Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευη 30 Ιανουαριου 2015


Απελευθερώθηκε η πορτορικανή Άνα Μπελέν Μόντες, που είχε συλληφθεί το 2001 με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Κούβας ενώ εργαζόταν στο Πεντάγωνο. Άλλο ένα βήμα στα πλαίσια της αποκατάστασης των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Washington Post: Να μάθει από το παρελθόν της η Γερμανία και να μειώσει το χρέος της Ελλάδας
Η Γερμανία να μειώσει το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε για την ίδια το 1953
Καταστροφή για την Γερμανία θα ήταν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, αν η Ελλάδα υποχρεωνόταν να αποκηρύξει τα χρέη της και να βγει από την Ευρωζώνη καθώς μια τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης. Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης, κρίνοντας πως είναι καιρός η Γερμανία να θυμηθεί το δικό της "αμαρτωλό" δημοσιονομικό παρελθόν. Το άρθρο του Χάρολντο Μέρισον τονίζει πως «Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, «η Γερμανία, μολονότι έχει κατανοήσει τα διδάγματα από τα λάθη που διέπραξε τον 20ό αιώνα, δεν φαίνεται να διδάσκεται από το κόστος που ενέχει η προσκόλληση στη δημοσιονομική ορθοδοξία, παρά το γεγονός ότι η ευημερία της οφείλεται στην απόφαση των αντιπάλων της κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που επέτρεψε στη μεταπολεμική Δ. Γερμανία να διαγράψει το ήμισυ των χρεών της. Μετά την κατάρρευση του 2008, η Γερμανία, ως η κυρίαρχη οικονομία της Ευρώπης και η σημαντικότερη πιστώτρια χώρα, υποχρέωσε τις χώρες της μεσογειακής Ευρώπης και κυρίως την Ελλάδα να λεηλατήσουν τις ίδιες τις οικονομίες τους για να αποπληρώσουν τα χρέη τους». Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «η επιμονή της Γερμανίας οδήγησε στη συρρίκνωση της Ελλάδας στο επίπεδο της Μεγάλης Ύφεσης των ΗΠΑ. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπέρασε το 50%, η οικονομία βυθίστηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα, δόθηκαν, είτε για την κάλυψη των επιτοκίων, είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ΄αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν μία νέα κυβέρνηση, η οποία διεκδικεί την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της ΕΕ αντέδρασαν σθεναρά στις όποιες αλλαγές. Ευτυχώς για τη Γερμανία, οι δικοί της πιστωτές είχαν υιοθετήσει διαφορετική στάση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος, το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία κατά την προναζιστική Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Δ. Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες, αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές. Με τη συγκατάθεση όλων των μερών, η συμφωνία του Λονδίνου και οι διαδοχικές τροποποιήσεις της, κατέστησαν τη Γερμανία ισότιμη με τους πιστωτές της, διαθέτοντας τη δυνατότητα, την οποία χρησιμοποίησε κατά καιρούς, να απορρίπτει τους όρους των πιστωτών και να εμμένει σε νέες διαπραγματεύσεις». Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζαν την ιστορία τους».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περιήγηση Μνήμης Ολοκαυτώματος
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης διοργανώνουν περιήγηση στην πόλη, με αφορμή την επέτειο των 70 ετών από την απελευθέρωση του Άουσβιτς. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας: «Ξεκινάμε από τον Παλιό Σταθμό, απ’ όπου ξεκίνησαν τα τρένα του θανάτου που ξεκλήρισαν την εβραϊκή κοινότητα της πόλης. Περπατάμε και θυμόμαστε στιγμές της καταστροφής αλλά και της ζωής των Εβραίων της πόλης, καθώς και γενικότερα της Κατοχής. Καταλήγουμε στην πλατεία Ελευθερίας, τόπο μαρτυρίου χιλιάδων συμπολιτών μας». Αυτή την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, με οδηγό-αφηγητή τον Γιάννη Γκλαρνέτατζη. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 12.30 και θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πιο άτυχος φαντάρος
Ρεκόρ... ατυχίας για τον γιο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου. Πριν μερικές εβδομάδες, ο Ήσυχος τζούνιορ μετατέθηκε σε ακριτική και μάχιμη μονάδα -και, συγκεκριμένα, στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης- που αποτελεί «πίκρα» για όλους τους φαντάρους, καθώς βρίσκεται στην... άκρη του θεού. Και το χειρότερο είναι πως πλέον, ο Κώστας Ήσυχος γνωρίζει πως τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του και έτσι, δεν μπορεί να κάνει «ρουσφέτι» και να φέρει τον γιο του στην Αθήνα, καθώς κάτι τέτοιο θα εναντιωνόταν στις οδηγίες που έδωσε στα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Νίκος Ήσυχος θα πάρει απολυτήριο από την Μεγίστη, θέλοντας και μη...
Σχολιο.- Κώστας Ήσυχος: "Δεν τίθεται θέμα "ρουσφετιού" όχι επειδή όπως λέει ο Τυπος "τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα" επάνω μας, αλλά επειδή είναι θέμα ηθικής, η οποία βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στις παραδόσεις της αριστεράς".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες... σπρώχνουν με κάθε τσυμμετοχή του νεοταξικού μνημονιακού εκτρώματος στην κυβέρνηση!
Σουλτς. «Προτιμοτερη η συνεργασια με Ποταμι από ΑΝΕΛ» Κωλογερμαναρά, με πιο δικαίωμα θέλεις να κάνεις κρίση για το ποιος θα πρέπει να είναι στη δική μας κυβέρνηση; Σας πονάει ο Καμμένος; Δεν είναι στις λίστες πληρωμών σας και ψάχνετε Χριστοφοράκους...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν. Χουντής: Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
«Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής. «Ανάλογες αντιδράσεις, λόγω των συνεπειών των κυρώσεων, έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ» σημειώνει ο κ. Χουντής και προσθέτει: «Τις ενστάσεις μας, επί της ουσίας πια θα τις διατυπώσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Υπάρχει μια βιασύνη ορισμένων κρατών-μελών, αυτή η βιασύνη αποτυπώθηκε στη δήλωση με την οποία η νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της... καθώς εξεδόθη ανακοίνωση-δήλωση των αρχηγών των κρατών, χωρίς να ενημερωθεί η Ελλάδα ή χωρίς να πάρουν τη γνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού. Ήξεραν ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση και μπορούσε να ληφθεί υπόψη και η γνώμη του πρωθυπουργού», τονίζει ο κ. Χουντής.
ΣΧΟΛΙΟ.- Συνυπολόγισε και την απάντησή του στον Τσίπρα όταν του πρότεινε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας "Αλέξη, καλύτερα να μη διοριστώ βουλευτής, αλλά να εκλεγώ"! Που δεν είδε το φως της δημοσιότητας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξάνονται οι πιέσεις
Αμέσως μετά την συνάντησή τους, ο Μάρτιν Σούλτς εμφανίστηκε σε αρκετά μέσα ενημέρωσης αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων αρκετά καυστικός όσον αφορά το πλαίσιο το οποίο θέτει ο κ. Τσίπρας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι στην Ευρώπη των 28 «στο τέλος πάντοτε γίνονται οι αναγκαίοι συμβιβασμοί». Σημειώνει, ακόμη, ότι πολίτες ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και προτρέπει τον έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθεί σε αυτό κι όχι στη συζήτηση περί της κατάργησης της τρόικας. Ο ίδιος εκφράζει έντονο προβληματισμό για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, καθώς εκτιμά ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι καλός οιωνός για «ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ήταν κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, ενώ τόνισε επανειλημμένως ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τις προτάσεις του κ. Τσίπρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχει σημασία ποιος είναι αυτός που κάνει κριτική…
Αναφερθήκαμε και χθες στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση εξαιτίας της νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει. Αφορμή των επιθέσεων αυτών στάθηκε η διαμαρτυρία της να αναγνωρίσει απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που έγινε ερήμην της Ελλάδας, ενώ συνεχίστηκαν και χθες, μετά από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο οποίο ο έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς κατόρθωσε να αποσυρθεί το αρχικό προσχέδιο απόφασης που πρόβλεπε τη λήξη πρόσθετων μέτρων κατά της Ρωσίας. Όλα αυτά γνωστά και οι κριτικές θεμιτές, όταν προέρχονται από υποστηρικτές των προηγούμενων κυβερνήσεων που συναινούσαν στη στήριξη των νεοφασιστών του Κιέβου. Αυτοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι διαταράσσει την ενότητα της Ε.Ε., ακολουθώντας τυχοδιωκτική πολιτική. Κριτική, όμως, γίνεται κι από κάποιους που αδιαφόρησαν ένα χρόνο τώρα για το ζήτημα της Ουκρανίας, μιλώντας γενικά κι αόριστα για «ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις», χωρίς να παίρνουν συγκεκριμένη θέση. Που δεν αντέδρασαν όταν στην εξουσία στο Κίεβο ανήλθαν οι νεοφασίστες και ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι αντιφασίστες μαχητές του Ντονμπάς. Και εντελώς ξαφνικά, άρχισαν να ενδιαφέρονται και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως… υπήρξε υποχωρητική απέναντι στην Ε.Ε.! Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη κατηγορία. Αριστερών, ακόμη και ενταγμένων στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχοντας πανηγυρίσει για την «εξέγερση της Μαϊντάν» έκαναν πως δεν έβλεπαν κατόπιν ούτε τους νεοφασίστες και το προγκρόμ που εξαπέλυσαν κατά κομμουνιστών και εθνικών μειονοτήτων, ούτε την αντιφασιστική Αντίσταση, που δεν δίσταζαν να τη χαρακτηρίζουν όργανο του Πούτιν. Αυτοί επίσης αντιτάσσονται στη νέα εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Απόψεις είναι αυτές και οι απόψεις είναι και θεμιτές και σεβαστές. Μέχρι το σημείο όμως που δεν μετατρέπονται σε πρόκληση. Γιατί είναι πρόκληση να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ πανεπιστημιακός και μέλος της Κ.Ε. του για να εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών και μεγάλου μέρους των μελών και ηγετικών στελεχών του κόμματος, με όρους πλήρους απαξίωσης και με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνουν υπονοούμενα πως πρόκειται για ακροδεξιών τάσεων υπερπατριώτες. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος αυτός προκαλεί, πετώντας λάσπη (το έκανε και την περίοδο των ευρωεκλογών, λιντσάροντας και εξυβριζοντας δημοσίως μια γυναίκα Ρομά, προτεινοντας να υποστηριχτουν τουρκοι πρακτορες), μήπως να σκεφτόταν πως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σεμνός και συμμαζεμένος; Ή χρειάζεται να του θυμίσουμε τη συμμετοχή του σε κάποιο Συνέδριο του ΝΑΤΟ, κάπου στην Αλβανία το 2006, και το εισηγητικό του κείμενο που δημοσιεύτηκε από την «Επιστήμη του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», στον τόμο 27 της σειράς Ε «Ανθρώπινες και κοινωνικές δυναμικές»; Για να ξέρουμε από ποια σκοπιά μιλάει ο κ. καθηγητής. Αν είναι από την ίδια που μιλούσε στο Συνέδριο του ΝΑΤΟ, ε! Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο μαζί του!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ – Καταγγελίες για νέες μειώσεις ενόψει επαναφοράς στα 751 ευρώ
«Η εταιρία PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ, η οποία επέβαλε εις βάρος των εργαζομένων της όλες τις μνημονιακές επιταγές, θορυβημένη από τις πρόσφατες εξαγγελίες του νέου Υπουργού Εργασίας, περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751ευρώ, καθώς και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έσπευσε να ζητήσει και νέα μείωση σε ποσοστό 15% με 20% από τους παλιούς κυρίως εργαζόμενους της, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μικτά και άνω» αναφέρεται σε ανακοίνωση τουΣωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker ΕΛΛΑΣ». Στην ανακοίνωση του Σωματείου, η οποία κοινοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ( ΟΙΥΕ ), «η μείωση αυτή του μισθού που επιχειρείται σήμερα ακολουθεί τη μείωση που επέβαλε η επιχείρηση τον περασμένο Γενάρη μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και σε ποσοστό 7% σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της, οι οποίοι μετά από πίεση αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν, προκειμένου να μην απολυθούν και οδηγηθούν στην ανεργία». Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην «PraktikerΕΛΛΑΣ» «Η εταιρία PRAKTIKER εν μέσω κρίσης αποκόμισε μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και κατόρθωσε να ηγείται και να αποτελεί για άλλη μια χρονιά τον leader στο λιανεμπόριο. Είναι αδιανόητο για μια κερδοφόρα εταιρεία να μοιράζει για τρίτο μήνα bonus στους εργαζόμενους της και παράλληλα να ζητάει συναίνεση για να μειώσει τους μισθούς κυρίως των παλιών εργαζομένων της, που τη στήριξαν επί σειρά ετών και την κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου. Καταγγέλλουμε την παράνομη και αλλοπρόσαλλη αυτή ενέργεια της εταιρείας που στόχο έχει να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη της και παράλληλα να μειώσει το λειτουργικό της κόστος εις βάρος των εργαζομένων της Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας την άμεση παρέμβασή του και τον έλεγχο από τις οικείες Επιθεωρήσεις Εργασίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
έχω καταγράψει την άποψη μου τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την στηρίζω, δίχως να γίνομαι μίζερος αν δω κάποια πράγματα σωστά. Αυτό όμως να στενοχωρίεσαι, γιατί ένα κομμάτι του λαού χαίρεται για την πτώση των δολοφόνων , γιατί ένα κομμάτι του λαού χαίρεται γιατί βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με βγάζει από τα ρούχα μου. Δεν χρειαζόμαστε να κουνάμε το δάκτυλο δασκαλίστικα και να λέμε σας τα λέγαμε, δεν μας ακούγατε, καλά να πάθετε. Λες και ο κόσμος είχε αυταπάτες από το ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας τον σοσιαλισμό από αυτόν. Ακόμη και το 1/10 να πράξει εκεί που έχει φτάσει ο λαός θετικά το δει. Όποτε ας αφήσουμε το κούνημα του χεριού. Αν θεωρούμε πως έχουμε κάτι να πούμε και κυρίως να πράξουμε, ας το κάνουμε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Κομπάνι δεν ανεμίζουν πια οι σημαίες του ISIS! Και όλο το Κουρδιστάν πανηγυρίζει.
Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών. Αυτό που φάνταζε ως θαύμα, όταν όλα τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν προς τα εκεί και η δραματική κατάσταση των υπερασπιστών του κορυφωνόταν, έγινε τελικά πραγματικότητα. Μετά από χιλιάδες στιγμές αγωνίας, από τότε που για πρώτη φορά οι μαύρες σημαίες των ισλαμοφασιστών του ISIS πλησίασαν στους λόφους γύρω από την πόλη. Αλλά και μετά από χιλιάδες στιγμές υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και χαράς, για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG-YPJ που όχι μόνο άντεξαν, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν κομμάτια της πόλης. Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης, οι Κούρδισσες αντάρτισσες, ύψωσαν την δική τους σημαία στο λόφο Μιστενούρ, σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της πολύμηνης πολιορκίας της πόλης του Κομπάνι.
Ο λόφος του Μιστενούρ Ο στρατός των ISIS κατείχε το λόφο του Μιστενούρ εδώ και αρκετούς μήνες. Ο συγκεκριμένος λόφος είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία για τον έλεγχο του Κομπάνι, μιας και εποπτεύει τους δρόμους προς το Χαλέπι (Συρία) και τους δρόμους προς την περιοχή της Ράκκα (πρωτεύουσα των τζιχαντιστών) από όπου περνούσαν οι ενισχύσεις και ο ανεφοδιασμός των τμημάτων του στρατού του ISIS που πολιορκούσαν την πόλη. Μετά από πολλά, αγωνιώδη επεισόδια, το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιανουαρίου, όταν ο λόφος απελευθερώθηκε και πέρασε στις δυνάμεις των Κούρδων. Οι μάχες που είχαν προηγηθεί όλους τους προηγούμενους μήνες για την κατάκτησή του, υπήρξαν επικές. Εκεί, λίγους μήνες πριν, τον περασμένο Οκτώβρη, η μαχήτρια του στρατού των YPG-YPJ Arin Mirkan, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας. Η Arin, μητέρα δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια μίας από τις αντεπιθέσεις και προσπάθειες απελευθέρωσης του λόφου, ζώστηκε με εκρηκτικά και θυσιάστηκε, παίρνοντας μαζί της όμως και αρκετούς από τη συμμορία των ISIS. Το Μιστενούρ έτσι πέρα από στρατηγικής σημασίας σημείο, μετατράπηκε και σε καθολικό σύμβολο του ίδιου του ηρωικού πολύμηνου αγώνα, δίνοντας άλλο τόνο στην ανάγκη απελευθέρωσής του.
Πανηγυρισμοί σε ολόκληρο το Κουρδιστάν Ήδη από τις 25 του Γενάρη, όταν από το επιτελείο των ανταρτών του Κομπάνι ήρθε το πρώτο μήνυμα “ η νίκη είναι πολύ κοντά”, οι δρόμοι του τουρκικού Κουρδιστάν γέμισαν. Και όταν τελικά, την επομένη, έφτασε η επίσημη ανακοίνωση από το διοικητήριο του στρατού των YPG-YPJ, οι ίδιοι δρόμοι πλημμύρισαν με χαρούμενους και περήφανους ανθρώπους. Στις 26 του Γενάρη λοιπόν μια ξέφρενη γιορτή ξεκίνησε. Χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν τη νίκη. Ξεκίνησαν άτακτες πορείες στην πλατεία του “σταθμού” της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ της πολυπληθέστερης πόλης του τουρκικού Κουρδιστάν και άτυπης πρωτεύουσάς του. Η δημαρχεία που ανήκει στο φιλοκούρδικο κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), κάλεσε τους πολίτες σε επίσημους εορτασμούς την επόμενη (27/1) αλλά τίποτα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τους χιλιάδες του κόσμου, που είδαν την ελπίδα και την ελευθερία να έρχεται πιο κοντά. Όσο έφταναν τα μηνύματα νίκης, τόσο βούλιαζαν οι δρόμοι… Μετά από αυτά τα μηνύματα νίκης όμως χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους, όχι μόνο στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας, αλλά σε όλη τη χώρα. Στην Ίστανμπουλ, έγιναν δυο πολύ μεγάλες πορείες στο Ταξίμ και στο Καντίκιοι , τις οποίες η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει με δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις. Οι διαδηλωτές όμως δεν έκαναν πίσω. Από το μεσημέρι της 26ης μέχρι το βράδυ οι διαδηλωτές στο Καντίκιοι ήταν στους δρόμους και φώναζαν συνθήματα. Σε όλες τις πόλεις του τουρκικού Κουρδιστάν, οι πανηγυρισμοί μέχρι και τώρα δεν έχουν σταματήσει. Ανεμίζοντας κουρδικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα για το στρατό των YPG-YPJ ,για το Κουρδιστάν, για την ελευθερία και τον Οτσαλάν. “Jin, Jiyan,Azadi” (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία) ακουγόταν σε όλους τους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ, της Ούρφα, της Μάρντιν, του Αντέπ. Και στα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν, η είδηση της απελευθέρωσης του Κομπάνι, σκόρπισε την αισιοδοξία. Και οι πανηγυρισμοί δεν άργησαν να φτάσουν από το Ντιάρμπακιρ της Τουρκίας και τα υπόλοιπα καντόνια στη Συρία, μέχρι την Τεχεράνη και τη Μαχαμπάντ (Ιράν) και ως την Ερμπίλ (Ιράκ). Και κάπως έτσι έγινε αντιληπτό ένα στοιχείο που μέσα στη φλόγα της μάχης ίσως δεν είχε γίνει ξεκάθαρο.Είναι μάλλον η πρώτη φορά, που με τέτοιο τρόπο οι Κούρδοι και από τα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν έρχονται τόσο κοντά. Η πρώτη φορά που ενωμένοι πολεμούν. Είναι η πρώτη φορά που ακόμα και ισλαμιστές κούρδοι, καταλαβαίνουν πως οι ISIS, η Τουρκική Χεζμπολάχ (δεν έχει καμία σχέση με την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου) είναι εχθροί τους και εχθροί της ελευθερίας, ανθρωπότητας. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του PKK και την αύξηση της επιρροής του στη συνείδηση όλων των Κούρδων πιθανόν να αποτελέσει ένα κεκτημένο που δεν θα χαθεί εύκολα και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα. Παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο Μπαρζανί (ηγέτης του Ιρακινού Κουρδιστάν, αμερικανόφιλος, συντηρητικός πολιτικός) προσπαθεί να καρπωθεί τις μεγάλες μάχες και το κλίμα ενότητας των Κούρδων και να προσεταιριστεί τα αυτόνομα καντόνια της Ροζάβα, είναι αυτή τη στιγμή σαφές πως όσοι και όσες πολέμησαν και ο κόσμος που στηρίζει των δίκαιο αγώνα τους για Γη και Ελευθερία, δεν φαίνονται πρόθυμοι να εμπιστευτούν το μέλλον τους σε βραχυπρόθεσμα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων και διεφθαρμένων πολιτικών. Οι στρατοί των YPG-YPJ και το PKK, άλλωστε συζητούν πλέον σε άλλη βάση με τη διεθνή κοινότητα, αλλά και (κυρίως) με τους λαούς των περιοχών.
Υποχώρηση αλλά και ενόχληση από Ερντογάν, Νταβούτογλου. Ακόμα και η κυβέρνηση Ερντογάν, που αν και δεν το παραδέχεται στήριξε και στηρίζει το στρατό των ISIS(μάλιστα το τελευταίο διάστημα που οι τζιχαντιστές υποχωρούσαν καταγγέλθηκε επανειλλημένως ότι δέχτηκαν βοήθεια από συνοριακές μονάδες του τούρκικου στρατού) , έδειξε να κάνει ένα βήμα πίσω μπροστά στην είδηση της νίκης. Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, στο Ντιγιάρμπακιρ, δήλωνε “είμαστε μαζί με το Κομπάνι” μια μέρα πριν ανακοινωθεί η ολική απελευθέρωση της ηρωικής πόλης. Είναι η ίδια κυβέρνηση που δήλωνε μερικούς μήνες πριν πως “όποιος στηρίζει το Κομπάνι, στηρίζει την τρομοκρατία”, που έκλεισε τα σύνορα για τους πρόσφυγες και την βοήθεια στο Κομπάνι Χτες το πρωί βέβαια ο Ερντογάν, στα πλαίσια της πάγις πολιτικής του, δήλωνε φανερά ενοχλημένος πλέον για τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονταν: «Στη Σομαλία κόσμος πεθαίνει από την πείνα, στη Συρία ο Ασάντ δολοφονεί μικρά παιδιά (…) και όλος ο κόσμος ασχολείται ακόμη με το Κομπάνι…» Και μάλλον, όσον αφορά και αυτή τη δήλωση του Ερντογάν που θα ήθελ το Κομπάνι να ξεχαστει, οι Κούρδοι αλλά και οι «Τούρκοι του Γκεζί», των εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία, του απαντάνε, ότι δύσκολα θα απαλλαγεί από τη νέα ριζοσπαστικοποίηση που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. Η επόμενη μέρα σίγουρα βρίσκει τους Κούρδους, πιο δυνατούς, τους λαούς της ευρύτερης περιοχής και τις δημοκρατικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις εντός τους πιο ισχυρές και με μεγαλύτερη ελπίδα. Βρίσκει την ελευθερία ένα βήμα πιο κοντά…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα συγκινητικό κείμενο, αλλά και μια αποκάλυψη από τον Γιάννη Βαρουφάκη στον προσωπικό του ιστότοπο με τίτλο: Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών. Ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ουσιαστικά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών.
«Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από Έλληνα βοηθό. Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια. Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται «κανονικός», κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές. Έκλεισε με τα εξής λόγια: «Δεν σας ζητώ να κάνετε κάτι για μένα. Εγώ τελείωσα. Σας ζητώ να κάνετε ό,τι μπορείτε για εκείνους που δεν έχουν πέσει ακόμα εδώ που είμαι εγώ μέσα από τις χαραμάδες της κοινωνίας.» Καθώς αργότερα θα μπαίνω στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτομαι τα λόγια αυτά. Ούτε τα spreads, ούτε τα έντοκα, ούτε τα προσυμφωνηθέντα. Αυτά τα λόγια θα σκέφτομαι…».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακάτεμα της μνημονιακής τράπουλας οι «επαναπροσλήψεις» στο Δημόσιο
«Δαπάνες πέρα από τις προϋπολογισμένες του υπουργείου μας δεν θα γίνουν. Σε καμία περίπτωση (δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός). Στη χειρότερη περίπτωση, θα συμψηφίσουμε με την προϋπολογισμένη δαπάνη για τις προσλήψεις.» Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αύξησης των δαπανών για προσλήψεις εργαζομένων στο δημόσιο, διαβεβαιώνοντας ότι θα κινηθεί μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ή προσλήψεις νέων εργαζομένων ή επαναφορά (κάποιων εκ) των απολυμένων, είναι το δίλημμα που θέτει, με το «καλημέρα», ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Αν θέλετε και τα δύο τότε θα κόψουμε από αλλού», λέει. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ανακάτεμα της μνημονιακής τράπουλας με συμψηφισμούς και ανακατανομές, αυστηρά μέσα στα πλαίσιο των δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ που δεν επιτρέπουν μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στο δημόσιο. Μόνο που η τράπουλα – για να θυμηθούμε το σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – είναι σημαδεμένη: προϋποθέτει και επιβάλλει την ισοπέδωση των εργαζομένων, ενώ δεν επιτρέπει παρά μερεμέτια στο μνημονιακό οικοδόμημα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σουλτς: Θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το Ποτάμι
Την πεποίθηση ότι θα ήταν προτιμότερο ο Αλέξης Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Σημείωσε πάντως πως ο πρωθυπουργός είχε άλλη άποψη και «φυσικά τη σεβόμαστε».
Σχολιο.- θα προτιμούσες............να συνομιλήσεις με το mega stavro & ton skai amira? κατά τα άλλα πριν 5 ώρες έλεγες ότι σε ενδιαφέρει η πάταξη της διαπλοκής των συμφερόντων.................. Σοσιαλδημοκράτης ευρωπαίος πολιτικάντης!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας: Δεν πέρασαν οι ψυχροπολεμικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας!
Αποσύρθηκε η πρόταση για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που υποβλήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μετά από την άρνηση του έλληνα υπουργού, Νίκου Κοτζιά, με την οποία συντάχθηκαν και οι ομόλογοί του από την Κύπρο, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Ενώ το Συμβούλιο συγκλήθηκε με σκοπό την έγκριση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. για στήριξη στη νεοφασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, η αντίθεση της Ελλάδας υποχρέωσε στον περιορισμό σε ένα κείμενο συμπερασμάτων το οποίο καταδικάζει τη βία στην Ουκρανία αλλά δεν προχωράει σε λήψη νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας. Ο Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία και ταυτόχρονα για να προληφθεί ένα ρήγμα στις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας. Η στάση αυτή, έκφραση της νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, προκάλεσε ταραχή στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ο οποίος δήλωσε ότι η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και άλλοι υπουργοί, για να υποχωρήσουν κατόπιν και να συμφωνήσουν στη μη λήψη μέτρων κατά της Ρωσίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα δεν πήρε την ανεξαρτησία της το 1827 με την γελοία Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά το 1830, όταν ο Ρώσος στρατάρχης Ντένιτς. κατανίκησε τους οθωμανούς, τους ανάγκασε να υποχωρήσουν και να τραπούν σε φυγή, από την Ρουμανία και σταμάτησε έξω από τα τοίχοι της Κωνσταντινούπολης, και ανάγκασε τον σουλτάνο να υπογράψει τη Συνθηκη της Αδριανούπολης, ότι δίνει ανεξαρτησία στην Ελλάδα, και ότι ο τσάρος είναι ο προστάτης των χριστιανών στα Βαλκάνια. Και δεν διέλυσε την οθωμανική αυτοκρατορία γιατί τον απείλησαν οι άγγλοι και οι γάλλοι. Και από τότε μπήκε στην καθημερινή διάταξη το Ανατολικό Ζήτημα, το γεγονός δηλαδή ότι η οθωμανική αυτοκρατορία είναι νεκρή, ότι ώρα θέλει ο τσάρος την διαλύει, και βασίζεται για την υπαρξή της στα αγγλικά και γαλλικά όπλα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως έγραψε και κάποιος στο Μακελειό του ναζιστη Χίου "η προφητεια του Άγιου Παϊσιου λέει, οι φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούνε από την κοφτερή ανατολή που θα ανατείλει στην πατρίδα μας. Η κοφτερη ανατολη στα αγγλικά λέγεται sharp east δηλαδη σαρπιστ, που αν το διαβάσει ανάποδα είναι Τσίπρας"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξανά δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε μερικώς την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και έτσι η δίκη αναμένεται να επαναληφθεί.
Ιανουάριος 29 2015 19:45
Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά κατηγορούμενοι για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond της εταιρείας Louis Cruises, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 63/2105 απόφασή του έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημ. Δασούλα, αναιρώντας μερικώς την δευτεροβάθμια απόφαση. Έτσι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά θα δικαστούν και πάλι για πλημμελήματα τρία άτομα. Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι καλώς καταδικάστηκε ο Πλοίαρχος για παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων, ενώ αναίρεσε κατά τα λοιπά την εφετειακή απόφαση, κρίνοντας ότι δεν έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά είχαν καταδικαστεί, κατά συγχώνευση ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 5 χρόνια φυλάκισης, για πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, για παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων, για παραβίαση του κανονισμού αποφυγής συγκρούσεων, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με αποτέλεσμα τη βύθιση πλοίου και το θάνατο ανθρώπων. Του είχε επιβληθεί επίσης χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο. Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για το αδίκημα της πρόκλησης σοβαρής εξακολουθητικής θαλάσσιας ρύπανσης από αμέλεια. Επίσης καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο. Στον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, για διατάραξη από αμέλεια υδάτινης συγκοινωνίας, πράξη από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με αποτέλεσμα την πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα, για παραβίαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεως από αμέλεια με αποτέλεσμα τη βύθιση πλοίου και το θάνατο ανθρώπων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ
ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα στο θέμα των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι γεγονός, έχει παρασκήνιο, είναι πλούσιο και γεμάτο ειδήσεις... Το γεγονός ότι το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποφάσισε επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία επειδή η Αθήνα τοποθετήθηκε υπέρ της Ρωσίας στη στάση που τηρούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το Κρεμλίνο το «πιστώνει» στην Ελλάδα και τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως τονίζουν ρωσικές πηγές στο Newsbomb. Σύντομα αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις πέρα από τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την ικανοποίησή τους. Εξελίξεις που θα φέρουν την Ελλάδα ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά όχι απλά για την αποκατάσταση, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της Αθήνας με το Κρεμλίνο. Εκμεταλλεύθηκαν άριστα, λένε οι διπλωματικές πηγές στο Νewsbomb, το τεράστιο κενό που είχε δημιουργήσει ο πρώην πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Μέσα στην άγνοια κινδύνου που είχε ο Αντώνης Σαμαράς και τις συμφωνίες που είχε κάνει να μείνει μακριά από το Κρεμλίνο, άθελά του έστρωσε το χαλί στον Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχει μια καλή φόρμα επικοινωνίας πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα και με το Ρωσικό Ινστιτούτο στρατηγικής και μελετών. Η Μόσχα είναι ενθουσιασμένη από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης με τη συμβιβαστική λύση που προέκυψε χθες (29/1) στις Βρυξέλλες ώστε να μην συμφωνηθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία παρά μόνο η επέκταση εκείνων που ήδη «τρέχουν» για έξι ακόμα μήνες. Οι πρώτες αντιδράσεις και οι πρώτες ειδήσεις από τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχολίαζαν ότι τουλάχιστον η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αντιτάχθηκε και μάλιστα ανάγκασε και άλλες χώρες, αν και όχι τόσο φανερά, να συνταχθούν στη δική της στάση για το ρωσικό εμπάργκο. Πλέον, στο Κρεμλίνο εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν το δικό τους μεγάλο βήμα καλής θέλησης ως προς την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, βάζοντας τέλος στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων και εξαιρώντας από αυτό μόνο την Ελλάδα. Αυτή θα είναι μια πρώτη κίνηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και την Αθήνα θα επιδιώξει να «αγκαλιάσει» και παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα προς την Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να την κατασπαράξουν τα «κοράκια» του ΔΝΤ. Το θέμα αυτό το χειρίζεται προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος και είναι ένα ατού προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά από το ζήτημα των αντί-κυρώσεων λόγω της κρίσης με την Ουκρανία. Οι εξελίξεις, λοιπόν, θα πρέπει να αναμένονται ραγδαίες μετά την πρώτη ηχηρή παρουσία και μια άτυπη «νίκη» της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο χθεσινό ευρωπαϊκό συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Ε.Ε. Και ήδη, η Ρωσία ετοιμάζεται να επισημοποιήσει σύντομα το κάλεσμα Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν στη Μόσχα, ενώ υπάρχει κινητικότητα από Ρώσους επιχειρηματίες για ανανέωση προτάσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο των ρωσικών σιδηρόδρομων Βλαντιμίρ Γιακούνιν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟΝ... ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΚΥΡΙΟ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ!
Ο Τσίπρας έπαιξε με την τέχνη της επικοινωνίας και της δημόσιας εικόνας φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον τεχνοκράτη Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και πίσω από τα φώτα της επικαιρότητας. Βασική διαφωνία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται την τρόικα ως ελεγκτικό μηχανισμό, ενώ αντίθετα ο Ντάισελμπλουμ επιμένει η αξιολόγηση της οικονομίας να γίνει από την τρόικα. Δεν είναι τυχαίο ότι η συνάντηση των δυο ανδρών κράτησε μόνο μισή ώρα σε αντίθεση με τη χθεσινή συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς που κράτησε δύο ώρες! Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών του Eurogroup βγήκε από το Μαξίμου συνοφρυωμένος και σε κακή διάθεση, γεγονός που μαρτυρά πολλά για το τι διεμείφθη μεταξύ τους όταν αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι. Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνοδεύεται στο ταξίδι του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ. Τον κ. Ντάισελμπλουμ υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Ακολουθεί συνάντηση των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Ντάισελμπλουμ και Βίζερ αναμένουν να ακούσουν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τις προθέσεις της αναφορικά με την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και τις προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Οι αντιπλοίαρχοι, Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος, Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξαν τιμητικά δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk. Ο κ. Καμμένος, στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού ΝΗ-90 στην περιοχή των Ιμίων, όπου και έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών ηρώων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι την ώρα που πραγματοποιούσε τη ρίψη στεφάνου ο κ. Καμμένος εμφανίστηκαν τουρκικά F-16, τα οποία προσπάθησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο! Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τα τουρκικά μαχητικά πράγματι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, ωστόσο δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ούτε και παραβίασαν το ελληνικό FIR. Εν συνεχεία, ο κ. Καμμένος μετέβη στην Κρήτη για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα, Εμμανουήλ Μπικάκη, ο οποίος πολέμησε στην Κύπρο, ενώ θα επισκεφθεί και την 133 Σμηναρχία Μάχης. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνίας και ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Δαμαβολίτης. Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αντιπροσωπείες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγγενείς των ηρώων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΡΙΔΗ «ΤΙΝΑΖΕΙ» ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
29/1/2015
Μπροστά στην απειλή της άμεσης διαγραφής τους από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, βρέθηκαν την Πέμπτη (29/1/2015) ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το χρόνο ειδίκευσής τους, όμως παρέμεναν στην υπηρεσία με συμβάσεις παράτασης, συμπληρώνοντας στην ουσία τα δραματικά κενά στο ΕΣΥ. Ο προηγούμενος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε στις 15 Ιανουαρίου, 10 ημέρες πριν τις εκλογές, τροποποίησε την υφιστάμενη διάταξη, ορίζοντας ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί μπορούν να παραμένουν στη θέση τους μέχρι και την ημερομηνία κτήσης του τίτλου ιατρικής ειδικότητας. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες ειδικευόμενοι οι οποίοι έχουν λάβει τον τίτλο ειδικότητας όμως έκαναν χρήση της παράτασης μέχρι η θέση να επαναπροκηρυχθεί και να πληρωθεί από επόμενο ειδικευόμενο, βλέπουν άμεσα την πόρτα της εξόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, ήρθε σήμερα εντολή στο γραφείο προσωπικού από το υπουργείο Υγείας για άμεση διαγραφή τουλάχιστον 10 ειδικευόμενων γιατρών, με τη σημείωση ότι «ήδη παρανομείτε» βάσει της Υπουργικής Απόφασης Βορίδη. Αυτό σημαίνει ότι τινάζονται στον αέρα οι εφημερίες και γενικότερα η λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς θα χάσουν αιφνιδιαστικά σημαντικό μέρος του προσωπικού τους. Το πρόβλημα θα είναι πιο οξυμένο για τα νοσοκομεία της επαρχίας, όπου οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες και δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, αν συνυπολογιστεί και το πλαφόν στις εφημερίες. Η κάλυψη των θέσεων ειδικευόμενων γιατρών έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, από τη στιγμή της αποχώρησης ενός ειδικευόμενου μέχρι την πρόσληψη του επόμενου, διάστημα που μπορεί να διαρκέσει από 5-6 μήνες έως ακόμα και έναν χρόνο. Ο χρόνος αυτός εκτοξεύθηκε σε σχέση με παλιότερα, όταν το μεταβατικό διάστημα διαρκούσε 2-3 μήνες, λόγω της μεγάλης μετανάστευσης Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται και στις λίστες ειδικότητας, από όπου καλύπτονται οι αντίστοιχες θέσεις. Το ζήτημα καταγγέλλει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος ζητά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τροποποιήσει τη διάταξη για την παράταση των ειδικευόμενων ιατρών, που έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο ειδίκευσής τους στα νοσοκομεία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ. Αραβία: Αναβλήθηκε εκ νέου η μαστίγωση του μπλόγκερ Μπαντάουι
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 17:16
Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέβαλαν σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τη μαστίγωση του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για «προσβολή του Ισλάμ», όπως έγινε γνωστό από τη σύζυγό του. Η εκτέλεση της ποινής του Μπαντάουι ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα, όμως οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις (κάθε Παρασκευή) αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους. Η περίπτωσή του έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει την ποινή ως «σκληρή και απάνθρωπη». «Δεν τον μαστίγωσαν σήμερα» είπε η Ένσαφ Χάινταρ, η οποία έχει καταφύγει στον Καναδά μαζί με τα παιδιά της, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία και η Χάινταρ είχαν ανακοινώσει ότι η μαστίγωση αναβλήθηκε επειδή οι πληγές του Μπαντάουι από την πρώτη μαστίγωση δεν είχαν επουλωθεί ακόμη. Την Πέμπτη η σύζυγος του Μπαντάουι εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την υγεία του, καθώς είναι υπερτασικός. «Η κατάσταση της υγείας του Ράιφ είναι κακή και επιδεινώνεται» τόνισε. Ο Ράιφ Μπαντάουι, που διατηρούσε τον ιστότοπο «Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο» και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, κρατείται στις φυλακές από το 2012. Τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε οριστικά σε 1.000 μαστιγώσεις - 50 εβδομαδιαίως επί 20 εβδομάδες. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μπαντάουι διώκεται κυρίως επειδή τον Δεκέμβριο του 2010 είχε δηλώσει στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι «ένας άθεος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει (...) και κανείς δεν δικαιούται να του ζητάει τον λογαριασμό για τις απόψεις του».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρ ενός προεδρικού καθεστώτος τάσσεται ο Ερντογάν
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 16:40
Ο ισλαμοφασιστας πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θελει να γινει σουλτανος, τάχθηκε και πάλι υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του ως αρχηγού του κράτους επικαλούμενος ως παράδειγμα το βρετανικό πολιτικό σύστημα στο οποίο, όπως διαβεβαίωσε, η βασίλισσα είναι «ένα κυρίαρχο στοιχείο». Ο Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται τακτικά για αυταρχικές παρεκκλίσεις, επωφελήθηκε από την ευκαιρία μιας τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, για να απορρίψει τις επικρίσεις αυτών που θεωρούν οποιαδήποτε αλλαγή επί το προεδρικότερον του τουρκικού κοινοβουλευτικού συστήματος επικίνδυνη για τη δημοκρατία. «Κατά την άποψή μου, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα ημιπροεδρικό σύστημα. Το κυρίαρχο στοιχείο του είναι η βασίλισσα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος. Στη βρετανική κοινοβουλευτική μοναρχία, η πραγματική εκτελεστική εξουσία ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό, ενώ τα καθήκοντα του μονάρχη είναι καθαρά συμβολικά. «Ένα νέο Σύνταγμα είναι απαραίτητο για την Τουρκία, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του (...) θα ήταν ότι θα καταργούσε ένα σύστημα στο οποίο η πολιτική ασκείται μέσω υπερβολικά πολλών διαύλων» επέμεινε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. Ο 60χρονος Ερντογάν, ο οποίος ασκούσε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα από το 2003, εξελέγη πρόεδρος τον περασμένο Αύγουστο. Αποφασισμένος να κρατήσει τα ηνία της χώρας, διεκδικεί έκτοτε διαρκώς την ενίσχυση των εξουσιών του ως αρχηγού του κράτους, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικές σε σύγκριση με αυτές που αναγνωρίζει το Σύνταγμα του 1980 στον πρωθυπουργό. Ο ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος παρουσιάζεται μερικές φορές ως ο νέος «σουλτάνος», επιθυμεί να τροποποιήσει τον θεμελιώδη νόμο με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου. Για να τα καταφέρει, το κόμμα του θα πρέπει να κερδίσει τα δύο τρίτα των εδρών, κάτι που σήμερα μοιάζει πολύ απίθανο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Γυναίκα επέζησε από τον λιθοβολισμό της από τους ισλαμοφασιστες!
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 16:14
Μια γυναίκα από τη Συρία, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μοιχείας από την οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο επέζησε ως εκ θαύματος από τον λιθοβολισμό της και κατάφερε να διαφύγει, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι τζιχαντοφασιστες της Ράκα, του προπυργίου του Xαλιφάτου στη βόρεια Συρία, καταδίκασαν τη γυναίκα σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Η ποινή εκτελέστηκε δημοσίως, στην οδό Φερνταούς της πόλης. Της έριχναν πέτρες μέχρι που πίστεψαν ότι πέθανε όμως, προς έκπληξη όλων, η γυναίκα ζούσε, σηκώθηκε και προσπάθησε να φύγει. Ένας από τους τζιχαντοφασιστες πήγε να ανοίξει πυρ εναντίον της αλλά παρενέβη ένας ισλαμοφασιστας ιμαμης-«δικαστής» και τον εμπόδισε, λέγοντάς του ότι η θανατική ποινή ακυρώθηκε επειδή ο Θεός δεν θέλησε να πεθάνει η γυναίκα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακυρώνεται η μεταφορά απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 15:58
Την άμεση ακύρωση της απόφασης μεταφοράς 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή αποφάσισε σήμερα, σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Η απόφαση που ελήφθη από τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν παραιτηθεί ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, «επέτρεπε» στον Δήμο Τρίπολης να μεταφέρει σταδιακά στη Φυλή, έως και τον Απρίλιο, 4.000 τόνους απορρίμματα. Σημειώνεται ότι ο δήμος κηρύχθηκε για το θέμα, από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 13 Ιανουαρίου. Η Περιφέρεια Αττικής αντέδρασε άμεσα στην απόφαση των δύο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση είναι εξουσιοδοτημένος να λάβει μόνον ο ΕΔΣΝΑ και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έχει αποφασίσει να τερματίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το σύστημα διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή. Σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να ακυρώσει άμεσα την απόφαση των δύο γενικών γραμματέων, τονίζοντας ότι έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη βούληση της ίδιας (της Ε.Ε.) και προσθέτοντας επιπλέον ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση, αφού οι αιρετοί δεν δύναται να εκπροσωπηθούν από κυβερνητικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, και δεν προκύπτει από πουθενά τέτοια εξουσιοδότηση προς τους γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επιπλέον, στην απόφαση σημειώνεται ότι την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης φέρει ο ίδιος ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να έχουν μεριμνήσει εδώ και χρόνια για την επίλυση του σοβαρού θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πακιστάν: Στους 40 οι νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 15:31
Η επίθεση εναντίον ενός τεμένους της σιιτικής μειονότητας στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στο νότιο Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι Αρχές. Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς σ' αυτήν την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής στη Σικαρπούρ, μια απομακρυσμένη πόλη της νότιας επαρχίας Σιντ. «Συνολικά 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Σικαρπούρ και 46 άλλοι τραυματίσθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά» δήλωσε ο επαρχιακός υπουργός Υγείας Τζαμ Μεχτάμπ Νταχρ. Νοσοκομειακή πηγή επιβεβαίωσε αυτόν τον νέο απολογισμό, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω. Η θρησκευτική βία αυξάνεται στο Πακιστάν, όπου ριζοσπαστικές οργανώσεις ισλαμιστών σουνιτών βάζουν συχνά στόχο τζαμιά όπου συγκεντρώνονται σιίτες, τους οποίους θεωρούν άπιστους. Οι σιίτες αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού του Πακιστάν, που ανέρχεται σε 180 εκατ. κατοίκους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε την έκρηξη στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης. «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τη φύση της έκρηξης» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σικαρπούρ, ο Σακίμπ Ισμαήλ Μεμόν. «Πυροτεχνουργοί ερευνούν το σημείο της έκρηξης» πρόσθεσε. Τμήμα του τεμένους κατέρρευσε μετά την έκρηξη, παγιδεύοντας στα ερείπια μερικούς από τους τραυματίες, τους οποίους απελευθέρωσαν στη συνέχεια παριστάμενοι. Η οργάνωση Τζαντάλλαχ, η οποία έχει αποσχισθεί από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και πέρυσι εξέφρασε την υποστήριξή της προς την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. «Ο στόχος μας ήταν το τέμενος της σιιτικής κοινότητας... Είναι εχθροί μας» δήλωσε ο Φάχαντ Μάρουατ, εκπρόσωπος της Τζαντάλλαχ, χωρίς να επεκταθεί. Ο Σάιν Ράχιο Μεράνι, ένας περιφερειακός αστυνομικός αξιωματούχος, ανέφερε πως η έκρηξη οφείλεται πιθανόν σε εκρηκτικό μηχανισμό, αν και η πακιστανική τηλεόραση μετέδωσε πως ορισμένοι κάτοικοι είπαν ότι είδαν έναν άνδρα που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Η επίθεση της Σικαρπούρ είναι η πιο φονική που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο εναντίον μιας από τις μειονότητες της χώρας (σιίτες, χριστιανοί, ινδουιστές, αχμάντι, κ.λπ.). Πρόκειται επίσης για την πιο φονική επίθεση στη χώρα από την επιδρομή των Ταλιμπάν εναντίον ενός σχολείου στην Πεσάβαρ (βορειοδυτικό Πακιστάν) που στις 16 Δεκεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα
Μόνο η θωρακισμένη BMW που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αξίζει 750.000 ευρώ! Δεν είναι και πολλά καμιά σαρανταριά ανάλογα αμαξάκια, δεν θα αποδώσουν περισσότερα από 30.000.000 ευρώ, αλλά λίγα είναι τα τριάντα εκατομμύρια; Έτσι σκέφτηκε, όπως μαθαίνουμε, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και τα υπουργικά αυτοκίνητα βγαίνουν στο σφυρί. Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα συνεχίσουν να μετακινούνται με τα μέσα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας: Θεμελιώδης αρχή η λαϊκή κυριαρχία
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, τονίζοντας πως «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση». Εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας πως «σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» και ζήτησε την στήριξη του ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος. Σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ενώ στην ερώτηση του Ντάισελμπλουμ αν θα ζητηθεί παράταση του προγράμματος, απάντησε: «Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω. Κανείς δεν το έχει. Θεμελιώδη αρχή της Ενωμένης Ευρώπης είναι ο σεβασμός στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντονέτσκ: Και άλλοι άμαχοι νεκροί από οβίδες των νεοφασιστών
Οβίδες έπληξαν ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα τρόλεϊ στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη. Ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε τέσσερις σορούς καλυμμένες με σεντόνια κοντά στο πολιτιστικό κέντρο και μια πέμπτη σορό σε ένα αυτοκίνητο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές σε μικρή απόσταση. Μια γυναίκα θρηνούσε πάνω από τη μια από τις σορούς. Ο ίδιος εικονολήπτης μετέδωσε πως είδε μια ανθρώπινη σορό πλάι σε ένα τρόλεϊ. Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφεραν πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε στο πλήγμα στο πολιτιστικό κέντρο και τουλάχιστον δύο όταν μια οβίδα έπληξε το τρόλεϊ, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου. Την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία σημειώθηκαν οι πιο πολύνεκρες μάχες μετά την εκεχειρία που είχε συναφθεί στο Μινσκ πριν από πέντε μήνες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας και γύρω περιοχών για τις άθλιες δηλώσεις του «Ποταμιού»
Ανακοίνωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ιωνίας για τις δηλώσεις του κόμματος Ποτάμι στην Υγεία: Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεκάδες ανασφάλιστους ασθενείς που δεν έχουν να δώσουν το παραμικρό ευρώ για να αγοράσουν τα φάρμακα τους (ακόμα και αν είναι συνταγογραφημένα). Το δικαίωμα που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες επί τις ουσίας δεν έχει δώσει λύση λόγω του κόστους συμμετοχής στην αγορά τους. Επίσης δεν δικαιούνται ακόμα και σήμερα συνταγογράφηση εξετάσεων καθώς και αναλώσιμου υλικού. Παράδειγμα ένας ανασφάλιστος ασθενής που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη μπορεί πλέον να πάρει την ινσουλίνη αλλά δεν μπορεί να κάνει εξετάσεις αίματος και δεν δικαιούται συνταγογράφηση για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου. Η κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή και η κατάργηση 5 ευρώ για τακτική εξέταση στο ΕΣΥ είναι ένα θετικό μέτρο που όμως δεν πρέπει να μείνει εκεί. Ελπίζουμε να είναι μια αρχή για την πλήρη κάλυψη όλων των ανασφαλίστων. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι όταν είναι κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι δεν έχει εργασία και άρα δεν έχει το παραμικρό εισόδημα για να ζήσει . Η κατάργηση των χαρατσιών στην Υγεία που επέβαλαν η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θεωρούμε ότι είναι λαϊκισμός! Μας προξένησαν φοβερή εντύπωση οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ποταμιού για την Υγεία κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος και τους καλούμε να ανακαλέσουν άμεσα ! Υ.Γ.: Λαϊκισμός για εμάς είναι να συναντιέται κανείς με αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα (βλ. Σουλτς) και όχι με αυτούς που κράτησαν τον λαό όρθιο μέσα στην κρίση (βλ. Κοινωνικά Ιατρεία).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φιλοσκοπιανοί τροτσικιστες της ΔΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα
Η τροτσκιστική εθνομηδενιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η περιβόητη ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) του Αντώνη Νταβανέλου, ευθυγραμμίζεται με Το ΠΟΤΑΜΙ και τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που καταγγέλλουν ως «ανάρμοστη» την κυβερνητική συνεργασία Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απόφαση «της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου», δεν ήταν μια υποχρεωτική απάντηση στα δεδομένα που δημιούργησαν οι εκλογές, «καθώς υπήρχε ο δρόμος της διεκδίκησης ψήφου ‘ανοχής’ από τη Βουλή, με βάση τις δεσμεύσεις της Θεσ/νίκης και ορίζοντα το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ». Ειδικότερα, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (που αναγνωρίζει το δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται Μακεδονία και των Σκοπιανών «Μακεδόνες»), επισημαίνει ότι «οι ‘κόκκινες γραμμές’ των ΑΝΕΛ έρχονται σε αντίθεση με τις διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος των μελών και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα λειτουργούν ως ιμάντας μεταβίβασης των πιέσεων του συστήματος πάνω στην κυβέρνηση της Αριστεράς». Στο πλαίσιο αυτό και «υπό αυτούς τους όρους, η συμφωνία για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δημιουργεί κίνδυνο για το πολιτικό σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με μεταβατική πολιτική και στρατηγική». Η ΔΕΑ μάλιστα υπενθυμίζει με νόημα τις αποφάσεις του κόμματος αναφορικά με την κατεύθυνση των πολιτικών συμμαχιών, που θα έπρεπε να επιδιωχθούν. «Η Συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσε την ιδρυτική διακήρυξη του, επαναλαμβάνοντας την απόρριψη αναζήτησης πολιτικών συμμαχιών προς την κεντροαριστερά, πιστεύουμε ότι ισχύει (πολύ περισσότερο!) σχετικά με την κεντροδεξιά».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tρελάθηκαν οι Τούρκοι... ο Πάνος Καμμένος, μετά από 19 χρόνια έκανε το αυτονόητο, έριξε στεφάνι τιμής και μνήμης στα Ίμια! Εμπλοκές ελληνικών & τουρκικών μαχητικών! Η Πολεμικη Αεροπορια προστάτεψε το ελικόπτερο του Καμμένου!
Θεούς και δαίμονες απειλούσαν όλη τη νύχτα οι Τούρκοι, για να αποτρέψουν τη ρίψη στεφανιού στα Ίμια από τον Πάνο Καμμένο! Ο Πάνος Καμμένος έδωσε μαθήματα Εθνικής αξιοπρέπειας! Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που είχε επιβιβαστεί ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, έκανε το αυτονόητο! Τίμησε τους νεκρούς μας και έστειλε παντού μήνυμα πως η Εθνική μας Κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη! Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι φέρνει νωρίτερα την άνοιξη στην πατρίδα μας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Επιστρέφουμε στον εργασιακό Μεσαίωνα". Μιας και ο Μεσαίωνας έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας με ό,τι πιο σκοτεινό, φανταζόμαστε πως μόνο αν χαρακτηρίσουμε "μεσαιωνικές" κάποιες συνθήκες θα αποδώσουμε τη βαρβαρότητα που τις χαρακτηρίζει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Μεσαίωνας ήταν ακριβώς η περίοδος του τέλους της βαρβαρότητας για όλους τους λαούς.της Ευρώπης που δεν είχαν σχέση παλιότερα με τον ελληνικό ή τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Όσο για την εργασία, ας τ' αφήσουμε καλύτερα. Ανεξάρτητοι μικροπαραγωγοί αποτελούσαν τη μεγάλη πλειονότητα του βυζαντινού πληθυσμού, ενώ η εργασία των δουλοπάροικων της Δύσης ήταν τόσο χαλαρή σαν αυτή που κάνουν οι αγροτοτουρίστες! Καμιά σχέση με τη δουλεία της αρχαιότητας, καμιά σχέση με τη βία της μισθωτής εργασίας των νέων καιρών...
Σχολιο.- Και τα πρώτα Πανεπιστήμια το Μεσαίωνα ιδρύθηκαν! Σχολιο.- Με πρώτο το Πανδιδακτήριο στην Κωνσταντινούπολη. Ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Σχολιο.- ωραίο είναι να μαθαίνουμε!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε χτες την πιο ανατριχιαστική δήλωση στην εφημερίδα Le Figaro. Ο μη εκλεγμένος αλλά διορισμένος πρόεδρος της Κομισιόν, επί μακρόν πρωθυπουργός του μεγαλύτερου φορολογικού παραδείσου στην Ευρώπη κατά λέξη τόλμησε να πει: "Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"! Σε απλά λόγια: δεν έχει σημασία τί ψηφίσατε εσείς, αλλά τί αποφασίσαμε εμείς για εσάς. Δυστυχώς οι δηλώσεις δεν σχολιάστηκαν ούτε από τα συστημικά ΜΜΕ, που προφανώς δεν έχουν σκοπό να παρουσιάσουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της αντιδημοκρατικής ΕΕ, ούτε όμως από την κυβέρνηση, η οποία επίσης προσπαθεί να παρουσιάσει μόνο θετικά τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυνικές αυτές δηλώσεις απλώς υπογραμμίζουν αυτό που ήδη ξέρουμε: ότι η ΕΕ των Διευθυντηρίων και των Συμφώνων Επιτήρησης, της συνεργασίας με τους φασίστες της Ουκρανίας, της συμμετοχής στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς και των νεκρών μεταναστών στα σύνορά της, δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει λύση για τους λαούς παρά μόνο έξω από αυτήν τη φυλακή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιτσιρικος - Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος πως αυτοί που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν είναι οι δεξιοί. Αυτοί που έχουν πάθει συντριβή εξαιτίας της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αριστεροί που είχαν βιαστεί να ξεπουληθούν. Είναι τραγικό, αλλά και αστείο, να βλέπεις αριστερούς που είχαν τρέξει να πιάσουν θέση στο ΠΑΣΟΚ -ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία- να μην μπορούν τώρα να πιστέψουν πως έγινε κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα. Δεν περίμεναν ποτέ ένα αριστερό κόμμα να γίνει κυβέρνηση. Και έγινε αυτό που φοβόντουσαν. Βέβαια, για να δικαιολογήσουν το δικό τους ξεπούλημα, λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Αριστερό κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα Φώτη, η οποία εξαφανίστηκε γιατί οι «αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ έτρεξαν να πιάσουν θέση στο Ποτάμι, το οποίο υπόσχεται μια κάποια μάσα. Αριστερό κόμμα είναι το ΚΚΕ, το οποίο λέει διαρκώς πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες αλλά το ίδιο έχει ωριμάσει τόσο πολύ που σάπισε και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν βάζει λουκέτο, και να ανοίξει ξανά, όταν ο «λαός» θα είναι κι αυτός ώριμος για επανάσταση. Είχαν κουραστεί αυτοί οι «αριστεροί» να περιμένουν, οπότε έτρεχαν να γεμίζουν τα ποτήρια των Βενιζέλων και να κάνουν υποκύψεις στους Σαμαράδες, για να τους βάλουν σε καμιά ΝΕΡΙΤ, και να συνεχίσουν να είναι «αριστεροί». Αριστεροί με αφεντικά τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο. Πάντα κοντά σε κάθε εξουσία. Στον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά. Κανονικοί τζουτζέδες. Έβρισκαν υπέροχους τύπους κάτι φασίστες σαν τον Άδωνι και τον Βορίδη -τους έκαναν και παρέα- αλλά τους ενοχλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο, για να μην φανεί η ξεφτίλα τους. «Αυτός ο Τσίπρας πολύ αμόρφωτος, βρε παιδί μου». Ναι, να του βάλετε και διαγώνισμα. Να δούμε αν ξέρει τόσα για τον Μαρξ, όσα εσείς που γίνατε σφουγκοκωλάριοι της εκάστοτε εξουσίας. «Εμείς άλλη Αριστερά ξέραμε. Εμείς ξέραμε την Αριστερά του Ηλιού, του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη». Δηλαδή, ξέρατε την Αριστερά της ήττας. Την Αριστερά που έτρωγε φάπες και έπαιζε φυσαρμόνικα. Φυσικά, για τους ξεπουλημένους αριστερούς, οι μόνοι αυθεντικοί αριστεροί έχουν πεθάνει. Νεκροί όλοι οι καλοί αριστεροί. Βέβαια, αν ζούσε ο Παπαγιαννάκης και ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα του την έπεφταν πιο πολύ από όσο την πέφτουν στον Καμμένο. Για αυτούς τους «αριστερούς», δεν υπάρχουν αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι αριστεροί σήμερα είναι οι ίδιοι. Και δεν αναπολούν την Αριστερά του Ηλιού και του Κύρκου. Τα νιάτα τους αναπολούν. Τότε που δεν είχαν ξεπουληθεί ακόμα. Δεν είχαν ξεπουληθεί γιατί δεν είχε βρεθεί κάποιος να τους αγοράσει. Ήταν θέμα χρόνου. (Προσέξτε το μίσος αυτών των «αριστερών» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει από την πρώτη στιγμή που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν η Ελλάδα να βουλιάξει, για να δικαιωθεί η προδοσία τους. Ξέρουν πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα πρέπει οι ίδιοι να αποδεχτούν πως έζησαν σαν σκουλήκια. Αποδεχτείτε το από τώρα. Μη χάνετε χρόνο.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θέλει αστυνομικούς έξω από το σπίτι του ο Αλέξης Τσίπρας
Τέλος στις αστυνομοκρατούμενες περιοχές περιμετρικά από τις κατοικίες του Πρωθυπουργού και υπουργών «πρώτης γραμμής» φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις μόνιμες οικίες τους, επί 24ωρου βάσεως. Επιθυμία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπόλοιπων μελών της Κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από το πολίτη κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η δυσάρεστη αίσθηση της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι είχαν την τύχη ή την... ατυχία να ζουν κοντά στα σπίτια σημαντικών πολιτικών προσώπων. Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάργηση των ένστολων αστυνομικών φρουρών σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται την χαλάρωση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε πρόσωπα - εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών. «Η φύλαξη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», ανέφερε στο topontiki.gr ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Οι στατικές σκοπιές έξω από τις οικίες του πρωθυπουργού και των υπουργών θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας. Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται εξ’ άλλου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό τον επανακαθορισμό της λίστας των προσώπων και εγκαταστάσεων, που συμπεριλαμβάνονται στους «υποψήφιους στόχους τρομοκρατικής ενέργειας». Είναι μια τακτική που ακολουθείται κάθε φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές ή αλλάζει η σύνθεση της Κυβέρνησης και της Βουλής. Παραδείγματος χάριν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους διατέλεσαν κατά το παρελθόν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, κατείχαν υψηλόβαθμα δημόσια αξιώματα, ανώτερους δικαστικούς, δημοσιογράφους και μελών διπλωματικών υπηρεσιών. Τέλος, με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών απομακρύνθηκαν από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ, που βρίσκονταν εκεί επί 24ωρου βάσεως.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για όσους δεν κατάλαβαν ότι το "Ποτάμι" είναι η σοβαρή χρυσή αυγή, το σύγχρονο πρόσωπο της νέας τάξης: Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, τομεάρχης Υγείας στο “Ποτάμι”, είναι φανατικός οπαδός του Γερούν Ντάισελμπλουμ... Ο νεοναζισμός του Θεοδωράκη ΔΕΝ θα περάσει!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σώτη Τριανταφύλλου [ξέρετε, εκείνη η "διανοούμενη" του κώλου, το γερμανοτσογλάνι] που λέγεται και Ελένη Ζαρούλια: η σχέση μιας δήλωσης...
Προκαλεί πάλι η "διανοούμενη" του κώλου... το μνημονιακό τεχνικό κατασκεύασμα Σώτη Τριανταφύλλου
«Άκαιρη και προκλητική» βρήκε η Σώτη Τριανταφύλλου την επίσκεψη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι το Σώτη Τριανταφύλλου είναι... λογοτεχνικό ψευδώνυμο και πως το κανονικό της είναι Ελένη Ζαρούλια...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17 Φλεβάρη... ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
https://www.facebook.com/events/1416439545315784/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους πόνεσε τους Τούρκους η εθνική κίνηση Καμμένου στα Ιμια
Με εκτενές άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αναφέρεται στην ενέργεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να αφήσει στεφάνι στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν στα Ίμια κατά την κρίση του 1996. «Ο νέος Έλληνας υπουργός ξεκίνησε την θητεία του με την κατάθεση στεφάνου στα νερά του Αιγαίου, κοντά στα νησάκια που οδήγησαν την Άγκυρα και την Αθήνα στο παρά ένα του πολέμου στο παρελθόν», αναφέρει στο άρθρο της, που τιτλοφορείται: «Ελληνας υπουργός αφήνει στεφάνι σε καυτό σημείο του Αιγαίου, προκαλώντας ένταση με την Τουρκία». Την ώρα που ο υπουργός Πάνος Καμμένος βρισκόταν πάνω από τα Ίμια, επτά πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής αντιμετώπισαν τρία τουρκικά, ενώ αεροσκάφη «παρενοχλούσαν το... ένα το άλλο», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Χουριέτ, που αποκαλεί τα νησάκια Ίμια/Καρντάκ, δηλαδή και με την τουρκική τους ονομασία. Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα παραπλέοντα σκάφη στα Ίμια σήμερα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα, τιμούν έναν ήρωα με καθυστέρηση 40 χρόνων. Θα αποδοθούν τιμές σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο"! Υποκλινόμαστε!
Δύο τουρκικά F-16 επιχείρησαν να «παρενοχλήσουν» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας υπουργός - Από τον Αμύγδαλο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε την αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από την τρόικα Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε στον Αμύγδαλο δίπλα στους Παρανύμφους, τόπο καταγωγής του Μ. Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Κρητικού ήρωα. Ο Π. Καμμένος βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας Μανώλη Μπικάκη καταθέτοντας στεφάνι στον... τάφο του καταδρομέα. Συγκινημένος τραγούδησε κι ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Ευάγγελος Τουρνάς Ο ∆ήµαρχος ∆ήµου Αρχανών – Αστερουσίων κ. Εµµανουήλ Κοκοσάλης Ο Ανώτερος ∆ιοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπουζάκης, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών "Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα, τιμούν έναν ήρωα με καθυστέρηση 40 χρόνων. Θα αποδοθούν τιμές σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο" - δήλωσε ο κ.Καμμένος, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που είχε επιβάλλει η τρόικα στις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να κάμψει το ηθικό τους.
Ποιός είναι ο Μανώλης Μπικάκης Ο Μανώλης Μπικάκης είναι Έλληνας σύγχρονος ήρωας πολέµου, µε καταγωγή από την Κρήτη. Έλαβε µέρος στον πόλεµο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, επονοµαζόµενο και Αττίλας Ι υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής ∆ύναµης Κύπρου (ΕΛ.∆Υ.Κ.). Έµεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεµώντας επί τέσσερεις ηµέρες µόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συµπολεµιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάµεις. Κατέστρεψε έξι τουρκικά τεθωρακισµένα άρµατα Μ48-Α2 µε αντιαρµατικά βλήµατα ΠΑΟ. Αφού απολύθηκε από το Στρατό, στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόµος έως το 1994, όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχηµα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη: Και τα διόδια κ. υπουργέ;
Έτσι ξεκίνησαν οι Επιτροπές αγώνα το 2010. Γράφαμε τότε με αφορμή τα διόδια: Στην Ελλάδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπου και να στραφεί ο εργαζόμενος πέφτει πάνω σε εισπρακτικούς μηχανισμούς που στόχο έχουν να κλέψουν και το τελευταίο ευρώ του, «για το καλό του» και το καλό της «εθνικής μας οικονομίας». Μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία γίνονται το κυνήγι για τους εθνικούς και διεθνικούς μεγαλοκαρχαρίες που μέσα στην κρίση αποσκοπούν σε νέα κέρδη. Ότι μένει μπαίνει στο στόχαστρο δεύτερης επίθεσης «πλάγιας» και καθημερινής, διόδια, συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, και οι... λοιπές ΔΕΚΟ των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων αλλά και οι καθαρόαιμες ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών, έρχονται να μεταφέρουν και άλλα Ευρώ στις τσέπες αυτών που τόσα χρόνια μας κλέβουν. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι η εμπορευματοποίηση των μετακινήσεων με την παράδοση του οδικού μας δίκτυου στους «εθνικούς εργολάβους». Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ άρχισε να κατασκευάζεται σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, προκειμένου να αποτελέσει τον κύριο οδικό άξονα μεταφοράς εμπορευμάτων προς τα ανατολικά και όχι κυρίως για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Όταν τελείωσε άφησε πίσω του χιλιάδες ανέργους, μερικούς νεκρούς πού όλοι προσπάθησαν να ξεχάσουν γρήγορα και ένα χαράτσι καθημερινό για εκατοντάδες χιλιάδες διερχόμενους συμπολίτες μας. Μοναδικά ευνοημένοι και από αυτό το αναπτυξιακό έργο οι πολυεθνικές ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρίες που έχουν τη διαχείριση του, καταχρηστικά, μέχρι σήμερα. Η Σύμβαση παραχώρησης που υπογράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1996 είχε διάρκεια 8-23 χρόνια με την πρόβλεψη ότι εάν στο μεταξύ οι εργολάβοι έκαναν απόσβεση της ίδιας συμμετοχής τους συν ένα κέρδος 11,6%, τότε το έργο και η διαχείρισή του θα επέστρεφε στο δημόσιο.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ “κόστισε” 1,3 δις ευρώ περίπου. Το δημόσιο κατέβαλλε 420 εκ. Ευρώ, 675 εκ. Ευρώ έλαβαν δάνειο οι εργολάβοι με την ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και 175 εκ. Ευρώ η δική τους , πραγματική συμμετοχή, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι υπερτιμολογήσεις (και βεβαίως καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν το αποτόλμησε, παρά τις τεκμηριωμένς καταγγελίες) που ενδεχομένως εξασφάλισαν τεράστια έργα στους ανάδοχους πολύ πριν ξεκινήσει το έργο τη λειτουργία του. Το 2009 τα έσοδα της Αττικής οδού ξεπερνούν το 1 (ένα) εκ. ευρώ την ημέρα. Τα κέρδη από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας έχουν ξεπεράσει όχι μόνο τα δάνεια και τη συμμετοχή των εργολάβων, αλλά τη συνολική αξία (όπως αυτή δηλώθηκε επίσημα) της κατασκευής του έργου. Το δημόσιο ποτέ δεν αξίωσε την εφαρμογή της ρήτρας που προέβλεπε η αρχική σύμβαση για επιστροφή του έργου στο δημόσιο…
https://denplirono.wordpress.com/?s=%CE%91%CE%A4%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7
Σήμερα περιμένουμε απο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ήδη στην εξουσία μια απάντηση. Με αυτό το χαράτσι τι θα γίνει; Εμείς έτσι κι αλλιώς θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα τους τράβηξε την κουκούλα: «Αγέλες» οι λαοί της Ευρώπης για τους «σοβαρούς» Γερμανούς!
Άρθρο – σοκ της «σοβαρής» οικονομικής εφημεριδας Handelsblatt, αποκαλεί τους λαούς της Ευρώπης «αγέλες» και καλεί την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα για παραδειγματισμό! «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της», γράφει με νόημα η εφημεριδα στο ναζιστικό της παραλήρημα… Μόλις η Ελλάδα σήκωσε κεφάλι, το κτήνος πέταξε το προσωπείο του! Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στηλιτεύει τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει ο αρθρογράφος- λιγότερες από... 48 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αιφνιδίασε τους εταίρους της με την απόφασή της να ματαιώσει «σημαντικά τμήματα» του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας και «εξασθένησε» με τη στάση της το «έως τώρα κοινό μέτωπο της ΕΕ κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία». Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, «αν οι Έλληνες επιβάλουν αυτήν τη γραμμή, θα μπορούσε να μετατραπεί η ΕΕ από μία πολιτική κοινότητα σε μία αυτοκαταστροφική αγέλη εθνικών κρατών. Γι” αυτό οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην επιτρέψουν να τους εμπλέξει ο Τσίπρας σε ένα σπιράλ εκατέρωθεν απειλών. Εν τέλει οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν καλύτερα ‘χαρτιά': Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της, ούτε μπορεί ο Τσίπρας να δανειστεί χρήματα από τις κεφαλαιαγορές για τις ακριβές προεκλογικές του υποσχέσεις. Ούτε οι έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν την εντολή να μετατρέψει τη γενέτειρα της δημοκρατίας σε υποτελή του αυταρχικού Πούτιν. Η προσπάθειά του να εκβιάσει, εφόσον την εννοεί πραγματικά, είναι επομένως μία μεγάλη μπλόφα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πάνος Καμμένος, με ένα ελικόπτερο και 2 F-16 απεκατέστησε την ελληνική Εθνική Κυριαρχία στα Ίμια, 19 χρόνια μετά την υποστολή της ελληνικής σημαίας...
Έχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996. Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Άγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην... ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Τότε που ζητήθηκε από τους αμερικανούς να αποσυρθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, τότε που ζητήθηκε να μην υπάρχουν «ούτε σημαίες, ούτε στρατός στα Ίμια». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος θα είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη θάλασσα των Ιμίων για να ρίξει ένα στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των τριών πιλότων του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακυρώθηκαν όλες οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας! Άλλαξε η κυβέρνηση κι οι δικαστές "εναρμονίζονται"... ΤΩΡΑ βγάζουν την απόφαση, τι θλίψη για τη λεγόμενη "δικαιοσύνη"... Όσο είχαμε ακροδεξιά μνημονιακή κυβέρνηση των δωσίλογων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)... όλα "νόμιμα" και "συνταγματικά"!
Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και των απολυμένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα η δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώνονται όλες οι απολύσεις από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Tο σωματείο εργαζομένων είχε προσφύγει δικαστικά με... ομαδική αγωγή 115 απολυμένων, η οποία εκδικάστηκε το 2014. Ζητούσε να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις, όπως και έγινε. H είδηση έχει προκαλέσει ξέφρενους πανηγυρισμούς μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων. Είναι μια ανατροπή ανέλπιστη για πολλούς που ισχυροποιεί το σωματείο και τον αγώνα για την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εκλεκτός κύριος Ποτάμης... Λύσσαξε ο κύριος τίποτας! Άλλα τού είχε τάξει το μεγάλο αφεντικό... Κοπανιστέ αέρα, μπαρούφα... σε πόνεσε ο Πάνος Καμμένος; Πονάνε ωρέ τα παλικάρια;
Λύσσαξε ο κύριος τίποτας! Άλλα τού είχε τάξει το μεγάλο αφεντικό. Σου λέει, '' Πού θα ξαναβρώ ευκαιρία, εγώ, ο πλήρως αστοιχείωτος, οδυσλεξικός, ο κοπανιστός αέρας, ομπαρούφας, ο αδυνατών να ολοκληρώσω μία δομημένη πρόταση που έχω κάνει ''στυλ'' την έκφραση σκέψεων(!) μονολεκτικά, ..πού θα βρώ ευκαιρία να τρουπώσω, να φάω τ' άντερά μου, ..αν όχι τώρα, που εμφανίζομαι ως ημιαπολιτίκ διανόηση(!!), προοδευτική(!!!)φράξια συνασπισμένων φελών, τώρα που έκλεψα στην τούρλα του... χαμού ένα 6,05% από διάφορους απελπισμένους πασόκους και παραπλανημένους αφελο-ηλίθιους, ..όντας Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ του συστήματος γενικά, και του εθνικού εργολάβου-νταβατζή ειδικά, ..όντας ο φερετζές της ακροδεξιάς πρώην συγκυβέρνησης, ..όντας η σερβιέτα που κρύβει όχι τον μηνιαίο, αλλά τον αέναο ''κύκλο'' της αρπαγής του πλούτου του λαού και της χώρας; Ε; Πού θα ξαναβρώ εγώ τέτοια ευκαιρία;'' Κι ορμάει ακάθεκτος ο κύριος Ποτάμης, κι ανοίγει το στόμα του, και αναβλύζει όλη η μπόχα του συστήματος, ..ανάμικτη με χολή που έμεινε απ΄ έξω απ' τα ''πράγματα'', ..που τον πήραν είδηση, που τον είχαν πάρει είδηση, αλλά τον πήγαιναν λάου-λάου μέχρι την τελική σφαλιάρα, ..που τώρα ξέρει πως ''ξυπνήσαν οι σκλάβοι Σταυράκηηηη'', ..και πως σε λίγο καιρό θα ξαναγυρίσει στην λάτζα που άφησε μισοτελειωμένη στο μαγαζί του, όταν τον επιστράτευσαν ευσπευσμένως σε μιά νύχτα, να περισώσει και να καλύψει το πατατράκ της ''Ελιάς'', ..θα ξαναγυρίσει να βάζει αλάτσι στους ντολμάδες και να παίρνει συνέντευξη στους τετζερέδες και στα τηγάνια: ''-Πώς πάει;'' ''-Τζζζζζ..'' Και η μάσκα γελοία.. ..αλλά η μουτσούνα που κρύβεται από πίσω, φρικιαστική!.. Υ.Γ Τυχαία είναι ''εκλεκτός'' του κυρίου Σούλτς και όλου του συστήματος; Για την αξία του και το πρόγραμμά του; Το ότι έμεινε εκτός της νέας κυβέρνησης αποτελεί μία ακόμη νίκη του λαού. Είπαμε: επαγρύπνηση, και δυναμική προάσπιση των κεκτημένων!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας»; Σε ποιον απευθύνεται, όταν διαπιστώνει ότι «οι Ελληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οταν ήταν περήφανοι που δεν... είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη»;
Σχολιο.- Συγνώμη, είναι δυνατόν να βάζετε στον ίδιο παρονομαστή την προτροπή για λιτότητα με την κατηγορία "ξοδέψαμε ασυλλόγιστα;". Προφανώς, σας ξενίζει η δήλωση Βαρουφάκη γιατί έχετε πειστεί οτι η Ελλάδα θα είναι αιωνίως ψωροκώσταινα και δεν θα μπορέσει να σταθεί ποτέ στα πόδια της. Αυτό που κατάλαβα εγώ, είναι οτι η χώρα μας και οι πολίτες της θα πρέπει -έστω για κάποιο χρονικό διάστημα- να ζουν με αυτά που παράγονται εδώ. Να πάψουν οι εισαγωγές πχ. πολυτελών οχημάτων και να γίνει μια στοιχειώδης επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Να βασιστούμε στην πλούσια Ελληνική γη. Γιατί να πρέπει να εισάγουμε λεμόνια Αργεντινής και πατάτες Αιγύπτου όταν μπορούμε να κάνουμε ακόμα και εξαγωγές προϊόντων; Τελικά μήπως πρέπει να θυμηθούμε οτι υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από ΑΥΤΗ την Ευρώπη;
Σχολιο.- Ο Βαρουφάκης είπε το αυτονόητο. Αυτό που ακολούθησαν οι εν πολλοις ''αγράμματοι'' παπούδες μας: ''Ζήσε παιδί μου με αυτά που κερδίζεις και - όποτε μπορεις - βάλε και κάτι στην άκρη'' Τι ποιό σοφό απ' αυτό!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ως "φιλελεύθερος κομμουνιστής" αυτοπροσδιορίστηκε ο νέος υπουργός των Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας ABC. Ενώ πρόσθεσε πως είναι και "μαρξιστής". Όπως είπε, ο ίδιος είναι ακόμη σε "κατάσταση σοκ" ενώ εκμυστηρεύτηκε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ότι... μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό. Ακόμη διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ και τους πιστωτές της χώρας. Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις θέσεις των Ευρωπαίων και για τα περιθώρια διαπραγμάτευσης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει τα πράγμα ως έχουν. "Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν", σημείωσε. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους εταίρους της και για να δώσει έμφαση σε αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν θέλουμε καν να διαπραγματευθούμε, θέλουμε να διασκεφθούμε μαζί τους".
Σχολιο.- Ελπίζουμε να γνωρίζετε, Υπουργέ μας, ότι σας την έχουν "στημένη" και μη ξεγελιέστε ούτε από τους λεονταρισμούς τους ούτε από τις ευγένειες τους. Το λόμπυ της Γερμανίας έχει βλέψεις κοσμοκρατορικές. Τα σχέδια του Β΄ΠΠ είναι πάνω στο τραπέζι πάλι, εδώ και πολύ καιρό. Οι μέθοδοι μέσω της προπαγάνδας, του εκφοβισμού, της δωροδοκίας και της δημιουργίας δοσιλόγων ίδιοι όπως και στο παρελθόν. Μη αμφιβάλλετε καθόλου γι' αυτό! Τα μάτια και τα αυτιά σας δεκατέσσερα. Οι Γερμανοί έχουν εκπονήσει τα σενάρια τους ήδη και ξέρουν πως θα κινηθούν. Εφαρμόστε Blitzkrieg αν μπορείτε, άλλως μη παρασυρθείτε σε ατέρμονες συζητήσεις και αναβολές που είναι η τακτική της καγκελλαρίου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιτσιρικος - Ο Θεοδωράκης ξυλοκόπησε το... ...σακίδιό του επειδή δεν μπήκε στην κυβέρνηση
Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την χυλόπιτα που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξυλοκόπησε άγρια το σακίδιό του, αν και αργότερα του ζήτησε συγγνώμη. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει τουλάχιστον τους συριζαίους να τρώνε στο Αλάτσι -για να τα κονομάει- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως δεν του αρέσουν οι δηθενιές σε εστιατόρια που σερβίρουν κόλλυβα και είναι ποτισμένα από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Έξαλλος είναι ο... Σταύρος Θεοδωράκης και με την απαράδεκτη εμφάνιση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος, όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα χρήστης του twitter, έμοιαζε με τον οδηγό του λεωφορείου που είχε κάνει στάση για κατ⓪ύρημα, στην αναμνηστική φωτογραφία των βουλευτών του Ποταμιού, οι οποίοι είχαν βάλει τα καλά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε στον Γρηγόρη Ψαριανό να κάνει δίαιτα και να φοράει επώνυμα ρούχα, αλλά ο Ψαριανός γουστάρει να είναι μπ⓪υχ€σας, οπότε μάλλον θα αποχωρήσει από το Ποτάμι και θα πάει από τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν και το αρχικό σχέδιό του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στο σινιέ ντύσιμο των βουλευτών, γιατί έχει τραύματα από την παιδική του ηλικία, που δεν είχε βρακί να αλλάξει. Πολλοί θυμίζουν στον Σταύρο Θεοδωράκη την προεκλογική δήλωσή του πως, εάν το Ποτάμι είναι μια δύναμη του 6%, θα είναι το παιδί για τα θελήματα, με αποτέλεσμα ο Σταύρος να συνειδητοποιεί πως όλη του τη ζωή θα είναι το παιδί για τα θελήματα. Σταύρο, όπως θα έρχεσαι, πιάσε και δυο μπύρες! Και ένα ουίσκι του κυρίου Γιώργου! Βέβαια, την πιο καλή ατάκα για τον Σταύρο Θεοδωράκη την έχει πετάξει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε πει πως δεν μιλάει με τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί προτιμάει να μιλήσει απευθείας με τα αφεντικά του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Διαδηλωση γυναικων για την δολοφονια της Σαμπαν
ΚΑΪΡΟ.-- Χτες βραδυ στο Κάιρο, δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στυγνή δολοφονία της 33χρονης Σάιμα αλ Σάμπαγ, στελέχους της «Σοσιαλιστικής Λαϊκής Συμμαχίας», από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο. Πολλές από τις διαδηλώτριες ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της δικηγόρου Σάμπαγ, μητέρας ενός πεντάχρονου αγοριού, όταν έπεσε νεκρή στη διάρκεια ειρηνικής πορείας που πραγματοποιούνταν, με αφορμή την τέταρτη επέτειο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις του 2011 που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του "προεδρου"-δικτατορα Χόσνι Μουμπάρακ και οδήγησαν στην αντικατασταση του απο εναν αλλο χειροτερο, ισλαμοφασιστα, "προεδρο"-δικτατορα Μορσι, για να αντικατασταθει και αυτος απο τον σημερινο "προεδρο"-δικτατορα στρατηγο Σισι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ομολογία» τζιχαντιστή για λεφτά από τις ΗΠΑ
Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ΣΠΟΥΤΝΙΚ, επικαλούμενη ρεπορτάζ της πακιστανικής εφημερίδας «EXPRESS TRIBUNE», μετέδωσε πως τοπικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν, ο Συρο-πακιστανός Γιουσάφ αλ Σαλάφι, ομολόγησε στη διάρκεια ανάκρισης πως έπαιρνε λεφτά «μέσω καναλιών από τις ΗΠΑ» προκειμένου να στρατολογεί νεαρούς Πακιστανούς ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των μισθοφόρων του Ισλαμοφασιστικου Κρατους στη Συρία. Ο Σαλάφι φέρεται πως έπαιρνε 600 δολάρια για κάθε νέο μισθοφόρο που στρατολογούσε και πως έκανε την επιχείρηση με συνεργό του ιμάμη σε τζαμί του Πακιστάν.