Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τριτη 20 Ιανουαριου 2015


Μεγάλη διαδήλωση για τον Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη. Επεισόδια στην Άγκυρα
Συμπληρώθηκαν χθες οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του 52χρονου αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, στις 19 Ιανουαρίου 2007, και η μνήμη του τιμήθηκε με μεγάλες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, όπου έγινε και σύγκρουση διαδηλωτών – αστυνομίας. Ο Χραντ Ντινκ, εκδότης της δίγλωσσης (στα αρμενικά και τα τουρκικά) εφημερίδας «Agos» δολοφονήθηκε εξαιτίας της επιμονής του στην αποκάλυψη στοιχείων για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από το οθωμανικό κράτος, από τα τέλη του 19ου αιώνα και κυρίως κατά την περίοδο 1916-22. Υπολογίζεται πως οι μαζικές σφαγές, μόνο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στοίχισαν τη ζωή 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων. Εντούτοις, αν και η Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως τέτοια, η Τουρκία αρνείται να την αναγνωρίσει και η στάση της αυτή επικρινόταν από τον Χραντ Ντινκ ως σταθερό εμπόδιο στη διαδικασία συμφιλίωσης του τουρκικού με τον αρμενικό λαό. Για τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ είχαν κατηγορηθεί ήδη από το 2007 εθνικιστικοί ακροδεξιοί κύκλοι, αλλά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αποδείχτηκε πως εμπλέkονταν και στελέχη της τουρκικής αστυνομίας. Ένας από αυτούς, που πρόσφατα είχε διοριστεί διοικητής της αστυνομίας σε κουρδική περιοχή, συνελήφθη μόλις προχθές. Στη χθεσινή διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συμμετείχαν χιλιάδες Αρμένιοι, αλλά και τούρκοι και κούρδοι αριστεροί, που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα»είμαστε όλοι Χραντ Ντινκ, είμαστε όλοι Αρμένιοι». Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές και στην Άγκυρα, όπου η αστυνομία εκτόξευσε νερό και δακρυγόνα για να εμποδίσει την πορεία προς τον Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ πραγματοποίησε και 20 συλλήψεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπόδικος και για άλλη υπόθεση ο χρυσαυγίτης Μουλάς
Ανθρωπος του «θωρηκτού Ηλία Παναγιώταρου», δηλώνει δημοσίως ο 52χρονος Χρήστος Μουλάς που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Καματερό, μετά από καταγγελία μελών του ΚΚΕ. Στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και ο επίσης χρυσαυγίτης Στέφανος Καράβης, 22 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πανό πολιτικών κομμάτων που είχε «ξηλώσει», ένα του ΚΚΕ και ένα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και 70 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού. Ο Χρήστος Μουλάς υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής με τη Χρυσή Αυγή, πρώην πρόεδρος της 4ης Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και είναι και τώρα υποψήφιος βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας. Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει πλήθος παρανομιών και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία το 2013 για απρόκλητη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα βόμβα απο το Ποτάμι: Η γυναικεία ανεργία είναι… επιλογή! Δουλειές υπάρχουν!
…κατά το «λεφτά υπάρχουν»!
Μετά το «δεν δίνουμε αυξήσεις σε μισθούς για να μην αυξηθούν οι… εισαγωγές», μάθαμε οτι για τα ιλιγγιώδη ποσοστά της ανεργιας γυναικών, δεν φταιει η έλλειψη θέσεων εργασίας, αλλά …ειναι επιλογή των γυναικών να μην δουλεύουν!! Για να μεγαλώσουν λ.χ τα παιδιά τους, επειδή «το κράτος δεν εχει τις απαραίτητες υποδομές»! Και βέβαια η δημοσιογραφος του STAR δεν ρώτησε την υποψήφια, Γεωργια Πανοπουλου που κατεβαινει υποψηφια με το Ποταμι στη Α Αθηνας, πως ειναι δυνατόν τότε, να μην βρίσκουν δουλειά οι… ανύπαντρες; Το κομμα των νταβατζήδων θα ηταν εξαιρετικά αστείο, αν δεν ηταν τοσο επικίνδυνο…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
80 άνθρωποι έχουν πλούτο όσο το 50% των ανθρώπων στον πλανήτη
Και οι δισεκατομμυριούχοι γίνονται πιο δισεκατομμυριούχοι
Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Oxfam οι δισεκατομμυριούχοι γίνονται συνεχώς και πιο πλούσιοι (!). Ολοι μαζί, που δεν ξεπερνούν τους 80 ανθρώπους συγκεντρώνουν τέτοιο πλούτο που ισοδυναμεί με τον πλούτο του 50% των φτωχών ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Το 2010 για να υπάρξει αυτή η ισοδυναμία χρειάζονταν 388 πλούσιοι άνθρωποι.
Το πλούσιο 1%, οι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στη λίστα του Forbes έχουν δει τον πλούτο τους να αυξάνεται γρηγορότερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Το 2010 οι πιο πλούσιοι 80 άνθρωποι είχαν καθαρό πλούτο 1,3$ τρισεκατομμύρια. Την τελευταία χρονιά αυτό το ποσό ανέβηκε στο 1,9$ τρισεκατομμύρια, δηλαδή μία αύξηση 600$ δισεκατομμύρια. Το 1% το 2014 κατείχε το 48% του πλούτου, ενώ το 2010 κατείχαν το 44%. Παρ΄ όλα αυτά όμως σύμφωνα με το Oxfam δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το 2000 το 1% κατείχε περισσότερο ποσοστό πλούτου από αυτό του 2014. Από το 2000 φάνηκε να υπάρχει μία πτώση καθώς ο πλούτος απλωνόταν και στον πιο φτωχό κόσμο, αυτό όμως αντιστράφηκε με αποτέλεσμα το 2014 να κατέχουν πάλι πλούτο ίσο με τον πλούτο του μισού πληθυσμού του πλανήτη. Με έναν πληθυσμό 7,2 δισεκατομμυρίων, υπάρχουν περίπου 72 εκατομμύρια που ανήκουν στο 1% και δεν είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι. Το 2014 το Forbes δημοσίευσε έναν κατάλογο με 1.645 δισεκατομμυριούχους με τον Bill Gates να είναι στην κορυφή. Από αυτούς το 90% είναι άντρες ενώ το 30% είναι Αμερικανοί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχει τέλος ο κατήφορος των στελεχών της ΝΔ. “μαρξιστές και τεμπέληδες”είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Βαρβιτσιώτης
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ,υπουργός Ναυτιλίας στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert ,μίλησε για “μαρξιστές” οι οποίοι είναι και “τεμπέληδες” αφού δεν έχουν “εργαστεί ποτέ”. Το να είσαι μαρξιστής, κύριε Βερβιτιώτη, κακό δεν είναι, αντίθετα αποτελεί τιμητικό τίτλό να είσαι γνώστης και να εφαρμόζεις στην πράξη την μαρξιστική θεωρία. Περί τεμπέληδων, δεν δύναται να ομιλέι ο άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, Βαρβιτσιώτης. Γόνος αυτός, όπως και πολλοί συνάδελφοι του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτικής οικογένειας δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ, και αποτέλει χυδαιότητα να αποκαλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τεμπέληδες, όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαρτίζεται επι των πλείστων από τον κόσμο της εργασίας!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειγόντως καταστροφέα εγγράφων παρήγγειλε το γραφείο του πρωθυπουργού!
Είκοσι τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, το γραφείο του πρωθυπουργού έσπευσε να παραγγείλει επειγόντως έναν καταστροφέα εγγράφων, δείχνοντας έτσι το ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ήττα και την "επόμενη ημέρα"... Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο την τελευταία στιγμή παραγγέλνει το γραφείο του κ. Σαμαρά ένα τέτοιο μηχάνημα. Ποια είναι η επείγουσα ανάγκη; Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει "να μη διανοηθεί κανείς να 'πάρει μαζί του' δημόσιο έγγραφο". Το επίσημο έγγραφο της παραγγελίας πάντως έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και το παραθέτουμε στην Αυγη
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απειλείται με φυλάκιση Αυστραλος στην Αυστραλια: Έδωσε λάδι κάνναβης στην κόρη του που πάσχει από καρκίνο
Παγκόσμια συγκίνηση αλλά και πολλά ερωτηματικά έχει γεννήσει η ιστορία της μικρής Rumer που πάσχει από νευροβλάστωμα, μια προχωρημένη μορφή καρκίνου
Ιανουάριος 19 2015 19:06
Το νευροβλάστωμα είναι μια ασθένεια, κατά την οποία σχηματίζονται καρκινικά κύτταρα στον νευρικό ιστό των επινεφριδίων, του θώρακος, του λαιμού η του νωτιαίου μυελού. Τις πιο πολλές φορές αρχίζει κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, συνήθως στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών. Κάποιες φορές, σχηματίζεται πριν από την γέννηση αλλά ανακαλύπτεται αργότερα, όταν ο όγκος αρχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος και προκαλεί συμπτώματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το νευροβλάστωμα μπορεί να ανακαλυφθεί πριν από την γέννηση, μέσω ελέγχου του εμβρύου με υπερηχογράφημα. Ένας πατέρας από την Αυστραλία θα δικαστεί με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης επειδή χορήγησε ιατρικό λάδι κάνναβης στη μικρή του κόρη που πάσχει από την παραπάνω ασθένεια, για να απαλύνει τους πόνους της. Ο Adam Koessler χορήγησε το λάδι κάνναβης στη δύο ετών Rumer Rose με δική του πρωτοβουλία λίγο μετά τη γνωμάτευση των γιατρών οι οποίοι αναφέρουν πως οι πιθανότητες να μείνει στη ζωή το κοριτσάκι, είναι περίπου 50%.
