην ΕΕ, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει χρηματοπιστωτικά συμφέροντα και όχι τους λαούς, καθώς και στη βελγική κυβέρνηση του Ch. Michel που θέλει να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, να συρρικνώσει κι άλλο τους μισθούς, τις συντάξεις και να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και το Βέλγιο ενάντια στους ίδιους εχθρούς, έχοντας επίγνωση ότι οι Eυρωπαίοι ηγέτες φοβούνται την μετάδοση των κοινωνικών και πολιτικών νικών μας σε όλη την Ευρώπη!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. 9 στους 10 βρισκουν τον ΟΑΣΘ ακριβο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτια της Ελλαδας στη φτωχεια μεταξυ των υπολοιπων Ευρωπαιων. Η Ελλαδα η Ιρλανδια η Ισπανια η Ιταλια και η Ουγγαρια είναι οι χωρες μελη της ΕΕ οπου η φτωχεια και ο κοινωνικος αποκλεισμος εμφανισαν τη μεγαλυτερη αυξηση στη διαρκεια της κρισης, όπως αναφερεται στην εκθεση της Ευρωπαικης Επιτροπης για την απασχοληση και ττις κοινωνικες εξελιξεις το 2014
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη από την κυρία Ραχήλ Μακρή;
Αμέσως όλοι έπεσαν να φάνε την Ραχήλ Μακρή
Αρθρογράφος: Πιτσιρίκος
Χτες το απόγευμα, ήμουν με τον Σπύρο Γραμμένο και κάναμε ετοιμασίες για τη σημερινή του εμφάνιση στο Passport στον Πειραιά. Όταν το βράδυ επέστρεψα στο σπίτι, διαπίστωσα πως διάφοροι με κατηγορούσαν και με έβριζαν επειδή η Ραχήλ Μακρή είχε κάνει μια δήλωση -που την θεωρούσαν απαράδεκτη- και εγώ πριν έξι μέρες είχα γράψει στο Twitter «Βλέποντας ποιοι γλίτσες βρίζουν την Ραχήλ Μακρή, την έχω συμπαθήσει πάρα πολύ». Αλλά τι δήλωση έκανε η Ραχήλ Μακρή;
Η κυρία Ραχήλ Μακρή, υποψήφια βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «τι θα κάνετε αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας», είπε ότι θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και, αν χρειαστεί, «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ». Αμέσως όλοι έπεσαν να φάνε την Ραχήλ Μακρή. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να κάνει πρώτα μια αναζήτηση σε αυτό το πράγμα που έχει μπροστά του -και ονομάζεται «υπολογιστής»-, για να διαπιστώσει αν αυτό που είπε η Ραχήλ Μακρή μπορεί να γίνει ή όχι. Αν το είχε κάνει, θα διαπίστωνε πως η Ραχήλ Μακρή είπε κάτι το οποίο προβλέπεται για κάθε χώρα, και το είχε κάνει η Ιρλανδία το 2011. Το 2011, η Ιρλανδία είχε τυπώσει λογιστικά 51 δισεκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών της. Μάλιστα, τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα και στην Ελλάδα -με την απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να τυπώσει χρήμα-, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε γιατί οι ραγιάδες έπρεπε να γίνουν πειραματόζωα και τα ελληνικά ΜΜΕ τους βομβάρδιζαν με ψευδείς ειδήσεις. Όλοι λοιπόν την έπεσαν στη Ραχήλ Μακρή. Καλά, είναι λογικό να δεχτεί επίθεση η Ραχήλ Μακρή από την επικοινωνιακή ομάδα του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά αλλά επίθεση της έκαναν ακόμα και οι συριζαίοι, οι οποίοι αναπαρήγαγαν κατά λέξη τα όσα έγραφαν οι ακροδεξιοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω συριζαίους, αριστερούς, κεντροαριστερούς, δεξιούς δημοκράτες και αναρχικούς να πέφτουν στη λούμπα της ακροδεξιάς προπαγάνδας και να την καταπίνουν αμάσητη. Το παθαίνουν συνέχεια. Κατά τ” άλλα, όλοι αυτοί νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Ναι, βέβαια. Θα ήθελα να ενημερώσω διάφορους τύπους που νομίζουν πως είναι αριστεροί αλλά συμπεριφέρονται σαν ακροδεξιοί Ταλιμπάν πως ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσουν συγγνώμη από την Ραχήλ Μακρή για τις χυδαιότητες που έγραψαν εναντίον της. Επίσης, καλό θα ήταν να μάθετε επιτέλους πως όλες οι γυναίκες είναι κυρίες. Όλες. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην προσωπική σας ζωή. (Επειδή διαβάζουν και χαζοί, την κυρία Ραχήλ Μακρή δεν την γνωρίζω προσωπικά.) (Και μια πάρα πολύ ταπεινή προτροπή: προσπαθήστε να σκέφτεστε με το δικό σας μυαλό. Με το δικό σας, όχι των άλλων.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή: Άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους
«Άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους», απαντά η Ραχήλ Μακρή στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή της ότι η χώρα μας μπορεί να τυπώσει ως και 100 δις ευρώ αν υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Με διευκρινιστική δήλωσή της, η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδίδει (τυπώνει) χρήματα για την ρευστότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων πιστώνοντας τους λογαριασμούς των τραπεζών και υπό αυτή την έννοια η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα». Όπως σημειώνει, εξειδικευμένοι οικονομικοί συντάκτες και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ γράφουν άρθρα για την λειτουργία του μηχανισμού, «άρθρα που προφανώς δεν διαβάζουν τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα οποία άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ίδια τους την ασχετοσύνη», σχολιάζει. Αποδεικνύεται, συνεχίζει, ότι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «σοφά απαλλάχθηκαν από περιφερειάρχες που είναι πρόθυμοι να χλευάσουν ότι έχει εφαρμόσει η ίδια η Κυβέρνηση τους», και προσθέτει πως «για το θέατρο σκιών των κομμάτων του κλωνοποιημένου ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να υιοθετήσουν το κρεσέντο βλακώδους επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει σχολιασμός. Όταν σταματήσουν να μαζεύουν αποκόμματα εφημερίδων στο σακίδιο, ας τα διαβάσουν πριν ακολουθήσουν όσους παίζουν με το τρενάκι του πεντάχρονου. Η αήθης επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα παπαγαλάκια των συστημικών μέσων ενδυναμώνει την κοινή προσπάθεια και η τεκμηριωμένη αποκάλυψη της επικίνδυνης ασχετοσύνης τους φέρνει πιο κοντά την αυτοδυναμία της Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων». Καταλήγοντας, η Ραχήλ Μακρή υπογραμμίζει: «Οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες όπως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει και αυτή δικαίωμα να εκδώσει (τυπώσει) χρήματα δυνάμει του μηχανισμού «Emergency Liquidity Assistance (ELA)». Η δυνατότητα αυτή δίνεται στις κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών για τη θεσμική αντιμετώπιση κρίσεων ρευστότητας. Όποιος έχει διαβάσει τα θεσμικά κείμενα λειτουργίας της ευρωζώνης το γνωρίζει. Ειδικά τα κόμματά της Συγκυβέρνησης όφειλαν να γνωρίζουν τη λειτουργία του μηχανισμού καθώς τον έχουν ήδη χρησιμοποιήσει με τους νόμους 3723/2008/ΦΕΚ 250/09-11-2008, 3845/2010/ΦΕΚ 65/06-05-2010, 3872/2010/ΦΕΚ 148/03-09-2010, 3965/2011/ΦΕΚ 113/18-11-2011, 4031/2011/ΦΕΚ 256/09-12-2011, 4056/2012/ΦΕΚ 52/12-03-2012 και την ΠΝΠ/ΦΕΚ 203Α/14.09.2011».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σοβαρή χρυσή αυγή, το νεοταξικό κόμμα των νταβατζήδων δημοσίων έργων κατεβάζει υποψήφιο τον εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου... που κυκλοφορεί ελεύθερος γιατί οι δικαστές έχουν εντολή ποιους να γαμήσουν από τη δωσίλογη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Το εξαπτέρυγο του Γιωργάκη και μετέπειτα ιδρυτή του κόμματος εκείνου του Μόσιαλου με τα ισραηλινά γενόσημα!
