Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κυριακη 29 Μαρτιου 2015


Αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού για την μητέρα και την σύζυγο Τσάκαλου
Τι ζητούν οι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, που πραγματοποίησαν στάση. Αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους επί δύο ώρες. Μετά τις 22.30 εκτονώθηκε η ένταση
Μάρτιος 28 2015 22:47
Στάση πραγματοποίησαν οι κρατούμενοι της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, η οποία «φιλοξενούσε» την Αγγελική Σπυροπούλου και της συζύγου του ενός και των δύο αδελφών. Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί προ εικοσαημέρου και ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκισή της και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης. "Δεν θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές" Οι φυλακισμένοι, μάλιστα, εξέδωσαν και ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Indymedia, τονίζοντας τα εξής: "Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν. Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή. Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους. Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.
Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ! ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!
Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού".
Σχολιο.- Στη δικτατορία των συνταγματαρχών, όταν ένας φυγόδικος – καταζητούμενος εχθρός του καθεστώτος έβρισκε καταφύγιο σε συγγενικό του σπίτι, ούτε οι στρατοδίκες δε διανοούνταν να ασκήσουν δίωξη ή να βάλουν φυλακή τους συγγενείς τους. Σήμερα, όμως, η δημοκρατία αποκαλύπτεται όλο και πιο φασιστική και εκδικητική. Φοράει το σιδερόφραχτο θώρακα των νόμων, για να διασφαλίσει την τυραννία της. Επιτίθεται με προφυλακίσεις συγγενών, τρομονόμους, κουκουλονόμους, διώξεις ακόμα και για πολιτικά κείμενα, υπερεξουσία δικαστών και αντιτρομοκρατικής, τηλεδίκες με δημοσιογράφους σε ρόλο εισαγγελέα, εφόδους και έρευνες σε σπίτια… Αυτό είναι το φόντο της δημοκρατικής ελευθερίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε χρόνια πριν
«Με εντολή του αρχηγού, αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου, τέθηκε σε άμεση διαθεσιμότητα ο επικεφαλής αξιωματικός της ρατσιστικής ομάδας των ένστολων, ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Κ. Χαραλαμπόπουλος, που σημειωτέον είναι και «βάτραχος», ενώ διατάχθηκε και κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για να αναζητηθούν οι ευθύνες των 36 βατραχανθρώπων, ενώ δεν αποκλείεται και η παραπομπή τους στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη». Αυτά το 2010, όταν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού φώναξαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου συνθήματα ανάλογα με αυτά που φωνάχτηκαν φέτος από βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμπόριο λευκής σαρκός και… «Λευκός Άρτος»
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα σωματεμπορίας που έχουν απασχολήσει διεθνώς τις αστυνομικές αρχές. Επικεφαλής του ο Άγγελος Γιαννακόπουλος. Μέσο ξεπλύματος των τεράστιων ποσών από τον εξαναγκασμό γυναικών να εκπορνεύονται, η αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» και η θυγατρική της «Αττικοί Φούρνοι».
Το γυναικείο κίνημα έχει θίξει εδώ και χρόνια το ζήτημα και έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των συγκεκριμένων επιχειρήσεων χωρίς αποτέλεσμα. Άλλωστε, «έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε», όπως λέει ο κάθε φρόνιμος νοικοκυραίος, δεξιός, κεντρώος και αριστερός. Αυτός ο αδιάφορος τύπος που είναι πολυάσχολος και παρόλο που ξέρει, είναι βιαστικός και θα πάρει ψωμί από εκεί που τον βολεύει καλύτερα. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε είναι των Μάνου Τσαλδάρη και Άντας Ψαρρά από την ¨Εφημερίδα των Συντακτών»: Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά», βλέπε στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; Η απάντηση είναι σαφής: Στην Ελλάδα! Το επιχειρηματικό… δαιμόνιο του Έλληνα έχει τελικά μεγάλη αποδοχή από τους θεσμούς του κράτους, ακόμη κι αν συνδέεται με τις πλέον άθλιες, απάνθρωπες και παράνομες δραστηριότητες.
Δικογραφίες Ενα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, που αποκαλύφθηκε χάρη και στις κινήσεις της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, δικάζεται εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την εξάρθρωσή του μέσα στη σιωπή, ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι, που εμφάνιζαν πλούσια εγκληματική δράση από το 2006, παρέμεναν ασύλληπτοι και καταζητούμενοι, για να τεθούν τελικά υπό κράτηση το 2008. Εν τω μεταξύ, έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Τώρα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση του 2008 (ενώ η δεύτερη υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τις 18/9/2015 έπειτα από συνεχείς αναβολές από το 2012). Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και συνεχίζεται την Τρίτη 31/3/2015. Αφορά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με αριθμό 3540/2011, που αποδίδει βαριές κακουργηματικές πράξεις στο σύνολο σχεδόν των 20 κατηγορουμένων. «Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διενεργηθείσα κύρια ανάκριση και την προηγηθείσα αυτής αστυνομική προανάκριση, και συγκεκριμένα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων, προέκυψαν τα εξής πραγματικά περιστατικά: Από έρευνες των αστυνομικών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι από το 2006 ώς τον Νοέμβριο του 2008 οι κάτωθι κατηγορούμενοι από κοινού ενεργώντας συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αδιαμφισβήτητο αρχηγό τον … και δεύτερο τη τάξει τον αδελφό του … και τον … με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων: οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση (σωματεμπορία) αλλοδαπών γυναικών (ανηλίκων και ενηλίκων, σύμφωνα με το βούλευμα), αρπαγή από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, ηθική αυτουργία, αγορά και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφίες μετά χρήσεως […] και νομιμοποίηση εσόδων από αυτήν τη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» (απόσπασμα από το παραπεμπτικό βούλευμα).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χανιά: Μαζική αντιφασιστική απάντηση
Με μεγάλη μαζική συγκέντρωση και πορεία απάντησαν χθες Σαββατο τα Χανιά στους φασίστες, που τραυμάτισαν τον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, όταν διαμαρτυρήθηκε για τις φραστικές ρατσιστικές επιθέσεις τους σε βάρος αλλοδαπών. Μήνυμα προς την κινητοποίηση έστειλε από το νοσοκομείο ο Μακρέας: Θα ήθελα μ αυτό το μήνυμα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι. Μέσα σε 2 μέρες εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς, γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μια μεριά, αλλά και της πιο έντονης και γνήσιας αγάπης από την άλλη. Σ” αυτή την περιπέτεια δε μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι κι αβοήθητοι. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στη φασιστική κτηνωδία. Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει. Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη. Ας τη δώσουμε μαζί. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Τεράστια κινητοποίηση για τις Σκουριές!
