Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τριτη 27 Ιανουαριου 2015


Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος η 27η Ιανουαρίου και οι λαοί όλου του κόσμου ξαναθυμούνται τα 6 εκατομμύρια των Εβραίων που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαζί και τα εκατομμύρια άλλα θύματα της χιτλερικής θηριωδίας: κομμουνιστές, σοσιαλιστές, χριστιανούς, αντιφασίστες δημοκράτες, Ρομά, ομοφυλόφιλους και τόσους άλλους.
Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχτεί Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα κλείνουν 81 χρόνια από την διαταγή του Χίτλερ για δημιουργία λίστας με ονόματα και στοιχεία LGBT ατόμων, η οποία οδήγησε στη φυλάκιση >100.000 ανθρώπων με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας, με περισσότερα από 15.000 άτομα να καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην Ελλάδα του 2015, μαζί με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή βγαίνει τρίτο κόμμα με 388.447 ψήφους και 6,28%. Τι σημαίνει αυτό; 388.447 συνάνθρωποι μας υποστηρίζουν ανοιχτά ένα κόμμα που τάσσεται φασιστικά ενάντια σε κάθε είδους διαφορετικότητα, και φυσικά και εναντίον μας. Σε αυτές/ους απαντάμε: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΡΟΖ ΤΡΙΓΩΝΑ. ΥΓ. Προτείνουμε να δείτε σήμερα την ταινία BENT (1997), η οποία δείχνει την ιστορία του Μαξ, ενός γκέι ανθρώπου που φυλακίζεται και στέλνεται στο Dahau και ερωτεύεται έναν συγκρατούμενό του, ο οποίος φοράει το ροζ τρίγωνο με υπερηφάνεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φ. Κάστρο: Καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αλλά ναι στην ειρηνική λύση
Με επιστολή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Κούβας, ο 88χρονος ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης και πρώην πρόεδρος της χώρας, Φιντέλ Κάστρο, τοποθετήθηκε σχετικά με την προσέγγιση με τις ΗΠΑ, που δρομολογήθηκε από τις 17 Δεκεμβρίου. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση», δήλωσε ο Κάστρο. «Κάθε ειρηνική ή συμφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες… Θα υπερασπιστούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρυσαυγίτικη βία και στις κάλπες
Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή την ημερα των εκλογών, και μάλιστα στα ίδια μέρη όπου πριν από ενάμιση χρόνο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Η καινούργια επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε σχολείο του Κερατσινίου που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο και πραγματοποιήθηκε εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ήδη από το πρωί τρεις χρυσαυγίτες είχαν στήσει εκλογικό τραπεζάκι μέσα στο σχολείο. Στη συνέχεια αντιλήφθηκαν την παρουσία τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι κατά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν παρέμβαση μπροστά από το τραπεζάκι τους. Ξαφνικά εμφανίστηκαν 10 χρυσαυγίτες με ξυρισμένα κεφάλια και κράνη, οι οποίοι άρχισαν να προπηλακίζουν και να σπρώχνουν στα τυφλά τον συγκεντρωμένο κόσμο. Μάταια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τούς ζητούσαν να μην προκαλούν και να φύγουν. Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να τους χτυπούν αδιακρίτως με μπουνιές, κλοτσιές και με τα κράνη και όλα αυτά παρουσία της αστυνομίας, η οποία -σύμφωνα με μαρτυρίες- παρακολουθούσε το περιστατικό, χωρίς να προσπαθήσει να το αποτρέψει. Τελικά τα μέλη της οργάνωσης αποχώρησαν και μόνο τότε η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.
Ταλαιπωρία στο Τμήμα Μάλιστα, όταν κάποια από τα θύματα της χρυσαυγίτικης επίθεσης μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση στους προσαχθέντες, η αστυνομία τούς κράτησε εκεί με τη γνωστή αιτιολογία ότι μπορεί να θέλουν και οι χρυσαυγίτες να υποβάλουν μήνυση εναντίον τους. Η πρακτική αυτή της αστυνομίας έχει καταγγελθεί πολλές φορές από θύματα της Χρυσής Αυγής, κυρίως μετανάστες, για τους οποίους λειτουργεί αποτρεπτικά στο να καταγγείλουν την επίθεση που δέχτηκαν. Τα θύματα της επίθεσης αφέθηκαν τελικά ελεύθερα έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι, με μια απλή φράση τελείωσε το νεοταξικό μόρφωμα της "σοβαρής" χρυσής αυγής ο Πάνος Καμμένος: "Αν θέλαμε να συνεργαστούμε με το Ποτάμι θα παίρναμε τηλεφωνο τον Μπόμπολα!"... Τώρα κατάλαβες γιατί πιπιλίζουν την καραμέλα του ακροδεξιού Καμμένου;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι το Ποτάμι, το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ νεοταξικό έκτρωμα που κατασκεύασαν οι νταβατζήδες δημοσίων έργων για να ποδηγετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και από χθες βράδυ οι δημοσιοκάφροι και τα γερμανοτσογλάνια του Θεοδωράκη ξεκίνησαν την καμπάνια για "ακροδεξιό Καμμένο"! Τσάμπα ο μισθός σας αλήτες... παίξατε και χάσατε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Ραδιομέγαρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει την ΕΡΤ»
25/1/2015
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του και θα ξανανοίξει την ΕΡΤ», δήλωσε από την Αγία Παρασκευή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία των ΜΑΤ την ημερα των εκλογων. Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν μάχη, ενάντια στην πολιτική εξουθένωση και τη λογοκρισία.
Όλες οι κάμερες του διεθνών δικτύων με δεκάδες δημοσιογράφους αναμένουν απόψε τις πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά τις πρώτες ώρες της 12ης Ιουνίου 2013, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στο Ραδιομέγαρο. Η παρουσία του εκείνη τη βραδιά απέτρεψε τη φημολογούμενη εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Απόψε, ο μόνος δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ίδια διαδρομή προς το Ραδιομέγαρο και να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι η πρώτη δέσμευση που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η δημοκρατία επιστρέφει στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα εκληφθεί ως ακατανόητη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκτεθεί από την πρώτη βραδιά. Το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πολιτικό και όχι θεσμικό. Το θεσμικό έπεται της πολιτικής πράξης και αυτό που περιμένουν όλοι είναι το πολιτικό μήνυμα της πράξης που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχει τεράστια σημασία. Οι εργαζόμενοι επί 19 μήνες έχουν κρατήσει το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στη ζωή. “Για να μην χαθεί κανείς στη μετάφραση” και συμβεί το παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να μην αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και στη συνέχεια ως κυβέρνηση να διατηρεί το σήμα της, γιατί να μην κάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας τις προγραμματικές του δηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με το σήμα της ΕΡΤ; Τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν, είναι γνωστά. —Ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την ΕΡΤ, χωρίς ενασχόληση με την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του λουκέτου. —Κατάργηση με τροπολογία, με αναδρομική ισχύ ή Νόμο, του ιδρυτικού Νόμο της ΝΕΡΙΤ —Κατάθεση νέου νομοσχεδίου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος για τη νέα δημοκρατική ΕΡΤ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη και στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας .
«Η Βενεζουέλα αποστέλλει τα θερμά της συγχαρητήρια στο πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική νίκη και εύχεται κάθε επιτυχία στη θητεία του, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή της» αναφέρει σε μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο:
«Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση και ο βενεζουελάνικος λαός, συγχαίρουν τον ελληνικό λαό, που ασκώντας πλήρως την λαϊκή του κυριαρχία με την συμμετοχή και τη ψήφο του, εξέφρασε την αδιαμφισβήτητη δημοκρατική του προσήλωση. Η Βενεζουέλα αποστέλλει τα θερμά της συγχαρητήρια στο πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική νίκη και εύχεται κάθε επιτυχία στη θητεία του, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή της. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, η δεξιά προέβη σε μια βρώμικη εκστρατεία εξαπολύοντας μια σειρά επιθέσεων κατά του λαού της Βενεζουέλας και της Μπολιβαριανής Επανάστασης, στην οποία δεν υπέκυψε η συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Από την Πατρίδα του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και του Αήττητου Κομαντάντε της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιθυμεί να εκφράσει στον αδελφό ελληνικό λαό κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα εποχή πολιτικών και οικονομικών μετασχηματισμών. Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναεπιβεβαιώνει την προθυμία της να εργαστεί υπέρ της ανάπτυξης, της ειρήνης, της συνεργασίας και της υπεράσπισης ενός δίκαιου και πολυπολικού διεθνούς συστήματος».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα στον eniko... το ορφανό γερμανοτσογλάνι του γιωργάκη, το γερμανοτσογλάνι Κατια Μακρή, εκφράζει την "ανησυχία" της κι επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί επέλεξε τον Καμμένο κι όχι το Ποτάμι για συγκρότηση κυβέρνησης Εμ βέβαια... ν' απουσιάζει ο φιλολαϊκός πολιτικός ανήρ Θεοχάρης, με τους ιεροκύρηκες του, το γιουσουφάκι των νταβατζήδων δημοσίων έργων... από μια τέτοια κυβέρνηση;
Και δώστου ν' ανεβάζει ακροδεξιό τον Πάνο Καμμένο και να εκθειάζει τον δήθεν δημοσιογράφο (δημοσιοκάφρος του σωλήνα... άραγε τι πανεπιστήμιο έχει τελειώσει ο τενεκές;) Θεοδωράκη... Και να που αβαντάρει την ανιψιά του Μητσοτάκη (Αντιγόνη Λυμπεράκη), εκείνο το τσογλάνι που δημοσίευσε φωτογραφία από σουπερμαρκετ με άδεια ράφια της Ιαπωνίας (με το τσουνάμι), αποδίδοντάς την στη Ρωσία κι επικαλούμενη το τι θα συμβεί χωρίς μνημόνια στην Ελλάδα! Αν αυτά τα πουλημένα τομάρια, κατοχικοί υπάλληλοι, τολμούν να μιλούν με τέτοιο θράσος, δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα...
Σχολιο.- Η Κατια Μακρη ηταν ΠΑΝΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΙΑ οπως και ειναι και τωρα ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΙΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Ο τόπος γύρισε σελίδα
Η ομιλία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην ΚΟ του κόμματος. Ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ιανουάριος 27 2015 10:04
Ο τόπος γύρισε σελίδα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, καλωσορίζοντας και συγχαίροντας τους βουλευτές του κόμματος, που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Καμμένος, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης τα κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την τοποθέτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη θέση της εκπροσώπου του Τύπου του κόμματος και είπε ότι είναι πλέον μια διαφορετική ημέρα, καθώς και ότι το έργο των ΑΝΕΛ είναι διαφορετικό, αφού μετέχουν στην κυβέρνηση. «Όσοι αντέξαμε, πήραμε ξανά την εμπιστοσύνη του λαού» είπε ο Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του «έριξε» την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα είναι «ρυθμιστής». Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «πρέπει να λειτουργήσει ξανά η Δημοκρατία μετά από δυόμισι χρόνια» γιατί όπως είπε «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν απάντησε επί δυόμισι χρόνια σε καμιά ερώτηση πολιτικού αρχηγού και χθες αρνήθηκε να παραδώσει στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμμένος αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές του για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον κ. Τσίπρα και τις παραμέτρους της συνεργασίας τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχάριστη ανατροπή. Μένει για έναν ακόμη χρόνο στην Κύπρο η Total
Τι ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας για την παράταση του συμβολαίου της γαλλικής εταιρείας
Ιανουάριος 27 2015 11:23
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total παραμένει οριστικά στην κυπριακή ΑΟΖ για περαιτέρω έρευνες, έναν ακόμη χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργεια Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ της κυβέρνησης και της Total επιτεύχθηκε συμφωνία παράτασης του συμβολαίου της, που τυγχάνει επεξεργασίας από τη νομική υπηρεσία και θα οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Με βάση τη συμφωνία, η Total θα προβεί σε περαιτέρω γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες στο οικόπεδο 11. Οι έρευνες θα συνεχισθούν έως τις 16 Φεβρουαρίου του 2016 και ακολούθως θα ληφθούν αποφάσεις κατά πόσον δικαιολογείται γεώτρηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, είπε ο υπουργός. Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και απέρριψε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αναστολή των γεωτρήσεων από την Total έγινε για πολιτικούς λόγους και εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αργεντινή διέλυσε την υπηρεσία πληροφοριών της
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κρίσνερ ανακοίνωσε τη διάλυση της υπηρεσίας πληροφοριών μετά τις υποψίες ότι πράκτορες της κρύβονται πίσω από το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν
Ιανουάριος 27 2015 07:54