Μιλώντας στην εφημερίδα Newcastle Herald, ο Koessler τόνισε πως η χορήγηση κάνναβης είχε ευεργετική δράση στην κόρη του. Για την ακρίβεια της έδωσε λάδι κάνναβης μαζί με καρύδα. Όπως δήλωσε, "η μικρή άρχισε να έχει και πάλι καλή διάθεση και να τρώει κανονικά. Είχε όρεξη για να παίξει και το χρώμα του δέρματος της επανήλθε στο φυσιολογικό του. Τα μάτια της έλαμπαν". Παρόλα αυτά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Koessler στις 2 Ιανουαρίου μετά από επίσκεψη της οικογένειας στον ογκολόγο που παρακολουθεί το κοριτσάκι.
Πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες χορήγησης ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικο άτομο αλλά και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Σε εξέλιξη της ιστορίας, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά και χρήστες του διαδικτύου ανέβασαν online μια καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη στήριξη του πατέρα και την άμεση δικαίωση του. Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτό Cannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Παρόλα αυτά, η χρήση του διώκεται σε χώρες όπως η Αυστραλία. Σημειώνεται ότι συνολικά, 23 αμερικανικές Πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επιτρέπουν την ιατρική μαριχουάνα, με περισσότερους ή λιγότερους περιορισμούς. Ορισμένες Πολιτείες επιτρέπουν μάλιστα στους αρρώστους να καλλιεργούν φυτά για προσωπική χρήση. Την 1η Ιανουαρίου του περασμένου έτους, η απόφαση του Κολοράντο να αποτελέσει την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τις πωλήσεις κάνναβης για ψυχαγωγία έδωσε ώθηση στη βιομηχανία παραγωγής. Ακολούθησε η πολιτεία της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια το Όρεγκον, η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια που τη νομιμοποίησαν ύστερα από δημοψήφισμα.
Η καμπανια συλλογης υπογραφων
https://www.change.org/p/campbell-newman-intervene-on-behalf-of-adam-koessler-who-was-arrested-on-2nd-january-2015-for-administering-medicinal-cannabis-to-his-2-year-old-daughter-rumer-rose-maujean-who-has-been-diagnosed-with-stage-4-neuroblastoma?just_created=true
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ» Τίμησαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, του υπέρμαχου των πολιτικών δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τις μειονότητες. Ειδικοί που παρακολούθησαν στενά την ημέρα η οποία ήταν αφιερωμένη στον Κινγκ συνέδεσαν την επέτειο αυτή με τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά όπου άοπλοι Αφροαμερικανοί άνδρες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Σύνθημα των διαδηλωτών: «Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία». Περίπου 400 διαδηλωτές προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Νέα Υόρκη καθώς πραγματοποίησαν πορεία, περπατώντας περίπου 60 οικοδομικά τετράγωνα, φωνάζοντας «Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», ενώ παράλληλα από τα μεγάφωνα ακούγονταν ομιλίες του Κινγκ. «Αυτή η πορεία είναι για να ξαναβρούμε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ήταν ένας ριζοσπαστικός διοργανωτής –είχε συλληφθεί, ήταν κατά της βίας, αλλά ταυτόχρονα ήταν και διασπαστικός», δήλωσε μία διαδηλώτρια. Τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Ebenezer Baptist Church στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση. Πολλοί πολίτες κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ όπου αναγραφόταν «Είμαι άνθρωπος», φράση που είχε πει ο Κινγκ, «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «Ψηλά τα χέρια! Μην πυροβολείτε!» για να τιμήσουν τη μνήμη δύο εκ των θυμάτων της αστυνομικής βίας. «Βλέπουμε την κίτρινη ταινία του εγκλήματος που έχει τυλιχθεί γύρω από την Αμερική και ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμα», δήλωσε η πρύτανης του κρατικού Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, Γκέντολιν Μπόιντ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Κρεμλίνο: «Βλαβερή» η στρατιωτική δράση του Κιέβου στην ανατ. Ουκρανία
«Βλάπτει σοβαρά» τις ελπίδες για την προετοιμασία μιας συνόδου με θέμα την ουκρανική κρίση, η νέα στρατιωτική δράση του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα το Κρεμλίνο. Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η αυξημένη στρατιωτική κινητοποίηση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, υπονομεύει τις ελπίδες για την διοργάνωση τετραμερούς συνόδου μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας. με θέμα την ουκρανική κρίση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Στη ΝΔ ο Πέτρος Μαντούβαλος
Με ανακοίνωση της η ΝΔ έκανε γνωστό σήμερα, Δευτέρα, ότι προσχωρεί στο κόμμα ο πρώην βουλευτής (με την ΝΔ εξελεγει από το 2000 μεχρι το 2007),δικηγορος Πέτρος Μαντούβαλος που ηταν στο ΛΑΟΣ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Π. Μαντούβαλος «δηλώνει παρών στη μάχη για την εκλογική νίκη στις 25 Ιανουάριου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΒΟΡΙΔΗ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ
Αιχμές κατά του Μάκη Βορίδη άφησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Βορίδης σε προεκλογική του εκδήλωση στον Ασπρόπυργο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «η γενιά που εκπροσωπεί, δεν θα παραδώσει τη χώρα στην αριστερά». «Να πάμε όλοι μαζί λοιπόν, να ενωθούμε, να ξεχάσουμε τα εμφυλιοπολεμικά. Ας πάει ο Βορίδης να τα πει αυτά εκεί που τα έλεγε, στο παλιό του κόμμα και να τους απομονώσουμε αυτούς τους τύπους. Δεν μπορεί να χυθεί άλλο αίμα στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα πάρουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτό που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις. «Αν οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε ισχυροί στην επόμενη Βουλή με ένα ποσοστό που πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που λένε οι δημοσκοπήσεις, τότε δεν θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και θεωρώ ότι αυτό είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό την άλλη μέρα να υπάρχει μία κυβέρνηση πολυκομματική, μία κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί την εθνική θέση, ιδίως απέναντι στο χρέος». Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι θέλουν να συνεργαστούν με δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα. «Πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι μία καθαρή δύναμη. Το Έθνος, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε μία ανθρωπιστική κρίση. Επιβάλλει ο λαός να ενωθούμε. Θα κοιτάξω εγώ, αν είναι αριστερός ο Τσίπρας ή δεξιός;», διερωτήθηκε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΡΗΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ: ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ
«Θα είμαστε οι ρυθμιστές και οι εγγυητές της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Α' Πειραιά, Γιώργος Χρηστοφορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του EXTRA 3. «Θα δώσουμε αγώνα ψήφο – ψήφο και θα είμαστε στη νέα Βουλή, γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο. Θα στείλουμε στα τσακίδια την κυβέρνηση αυτή που έκανε τόσα πολλά στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε. «Όμως θα είναι μία δύσκολη μέρα και χρειάζεται ευρύτερες δυνάμεις να συνεργαστούν μέσω μίας προγραμματικής συμφωνίας», ανέφερε και διευκρίνισε: «Θα θέσουμε κάποια πράγματα, "κόκκινες" γραμμές και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί, θα συνεργαστούμε και θα πάμε μπροστά μαζί. Αλλά δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις "κόκκινες" γραμμές», είπε.
