Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Δευτερα 5 Ιανουαριου 2015


Πέντε από τους εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχουν στις εκλογές
Στα πρόθυρα διάλυσης η ΔΗΜΑΡ
Πάνω από τους μισούς βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισαν να μην κατέβουν στις επικείμενες εκλογές, μετά από διαφωνίες με την ηγεσία για την τακτική που ακολουθείται. Ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Πανούσης, η Ασημίνα Ξηροτύρη, η Μαρία Ρεπούση και ο Θωμάς Ψύρρας ενημέρωσαν τον Φώτη Κουβέλη ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κρίση στη ΔΗΜΑΡ βαθαίνει ακόμα περισσότερο, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε κοινή κάθοδο με το κόμμα Οικολόγοι - Αλληλεγγύη. Ειδικά η Ασημίνα Ξηροτύρη, όχι μόνον δήλωσε την πρόθεσή της να μην κατέβει στις εκλογές, αλλά σκοπεύει και να παραιτηθεί από το κόμμα με επιστολή που θα στείλει τη Δευτέρα, καθώς όπως σημειώνει, μετά τη συμφωνία της ΔΗΜΑΡ με τους Πράσινους που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει το όνομα των Πρασίνων να προηγείται αυτού της ΔΗΜΑΡ, δεν αναγνωρίζει το κόμμα της.
Συμφωνα με τελευταιες πληροφοριες, η ΔΗΜΑΡ προσανατολιζεται πλεον να κατεβει στις εκλογες με την ονομασια «Πρασινοι» και όχι με το ονομα ΔΗΜΑΡ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τη... μεταγραφή του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου στο ΛΑΟΣ
Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής που ανεξαρτητοποιήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Ο κ. Αλεξόπουλος θα είναι μαζί μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού πιέστηκε να αποκαλύψει το όνομα μίας εκ των «εκπλήξεων» που προανήγγειλε στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Σχολιο.- Τώρα, θα χεστεί στις ψήφους το ΛΑΟΣ...χαχαχαχαχαχα!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεχάστε ό,τι μάθατε στο σχολείο κι εμπιστευτείτε ΣΚΑΙ: το 4,7% μεγαλύτερο από το 4,8% και η Χ.Α. με κόκκινο χρώμα! (δείτε γράφημα-παρωδία)
Αν πιστεύετε ότι το 4,7% υπολείπεται του 4,8% μάλλλον ζείτε σε διαφορετικό κόσμο από αυτόν του ΣΚΑΙ! Στο γράφημα της δημοσκόπησης που παρουσίασε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Αλαφούζου για να παρουσιάσει τη δημοσκόπηση της Rass για τον «Ελεύθερο Τύπο»η στήλη του Ποταμιού με το 4,7% είναι σαφώς πιο μεγάλη από αυτή του ΚΚΕ με το 4,8%. Και σαν να μην έφτανε αυτό παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή (3,8%) με κόκκινο χρώμα και με σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από αυτό του ΠΑΣΟΚ με το 3,5%.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρόεδρος της Τσεχίας καταδικάζει την πορεία με δάδες των Ουκρανών
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, 12:23
«Κάτι δεν πάει καλά με την-Ουκρανία και την ΕΕ που δεν καταδικάζει παρόμοιες ενέργειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, ακούγοντας τα ανατριχιαστικά ναζιστικά συνθήματα που φώναζαν στην πορεία με τις αναμμένες δάδες οι οπαδοί των κομμάτων «Σβόμπονα» και «Δεξιός Τομέας», προς τιμήν του χιτλερικού ηγέτη της Ουκρανίας Stepan Bandera. Το σχόλιο του προέδρου Ζέμαν που δημοσιεύτηκε σε «Τουίτ» αναφέρεται στις αποτρόπαιες εικόνες που διεκτραγωδήθηκαν όταν χιλιάδες Ουκρανοί ναζιστές κρατώντας αναμμένες δάδες διέσχισαν κεντρικούς δρόμους του Κιέβου την περασμένη Πέμπτη για να τιμήσουν την 106η επέτειο από την γέννηση του Στεπάν Μπεντέρα, του συνεργάτη των Ναζί επικεφαλής των Ουκρανών εθνικιστών, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μπαντέρα ήταν επικεφαλής της οργάνωσης των Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία με έντονη ανάμειξη στην «εθνοκάθαρση» της Ουκρανίας, από Πολωνούς, Εβραίους και Ρώσους. «Δόξα στο έθνος! Θάνατος στους εχθρούς! Η Ουκρανία ανήκει στους Ουκρανούς ! Ο Μπαντέρα θα επιστρέψει και θα αποκαταστήσει την Τάξη», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κραύγαζαν οι νεοναζί στην πορεία τους κρατώντας δάδες και μαυρο-κόκκινες ναζιστικές σημαίες. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μπαντέρα θεωρείται εθνικός ήρωας για τους ναζιστες Ουκρανούς, με τη φωτογραφία του να κοσμεί την πλατεία Μαϊντάν και το άγαλμά του να βρίσκεται στην πόλη Lvov, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος», είχε δηλώσει σε εκπομπή της τσεχικής τηλεόρασης ο Ζέμαν το περασμένο καλοκαίρι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σαμαράς δεν σταμάτησε στην Ορεστιάδα λόγω αντιδράσεων
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, 11:45
Παρά την προγραμματισμένη στάση στην πόλη της Ορεστιάδας της περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά στην Θράκη, ο πρωθυπουργός δεν σταμάτησε στην πλατεία και έφυγε. Πριν την άφιξη Σαμαρά είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΕΒΖ στο εργοστάσιο ζάχαρης προκειμένου να τον συναντήσουν και να του εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο πρωθυπουργός, πέρασε με το αυτοκίνητο, είδε τους συγκεντρωμένους και συνέχισε για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο φόβος του Grexit διαλύει το ευρώ
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, 10:50
Διαλύει το ευρώ η αβεβαιότητα για την τύχη της ελληνικής οικονομίας, μετά τα απανωτά δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο Grexit. Και μπορεί κάποιοι, ειδικά στο Βερολίνο, να πιστεύουν ότι είναι διαχειρίσιμη μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, οι αγορές δείχνουν άλλα.
Το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου κατρακυλά σε επίπεδα που είναι χαμηλότερα των τελευταίων εννέα ετών σε σχέση με το δολάριο. Το εφιαλτικό σενάριο για το ευρώ ενισχύεται και από την διαφαινόμενη κίνηση της ΕΚΤ να αρχίσει αγορές κρατικών ομολόγων (δηλαδή εκτύπωση χρήματος) μετά τις δηλώσεις Ντράγκι ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη.
Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,5% στο 1,1943 δολάρια στην αγορά του Τόκιο, αφού άγγιξε και το επίπεδο του 1,1864, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2006.
Για την είσοδο της κρίσης του ευρώ σε μια νέα άκρως επικίνδυν φάση με την Ελλάδα να βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο μετά την προκήρυξη προώρων εκλογών κάνει λόγο ο Economist σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η επόμενη κρίση του ευρώ». Το περιοδικό αναφέρεται στην αρνητική αντίδραση των αγορών στο άκουσμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και αποδίδει αυτή το ομαδικό ξέσπασμα σε χρηματιστήριο και αγορά ομολόγων στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου στην έντυπη έκδοση του Economist το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα που προβλέπει απόρριψη των περισσότερων όρων των πακέτων διάσωσης, την ακύρωση των περικοπών στον κατώτατο μισθό και στις δημόσιες δαπάνες «για να το θέσω ήπια, δεν στέκεται άνετα με την παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Αγρίνιο την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, 07:59
Μετά την ανακοίνωση για το κόμμα του, ο Γιώργος Παπανδρέου εξορμά στην περιφέρεια, κάνοντας την αρχή από την Αιτωλοακαρνανία, όπου θα έχει επαφές με στελέχη και φορείς για την παρουσίαση των στόχων και των πολιτικών θέσεων, του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», του οποίου ηγείται.
Το κομμα λεγεται ΚΙΔΗΣΟ. Εχει το ιδιο σημα, τις ιδιες αποψεις και θεωρησεις, με το ΚΟΔΗΣΟ, το κομμα δημοκρατικου σοσιαλισμου που ιδρυσε το 1979 ο Γιανκος Πεσμαζογλου, πηρε 0,71% στις εκλογες του 1981, συνεργαστηκε με την ΝΔ, μεχρι το 1988 που διαλυθηκε.
Ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, στις 6 το απόγευμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την «προτίμηση του κ. Τσίπρα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (sic) , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή αριστερά της ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός του εταίρος θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη. Ντροπή και κατάντια!».
Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε προτίμηση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσες να πεις. Αλλά ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζεται από τη ΝΔ «το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη» το κάλεσμα στο ΚΚΕ αποσιωπείται. Γιατί άραγε;
Τιμή της και καμάρι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μέλη και τους φίλους της να αναγνωρίζονται ως «το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη» αλλά έτσι για την ιστορία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει λυσσαλέα να βγούμε μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία δεν ταυτίζει με την ήπειρο!
Προφανώς η Νέα Δημοκρατία δεν ντρέπεται που υπουργό Υγείας έχει τον πρώην αρχηγό της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη, δεν ντρέπεται που κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της στο «ναό της δημοκρατίας» είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρώην του ΛΑΟΣ που επίσης έχει δείξει συμπάθεια στην επταετία. Ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς δεν ντρέπεται που δεξί του χέρι και γραμματέας της κυβέρνησης ήταν ο συνομιλητής και ομοϊδεάτης του Κασιδιάρη Αριστείδης Μπαλτάκος
Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «ντροπή και κατάντια» την απεύθυνση σε μια νόμιμη πολιτική οργάνωση που έχει πρωταγωνιστήσει σε λαϊκούς αγώνες. Προφανώς αν ήταν στο χέρι της, θα την είχε θέσει εκτός νόμου. Οι εκλεκτικές συγγένειες και οι προτιμήσεις δεν κρύβονται. Αλλεργία, λοιπόν, προκαλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, σφιχταγκαλιασμένη με το ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει βαρύ αλλεργικό σοκ στην πλειονότητα του λαού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Παρίσι των φώτων: Δεν επιτράπηκε να ταφεί βρέφος Ρομά στο νεκροταφείο των Αρίων…
Η Μαρία Φρανσέσκα πέθανε αιφνίδια μόλις δύο μήνες μετά τη γέννηση της, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Το κοριτσάκι ήταν Ρομά κι έζησε τη σύντομη ζωή του στην παραγκούπολη του Σαμπλάν, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Παρίσι. Μετά το θάνατο της οι γονείς της που είναι χριστιανοί έκαναν αίτηση στο δημαρχείο της πόλης για να ταφεί το κοριτσάκι στο τοπικό νεκροταφείο προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται το μνήμα της κόρη τους. Η απάντηση που πήραν ήταν όμως όχι μόνο αρνητική, αλλά και εξοργιστική. «Έχουμε προτεραιότητες», ήταν η απάντηση του δημάρχου του παριζιάνικου προαστίου, που προφανώς δεν συγκαταλέγει στις προτεραιότητες του αυτές τους Ρομά .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο ναυτικοί νεκροί από αεροπορική επίθεση σε πλοίο στη Λιβύη
Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί.
Η ανατροπή του Καντάφι και ο εκδημοκρατισμός και εξευρωπαϊσμός της Λιβύης αποδίδουν, όπως φαίνεται, πολλαπλούς καρπούς…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, το ταξικό κριτήριο και ο Στάλιν στην Ελλάδα
Με ταξικά κριτήρια τάσσεται υπέρ της Ν.Δ. ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Αυτός με τις επιχορηγήσεις και την εκπομπούλα στη ΝΕΡΙΤ. Γιατί, λέει, ιδρυτής της Ν.Δ. ήταν ένας ηγέτης αγροτικής προέλευσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενώ οι ιδρυτές όλων των άλλων κομμάτων είχαν και έχουν λεφτά, όπως έχει κι ο ίδιος ο ηθοποιός, που, με βάση τη δήλωσή του, πρέπει να τα απεχθάνεται και να του είναι βάρος. Κάνει και μάθημα Ιστορίας ο κ. Χαραλαμπίδης και μας μαθαίνει ότι το ΚΚΕ το ίδρυσε ο Στάλιν. Και εκεί τα θαλασσώνει. Γιατί, καθώς το ΚΚΕ ιδρύθηκε από τον Στάλιν (που, όπως όλοι ξέρουμε, παράτησε τη θέση του Κομισάριου Εθνοτήτων στη Ρωσία το 1918 για να έρθει να φτιάξει κόμμα στην Ελλάδα), θα πρέπει να ξανασκεφτεί την πολιτική του ένταξη. Και ο Στάλιν γόνος φτωχής οικογένειας ήταν. Τσαγκάρης ήταν ο πατέρας του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περί Καρέλια και ελεημόνων αφεντικών
Και πάλι το marketing της βιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ λειτουργεί άψογα. Μοίρασε 2,85 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες μορφές στους εργαζόμενους της εταιρείας για άλλη μία χρονιά. Λεφτά που στην ουσία προέρχονται από το καθημερινό στύψιμο των εργαζομένων που δεν τολμούν να μην πάνε στην δουλειά ακόμα και με 40 πυρετό. Και φυσικά ήδη από παλιά η εργοδοσία με διάφορους πρόθυμους τοπικούς παράγοντες έχει φροντίσει να καθαρίσει το εργοστάσιο από ενοχλητικά στοιχεία. Το 1998 σε στάση εργασίας η εργοδοσία προσέλαβε όλη σχεδόν την αστυνομική δύναμη της Καλαμάτας για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Και την ίδια χρονιά κατά τη διάρκεια γενικής απεργίας ο βιομήχανος μήνυσε 13 συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Καπνεργατών Ελλάδος (ΟΚΕ), επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Το δικαστήριο το 2003 τελικά καταδίκασε τους 10 από τους 13 συνδικαλιστές σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για… παραβίαση εργασιακής ειρήνης. Το 1998 όπως φάνηκε ήταν η μεγάλη χρονιά του Καρέλια. Οι τελευταίες δύο απολύσεις έγιναν το 2013 εν μέσω απειλών απολύσεων προς όλους τους εργαζόμενους για αύξηση της παραγωγικότητας. Και φυσικά ως μεγαλοπαράγοντας της περιοχής έχει όλο τον κρατικό μηχανισμό στην διάθεσή του. Ακόμα περιμένει το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας να πάει η Επιθεώρηση Εργασίας στο εργοστάσιο μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι. Τα λεφτά που δημόσια μοιράζει ο Καρέλιας είναι απλά κομμάτι της απλήρωτης εργασίας και της καθημερινής πίεσης που δέχονται εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι, αφού με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε η παραγωγή κατά 8%, οι πωλήσεις κατά 2% κατέχοντας μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά 15%. Φυσικά οι περισσότερες διθυραμβικές αναδημοσιεύσεις της εταιρικής ανακοίνωσης δεν αναφέρουν το γεγονός ότι οι δικαιούχοι εργαζόμενοι είναι μόνον όσοι δεν απουσίασαν για οποιοδήποτε λόγο από την εργασία τους ούτε μία ημέρα του 2013. Ούτε επίσης τους μισθούς των 35 προσλήψεων που έγιναν το 2013. Η στοιχειώδης δημοσιογραφική έρευνα έχει καταντήσει πολυτέλεια πια, και μόνον η αναπαραγωγή του δελτίου τύπου της εταιρείας αρκεί. Και δεν είναι δώρο στους εργαζόμενους ούτε εξιλέωση των βιομηχάνων. Είναι απλά δημόσιες σχέσεις για το μεγάλο καπνίζον κοινό, να του πετάξει στο στόμα μία ευκαιρία να ενισχύσει την «καλή» ελληνική καπνοβιομηχανία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την ανάγκη ούτε από ψίχουλα ούτε από καλά αφεντικά και ελληνικές εταιρείες. Αυτό που έχουν ανάγκη είναι να απελευθερωθούν από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς μία και έξω στέλνοντας κάθε είδους αφεντικών στον λάκκο της ιστορίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν-πριν χρόνια-άκουγα στη Μαδρίτη τον αρχισυντάκτη της υπερδεξιάς εφημερίδας "El Mundo" Victor de la Serna--και διάσημο γνώστη του κρασιού--να τα λέει αυτά,ανατρίχιαζα..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οχι, δεν αναστήθηκε το ΚΟΔΗΣΟ, ο Γιώργος έφτιαξε το... ΚΙΔΗΣΟ!
Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το Μνημόνιο
Αρθρογράφος: Γιώργος Δελαστίκ
Προσέξτε μην παρασυρθείτε! Δεν έχουμε να κάνουμε με την πολιτική νεκρανάσταση του αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξασφάλισε την προσκόλληση του ιδρυτή του στη ΝΔ! Απλώς ο Γιώργος Παπανδρέου παίζοντας με τις αναμνήσεις της νιότης του ονόμασε το νέο κόμμα που έφτιαξε... ΚΙΔΗΣΟ, για να μπερδέψει τους γεροντότερους και να δοκιμάσει τη μνήμη τους! Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο ΚΟΔΗΣΟ και στο ΚΙΔΗΣΟ. Το παλιό «Κόμμα» έγινε σήμερα «Κίνημα». Η παλιά ιδεολογία του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» έγινε από τον Γιώργο «Δημοκράτες Σοσιαλιστές» σήμερα. Υπάρχουν, όπως βλέπετε, αβυσσαλέες αντιθέσεις ανάμεσα στο ταχύτατα εκλιπόν Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού του Γιάγκου και στο λαμπρού πολιτικού μέλλοντος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου! Αλλο το ΚΟΔΗΣΟ, άλλο το ΚΙΔΗΣΟ! Δεν διαφέρουν μόνο στο δεύτερο γράμμα της συντετμημένης αναγραφής του τίτλου τους! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τηρεί τις παραδόσεις. Κάθε άλλο. Στις 3 του Σεπτέμβρη δεν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ο πατέρας του ο Ανδρέας; Στις 3 του Γενάρη έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ ο Γιώργος! Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ο Ανδρέας Παπανδρέου; Διακήρυξη της 3ης Γενάρη ο Γιώργος Παπανδρέου! Πέρασε το 13% το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην πρώτη του εκλογική εμφάνιση; Να περάσει το... 3% ελπίζει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αναφορικά τώρα με το περιεχόμενο της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη, της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ, πρόκειται για ένα απερίγραπτο... τουρλού πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων. Συνυπάρχουν εκεί θέσεις σωστές, θέσεις αφελείς, γενικολογίες και μπουρδολογίες.
Αν πάντως νομίσει κάποιος ότι στις πολλές, πολλές χιλιάδες λέξεις της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ θα βρει έστω και μία προτασούλα αυτοκριτικής για το πολιτικό έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου να υπαγάγει τη χώρα μας στο επαίσχυντο καθεστώς εθνικής υποτέλειας του Μνημονίου, πλανάται πλάνην οικτράν. Ούτε για τα μάτια του κόσμου που υποφέρει δεν επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου να υποκριθεί ότι κάνει αυτοκριτική, έστω και υποτυπώδη. Αποδεικνύεται έτσι κυριολεκτικά αμετανόητος, φανατικός υποστηρικτής του Μνημονίου, αναφέροντας την επάρατη αυτή λέξη μία και μοναδική φορά στη διακήρυξη του ΚΙΔΗΣΟ. Η λέξη αυτή αναφέρεται μάλιστα σε μια φράση όπου ο Γιώργος Παπανδρέου... επαινεί (!!!) την πολιτική που άσκησε ο ίδιος τη διετία που διετέλεσε πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα.
Η κυβέρνησή του «δρομολόγησε την περίοδο 2009-2011 ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας την αρχή για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αρχή που αν είχε ξεκινήσει λίγα έστω χρόνια πριν το 2009, η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο και μηχανισμό στήριξης»! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» τη μνημονιακή πολιτική που άσκησε ο ίδιος και η οποία βύθισε σε απόγνωση δέκα εκατομμύρια Ελληνες, αποκαλύπτει τι εννοεί αυτός ο άνθρωπος όταν λέει «προοδευτική» πολιτική! Προσπαθεί συνειδητά να σβήσει από τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων το Μνημόνιο του εθνικού ολέθρου με ένα κόλπο. Χρησιμοποιεί το σοβαρότατο πρόβλημα του πελατειακού κράτους, το οποίο όμως ωχριά μπροστά στην καταστροφή που προκάλεσε το Μνημόνιο. Το διογκώνει και το υπερπροβάλλει το πελατειακό κράτος, νομίζοντας ότι έτσι θα... ξεχάσουν οι Ελληνες το Μνημόνιο! Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου ότι το όνομά του έχει πλέον συνδεθεί αδιάρρηκτα με το κατάπτυστο στη συνείδηση των Ελλήνων Μνημόνιο και το καθεστώς εθνικής υποτέλειας, στο οποίο υπήγαγε την πατρίδα μας. Αυτό το ανεξίτηλο στίγμα θα τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά και μετά από αυτήν, στην πολιτική ιστορία του τόπου. Οσο για την ανόητη προσπάθειά του να φορτώσει το Μνημόνιο στον Κώστα Καραμανλή, δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το Μνημόνιο και έφερε τους ξένους επικυρίαρχους στην Ελλάδα. Δεν το υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής. Οσες οικονομικές και πολιτικές ευθύνες και αν φέρει για την πολιτική που άσκησε στα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του, την υπογραφή στο επονείδιστο Μνημόνιο την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ή να ξεχαστεί!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποζημιώσεις εκατ. ευρώ για το Norman Atlantic
Οι διασωθέντες, ιδιωτικοί φορείς της Ιταλίας που ενεπλάκησαν στην περίθαλψη και τη φιλοξενία των επιβαινόντων που διασώθηκαν, αλλά και παραπλέοντα σκάφη, είναι αυτοί, που υπό προϋποθέσεις, μπορούν να αξιώσουν αποζημίωσεις, το ύψος των οποίων μπορεί να φθάσει και τα εκατομμύρια ευρώ, μετά την πυρκαγιά του Νorman Atlantic. Oι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από ασφαλιστικές εταιρείες ή ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ο δικηγόρος Γιάννης Βρέλλος, εταίρος της Σκορίνης – Δικηγορικής Εταιρείας και ταμίας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ανέφερε ότι από τους επιβαίνοντες, μόνο «οι διασωθέντες επιβάτες μπορούν να απαιτήσουν δυσθεώρητα ποσά, εάν και εφόσον διαπιστωθεί αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στις ελλείψεις που έχουν εντοπισθεί κατά τον έλεγχο του πλοίου στην Πάτρα και στην εκδήλωση της πυρκαγιάς» και προσθέτει: «Το αξιόπλουν ή μη κρίνει καθοριστικά τις αποζημιώσεις ως προς τους επιβάτες, οι οποίες δεν είναι βεβαίως και οι μοναδικές». Ο κ. Βρέλλος σημειώνει κατ” αρχάς ότι το πλοίο ήταν ναυλωμένο από ελληνική εταιρεία (ΑΝΕΚ), έφερε όμως ιταλική σημαία. «Εφόσον είναι εφικτό, οι διασωθέντες κατευθύνονται στη χώρα της οποίας τη σημαία φέρει το πλοίο – χώρα υποδοχής θεωρείται ως εκ τούτου η Ιταλία. Η όποια ασφαλίστρια εταιρεία του πλοίου οφείλει τώρα να καταβάλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικούς φορείς της Ιταλίας (ξενοδοχεία, νοσοκομεία) που ενεπλάκησαν στην περίθαλψη και φιλοξενία των διασωθέντων, πληρώνοντας ακόμη και τα έξοδα μεταφοράς τους στα πάτρια εδάφη. Οικονομικές αξιώσεις εκατομμυρίων στερλινών είναι σίγουρο ότι θα προβάλουν παραπλέοντα του Norman Atlantic πλοία και επαγγελματικά ρυμουλκά με βάση standard συμφωνητικά – αποδεκτά παγκοσμίως – των Lloyds του Λονδίνου. Μείζον είναι βεβαίως και το θέμα της ρύπανσης που προκάλεσε η πυρκαγιά. Μετά τη ρυμούλκηση του πλοίου στο Μπρίντιζι και αφότου λάβει τέλος αυτή η τραγική ιστορία με τους αγνοουμένους, θα κριθεί και αυτό το ζήτημα, που είναι εξίσου σημαντικό σε νούμερα» προσθέτει ο ίδιος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθητής Α' Λυκείου: Ποιοι φοβούνται τους νέους ;
Επιστολή μαθητή
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Καθημερινή” “Δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση περίπου 100.000 18άρηδες.”
Οι γεννημένοι του 1997 έχουν το δικαίωμα της ψήφου, καθώς από την αρχή του έτους έχουν αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους διότι η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους . Όμως θα μπορούσαν οι γεννηθέντες το 1997 να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Για να συμβεί ωστόσο αυτό απαιτείται σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ή Προεδρικό Διάταγμα. Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παίρνει αυτήν την απόφαση ; Μήπως γιατί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι οι νέοι σε πολύ μεγάλα ποσοστά ψηφίζουν άλλα κόμματα; Κατά την γνώμη μου, ήδη οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν πλήξει τα δημοκρατικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων και τους έχουν στερήσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Κυβέρνηση λοιπόν δεν επιθυμεί τη νεανική ψήφο διότι φοβάται τους νέους οι οποίοι δεν συγκινούνται από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα. Εμείς οι νέοι γνωρίζουμε κάλα ποιοι έφτασαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Γνωρίζουμε κάλα ποιοι οδήγησαν την παιδεία σε αυτό το χάλι , ποιοι οδήγησαν τους γονείς μας στην ανεργία και στην φτώχεια. Και αναρωτιέμαι τι φταίει η γενιά μας η οποία είναι καταδικασμένη να επιλέξει μεταξύ της ανεργίας και της μετανάστευσης ; Όποια γνώμη και να έχει ο καθένας , η ουσία είναι μια. 100.000 συμπολίτες μας (πάνω από το 1% του εκλογικού σώματος ) στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου !
Δημήτρης Ντόντης (μαθητής Ά Λύκειου)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δύσκολο είναι να μην είσαι μαλάκας
Οι δηλώσεις που ακολουθούν είναι του φίλου του πρωθυπουργού, του ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε συνέντευξή του στο Popaganda μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, σοκαρίστηκα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες. Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες». Αυτά είπε – χωρίς ντροπή – ο εν λόγω, διαστρεβλώνοντας μία ιστορία που τη ζήσαμε όλοι και οι μνήμες είναι νωπές. «Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί το πρόγραμμα με κονσέρβες. Μαγνητοσκοπημένα. Υπήρχε ακόμη και η πρόβλεψη για κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, υπηρεσιακές. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει μαύρο. Όταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες κλείσαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι». Και αυτές οι βρωμιές του ιδίου κυρίου είναι… Ο οποίος στη συνέχεια προσθέτει: «Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο. Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί». Στις τερατώδεις αθλιότητες του συγκεκριμένου, που ούτε ο ακροδεξιός Μπαλτάκος δεν τόλμησε να ξεστομίσει όταν η κυβέρνηση έριχνε το μαύρο, μερικά σύντομα σχόλια. Σχόλιο 1ο: Τέτοιες δηλώσεις είναι χρήσιμες για να γίνονται αντιληπτά τα «προσόντα» βάσει των οποίων προσλήφθηκε ο Ρένος Χαραλαμπίδης να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδι στη ΝΕΡΙΤ. «Προσόντα» που φαίνεται τα διέθετε ήδη από τότε που «ζούσε από μέσα την ΕΡΤ». Σχόλιο 2ο: Ο κ.Χαραλαμπίδης είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι ξεκίνησε την καριέρα του λέγοντας ένα ψέμα. Φαίνεται ότι την συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Σχόλιο 3ο (γενικότερης φύσεως): Το δύσκολο σε αυτή τη ζωή δεν είναι να είσαι καλός ηθοποιός, καλός δημοσιογράφος, καλός τραγουδιστής ή καλός ταβερνιάρης. Το δύσκολο είναι να μην είσαι μαλάκας.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ• 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων (του δημοτικου συμβουλου Θεσσαλονικης Μιχαλη Τρεμοπουλου) αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, πριν από την παραπάνω απόφαση για συνεργασία. Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσαν σχετικά: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού. «Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Έσπασε» η συμμαχία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με Βαλλιανάτο
Ο Θεοδωράκης, που στην πραγματικότητα δεν τον ήθελε μετά τις αντιδράσεις (και τα ομοφοβικά), του πρότεινε να συνεργαστεί, αλλά να μην είναι υποψήφιος βουλευτής. O κ.Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ.Βαλλιανάτο να υπάρξει δημόσια στήριξη προς το Ποτάμι από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, στην οποία είναι πρόεδρος ο τελευταίος,αλλά να μην θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και στα ψηφοδέλτια να συμμετάσχουν κάποια άλλα στελέχη της ΦΙ.Σ (εκ των 30-40 ατόμων που την απαρτίζουν). Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να δεχθεί ο κ.Βαλλιανάτος , καθώς το θεώρησε άδειασμα και αποφάσισε να πορευτεί μόνος. Σήμερα Δευτέρα (5/1) θα ανακοινωθεί επισήμως και η συνεργασία του Ποταμιού με τη Δράση σε συνέντευξη τύπου, που θα δώσουν από κοινού ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Θοδωρής Σκυλακάκης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πρασινοι-ΔΗΜΑΡ». Στις λιστες μονο τρεις από τους βουλευτες. Επικεφαλης του προεκλογικου αγωνα τοσο ο Ν. Χρυσογελος οσο και ο Φ. Κουβελης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αποφαση συνεδριου τους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολογοι Πρασινοι. Γιαννης Τσιρωνης, παραγωγικη ανασυγκροτηση με οικολογικο προσημο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδρουν στα σεναρια για Grexit. SPD κατά Μερκελ για την Ελλαδα. Ολι Ρεν, θα χρειαστει να υπαρξουν υποχωρησεις από τις Βρυξελλες που θα πρεπει να βοηθησει την Ελλαδα να μειωσει το βαρος του χρεους της μεσω μιας παρατασης του χρονου αποπληρωμης των πιστωσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΑΣ. Μαχαιρι από το 2015, καταργηση το 2016. Περικοπη κατά 30% των δικαιουχων το 2015 και καταργηση το 2016, εχει αποφασισει η απελθουσα κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Norman Atlantic, Πριντεζι, Ιταλια. Χωρις τελος το θριλερ για τους αγνοουμενους. «Φουρνος» για 9η μερα το κουφαρι του πλοιου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπαμιμίκος: Θα κόψουμε το ΕΚΑΣ σε όσους παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Στο σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας (βλέπε τρόικα) είναι ο... εξορθολογισμός των συντάξεων προς τα κάτω. Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην πρωινή κυριακάτικη εκπομπή του Mega τονίζει ότι μιλάει καθαρά: Το ΕΚΑΣ θα κοπεί για όσους συνταξιούχους παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δηλαδή από τους χαμηλοσυνταξιούχους που είναι οι πιο φτωχοί θα αφαιρεθεί εισόδημα 200 ευρώ για να ζουν με μόλις 300 ευρώ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ : Αυτοδιαλυόμαστε και ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ !
Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αηδιασμένο από την πλήρη σοσιαλδημοκρατικοποίηση της ηγετικής ομάδας Τσίπρα - Σταθάκη και την αδράνεια Λαφαζάνη, καθώς και την πληθώρα λαμογιοπασόκων που η ηγετική ομάδα ήθελε να επιβάλει στα ψηφοδέλτια, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα ξημερώματα την αυτοδιάλυση του κόμματος, την μη κάθοδο στις εκλογές και την κριτική στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
(Υ.Γ. Ηθικό συμπέρασμα : Συριζαίοι μαζευτείτε, γιατί από φτηνές προβοκατσιούλες στο fb ξέρουμε καλύτερα από σας. Άντε, ΧΘΕΣΙΝΟΙ ...)