Ας μη γελαστεί κανένας να πιστέψει πως μπορεί να παίξει με τις Σκουριές και την απόφαση του κόσμου εκεί πάνω να βάλει τέλος στην καταστροφή του τόπου του. Η μεγαλειώδης κινητοποίηση του Σαββατου στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι καμιά υπαναχώρηση από προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα γίνει ανεκτή. Όσα ΜΑΤ κι αν στείλει ο Πανούσης… Ξέρουν από τέτοια οι άνθρωποι εκεί πάνω. Και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, γιατί αγωνίζονται για την ίδια τους τη ζωή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΑ: ΟΥΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 6 ΕΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΓΕΝΕΙΑΔΑ
Η Κίνα επιβεβαιώνει τη σκληρή της στάση απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, από τη στιγμη που καταλαβε ότι οι ισλαμοφασιστες είναι οργανα των ΗΠΑ και πληρωνονται από την CIA για να κανουν δολοφονιες. Αυτή τη φορά με την επιβολή κάθειρξης έξι ετών σε ένα άνδρα επειδή άφησε γενειάδα. Δικαστήριο της μουσουλμανικής περιοχής Σιντζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, με αιτιολογικό την «πρόκληση ταραχών» καταδίκασε τον άνδρα ενώ παράλληλα η σύζυγός του θα εκτίσει διετή ποινή φυλάκισης επειδή φορούσε μπούργκα. Οι πληροφορίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Νεολαίας της Κίνας. Οι αρχές του Σιντζιάνγκ εδώ και έναν χρόνο έχουν εξαπολύσει μια ευρεία εκστρατεία για να αποτρέψουν τους άνδρες να αφήνουν γένεια και τις γυναίκες να φορούν μπούρκα, καθώς η πρακτικές αυτές συνδέονται με εξτρεμιστικές αντιλήψεις. Η εκστρατεία αυτή, που φέρει τον τίτλο "Στόχος Ομορφιά", ενθαρρύνει κυρίως τις γυναίκες να κυκλοφορούν με ακάλυπτο το κεφάλι και να μην φορούν μαντίλες όπως συνηθίζουν οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι της περιοχής. Οι αρχές είχαν "επιπλήξει" πολλές φορές το ζευγάρι από το Κασγκάρ. Τελικά τους συνέλαβαν και τους άσκησαν δίωξη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ
Απάντηση στον Τούρκο υπουργό Άμυνας για τις δηλώσεις του περί «παράνομης κατοχής από την Ελλάδα 16 νησιών», έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται ουδεμία αμφισβήτηση σχετικά με το καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Αναλυτικότερα η απάντηση του Εκπροσώπου ΥΠΕΞ: «Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DER SPIEGEL: Ο ΡΑΙΦ ΜΠΑΝΤΑΟΥΙ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙΣ
Ως «θαύμα» θεωρεί ο σαουδάραβας μπλόγκερ, Ράιφ Μπαντάουι, το γεγονός ότι επέζησε των 50 μαστιγώσεων στις οποίες είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για προσβολή του Ισλάμ, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσίευσε το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ο Μπαντάουι συνελήφθη το 2012 για αδικήματα που περιελάμβαναν προσβολή του Ισλάμ, αδικήματα στο διαδίκτυο και ανυπακοή προς τον πατέρα του, κάτι που θεωρείται έγκλημα στη Σαουδική Αραβία. Ο 30χρονος μπλόγκερ καταδικάστηκε πέρυσι σε 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ του υπεβλήθη πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ριάλ (περίπου 244.000 ευρώ). Επιπρόσθετα της ποινής ήταν και 1.000 μαστιγώσεις. Σε σχόλιά του στο περιοδικό ο Μπαντάουι ανακάλεσε στη μνήμη του το περιστατικό της δημόσιας μαστίγωσής του λέγοντας ότι περιβαλλόταν από ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε «Αλλάχ Ακμπάρ», (ο Θεός είναι μεγάλος), σύμφωνα με το Der Spiegel. «Βίωσα αυτά τα απάνθρωπα δεινά επειδή απλά εξέφρασα τη γνώμη μου», αναφέρεται στο άρθρο που επικαλείται δηλώσεις του μπλόγκερ. «Η κατάσταση της υγείας του είναι κακή», είχε δηλώσει στο περιοδικό η σύζυγός του, Ενσάφ Χαϊντάρ, προσθέτοντας ότι ο Μπαντάουι έπασχε από υψηλή πίεση και μεγάλο στρες. Την 1η Απριλίου πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία το συγγραφικό έργο του σαουδάραβα μπλόγκερ με τίτλο «1.000 μαστιγώματα: Γιατί λέω ό,τι σκέφτομαι». Στο άρθρο του το Der Spiegel αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει κατά της δημοσίευσης του βιβλίου, διότι θα μπορούσε να θέσει τη ζωή του Μπαντάουι σε κίνδυνο, κάτι που διαψεύδει τόσο το Βερολίνο όσο και ο εκδότης του. Ένας Γερμανός