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ-Φερνάντεζ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη διάλυση της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών μετά τις υποψίες ότι αδίστακτοι πράκτορες της ήταν πίσω από το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν που ερευνούσε την υπόθεση της επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα Άμια στο Μπουένος Άιρες το 1994 όπου βρήκαν το θάνατο 85 άνθρωποι. Ο Νίσμαν είχε ξεκινήσει να χειρίζεται την υπόθεση από το 2004 ως ειδικός ανακριτής, αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει τους ενόχους. Μια μέρα πριν καταθέσει στοιχεία σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κογκρέσου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του. Στο χέρι του κρατούσε όπλο. Η υπηρεσία πληροφοριών θα αντικατασταθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη «μεγάλη του νίκη». Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε πολλές φορές να παλεύουμε χέρι-χέρι για τους κοινούς στόχους της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αυτοτέλειας, την απελευθέρωση του Λαού μας από τον ζυγό των ξένων, τα Δικαιώματα του Λαού μας. Γι' αυτό και θεωρούμε θετικό το εκλογικό του ποσοστό. Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι εκλογές, η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί προέκυψαν μέσα στο πλαίσιο του Συστήματος εκφράζοντας τις προθέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων. Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αναμένει να υλοποιηθεί η μεγάλη αλλαγή μέσα από το Σύστημα, σύμφωνα με τις ρητές διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα καταργηθούν τα Μνημόνια, οι Τρόικες και οι ασφυκτικές πιέσεις των ξένων και γι' αυτόν τον λόγο διοχετεύθηκε η μεγάλη οργή του Λαού μας ενάντια στην πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που μας κυβέρνησαν από το 2010 έως σήμερα κυρίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δείχνουν πια καθαρά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας δεν αντέχει πια και δεν δέχεται την εξάρτηση της χώρας από τις κάθε είδους ξένες δυνάμεις. Θέλει την Εθνική Ανεξαρτησία, που για μας, την Σπίθα, αποτελεί τον κορυφαίο και τελικό μας στόχο. Εμείς πιστέψαμε ότι υπάρχει στον Λαό μας αυτή η συντριπτική πλειοψηφία που απορρίπτει την ξένη εξάρτηση και οραματίζεται την Εθνική Ανεξαρτησία. Και γι' αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. με την ελπίδα ότι η μεγάλη αυτή πλειοψηφία θα μπορούσε να ενωθεί μέσα σε ένα Ενιαίο Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο, ικανό να αναμετρηθεί με το Σύστημα (που είναι ένα μίγμα ξένων και ντόπιων δυνάμεων), να απαλλάξει τη χώρα οριστικά από κάθε ξένη εξάρτηση και να χαρίσει στον Λαό μας την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Σ' αυτό το Όραμα παραμένουμε πιστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χαιρετίζουμε και δεν θα βοηθάμε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θα τολμά να συγκρουστεί με τους δεδηλωμένους εχθρούς του Λαού μας καθώς και κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος του Λαού μας και για την πλήρη έξοδό μας από τα δεσμά των Μνημονίων με την άμεση και ρητή κατάργηση όλων των όρων που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αυτοτέλεια και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Λαού μας. Ο ρεαλισμός και η αγάπη μας για τον Λαό μας, μάς επιβάλλει να συμμετέχουμε στους αγώνες του και να μην επιτρέψουμε στην πικρία μας για τον κατατεμαχισμό του Λαϊκού Μετώπου σε ανεξάρτητες και συχνά αντιμαχόμενες κομματικές δυνάμεις να μας μεταβάλει σε δύναμη αμέτοχων παρατηρητών. Άλλωστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα στο Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., με όλες τις ψυχικές και τις πνευματικές μας δυνάμεις, επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε κάθε δοκιμασία, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετούμε πάνω απ' όλα το Όραμα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Αθήνα, 26.1.2014 Μίκης Θεοδωράκης»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ: ΧΑΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΓΚΡΙΛΟ
Εννέα βουλευτές και ένας γερουσιαστής στην Ιταλία αποφάσισαν το πρωί να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το ριζοσπαστικό αντιΕΕ Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. «Θέλουμε να αλλάξουμε την Ιταλία και επιθυμούμε να το κάνουμε με συνοχή και αίσθημα ευθύνης», υπογράμμισαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι δέκα αποχωρήσαντες κοινοβουλευτικοί από το κίνημα του Ιταλού πολιτικού και ηθοποιού. Οι εννέα βουλευτές και ο ένας πρώην γερουσιαστής του κινήματος του κ. Γκρίλο πρόκειται να προσχωρήσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων, αλλά θα δημιουργήσουν, όπως ανακοίνωσαν, πολιτική δύναμη η οποία θα ονομάζεται «Ελεύθερη Εναλλακτική». Και όπως καταλαβαινουν ολοι οι πληρωμενοι-εξαγορασμενοι-εξαχριωμενοι εννεα βουλευτες-τομαρια μετα από λιγο καιρο θα στηριξουν την κατοχικη κυβερνηση του Ρεντζι στην Ιταλια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ- Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Για «έντιμη, δημόσια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αλισβερίσια» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας τη νέα εκρόσωπο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Μαργαρίτα Χρυσοβελώνη. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην εισοδο της Βουλής σε δημοσιογράφους, «από εδώ και πέρα όλα θα γινονται αλλιώς, στο φως του ήλιου και του ελληνικού λαού». «Αυτά που λέμε τα λέμε δημόσια. Είναι μια έντιμη συμφωνία. Ούτε αλισβερίσι κάνουμε ούτε ανταλλάσουμε θέσεις. Είναι μια έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού, την οποία επισφράγισε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ.Καμμένος -ο οποίος φέρεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο 'Αμυνας- ανακοίνωσε την τοποθέτηση της πρώην βουλευτή Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, «απο εδώ και πέρα όλα θα γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο απ' ότι γινόταν μέχρι τώρα. Θα είναι όλα, υπό το φως του ήλιου και ενώπιον του ελληνικού λαού». Απαντώντας σε ερώτηση περί προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Καμμένος είπε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ειναι αυτές που θα δεσμεύουν ολους μας στην κοινή αυτή πορεία, μετά την 5η Φεβρουαρίου που θα ορκιστεί η νέα Βουλή». Απο την πλευρά της, η κ.Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ.Καμμένο για την τοποθέτησή της στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ ενώ ο Τέρενς Κουίκ, ευχήθηκε στη διάδοχό του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει στο έργο της. Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση στελεχών του κόμματος στη κυβέρνηση, ο κ.Καμμένος απέφυγε να αναφέρει ονόματα, λέγοντας ότι θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης απο τον πρωθυπουργό. Πάντως τα στελέχη που αναμένεται να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση είναι οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια, ο κ.Κουίκ, ενώ σοβαρές πιθανότητες φέρεται συγκεντρώνει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να ζήτησε απο τον κ.Kαμμένο, στελέχη με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Ξεχάστε τους διάφορους Τόμσεν, Μαζούχ και τους άλλους υπαλλήλους, χαρτογιακάδες, που ερχόντουσαν κάθε τόσο για έλεγχο στην Ελλάδα και έμπαιναν σε ελληνικά υπουργεία και στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού σαν να έμπαιναν στο κοτέτσι τους, να δουν αν γέννησε καμιά κότα ένα αυγό, να το αρπάξουν.