Υποψηφιος με το Ποταμι ο πρωην γ.γ Δημοσιων Εσοδων Χαρης Θεοχαρης.
Το Ποταμι-Αρχες. Οσοι ασκουν εξουσια σε γενικες γραμματειες και δημοσιους οργανισμους δεν θε είναι υποψηφιοι αν δεν περασουν 4 χρονια από τη ληξη της θητειας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασιλικά Θεσ/νίκης: Οι κάτοικοι ματαίωσαν συζήτηση για εργοστάσιο βιομάζας στο χωριό τους
Εργοστάσιο βιομάζας επιχειρούν να φτιάξουν στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης, δίπλα από τα σπίτια όπου ζει ο κόσμος. Μόνο που οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον και την υγεία τους. Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου επρόκειτο θα συζητηθεί το θέμα στη Νομαρχία και μάλιστα «στα μουλωχτά», προ ημερήσιας διάταξης. Τη συζήτηση ματαίωσε η παρουσία 150 κατοίκων του χωριού και αλληλέγγυων, και το θέμα παραπέμφθηκε για την περίοδο μετά τις εκλογές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Φυτεύουν με το έτσι θέλω εργοστάσια βιομάζας στη Μεσσαρά
Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν αφορούν κυρίως την περιοχή της Μεσαράς αφού οι πρώτες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι για τη Φαιστό, τη Γόρτυνα και τη…Σητεία-οι πρώτες μάλιστα σε κοντινά χωριά!Κι έπονται οι άλλες περιοχές! Δεν θέλετε μονάδες βιομάζας; Θα πάρετε όμως! Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τις μονάδες βιομάζας-βιοαερίου αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ξεκίνησε να υπογράφει τις εγκρίσεις για τα εργοστάσια, με τη Μεσαρά να…«κερδίζει» τη μερίδα του λέοντος! Μετά τις τόσες εντάσεις, διαφωνίες και την κάθετη αντίθεση των τοπικών κοινωνιών και κυρίως το «όχι» που είπε το περιφερειακό συμβούλιο- δια της επιτροπής περιβάλλοντος- έρχονται κατά…ριπάς οι εγκρίσεις από τον κ.Ροκαδάκη που υπέγραψε τις ΜΠΕ! Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν αφορούν κυρίως την περιοχή της Μεσαράς αφού οι πρώτες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι για τη Φαιστό, τη Γόρτυνα και τη…Σητεία-οι πρώτες μάλιστα σε κοντινά χωριά!Κι έπονται οι άλλες περιοχές! Εγκρίσεις που αναμένεται να φέρουν πλέον και…ενστάσεις και προσφυγες αφού οι δήμαρχοι έχουν δηλώσει ότι «αρνούνται να γίνουν οι περιοχές τους Ελντοράντο της βιομάζας»! «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα έτσι. Δεν θα μετατραπούν οι περιοχές μας σε εργοστάσια βιομάζας ή ότι άλλου νομίζουμε κάποιοι» έχει ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος Αστερουσίων Αρχανών κ.Κοκοσάλης που μαζί με τους άλλους δημάρχους είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθούν εγκρίσεις τέτοιων μονάδων!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνυπόφορη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα λιτότητας αποφασίστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι από την Ε.Ε.. Ο Μάρτιν Σουλτς τονίζει ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι απαράδεκτα και πρέπει να αλλάξουν Υ.Γ Τελικά τι γίνεται; Ο εχθρός βρίσκεται εντός ή εκτός;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: O ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ!
