Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πεμπτη 29 Ιανουαριου 2015


Αυτοί βομβαρδισαν την σιδηροδρομική γραμμή στη Συρία και οι ισλαμιστες στο Ιράκ επειδή δεν βομβαρδίζουμε αυτή η συμμορία τους αλήτες της Νιγηρίας;.Δεν είναι άνθρωποι, σκοτώνουν όποιον δεν συμμορφώνεται με το íslamismo, ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να προσπαθήσει να θέσει τέρμα σε αυτά τα ζώα. Έτσι ήταν κατά των Ναζί, οι οποίοι διώκαναι μαύρους και Εβραίους, οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι διώκουν όλες οι θρησκείες διαφορετική από την δικια τους, στην πραγματικότητα, θέλουν να επιβάλουν τον κόσμο τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας αφήσουμε τις θριαμβολογίες και τις τερατολογίες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση και όχι μια αριστερή κυβέρνηση. Που έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο, με σοσιαλδημοκρατικές και αστικοδημοκρατικές παραμέτρους. Ας την κρίνουμε για αυτό. Μα είναι αστική κυβέρνηση. Ναι είναι μια αστική κυβέρνηση, όπως θα ήταν μια αστική κυβέρνηση, μια καθαρή αριστερή κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση του ΚΚΕ ή μια κυβέρνηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Δεν έχει γίνει από όσο γνωρίζω καμιά σοσιαλιστική επανάσταση. Δεν έχει από όσο γνωρίζω ανατραπεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Άρα θα κριθεί κάτω από αυτά τα πλαίσια. Όσοι θέλουν επαναστατικές ανατροπές, σωστά δεν συμμετέχουν και σωστά κάνουν να τις ετοιμάζουν. Αλλά είναι μέγιστο διαλεκτικό λάθος να ταυτίζεις μια κυβέρνηση ΝΔ, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όχι δεν είναι είναι μια κυβέρνηση του βουνού, αλλά δεν είναι και μια κυβέρνηση των γερμανοτσολίαδων. Μπορεί να μην είναι μια κυβέρνηση των μπολσεβίκων ή ακόμη του Κερένσκι, αλλά δεν είναι και μια κυβέρνηση του τσάρου. Αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί η τύχη της στις συμφωνίες που θα κάνει με την ΕΕ, με τους εταίρους, με τους δανειστές και την Γερμανία. Στο πόσο θα ισορροπήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ- ΕΕ-Ρωσία. Αν επαναφέρει τις εργασιακές συνθήκες σε ένα ανεκτό επίπεδο. Αν αντιμετωπίσει την ανεργία. Αν αντιμετωπίσει την κοινωνική καταστροφή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: H “Kάρτα Διασφάλισης Προμηθειών” είναι το φάρμακο ενάντια στους μαυραγορίτες και τους λαθρέμπορους
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι από τον Φεβρουάριο του 2015, ότι η “Kάρτα Διασφάλισης Προμηθειών” θα διευκολύνει και την προμήθεια κατοικιών και οχημάτων για τον λαό. Μέσω αυτού του συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το 2014, η Κυβέρνηση εξασφαλίζει την προμήθεια εγχώρια παραγόμενων ειδών διατροφής, σε όλο το δίκτυο διανομής και εμπορίας, σε δίκαιες τιμές. Αυτή η κάρτα στους επόμενους μήνες, εκτός από τα τρόφιμα μέσω του προγράμματος “Αποστολή Διατροφή” (Misión Alimentación) θα προσφέρει και θα εγγυάται την άμεση πρόσβαση σε χίλιες κατοικίες μηνιαίως, που πρόκειται να παραδοθούν μέσω του προγράμματος “Μεγάλη Αποστολή Κατοικία Βενεζουέλα” ( laGran Misión Vivienda Venezuela (GMVV) ) , δήλωσε ο αρχηγός του κράτους. Επιπλέον, θα διανέμονται 500 οχήματα μηνιαίως από τα οποία 250 σε οδηγούς ταξί και 250 για ιδιωτική χρήση. Προσθέτοντας ότι, «με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχουμε προσφορά και για τους φοιτητές». Το καλύτερο φάρμακο στον οικονομικό πόλεμο είναι η λαϊκή συνείδηση Ο Πρόεδρος Μαδούρο επέμεινε ότι το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου, που χαρακτηρίζεται από τοκογλυφία, η κερδοσκοπία και το λαθρεμπόριο εμπορευμάτων, είναι η συνείδηση των ανθρώπων. Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια της επιχείρησης προσφοράς τροφίμων στον πληθυσμό στην λεωφόρο Μπολίβαρ στο Καράκας, στα πλαίσια των 524 αντίστοιχων επιχειρήσεων “ανοικτός ουρανός” ( Οperativos de mercal a cielo abierto ) που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα, για να προστατέψουν τον λαό από τον οικονομικό πόλεμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΤΣΑΣ
Ενημερώθηκα ότι η Ραδιο-Αρβύλα του Αντέννα με κορόϊδευε γιατί επανέλαβα στην διακαναλική συνένετυξη του ΕΕΚ την φράση του Μαρξ για την επανάσταση σαν "έφοδο στον ουρανό". Βρήκε ότι είμαι "χειρλοτερος κι απ΄τον Κουτσούμπα" , τον Γραμματέα του ΚΚΕ και με αποκάλεσε "γερασμένο Χάρρυ Πότερ". Ομολογώ ότι μ'αρέσει ο Χάρρυ Πότερ, άρα δεν προσβάλλομαι. Προτιμάω, βέβαια, άλλους ήρωες και έργα της φανταστικής λογοτεχνίας. Λόγου χάρη τον μεγαλοφυή H.P Lovecraft που έγραψε ότι "No new horror can be more terrible than the daily torture of the commonplace.- Καμιά νέα φρίκη δεν είναι χειρότερη από το καθημερινό βασανιστήριο της κοινοτοπίας." Κι η παρέα της Ραδιο-Αρβύλας ανήκει στο βασίλειο της καθημερινής κοινοτοπίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: Ο Θεοδωράκης δεν συγκαταλέγεται πια στους Πρωταγωνιστές
Αιχμηρή απάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Σταύρο Θεοδωράκη, που έκανε λόγο για ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους στην κυβέρνηση
Ιανουάριος 29 2015 08:52
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη "Το Ποτάμι εξακολουθεί να βιώνει την ιδεολογική σύγχυση που πέρασε κατά την προεκλογική περίοδο. Ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και 'εκσυγχρονιστές' μαζί με γραφικούς οπαδούς στρατιωτικών δικτατοριών σηκώνουν λάσπη από τον πάτο του Ποταμιού" ανέφερε, απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού, έκανε λόγο για ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους στην κυβέρνηση. "Ενημερώνουμε τον κ. Θεοδωράκη ότι η πολιτική δεν είναι ατάκες και ο δημόσιος διάλογος δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Θεοδωράκης από τις 25 Ιανουαρίου έπαψε να συγκαταλέγεται στους 'Πρωταγωνιστές'", πρόσθεσε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΕΚΙ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα υπέροχο θέαμα απολαμβάνουν όσοι περνούν από το Πάρκο Μέσα Γειτονιάς στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης καθώς βλέπουν μια ομάδα εξωτικών παπαγάλων να ομορφαίνουν το τοπίο. Οι μεγάλοι παπαγάλοι, με το έντονο πράσινο χρώμα, έχουν κάνει στέκι τους το πάρκο. Στέκονται στα κλαδιά των δέντρων, τρώνε τους καρπούς και πετούν ανενόχλητοι πάνω από τα κεφάλια των περαστικών. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τα παραδείσια πουλιά με τη μακριά ουρά, το κόκκινο ράμφος και τη χαρακτηριστική, δυνατή κραυγή, εμφανίζονται στο συγκεκριμένο πάρκο. Σύμφωνα δε με την πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας, Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα, οι κάτοικοι έχουν καταφέρει να μετρήσουν περίπου 12 παπαγάλους ενώ τα μικρά παιδιά της περιοχής έχουν ξετρελαθεί με τους εντυπωσιακούς, φτερωτούς επισκέπτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ!
