Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πεμπτη 5 Φεβρουαριου 2015


Όταν ο Βαρουφάκης έλεγε ότι ο Τσίπρας πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι
Στις αρχές Δεκεμβρίου ο νυν Υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει πως μια νέα κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για "κλείσιμο των ΑΤΜs" . Σε συνέντευξη του θεωρεί πως θα υπάρξει επιχείρηση τρομοκράτησης της νέας κυβέρνησης από το Βερολίνο. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για κλείσιμο των ΑΤΜs και να πει στον κ. Ντράγκι (σ.σ. τον επικεφαλής της ΕΚΤ) ότι δεν δικαιούται να θέτει μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την καθαρά δικτατορική και αυθαίρετη απειλή, που δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, ούτε από το καταστατικό της ΕΚΤ, και να του κλείσει το τηλέφωνο, τότε δεν έχει κανένα λόγο να εκλεγεί» υποστήριξε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος πως μια τέτοια απειλή είναι πιθανή» από πλευράς της ΕΚΤ γιατί «αυτό έκανε το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, αυτό έκανε ή υπονόησε πως θα κάνει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012». Πρόκειται για ένα από τα δύο ερωτήματα τα οποία κατά τον ίδιο θα κρίνουν την τύχη μιας πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί πιθανό πως η ΕΚΤ, όπως «ξέρουμε από την περίπτωση της Ιρλανδίας, σηκώνει το τηλέφωνο και απειλεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση με κλείσιμο των ΑΤΜs». Το άλλο ερώτημα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη είναι «αν το ελληνικό δημόσιο μπορεί να καλύπτει τα έξοδά του για τρεις μήνες» με τον ίδιο να θεωρεί πως μπορεί.
Στην ίδια συνέντευξη ο καθηγητής Οικονομικών υποστήριξε πως «η μεγάλη αγωνία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι το Βερολίνο τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Σαμαρά. Εχει συνειδητοποιήσει πως η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν έχει πόδια και δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το τρίτο μνημόνιο. Όπως εκπαραθυρώθηκε ο κ. Παπανδρέου γιατί χρειάστηκε μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το δεύτερο μνημόνιο, το Βερολίνο αυτή τη στιγμή κρίνει πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το τρίτο μνημόνιο». Κατά τον κ. Βαρουφάκη, «η κα Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε έχουν έναν απλό σκοπό: Εάν εκλεγεί κυβέρνηση που θα περιέχει και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η κυβέρνηση να συντριβεί έτσι ώστε μέσα σε μια εβδομάδα να έχει υπογράψει στη λογική του τρίτου μνημονίου. Προτιμούν μια φρέσκια κυβέρνηση για να το εφαρμόσει, αφού τρομοκρατηθεί με αυτά που θα συμβούν τις πρώτες ημέρες ή τις πρώτες εβδομάδες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση σημερα Πεμπτη 5/2/2015 θα γινει στο Συνταγμα στις 6 το απογευμα, για υποστηριξη της κυβερνησης Τσιπρα απεναντι στις παραλογες απαιτησεις της Μερκελ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ εναντίον των ομολόγων που προτείνει ο Βαρουφάκης δεν είναι μια οικονομικής μορφής επίθεσης στην Ελληνική οικονομία, αφού οι Ελληνικές τράπεζες έχουν απόθεμα άνω των 21 δις που είναι εντελώς ανεξάρτητο από το χρέος και άρα η ρευστότητα τους ελάχιστα θα επηρεαστεί. Οποιοδήποτε μικρο-πρόβλημα προκύψει θα καταπολεμηθεί άμεσα μέσω του μηχανισμού στήριξης ΕΛΑ (γεια σου Ραχήλ!).
Όχι, η επίθεση δεν είναι οικονομικής μορφής, είναι καθαρά πολιτική και στοχεύει εναντίον της καταλυτικής επίδρασης του Τσίπρα ως ενός πολιτικού ικανού να ανατρέψει παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές ισορροπίες που καταδυναστεύουν τους λαούς, ακόμα και έξω από την Ευρώπη, για λογαριασμό μιας αδυσώπητης ολιγαρχίας. Είμαι πολύ συγκινημένος και περήφανος που η Ελλάδα διεκδικεί επιτέλους, μετά από χιλιάδες χρόνια, μια θέση στην ιστορία αντάξια με του παρελθόντος της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «λάθος» ώρα ΕΚΤ και η «δολοφονία της Ελλάδας»
Άγριος ιντερνετικός «καβγάς» ξέσπασε στο Twitter μετά την ανακοίνωση σχετικά με την μη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και τις διεθνείς αγορές. «Πρέπει να κριθούμε αλλά όχι στη βάση άγριας υπερβολής» δήλωσε στο Twitter ο Michael Steen, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΕΚΤ. O Steen απαντούσε σε σκληρές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Paul Mason του Channel 4, ο οποίος κατηγορούσε την ΕΚΤ ότι παραβιάζει βασικούς κανόνες των κεντρικών τραπεζών υιοθετώντας μια πολιτική «δολοφονίας της Ελλάδας». Οι απαντήσεις των εκπροσώπων της ΕΚΤ στο Twitter πάντως δεν εκφράζουν αναγκαστικά την επίσημη θέση τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Σχολιο.- Άρχισαν τα όργανα. Θα σηκώσουμε το γάντι; Το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο επίκαιρο από ποτέ: Υπάρχει κι άλλος δρόμος, χωρίς χρέος, ευρώ, ΕΕ, μνημόνια! Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΚΤ παύει να είναι ανεξάρτητη και Κεντρική Τράπεζα
Αντιδράσεις προκαλεί ήδη η στάση της ΕΚΤ μεταξύ στελεχών των διεθνών αγορών και οικονομολόγων, με την απόφασή της να εγκρίνει ρευστό για τις ελληνικές τράπεζες μόνον μέσω του εργαλείου ELA και να πάψει να δέχεται εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ή ελληνικά ομόλογα, από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά (οπότε λήγει η τελευταία ανανέωση δανείου). Όπως σχολιάζεται ανοιχτά ήδη στα κοινωνικά μέσα, πρόκειται για καθαρά πολιτική θέση και μάλιστα ταύτιση με την γερμανική γραμμή κι όχι για υπεύθυνη στάση μιας Κεντρικής Τράπεζας και μάλιστα της Κεντρικής Τράπεζας για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, άρα και την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, αν ήταν θέμα φερεγγυότητας των τραπεζών, τότε προφανώς δεν θα είχαν πάρει την έγκριση από τα αρμόδια όργανα της ΕΚΤ, αφού πέρασαν πρόσφατα από τα stress test της ΕΚΤ, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες. Συνεπώς γιατί μειώνεται η δυνατότητα δανεισμού, αφού οι τράπεζες είναι κεφαλαιοποιημένες; Η απάντηση της ΕΚΤ το λέει ξεκάθαρα και είναι πράγματι πολιτικός ο λόγος που επικαλείται: Ότι δηλαδή, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος. H EKT υποστηρίζει ότι «για την ώρα δεν μπορεί να υποθέσει ότι η αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία»… Αλλά εδώ έρχονται όσοι αντιδρούν για να σχολιάσουν, ότι ατή δεν είναι στάση Κεντρικής Τράπεζας που δουλειά της είναι να λειτουργεί ως ο τελευταίος δανειστής, αν τυχόν υπάρξει βραχυχρόνια ανάγκη. Είναι το τελευταίο καταφύγιο των τραπεζών δηλαδή, αν δεν μπορύν να πάρουν δάνειο από την αγορά. Η ΕΚΤ μοιάζει να το ξεπερνά αυτό με το επιχείρημα ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, αφού υπάρχει η δυνατότητα του εργαλείου ELA. Δηλαδή ότι μπορεί να της δανείσει η ΤτΕ κι έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα πιστώνοντας την ΤτΕ. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει οικονομολόγους και στελέχη των διεθνών αγορών, να επιμείνουν ότι η ΕΚΤ ξεπέρασε ήδη τον ρόλο της ασκώντας πολιτική στραγγαλισμού και ταυτιζόμενη με τα γερμανικά συμφέροντα και τελικά έπαψε να είναι μία ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα και ο Μάριο Ντράγκι, ένας κεντρικός τραπεζίτης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί η κίνηση της ΕΚΤ δεν είναι καταστροφική για τις τράπεζες
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν στηρίζεται ιδιαίτερα στο ελληνικό δημόσιο χρέος ως ενέχυρο για την εξασφάλιση ρευστότητας
Αρθρογράφος: Lorcan Roche Kelly
Με μία ανακοίνωση που αναστάτωσε τις αγορές, η ΕΚΤ γνωστοποίησε ότι δεν θα δέχεται πλέον το ελληνικό χρέος ως εγγύηση αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα. Τα νέα αυτά, ωστόσο, δεν μεταφράζονται κατ’ανάγκην σε πιθανή καταστροφή για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν στηρίζεται ιδιαίτερα στο ελληνικό δημόσιο χρέος ως ενέχυρο για την εξασφάλιση ρευστότητας. Από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι η έκθεση των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο κρατικό χρέος ανέρχεται σήμερα στα περίπου 21 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, το χρέος αυτό υφίσταται «κούρεμα» έως και 40% όταν χρησιμοποιείται από την ΕΚΤ ως εγγύηση. Όλες οι εγγυήσεις που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες για τις πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ που δεν αποτελούν κρατικό χρέος, εξακολουθούν να είναι απολύτως κατάλληλες για χρήση. Η απόφαση της ΕΚΤ αφορά το ελληνικό κράτος και όχι τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, τυχόν έλλειμμα ρευστότητας θα καλυφθεί πλήρως από τον μηχανισμό ELA με ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος. Συνολικά, λοιπόν, η κίνηση της ΕΚΤ θα έχει λογικά πολύ μικρό αντίκτυπο στις ελληνικές τράπεζες -υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τις επόμενες ημέρες- και θα πρέπει να τη δούμε ως εξής: η ΕΚΤ ασκεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πιέζει για ελάφρυνση του χρέους. Σήμερα, η ΕΚΤ του απάντησε. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνήσει να ενταχθεί σε νέο πρόγραμμα τότε η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει να γίνεται αποδεκτό το χρέος της ως εγγύηση. Οι άμεσες συνέπειες θα πρέπει να θεωρηθούν ως περιορισμένες στο χώρο της αγοράς, αλλά τεράστιες στο πολιτικό πεδίο. Συχνά η ΕΚΤ δέχεται κριτική πως ασκεί υπέρ το δέον πολιτική πίεση στις κυβερνήσεις. Η σημερινή κίνηση δείχνει ότι επέλεξε για ακόμη μια φορά να αγνοήσει αυτές τις κριτικές και να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό.