Τώρα η Ελλάδα μιλάει μόνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Βουλής Μάρτιν Σουλτς, που έρχεται μεθαύριο (29/1/2015) στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, που έρχεται και αυτός στην Αθήνα την Παρασκευή (30/1/2015) για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και με τον Γιούνκερ της Κομισιόν και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Όταν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά ότι: «Ξεχάστε τους υπαλλήλους της τρόικας και με μόνο με πολιτικές ηγεσίες θα μιλάμε από εδώ και πέρα για το πρόβλημα της Ελλάδας» κάποιοι το είδαν και αυτό σαν προεκλογικό πυροτέχνημα λέγοντας «ο μικρός τρελάθηκε και δεν ξέρει τι λέει». Και να όμως, που η αναγγελία άφιξης στην Ελλάδα των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού, που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με την κυβερνητική του ομάδα, βάζοντας το πρόβλημα του ελληνικού χρέους σε ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ, στην πολιτική του διάσταση και όχι μόνο στη μακροοικονομική του. Δείχνει όμως και κάτι άλλο αυτή η πρεμούρα της ηγεσίας της τρόικας, να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσει ένα πρώτο διάλογο με την κυβέρνηση Τσίπρα: ότι τρέμουν τη ρήξη, το «ατύχημα» με την Αθήνα. Δηλαδή επιτέλους μας υπολογίζουν. Γιατί ξέρουν καλά ότι πέρα από τα παραμύθια για θωράκιση της οικονομίας της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, για τα plan B και C του ανελέητου Γερμανού Σόιμπλε, ξέρουν καλά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει συμφωνία στην επαναδιαπραγμάτευση, θα γίνει αμέσως πρόβλημα της Ευρώπης και μετά της Αμερικής και μετά της παγκόσμιας οικονομίας. Την Κυριακή που πέρασε (25/1/2015), η ελπίδα νίκησε το φόβο. Τώρα, η γενναία ελληνική στάση απέναντι στους καρχαρίες της τρόικας, κάνει την ελπίδα της Κυριακής πραγματικότητα, με μία μέρα με φως για την Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια οδύνης και σκότους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΠΡΑ...» Συγχαρητήρια επιστολή Ραούλ Κάστρο σε Τσίπρα
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Στην επιστολή του, ο Ραούλ Κάστρο αναφέρει:«Σύντροφε Τσίπρα, σας συγχαίρω εγκάρδια για την εκλογική νίκη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεχτείτε τη βεβαιότητα της βαθύτερής μου εκτίμησης».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο «ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Πούτιν: Λεγεώνες του ΝΑΤΟ πολεμούν στην Ουκρανία
Μέχρι και πριν από περίπου 15 ημέρες το μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας έδειχνε να οδεύει προς εκτόνωση. Η Μόσχα ανταποδίδει τα πυρά κατηγορώντας το Κίεβο «ότι αρνείται μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία» και αποκηρύσσοντας το ενδεχόμενο νέων δυτικών κυρώσεων ως «απολύτως καταστροφικό και κοντόφθαλμο». Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βγήκε ανοιχτά χθες και σε οξυ τόνο κατήγγειλε ότι «λεγεώνες του ΝΑΤΟ» πολεμούν στην Ουκρανία με στόχο τον γεωπολιτικό περιορισμό της Ρωσίας. «Ποιος πολεμά στην Ανατολική Ουκρανία;» αναρωτήθηκε ο Πούτιν, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση υποστηρίζοντας ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ, που έχει στόχο τον περιορισμό της Ρωσίας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πήραν μαζί τους τα πάντα λες και ήταν καμμιά μαφία. Είναι που λέγαμε για συνέχεια του κράτους. Ενδεικτικά πάντως πήραν και όλα τα κωλόχαρτα...
Εξαφάνισαν το Πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού από τη Βουλή!
Δεν είναι μόνο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκαν ούτε... σαπούνι το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαξίμου καθώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά την διάρκεια της μετακόμισης του πρωθυπουργικού γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή λείπουν ακόμη και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές ενώ δεν υπάρχει ούτε το Πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς θα μετακινηθεί στο γραφείο, στο ισόγειο της Βουλής, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει να του παραχωρηθεί και ένα επιπλέον γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός...
Εξάλου, σύμφωνα με το tovima.gr "Εκπλήξεις περίμεναν τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με το που εγκαταστάθηκε στο Μεγάρου Μαξίμου. Δεν ήταν μόνον ότι παρέλαβε ουσιαστικά την κυβέρνηση από έναν...σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, τον Αθ. Μπούρα, ούτε που δεν βρέθηκε κανείς να του εξηγήσει πως λειτουργεί αυτό το κτίριο που αποτελεί εδώ και χρόνια το στρατηγείο της κυβέρνησης. Το Μέγαρο ήταν σχεδόν άδειο, χωρίς προσωπικό, με άδειο το... χρηματοκιβώτιο, με άδεια τα συρτάρια, χωρίς φρουρά, με σβησμένους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς χαρτί, χωρίς στοιχειώδη είδη υγιεινής: «Τα πήραν όλα και έφυγαν. Έψαχνα μία ώρα για να βρω σαπούνι», έλεγε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο. Και ωσάν να μην έφθαναν όλα αυτά ξέσπασε έξω και μία μπόρα κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο βαριά με τον κ. Τσίπρα να διαπιστώνει: «Το Μαξίμου τελικά είναι ένα καταθλιπτικό κτίριο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.» Να σου πω Μαλάκα... φέρε αμέσως πίσω τα κρατικά έγγραφα που υπεξαίρεσες, γιατί θα βρεθείς με τρεις ρουκέτες στο κώλο να κάνεις τον HellasSat που πούλησες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Νίκος Παρασκευόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης...καθώς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος μέλος του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ στο υπουργείο Εσωτερικών ...είναι καλές ειδήσεις για όσους ξέρουν τι σημαίνει ΚΕΘΕΑ και γνωρίζει αυτούς ανθρώπους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας σκηνοθέτης που θέλει τον λαό κακομοίρη…
Υπάρχουν άνθρωποι του πολιτισμού που αγωνίζονται για την ανάταση του λαού, στους κόλπους του οποίου ζουν και δημιουργούν. Υπάρχουν και άλλοι, όμως, που ξεβολεύονται όταν αυτός ο λαός τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Και τον χλευάζουν αυτό τον λαό και ειρωνεύονται τις πολιτικές δυνάμεις που τον εκφράζουν.