Χυδαία επίθεση από Γιακουμάτο: Λες βλακείες κι εσύ και «Το ΧΩΝΙ» Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Χρηστοφορίδης έπεσε θύμα χυδαίας επίθεσης από τον - επίσης καλεσμένο - υποψήφιο της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο. Και αυτό γιατί «τόλμησε», χρησιμοποιώντας και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, να τον ρωτήσει κάτι το αυτονόητο. «Είχες υποσχεθεί ότι θα παραιτηθείς αν δεν πέσουν οι τιμές, γιατί δεν παραιτήθηκες;», ήταν η ερώτηση. «Γιατί έπεσαν οι τιμές», είπε... αφοπλιστικά ο κ. Γιακουμάτος προκαλώντας θυμηδία στο πάνελ, ενώ αμέσως μετά κατηγόρησε τον Γιώργο Χρηστοφορίδη ότι λέει και γράφει βλακείες στο «Χωνί». «Το να λες εσύ ότι γράφουμε στο "Χωνί" βλακείες είναι παράσημο», απάντησε ο κ. Χρηστοφορίδης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία, ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν ελληνικά στην Αυστραλία. Ήδη μια ομάδα ομογενών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του οραματιστή της ιδέας Σάκη Ζαφειρόπουλου. Η ομάδα συνεδρίασε στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και κατέστρωσε το προκαταρκτικό σχέδιο της καμπάνιας με στόχο τον Μάρτιο οι ομογενείς να μιλούν ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις. Μάλιστα, για την επιτυχία της εκστρατείας θα γίνει χρήση και της νέας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε μέρα του Μαρτίου να χτυπά το έξυπνο κινητό των ομογενών και μαζί με την υπενθύμιση πως τον μήνα αυτό θα μαθαίνουν όλοι ελληνικά, πολλοί θα μαθαίνουν και μια νέα λέξη. Η προσωρινή επιτροπή που συστάθηκε θα συνεδριάσει εκ νέου στις επόμενες ημέρες πριν δώσει στη δημοσιότητα τις τελικές προτάσεις της για την επιτυχία της εκστρατείας. Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία καθώς είναι ο μήνας που εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821. Όμως η έναρξη της εκστρατείας θα γίνει από τον Φεβρουάριο που διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ. Ο αρχικός τίτλος της καμπάνιας είναι Speak Greek in March, αν και ενδέχεται να αλλάξει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για όσους πάνε στις κάλπες την άλλη Κυριακή να ψηφίσουν με θρησκευτικό κριτήριο τύπου οι "χριστιανοί" δεξιοί και οι κακοί αθεϊδες αριστεροί που δεν αγαπάνε την Εκκλησία μας, ας έχουν υπόψη τους ότι επί ημερών Α. Σαμαρά καταργήθηκε η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών. Το δεύτερο σκέλος της εγκυκλίου σχετικά με το τι θα κάνουν στα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου απλά δεν υπάρχει! "Δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα". Θα περιλαμβάνει δηλαδή και ενημέρωση σχετικά με το βίο των Αγίων, που ήταν σε διαρκή ρήξη και σύγκρουση με τις τότε δομές εξουσίας προς όφελος των φτωχών και αδυνάτων ή θα παραλειφθεί γιατί θα οδηγήσει μοιραία σε παραλληλισμούς με το Σήμερα;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Guardian: Η αξιολόγηση στη Βρετανια παρέλυσε τα σχολεία, καιρός να γυρίσουμε στο “παλιό” σχολείο
O μυστικός δάσκαλος http://secretteacher.org/ είναι ένα εκπαιδευτικό blog της Βρετανίας όπου εκπαιδευτικοί μπορούν να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τα άρθρα τους ανώνυμα. Η εφημερίδα Τhe Guardian χθες 17-1-2015 αναδημοσίευσε ένα άρθρο ανώνυμου, πρόσφατα συνταξιούχου Άγγλου εκπαιδευτικού μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση που είχε δημοσιεύσει σε αυτό το blog. Στο άρθρο του ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος διορίστηκε περίπου το 1970, και σημείωσε αξιόλογη επαγγελματική ανάπτυξη, δείχνει την μεγάλη του απογοήτευση και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που έχει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το σύστημα αξιολόγησης και μέτρησης των επιδόσεων που από το άρθρο του εκπαιδευτικού καταλαβαίνουμε ότι είναι αμείλικτο. Επιπτώσεις που επεκτείνονται στις σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και στο πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο του σχολείου οι μαθητές.
Ακολουθούν αποσπάσματα του άρθρου του εκπαιδευτικού:
Εγκατέλειψα το σχολείο μου με αισθήματα θλίψης. Τα τελευταία χρόνια διαπίστωσα μια υπονόμευση για το τι είναι ουσιαστικά ένα σχολείο , μια κοινότητα. Τα παιδιά ( και το προσωπικό ) μετρούνται και αξιολογούνται σε βάρος της ανθρώπινης υπόστασής τους. Κατά τα τελευταία χρόνια διδασκαλίας μου κάποιοι εξαιρετικοί, ταλαντούχοι, χαρισματικοί εκπαιδευτικοί εξαφανίστηκαν. Ποιος μπορεί να αντέξει αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα; Οι καθηγητές είναι εξαντλημένοι από αυτή τη διαδικασία της διαχείρισης των επιδόσεων. Από την άλλη η παρακολούθηση και διαχείριση της απόδοσης, δεν είναι πάντα μια ακριβής επιστήμη, δεν δείχνει την πραγματικότητα για τον εκπαιδευτικό. Πολλές φορές μαθητές παρηγορούν και στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που είναι αναστατωμένοι με την αξιολογική διαδικασία. Πρόκειται για μια γελοία κατάσταση, πραγματική αντιστροφή ρόλων. Οι μαθητές παρηγορούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά όμως αυτό λέει και πολλά για τις σχέσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέτει το κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο είναι εξουθενωτικό για το προσωπικό και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των παιδιών στο σχολείο ως μονάδα υποστήριξης. Ο μεγάλος μου ανιψιός ήρθε στο σπίτι για τα Χριστούγεννα από την πρώτη του χρονιά στο δημοτικό σχολείο αναστατωμένος γιατί δεν είχε επιτύχει αυτά που κατόρθωσε ο καλύτερος φίλος του . Η απόδειξη είναι το ίδιο το βιβλίο και οι στόχοι για των μαθητή που περιέχει. Έτσι στο βιβλίο του υπήρχε η παρατήρηση: «Ο Ben απέτυχε να μάθει τις αναμενόμενες λέξεις κλειδιά»( όπως θα περιγράφονταν στο βιβλίο). Είναι εξοργιστικό το γεγονός σε αυτή την ηλικία ένα παιδί να νιώθει ότι κάτι δεν έχει εκτελέσει σωστά. Δεν υποστηρίζω ότι όλα ήταν καλά στο παρελθόν. Αλλά διαπιστώνω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει μια στροφή στην κουλτούρα των σχολείων κουλτούρα που τα έχει παραλύσει. Στη δεκαετία του 1970 υπήρχε ένα αίσθημα κοινότητας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Σήμερα, οποιαδήποτε περιοχή αδυναμίας ή αποτυχίας του σχολείου στοχεύεται. Αυτό ισχύει τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς θέλω τα σχολεία να γίνουν όπως ήταν όταν άρχισα την καριέρα μου: προσωποκεντρικά, χωρίς αποκλεισμούς σχολείων, χωρίς μετρήσεις επιδόσεων διότι να συνεχίσουμε έτσι θα έρθει η εκπαιδευτική πτώχευση που δεν είναι κάτι που τα παιδιά μας χρειάζονται ή αξίζουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τορπίλη από το ΣτΕ κατά του ΕΝΦΙΑ. Παράθυρο για μπαράζ αγωγών
Το Σύνταγμα απαγορεύει τη θέσπιση αμάχητων τεκμηρίων και συνεπώς οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες πρέπει να μπορούν πάντοτε να αμφισβητήσουν το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων τους από την Εφορία, προσφεύγοντας στα δικαστήρια.