διπλωμάτης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο μπλόγκερ είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει στη Γερμανία ό,τι θέλει, ωστόσο πρόσθεσε: «Το υπουργείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποιες θα είναι οι συνέπειες της δημοσίευσης για τον ίδιο». Τόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν κάνει έκκληση στο Ριάντ να αναιρέσει την ποινή των 1.000 μαστιγώσεων. Ο Μπαντάουι έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής 3 φορές τις περαιτέρω μαστιγώσεις εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει αναγάγει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω νέων μέτρων στον τομέα της Υγείας, εστίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους θα καθορίζεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο την ελάφρυνση των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ «εξετάζονται ήδη οι τεχνικές λεπτομέρειες». «Επεξεργαζόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η συμμετοχή του κόσμου στα φάρμακα. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, ο κ. Κουρουμπλής άσκησε σκληρή κριτική στους προκατόχους του, υπογραμμίζοντας ότι «Η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια έφθασε από το 12% στο 34% και ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την επιλογή να μεταφέρουν το κόστος αυτό στη φαρμακοβιομηχανία μέσω clawback. Το φορτώσανε όμως στον κόσμο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. «Να φορολογηθούν οι πολυεθνικές οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια παρά τους μεγάλους τζίρους δεν παρουσίαζαν κέρδη», σημείωσε. Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε μάλιστα, τέλος, σε συγκεκριμένη υπόθεση πολυεθνικής, στην οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ, ζητώντας από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να κάνουν το καθήκον τους ώστε να εισπραχθεί το ποσό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ελάτε για δουλειά στη Γερμανία"
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 21:23
ΓΕΡΝΑΕΙ ΛΕΕΙ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Με τη γενιά της πληθυσμιακής έκρηξης να ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί, η έλλειψη εργατικών χεριών στη Γερμανία προμηνύεται χρόνια- μισό εκατομμύριο μετανάστες εκτος Ε.Ε. θα χρειάζεται κάθε χρόνο την επόμενη 35ετία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης, η οποία προβλέπει δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού της χώρας. Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια οι μισοί Γερμανοί εργαζόμενοι θα γίνουν συνταξιούχοι, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Μπέρτελσμαν σε μελέτη του. Χωρίς μετανάστες, το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας ως το 2050 θα έχει συρρικνωθεί στα 29 εκατ. από τα σημερινά 45 εκατ. – μια μείωση της τάξης του 35%. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis υπολογίζει ότι το 2013 περίπου 429.000 μετανάστες ήρθαν στη χώρα και έως 470.000 το 2014. Μόνο 25.000 στους συνολικά 140.000 μετανάστες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασαν το 2013 στη Γερμανία ειδικά για να βρουν δουλειά. Οι περισσότεροι ήρθαν είτε για σπουδές είτε για να μείνουν με την οικογένειά τους. Άλλοι ήρθαν ως πρόσφυγες. Η μελέτη υποστηρίζει πως οι οικονομίες της Νότιας Ευρώπης αρχίζουν να βγαίνουν από την κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα εργατικά χέρια – όπως εκείνα των ανέργων του Νότου που σήμερα αναζητούν και βρίσκουν δουλειά στη Γερμανία. «H Γερμανία δεν μπορεί να βασιστεί σε περαιτέρω υψηλή μετανάστευση από την ΕΕ. Πρέπει να πάρουμε τώρα τα μέτρα που θα κάνουν τη Γερμανία ελκυστικό προορισμό για πολίτες εκτός ΕΕ» δήλωσε ο Γερκ Ντρέγκερ, μέλος του Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν. Το μέλλον της ενδοευρωπαϊκής μετανάστευσης στη Γερμανία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 70.000 άτομα ετησίως, οπότε οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να έρθουν από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ευνοήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις ως η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ.
