Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σαββατο 3 Ιανουαριου 2015


Κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες βιβλιοϋπάλληλους
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους επτά βιβλιοϋπάλληλους που συνελήφθησαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» και το Α.Τ. Ακροπόλεως αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας οργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στη συνολική επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοτών προς τον κόσμο της εργασίας. ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ. στους 7 συλληφθέντες συναδέλφους μας από την απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ΑΤ Ακροπόλεως, στην απεργία της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 στον κλάδο του βιβλίου. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 8/1, 6 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος και Ασκληπιού). ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Παρασκευή 9/1, 9 π.μ., Δικαστήρια Ευελπίδων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρβιτσιώτης 2 Σεπτεμβριου 2013: Όσοι δεν έχουν για το χαράτσι να πουλήσουν το σπίτι τους
Η λύση που πρότεινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σε Δηλωση του στις 2 Σεπτεμβριου 2013, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ήταν ότι «όποιος δεν έχει να πληρώσει για το ακίνητό του, να το πουλήσει». Ο υπουργός υποστηρίζοντας την «ισότητα στην φορολόγηση» τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου ακινήτων βασισμένου όχι στο εισόδημα αλλά στην αξία του ακινήτου του φορολογούμενου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλο μέρος των κερδών μοίρασε και πάλι στους εργαζόμενους η εταιρεία «Καρέλιας»
Μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας στους εργαζόμενούς της αποφάσισε να μοιράσει και φέτος η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας». Το ύψος των αυξήσεων στους μισθούς και των παροχών σε επιδόματα αναμένεται να φτάσει στα 2,85 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ανδρέα Καρέλια.
το πακέτο περιλαμβάνει: • Αύξηση μισθών από 1ης Ιανουαρίου του 2015 κατά 100 ευρώ μεικτά για όλους όσοι έχουν μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ • Επίδομα «γαλοπούλας» ύψους 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο • Επίδομα παρουσίας για όσους δεν έλειψαν ούτε μία ημέρα από την εργασία τους ύψους 800 ευρώ • Επίδομα για κάθε εργαζόμενο με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ύψους 1.300 ευρώ • Επιπλέον επίδομα ύψους 500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που το παιδί του πέτυχε μέσα στο 2014 σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Ακόμη η καπνοβιομηχανία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014 • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.001 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 700 ευρώ • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.701 ευρώ έως 2.000 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 750 ευρώ • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.401 έως 1.700 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 ευρώ • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.450 ευρώ • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.001 ευρώ έως 1.200 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.200 ευρώ • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.400 ευρώ. • Ακόμη εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ που έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω θα λάβουν επιπλέον 750 ευρώ. Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ που έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω θα λάβουν επιπλέον 450 για κάθε ανήλικο παιδί. Τέλος στην εθιμοτυπική κοπή της πίτας της εταιρείας οι 40 τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί έλαβαν από 800 ευρώ ο καθένας, ενώ ο υπερτυχερός εργαζόμενος της εταιρείας κέρδισε 8.500 ευρώ. «Από τη μία αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πιο κερδοφόρων σημάτων μας και μειώθηκαν οι πωλήσεις των λιγότερο κερδοφόρων σημάτων μας. Δεύτερον, οφείλεται στη συγκράτηση των δαπανών μας και στην αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου μας. Τρίτον, στη σημαντική εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από τη συνεχή και επιτυχή διαπραγμάτευση των τιμών αγοράς των υλικών μας. Από την άλλη η σημαντική ενίσχυση του δολαρίου μάς έδωσε τη δυνατότητα να καταγράψουμε σημαντικές θετικές συναλλαγματικές διαφορές. Μέσα στη διετία 2013-2014 η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία ποσόν που πλησιάζει τα 800 εκατ. ευρώ. σε έμμεσους και άμεσους φόρους και 14.5 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έφερε 330 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Καρέλιας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέρατα, ταίζουν τις γελάδες με βαλβίδα στο στομάχι, σαν να γεμίζουν αυτοκίνητο
Προσβολή στην δημιουργία και ύβρη στο πρόσωπο Του Θεού,μπορεί να χαρακτηριστεί η μέθοδος που θα δούμε…. Το όλο εγχείρημα είναι σε εξέλιξη δυστυχώς στην Ελβετία, την οποία ως χώρα την εκτιμούμε, για άλλους όμως λόγους…. 14 αγελάδες, υπεβλήθησαν σε επέμβαση με την οποία τους ανοίξαν απευθείας δίοδο προς το στομάχι, που κλείνει εξωτερικά με πώμα…. Σαν ένα αυτοκίνητο δηλαδή, με ντεπόζιτο… Η απληστία η πλεονεξία και ο υλισμός, μετέτρεψε τους ανθρώπους σε διαστρεβλωτές και βασανιστές της ίδιας της φύσης… Μόνο ο στανάς θα βασάνιζε έτσι τα πλάσματα Του Θεού…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Ηράκλειο της Kρητης τη Δευτέρα ο Καμμένος- Ομιλία στον Θεατρικό Σταθμό
Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό σε εκδήλωση του κόμματός του. Όπως είναι γνωστό, μια μέρα πριν θα βρίσκεται στα Χανιά και στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Βενιζέλειο. Ωδείο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηρθε εκτάκτως στην Ελλάδα για το νέο κόμμα του σύντροφου Γιώργου...