Με αφορμή σχετική «πιλοτική» δίκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκαθαρίζει ότι ο τελικός κριτής για την ορθότητα των εκκαθαριστικών της Εφορίας για τα ακίνητα (με οποιαδήποτε μορφή φόρου ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) είναι μόνο τα δικαστήρια, όπου οι πολίτες μπορούν να καταφεύγουν για να διορθωθούν ή να ακυρωθούν οι «φουσκωμένοι» φορολογικοί λογαριασμοί. Ετσι η συνηθισμένη άρνηση της Εφορίας να εισακούσει τις διαμαρτυρίες των φορολογουμένων για υπερφορολόγησή τους με διογκωμένες αντικειμενικές αξίες θα κριθεί τελικά από τη δικαιοσύνη, που μπορεί ανά περιοχή ή κατά περίπτωση να αποδείξει ότι υπήρξε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών ακυρώνοντάς την. Στην πράξη ανοίγει ο δρόμος για «μπαράζ» αγωγών προκειμένου να «πέσουν» εκκαθαριστικά φόρου ακινήτων, αφού συνήθως στηρίζονται σε στοιχεία ανεπίκαιρα, παρωχημένα και ανεπαρκή (παλαιότερες μεταβιβάσεις, τραπεζικά στοιχεία για δάνεια, αγγελίες πώλησης κ.λπ.) με συνέπεια οι αντικειμενικές αξίες να είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερες της πραγματικής (αγοραίας) αξίας των ακινήτων. Η νέα δικαστική απόφαση του Β” τμήματος ΣτΕ (86/15) έρχεται ως φυσιολογική συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας ΣτΕ, που προ 2μήνου έστειλε «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Οικονομικών να αναπροσαρμόσει μέχρι τον Ιούνιο τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ώστε να πάψει η υπερφορολόγηση των πολιτών, αφού υπάρχει ραγδαία πτώση τιμών στην αγορά ακινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολοράντο: Ένα χρόνο μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι «όλα πάνε καλά»
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, 13:46
Πέρασε ένας χρόνος από την στιγμή που η πολιτεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ έγινε η πρώτη πολιτεία της χώρας, που αποποινικοποίησε πλήρως τη μαριχουάνα και ο αντίκτυπος σε θέματα υγείας, ασφάλειας και εργασίας μπορεί να εκτιμηθεί καλύτερα. «Τελικά δεν άλλαξε και τίποτα» δήλωσε ένας αστυνομικός της πόλης του Ντένβερ σε δημοσιογράφο του δικτύου CBC. Οι αρχικοί φόβοι των συντηρητικών, ότι δηλαδή ο νόμος αυτός θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κύμα βίας στους δρόμους των πόλεων, δεν επιβεβαιώθηκαν στην πραγματικότητα. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας δεν επέφερε αύξηση της εγκληματικότητας, αντίθετα δημιούργησε θέσεις εργασίας, αφού πλέον οι τουρίστες κατακλύζουν τα πάνω από 60 καταστήματα πώλησης προϊόντων μαριχουάνας στο Ντένβερ. Μια τοπική εφημερίδα μάλιστα πρόσθεσε στις σελίδες της στήλη κριτικής για τις διάφορες ποικιλίες μαριχουάνας. «Δηλαδή δεν έπεσε ο ουρανός να σας πλακώσει;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του CBC τον αστυνομικό για να λάβει μια λακωνική απάντηση: «Όχι, καθόλου». Οι δείκτες της εγκληματικότητας στο Κολοράντο είχαν καθοδική τάση πριν από την αποποινικοποίηση και συνέχισαν να πέφτουν και τον επόμενο χρόνο. Μέχρι και η χρήση ναρκωτικών από ανήλικους σημείωσε μεγάλη πτώση. Μετά από ένα χρόνο νομιμοποίησης η πολιτεία έβαλε στα ταμεία της 60 εκατομμύρια ευρώ από φόρους, που σχετίζονται με το εμπόριο της μαριχουάνας. Η επιτυχία του εγχειρήματος στο Κολοράντο έκανε τις πολιτείες της Ουάσινγκτον, του Όρεγκον και της Αλάσκα να έχουν ξεκινήσει ήδη τις νομοθετικές διαδικασίες της νομιμοποίησης, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε και το πρώτο νομοσχέδιο για πλήρη αποποινικοποίηση στη Νέα Υόρκη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ! Αιμοκαθαρση με φιλτρα επικινδυνα! Καταγγελλει η Πανελληνια Ομοσπονδια Νεφροπαθων!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογαν παραμεριζει τον Νταβουτογλου.
Ο προεδρος Ερντογαν προηδρευσε χθες του υπουργικου συμβουλιου, για να γινει ο πρωτος προεδρος που προβαινει σε αυτή την κινηση. Παρα τις επεφρασθεισες ανησυχιες της Δυσης για προεδρικες υπερεξουσιες, ο πρωθυπουργος Αχμετ Νταβουτογλου χαρακτηρισε την αποφαση απολυτως συννομη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εγκληματικος οργανισμος το ΤΑΙΠΕΔ» συμφωνα με τον Γ. Κασιματη.
Καταπελτης κατά του ΤΑΙΠΕΔ ηταν ο συνταγματολογος και καθηγητης της Νομικης Σχολης σε συνεντευξη Τυπου που συνδιοργανωσαν το Επιμελητηριο Περιβαλλοντος το Δικτυο Φιλοι της Γης και η Πρωτοβουλια Πολιτων. Πυρ ομαδον κατά του ΤΑΙΠΕΔ από νομικους και στελεχη της Τοπικης Αυτοδιοικησης που ζητουν την καταργηση του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αδιαφορωντας τελειως για την παγκοσμια πολιτιστικη κληρονομια της Ορθοδοξιας, οι Τουρκοι βγαζουν στο σφυρι ιστορικη ελληνικη εκκλησια για 450.000 ευρω στην επαρχια Καισερη. Και το χειροτερο. Ο μεσιτης που εβαλε την αγγελια λεει πως είναι ιδιοκτητης της εκκλησιας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπέρασε κάθε όριο ο Α.Λοβέρδος: Κάνει προεκλογική καμπάνια μέσω της ιστοσελίδας του Υπ.Παιδείας
Ο προέδρος της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, καταγγέλει την εκμετάλλευση της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Παιδείας για προεκλογικούς σκοπούς του Α. Λοβέρδου.
Διαβάστε ολόλκληρη την καταγγελία η οποία αναφέρει: Ξεπέρασε κάθε όριο ο Υπ. Παιδείας κ. Λοβέρδος. Από την ανάληψη της θέσης του Υπουργού τον Ιούνη του 2014 χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΕ για την προσωπική του προβολή. Αυτό είναι το κύριο έργο της θητείας του στο Υπουργείο και όχι η επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Αλλά τις ημέρες αυτές ξεπέρασε κάθε όριο. Χρησιμοποιεί καθημερινά την επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας για την προεκλογική του καμπάνια, δημοσιεύοντας τις προσωπικές του πολιτικές συνεντεύξεις και , που καμία σχέση δεν έχουν με το έργο του Υπουργού αλλά μόνο με αυτό του υποψήφιου Βουλευτή.
Τόσος ξεπεσμός κ. Υπουργέ; ΝΤΡΟΠΗ!
Αθήνα, 20-1-15 Θέμης Κοτσιφάκης Πρόεδρος της ΟΛΜΕ
σχολιο.- Το ίδιο ακριβώς κάνει ο Μεϊμαράκης στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής. Έχουν κάνει τσιφλίκι τους το κράτος. Στις ιστοσελίδες θα κώλωναν;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανός πρωθυπουργός: Εισβολείς οι Σοβιετικοί σε Ουκρανία και Γερμανία το 1945!
«Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία είναι μια επίθεση ενάντια στην παγκόσμια τάξη και την τάξη στην Ευρώπη. Όλοι μας θυμόμαστε ακόμα καθαρά τη σοβιετική εισβολή στην Ουκρανία και τη Γερμανία. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξαναγράψει τα αποτελέσματα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό ακριβώς είναι που προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Πούτιν.» Αυτά είπε ο Αρσένι Γιατσένιουκ, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό κανάλι ARD κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Γερμανία. Εισβολείς οι Σοβιετικοί που καταδίωξαν τα χιτλερικά στρατεύματα, απελευθέρωσαν τη χώρα τους και έφτασαν στο Βερολίνο, γκρεμίζοντας τον ναζισμό. Αλλά έτσι είναι… Όταν σε στηρίζει η Ε.Ε. κι όταν η ευρωπαϊκή Αριστερά σφυρίζει αδιάφορα για τους ουκρανους ναζι, μπορείς να λες ό,τι θες…
Σχολιο.- Τη δήλωση αυτή την είχα αναρτήσει πριν από μερικές μέρες, όταν ήταν ακόμη εντελώς "νωπή"... Ιστορικός αναθεωρητισμός... by Yatsenyuk...
Σχολιο.- Αυτός τώρα παριστάνει τον πρωθυπουργό?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βορίδης απειλεί. Ο Χωμενίδης ανησυχεί!