Μετά το ρολόι που μετρά αντίστροφα τον χρόνο παραμονής του Άδωνι Γεωργιάδη στην Ελλάδα ( ο οποιος ειχε δηλωσει προεκλογικα ότι θα μεταναστευσει αν κερδισει ο ΣΥΡΙΖΑ) λόγω της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, οι χρήστες του Facebook (http://www.facebook.com/events/324332687762584/?notif_t=plan_user_invited) διοργανώνουν και ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι στον βουλευτή του ΝΔ, την ερχόμενη Κυριακή (01/02/2015), στην πλατεία Συντάγματος. Στην εκδήλωση, που έχει δημιουργηθεί από χρήστες του Facebook, μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν 38.000 άτομα. Η νέα... πρωτοβουλία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω twitter απάντησε: «Παιδιά ωραίο το πάρτυ αλλά μην χαίρεστε χωρίς λόγο....μένω, με κράτησαν οι ψηφοφόροι μου τους οποίους και ευχαριστώ».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Η Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει θεσμός κατά της δημοκρατίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Συμπλήρωσε, όμως, πως δεν μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρήσιμος όταν μας προστατεύει και να είναι μπάτσος σε μια πορεία. Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με το συνταγματικό και δημοκρατικό πλαίσιο και την κοινωνία». Ανέφερε ακόμη, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να οπλοφορούν μέσα στο γήπεδο, ούτε καν να υπάρχουν μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά να είναι έξω, προσθέτοντας ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στις διαδηλώσεις. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν 100 διαδηλωτές και 200 ένοπλοι αστυνομικοί», είπε ο κ. Πανούσης στον ΣΚΑΙ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να υπάρχει μια γενική επιτήρηση». Πάντως, τόνισε ότι οι αστυνομικοί, προφανώς, θα έχουν όπλο, που θα δείχνει ότι ο νόμος και η τάξη είναι εδώ, αλλά όπως εξήγησε είναι άλλο πράγμα όταν το στρέφεις ή πυροβολείς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργή Δούρου για τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών στη Φυλή από την Τρίπολη
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, 13:58
Την έκρηξη της Ρένας Δούρου προκάλεσε η απόφαση για μεταφορά 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής, εξέλιξη που δεν βρίσκει σύμφωνη την παρούσα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής. »Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή. »Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής. Η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή». »Αυτή τη σαφή βούληση, η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής, αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας. »Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανήκουστο: Το Ποτάμι θέλει να πληρώνουμε το 5ευρώ στα νοσοκομεία - Είναι λαϊκισμός η κατάργησή του
Ο κ.Θοδωράκης μας λέει πως είναι λαϊκισμός η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία!
Το Ποτάμι και ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος επικρίνει τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του Υπουργού Υγείας. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την εξαγγελία της κατάργησης των πέντε ευρώ ώς "επίδειξη λαϊκισμού" καθώς «που σπανίως εισπράττονταν και του ενός ευρώ ανά συνταγή» ενώ για την τρίτη εξαγγελία περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, υποστηρίζεται ότι «σημαίνει απλώς άγνοια των σχετικών μεγεθών, αλλά και του κινδύνου να μείνει ο κόσμος χωρίς φάρμακα». Δηλαδή για να καταλάβουμε κύριε Θεοδωράκη, το ποτάμι θέλει να πληρώνουμε το 5ευρώ και η κατάργηση του δεν είναι ένα θετικό βήμα για την ελάφρυνση των πολιτών; Η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη» και «το σωστό θα ήταν να φροντίσουν να εξαλειφθεί άμεσα η γραφειοκρατία και η διοικητική ανεπάρκεια που ταπεινώνει και δυσκολεύει τους ήδη δικαιούχους ανασφάλιστους».