Σχολιο.- Και γιαυτο λεει πρεπει να γεμισει ισλαμοφασιστες η Γερμανια. Εάν οι γερμανοι βιομηχανοι θεωρουν ότι υπαρχει ελλειψη εργατικων χεριων, να παρουνε τα εργοστασια τους και να τα πανε στις ισλαμοφασιστικες χωρες. Εδώ τα πανε σε άλλες χωρες τωρα, χωρις να υπαρχει ελλειψη εργατικων χεριων. Ας αφησουν την προπαγανδα από το ιστιτουτο. Η Ευρωπη δεν προκειται να γινει ισλαμοφασιστικη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βατικανό: Έκκληση πάπα Φραγκίσκου να μην ξεχνάνε τους χριστιανούς που εκδιώκονται
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, 14:15
O πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα έκκληση ενώπιον χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να μην ξεχνάνε τους χριστιανούς που εκδιώκονται, «τους μάρτυρες της σημερινής εποχής». Με την ευκαιρία της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων των καθολικών, με την οποία ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, ο ποντίφικας κάλεσε το πλήθος να σκεφθεί τους πολυάριθμους «μάρτυρες της σημερινής εποχής», «τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι χριστιανοί». «Σκεφτόμαστε επίσης την ταπείνωση και τον εξευτελισμό τα οποία υπομένουν όλοι εκείνοι που, λόγω του βίου που διάγουν πιστοί στο Ευαγγέλιο, αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις και πληρώνουν το προσωπικό τους τίμημα» είπε στα ιταλικά ο Φραγκίσκος. «Σκεφτόμαστε επίσης τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι Χριστιανοί, μάρτυρες της ίδιας τους της εποχής. Είναι τόσοι πολλοί. Αρνούνται να απαρνηθούν τον Ιησού και υπομένουν τις ύβρεις και κάθε πλήγμα με αξιοπρέπεια» τόνισε ο ίδιος. Ο 78χρονος ποντίφικας από την Αργεντινή έχει κατά καιρούς εκφράσει την ανησυχία του μπροστά στην εξάπλωση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τις δοκιμασίες που υπομένουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολη. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε επιπλέον κατά τη διάρκειας της προσευχής από την Παρθένο Μαρία «να υποδεχθεί τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της περασμένης Τρίτης, μεταξύ των οποίων βρισκόταν μία ομάδα Γερμανών μαθητών».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικη Παπακωνσταντινου. «Εκρυψαν» τα χαρτια που αποδεικνυαν το κακουργημα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πληρης καταρρευση της αγροτοκτηνοτροφικης παραγωγης. 6 δις ευρω ετησιως στους πιστωτες (Γαλλια, Γερμανια, Ολλανδια) για γαλα, κρεας, σιταρι. Στοιχεια-σοκ για τις εισαγωγες προιοντων. Φασολια από την Κινα, φακες από τον Καναδα, ρεβιθια από το Μεξικο, λεμονια από την Αργεντινη, κουκια από τη Συρια. Μονο το 18% (!!!) της καταναλωσης χοιρινου από την Ελλαδα, όταν πριν μπουμε στην ΕΟΚ που εγινε Ε.Ε. το ποσοστο αγγιζε το 75%
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΟΛιος πόλεμος στην κυβέρνηση! (Ο Κατρούγκαλος ήταν μόνο η αρχή)
6.3.2015: Η κυβέρνηση στέλνει τα δάνεια-μαμούθ των media (προεξάρχοντος του ΔΟΛ) στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. 21.3.2015: Το ΒΗΜΑ επιτίθεται χυδαία στον Κατούργκαλο με ένα... άσχετο έγγραφο. Όχι δεν παραπλανήθηκε το ΒΗΜΑ. Το έκανε εσκεμμένα. Διότι ΑΚΡΙΒΩΣ το έγγραφο που δημοσιεύει ως δήθεν αποδεικτικό στοιχείο διαψεύδει περίτρανα τους ισχυρισμούς της εφημερίδας. Και μάλιστα πάνω-πάνω. Απόδειξη ότι το διάβασαν; Το γεγονός ότι φρόντισαν να καλύψουν το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο. Μα, καλά, τρελάθηκαν στο ΒΗΜΑ και αποφάσισαν να πυροβολήσουν (ξανά...) την αξιοπιστία τους στον κρόταφο;
Μάλλον δεν είναι καθόλου άσχετο το γεγονός ότι, μόλις ένα 15ημερο νωρίτερα, η κυβέρνηση έστειλε τα δάνεια (και) του ΔΟΛ στον εισαγγελέα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΕΝΓΕ: «Επιδημία κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ»
Πίστωση χρόνου δίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εμφανίσει δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων, διαφορετικά μετά τις 20 Απριλίου απειλεί με κινητοποιήσεις. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ διαπιστώνει πως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται «επιδημία κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ» ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ «εκατοντάδες άλλες κλινικές βρίσκονται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους».
Σημειώνει ότι «παράπλευρη συνέπεια της οικτρής κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας» είναι οι καθημερινές εντάσεις που προκαλούν πολίτες, οι οποίοι προσδοκώντας γρήγορη ιατρική αντιμετώπιση βιαιοπραγούν σε βάρος των γιατρών και του προσωπικού για τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία της χώρας, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ταυτόχρονα, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «η ακατανόητη τακτική ορισμένων δικαστών, οι οποίοι επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε νέους γιατρούς προκειμένου να ικανοποιήσουν το "κοινό αίσθημα", έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άσκησης αμυντικής ιατρικής, πρακτική που θα εκτινάξει κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη των πολιτών».
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει πως ενστερνίζεται τις θέσεις της ιατρικής κοινότητας σε δεκάδες σοβαρών ζητημάτων και, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «μένει να το επιβεβαιώσει με νομοθετήματα και καθημερινές πρακτικές, ώστε να ορθοποδήσει και να ανασυγκροτηθεί το σύστημα υγείας». Για τον λόγο αυτόν, καταλήγει η ΟΕΝΓΕ, «η πίστωση χρόνου προς τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι δεδομένη, δεν είναι όμως μακρά, ούτε ανεξέλεγκτη».