Με αφορμή το κυριακάτικο εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα του Βορίδη, κάτι γράφαμε χθες για την κυριαρχία της άκρας Δεξιάς στη Ν.Δ. και τη συναίνεση της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς», που έχοντας ανακηρύξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μοναδικό της αντίπαλο αναμασά την ακροδεξιά ρητορική των βορίδηδων. Μέρες πριν τα γράψουμε αυτά, είχε φροντίσει ο παραλογοτέχνης Χρήστος Χωμενίδης, να θέσει, με άρθρο του στη «Lifo», το ερώτημα: «Πρώτη φορά Αριστερά, αλλά ποια Αριστερά;»: «Για την Αριστερά της ανοιχτής κοινωνίας και των ανοιχτών οριζόντων, η οποία δεν ανατρέπει, δεν ακυρώνει, αλλά διευρύνει και εμβαθύνει τις κατακτήσεις της αστικής δημοκρατίας; Ή για την Αριστερά που κλείνει εν ανάγκη τα εθνικά σύνορα, περιστέλλει τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και καλεί τους πολίτες να γίνουν παρανάλωμα στο βωμό του ιδεώδους; Τέτοια ήταν η Αριστερά του Ούγκο Τσάβες. Τέτοια ήταν η Αριστερά του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος μετέτρεψε την Κούβα σε ένα κάστρο-κάτεργο για όλες τις μειονότητες, πρωτίστως δε για τους ομοφυλόφιλους.»
Θα κλείσει λοιπον τα σύνορα ο ΣΥΡΙΖΑ! Θα καταργήσει λοιπον τα πολιτικά δικαιώματα, όπως λένε τα δυτικά ΜΜΕ πως έκανε ο Τσάβες στη Βενεζουέλα και γι” αυτό θέλησαν οι ΗΠΑ να τον ανατρέψουν με αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα. Θα καταργήσει και τα κοινωνικά δικαιώματα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και πάλι ο Τσάβες, σε μια Βενεζουελα όπου για πρώτη φορά καθιερώθηκαν πραγματικοί θεσμοί κοινωνικού κράτους. Να προσέξουμε γιατί μπορεί ν” αρχίσει και το κυνήγι των μειονοτήτων ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως των ομοφυλόφιλων. Όπως έκανε ο Κάστρο στην Κούβα, όπου για πρώτη φορά με την άνοδό του στην εξουσία αναγνωρίστηκαν πλήρη δικαιώματα στους μαύρους. Όσο για τους ομοφυλόφιλους, έχει μείνει στη δεκαετία του 1970 ο παραλογοτέχνης! Τότε που ακόμη στην Ελλάδα η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν παράνομη και διώκονταν οι εκδότες του «Αμφί», ενώ η Κούβα καταργούσε κάθε σχετικό νόμο. Αλλά πού να το μάθει αυτό ο Χωμενίδης; Δεν το είχε γράψει το «Cosmopolitan»…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yπέρ των πλειστηριασμών στην Α' κατοικία ο Γεωργιάδης
Υποστηρίζει ότι οι πλειστηριασμοί ειναι προυπόθεση ανόρθωσης της οικοδομικής δραστηριότητας Ως προυπόθεση ανόρθωσης της οικοδομικής δραστηριότητας παρουσίασε ο Άδωνης Γεωργιάδης τους πλειστηριασμόυς πρώτης κατοικίας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR. Επιπλέον προσέθεσε κυνικά "Ξέρετε κανένα κράτος στον κόσμο που προστατεύει το δανειολήπτη που έχασε τη δουλειά του και δεν πληρώνει τη δόση του;" και "Εγώ εξυπηρετώ το δάνειό μου, δεν είναι κόκκινο. Αν βγάλετε ένα νόμο που θα πείτε όποιος δεν πληρώνει, δεν έχει καμία συνέπεια και εγώ από αύριο, δεν θα πληρώνω."
σχολιο.- "Ξέρετε κανένα κράτος στον κόσμο που προστατεύει το δανειολήπτη που έχασε τη δουλειά του και δεν πληρώνει τη δόση του;" Και γιατί την έχασε τη δουλειά του αυτός ο νοικοκύρης; Ήταν κακός και ασυνεπής υπάλληλος ή μήπως φροντίσατε εσείς με διάφορες αλήτικες μηχανορραφίες; Γιατί δεν μας το λες; Από την αλληλογραφία της γ.γ. του Υπ. Εργασίας Α. Στρατινάκη προς τον Πρωθυπουργό: «Δεν θα ήταν συνεπές να προκληθεί κοινοβουλευτική ανωμαλία, όταν μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις που μας δίνουν το επιδιωκόμενο. Η έκδοση εγκυκλίου, που μπορεί να γίνει άμεσα ερμηνεύοντας το άρθρο 3 του νόμου 1387/1983, όπως ισχύει, μας κλείνει το κενό που υπάρχει». «Σύμφωνα με το νόμο, “ο εργοδότης μπορεί να πραγματοποιήσει ομαδικές απολύσεις στην έκταση που καθορίζει η απόφαση του Νομάρχη ή του Υπουργού Εργασίας”. Σε κάθε περίπτωση, αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του νόμου για έκδοση Υπουργικής Απόφασης, τότε ενεργοποιείται το επόμενο εδάφιο της διάταξης σύμφωνα με το οποίο “εάν δεν εκδοθεί τέτοια απόφαση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, οι ομαδικές απολύσεις πραγματοποιούνται στην έκταση που δέχθηκε ο εργοδότης κατά τις διαβουλεύσεις”, δηλαδή με ό,τι αυτός είχε προτείνει εξ αρχής. Συνεπώς, ένα θέμα που μπορεί άμεσα να επιλυθεί, γιατί να του δώσουμε άλλη διάσταση;»
Σχολιο.- Ψωφα μαλακα
Σχολιο.- ...εσύ Αδωνάκο... πούλα κανένα βιβλίο μη σου κοκκινίσει το δάνειο... κ εσύ βλάκα έλληνα.. ψήφισέ τον... σου αξίζει... ο πλειστηριασμός έρχεται!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποτρέπουν και τους φαντάρους από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος!
Η καταγγελία περίπου 40 φαντάρων που υπηρετούν στη Σπάρτη είναι εξαιρετικά σοβαρή και αξίζει να απασχολήσει σήμερα κιόλας τα κόμματα της Αριστεράς:
Τη Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών .
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 23/12 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/1 θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας. Την Παρασκευή εμφανίστηκε ξαφνικά μια λίστα η οποία αναίρεσε όλα τα παραπάνω . Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά: οι φαντάροι των οποίων η μονάδα μετάθεσης δεν είναι εκεί που ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με δικά τους έξοδα να πάνε να ψηφίσουν και να γυρίσουν στην Σπάρτη ξανά . Για παράδειγμα ένας φαντάρος από Θεσσαλονίκη με μετάθεση στον Έβρο πρέπει να ανέβει Θεσσαλονίκη να κατέβει Σπάρτη για να ανέβει πάλι Έβρο με ατομικά έξοδα, τουλάχιστον 70 ευρώ και ταλαιπωρία (προφανώς υπάρχουν και χειρότερα…). Ή φανταστείτε την ταλαιπωρία και το τεράστιο κόστος που πρέπει να επωμιστεί ένας φαντάρος από την Κρήτη… Μας λένε πως αν δε φύγουμε από το στρατόπεδο να πάμε να ψηφίσουμε με δικά μας έξοδα θα υποστούμε τις κυρώσεις την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει φράγκο στην τσέπη. Και σαν να μην έφτανε αυτό μας ανακοίνωσαν το εξής προκλητικό: ότι όσοι έχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους φεύγουν με ατομικό φύλλο πορείας και πληρωμένα τα έξοδα , χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουν Σπάρτη… Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι για να αποφύγεις έξοδα και ταλαιπωρία πρέπει να σαι γονατιστός και υποταγμένος σε ένα οποιοδήποτε βύσμα (πολιτικό-στρατιωτικό-θρησκευτικό) . Εμείς σήμερα σε όλο αυτό τους είπαμε ΟΧΙ . Και σταθήκαμε αξιοπρεπώς ο ένας φαντάρος δίπλα στον άλλο για να διεκδικήσουμε το εξής : • Εκλογική άδεια στις 23/1 και ατομικό φύλλο πορείας με τα έξοδα πληρωμένα • Να σταματήσει τώρα η κοροιδία στους φαντάρους • Η ψήφος είναι δικαίωμα μας ,καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους • Να πάρει τώρα θέση το ΓΕΣ Εμείς καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες. Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία.
Πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΣΧΑ.-- Συρρίκνωση 4,8% αναμένεται να παρουσιάσει η ρωσική οικονομία το 2015, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης. Αυτό αποδίδεται στη μείωση της τιμής του πετρελαίου και στις κυρώσεις της Δύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε χτες να ασκήσει έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αφαίρεση του ονόματος της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Μία βόμβα εξερράγη στην κεντρική Κωνσταντινούπολη (στην περιοχή Φατίχ), ενώ η αστυνομία εξουδετέρωσε άλλες δύο με ελεγχόμενη έκρηξη, λιγότερο από δύο βδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε και το ΑΠΕ, οι βόμβες που εξουδετερώθηκαν είχαν μηνύματα που τις συνέδεαν με κουρδικές οργανώσεις.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Κενυάτες αστυνομικοί έριξαν χτες βροχή δακρυγόνων σε ...μαθητές δημοτικού σχολείου στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή της γης του σχολικού αυλόγυρου από ισχυρό πολιτικό που επιδιώκει «επενδύσεις» στην περιοχή.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Την έντονη αντίδραση της σερβικής κυβέρνησης και την άμεση απεργιακή κινητοποίηση 3.000 ανθρακωρύχων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο να προχωρήσει, με νομοθετικό διάταγμα, στη δήμευση των ορυχείων Trepca, στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος της ναζιστικής κυβέρνησης Χτυπήθηκαν νοσοκομείο και πανεπιστήμιο στο Ντονέτσκ
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις της ναζιστικής «κυβέρνησης» της Ουκρανίας (που έχει τη στήριξη των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών) με τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες στις ανατολικές περιοχές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), που αντέδρασαν από πέρσι την άνοιξη με την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης νομιμης εκλεγμενης κυβέρνησης που ήθελε διατήρηση των σχέσεων και με τη Ρωσία. Τις τελευταίες 48 ώρες, γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ διεξάγονται σφοδρές μάχες, όπου σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες, τραυματίστηκαν 66, ενώ ο ακριβής αριθμός των σκοτωμένων αμάχων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί καθώς κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν ότι ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές. Μόνο στην πόλη Χορλίφκα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με διοικητές των πολιτοφυλάκων, που έχουν πληροφόρηση από τοπικές αρχές. Επίσης, χτες το μεσημέρι χτυπήθηκε και ένα νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ, στη συνοικία Καλίνινσκι, ενώ τα πυρά πήραν και ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο. Εξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Τα τζάμια του νοσοκομείου έσπασαν και σημάδια από τα πυρά ήταν ορατά μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου. Ενώ μόλις που πρόλαβαν να βγουν από αίθουσα που χτυπήθηκε φοιτητές που έκανε την πρακτική τους στο νοσοκομείο.
Η ναζιστικη «κυβέρνηση» του Κιέβου αμφισβητεί τις καταγγελίες περί βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών και δηλώνει ότι δήθεν αμύνεται σε επιθέσεις, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ναζιστικου ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο ανέφερε ότι τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες συνδράμουν 2 μεγάλες ομάδες Ρώσων στρατιωτών από 300-350 άνδρες η κάθε μια, που «παραβίασαν τα σύνορα», ζήτημα που διαψεύδει κατηγορηματικά η ρωσική κυβέρνηση. Οι μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ έχουν κλιμακωθεί σοβαρά και απειλούν να θέσουν σε κίνδυνο οριστικά τις συμφωνίες εκεχειρίας που έχουν υπογραφεί στο Μινσκ το Σεπτέμβρη του 2014, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο ΓΓ του ξεφτιλοΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τονίζοντας ότι ο ξεφτιλοΟΗΕ είναι έτοιμος να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
Απόρριψη ρωσικής πρότασης Επίσης, πρόταση η οποία απορρίφθηκε αμέσως από τον Ουκρανό ναζιστη «Πρόεδρο» Πέτρο Ποροσένκο, έκανε η ρωσική κυβέρνηση από την περασμένη βδομάδα, για την απόσυρση των βαρέων όπλων και από τις δύο πλευρές όπως προέβλεπε η συμφωνία στο Μινσκ. Ο Ποροσένκο, όχι μόνο απέρριψε την πρόταση, αλλά ταυτόχρονα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στη διαδικασία που είχε εξαγγείλει για επιστράτευση εφέδρων που στέλνονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, υπογράφοντας την πρώτη επιστράτευση. Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που σε ανακοίνωσή του χτες σημειώνει ότι «η προσπάθεια της «κυβέρνησης» του Κιέβου να επιλύσει την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά μέσα είναι ένα στρατηγικό λάθος», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ουκρανική κρατική υπόσταση». «Είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος που έχει γίνει από τις ουκρανικές αρχές η στρατιωτική λύση στην κρίση της ουκρανικής κοινωνίας και σε όλα τα ζητήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Την ίδια ώρα χτες ο Ποροσένκο είπε ότι είναι έτοιμος να καλέσει αμέσως συνεδρίαση της τριμερούς ομάδας επαφής, με τη λεγόμενη «νορμανδική σύνθεση», δηλαδή οι υπουργοί Εξωτερικών και οι ηγέτες των χωρών Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας για να διασφαλιστεί υποτίθεται η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Οπως είπε, η συνάντηση μπορεί να γίνει στην Αστάνα του Καζακστάν (αυτή ήταν η πρόταση την περασμένη βδομάδα που τελικά «ναυάγησε») ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία. Επίσης, ενώ κλιμακώνει τη στρατιωτική επιχείρηση ο Ποροσένκο, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης στο Ντονμπάς, η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στις συμφωνίες του Μινσκ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού θα συνεχιστεί. Ο λαός αυτός βρίσκεται στη δίνη μιας αμερικανοευρωενωσιτικης ϊμπεριαλιστικής επιθεσης (για τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και τον πλούτο που διαθέτει) απο τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Επιδρομή στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εντείνονται οι ανησυχίες για νέα, επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου - Ισραήλ μετά την γκανγκστερική αιματηρή επίθεση ισραηλινών στρατιωτικών ελικοπτέρων τα ξημερώματα της Κυριακής σε κομβόι στρατιωτικών οχημάτων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας Ιρανός στρατηγός και ένας διοικητής της «Χεζμπολάχ». Εκπρόσωπος των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε χτες το απόγευμα το θάνατο του Ιρανού στρατηγού Μοχάμαντ Αλι Αλαχντάντι που βρισκόταν στη Συρία στο πλαίσιο παροχής στρατιωτικών συμβουλών στο συριακό στρατό κατά την γκανγκστερική επίθεση που πραγματοποίησε την Κυριακή ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο σε κομβόι στρατιωτικών οχημάτων στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά άλλοι έξι Ιρανοί στρατιώτες και ισάριθμοι μαχητές και στελέχη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», μεταξύ των οποίων ο διοικητής της, Μοχάμεντ Ισσα, και ο γιος του αποθανόντα στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκνίγια, Τζιχάντ Μουγκνίγια. Η ισραηλινή προκλητική επίθεση είναι η πρώτη που εξαπολύεται με στόχο μαχητές της «Χεζμπολάχ» σε συριακό έδαφος και γίνεται λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση του ηγέτη της σιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, πως οι ισραηλινές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας «συνιστούν επίθεση και εναντίον των συμμάχων της Συρίας στην περιοχή, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα να τις ανταποδώσουν ως εχθροπραξία εναντίον όλου του άξονα της αντίστασης». Το Ισραήλ επισήμως δεν επιβεβαίωσε την επίθεση στη Συρία. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χτες πως το «Ισραήλ είναι ανένδοτο στο δικαίωμά του για αυτοάμυνα έναντι όλων όσοι εύχονται και κάνουν επιθέσεις σε βάρος Ισραηλινών πολιτών και σε βάρος του ισραηλινού εδάφους». Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε σθεναρά την αεροπορική επιδρομή αποδίδοντάς την «στην ισραηλινή κρατική τρομοκρατία». Στο μεταξύ, χτες, Κούρδοι μαχητές της Συρίας ανέκτησαν τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας λόφου Μιστενούρ, που έχει πανοραμική θέα στη βόρεια συριακή κουρδική πόλη, Κομπανί, μετά από πολυήμερες συγκρούσεις με τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Στη διάρκεια των χτεσινών συγκρούσεων σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές, ενώ οι Κούρδοι κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Παράλληλα, στη Βαγδάτη ο ιερωμένος των Σιιτών του Ιράκ, Μουκτάντα αλ Σαντρ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον ιρακινό υπουργό Αμυνας, Κχαλίντ αλ Ομπέιντι, έθεσε τις ένοπλες πολιτοφυλακές Σιιτών «στη διάθεση του ιρακινού στρατού».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAMEΡΟΥΝ - ΤΣΑΝΤ - ΝΙΓΗΡΙΑ Τσακιζουν τη δράση της «Μπόκο Χαράμ» οι Καμερουνεζοι. Το Καμερουν δεν είναι Νιγηρια