Η περίπτωση του «ποταμίσιου» σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα είναι χαρακτηριστική αυτής της δεύτερης κατηγορίας. Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζει «ονείρωξη» την ελπίδα της ανάτασης! Ο… πνευματικός άνθρωπος!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βλαντιμιρ Πούτιν: «Το Αουσβιτς το απελευθέρωσαν Ρώσοι, όχι Ουκρανοί»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε «απαράδεκτη» κάθε «απόπειρα να ξαναγραφεί η Ιστορία», σε μια τελετή στο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την απελευθέρωση του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Ο Πούτιν δεν συμμετέχει στις τελετές που οργανώθηκαν στην Πολωνία -είχε πάει το 2005- επειδή δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση. «Κάθε προσπάθεια να αποσιωπηθούν τα γεγονότα, να διαστρεβλωθούν, να ξαναγραφεί η Ιστορία, είναι απαράδεκτη και ανήθικη», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος που κατηγορεί συχνά τις ουκρανικές αρχές και τη Δύση ότι «ξαναγράφουν» την Ιστορία. «Συχνά, πίσω από τις απόπειρες αυτές υπάρχει η επιθυμία να κρύψει κανείς τη δική του ντροπή, τη ντροπή για τη δειλία του, την υποκρισία και την προδοσία του, να κρύψει τη σιωπηρή συνενοχή του, παθητική ή ενεργητική, με τους Ναζιστές», συνέχισε. Ο Πούτιν δεν συμμετέχει στις τελετές που οργανώθηκαν στην Πολωνία -είχε πάει το 2005- επειδή δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση. Ωστόσο, η Βαρσοβία είχε ανακοινώσει ότι δεν εστάλη επίσημη πρόσκληση σε κανέναν από τους ηγέτες που συμμετέχουν στην εκδήλωση. Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα κατηγόρησε την Βαρσοβία για «αντιρωσική υστερία» επειδή ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Γκρεγκόρ Σκετίνα, ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί, όχι ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός, ήταν αυτοί που απελευθέρωσαν το στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. «Από τη στιγμή που οι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν εκεί εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου...ήταν εκείνοι που άνοιξαν τις πύλες του στρατοπέδου» είπε ο Σκετίνα. Το στρατόπεδο απελευθερώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1945 από στρατιώτες του «Πρώτου Ουκρανικού Μετώπου» του Κόκκινου Στρατού στον οποίο μετείχαν στρατιώτες από πολλές σοβιετικές δημοκρατίες, κυρίως όμως ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί. «Το 70% των στρατιωτών και των αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού ήταν Ρώσοι», υπογράμμισε ο Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να συγκρίνει την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία. «Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο και καταστροφικό είναι να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά, να αδιαφορούμε για τη μοίρα ενός αγνώστου μας, όπως συμβαίνει σήμερα με την τραγωδία στη νοτιοανατολική Ουκρανία όπου σκοτώνονται εν ψυχρώ πολίτες εδώ και πολλούς μήνες» κατέληξε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρχισε κιόλας η επίθεση κατά της κυβέρνησης, γιατί δεν στέκεται στο πλευρό των νεοφασιστών του Κιέβου και αρνήθηκε τη Δήλωση των χωρών της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας. Από κάποιον ανεκδιήγητο Πασόκο, στη ΝΕΡΙΤ: "Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης θυμίζει κάτι χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου κάτι επαναστάτες με μούσια βγαίνουν μέσα από τη ζούγκλα και τα διαλύουν όλα". Βρε, κάτι συμμάχους που έχουν όσοι ενοχλούνταν τόσο καιρό επειδή στηρίζαμε την αντιφασιστική Αντίσταση και χλεύαζαν και έγραφαν αθλιότητες! Δεν θα καταγγείλουν κι αυτοί, μαζί με τον Πασόκο, την κυβέρνηση, ως "παπαγαλάκι του Πούτιν";
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημητρης Παπαδημουλης Στον Ενικό: H κίνηση του Αντ. Σαμαρά να μην παραστεί στην τελετή παραλαβής-παράδοσης στο Μέγαρο Μαξίμου εκτός από έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού, προδίδει και λόγους προσωπικής πολιτικής σκοπιμότητας και μια διάθεση σκληρής, καταστροφικής αντιπολίτευσης από το πρώτο λεπτό. Ούτε καν ο Γ.Ράλλης δεν είχε επιδείξει τέτοια στάση, παρά την μεγάλη πόλωση της τότε εποχής, παραδίδοντας και ενημερώνοντας κανονικά τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Παπαδημούλης: Έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού από τον κ. Σαμαρά, η απουσία από την τελετή παραλαβής - παράδοσης
«Έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού από τον Αντ. Σαμαρά» σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την κίνηση του Αν. Σαμαρά να μην παραστεί στην τελετή παραλαβής, παράδοσης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού από τον Αντ. Σαμαρά, προδίδει λόγους προσωπικής πολιτικής σκοπιμότητας και μια διάθεση σκληρής, καταστροφικής αντιπολίτευσης από το πρώτο λεπτό» σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την κίνηση του Αν. Σαμαρά να μην παραστεί στην τελετή παραλαβής, παράδοσης στο Μέγαρο Μαξίμου. "Παραφωνία σε ότι γίνεται σε όλη την Ευρώπη" σημείωσε. Ούτε καν ο κ. Γ. Ράλλης δεν είχε επιδείξει τέτοια στάση παρά την μεγάλη πόλωση της τότε εποχής, παραδίδοντας και ενημερώνοντας κανονικά τον κ. Παπανδρέου, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Θα κοιτάξουμε μπροστά. Κινούμαστε με συνέπεια. Οι εκλογές τελείωσαν είπε τονίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτυπώνει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό εθνικής ενότητας συμπληρώνοντας ότι η χώρα πρέπει "να προχωρήσει η χώρα μπροστά χωρίς φανατισμούς που να θυμίζουν το 50".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eλεύθερος ο Μπαρίς Μπαλ!
Νίκη των αλληλέγγυων και της κοινής λογικής η απελευθέρωση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα
Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την προσαγωγή του σήμερα στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας ο οποίος είχε συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία την Παρασκευή, μετά από αίτημα της Τουρκίας μέσω Interpol, για συμμετοχή στα 14 του χρόνια σε μαθητική αριστερή οργάνωση.
Ο Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος είναι καταξιωμένος μουσικός, ζει και εργάζεται στη χώρα μας για πάνω από 20 χρόνια. Η Τουρκία ζητά την έκδοσή του για υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί πριν από 22 χρόνια (όταν ήταν 15 χρονών) από έκτακτο μικτό δικαστήριο, το οποίο κρίθηκε παράνομο και άκυρο από τα ευρωπαϊκά όργανα. Η Τουρκία οφείλει μέσα σε σαράντα ημέρες να στείλει τον πλήρη φάκελο του Μπαρίς Μπαλ, προκειμένου να εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο και να εκδοθεί οριστική απόφαση σε σχέση με το αίτημα της. Δεκάδες αλληλέγγυοι/ες, που συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του, τον υποδέχθηκαν με ανακούφιση μόλις αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές. Το παράλογο και αστήρικτο αίτημα της Τουρκίας –και η πολιτική του διάστασή που αποσιωπάται- αλλά και η συμμετοχή σε όλη αυτή τη μεθόδευση της ελληνικής πλευράς δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. πιβάλλεται επαγρύπνηση όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών μέχρι και την οριστική απόφαση προκειμένου να αποτραπεί άλλη μία απόπειρα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν ο λαός στρέφεται προς τ' αριστερά -όπως αυτός το αντιλαμβάνεται- κι εσύ στενοχωριέσαι γιατί δεν επέλεξε τη σωστή πρόταση, τη δική σου, κάπου έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα ιδεολογικού χαρακτήρα. Ας μη σχολιάσει κανένας, παρακαλώ, με αναφορές σε ψυχολογικά κ.λπ. Είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, ώστε να τα εμπλέκουμε στις ενδοαριστερές μικρότητές μας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την υπουργοποίηση του Κατρούγκαλου και την παραίτησή του από την Ευρωβουλή, την έδρα την παίρνει ως πρώτος επιλαχών ο Κούλογλου. Με το καλό, βρε Στέλιο! Μπας και ξεχάσεις κι εκείνες τις ερωτοτροπίες (flert, που λέτε κι εσείς εις τας Ευρώπας) με τον κυρ-Σταύρο, τον Ποταμίσιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αουσβιτς 70 χρονια μετα
Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στο μεγαλύτερο και φρικτότερο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο Άουσβιτς. Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια τα σοβιετικά στρατεύματα κατατρόπωσαν τις δυνάμεις του εθνικοσοσιαλισμού, κατέλαβαν το Άουσβιτς και απελευθέρωσαν τους κρατουμένους των ναζί. Μόλις 300 επιζώντες έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν έως την Πολωνία για τις εκδηλώσεις μνήμης, αφού βρίσκονται ήδη στην όγδοη ή την ένατη δεκαετία της ζωής τους. Οι ιστορικές καταγραφές αναφέρουν ότι περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Εβραίοι, εξοντώθηκαν εκεί από τις παρανοϊκές δυνάμεις του άξονα. Περίπου 55 χιλιάδες Έλληνες της εβραϊκής κοινότητας μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολλοί εκ των οποίων κατέληξαν στα κρεματόρια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EXEI O KAIΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...
Νίκος Βούτσης, Θεανώ Φωτίου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Σταύρος Κοντονής. Υπήρξαν μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και μετά τη διάλυση του κόμματος, το 1987, δεν πήγαν με την ΕΑΡ του Κύρκου, που… «ήθελε να βγάλει την Αριστερά από τη γωνία και να τη φέρει στο κέντρο της πολιτικής ζωής». Στο ΚΚΕ Εσωτερικού / Ανανεωτική Αριστερά εντάχθηκαν, στο μικρό κόμμα που συγκρότησε η μειοψηφία του ΚΚΕ εσ., με επικεφαλής τον αείμνηστο Γιάννη Μπανιά. Σήμερα και οι πέντε συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κάποιοι από τους παλιούς συντρόφους τους, που είχαν ενταχθεί στην ΕΑΡ και τους θεωρούσαν επί χρόνια «περιθωριακούς», είχαν επίσης συμμετάσχει σε κυβέρνηση. Μνημονιακή, με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ως ΔΗΜΑΡ. Πριν τη μετατροπή της σε εξωκοινοβουλευτική γκρούπα!…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι προς θεού! Δεν είχαν σχέση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι βουλευτές του Ποταμιού
Το παρελθόν της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού
Κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Αυτού του πολιτικού κόμματος χωρίς κομματικό παρελθόν, που δημιούργησε ο Σταύρος Θεοδωράκης για "να τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τίποτα".
1) Σπύρος Λυκούδης - πρώην ΔΗΜΑΡ 2) Γρηγόρης Ψαριανός - πρώην ΔΗΜΑΡ 3) Χάρης Θεοχάρης - πρώην ΠΑΣΟΚ 4) Γιώργος Αμυράς - πρώην ΝΔ/διορισμένος στην ΕΡΤ επί Καραμανλή/διορισμένος στην ΝΕΡΙΤ επί Σαμαρά 5) Αντιγόνη Λυμπεράκη - Νεοφιλελεύθερη Δράση (Μάνος) 6) Σπύρος Δανέλλης - Σύμβουλος στην κυβέρνηση Παπανδρέου 7) Ιάσων Φωτήλας - Γιος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ 8) Κυριάκος Χαρακίδης - πρώην Δήμαρχος Δράμας/ΠΑΣΟΚ 9) Σταύρος Θεοδωράκης - ΠΑΣΟ/διορισμένος στην ΕΡΤ επί Σημίτη 10) Νίκος Νυφούδης - ΠΑΣΟΚ κατέβηκε το 2010 και το 2014 υποψήφιος δήμαρχος στην Πυλαία (με το ΠΑΣΟΚ)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να υποθέσω πως η ιστοσελίδα που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την πολιτική του δεν θα αναμασήσει και πάλι τις ειδήσεις των μεγάλων και έγκυρων δυτικών ΜΜΕ, όπως κάνει κάθε φορά όταν αναφέρεται στην Ουκρανία. Θα ήταν παράδοξο, π.χ., να γράψει "προβλήματα προκαλεί η νέα ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε., αρνούμενη να καταδικάσει μαζί με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τη Ρωσία του Πούτιν και τους φιλορώσους αυτονομιστές οι οποίοι μάχονται κατά της εκλεγμένης δημοκρατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας".
Σχολιο.- Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει την θέση της, από αυτήν της ΕΕ που θέλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, διευκρινίζεται πως η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας.
Σχολιο.- Ελληνικό ΟΧΙ σε Δήλωση της Ε.Ε. περί Ουκρανίας Το πρώτο δείγμα γραφής στην εξωτερική πολιτική της έδωσε η νέα ελληνική κυβέρνηση, αρνούμενη να συγκατατεθεί σε Δήλωση καταδίκης της Ρωσίας και στήριξης της νεοφασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται και η εφημερίδα «Wall Street Journal», η Αθήνα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για την υποστήριξη που παρέχει προς τους αντιφασίστες της ανατολικής Ουκρανίας, με αφορμή την προβοκάτσια στη Μαριούπολη. Παράλληλα, με τη Δήλωση αυτή, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. Είναι προφανές πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί τόσο στις τρομοκρατικές πρακτικές των νεοφασιστών του Κιέβου όσο και στην ψυχροπολεμική πολιτική της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.
Σχολιο.- Ναι, αλλά αναδημοσιεύουν χωρίς σχολιασμό! Μπλέχτηκε πολύς κόσμος που νόμιζε ότι επειδή το left.gr αναμασούσε τις "ειδήσεις" των δυτικών ΜΜΕ, μάλλον εμείς που φωνάζαμε υπέρ των αντιφασιστών του Ντονμπάς ήμασταν παλαιοκομμουνιστικά απολιθώματα! Τώρα θα πάρουν "γραμμή" πολλοί και επιτέλους δεν θα νιώθουμε τόσο μόνοι...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Χατζηνικολάου «αποχαιρετά» τον Σαμαρά
27/1/2015
Ο Νίκος Χατζηνικολάου γκρεμίζει σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά με το καλημέρα στην εκπομπή του.
