Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τριτη 3 Φεβρουαριου 2015


Η απόσυρση φρουράς "υψηλών" προσώπων ,η μη οπλοφορία σε πορείες, τα κάγκελα που έφυγαν απ το Σύνταγμα είναι νίκη της λογικής και της δημοκρατίας...
Σχολιο.- Και ο Ρουμπάτης του Κοσκωτά και της Μιμής (που ανελαβε διευθυντης της ΕΥΠ) που κολλάει, στη λογική ή τη δημοκρατία;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Guardian: «Το εκπληκτικό δεν είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν την Αριστερά, αλλά το ότι υπέμειναν στωικά τόσα χρόνια»
Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μείνει αμετακίνητος στις θέσεις του, ακόμα και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα από την οικονομική λαίλαπα. Το έντυπο, μάλιστα, κάνει αναφορά στο μαρτύριο του Σισύφου, του βασιλιά της Κορίνθου που τιμωρήθηκε από τους θεούς να μείνει για πάντα στον Άδη προσπαθώντας να ανεβάσει έναν ογκόλιθο στην κορυφή ενός βουνού. Με αυτόν προσομοιάζει και η Ελλάδα, η οποία με χρέος 175% του ΑΕΠ της προσπαθεί να δραπετεύσει από τον οικονομικό Άδη που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Η «Guardian» επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να απαιτεί μια ελάφρυνση του χρέους: «Το εκπληκτικό στην Ελλάδα δεν είναι ότι οι έλληνες ψήφισαν υπέρ της ριζοσπαστικής αριστεράς έναντι του status quo, αλλά το γεγονός ότι υπέμειναν στωικά τόσα χρόνια. Η δουλειά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι εύκολη καθώς οι Έλληνες θέλουν, σε μεγάλη πλειοψηφία, να παραμείνουν στο ευρώ, κι αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει εν τέλει να συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ. Πώς θα γίνει αυτό»;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Πανούσης: Τέλος στην αστυνομική ασυδοσία
Την αντίληψή του για το πώς θα αναδιοργανωθεί η αστυνομία και θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας των αστυνομικών και καταπάτησης των δικαιωμάτων των πολιτών, εξέθεσε σε μακροσκελή συνέντευξή του στην Έλλη Στάη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Μεταξύ πολλών άλλων, ο υπουργός ενέφερε πως θα ελεγχθούν όλες οι ΕΔΕ για επιθέσεις αστυνομικών κατά δημοσιογράφων, θα σταματήσει η χρήση χημικών, θα τιμωρείται οποιαδήποτε αστυνομική βιαιότητα που ακολουθεί τη σύλληψη πολίτη κ.ά. Ανέφερε, επίσης, ότι οι μετανάστες που έστω και παράνομα βρίσκονται στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν υπάνθρωποι και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κρατούνται υπό συνθήκες όπως αυτές της Αμυγδαλέζας. Δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα της συνέντευξης:
Δεν θέλω να συγκρουστώ με κανέναν. Θέλω να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε. Να συμφωνήσουμε για τις οριοθετήσεις και τους ρόλους των διαφόρων μονάδων. Δεν ξέρω αν πρέπει νασυγχωνευτούν, να καταργηθούν, να αντικατασταθούν, αυτά θα τα δούμε με τον κ. Βούτση και τον πρωθυπουργό. Αυτό όμως που θελω να ξέρω είναι κάθε μονάδα τι ρόλο έχει και πώς οριοθετείται απέναντι στους νόμους, το Σύνταγμα και τον πολίτη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί επειδή είσαι μια μονάδα μπορείς να δέρνεις ελευθέρως και ατιμωρητί. Αρα αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, ότι όταν συλλαμβάνεις κάποιον, τον συλλαμβάνεις και τελειώνεις, δεν τον συλλαμβάνεις και τον κλωτσάς, τον βρίζεις (τη μάνα του, τα θεία κ.λπ). Η σύλληψη είναι η τελευταία πράξη εκεί που νομίζεις ότι η καταστολή πρέπει να λειτουργήσει. Το δεύτερο θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι ψηφίζει κανείς μέσα στο παραβάν. Ας ψηφίζει ότι θέλει. Ξέρετε τη διαφορά μου με την άκρα δεξιά, με τέτοια μορφώματα κ.λπ. Ομως η δημοκρατία αυτή είναι, τα ανέχεται, ψηφίστηκαν 4 φορές και είναι πολίτες όπως όλοι οι πολίτες. Ως εκεί τελεία. Οταν μπαίνουν όμως σε δημόσιο χώρο, σε δημόσια υπηρεσία και μάλιστα τόσο ευαίσθητη όπως είναι η αστυνομία, τα ξεχνάμε αυτά. Αν δηλαδή μπαίνεις σε μια αστυνομία και προσπαθείς να κάνει προσηλυτισμό, κοιτάς να μαζέψεις κόσμο για να λειτουργήσεις αυτόνομα από την εντολή του αρχηγού για να κάνεις άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν με ρατσιστική βία, ανοχές, συμπράξεις, εκεί το σύστημα πραγματικά θα είναι αμείλικτο. Η δημοκρατία δεν εκχωρείται πουθενά. Θα το ελέγξουμε αυτό χωρίς κάποια μορφή αντεκδίκησης και χωρίς να ελέγχουμε τα φρονήματα του καθενός.
Εγώ δεν είμαι υπέρ της συγκάλυψης, είμαι υπέρ του δημοκρατικού ελέγχου της αστυνομίας. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Δεν έχουν το δικαίωμα να γίνονται οι ίδιοι εκτελεστές ή δικαστές μιας κατάστασης. Έχουν οριοθετηθεί οι αρμοδιότητές τους». Η σκούπα τι είναι; Σκουπίζουμε σκουπίδια; Δεν μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις. Αν κάποιος είναι ύποπτος κ.λπ. να ελεγχθεί. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν κάποιος μπαίνει στη χώρα και «τρυπάει» το σύστημα είναι παράνομος αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος. Ωραία, ως εκείνη την ώρα προσπαθείς να μην μπει κάποιος. Αλλά μπήκε. Δεν θα έχει υγεία, δεν θα έχει φαΐ; Κάπου πρέπει να μένει αυτός ο άνθρωπος. Να μένει σε παγκάκια και να κρύβεται κάτω σε υπόγεια; Επειδή μπήκε θα τον τιμωρήσουμε κάνοντάς να νιώθει ότι είναι ζώο; Τα χημικά είναι πόλεμος και είμαι εναντίον σε κάθε περίπτωση. Αν μπούμε σε λογική πολέμου, αν οι άλλοι εμφανίσουν όπλα και γίνει χαλασμός να το δούμε, αλλά εγώ πιστεύω αν έχεις αποτρεπτικές, προληπτικές, κατασταλτικές λειτουργίες, δεν χρειάζεται να την πληρώνει ο αθώος διαβάτης που περνάει αμέριμνα με το παιδί του. Αυτοί που το πάνε για πόλεμο – και ελπίζω να σταματήσουν αυτά τα πράγματα – ξέρουν και πώς να ξεφύγουν και συνήθως την πληρώνει ο κόσμος που περνάει εκείνη την ώρα και κλαίει όλη τη μέρα. Δεν έχω καταλάβει σε τι συμβάλουν τα χημικά. Δεν είσαι το κράτος το ανεξέλεγκτο και ο άλλος δεν είναι το θύμα για πειραματισμούς, για κλωτσιές και τέτοια, και από την άλλη μεριά ο πολίτης δεν βλέπει τον αστυνόμο σωτήρα όταν ληστεύεται αλλά τον μπάτσο όταν περπατάει στο δρόμο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήρθε η ώρα λοιπόν, τα ίδια τα συνδικάτα και τα κινήματα σε κάθε πόλη και σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη τους για διοργάνωση μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων που θα εκφράζουν την απαίτηση και την αποφασιστικότητα του ίδιου του ελληνικού λαού να διώξει την τρόικα, να συγκρουστεί με αυτούς που έχουν λεηλατήσει τη ζωή του. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ! Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Σχολιο.- Συγκεντρώσεις λοιπόν στο Σύνταγμα στις 12 και 16 Φεβρουαρίου τέτοιας μαζικότητας που να μην έχουν ξαναδεί παγκοσμίως. Τώρα χωρίς ΜΑΤ δεν δικαιολογείται να απουσιάζει κάποιος. Η πίεση θα είναι προς ΕΕ αλλά και προς την Κυβέρνηση να μη κάνει πίσω. Κάθε συμπαράσταση Ισπανών, Πορτογάλων, Ιταλών, Γάλλων κλπ κλπ ευπρόσδεκτη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ ενόχλησε φιλελέδες και νεοφιλελέδες το ότι ο νέος υπουργός οικονομίας "είχε το χέρι στην τσέπη " !!!! Τι να πούμε κι' εμείς που οι δικοί τους υπουργοί οικονομίας το είχαν μονίμως στη δ ι κ ή μας τσέπη ;;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ Γ. Βαρουφάκη: «Δε ζητάμε πλέον διαγραφή του χρέους, αλλά...»
Έτρεξαν τα παπαγαλάκια να πουν ότι ο Βαρουφάκης απέκλεισε διαγραφή του χρέους...Ορίστε τι είπε ακριβώς!
Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά πλέον τη διαγραφή χρέους, δηλώνει στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προτείνοντας την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα, δύο τύπων, βάσει της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρώτος τύπος ομολόγων θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ο δεύτερος θα αφορά «αέναα» ομόλογα και θα αντικαταστήσουν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Αυτό το οποίο θα πω στους εταίρους μας είναι ότι προετοιμάζουμε έναν συνδυασμό ενός πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος και ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του. «Θα τους πω, "βοηθήστε μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας και δώστε μας ένα δημοσιονομικό περιθώριο για να το κάνουμε αυτό, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε και η Ελλάδα μάλλον θα παραμορφωθεί, παρά θα αναμορφωθεί"». Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει στο στόχαστρο τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν και να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 1 ως 1,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕγχΠ), ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, μετά τη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης» και πρόσθεσε «σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία, η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα, μια και καλή». «Ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία», επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός. Αναφερόμενος στη συνάντησή του νωρίτερα με τον βρετανό ομόλογο του Τζορτζ Όσμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης. «Είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Όσμπορν κατά τη συνάντηση του με τον με τον κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης είχε επίσης, επαφές στο Λονδίνο, με τραπεζίτες και επενδυτές. Αύριο θα βρίσκεται στην Ιταλία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ξεφτίλα της κ. Τρέμη…
«Οι εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς, αγωνιστές της ΕΟΚΑ». Το είπε η Όλγα Τρέμη αναφερόμενη στους αγωνιστές που δολοφόνησαν οι Άγγλοι κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων, στα 1955-59, και τους οποίους τίμησε σήμερα ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Αυτή η κυρία είτε έχει πλήρη άγνοια της ιστορίας είτε τη διατρεβλώνει σκόπιμα για να αποφύγει να μιλήσει για τα εγκλήματα των Βρετανών. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά πού να ξέρει το άθλιο αυτό παπαγαλάκι των βρώμικων συμφερόντων από αγωνιστές, ώστε να τους σεβαστεί…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβα Βαρουφάκη στους Financial Times: «Εγκαταλείπουμε το αίτημα για διαγραφή του χρέους»
Κίνηση ΜΑΤ με ομόλογα αορίστου χρόνου ή κωλοτούμπα;
Πολύ σημαντική εξέλιξη και υποχώρηση από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στουςFinancial Times ότι εγκαταλείπεται το αίτημα για διαγραφή του χρέους. H πρόταση του χαρισματικού Έλληνα οικονομολόγου είναι να μπει τέρμα στη διαμάχη με τους πιστωτές με την ανταλλαγή του χρέους της χώρας με νέα ομόλογα με αναπτυξιακή ρήτρα! Όπως γράφει το άρθρο του Tony Barber των FT, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιμείνει πλέον στο αίτημα για την ονομαστική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού χρέους της χώρας ύψους 315 δις ευρώ ( the government would no longer call for a headline write-off of Greece’s €315bn foreign debt) Αντί γι” αυτό θα ζητήσει «μια σειρά ανταλλαγών χρέους» (ένα menu of debt swaps) για την ελάφρυνση του βάρους με δύο ειδών ομόλογα: Ένα είδος με ρήτρα ανάπτυξης και ένα είδος χωρίς ημερομηνία λήξης. Ο πρώτος τύπος, τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ευρωπαϊκά δάνεια διάσωσης. Ο δεύτερος τύπος, τα λεγόμενα «perpetual bonds» θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ. Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στους FT ότι η πρότασή του για την ανταλλαγή χρέους θα είναι μία μορφή «έξυπνης μηχανικής χρέους» (smart debt engineering) η οποία επιτρέπει την αποφυγή χρήσης όρων όπως «κούρεμα», πολιτικά απαράδεκτους στη Γερμανία και άλλους πιστωτές. «Αυτό που θα πω στους εταίρους μας είναι ότι είναι πως συνδυάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα με μια μεταρρυθμιστική ατζέντα» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών. «Θα πω «βοηθήστε μας να μεταρρυθμίσουμε την χώρα μας και δώστε μας δημοσιονομικό περιθώριο για να το κάνουμε, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασφυκτιούμε και θα γίνουμε μια παραμορφωμένη (deformed) παρά μια μεταρρυθμισμένη (reformed) Ελλάδα»» συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα έχει μονίμως πρωτογενές πλεόνασμα (1-1,5%) ακόμα κι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορέσει να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους ψηφοφόρους! «even if this meant Syriza, would not fulfil all the public spending promises on which it was elected» Τι είχες Γιάνη μου, τα είχα πάντα; Μένει να δούμε αν η «έξυπνη μηχανική χρέους» είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους με άλλα λόγια με γλώσσα που να μην τρομάξει τους πιστωτές ή μια σημαντική υποχώρηση. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε υπάρχει κραυγαλέα μετατόπιση θέσεων καθώς, ακόμα και παραμονές των εκλογών, ο υπουργός επέμενε ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Εξάλλου, ο χαρακτηρισμός του χρέους ως μη βιώσιμου και η θέση για προσπάθεια διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δεν είναι μόνον του Αλ. Τσίπρα, αλλά αποτελεί απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογική δέσμευση του κόμματος
Update: Διευκρινιστική δήλωση Βαρουφάκη που μιλάει για εσφαλμένη ερμηνεία των δηλώσεων του. Δεν αρνείται ότι μίλησε για εγκατάλειψη της θέσης για διαγραφής του χρέους αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι η πρόταση του για ομόλογα αορίστου χρόνου απλώς αποτελεί ευφημισμό και «χρηματοπιστωτική μηχανική» με ίδιο αποτέλεσμα με τη διαγραφή του χρέους:
«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε. Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο και αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Γεφύρι της Πλάκας δεν έπεσε από τη βροχή
Τα γεφύρια της ιστορίας δεν πέφτουν από μία μπόρα. Ούτε καν από έναν κατακλυσμό.
Εχουν βγει στο φως της δημοσιοτητας του ιντερνετ, επιστολες αρχαιολογων και ιστορικων από το 2000, που κανουν εκκληση στην τοτε κυβερνηση να φροντισει το γεφυρι με εργασιες αναστηλωσης γιατι υπαρχει κινδυνος καταρρευσης.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με την UNESCO, έχει 210 αρχαιολογικά μουσεία, πάνω από 250 οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους (και εκατοντάδες ανοργάνωτους και εγκαταλελειμμένους), πάνω από 19.000 κηρυγμένα μνημεία και χώρους. Όμως στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής… «σωτηρίας» της χώρας, που εφαρμόστηκαν πιστά τα προηγούμενα χρόνια, η μοίρα τους ήταν αντίστοιχη με αυτή του λαού μας: Κατάρρευση, αποδιοργάνωση, διάλυση, ξεπούλημα. Κάθετη μείωση των δαπανών στο Υπουργείο Πολιτισμού, που ξεπέρασε το 50%, με πρώτα θύματα την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Διάλυση των ήδη ανίσχυρων δομών προστασίας των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων. Εγκατάλειψη της προστασίας και της συντήρησής τους. Απολύσεις στο ήδη μειωμένο προσωπικό Αύξηση των παράνομων ανασκαφών και λεηλασία των μνημείων κατά 25% σε σχέση με τα προ-μνημονίου χρόνια Προετοιμασία για την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων της Ελλάδας με το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας. Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή βέβαια οι λιμουζίνες και τα υψηλά μισθολόγια των «συμβούλων», που είχαν προσληφθεί για να «συμβουλεύουν» την πολιτική ηγεσία, χρηματοδοτούνταν κανονικά. Το κόστος της θωρακισμένης υπερπολυτελούς λιμουζίνας με την οποία κυκλοφορούσε ένας μόνο από τους εθνικούς μας σωτήρες θα έφτανε για να αποσοβηθεί το διαχρονικό έγκλημα στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, αλλά και σε πολλά ακόμα μνημεία του πολιτισμού και της ιστορίας μας, που κινδυνεύουν άμεσα από την ελλιπή συντήρηση και την απουσία αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Όχι λοιπόν… τα γεφύρια της ιστορίας δεν πέφτουν από μία μπόρα. Ούτε καν από έναν κατακλυσμό. Το Γεφύρι της Πλάκας συμβολίζει, με κρότο, την προοπτική που είχε χαραχθεί για μια ολόκληρη χώρα, αν οι πολίτες δεν έβαζαν τέλος στην συστηματική καταλήστευση του εθνικού πλούτου της πατρίδας μας. Και εθνικός πλούτος είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί της, ο λαός μας, τα μνημεία της ιστορίας μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anonymous - #OpGreece
Τους ενοχλεί το πουκάμισο του Βαρουφάκη. Η απουσία περίθαλψης καρκινοπαθών, οι λιποθυμίες παιδιών, δεν τους ενοχλούσαν. Δε πάτε στο διάολο;
Σχολιο.- ..οι αυτοκτονίες, οι νεοάστεγοι, η μαζική μετανάστευση νέων, οι άνθρωποι που τους σάλεψε και περπατάνε παραμιλώντας στο δρόμο... Πόσο γλοιώδεις μπορεί να γίνουν οι βολεμένοι;
Σχολιο.- Tην Ελλαδα που την ρουφηξαν δεν λενε τιποτα ασχολουνται με τα πουκαμισα και τις γραβατες που δεν φορανε ειδαμε και αυτοι που φορουσαν γραβατες και τους αστινομικους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο λαός στηρίζει τη διαπραγμάτευση
7 στους 10 πιστεύουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρουν δείχνει η πρώτη μετεκλογική έρευνα της Public Issue για την "Αυγή" της Κυριακής. Ο Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλύει στο Κόκκινο τα ευρήματα στης έρευνας. Ο λαός στηρίζει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους - δανειστές, που ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπως δείχνει και η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή", καθώς η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ετοιμότητα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα φτάνει πλέον στο 70%. Το 67% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα, ενώ το 27% δεν τον θεωρεί έτοιμο. Όσον αφορά στην απόφαση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. το 52% τη βλέπει σωστή, το 26% λάθος και το 15% ούτε σωστή ούτε λάθος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Αυτά που πέρασε η Ελλάδα, κανείς δεν θα ήθελε να τα περάσει
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015, 13:23
«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους ζήτησε για ακόμη μια φορά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Σε δηλώσεις του στο CNN υπογράμμισε πως εάν δεν κουρευτεί το χρέος, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να έχει μία βιώσιμη οικονομία. «Αυτά που πέρασε η Ελλάδα, κανείς δεν θα ήθελε να τα περάσει» συνέχισε, υπεραμυνόμενος τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς το Βερολίνο υπενθύμισε πως οι Σύμμαχοι πρόσφεραν μία νέα αρχή στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Διαγράψαμε το χρέος της και της δώσαμε τη βοήθεια Μάρσαλ» κατέληξε, καλώντας την Άγκελα Μέρκελ να αναθεωρήσει την αρνητική της στάση έναντι των αξιώσεων της Ελλάδας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σβάστικες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν
Φρικιαστικές μνήμες ξύπνησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζ, όπου άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς, ενώ ένα ισλαμικό τέμενος βεβηλώθηκε στη Βιένη, λίγο πριν τη διαδήλωση του ακροδεξιου PEGIDA news247
Φεβρουάριος 03 2015 08:04
Άγνωστοι βεβήλωσαν ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς το Σαββατοκύριακο σε ένα τέμενος στη Βιέννη, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα, μερικές ώρες πριν από την πρώτη κινητοποίηση του ακροδεξιου ισλαμοφοβικού κινήματος PEGIDA στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Τα ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν σε δύο παράθυρα και μια πόρτα του τεμένους της συνοικίας Μάιντλινγκ, σύμφωνα με τους ερευνητές της αστυνομίας. Η αστυνομία της Αυστρίας αποκάλυψε επίσης ότι ανακαλύφθηκαν αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφισμένοι σε έναν τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ. δυτικά της Βιέννης. Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για αντισημιτικές προσβολές που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης δύο άνδρες οι οποίοι επέστρεφαν από μια διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα. Τα συμβάντα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μερικές ώρες προτού το ακροδεξιο αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») το οποίο έχει γεννηθεί στη Γερμανία, πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη, απόψε. Λιγότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση, που οι διοργανωτές της χαρακτηρίζουν έναν «περίπατο» για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης». Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια τόσο στη συγκέντρωση του ακροδεξιου PEGIDA, που από την στιγμη που εγινε γνωστο ότι αποτελειται από νεοναζι φθινει η δυναμη του, όσο και στις μαζικες αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς που προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν.
Σχολιο.- Πάντα οι Αυστριακοί ήταν οι πιο φανατικοί ναζιστές. Άλλωστε και ο Αδόλφος σε αυστριακό έδαφος γεννήθηκε. Σχολιο.- Απο το 1945 το νεοναζιστικο κόμμα της ελευθερίας στην Αυστρία, παίρνει στις εκλογές 10% και 20%. Ενώ στην Γερμανία, τουλάχιστον μέχρι το 1955 είχαν απαγορευτεί τα νεοναζιστικά κόμματα, και μετά που επιτράπηκαν, παίρνουν 0,8% και 1%, όπως το ναζιστικό εθνικό δημοκρατικό κόμμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι πρόβατα. Αν δεν συμφωνούμε σε κάτι, δεν θα το ψηφίζουμε
Τη διαβεβαίωση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίζουν ανάλογα με τις αρχές τους, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Φεβρουάριος 03 2015 09:51
"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίζουν κατά βούληση και βάσει κόκκινων γραμμών που έχουν θέσει" σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Παπαδακη στον ΑΝΤ1. "Δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα ψηφίζουμε ανάλογα με όσα έχουμε δεσμευθεί ως προς τον ελληνικό λαό. Σε μία κυβέρνηση που έχει έντιμα δύο εταίρους, αυτοί οι εταίροι θα πρέπει να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Σε όσα διαφωνούμε, δεν θα ψηφίσουμε. Οι ΑΝΕΛ είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία, αυτή τη στιγμή, ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές, με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές, δεν θα το ψηφίσουμε. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει". Και συνέχισε: "Εκεί που θα υπάρχουν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν θα παραχαράσσονται οι κόκκινες γραμμές. Πιστεύω πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα παραβιάζει τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Θα δείτε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πάει ενωμένη και θα ενώσει τον ελληνικό λαό. Θέλουμε μαζί μας και εκείνους που δεν μας ψήφισαν για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε, θέλουμε όλο τον λαό ενωμένο", σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει το στίγμα της, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια τρομοκρατίας ήταν ψευδή. "Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό", ανέφερε.