Ούτε Αριστερά, ούτε Σαμαρά, ψηφίζουν τον Καμμένο αντιμνημονιακά. Ο λόγος για ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που επί σειρά ετών αποτελούσε τη βάση της ΝΔ και τώρα έχει περάσει στην άλλη πλευρά, χωρίς ωστόσο να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Μετά το πέρας των εκλογών το συμπέρασμα που αβίαστα θα βγει από όλους τους πολιτικούς επιστήμονες και το οποίο θα γίνει και τίτλος στις εφημερίδες είναι το ακόλουθο: «Αντώνης Σαμαράς: ο άνθρωπος που συρρίκνωσε τη Δεξιά». Άλλωστε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα της παράταξης, άνθρωποι που στήριξαν τη ΝΔ σε δύσκολες περιόδους και αποτελούσαν αυτό που λέμε την εκλογική της δεξαμενή μετακινήθηκαν ήδη από τις εκλογές του 2012 - αλλά πολύ περισσότερο στις προηγούμενες ευρωεκλογές και στις δημοτικές - προς άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς προς τα άκρα δεξιά κλπ. Σε αυτό το σημείο έφερε τους ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης ο σημερινός πρωθυπουργός με τις επιλογές του που στην κυριολεξία συνέτριψαν τον κοινωνικό ιστό. Με την συμπεριφορά του απομάκρυνε από την βάση της ΝΔ το μεγαλύτερο όγκο μελών και ψηφοφόρων που απεγνωσμένα αναζητούν άλλους χώρους, πολλές φορές σε λάθος και ακραίες κατευθύνσεις. Και σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεξιών που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη ΝΔ διότι θεωρούν πως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι η Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρεύτηκε και την έχτισε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Για να είμαστε πιο σαφείς, το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής δεξαμενής των δεξιών πιστεύουν ακράδαντα πως ο Σαμαράς και η παρέα του είναι «ξένο σώμα» στη ΝΔ. Πρόκειται για ανθρώπους του μεροκάματου, αγνούς βιοπαλαιστές και πατριώτες της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων που όμως ήταν και θέλουν να παραμείνουν «νοικοκυραίοι». Άνθρωποι που πίστεψαν στις αρχές και τις αξίες που οραματίστηκε ο Εθνάρχης και που με τον Αντώνη Σαμαρά είδαν να εξανεμίζονται οι μικρές περιουσίες τους, το κομπόδεμά τους... Άνθρωποι που έχτισαν με «αίμα» τα σπίτια τους και τώρα κινδυνεύουν να τα χάσουν από τους «γιαλαντζί δεξιούς» της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης. Αυτή η κρίσιμη μάζα της παράταξης δεν θέλει να βλέπει ούτε τον Σαμαρά, ούτε την παρέα τον βολεμένων καρεκλοκένταυρων που κουβαλάει μαζί του. Αυτή η κρίσιμη μάζα της παράταξης, δεν θέλει να ψηφίσει ούτε ΣΥΡΙΖΑ... «σκέφτομαι αντιμνημονιακά, αλλά δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω αριστερά...», λένε πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος. Στρέφονται λοιπόν στον Πάνο Καμμένο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, διότι παρά τα όσα γράφονται και λέγονται από τα «συστημικά» ΜΜΕ και από τους «καμικάζι» της ενημέρωσης, ο Καμμένος, όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάκτηση της εθνική κυριαρχίας και με τα εθνικά θέματα. Από την πρώτη μέρα που ίδρυσε τους ΑΝ.ΕΛ. - παρά τις πολιτικές συγκυρίες - δεν έκανε καμία κωλοτούμπα και καμία έκπτωση στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του παρά το γεγονός ότι προέβη σε διεύρυνση και σε άλλους χώρους. Το γεγονός ότι ο Καμμένος ενέταξε στο κόμμα του και ανθρώπους από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και κεντροαριστερούς που αγαπούν την Πατρίδα, δεν τον οδήγησε ποτέ σε κυβισθήσεις προκειμένου να αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά. Ότι έλεγε πριν από 2 χρόνια, τα ίδια υποστηρίζει και τώρα. Σήμερα λοιπόν, οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι αναζητούν ένα πολιτικό λιμάνι για να δώσουν την ψήφο τους και να αισθάνονται ότι έκαναν το καθήκον τους δημοκρατικά και δεξιά συνάμα... Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον και στις περιοδείες του ο Πάνος Καμμένος υπενθυμίζοντας σε όλους τις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι έμποροι της Ν.Δ που προσπαθούν να εκμεταλευθούν τους Χριστιανούς.Ας δούμε λοιπόν τί ψήφισαν: 1) Η Ν.Δ μαζί βέβαια με το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας 2) Ψήφισαν την κατάργηση της αργίας της γιορτής των τριών Ιεραρχών για τα σχολεία μας 3) Ψήφισαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που φιμώνει κάθε ελεύθερη φωνή 4) Ψήφισαν για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στο κέντρο της Αθήνας με κρατική χρηματοδότηση 5) Ψήφισαν φορομπηχτικό νόμο που θεωρεί τα παιδιά μας τεκμήριο φορολογικό 6) Ψήφισαν όλα τα μνημόνια και τους φορομπηχτικούς εξοντωτικούς νόμους που διέλυσαν τον κοινωνικό και οικογενειακό ιστό.Αυτά τα ολίγα έτσι για να μην ξεχνάμε .... και να μην μας θεωρούν ηλίθιους και δεδομένους