Από το Business Bloomberg via capital.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σημερα γεννηθηκε μια μαυρη μοδιστρα που αντισταθηκε με την πιο απλη κινηση στην ρατσιστικη καθημερινοτητα των ΗΠΑ.Αρνηθηκε να σηκωθει απο τη θεση της στο λεωφορειο ωστε να καθησει ενας λευκος. Η Ροζα Παρκς εγινε συμβολο αντιστασης με αυτη την μικρη για μας αλλα τεραστια για εκεινες τις συνθηκες κινηση .Εμεις γιατι επιμενουμε να μην αντιστεκομαστε σε τιποτα στην καθημερινοτητα μας ,γιατι δεν "ανακατευομαστε" πουθενα ,γιατι περιμενουμε απο μια ψηφο να μας αλλαξει τη ζωη και παθητικα περιμενουμε τους Μεσσιες ; Ρητορικο το ερωτημα γιατι τιποτα δεν μας χαριζεται εαν δεν το διεκδικησουμε .
Σχολιο.- ακομα δεν εχει εξαλειφθει ο ρατσισμος στην αμερικη
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eσκασε σαν ατομική βόμβα! ΣOK στην Γερμανία από δηλώσεις Τσίπρα για Μέρκελ Συγκλονιστική είδηση…Τα ΜΜΕ το κρύβουν. Στην Ελλάδα η είδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ. Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοί βιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.
Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν. Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έμεινε ζαλισμένος και με κομμένη την ανάσα δεν ήξερε τι να πει μπροστά στα έγραφα που του κατέθεσε ο Τσίπρας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμη κι αν κοπούν τα «ρετιρέ» στις συντάξεις, κι αν κοπούν οι ομφάλιοι λώροι που ευνοούν κάστες με κρατικό χρήμα, η κατάσταση δεν παλεύεται… Οι ανεργοι και οι πτυχιούχοι άνεργοι μετρώνται σε δεκάδες χιλιάδες πλέον και κάποιοι από αυτούς είναι πολύ ικανοί. Ιατροί, Μηχανικοί, Δικηγόροι και άλλα επαγγελματικά πτυχία δεν έχουν προοπτικές στη χώρα μας κι εντός του ευρώ… Δεν ξέρω πως θα λυθεί ο γρίφος, η δική μου γνωσιακή ικανότητα δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο πέρα από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και μονόπλευρη στάση πληρωμών, κρατικοποίηση των τραπεζών σε μία και με συνοπτικές διαδικασίες… Ξέρω ότι σε μερικούς αυτό φαντάζει κάτι σαν Αλβανοποίηση ή Αργεντινοποίηση. Όμως το άλλο που ακολουθούμε οδηγεί σε Κολομβιοποίηση (που ήδη σχεδόν είμαστε) και σε Βουλγαριοποίηση…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως το καταλαβαίνω εγώ -έτσι απλοϊκά...
Πάμε για πόκερ λοιπόν. Έχουμε έναν φίλο -δήθεν, που πανηγυρίσαμε που μας στηρίζει -δήθεν. Τον λένε Ομπάμα. Αριστεροί άνθρωποι να πανηγυρίζουμε ότι μας "στηρίζει" ο Ομπάμα, καλό πράγμα δεν είναι, αλλά άμα είναι να ξεφτιλιστώμεν παιδιά, να ξεφτιλιστώμεν μετά ανταλλάγματος. Γιατί, όπως βλέπετε εδώ, ερχεται τώρα η Γερμανία και σου λέει: θες να παίξεις με τις πλάτες των Αμερικανών; Τράβα ζήτα τους και λεφτά όμως, μην παίζουν με την ευρωζώνη εκ του ασφαλούς... Κι έρχεται τότες ο Ομπάμας σε άλλο τηλεφώνημα πάλι, και σου λέει "βρες τα με το ΔΝΤ, εγώ χέρι στην τσεπη δεν βάζω". Ε μα καλέ μου, με το ΔΝΤ μου λέει κι η Μέρκελ να τα βρω, με σας στις ΗΠΑ χωρίς κέρδος κέρατα δηλαδής; Ένιγουέι, λύση στο πόκερ αυτό δεν υπαρχει, αφού οι άλλοι παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά. Και στο τέλος η πιο σοβαρή πιθανότητα είναι να τα βρουν Ομπάμιας και Μέρκελ σε μια ισορροπία στην οποία δεν θα χωράμε εμείς (στα @@@ τους ούτως ή άλλως, 60.000 άστεγους έχει ο Ομπάμιας σε μία μόνο πόλη στις ΗΠΑ, το πίστεψες ότι τον έπιασε ο πόνος για τους δικούς σου άστεγους;) Κι έρχονται εδώ τα διδάγματα της Αριστεράς (που όσο να πεις, έχουν βγει μέσα από το αίμα πραγματικών ανθρώπων, κι όχι από το σταρ σύστεμ που νομίζει ότι γράφει τη δική του ιστορία...) και βαράνε την πόρτα και λένε: θυμάσαι τώρα γιατί σου διδάσκει η Αριστερά μακριά από τους ιμπεριαλιστές; Όχι γιατί γενικώς μας αρέσει η επανάσταση και είμαστε μονόχνοτοι, αλλά γιατί οι ιμπεριαλισταί τη γη ξαναμοιράζουν και με το δικό σου αίμα τα σύνορα δεν θα διστάσουν να χαράξουν (κι ας γίνανε οικονομικά τα σύνορα, πάλι με το αίμα μας χαράζονται...). Κοινώς: θα σε πουλήσουν. Για δες, λοιπόν, που αυτά τα διδάγματα, τα ξεπερασμένα (που δήθεν είμαστε τρέντηδες τώρα στην Αριστερά και θα γράψουμε δικές μας σελίδες στην Ιστορία επειδή φοράμε και το πουκάμισο όξω από το παντελόνι) μια χρησιμότητα την έχουνε -όπως πάντα τα λάθη των προηγούμενων έχουν χρησιμότητα, κι αν σας φαίνεται ξεπερασμένος ο Μαρξ, τα λεέι παρομοια κι ο Θουκυδίδης...- γι΄αυτό και μαθαίνουμε ιστορία, για να μην ξανακάνουμε των αλλωνών τα λάθη και μάλιστα απο αλαζονεία... Λύση; Ναι, εκτός αυτών των μηχανισμών, ελεύθερα με άλλους λαούς, στηριζόμενοι μόνο στις δικές μας πλάτες. Πριν πείτε ότι δεν γίνεται, θυμηθείτε ότι το 2010 φοβόσασταν ότι θα φτωχύνουμε αν χρεοκοπήσουμε κι αν βγούμε από το ευρώ. Κάθε μέρα που περνάει το πράγμα χειροτερεύει. Αν είχαμε χτυπήσει τότε χρεοκοπία και έξοδο, τώρα θα ήμασταν πολύ καλύτερα, εσύ το λεγες πέρσι, τώρα το ξέχασες πάλι; Κάτι ακόμη μας διδάσκει η ιστορία: ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. ΥΓ. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συγκρουστει, θα μαστε πρώτη γραμμή. Κι αν δεν το αποφασίσει, πρέπει να είμαστε πρώτη γραμμή να το επιβάλλουμε. Σύγκρουση και όχι υποταγή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκληρή στάση Μέρκελ: Nein σε όλα Αποκάλυψη
Σε σκληρή επίδειξη δύναμης προχωρά η Ανγκελα Μέρκελ στο «παρά πέντε» της συνάντησης Βαρουφάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο, λέγοντας ένα κατηγορηματικο – γερμανικού τύπου – «όχι» σε όλες τις προτάσεις που έχει βάλει στο τραπέζι η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με έγγραφο, που διέρρευσε στο Reuters διαρκούσης της συνάντησης Τσίπρα – Ολάντ, το Βερολίνο απορρίπτει όλο το σχέδιο Βαρουφάκη και προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπάνω ζητά συνέχιση λιτότητας, απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και εφαρμογή όλων των μέτρων που είχε πάρει η απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Το, γερμανικής πατρότητας, έγγραφο, θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Σχολιο.- Nain σε όλα η μερκελ....ε και τι περιμέναμε να πει ναι...οταν η εμμονή γίνεται προτεσταντικό καθήκον τι περιμενουμε...nain αυτη, όχι και εμείς..κουγκι ώρε και ας τους πάρουμε μαζι μας....είμαστε έτοιμοι, έχουμε τα κότσια, όχι η κυβερνηση αλλα εμείς, ο ελληνικός λαός ;;;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι γερμανικές προτάσεις δεν γίνονται δεκτές διαμηνύει η Αθήνα Άμεση απάντηση
«Είναι προφανές ότι οι προτάσεις» της Γερμανίας «δεν γίνονται αποδεκτές απο τη νέα ελληνική κυβέρνηση». Αυτή είναι η απάντηση που έρχεται από το Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με το έγγραφο που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters και το οποίο απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο Βαρουφάκη. Σύμφωνα με το Μαξίμου οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται στο έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ εκλαμβάνονται από την ελληνική πλευρά ως απόδειξη ότι «και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση». Εκτιμάται ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει τη «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης», ωστόσο, όπως σημειώνεται «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση». Κι αυτό γιατί «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης». Τέλος οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα διαβεβαιώνει για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με όλους τους ευρωπαίους εταίρους «σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 1955 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ"!