Για τα εξοπλιστικά δήλωσε: "Αποκατέστησα το επίδομα παραμεθορίου. Το δεύτερο ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών που δέχτηκαν μία επίθεση τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο περίπου του 50%, αλλά και όσον αφορά τους απόστρατους. Παράλληλα, αυτό που έκανα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων". "Να είστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανίσχυρες", σημείωσε.
Για τους μεταναστες. Ο Πάνος Καμμένος τόνισε: "Όχι δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. "Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα", είπε.
Συνεχίζεται η τριμερής με Κύπρο, Ισραήλ Εν τω μεταξύ, ο υπ. Άμυνας προανήγγειλε τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά και τη συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η ανακοίνωση του Π. Καμμένου έγινε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Άμυνας με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιριτ Μπεν-Αμπα Βιτάλε. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, με έμφαση στα ζητήματα της αμυντικής συνεργασίας. Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της συνέχισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η οποία στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κόμματος χαρακτηριζόταν "επικίνδυνη".
Σχολιο.- Αυτό πάει να πει υγιής κυβέρνηση κ. Καμμένε. Γι' αυτό σε ψηφίσαμε. Σχολιο.- ΔΕΝ είναι αρρωστημένος εθνικισμός το θέμα της ιθαγένειας όπως τον κατηγορουν κατι ξεπουλημενοι «αριστεροι». Λέγεται μεταναστευτική πολιτική και ανήκει και στην προεκλογική του ατζέντα, για την οποία ψηφίστηκε. Σχολιο.- η ελλάδα είναι ένας μεταναστευτικός κόμβος, που έχει καταντήσει αδιέξοδο, γιατί κανένας πιο πέρα δεν θέλει να δεχθεί μετανάστες. αν αρχίσουμε να δίνουμε ιθαγένεια με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξουμε να είμαστε ξένοι στην χώρα μας. με τον τρόπο αυτό, μειώνεις το νούμερο σε κάτι που είναι αποδεχτό πιο εύκολα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες σοκ: Άνδρες του ISIS πετούν από ταράτσα γκέι άνδρα
Νέα κτηνωδία των τζιχαντιστών στη Συρία. "Τιμώρησαν" ομοφυλόφιλο, πετώντας τον από το υψηλότερο σημείο της πόλης. Οταν διαπίστωσαν πως δεν πέθανε από την πτώση, τον λιθοβολησαν.
Φεβρουάριος 03 2015 08:59
Ένας άνδρας γύρω στα 50 είναι το τελευταίο θύμα της βιαιότητας των τζιχαντιστών στη Συρία. Του έκλεισαν τα μάτια, τον έβαλαν σε μία καρέκλα, και τον πέταξαν στο κενό από την ταράτσα επταόροφης πολυκατοικίας, για να τον τιμωρήσουν επειδή είχε ομοφυλοφιλική σχέση. Το περιστατικό κατήγγειλε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, ενώ κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από την νέα κτηνωδία. Οι άνδρες του ΙΚ έκριναν τον άνδρα ένοχο για ομοφυλοφιλία και αποφάσισαν, πως η ενδεδειγμένη τιμωρία θα ήταν να τον ρίξουν από το υψηλότερο σημείο της πόλης Tal Abyad in Raqqa, όπου ζούσε. Ο άνδρας έπεσε στο έδαφος, αλλά επέζησε της πτώσης. Ένας άνδρας με στρατιωτικά ρούχα τον πλησίασε, για να ελέγξει αν ζούσε. Όταν διαπίστωσε πως δεν είχε πεθάνει, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να του πετάει πέτρες. Πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματά του. Τον περασμένο μήνα, δύο άνδρες που επίσης είχαν κριθεί ένοχοι από τους τζιχανιστές ως ομοφυλόφιλοι, έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους, όταν τους πέταξαν από πολυκατοικία. Ακόμα δύο, βασανίστηκαν μέχρι θανάτου, όταν τους έδεσαν σε γέφυρα και τους άφησαν εκεί, να πεθάνουν. Τον Δεκέμβριο του 2014, ακόμη ένας άνδρας δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ, κατηγορούμενος ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Οι ποινές είναι το αποτέλεσμα "δίκης" που προηγείται και μετά την καταδίκη, ο καταδικασθείς οδηγείται στο κέντρο της πόλης, για να τιμωρηθεί. Αγόρια κάθε ηλικίας ενθαρρύνονται, ώστε να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις τιμωρίες. Ο θάνατος δια λιθοβολισμού επιβάλλεται σε κάθε γυναίκα ή άνδρα, που έχει διαπράξει μοιχεία.
Σχολιο.- Χρυσαυγόπουλα της μουσουλμανικής πλευράς. Σχολιο.- αν όμως περάσουν τα σύνορα τους βαφτίζουμε μετανάστες-ταξικούς αδερφούς,οκ? Σχολιο.- Μπορείς να συμμαχείς με τους τζιχαντιστές χρυσαυγουλο όσο θέλεις, καταδιώκοντας εδώ τα υποψήφια θύματά τους που τη γλίτωσαν εκεί. Όπως και ελληνες ομοφυλοφιλους ναζιστη καταδιωκεις και χτυπας. Η νομιζεις δεν τα μαθαινουμε? Δυστυχώς πάντα θα είσαι μια αισχρή μειοψηφία. Σχολιο.- και ελληνες ναζιστες τζιχαντοφασιστες τετοιοι υπαρχουν πολλοι ρε ζωο Σχολιο.- Είτε εντός συνόρων (δικών μας) είτε εκτός, τα δίποδα αυτά δεν συγκαταλέγονται στο είδος των ανθρώπων, πόσο μάλλον μπορούν να βαφτίζονται αδελφοί. Τι ίδιο ισχύει για τους αυτοαποκαλούμενους ΕΛΛΗΝΕΣ νοσταλγούς του Χίτλερ. Σχολιο.- Ισλαμαμπάντ θα γίνει η Αθήνα αμα εφαρμοστούν ποτέ οι ομοφοβικές και ρατσιστικές σας απόψεις, που ταυτίζονται απολύτως με αυτές των μισάνθρωπων τζιχαντιστών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολ Κρούγκμαν: Απόλυτα λογική η πρόταση Βαρουφάκη για ελάφρυνση του χρέους
Τι ανέφερε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος για την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Φεβρουάριος 03 2015 14:55
Η πρόταση που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απόλυτα λογική, τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times, λέγοντας πως δεν μπορεί να σκεφτεί σε ποια βάση η Γερμανία μπορεί να την απορρίψει χωρίς συζήτηση. «Όπως έχω υποστηρίξει» σημειώνει «το κρίσιμο για την Ελλάδα είναι να μειωθεί - αλλά όχι να εξαφανισθεί - η απαίτηση να σημειώνει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργώντας έτσι το περιθώριο για την ανάκαμψη» προσθέτοντας ότι αυτό είναι που ζητά η Ελλάδα. «Ο κ. Γ. Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του λένε πως δεν ενδιαφέρονται για το τι θα συμβεί με την ονομαστική αξία του χρέους» σημειώνει ο Κρούγκμαν, προσθέτοντας: «Αυτό που θέλουν, αντί τούτου, είναι η σημαντική, αλλά όχι υπερβολική, χαλάρωση του βάρους από την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων - από το 4,5% στο 1% έως 1,5% του ΑΕΠ. Θέλουν επίσης μία ευελιξία να επιτύχουν αυτά τα πλεονάσματα με ένα μείγμα που προβλέπει περισσότερα έσοδα και λιγότερη λιτότητα στις δαπάνες». «Αν η γερμανική θέση είναι ότι το χρέος πρέπει να αποπληρώνεται πάντα ολόκληρο, χωρίς καμία ουσιαστική ανακούφιση, ακόμα και αν με αυτή αποτρέπεται μια διαγραφή του, τότε η θέση αυτή είναι βασικά τρελή και όλες οι διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία κατανοεί την πραγματικότητα αποδεικνύονται λανθασμένες. Αν η Γερμανία πιστεύει ότι οι Έλληνες απαιτούν πάρα πολλά, βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση - ελπίζω σε μια διαπραγμάτευση που δεν θα βασίζεται στην απειλή ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταστρέψει τις ελληνικές τράπεζες, αν (η Ελλάδα) δεν ενδώσει. Το σημαντικό τώρα είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λογική. Η επόμενη κίνηση ανήκει στους πιστωτές» τονίζει ο κ. Κρούγκμαν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»