σχολιο.- ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ. Σχολιο.- Το ποτάμι είναι το πιο μοχθηρό κόμμα που βγήκε στη Βουλή με τον αρχηγό του από τα μεγαλύτερα λαμόγια. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή. Ο ηλίθιος Έλληνας για άλλη μια φορά ψήφισε αυτά που του διαφήμιζαν στα κανάλια της διαπλοκής βάζοντας τους βουλευτές του ποταμιού να μιλάνε περισσότερη ώρα από τους υπόλοιπους. Σχολιο.- Λαϊκισμός ο πολιτικός όρκος, λαϊκισμός η Καισαριανή, λαϊκισμός η κατάργηση του 5ευρου, λαϊκισμός τα κάγκελα. ε ναί λοιπόν θέλουμε λαϊκισμό. Σχολιο.- Το τσιράκι του Μπόμπολα...είδη ντρέπεται το 6% που τους ψήφισε...ας πρόσεχαν δεν ήθελε πολυ μυαλό για να καταλάβεις τον ρόλο του... Σχολιο.- Τι τα περασε τα νοσοκομεια; Διοδια; αχαχα ποσο μαλακας θεε μου! Σχολιο.- Ουστ ρε! να τα πληρώνεις τότε εσύ και ο μπόμπολας... Σχολιο.- «Λαϊκισμό» χαρακτήρισε ο υπάλληλος του Μπόμπολα την κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και του 1 ευρώ για τις συνταγές. Και με το δίκιο του! Όταν παίρνεις 12% σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Εκάλη, βλέπεις ως λαϊκιστικό καθετί που απασχολεί το Αιγάλεω και το Πέραμα που σε έριξαν στα Τάρταρα με μόλις 5%… Σχολιο.- όσοι είμαστε μέσα στα νοσοκομεία ξέρουμε καλά αν μπορούσε ή δεν μπορούσε να πληρώνει το πεντάευρω ο κοσμάκης. Το εξέταστρο στα νοσοκομεία πάντα ίσχυε, αλλά εισπράτονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία ........πόσες φορές δηλαδή πρέπει να ξαναπληρώνουμε τα χιλιοπληρωμένα κύριε Θεοδωράκη?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένοχοι όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές, μειοψηφούντος του Προέδρου του Δικαστηρίου, (στη Λεσβο)που ζήτησε να κηρύχθούν αθώοι! ΑΘΏΟΣ μόνο ο ΕΡΚΆΝ και ο TEKIN! Αναμένονται οι ποινές!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η... ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Eπιμένει για γραφείο εντός του Κοινοβουλίου ο Παπανδρέου
Ως μαινόμενος ταύρος έψαχνε να του βρει σήμερα άδειο γραφείο ο Φίλ. Πετσάλνικος
Η... μάχη των γραφείων στη Βουλη συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μπήκε σήμερα το πρωι ως μαινόμενος ταύρος στο κτίριο της Βουλής προκειμένου να βρει γραφείο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ναι μεν δικαιούται γραφείο, ωστόσο επειδή δεν είναι βουλευτής του ζητήθηκε να μεταφερθεί σε κτίριο εκτός του κοινοβουλίου που ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να του βρεθεί γραφείο εντός του κοινοβουλίου. Χθες έγινε μάχη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο για το ποιος θα πάρει γραφείο στο ισόγειο του κοινοβουλίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπερισχύει καθώς το κόμμα του έχει εισέλθει στη Βουλή σε αντίθεση με το κόμμα του κ. Παπανδρέου. Όμως ο κ. Πετσάλνικος προσπάθησε σήμερα να βρει γραφείο στον κ. Παπανδρέου στον 1ο όροφο του κοινοβουλίου παρά το γεγονός οτι ο χώρος πλέον είναι περιορισμένος για τα ήδη υπάρχοντα κόμματα αλλά και τις υπηρεσίες της Βουλής. Κάποιοι εξακολουθούν όπως φαίνεται να συμπεριφέρονται ως ...Λουδοβίκοι χωρίς να έχουν πάρει το μήνυμα που τους έστειλε η κοινωνία στις τελευταίες εκλογες.
Σχολιο.- Κάποιος άλλος Λουδοβίκος, γνήσιος, την ημέρα που ξέσπασε η Γαλλική Επανάσταση και έπεσε η Βαστίλη είχε γράψει στο ημερολόγιό του για εκείνη τη μέρα: "Ουδέν το αξιοσημείωτο σήμερα"... Το έχασε το κεφάλι του λίγο μετά.....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα Ίμια ο Πάνος Καμμένος! Ο πρώτος υπουργός που πάει στα Ίμια για να ρίξει ένα στεφάνι στη μνήμη των τριών πιλότων του ελικοπτέρου, που έπεσαν για την πατρίδα!
Στα Ίμια ο Πάνος Καμμένος
Έχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996.Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Άγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Τότε που ζητήθηκε από τους αμερικανούς να αποσυρθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, τότε που ζητήθηκε να μην υπάρχουν «ούτε σημαίες, ούτε στρατός στα Ίμια». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος θα είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη θάλασσα των Ιμίων για να... ρίξει ένα στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των τριών πιλότων του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του υποπλοίαρχουΧριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Ο κ. Καμμένος θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο των Ιμίων στην οδό Βασ. Σοφίας, ενώ θα επισκεφθεί νησιά του Αιγαίου και θα συναντηθεί με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρασαν οι θέσεις της Ελληνικής πλευράς - Δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία!
Η Ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη από τις κυβερνήσεις της Αυστρίας της Σλοβενίας και της Φινλανδίας και υπο την "απειλή" του ΒΕΤΟ ανάγκασαν την Γερμανία και την ΕΕ σε άτακτη υποχώρηση μπλοκάροντας όλες τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονταν κατά της Ρωσίας! Πρόκειται για μια πρώτη μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας... σε Ευρωπαικό επίπεδο απο την εποχή του ΟΧΙ του Κ. Καραμανλή και το ΒΕΤΟ κατά των Σκοπίων. Σύμφωνα με το REUTERS η στάση της Ελλάδας προκάλεσε τη δυσφορία του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποιος δήλωσε ότι «δεν είναι μυστικό ότι η νέα θέση της Ελλάδας δεν κάνει ευκολότερη τη σημερινή συζήτηση» αλλά μετά την 20λεπτη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά γερμανός αξιωματούχος στο Βερολίνο δήλωσε ότι «είμαι λιγότερο ανήσυχος από ό,τι πριν». Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι «επελέγη ο διάλογος έναντι των κυρώσεων» για να προσθέσει ότι «Αφαιρέθηκε η πρόταση για νέες κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα». Από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι η Ελλάδα κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία. «Οπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων. Παράλληλα, οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων. Αποδείχθηκε σήμερα ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ» σημειώνεται από την κυβέρνηση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας: Δεν πέρασαν οι ψυχροπολεμικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας!
Αποσύρθηκε η πρόταση για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που υποβλήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μετά από την άρνηση του έλληνα υπουργού, Νίκου Κοτζιά, με την οποία συντάχθηκαν και οι ομόλογοί του από την Κύπρο, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Ενώ το Συμβούλιο συγκλήθηκε με σκοπό την έγκριση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. για στήριξη στη νεοφασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, η αντίθεση της Ελλάδας υποχρέωσε στον περιορισμό σε ένα κείμενο συμπερασμάτων το οποίο καταδικάζει τη βία στην Ουκρανία αλλά δεν προχωράει σε λήψη νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας. Ο Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία και ταυτόχρονα για να προληφθεί ένα ρήγμα στις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας. Η στάση αυτή, έκφραση της νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, προκάλεσε ταραχή στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ο οποίος δήλωσε ότι η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και άλλοι υπουργοί, για να υποχωρήσουν κατόπιν και να συμφωνήσουν στη μη λήψη μέτρων κατά της Ρωσίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



