Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τεταρτη 4 Φεβρουαριου 2015


''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει ο τουρκόφιλος Kevin Featherstone, καθηγητής του LSE και σύμβουλος -πόσα του χώσατε γερμανοτσογλάνια;- της μνημονιακής δωσίλογης κυβέρνησης το 2010...
Στην φωτογραφία ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School οf Economics κ. Κέβιν Φεδερστόουν, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι κατά την ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών την Άνοιξη του 2013
Αφού πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο ΄Ελληνας Πρωθυπουργός η μεν ημικατεχόμενη Κύπρος και με το δίκαιό της, τον καλωσορίζει με επιφύλαξη, το δε Λονδίνο μας προειδοποιεί ανοικτά για δυσάρεστη λύση αφού του ζητεί να... περιορίσει τον Καμμένο ειδικά στο Κυπριακό!
''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει καθηγητής του LSE
Ως ''απειλή'' για μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θεωρεί τον νέο Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο ο διάσημος καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής κ. Kevin Featherstone, του βρετανικού LSE (London School of Economics and Political Science). Μιλώντας στην Τουρκική εφημερίδα Aksam ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν, που γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα, ενώ έχει... διατελέσει και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης το 2010 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας, η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Καμένο και όσον αφορά το Κυπριακό προτρέπει την Αγκυρα να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας... Το θέμα παρουσιάζεται με τον τίτλο «Ο Καμένος εμπόδιο στην ειρήνη στο Αιγαίο» ( στην πρώτη σελίδα), όπου γράφει αναφορικά με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας,υποστηρίζει ότι προκάλεσε ένταση στα Ίμια.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Κ. Featherstone είπε ότι ''εάν ο Τσίπρας κρατήσει τον Καμένο μέσα σε συγκεκριμένα όρια, μπορεί να επιτευχθεί ταχεία λύση στο κυπριακό» Σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι μετά την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης , τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την πολιτική που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τουρκίας και πρώτα στα θέματα Αιγαίου και Κύπρου.
Ο καθηγητής Featherstone είπε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει μία σκληρή και εθνικιστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει ειδικά τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο και πρόσθεσε : ''Στην περίπτωση που ο Καμένος τηρηθεί εκτός κυκλώματος και δοθεί προτεραιότητα απευθείας στα θέματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Τουρκίας και γι’ αυτό θα μπορέσει να βρεθεί μία ταχεία λύση στο κυπριακό''. Σε άλλο σημείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του. ''Δεν μπορεί να παρουσιάσει σκληρή στάση έναντι της ΕΕ. Είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μία συνεννόηση''. Έχω τη γνώμη, πρόσθεσε, πως οι συνομιλίες, που έχουν σταματήσει αναφορικά με το κυπριακό, θα επιταχυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Η πιο λογική απόφαση για την τουρκική κυβέρνηση θα είναι, σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, όπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, να έχει άμεση επαφή με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και από την άλλη σε έμμεσα προβλήματα, όπως η Κύπρος, να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο. Το ουσιαστικό πρόβλημα για την Ευρώπη είναι τα ανερχόμενα δεξιά κόμματα και τα κόμματα αυτά είναι αποφασισμένα για την έξοδο από την Ευρωζώνη''.
Ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν, είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και διδάσκει στο LSE από την 1η Μαΐου του 2002, όταν ανέλαβε την έδρα ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' ως καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Σπουδών και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο. Προηγουμένως είχε διατελέσει καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής (1995-2002) και της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Μελετών (1994-2002) στο Πανεπιστήμιο του Bradford.Επίσης ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολιτική, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1990-1991) και Επισκέπτης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (1983). Υπηρέτησε ως Διευθυντής / Προϊστάμενος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE 2004-07. Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της σύγχρονης Ελλάδας.
Στην φωτογραφία ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School οf Economics κ. Κέβιν Φεδερστόουν, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι κατά την ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών την Άνοιξη του 2013.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Despina Koutsoumba
Βρήκαν ευκαιρία όλοι οι ποντικοί να βγουν απο τις τρύπες τους... Όχι, κε Πανταζη, που όσο διατελέσατε είτε προιστάμενος της Νεωτέρων είτε αντιδήμαρχος, οι εργολάβοι και τα τσιμέντα κάναν πάρτυ, όχι, δεν θα συνταχθούμε με τον "πόλεμό σας κατά της Μενδώνη" που γινόταν συμπτωματικά κάθε φορά που ερχόταν νέα κυβέρνηση, κατά προτίμηση της δεξιάς, γιατί σας φαινόταν ότι θα μπορούσατε να διεκδικήσετε την καρέκλα. Όχι, κε Πανταζή, είστε εξίσου επικίνδυνος με την κα Μενδώνη γιατί έχετε την ίδια ιδεολογία: ότι τα μνημεία είναι σκαλοπάτι για να χίσετε πολιτική καριέρα. Κι αυτό, όποιος αγαπάει τα μνημεία το καταλαβαίνει από χιλιόμετρο. Μακριά και απο το Υπουργείο και από τα μνημεία, σωτήρες τέτοιου είδους δεν χρειαζόμαστε..
Ο Σπύρος Πανταζής καταγγέλει για το Γεφύρι Πλάκας: '' Οι νεκροθάφτες του δεν είναι λίγοι.''
Ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων καταγγέλει την ανικανότητα της Γ.Γ. του ΥΠΠΟ Λίνας Μενδώνη Ο πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου Σπύρος Πανταζής, δηλώνει πως «το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το γκρέμισε η ολική ανοικτότατα της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη», και πως «αν τα υπομνήματα που έχω στείλει στην γενική γραμματέα, τα είχαμε βάλει ως στηρίγματα της μιας πλευράς του γεφυριού, δεν θα είχε πέσει το γεφύρι», θέλοντας να καταδείξει πόσες φορές έχει ενοχληθεί η πρώην κυβερνητική παράγοντας και έδειξε τέλεια αδιαφορία. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει, καταξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έργα "βιτρίνας" και όχι για υποθεμελείωση των δύο βάθρων του μονότοξου γεφυριού, που διαπιστωμένα εδώ και χρόνια είχαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, με εμπεριστατωμένο επιστημονικά τρόπο είχε καταδειχθεί ότι το αριστερό βάθρο του γεφυριού (Μονολίθικο) δεχόταν ισχυρή πίεση από τον ορεινό όγκο του Ξηροβουνίου, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετατοπίζεται κατά κάποια χιλιοστά. Αλλά και το δεξί βάθρο του γεφυριού (Ραφτανίτικο) εδώ και πολλά χρόνια είχε πρόβλημα από το νερό που είχε εισχωρήσει στο εσωτερικό του και το είχε ουσιαστικά αποσαρθρώσει. Δείτε το έγγραφο που απέστειλε στο Υπουργείο Πολιτισμού από το 2004:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελληνική οικονομία όταν παλαιότερα είχε 4 με 5% ανάπτυξη μπορούσε να παράγει στο μέγιστο 70.000 θέσεις εργασίας ανα έτος.
Σήμερα έχουμε παραπάνω απο 1.500.000 άνεργους !
Ακόμη και αν έχουμε τους μέγιστους ρυθμούς ανάπτυξης του παρελθόντος χρειαζόμαστε 15 με 20 χρόνια για να διορθωθεί ο δείκτης της ανεργίας και να έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Επειδή καμία χώρα στον πλανήτη δεν εχει πετύχει ποτέ να εχει 15-20 χρόνια συνεχόμενης ανάπτυξης μιας τάξεως του 4-5% , ο ρεαλιστικός χρόνος επαναφοράς της χώρας στα φυσιολογικά επίπεδα προσεγγίζεται απο αισιόδοξες μελέτες στα 60 με 70 χρόνια (2 παραγωγικές γενεές χαμένες). Μέσα σε αυτό το μοντέλο δεν εχει υπολογιστεί ο αριθμός των συνταξιούχων 3.000.000 περίπου, επίσης η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η συνεχόμενη πολυετή οικονομική κρίση που εχει μειώσει θεαματικά τις γεννήσεις στην χώρα μας αναδεικνύοντας ενα σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα για το άμεσο μέλλον. Βασική αιτία αύξησης της ανεργίας είναι η οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα με την "ανοχή" της πολιτικής ηγεσίας, καθώς επίσης η δόλια εφαρμογή αποτυχημένων οικονομικών μοντέλων, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μεσα απο την εκποίηση εθνικής περιουσίας, πόρων και ενεργειακών αποθεμάτων. Την 25/1 ο Ελληνικός λαός αντέδρασε και καταψήφισε αυτές τις πολιτικές. Ως μοναδική διέξοδος μέσα απο ένα (τεχνητά πολωμένο) πολιτικό δίπολο, η προγενέστερη πολιτικοκοινωνική κατάσταση οδήγησε την επιλογή του Ελληνικού λαού και τελικά (αναμενόμενο και χωρίς εκπλήξεις) μας προέκυψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως δαίμονας για τα δεινά που μαστίζουν τον Ελληνικό λαό ορίστηκε το δημοσιονομικό χρέος σε σχέση με τις δανειακές συμβάσεις και την τρόικα. Υπήρξαν υποσχετικές δεσμευτικές δηλώσεις για την διαγραφή του χρέους. (παπάρια, λογιστικές πολυλογίες μακρυά απο τον αρχικό στόχο) Υπήρξε το σύνθημα "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", κλεμμένο απο τους αγώνες του ΕΠΑΜ, (παπάρια πάλι, σήμερα στα ειρηνοδικεία οι κατασχέσεις και δημοπρασίες ακινήτων συνεχίζονται κανονικά). Υπήρξαν οι ευθείες απειλές για την αντικατάσταση του Στουρνάρα (παπάρια επίσης). Για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ σφυρίζουν αδιάφορα, αντί αυτού προσθέτουν περισσότερα λαμόγια στην κρατική μηχανή με την Lazard. (απευθείας ανάθεση χωρις διαγωνισμούς κτλπ) Η καλή μερα απο το πρωί φαίνεται και δεν περιμένω λεπτο για να διαπιστώσω την καλή "αριστερή" φιλολαϊκή πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έλεγα προεκλογικά και με φάγατε, το έργο το έχουμε ξαναδεί και λέγεται "ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ".
Σχολιο.- Εδώ χρειαζόμαστε πρόγραμμα διάσωσης και τέτοιο είναι το ακόλουθο ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 1)ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 2)ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ με λεφτα απο την εκμεταλλευση του εθνικου μας πλουτου (ΟΧΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ). 665 ευρω ανα ατομο όπως το υπολογισε το Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων, 300 ευρω για κάθε παιδακι, εμελης οικογενεια 1630 ευρω. 3)ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ=ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΓΡ.25 ΟΗΕ. 3)ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΩΣΕΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ με επιδοτηση οσων αποδεδειγμενα δεν εχουν. 4)ΟΧΙ ΛΑΘΡΟ,αμεση διάλυση των ΜΚΟ που τα παιρνουν απο το καθεστως για να μιξοκλενε για να ριχνουν οι εργοδοτες τα μεροκαματα των Ελληνων.κλπ. κλπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι συζητήθηκε στην κλειστή συνάντηση με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο
Βαρουφάκης: Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμη και για 1 ευρώ...
...αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα - Τον ΟΟΣΑ στη θέση της τρόικας ζητά η κυβέρνηση στις επαφές με τους Ευρωπαίους - Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Ενέργειας - Διίστανται οι απόψεις για την εντύπωση που έκανε η ενημέρωσή του στα στελέχη του Σίτι Στην κλειστή συνάντηση με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δεν απέκλεισε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ ακόμη και έναντι... ενός ευρώ, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα.
Συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε ο ανταποκριτής για την τηλεόραση του Σκάι στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και ο ανταποκριτής του Ant1, μεταξύ των πολλών ερωτήσεων που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών ήταν και αυτές περί των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν είμαστε δογματικοί», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο απέκλεισε τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ για τον ΟΣΕ είπε, ότι ως ζημιογόνο θα τον πουλούσε και έναντι ενός ευρώ, αν δίνονταν εγγυήσεις για έργα. Όσο για τον ΟΠΑΠ, είπε πως δεν έχει τίποτα εναντίον του και παρότι θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίησή του ήταν κακή συμφωνία για το ελληνικό Δημόσιο, δεν θα την αναστρέψει. Για ακόμα μία φορά υπογράμμισε πως δεν θα γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα υπό το παρόν σχήμα της, αλλά με τους επιμέρους θεσμούς. Οι απόψεις για την αίσθηση που άφησε η ενημέρωση από τον κ. Βαρουφάκη στα στελέχη του Σίτι διίστανται. Η στάση ορισμένων εκ των παρισταμένων περιγράφηκε από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός της αίθουσας ως «επιφυλακτική». Κάποιοι επίσης φέρονται να απέρριψαν τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη σχολιάζοντας ότι δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτές από τους εταίρους και πιστωτές, ενώ από την άλλη πλευρά, παρόντες περιέγραψαν μία θετική υποδοχή στα λεγόμενα του υπουργού, κάνοντας λόγο για «ανακούφιση» από το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιέζει για την αναδιάρθρωση χρεών προς τους επίσημους και όχι τους ιδιώτες πιστωτές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», τον ΟΟΣΑ αντί της τρόικας προτιμά η κυβέρνηση. Ο ΟΟΣΑ θα μπορούσε κατά τον κ. Βαρουφάκη να χρησιμοποιηθεί στην επικείμενη προετοιμασία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει στην Ευρωζώνη. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή που ήταν παρούσα στη συνάντηση, αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους. Είπε ότι δεν επιδιώκει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους αλλά ανταλλαγή ομολόγων. Στο δημοσιονομικό πεδίο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εξήγησε στους επενδυτές ότι θέλει να μειώσει τον υπερβολικό στόχο για πλεόνασμα 4%-4,5% αλλά συμφωνεί να διατηρηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1,5%. Φυσικά, απέκλεισε έξοδο από το ευρώ ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει Plan B στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ο στόχος, όπως είπε, είναι να εξασφαλίσει παράταση έως την 1η Ιουνίου, ώστε μέχρι τότε η Ελλάδα να μπορέσει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της προκειμένου να πετύχει τη συμφωνία. Όπως μετέφερε στο ακροάτήριό του ο κ. Βαρουφάκης μέχρι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές ανάγκες και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μίλησε για μονοπωλιακή δομή της αγοράς φυσικού αερίου, κάτι που χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Σχολιο.- 'Εχω 8,80 Ευρώ στην τσέπη μου "κ. Γιάνη". Αγοράζω ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση. Σας εγγυώμαι κ. "Γιάνη" πως, χαλαρά μάλιστα, σε 18 μήνες θα τις έχω μετατρέψει σε κερδοφόρες επιχειρήσεις με ΙΔΙΟΥΣ πόρους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Συνάντηση με την Πρέσβη του Ισραήλ είχε χθες ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠ. Καμμένος, ύστερα από την οποία δήλωσε ότι η συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ θα συνεχιστεί και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η συνάντηση και η δήλωση, μαζί με την επίσκεψη του υπουργού στη θάλασσα των Ιμίων, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα αλλά και υπόγεια πολιτικά μηνύματα, τροφοδοτούν το ερώτημα εάν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ πιθανά παραμένει προσανατολισμένη στην ήδη υπάρχουσα γραμμή του άξονα Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ. Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου είχε υπογραφεί στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) έτους 2015 μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ. Ο άξονας αυτός είναι ίσως από τις πιο επικίνδυνες γεωστρατηγικές επιλογές για τον ελληνικό λαό. Αν και εμφανίζεται σαν αντίβαρο στον τουρκικό «νεοοθωμανισμό», αποσιωπώντας ότι «ο εχθρός του εχθρού μου , δεν είναι κατ ανάγκη και φίλος μου», στη πραγματικότητα αποτελεί μια επιλογή εξαιρετικών κινδύνων. Το Ισραήλ βλέπει το θέμα της συνεργασίας με την Ελλάδα τόσο από τη πλευρά την οικονομικο-ενεργειακή όσο και τη καθαρά στρατιωτική. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου με την αγορά της Ευρώπης ώστε να «ανεξαρτητοποιηθεί» η Δ. Ευρώπη από τη Ρωσία, είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός στόχος για συγκεκριμένα λόμπυ των ΗΠΑ. Μια τέτοιου είδους συμμαχία όμως αδυνατίζει τις εναλλακτικές της χώρας τόσο προς τον αραβικό κόσμο , όσο και προς τοΙράν και τη Ρωσία. Ακόμη όμως πιο επικίνδυνη είναι η στρατιωτική διάσταση του συγκεκριμένου άξονα. Το Ισραήλ είναι μια χώρα περικυκλωμένη από εχθρικά κράτη που δε διαθέτει ούτε το ελάχιστο γεωγραφικό «στρατηγικό βάθος», δηλαδή σε περίπτωση κρίσεως δεν έχει καμία δυνατότητα να θυσιάσει έδαφος για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν για το Ισραήλ το στρατηγικό βάθος (strategic depth) και τη γραμμή επιβίωσης (life line) που του εξασφάλιζε πριν η Τουρκία. Ένα στρατηγικό βάθος που, στη θαλάσσια εκδοχή του, τυγχάνει να εμπεριέχει και τα τεράστια υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι κινήσεις του Ισραήλ όμως δεν μένουν αναπάντητες και υποδεικνύουν το μέγεθος των κινδύνων. Στις 20 Ιανουαρίου 2015 υπογράφθηκε στη Τεχεράνη, μεταξύ του ρώσου υπουργού Άμυνας Σ. Σοϊγκού και του Ιρανού ομόλογου του, νέο σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, που αφορά τηπρομήθεια πυραύλων S-300 και S-400. Να υπενθυμίσουμε ότι για το πυραυλικό σύστημα S-300 το 2007, η Τεχεράνη κατέβαλε 800 εκ. δολάριακαι ποτέ δεν το παρέλαβε, εξαιτίας των έντονων πιέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, καθώς η Μόσχα κρατούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ. Πλέον πολλά φαίνεται να αλλάζουν. Η Μόσχα υποσχέθηκε να εξετάσει μελλοντικές παραδόσεις πυραύλων αυτού του τύπου στην Χεζμπολάχ στο Λίβανο, προσβλέποντας προφανώς σε περικύκλωση του Ισραήλ με συστοιχίες πυραύλων S-300 από το βορρά (Λίβανο) και το νότο (Αίγυπτο) και με συστοιχίες S-400 από την ανατολή (Ιράν). Πριν 5 μήνες, η Μόσχα υπέγραψε μια τεράστια σε ύψος ( 3,5 δισ. δολάρια) συμφωνία αγοράς όπλων από την Αίγυπτο, η οποία με την σειρά της έκλεισε την αγορά της στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Οι πρόσφατες κοινές ασκήσεις Ισραήλ και Ελλάδας στη Κρήτη είχαν ιδιαίτερη σημασία για το Τελ Αβίβ, καθώς έδωσαν τη δυνατότητα στον ισραηλινό στρατό να δοκιμάσει τις δυνατότητες των S-300. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, στην οποία ο Π. Καμμένος ήταν υφυπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η κοινή άσκηση μεταξύ ελληνικών-ισραηλινών στρατιωτικών αεροπορικών δυνάμεων ήταν άσκηση σχεδίου επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Ιράν. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ένας άξονας Αθήνας-Τελ Αβίβ, δεν έρχεται σε σύγκρουση μόνο με τιςαξιακές παρακαταθήκες της ελληνικής αριστεράς αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, καθώς το Ισραήλ δεν είναι απλά μια χώρα κατοχής αλλά και πρακτικών επαναλαμβανόμενης βαρβαρότητας απέναντι σε άμαχους πληθυσμούς. Έρχεται επίσης σε διάσταση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και πρέπει άμεσα να ειδωθεί υπό το πρίσμα του αναπροσανατολισμού.
ΣΧΟΛΙΟ.- Η κοντρα Ερντογαν-Ισραηλ ειναι ενα κακοπαιγμενο θεατρο. Αν δημιουργηθει προβλημα, οι ισραηλινοι θα πεταξουν την Ελλαδα σαν στιμμενη λεμονοκουπα Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν οι δικοι μας?Το Ισραηλ ειναι ενα κρατος, του οποιου στην ουσια μοναδικος φιλος ειναι οι ΗΠΑ.Ολοι οι γειτονικοι του λαοι, συμπεριλαμβανομ ενου και του τουρκικου,(ανεξ αρτητα της κρατικης πολιτικης) μισουν το σραηλ. Εμεις τι ρολο παμε να παιξουμε? Τον δευτερο συμμαχο και φιλο του Ισραηλ ? Οι κυπριοι δεν καταλαβαινουν οτι η Τουρκια κερδιζει ποντους προβαλλοντας τους σαν εχθρους των μουσουλμανων, λογω συνεργασιας με το Ισραηλ, σε ολες τις ισλαμικες χωρες?Ο Πανος Καμμενος προβαλει τους δεσμους με τη Ρωσια . Δεν πρεπει να ενεργει λγο πιο προσεκτικα σε θεματα οπου εμπλεκεται η Ρωσια?Οταν ψηφιζαμε ΣΥΡΙΖΑ, το ξεραμε οτι κατα πασα πιθανοτητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κανει κυβερνηση με τους ΑΝ. ΕΛ., το αποδεχθηκαμε και το χειροκροτησαμε.Ε, τωρα , μετα την νικη η δακυβερνηση δεν πρεπει να γινει υποθεση ρουτινας, αλλα να υπολογιζεται πολυ καλα η καθε ενεργεια, προτου γινει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να ανοίξουν τα τηλέφωνα τέως υπουργών να δουμε ποιος τηλεφωνούσε σε επιχειρηματίες λέγοντας… …να βγάλουν έξω τα λεφτά τους!
Να ανοίξουν τα τηλέφωνα των καθαρμάτων ή να βγουν επιχειρηματίες να μιλήσουν. Μιλάμε για πράξη έσχατης προδοσίας με γερμανικό σχεδιασμό. Αλέξη και Πάνο, αυτά πρέπει να τελειώνουν. Βάλτε μια καμήλα στα κάγκελα, να δεις πως.. συμμορφώνονται οι υπόλοιπες (αρχαία αραβική παροιμία. Προς θεού, μην παει το μυαλό σας σε καμήλες πολιτικούς).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Σήμερα σπάει η ομερτά των διεφθαρμένων! Τα λεφτά στους Λεωνίδες και οχι στους εφιάλτες.
3/2/2015
«Έκοβαν το κατοστάρικο από τους ακρίτες, την ίδια στιγμή που οι Κάντες τσέπωναν εκατομμύρια! Και έλεγαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τον άνδρα των ΕΔ που υπηρετεί στο Τριεθνές και φυλάει Θερμοπύλες. Εγώ σας λέω λοιπόν ότι σήμερα αυτό τελειώνει. Γιατί δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, είναι και άλλοι. Μην ξεχνάτε τις ερωτήσεις που έχωκαταθέσει όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησαν ήδη επίορκους στην φυλακή. Θα σας πω για τα ελικόπτερα NH-90. Πληρώσαμε για 20, πήραμε τα δέκα και πετάνε μόλις τα 2! Και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Αυτά λοιπόν τελείωσαν. Οι έμποροι όπλων να ξέρουν ότι είτε θα παραδίδουν, είτε θα πληρώνουν αστικά και ποινικά. Και όταν λέω θα ανοίξουν όλοι οι Φάκελοι, εννοώ όλοι. Όποιος και αν κρύβεται από πίσω.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταθάκης: Επ' αόριστον παράταση στην προστασία της α΄κατοικίας
Την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει άμεσα την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία, χωρίς συγκεκριμένο όριο και επ' αόριστον, της πρώτης κατοικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκολεμά:"Τρία εκατ. ευρώ δίνει η ΝΕΡΙΤ για Χαραλαμπίδη, Φλέσσα, Αμυρά"
Γράφει η Ντέπυ Γκολεμά και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει κότσια και γράφει ότι έχει "να πει "και να αποκαλύψει . Στη στήλη της στο ένθετο "Reallife" της εφημερίδας "REAL" γράφει σήμερα:
"Όμως, σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί με τα τελευταία χαΐρια της τρέχουσας διοίκησης. Για τα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, που έχουν μετατρέψει τη ΝΕΡΙΤ σε φέουδο των ολίγων. Για να μην τους αδικήσουμε, θα λέγαμε ότι βαδίζουν άξια στα χνάρια αρκετών προηγουμένων επί ΕΡΤ... Και ενώ τους ανθρώπους που πεινούσαν ή είχαν δυσβάσταχτα χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ - από 100 και 150 χιλιάδες και πάνω - τους περιέπαιζαν μήνες και μήνες, ξαφνικά 3 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής έβαλαν τα χρωστούμενα στις τράπεζες. Καλοσύνη τους... Έχουμε λοιπόν και λέμε! Η Βίκυ Φλέσσα, ο Γιώργος Αμυράς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι οι ευνοημένοι της απερχόμενης διοίκησης, την ώρα που δεκάδες ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιογράφοι βλέπουν τα τρένα να περνούν... Η Βίκυ Φλέσσα, 'άξια συνάδελφος, μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ, έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της ΔΥΟ εκπομπές από την ΝΕΡΙΤ με την ευγενική χορηγία του προέδρου του Εποπτικού κ. Φορτσάκη (του γνωστού πρύτανη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ.λ.π δραστηριοτήτων). Αυτό δεν θα ήταν προβληματικό αν η εκπομπή δεν είχε τον χαρακτήρα μεικτής παραγωγής, καθόσον στην μονιμότητα δεν συνηθίζεται. Πέραν λοιπόν του μισθού της, η παρουσιάστρια μετέχει ως παρουσιάστρια στην εταιρεία Orange Black, με κόστος 89,893 ευρώ. Η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζει η Νίκυ Φλέσσα λέγεται "Οι λέξεις φταίνε". Με την απόφαση 1392/12.11.14 εγκρίθηκαν 24 επεισόδια, συνολικής αξίας 376.120 ευρώ. Η παρουσιάστρια θα αναλάβει έξτρα αμοιβή 10.000 ευρώ, ο σκηνοθέτης 24.000, ο αρχισυντάκτης 14.000, η δε επιστημονική έρευνα της εκπομπής ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Στο κοστολόγιο της εκπομπής συναντά κανείς και ειδικότητες που υπάρχουν στην ΝΕΡΙΤ αλλά χρεώνονται, όπως κομμώσεις 2.000 ευρώ, μακιγιάζ 1.700 ευρώ, 1.200 ευρώ για τηλέφωνα, 4.800 ευρώ για δώρα και απρόβλεπτα 5.000 ευρώ. Το στούντιο κοστίζει 30.000 ευρώ και η κατασκευή σκηνικού 28.000 ευρώ... Πάμε τώρα στο "Μένουμε Ελλάδα" του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. Και αυτή μεικτή παραγωγή. Για 10η χρονιά (!), το συνολικό κόστος της εκπομπής είναι 761.349 ευρώ, με ανάθεση στην εταιρεία media Hub studios. 120 επεισόδια. Το σκηνικό της εκπομπής που δείχνει διαρκώς μέρη της Ελλάδας κόστισε 25.000 ευρώ+ΦΠΑ. Τέλος, ο αγαπητός Ρένος Χαραλαμπίδης και η εκπομπή του (εξωτερική παραγωγή και αυτή) κοστίζουν 650.340 ευρώ. Μια χαρά... Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η ΝΕΡΙΤ - αυτό το μόρφωμα κρατικής τηλεόρασης - επιβαρύνει συνολικά τον νέο προϋπολογισμό με περίπου 3.000.000 ευρώ για τέσσερις εκπομπές, που θα μπορούσαν να είναι εσωτερικές..."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι είναι τα ομόλογα perpetual bonds που πρότεινε ο Βαρουφάκης. Που έχουν εφαρμοστεί
Είναι λογικό στους οικονομικούς όρους να μην είναι εξοικειωμένος ο πολίτης. Έτσι η πρόταση του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα «ομόλογα στο διηνεκές» ή perpetual bonds, όπως ονομάζονται στη μεθοδολογία, να μην είναι απολύτως κατανοητά στο ευρύ κοινό. Τα εν λόγω ομόλογα πρωτοεμφανίστηκαν πολύ παλιά και συγκεκριμένα το 1752 στη Μεγάλη Βρετανία, ως μορφή κρατικής χρηματοδότησης με στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους αλλά και της χρηματοδότησης των Ναπολεόντειν πολέμων. Με τα perpetual bond ή στα ελληνικά αέναα ομόλογα ο δανειζόμενος πληρώνει απλώς κάποιο τίμημα κάθε χρόνο στους πιστωτές του, ως επιτόκιο, αλλά ουδέποτε κεφάλαιο. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες, στην οποία περίπτωση ο πιστωτής είναι στην ουσία και μέτοχος της επιχείρησης, αφού το κουπόνι που παίρνει κάθε χρονιά είναι σαν μέρισμα. Με αυτόν τον τρόπο, το χρέος παραμένει υψηλό, αλλά οι αγορές δεν έχουν πρόβλημα, γιατί δεν χρειάζεται ποτέ η Ελλάδα να ζοριστεί να πληρώσει κεφάλαια και λήξεις, παρά μόνο ένα μικρό «ενοίκιο» κάθε χρόνο. Παραδοσιακά εκδίδονταν από επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βρετανικές τράπεζες, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων οδήγησαν σε καταποντισμό τις τιμές τους. Η εξαγωγική ανάκαμψη της Ασίας όμως, μετά το 2001, οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ζήτησης, ιδίως από συνταξιοδοτικά ταμεία, αλλά και ιδιώτες επενδυτές. Η μεξικανική αλευροβιομηχανία Gruma και η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Βραζιλίας, η Banco Bradesco, εξέδωσαν η καθεμία από 300 εκατ. δολάρια σε αέναα ομόλογα το 2004, ενώ το μεξικανικό κρατικό μονοπώλιο πετρελαίου, Pemex, άντλησε 1,75 δισ. δολάρια. Πιο πρόσφατα, μέσα στο 2005, η βραζιλιάνικη σιδηροβιομηχανία Companhia Siderurgica Nacional εξέδωσε ομόλογα ύψους 500 δισ. δολαρίων χωρίς ημερομηνία λήξης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης απορροφήθηκε από Ασιάτες ιδιώτες επενδυτές.
Σχολο.- Ας δουμε τι ειναι η προταση Βαρουφακη (Χρεος για παντα με πληρωμη μονο καποιων τοκων Μεχρι τα παιδια των παιδιων μας,λεω εγω)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους διωκόμενους Θ. Αγαπητό, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους Θ. Αγαπητό, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο
Η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους συμπολίτες μας, το δάσκαλο και περιφερειακό σύμβουλο Κεντρ. Μακεδονίας Θανάση Αγαπητό και τους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, που δικάζονται την Παρασκευή 6-2, στο εφετείο Θεσ/νίκης. Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ με δημάρχους, το Νοέμβρη του 2012, αν και πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Η παραπομπή τους σε νέα δίκη δείχνει το φόβο της εξουσίας μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και τηνπροσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Συμμετέχουμε-καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 6/2, 11π.μ., στα Δικαστήρια Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους και κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος εργαζομένων που αντιστέκονται, διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή! Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!! Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!
Την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυριαζόπουλο, εκφράζει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης. Οι τρεις αγωνιστές δικάζονται αυτή την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, έχοντας αθωωθεί στην πρωτοβάθμια δίκη, λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση ενάντια σε τιμητική εκδήλωση για τον Φούχτελ στις 15 Νοεμβρίου 2012.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάρρυ Κλυνν: “Για να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι περί “πείνας” έξω από το ευρώ!”
Από τον Χάρρυ Κλυνν : Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν… να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!) -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).
Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο. Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών. Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας. Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα. Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε, ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.
Χάρρυ Κλυνν
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να ξαναλειτουργησει η ΕΡΤ τωρα!
Συλλαλητηριο στο Ραδιομεγαρο Αγιας Παρασκευης Τεταρτη 11 Φλεβαρη 5.30 μμ
ΠΟΣΠΕΡΤ , ΕΡΤ OPEN
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Η κατάληψη της ουκρανικής γεωργίας από τις πολυεθνικές
Την ίδια ώρα, που οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωναν, πέρσι, στα μέσα Δεκέμβρη, τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η Ουκρανία έλαβε 350 εκατομμύρια δολάρια αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, ως συνέχεια ενός πακέτου βοήθειας του 1δις, που εγκρίθηκε από το αμερικάνικο Κογκρέσο τον Μάρτη του 2014. Η περαιτέρω εμπλοκή των δυτικών κυβερνήσεων στην Ουκρανική σύγκρουση, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο υπουργικό συμβούλιο που διορίστηκε από την νέα κυβέρνηση, νωρίτερα, τον Δεκέμβρη του 2014. Αυτή η νέα κυβέρνηση, είναι μοναδική, δεδομένου ότι τρία από τα πιο σημαντικά υπουργεία, δόθηκαν σε άτομα, που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό και έλαβαν την ουκρανική υπηκοότητα, λίγες μόλις ώρες πριν το διορισμό τους. Στο Υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε η Natalie Jaresko, επιχειρηματίας που έχει γεννηθεί και σπουδάσει στις ΗΠΑ, και η οποία εργαζόταν στην Ουκρανία από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όπου διαχειριζόταν μια, σχηματισμένη από την αμερικάνικη κυβέρνηση, εταιρεία χαρτοφυλακίου επενδύσεων, με στόχο να προβεί σε επενδύσεις στη χώρα. Η Jaresko, είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Horizon Capital, εταιρίας επενδύσεων, που διαχειρίζεται διάφορες δυτικές επενδύσεις στην Ουκρανία. Όσο ασύνηθες κι αν φαίνεται, ο διορισμός είναι συνεπής, με τη διαδικασία, που , πιο πολύ, φαίνεται να μοιάζει με κατάληψη της Ουκρανικής οικονομίας από δυτικά συμφέροντα. Σε δυο εκθέσεις, «Η κατάληψη της Ουκρανικής γεωργίας από τις πολυεθνικές» και «Περπατώντας στη Δυτική πλευρά: η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Ουκρανική σύγκρουση», το Oakland Institute έχει τεκμηριώσει αυτήν την κατάληψη, ειδικά στον αγροτικό τομέα. Ένας βασικός παράγοντας της κρίσης που οδήγηση στις πολύνεκρες διαδηλώσεις και τελικά στην αποπομπή του προέδρου Viktor Yanukovych τον Φλεβάρη του 2014, ήταν η απόρριψη της συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ, που στόχευε στην επέκταση του εμπορίου και τη σύγκλιση με την Ε.Ε., μια συμφωνία που πήγαινε «πακέτο» με δάνειο των 17δις από το ΔΝΤ.
Αυτός ο όρος προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλωτές απορρίπτουν τις Γενενετικά Μεταλλαγμένες καλλιέργειες. Παρ’ όλα αυτά, δημιουργείται έτσι ένα «παραθυράκι» για την εισροή στην Γενετικά Μεταλλαγμένων στην Ευρώπη, μια ευκαιρία που την κυνηγούσαν μεγάλες αγροτοδιατροφικές πολυεθνικές, όπως η Monsanto. Ανοίγοντας την πόρτα, για καλλιέργεια στην Ουκρανία Γενετικά Μεταλλαγμένων, διαμορφώνεται μια αντίθεση με την θέληση των Ευρωπαίων πολιτών, και δεν είναι ξεκάθαρο πως αυτή η αλλαγή θα επωφελήσει τους Ουκρανούς. Είναι επίσης θολός, ο τρόπος με τον οποίο οι Ουκρανοί θα επωφεληθούν από αυτό το κύμα ξένων επενδύσεων στη γεωργία, και ποια επίπτωση θα έχουν αυτές οι επενδύσεις στους 7 εκατομμύρια ντόπιους αγρότες. Όταν κάποια στιγμή, οι Ουκρανοί, στρέψουν το βλέμμα τους πέρα από τη σύγκρουση στο Ανατολικό «φιλορωσικό» τμήμα της χώρας, μπορεί να αναρωτηθούν για το τι απέμεινε στη δυνατότητα της χώρας τους να ελέγχει την προμήθεια τροφίμων και να διαχειρίζεται την οικονομία προς όφελός τους. Όσο για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πολίτες, θα δουν, άραγε, κάποια στιγμή, κάτι διαφορετικό από τα πρωτοσέλιδα και τις φανφάρες για την ρώσικη επιθετικότητα και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπας και αναρωτηθούν για την εμπλοκή των κυβερνήσεων τους, στην Ουκρανική σύγκρουση;
O Frederic Mousseau είναι Γενικός Διευθυντής του Oakland Institute και συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης«Walking on the West Side: the World Bank and the IMF in the Ukraine Conflict.»
Πηγή: solidarityantifascistukraine.wordpress.com
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο συλληφθείς στο Χαλάνδρι λόγω τρομονόμου
Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες λόγω τρομονόμου αντιμετωπίζει ο ένας, χωρίς περιοριστικούς όρους η κοπέλα. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι το Σάββατο μετά απο επίθεση που δέχθηκαν απο χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Οι δύο νεαροί είχαν προσαχθεί στο Α.Τ Χαλανδρίου όπου οι αστυνομικοί έμειναν άπραγοι μπροστά στις απειλές των ακροδεξιών που κατέθεσαν μήνυση εναντίον των νεαρών και κρατούνταν μέχρι σήμερα στη ΓΑΔΑ. Ο ένας συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης απο κοινού) με βάση τον τρομονόμο περί καλυμμένων χαρακτηριστικών και υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους καθώς οι ίδιες κατηγορίες υποβαθμίστηκαν σε πλημμελήματα.
σχολιο.- Μπραβο καλη αρχη αριστερη μας κυβερνηση!Αναλογο περιστατικο και στην Καβαλα. Μπαρμπα Πανουση κανα σχολιο....?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια πρώτη νίκη των κρατούμενων στη φυλακή Γ τύπου του Δομοκού
Λίγη ώρα μετά την αποστολή της δήλωσης των κρατούμενων της πτέρυγας Γ τύπου της φυλακής Δομοκού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη μορφή υπομνήματος, η διοίκηση της φυλακής κάλεσε αντιπροσωπεία των κρατούμενων στα γραφεία και τους έδειξε έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στο υπόμνημά τους. Στο έγγραφο αυτό, που φέρει την υπογραφή του, ο υπουργός: 1. Ενημερώνει ότι διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων του θανάτου του κρατούμενου Αλκιβιάδη Μέξα και τον καταλογισμό ενδεχόμενων ευθυνών. 2. Δεσμεύεται για την πρόσληψη δύο γιατρών στη φυλακή. Κατόπιν αυτού, όπως μας δήλωσαν σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, οι κρατούμενοι σταματούν την κινητοποίηση που ξεκίνησαν το πρωί με άρνηση να μπουν στα κελιά και αποχή από το συσσίτιο. Ταυτόχρονα, επιφυλάσσονται να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών Γ τύπου, καθώς και για την ψήφιση του Σωφρονιστικού Κώδικα, στον οποίο με ομόφωνη απόφασή της είχε καταλήξει το καλοκαίρι του 2013 η ειδική επιτροπή της Βουλής
Κόντρα
http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/23237.%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%93-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι λένε οι ψυχίατροι για Πάγκαλο - Βαρουφάκη
Ο Πάγκαλος είπε ότι ο Βαρουφάκης θέλει ψυχίατρο γιατί βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη του. Ρώτησα ψυχίατρο και έβγαλε την εξής διάγνωση: 1. Ο Πάγκαλος έχει πάθει κρίση πανικού, γιατί ο Βαρουφάκης πολεμάει απλώς την κρίση. 2. Ο Πάγκαλος έχει πάθει ψυχαναγκαστική ταυτοποίηση γιατί νιώθει σαν αυτόν. Ο Βαρουφάκης βάζει το χέρι στην τσέπη του, ενώ αυτός και αυτοί έβαζαν χέρι στην τσέπη μας. 3. Είπε επίσης ότι είναι άθλιο να κυκλοφορεί με το πουκάμισο έξω και το σωστό είναι να κυκλοφορεί με την κοιλιά έξω. 4. Ο Βαρουφάκης απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει στις εκλογές γι' αυτό είναι για τα σίδερα και να μην ακούμε τα τρελά που λέει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Ντάισελμπλουμ των υποδείξεων έχει πλαστό πτυχίο!
«Μαϊμού» - πτυχίο φαίνεται ότι είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικό Indepentent. Οπως αναφέρει το άρθρο, στο βιογραφικό του ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ένα πτυχίο που δεν απέκτησε ποτέ! Συγκεκριμένα, το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork. Ετσι ο Ντάισελμπλουμ, αναγκάστηκε να αλλάξει το βιογραφικό του και πλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 «απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού». Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master. Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του, που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός, ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο. Στα σόσιαλ μίντια διακωμωδούν τον Ολλανδό και αναρωτιούνται: «Μήπως ήταν αυτό που είπε στο αυτί του Βαρουφάκη όταν ο Ελληνας υπουργός αναφώνησε το περίφημο «ουάου»;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Aπατεώνες" και με τη "βούλα": Πρόστιμο 1,4 δις δολαρίων στην S&P για χειραγώγηση και μίζες
Ξαναπείτε μου κάτι για τις "αγορές" που πρέπει να τις φοβόμαστε και για τους αξιοσέβαστους διεθνείς οίκους... Ξαναπείτε μου κάτι για τους "αντικειμενικούς δείκτες" της οικονομίας -θα ήταν γελοίο αν αυτοί οι απατεώνες δεν είχαν οδηγήσει κόσμο στο θάνατο και την καταστροφή... "Το αμύθητο ποσόν του 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων καλείται τώρα να πληρώσει ως πρόστιμο στο Αμερικανικό Δημόσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's καθώς πλέον και αποδεδειγμένα, η εταιρεία χειραγωγούσε την αγορά "φουσκώνοντας" επενδυτικά προϊόντα και συμβάλλοντας έτσι στην κρίση του 2007-2008." Προωθείστε την είδηση γιατί δεν παίζει πουθενά, όπως βλέπετε...
Δέσποινα Κουτσούμπα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ;
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Λύση για ένα χρέος που ο ελληνικός λαός αφενός δεν το χρωστάει και αφετέρου το έχει πληρώσει ήδη 20 φορές, δεν υπάρχει άλλη από την πλήρη και οριστική διαγραφή του. «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι ούτε η διατήρησή του στις πλάτες της παρούσας γενιάς, ούτε η μετάθεσή του στις επόμενες γενιές, στα παιδιά και στα εγγόνια μας. «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι ο ανύπαρκτος «λογιστικός έλεγχος» (σσ: αυτό ξεχάστηκε εντελώς…) ούτε μια συμφωνία με τους εκπροσώπους του τοκογλυφικού ιμπεριαλισμού να τους καταβάλουμε τα ληστρικά με… «ευκολίες πληρωμής». «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι η διατήρηση της Ελλάδας σε κατάσταση αέναης υπερχρέωσης. Αυτό το καθεστώς το ζούμε ακατάπαυστα από την εποχή των «δανείων της ανεξαρτησίας» του 1821 και από την εποχή του Τρικούπη και του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι να βαφτίζεις «διαγραφή» τον ενταφιασμό του αγώνα για την διαγραφή του επονείδιστου, επαχθούς και παράνομου χρέους. Με μια κουβέντα: Η «αόριστης διάρκειας» επιμήκυνση του χρέους (φράση του κ. Βαρουφάκη στους «Financial Times») έχει τόση σχέση με τη «λύση» του θέματος του χρέους, όση σχέση είχε η συμφωνία παραμονής των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων με την απομάκρυνση των βάσεων. Θυμίζουμε ότι εκείνη η συμφωνία παραμονής των βάσεων διακινήθηκε πριν από 35 χρόνια υπό τον παραπειστικό τίτλο «Φεύγουν οι βάσεις» (που μένουν)…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Όσκαρ Ρομέρο ανακηρύσσεται Μάρτυρας της Καθολικής Εκκλησίας
Με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο αγωνιστής αρχιεπίσκοπος του Ελ Σαλβαδόρ, Όσκαρ Ρομέρο, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στις 24 Μαρτίου 1980, θα ανακηρυχθεί Μάρτυρας της Καθολικής Εκκλησίας. Επηρεασμένος από το κίνημα της Θεολογίας της Απελευθέρωσης, ο Ρομέρο στάθηκε στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων της μικρής χώρας της Κεντρικής Αμερικής, σε μια περίοδο που αυτή συγκλονιζόταν από την ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ της υποταγμένης στις ΗΠΑ διεφθαρμένης κυβέρνησης και των ανταρτών του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Φαραμπούτο Μαρτί. Η δολοφονία του συγκίνησε τον λαό του Σαλβαδόρ, αλλά και όλους τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, και επί δεκαετίες ο Όσκαρ Ρομέρο τιμάται ως Άγιος, έστω κι αν δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα από την Καθολική Εκκλησία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι γερμανοί κτηνοβάτες είχαν βιτρίνα «φιλοζωική εταιρεία»!
Σαν τα δουλεμπορικά κτήνη που λειτουργούν με βιτρίνα ΜΚΟ για τα δικαιώματα των μεταναστών! Καταγγελίες για ζευγάρι Γερμανών, με εταιρία –βιτρίνα στη Θεσσαλονίκη που έχει εξαγάγει 1.000 αδέσποτα.
Υπόθεση – σοκ με θύματα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά, που φέρεται ότι καταλήγουν στα σκοτεινά δωμάτια κτηνοβατών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, μέσα από γερμανική φιλοζωική… εταιρία – βιτρίνα, ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την παραμονή των Χριστουγέννων η δικηγόρος Κατερίνα Τζόλη. Η δικηγόρος καταγγέλλει τη λειτουργία κυκλώματος, με πλοκάμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, που εκμεταλλέυεται την απουσία του κράτους και συλλέγει αδέσποτα, τα οποία στη συνέχεια κακοποιούνται σεξουαλικά από κτηνοβάτες ενώ κάποια εξ’ αυτών φαίνεται ότι καταλήγουν σε εργαστήρια πειραμάτων. Μάλιστα, η κυρία Τζόλη έχει καταθέσει μήνυση και κατά αξιωματικού του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», στον οποίο επιρρίπτει ευθύνες για πλημμελή έλεγχο των διαβατηρίων των σκύλων. «Περισσότερα από 600 σκυλιά έχουν ταξιδέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ακόμη 400 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δίχτυα τους φτάνουν στις Σέρρες, στο Βόλο, Στη Δράμα και σε πολλές άλλες πόλεις που ενημερώνονται για την ύπαρξη αδέσποτων και καταφυγίων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», αναφέρει στη «δημοκρατία» η κυρία Τζόλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σβήνοντας με κόκκινο μελάνι: Οι εκλογές και η αλλαγή των ΜΜΕ
Γλείψιμο χωρίς προηγούμενο
Η πιο χαρακτηριστική αλλαγή φάνηκε στα όργανα του ΔΟΛ αφού το «Βήμα» ήδη από το Σάββατο πριν τις εκλογές είχε βαφτεί κόκκινο κάνοντας λόγο για «Το σχέδιο για την επόμενη μέρα» και περιγράφοντας ως «ιστορικών διαστάσεων» την «πολιτική ανατροπή από ενδεχόμενη πρωτιά Τσίπρα». Είχε προηγηθεί, άλλωστε, πρωτοσέλιδο της 11ης Ιανουαρίου με τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς». Στο editorial μάλιστα ο Σταύρος Ψυχάρης εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει τη χώρα. Επόμενη εφημερίδα που βάφτηκε στα χρώματα των μπολσεβίκων ήταν τα ΝΕΑ της Δευτέρας με τίτλο: «Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα». Και εδώ συναντούμε την «ιστορική διαστάσεων νίκη» που μάλιστα δημιουργεί «μια σημαντική ευκαιρία για την αριστερά». Σε παρόμοιο τέμπο κυμαίνονται και τα περισσότερα άρθρα της εφημερίδας . Πιο διακριτική η στάση της «Καθημερινής», η οποία ενώ στο κύριο άρθρο της την μέρα των εκλογών μας προέτρεπε να «σκεφθούμε ψύχραιμα πριν ρίξουμε την ψήφο μας, γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε και η Ευρώπη βρίσκονται σε κανονικές συνθήκες», την επόμενη μέρα μας διαβεβαίωνε πως «Ευχή όλων είναι να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να φέρει σε πέρας τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές». Στο τηλεοπτικό πεδίο τα πράγματα υπήρξαν πιο κραυγαλέα και πιο εξώστρεφα και καταγράφονται κάπως, όπως επέλεξε να τα περιγράψει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα μετεκλογικά ΝΕΑ «προσπαθώ να μπω και εγώ στο κλίμα της εποχής- τέτοιο γλείψιμο χθες στα κανάλια στους συριζαίους δεν έχει προηγούμενο!». Νομίζω πως όποιος παρακολούθησε την εκλογική βραδιά και τις συζητήσεις της έχει διαμορφώσει άποψη και δεν χρειάζονται περισσότερες καταγραφές. Ας αναφέρουμε κατ’ εξαίρεση τις ευχές του (πολυαγαπημένου) Γιώργου Τράγκα και τις διαβεβαιώσεις του πως στην κυβέρνηση είναι όλοι φίλοι του καθώς και μερικά σχόλια τύπου: «Εύστοχη η τοποθέτηση του Πανούση στο υπουργείο. Σώφρων άνθρωπος, σοβαρός, από τους σοβαρότερους που έχει συμπεριλάβει ο κ. Τσίπρας στην Κυβέρνηση». Και επίσης : «Τα συγχαρητήριά μου στον καθηγητή, τον κ. Κατρούγκαλο. Φλογερός καθηγητής». Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε επίσης και μια σειρά από αφιερώματα στα δελτία ειδήσεων ή σε κουτσομπολίστικες εκπομπές σε σχέση με τη ζωή του Πρωθυπουργού και των υπουργών, των συζύγων και των ενδιαφερόντων τους, των σταθμών στη ζωή τους κτλ. Των βιογραφισμών αυτών που προσπαθούν να εντάξουν σε ένα αισθητικό συνεχές ανθρώπους από έναν χώρο τελείως ξένο σε αυτή την κουλτούρα -αν όχι εχθρικό σε πολλές περιπτώσεις.
Οι καιροί έχουν αλλάξει
Όλες αυτές οι αλλαγές που ήδη έχουν αρχίσει να διακρίνονται και πολύ περισσότερο αυτές που θα ακολουθήσουν, δεν έχουν να κάνουν στην πραγματικότητα μόνο με το φόβο που ορισμένοι δημοσιογράφοι ή δημοσιογραφικοί οργανισμοί μπορεί να αισθάνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τις διακηρύξεις του για το πώς θα διαχειριστεί τις τηλεοπτικές συχνότητες και το γενικότερο τοπίο των ΜΜΕ. Ούτε επίσης μόνο με τις παραδοσιακές απότομες αλλαγές στη γραμμή ομίλων και εφημερίδων όταν η εξουσία αλλάζει χέρια. Έχει να κάνει επίσης με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα κυρίαρχα αυτά μέσα. Μια έλλειψη η οποία καταγράφεται εδώ και καιρό και στην πραγματικότητα μεταφράζεται ως έλλειψη επιρροής. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν είναι απλώς ένα σημείο καμπής προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ίδια η απόδειξη πως οι καιροί έχουν αλλάξει και πως το μιντιακό κατεστημένο δεν βρίσκεται πια σε θέση να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις και ευνοουμένους. Με λίγα λόγια, η κίνηση αυτή των κυρίαρχων ΜΜΕ, καταφέρνει να δράσει ενάντια στις ίδιες της προθέσεις της, αφού έρχεται να διαβεβαιώσει πως οι συνθήκες είναι ώριμες για να υπάρξει εκδημοκρατισμός και διαφάνεια στον χώρο του δημοσίου λόγου. Όση κόκκινη μελάνη και αν σπαταληθεί η γραφή τους θα παραμένει ανορθόγραφη και οι ευθύνες τους για την κατάσταση των τελευταίων ετών δεδομένες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα να βγάλει ανακοίνωση η Συγγρού για την χυδαία προκληση του ΕΛΚ για τα Ίμια!
Οσφυοκάμπτες όταν μιλά ο Γερμανός, ακόμα και όταν προσβάλλει την εθνική ακεραιότητα και την θυσία των ηρώων που αντιστάθηκαν στην τουρκικη θηριωδία! Ακόμα δεν έχουν βγάλει ανακοινωση απέναντι στην χυδαία πρόκληση! Εθνικοί ολετήρες…
Το θέμα εδώ: Τούρκοι και ναζι, το ίδιο μαγαζί! Φασιστόμουτρο γερμανός θέλει καταδίκη του Πάνου Καμμένου γιατι πέταξε «κοντά στην τουρκική ακτή»!!
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΝΔ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΩΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΗ»!
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θέλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό την Ελλάδα, εξέλιξη που ο ηγέτης του ΕΛΚ συγκρίνει με τη συμμετοχή του Γεργκ Χάιντερ και του Λαϊκού Κόμματος στην κυβέρνηση της Αυστρίας πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ηγέτης του ΕΛΚ —της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο— είπε σήμερα ότι θα ασκήσει πιέσεις και στην κεντροαριστερά, την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ταχθεί υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που είναι παρόμοιο με εκείνο το οποίο είχε εγκριθεί το 2000, όταν η αυστριακή ακροδεξιά υπό τον Χάιντερ είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας. Εκείνο το ψήφισμα αποκαλούσε τον Χάιντερ «ξενόφοβο και ρατσιστή» και απαιτούσε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσουν την Αυστρία υπό αυστηρή επιτήρηση, ώστε να συμμορφώνεται η χώρα στις διεθνείς συνθήκες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Βέμπερ, στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας, στάθηκε ιδίως στο ότι ο Πάνος Καμμένος, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Άμυνας, πέταξε με ελικόπτερο κοντά στις τουρκικές ακτές και στο ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διέταξε την κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών της. «Αυτό είναι τρελό και πρέπει να το συζητήσουμε», υποστήριξε ο Μ. Βέμπερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη φράση «εξτρεμιστική κυβέρνηση». Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως το ΕΚ πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια του Π. Καμμένου, την οποία έκρινε απαράδεκτη. Ο Βέμπερ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποδειχθεί «τυφλό από το αριστερό μάτι», ότι δηλαδή θα αποφύγει να επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του με τον Καμμένο. Πηγές στις Βρυξέλλες πάντως εκτίμησαν ότι η πρόταση Βέμπερ δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. Ακόμη, ο Βέμπερ είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να διαβεβαιώσει ότι θα σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες πριν υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ιορδανία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές σε αντίποινα για την εκτέλεση του πιλότου
Το Αμάν εκτέλεσε δύο ιρακινούς τζιχαντιστές σε αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος
Φεβρουάριος 04 2015 08:26
H Ιορδανία εκτέλεσε τα ξημερώματα δύο ιρακινούς τζιχαντοφασιστες, κρατούμενους στις φυλακές της, σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου, μέσα σε κλουβί να τυλίγεται στις φλόγες ζωντανός, από την ισλαμοφασιστική σουνιτική οργάνωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 04:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι. Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του ΙΚ στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντοφασιστών και έπεσε στα χέρια των ακραίων ισλαμοφασιστών τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, ενώ οι τζιχαντοφασιστες ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση του Αμάν, ο πιλότος σκοτώθηκε από τους τζιχαντοφασιστες πριν από έναν μήνα, την 3η Ιανουαρίου. Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ο περυφανος και αληγιστος άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.
Σχολιο.- το σύστημα δικαιοσύνης της Ιορδανιας καταδίκασε στην έσχατη των ποινών όπως λέει το άρθρο από το 2005. Αρα θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί απο τότε, τώρα απλά βρήκαν μια αφορμή για να το κάνουν και πράξη. Σχολιο.- Ότι θα έφτανε η στιγμή να με χαροποιεί το κρέμασμα 2 ανθρώπων έστω και δολοφόνων τρομοκρατών δεν το περίμενα... Σχολιο.- Μονο δυο!!!!!!!!!!!!!????? Σχολιο.- ...Μερικοι που νομιζουν οτι ολοι οι μουσουλμανοι ειναι isis! Σχολιο.- μα το isis μουσουλμανους κατα κυριο λογο ξεκληριζει. Σχολιο.- Να αγιάσει το χέρι τους. Σχολιο.- Τι διαβάζω? Τώρα που εκτελέστηκαν δύο τζιχαντιστές αρχίσανε να λένε καποιοι για δικαιώματα, οργανωμένο κράτος, σύστημα δικαιοσύνης, τα λάθη δεν διορθώνονται με λάθη, ότι είναι ίδιοι με αυτούς, τώρα είναι καλοί? Όχι κύριοι. όταν κάποιοι είναι φανατισμένοι στον εγκέφαλο, ζούνε στο Μεσαίωνα, εκτελούν με φρικιαστικούς τρόπους ανθρώπους επειδή είναι διαφορετικοί από αυτούς ε όχι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, γιατί τα δικαιώματα είναι για ανθρώπους όχι για ανθρωποειδή. Α ναι λοιπόν καλά έκανε η Ιορδανία που εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές, όταν αυτοί έχουν εκτελέσει, βιάσει και πυρπολήσει ανθρώπους.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Μπορώ να σας υποσχεθώ, ότι η Ελλάδα δεν θα εμφανίσει ποτέ ξανά έλλειμμα
Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για τη νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας και τις μεταρρυθμίσεις
Φεβρουάριος 04 2015 12:48
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι η χώρα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά» έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και επιχείρησε να καθησυχάσει τη Γερμανία ότι η νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στις μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει το Ρόιτερς. «Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν, ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ τον χρόνο», δήλωσε στην Die Zeit ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αύριο Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο. «Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ελλάδα--πέραν της πληρωμής τόκων--δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας «δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα». Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχοντας, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, περιοδεύσει ανά την Ευρώπη για να εξασφαλίσει υποστήριξη στα σχέδιά του να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας που έχει ζητήσει το Βερολίνο.
"Δεν ξεκινήσαμε περιοδεία, για να ζητήσουμε χάρες" Συνεντεύξεις παραχώρησε ο υπουργός Οκονομικών και στις ιταλικές εφημερίδες Λα Ρεπούμπλικα και Ιλ Μεσατζέρο. «Δεν ξεκινήσαμε περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ζητήσουμε χάρες. Θέλουμε να καθορίσουμε ένα κοινό, νηφάλιο και ορθολογικό πλάνο εργασίας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι «όλοι πρέπει να καθίουν από την ίδια μεριά του τραπεζιού». Μιλώντας στη Λα Ρεπούμπλικα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξυπηρετηθεί στο ακέραιο και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια, αλλά η πρώτη δόση, 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, λήγει στις 20 Ιουλίου». Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλες χώρες, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα προτείνει την αντικατάσταση με νέα ομόλογα με επιτόκια αγοράς, υπό έναν όρο: «Θα ξαναρχίσουμε την καθολική αποπληρωμή όταν ξεκινήσει και πάλι, στην Ελλάδα, μια ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη». Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σημείωσε ότι «δεν κατανοεί για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να δεχθεί την πρόταση, αφού έχει ακολουθηθεί ήδη παρόμοιος δρόμος».
Σε 4 εβδομάδες η ολοκληρωμένη πρόταση Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Ιλ Μεσατζέρο, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης προβλέπει τέσσερα κύρια σημεία: «Περίπου έξι εβδομάδες για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, κοινωνικά συμβατές και αποδεκτές μεταρρυθμίσεις, προτάσεις και αποφάσεις που να επιλύουν την ανθρωπιστική κρίση και γενική παραδοχή του ότι η ελληνική κρίση είναι μια κρίση, σαφέστατα ευρωπαϊκή». «Η κυβέρνηση Τσίπρα εξελέγη με μια βασική εντολή: να θέσει στην Ευρώπη το πρόβλημα της βιωσιμότητας των πολιτικών του Ευρώ που ακολουθούνται στην παρούσα φάση. Όταν ένας πελάτης αντιμετωπίζει δυσκολίες, η τράπεζα, συνήθως, συζητά μαζί του και τις περισσότερες φορές τον στηρίζει, με λογική ασφαλώς προσέγγιση, με κάποια επιπλέον πηγή, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τα σχέδιά του και να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Έτορε Λιβίνι. Σε ό,τι αφορά, δε, τις προθέσεις της κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν εννοεί να δημιουργήσει άλλο έλλειμμα, κάτι που θα διαπιστωθεί και με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη βουλή. «Το κυβερνητικό αυτό πρόγραμμα, για λόγους πολιτικού ρεαλισμού, από τη στιγμή που δεν μιλάμε για μονοκομματική κυβέρνηση, δεν θα είναι μια απλή φωτοτυπία του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ», αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών με τις δηλώσεις του προς τη Μεσατζέρο. Ο κ. Βαρουφάκης κατέστησε και πάλι σαφές ότι η Ελλάδα πρόκειται να εκταμιεύσει μόνο το 1,9 δισ. ευρώ των κερδών από τα ομόλογά της που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε το 2010 και ότι η κυβέρνηση ζητά μια «περίοδο- γέφυρα» μέχρι τον Ιούνιο. «Θεωρώ ότι θα χρειαζόταν μια νέα Μπρέτον Γουντς, διότι η καταστροφική κατάσταση που αντιμετώπισε η συγκεκριμένη διάσκεψη, δεν απέχει από τη σημερινή κρίση», τονίζει, τέλος, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών ενώ δηλώνει ότι «στη βρετανική πρωτεύουσα δεν υπήρξε ούτε ένας συνομιλητής του ο οποίος να αμφισβήτησε ότι το ελληνικό χρέος, ως έχει, δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο».
Σχολιο.- ο Βαρουφακης δηλωσε και αυτο: "Oi μεταρρυθμισεις ηταν αναποτελασματικες και αδικες. Γι'αυτο και θα ξαναπροσλαβουμε τις καθαριστριες. Η τροϊκα δεν ζητουσε να απολυθουν υψολομισθοι υπαλληλοι αλλα χαμηλομισθες καθαριστριες ανω των 50 που ειναι ηθικα κατακριτεο." Γενικα η συνεντευξη ειναι ολοκληρη πολυ ενδιαφερουσα για οποιον γνωριζει αγγλικα ή γερμανικα. http://www.zeit.de/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΙΜΙΑ: Η ΝΔ ΜΕΙΟΔΟΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
«Μειοδοτική στάση» στο θέμα στων Ιμίων καταλογίζει στον Κώστα Καραγκούνη, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τις δηλώσεις του γερμανού επικεφαλής του ΕΛΚ, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του Πάνου Καμμένου επειδή πήγε στα Ίμια. «Ο κ. Καραγκούνης ερωτώμενος σήμερα σχετικά με την χθεσινή αθλιότητα του Γερμανού επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρνήθηκε να καταδικάσει την ευθεία επίθεση του ομοϊδεάτη του M. Weber κατά της Ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια. Αναμασώντας μάλιστα την ξένη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έφτασε στο σημείο να συκοφαντήσει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για «αντισημιτισμό» (!) προκειμένου να προξενήσει διεθνώς ζημιά στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού, την ώρα που αυτή δίνει κρίσιμες μάχες για τα συμφέροντα της Πατρίδας...», αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη. Και προσθέτει: «Οι Έλληνες ακούν και βλέπουν το κατάντημα της Ν.Δ. Ακούν τι αναπαράγουν τα φερέφωνατου ξένου παράγοντα και βλέπουν ποιο κόμμα μειοδοτεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Οι πατριώτες που ανήκουν ακόμα στη Ν.Δ. σίγουρα ντρέπονται για το εκφυλισμένο μόρφωμα Σαμαρά. Ένα υπόλειμμα της κάποτε πατριωτικής παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΑΠΌ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤ - 200 ΝΕΚΡΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Τσαντ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν περισσότερους από 200 ισλαμοφασιστες αληταραδες της συμμοριας Μπόκο Χαράμ σε μάχη στην πόλη Γκαμπάρου, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Η Νιγηρία έχει ζητήσει τη βοήθεια των χωρών της ευρύτερης περιοχής της για τη μάχη ενάντια στους τζιχαντοφασιστες, οι οποίοι δρουν στον μουσουλμανικό βόρρά της χώρας. Τα στρατεύματα του Τσαντ αναπτύχθηκαν την Τρίτη στα σύνορα Νίγηρα - Νιγηρίας. Μάχες με τη Μπόκο Χαράμ έχουν δώσει και τα στρατεύματα του γειτονικού Καμερούν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του DEB τον υποδέχτηκαν εκεί ο πρόεδρος του κόμματος ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι αντιπρόεδροι Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν και τα μέλη του Δ.Σ. Μουράτ Γιουνούς, Κοράι Χασάν και Ισμαήλ Αχμέτ. Στην συνάντηση ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον πρόξενο κύριο Αλή Ριζά Ακιντζί για την επίσκεψη και του ευχήθηκαν επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Στην συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί αντάλλαξαν δώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ Δ΄ ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ
Ποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ποια Κομισιόν. Ποια ευρωβουλή και ποια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και πράσινα άλογα. Το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ έχει βάλει κάτω από την μπότα του ολόκληρη την Ευρώπη και όλους τους θεσμούς της, διαλύοντας τη δημοκρατική λειτουργία μίας ολόκληρης ηπείρου. Λυσσασμένη η αντίδραση Μέρκελ και Σόιμπλε σε οποιοδήποτε ελληνικό αίτημα, που έχει στόχο να πληρώσουμε τα χρέη μας, αλλά να μην πεθάνουμε σαν λαός. Κανένα έλεος ή λογική για την καθημαγμένη Ελλάδα από το Βερολίνο. Αυτό το εφιαλτικό δίδυμο για την Ευρώπη, που κατά τον κορυφαίο Αμερικανό οικονομολόγο Κρούγκμαν οδηγεί στο χάος την Ευρώπη, συμπεριφέρεται πια στην Ελλάδα όπως οι τζιχαντιστές του ISIS. Δύο άγρια σκυλιά που θέλουν να κατασπαράξουν τη χώρα μας και το λαό της, επειδή τολμήσαμε κάποια στιγμή να πούμε «δώστε μας χρόνο να σας ξεπληρώσουμε και χώρο να αναπτύξουμε οικονομικά τη χώρα μας». Από το πρωί μέχρι το βράδυ, από τη γερμανική καγκελαρία, Μέρκελ και Σόιμπλε παίρνουν τηλέφωνο όλους τους ηγέτες κρατών και θεσμών της ευρωζώνης και τους δίνουν το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι Ευρώπη ίσον Γερμανία και δεν θα κάνουν τίποτα για την Ελλάδα, αν δεν ρωτήσουν προηγουμένως το Βερολίνο και πάρουν την τελική του άποψη. Ήδη η ΕΚΤ, μετά από οδηγίες του Βερολίνου, αρνείται την έκδοση πρόσθετων ομολόγων ύψους 10 δισ. ευρώ, που θα έδινε μία ανάσα στην Ελλάδα, για να συζητήσει ένα νέο πρόγραμμα διευθέτησης του χρέους της και παράλληλα η ΕΚΤ αρνείται να επιστρέψει στην Ελλάδα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη πώλησης ελληνικών ομολόγων, όπως είναι υποχρεωμένη. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τα αποφάσισαν αυτά και ο Ντράγκι ήδη τα υλοποιεί. Αυτή είναι η κατάσταση. Αλλά όπως το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ κάηκε μέσα στις στάχτες του πολέμου που προκάλεσε τότε η Γερμανία, είναι ολοφάνερο πια, ότι και το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ θα καεί στις φλόγες μίας συνολικής ευρωπαϊκής αντίδρασης των λαών, με μία φωτιά που ξεκίνησε και την άναψε το πρώτο «όχι» της Ελλάδας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ: ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, δηλώνει ότι είναι «ανήθικη» η άρνηση των Ευρωπαίων να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος. «Όταν οι εταιρείες χρεοκοπούν, μια ανταλλαγή χρέους με μετοχικό κεφάλαιο είναι μια δίκαιη και αποτελεσματική λύση. Η ανάλογη προσέγγιση για την Ελλάδα είναι η μετατροπή των υφιστάμενων ομολόγων σε ομόλογα συνδεδεμένα με το ΑΕΠ. Αν η Ελλάδα τα πάει καλά, οι πιστωτές θα λάβουν περισσότερα από τα χρήματα τους. Αν δεν τα πάει καλά, θα πάρουν λιγότερα. Και οι δύο πλευρές θα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να ακολουθήσουν πολιτικές φιλικές προς την ανάπτυξη» γράφει σε άρθρο του. Στην Ελλάδα επιβλήθηκε μια αποτυχημένη συνταγή, παρά το γεγονός ότι η λιτότητα είχε αποτύχει όσες φορές δοκιμάστηκε, από τον πρόεδρο Χούβερ την δεκαετία του 1920 και από το ΔΝΤ στην Λατινική Αμερική την δεκαετία του 1980, γράφει ο κ. Στίγκλιτς. Ωστόσο, εφάρμοσε την πολιτική λιτότητας που της επιβλήθηκε και κατάφερε να μετατρέψει ένα τεράστιο έλλειμμα σε πρωτογενές πλεόνασμα. Όμως, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 25%, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί 23% από το 2008 και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 35%. H Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη αν ήταν η μόνη χώρα στην οποία είχε αποτύχει το φάρμακο της λιτότητας. Αλλά σε ύφεση βρίσκεται και η Ισπανία. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον σχεδιασμό της ευρωζώνης, τονίζει ο οικονομολόγος. Η περίπτωση της Ελλάδας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο αναδιάρθρωσης χρέους. Το υπερβολικό χρέος δεν οδήγησε μόνο στην κρίση του 2008, αλλά και στην κρίση της Ανατολικής Ασίας τη δεκαετία του 1990 και της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του 1980, δηλώνει. «Κάθε ανεπτυγμένη χώρα έχει συνειδητοποιήσει ότι για να λειτουργήσει ο καπιταλισμός πρέπει να δίνεται στα άτομα η δυνατότητα για μια νέα αρχή. Οι φυλακές των οφειλετών τον δέκατο ένατο αιώνα ήταν μια αποτυχία, ήταν απάνθρωπες και δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στην διασφάλιση της αποπληρωμής. Αυτό που βοήθησε ήταν η προσφορά καλύτερων κινήτρων για καλύτερο δανεισμό, καθιστώντας τους πιστωτές περισσότερο υπεύθυνους για τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους. Σε διεθνές επίπεδο, δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμα μια διαδικασία για να δίνεται στις χώρες η δυνατότητα μιας νέας αρχής». Αν η Ευρώπη πει «όχι» στο αίτημα των Ελλήνων ψηφοφόρων για αλλαγή πορείας, θα στείλει το μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν έχει καμία βαρύτητα όσον αφορά την οικονομική πολιτική, τονίζει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
«Οι Έλληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της, είναι μάρτυρες της κρίσης που βιώνουμε και μέτρο της ικανότητάς μας να την αντιμετωπίσουμε» αναφέρει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. «Πέρα από την αναντίρρητη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης» συνεχίζει ο κ. Κουρουμπλής, «με τον εντοπισμό των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στις οποίες οφείλεται η έξαρση της νόσου, η μάχη κατά του καρκίνου θα δοθεί στο επίπεδο της θεραπείας και της στήριξης των ασθενών. Εκεί, το υψηλό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, οι διεθνείς τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο: το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τονίζει ο υπουργός Υγείας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΘΛΙΑ» ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
Ανακοίνωση τύπου εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λίγο μετά τη δήλωση του γερμανού ευρωβουλετή, Μάνφρεντ Βέμπερ που ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σήμερα ο γερμανός ευρωβουλευτής Μ. Weber, επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανήκει η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, επέλεξε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με σκαιότατο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ομοϊδεάτης του κ. Σαμαρά κατήγγειλε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ότι δήθεν «προκάλεσε επεισόδιο στα Ίμια με την κατάθεση στεφανιού δίπλα στις τουρκικές ακτές» (!) εντάσσοντας την πράξη του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στην «ακροδεξιά πολιτική» που δήθεν ακολουθεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση... Πέρα από την πολιτικά μαφιόζικη αυτή ενέργεια που προφανώς στοχεύει στην υπονόμευση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για το χρέος, οφείλουμε να επισημάνουμε τις εξής «συμπτώσεις»: 1. η συκοφαντική αυτή καμπάνια εκπορεύεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ένα μειοψηφικό κόμμα που έγινε διεθνώς γνωστό δια του πρώην αρχηγού του Φρανς Γιόζεφ Στράους. Θυμίζουμε πως ο μακαρίτης Στράους υπηρέτησε ως αξιωματικός προπαγάνδας των Ναζί στον γερμανικό στρατό... 2. ο κ. Weber ως επικεφαλής του ΕΛΚ ανήκει κατά σύμπτωση στην ίδια ευρωομάδα με τη Ν.Δ. Όποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει πως μια τέτοια επίθεση αποκλείεται να μην ήταν σε γνώση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ που άλλωστε αποτελούν την μόνη Ελληνική συνιστώσα στη συγκεκριμένη ευρωομάδα. Τίθεται επομένως το ερώτημα αν η Ν.Δ ενέκρινε την εν λόγω μαφιόζικη επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κι αν όχι, γιατί δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση καταδίκης της παραπάνω αθλιότητας. Καλούμε τη Ν.Δ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό αν θεωρεί και αυτή ότι υπάρχουν «τουρκικές ακτές» στα Ίμια».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚ
Η Συρία κάλεσε την Ιορδανία να συνεργαστούν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, καταδικάζοντας την "στυγερή" δολοφονία του ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ιορδανία, η οποία μετέχει στους υπό τις ΗΠΑ αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των τζιχαντιστών, "να συνεργαστούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας όπως αυτή εκδηλώνεται από την οργάνωση Daesh(αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και το Μέτωπο Αλ Νόσρα...και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με αυτές στη Συρία και στην περιοχή".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: «ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚ»
Το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού ισλάμ ο οποίος έχει έδρα την Αίγυπτο, ζήτησε σήμερα "να σκοτωθούν, να σταυρωθούν και να ακρωτηριασθούν στα χέρια και τα πόδια" οι "τρομοκράτες" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά την εκτέλεση ενός ιορδανού πιλότου τον οποίο έκαψε ζωντανό αυτή η τζιχαντιστική οργάνωση. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δρα στο Ιράκ και τη Συρία, δημοσιοποίησε χθες, Τρίτη, ένα βίντεο το οποίο παρουσίασε την εκτέλεση του ιορδανού στρατιωτικού πιλότου, ο οποίος συνελήφθη το Δεκέμβριο και κάηκε ζωντανός μέσα σ' ένα κλουβί, μια πράξη η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντονέτσκ: Ναζιστικες «ουκρανικές» δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομείο με τρεις άμαχους νεκρούς
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 14:56
Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά του ναζιστικου πυροβολικού που έπληξαν το χώρο γύρω από ένα νοσοκομείο στην ανταρτοκρατούμενη πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, έκανε γνωστό ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Νωρίτερα οι Αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει πως μια οβίδα έπληξε το νοσοκομείο και είχαν εκφράσει φόβους για νεκρούς και τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτονομιστές μαχητές που φρουρούν το νοσοκομείο, ουδείς σκοτώθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου. Το πτώμα ενός από τους αμάχους βρισκόταν πάνω σε μια κουβέρτα μπροστά από το νοσοκομείο, τα παράθυρα του οποίου έσπασαν από την έκρηξη, ενώ δύο άλλα πτώματα κείτονταν μπροστά από μια πολυκατοικία που επλήγη δίπλα από το νοσοκομείο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαβη αποφαση Αρειου Παγου. Συνυπευθυνος ο επιβατης Ι.Χ. με... μεθυσμενο οδηγο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βλαστος ΒΑΝΚ. Δανεια μεσα από τη φυλακη σε επιχειρηματιες του Κολωνακιου και των Νοτιων Προαστιων. Το πλώτο «κεντρο διασκεδασης» και το ξεπλυμα των λυτρων της απαγωγης του Παναγοπουλου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εσβησαν οφειλες για το νερο οι «Anonymous» στη Μανδρα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φαηλος Κρανιδιωτης, Τωρα θα μαθουμεποιος ειχε δικιο «ρεΝικολα».
Αν υποχωρήσουν οι Γερμανοί, η ΝΔ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα μπούμε σε μεγάλη περιπέτεια με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ». «Μέχρι στιγμής δεν έχουν μιλήσει αυτοί που δίνουν το χρήμα, δηλαδή κυρίως οιΓερμανοί. Αν υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την ΝΔ για την στροφή του 2011, όταν επελέγη η μη σύγκρουση και η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου κι όσα ακολούθησαν. Αν δεν υποχωρήσουν, τότε θα μπούμε σε μεγάλη περιπέτεια με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στροφη προς την κατευθυνση της διευθετησης και όχι της διαγραφης του δημοσιου χρεους εκανε η κυβερνηση διαπιστωνοντας ότι το σχεδιο της διεθνους διασκεψης δυσκολα θα παρει «σαρκα και οστα». Προεκλογικες και μετεκλογικες αντιτιθεμενες δηλωσεις των οικονομικων στελεχων της κυβερνησης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκοσμια ημερα κατα του καρκινου. Οι μεταστασεις της κρισης. Εικονα διαλυσης των υπηρεσιων υγειας, εμποδια σε νεα φαρμακα και καινοτομες διαγνωστικες και θεραπευτικες μεθοδους, αλλα και πληρη απουσια προληψης, περιεγραψε η Ελληνικη Αντικαρκινικη Εταιρια με αφορμη τη σημερινη μερα. Κυριες αιτιες η επιδεινουμενη υποχρηματοδοτηση και υποστελεχωση. Αυξανονται οι ανασφαλιστοι καρκινοπαθεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι σημαινει η δηλωση Βαρουφακη ότι «η Ελλαδα δεν ζητα πια διαγραφη του χρεους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κριση εφερε την απογνωση στην Ελλαδα. Τα μετρα λιτοτητας αυξησαν κατά 30% τις αυτοκτονιες
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πουτιν καλεσε τον Καμμενο στη Μοσχα. Δημιουργειται μετωπο για τις πολεμικες αποζημιωσεις από την Γερμανια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διαπραγμάτευση αποδεικνύεται ότι έχει πολύ στενά όρια. Θέλουν την ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
- Αγνοείστε τα τελεσίγραφα ! - Διαγράψτε το χρέος για να πάψουν να εκβιάζουν! - Κοινωνικοποιήστε τις τράπεζες! - Απαλλοτριώστε την οικονομική ολιγαρχία! - Καλέστε για ένα κύμα μαζικών συγκεντρώσεων αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μη αποδεκτές οι προτάσεις του Βερολίνου, απαντάει η ελληνική κυβέρνηση (ενημέρωση)
«Η Γερμανία θέλει η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές υποσχέσεις που έδωσε κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της», σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που δημοσιεύει αποκλειστικά το Reuters - Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεδομένου ότι προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης Η Γερμανία θέλει η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές υποσχέσεις που έδωσε κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκαλύπτει το Reuters. Κυβερνητικές πηγές: Μη αποδεκτές οι προτάσεις του γερμανικού υπ. Οικονομικών Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση και καθίσταται φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης καθώς με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο. Δηλαδή, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, δεδομένου ότι προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης. «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης» ξεκαθαρίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορρίπτει το «γερμανικό τελεσίγραφο» η κυβέρνηση
Οι προτάσεις του Βερολίνου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, τονίζουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι αναφέρονται στην αποκάλυψη εγγράφου από το Reuters. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Γερμανία επιδιώκει την επιστροφή της Αθήνας στις πολιτικές λιτότητας, την πλήρη εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων», καθώς και το να διατηρήσει η τρόικα το σημερινό της ρόλο. Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως το Βερολίνο μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση, επιλέγοντας τη «σκληρή τοποθέτηση». Όπως συμπληρώνουν, η Γερμανία ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο, προχωρώντας σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης». Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Με εντολή Μαδούρο κρατικοποιήθηκε αλυσίδα σούπερ μάρκετ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, αποφάσισε την Τετάρτη να κρατικοποιήσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Dia a Dia», προχωρώντας σε σύλληψη των ιδιοκτητών του ομίλου, με την κατηγορία ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του μέσω της δημιουργίας ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης. «Όσοι χρησιμοποιούν τα καταστήματά τους για να πλήξουν τον λαό, θα το πληρώσουν με φυλακή», δήλωσε ο κ. Μαδούρο. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Μαδούρο έχει κάνει πολλές φορές λόγο για «πόλεμο από οικονομικά συμφέροντα». Κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν και κατά της αλυσίδας φαρμακείων Farmatodo. Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτικών του Μαδούρο, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι επιτίθεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας. Με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με καλπάζοντα πληθωρισμό - έχει αγγίξει το 64% - η κυβέρνηση του ριζοσπάστη σοσιαλιστή προέδρου βλέπει τη δημοτικότητά της να βρίσκεται στο «ναδίρ», σε ποσοστό 22%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα στα 5.634,47 μπολίβαρ ($894,36) από την Κυριακή (+ESP)
Αυτή την Κυριακή στη Βενεζουέλα τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 15%, ο οποίος από αυτή τη στιγμή θα βρίσκεται στα 5.634,47 ($894,36) μπολίβαρ. Η αύξηση αυτή, η οποία επεκτείνεται και στους συνταξιούχους, προστίθεται στις 28 μισθολογικές αυξήσεις που εγκρίθηκαν από τη Κυβέρνηση μέσα σε 15 χρόνια. Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εννέα αυξήσεις που χορηγήθηκαν ανάμεσα στο 1974 και το 1998, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων της Τέταρτης Δημοκρατίας. «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και που εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε με την πάροδο του χρόνου», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση, στις 21 Ιανουαρίου. Στην ομιλία του ανέφερε επίσης ότι 49,703 δισεκατομμύρια μπολίβαρ ($7,899 δις) θα διατεθούν για τη διασφάλιση της πληρωμής της πρώτης αύξησης του κατώτατου μισθού που αναλογεί σε αυτό το έτος, και θα εφαρμοστεί «σε διάφορες κλίμακες υπαλλήλων και στους πίνακες εργατών». Εκτός από την αποζημίωση για την μισθολογική έννοια, οι βενεζουελάνοι εργαζόμενοι λαμβάνουν και κουπόνια γευμάτων, που κυμαίνονται ανάμεσα στα 1905 ($302,28) και 2857 ($453,49) μπολίβαρ μηνιαίως.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Λιλλήκας: Ο Κυπριακός λαός να ξεσηκωθεί υπέρ της Ελληνικής κυβερνησης!
Προσκλητήριο συμμετοχής σε μαζικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης και στήριξης των πρωτοβουλιών του Έλληνα πρωθυπουργού απηύθυνε ο Γ. Λιλλήκας με επιστολή σε όλα τα κομματικά σύνολα και τις μαζικές οργανώσεις. Οι συγκεντρώσεις προγραμματίζονται την παραμονή του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως και σε... άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών καλεί όλους να μετάσχουν σε Συντονιστική Οργανωτική Επιτροπή που θα συσταθεί προκειμένου να συνδιοργανωθεί και στην Κύπρο εκδήλωση με παλλαϊκό χαρακτήρα. Στην επιστολή του επισημαίνει: «Οι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι από την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Έλληνα πρωθυπουργού η Κύπρος θα είναι, ίσως, η πρώτη χώρα που θα έχει άμεσο όφελος, είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στήριξης και ενίσχυσης του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις που θα έχει στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». «Επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης για κατάργηση της Τρόικας, η οποία στερείται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης, με ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι θα διέπονται από τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και οι οποίοι θα έχουν αναπτυξιακό προσανατολισμό, θα οφελέσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, που σήμερα ζουν σε συνθήκες ύφεσης», εκτιμά η Συμμαχία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Visa appeal for Rene; baby daughter for Gerardo!

Return Guantánamo base to Cuba says Raúl Castro at CELAC Summit
“The re-establishment of diplomatic relations is the beginning of a process toward the normalisation of bilateral relations, but this will not be possible while the blockade remains in effect; the territory illegally occupied by the Guantánamo Naval Base is not returned; the radio and television broadcasts breaching international rules and regulations do not cease; and,adequate compensation is not paid to our people for the human and economic damages sustained.”

British Court of Appeal to hear René González visa appeal
Lawyers will have the opportunity to challenge the British government’s decision to refuse René González an entry visa following a recent court ruling. The decision comes after Rene Gonzalez was denied an entry visa to the UK despite being invited by 28 MPs.

Baby daughter for Gerardo and Adriana
On 6 January a baby girl was born to Gerardo Hernández and Adriana Pérez. Gema Hernández Pérez was born at 8.30am in Havana weighing 7lb 7oz and was described by Cuban newspaper, Granma as “the product of the love shared by the couple, which has for 16 years survived a great distance and Gerardo’s unjust imprisonment in the United States.”

A victory for Cuba – but it’s not over yet
The US may be talking to Cuba, but most of the blockade legislation remains, and it has certainly not abandoned its ‘regime change’ objective. So this is not a time for complacency, but it is a moment to join Cubans in their celebrations.
The solidarity movement must be vigilant against new attacks on Cuba argues Dr Steve Ludlam

New CubaSí magazine out now
CubaSí is the quarterly magazine of the Cuba Solidarity Campaign. Join CSC here today to receive the 40-page full colour magazine mailed directly to you 4 times a year, or buy back issues from our online shop here.

Ανώνυμος είπε...



Έφεση Visa για Rene? κόρη του μωρού για Gerardo!

Επιστροφή Γκουαντάναμο βάσης στην Κούβα, λέει ο Ραούλ Κάστρο στη Σύνοδο Κορυφής CELAC
«Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων είναι η απαρχή μιας διαδικασίας προς την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, αλλά αυτό δεν θα είναι δυνατόν, ενώ ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ? το έδαφος παράνομα κατεχόμενο από τη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο δεν επιστρέφεται? οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες και κανονισμοί δεν παύουν? και επαρκή αποζημίωση δεν καταβάλλεται στους ανθρώπους μας για την ανθρώπινη και την οικονομική ζημία που υπέστησαν. "

Βρετανικό Εφετείο για να ακούσουν τον René González έφεση θεωρήσεων
Οι δικηγόροι θα έχουν την ευκαιρία να προσβάλουν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αρνηθεί René González θεώρηση εισόδου μετά την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση έρχεται μετά Rene Gonzalez είχαν αρνηθεί θεώρηση εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά το γεγονός ότι έχει προσκληθεί από 28 βουλευτές.

Μωρό κόρη για Gerardo και Adriana
Στις 6 Ιανουαρίου ένα κοριτσάκι γεννήθηκε από Gerardo Hernández και Adriana Pérez. Gema Hernández Pérez γεννήθηκε στις 8.30 π.μ. στην Αβάνα ζυγίζει 7lb 7 ουγκιές και περιγράφηκε από κουβανική εφημερίδα, Granma ως «το προϊόν της αγάπης που μοιράζεται το ζευγάρι, που έχει εδώ και 16 χρόνια επεζήσει μια μεγάλη απόσταση και άδικη φυλάκιση Gerardo στις Ηνωμένες Πολιτείες ".

Μια νίκη για την Κούβα - αλλά δεν τελείωσε ακόμη
Οι ΗΠΑ μπορεί να μιλάνε για την Κούβα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας ο αποκλεισμός παραμένει, και αυτή σίγουρα δεν εγκατέλειψε το στόχο της «αλλαγής καθεστώτος». Έτσι, δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, αλλά είναι μια στιγμή για να το εντάξουν οι Κουβανοί στις εορταστικές εκδηλώσεις τους.
Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να είναι σε εγρήγορση από νέες επιθέσεις στην Κούβα υποστηρίζει ο Δρ Steve Ludlam

Νέο Περιοδικό CubaSí κυκλοφορεί τώρα
CubaSí είναι το τριμηνιαίο περιοδικό της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα. Εγγραφή CSC σήμερα εδώ για να λάβετε το 40-σελίδα περιοδικού πλήρες χρωμάτων αποσταλεί απευθείας σε εσάς 4 φορές το χρόνο, ή να αγοράσετε τα θέματα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ.
http://shop.cuba-solidarity.org.uk/departments/gifts/435/Latest-3-issues-of-CubaS%C3%AD-magazine