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεσες και ταχείες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στηριχτούν τα τμήματα που καταρρέουν, οι ΜΕΘ, οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, απαιτεί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών, την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, την άμεση παροχή δωρεάν πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή, τη δόμηση συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, τον άμεσο διορισμό των νέων διοικητών των υγειονομικών περιφερειών και την αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζι τα φαγανε! Lidl, BMW, Mercedes, Opel, το γερμανικο παρτι στο Ελλαντα… «Εκοβαν και εραβαν» οι αλυσιδες σουπερ μαρκετ και οι αυτοκινητοβιομηχανιες της Γερμανιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαννης Μοιρας «συνεχιζουν να τρομοκτατουν οι «νταβατζηδες» των media». «Αυτοι που εκαναν πειρατικο ρεσαλτο πανω στις ραδιοτηλεοπτικες συχνοτητες δεν μπορει να είναι τιμητες μιας εκλεγμενης κυβερνησης» υπογραμιζει ο γενικος γραμματεας των ΑΝΕΛ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυρη σελιδα για την Δικαιοσυνη η αθωωση του Παπακωνσταντινου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποικιοκρατικες φοροαπαλλαγες εχουμε δωσει στην Cosco. Το λιμανι του Πειραια είναι ο χρυσος ασος που μπορει να αλλαξει το σημερα και το αυριο της Ελλαδας. Αν παιχθει σωστα στις διαπραγματευσεις με τους Κινεζους. Υπο την προυποθεση ότι το Πεκινο θα στηριξει οικονομικα την Αθηνα, ειτε αγοραζοντας ομολογα ειτε δινοντας δανειο. Είναι η φθηνοτερη και μονοπωλιακη διοδος για τα εμποραυματα της Κινας προς την ΕΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για 1.050.000 ευρω κολλησε η ολοκληρωση της αντιαρματικης ταφρου στον Εβρο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαμποταρισε η κυβερνηση Σαμαρα τη συμφωνια με την Ελβετια για την φορολογηση καταθεσεων Ελληνων. Όχι βεβαια χωρις λογο, καποιους ηθελαν να προστατεψουν. Και εχασε η Ελλαδα φορους πολλων δισεκατομμυριων. Τι συνεβη στο κρισιμο ταξιδι Μαυραγανη – Παπασταυρου στη Βερνη το Σεπτεμβριο του 2012
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτακτικη υποχρεωση η παυση πληρωμων στους δανειστες τοκογλυφους για το δημοσιο χρεος εάν οι δανειστες δεν προχωρησουν στην εκταμιευση των δοσεων που καθυστερουν από το 2014
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ρήξη… «σενάριο φαντασίας»!
Μέχρι τώρα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν κοντά στο όριο της γελοιοποίησης, καθώς συχνότατα διέψευδαν ο ένας τον άλλον, και όλους μαζί και τον καθένα χωριστά τούς άδειαζε ο πρωθυπουργός. Τώρα όμως πέρασαν σε νέο, ανώτερο επίπεδο που πιο ψηλά δεν έχει: Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το… Μαξίμου! «Η κυβέρνηση έκανε σαφές προς όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και προς το ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν αμέσως στην εκταμίευση των δόσεων, τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρ’ όλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της» αναφερόταν σε νον πέιπερ του Μαξίμου. «Πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στο Σταρ, εναρμονιζόμενος με τη γραμμή αυτή. «Η προετοιμασία για τη ρήξη δουλεύει προς όφελος της συμφωνίας, αν θες μια συμφωνία» δήλωσε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης. Φαίνεται όμως ότι οι Γερμαναράδες έβαλαν άγριο χέρι στο Μαξίμου, οπότε με νέα ανεπίσημη ανακοίνωση το Μαξίμου διέψευσε τον… εαυτό του! Μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί στάση πληρωμών, ανακοίνωσε, αδειάζοντας υπουργούς και στελέχη που είχαν σπεύσει να στηρίξουν την πρώτη γραμμή του Μαξίμου!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ζουραρης σε συνεντευξη στο καναλι Ε
«Οι Γερμανοί είναι το 4ο Ράιχ, όχι ο λαός, οι πολιτικοί, είμαστε σε πόλεμο, έχουμε απώλειες, άνεργους, φτωχούς, όμως η κυβέρνηση έχει εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο κανάλι Ε.Ο Ζουράρις εξέφρασε το μεγάλο θαυμασμό του για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι έχει ιδρύσει και φαν κλαμπ, με συναδέλφους του καθηγητές.Σε ότι αφορά τη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Δανάη Στράτου, τόνισε ότι «είναι σαν την αρχαϊκή κόρη στο Μουσείο της Ακρόπολης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το είχε πει και στην ίδια πριν από χρόνια.Για τις μπλούζες με συνθήματα που φοράει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, απάντησε ότι του τις διαλέγει η κόρη μου. «Εγώ φοράω ότι βρω μπροστά μου, αν δεν βρω τίποτα θα βγω έξω ξεβράκωτος».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία Νέα 29/3/2015, Στρατός νέο - κινητοποιείται νότια της Idleb & ελέγχει λόφους στο Zabadani
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλύπτεται η απάτη του Θεοδωράκη: Εικονική η μεταβίβαση του Protagon!
Τι δήλωσε πριν από λίγο η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
«Ο κατά φαντασίαν… «πρωταγωνιστής» της πολιτικής ζωής που αρέσκεται να δείχνει χάντρες και καθρεφτάκια και να εξαπατά τους πολίτες, νομίζοντας πως απευθύνεται σε αφελείς, συνελήφθη ψευδόμενος. Αυτή τη φορά για τη σχέση του με την ιστοσελίδα Protagon. Μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι «έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014». Το ψέμα του όμως έχει πολύ «κοντά ποδάρια».
Τον αρχηγό του Ποταμιού διαψεύδει με τον πιο αποστομωτικό τρόπο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. (ΕΕΤΤ). Με ενυπόγραφη επιστολή της με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015, την οποία έχουν στη διάθεσή τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΕΕΤΤ μας πληροφορεί ρητά και κατηγορηματικά ότι «δικαιούχος της ιστοσελίδας Protagon, που καταχωρήθηκε στις 11-03-2009 με αριθμό πρωτοκόλλου 1370920 και λήγει στις 10-03-2017 είναι o Σταύρος Θεοδωράκης του Παναγιώτη». Αν δεν κυκλοφορεί… σωσίας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, τότε σίγουρα πρόκειται για το νεόκοπο αρχηγό του θολού Ποταμιού! Με απλά λόγια, η ιδιοκτησιακή και η μετοχική σχέση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη με το Protagon υφίσταται έως τώρα, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να την αποκρύψει. Κατά συνέπεια, λοιπόν, ο κ. Θεοδωράκης ψεύδεται ασύστολα και εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες – φυσικά και τους ψηφοφόρους του.