..ο σύντροφος Νετανιάχου από το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίδειξη δύναμης των ουκρανών νεοναζί. Σωπαίνει προκλητικά η Αριστερά των χορτάτων στη Δύση…
Επίδειξη δύναμης έκαναν με την είσοδο στο νέο έτος χιλιάδες ουκρανοί νεοναζί που παρήλασαν στους κεντρικούς δρόμους του Κιέβου κρατώντας χιτλερικούς πυρσούς, πορτρέτα του αρχιδωσίλογου συνεργάτη των γερμανών κατακτητών Στέπαν Μπαντέρα και φασιστικά λάβαρα, και φωνάζοντας ναζιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Η ναζιστική αυτή εκδήλωση, για την οποία δεν ακούστηκε η παραμικρή διαμαρτυρία από τη «δημοκρατική Ε.Ε.», αλλά δυστυχώς ούτε και από την προκλητικά αδιάφορη ευρωπαϊκή Αριστερά των χορτάτων, που κάνει πως δεν βλέπει τον ναζισμό που σηκώνει πλέον κεφάλι, έγινε σε κλίμα ηττοπάθειας, καθώς οι φασίστες συναντούν πολύ ισχυρή αντίσταση στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το αντάρτικο έχει αρχίσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τη μορφή σαμποτάζ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος ναύαρχος που έχει πρωταγωνιστήσει στα Ίμια "κατεβαίνει" υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν ο πρωταγωνιστής της διερεύνησης για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στα Ίμια. Απρόσιτος μεν αλλά γνωστός στους παλαιούς δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ. Το πόρισμά του παραμένει μέχρι σήμερα άκρως απόρρητο στο ΓΕΝ . Γι΄ αυτό ίσως κι όταν κάποιος τον ρωτάει οτιδήποτε για την τραγωδία των Ιμίων εκείνος τον παραπέμπει …στο πόρισμα! Τώρα ο ναύαρχος που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος μοιάζει έτοιμος να δοκιμαστεί και στην πολιτική. Ο Νίκος Κωστάκης “ελικοπτεράς” του ΠΝ με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, είναι πιθανό να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στις επόμενες εκλογές. Το όνομά του έχει προταθεί από τα τοπικά όργανα του κόμματος των νοτίων προαστίων όπου και κατοικεί. Ο Νίκος Κωστάκης ως αξιωματικός τουλάχιστον είχε ικανότητες μεγάλες και όχι μόνο στον αέρα με τα ελικόπτερα. Εμείς οι δημοσιογράφοι του στρατιωτικού ρεπορτάζ τον γνωρίσαμε την δύσκολη εποχή των Ιμίων. Τότε που σε μια νύχτα τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής διερεύνησης για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια. Μας …εξουθένωσε χωρίς να μπορέσουμε να μάθουμε τίποτα πέρα απ΄ αυτά που ανακοινώθηκαν στην “μικρη αίθουσα ΚΥΣΕΑ” του ΥΠΕΘΑ, ένα κρύο πρωϊνό ,λίγες εβδομάδες μετά από την τραγωδία. Γνωρίζουμε ότι ξέρει πολλά περισσότερα απ΄ όσα είπε και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποφασίσει αν όχι να τα πει, πάντως να τα γράψει. Καλή επιτυχία στην “πόλεμο” που ετοιμάζεται να δώσει με πρώτη μάχη την είσοδο στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θύμα ληστείας ο Παύλος Χαϊκάλης - Τον έκλεψαν ενώ ήταν μέσα στο σπίτι του!
- Διάρρηξη στο σπίτι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν εκείνη την ώρα στο ισόγειο της μεζονέτας με τη γυναίκα του η οποια είναι αστυνομικος - Οι δράστες έκλεψαν δύο ρολόγια μεγάλης αξίας, χρυσαφικά και το όπλο της συζύγου του, η οποία είναι αστυνομικός
Θύμα διάρρηξης έπεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στην τριώροφη μεζονέτα, ανεβαίνοντας με σκάλα στον πρώτο όροφο. Αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, οι δράστες έκλεψαν δύο ρολόγια μεγάλης αξίας, χρυσαφικά και το όπλο της γυναίκας του, η οποία είναι αστυνομικός, την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΚΥΡΤΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
«Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου περί μείωσης συντάξεων. «Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος είναι παραπάνω από αποκαλυπτικός ως προς την πρόθεση του κόμματός του για μείωση των -ήδη πενιχρών- συντάξεων. Αυτή είναι η περίφημη "έξοδος" από το μνημόνιο α λά Σαμαρά», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιεύοντας και βίντεο από τις δηλώσεις. «Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στον ΣΚΑΪ επανέλαβα γνωστές θέσεις μου για το ασφαλιστικό της χώρας, οι οποίες δεν αποτελούν κυβερνητική πολιτική», απάντησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η ελληνική και η ευρωπαϊκή πολιτική δεν πρέπει να υπηρετούν τις χρηματαγορές αλλά τους ανθρώπους, τονίζει ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Συγκρίσεων της Βιέννης και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κουρτ Μπάγιερ. «Υποστηρίζω τον Τσίπρα και τον Ρέντσι», λέει σε σημερινό άρθρο γνώμης στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard». Όπως γράφει αρχικά, οι «μετριοπαθείς» δυνάμεις είναι «εκείνες που ώθησαν την Ευρώπη και την Ευρωζώνη στην πολυετή ύφεση με αυξανόμενη φτωχοποίηση και απελπισία, εκείνες που δεν διδάχτηκαν τίποτε από τη λανθασμένη τους διαχείριση της κρίσης και επιμένουν στην πολιτική λιτότητας ως κεντρική στρατηγική παρόλο που αυτή είναι υπεύθυνη για ύφεση, κίνδυνο αποπληθωρισμού και αυξανόμενα ποσοστά χρέους». «Θέλω να υποστηρίξω τον Ρέντσι και τον Τσίπρα», αναφέρει ο Κουρτ Μπάγιερ, γιατί όπως εξηγεί «όταν αυτοί οι δύο δεν δέχονται να τους υπαγορεύεται τίποτε από τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία, όταν αυτοί ζητούν μια νέα οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσφέρουν επίσης εν μέρει τις συνταγές για αυτό (ακόμη και αν είναι πολύ λίγες και ριζοσπαστικές), όταν αυτοί ζητούν τις ευθύνες από τη Γερμανία (και από άλλους) για αυτή τη λανθασμένη οικονομική πολιτική, τότε αυτές είναι οι πρώτες ηλιαχτίδες για μια μεταστροφή». Σύμφωνα με τον Αυστριακό οικονομολόγο, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει απειλήσει ποτέ με διακοπή όλων των ελληνικών πληρωμών (κρατική χρεοκοπία), όπως διατυμπανίζεται αυτή τη στιγμή παντού, αλλά έχει προτείνει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, που έχουν ως στόχο να κάνουν διαχειρίσιμο τον τεράστιο όγκο του χρέους της Ελλάδας, η οποία από την αρχή της κρίσης έχει χάσει πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, ενώ τα κόμματα τα οποία σχηματίζουν την τωρινή κυβέρνηση (τα λεγόμενα «μετριοπαθή και υπεύθυνα») ευθύνονται για την κακή οικονομική διαχείριση"». «Δεν είναι βέβαια οι χρηματαγορές, τις οποίες πρέπει να εξυπηρετούν η ελληνική και η ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά οι άνθρωποι», προσθέτει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΒΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ: Βέτο Λαφαζάνη για όσους ψήφισαν το μνημόνιο
Ουσιαστικές προσθήκες στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ώστε να καταστεί ένα πλήρες και ευκρινές κυβερνητικό πρόγραμμα, θα κάνει αύριο το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει την πολιτική συμμαχιών και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πολιτικός στόχος είναι από την προσεχή Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο και εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι συνομιλίες για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους εξελίσσονται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ θετική εξέλιξη υπάρχει και για την συνεργασία με την Κίνηση Ιδεών «Πράττω». Η Πολιτική Γραμματεία, στη σημερινή της, πολύωρη συνεδρίαση συζήτησε αναλυτικά και τις πολιτικές εξελίξεις και το θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων. Οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όσων έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο ή υπηρέτησαν από κυβερνητικές θέσεις τις πολιτικές λιτότητας παραμένουν, αλλά ταυτόχρονα επικρατεί και διάθεση υπέρβασής τους με στόχο να υπάρξει ομαλή κατάληξη. Η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε τον Κώδικα Δεοντολογίας που θα διέπει τις σχέσεις βουλευτών - κόμματος, κυρίως με τους συνεργαζόμενους βουλευτές και διαμορφώνει, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, έναν κώδικα αξιών που αποσκοπεί στο να τονίσει ιδιαίτερα την ηθική διάσταση αυτής της σχέσης. Οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών για τους υποψήφιους βουλευτές εξακολουθούν να φθάνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό, η ΚΕ είναι αυτή που θα δώσει την τελική συγκατάθεση, η σχετική συζήτηση αναμένεται αύριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όχι τόσο για τους κομματικούς υποψηφίους, αλλά για τους συνεργαζόμενους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι ανεξάρτητοι που καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ
Ρωσία: «Τον δρόμο των Ναζί» ακολουθεί η Ουκρανία
Η πορεία χιλιάδων Ουκρανών εθνικιστών οι οποίοι κρατούσαν πυρσούς στο κέντρο του Κιέβου χθες το βράδυ δείχνει πως η Ουκρανία ακολουθεί «τον δρόμο του ναζισμού», ανέφερε σήμερα στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η παρέλαση με τους πυρσούς στην Ουκρανία δείχνει ότι η χώρα συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο των Ναζί» και μάλιστα «στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, εντεταλμένος για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ακροδεξιών κομμάτων Σβόμποντα και Δεξιός Τομέας για την πορεία με σκοπό να τιμηθεί η 106η επέτειος από τη γέννηση του Στέπαν Μπάντερα—εκ των ιστορικών ηγετών των Ουκρανών εθνικιστών την περίοδο 1930-1950. Οι Ουκρανοί ναζιστές θεωρούν τον ναζιστη Μπάντερα εθνικό ήρωα, άλλοι όμως, οπως οι φιλορώσοι, αποκαλυπτουν την αληθεια, ότι ηταν δηλαδη συνεργάτης των Ναζί. Ακόμη, ο Ντολγκόφ καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ένας Ρώσος δημοσιογράφος στο Κίεβο ο οποίος κάλυπτε την πορεία της ακροδεξιάς για λογαριασμό του δικτύου LifeNews, που θεωρείται προσκείμενο στο Κρεμλίνο. Ο δημοσιογράφος αυτός προπηλακίστηκε από Ουκρανούς. Πρόσωπα που συμμετείχαν στην πορεία απέσπασαν διά της βίας το τηλέφωνό του από τον δημοσιογράφο και κατέστρεψαν την κάμερα του εικονολήπτη του. Ο Ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τον προπηλακισμό «των Ρώσων δημοσιογράφων που δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από τη δουλειά τους» σε άλλο μήνυμά του μέσω Twitter, αφού παρατήρησε ειρωνικά ότι η επίθεση μάλλον οφειλόταν στο γεγονός πως «συνειδητοποίησαν» ότι εκτέθηκαν οι «απόψεις τους». Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση αυτή εναντίον του δημοσιογράφου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Οβίδες πυροβολικού σκότωσαν γυναίκες και παιδιά στη Συρία - 19 νεκροί
Τουλάχιστον 19 πολίτες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν από οβίδες οι οποίες εβλήθησαν από ισλαμοφασιστες σε τομείς που συνεχίζουν να ελέγχονται από δυνάμεις πιστές στο καθεστώς στην πόλη Χαλέπι, στην ομώνυμη επαρχία της βόρειας Συρίας. Τα θύματα αυτά έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη σε συνοικίες στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, όπου ακόμη 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση των αποικιοκρατων Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. «Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται μια μητέρα και τα τρία τους παιδιά, που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από οβίδα. Ο πατέρας τραυματίστηκε», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Στις συνοικίες που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στην ίδια πόλη—την άλλοτε ακμάζουσα οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας—τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια έγκυος, σκοτώθηκαν από έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτόξευσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Συριακου Λαου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το Χαλέπι είναι χωρισμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα στους τομείς που ελέγχουν δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρια και στον Συριακο Λαο, στα δυτικά, και αυτές που ελέγχουν οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, στα ανατολικά. Αυτές οι τελευταίες τελούν από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2014 υπό πολιορκία από όλες τις πλευρές, καθώς ο Συριακος στρατός έχει προελάσει και έχει αποκόψει κάθε οδό ανεφοδιασμού τους. Από τα τέλη του 2013 η Συριακη Πολεμική Αεροπορία προχωρά σχεδόν καθημερινά στη ρίψη αυτοσχέδιων βομβών—βαρελιών με εκρηκτικές ύλες—στους τομείς που ελέγχουν οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς, παρά την απόφαση του ξεφτιλοΟΗΕ η οποία καταδίκαζε αυτή την πρακτική, γιατι θελει τη συνεχεια του αποικιοκρατικου πολεμου και τη διασωση των μισθοφορων ισλαμοφασιστων. Από τη δική τους πλευρά οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες βάλλουν με πυροβολικό και αυτοσχέδιες ρουκέτες, έχοντας σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους. Η σύρραξη στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους αφότου ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011, συμπεριλαμβανομένων 76.000 και πλέον το 2014, τη χρονιά που υπήρξε η πιο αιματηρή του αποικιοκρατικου πολέμου, της αποικιοκρατικης εισβολης δηλαδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ Ψηφοδέλτια ετοιμάζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, οι ενδιαφερόμενοι για την στελέχωση των ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ είναι «είναι 60% περισσότεροι απ' ότι στις εκλογές του 2012». Την εκ νέου υποψηφιότητά του στην Α' Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Αβραμίδης. Ο Πάνος Καμμένος ξεκινά το πρόγραμμα προεκλογικών περιοδειών του από την Κρήτη. Συγκεκριμένα - σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, έχει προγραμματιστεί την Κυριακή περιοδεία στα Χανιά και τη Δευτέρα στη Ηράκλειο. Την Τρίτη θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη όπου θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περιοχές του νομού Έβρου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Την Τετάρτη ο κ.Καμμένος θα περιοδεύσει σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα. Πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέφυγαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Δημαρά για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ενώ νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο Γαβριήλ Αβραμίδης γνωστοποίησε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α' Θεσσαλονίκης. Για το θέμα της αυτόνομης καθόδου του Αρματος Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος περιοδεύει σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Θράκη, σημείωσε, ότι «οι ΑΝΕΛ βαδίζουμε για τις εκλογές σε πατριωτικό μέτωπο, με κόμματα και κινήματα που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για το καλό της πατρίδας και όχι απλά να κερδίσουν μια βουλευτική έδρα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρία ντιμπέιτ ζητά ο Καμμένος
Σε τρία θεματικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, για το χρέος, τα εθνικά θέματα και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος με δήλωσή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «επί δυόμισι χρόνια κρυβόταν από τη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα κρύβεται πίσω από πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες εκφοβισμού των Ελλήνων». «Αν θέλει για μια φορά στη ζωή του να υπηρετήσει την αλήθεια, ας έλθει σε τρία θεματικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το χρέος, τα εθνικά θέματα και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας» καταλήγει ο κ. Καμμένος. Νωρίτερα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν την ένταξη, στο κόμμα, του πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Β' περιφέρεια Αθηνών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σερβία: Απολύσεις 5.000 εργαζομένων από κρατικές επιχειρήσεις
Σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων και απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων η Σερβία. Στην απόλυση καταρχήν 5.000 εργαζομένων -από 27.000 που έχει προγραμματίσει- θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Σερβίας επικαλούμενη την πτώχευση 188 κρατικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ζέλικο Σέρτιτς. Η κίνηση αυτή στόχο έχει, αφενός η Σερβία να ανταποκριθεί στους όρους της δανειοδοτικής συμφωνίας, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αφετέρου να θέσει τη βαλκανική χώρα σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σερβία, έχει συμφωνήσει με τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό να «ξεφορτωθεί» τις εναπομείνασες κρατικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και 512, τις οποίες διαχειρίζεται η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει τουλάχιστον 27.000 απολύσεις εργαζομένων. Το σερβικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως τον περασμένο μήνα για επίπονες οικονομικές αλλαγές, με την υιοθέτηση του προϋπολογισμού του 2015, που επιλαμβάνεται του ζητήματος του κόστους από το κλείσιμο των κρατικών εταιρειών και προβλέπει ενοποιημένο έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την τοπική αυτοδιοίκηση, των επιχορηγήσεων και των κρατικών εγγυήσεων, στο περίπου 6% του ΑΕΠ. «Βάσει της συμφωνίας με το ΔΝΤ, το ήμισυ των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να επενδυθεί άμεσα σε σημαντικά έργα υποδομής […] ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ακριβών δανείων» υπογράμμισε ο κ. Σέρτιτς. Η συμφωνία προβλέπει πως η Σερβία θα πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ ως το 2017 στο εξωτερικό της χρέος, που προσέγγιζε το 70% του ΑΕΠ το 2014. Ήδη, η κυβέρνηση του Αλεξάνταρ Βούλιν έχει προχωρήσει από το Νοέμβρη, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μητρότητα η μόνη «καριέρα» για τις γυναίκες, λέει ο τούρκος υπουργός Υγείας
Η πολεμική που είχε ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη «φυσική» θέση των γυναικών στην κοινωνία αναζωπυρώθηκε την Παρασκευή στη χώρα έπειτα από τα σχόλια του υπουργού Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε τη μητρότητα τη μοναδική «καριέρα» που μπορούν να ακολουθήσουν οι γυναίκες. Αφού επισκέφθηκε προχθές Πέμπτη τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν το 2015 σε κλινικές της Κωνσταντινούπολης, ο υπουργός έδωσε μερικές συμβουλές στις μητέρες τους. «Οι μητέρες δεν θα πρέπει να βάζουν άλλες καριέρες στο επίκεντρο της ζωής τους εκτός από τη μητρότητα. Η ανατροφή των νέων γενιών θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών τους», υπογράμμισε ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρές επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η μητρότητα δεν είναι καριέρα», αντέδρασε στον λογαριασμό της στο Twitter η συγγραφέας Ελί Σαφάκ. «Οι Τουρκάλες πρέπει να επιλέγουν μόνες τους τον δρόμο τους στη ζωή [όχι να τους τον επιβάλουν οι πολιτικοί])» ανέφερε. Μια βουλευτής της αντιπολίτευσης, η Αϊλίν Ναζιλιάκα, είπε στον Μουεζίνογλου «να σταματήσει να μιλάει». «Υπάρχουν κρυφά κίνητρα πίσω από τις δηλώσεις αυτές. Στόχος τους είναι να κάνουν τις γυναίκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε επίσης στο Twitter. Παρόλα αυτά ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του την Παρασκευή λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Η μητρότητα δεν είναι μια καριέρα ανοικτή για όλους […] είναι μια αναμφισβήτητη και ιερή καριέρα». Στα τέλη Νοεμβρίου ο Ερντογάν χαρακτήρισε την ιδέα της ισότητας ανδρών και γυναικών αφύσικη και κατηγόρησε τις φεμινίστριες ότι αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η μητρότητα. Υπογράμμισε εξάλλου ότι το Ισλάμ «έχει ορίσει μια θέση για τις γυναίκες: τη μητρότητα». Τον Δεκέμβριο ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συχνά εκφράζει την επιθυμία του οι γυναίκες να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά, επανήλθε χαρακτηρίζοντας «προδοσία» την αντισύλληψη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξελίξεις στις φυλακές Δομοκού και τις πτέρυγες «Τύπου Γ»
Με τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη - μέλους του Επαναστατικού Αγώνα - από τις φυλακές Διαβατών εγκαινιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου η ειδική πτέρυγα τύπου Γ’ των φυλακών Δομοκού, ενώ ακολούθησε η μεταγωγή 10 ποινικών κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού την παραμονή της πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής κατάκλισης. Σήμερα 2 Ιανουαρίου παίχτηκε η 3η πράξη της κακόγουστης παράστασης Αθανασίου, με την μεταφορά των αναρχικών καταδικασθέντων για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” Γ. Σαραφούδη και Ι. Ναξάκη, του μέλους της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και του μέλους του 1ου κύκλου δράσης του “Επαναστατικού Αγώνα” Κ. Γουρνά. Μαζί τους και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Α. Γιωτόπουλος και Β. Τζωρτζάτος. Το κωμικοτραγικό της φιέστας “νόμος και τάξη” είναι ότι οι τρεις από τους μεταχθέντες στην ειδική πτέρυγα Δομοκού (2 από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου και ο Αναρχικός Γ. Σαραφούδης) σε μια εβδομάδα πρέπει να επιστρέψουν στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι δίκες τους οι οποίες προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου 1 χρόνο. Δεδομένου ότι οι φυλακές Δομοκού είναι από τον αρχικό τους σχεδιασμό υπερυψίστης ασφαλείας και λειτουργούν ούτως η άλλως στα πρότυπα ενός Μπενθαμικού πανοπτισμού υψηλής τεχνολογίας, το υπουργείο δικαιοσύνης έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να δικαιολογήσει τα προκλητικά υψηλά κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τη δημιουργία του Ελληνικού Γκουαντάναμο. Έτσι μετά την τοποθέτηση ακόμα πιο σύγχρονων καμερών για την εποπτεία του εσωτερικού της ακτίνας και της καθημερινότητας των κρατουμένων, καθώς επίσης και την εγκατάσταση υπερσύγχρονων μηχανημάτων ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων και ναρκωτικών ουσιών για τον έλεγχο των νεοεισερχομένων και των επισκεπτών, εργαζόμενοι κρατούμενοι υπό τις οδηγίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων τοποθετούν πιο πυκνά συρματοπλέγματα στα προαύλια κρύβοντας στην ουσία ακόμα περισσότερο τον ούτως η άλλως λιγοστό ουρανό δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα που αγγίζει τα όρια του βασανιστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες ακτίνες των Φυλακών Δομοκού λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς, τις ίδιες συνθήκες και την ίδια αυστηρότητα με αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως τύπου Γ’. Οι κρατούμενοι σε αυτή βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς σωφρονιστικής ομηρίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δ. Μπαλτά που του αρνούνται τη χορήγηση άδειας την οποία δικαιούται με το σκεπτικό ότι βρίσκεται στη φυλακή τύπου Γ’, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ούτε εμπίπτει τυπικά σε αυτήν την κατηγορία αλλά ούτε βρίσκεται σε πτέρυγα τύπου Γ’. Χαρακτηριστική είναι επίσης η σαδιστικής έμπνευσης απαγόρευση συσκευών Mp3 player και USB stick - τα οποία επιτρέπονται σε όλες τις φυλακές - που είναι τα μοναδικά μέσα με τα οποία οι κρατούμενοι μπορούν να ακούνε μουσική δεδομένου ότι στο σημείο που είναι χτισμένη η εν λόγω φυλακή, το ραδιόφωνο πιάνει μόνο το δεύτερο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας. Από τις ακτίνες τύπου Γ’ έχουν επίσης αφαιρέσει ακόμα και το μονόζυγο που είναι απαραίτητο για τη σωματική άσκηση και εκτόνωση των κρατουμένων, με την υπηρεσία της φυλακής να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης επ’ αυτού στην αστυνομία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Συγγενής αγνοούμενου: Το ελληνικό προξενείο μας ρώτησε γιατί ήρθαμε στην Ιταλία
«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;», κατήγγειλε συγγενής αγνοούμενου της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic
Τη στιγμή που το θρίλερ με τους αγνοούμενους και τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζεται, από το Μπάρι της Ιταλίας με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η συγγενής αγνοούμενου του Norman Atlantic, Ελένη Θεοδωρίδου, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία κατά του ελληνικού προξενείου στη Ρώμη. Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου υποδέχθηκε τους περίπου 20 Έλληνες που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους, λέγοντας: «Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο εκπρόσωπος τους τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;». Αγανακτισμένη και ταλαιπωρημένη, η νεαρή γυναίκα δήλωσε πως η ίδια και οι υπόλοιπες οικογένειες αγνοουμένων δεν εμπιστεύονται πια κανέναν, καθώς «κάθε ημέρα τα πράγματα λέγονται διαφορετικά. Σήμερα θα γυρίσουμε τα νοσοκομεία της Ιταλίας ένα-ένα και οι διοικητές θα μας δίνουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας από το Norman Atlantic». Η κυρία Θεοδωρίδου απελπισμένη συμπλήρωσε: «Οι σωματικές αντοχές μας εγκαταλείπουν σιγά-σιγά και η φωνή που είχα να φωνάζω για βοήθεια εξαντλείται. Δεν κοιμόμαστε». Την ίδια ώρα, εξήγησε πως όταν οι συγγενείς καλούσαν στα τηλέφωνα των αγαπημένων τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτά ήταν απενεργοποιημένα. Από τη στιγμή, όμως, που έφτασαν στην Ιταλία, τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν και έπειτα από λίγο έμπαινε σε λειτουργία ο τηλεφωνητής. «Τα κινητά χτυπούσαν δύο φορές και μετά έβγαινε ο τηλεφωνητής. Όταν το ανακαλύψαμε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε εδώ. Πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν κάηκε μαζί με το κινητό, δεν κάηκε μέσα στο φορτηγό του. Σημαίνει ότι δεν είναι στη θάλασσα αν το κινητό χτυπάει», τόνισε και κάλεσε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τις αστυνομικές αρχές να τους εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. Την ίδια στιγμή, η κυρία Θεοδωρίδου αποκάλυψε πως σε επικοινωνία που είχε η ίδια με το ελληνικό προξενείο στην ιταλική πρωτεύουσα, ρωτώντας αν εκπρόσωπος επισκέφθηκε νοσοκομεία της χώρας αναζητώντας για τυχόν τραυματίες της απάντησαν: «Δεν είναι δική μας δουλειά». Φανερά οργισμένη και με όση δύναμη της απέμεινε τόνισε: «Δε θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τους ανθρώπους μας νεκρούς ή ζωντανούς. Από εδώ δε θα φύγουμε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός
Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη στην Αττική. Δεν προέβαλε αντίσταση
Ιανουάριος 03 2015 15:45
Συνελήφθη ο καταζητούμενος, Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Ο Ξηρός, συνελήφθη σε γιάφκα στην Ανάβυσσο και ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση. Αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεργασία ΑΝΕΛ με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015, 15:43
Σε συνεργασία με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος Ευάγγελο Τσιομπανίδη και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Διογένη Παπλιάκα και Μαγδαληνή Κοντογιάννη. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων Βουλευτών Παναγιώτης Σγουρίδης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Στηρίζει» Παπανδρέου ο γελοιος κλοουν Γκλέτσος
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015, 12:47
Τη «στήριξή» του στον γελοιο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος υπό την ηγεσία του, εξέφρασε ο αλλος γελοιος δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. «Θεωρούμε εξαιρετικά σοβαρή την απόφαση να βρεθεί ενώπιον των συμπολιτών του και να ζητήσει την ετυμηγορία. Γνωρίζοντας ένα απαίσιο παρασκήνιο, προδοσία εκ των έσω από συγκεκριμένο πρόσωπο/α, πιστεύουμε ότι θα πει την απόλυτη αλήθεια στον λαό» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Τελεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκαρσονιερα με 3.000 ευρω! Ακινητα μισοτιμης, και σε 240 ατοκες δοσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 2034 (και αν) η ανεργια σε πτο κρισης επιπεδα. Απογοητευση από τον ΟΟΣΑ και την Διεθνη Οργανωση Εργασιας. Ζητουνται εκτακτα μετρα για τη φτωχεια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασφαλιστικο. Φωρτωνονται άλλη μια δεκαετια οι ενστολοι. Αυξηση οριων ηλικιας συνταξιοδοτησης. Θα πρεπει πλεον να εχουν συμπληρωσει 40 χρονια υπηρεσιας, η το 60ο ετος της ηλικιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ιμαμης» στην Αθηνα ηθελε τζιχαντ και απελαθηκε
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με νεες μεθοδους φευγουν οι καταθεσεις στο εξωτερικο.
Αδειαζουν τις τραπεζες. Σηκωσαν το Δεκεμβριο 2,5 δισεκατ ευρω.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραγωδια Norman Atlantic. Εχουμε τα καλυτερα ελικοπτερα αλλα… δεν πετανε
Γιατι κανεις δεν μιλαει για τα Super Puma? Mονο 2 στα 12 πετανε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλυπτεται ο ρολος του Ισραηλ στη συριακη κριση. Ισχυρες ενδειξεις εμμεσης και αμεσης συνεργασιας με τους τζιχαντιστες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εξοδος της Ελλαδας από το ευρω θα οδηγησει την Ευρωπη σε χρεοκοπια, γραφει η μεγαλη ισπανικη εφηξμεριδα El Pais.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα μονο πρεπει να φοβομαστε. Να μην ξαναγυρισει η δεξια, και όχι να μην ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιωργακης εφτιαξε νέο κομμα για να γλιτωσει τα 140.000.000 ευρω που χρωσταει το ΠΑΣΟΚ στις τραπεζες. Προσπαθει να φορτωσει στο Βενιζελο τα λεφτα που σπαταλησε
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΛΑΚΙΤΣΑ...
Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού έδωσε και πάλι την ευκαιρία για χαβαλέ. Κι αυτό είναι -όπως και να το κάνουμε- εξαιρετικά προβληματικό.
Μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να έχει την όποια άποψη για τον Ξηρό, για τη δράση του, για τη συμπεριφορά του. Αν δεν τον γνωρίζει, όμως, ας είναι κάπως μετρημένες οι αντιδράσεις. Τον Χριστόδουλο (τον "Πατρίδα", όπως τον λέγαμε τότε) τον γνωρίζω από τα χρόνια που ήταν στο ΚΚΕ (μ-λ) και βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες των οικοδόμων. Στον Ρήγα και στην Πανελλαδική εγώ τότε, γνώρισα έναν άνθρωπο μαχητικό και συνάμα βαθιά σεμνό και ανιδιοτελή. Τον συναντούσα επί χρόνια κατόπιν, όταν αποσύρθηκε από τη δημόσια δράση και συνέχισα να εκτιμώ το ήθος του. Ήταν από τους ελάχιστους που έφυγαν από το οργανωμένο κομμουνιστικό κίνημα χωρίς να βρίζουν και να πετάνε λάσπη. Τον υπερασπίστηκα στη δίκη του στο Εφετείο το 2006 και το ίδιο θα έκανα και πάλι αν χρειαζόταν. Γιατί μπορεί να διαφωνώ με τη μορφή αγώνα που επέλεξε, αλλά σέβομαι την αποφασιστικότητα που είναι αναγκαία για κάτι τέτοιο, το τεράστιο ρίσκο που ανέλαβε και τους κινδύνους με τους οποίους αναμετρήθηκε και συνεχίζει να αναμετριέται. Λίγη σεμνότητα από όσους δεν έχουν κάνει ένα βράδυ σε κρατητήριο, δεν έχουν φάει μια σφαλιάρα από μπάτσο...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμιο ρεκόρ για το κομμα ΓΑΠ: 7000 μπινελικια σε 7 ώρες! Δεν έχει προηγούμενο το πανηγύρι στο Facebook... Άσε που κάνει τον γαμπρό του Μπακατσέλου -που ο ίδιος διόρισε- να φαίνεται συμπαθητικός στους πασοκους
Ότι και να γράψουμε ειναι λίγο… Αυτό που γινεται στην σελιδα του κόμματος Παπανδρέου, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. 7,000 υβριστικά σχόλια σε 7 ώρες και ακόμα δεν εχει γινει η... επίσημη ανακοίνωση του κόμματος! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμποδίζουν φαντάρους στην Κύπρο να έρθουν για να ψηφίσουν!
Για μια ακόμη φορά η 35η Μοίρα Καταδρομών έρχεται στο προσκήνιο. Είναι η μονάδα που έγινε γνωστή το καλοκαίρι μέσω του βίντεο που αποκάλυπτε τη φασιστική εκπαίδευση, τις βωμολοχίες και τις βιαιοπραγίες των εκπαιδευτών. Αυτή τη φορά έρχεται να αποδείξει ότι για το ελληνικό στρατό και ιδιαίτερα για τις Ειδικές Δυνάμεις η ψήφος δεν είναι δικαίωμα ή καθήκον του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αλλά αντικείμενο τρομοκρατίας. Όπως μας καταγγέλλουν γονείς των φαντάρων που υπηρετούν εκεί πρόσφατα ανακοίνωσαν ορισμένα στελέχη ότι ο επαναπατρισμός όσων τον δικαιούνταν δε θα γίνει άμεσα λόγω εκλογών (!) και ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Επίσης τους έδωσαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις εκλογές. Τους ανέφεραν ότι όσοι υπογράψουν θα μείνουν εκεί και δε θα μπορούν να ψηφίσουν καθώς στην Κύπρο δε θα φτιαχτεί εκλογικό τμήμα για τους φαντάρους ενώ όσοι αρνηθούν θα πάρουν 5 μέρες υποχρεωτική άδεια και θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα. Επίσης τρομοκρατούν τους φαντάρους ότι τον επόμενο μήνα θα τους λιώσουν στα καψόνια! Το ζήτημα πάντως της ψήφου των φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ ισχύει για όλα τα στρατόπεδα της Κύπρου. Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των μονάδων να πάρουν μέτρα απέναντι στη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Επίσης το ΓΕΣ πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσουν οι φαντάροι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Το ζήτημα της ψήφου δεν είναι ζήτημα τρομοκράτησης ή επιλογής, αλλά από τα βασικότερα δικαιώματα και καθήκοντα του πολίτη. Επίσης, αν τίθεται θέμα αδείας για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, πρέπει το ΥΠΕΘΑ να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων είτε με δωρεάν κατάσταση επιβίβασης είτε με C130. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να μπουν εμπόδια ή να καταλήξει η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία υπόθεση όσων έχουν να πληρώσουν το ταξίδι στην Ελλάδα. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: θα είχε ενδιαφέρον να ακολουθούσε μια κοινωνιολογική έρευνα στο βαθμό που υπάρξουν εκλογικοί κατάλογοι για τους στρατευμένους και τα στελέχη που υπηρετούν στην Κύπρο, ιδιαίτερα στις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, ώστε να αξιολογηθεί η διείσδυση της ναζιστικής ακροδεξιάς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων Παλαιστινίων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης
Σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση που φέρνει στη δημοσιότητα παλαιστινιακή οργάνωση, το 40% των παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής, που κρατούνται σε κέντρα κράτησης του Ισραήλ, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων International Middle East Media Centre, περίπου 600 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τον Ιούνιο του 2013 και έχουν οδηγηθεί σε φυλακές του Ισραήλ. Οι καθημερινές επιχειρήσεις συλλήψεων εις βαρος νεαρών στη Γαζα συνιστούν μια συλλογική τιμωρία εις βάρος των Παλαιστινίων που ζουν στην Ιερουσαλήμ, σημειώνει οργάνωση φυλακισμένων Παλαιστίνιων, γνωστή ως PCC. Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, το 40% των ανήλικων φυλακισμένων, δηλαδή περισσότερα από 200 παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της σύλληψης ή ανάκρισής τους από τις ισραηλινές αρχές. O Mufeed al-Haj, δικηγόρος της οργάνωσης, τονίζει, άλλωστε, πως κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής, σημειώνονται συχνά και άλλες παραβιάσεις, όπως νυχτερινές έφοδοι στα σπίτια οικογενειών, άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας αλλά και παραβίαση νόμων που ισχύουν για την προστασία των ανηλίκων. Για παράδειγμα, οι ανακρίσεις παιδιών οφείλουν να πραγματοποιούνται ενώπιον των κηδεμόνων τους, κάτι που σπάνια συμβαίνει στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. «Οι ισραηλινές αρχές αδιαφορούν συχνά για τους νόμους και συλλαμβάνουν Παλαιστινίους ακόμη και χωρίς εντάλματα», επισημαίνει ο al-Haj στο επισήμο παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA. Σημειώνεται πως το Μάρτιο του 2013, η Unicef, με έκθεσή της, ισχυριζόταν πως η κακομεταχείριση ανήλικων Παλαιστινίων στα ισραηλινά κέντρα κράτησης είναι «εκτεταμένη, συστηματική και θεσμοποιημένη». Στην έκθεση γινόταν εκτενής αναφορά σε «σκληρές, απάνθρωπες και εξευτελιστικές πρακτικές» των ισραηλινών αρχών.