Ανεξαρτητοι Ελληνες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μ. Σουλτς: «Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τα ανυπόφορα μέτρα λιτότητας»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας σε εκπομπή γαλλικού καναλιού χαρακτήρισε «ανυπόφορα» τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, που «ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης». Ειδική αναφορά στην Ελλάδα είχε η εκπομπή Petit Journal του Canal+ με καλεσμένο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σούλτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε», προσθέτοντας: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα"». Στην ερώτηση, αν... «φλιπαρει» στην ιδέα να είναι η άκρα αριστερά κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή χώρα, απαντά «καθόλου». ΣΥΡΙΖΑ: "Καταρρέει ο μύθος της υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης''
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Οι δηλώσεις του κ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, στο Canal Plus ότι “τα (μνημονιακά) μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και δεν επιβλήθηκαν” από τους Ευρωπαίους και ότι αυτή η “ανυπόφορη” πολιτική πρέπει να “αλλάξει” επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της “υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης” καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχειά τους. Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο άνθρωπος του Τάσου Παπαδόπουλου... με τους Ανεξάρτητους Έλληνες! Περικλής Νεάρχου, Β' Αθήνας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Κατάσχεση προϊόντων σε αλυσίδα διανομής
Επίσκεψη Μαδούρο στη Ρωσία
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχώρησε προχτές στην κατάσχεση συνολικά 1.000 τόνων προϊόντων διατροφής, ειδών πρώτης ανάγκης, ειδών προσωπικής χρήσης (σαπούνια, οδοντόπαστες, χαρτί υγείας, παιδικές πάνες, καθαριστικά σπιτιού κ.λπ.) σε μονοπωλιακό όμιλο διανομής προϊόντων. Ηδη η χώρα διανύει τη δεύτερη βδομάδα με τεράστιες ελλείψεις τέτοιων προϊόντων σε κρατικά και ιδιωτικά σουπερμάρκετ και οι ουρές των ανθρώπων που περιμένουν ώρες, για λιγοστά προϊόντα κάνουν το γύρο του κόσμου. Η όλη κατάσταση και τα μέτρα της κυβέρνησης με αστυνομικούς έξω από μαγαζιά για τον περιορισμό της κατανάλωσης, ώστε να πάρουν περισσότεροι έστω από λίγα προϊόντα, αξιοποιείται από την αντιδραστική αντιπολίτευση, για να προκαλέσει χάος και αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης καλώντας σε διαδηλώσεις. Η συγκεκριμένη κατάσχεση έγινε με επιχείρηση των αρμόδιων υπηρεσιών στη βορειοδυτική επαρχία Ζούλια σε αποθήκη της αλυσίδας διανομής Ερερά ΑΕ, που επίσης έχει άλλες πέντε μεγάλες αποθήκες σε 5 ακόμα επαρχίες. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης, κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κρατούσε σκόπιμα στις αποθήκες της αυτές τις τεράστιες ποσότητες προϊόντων «συμμετέχοντας στο σχέδιο της αντιπολίτευσης για τον οικονομικό πόλεμο και τη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής αναταραχής» σε μια περίοδο που ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο πραγματοποιεί περιοδεία στο εξωτερικό. Ετσι ασκήθηκαν διώξεις στους ιδιοκτήτες του ομίλου που έχει έδρα τα νησιά Μπαρμπάδος για μποϊκοτάζ και παραβίαση του νόμου για τη διανομή καταναλωτικών προϊόντων. Διόλου τυχαία, οι αδελφοί Ερέρα, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους του είδους είναι και βασικοί υποστηρικτές και χρηματοδότες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης.
Επίσκεψη Μαδούρο στη Ρωσία
Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε χώρες - μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και χώρες που δεν ανήκουν στον οργανισμό αλλά διαθέτουν υδρογονάνθρακες, όπως η Ρωσία, έφτασε χτες στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κύριος στόχος της περιοδείας και της επίσκεψης στη Μόσχα είναι η συζήτηση σχετικά με τη σταθεροποίηση της τιμής του αργού πετρελαίου, που έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά την απόφαση κυρίως της Σαουδικής Αραβίας, να συνεχίσει την παραγωγή στα ίδια επίπεδα με πριν. Νωρίτερα και αναφερόμενος στις συναντήσεις του σε άλλες χώρες - σταθμούς της περιοδείας (Ιράν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Αλγερία) μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής «Τελεσούρ», είπε ότι είχε εποικοδομητικές συζητήσεις και προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αλλά επέμεινε ότι πρέπει το ζήτημα της Ενέργειας και του πετρελαίου να «μη χρησιμοποιείται ως γεωπολιτικό όπλο, ως μέσο για παρέμβαση σε άλλες χώρες». Βεβαίως, το ζήτημα της Ενέργειας και του ανταγωνισμού για τον έλεγχο πηγών, αγορών και δρόμων μεταφοράς της είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και από τους βασικούς λόγους των επεμβάσεων και των πολεμικών συγκρούσεων. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, που συναντήθηκε με τον Βλ. Πούτιν στην εξοχική κατοικία του έξω από την Μόσχα, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι μια σύμμαχη χώρα και καταδίκασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της, που χαρακτήρισε ως «οικονομικό πόλεμο που έχει στόχο τη ρωσική οικονομία», ενώ επίσης έκανε λόγο για ανάλογο πόλεμο κατά και της δικής του χώρας. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την ομαλοποίηση της αγοράς πετρελαίου, αλλά αναμενόταν να συζητηθούν και συμφωνίες στους τομείς της Ενέργειας, της γεωργίας και της βιομηχανίας, ιδιαίτερα της διατροφικής, και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πράσινο φως» για τα μεταλλαγμένα απ' το Ευρωκοινοβούλιο
Η υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο του κανονισμού για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, συνιστά ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας, των λαών, του περιβάλλοντος. Ο εν λόγω κανονισμός αφαιρεί από τα κράτη - μέλη το δικαίωμά τους να αντιταχθούν στην καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους για λόγους που αφορούν την προστασία της δημόσια υγείας και του περιβάλλοντος, εφόσον οι ΓΤΟ αυτοί έχουν εγκριθεί από τις δήθεν "επιστημονικές υπηρεσίες" της ΕΕ. Τα ευρωενωσιακά όργανα και οι αστικές κυβερνήσεις προετοιμάζουν το έδαφος, για να επεκταθεί η καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία μεταλλαγμένων φυτικών - γεωργικών προϊόντων. Η καλλιέργεια των ΓΤΟ θα επεκτείνεται και θα επιμολύνει και άλλες καλλιέργειες, υποσκάπτοντας τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή του λαού για να συνεχίσουν μια χούφτα μονοπώλια να θησαυρίζουν. Ο συγκεκριμένος κανονισμός αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη "Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Εμπορίου" μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, που θα ακριβοπληρώσουν οι λαοί.