Εδώ όμως προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου. Δεν γίνεται ο κ. Θεοδωράκης να είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιστοσελίδας, δηλαδή, μέσου ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης. Το ζήτημα της σχέσης του κ. Θεοδωράκη με την ιστοσελίδα Protagon έχει εκτός από τη νομική διάσταση και μια άλλη εξίσου σημαντική: το ηθικό – πολιτικό ασυμβίβαστο. Και τούτο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία όταν το μέσο ενημέρωσης στο οποίο είναι δικαιούχος ή μέτοχος προβαίνει στην κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων. Για όλα αυτά, ο κατά βούληση συκοφάντης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καμμένος παρουσίασε έγγραφο που αποδεικνύει ότι το protagon ανήκει στον Θεοδωράκη
Εκτεθειμένος βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος ανάρτησε πριν από λίγη ώρα tweet στο οποίο παρουσιάζει έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που αποδεικνύει ότι το protagon.gr ανήκει στον πρόεδρο του Ποταμιού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα γερμανοτσογλάνια του megaλου καναλιού των νταβατζήδων δημοσίων έργων (Αναγνωστάκης-Χασαπόπουλος)... ξανακτύπησαν! Σήμερα ανέσυραν εκείνο το έκτρωμα τον Τσοκλη που μας είχε πει: "Ο βιασμός… δεν είναι ακριβώς έγκλημα"!
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να "επιτεθεί". Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;»
Δεν χάνουν ευκαιρία τα νεοταξικά όργανα του mega να μας εκπλήσουν! Μετά από την κατακραυγή (Αύγουστος του 2010) το αρρωστημένο μυαλό του δήθεν καλλιτέχνη Τσόκλη... είχε σιγάσει. Τον ανέσυραν σήμερα στο κανάλι των νταβατζήδων δημοσίων έργων οι δημοσιοκάφροι Χασαπόπουλος-Αναγνωστάκης, που η πλάκα είναι ότι το παίζουν κι αυτοί "διανοητές" κι "αριστεροί"...
Καλεσμένος για να προσφέρει τις διδαχές του στους νέους, στον λαό μας και να γλείψει πατώκορφα τον Τσίπρα (όπως ακριβώς έκανε με τον ΓΑΠ, τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, αρκεί να του αγόραζαν από το δημόσιοι κορβανά τα άθλια έργα του). Πρόκειται για τον μπαμπά της διορισμένης (επικρατείας) βουλευτίνας του ΓΑΠ, που αν και δεξιά άρεσαν τα ταξιδιωτικά της ρεπορτάζ (αυτή τα λέει ντοκιμαντέρ) κι ακριβοπληρωμένα από την ΕΡΤ, στην κυρία Μαγια και να 'σου βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να διακόψει να κάνει ταξίδια για την ΕΡΤ, αφού πλήρωνε ο μαλάκας έλληνας πολίτης! (δεν θα μας εκπλήξει αν αναλάβει "καλλιτεχνικά" καθήκοντα και στην κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά". Αυτά τα φρούτα έχουν διαχρονική "αξία", αφού ευδοκιμούν στα σαλόνια...).
Αυτός ο τύπος, λοιπόν, μας είπε ότι ήταν κλέφτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, έκανε μια ανέξοδη κριτική στο σύστημα... Μας είπε πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη κι άλλες ανοησίες. Δεν μας είπε αν επιμένει ότι ο βιασμός των γυναικών δεν είναι ακριβώς έγκλημα... Και γιατί να το πει, αφού δεν τον ρώτησαν οι πρυτάνεις της δημοσιοκαφρίλας; Και... δεν είπε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες έχει καρπωθεί από τον κρατικό κορβανά για τις αηδίες του! Απλά, θυμάται συνεργάτης μας, όταν πλήρωσε ο ελληνικός κατί τενεκέδες που τοποθετήθηκαν για λίγο στους Δελφούς, ως τεράστιο καλλιτεχνικό έργο, αλλά ευτυχώς μπήκαν άμεσα στις αποθήκες γιατί πρόσβαλαν κάθε αισθητική του ιερού χώρου. Δυστυχώς για εκείνες τις αήδιες ο ελληνικός λαός πλήρωσε τον εν λόγω κύριο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δώστε και άλλα δάνεια στην Καθημερινή! Άλλωστε θα πληρώσουν οι μαλάκες έλληνες που μας πίστεψαν! Ωραία φάση η κυβέρνηση από τη μία να βάζει χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ, και από την άλλη οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε χρεοκοπημένα και ξοφλημένα ΜΜΕ...
Δάνειο 36 εκατομμύρια ευρώ πήρε η Καθημερινή, ενώ τώρα περιμένουμε να πάρουν από ένα δάνειο ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και το Mega, ώστε να αποδειχτεί πως η ελληνική οικονομία πετάει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις τράπεζες που έδωσαν 36 εκατομμύρια δάνειο στην Καθημερινή, ώστε οι αρθρογράφοι της να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν πως είναι κακό να ζούμε εμείς με δάνεια. Βέβαια, είναι κάπως αξιοπερίεργο να παίρνει δάνειο 36 εκατομμυρίων μια εφημερίδα με χρέη πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες 18 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχουμε και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, οπότε κάποιος πρέπει να στηρίξει και τους Αλαφούζους. Από την άλλη, οι Παπαχελάδες, οι Μπάμπηδες και οι Μανδραβέληδες δεν έχουν μάθει ακόμα να γράφουν ένα κείμενο -και δεν πρόκειται να μάθουν τώρα στα γεράματα-, οπότε μάλλον θα πρέπει να... σκεφτούν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.