Διπλή σφαλιάρα από Μαξίμου στο Βερολίνο για Μνημόνιο και ΝΑΤΟ: "Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 2015 με το 1941"!
"Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 1941 με το 2015 στις σχέσεις τους με την Αθήνα. Εχουν αλλάξει τα πράγματα και αυτό θα το διαπιστώσει πολύ γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση". Με αυτή την "φαρμακερή" ατάκα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε το έγγραφο που έδωσε η κυβέρνηση Μέρκελ στο Reuters (το οποίο παίζει το γνωστό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει να παίζει από το 2010) και σύμφωνα με το οποίο η νέα κυβέρνηση η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε περικοπές μισθών και συντάξεων και να εγκαταλείψει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεχόμενοι οι εταίροι της κυβέρνησης στο σύνολο αυτά που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά. Λίγο πριν η γερμανική κυβέρνηση είχε το θράσος να μιλήσει και για "προβληματική συνεργασία" της Ελλάδας εντός του ΝΑΤΟ λόγω της "φιλορωσικής" - όπως την χαρακτήρισε η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας - θέσης της νέας κυβέρνησης. Η απάντηση από Μαξίμου για το θέμα ήταν ότι "Ουδείς εντός του ΝΑΤΟ έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Καλό είναι οι Γερμανοί να μην ανασύρουν μνήμες του 1945 στις σχέσεις τους με την Μόσχα. Aλλωστε έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποιος όχι. Και δε νομίζουμε ότι είναι καν θέμα της Γερμανίας να θέσει θέμα ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ πολύ μετά την Ελλάδα, το 1955 και με έγκριση της Ελλάδας, αν θυμούνται καλά"! Φαρμάκι...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Επιτροπή της Βουλής ιδρύθηκε αυτές τις ημέρες στη Ρωσία που θα αποτιμήσει τις ζημιές της Ρωσίας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να οριστούν οι τελικές διεκδικήσιμες αποζημιώσεις από την Γερμανία. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της Γερμανίας να επεκτείνει τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας για την υπόθεση της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του «Δημοκρατικού Κόμματος», Mikhail Degyaterov, που ηγείται της πρωτοβουλίας η Ρωσία μετά την συμφωνία της Γιάλτας δεν έχει λάβει καμία αποζημίωση για την οικονομική καταστροφή που της προκάλεσε ο 2ος Παγκόσμιο Πόλεμος. Ο ίδιος εξηγεί ότι «Η Σοβιετική Ένωση είχε συμφωνήσει με την Ανατολική Γερμανία να μην ζητηθούν αποζημιώσεις αλλά αυτή η συμφωνία δεν ίσχυε για την Δυτική Γερμανία και τώρα το λογαριασμό πρέπει να τον πληρώσει ο διάδοχός της».
Ο ίδιος όπως αναφέρει το NewsWeek υποστηρίζει ότι «κατά την διάρκεια του πολέμου εξαφανίστηκε το 30% της εθνικής οικονομίας, 1710 σοβιετικές πόλεις καταστράφηκαν, μαζί με 70.000 χωριά και 32.000 βιομηχανικές εγκαταστάσεις ενώ πάνω από 100.000 αγροτικές φάρμες ισοπεδώθηκαν». Ο Degyaterov υπολογίζει αρχικά ότι το κόστος των υλικών ζημιών ξεπερνάει τα 600 δισεκατομμύρια χρησιμοποιώντας τα με τον μαθηματικό τύπου που υπολογίστηκαν οι γερμανικές αποζημιώσεις προς το Ισραήλ: «Η Γερμανία πλήρωσε για τα 6 εκατομμύρια θύματα του ολοκαυτώματος και αγνόησε τα 27 εκατομμύρια Ρώσων, εκ των οποίων τα 16 εκατομμύρια ήταν άμαχος πληθυσμός». Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Επιτροπής της ρωσικής Βουλής επιδοκίμασε την πρωτοβουλία των μελών του «Δημοκρατικού Κόμματος» και θα προχωρήσει άμεσα την διαδικασία αποτίμησης. Την έναρξη των εργασιών για την αναζήτηση γερμανικών αποζημιώσεων χαιρέτησε και ο διάσημο Ρώσο ιστορικό Sergey Fokin ο οποίος δήλωσε ότι παρόλο που το πιθανότερο είναι η Γερμανία να μην πληρώσει τίποτα είναι σημαντικό να προχωρήσει η διαδικασία για λόγους ιστορικής μνήμης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι προφανές ότι η Μέρκελ θα επιχειρήσει να ΕΚΒΙΑΣΕΙ για να επαναφέρει στην εξουσία το σκυλάκι της, τον ξεφτιλισμενο εθνοπροδοτη Σαμαρά και να μετατρέψει παλι την Ελλάδα σε αποικία της. Δεν μιλάει τυχαία ο τρελαντώνης για ''αριστερή παρένθεση'', κατι εχει υποψιν του. Ο ψυχακιας, κοινωνιοπαθης σκατογερος Σόιμπλε απο την αλλη, επιμένει και προκαλεί την χώρα με την σκληρη και ατεγκτη, ολο ασεβεια σταση του. Η στρατηγική τους θυμίζει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τη ναζιστική Γερμανία. Η στασηαυτη δεν μπορει να γινει ανεκτη σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Πιθανως ετοιμάζουν οικονομικό πραξικόπημα σε βάρος μας, πρέπει να προσέχουμε. Δεν μπορουν να ξεχάσουν οτι ο Ελληνικος λαος ήταν απο εκεινους που αντισταθηκαν μεχρι θανατου στον Β παγκόσμιο κατά του Χίτλερ. Αν η σκρόφα το τραβήξει στα άκρα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. Και ο Ελληνικός λαός να μην φοβηθεί και να στηρίξει την εκλεγμένη Κυβέρνησή του. Να τους κάνουμε να τρέχουν και να μην φτάνουν. Το Ευρωπαικο Δικαστηριο της Χαγης, τους περιμενει συντομα ετσι κι αλλιως. Για πρώτη φορά η Γερμανία είναι σε κατάσταση απόλυτης απομόνωσης. Ειμαστε ομως ακομα στην αρχη σκληρων διαπραγματευσεων αυτη τη στιγμη και το παιχνιδι μολις ξεκινησε. Το νου μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεβρακώνει Σαμαρά-Βενιζέλο το non paper του Βερολίνου. Είχαν συμφωνήσει 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο!
Σε οικονομική τρομοκρατία επιδίδεται εδώ και λίγες ώρες η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας, πιέζοντας να μπει σε νέο μνημόνιο για να γλιτώσει την χρεοκοπία. Στο απογευματινό non paper, που κυκλοφόρησε το Βερολίνο σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχει από εμάς, βάση συμφωνηθέντων με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απαιτούν, όπως διαβάζουμε..: Το Βερολίνο περιμένει από την Ελλάδα, πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016, καθώς και κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2015 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί. Θέλει επίσης η Ελλάδα να τηρήσει την δέσμευσή της για την μείωση των δημοσίων των υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000 εργαζόμενους, την συνέχιση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, την διατήρηση του κατώτατου μισθού, την συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μήπως θυμάστε τι έλεγαν προεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;; Ότι δεν θα γίνουν νέες απολύσεις;; Οι άθλιοι, αποκαλύπτεται απόψε ότι είχαν συμφωνήσει πέραν των άλλων, σε 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποχρεωτικά στη «Διαύγεια» οι επιχορηγήσεις ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλων φορέων (ΦΕΚ)
Η χρηματοδότηση φορέων από το δημόσιο, έχει πλέον ως απαραίτητη προϋπόθεση τη δημοσίευση αναλυτικής κατάστασης διάθεσης των επιχορηγήσεων που έλαβαν. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα αποκλείονται από τις χρηματοδοτήσεις. Η σχετική υποχρέωση αφορά επιχορηγήσεις που είναι πάνω από τις 3.000 ευρώ. Αναλυτικότερα, η σχετική υποχρέωση απορρέει μετά τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην Ανάρτηση στο Πρόγραμμα Διαύγεια των δαπανών των επιχορηγούμενων φορέων (ΦΕΚ 116 Β 2015). Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 16 Ν. 4305/2014 και αποτελεί μια τεράστια τομή στη διαφάνεια των ΜΚΟ και άλλων επιχορηγούμενων φορέων. Με την απόφαση καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση στο αναβαθμισμένο «πρόγραμμα Διαύγεια» των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών όλων των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), των σωματείων, των ιδρυμάτων και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπών μη κερδοσκοπικών φορέων, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως. Οι ανωτέρω φορείς οφείλουν να αναρτούν αναλυτική κατάσταση διάθεσης των επιχορηγήσεων που έλαβαν. Η παράλειψη της ανάρτησης συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της γενικής κυβέρνησης στο μέλλον.
Σχολιο.- ΝΟΜΙΖΩ ότι τώρα εξηγείτε το φαινόμενο "άρον άρον πολύ βιαστικά" κάποιοι να κλείσουν τις ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ που είχαν με καμάρι φτιάξει στους ΟΤΑ . Σχολιο.- ΑΧ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑΞΕΡΕΣ ? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥ ΑΜΑ ΨΑΧΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ .....ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ΕΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2011 ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαξιώστε τους
"Όσο κι αν σιχαινόμασταν τις προηγούμενες κυβερνήσεις δε θυμάμαι ποτέ να ευχόμασταν να αποτύχουν στις διαπραγματεύσεις. Ακούγαμε για κόκκινες γραμμές κι ελπίζαμε να τις τηρήσουν. Ορισμένοι συμπολίτες μας εύχονται να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας δουν με σκυμμένο το κεφάλι, ακόμα πιο εξαθλιωμένους. Είναι τόσο κατώτεροι των περιστάσεων. Τόσο θλιβεροί οι καημένοι. Απαξιώστε τους. Μην αναπαράγετε το βούρκο τους. Από αυτόν τρέφονται. Έξω από τον βούρκο είναι ένα τίποτα.'' Σχολιο.- Μνημονιακά κόμματα και κανάλια τάσσονται με τη απέναντι πλευρά τη γερμανική κυβέρνηση κλπ και πανηγυρίζουν. Αυτό κάποτε το λέγανε δοσιλογισμό και όσους το κάνανε γερμανοτσολιάδες γιατί ήταν πόλεμος. Σήμερα που είναι επίσης πόλεμος με άλλα μέσα κατά της κοινωνίας και των εργαζόμενων πως το λένε;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανήθικο δίδαγμα: Οικονομολόγος δεν είμαι. Δεν είμαι ούτε κοινωνιολόγος. Αλλά θα πω κάτι. Πέντε χρόνια είχαν απαιτήσεις από εμάς. Να δουλεύουμε και να πληρώνουμε. Κι εμείς το κάναμε. Μέχρι που οι θέσεις εργασίας έκαναν φτερά και τα λεφτά τελείωσαν. Μετά ζήτησαν ιδιωτικοποιήσεις. Μα την προηγούμενη 10ετία κάναμε τις περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη. Μέχρι που δεν έμεινε τίποτα να ιδιωτικοποιηθεί πια. Ξεπουλήσαμε! Τα κάναμε όλα και δε δούλεψαν. Και τώρα ζητάμε εμείς κάτι. Να τεθεί το υπαρξιακό μας πλέον πρόβλημα σε άλλη βάση. Και τέθηκε. Και βρήκε παγκόσμια απήχηση. Δεν αποκαλούμε κανέναν νταβατζή. Λέμε απλά ότι δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε η πουτάνα κανενός. Κι αυτό συνιστά μεγάλη πολιτική επιτυχία.) (Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Από την άλλη, ανησυχώ πολύ. Ανησυχώ μήπως όλη αυτή η αισιοδοξία και χαρά μετατραπεί σε οργή κι απογοήτευση. Είναι ζωτικής σημασίας να εκπαιδεύσετε τους εαυτούς σας και μην επιτρέψετε να συμβεί αυτό. Και μην ξεχνάτε: Ως εδώ που φτάσαμε λίγο δεν είναι.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήλθε η ώρα ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Τα μαύρα κοράκια μας εκβιάζουν ασύστολα. Η συστράτευση όλων των πατριωτικών και αριστερών δυνάμεων ειναι απαραίτητη για την κινητοποίηση του λαού...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόνο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των Rothschild θέλει δανεικά ο Βαρουφάκης και μάλιστα ζήτησε 10 Δισεκατομμύρια παραπάνω. Η ΕΚΤ φυσικά δεν δέχτηκε. Το Ελληνικό σχέδιο ...βασίζεται αποκλειστικά στους συγκεκριμένους τοκογλύφους ...Ο Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι δεν θα πάρουμε ποτέ (!) δανεικά από τη Ρωσία...την ίδια στιγμή που ηλίθιοι blogger διαδίδουν ότι η Ρωσία μοιράζει λεφτά. Ο Βαρουφάκης θέλει να μπορούν να μας εκβιάζουν αποκλειστικά οι επικυρίαρχοι και να μην έχουμε καμία εναλλακτική λύση. Άλλωστε είδαμε πόσο εγκληματίες είναι οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι υπηρέτες των Rothschild στην περίπτωση της Ουκρανίας που θέλει να έχει το ένα πόδι στη Ρωσία.
Σχολιο.- Για το θέμα της Ρωσίας δεν έχει σημασία τι θέλει και τι όχι ο Βαρουφάκης.Η δανειακή σύμβαση γράφει ότι δε μπορείς να δανειστείς από αλλού(πχ Ρωσία Κινα κτλ),μόνο αυτόχθονες Έλληνες επιτρέπεται να το κάνουν(κατι σαν εσωτερικός δανεισμός).Γι αυτό λέμε ότι όλο αυτό το παραμύθι με το χρέος είναι στην ουσία γεωπολιτική δέσμευση,δε σε αφήνουν να κάνεις κονέ με άλλον κι ας τους πληρώσεις τα "χρέη" ή μέρος τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την χυδαία προπαγάνδα των υπαλλήλων της διεθνούς τοκογλυφίας θ’ αρχίσουμε στ’ αλήθεια να πιστεύουμε ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», οι τραπεζίτες πατέρες μας κι οι πολιτικοί ως πεφωτισμένοι, οι σωτήρες μας. «Χωρίς κυρίαρχο εθνικό νόμισμα οι νέες γενιές δεν θα έχουν άλλη επιλογή από εκείνες της αυτοκτονίας και της απελπισίας» τόνιζε ο ιταλός καθηγητής Τζιακίντο Αουρίτι, πριν από περίπου είκοσι χρόνια, μόλις τυπώθηκαν τα... πρώτα χαρτονομίσματα του Ευρώ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω σε κάμποσες αναρτήσεις πως ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει τη σημερινή επίθεση της ΕΚΤ και του Βερολίνου πριν από ένα δίμηνο. Να υπενθυμίσω πως ακριβώς επειδή προβλέπονταν ανάλογες επιθέσεις και ξέραμε πως η διεκδίκηση της απεμπλοκής από τη μνημονιακή επικυριαρχία δεν θα ήταν περίπατος, ήταν κάμποσοι αυτοί που μιλούσαν για την ανάγκη να υπάρξει ετοιμότητα από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς ήδη από το 2012. Να πω ονόματα; Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Τόλιος, Βατικιώτης, Παπακωνσταντίνου, Κουβελάκης, Μπελαντής και πολλοί άλλοι. Που αντιμετωπίστηκαν σαν κινδυνολόγοι...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 5/2 ΣΤΙΣ 18:00: Kανένας Εκβιασμός - Αξιοπρέπεια Τώρα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία." Ανδρέας Κάλβος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό απειλή και μας θέλει μαχητές. Όλη η εργαζόμενη Ευρώπη περιμένει να δει τον ελληνικό λαό να αντιστέκεται στους εκβιασμούς των μεγαλοτραπεζιτών και του Βερολίνου. Η μεγάλη πλειονότητα του εργαζόμενου ελληνικού λαού βρίσκεται αυτές τις κρίσιμες στιγμές στο πλευρό της κυβέρνησης. Δεν είναι ώρα για καλαμπουράκια με αλητάμπουρες και οποιαδήποτε άλλα μνημονιακά αποβράσματα. Όλοι ενωμένοι στον αγώνα κατά των εκβιαστών και των ντόπιων στηριγμάτων τους!
Σχολιο.- Είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης,υπό την προυπόθεση ότι θα μας βγάλει από εκεί μέσα!Αν είναι να φωνάζω για αέναα ομόλογα,ευχαριστώ αλλά όχι Σχολιο.- ο άλλος μπορεί να πει, επίσης, πως είναι με την κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση πως θα διακηρύξει τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά το λέω, γιατί λέγεται κι αυτό. Εγώ είμαι με την κυβέρνηση στον βαθμό που αντιστέκεται στις πιέσεις, γιατί έτσι ανοίγει μια άλλη δυναμική. Που μπορεί να οδηγήσει και στις ρήξεις που εγώ επιθυμώ. Σχολιο.- Ευσεβής μου πόθος;Να τα βροντήξει η κυβέρνηση και να φύγουμε μέσα από αυτη τη σφηκοφωλιά!Να σταθούμε στα δικά μας πόδια!Θα είναι δύσκολα σίγουρα,αλλά μήπως τώρα είναι εύκολα; Σχολιο.- Venceremos! Σχολιο.- υπάρχει κάλεσμα στο Σύνταγμα στις 6 μμ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τα τεράστια όχι του non-paper που έβγαλε το Reuters, εμένα αυτό που με πονήρεψε περισσότερο είναι η επιθυμία των Γερμανών να μη θιγεί η ΕΛΛΣΤΑΤ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέες δολοφονίες αμάχων από τους νεοφασίστες του Κιέβου
Νέο έγκλημα πραγματοποίησαν σήμερα Τεταρτη οι νεοφασίστες του Κιέβου, όταν το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού εκτόξευσε οβίδα προς την πόλη του Ντονέτσκ, η οποία έπληξε νοσοκομείο. Από την έκρηξη της οβίδας σκοτώθηκε ανεξακρίβωτος αριθμός αμάχων. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 4 νεκροί, ενώ το πρακτορείο Russia Today κάνει λόγο για 15 νεκρούς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας…»
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα”, αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας…». (Λόγια του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Απόσπασμα από τον περίφημο λόγο του Θ. Κολοκοτρώνη που εκφωνήθηκε στις 8 Οκτώβρη του 1838 στην Πνύκα της Αθήνας). Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 4 Φλεβάρη του 1843. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τους Έλληνες που τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση, εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη τους. Η σημαντικότερη μορφή της Ελληνικής Επανάστασης συνδύαζε την πολεμική με την πολιτική δράση σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Μεγάλη ηγετική προσωπικότητα «πάντρευε» το στρατιωτικό ταλέντο με την προσωπική γενναιότητα, χρησιμοποιώντας με επιτυχία την τακτική του κλεφτοπόλεμου κατά των πολυπληθέστερων δυνάμεων των Τούρκων. Για τις δημοκρατικές, αντιμοναρχικές του ιδέες φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Στη λαϊκή μνήμη έχει μείνει ως ο πραγματικός αρχιστράτηγος της Επανάστασης και συνάμα ένας αληθινός λαϊκός ηγέτης, βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα του λαού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Παιδιά ακόμη και με διανοητικά προβλήματα χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS) πωλούν παιδιά που έχουν απαγάγει στο Ιράκ ως «σκλάβους του σεξ», ενώ σκοτώνουν πολλούς νέους, σταυρώνοντάς τους ή θάβοντάς τους ζωντανούς, κατήγγειλε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών. Νεαρά αγόρια κάτω των 18 ετών χρησιμοποιούνται επίσης ολοένα και περισσότερο ως βομβιστές αυτοκτονίας, ως πληροφοριοδότες ή ανθρώπινες ασπίδες για να «προστατεύσουν» εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους από τις αεροπορικές επιδρομές. «Πραγματικά, ανησυχούμε βαθιά για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αυτών των παιδιών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από μειονότητες και όχι μόνο» τόνισε η Ρενάτε Γουίντερ σε συνέντευξη Τύπου. Θύματα των τζιχαντιστών πέφτουν αδιακρίτως παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, παιδιά από χριστιανικές κοινότητες, ακόμη και ανήλικοι σιίτες και σουνίτες. «Είχαμε αναφορές ότι παιδιά, ιδίως παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα, χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας, πιθανότατα χωρίς ούτε καν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Ένα βίντεο (που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο) έδειχνε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, περίπου οκτώ ετών ή και μικρότερα, να εκπαιδεύονται για να γίνουν στρατιώτες» είπε η Γουίντερ. Το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από πέρσι το καλοκαίρι, όταν ίδρυσε ένα χαλιφάτο στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε αυτήν την «εκστρατεία του τρόμου», όπως την αποκαλούν τα Ηνωμένα Έθνη. Η Επιτροπή, που εξέτασε για πρώτη φορά από το 1998 την κατάσταση όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών στο Ιράκ, έκανε λόγο για «συστηματικές εκτελέσεις παιδιών που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, πολλές περιπτώσεις μαζικής εκτέλεσης αγοριών αλλά και αναφορές για αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις παιδιών ή ακόμη και παιδιά που τα έθαψαν ζωντανά». Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει επίσης «συστηματική σεξουαλική βία», καθώς «απαγάγει παιδιά και τα μετατρέπει σε σκλάβους του σεξ». «Παιδιά από μειονότητες έχουν αιχμαλωτιστεί σε πολλές περιοχές (...) πουλήθηκαν στις αγορές αφού τους κόλλησαν επάνω τους καρτελάκια με την τιμή τους, τα πούλησαν σαν σκλάβους» κατήγγειλε η Γουίντερ. Οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έρευνα κάλεσαν τις ιρακινές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουν τα παιδιά και να προσάγουν σε δίκη τους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
μόνος χαμένος αγώνας, αυτός που δεν έγινε Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια απλοϊκή- και ρομαντική- σκέψη με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις: Θέλουμε να πιστεύουμε (καλόπιστα) πως το υμνολόγιο του Βαρουφάκη για Σόιμπλε είναι απλώς μια μέθοδος στρατηγικής. Κι ελπίζουμε πως αύριο που ο (ψυχικά) ανάπηρος Σοιμπλε θα ξεδιπλώσει τις καθαρά και ξάστερα ανθρωποφάγες διαθέσεις, της ... "αλληλέγγυας" Ευρώπης να πούμε ενα κομψότατο "ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ". Κι ας πεινάσουμε κι άλλο.... αλλά όρθιοι ρε γμτ...όχι σκυμμένοι!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση στον Ντράγκι μέσω Facebook: Συγκεντρώσεις στο Συνταγμα και σε όλες τις πλατειες στην Ελλάδα
Συγκεντρώσεις διοργανώνονται μέσω facebook σε όλη τη χώρα σαν αντίδραση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Ντράγκι
Φεβρουάριος 05 2015 09:40
Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις πλατείες άλλων πόλεων πραγματοποιούνται σήμερα ως απάντηση "στον νέο εκβιασμό" όπως επισημαίνειται από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Ντράγκι. Το ραντεβού δίνεται για σήμερα στις 6 το απόγευμα και η κινητοποίηση γίνεται μέσω διαδικτύου. Στο facebook αναφέρεται: "Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!"
Σχολιο.- Μην κανουμε βημα πισω! Η κυβερνηση εχει νωπη λαικη εντολη! ενας λαος δεν εκβιαζεται... Σχολιο.- Nα είμαστε όλοι εκεί. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα κυβερνάει αυτό τον τόπο? Οι πολίτες του? Οι αγορές? Μια ελίτ τεχνοκρατών? Σχολιο.- Απο την μαζικοτητα της πανεθνικης συμμετοχης σ αυτο το συλλαλητηριο θα κριθουν πολλα! Διοτι, οπως λεει κι η λαικη παροιμια:Oργη λαου, φωνη Θεου! Σχολιο.- Παιδιά όλοι στους δρόμους. Όλη η Ελλάδα μια πλατεία. Οι νεοχιτλερικοί μας κήρυξαν τον πόλεμο. Ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας. Οι απόγονοι των σφαγέων μας μας θέλουν υπόδουλους. Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Η νίκη θα είναι δικιά μας γιατί έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας.Οι Γερμανοί αυτή η απαίσια ράτσα θα ηττηθούν και πάλι. Ας σηκώσουμε ψηλά τα φλάμπουρα του αγώνα. Οι λαοί της Ευρώπης θα είναι στο πλευρό μας.Καλή λευτεριά. Σχολιο.- Δυνατα απεναντι στους αθλιους εκβιαστες της Ελλαδας. Οχι στα αθλια σχεδια του ξεπουληματος της χωρας, μας χρωστανε δεν τους χρωσταμε. Σχολιο.- ο λογος για να κατεβεις ειναι 1)η κλοπη των υπολοιπων 300 εκ ανθρωπων της Ευρωπης για να πληρωθουν οι ζημιες των γαλλογερμανικων τραπεζων με το χρεος πανω στις δικες μας πλατες 2)να δωσεις ενα μηνυμα επιτελους σε αυτα τα 300 εκ ανθρωπων οτι παραπληροφορουνται συνεχως για το ποιος ειναι ο θυτης και ποιος ειναι το θυμα σε αυτην την ιστορια Σχολιο.- Ολοι στους δρομους!!Δεν δεχομαστε εκβιασμους... Σχολιο.- Εγώ θα πάω. Και σήμερα, και στις 15/2 που ανεβαίνουν επάνω για το eurogroup. Μπορεί να μην εμπιστεύομαι 100% την Ελληνική κυβέρνηση αλλά αν πάνε να κάνουν έστω και κάτι καλό, θα τους στηρίξω όπως μπορώ. Πλέον διακυβεύεται η ίδια η ελευθερία μας και πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι. Αν είναι δυνατόν να βγαίνει αξιωματούχος γερμανός και να λέει να πάρει πίσω τις εξαγγελίες της η νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση και να υποταχθεί. Και αν είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας που θέλει να λέγεται Έλληνας και να μη νοιώθει οργή γι' αυτή τη συμπεριφορά των φίλων μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκληρή απάντηση Καμμένου στη Γερμανίδα ομόλογό του
Απάντηση στην υπουργό Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία υποστήριξε σε συνέντευξή της ότι η Ελλάδα με την προσέγγιση στη Ρωσία ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ έδωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Αυτές οι κινήσεις πρόσθεσε ο υπουργός «υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία» κατέληξε ο υπουργός.
Θυμίζουμε ότι η Γερμανίδα υπουργός, σε συνέντευξή στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε»
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 16:37
Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν χρήστες του Facebook, διαμηνύοντας: «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε». «Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό» αναφέρεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook και τονίζεται: «Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει». «Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά» επισημαίνουν και, καταλήγοντας, υπογραμμίζουν: «Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί ισλαμοφασιστες από την ανταπαντηση
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 16:11
Τουλάχιστον 35 ισλαμοφασιστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επιδρομές του συριακού στρατού σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστων σε απάντηση στις οβίδες που έριξαν οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι εναντίον της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. «Τουλάχιστον 35 ισλαμοφασιστες, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε περισσότερες από τριάντα επιδρομές εναντίον του Ντούμα, του Ερμπίν, του Κάφαρ Μπάτνα και του Άιν Τάρμα», τέσσερα προάστια της επαρχίας της Ανατολικής Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Αποικιακο παρατηρητήριο. Παράλληλα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση με οβίδες που σημειώθηκε νωρίτερα σε κατοικημένες περιοχές της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ισλαμοφασιστικός Στρατός, η συμμορια που εδρεύει στην περιοχή Ανατολική Γούτα, ευθύνεται για την επίθεση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα: Απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας η αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 15:58
Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα θεωρήσει ενδεχόμενη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να προμηθεύσουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία, ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς την Πέμπτη. Ο Λουκασέβιτς έκανε το σχόλιο αυτό αναφερόμενος στις εκκλήσεις του Κιέβου προς τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν στην Ουκρανία όπλα ώστε ο ουκρανικός στρατός να αντιμετωπίσει τους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι προελαύνουν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε ακόμη το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί όπλα τα οποία έχουν αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό των όπλων μαζικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία. Ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς είπε ότι η πιθανή παράδοση αμερικανικών θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο θα επιφέρει «κολοσσιαία ζημιά» στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ. Η απόφαση της Ουάσινγκτον μπορεί «να προκαλέσει μια κολοσσιαία ζημιά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις», υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιορδανία: Αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 17:23
Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ιορδανία, έπειτα από την αποτρόπαια εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου, Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, από τους ακραίους ισλαμιστές, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Ο νεαρός Ιορδανός θανατώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο, αφού οι τζιχαντιστές τον έκλεισαν σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησαν. Σημιεώνεται ότι, όπως δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail, οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών στη Συρία παρακολούθησαν σε μεγάλες οθόνες την τρομακτική εκτέλεση του άτυχου άντρα και ζητοκραύγασαν κατά τον θάνατό του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές ζήτησαν από τους οπαδούς τους μέσα από το Twitter και μέσω του hashtag #SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig (προτείνετε-έναν-τρόπο-για-να-σκοτώσουμε-το-ιορδανικό-γουρούνι) τις «προτάσεις» τους για την εκτέλεση του νεαρού πιλότου! Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Χαλιφάτο ζητούσε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του να αποφυλακιστεί η βομβίστρια Σαντζίντα αλ-Ρισάουι, η οποία κρατείτο σε φυλακές της Ιορδανίας και εκτλέστηκε ως αντίποινα για την εκτέλεση του αλ-Κασάεσμπεχ. Την Τετάρτη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δεσμεύθηκε να διεξαγάγει έναν «ανελέητο πόλεμο» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο ίδιο το έδαφος που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση, ανέφερε η ιορδανική κρατική τηλεόραση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα καλεί Τσίπρα
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 15:45
Στις 9 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό, προσκάλεσε στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι κ.κ. Τσίπρας και Πούτιν συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream. Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για τη θέση μας στο ΝΑΤΟ»
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 14:46
«Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι, όχι μόνο ανεπίτρεπτες, αλλά και εκβιαστικές» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την εκτίμηση της Γερμανίδας ομολόγου του Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι η Ελλάδα βάζει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία. «Υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε. Ο κ. Καμμένος αφού υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής» παρατήρησε ότι «πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει τη Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με τη Ρωσία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση, με κόκκινες και ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν, πραγματοποιήθηκε και στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την πολιτική της λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες της Ε.Ε. και τους εκβιασμούς που ασκούνται προς την ελληνική κυβέρνηση, και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας τους εκβιάσουμε λοιπόν και εμείς. Ούτε Ευρώ στην Γερμανία!
Αν η Γερμανία μας εκβιάζει γιατί δεν την εκβιάζουμε και εμείς; Από σήμερα κανείς σε κατάστημα γερμανικών συμφερόντων κανένας να μην αγοράσει γερμανικό προϊόν. Έτσι απλά…
ΣΧΟΛΙΟ.- ΑΑΑΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ LIDL XAMOS ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ MENTIA MARKT K.Λ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πλήθος κόσμου έχει καταφτάσει στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να συμμετάσχει στη συγκέντρωση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, που διοργανώθηκε μέσω facebook.
Πρόκειται για ανθρώπους κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε από τα social media, με κεντρικό σύνθημα "Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε". Λόγω της κινητοποίησης κλειστή είναι για τα οχήματα αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας. Είναι η πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να υπάρχουν τα γνωστά κάγκελα μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη..." "Δεν εκβιαζόμαστε” φωνάζουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα
- Εικόνες "Αγανακτισμένων" έξω από τη Βουλή - Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άτομα - Η κινητοποίηση οργανώθηκε αυθόρμητα μέσω του Facebook - Διαδηλώτρια πήγε με το μωρό της στη συγκέντρωση! Τα μηνύματα που στέλνουν σε Σόιμπλε και Μέρκελ Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει την πλατεία Συντάγματος, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ, που διοργανώθηκε μέσω facebook.
Πρόκειται για ανθρώπους κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε από τα social media, με κεντρικό σύνθημα "Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε". Η κινητοποίηση θυμίζει εποχή "Αγανακτισμένων", όταν χιλιάδες κόσμου γέμιζαν την πλατεία Συντάγματος, με άλλο βέβαια πνεύμα, αφού αυτή τη φορά οι συγκεντρωμένοι τάσσονται υπερ της κυβέρνησης Αναμεσα στους διαδηλωτές ξεχώρισε μία μητέρα, η οποία έχει πάει στη συγκέντρωση μαζί με το μωρό της! "Δεν σας φοβόμαστε", γράφει το πλακάτ που κρατάει μία διαδηλώτρια και το οποίο απευθύνεται σε Σόιμπλε και Μέρκελ. Μεταξύ των διαδηλωτών είναι απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ.
Λόγω της κινητοποίησης κλειστή είναι για τα οχήματα οι δρόμοι μπροστα στη Βουλη. Κλειστή η Αμαλίας Εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
Πολυπληθεις συγκεντρωσεις εγιναν και στην Θεσσαλονικη στην Πατρα και στο Ηρακλειο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν ο Σόιμπλε κατάπιε στην γλώσσα του
Αναμενόμενα ήταν τα όσα ακούσαμε στην κοινή συνέντευξη Σόιμπλε – Βαρουφάκη. Η μοναδική στιγμή αμηχανίας του Γερμανού υπουργού οικονομικών προήλθε από την πολύ εύστοχη ερώτηση που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος του Mega και της εφημερίδας των Συντακτών Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, κάνοντας στην κυριολεξία τον Γερμανό αξιωματούχο να καταπιεί την γλώσσα του. Πιο συγκεκριμένα και ενώ ο Σόιμπλε είχε παρουσιαστεί υπέρμαχος στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα λέγοντας μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να στείλει 500 «ειδικούς» στην χώρα μας για να την καταπολεμήσει, ήρθε η ερώτηση του δημοσιογράφου για να τον κάνει να χάσει τα λόγια του.
«Κύριε Σόιμπλε μιλάτε συχνά για διαφθορά στην Ελλάδα. Στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκεται μια γερμανική εταιρεία. Και αναφέρω μόνο την περίπτωση της Ζήμενς του κ. Χριστοφοράκου. Πώς το σχολιάζετε;» ήταν η ερώτηση του Θ. Μπαλασόπουλου. Και η απάντηση του Σόιμπλε … άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε … Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε επί της ουσίας και απλά είπε νευριασμένος "εμείς κοιτάμε τα του οίκου μας"......." Και επειδή δεν έχουμε μνήμη ραδικιού να θυμίσουμε κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Σόιμπλε. Ότι δηλαδή ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζήμενς, Σίκατσεκ, έχει καταθέσει στην γερμανική δικαιοσύνη ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Χριστοφοράκου – Ζήμενς στην χώρα μας, εφημερίδα υπεράνω πάσης υποψίας για... αντιπολιτευτική διάθεση τότε –τα «Νέα»- είχαν γράψει: "Η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου απειλεί ξανά τον πολιτικό κόσμο της χώρας με τα CD στα οποία όπως υποστηρίζει έχει καταχωρίσει όλες τις λεπτομέρειες και τις αποδείξεις για τα «δωράκια» του προς 153 βουλευτές και 12 πρώην και νυν υπουργούς. Για την ώρα τα στοιχεία αυτά μένουν καλά κλειδωμένα σε 2 συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου, αφήνουν να διαρρεύσει οι Γερμανοί συνήγοροι του, που από την άλλη πλευρά παίζουν το παιχνίδι της βόμβας που είναι έτοιμη να απασφαλιστεί με την πρώτη «στραβή»".. Στο ίδιο μήκος κύματος και το περιοδικό «Επίκαιρα» κυκλοφόρησε με κύριο άρθρο που το τιτλοφορούσε «Η Μέρκελ γνώριζε και εκβιάζει την Ελλάδα».
Το ότι με την συγκάλυψη της Γερμανικής κυβέρνησης οι πολυεθνικές εταιρείες λάδωναν το αστικό προσωπικό της χώρας μας για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες τους το ξέρουν και οι πέτρες. Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι: Αλλά και η εξέλιξη που είχε η ιστορία με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο, τι μας δείχνει; Ότι αφού έκανε την βρόμικη δουλειά. στην χώρα μας, «μιλημένα – συμφωνημένα» με το ντόπιο αστικό κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό, την πούλεψε από την Ελλάδα για να συνεχίσει τις επικερδείς μπίζνες του στην Γερμανία. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Χριστοφοράκος σε συνέντευξη που έχει δώσει σε ελληνική Κυριακάτικη εφημερίδα. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Χριστοφοράκος μας λέει ότι έχει «πολλούς και καλούς φίλους όχι μόνο στο Μόναχο αλλά σε όλη τη Γερμανία λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας» καθώς και ότι είναι περιζήτητος σαν «σύμβουλος Γερμανικών επιχειρήσεων». Φυσικά για τον Σόιμπλε αυτά είναι ψιλά γράμματα. Απάγγειλε την κασέτα του όπως είχε υποχρέωση και δυστυχώς ο Βαρουφάκης .. του έδειξε κατανόηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Το Ευρώ απελευθερώνει»
Γεια σου πιτσιρίκο. Σήμερα διέρρευσε από το Reuters ένα κείμενο της γερμανικής κυβέρνησης πο,υ ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει από τον Τσίπρα να γίνει προσκυνημένο σκουλήκι όπως ο Σαμαράς. Διαβάζω επίσης τις δηλώσεις που κάνουν διάφοροι τριμάλακες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας σχετικά με την ιερή και ηθική υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση των Ελλήνων να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των δοσίλογων και να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους. Πέρα από την φυσιολογική αηδία που αισθάνεσαι όταν ακούς τους δολοφόνους των λαών της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης να μιλούν για ηθική, θα ήθελα να γράψω όσα θα επιθυμούσε η ψυχή μου να ακούσει από την ελληνική αντιπροσωπεία στο επόμενο eurogroup.
Θα ήθελα να ρωτήσουν τα δημοκρατικά καμάρια της Ευρώπης αν η μετά-ναζιστική Γερμανία το 1953 είχε κανένα ηθικό δικαίωμα να ζητήσει διαγραφή των χρεών της κι αν όχι για ποιο λόγο της χαρίσανε τα χρέη. Λυπηθήκανε τους πεινασμένους ναζί; Θα ήθελα να ρωτήσουν τον τριμάλακα της Γαλλίας αν πιστεύει ότι η χώρα του θα είχε σήμερα άλλη αξία από εκείνη του γαιδουρομούλαρου που σέρνει το γαλλογερμανικό άξονα της ευρωπαϊκής δυστυχίας, αν οι Αγγλοαμερικανοί είχαν δεχτεί στην διάσκεψη της Καζαμπλάνκα την άποψη του Ντε Γκωλ που ζητούσε την οριστική και αμετάκλητη διάλυση της Γερμανίας σε 5 ή 6 χωριστά κρατίδια. Θα ήθελα να ρωτήσουν τους βρικόλακες της ΕΕ αν η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης είναι το κοινό νόμισμα των τραπεζιτών. Θα ήθελα να τους ρωτήσουν αν στις δημοκρατικές τους αρχές περιλαμβάνεται και ο ωμός εκβιασμός της στέρησης των βασικών για την επιβίωση ενός λαού. Θα ήθελα μόλις σηκωθεί από την θέση της η χοντροπουτάνα και κουνήσει το δάκτυλο της προς την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ζητώντας την πιστή εφαρμογή των συμφωνιών ακόμα κι αν πεθαίνει ο ελληνικός λαός μέρα με την μέρα χωρίς την παραμικρή ελπίδα, να σηκωθεί ο Τσίπρας, να της πει «άντε γαμήσου κυρά μου» και να φύγει. Θα ήθελα πριν από όλα η απάντηση στο κείμενο των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών να μην ήταν οι διαρροές για την δυσαρέσκεια από το Μαξίμου αλλά η απόφαση για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ. Θα ήθελα στην θέση του Τσακαλώτου να τους στέλναμε τον Κώστα Λαπαβίτσα. Τέλος, να πω κάτι και στους συν-Έλληνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και φοβούνται:
Τι φοβάστε μωρέ;
Δεκάδες σπουδαίοι οικονομολόγοι σε ολόκληρο τον δυτικό και βαθιά καπιταλιστικό κόσμο δείχνουν την λύση της δραχμής σαν την καλύτερη για την χώρα μας. Όλοι προβλέπουν πως η Ελλάδα θα ανθίσει μετά από 2 ή 3 χρόνια. Θα ανοίξουν δουλειές, θα μειωθούν οι εισαγωγές και θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα αναδιαμορφωθεί (αναγκαστικά) και η δημόσια διοίκηση. Επίσης θα ξεφορτωθούμε τα λαμόγια και τους προδότες και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αλλά κι αυτά να μην συμβούν, θα τρώμε στο τέλος-τέλος τα δικά μας τα σκατά και όχι τα σκατά των Γερμανών. Στο Άουσβιτς σκοτώσανε 6 εκατομμύρια ανθρώπους. Από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης μόνο χίλιοι επιζήσανε. Ένας από τους επιζώντες είπε πως έμεινε ζωντανός μόνο και μόνο επειδή ήθελε πολύ να εκδικηθεί για το κακό που του κάνανε. Πέθανε χωρίς να μπορέσει να πάρει την εκδίκηση που ονειρευότανε. Αν ζούσε σήμερα, θα μας έλεγε πιθανά το εξής: Εκεί που σας πάνε, κάθε ευρώ που σας έχουν αφήσει στην τσέπη, μόλις το τρένο σταματήσει θα σας το πάρουνε. Ξυπνήστε! Δυνάστες είναι δεν είναι εταίροι και σύμμαχοι. Βαθιά μέσα τους τρέμουν από τον φόβο μήπως και φύγουμε από το καταραμένο ευρώ τους για αυτό απειλούν με τον τρόπο που το έκαναν κι οι ναζί παππούδες τους. Στο τέλος όμως τα ίδια θα πάθουνε. No Pasaran!
Φιλιά πολλά από την Εσπερία Ηλίας
Υ.Γ.1 Ευχαριστώ για την συμβουλή που έδωσες για τον φόβο του άλλου. Πολύτιμη! Υ.Γ.2 Αν ναυαγήσουν οι συνομιλίες, θα έπρεπε ο Τσίπρας να περάσει όλους τους νόμους που δεν γουστάρει η Μέρκελ και μετά να προκηρύξει νέες εκλογές! Να αρχίσει ξανά το κωλοσφύξιμο των αγορών και των ομολόγων. Να δούμε και τι θα λένε τα καθάρματα της «Ν-Δούλας της Μέρκελ» κατά την διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου. Κι αν έβγαιναν ξανά κυβέρνηση να έβλεπα πως θα επιβάλανε – φτου κι από την αρχή – τις προσταγές της αφεντικίνας τους.
(Αγαπητέ Ηλία, respect! Εγώ ξέρω πως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε φοβούνται πιο πολύ. Ελπίζω να το ξέρουν και ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη. Να είσαι καλά.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρούγκμαν: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ … ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω μπροστά στη Μέρκελ
Ο διάσημος οικονομολόγος βάζει δύο στοιχήματα: αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και επιβιώσει από 1-2 χρόνια μεγάλων αναταραχών θα συμπαρασύρει σε έξοδο κι άλλες χώρες του Νότου και δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω μπροστά στη Μέρκελ που ακολουθεί τακτική… Κορλεόνε! Την πεποίθησή του πως η σχέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη και δη τη Γερμανία δεν πρόκειται να είναι εύκολη καταθέτει ο διάσημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ο Αμερικανός “σοφός”, που από μακρού χρόνου έχει τοποθετηθεί επικριτικά εναντίον της γερμανικής οικονομικής συνταγής, της “ορθοδοξίας της λιτότητας”, εμφανίζεται έτοιμος να βάλει δύο σημαντικά στοιχήματα για την περαιτέρω πορεία της “δύσκολης” διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Μέρκελ. Στο σχετικό άρθρο του στην εφημερίδα New York Times, o κ. Κρούγκμαν θέτει δύο στοιχήματα: το πρώτο, στο οποίο υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και επιβιώσει από 1-2 χρόνια μεγάλων αναταραχών θα συμπαρασύρει σε έξοδο κι άλλες χώρες του Νότου και το δεύτερο, στο οποίο διατείνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω μπροστά στη Μέρκελ που ακολουθεί τακτική… Κορλεόνε! Αναλυτικότερα το άρθρο του έχει ως εξής: Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι αγορές κρίνουν ότι ο κίνδυνος της μη επίτευξης συμφωνίας και η άτακτη κατάρρευση της μέχρι σήμερα διαδικασίας είναι υψηλός. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι μπορούμε για τα στοιχήματα και τα πραγματικά συμφέροντα προκειμένου να μην σκοντάψει κανείς και επέλθει μια καταστροφή που γίνεται και πρέπει να αποφευχθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία σχετικά με το πού βρισκόμαστε.
1. Δεν συζητάμε για το αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει το χρέος της. Όπως προσπάθησα να εξηγήσω και πριν μερικές ημέρες το ύψος και το νούμερο του ελληνικού χρέους είναι λίγο-πολύ χωρίς σημασία. Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο από αυτό θα μεταφέρει στους πιστωτές της μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων – και ναι, σε αυτή την χρονική στιγμή αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι πιστωτές να προσφέρουν περισσότερους πόρους στην Ελλάδα. 2. Αν η Ελλάδα τηρούσε πλήρως τους όρους του προηγούμενου προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είχε πληρώσει περίπου το 20% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Για αυτό το ποσό μιλάμε. Από τη σκοπιά των πιστωτών είναι ασήμαντο. Από τη σκοπιά της Ελλάδας ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας. Η διαφορά μεταξύ ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ και, ας πούμε, του 1,5% του ΑΕΠ για την ελληνική οικονομία και την ευημερία των πολιτών της είναι τεράστιο. Ο μόνος λόγος για τους πιστωτές να τηρήσουν σκληρή στάση θα ήταν για να καταστήσουν την Ελλάδα παράδειγμα και να αποθαρρύνουν άλλους οφειλέτες από το να προσπαθήσουν μια αντίστοιχη διαπραγμάτευση για ανακούφιση. 3. Αν οι πιστωτές κρατήσουν σκληρή γραμμή, ο μοχλός πίεσής τους δεν θα είναι η άρνηση νέων δανείων προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την Ελλάδα να τρέχει με ένα πρωτογενές πλεόνασμα όλα τα νέα δάνεια θα πάνε στην αποπληρωμή κεφαλαίων και τόκων των παλαιών δανείων και κάτι λιγότερο από το τίποτα θα φτάσει στους Έλληνες. Υπήρξε μια μέτρια de facto βοήθεια προς την Ελλάδα την περίοδο 2010-2012 αλλά τώρα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται. 4. Αντιθέτως, η εξουσία των πιστωτών στην Ελλάδα έρχεται μέσω της δυνατότητάς τους να συντρίψουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη δυνατότητά του να δανείζεται σε ώρες ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αν διακοπεί αυτή τη στήριξη, η Ελλάδα θα υποστεί τραπεζική κατάρρευση. Ναι λοιπόν, οι πιστωτές έχουν ένα ισχυρό όπλο να χρησιμοποιήσουν απέναντι σε μια απείθαρχη Ελλάδα. Αλλά στα αλήθεια, θέλουν να το κάνουν αυτό; Σε μια ένωση που υποτίθεται ότι διαπνέεται από τα δημοκρατικά ιδεώδη; Στην πραγματικότητα θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ΕΚΤ, που σίγουρα αντιλαμβάνεται τους κινδύνους, είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, θα περίμενα τον Ντράγκι να κάνει κάποια δήλωση προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές ότι η διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 5. Αν αφήσουμε έξω τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, οι επιπτώσεις ενός σκληρού παιχνιδιού με την Ελλάδα για τις τράπεζες θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αποδειχτούν τεράστιες. Μέχρι τώρα το ευρώ έχει αποδειχτεί πολύ ανθεκτικό, σε μεγάλο βαθμό, όπως τόνισε και ο Barry Eichengreen, εξαιτίας του ότι αν μια χώρα απλά υπαινισσόταν ότι θα φύγει από το ευρώ θα αντιμετώπιζε την μητέρα όλων των bank-run. Αλλά, όπως φοβόμουν πριν από λίγο καιρό, αυτό το επιχείρημα καθίσταται άνευ σημασίας αν το τραπεζικό σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (GREXIT), η οποία έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα προβλεφθεί χωρίς να έχει γίνει, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση αφαιρώντας το δίχτυ ασφαλείας των ελληνικών τραπεζών. 6. Και αν η Ελλάδα αφήσει πραγματικά το ευρώ, αν αποδειχτεί δηλαδή ότι το ενιαίο νόμισμα δεν είναι μη αναστρέψιμο, πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό δεν θα γίνει μεταδοτικό; Θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα; 7. Ειδικότερα σκεφτείτε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ και στη συνέχεια καταφέρει να βρει το βηματισμό της, μετά από πιθανότατα 1-2 χαοτικά χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να το αποτρέψει αυτό αν σκόπιμα υπονόμευε την ελληνική μετα-ευρώ οικονομία. Αλλά αυτό θα ήταν άλλη μια προδοσία των ευρωπαϊκών αρχών. 8. Επί του παρόντος η Γερμανία μιλάει σαν αν πρόκειται να ακολουθήσει τη στρατηγική του Michael Corleone. Αλλά στα αλήθεια πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε -ή και θα μπορούσε- να υποχωρήσει με την ουρά του κάτω από τα σκέλια αμέσως μόλις κέρδισε μια δραματική εκλογική νίκη; Ξανά, θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα; Ο Daniel Davies μας λέει ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες που χαράζουν την πολιτική δεν είναι ηλίθιοι», λένε πάντως ηλίθια πράγματα, μιλώντας ακόμα για επέκταση της λιτότητας και αντιμετωπίζοντας ακόμα το χρέος ως ένα καθαρά ηθικό ζήτημα. Μπορούν να γίνουν ρεαλιστές και να αποδεχτούν ότι δεν γίνεται να βγάλεις αίμα από μια πέτρα, ούτε ακόμα και με 4,5% ανάπτυξης, προκειμένου να αποτρέψουν την γενική καταστροφή;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xαστούκι που ακούστηκε μέχρι τον ... καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ, έριξε στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις δηλώσεις της ότι "η Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ". "Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής" τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: "Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές". Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το Βερολίνο, ο Ελληνας υπουργός έθεσε ζήτημα υπονόμευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν καθώς με τις δηλώσεις της "Yπονομεύει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ". "Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία" καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος απαντώντας στο σχόλιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας ενέχει ρίσκο για τη χώρα μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του επικοινωνιακού του επιτελείου, το ευρώ κάθε άλλο απλά ισχυρό νόμισμα είναι. Το ευρώ έχει κληρονομήσει όλα τα προβλήματα του Γερμανικού μάρκου, το οποίο αντικατέστησε. Με ένα μυθικά δυσθεώρητο Γερμανικό χρέος το οποίο πρέπει να εξυπηρετείται, με άμεση εξάρτηση από την Αμερικανική χρηματοδότηση, με απόλυτη σύνδεση με την Κίνα ως πεδίο παραγωγής, το ευρώ είναι σε ξύλινα πόδια, τα οποία είναι κυρίως στον Νότο, στις χώρες που η ΕΚΤ λεηλατεί για νασυντηρήσει της σπασμένη της τερατογένεση. Το Γερμανικό νόμισμα που βαφτίστηκε ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς κατάργηση της δημοκρατίας στην ήπειρό μας, χωρίς ξεπούλημα όλως των υποδομών των στρατηγικά ευάλωτων κρατών, χωρίς την πολιτιστική και εργασιακή οπισθοδρόμηση κατά πολλές δεκαετίες. Το ευρώ δεν υπάρχει χωρίς ΔΝΤ, που είναι κυρίως Αμερικανικά και Κινεζικά χρήματα. Το ευρώ πεθαίνει, προσπαθώντας να πεθάνει εμάς. Μετά την κατάργηση του κανόνα χρυσού, η αξία του νομίσματος αντιπροσωπεύει αποκλειστικά την δυναμική της οικονομίας του εκδότη. Στην δική του περίπτωση, αντιπροσωπεύει την δυναμική των Γερμανών να καταληστεύουν και να καταδυναστεύουν ολόκληρη την Ευρώπη. Ας το τελειώσουμε, ας του δώσουμε την χαριστική. Μόνο κακές αναμνήσεις και δεινά μας έχει προσφέρει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με εντολή Καμμένου το ΜΗΧΑΝΙΚΟ στην άμεση αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Ήπειρο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τις ζημιές από την βροχόπτωση και την κατάρρευση των γεφυριών της Πλάκας και του Κομποτίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι... έχει δώσει εντολή δια του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά για την πλήρη υποστήριξη με μηχανήματα μηχανικού του ΓΕΣ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οπως γραφουν ολες οι φασιστικες και ναζιστικες ιστοσελιδες. Αν αληθευει, προκειται για καραμπινατη λογοκρισια του Καμμενου απεναντι στον Ζουραρη.
“Κάτσε κάτω!” Γιατί ο Π.Καμμένος δεν επέτρεψε στον Ζουράρι να σηκωθεί στον πολιτικό όρκο;
Όσοι ηθελαν ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Εκτός από έναν! Όποιος ήθελε ορκιζόταν με θρησκευτικό (όπως η Λιάνα Κανέλλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής που πήγαν κόντρα στους συναδέλφους τους από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) όποιος ήθελε με πολιτικό. Χμ, όχι όποιος ήθελε… Στα έδρανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε κάτι που προκάλεσε αίσθηση. Ο Κώστας Ζουράρις προσπάθησε δύο φορές να σηκωθεί από το έδρανό του για να δώσει και πολιτικό όρκο, αλλά και τις δύο φορές ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μαζί με τη Μαρία Κόλια Τσαρουχά του συνέστησαν να καθίσει, κάτι που έκανε! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ 15 από αυτούς, ανάμεσα τους οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Μάρδας, ορκίστηκαν και στο Ευαγγέλιο. Πολιτικό όρκο έδωσαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Ποταμιού μαζί με τους περίπου μισούς βουλευτές του. Οι βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑνΕλ μαζί με ορισμένους βουλευτές από το Ποτάμι, έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Επίσης, οι δύο από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ορκίστηκε στο Κοράνι. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης, Γιάννης Τσιρώνης και Ράνια Αντωνοπούλου ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που έκαναν τον σταυρό τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού από την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής, όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ισπανία δημεύουν σπίτια και πετάνε στο δρόμο οικογένειες... Στην Βενεζουέλα κατασκευάζουν και δίνουν ΔΩΡΕΑΝ εργατικές κατοικίες στο λαό... Όμως, στην Ισπανία έχουν... κατορθώσει να μείνουν στο ευρώ!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ σε σχολεία της Αθήνας: Υπάρχουν παιδιά που έχουν να φάνε δύο μέρες!
Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων - ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ - έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα... συσσίτια του δήμου. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια. Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α' Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία. Οι δυο εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν, ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», ενώ ο κ. Μαριόλης αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες». Κατά την περσινή σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε παιδιά σχολείων, ενώ - όπως είπε ο κ. Μαριόλης - τη φετινή χρονιά τα αιτήματα αυξήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 600. Όπως εξήγησε, τα αιτήματα συμπληρώνονται από τους διευθυντές των σχολείων -οπότε δεν τίθεται θέμα μη αξιοπιστίας τους- και ο αριθμός τους είναι σταθερά αυξητικός.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου- έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνες για την κατάσταση αποδόθηκαν από τον κ. Καμίνη σε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση». Όπως σημείωσε στο ΑΜΠΕ η αντιδήμαρχος για το Παιδί και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου, οι διεθνείς διαγωνισμοί και οι υψηλές εγγυητικές επιστολές που αυτοί προϋποθέτουν έχουν ως συνέπεια να εξαιρείται από τους διαγωνισμούς ένας μεγάλος αριθμός προμηθευτών και να δημιουργούνται έντονες διαμάχες μεταξύ των λίγων προμηθευτών που πληρούν τα κριτήρια. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς διαγωνισμοί στερούν τη δυνατότητα επιμερισμού -που θεωρείται κατάτμηση- και μοιραία στερείται η δυνατότητα ευελιξίας μεταξύ προμηθευτών.
Η διαδικασία, που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, οδήγησε τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σοφιανό να σημειώσει: «Μπορεί να φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις οδηγίες για τους διεθνείς διαγωνισμούς, στα σχολεία μας όμως έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού. Δεν παρέχουμε ό,τι διαφημίζετε». Ο κ. Καμίνης σημείωσε, ότι οι μερίδες φαγητού στα σχολεία ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχές το 2012 με 200 μερίδες, που το 2013 αυξήθηκαν στις 500 μερίδες και έφθασαν το 2014 στις 1.200 μερίδες. Η κ. Ηλιοπούλου σημείωσε στο ΑΠΕ, ότι ο δήμος θα μπορούσε να αποκεντρώσει τα συσσίτια στα δημοτικά διαμερίσματα με τη δημιουργία τραπεζαριών. Το ίδιο το Δημοτικό Βρεφοκομείο, εάν αύξαινε τα μαγειρεία από τρία σε τέσσερα και εφόσον «το υπουργείο Παιδείας βάλει κι αυτό το χέρι στην τσέπη» -σημειώσε- θα μπορούσε να σιτίζει εκτός από τους αστέγους, και όλους τους μαθητές των ολοήμερων σχολείων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάνει πλάκα ο νεοταξίτης ποτάμης! Έβαλε για εκπρόσωπο τον διευθυντή του Παπαδήμου!
Ενας γνωστός από τα (όχι και τόσο) παλιά αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Ποίος; Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσίοδρας που ήταν και υποψήφιος με τον κόμμα στην Ά Αθηνών αλλά δεν τα κατάφερε. Για να καταλάβει κανείς τι ρόλο επιτελεί ο κ Τσιόδρας αρκεί να αναφέρουμε ότι είχε είχε καταλάβει τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.