Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τριτη 10 Φεβρουαριου 2015


Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών»
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, 11:26
Νέα συγκέντρωση «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» και υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, διοργανώνεται την Τετάρτη (ώρα 18:00) στο Σύνταγμα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος πάνω από 10.000 άνθρωποι. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:
«Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες». «Ήρθε η ώρα» προσθέτουν «να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο γενικος γραμματεας του ΟΟΣΑ ερχεται σημερα στην Αθηνα για να «συμβουλευσει» την κυβερνηση
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελεας στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονικης. Για κακοδιαχειριση και ατασθαλιες
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο – Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως
Αποστόμωσε τους μνημονιακούς απολογητές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του στη Βουλή ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ειρωνευόμενος την ανησυχία τους μήπως η κυβέρνηση εφαρμόσει «μέρος του μνημονίου»: «Βλέπω αρκετούς δύσπιστους οπαδούς του μνημονίου που ανησυχούν μήπως εφαρμόσουμε μέρος του μνημονίου. Να τους διαβεβαιώσουμε. Κύριοι, μην ανησυχείτε. Τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Θα εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα». «Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. «Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται», ενώ προειδοποίησε πως αν οι εταίροι επιχειρήσουν να μας στείλουν τελεσίγραφα, θα στείλουν λάθος μήνυμα σε λάθος λαό και σε λάθος κυβέρνηση, καθώς «η Ελλάδα δεν είναι, έπαψε να είναι, προτεκτοράτο, όπως ήταν τα μνημονιακά χρόνια». Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε στις βασικές κατευθύνσεις του Υπουργείου: «Στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης θα βρίσκεται η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής», η οποία «συνθλίβεται πιεσμένη ανάμεσα στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. Για να επιτευχθούν αυτά έχει σημασία η δημόσια διαχείριση των τραπεζών και η παρουσία του Δημοσίου σε ένα μη πελατειακό ρόλο στον χώρο της ενέργειας. Μάλιστα προανήγγειλε διερεύνηση σανδάλων, όπως «τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και τη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο τις 17 Μαρτιου ξεκιναει η πρωτη απ ευθειας πτηση μεταξυ της Νεας Υορκης και της Αβανας. Ενα Boeing 747 θα ταξιδευει κάθε Τρίτη από το αεροδρόμιο John F. Kennedy στην Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, μέσω του οργανισμού Κούβα Travel Services, η οποία επιδιώκει οικονομικό όφελος από τη βελτίωση της των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΣΠΕΡΤ: Γύρω - γύρω Σάββατο, αλλά για μας είναι Κυριακή!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από την πρόσκληση για μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πλατείες της χώρας την Τετάρτη 11/02, από τις 6.00, όταν η χώρα μας θα δίνει τη μεγάλη της μάχη ανάσας και αξιοπρέπειας στο έκτακτο Eurogroup... Κι όμως... Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλει σε συγκεντρωση στο Ραδιομεγαρο Αγιας Παρασκευης την Τεταρτη 11 Φλεβαρη στις 5.30 μμ. Στο νέο αυτό σκηνικό είναι αυτονόητο ότι θα πρωτοστατούν εκείνοι που κινητοποιήθηκαν σε καιρούς χαλεπούς και έδειξαν το δρόμο για την ανατροπή. Ανάμεσα σ' αυτούς και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που αντιστάθηκαν στο μαύρο και συνεχίζουν για 20 μήνες να παράγουν σε ολόκληρη την Ελλάδα ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση με αυταπάρνηση και εθελοντική και μη αμειβόμενη εργασία. Εν τούτοις, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών και διοικητικών εργαζομένων της ΕΡΤ, ανακοίνωσε στην Αθήνα, άλλη συγκέντρωση, την ίδια σχεδόν ώρα (στις 5.30) στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καλώντας το λαό της Αθήνας να συμμετέχει εκεί, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της άλλης ομοσπονδίας που καλύπτει εργαζόμενους της ΕΡΤ, εκείνης των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ), αλλά ούτε και των εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ. Η μικρονοϊκή αυτή απόφαση, δεν είναι επιζήμια γιατί θα αποστερήσει κάποιο κόσμο από το συλλαλητήριο του Συντάγματος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα την ακολουθήσουν. Είναι ολέθρια γιατί σε συμβολικό επίπεδο προσπαθεί να ξεχωρίσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ από την υπόλοιπη κοινωνία και τους εμφανίζει να θεωρούν τον δικό τους αγώνα ως υπέρτερο του κρίσιμου αγώνα που δίνει την ίδια στιγμή ο λαός μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας. Υπενθυμίζω, ότι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή, τονίζαμε ότι ο αγώνας μας είναι πρώτα και κύρια αγώνας για τη Δημοκρατία. Απευθυνθήκαμε στην κοινωνία που μας στήριξε και εμείς της δώσαμε φωνή και μικρόφωνο. Η απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που δεν έχει καμία σχέση με τη θέληση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ, γυρίζει την πλάτη σ' εκείνους που μας στήριξαν και δυσφημεί τον αγώνα μας. Είναι ευνόητο ότι ο δικός μας αγώνας, που φθάνει σε αίσιο τέλος μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την τύχη της μεγάλης μάχης που δίνει η χώρα μας για τη σωτηρία της κοινωνίας μας. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που κάποιοι, τυφλωμένοι από έναν επικίνδυνο ιδρυματισμό, δεν την βλέπουν. Ελπίζω ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα την ματαιώσουν και θα καλέσουν στο Σύνταγμα, ώστε να αποφύγουν και την αυτογελοιοποίηση. Έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος της ΕΡΤ θα ενώσει τη φωνή του με τη φωνή της κοινωνίας, όπως έκανε πάντα στη διάρκεια του αγώνα κατά του μαύρου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ανάσα αξιοπρέπειας» με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα την μέρα του έκτακτου Eurogroup
Παλλαϊκά συλλαλητήρια με το σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, την ώρα που στις Βρυξέλλες θα συνεδριάζει εκτάκτως το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα. Το κάλεσμα γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο. Οι συγκεντρώσεις έρχονται σε συνέχεια των αυθόρμητων κινητοποιήσεων, με μαζική συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις. Στο νέο κάλεσμα οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας, ενώ στο έκτακτο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάζει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίκης Θεοδωράκης: Η χώρα θα ήταν Παράδεισος εάν δεν είχε τόσο πολλούς ξένους προστάτες
Με άρθρο απαντά ο Μίκης Θεοδωράκης στις κατηγορίες γερμανικής εφημερίδας ότι είχε σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες. Ο Μίκης Θεοδωράκης στο άρθρο του τονίζει ότι η χώρα μας θα ήταν Παράδεισος εάν «δεν είχαμε τόσο πολλούς ξένους προστάτες, που απ’ το 1821 κάθονται στο σβέρκο μας σαν ακρίδες, για να μας… σώσουν!»
Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη
«Το σπίτι μου στην Αθήνα είναι μικρό και δεν έχει χώρο για … Ολιγάρχες και ξένους πράκτορες. Όσο για την πατρίδα μου την Ελλάδα, πιστεύω ότι θα ήταν Παράδεισος από κάθε άποψη αν δεν είχαμε τόσο πολλούς ξένους προστάτες, που απ’ το 1821 (όταν ξεσηκωθήκαμε να διώξουμε τους Τούρκους) κάθονται στο σβέρκο μας σαν ακρίδες, για να μας… σώσουν! Όχι! Δεν θέλουμε να σωθούμε! Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν μόνους και ήσυχους. Και να είστε βέβαιοι ότι τα καταφέρνουμε καλά. Γιατί η γη μας είναι καλή. Η θάλασσά μας πλούσια. Κι εμείς εργατικοί, φιλόξενοι, νοικοκυραίοι, αλτρουιστές και πατριώτες. Όμως κάποιοι δεν μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της χώρας μας. Όπως λ.χ. τα σπάνια μέταλλα που κρύβουν τα βουνά μας. Απίστευτο! Όμως το μάθημα το πήραμε από το 1952, τότε που εκτελέσανε τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Μπάτση και εξαφάνισαν το βιβλίο του που αποκάλυπτε τον πλούτο των μετάλλων της χώρας μας, τα οποία παραμένουν ακόμα ανεκμετάλλευτα. Το ίδιο γίνεται και τώρα με την ΑΟΖ. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν τόλμησε να καθορίσει τη δική της ΑΟΖ. Ποιοι και γιατί μας εμποδίζουν; Είδατε ότι και ο κ. Τσίπρας προχτές στη Βουλή δεν είπε λέξη γι’ αυτό. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο πλούτος της δικής μας ΑΟΖ υπολογίζεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, γιατί η μυρωδιά του πετρελαίου ζαλίζει. Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Γερμανοί τα διεκδικούν, ο καθένας με τον τρόπο του. Με ολιγάρχες και κατασκόπους ο ένας, με το Χρέος και τα Μνημόνια ο άλλος. Είχα προτείνει στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είμαι μέλος, να γίνει η Ελλάδα Ουδέτερη Χώρα της Ειρήνης και του Πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτή την πρόταση υπάρχει και η λύση για τον Εθνικό μας Πλούτο. Λύση ειρηνική, που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και προ παντός να μας προστατέψει από τους αυτόκλητους προστάτες, που διεκδικούν τη μικρή μας πατρίδα αποκλειστικά για τον εαυτό τους.
Αθήνα, 9.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης».
---------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ ΦΑΛΣΙΑΝΙ: Ο Παπανδρεου εκβιάστηκε γιατι συγγενής του είχε 500 εκ στην λιστα Λαγκαρντ. ΙΣΟΒΙΑ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.
Ποιος θα τολμήσει τωρα να τον διαψεύσει; Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για «συκοφαντίες»! Μιλάμε για τον άνθρωπο που υπέκλεψε την λιστα απο την HSBC. Λιστα που σύμφωνα με τον ίδιο, εμπεριέχει την κυρία Παπανδρέου με 500 εκατομμυρια Ευρώ. Υποστηρίζει μαλιστα πως ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα γιατί ηταν εκβιαζόμενος λόγω αυτου του μαύρου χρήματος. Η δικαιοσυνη έχει τον λόγο.
----------------------------------------------------------------------------
Θησαύρισαν οι φαρμακοβιομηχανίες – Λες και πουλούσαν σε χώρα 40 εκ. ανθρώπων!
Οι φαρμακοβιομηχανίες έβγαλαν χρήματα στην Ελλάδα σαν να πουλούσαν φάρμακα σε χώρα 40 εκατομμυρίων και όχι μόνο 10 εκατομμυρίων κατοίκων» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Εμφανίσθηκε έτοιμος να τα βάλει με τα συμφέροντα λέγοντας πως «θα αποδοθούν ευθύνες» και σημείωσε πως δεν έχει λόγο να βρίσκεται στη θέση του υπουργού εάν δεν κάνει δουλειά γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν. «Θέλω να αφήσω εποχή» είπε χαρακτηριστικά. Την ερχόμενη βδομάδα γνωστοποίησε πως θα έχει συνάντηση με το Σύνδεσμο των Πολυεθνικών του φαρμάκου στη χώρα μας.
------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο χώσιμο των ναυτών στο ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ»
Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», εξαιρετικά ανήσυχοι και εξαγριωμένοι είναι οι γονείς των ναυτών που υπηρετούν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΕΥΡΩΠΗ». Φοβούνται ότι οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ ακραίες επιλογές τα στρατευμένα παιδιά τους, με ολέθρια αποτελέσματα για τα ίδια και το πλήρωμα. Όπως μας καταγγέλλουν διαπιστώνεται συστηματική παραβίαση των διαταγών που αφορούν την εκτέλεση των υπηρεσιών, πάντα εις βάρος των ναυτών. Πιο συγκεκριμένα, συστηματικά οι ναύτες εκτελούν καθήκοντα φρούρησης καταστρώματος σε 12ωρη βάση κάθε μέρα και μάλιστα τα ίδια νούμερα: 14.00-20.00 μ.μ. το απόγευμα και 2.00-8.00 π.μ.! Ενδιάμεσα επιπλέον σηκώνουν όλο το βάρος των αγγαρειών.
Γιατί συμβαίνουν όμως αυτά; Γιατί με ευθύνη της διοίκησης του πλοίου και κυρίως του υπεύθυνου υπαξιωματικού που βγάζει τις υπηρεσίες, οι μόνιμοι κελευστές διαλέγουν τις πιο ελαφριές υπηρεσίες και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπαξιωματικό χώνουν συστηματικά τους ναύτες. Οι υπηρεσίες στο Πολεμικό Ναυτικό είναι 4ωρες και μεσολαβεί ένα 12ωρο χωρίς υπηρεσία. Με την χρονική επέκταση των υπηρεσιών στο 6ωρο, μειώνονται αυτές –που θα εκτελούνταν από μόνιμους κελευστές- και οι στρατεύσιμοι ναύτες διαλύονται! Δηλαδή, το μόνιμο προσωπικό, άνθρωποι που πληρώνονται από το Πολεμικό Ναυτικό, λουφάρουν στην πλάτη των στρατεύσιμων και η διοίκηση του πλοίου το ανέχεται, καθώς υπογράφει χωρίς δεύτερη σκέψη τις υπηρεσίες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου να επιστρέψουν οι ναύτες ως πλήρωμα στα πλοία. Να αποτελούν τα συστηματικά θύματα της αυθαιρεσίας και της παραβίασης των διαταγών. Εμείς απαιτούμε την τήρηση των Κανονισμών. Την ισότητα στην τέλεση των υπηρεσιών, που πρέπει να είναι λιγότερες και εναλλασσόμενες. Το ΓΕΝ πρέπει άμεσα να παρέμβει. Καλούμε τους ναύτες να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Οι γονείς έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παρέμβουν στο διοικητή και το ΓΕΝ, για να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι ότι θα πράξουν αυτό που προβλέπεται.
---------------------------------------------------------------------------
O πατέρας φόρεσε τη στολή του νεκρού παιδιού του και πολεμάει στη θέση του... Να γιατί δεν...
...θα πέσει στα νύχια των νεο-αποικιοκρατών η Συρία!
----------------------------------------------------------------------------
- Δεν θα βάλεις κάτι για τον Νίκο Καββαδία; Σαν σήμερα γεννήθηκε. Το γράφουν σε τόσα σάιτ!
- Μπα, δεν θα βάλω, σήμερα. Άσε να ξημερώσει ο Θεός την 11η Ιανουαρίου...
(Ο Νίκος Καββαδίας (11 Ιανουαρίου 1910 - 10 Φεβρουαρίου 1975) ήταν Έλληνας ποιητής και πεζογράφος)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεωρία του Χάους – «Φαινόμενο των νεονικοτινοειδών»
Στοιχείο της Θεωρία του Χάους είναι το “Φαινόμενο της Πεταλούδας”. Το ”Φαινόμενο της Πεταλούδας” περικλείει την άποψη ότι μικρές, φαινομενικά ασήμαντες αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες αποκλίσεις στην εξέλιξη των πραγμάτων, δημιουργώντας μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα, όπως ακριβώς μια πεταλούδα που χτυπάει τα φτερά της στην Ασία μπορεί να δημιουργήσει έναν τυφώνα στη Βόρεια Αμερική… Κι αν μια τόσο μικρή και φαινομενικά ασήμαντη αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές, τί θα σήμαινε άραγε ένας κόσμος χωρίς μέλισσες, πεταλούδες, σκαθάρια χωρίς δηλαδή επικονιαστές; Το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν όλα τα παραπάνω έντομα είναι η επικονίαση, δηλαδή η γονιμοποίηση των φυτών με τη μεταφορά γύρης. Από την επικονίαση εξαρτάται απόλυτα το 1/3 των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας. Αν οι πληθυσμοί των επικονιαστών καταρρεύσουν, τότε κινδυνεύει με κατάρρευση και η φυτική παραγωγή, που θα λειτουργήσει σαν αρχή ντόμινο για τα κατά τόπους οικοσυστήματα. Ίσως κάποιοι απορήσουν για την “φαινομενική” τρομολαγνία. Κι όμως ήδη στην Αμερική έχουν υπάρξει αναφορές για εξαφάνιση μέχρι και 70% των μελισσοσμηνών, ενώ τους τελευταίους χειμώνες, η μείωση του πληθυσμού των μελισσών έφτασε στο 53%, μόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο, παρόμοιες αναφορές γίνονται και από άλλες χώρες του κόσμου, όπως ο Καναδάς ,η Ισπανία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Αγγλία αλλά και η Ελλάδα.1 Τα παραπάνω δεδομένα έχουν προκαλέσει ανησυχία σε μελισσοκόμους, βιολόγους, γεωργούς, οικολογικές οργανώσεις. Σε τι λοιπόν οφείλεται αυτό το “σύνδρομο κατάρρευσης μελισσιών”; Οι επιστήμονες φωτογραφίζουν τη χρήση παρασιτοκτόνων που περιέχουν νεονικοτινοειδή. Πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 90 σε αντικατάσταση άλλων εντομοκτόνων. Πλέον οι μελέτες έχουν αποδείξει πως: 1. Τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα είναι νευροτοξικά, προκαλούν σημαντικές ζημιές στις μέλισσες αλλά και σε πολλά άλλα είδη απαραίτητα για την υγεία των οικοσυστημάτων (πουλιά, έντομα, σκουλίκια και ψάρια). 2. Είναι 5.000 – 10.000 φορές πιο τοξικά από το DDT, ενώ παραμένουν στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα 1-3 χρόνια. 3. Μειώνουν τη γονιμότητα των μελισσών, τις αισθήσεις της οσμής, της μνήμης, την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματός τους, την ικανότητα για πτήση. Η ανησυχία για τη χρήση τους είναι τόσο έντονη που τον Ιούνιο του 2014 ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύστησε μια Ομάδας Δράσης για την Υγεία των Επικονιαστών. Στις 24 Νοεμβρίου 108 διακεκριμένοι επιστήμονες απευθύνθηκαν με επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο, όπως και στις 13 Ιανουαρίου του 2015 εκατό “πράσινες” και με οικολογικό προσανατολισμό επιχειρήσεις ζητώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών από τα νεονικοτινοειδή. Τέλος λίγες μέρες πριν στις 5 Φεβρουαρίου έντεκα από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επανήρθαν πάλι με επιστολή και με νέες έρευνες για τις καταστροφικές συνέπειες των νεονικοτινοειδών, αλλά και με σαφείς αιχμές προς την Ομάδα Δράσης που καθυστερεί να λάβει απόφαση απαγόρευσης χρήσης τους, παρά την αποδοχή των επιστημονικών ερευνών. Φυσικά όταν πίσω από τη χρήση τους κρύβονται εταιρείες όπως η Syngenta, η Bayer CropScience, αλλά και η Μονσάντο κανείς μας δε δυσκολεύεται να καταλάβει το λόγο των καθυστερήσεων. Πόσο δε εάν κανείς σκεφτεί πως ο τζίρος που προσφέρουν στις εταιρείες παραγωγής είναι πάνω από 2 δις ευρώ ετησίως.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κινητοποίηση των τσιμεντεργατών Χαλκίδας
Κινητοποίηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι των «Τσιμέντων Χαλκίδας», καθώς εκδικάζεται η προσφυγή της πολυεθνικής «Lafarge», προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για ανάκληση των 117 απολύσεων, που έκανε από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Αν δεν βοηθήσει η ΕΕ, μπορούμε να στραφούμε στις ΗΠΑ, την Ρωσία ή την Κίνα
H Ελλάδα διαθέτει «plan B»
H Ελλάδα διαθέτει «plan B» σε περίπτωση που επιμείνει η Γερμανία στην σκληρή της στάση και δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους για το χρέος και αυτό είναι να αναζητήσει βοήθεια αλλού, στις ΗΠΑ, την Ρωσία ή την Κίνα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Αυτό που θέλουμε είναι μια συμφωνία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία- ευελπιστώ ότι θα υπάρξει-και αν δούμε ότι η Γερμανία εμμένει στην άκαμπτη στάση της και θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, τότε έχουμε Plan B και αυτό είναι να λάβουμε χρηματοδότηση από άλλη πηγή. Μπορεί να είναι οι ΗΠΑ στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να είναι η Ρωσία, θα μπορούσε να είναι η Κίνα ή άλλες χώρες» δήλωσε ο Π. Καμμένος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν δεν μπορείτε να κάνετε δημοσιογραφία κάντε στην άκρη
Σήμερα το πρωί η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ βγήκε με πρωτοσέλιδο «86 ονόματα λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ». Πρόκειται για τη διαρροή SWISSLEAKS από τη ICIJ. Το πρόβλημα είναι ότι τα 86 ονόματα λείπουν... και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Το SWISSLEAKS πρόκειται για την επεξεργασία των εγγράφων της HSBC που διέρρευσε ο πρώην υπάλληλος της Τράπεζας Εβρέ Φαλτσιάνι το 2008. Τα έγγραφα αυτά επεξεργασμένα από τους φορολογικούς μηχανισμούς ελέγχου της Γαλλίας έγιναν γνωστά στην Ελλάδα ως η Λίστα Λαγκάρντ. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα μέσω της εφημερίδας Le Monde πριν από έξι μήνες και τα διέθεσε στους ερευνητές δημοσιογράφους-μέλη της σύμπραξης για περαιτέρω επεξεργασία. Έτσι απέκτησε πρόσβαση και ο δημοσιογράφος Χάρης Καρανίκας, ο οποίος εγάζεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Δυστυχώς αυτή η χρήσιμη πληροφορία έχασε και πάλι το δρόμο της. Όπως και στα LUXLEAKS όπου το εξαιρετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ουσιαστικά σαμποταρίστηκε από το μέσο του, δημοσιεύοντας το αποστεωμένο και χωρίς τα ονόματα των εμπλεκόμενων εταιριών. Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύον ένα πρωτοσέλιδο που αναφέρει ότι υπάρχουν 86 ονόματα, μεταξύ αυτών πολλοί ολιγάρχες που πιθανά έχουν κρύψει στην Ελβετία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Κι όμως αντί να υπάρχουν στοιχεία το δημοσίευμα περιέχει ένα αστείο quiz φωτογραφίζοντας πρόσωπα χωρίς να τολμάει να αναφέρει ποιοί είναι αυτοί.
Πριν από ένα χρόνο η εφημερίδα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η μη αναφορά των ονομάτων γίνεται για λόγους προστασίας από μηνύσεις (αν και πάλι υπάρχουν δεοντολογικά ζητήματα σε αυτού του τύπου τη δημοσιογραφία) αλλά η νομολογία σήμερα έχει αλλάξει αφού η αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη (2 φορές) για την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Λίστας Λαγκάρντ προσφέρει τις εγγυήσεις που θα χρειάζονταν. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η εφημερίδα σκοπίμως -και εξαιτίας της διαπλοκής της- δεν αναφέρει τα ονόματα που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος εδώ και έξι μήνες. Θέλω να επισημάνω ότι η απόκρυψη της πληροφορίας που γνωρίζουμε ότι υπάρχει μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους και ως μοχλός εκβιασμού και υπό αυτό το πρίσμα ζητάμε από την εφημερίδα να δημοσιεύσει άμεσα όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της ή να τα παραδώσει σε οποιοδήποτε άλλο μέσο αναλαμβάνει την ευθύνη να τα δημοσιεύσει. Εμείς θα το κάναμε με χαρά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο «ευρωπαϊκός πολιτισμός» ενός δωσίλογου
«Η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι ξένη προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ναι! Αυτός που συμμετείχε στην ίδια κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ, το οποίο δεν έκρυβε τον ακροδεξιό του προσανατολισμό. Και που συνέχισε μετά τη συνεργασία με τον εκλεκτό του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τέως πρόεδρο της χουντικής Ν. ΕΠΕΝ, Μάκη Βορίδη, με τον νεοφασίστα Άδωνι Γεωργιάδη κ.ά. Ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που επισκέφτηκε το Κίεβο μετά το νεοφασιστικό πραξικόπημα. Δεν χωράει στον «ευρωπαϊκό πολιτισμό» του δωσίλογου η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα δημοκρατικό συντηρητικό κόμμα το οποίο αντιτάσσεται στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης που απορρέουν από την Ε.Ε. Ε, ναι! Όταν «ευρωπαϊκός πολιτισμός» είναι το τσαλαπάτημα κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου γερμανικού (και όχι μόνο) κεφαλαίου, οι μόνες ανεκτές συνεργασίες είναι με χουντικούς και νεοφασίστες…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικό email προς Αλέξη Τσίπρα: «Το λάθος τους ήταν που έχουν μαύρη πέτσα για δέρμα!»
Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας εκφράζει την απόγνωσή του για τις συνθήκες κράτησης και εργασίας
Με ένα συγκλονιστικό email προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας εκφράζει την απόγνωσή του για τις συνθήκες κράτησης και εργασίας και ενώνει τη φωνή του με αυτή των 26 «κρατούμενων – φιλοξενούμενων» μεταναστών, που πραγματοποιούν απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή τους.
Ενώ οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν πάρει αποφυλακιστήριο εδώ και 16 μήνες, συνεχίζουν να κρατούνται σ'αυτό το ιδιότυπο καθεστώς του «κρατούμενου – φιλοξενούμενου», που τους στερεί ακόμα και τα βασικά δικαιώματα των φυλακισμένων. Ο λόγος είναι πως έχουν καταδικαστεί επίσης σε δικαστική απέλαση, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους. «Το λάθος τους ήταν που έχουν μαύρη πέτσα για δέρμα! Το μόνο που ζητάνε είναι να απελαθούν, αφού «δεν τους θέλουμε και τους τιμωρούμε γι' αυτό». Ζήτησαν να δουν τον Αρχιφύλακα, άφαντος, ζήτησαν να δουν τον Διευθυντή, ανένδοτος. Και στο τέλος μας διέταξε σε επιφυλακή και να τους «βάλουμε με το καλό η με το κακό» πίσω στα κελιά τους. Αυτοί έδειχναν τα αποφυλακιστήριά τους, λέγοντας και κλαίγοντας πως είναι ελεύθεροι!!! Και ξανά μέσα στα κελιά που είναι για 6 και ζουν μέσα 14 άτομα (ελεύθερα!!!). Και αν δεν μπορούν οι διοικούντες να τους απελάσουν, ας τους στείλουν τουλάχιστον σε χώρους ημιελεύθερης διαβίωσης, όπως είναι οι αγροτικές φυλακές. Μέχρι σήμερα προσωπικά είχα την ψευδαίσθηση ότι είμαστε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά τελικά είμαστε απλώς δεσμοφύλακες και τίποτε παραπάνω», αναφέρει ο υπάλληλος στο email του στον πρωθυπουργό και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Παραθέτει επίσης κείμενο με τις υπογραφές 49 σωφρονιστικών υπαλλήλων του Αγίου Στεφάνου, το οποίο περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κράτησης για τους φυλακισμένους και τις άθλιες συνθήκες εργασίας για τους σωφρονιστικούς: «Στο κατάστημα κράτησης Πάτρας δεν υπάρχει ιατρός για πάνω από 800 κρατούμενους, σε θαλάμους για έξι ζουν μέχρι και 14 άτομα, τις νύχτες ένας εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για τη ζωή και την υγεία 280 κρατουμένων. Πολλοί κρατούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν άδεια και ρεπό 2 και 3 χρόνια, πληρώνουν από την τσέπη τους τα καύσιμα του υπηρεσιακού λεωφορείου για να πηγαίνουν στη δουλειά τους ανελλιπώς, δεν γνωρίζουν από Χριστούγεννα, Πάσχα ή Σαββατοκύριακα, νύχτα ή μέρα και χωρίς κανένα μέσο, αντιμετωπίζοντας ακόμα και κολλητικές αρρώστιες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», αναφέρει το κείμενο. «Ζητάμε τα πιο αυτονόητα πράγματα στην ζωή των ανθρώπων: ιατρική περίθαλψη, πρόσβαση στο χώρο εργασίας και επιτέλους αυτό που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους σε παλιότερους εργατικούς αγώνες το δικαίωμα στην ξεκούραση. [...] Δεν σας στέλνω τις υπογραφές μας για να δείτε το πόσο "είμαστε ευαίσθητοι" ή για να κάνετε διαπιστώσεις ούτε για να μας πείτε ωραία και παρηγορητικά λόγια. Εκπέμπουμε προς το DNA σας ως Αριστεροί, σε αυτό που λέγεται "ανθρωπισμός και ελευθερία". Εσείς πια είστε το κράτος, μην αφήνετε το παρακράτος να κουμαντάρει ψυχές. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ. Κοιτάξτε προς την γκρίζα πλευρά της κοινωνίας, ζουν και εκεί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, διαβάστε τις υπογραφές μας!».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός απ’ τα πυρά του ουκρανικού στρατού ο αριστερός ουκρανός δημοσιογράφος, Βσιέβαλοντ Πετρόβσκι
Τη νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, σε έναν απ’ τους τυφλούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός εναντίον κατοικημένων περιοχών στο Ντονμπάς, τραυματίστηκε θανάσιμα και απεβίωσε λίγο αργότερα, ο μαρξιστής ιστορικός και αριστερός δημοσιογράφος, Βσιέβαλοντ Πετρόβσκι. Ο Βσιέβαλοντ, που ζούσε στο Κίεβο αλλά καταγόταν απ’ την πόλη Αρτεμόβσκ του Ντονμπάς, ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπική πολιτική πορεία. Από οπαδός της «πορτοκαλί επανάστασης» στην Ουκρανία το 2004 κατέληξε μαρξιστής, πολέμιος του κινήματος «Μαϊντάν» και τελικά εθελοντής στις τάξεις των αντιφασιστών μαχητών του Ντονμπάς. Τα τελευταία του κείμενα κι οι συνεντεύξεις του έχουν στόχο την αφύπνιση του ουκρανικού λαού και την αποκάλυψη της απάτης του «Μαϊντάν». Το τελευταίο εξάμηνο, ο Βσιέβαλοντ, υπηρετούσε στην ταξιαρχία «Φάντασμα» που δρα στην περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ως στέλεχος στο πολιτικό τμήμα της ταξιαρχίας. Δολοφονήθηκε, σε ηλικία 28 ετών, από πυραύλους του ουκρανικού στρατού, κοντά στην κωμόπολη Κομισαρόβκα που είναι έδρα της κομμουνιστικής μονάδας «Κόκκινη Αντίσταση», η οποία δρα αυτόνομα στα πλαίσια της ταξιαρχίας «Φάντασμα». Για εμάς, κάθε θύμα που πέφτει στον αγώνα εναντίον του φασιστικού στρατού του καθεστώτος του Κιέβου είναι ήρωας. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, έχουν όμως εκείνοι οι άνθρωποι που σπεύδουν ως εθελοντές στο Ντονμπάς από άλλα μέρη της Ουκρανίας ή του κόσμου για να βοηθήσουν τον αγώνα του ντόπιου πληθυσμού αλλά και να ενισχύσουν το αντιφασιστικό, αντιολιγαρχικό πνεύμα του. Τώρα που κοντεύουν τρεις μήνες απ’ τη δολοφονία του Έλληνα αντιφασίστα δημοσιογράφου, Θανάση Κοσσέ (Φάνια) στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, τιμούμε με ιδιαίτερη συγκίνηση και τον θάνατο του Βσιέβαλοντ Πετρόφσκι.
Πηγή: solidarityantifascistukraine.wordpress.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσίευμα στη Bild: Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;
Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε την Τρίτη άρθρο, με το οποίο αμφισβητεί τη συμφωνία του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου με τον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ το 1960, βάσει της οποίας το Βερολίνο υποστηρίζει ότι έχει κλείσει νομικά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Στο κείμενο της Bild που φέρει τίτλο «Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;», ο συντάκτης αναφέρεται εκτενώς στην αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνει λόγο για «ηθική ευθύνη». Για τις ανάγκες της ιστορικής μνήμης, η εφημερίδα ανασύρει από το παρελθόν τη συνθήκη που υπέγραψαν το 1960 ο τότε καγκελάριος Αντενάουερ με το βασιλιά Κωνσταντίνο, σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα. Ωστόσο στις επανορθώσεις δεν συμπεριλήφθηκε το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο προχώρησε η Ελλάδα το 1942 προς χάριν των ναζί και είχε ύψος 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων ή σε σημερινές τιμές 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτή την οπτική απορρέει η απαίτηση της Ελλάδας και επομένως, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Bild, η συμφωνία Αντενάουερ-Κωνσταντίνου δεν έκλεισε οριστικά το θέμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και εκεί, στο Κομπανί, λένε, εν καιρώ πολέμου και χωρίς διαπραγμάτευση:
"Οι λαοί των δημοκρατικά αυτοδιοικούμενων περιοχών, Κούρδων, Αράβων, Ασσύριων (Ασσύριων Χαλδαίων, Αραμάνων), Τουρκμένων, Αρμενίων και Τσετσένων, με ελεύθερη θέληση, ανακοινώνουν τη διασφάλιση της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, και των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών, σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής ισορροπίας, της ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της ισότητας χωρίς διακρίσεις βάσει φυλής, θρησκείας, φύλου. Προς επίτευξη της πολιτικής και ηθικής συνοχής μιας δημοκρατικής κοινωνίας, ώστε να λειτουργήσει με αμοιβαία κατανόηση, συνύπαρξη της διαφορετικότητας και σεβασμό της αρχής του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοάμυνας των ανθρώπων. Οι περιοχές μας της αυτοδιαχειριζόμενης δημοκρατίας δεν αναγνωρίζουν την αντίληψη του έθνους-κράτους και του κράτους που βασίζεται στη στρατιωτική δύναμη, τη θρησκεία και τη συγκέντρωση εξουσιών κεντρικά".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να'ρθουν
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ
Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1898 στο Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας και πέθανε στις 14 Αυγούστου 1956 στο ανατολικό Βερολίνο. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Μονάχου (1917-1921), επιστρατεύεται ως νοσοκόμος και υπηρετεί στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχίζει να γράφει ποιήματα και θεατρικά. Η πρώτη συλλογή ήταν το «Εγκόλπιο ευσέβειας». Κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, συνάντησε και δούλεψε με τον σκηνοθέτη Χανς Έισλερ και ανέπτυξαν φιλία ζωή. Γνώρισε και την Χέλενε Βάιγγελ, τη δεύτερη γυναίκα του που τον συνόδεψε αργότερα στην εξορία μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1923 προσλήφθηκε βοηθός σκηνοθέτη στο Γερμανικό Θέατρο του Βερολίνου και άρχισε να φοιτά στην Μαρξιστική Εργατική Σχολή μελετώντας τον διαλεκτικό υλισμό. Η προσαρμογή της Όπερας των ζητιάνων με το όνομα «Η Όπερα της Πεντάρας/1928» σε στίχους του Μπρέχτ προκάλεσε αίσθηση στο Βερολίνο και στηλίτευσε την βερολινέζικη αστική τάξη που πρόσαπτε στο προλεταριάτο έλλειψη ηθικής.
Το 1933, με την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, ο Μπρέχτ αυτοεξορίστηκε μέχρι το έτος 1948. Καθ’όλη την διάρκεια του πολέμου έζησε στην Δανία, στη Φιλανδία και στις ΗΠΑ. Στην Αμερική, άξιο να σημειώσουμε πως δεν αφέθηκε ελεύθερος από τις διώξεις του Μακαρθικού Καθεστώτος. Μετά το τέλος του πολέμου εγκαταστάθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και μαζί με την γυναίκα του ίδρυσαν το Μπερλίνερ Ανσάμπλ. Το 1950 εκλέχθηκε μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και τιμήθηκε το 1954 και με το βραβείο Λένιν για την Ειρήνη. Τα έργα του χαρακτηρίζονταν κυρίως από το πνεύμα καταδίκης του πολέμου και του μιλιταρισμού αλλά και από έντονο αίσθημα στήριξης του ηθικού της εργατικής τάξης και των αγώνων περιγράφοντας την καθημερινή ζωή για να ενισχύσει την πάλη εναντίον της φτώχειας. Εμπνέεται από την μαρξιστική φιλοσοφία. Σημαντική ώθηση στη σχέση του με την εργατική τάξη και το κίνημα της έδωσε η μαζική εξαθλίωση που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1920 και η νέα ορμητική ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στη Γερμανία. Ο Μπρέχτ άρχισε την καριέρα του ως δραματουργός με μια σειρά πειραματισμούς, επηρεασμένος από τις εξπρεσιονιστικές τεχνικές, όπως στο έργο του «Βάαλ». Με το αντιπολεμικό έργο του «Ταμπούρλα μες τη Νύχτα» κερδίζει το Βραβείο Κλάϊστ. Ήταν θαυμαστής του Φρανκ Βέντεκιντ και μεγάλος θαυμαστής του Κινέζικου και του Ρωσικού θεάτρου όπου και επηρεάστηκε. Το διδακτικό και ανθρωπιστικό θέατρό του που για χρόνια υπηρέτησε, απηχεί τη μαρξιστική ιδεολογία του. Ήταν τότε που έγραψε και το λίμπερτο της όπερας « Η άνοδος και η Πτώση της πόλης Μαχάγκονυ» το 1930. .
Τα πιο γνωστά από αυτά είναι: Άκουσα πως τίποτα δε θέλετε να μάθετε, Εγκώμιο στη μάθηση, Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου, Αυτό θέλω να τους πω, Να καταπολεμάτε το πρωτόγονο, Ποτέ δε σε είχα αγαπήσει τόσο πολύ, Απώλεια ενός πολύτιμου ανθρώπου, Εγκώμιο στον Κομμουνισμό, Εγκώμιο στη Διαλεκτική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητηρια αλληλεγγυης σε ολη την Ευρωπη
Από τη Λευκωσία μέχρι το Εδιμβούργο και από την Κοπεγχάγη μέχρι τη Λισαβόνα, αναπτύσσεται ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με κεντρικά συνθήματα «Είμαστε όλοι Έλληνες», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», «Όχι στη λιτότητα» και «Όχι στους εκβιασμούς της Ε.Ε.», συλλαλητήρια πρόκειται να πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, μέρα σύγκλησης του eurogroup, και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ιρλανδία. Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται από κόμματα της Αριστεράς, κινήσεις πολιτών και συνδικάτα, ενώ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων προγραμματίζεται συγκέντρωση και έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Π. Κουρουμπλής: «Όλοι οι Έλληνες που έχουν ΑΜΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»
Την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε οι τουρίστες να καταβάλλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως τόνισε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια» ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα ελληνικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. «Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στην φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς να το εξειδικεύσει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα Δημοσκόπηση: Οκτώ στους δέκα πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση
Νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, δείχνει πως 8 στους 10 πολίτες και συγκεκριμένα 79,2% αποτιμούν θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης.
Το 73,6% πιστεύουν ότι η στρατηγική που έχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση θα οδηγήσει τελικά σε συμβιβασμό με Ευρωπαίους αλλά το 60,9% των πολιτών πιστεύει ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει οριστικά. Μετά από δύο εβδομάδες, το 78,4% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις για την πολιτική και τους χειρισμούς πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Εννιά στους 10 πολίτες, δηλώνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια κυβέρνησης. Σχετικά με τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, 9 στους 10 πολίτες τάσσονται υπέρ των διακηρύξεων της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα λεφτά τ” αφεντικού
«Η δημιουργία ΜΟΜΑ θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τον κατασκευαστικό τομέα της χώρας ενώ η έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης απαιτούν, πέραν των άλλων ένα σύγχρονο, μεγάλο και αποτελεσματικό κατασκευαστικό τομέα ικανό να αναλαμβάνει και έργα εκτός Ελλάδας». Τι έγινε Σταυρομαλακα προδοτη Θεοδωρακη; Ανησυχεί τ” αφεντικό; Κύριε Μπόμπολα, τσάμπα τα λεφτά που έδωσες. Λάθος επένδυση σε λάθος στιγμή. Και να φωνάξει και να μη φωνάξει ο Σταυρομαλακας προδοτης, δημόσια έργα μάλλον χλωμό να ξαναπάρεις…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλία Ζουράρι με Ρίτσο και Αρχαιοελληνικά από θουκυδίδη, χειροκρότησε έως και ο Βενιζέλος
Αίσθηση προκάλεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρης που μίλησε στην Βουλή στα Αρχαιοελληνικά και έκανε μέχρι και τον Βενιζέλο να τον χειροκροτήσει
Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ρητά απο αρχαιοελληνικά κείμενα τάχθηκε υπέρ της ελευθερίας της εθνικής κυριαρχίας και άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας. "Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες" ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας έτσι το στίχο του Θουκυδίδη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στον ακάθιστο ύμνο, σημειώνοντας πως "τη υπερμάχω στρατηγώ που έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τη ρωμιοσύνη" η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σύμμαχό της όσα τόσα χρόνια προστατεύουν αυτή τη χώρα. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε "Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε πως η Έρις γίνεται Έρως ελευθερίας". Μιλώντας για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης σημείωσε: "Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτόν τον πεπλανημένο πλανήτη την καθ' υμάς καθεστηκυία πολιτεία" και ολοκλήρωσε με το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το "Εδώ το φως", "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουράκης: Με το 1.500.000 ευρώ που κόστισε η τράπεζα θεμάτων θα είχαν προσληφθεί 1000 αναπληρωτές
Στην χθεσινή του τοποθέτηση στην Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης όταν έφτασε στην θέση για την κατάργηση της υποχρεωτικής επιλογής του 50% από την τράπεζα θεμάτων σημείωσε πως με τα 1.500.000 ευρώ που κόστισε η τράπεζα θεμάτων θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί 1000 αναπληρωτές Ο Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε για την τράπεζα θεμάτων πως ¨δεν έγινε δεν έγινε για να βοηθήσει αλλά για να πληρωθεί. Εγινε γιατί καποιοι έπρεπε να πληρωθούν ή να πληρώσουν."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με εκσυχρονιστικά λαμόγια θα ασκηθεί ο δημόσιος έλεγχος;
Τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη τον ξέρουμε από παλιά. Δεν εννοούμε τα χρόνια που ως νέος έκανε κι αυτός τις τρέλες του και εντάχθηκε στην Αριστερά, αλλά αργότερα, στα 1996-2004, όταν από τις καίριες θέσεις υφυπουργού και υπουργού σε οικονομικά υπουργεία ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη. Τότε, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με τη «δημιουργική λογιστική», με την καλλιέργεια του μύθου της «ισχυρής Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε χρόνια τώρα. Αυτό το εκσυγχρονιστικό λαμόγιο επανήλθε στο προσκήνιο, ως επιλογή του Γιάννη Δραγασάση, για να τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Για να ασκηθεί, μέσω του κυρίου αυτού, ο δημόσιος έλεγχος στην Τράπεζα. Την απογοήτευση που προκαλεί, ούτως ή άλλως, η βεβαιότητα πως με λαμόγια αυτού του είδους είναι προδιαγεγραμμένος και ο χαρακτήρας του «δημοσίου ελέγχου», την εντείνει ακόμη περισσότερο η επιβεβαίωση του αμοραλισμού, η επιβράβευση κάθε αλήτη και παράσιτου, που ποτέ δεν πάει χαμένο. Δυστυχώς, ο Γιάννης Δραγασάκης δείχνει πως δεν διδάχτηκε τίποτα από το παρελθόν του, όταν συμμετείχε ως υπουργός στην αλήστου μνήμης κυβέρνηση Ζολώτα, που κατεξευτέλισε την Αριστερά…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εθνικοί εγωισμοί» οι απαιτήσεις των κατοχικών αποζημιώσεων!
Με προκλητικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι ηγέτες της μεγάλης πλειοψηφίας της Ευρωβουλής το ελληνικό αίτημα για καταβολή των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία από τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Η στάση τους αυτή, που αποτελεί ύβρη προς την Ιστορία και προς τα θύματα του ναζισμού, δείχνει για μια ακόμη φορά τη διολίσθηση της σημερινής Ευρώπης σε επικίνδυνους δρόμους και το μέγεθος του ελέγχου που ασκούν οι ρεβανσιστές του Βερολίνου πάνω στην Ε.Ε. και τους μηχανισμούς της. Αποκαλύπτονται και πάλι οι λόγοι για τους οποίους η Ε.Ε. έχει σταθεί αλληλέγγυα με τους νεοφασίστες του Κιέβου και ενθαρρύνει κάθε είδους αντιπατριωτικά και δωσιλογικά στοιχεία στις χώρες που την αποτελούν, αναγορεύοντας σε κύριο εχθρό της όσους επιμένουν να μιλάνε για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Η πλέον προκλητική δήλωση ήταν αυτή του προέδρου των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, κατά τον οποίο η απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων υποσκάπτει τα θεμέλια της Ε.Ε. μέσω «εθνικών εγωισμών». Ανάλογες θέσεις εξέφρασαν οι πρόεδροι των Πράσινων, Λάμπερτς, των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ, και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (της Δεξιάς), Βέμπερ, ο οποίος ζήτησε θρασύτατα την παραγραφή της Ιστορίας: «Θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι θέματα που έχουν παρέλθει εδώ και πολλές δεκαετίες», είπε ο κ. Βέμπερ!
Σχολιο.- μπά !!!!!! ας επιστρέψουν τοτε τις αποζημιωσεις που ελαβαν τα δικα τους εθνη
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκαλεί ο ξεφτιλισμένος νεοναζί του ποτάμη! Το όργανο των γιωργάκη-Μόσιαλου, που χεσμένοι "δικαστές" μιας ξεφτιλισμένης "δικαιοσύνης" συγκάλυψαν... βγάζει γλώσσα φιδιού! Κυρία Χρυσοβελώνη, με τους νεοναζί δεν υπάρχει ευγένεια, αλλά αντιφασιστική μπότα για να κτυπηθεί το αυγό του φιδιού!
Έντονη ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή. Αναλυτικά η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα ο γνωστός λάτρης του Μνημονίου και του ΕΝΦΙΑ Χάρης Θεοχάρης με την συκοφαντική του επίθεση κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επιβεβαίωσε τον... υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που κατήγγειλε το «Ποτάμι» ως εκπρόσωπο ντόπιων συμφερόντων. Η έμφυτη ευγένεια του Τ. Κουίκ δεν του επέτρεψε να αναφερθεί και στα ξένα συμφέροντα που εκπροσωπεί το «Ποτάμι». Στους σύγχρονους εκπροσώπους του μαυραγοριτισμού που επιτίθενται στους Έλληνες πατριώτες με την ιαχή «Γερούν γερά» αντί του παλιού «βάστα Ρόμελ»… Ο κ. Θεοχάρης αντί να γίνεται φερέφωνο ξένης προπαγάνδας κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καλό είναι να απαντήσει επιτέλους στην καταγγελία – σοκ του πρώην γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα ότι επί συγκυβέρνησης Σαμαρά εξυπηρέτησε τη μεγάλη φοροδιαφυγή με την έκδοση σκανδαλώδους εγκυκλίου ως γραμματέας τότε Δημοσίων Εσόδων. Αν ήθελε, όπως λέει, να αρνηθεί την κατηγορία του «εκπροσώπου της διαπλοκής» θα έπρεπε να είχε απαντήσει πειστικά στο Γ. Σούρλα ήδη από χθες. Προφανώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» προτιμά τις συκοφαντίες ή τη σιωπή».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ.ΕΛ.: «Δεν υπάρχει «70% καλό Μνημόνιο» και ποτέ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπούμε σε τέτοια κουβέντα»!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» «Δεν υπάρχει «70% καλό Μνημόνιο» και ποτέ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπούμε σε τέτοια κουβέντα»
Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος που αργότερα ανασκευάστηκε, εμφανίζοντας αρχικά την ίδια να συμφωνεί με το «70% του Μνημονίου», η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τόσο χθες όσο και σήμερα διατύπωσα την ξεκάθαρη θέση του Κινήματος σε σχέση με το Μνημόνιο: δεν συζητάμε γιατί δεν υπάρχει «70% καλό Μνημόνιο». Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ισχύει ακριβώς το ανάποδο και δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα. Στις 25 Ιανουαρίου ο Ελληνικός λαός απέρριψε τα Μνημόνια γι’ αυτό σήμερα πάμε σε... διαπραγμάτευση. Αν ήταν 60% ή 70% καλά τα πράγματα τώρα θα είχαμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καμία διαπραγμάτευση και εφαρμογή του περίφημου mail Χαρδούβελη με περικοπές συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων κτλ. Υπάρχουν όντως κάποιοι τίτλοι, μερικές ωραίες λέξεις μέσα στο Μνημόνιο όπως αξιολόγηση, κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων κτλ. Αυτά στη θεωρία είναι σωστά και σίγουρα αναγκαία για την Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε όμως ούτε την Τρόικα ούτε την διαπλοκή για να τα κάνουμε. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη πολιτική που να εφαρμόζει πραγματικές αλλαγές. Για παράδειγμα, επί χρόνια ακούγαμε για αξιολόγηση στο Δημόσιο αλλά καμία πραγματική αξιολόγηση δεν έγινε. Επίσης, η αναγκαία για την σωστή λειτουργία του Δημοσίου κινητικότητα του προσωπικού του βασίστηκε στην άδικη και παράλογη πειθαρχική ποινή της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων! Όλα αυτά με την κυβέρνηση εθνικού σκοπού έχουν τελειώσει. Οι αναγκαίες αλλαγές θα γίνουν, φυσικά χωρίς «70% Μνημόνιο», και αποκλειστικά προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Όχι υπέρ ξένων συμφερόντων ή υπέρ της διαπλοκής».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To megaλο κανάλι των νταβατζήδων δημοσίων έργων, ΤΩΡΑ με τα γερμανοτσογλάνια δημοσιοκάφρους (εισαγγελάτο, τρέμη και σια)... προπαγανδίζουν τη "συμφωνία" (δηλαδή μνημόνιο με οποιοδήποτε ονομασία: γέφυρα, πρόγραμμα κ.λπ.) της κυβέρνησης με την Μέρκελ! Ρε τσογλάνια, να πάει να γαμηθεί το κωλωευρώ σας και τ' αφεντικά σας! Διαγραφή χρέους και να πληρώσουν οι νεοναζί του 4ου Ράιχ τις οφειλές τους!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έντρομος ο Παπανδρέου αποκαλεί τον Φαλτσιάνι «πράκτορα του Καμμένου»! Ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρα, ο φραγκοφονιάς που νοικιάζει τον ευατό του... νομίζει ότι με ψυχιατρική γνωμάτευση περί ανιάτης ψυχικής νόσου -κοιμάται και ξυπνάει με σύνδρομο Πάνου Καμμένου, αλλά τώρα - θ' αποφύγει τη φυλακή;
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Swissleaks, Hervé Falciani στο βιβλίο του: "Στη χρυσή λίστα και η μητέρα του Γ. Παπανδρέου. Έτσι η Ελλάδα εκβιάστηκε"!
Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ενδεικτική του πανικού. Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το βρωμικο παρασκηνιο Λαγκαρντ – Παπανδρέου, είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που γνωρίζει την πραγματική λίστα, αφού αυτός την υπέκλεψε! Στην ανακοίνωση του ο καταστροφέας του Έθνους, στρέφεται κατά του… Πάνου Καμμένου, λες και αυτός έβαλε τον Φαλσιανί να... υποκλέψει την λίστα και έπειτα να τεθεί υπό την προστασία των αμερικανικών αρχών. 6 χρόνια, σπάγαμε το κεφάλι μας στα σίδερα. Τώρα θα σπάσουν τα σίδερα. Η δικαιοσύνη ας υψώσει την ρομφαία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ: Το ομολόγησε και ο νεοφασίστας υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Το έλλειμμα ήταν 10% και το πήγαν στο 15,7%! Γιωργάκη, πες αλεύρι... η Ζωϊτσα σε περιμένει!
Μέχρι και ο Άδωνις παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 10% αλλά η ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου το έφτασε στο 15,7% !!! Έπεσε και ο τελευταίος υπερασπιστής της "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης! Η εξεταστική θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΟΔΟΣ ΜΑΝΑΚΗ Α. 11. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΟΔΟΣ ΜΑΝΑΚΗ Α. 11. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ 15:30 ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έπρεπε να είχαμε παραλάβει 20 ελικόπτερα ΝΗ-90 12 χρόνια πριν. Παραλάβαμε 11, πετάνε 2 και θέλανε και 175 εκατομμύρια € γιά δήθεν υποστήριξη... Καλά, οι πριν τον Πάνο Καμμένο υπουργοί Άμυνας, δεν έβλεπαν, δεν διάβαζαν ή έπαιζαν το πουλί τους, είναι ηλίθιοι, ή μιζωμένοι;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μύρισε» μέχρι εδώ το «χεσμένο» σώβρακο του Κυριάκου. Ο φόβος για «εσχάτη προδοσία» τον οδήγησε σε απολογία κατηγορουμένου!
Απίστευτη δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: Το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας
Αμέσως μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερη εντύπωση στις δηλώσεις του προκάλεσε η αναφορά του στο Άρθρο 28 του Συντάγματος. Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ευθεία αναφορά στην τελευταία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου είπε: “Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε” σημειώσε ότι το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας εφόσον αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά του, οι Συμβάσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβέρνησεις ήταν μέσα στα Συνταγματικά όρια και ο έλεγχος που ασκούν οι δανειστές πάνω στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας είναι νόμιμος και συνταγματικά κατοχυρωμένος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχει και το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικούς θεσμούς. Μη σας διαφεύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια”.
Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε τι προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος τονίζοντας ότι “το συνολικό μνημονιακό πλαίσιο έχει περάσει χωρίς τέτοιες διατάξεις, δηλαδή χωρίς κύρωση υπογραφεισών συμφωνιών, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο ρόλος της δεν είναι να σχολιάζει τις τοποθετήσεις βουλευτών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή υπουργών με την Πρόεδρο της Βουλής να δίνει και πάλι τη δική της απάντηση.
Βεβαίως, το Άρθρο 28 του Συντάγματος είναι εξαιρετικά σαφές: 1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. 2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. 3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας. Να σημειώσουμε ότι το άρθρο 28 αποτέλεσε θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όμως επουδενί δε μπορεί να θεωρηθεί ότι ο έλεγχος που ασκείται σήμερα είναι σύμφωνος με τις επιταγές του Συντάγματος. Όπως αναφέρει και το Άρθρο 28 του Συντάγματος, για να γίνουν αποδεκτοί περιορισμοί ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ απαραίτητη προϋπίθεση είναι να μη θίγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος. “Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης” Πάντως, να αναφέρουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τμήμα τους τουλάχιστον, ήταν εκτός κομματικής γραμμής αφού διαχώρισε τη θέση του από όσα ακούγονται από την ηγεσία της ΝΔ περί «αριστερής παρένθεσης» -δηλαδή μιας σύντομης διάρκειας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα πέσει υπό το βάρος μιας αποτυχίας στις συζητήσεις με τοπυς εταίρους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων τόνισε επίσης ότι: «Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια λύση εθνικά ωφέλιμη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση. Θα είχε επιβεβαιωθεί έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, θα είχε αποτύχει η διαπραγμάτευση και κανείς δεν το θέλει».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Καταστροφή δεκάδων ελαιόδεντρων από Εβραίους εποίκους
ΡΑΜΑΛΑ.-- Νέα καταστροφική επιδρομή σε ελαιόδεντρα Παλαιστινίων έκαναν χτες Εβραίοι έποικοι καταστρέφοντας πάνω από 70 δέντρα κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης. Τα δέντρα είχαν φυτευτεί πριν μία βδομάδα σε περιοχή που εποφθαλμιούν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ώστε να την προσαρτήσουν στον παράνομο τοπικό εβραϊκό εποικισμό «Μετζάντ». Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ΜΑΑΝ, οργανώσεις Παλαιστινίων διαβεβαίωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους και θα πραγματοποιήσουν εκ νέου δεντροφύτευση παρά την εγκληματική δράση των εποίκων. Μάλιστα, στις αρχές τρέχοντος μηνός, παλαιστινιακές οργανώσεις είχαν ανακοινώσει την έναρξη πρωτοβουλίας με στόχο τη φύτευση ενός εκατομμυρίου δέντρων σε παλαιστινιακή γη που εποφθαλμιούν Εβραίοι έποικοι και προσπαθούν να την προσαρτήσουν παράνομα, όπως έκαναν και με άλλα κατεχόμενα εδάφη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ), με κεντρικό ζήτημα τη διαμόρφωση της νέας αντιλαϊκής «συμφωνίας - γέφυρα» για τη μετάβαση στην «επόμενη μέρα». Αύριο, επίσης, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, στην Αθήνα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, με ατζέντα την επιλογή του σκληρού πυρήνα των σαρωτικών αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Αυτές, με τη σειρά τους, αποτελούν το αντιλαϊκό «διαπραγματευτικό ατού» της συγκυβέρνησης στα παζάρια της τόσο για το «πρόγραμμα - γέφυρα», όσο και για τις διαβουλεύσεις των επόμενων μηνών γύρω από την «ελάφρυνση» του ελληνικού κρατικού χρέους. Οι αντιλαϊκές διεργασίες συνεχίστηκαν, στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Ντ. Κοστέλο, και τον επικεφαλής της «Ομάδας Εργασίας» που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ, Τ. Βίζερ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ «Οχι» σε ξένη χερσαία δύναμη από τη συριακή κυβέρνηση
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Κάθε ενδεχόμενο ανάπτυξης ξένων χερσαίων δυνάμεων στο συριακό έδαφος εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) απέρριψε χτες κατηγορηματικά ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ιορδανία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα της συριακής κυβέρνησης για το συντονισμό των προσπαθειών τους εναντίον των τζιχαντιστών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της βάρβαρης εκτέλεσης του Ιορδανού πιλότου στις 3/2. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι, ο Μουάλεμ ξεκαθάρισε ότι η Δαμασκός δεν έχει ανάγκη από τέτοια «βοήθεια», επαινώντας τη γενναιότητα και την αποτελεσματικότητα του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών, αλλά και αποδοκιμάζοντας επιλογές της ιορδανικής κυβέρνησης υπέρ των τζιχαντιστών, όπως η εκπαίδευσή τους και η διευκόλυνση της διέλευσής τους στο συριακό έδαφος. Επέκρινε, παράλληλα, το ρόλο δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών χωρών στον εξοπλισμό ισλαμοφασιστικών ομάδων και οργανώσεων και τα τεράστια ποσά που διαθέτουν για την αγορά όπλων παρά για την αγορά τροφίμων και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι δηλώσεις του Σύρου αξιωματούχου έγιναν παραμονές της επίσκεψης του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα, Στάφαν ντε Μιστούρα στη Δαμασκό, με στόχο την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι για τη διευκόλυνση της διέλευσης της «ανθρωπιστικής» βοήθειας από την περιοχή για τους ισλαμοφασιστες. Το ίδιο 24ωρο, κάτοικοι περιοχών βορειοανατολικά του Χαλεπίου στη Συρία διαπίστωσαν στρατιωτική αναδιάταξη μέρους των δυνάμεων των μισθοφόρων του Ισλαμοφασιστικου Κρατους και του εξοπλισμού τους από τις περιοχές τους, έπειτα από απώλειες που φαίνεται πως υπέστησαν από δυνάμεις του συριακού στρατού και Κούρδων μαχητών. Το αποικιοκρατικό «Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για την Συρια που εδρεύει στο Λονδίνο μετέδωσε, επίσης, πως το ΙΚ προχωρά στην αναδιάταξη των δυνάμεών του, μετακινώντας μαχητές από την επαρχία του Χαλεπίου, για να ενισχύσει δυνάμεις του που μάχονται εναντίον των Κούρδων της βόρειας Συρίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΓΗΡΙΑ Εληφθη η αποφαση της βοηθειας από γειτονικες χωρες. Αντιθετες οι ΗΠΑ
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Την ανάπτυξη στρατιάς 8.750 στρατιωτών στη βορειοανατολική Νιγηρία και τη μεθόριο των χωρών τους με πρόσχημα την ανάσχεση των επιθέσεων Νιγηριανών τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» αποφάσισαν το Σάββατο στρατιωτικοί αξιωματούχοι από Νιγηρία, Καμερούν, Τσαντ, Νίγηρα και Μπενίν στη διάρκεια διήμερης συνόδου που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ. Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την απόφαση της νιγηριανής κυβέρνησης να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Φλεβάρη για τις 28 Μάρτη, παρά την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ που είχαν επιμείνει (όπως έδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Νιγηρία) στην τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού φαίνεται ότι προχωράει στην Ισπανία, κάτι που καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις. Ιδιαίτερη προβολή έχει και το νέο κινημα που δημιουργηθηκε από τους «Αγανακτισμενους» αριστερου σοσιαλιστικού τύπου PODEMOS («Μπορούμε»), σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, που στην τελευταία μέτρηση εμφανίστηκε να προηγείται με 27,7%, έναντι του κυβερνώντος νεοφιλελε ακροδεξιου Λαϊκού Κόμματος (PP) με 20,9% και ακολουθούν το «σοσιαλνεοφιλελε» κόμμα (PSOE) με 18,3%, το νεοδημιουργηθέν δεξιο κόμμα «Πολίτες» (με δράση στην Καταλονία) με 12,2% και η Ενωμένη Αριστερά με 6,5%.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Φρεντερίκ Μπαρμπιέ, επικράτησε τελικά έναντι της αντιπάλου του από το «Εθνικό Μέτωπο» (FN), Σοφί Μοντέλ, στις εκλογές που έγιναν στην περιφέρεια Ντουμπς για να αναδειχθεί ποιος θα καταλάμβανε τη βουλευτική έδρα που έμεινε κενή μετά το διορισμό του Πιερ Μοσκοβισί στην Κομισιόν. Η επικράτηση του Μπαρμπιέ έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας των «δημοκρατικών συνταγματικων δυνάμεων». Με το επιχείρημα ότι πρέπει να ηττηθεί το FN, τον Μπαρμπιέ στήριξαν ευρέως και δυνάμεις του «δεξιού» UMP, παρότι ο ηγέτης του, Νικολά Σαρκοζί, κατέφυγε στην τακτική της «ψήφου κατά βούληση», στο πλαίσιο των ενδοαστικών διεργασιών που εντείνονται και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, με τον Σαρκοζί να λέγεται ότι αναζητά τρόπους να εξασφαλίσει τη στήριξη των «δεξιών» ψηφοφόρων που έχουν στραφεί προς το FN.
ΣΚΟΠΙΑ.-- Αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στο πλαισιο του φασιστικου πραξικοπηματος του αληταρα πρωθυπουργου του κρατιδιου, συνέλαβαν χτες έναν εν ενεργεία και έναν πρώην αξιωματικό της αστυνομίας, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το ρόλο τους σε καποιες υποτιθεμενες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στο πλαίσιο της λεγόμενης επιχείρησης «Πραξικόπημα», στο «στόχαστρο» της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός της σοσιαλδημοκρατικης αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, Ζόραν Ζάεβ. Οι δύο συλληφθέντες φέρεται να ομολόγησαν, μετα από φρικτα βασανιστηρια εννοηταια, πως εργάζονταν για «λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών». Οπου οι ξενες μυστικες υπηρεσιες είναι οι ελληνικες, κατά συμπτωση. Γιατι αυτό βολευει τον αληταρα φασιστα καθεστερημενο πρωθυπουργο Γκρουεφσκι, που είναι οργανο των Τουρκων και των ΗΠΑ.
ΤΥΝΙΔΑ.-- Αστυνομικοί στην Τυνησία συνέλαβαν την Κυριακή 32 φανατικούς ισλαμοφασιστες, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν τζιχαντιστές που μόλις είχαν επιστρέψει από τη Συρία στην Τυνησία, επειδή σχεδίαζαν «θεαματικές επιθέσεις». Η σύλληψή τους έγινε μόλις ένα 24ωρο από την ορκωμοσία της νέας δημοκρατικης κυβέρνησης.
ΣΑΝΑΑ.-- Νέες «διαπραγματεύσεις» από τους αποικιοκρατες με στόχο την επίλυση της κρίσης προς πφελος τους στην Υεμένη μετά τη διάλυση της ισλαμοφασιστικης σουνιτικης «Βουλής» που ειχαν στησει οι αποικιοκρατες και την κατάλυση της εξουσίας των δουλων των αποικιοκρατων από τους σιίτες Χούτι, την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν, χτες, στη χώρα, με μειωμένες προσδοκίες από τους αποικιοκρατες, με τη διαμεσολάβηση ενός αληταρα απεσταλμένου του ξευτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων, Τζαμάλ Μπενομάρ.