Γιατί δεν πάνε να μαζέψουν ροδάκινα και κεράσια, αφού η εφημερίδα στην οποία εργάζονται καταγγέλλει τους Έλληνες πως δεν καταδέχονται να εργαστούν στα χωράφια; Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι οι άλλοι Έλληνες. Είναι οι Έλληνες που δεν πρέπει να παίρνουν δάνειο. Το κείμενο είναι αφιερωμένο στα ζώα που αγοράζουν την Καθημερινή. Κατά τα άλλα, μου θέλετε και να αλλάξει η Ελλάδα. Ζώα!
(Ωραία φάση η κυβέρνηση από τη μία να βάζει χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ, και από την άλλη οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε χρεοκοπημένα και ξοφλημένα ΜΜΕ. Παιδιά, προσοχή μη γίνει καμιά ρήξη και χάσουμε αυτές τις ομορφιές.)
"Πιτσιρίκος"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ... είναι ακόμη στην ΕΛΣΤΑΤ! Κι η παρέα του καταλαμβάνει κυβερνητικές θέσεις... Χριστοδουλάκης, Παναρίτη, Σπυρόπουλος και σια
Συριζαίοι να σας δώσουμε μια πληροφορία σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, 20 χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ και υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για... παραβίαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων Βοιωτίας-Θήβα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για την Κομμούνα
Στις 28 Μαρτίου 1871 ανακηρύσσεται η Κομμούνα του Παρισιού.Μπορεί η ζωή της ίδιας της Κομμούνας και των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής να ήταν βραχύβια,αλλά το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι του Παρισιού εκείνες της μέρες γράψανε την δική τους ιστορία και την κατέθεσαν με το αίμα και το θάνατό τους στις μελλοντικές γενιές που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ακόμη και σήμερα για έναν πιο δίκαιο κόσμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Μάρτη - Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης... (earth day for Palestine)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές»!
O κύριος 37.000 ευρώπουλα τον μήνα, Κωστας Χρυσογονος από αφισοκολητής του ΠΑΣΟΚ & κουβαλητής της τσάντας του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου: "Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη -Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ"!
«Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση… Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Η δήλωση αυτή του ευρωβουλευτή έρχεται ως απάντηση στους Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παναγιώτη Λαφαζάνη, που κάνουν λόγο για «ρήξη» με τους «εταίρους». Το έργο παίζεται από παλιά, στο όνομα του λαού, με την ίδια σκηνοθεσία, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών αλλάζουν. Οι «καλοι», και ο «κακός» και οι «αριστεροι». Και το «σενάριο» ακολουθείται πιστά σε βάρος πάντα του λαού. Που εύκολα ενθουσιάζεται και εμπιστεύεται φαφλατάδες και μαυρογιαλούρους και εύκολα απογοητεύεται.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Βουλή οι καταγγελίες για εκμετάλλευση εργαζομένων στην εταιρεία που διαφημίζει τα «pretty bra»
Στις 23/3 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χαραλαμπίδου, Σ. Λεουτσάκος και Γ. Στάθας κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπωλήσεων DIAMANT, η οποία ανάμεσα σε άλλα προϊόντα διαφημίζει τα «pretty bra»
Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών: «Η εταιρεία DIAMANT A.E. ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Βασικό αντικείμενο της εταιρείας είναι το λιανικό εμπόριο οικιακών συσκευών και προτάσεων ένδυσης. Είναι γνωστή από τις τηλεπωλήσεις «έξυπνων» προϊόντων, τα οποία πωλεί κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι εργασιακές συνθήκες στην συγκεκριμένη εταιρία είναι απάνθρωπες και καταπατούν την εργατική νομοθεσία.
Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, ενώ υπογράφουν συμβάσεις εργασίας 8ωρης απασχόλησης, στην πραγματικότητα εργάζονται σε 12ωρες βάρδιες χωρίς προειδοποίηση. Όταν τελειώνει η βάρδια τους λένε «πρέπει να καθίσεις άλλες 4 ώρες γιατί έχει δουλειά». Αυτές οι υπερωρίες τους «ανταλλάσσονται» με ρεπό – όμως κι αυτό γίνεται όταν θέλει η εταιρία, χωρίς συνεννόηση με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους με αυτή την κατάσταση. Τους τελευταίους μήνες όσοι όσες εργαζόμενοι "τόλμησαν" να ζητήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή να γνωρίζουν τα ωράρια που θα εργάζονται και να πάρουν τα ρεπό τους, απολύθηκαν. Οι απολύσεις αυτές έγιναν προφανώς για συνδικαλιστικούς λόγους και είναι πρόδηλα καταχρηστικές και παράνομες. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και την κινητοποίηση πολιτικών οργανώσεων και κινημάτων, η εταιρία αναγκάστηκε να υποχωρήσει προσωρινά. Είχαν σταματήσει οι πολλές υπερωρίες, οι εργαζόμενοι ερωτούνταν για το αν θέλουν πραγματοποιήσουν υπερωριακή εργασία και το κλίμα τρομοκρατίας υποχώρησε. Σήμερα πληροφορούμαστε κατόπιν καταγγελία εργαζόμενης, ότι η εταιρία έχει επιστρέψει στο παλιό καθεστώς: απλήρωτες υπερωρίες και πίεση στους εργαζόμενους να είναι αποδοτικοί μέχρι εξαντλήσεως. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν είναι το μόνο πρόβλημα: Στην εταιρεία έχουν ήδη επιβληθεί πολλά πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για παραπλάνηση των πελατών της. Το τελευταίο πρόστιμο αφορούσε «παράβαση διατάξεων περί ενημέρωσης των καταναλωτών» και «παραπλάνηση ως προς τα δικαιώματα του καταναλωτή».
Επειδή η συγκεκριμένη εταιρία εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους της και την ανεργία που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Επειδή η καταγγελλόμενη λειτουργεί ανενόχλητη, προστατευόμενη από το πλαίσιο των μνημονιακών αντεργατικών διατάξεων και την αποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας. Επειδή η κυβέρνησή έχει ως βασικό προγραμματικό στόχο την προστασία των εργαζομένων και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο για τον έλεγχο, μέσω των αρμοδίων οργάνων, των εργασιακών σχέσεων στην καταγγελλόμενη εταιρία, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την επιβολή των όποιων ενδεχόμενων κυρώσεων"; Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δραγασάκης δήλωσε πως θα πουλήσει τον ΟΛΠ. Ο Δρίτσας αρνείται να τον πουλήσει. Ο Τσίπρας τι γνώμη έχει; Υπέρ της πώλησης ή υπέρ του προγράμματος που ενέκρινε ο λαός και τον ανέδειξε πρωθυπουργό;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πιλότος είχε κατάθλιψη, παραισθήσεις, κρίσεις πανικού, έπαιρνε πολλά φάρμακα και δεν έβλεπε καλά. Επίσης είχε ποδάγρα, μύκητες, αφροδίσιο, στυτική δυσλειτουργία, ερωτική απογοήτευση, επιδειξιμανία, καούρες, αναγούλα, φούσκωμα, μύξες και ευκοίλια. Εχω χεσμένα ΟΛΑ τα ΜΜΕ. Απλώς η German Wings είναι εντελώς για το μπούτσο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα συνεχιστεί για πολύ το πλυντήριο Χρυσαυγιτών στη Βουλή; Σοβαρά, στη διακομματική επιτροπή ο Ηλ.Παναγιώταρος; Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που κατέδιδαν τους αντιστασιακούς και τους έστηναν στον τοίχο της Καισαριανής η στη μάντρα της Οσίας Ξένης στη Κοκκινιά, έχουν θέση στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών; Πόσο ακόμη θα ξεφτιλίζονται οι αρχές και οι αξίες του κινήματος στο όνομα της "εθνικής ομοψυχίας"; Χωράνε και οι οργανωτές των ταγμάτων εφόδου που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα; Ντροπή!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα σωματεμπορίας που έχουν απασχολήσει διεθνώς τις αστυνομικές αρχές. Επικεφαλής του ο Άγγελος Γιαννακόπουλος. Μέσο ξεπλύματος των τεράστιων ποσών από τον εξαναγκασμό γυναικών να εκπορνεύονται, η αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» και η θυγατρική της «Αττικοί Φούρνοι». Το γυναικείο κίνημα έχει θίξει εδώ και χρόνια το ζήτημα και έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των συγκεκριμένων επιχειρήσεων χωρίς αποτέλεσμα. Άλλωστε, «έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε», όπως λέει ο κάθε φρόνιμος νοικοκυραίος, δεξιός, κεντρώος και αριστερός. Αυτός ο αδιάφορος τύπος που είναι πολυάσχολος και παρόλο που ξέρει, είναι βιαστικός και θα πάρει ψωμί από εκεί που τον βολεύει καλύτερα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν ο Κατρουγκαλος αναλαμβανε υποθέσεις οπου θα εκπροσωπούσε εργοδότες εφοπλιστες ή βιομηχανους και όχι εργαζόμενους , λέτε να γινόταν τέτοια φασαρία? Ας πούμε ο Βοριδης είχε πελάτες τα καλόπαιδα της ενεργκα και της hellas power. Ποιο καναλακι ανέδειξε το θέμα?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δρίτσας: Δεν αλλάξαμε θέση για τον ΟΛΠ. Θα ξεκαθαριστεί όταν επιστρέψει ο Δραγασάκη
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας αφήνοντας αιχμές για τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη στο ίδιο θέμα. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με τις οποίες θα πουληθεί το πλειοψηφικό πακέτο του ελληνικού δημοσίου, ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως «ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα», τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του ΟΛΠ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα «παιδιά» του Σημίτη δεν πάνε...χαμένα: O Γιαννίτσης νέος πρόεδρος της LAMDA Development του Λάτση
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Καταρρέει" το νοσοκομείο Άμφισσας και στέλνουν τους ασθενείς σε... Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά και Πάτρα!
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην "Αυγή" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λαμπρός χειρουργός του ΕΣΥ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιδεικνύει πρωτόγνωρη αβελτηρία, απειλείται με λουκέτο η πολύτιμη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του νοσοκομείου Άμφισσας, λίγο καιρό μετά από το ουσιαστικό κλείσιμο της... παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όταν στις 24 Μαρτίου παραιτήθηκε και ο τελευταίος, ηρωικός παθολόγος του ιδρύματος! Σύμφωνα πάντα με τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, εκκρεμεί ακόμη από τις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η παράταση της απόσπασης μίας νεφρολόγου στο νοσοκομείο Άμφισσας, η οργανισκή θέση της οποίας είναι στο νοσοκομείο Θήβας! Η καθυστέρηση θα φέρει πίσω στην Θήβα την νεφρολόγο και το λουκέτο στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Άμφισσας,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς του ιδρύματος! Αξίζει να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο Άμφισσας διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα μόνον την Τετάρτη 25 Μαρτίου 8 - 10 ασθενείς στα νοσοκομεία... Λαμίας, Θήβας, Λειβαδιάς, ακόμη και στο νοσοκομείο της... Πάτρας "Άγιος Ανδρέας"!