Για τις διώξεις σε βάρος των χριστιανών σε κράτη της Μέσης Ανατολής μίλησε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 κατά την τελετή ενάρξεως εργασιών της Διασκέψεως Επισκόπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος. «Οι συνεχιζόμενες διώξεις κατά των χριστιανών σε χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή εφιστούν την αυξημένη προσοχή της Εκκλησίας μας. Οι εξτρεμιστές με χρήση σκληρών μεθόδων και σκοτώνοντας τους χριστιανούς για την ομολογία του Χριστού, προσπαθούν να εξοντώσουν φυσικά το χριστιανισμό και να διαταράξουν την υφιστάμενη διαθρησκειακή ισορροπία», τόνισε στην εισήγησή του στα πλαίσια της Διασκέψεως Επισκόπων στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας. «Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί έχον γίνει όμηροι της διαμορφωθείσας βαρύτατης καταστάσεως αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Αληθινή τραγωδία και πραγματική γενοκτονία χριστιανικών πληθυσμών διαπράττεται στα μάτια μας στο έδαφος, απ΄όπου η καλή είδηση εξαπλώθηκε σε όλη τον κόσμο», προσέθεσε ο κ. Κύριλλος. Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο τα διεθνή ΜΜΕ αποσιωπούν επί το πλείστον τις διαστάσεις αυτής της καταστροφής, η οποία πρόκειται ακόμα να αξιολογηθεί. «Η Ρωσική Εκκλησία με επίγνωση της ευθύνης της για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής παρέχει κάθε βοήθεια προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς και αδελφές. Οι εκκλήσεις μας να προστατευθούν οι χριστιανοί ακούγονται σε διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις και φόρα», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας. Ακόμα ο Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε ότι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους η Ρωσική Εκκλησία και οι κοινωνικοί οργανισμοί παρέχουν υλική υποστήριξη προς τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς του Πατριαρχείου Αντιοχείας. «Ως προστάτιδα των συμφερόντων τους βλέπουν σήμερα οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής την Εκκλησία μας και τη Ρωσία. Και δεν πρέπει να λησμονούμε το καθήκον μας να πράξουμε το παν προκειμένου να διατηρηθεί η χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή», είπε εν κατακλείδι ο κ. Κύριλλος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!
Μετά την υποστηριξη από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ακολουθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν!
Από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πληροφόρηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και αυτή θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, με απευθείας τηλέφωνο του Πούτιν προς τον Αλ. Τσίπρα. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ανοίγουν νέοι δρόμοι για συνεργασία με τη Ρωσία, κάτι που θα δούμε αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η επικοινωνία Πούτιν - Τσίπρα θα έχει ως κατάληξη την πρόσκληση του Ρώσου ηγέτη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Μόσχα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού το αίτημα της ελληνικής πλευράς να σταματήσει ο μηχανισμός της τρόικας συναντά σθεναρή αντίσταση από την πλευρά του Βερολίνου. «Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να παρεκκλίνουμε από έναν δοκιμασμένο μηχανισμό», λέει τόσο ο Σόιμπλε, όσο και η Καγκελάριος η οποία αρνείται να αντιμετωπίσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση σε μια τετ α τετ συνάντηση και προτιμά να στέλνει τα μηνύματά της μέσω... τρίτων. Ενδεικτικό της σοβαρότητας στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος είναι βεβαίως η δήλωση - παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, αλλά και η επικείμενη συνάντηση της Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμα, όπου στο μενού των δυο ηγετών θα τεθεί - μεταξύ των άλλων - και το ελληνικό πρόβλημα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το Βερολίνο έχει θορυβηθεί από την απρόσμενη στήριξη των ΗΠΑ στο ζήτημα του ελληνικού προβλήματος γεγονός που φαίνεται και από τη στάση που κρατάει αυτές τις κρίσιμες ώρες η Γερμανίδα Καγκελάριος η οποία όχι μόνο δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά λειτουργεί στέλνοντας αγγελιοφόρους και κομιστές ειδήσεων όπως ο κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, έσπευσε να ενημερώσει την Μέρκελ για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από το δοκιμασμένο μηχανισμό».Αυτή ακριβώς, μάλιστα, ήταν η ατάκα της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Κριστιάνε Βιρτς που συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά αναμένονται σκληρές. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ, η Βιρτς τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από πλευράς καγκελαρίας, ωστόσο είναι δεδομένες οι μεταξύ τους συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 12 Φεβρουαρίου. Άλλωστε, «η γερμανική πλευρά επιθυμεί να ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το πως σκέφτεται να χειριστεί το θέμα του χρέους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Βερολίνο». Η Ελλάδα βασικό θέμα συζήτησης στις διεθνείς επαφές Μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους, η Βιρτς άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα της Ελλάδας και οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα συζητηθούν εκτενώς στη συνάντηση που θα έχουν στην Ουάσινγκτον η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης περί άρνησης διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα αποτελέσουν πάντως θέμα συζήτησης και για τους Πιερ Μοσκοβισί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πρόκειται να συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο, όπως προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του πρώτου, Ολιβιέ Μπαγί. Ο οποίος δεν παρέλειψε, με δηλώσεις στο Reuters να υπενθυμίσει ότι το Βερολίνο δεν θα αποδεχθεί οποιεσδήποτε μονομερείς μεταβολές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V for… Varoufakis Εμπνευσμένη από τον τίτλο της ταινίας V for Vendetta είναι η σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/VforVaroufakis) που είναι αφιερωμένη στον Γιάνη Βαρουφάκη και που μέσα σε μια μέρα έχει πάνω από 10.300 likes. Η σελίδα αυτή έχει ως σκοπό να προβάλλει τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, τη δράση του και τα μηνύματά του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις εκλογές και έπειτα έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για χίλιους λόγους. Είναι ένα από πιο σημαντικά πρόσωπα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και φυσικά το ενδιαφέρον για την ζωή του, τα πιστεύω του και τον χαρακτήρα του είναι μεγάλο. Την σελίδα στο Facebook την δημιούργησαν υποστηρικτές του υπουργού Οικονομικών και στις πληροφορίες της, αναφέρει: «Η σελίδα δημιουργήθηκε ως μια κίνηση υποστήριξης της προσπάθειας απεγκλωβισμού από την λιτότητα που εκφράζεται κυρίως από το νέο Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Πιστεύουμε ότι για την διαπραγμάτευση χρειάζονται πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να σταθούν αντάξια των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τους δανειστές ως πραγματικούς εταίρους και όχι ως κάποιους στους οποίους χρωστάμε υποτέλεια. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook. Το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται με τη μορφή link, το οποίο δείχνει σαν να σας έχει «ταγκάρει» ένας φίλος σας σε μια φωτογραφία. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει γι’ αυτό σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο που θα εμφανιστεί στον τοίχο σας ή στις ειδοποιήσεις σας.
http://is.gd/nSa6Ni<=>OMFG!8GpsrlU Αυτό είναι το σπαμ! Δεν το παταμε!
Σε περίπτωση που ο χρήστης ανοίξει το link για να δει περί τίνος πρόκειται, ο ίδιος εμφανίζεται να στέλνει τον παραπάνω ιό στα προφίλ των φίλων του στο Facebook, ενώ παράλληλα μπαίνει και σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΟ ΠΙΛΟΤΟ
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο (AFP), οι αληταραδες μισθοφοροι του Ισλαμοφασιστικού Κράτους υποστηρίζουν πως σκότωσαν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν όμηρο, καίγοντάς τον ζωντανό. Οι ακραίοι μισθοφοροι σουνίτες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους ισχυρίζονται πως υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει την πράξη τους. Ο νεαρός πιλότος είχε συλληφθεί, τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος. Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, στη στιγμή που οι τζιχαντοφασιστες ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΣΤΙΣ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ
Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή διοργανώνουν, για την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στις 17.30 το απόγευμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα και Διαθεσιμότητες. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα, «τώρα θα χρειαστεί να ξαναγωνιστούμε για να σιγουρέψουμε ότι όλες οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη, για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άμεσα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καβαλα. Δυο τραυματιες σε συμπλοκη αντιεξουσιαστων και μελων της ακροδεξιας Πατριωτικης Κινησης
Ελευθεροι οι συλληφθεντες αντιφασιστες. Η κατηγορια για συμμετοχη σε εγκληματικη ομαδα κατεπεσε, ενώ η κατηγορια της ληστειας μετατραπηκε σε «απωλεια μεγαλου χρηματικου ποσου».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Πεμπτη ανακοινωνει την προταση του για Προεδρο της Δημοκρατιας ο ΣΥΡΙΖΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάθημα προστυχιάς: Ο Σπυρόπουλος παραμένει στη Διοίκηση του ΙΚΑ…
Επιβεβαιώνεται τελικά ότι διοικητής του ΙΚΑ θα παραμείνει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς αποφασίστηκε τη θέση του υποδιοικητή να καταλάβει ο Γιάννης Θεωνάς. Μάλλον δεν έχει νόημα να είσαι έντιμος σ” αυτή τη ζωή. Όσο πιο γλίτσας είσαι, τόσο προκόβεις. Υπηρετείς τη λαμογιά του σημιτικού εκσυγχρονισμού, υπηρετείς τη μνημονιακή κοινωνική καταστροφή κι όταν αλλάξουν τα πράγματα κι έρθει καμιά αριστερή κυβέρνηση, πάλι εσύ θα είσαι διοικητής του ΙΚΑ. Ξεφτίλα, ντροπή και κυρίως μάθημα χυδαιότητας και προστυχιάς προς την κοινωνία… Εύγε, σύντροφοι με τον αλητάμπουρα που τιμάτε!
Σχολιο.- αυτός δεν είναι που έκανε τη ρύθμιση στον Ξυνή για δόσεις μέχρι το σωτήριο έτος 2400μχ??
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία αρτοποιών κατά Καραμολέγκου για διαφημιστικό σποτ
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος αι ο πρόεδρός της Μιχάλης Μούσιος κατέθεσε προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας,προς τη Γενική Γραμμα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Ένωση Εταιριών ∆ιαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας με την οποία ζητάει να παύσει διαφήμιση που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας, διαφημίζοντας νέο τύπο ψωμιού, που το ονομάζει «αργοψημένο» και εμφανίζει έναν αρτοποιό στο αρτοποιείο του να το δοκιμάζει και να το εκθειάζει, Οι αρτοποιοί , καταγγέλλουν ως παραπλανητική για το καταναλωτικό κοινό την εν λόγω διαφήμιση (διαφημιστικό σποτ της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος»), καθώς και την όλη παρουσίαση υποτιμητική, δυσφημιστική και περιφρονητική για τους Έλληνες αρτοποιούς.
σχολιο.- οποιος εχει κανει ψωμι καταλαβαινει οτι λεει μπουρδες ο Καραμολεγκος
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Α. Μπαλτά δημιουργεί ερωτηματικά
Μπαλάκι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων;
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Σάββατο 31/1) αναδεικνύονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη αλλά και με όσα διατυπώνονται το Σάββατο το απόγευμα (31/1) σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ιδιαίτερα στο θέμα της Τράπεζας Θεμάτων. Βεβαίως η συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στην δημοσιογράφο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, Χαρά Καλημέρη προηγήθηκε χρονικά της ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο είναι φανερό ότι υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα σε ερώτηση της δημοσιογράφου: "Σε πέντε μήνες, οι μαθητές που φοιτούν στην Α΄ και τη Β΄ Λυκείου καλούνται να δώσουν εξετάσεις, πανελλαδικού τύπου, με ύλη από την Τράπεζα Θεμάτων. Ισχύει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργησή τους;" ο Α. Μπαλτάς απαντά: "Είναι σαφές ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για άμεση κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Α΄ και τη Β΄ Λυκείου εννοεί το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε κυριολεκτικά στη μέση της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά προετοιμάζονται να εξεταστούν με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και οι γονείς τους παλεύουν να τα βοηθήσουν. Εάν ξαφνικά τους πεις ότι όλη αυτή η προετοιμασία πάει στο βρόντο και θα πρέπει η διαδικασία να γίνει αλλιώς, τότε θα δημιουργήσεις μια αναστάτωση χωρίς λόγο. Βεβαίως, αν υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν από την τρέχουσα σχολική χρονιά χωρίς να προκληθεί αναστάτωση, θα το δούμε". Και όταν η δημοσιογράφος μετά από την απάντηση του Υπουργού Παιδείας διαπιστώνει ότι "Ήδη, πάντως, υπάρχει μια αναστάτωση για τα ζητήματα αυτά από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη" ο Α. Μπαλτάς απαντά: "Δεν ξέρω αν φταίει ο κ. Κουράκης ή πώς παρουσιάστηκε όλο αυτό, αλλά νομίζω ότι υπάρχει παρανόηση. Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως καθαρός. Έκανε μια πολύ ευγενική, αλλά πραγματική κριτική σε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που έγιναν χωρίς να έχει καν προηγηθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανικός στα ΜΜΕ από την απόφαση ΒΟΜΒΑ του Αλέξη Τσίπρα!
Σε μια αποστροφή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι -Θα δοθεί εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο στην χρηματοδότηση των καναλιών αλλά και την προέλευση των χρημάτων. -Ενεργοποίηση μηχανισμού για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις. -Προκήρυξη διαφανή διαγωνισμού για άδειες ΜΜΕ. Με την προυπόθεση βέβαια που βάζουμε εμείς. Εαν τα πράξει όλα όσα λέει... Για τα ΜΜΕ, είπε επακριβώς: • Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες: (α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και (β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ' αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται. • Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ. Στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει, σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία. • Ενισχύουμε τους θεσμούς κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια, • Αυστηροποιούμε τους όρους σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων • Διαμορφώνουμε αντικειμενικό και διαφανές θεσμικό πλαίσο διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών, • Βάζουμε τέλος στις Φωτογραφικές προκηρύξεις!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομματι από το Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάθεση της διαχείρισης του δημόσιου χρέους στον οίκο Lazard
Δεν είναι μόνο οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, είναι κυρίως οι πράξεις: στις 31/1, με ένα λιτό Δελτίο Τύπου, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε (!) την «ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.» Μόνο που ο οίκος Lazard δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα, κάθε άλλο: υπήρξε σύμβουλος των μνημονιακών κυβερνήσεων, ήταν υπεύθυνος μαζί με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, για το περίφημο PSI (κούρεμα) του χρέους που είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση εν μια νυκτί των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και άλλων δημοσίων οργανισμών, χωρίς να ρωτηθεί ποτέ κανείς για τις επιπτώσεις που αυτό θα είχε στις συντάξεις, στη δημόσια παιδεία, υγεία κ.λπ., την ίδια στιγμή που οι καρχαρίες από τα νησιά Κέυμαν πληρώθηκαν τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα μέχρι τελευταίου ευρώ. Και όλο αυτό με το αζημίωτο για τον οίκο Lazard, που εισέπραξε -επισήμως τουλάχιστον- 25 εκ. ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού! Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι ότι ο νυν Υπουργός Οικονομικών δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό με ποια διαδικασία επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία, για ποιο λόγο και με ποια οικονομική συμφωνία!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποτάμι: τα σύγχρονα Τάγματα Ασφαλείας!
Διαβάζοντας τις θέσεις των χιπστεροναζήδων του Ποταμιού, γίνεται ολοφάνερο ότι η πιο σοφή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και όχι με το κόμμα του Θεοδωράκη. Γιατί, είτε τις ανακοινώσεις του Σόιμπλε και της Μέρκελ διαβάζω, είτε τις ανακοινώσεις των ποταμίσιων, ένα και το αυτό. Διαφορά καμία. Αυτό είναι το "νέο και άφθαρτο"; Επικύψεις μέχρι το πάτωμα, εθελοδουλεία., γερμανοτσολιαδισμός και ραγιαδισμός;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Γιώργος Σούρλας κατηγορεί τον Θεοχάρη του ποταμιού ότι διέγραψε πρόστιμα και φόρους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο «διαφωτιστής» και πολυθεσίτης κύριος Λ. Λιαρόπουλος
Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, αφού διέσχισε κατά σειρά τα δύο κυβερνητικά κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) πέρασε στη φιλελεύθερη Δράση, κολύμπησε με «απλωτές» στο Ποτάμι και χθες οδηγήθηκε σε άμεση παραίτηση μετά την ακραία τοποθέτησή του υπέρ του Ντάισελμπλουμ. Είναι αλήθεια όμως ότι πολλοί από αυτούς που λυσσαλέα κουνάνε (χρόνια τώρα) το δάχτυλο στην Αριστερά, της οποίας οι περισσότεροι υπήρξαν μέλη, είχαν παρόμοια αντίδραση και απλά θεώρησαν φρόνιμο να μην την ξεφωνίσουν. Ο καθηγητής Λιαρόπουλος το «τόλμησε» και τον… πήρε το ποτάμι. Ποιο είναι όμως το προφίλ τού μέχρι χθες διαχρονικού κυβερνητικού στελέχους από την Αρκαδία; Το 1975 ήρθε από την Πολιτεία του Μίσιγκαν για να πάρει θέση επιστημονικού συνεργάτη στο ΥΠΟΙΚ σε ζητήματα Υγείας, ενώ λίγο πριν από την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ (1981) ήταν σύμβουλος του υπουργού και προϊστάμενος στο τότε υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Επί ΠΑΣΟΚ έγινε σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και αργότερα υποδιοικητής του ΙΚΑ. Μετά πέρασε στον τραπεζικό δημόσιο τομέα κι έγινε μέλος στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της Ιωνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ταυτόχρονα από το 1996 διευθύνει το εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχει σε πολλά Δ.Σ. φορέων της Υγείας και είναι καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής. Το 2011 ύστερα από δηλώσεις του ως προέδρου της επιτροπής που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας περί κατάργησης (με συγχωνεύσεις) του Νοσοκομείου Λασιθίου, ο τ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης δήλωνε: «Εχει τινάξει το πανελλήνιο στον αέρα με την τακτική που ακολουθεί». Ο κ. Καρχιμάκης σημείωνε την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Λιαρόπουλου από την ευαίσθητη θέση του προέδρου της επιτροπής, πράγμα που εισηγήθηκε και στον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο. Στο μεταξύ θύελλα είχαν ξεσηκώσει οι προθέσεις του στην ιατρική κοινότητα. Σε ενδεικτική «κόντρα» Λιαρόπουλου – Παναγιωταρέα (2012) για τις πανάκριβες υπηρεσίες τους στο χρεοκοπημένο «Ερρίκος Ντυνάν», η δεύτερη είχε καταγγείλει ότι ο Λ. Λιαρόπουλος για μια τρίμηνη σύμβαση με το νοσοκομείο που κατέρρεε πήρε 70.000 ευρώ, ενώ κανένας άλλος εργαζόμενος δεν είχε εισπράξει δεκάρα. Την ίδια περίοδο ο καθηγητής υποστήριζε, απαντώντας σε επιστημονικό άρθρο του Κέιμπριτζ στο έγκυρο «Lancet», ότι με την τρόικα όλα πάνε καλά στον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Οι καθηγητές του Κέιμπριτζ είχαν απαντήσει με αριθμούς και κατακεραύνωναν τις δηλώσεις του. Τέλος, ο Διαφωτισμός που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν οι απόψεις του καθηγητή (με τις πολλαπλές θέσεις στο Δημόσιο) θυμίζουμε ότι κάποτε κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και σήμερα αυτό είναι ξανά το ζητούμενο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενοχλήθηκε ο κ. Φαίδων Στράτος, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε όρκο πολιτικό αλλά και γιατί αμέσως μετά τίμησε τους εκτελεσμένους της Καισαριανής. Και ποιος είναι αυτός ο κύριος και γιατί πρέπει να μας απασχολεί η άποψή του; Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών, ο οικονομολόγος κ. Φαίδων Στράτος είναι εκτός των άλλων και μέλος του Δ.Σ. του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Αλλά στην επικαιρότητα δεν ήρθε λόγω αυτής του της ιδιότητας. Ως πεθερός του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προβλήθηκε ο κ. Στράτος, εξαιτίας επιστολής του στην «Καθημερινή» με την οποία κατακεραυνώνει τον άθεο και κομμουνιστή Τσίπρα! Εμείς που έχουμε μνήμη θα συνιστούσαμε στον κ. Στράτο να την περιορίσει την πολυλογία. Η οικογένειά του κι αυτός ο ίδιος είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στις βρωμιές και στα σκάνδαλα. Από τον καιρό της χρεοκοπίας της «Πειραϊκής Πατραϊκής»…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Που βρίσκεται σήμερα η καμαριέρα του σκανδάλου Στρος-Καν
Η Ναφισάτου Ντιαλό, η πρώην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την οικονομική συμφωνία με την οποία τερματίστηκε η αγωγή της κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, είναι πλέον ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Μπρονξ. Πριν μερικούς μήνες, η Ντιαλό εγκαταστάθηκε εκ νέου στη νεοϋορκέζικη συνοικία του Μπρονξ απ' όπου είχε αναγκαστεί να φύγει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στις 14 Μαΐου του 2011. Τώρα πλέον εργάζεται στο «αφρικανικό, αμερικανικό και ισπανικό» εστιατόριό της που άνοιξε τον Μάιο και λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 05.00 το πρωί έως τις 03.00 της επόμενης ημέρας. Το «Chez Amina» βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και απέναντι από μια εκκλησία της Πεντηκοστής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού – Διαμαρτυρία των κρατουμένων
Σύμφωνα με πληροφορίες από κρατούμενους των φυλακών Δομοκού, ο 52χρονος κρατούμενος Αλκιβιάδης Μέζας πέθανε σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στις 4 τα ξημερώματα από ανακοπή καρδιάς. Ο Α. Μέζας ένιωσε αδιαθεσία από χθες το μεσημέρι και ζητούσε να εξεταστεί από γιατρούς, όμως η υπηρεσία των φυλακών αδιαφόρησε εντελώς και η μοναδική μέριμνά της ήταν να περνάει ένας σωφρονιστικός από το κελί του ασθενούς κρατουμένου, για να τον παρακολουθεί, με αποτέλεσμα τελικά να τον βρει νεκρό μετά από 16 ώρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα συνεχίσει να έχει "ασυλία" ο γερμανοτσολιάς του Ποταμιού Θεοχάρης; Με εγκύκλιο του Θεοχάρη «διαγράφηκαν» πρόστιμα και φόροι Επίθεση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων - Κάνει λόγο για εκατ. ευρώ... ακόμη κι ο Σούρλας
Επίθεση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε οΓιώργος Σούρλας, που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αφορμή στάθηκε η δήλωση Θεοχάρη ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την είπραξη φόρων, δεχόταν... απειλές.
Σε ανακοίνωσή του ο Σούρλας ερωτά: «Μήπως εννοεί ότι μετά από τέτοιες πιέσεις εξέδωσε στις 21.8.2013, δέκα περίπου μήνες πριν την παραίτησή του, την ΠΟΛ 1198 εγκύκλιό του με την οποία προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών; »Δεν γνώριζε άραγε ότι μια εγκύκλιος, όπως η δική του, δεν παράγει δίκαιο και, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει τις ισχύουσες τότε διατάξεις νόμου; Άλλωστε, ακριβώς γι' αυτό το λόγο η συγκεκριμένη εγκύκλιός του δεν έγινε δεκτή από τις ελεγκτικές και εισπρακτικές υπηρεσίες. »Ωστόσο, η εγκύκλιός του αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες με τροπολογίες. Δυστυχώς, παρά τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας ότι όχι μόνον δεν έπρεπε να ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά αντιθέτως έπρεπε να επανέλθουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 3842/2010 για να τεθεί τέρμα στο αμαρτωλό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών, «διαγράφηκαν» τελικά φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνεχίζεται και το αμαρτωλό αυτό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών με off shore εταιρείες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δωσίλογοι έφυγαν... Οι πλειστηριασμοί έμειναν! Κάλεσμα για αύριο Τεταρτη στις 15.30 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας Σολωνος 133... ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεύτερος νεκρός στις φυλακές Δομοκού
Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (3/2) ο κρατούμενος στην Δ πτέρυγα των φυλακών Δομοκού Μ.Α., 52 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων του, ο άνθρωπος ζητούσε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας γιατρό και ποτέ το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε. Τελικά πέθανε στα χέρια του σωφρονιστικού συστήματος που ευθύνεται για τη ζωή των κρατουμένων, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλος ένας κρατούμενος, ο Ε.Γ., πέθανε κι αυτός αβοήθητος στην... ίδια πτέρυγα. Οι φυλακές Δομοκού, που χτίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση Σαμαρά ως «υψίστης ασφαλείας», μετρούν μέσα σε ένα μόλις μήνα 2 νεκρούς, με τους κρατούμενους να είναι ανάστατοι. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αναμένεται μέσα στην ημέρα να δώσει την αναγκαία προσοχή και να διατάξει αμέσως έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δύο κρατουμένων. Δεν είναι ανεκτό από κανέναν να αφήνει η πολιτεία αβοήθητους τους ανθρώπους που βρίσκονται απολύτως στην ευθύνη της. Θα πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους κρατούμενους των οποίων παραβιάζονται μέχρι σήμερα τα αυτονόητα δικαιώματα στην υγεία και στην ασφάλεια. Όπως ενημέρωσαν την «Εφ.Συν.» κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού (από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας και την πτέρυγα Β2), αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και να δεχθούν συσσίτιο ζητώντας να ενημερωθούν από το διευθυντή των φυλακών και τον εισαγγελέα για τα αίτια θανάτων των δυο κρατουμένων. Επίσης, ζητούν να υπάρξει άμεσα ιατρική κάλυψη στις φυλακές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Σταδιακά και ... βλέπουμε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ
Αποκαλυπτικός για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική συνέντευξη Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που υπόσχεται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά, όπως ίσχυε μέχρι το 2012. Το μόνο για το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση είναι η κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 με την οποία «πάγωσαν» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίστηκε μισθός 586 και 511 ευρώ μεικτά για εργαζόμενους πάνω και κάτω των 25 ετών, αντίστοιχα. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ). Σύμφωνα με τον υπουργό, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δε θα γίνει με υπουργική απόφαση (όπως καταργήθηκε), αλλά ενδέχεται να προκύψει σταδιακά, σε διαβούλευση με τους «κοινωνικούς εταίρους» και αφού προηγηθούν μέτρα που θα «αλαφρύνουν» κι άλλο τις επιχειρήσεις.
Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν «το 751 θα δοθεί άμεσα ή σταδιακά», ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: «Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι με τις δεδομένες συνθήκες το να πεις αύριο ότι πάμε και εφαρμόζουμε από τον επόμενο μήνα το 751 είναι ένα άλλο είδους σοκ που ίσως να μην μπορούν πολλοί (επιχειρηματίες) να το αντέξουν. Λέμε, λοιπόν, ότι αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί, αφού προηγουμένως έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που να τους δώσουν ανάσες. Δηλαδή, αν μπορέσεις σε κάποιον (να ρυθμίσεις) τις οφειλές του στα ταμεία, στις τράπεζες... Προηγουμένως, όμως, εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια σειρά θεσμικών μέτρων που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή: Θεσμός των συλλογικών συμβάσεων, να επανέλθει. Να καθίσουν κάτω, λοιπόν, οι κοινωνικοί εταίροι και να πουν πώς μπορούμε να κάνουμε το 751 πράξη. Εμάς λοιπόν στις προτεραιότητές μας είναι η επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων, της μετενέργειας, του ρόλου του ΟΜΕΔ, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης. Ολα αυτά θα προηγηθούν. Θα πάμε, λοιπόν, στην υλοποίηση αυτού του θεσμικού χαρακτήρα των μέτρων και θα καλέσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουμε για να δούμε τον τρόπο (επαναφορά του κατώτατου μισθού), έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος». Σε νέα ερώτηση των δημοσιογράφων αν τελικά ο κατώτατος μισθός «θα πάει σταδιακά στα 751», η απάντηση ήταν: «Προφανώς, αυτά δεν γίνονται με μια υπουργική απόφαση. Το είπαμε άλλωστε και όταν γίνονταν η παραλαβή του υπουργείου...».
«Εχει ο θεός» για τους εργαζόμενους...
Απείραχτες (και) οι ατομικές συμβάσεις Απείραχτο θα μείνει και το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Π. Σκουρλέτης είπε: «Θέλω να κάνω μια επισήμανση. Από Δευτέρα, μεγάλες επιχειρήσεις θέλοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, πιέζουν σε ατομική βάση εργαζόμενους και τους καλούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Νομίζω ότι πρέπει να αντισταθούν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι (οι εργαζόμενοι). Επίκεινται μεγάλες θεσμικές αλλαγές προστατευτικές για τους εργαζόμενους». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «αυτές τις ατομικές συμβάσεις που τους καλούν να υπογράψουν θα τις θεωρείτε εν ισχύι αύριο το πρωί;», ο υπουργός Εργασίας πέταξε το μπαλάκι στους ίδιους τους εργαζόμενους και επανέλαβε: «Δεν πρέπει να υπογραφούν απαντάω εγώ. Οταν εφαρμοστεί και υλοποιηθεί το 751 αποτελεί ένα κατώτερο όριο. Από εκεί και έπειτα όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος και μάλιστα όταν γίνεται σε μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, να γίνεται αυτό το πράγμα».
Ομαδικές απολύσεις όπως τις ξέραμε
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες» τη στήριξη των Ταμείων
Στην «οικονομική ανάκαμψη» και στην επανεκκίνηση της οικονομίας παραπέμπει γενικώς το ζήτημα της δραματικής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης. Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, ερωτηθείς πώς θα γεμίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία με εισφορές απάντησε: «Τα ασφαλιστικά ταμεία θα γεμίσουν αν πάει καλά το σχέδιό μας για την οικονομική ανάκαμψη, την επανεκκίνηση της οικονομίας, που πιστεύουμε ότι θα πάει καλά». Με τον τρόπο αυτό η νέα κυβέρνηση παραπέμπει στο απροσδιόριστο μέλλον την οικονομική στήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ανάκτηση των τεράστιων αποθεματικών τους που λεηλατήθηκαν στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν. Μόνο που τις ίδιες απαντήσεις για την υποχρέωση του κράτους να στηρίζει τα Ταμεία έδιναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παραπέμποντας και αυτές στη μελλοντική ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.λπ.