«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες» «Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες», συνέχισε σε πολύ έντονο ύφος ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ειδικά για τον Μουρούτη και τις μεθόδους του ο δημοσιογράφος ήταν καταπέλτης αλλά το ίδιο έκανε και με τον εργατικό μεν Αντώνη Σαμαρά πλην απολύτως υπεύθυνο για το πώς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στην τελευταία φάση όταν ενώ δήλωνε ότι με εκλογές θα καταστραφεί ο τόπος, την ίδια στιγμή με την απόφασή του να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου ουσιαστικά τις επέβαλλε. «Ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα» κατέληξε ο δημοσιογράφος. Τα όργανα άρχισαν για τη Ν.Δ. και η ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα εγκαταλείψει μαζί με την ακροδεξιά του ατζέντα την αρχηγία πλησιάζει. Το πρόβλημα όμως των ομοϊδεατών εκπροσώπων του μέσα στη Βουλή δεν παύει να παραμένει. Οι εικόνες από το προκλητικά άδειο μέγαρο Μαξίμου που περίμενε χθες τον νέο πρωθυπουργό και τα φορτηγά που έφυγαν φορτωμένα με έγγραφα νωρίς σήμερα το πρωί από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου, ντροπιάζοντας την ύστατη ώρα για ακόμα μία φορά τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Η φιλελεύθερη Δεξιά φορτώθηκε την Πολιτική Ανοιξη μέσα σε βαρύ χειμώνα. Ας πρόσεχε!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα πληρωμένο νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα των εργολάβων ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι νεοταξίτες, τα μνημονιακά γερμανοτσογλάνια του Ποταμιού... τρελάθηκαν κι εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης ποου ακόμη δεν έχει ορκιστεί και παραλάβει! Γιατί; Δεν έχουν ρόλο μνημονιακής ποδηγέτησης του ΣΥΡΙΖΑ!
"Φούσκωσε" το Ποτάμι κατά της νέας κυβέρνησης - Έβαλαν Πρόεδρο Βουλής την πρωταγωνίστρια των καυγάδων
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουν λυσσάξει τα αργυρώνητα παπαγαλάκια της ΝΕΡΙΤ και ο Πορτοσάλτε και ο Μπαμπης, εναντίον του Πάνου Καμμένου... Δεν αφήνει δύο δύο νέους ανθρώπους (Τσίπρα-Θεοδωράκη)... να κυβερνήσουν όπως πρέπει τη χώρα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε Αρχιμαλάκα Σαμαρά, έφερες νόμο για κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Σου άρεσε ρε αρχίδι η έξωση από το Μαξίμου;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα δικαστεί ο Μιχελάκης...
Γιάννης Μιχελάκης θα κάτσει απ' ό,τι φαίνεται στο σκαμνί για να δικαστεί για την υπόθεση χρηματισμού από τον ναζιστη εφοπλιστη Πάλλη, με τα 5.000 οπλα στα Σπατα, το ναζιστικο μουσειο, και το «πολεμικο» μουσειο με τα τανκ, πολεμικα αεροπλανα, και ελικοπτερα. Ελεύθερος από την προστατευτική βουλευτική ασυλία, ως απλός πολίτης θα ζήσει αυτό που θα ζούσε ο κάθε έλληνας για τον οποίο υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις χρηματισμού. Είναι και αυτό ένα από τα σοφά του εκλογικού αποτελέσματος. Περιμένοντας λοιπόν το Συριζα να αλλάξει την Ελλάδα, θα δούμε δίκες Μιχελάκη, το Χρήστο Μαρκογιαννάκη χωρίς... βουλευτική ασυλία, το Μιχάλη Χρυσοχοίδη να ψάχνει δουλειά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σαμαράς ΔΕΝ παρέδωσε την πρωθυπουργία. ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα μαζί του... διότι, ποιά πρωθυπουργία, να παραδώσει, ο υποτακτικός της Μέρκελ; Άσκησε ποτέ πρωθυπουργία, για να την παραδώσει κιόλας; Έκανε τίποτ' άλλο, από το να εκτελεί τις εντολές που έπαιρνε απ' ευθείας ή με e-mails από την Τρόϊκα και τους τοκογλύφους; Έκανε τίποτ' άλλο, από το να εκτελεί "συμβόλαια θανάτου" για το λαό και να... ξεπουλάει τη χώρα; Ποιά πρωθυπουργία λοιπόν, να παραδώσει;
"Το Μαξίμου, ΔΕΝ μας παραδόθηκε. Το καταλάβαμε !" πρέπει να δηλώσει ο Τσίπρας, για τους "αποτελειώσει" και αυτόν και τη ...Σπυράκη...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Δύο άτομα που φέρεται πως συμμετείχαν σε λεηλασίες καταστήματος Σομαλών στο Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκαν χτες από πυρά αγνώστων. Τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι επιθέσεις και οι λεηλασίες Νοτιοαφρικανών σε καταστήματα και περιουσίες μεταναστών σε μεγάλα αστικά κέντρα του Γιοχάνεσμπουργκ και του Σοβέτο με αποτέλεσμα έως σήμερα το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιγυπτος. Καταδίκη γιατρού για θάνατο 13χρονης
Καταδικάστηκε χτες για πρώτη φορά στα χρονικά της Αιγύπτου ένας γιατρός που ήταν υπεύθυνος για το θάνατο 13χρονου κοριτσιού στη διάρκεια αποτυχημένης επέμβασης ακρωτηριασμού των γεννητικών του οργάνων. Ο δρ. Ράσλαν Φαντλ αρχικά είχε αθωωθεί για την κατηγορία του θανάτου της Σοχέιρ αλ Μπατέα το 2013. Ωστόσο, εισαγγελείς του Καΐρου άσκησαν έφεση και η πρωτόδικη απόφαση ανατράπηκε χτες από δικαστήριο της Μανσούρα που καταδίκασε τον γιατρό σε διετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία και τρίμηνη φυλάκιση για επέμβαση ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων του κοριτσιού. Επίσης, διέταξε το κλείσιμο της κλινικής του στο βόρειο Κάιρο για ένα χρόνο. Η οργάνωση «Ισότητα Τώρα» («Equality Now») χαρακτήρισε την απόφαση «μνημειώδη νίκη» για τις γυναίκες στην Αίγυπτο, όπου καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των γυναικών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο πολεμος των δυτικων αποικιοκρατων αιματοκυλά το λαό
Την Πέμπτη η συνάντηση των ΥΠΕΞ της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για την κατάσταση στις ανατολικές περιοχές Ιδιαίτερη σημασία έχει η νέα παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, που κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι είναι «λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ», την οποία χρησιμοποιούν οι Δυτικοί, για να «περιορίσουν» τη χώρα του. «Ποιος πολεμά στην ανατολική Ουκρανία; Υπάρχουν επίσημες μεραρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν τα αυτοαποκαλούμενα τάγματα εθελοντών εθνικιστών. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για έναν στρατό, αλλά για μια λεγεώνα των ξένων και σε αυτή την περίπτωση μια λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ, που δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ουκρανίας», κατήγγειλε. Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Κιέβου αρνείται μια πολιτική λύση στη βία στην ανατολική Ουκρανία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αντέτεινε ότι η ρωσική πλευρά βλέπει «απόπειρες να εκτροχιαστεί η ειρηνευτική πρόοδος και προσπάθειες ξανά και ξανά από την ηγεσία του Κιέβου να επιλυθεί το πρόβλημα με τη χρήση βίας στα νοτιοανατολικά της χώρα» και πρόσθεσε «αυτές οι απόπειρες δεν οδηγούν πουθενά», συμπληρώνοντας με νόημα: «Αναμένουμε οι δυτικοί σύμμαχοι...