EN DEFENSA DE LA SOBERANÍA ARGENTINA
La Red de Intelectuales, Artistas y Movimientos Sociales en Defensa de la
Humanidad denuncia la campaña de desestabilización de los medios hegemónicos
internacionales, en conjunción con las fuerzas de la derecha autóctona, contra
el gobierno legítimo de la presidenta Cristina Fernández de Kirchner a partir de
la muerte del fiscal Alberto Nisman, que la justicia argentina investiga. Esta
campaña se complementa con el ataque sufrido contra la soberanía nacional por
parte de los fondos buitre y se inserta en la ofensiva de Washington contra los
gobiernos progresistas de América Latina y el Caribe.

Nos pronunciamos contra las manipulaciones de la prensa concentrada, los
multimedios cuyas cabezas visibles son el diario La Nación y el grupo Clarín,
que han pretendido responsabilizar al Ejecutivo del supuesto asesinato del
fiscal que había acusado al gobierno de diseñar un plan para encubrir la
responsabilidad que pudiera caberle a Irán en los criminales ataques efectuados
en Buenos Aires contra la Embajada de Israel en 1992 y la Asociación Mutual
Israelita Argentina (AMIA) en 1994.

Asumimos como nuestras las declaraciones de reconocidos jurisconsultos como los
doctores Eugenio Zaffaroni y Julio Maier, la postura oficial de la Asociación
Argentina de Juristas así como de las máximas autoridades de INTERPOL y la
prensa especializada, que han demostrado que la denuncia de Nisman no contaba
con las pruebas mínimas necesarias como para ser admitida en sede judicial, como
fuera reiteradamente demostrado en fechas recientes por dos jueces de la
justicia federal. El “plan delictivo” denunciado por el fiscal no es más que la
ley votada por ambas Cámaras en el Congreso de la Nación: el “Memorándum de
Entendimiento con Irán”, concebido para salir del impasse en que se había
estancado la causa de la AMIA durante veinte años.

Por otro lado, como ha sido fehacientemente probado en cables desclasificados
por Wikileaks, la sumisión del fiscal Nisman a las directivas de la Embajada de
Estados Unidos en Argentina, la CIA y el Mossad arroja un pesado manto de
sospechas sobre su independencia de ciertas constelaciones internacionales de
poder y la idoneidad de una investigación realizada bajo tales influencias.

Ανώνυμος είπε...

La ausencia de la solidez necesaria para exigir la indagatoria de la Jefa del
Estado -con toda la gravedad institucional que una tal acusación implica- así
como la sórdida pugna interna en la ya disuelta Secretaría de Inteligencia de la
Argentina (reemplazada, como lo anunciara en su discurso del 26 de Enero la
presidenta Cristina Fernández de Kirchner, por una renovada Agencia Federal de
Inteligencia) donde sectores recientemente desplazados de la SI intentan
erosionar la figura presidencial, tienen como objetivo perjudicar las
posibilidades del candidato del kirchnerismo en las próximas elecciones
presidenciales y, con ello, impedir la continuación de las políticas sociales y
de soberanía nacional, condicionándolo a inescrupulosas instancias judiciales y
a la voluntad de las corporaciones mediáticas que con su inmenso poder manipulan
incesantemente a la opinión pública.

La Red En Defensa de la Humanidad, integrada por miles de intelectuales,
artistas, científicos, activistas y luchadores sociales de todo el mundo,
convoca a estar vigilantes sobre el desarrollo del plan desestabilizador contra
Argentina, país donde, en 2005, fue enterrado el llamado Acuerdo de Libre
Comercio de las Américas (ALCA) y cuya actuación ha sido determinante en el
proceso de unidad e integración de la Patria Grande.


Red de Redes En Defensa de la Humanidad, enero de 2015


Adhesiones a endefensasoberaniaargentina@gmail.com

Ανώνυμος είπε...



Για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Το Δίκτυο διανοούμενοι, καλλιτέχνες και Κοινωνικά Κινήματα για την υπεράσπιση του Ανθρωπισμου καταγγέλλει την εκστρατεία αποσταθεροποίησης των ηγεμονικών μέσων ενημέρωσης
Διεθνός, σε συνδυασμό με τις αυτόχθονες δυνάμεις κατά
της νόμιμης κυβέρνησης της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ από
τον θάνατο του δικαστή Alberto Nisman, η δικαιοσύνη της Αργεντινής θα διερευνήσει. Αυτή η
εκστρατεία συμπληρώνει την επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας
από μέρος των ληστρικά αμοιβαίων κεφάλαιων και εισάγεται προσβλητικά από την Ουάσινγκτον εναντια στις
προοδευτικές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Στεκόμαστε κατά της χειραγώγησης με όλα τα μέσα,
Των πολυμέσων τα κεφάλια των οποίων είναι ορατά ομάδα La Nacion και Clarin,
οι οποίοι προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον εκτελεστή της υποτιθέμενης δολοφονίας του
εισαγγελέα ο οποίος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει ένα σχέδιο για την κάλυψη της
ευθύνης του Ιράν που θα μπορούσαν να συμβούν στις εγκληματικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν
στο Μπουένος Άιρες εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας το 1992 και του Συλλόγου
Israelita Αργεντινή (AMIA) το 1994.

Παίρνουμε ως δηλώσεις νομικοί μας αναγνωρίζονται ως
Eugenio Zaffaroni γιατροί και Julio Maier, η επίσημη θέση του Συλλόγου
Αργεντινή Νομικών και οι ανώτατες αρχές της Interpol και της
Τύπου, έχουν δείξει ότι η καταγγελία Nisman
έχει ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει δεκτή στο δικαστήριο, όπως
επανειλημμένα απέδειξαν πρόσφατα δύο δικαστές
στα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Η "εγκληματική επιχείρηση" έχει καταγγελθεί από τον εισαγγελέα είναι απλώς ο
νόμος που ψηφίστηκε από τα δύο σώματα του Κογκρέσου του Έθνους: "μνημόνιο
Κατανόηση του Ιράν "σχεδιάστηκε για να σπάσει το αδιέξοδο που είχε
διακοπεί λόγω της AMIA για είκοσι χρόνια.

Επιπλέον, όπως έχει αποδειχθεί με αδιαμφισβήτητα αποχαρακτηρισμένα στοιχεία
από το Wikileaks, η υποβολή των φορολογικών του Nisman με τις οδηγίες της Πρεσβείας
Ηνωμένων Πολιτείων στην Αργεντινή, μαζι με CIA και τη Μοσάντ ρίχνει ένα βαρύ μανδύα
από υποψίες σχετικά με την ανεξαρτησία της από ορισμένες διεθνείς αστερισμούς
δύναμη και την καταλληλότητα της έρευνας κάτω από τέτοιες επιρροές.

Ανώνυμος είπε...


Η απουσία επαρκούς αντοχής για να απαιτήσουμε την έρευνα του αρχηγού του
Κράτους-με κάθε σοβαρότητα έχει θεσμικές επιπτώσεις που μια τέτοια επιβάρυνση
ως ανέντιμη εσωτερική πάλη τώρα διαλύθεικε από το Υπουργείου Πληροφοριών
Αργεντινής (αντικαταστάθηκε, όπως ανακοινώθηκε στην ομιλία της στις 26 Ιανουαρίου, η
Πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, με μια ανανεωμένη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία
Intelligence Πληροφοριών) που εντοπίσθηκαν πρόσφατα σε τομείς όπου η απόπειρα
να διαβρώνουν την προεδρία, σκόπευε να υπονομεύσει την
Κίρχνερ με δυνάμει υποψήφιες στις επόμενες εκλογές
προεδρικές και αποτρέποντας έτσι τη συνέχιση των κοινωνικών πολιτικών και
την εθνική κυριαρχία, κλιμακούμενος είναι σε αδίστακτους δικαστικούς και
στη βούληση των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης με τεράστιο χειρισμό της ισχύος τους
αδιάκοπα στο κοινό.

Το Δίκτυο Για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, που αποτελείται από χιλιάδες διανοούμενους,
καλλιτέχνες, επιστήμονες, ακτιβιστές και κοινωνικών ακτιβιστών από όλο τον κόσμο,
καλεί όλους να είναι σε επαγρύπνηση σχετικά με την εξέλιξη του σχεδίου αποσταθεροποίησης κατά
της Αργεντινής, όπου και ιδρύθηκε, το 2005, το οποίο ονομάζεται Δωρεάν
Της Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (FTAA) και των οποίων η εκτέλεση έχει συμβάλει στην
ενότητα και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Patria Grande.


Δίκτυο των Δικτύων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, Ιανουάριος 2015


Για Προσχωρήσεις στο endefensasoberaniaargentina@gmail.com