ΓΙΑΟΥΝΤΕ - ΝΤΖΑΜΕΝΑ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ρόλο παράγοντα σε στρατηγικές περιοχές των συνόρων της Νιγηρίας με το Καμερούν επιχειρώντας να πλησιάσουν και να ελέγξουν στρατηγικής σημασίας εμπορικές οδούς, σε απόσταση από το μεγάλο πετρελαιοαγωγό Καμερούν - Τσαντ, επιχειρούν να παίξουν οι ισλαμοφασιστες της νιγηριανής συμμοριας «Μπόκο Χαράμ», που πυκνώνουν τις προκλητικές επιθέσεις τους σε βάρος του Καμερούν, προχωρώντας τα ξημερώματα της Κυριακής σε επιδρομές δύο χωριών του βορείου Καμερούν. Κατά την επίθεση, έκαψαν πάνω από 80 σπίτια και απήγαγαν τουλάχιστον 80 αμάχους εκ των οποίων τα 50 παιδιά και έφηβοι έως 15 ετών και οι άλλοι τριάντα νεαροί βοσκοί. Ωστόσο, μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντοφασιστών ακολούθησε ευρείας κλίμακας επίθεση του καμερουνέζικου στρατού και σφοδρές συγκρούσεις, που οδήγησαν στην απελευθέρωση σχεδόν όλων των ομήρων. Ο Πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπίγια, που έχει κηρύξει πόλεμο στην «Μπόκο Χαράμ» ζήτησε την «απάντηση της διεθνούς κοινότητας» και δη της Αφρικανικής Ενωσης και άλλων περιφερειακών οργανισμών για την αντιμετώπισή της. Ο Πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, εξήγησε την απόφασή του για βοήθεια στο Καμερούν, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις της «Μπόκο Χαράμ» «βλάπτουν την οικονομία του Τσαντ και γι' αυτό δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για ό,τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα». Ο εμπορικός και πετρελαϊκός ανεφοδιασμός του (αποκλεισμένου από θάλασσα) Τσαντ εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα λιμάνια του Καμερούν και τον τεράστιο αγωγό πετρελαίου που ξεκινά από τις πετρελαιοπηγές του νοτιοδυτικού Τσαντ, περνά κατά μήκος του κεντρικού Καμερούν και καταλήγει μέχρι το καμερουνέζικο λιμάνι, Κρίμπι. Είναι φανερό πως τυχόν αποσταθεροποίηση στο Καμερούν, προκαλεί ισχυρούς «μετασεισμούς» και στο γειτονικό Τσαντ. Ενδιαφέρον, με πρόσχημα την εγκληματική δράση της «Μπόκο Χαράμ», δείχνει και η ΕΕ, η οποία θα εκπροσωπηθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα υπουργική σύνοδο αξιωματούχων από τη Νιγηρία και άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής στη Νιαμέι του Νίγηρα. Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρέσβης στο Καμερούν, Νικολάι Ρατσιμπορίνσκι εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να εξοπλίσει τον καμερουνέζικο στρατό με βαριά όπλα τελευταίας τεχνολογίας (τεθωρακισμένα, πυραύλους κ.λπ.) και ο Αμερικανός ομόλογός του Στέφεν Χόζα δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν το Καμερούν εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας το στρατό του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥΡΩΠΗ Παρον ο ισλαμοφασισμος. Δινει πασα στις αυταρχικες ευρωπαικες κυβερνησεις να κατεβασουν το στρατο στους ευρωπαικους δρομους
ΠΑΡΙΣΙ.-- Με επίκεντρο τη Γαλλία και το Βέλγιο, εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) το κλίμα αυταρχισμου, που ενισχύθηκε ιδιαίτερα μετά το μακελειό στο Παρίσι αλλά και την πρόσφατη «εξάρθρωση» «τρομοκρατικού πυρήνα» στις Βρυξέλλες. Από τη μια μεριά, αστικές κυβερνήσεις και δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα διακηρύσσουν - στον έναν ή τον άλλο βαθμό - την ανάγκη να δυναμώνει εντός και εκτός συνόρων ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», στο πλαίσιο του οποίου συγκροτήθηκε και «διεθνής συνασπισμός» για να κατατροπωθούν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», που όμως δεν είναι παρά δημιούργημα των ίδιων που σήμερα τους καταδικάζουν. Από την άλλη μεριά, ενισχύονται ακροδεξιές δυνάμεις και οργανώσεις που, καταγγέλλοντας δικαιως τον «εξισλαμισμό της Ευρώπης», στο όνομα του «πατριωτισμού» και της διαφύλαξης των «εθνικών αξιών», που βρισκουν δικιο στο ονομα της καταπολεμησης του ισλαμοφασισμου ο οποιος διαβρωνει τις φιλελευθερες αξιες της χριστιανικης Ευρωπης. Τέτοιες φωνές ενισχύονται σε Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Κυριακή, είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στο κέντρο του Παρισιού συγκέντρωση, η οποία ακυρώθηκε από την κυβερνηση, με σύνθημα «Ισλαμιστές, έξω από τη Γαλλία», με πρωτοβουλία οργανώσεων όπως οι «Riposte Laique» και «Resistence Republicaine». Στη συνέντευξη Τύπου που τελικά δόθηκε (αντί της συγκέντρωσης που οι αρχές δεν επέτρεψαν με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων), η αντιισλαμική οργάνωση της Γερμανίας «Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης» (PEGIDA) παρουσιάσθηκε ως «μια μεγάλη ελπίδα που αναδύεται». Στο μεταξύ, στη Γαλλία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργατών στις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 17 ανθρώπων, ενώ δημοσκοπήσεις εμφανίζουν σημαντικά ενισχυμένη τη δημοτικότητα του Προέδρου Ολάντ και του πρωθυπουργού Βαλς (αντίστοιχα 40% και 61%). Ολα αυτά ενώ, πλέον, ξεπερνούν τις 120.000 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας (αστυνομία και σαν να μην εφτανε αυτή, στρατός) που περιπολούν στις μεγάλες πόλεις. Με την ευκαιρια που τους δωθηκε από τους ισλαμοφασιστες τους, οι κεφαλαιοκρατες εβγαλαν τον μισθοφορικο πλεον στρατο τους στους δρομους των ευρωπαικων πολεων, λες και η αστυνομια τους δεν μπορουσε να αντιμετωπισει την κατασταση. Αστυνομικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές βρίσκονται επί ποδός σε Βέλγιο, Ιταλία, Βρετανία και άλλες χώρες, όπου καθημερινά διαρρέουν πληροφορίες για τον εντοπισμό τζιχαντιστών και εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ή και έκδοσης σε άλλες χώρες.
Σύλληψη και στην Ελλάδα Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε, χτες, ο 33χρονος από την Αλγερία που συνελήφθη προχτές από την «αντιτρομοκρατική» καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις βελγικές αρχές, με την κατηγορία της «τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο». Παράλληλα, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα έκδοσής του στο Βέλγιο ως σχετιζόμενου με πυρήνες τζιχαντιστών.
Αναδίπλωση της PEGIDA Η αντιισλαμική, αντιμεταναστευτική οργάνωση στη Γερμανία PEGIDA, δίνοντας χτες συνέντευξη Τύπου στη Δρέσδη, που είναι και το επίκεντρο της δράσης της, ανακοίνωσε ότι παρότι ακύρωσε τη χτεσινή συγκέντρωση λόγω απαγόρευσης της αστυνομίας, θα συνεχίσει από την επόμενη Δευτέρα με νέες συγκεντρώσεις. Είχαν προηγηθεί απειλές κατά της ζωής, όπως ανακοινώθηκε, του ηγετικού στελέχους της Λουτς Μπάχμαν. Πάντως, στην συνέντευξη Τύπου, που δίνεται για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις, πριν περίπου 3 μήνες, ο Μπάχμαν και η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Κάτριν Ερτελ, επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από τα ακροδεξιά στοιχεία, που όμως είναι συστατικό μέρος του όλου αντιδραστικού εγχειρήματος. Η κίνηση αυτή συνδυάστηκε και με ένα κάλεσμα για έναρξη διαλόγου με τα άλλα κόμματα για τα ζητήματα της μετανάστευσης. Ενδεικτική είναι και η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Α. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, που σημείωσε: «Ασχέτως του τι γνώμη έχουμε για το θέμα των ατομικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι εξαιρετικά πολύτιμο για εμάς και δεν μπορεί ποτέ να περιορίζεται ελαφρά τη καρδία».
Συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες Σ' αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε χτες και συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, η αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι «η απειλή δεν έγκειται μόνο σε ό,τι αντιμετωπίσαμε στο Παρίσι, αλλά εξαπλώνεται επίσης σε άλλες περιοχές του κόσμου, ξεκινώντας από τις μουσουλμανικές χώρες. Πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μας, καταρχήν με όλες τις αραβικές χώρες αλλά και στο εσωτερικό τους». Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ως προς την ανάγκη ενδυνάμωσης της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους τζιχαντιστές και την αντιμετώπιση, όπως λένε, «της ρητορικής του εξτρεμισμού». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών διαλόγων της ΕΕ με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ενώ συμφωνήθηκε με την ευκαιρια παρεμβασης και επεμβάσεων στην Αφρική (που στηριζουνε οι ευρωπαιοι αποικιοκρατες τους ισλαμοφασιστες τους). Οι υπουργοί Εξωτερικών παρακάθισαν επίσης σε γεύμα εργασίας με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ Ελ Αράμπι, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και την κατάσταση στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη. Παράλληλα εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης του στρατηγικού διαλόγου με τον Αραβικό Σύνδεσμο για θέματα πολιτικής και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Επίσης, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας απασχόλησαν τη συζήτηση χωρίς όμως να λάβουν σε αυτό το στάδιο οποιεσδήποτε αποφάσεις.
• Στο μεταξύ, η έκδοση του σατιρικού περιοδικού «Σαρλί Εμπντό» με σκίτσα του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο πυροδότησε πλήθος συγκεντρώσεων καταδίκης σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στο πλαίσιο διαδηλώσεων στο Νίγηρα πυρπολήθηκαν εκκλησίες και χώροι που δεν ανήκαν σε μουσουλμάνους, ενώ δέκα περίπου άτομα σκοτώθηκαν. Στο Αφγανιστάν, ο Πρόεδρος της χώρας, Ασραφ Γάνι, χαρακτήρισε το νέο εξώφυλλο του «Σαρλί Εμπντό» «προσβολή στην ιερή θρησκεία του Ισλάμ και τον μουσουλμανικό κόσμο». Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Αλγερία, Πακιστάν, Τσετσενία, Μόσχα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία που έχει γίνει στη χώρα...
Θανάσης Παπαχριστόπουλος Υποψηφιος βουλευτης Β Αθηνων ΑΝ.ΕΛ
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, για καρκίνο, δεν μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση, δεν μπορούν να χειρουργηθούν γιατί είναι ανασφάλιστοι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία που έχει γίνει στη χώρα. Λυπάμαι. Είμαι αντιπρόεδρος των Γιατρών της Ειρήνης, έχουμε γυρίσει με δικά μας έξοδα τον πλανήτη με... ανθρωπιστικές αποστολές. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχουμε κάνει, αλλά αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση την περνάνε 10 εκατ. Έλληνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαμαροβενιζελοι θα πληρώσετε για κάθε άνθρωπο που αυτοκτόνησε, για κάθε άνθρωπο που δολοφονήσατε με το κλείσιμο νοσοκομείων, για κάθε παιδί που πεινάει στο σχολείο... Χωρίς έλεος... τιμωρία κι όχι από τους ξεφτιλισμένους δικαστές!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα κρεβάτια των εντατικών που δεν λειτουργούν και οι προτεραιότητες του κ. Βορίδη...
Από τον Θανάση Γιαννόπουλο*
Είναι αδιανόητο να υπάρχει σήμερα τόση αυξημένη ζήτηση κλινών εντατικής θεραπείας. Από τα 150 τουλάχιστον κλειστά κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα, ουδέποτε όμως στελεχωμένα δεν έχει λειτουργήσει κανένα. Σήμερα που γράφω αυτό το σημείωμα πάνω από 48 συνάνθρωποί μας πρέπει να νοσηλευτούν σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν υπάρχει λύση. Είναι κατάντημα του μνημονίου αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε και μπορούσε να βρεθεί λύση αλλά δυστυχώς ο κ. Βορίδης έχει άλλες προτεραιότητες. Μπορεί εκτός από το... εκλογικό αποτέλεσμα που τον ενδιαφέρει άμεσα να βλέπει και αυτά που θα γίνουν μέσα στο κόμμα του μετά τις εκλογές. Προτεραιότητα όμως έχουν οι άρρωστοι και όχι οι οποιεσδήποτε μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουνε αναλάβει και έχουνε υπογράψει. Σε αυτές τις εκκλήσεις των πολιτών και της κοινωνίας τι θα απαντήσει η Κυβέρνηση;
*Kαθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. τ. Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ νομού Φθιώτιδας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνελήφθη (πριν από λίγο) πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ...
Θέμα προέκυψε πριν από λίγη ώρα με την πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στα νότια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες του press-gr πρόκειται για την κυρίαΜαρία Πανούση, πρόεδρο της γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης Αλίμου -και με πολύ καλές σχέσεις με τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ- η οποία είναι και δημοτική σύμβουλος στην περιοχή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εις βάρος της κυρίας Πανούση έγινε καταγγελία από... εργαζόμενη (συμβασιούχο μάλλον) του δήμου ότι της ζητούσε τμήμα των μηνιαίων αποδοχών της. Η καταγγελία έγινε στην ΕΛΑΣ, αρμόδιο τμήμα της οποίας επιλήφθηκε προσημειώνοντας τα χαρτονομίσματα όταν η εργαζόμενη επισκέφθηκε στην κυρία Πανούση στο σπίτι της. Αυτή την ώρα η κυρία Πανούση βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και κατά τις πληροφορίες αρνείται την εις βάρος της καταγγελία. Αναμένονται επί του θέματος εξελίξεις...
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η συλληφθείσα πρόεδρος γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης μαζί με τον νεοφασίστα υπουργό της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιαδη που έχει και ΟΛΟ του το σόι στη λίστα Λαγκάρντ!
Από μια αναζήτηση στο... διαδίκτυο, προκύπτουν και φωτογραφίες της με τον βουλευτή Β' Αθηνών, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και πρώην υπουργό της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη. Προφανώς είναι από κάποια κομματική εκδήλωση της ΝΔ ή του κ. Γεωργιάδη προσωπικά, ο οποίος φυσικά και δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη ή γνώση τυχόν παράνομων πράξεων της κυρίας Πανούση. Προφανώς και ο ίδιος θα εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει και πώς γνωρίζονταν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταστροφή εγγράφων ενόψει ήττας από το επιτελείο Σαμαρά καταγγέλλει η Χρυσοβελώνη... (Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο) Μονόδρομος τα Λαϊκά Δικαστήρια, αλλά με λαϊκή σύνθεση κι όχι με τους ξεφτιλισμένους δικαστές Φιλιππινέζες!
Το επιτελείο το πρωθυπουργού καταστρέφει έγγραφα ενόψει εκλογικής ήττας, καταγγέλλει η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικαλούμενη έγγραφο της γ.γ. Πρωθυπουργού που αποδεικνύει την αγορά καταστροφέα εγγράφων. Όπως αναφέρει η ίδια, «δυο μέρες μετά την διάλυση της Βουλής ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αγοράσει ένα γιγαντιαίο καταστροφέα εγγράφων για να επιταχύνει την... μαζική εξαφάνιση ενοχοποιητικών στοιχείων. Όπως αποδεικνύει και η συνημμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, τα υπάρχοντα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν αμέσως να δουλεύουν στο φουλ, χωρίς όμως να καλύπτουν τις ‘’επείγουσες ανάγκες’’ που δημιούργησε η επερχόμενη εκλογική κατάρρευση Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου». Η βουλευτής των ΑΝΕΛ καταλήγει λέγοντας «Ας μην πιστέψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς ότι καταστρέφοντας χαρτιά θα γλιτώσει από ποινικές ευθύνες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: «Όχι» σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ, «ναι» σε ΑΝΕΛ – Θα σταματήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης»
Το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ απέκλεισε ο υποψήφιος βουλευτής Π. Λαφαζάνης, αφήνοντας ωστόσο, «ανοιχτή» την πόρτα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti, ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεργαστεί με δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν υπεύθυνα να ακολουθήσουν πολιτική κατά των μνημονίων, πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση. Αυτή είναι η βάση της συνεργασίας μας». Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ενώ παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης της χώρας, το οποίο θα περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, την απομάκρυνση της τρόικας και τη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Επίσης, εμφανίστηκε σίγουρος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, και ιδίως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των λιμανιών, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει το πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων από τη χώρα». «Θα αναδιοργανώσουμε τους σιδηροδρόμους της Ελλάδας σε μια νέα εταιρεία, δημόσιου χαρακτήρα. Θα υποστηρίξουμε την κρατική μας εταιρεία, ώστε να αναπτυχθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας» συμπλήρωσε. Αναφερόμενες στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, έκανε λόγο για «πολύ κακή πολιτική», οποία πλήττει σοβαρά τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, πλήττει την ειρήνη και τη σταθερότητα στον ευρωπαϊκό χώρο.