να μην κάνουν τίποτα που θα έδινε στις αρχές του Κιέβου την εντύπωση ότι όλες οι ενέργειές τους θα εξασφάλιζαν αυτομάτως υποστήριξη στη Δύση». Κάλεσε ακόμα τη Δύση να μην ενθαρρύνει την αντιρωσική υστερία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε χτες ακόμα ότι κάθε απόπειρα να αυξηθεί η οικονομική πίεση προς τη Μόσχα θα ήταν «απολύτως καταστροφική, αδικαιολόγητη και τελικά κοντόφθαλμη. Αντί να αυξήσουν την πίεση εις βάρος όσων αρνούνται να εμπλακούν σε διάλογο για την ειρηνική επίλυση της κρίσης, βλέπουμε να τίθεται εκ νέου ο οικονομικός εκβιασμός της Ρωσίας». Πιο σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία ζήτησε ο Πολωνός Πρόεδρος Μπρονισλάβ Κομορόφσκι, ο οποίος κάλεσε σήμερα την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής σκληρότερων κυρώσεων, ενόψει και της συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που αναμένεται την Πέμπτη. Ο οίκος αξιολόγησης «Standard & Poor's» υποβάθμισε χτες κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας, που πλέον βρίσκεται στην κατηγορία ΒΒ+. Δικαιολογώντας την απόφασή του, αυτό το «εργαλείο» του κεφαλαίου που εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες, σημείωσε ότι αυτό γίνεται για την επιδείνωση της νομισματικής ευελιξίας της χώρας, καθώς και την κατάρρευση των προοπτικών ανάπτυξής της. Η εξέλιξη έχει σχέση με τις πιέσεις που ασκούνται στη Ρωσία από τη Δύση, για την Ουκρανία, που οδήγησε σε πτώση του ρουβλιού και των εσόδων από τις μειωμένες εξαγωγές πετρελαίου. Στα μέσα Γενάρη, ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ είχε χαρακτηρίσει «αρκετά ισχυρή» την πιθανότητα υποβάθμισης της Ρωσίας από τους οίκους αξιολόγησης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Μόνο πολιτική λύση βλέπει ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- «Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να τελειώσει μόνο με πολιτική και όχι με στρατιωτική λύση», σημείωσε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 20 Γενάρη στο αμερικανικό περιοδικό διεθνούς πολιτικής «Foreign Affairs» αλλά δημοσιεύτηκε χτες, παράλληλα με την έναρξη των τετραήμερων συναντήσεων Σύρων κυβερνητικών αξιωματούχων στη Μόσχα με εκπροσώπους ορισμένων κομμάτων της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης με τη μεσολάβηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και του αρμόδιου υπουργού, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Σύρος Πρόεδρος αναφερόμενος στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται από χτες στη Μόσχα μεταξύ Ρώσων διπλωματών, Σύρων κυβερνητικών αξιωματούχων και αντιπολιτευόμενων στελεχών, είπε πως δεν πρόκειται για ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά για προπαρασκευαστικές συναντήσεις πραγματοποίησης διαπροσωπικών επαφών. Κατηγόρησε μάλιστα δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο λεγόμενο «Εθνικό Συριακό Συνασπισμό» ότι χειραγωγούνται από ξένες δυνάμεις, εκφράζοντας την απορία «εάν έχει καμία αξία ο διάλογος με ανθρώπους που πληρώνονται από το εξωτερικό». Παρόμοιο στίγμα σε σχέση με τα αποτελέσματα των συναντήσεων στη Μόσχα έδωσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Οπως τόνισε, οι τετραήμερες συναντήσεις δεν είναι συνομιλίες για την εξεύρεση μίας λύσης για το συριακό ζήτημα αλλά απλές επαφές και προετοιμασίες για συνδιάσκεψη. Εξω οι τζιχαντοφασιστες από το Κομπανί Εκπρόσωποι των Σύρων Κούρδων μαχητών των «Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού» (YPG) ανακοίνωσαν, χτες, πως απώθησαν «100%» τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» από τη βόρεια συριακή μεθοριακή πόλη Κομπανί, έπειτα από συγκρούσεις περίπου τεσσάρων μηνών και άνω των 1.600 νεκρών, εκ των οποίων οι περίπου 1.100 φέρεται πως είναι ισλαμοφασιστες μισθοφόροι. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έσπευσαν να υιοθετήσουν άμεσα την αισιόδοξη ανακοίνωση των Κούρδων της βόρειας Συρίας αποφεύγοντας έως χτες βράδυ να κηρύξουν τον οριστικό τερματισμό των μαχών. Επιπλέον, τζιχαντοφασιστες του ισλαμοφασιστικου «Μετώπου Νούσρα» της Αλ Καιντα ανακοίνωσαν χτες πως κατέλαβαν σημαντική βάση της 82ης μεραρχίας του συριακού στρατού στη νότια πόλη Σέικχ Μίσκιν, στην οποία μεταξύ άλλων φυλάσσονταν και αντιαεροπορικοί πύραυλοι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επιτυχής φάνηκε να είναι η έκβαση επιχειρήσεων του ιρακινού στρατού και στην ανατολική επαρχία του Ιράκ Ντιγιάλα, από όπου επίσης φάνηκε να απωθούνται εντελώς οι τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Εντούτοις, οι τελευταίοι ενίσχυσαν τις θέσεις τους στη δυτική ιρακινή επαρχία Ανμπαρ, όπου φέρονταν να καταλαμβάνουν περισσότερες περιοχές μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο 24ωρο, ο Καναδός διοικητής Πολ Φορζέ επιβεβαίωσε πως για τρίτη φορά (μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες) Καναδοί κομάντος «στο πλαίσιο της αυτοάμυνας» απώθησαν και εξουδετέρωσαν τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στο Ιράκ, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ακριβή περιοχή, στο χρόνο και τις συνθήκες του περιστατικού. Είναι η τρίτη φορά που οι καναδικές δυνάμεις συγκρούονται κατ' αυτόν τον τρόπο με την συμμορια «Ισλαμοφασιστικό Κράτος». Πριν από μία βδομάδα, οι Ενοπλες Δυνάμεις του Καναδά γνωστοποίησαν ότι είχαν ανταλλάξει πυρά με το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» στο πλαίσιο μιας αναγνωριστικής αποστολής που αποσκοπούσε στον εντοπισμό θέσεων που θα αποτελούσαν στόχο των βομβαρδισμών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός. Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν σε χερσαίες συγκρούσεις στρατιώτες της διεθνούς συμμαχίας. Ως γνωστόν, περίπου 70 Καναδοί κομάντος έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ από τους συνολικά 600 στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην αποστολή αυτή. Η αντιπολίτευση στην Οτάβα έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν «έχει πει την αλήθεια» για τη συμμετοχή του Καναδά στον συνασπισμό των ΗΠΑ, που λεγοταν ότι θα περιοριζόταν σε αεροπορικές επιδρομές. Οπως και η Γαλλία, ο Καναδάς έχει αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι οι στρατιώτες του συμβάλλουν στην «εκπαίδευση» του ιρακινού στρατού και των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά.