Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τεταρτη 11 Φεβρουαριου 2015


Καταγγελία για την φασιστική συμπεριφορά ελεγκτών και αστυνομικών
Το Σάββατο 7/2, η Mirella Lopez (Ελληνίδα πολίτης με περουβιανή καταγωγή), εργαζόμενη καθαρίστρια στο Δήμο Π. Φαλήρου, ανέβηκε με το 5χρονο παιδί της στη γραμμή 20 του τρόλεϊ. Μια ομάδα από τρεις ελεγκτές-τραμπούκους την πλησίασε ζητώντας εισιτήριο. Όταν εκείνη τους έδειξε την κάρτα της και τους είπε ότι δεν είχε προλάβει να την ανανεώσει για τον Φεβρουάριο, ο ένας της απάντησε χυδαία «στ” αρ…δια μου», κάνοντας την σχετική χειρονομία μπροστά στην κόρη της. Όταν εκείνη τους ζήτησε να σεβαστούν εκείνη και το παιδί της, να γράψουν το πρόστιμο και να την αφήσουν ήσυχη, οι τραμπούκοι -ελεγκτές άρχισαν να την προπηλακίζουν καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία. Όταν αντιστάθηκε, οι τραμπούκοι απάντησαν αρπάζοντας το παιδί και βρίζοντας την! Βάζοντας της χειροπέδες και ξεφτιλίζοντας την, ελεγκτές και αστυνομικοί την έβαλαν με τη βία στο περιπολικό και την οδήγησαν μαζί με το παιδί στο Α.Τ. Καλλίπολης, παρόλο που η Lopez ήταν με πατερίτσα λόγω ρήξης κέρατος μηνίσκου! Ό,τι ακολούθησε είναι ένα όργιο ρατσιστικού και φασιστικού μίσους. Στο Α.Τ. Καλλίπολης την «υποδέχτηκε» μια αγέλη αστυνομικών, που άρχισαν να της μιλάνε χυδαία και με σεξουαλικά υπονοούμενα προσβάλλοντας την προσωπικότητα της. Όταν εκείνη ζήτησε τον δικηγόρο της, την χώρισαν βίαια από την κόρη της, πήραν τα προσωπικά της αντικείμενα, την έδεσαν χειροπόδαρα και την έκλεισαν στο κρατητήριο! Πάνω από τρεις ώρες την κράτησαν έτσι κλεισμένη, μακριά απ” την κόρη της, αρνούμενοι την πρόσβαση της σε νερό, τουαλέτα και στα φάρμακα της για την καρδιά! Όμως το μένος των φασιστών αστυνομικών δεν σταματάει εκεί. Ως αναγκαστική προϋπόθεση για να την αφήσουν ελεύθερη, έβαλαν να περάσει από ψυχίατρο! Ενώ πριν αποχωρήσει από το ΑΤ με αστυνομική συνοδεία για τον ψυχίατρο (χωρίς εισαγγελική παραγγελία, όπως αποδείχτηκε), ένας αστυνομικός -υπό την απειλή να την επιστρέψει στο κρατητήριο- την υποχρέωσε να κόψει με το ψαλίδι το δελτίο ταυτότητάς της και του άλλου παιδιού της, την κάρτα συγκοινωνιών και το τραπεζικό της βιβλιάριο!! Μετά απ” αυτό, ο ναζί αστυνομικός, γεμάτος μίσος, αναφώνησε «τώρα πια, δεν είσαι Ελληνίδα»! Αυτό το περιστατικό κτηνώδους μίσους και απύθμενου ρατσισμού δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του τερατώδους κράτους έκτακτης ανάγκης που οικοδόμησαν οι μνημονιακές συμμορίες Σαμαρά-Βενιζέλου. Απάνθρωπη μεταχείριση των αδυνάτων και των μεταναστών, τσαλαπάτημα των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων, γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας, φασιστικοποίηση. Αυτή είναι η καθαρή εικόνα του κράτους «που μένει και έχει συνέχεια». Αυτή είναι η μπόχα και η δυσωδία που βγαίνει απ” όλα τα κρατητήρια και αστυνομικά τμήματα της χώρας! Η Μirella Lopez αψήφισε την τρομοκρατία και προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση των αστυνομικών. Η Ο.Κ.Δ.Ε. θα σταθεί δίπλα στην ΜirellaLopez, απαιτώντας και παλεύοντας να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, ελεγκτές και αστυνομικοί.Εμπρός να μην αφήσουμε κανένα φασισταριό σε χλωρό κλαρί, μέχρι να ξηλωθεί το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κωνσταντινούπολη: Πορεία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό
Πορεία αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη. Αψηφώντας την παγωνιά, οι τούρκοι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της Πόλης, ενώ στο πανό της διαδήλωσης αναγραφόταν στα τουρκικά η φράση «Η ελπίδα νίκησε» και στα αγγλικά «Eίμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία!
Την ώρα που... τα λαμόγια και τα κάθε λογής φερέφωνα διέδιδαν ότι το ποσόν των Ελληνικών απαιτήσεων από τη Γερμανία ανέρχεται σε 11 δις... Η κυριακάτικη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει πως ή νόμιμη διακδίκηση της Ελλάδας ανέρχεται στο ποσόν των 311 δις.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δεδομένα διαμορφώνονται ως εξής:... Το ποσόν πρέπει να εγγραφεί άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι να μηδενιστεί και λογιστικά η συνολική οφειλή της Ελλάδας έναντι παντός τρίτου... Οι κυβερνήσεις των «εταίρων και δανειστών» οφείλουν να προστρέξουν στην μανδάμ Μέρκελ γι ανα πάρου τα ρέστα. Το ίδιο το δημόσιο χρέος της χώρας ως προϊόν συμμοριακών και μαφιόζικων συναλλαγών πρωτίστως με τις γερμανικές εταιρείες αμφισβητείται μονομερώς από τη χώρα μας.
Η απαίτηση των 311 δις ωστόσο παραμένει ισχυρή λόγω και του χαρακτήρα των αιτιών που τη διαμόρφωσαν. Οι πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε δίκη παραδειγματική. Την ίδια στιγμή η μαφιόζικου τύπου συμφωνία με την οποία διεσώθησαν οι Γερμανικές τράπεζες και φορτώθηκαν οι λαοί της Ευρώπης με χρέη έναντι αλλήλων αποκαλύπτεται, καταγγέλεται και ταυτόχρονα οργανώνεται διεθνής εκστρατεία που αποκαλύπτει το μέγεθος και το χαρακτήρα αυτής της πρωτοφανούς διακρατικής απάτης... Και φυσικά η συνέχεια... στα πεζοδρόμια για την υπεράσπιση της πατρίδας, της αξιοπρέπειάς μας, και την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, με την κοινωνια εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Δείτε τι συμβαίνει με τα λάδια του Lidl...
Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ; Η μόνη διαφορά η ταμπέλα... Κατα τ' άλλα αμφότερα "συσκευάζονται" φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ' ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά. Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για... παραγωγή σαπουνιού. Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και την πάτησαν να μην το καταναλώσουν.
Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο... ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το επικίνδυνο βρωμόλαδο ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ; Η μόνη διαφορά η ταμπέλα... Κατα τ' άλλα αμφότερα "συσκευάζονται" φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ' ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά. Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για... παραγωγή σαπουνιού. Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και την πάτησαν να μην το καταναλώσουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Χατζηνικολάου ΤΑ ΧΩΝΕΙ στον Σαμαρά: «Αν τα έκανες όλα καλά γιατί σε μαυρίσανε;»
Γελάνε και οι πέτρες με την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή! Ο Πρωθυπουργός των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, της ΘΛΙΨΗΣ, των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, της ΠΕΝΙΑΣ και της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ της Ελλάδας, βγαίνει με ΘΡΑΣΟΣ και συμβουλεύει την κυβέρνηση Τσίπρα τι να κάνει με τους εταίρους!!! Ευτυχώς, από πριν τις εκλογές, ο κόσμος είχε ξυπνήσει και είχε καταλάβει, ότι η εποχή των Σαμαροβενιζέλων έπρεπε να τελειώσει! Αυτό κατάλαβαν και ορισμένοι δημοσιογράφοι... Ένας εξ' αυτών και ο Νίκος Χατζηνικολάου! Παρακολουθώντας τον Σαμαρά να κάνει στην ομιλία του στη Βουλή σαν απατημένος σύζυγος, ο δημοσιογράφος δεν άντεξε και "ανέβασε" στο twitter του: "Αντώνη μου αν τα έκανες όλα τόσο καλά γιατί σε "μαυρίσανε"; Θα πείς μια κουβέντα αυτοκριτικής ή θα συνεχίσεις να παριστάνεις τον mr Perfect;" Ένα μπράβο στον Νίκο Χατζηνικολάου λοιπόν...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λόγω ανεργίας μία στις πέντε αυτοκτονίες
Μία στις πέντε αυτοκτονίες στον κόσμο κάθε χρόνο οφείλεται στην ανεργία, ακόμα και σε χώρες που δεν υπάρχει κρίση και ύφεση, σύμφωνα με νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Σε σχετική δημοσίευση που έκαναν στο κορυφαίο περιοδικό ψυχιατρικής «The Lancet Phychiatry», οι Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Κάρλος Νορντ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, ανέλυσαν τους παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία σε 63 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία για την περίοδο 2000-2011. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανεργία ευθύνεται για εννιαπλάσιους θανάτους από αυτοκτονία κάθε χρόνο (περίπου 45.000) σε σχέση με τους πρόσθετους θανάτους από αυτοκτονία κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση μετά το 2008 (οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν τότε κατά 5.000 περίπου). Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτό σημαίνει πως η ανεργία έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο σε περιόδους ύφεσης, αλλά και στη διάρκεια περιόδων οικονομικής σταθερότητας. Παγκοσμίως, εκτιμάται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο για διάφορους λόγους. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος αυτοκτονίας που σχετίζεται με την ανεργία αυξήθηκε κατά 20% έως 30% και στις τέσσερις γωνιές της Γης μεταξύ 2000 – 2011. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 233.000 αυτοκτονίες συνέβαιναν κάθε χρόνο στις 63 χώρες που μελετήθηκαν, από τις οποίες περίπου το ένα πέμπτο (45.000) μπορούν να αποδοθούν στην ανεργία. Το 2007 (προ κρίσης) εκτιμάται ότι διεθνώς είχαν συμβεί 41.148 αυτοκτονίες που σχετίζονταν με την ανεργία, ενώ το 2009 (μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2008) οι σχετικές αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε 46.131, δηλαδή ήσαν σχεδόν 5.000 περισσότερες. Όπως είπε ο Κάρλος Νορντ, «τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται ήδη έξι μήνες πριν από την άνοδο της ανεργίας». Αυτό οφείλεται στο ότι οι εργαζόμενοι «ψυχανεμίζονται» εκ των προτέρων τις επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, η απώλεια θέσεων εργασίας δεν έχει κατ’ ανάγκη τις ίδιες συνέπειες, καθώς ο κίνδυνος αυτοκτονίας φαίνεται να είναι μεγαλύτερος σε χώρες όπου το να μένει κανείς χωρίς δουλειά είναι ασυνήθιστο, δηλαδή έχουν συνήθως χαμηλή ανεργία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «είναι πιθανό ότι μια απρόσμενη αύξηση της ανεργίας πυροδοτεί μεγαλύτερους φόβους και ανασφάλεια από ό,τι σε χώρες όπου ήδη πριν από την κρίση υπήρχαν υψηλά επίπεδα ανεργίας». Οι ερευνητές κάλεσαν τις κυβερνήσεις, πέρα από τις θεραπευτικές παρεμβάσεις, να κάνουν τις αναγκαίες επενδύσεις και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες πολιτικές στην αγορά εργασίας, ώστε να δημιουργηθούν πρόσθετες εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας, γεγονός που θα μειώσει και τις αυτοκτονίες. Σε συνοδευτικό άρθρο στο ίδιο ψυχιατρικό περιοδικό, οι Ρότζερ Γουέμπ και Ναβνίτ Καπούρ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ επισημαίνουν ότι οι αυτοκτονίες που αποδίδονται στην ύφεση και στην ανεργία, πιθανότατα αποτελούν μόνο «την κορυφή του παγόβουνου» για ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυτοί τολμούν να μας απειλούν; Οταν οι Ναζί δεσμοφύλακες έπεσαν στα χέρια των κρατούμενων τους (36 φωτογραφίες)...
Οι εικόνες που αντίκρισαν οι συμμαχικές δυνάμεις όταν απελευθέρωσαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία το 1945 ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές Οι φωτογραφίες καταγράφουν ένα πολύ μικρό μέρος του θυμού και της οργής όχι μόνο των πρώην φυλακισμένων αλλά και των απελευθερωτών στρατιωτών Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες των Αμερικανών στρατιωτών που υποχρεώνουν Γερμανούς πολίτες της περιοχής να δουν τι ανέχονταν λίγα μέτρα από τα σπίτια τους Τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου με τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και την αποκάλυψη της θηριωδίας ήταν κυρίαρχη η άποψη πως αυτή θα ήταν η τελευταία παγκόσμια καταστροφή και πως η ανθρωπότητα πήρε το μάθημά της. Το πήρε; Μάλλον όχι
Με πληροφορίες από και φωτογραφίες από το
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/02/a-36.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήρια αντίστασης και αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα
Ενώ στο Eurogroup θα συζητιέται το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με συσχετισμό εξαιρετικά αρνητικό, αλλά και την εκφρασμένη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, συλλαλητήρια αντίστασης στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και διακήρυξης της αμετάκλητης απόφασης να ζήσει αυτός ο λαός με αξιοπρέπεια, διοργανώνονται σήμερα στις 6 το απόγευμα σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Από την Ορεστιάδα μέχρι την Ιεράπετρα, με κεντρικά τα συλλαλητήρια της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα και του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση. Στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις, που διοργανώνονται με αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών από τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν όχι μόνο όσοι ψήφισαν τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά και αυτοί που εντάσσονται στη μεγάλη λαϊκή πλειονότητα, η οποία -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών- σε ποσοστό που ξεπερνάει το 70% εγκρίνει την πολιτική αντιπαράθεσης προς τους εκβιαστές. Θα συμμετάσχουν ακόμη και δυνάμεις που διαφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, θεωρώντας τους συμβιβαστικούς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί σε προσυγκεντρώσεις και συμμετοχή στα παλλαϊκά συλλαλητήρια. Παράλληλα με την κινητοποίηση του ελληνικού λαού, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σήμερα και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου σε μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από την Κύπρο και την Πορτογαλία, μέχρι τη Δανία και την Ιρλανδία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστομώνει ξένο δημοσιογράφο ο Βαρουφάκης: «Να ακούτε αυτά που λέμε, όχι αυτά που λένε ότι είπαμε»
Ο Υπουργός Οικονομικών έδωσε αποστομωτική απάντηση στον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξων σχετικά με σχόλιο που έκανε ο τελευταίος αναφορικά με τις δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη για το πρόγραμμα γέφυρα. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο Σάιμον Νίξον έγραψε στο Twitter: «Τώρα ο Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δε ζητά νέα δάνεια, ωστόσο το πρωί ο Βαρουφάκης ζητούσε 7 δις. ευρώ. Δε μιλάνε ούτε μεταξύ τους αυτοί οι τύποι;». Στο tweet του Νίξον απάντησε λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας: «Συνέχεια. Και είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχατε καταλάβει αν ακούγατε εμάς και όχι αυτά που άλλοι λένε ότι είπαμε».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκολεμά: «Βρε το Σταύρο που τα έβγαλε με τον ιδρώτα του – Βγάλε τις συμβάσεις από την ΕΡΤ επί Σημίτη αν μπορείς»
Με τον δικό της αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Ντέπυ Γκολεμά τα όσα υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Βουλή όταν ο Πάνος Καμμένος τον κατηγόρησε ότι αυτός κι άλλοι άνθρωποι της διαπλοκής έπαιρναν υψηλότατους μισθούς με αποτέλεσμα να βουλιάξει η ΕΡΤ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στον υπουργό Άμυνας από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους και αναγκάστηκαν να δουλέψουν σε πολλά μαγαζιά, είτε ήταν το »Βήμα», η ΕΡΤ, η »Ελευθεροτυπία» ή ο »902». Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα έχουμε κάνει με τα δικά μας χέρια και δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι του πολιτικού συστήματο». Η Ντέπυ Γκολεμά δεν το άφησε να πέσει κάτω και σχολίασε στην προσωπική της σελίδα στο facebook: «Βρε τον Σταυρο, βρε το Σταυρο που ταβγαλε με τον ιδρώτα του…..Δουλεψε μας ειπε στα μεγαλα μαγαζια! Βρε μπαγασάκο για την ΕΡΤ πες μας! για εκεινα τα συμβολαια επι Σημίτη με τις καθημερινες εκπομπές που εφταναν τις 30.000 ευρω την βραδια, βγαλε τις συμβασεις αν μπορεις, γιατι θα τις βγαλουμε εμεις…..4 χρονια στην ΕΡΤ θελεις να σου πω πόσα???θέλεις????Κοντά ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σιγανο μου ποταμάκι….»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απίστευτη ατάκα της Ζωής: «Ο κύριος Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως…. τοίχος»
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη ατάκα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Γρηγόρη Ψαριανό. Όλα ξεκίνησαν από τις καταγγελίες που έκανε ο Πάνος Καμμένος για τα λεφτά που έπαιρνε από την ΕΡΤ επί Σημίτη ο Σταύρος θεοδωράκης. «Μίλησε για την ΕΡΤ ο κ. Θεοδωράκης. Ποιοι τα έπαιρναν από την ΕΡΤ τόσα χρόνια; Πόσα έπαιρνε ο ίδιος για τις συμπαραγωγές στην ΕΡΤ; Ποιοι ήταν εκείνοι που βούλιαξαν την ΕΡΤ; Τα 20άρια και τα 30άρια (χιλιάδες ευρώ) για κάθε εκπομπή ήταν! Οι άνθρωποι της διαπλοκής σαν κι αυτόν ήτανε. Ας ζητήσει συγγνώμη ο κ. Θεοδωράκης» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Αμέσως μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να απαντήσει, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον ρωτά: «Θέλετε να απαντήσετε για αυτό που είπε; Δεν πρόλαβα καν να σας δω να μπαίνετε στην αίθουσα». Μάλιστα, όταν ο Γρηγόρης Ψαριανός φώναξε «Και οι τοίχοι έχουν αυτιά», η πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε: «Ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως τοίχος».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα βοθρολύματα της κοινωνικής αναλγησίας
Επίδειξη παλιανθρωπιάς έκανε χθες στη Βουλή η Κατερίνα Μάρκου, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν του Ποταμιού. Εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ηλεκτροδότηση των σπιτιών των απόρων, η κυρία αυτή προειδοποίησε για τον «κίνδυνο» να ζητήσουν κι άλλοι δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Ε, ναι! Μπορεί να το ζητήσουν τίποτα ηλικιωμένοι με σύνταξη των 300 και 400 ευρώ, τίποτα γυναίκες που δουλεύουν για 400 ή 500 ευρώ τον μήνα και μεγαλώνουν παιδιά μόνες τους… Πόσο μίσος έναντι των ανθρώπων που υποφέρουν από πολιτικές τις οποίες στήριξαν κοινωνικά μηδενικά όπως η Κατερίνα Μάρκου! Τι βοθρολύματα το αποτελούν αυτό το «Ποτάμι»!…
Σχολιο.- Βέβαια το τσάμπα ρεύμα του Μυτιληναίου είναι ανάπτυξη ε; Νεοφιλελεύθεροι, ο πατος της κοινωνιας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Άμεση κατάργηση του «εισιτηρίου» των 5 ευρώ στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, γρήγορη ακύρωση του μνημονιακού χαρατσιού του 1 ευρώ ανά συνταγή και σταδιακή μείωση της συμμετοχής στο κόστος αγοράς φαρμάκων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ανέφερε ότι κορυφαία δέσμευση και πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης όλων των ανασφάλιστων, χωρίς εξαιρέσεις, στην ιατρική παρακολούθηση, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τη νοσηλεία που έχουν ανάγκη. Αυτό θα γίνει με ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και των ΚΥΑ που αφορούν την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Παράλληλα όμως πρέπει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων όλων των κατηγοριών που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή και προωθείται ένας σχεδιασμός σταδιακής κάλυψης με μόνιμες θέσεις εργασίας όλων των επειγουσών αναγκών στην ΠΦΥ και στα νοσοκομεία. Θα διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι θα σταματήσει να υπάρχει απλήρωτη υπερωριακή εργασία και αθέτηση των στοιχειωδών υποχρεώσεων της Πολιτείας. Διασφαλίζεται η λειτουργία όλων των ΜΕΘ και η ανάπτυξη νέων κλινών. Καταργείται η ΕΣΑΝ Α.Ε., επανεξετάζονταιτα ΚΕΝ και προωθείται η πλήρη ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα αξιόπιστων διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Στο φάρμακο, τέλος,σχεδιάζεται μια αναβαθμισμένη δημόσια φαρμακευτική πολιτική με ενίσχυση και αναδιοργάνωση των ΕΟΦ-ΙΦΕΤ, με στήριξη της παραγωγής ποιοτικών γενοσήμων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρωστούν πιο πολλά από την Ελλάδα πάρα πολλές χώρες
του Γιωργου Δελαστικ
Ολες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης χρωστούν περισσότερα από την Ελλάδα!
Οι Γερμανοί και τα εγχώρια φερέφωνά τους έχουν τρελάνει τον ελληνικό λαό. «Χρωστάτε» του λένε «και γι' αυτό πρέπει να εξαθλιωθείτε!». Αφού χρωστούν, σκύβουν το κεφάλι οι Ελληνες και υφίστανται θυσίες για να πληρώσουν τα χρέη τους, τα οποία όμως -ω του θαύματος!- συνεχίζουν να αυξάνουν ως ποσοστό του ΑΕΠ! Ο λαός μας φτωχαίνει, το ΑΕΠ της χώρας καταβαραθρώνεται και τα χρέη των Ελλήνων, κρατικά και ιδιωτικά, αυξάνονται ως ποσοστό του καταποντιζόμενου ΑΕΠ. Εκείνο που, όμως, αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό είναι ότι όλες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου χρωστούν πολύ περισσότερα από την Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, αν υπολογιστεί το σύνολο των χρεών τους. Ως σύνολο των χρεών μίας χώρας ορίζεται το δημόσιο χρέος συν το χρέος των επιχειρήσεων, συν το χρέος του χρηματοπιστωτικού τομέα, συν το χρέος των νοικοκυριών. Πάταγο προκάλεσε στους επαΐοντες, αλλά «θάφτηκε» για το ευρύ κοινό, μία έκθεση του διεθνούς ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων ΜακΚίνσεϊ, η οποία ασχολείται ακριβώς με το θέμα αυτό. Η έκθεση εξετάζει 47 χώρες, τις 22 πιο ανεπτυγμένες του κόσμου και 25 αναπτυσσόμενες. Αναφέρει για κάθε μία από τις χώρες αυτές σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ της αντιστοιχεί το δημόσιο χρέος, το χρέος του χρηματοπιστωτικού τομέα, τα χρέη των επιχειρήσεων και τα χρέη των νοικοκυριών. Για τον αμύητο Ελληνα αναγνώστη, τα αποτελέσματα προκαλούν κατάπληξη. Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα του πλανήτη; Η... Ολλανδία! Ναι, αυτοί οι Ολλανδοί, που ως πιόνια των Γερμανών τόσο συχνά μας κουνούν το δάχτυλο, χρωστούν ως κράτος, ως τραπεζίτες, ως επιχειρηματίες και ως ιδιωτικά νοικοκυριά ένα βουνό λεφτά!
Σχεδόν... επτά φορές το ΑΕΠ τους - το 687% του ΑΕΠ τους για την ακρίβεια! Πάνω από τρεισήμισι φορές το ΑΕΠ της Ολλανδίας (362%) είναι οι υποχρεώσεις του χρηματοπιστωτικού της τομέα! Πάνω από ένα ΑΕΠ της χώρας (127%) χρωστούν οι ολλανδικές επιχειρήσεις και επίσης πάνω από ένα ΑΕΠ (115%) χρωστούν τα ολλανδικά νοικοκυριά! Δεύτερα στον κόσμο είναι τα ολλανδικά νοικοκυριά σε χρέη! Ποια είναι πρώτα σε χρέη νοικοκυριά; Κρατηθείτε! Πρόκειται για τους ιδιώτες μίας χώρας που δεν περνάει καν από το μυαλό σας - είναι τα νοικοκυριά της... Δανίας! Μάλιστα! Τα δανέζικα νοικοκυριά χρωστούν το... 129% του ΑΕΠ της χώρας! Και η μεν Δανία αναφορικά με το δημόσιο χρέος της βρίσκεται ακριβώς στο όριο που ορίζει το Μάαστριχτ, στο 60% του ΑΕΠ, και είναι από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν το έχουν υπερβεί, αλλά συνολικά οι «νοικοκύρηδες» της Δανίας ως κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατατάσσουν τη χώρα τους στην... τρίτη (!!!) θέση των πιο χρεωμένων κρατών του πλανήτη. Η Δανία οφείλει πάνω από... πέντε φορές το ΑΕΠ της!!! Χρωστάει το 538% του ΑΕΠ της για την ακρίβεια. Πάνω από δύο φορές το ΑΕΠ της χώρας (235%) χρωστούν οι δανέζικες τράπεζες! Η Ελλάδα, στον πίνακα αυτόν, βρίσκεται κάπου στη μέση, μεταξύ ΗΠΑ (οι οποίες συνολικά χρωστούν το 269% του ΑΕΠ τους) και Γερμανίας (που χρωστάει το 258% του ΑΕΠ της)! Είπαμε για τον πρώτο οφειλέτη, την Ολλανδία, είπαμε για τον τρίτο οφειλέτη, τη Δανία, δεν είπαμε όμως για τον δεύτερο. Ποια χώρα είναι; Πρόκειται για τον υποτιθέμενο... «τον πιο καλό τον μαθητή» των μνημονίων και της γερμανικής ευρωλιτότητας, που μας έχουν ζαλίσει τα αυτιά και διαρκώς μας λένε να μοιάσουμε στη χώρα αυτή: είναι η Ιρλανδία! Σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ τους χρωστούν οι «υπέροχοι» Ιρλανδοί! Ούτε τρεις φορές το ΑΕΠ δεν χρωστούν οι Ελληνες, που τους έχουν κάνει οι Γερμανοί «του κλώτσου και του μπάτσου» και μας έχουν ξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη! Μάλιστα, το 680% του ΑΠΕ τους χρωστούν οι Ιρλανδοί! Τρεις φορές το ΑΕΠ της Ιρλανδίας χρωστάει μόνο ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας (291%), ο οποίος φόρτωσε στο κράτος και ένα δημόσιο χρέος ύψους 115% του ΑΕΠ για τη διάσωσή του!
Ολες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης χρωστούν περισσότερα από την Ελλάδα! Οι Βρετανοί χρωστούν συνολικά το 435% του ΑΕΠ της Βρετανίας, οι Ισπανοί το 402% του ΑΕΠ της χώρας τους, οι Γάλλοι 374%, οι Ιταλοί 335%. Φεύγοντας από τη Γηραιά Ηπειρο, ας μην κάνουμε καλύτερα λόγο για την τρίτη οικονομία του πλανήτη, την Ιαπωνία. Οι Γιαπωνέζοι χρωστούν το... 517% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας και είναι οι τέταρτοι μεγαλύτεροι οφειλέτες σε πλανητικό επίπεδο, μετά τους τρεις νοικοκύρηδες Ευρωπαίους! Συνολικά στις 47 χώρες που εξετάζει η έκθεση της ΜακΚίνσεϊ, τα χρήματα που χρωστούν ανέρχονται στα 199 τρισεκατομμύρια δολάρια και αντιστοιχούν στο 286% του ΑΕΠ τους! Ηταν 142 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2007 και μέσα σε μία επταετία αυξήθηκε κατά 57 τρισεκατομμύρια - ποσοστό 40%! Είναι φανερό ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός ζει με δανεικά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο, κολοσσιαίο θέμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σόκαρε με τις δηλώσεις του ο Δρ Paul Craig Roberts… Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εξέπληξε όταν ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να δολοφονηθεί: επειδή το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό». Τώρα, ο παγκόσμιας εμβέλειας οικονομολόγος, Alan Greenspan έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν την αποκάλυψη και παράλληλα προειδοποιεί πως η «Παγκόσμια Κατάρρευση βρίσκεται προ των πυλών με την Ελλάδα να είναι ο καταπέλτης που ρίχνει στον καιάδα τον υπόλοιπο κόσμο». Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, έχοντας μπροστά της έκτακτες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, έχει απορρίψει όλα τα πακέτα διάσωσης που της έχουν προταθεί με αποτέλεσμα να απειλείται το ευρώ. Με αυτό το χαοτικό σκηνικό, η ελληνική καταστροφή είναι τώρα έτοιμη να εκτοξεύσει τον κόσμο σε μια παγκόσμια κατάρρευση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Πάνος Καμμένος ξεφτίλισε κυριολεκτικά τον νεοταξίτη υπάλληλο των νταβατζήδων δημοσίων έργων! «Έπαιρνε 20 και 30 χιλιάδες ευρώ για κάθε εκπομπή... την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι έπαιρναν από 700 έως 1,700 ευρώ το μήνα»! Πονάνε τ' ανδράκια Θεοδωράκη;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.350 φύλλα πορείας έστειλε το ΓΕΣ σε στρατιώτες σε Αττική και Πελοπόννησο- Προορισμός σύνορα
Δεν θυμόμαστε άλλη φορά τόσες μαζικές μεταθέσεις στρατιωτών από την ενδοχώρα στην μεθόριο!
Για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να θεωρηθεί και “επανάσταση”. Δεν θυμόμαστε άλλη φορά τόσες μαζικές μεταθέσεις στρατιωτών από την ενδοχώρα στην μεθόριο! 1350 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ και είχαν μετατεθεί σε μονάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου πήραν ήδη ή θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα φύλλο πορείας για Έβρο ή για νησιά του Αιγαίου! Οι ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου άρχισαν άμεσα να υλοποιούνται από τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο,λίγο έλειψε να αποστρατευθεί επειδή δεν ικανοποιούσε τα “μαζικά αιτήματα” που έφθαναν στο γραφείο του ,όχι μόνο από πολιτικούς αλλά και από συναδέλφους του! Τα παράπονα και οι γκρίνιες κατά Μανωλά είχαν δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τον Α/ΓΕΣ και κάποιοι “παρατρεχάμενοι” θεωρούσαν δεδομένη την αποστρατεία του. Η ζωή …τα ΄φερε αλλιώς. Και ο Α/ΓΕΣ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα είχε πράσινο φως για να κάνει το αυτονόητο. Να στείλει στρατιώτες εκεί που πραγματικά χρειάζεται ο στρατός κι όχι εκεί που απαιτούσαν οι ανάγκες των πολιτευτών και των βουλευτών. Ελπίζουμε ότι η όλη υπόθεση δεν θα αποδειχτεί ένα μεγάλο πυροτέχνημα που θα σβήσει γρήγορα.
σχολιο.- Το 1985 υπηρέτησα στην Ορεστιάδα. Αρκετοί από την σειρά μου, μετά την βασική εκπαίδευση, μετατέθηκαν στις περιοχές τους. Σήμερα είναι ευυπόληπτοι πολίτες, με πρόσβαση και πάλι σε κάποιον στρατηγό, αστυνομικό διευθυντή, προϊστάμενοι οι ίδιοι σε υπηρεσίες. Και φυσικά το ίδιο επιθυμούν και δια τα παιδιά τους. Την ξέρουν την τέχνη. Και σου κουνάνε και το δάχτυλο. Αντε ρε, άι σιχτίρ. Σχολιο.- Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις των αποσπάσεων ! Στρατιώτης που τυπικά υπηρετεί στον Έβρο , ωστόσο με αποσπάσεις που κατά μήνα ανανεώνονταν ήταν σε γραφείο στη Λάρισα ! Το απολυτήριο πάντως έκανε τον κόπο να πάει στον Έβρο να το παραλάβει ! Η μόνη "δυσκολία" .. Σχολιο.- τέρμα τα τσατσιλίκια, στον Έβρο στην πινέζα για να γυρίσουν μερικοί που το δικαιούνται αφού έχουν συμπληρώσει τη θητεία τους στα σύνορα όπως επιβάλλεται Σχολιο.- ΠΟΛΛΑ MΠΡΑΒΟ !!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (χθες) (Ιωάννης Μπαλάφας): Ο κ. Ζουράρις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει το λόγο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Κύριε Πρόεδρε, τα σέβη μου. Κυρίες και κύριοι Βουλευταί, υπάρχει καιρός του λέγειν, υπάρχει καιρός του αντιλέγειν, υπάρχει καιρός του ψέγειν. Σήμερα για μένα θα είναι ο καιρός του υμνείν, αίνων έπαινον του υμνείν την ιλιαδορωμιοσύνην. Κύριες και κύριοι Βουλευταί, έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας έρχονται δίπλα μου και πηγαιμένες δίπλα με τον βόρειον τον άνεμο οι Μυροφόρες με τη χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση. Κύριοι Βουλευταί και κυρίες Βουλευταί ή Βουλευτίνες ή κυρίες και κύριοι σύντροφοι και συντρόφισσες, επειδή σήμερα, αύριο, παραπέρα, αυτές τις μέρες, όπως πάντοτε, αείποτε και συνεχώς, θα βυσσοδομούν πάλι η κουστωδία των δυσσεβών Βρυξελλών και εκείνος ο αρχέκακος όφις ο Αλεμανός, γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον καθ’ ημάς τρόπον. Ποιος είναι ο τρόπος μας; Αυτός πάσα γην και θάλασσαν εσβατών τη ημετέρα τόλμην καταναγκάσαντες γενέσθαι μνημεία αΐδια καλών τε και κακών συγκατοικήσαντες και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλεμανοί και ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε, θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη υπερμάχω στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημόν της ρωμιοσύνης. Βεβαίως, εμείς διδάξαμε στην οικουμένη, εμείς διδάξαμε πάντοτε, εσαεί και αείποτε και ξανά και ξανά ότι σ’ αυτόν εδώ τον χρονικώς υπεράχρονον τόπον, σ’ αυτόν τον τόπον, στην κορυφήν του Ομήρου και στο ακροθίνιον του Ολύμπου, εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε εδώ ότι η έρις γίνεται έρως. Ναι, η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας και φυσικά ξέρουμε πολύ καλά ότι ξεκινούμε όπως πάντα εδώ και τρεις χιλιάδες ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ξαναδώσουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων, την καθ’ ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Ποια είναι η καθ’ ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. (Χειροκροτήματα)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (VID)
Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή το θέμα του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Απαντώντας στην αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη: «Να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ. Όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων –γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε - αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες με προσωπικότητες στην κεφαλή της», ο κ. Καμμένος τον «κατακεραύνωσε» λέγοντας ότι δεν έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι 20.000 ευρώ ανά εκπομπή με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. «Περίμενα να είναι μια ενωτική συνεδρίαση. Μας κατηγορεί ένα νέο κόμμα, που μάλιστα έχει αποχωρήσει από την αίθουσα. Θέλω να πω στον κύριο Θεοδωράκη ότι σήμερα γίνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και διερωτήθηκε «Μίλησε για την ΕΡΤ, ποιοι τα έπαιρναν από την ΕΡΤ τόσα χρόνια; Πόσα έπαιρνε ο ίδιος για τις συμπαραγωγές στην ΕΡΤ; Ποιοι ήταν εκείνοι που βούλιαξαν την ΕΡΤ; Οι άνθρωποι της διαπλοκής σαν κι αυτόν». Μάλιστα, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και υποστήριξε ότι ήταν εργαζόμενος και ότι δεν διαθέτει πατρική περιουσία, ο κ. Καμμένος επανήλθε. «Κύριε Θεοδωράκη σας λέω ότι κι εγώ kαι εγώ δούλεψα επί πολλά χρόνια, και ο πατέρας μου δούλεψε κανονικά, αλλά δεν έπαιρνα τα 20 και τα 30 χιλιάρικα. Γιατί υπήρχαν οι επίλεκτοι του ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρχαν και οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ, που βρέθηκαν απολυμένοι γιατί κάποιοι έπαιρναν την μερίδα του λέοντος» απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σχολιο.- ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΕΙΠΑΜΕ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΑΜΟΠΕΤΡΑ Σχολιο.- Ν ΑΓΙΑΣΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.............
Κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τις αναφορές του προέδρου του Ποταμιού για την ΕΡΤ για την οποία είπε να επαναλειτουργήσει αλλά οχι ως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντήσει για τα υψηλά κόστη των παραγωγών των εκπομπών του όταν εκείνος εργαζόταν στην ΕΡΤ. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε άμεσα τον λόγο επί προσωπικού με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρατηρεί ότι «απορώ πως προλάβατε να ακούσετε τι είπε ο κ. Καμμένος αφού δεν ήσασταν εντός της αίθουσας». Τότε παρενέβη ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος φώναξε «και οι τοίχοι έχουν αφτιά» με την πρόεδρο της Βουλής να παρατηρεί ότι «ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζετα ως ο τοίχος». «Αφού τελειώσατε τα ευφυολογήματα να συνεχίσω» πήρε το λόγο εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε ότι «δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε από τα λεφτά των πατεράδων μας. Ορισμένοι από εμάς ήμασταν υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σε μεγάλα μαγαζιά είτε το Mega είτε η Ελευθεροτυπία είτε ηΕΡΤ. Είμαστε υπερήφανοι που αυτό που κάναμε το κάναμε με τον κόπο μας. Ααφήσαμε τα εύκολα και προσφέραμε στον τόπο αντί για κάποιους άλλου που έχουν υπάρξει απλώς ως υπηρέτες κάποιων μέσα στο πολιτικό σύστημα». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την εκ νέου απάντηση του Πάνου Καμμένου ο οποίος σημείωσε: κι εγώ δούλεψα επί πάρα πολλά χρόνια αλλά 20.000 την εκπομπή δεν επαίρνα, ούτε οι υπάλληλοι της ΕΡΤ που θέλατε να τους αποκλείσετε υπήρξαν οι επιλεκτοι του συστήματος που σας στήριζε όπως το ΠΑΣΟΚ. Και κάποιοι βρέθηκαν απολυμένοι επειδή κάποιοι σαν κι εσάς παίρνατε τη μερίδα του λεόντος».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποθέωση Πάνου Καμμένου στην Κύπρο: «Η Ελλάδα, είναι εδώ!»
«Κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου, ανακοίνωσε ο Π.Καμμένος» με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο... Τέντωσαν τα αυτιά τους οι Τούρκοι Λευκωσία: Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά». Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον... υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έτυχε θερμής υποδοχής του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο ΥΕΘΑ Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Χαρακτήρισε εξάλλου την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ μια «ξεκάθαρη πρόκληση». Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών. Καλωσορίζοντας από την πλευρά του στην Κύπρο τον Έλληνα ΥΕΘΑ Καμμένο, ο ΥΠΑΜ της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία. Είπε επίσης ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή. Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο ΥΠΑΜ κ.Φωκαΐδης είπε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής. Παράλληλα ανακοίνωσε την τοποθέτηση για πρώτη φορά Αξιωματικού της Ε.Φ. στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mετά τους Σπυρόπουλο, Χριστοδουλάκη και σια... να κι η ορφανή του Γιωργάκη, μας προέκυψε κι η Παναρίτη! H (νεοφιλελεύθερη) Ελενα Παναρίτη έγινε ειδική σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη!
Η γυναίκα-αλεξίπτωτο... - Για τη φασιστική χούντα του Περού με τον αιμοσταγή δικτάτορα Fujimori, μπορεί να μας ενημερώσει η κυρία Παναρίτη, που υπηρέτησε τη χούντα του; - Από υπαλληλάκος του ποιου σκληρού & αιμοσταγούς φασιστικού-δικτατορικού καθεστώτος της Λατινικής Αμερικής, της φασιστικης χουντας του Περου τουδικτατορα Φουτζιμορι, διορίζεται από τον γΑΠ βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ! - 'Ελενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ: «Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»! Τώρα να γίνει υπουργός για να σωθεί η χώρα! - ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: "Δυστυχώς δεν έχουμε δικτατορία για να προωθήσουμε τις αλλαγές"...
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελενα Παναρίτη έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο eurogroup απόψε το βράδυ. Είναι θεσμική οικονομολόγος, ειδική στα... ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Η Έλενα Παναρίτη, με νεοφιλελεύθερες απόψεις, ήταν το 2009 μία από τα πιο στενές συνεργάτιδες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου που την είχε φέρει από το εξωτερικό, την είχε τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αποτελούσε και σύμβουλό του. Δούλεψε ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα και σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά ενώ γράφει τις απόψεις της στο μπλογκ της thoughtAction. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η Ελενα Παναρίτη είναι άτυπη σύμβουλος μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ. Τι δήλωνε στο Bloomberg γαι το χρέος «Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές», δήλωνε στο Bloomberg. Δομικές μεταρρυθμίσεις που θα συνδεθούν όμως με μία νέα ελάφρυνση του χρέους είναι η πολιτική που πρέπει να προωθηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών προκειμένου η χώρα να εξέλθει απ' την κρίση, σύμφωνα με την Έλενα Παναρίτη. "Δεν γίνεται μόνο το ένα ή το άλλο. Η λύση είναι συνδυαστική", δήλωσε η κυρία Παναρίτη στο Bloomberg όπου προσκλήθηκε ως ιδρύτρια του think tank "Thought for Action". Μάλιστα η κυρία Παναρίτη τονίζει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να περνά κάθε τρεις μήνες από τον έλεγχο των δανειστών προκειμένου να διασφαλιστεί η προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων που τελικά θα βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγικότητας. "Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές", τόνιζε. Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου της "ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ" το 2011.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Απορρίπτει κάθε συμμετοχή στο «συνασπισμό» των ΗΠΑ ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .-- Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Συρίας στο «διεθνή συνασπισμό» προθύμων των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» που δρουν στην ευρύτερη περιοχή, απέρριψε χτες κατηγορηματικά ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, στη διάρκεια εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στο ΒΒC. «Σαφώς δεν μπορούμε, δεν έχουμε τη βούληση και δεν επιθυμούμε (σ.σ. τη συμμετοχή στο συνασπισμό) για έναν απλό λόγο: Επειδή δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε μία συμμαχία με χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» σημείωσε ο Μπασάρ Ασαντ, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι αντίθετος σε συνεργασία με άλλες χώρες εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά με τους Αμερικανούς αξιωματούχους οχι, διότι, όπως εξήγησε, «δε μιλάνε με κανέναν αν δεν είναι μαριονέτα». Κατήγγειλε έτσι τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «εύκολα καταπατούν το διεθνές Δίκαιο, που αφορά τη δική μας εθνική κυριαρχία τώρα, επομένως δε μας μιλάνε, δεν τους μιλάμε». Σε άλλο σημείο, ο Σύρος ηγέτης παραδέχθηκε ότι ενημερώνεται μέσω τρίτων (συμπεριλαμβανομένου και του Ιράκ) σχετικά με την εξέλιξη των (υπό αμερικανικής ηγεσίας) βομβαρδισμών κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, τονίζοντας ότι αυτό δε συνιστά ούτε άμεση, αλλά ούτε και έμμεση συνεργασία με την Ουάσιγκτον. «Κάποιες χώρες, κάποιες φορές, μεταφέρουν μηνύματα, γενικά μηνύματα...» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι γνώριζε για την έναρξη της αμερικανικής επιχείρησης τον περασμένο Σεπτέμβρη, προτού αυτή ξεκινήσει. Διέψευσε ότι η συριακή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει με αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές καταγγελίες «παιδιάστικη ιστορία». Αρνήθηκε, τέλος, ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, στη διάρκεια επιθέσεων που πραγματοποίησαν ελικόπτερα σε τρία χωριά τον περασμένο χρόνο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Περι δημοσιευματων για συμφωνια ιδρυσης ρωσικων βασεων στην Κυπρο
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που ο Κύπριος Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Μόσχα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του. Τις τελευταίες μέρες, δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα και οι αναλύσεις για τη συμφωνία «αμυντικής» συνεργασίας που Μόσχα και Λευκωσία αναμένεται να υπογράψουν. Κυπριακά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν μέρος αποκλειστικής συνέντευξης που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ o Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δυνατότητα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιούν τα κυπριακά αεροδρόμια και λιμάνια σε περίπτωση ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, διέψευσε αναφορές ΜΜΕ ότι η διμερής συμφωνία ανοίγει το δρόμο στην εγκατάσταση ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο και της προσπάθειας να «ανακοπούν» οι αντιδράσεις των Βρυξελλών για τη διαφαινόμενη σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας. Για να διαλύσουν τις εντυπώσεις, Κύπριοι αξιωματούχοι υπογράμμιζαν ότι οι «στρατιωτικές διευκολύνσεις» που η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραχωρήσει στη ρωσική είναι παρόμοιες με τη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Πάφου που ήδη μπορούν να κάνουν χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο που «συνέβαλε» και στους βομβαρδισμούς που ο «διεθνής συνασπισμός» υπό τις ΗΠΑ συνεχίζει σε Ιράκ και Συρία, προωθώντας τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Ομως, υπαρχει μια «διεύρυνση» όσων μπορούν να αξιοποιούν κυπριακά εδάφη. Η νέα «αναθεωρημένη» βάση, στην οποία φαίνεται ότι εξετάζονται οι ρωσοκυπριακές σχέσεις, διαμορφώνεται ενώ πλήθος μονοπωλίων εκφράζει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, δεδομένου και του πιο ευνοϊκού «περιβάλλοντος» που διαμορφώνουν οι νεοφιλιλε μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση. Ετσι, ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε συνάντηση που οργάνωσε ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) στη Λεμεσό, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την εφαρμογή σειράς τολμηρών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αναπτύξει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας και να την καταστήσει ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Σ' αυτήν την επιχειρηματική συνάντηση έγινε αναφορά σε δεκάδες «αναπτυξιακά» έργα που ιεραρχεί η κυβέρνηση, για την κατασκευή γηπέδων γκολφ, μαρίνων και άλλων υποδομών παρόμοιου χαρακτήρα.
• Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Κύπριος ΥΠΕΞ παρέθεσε στις Βρυξέλλες (στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΕΞ) πρόγευμα εργασίας για τη στήριξη του Λιβάνου και με δεδομένες τις «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει λόγω της αυξημένης ροής προσφύγων από Συρία και Ιράκ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Πολιτικής Γειτονίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας, ο ΥΠΕΞ της Κυπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου Γκεμπράν Μπασίλ. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, οι Ισπανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ελλάδα εκπροσωπήθηκαν από τους ΥΠΕΞ, ενώ τα υπόλοιπα κράτη - μέλη από άλλους διπλωμάτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Πιέσεις επιχειρηματιών για επίσπευση του δημοψηφίσματος
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πιέσεις για επίσπευση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ άσκησε χτες ο πρόεδρος των Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας, Τζον Λονγκσγουόρθ, καλώντας τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές της 7ης Μάη, να στήσει σχετικές κάλπες μέχρι το Μάη του 2016, ώστε «να αποφευχθεί διετής περίοδος αβεβαιότητας». Η όλη διαδικασία εκφράζει και αναδιατάξεις που γίνονται μέσα στο αστικό πολιτικό σύστημα, ως έκφραση και της ενδοαστικής διαπάλης ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου που έχουν διαφορετικές στοχεύσεις και πέραν της ΕΕ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, συμμετέχοντας στην ίδια εκδήλωση των βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων στο Λονδίνο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο επιχειρηματικός κόσμος στη χώρα του «στηρίζει τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ». Αντίθετα, ο Εντ Μπολς, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τα σχέδια για το δημοψήφισμα «εξαιρετικώς αποσταθεροποιητικά για τον επιχειρηματικό κόσμο» στη Βρετανία. Νωρίτερα, ο Κάμερον, σε μια ψηφοθηρική προσπάθεια (έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής λιτότητας), απηύθυνε υποκριτικά και ανώδυνα... έκκληση στους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων, «αξιοποιώντας τα σημάδια ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΡΩΣΙΑ Συμφωνίες σε Ενέργεια με πυρηνικους σταθμους, στρατιωτικές σχέσεις και εμπόριο
ΚΑΪΡΟ.-- Στο κλείσιμο συμφωνιών και στην υπογραφή μνημονίων κατανόησης για την ενίσχυση των στρατηγικών, στρατιωτικών, εμπορικών και ενεργειακών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας κατέληξε χτες η ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κάιρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης Πούτιν έκλεισαν συμφωνίες για τη δημιουργία ρωσο-αιγυπτιακής ζώνης «ελεύθερου εμπορίου» και ρωσικού βιομηχανικού «πάρκου» κοντά στο κανάλι του Σουέζ. Συμφωνήθηκε επίσης η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών διμερών σχέσεων στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η περαιτέρω προώθηση ρωσικών στρατιωτικών εξοπλισμών στην Αίγυπτο, αλλά και οι πιθανότητες δημιουργίας ενός «αντιτρομοκρατικού» τριγώνου κατά των τζιχαντιστών μεταξύ Αιγύπτου - Συρίας - Ρωσίας. Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στις πρόσφατες ενδο-συριακές συνομιλίες που έγιναν στα τέλη Γενάρη στη Μόσχα προεξόφλησε ως βέβαιη την πραγματοποίηση και νέου γύρου διαλόγου, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα, με απώτερο στόχο «την εξεύρεση πολιτικής, ειρηνικής λύσης στη συριακή σύρραξη». Από τις κορυφαίες στιγμές της επίσκεψης Πούτιν ήταν η υπογραφή κατ'αρχήν συμφωνίας για την κατασκευή πυρηνικού συγκροτήματος παραγωγής Ενέργειας τεσσάρων αντιδραστήρων ισχύος 1.200 μεγαβάτ έκαστος στη βόρεια αιγυπτιακή πόλη Νταμπάα από τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής πυρηνικής εταιρείας ROSATOM, Σεργκέι Κιριένκο και τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμης Ενέργειας, Μοχάμεντ Σάκερ. Ο Κιριένκο σημείωσε ότι η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού Ενέργειας στην Αίγυπτο θα οικοδομηθεί με υπερσύγχρονη τεχνολογία, στα πρότυπα της «μετά Φουκουσίμα εποχής» και ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διάθεση πιστώσεων για την κατασκευή του. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ROSATOM είναι έτοιμη να οικοδομήσει στην Αίγυπτο όχι έναν αλλά τέσσερις μεγάλους πυρηνικούς σταθμούς Ενέργειας και ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι διακυβερνητικές συμφωνίες με σκοπό την υπογραφή συμβολαίων έως το τέλος του 2015.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NΙΓΗΡΙΑ Επιταχύνεται η συγκρότηση στρατιάς κατά της «Μπόκο Χαράμ» η οποια συνεχιζει να διαπρατει αισχη
ΝΙΑΜΕΪ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Οι συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη μεθόριο της Νιγηρίας με γειτονικές χώρες, από τους τζιχαντοφασιστες της «Μπόκο Χαράμ», επιταχύνουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη περιφερειακής δύναμης 8.700 στρατιωτών από χώρες της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κοινοβούλιο του Νίγηρα ενέκρινε ομόφωνα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, την ανάπτυξη στρατευμάτων στη βορειοανατολική Νιγηρία, στα σύνορα της οποίας είχε ήδη έτοιμους 3.000 στρατιώτες που περίμεναν το «πράσινο φως» της Βουλής για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της «Μπόκο Χαράμ». Οι στρατιώτες από τον Νίγηρα θα ενώσουν τις προσπάθειές τους με χιλιάδες άλλους από το Τσαντ, το Καμερούν, το Μπενίν και το νιγηριανό στρατό, με κοινό αντίπαλο τους τζιχαντοφασιστες και κοινό στόχο την υπερασπιση συμφερόντων των χωρών τους από τους τζιχαντοφασιστες που διαπρατουν αισχη σε βάρος του πληθυσμού της περιοχής, που εδώ και πολλά χρόνια καταδυναστεύεται από τη φτώχεια, και τωρα τους τρομοκράτες της «Μπόκο Χαράμ». Τέλος, χτες, αναφέρθηκε στο βόρειο Καμερούν πως οι τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» προχώρησαν σε μία ακόμη θηριωδία. Εκτέλεσαν επτά από τους επιβάτες λεωφορείου που είχαν απαγάγει το Σαββατοκύριακο στο βόρειο Καμερούν και πούλησαν σε σκλαβοπάζαρα οκτώ κορίτσια ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Καταγγελία για την φασιστική συμπεριφορά ελεγκτών και αστυνομικών
Το Σάββατο 7/2, η Mirella Lopez (Ελληνίδα πολίτης με περουβιανή καταγωγή), εργαζόμενη καθαρίστρια στο Δήμο Π. Φαλήρου, ανέβηκε με το 5χρονο παιδί της στη γραμμή 20 του τρόλεϊ. Μια ομάδα από τρεις ελεγκτές-τραμπούκους την πλησίασε ζητώντας εισιτήριο. Όταν εκείνη τους έδειξε την κάρτα της και τους είπε ότι δεν είχε προλάβει να την ανανεώσει για τον Φεβρουάριο, ο ένας της απάντησε χυδαία «στ” αρ…δια μου», κάνοντας την σχετική χειρονομία μπροστά στην κόρη της. Όταν εκείνη τους ζήτησε να σεβαστούν εκείνη και το παιδί της, να γράψουν το πρόστιμο και να την αφήσουν ήσυχη, οι τραμπούκοι -ελεγκτές άρχισαν να την προπηλακίζουν καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία. Όταν αντιστάθηκε, οι τραμπούκοι απάντησαν αρπάζοντας το παιδί και βρίζοντας την! Βάζοντας της χειροπέδες και ξεφτιλίζοντας την, ελεγκτές και αστυνομικοί την έβαλαν με τη βία στο περιπολικό και την οδήγησαν μαζί με το παιδί στο Α.Τ. Καλλίπολης, παρόλο που η Lopez ήταν με πατερίτσα λόγω ρήξης κέρατος μηνίσκου!
Ό,τι ακολούθησε είναι ένα όργιο ρατσιστικού και φασιστικού μίσους. Στο Α.Τ. Καλλίπολης την «υποδέχτηκε» μια αγέλη αστυνομικών, που άρχισαν να της μιλάνε χυδαία και με σεξουαλικά υπονοούμενα προσβάλλοντας την προσωπικότητα της. Όταν εκείνη ζήτησε τον δικηγόρο της, την χώρισαν βίαια από την κόρη της, πήραν τα προσωπικά της αντικείμενα, την έδεσαν χειροπόδαρα και την έκλεισαν στο κρατητήριο! Πάνω από τρεις ώρες την κράτησαν έτσι κλεισμένη, μακριά απ” την κόρη της, αρνούμενοι την πρόσβαση της σε νερό, τουαλέτα και στα φάρμακα της για την καρδιά! Όμως το μένος των φασιστών αστυνομικών δεν σταματάει εκεί. Ως αναγκαστική προϋπόθεση για να την αφήσουν ελεύθερη, έβαλαν να περάσει από ψυχίατρο! Ενώ πριν αποχωρήσει από το ΑΤ με αστυνομική συνοδεία για τον ψυχίατρο (χωρίς εισαγγελική παραγγελία, όπως αποδείχτηκε), ένας αστυνομικός -υπό την απειλή να την επιστρέψει στο κρατητήριο- την υποχρέωσε να κόψει με το ψαλίδι το δελτίο ταυτότητάς της και του άλλου παιδιού της, την κάρτα συγκοινωνιών και το τραπεζικό της βιβλιάριο!! Μετά απ” αυτό, ο ναζί αστυνομικός, γεμάτος μίσος, αναφώνησε «τώρα πια, δεν είσαι Ελληνίδα»!
Αυτό το περιστατικό κτηνώδους μίσους και απύθμενου ρατσισμού δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του τερατώδους κράτους έκτακτης ανάγκης που οικοδόμησαν οι μνημονιακές συμμορίες Σαμαρά-Βενιζέλου. Απάνθρωπη μεταχείριση των αδυνάτων και των μεταναστών, τσαλαπάτημα των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων, γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας, φασιστικοποίηση. Αυτή είναι η καθαρή εικόνα του κράτους «που μένει και έχει συνέχεια». Αυτή είναι η μπόχα και η δυσωδία που βγαίνει απ” όλα τα κρατητήρια και αστυνομικά τμήματα της χώρας! Η Μirella Lopez αψήφισε την τρομοκρατία και προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση των αστυνομικών. Η Ο.Κ.Δ.Ε. θα σταθεί δίπλα στην ΜirellaLopez, απαιτώντας και παλεύοντας να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, ελεγκτές και αστυνομικοί.Εμπρός να μην αφήσουμε κανένα φασισταριό σε χλωρό κλαρί, μέχρι να ξηλωθεί το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης.