Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τεταρτη 1 Απριλιου 2015


Aνοίκεια επίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων για το νομοσχέδιο αποσυμφόρησης των φυλακών
Eνώ οι εισαγγελείς αποδέχονται την ύπαρξη του προβλήματος υπερπληθυσμού, σπεύδουν να χαρακτηρίσουν «αποσπασματικές» τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με τις ρυθμίσεις για τους ανήλικους, αλλά και για τους ανάπηρους ή βαριά ασθενείς κρατούμενους
Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης στους εισαγγελείς
Σχετικά με το «Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση» της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση - Το υπουργείο Δικαιοσύνης σέβεται το ρόλο και εκτιμά τις θέσεις των Εισαγγελικών Λειτουργών. Ωστόσο, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, για το τρέχον νομοσχέδιό του, δεν εισφέρει προτάσεις. - Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και υπό το βάρος των ευθυνών από την υπερφόρτωση των φυλακών και των συνεχών και δαπανηρών καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο νομοθέτης καλείται να βρει, εδώ και τώρα, λύσεις, έστω και προσωρινές. Η αποφόρτιση του σωφρονιστικού συστήματος μέσω λελογισμένων, διαβαθμισμένων και με κριτήρια αποφυλακίσεων ανταποκρίνεται ακριβώς σ’ αυτή την ανάγκη. Οι Κώδικες που θα ακολουθήσουν θα θέσουν σε πλήρως ορθολογική βάση τα πράγματα. - Οι ασθενείς και τα άτομα με βαριές αναπηρίες βιώνουν τη φυλακή ως διπλό δεινό. Συνεπώς, η διευκόλυνση, και πάλι με όρους, της απόλυσής τους ανταποκρίνεται σ’ ένα δίκαιο ισοζύγιο της ποινής που προβλέπεται και της ποινής που πραγματικά εκτίεται. Η αναφορά σε «’à la cart’ ανθρωπισμό» είναι άτοπη και αστήρικτη. - Ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις δεν αφαιρεί από το νομοθέτη την αρμοδιότητα να επιλέγει το μέτρο και τον τρόπο έκτισης της εκάστοτε ποινής. Η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, για παράδειγμα, ακριβώς επαναφέρει την αντιστοιχία της ποινής που επιβλήθηκε μ’ αυτήν που εκτίεται. - Ο τρόπος επιβολής των ποινικών κυρώσεων ή των προσωρινών κρατήσεων, μαζί με την υπερποινικοποίηση, αποτελούν εξίσου γενικούς παράγοντες που οδηγούν στην υπερφόρτωση του σωφρονιστικού συστήματος. - Μονόπλευρα τιμωρητικές λογικές απηχούν ξεπερασμένες και τελικά αδιέξοδες αντιλήψεις που δεν αρμόζουν σ’ ένα κράτος ανθρωπισμού. Η απομάκρυνση απ’ αυτές δεν μπορεί να θεωρείται «ασέβεια προς τους νόμους». - Η νομική αλλά και πολιτική διαφωνία, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, είναι σεβαστές. Σ’ ένα τέτοιο διάλογο προσβλέπουμε με τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Μέγκα σπέρνει τρόμο για ουρές στις τράπεζες ενώ είναι τέλος του μήνα
31/3/2015
Όπως κάθε τέλος του μήνα στις τράπεζες σχηματίζονται ουρές καθώς οι συνταξιούχοι σπεύδουν να πάρουν τις συντάξεις τους και αυτό δεν προκαλούσε ποτέ απορία καθώς ήταν φυσιολογικό. Το Μέγκα όμως,πιστό στην παραπληροφόρηση και στις εντολές της διαπλοκής,ανακάλυψε "αγωνία του κόσμου" Ακούμε το φερέφωνο του Σαμαρά,τον Ευαγγελάτο,να λέει στο 31:40 του βίντεο που μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ : "H οικονομία καταρρέει,η αγορά έχει κάτσει,υπάρχει σήμερα μια εικόνα που δεν πρέπει να την αφήσουμε ασχολίαστη.Από τα ξημερώματα συνταξιούχοι πήγαν στις ουρές για να πάρουν την σύνταξή τους....αγωνιούν γιατί ακούνε ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά" Στην αρχή του βίντεο στο 13:00 υπάρχει το όλο ρεπορτάζ όπου ακούμε από τους ίδιους τους συνταξιούχους το πραγματικό λόγο που πάνε στις ουρές...και δεν είναι κανένας άλλος από το ότι δεν τους φτάνουν οι συντάξεις και ξεμένουν από χρήματα τις τελευταίες μέρες του μήνα περιμένοντας πότε θα μπει η νέα σύνταξή τους. Πόσο πουλημένο τομάρι μπορεί να είσαι Ευαγγελάτε??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόταση εξεταστικής για τα Μνημόνια, από το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ
Με τις υπογραφές του συνόλου των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατατέθηκε στη Βουλή, πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις αιτίες και θα αποδώσει ευθύνες, για την υπαγωγή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς. Η πρόταση κατατέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναλάβει τις προάλλες τη διπλή δέσμευσή του για τη συζήτηση στη Βουλή σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές (συζήτηση που έγινε χτες) και την κατάθεση της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή. Η τελευταία ήταν άλλωστε από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. H κατάθεση από την Κ.Ο. πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής συζητήθηκε στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης. Η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο θα κληθεί να διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους, αυτήν της πρώτης δανειακής σύμβασης, της δεύτερης δανειακής σύμβασης, του PSI, καθώς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Πιο αναλυτικά οι περίοδοι αυτοί θα είναι: Οκτώβρης 2009 - Μάης 2010 (Μνημόνιο και πρώτη δανειακή σύμβαση), Μάης 2010 - Νοέμβρης 2011 (δεύτερη δανειακή σύμβαση), Νοέμβρης 2011 - Μάης 2012 (υλοποίηση PSI), Μάης 2012 - Γενάρης 2015 (μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου). Η πρόταση έχει ως στόχο απόδοση πολιτικών ευθυνών και δεν υπάρχουν ονομαστικές αναφορές σε πρόσωπα. Η συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής θα ξεκινήσει την Μ. Δευτέρα 6 Απρίλη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την θέση του προέδρου της επιτροπής θα προταθεί ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ακριβοπούλου ξαναχτυπά και διασύρει τον Σαμαρά
Στα εξ” ων συνετέθη κονιορτοποιεί η Κατερίνα Ακριβοπούλου τον πρώην πρωθυπουργό και γατζωμένο στην καρέκλα του πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις χθεσινές «καταγγελίες» του για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα ο κ. Σαμαράς «αντρίκια» όπως ο ίδιος κομπάζει, επικαλέστηκε τρεις φορές τις «αποκαλύψεις» της εφημερίδας Το Βήμα για τις «παρανομίες» Κατρούγκαλου, ενώ όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου του έδωσε το λόγο για να τοποθετηθεί μετά από επαναλαμβανόμενη επίθεση επί προσωπικού, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Δείτε τι έγραψε η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο Facebook: Παληότερα είχε υπερασπιστεί τον Πρετεντέρη , έναντι του εμπάργκο που του έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ… Σήμερα ο Σαμαρας ανελαβε να υπερασπιστει το ΒΗΜΑ της διαπλοκής, η προβοκατσια του οποιου σε βαρος του Κατρουγκαλου διαλυθηκε στα εξ ων συνετεθη… Δεν προλαβαν να τον ενημερωσουν οτι το μαζεψαν ηδη, οι ιδιοι ? Τον ενημερωσαν και δεν το καταλαβε, ή απλώς ήθελε γα άλλη μια φορά να υποβάλει τα σέβη του ? Υ.Γ..Εν τ ω μεταξύ την ώρα που επλεκε το εγκώμιο του στενού του συνεργάτη Στ.Παπαστάυρου, ο εισγγελέας διέταξε προκαταρκτική για ψευδορκία, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σπανάκι κάνει τον εγκέφαλο 11 χρόνια νεότερο
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο αξιολόγησαν την διατροφή και την ψυχική ικανότητα περίπου 950 ατόμων μεγάλης ηλικίας κάθε χρόνο για χρονικό διάστημα από 2 έως και 10 έτη. Οι συμμετέχοντες, με μέση ηλικία 81 έτη συμμετείχαν σε 19 δοκιμές για την αξιολόγηση της ψυχικής λειτουργίας τους και προσδιόρισαν, από έναν κατάλογο 144 ειδών, ποια τρόφιμα και ποτά εμφανίζονταν στην διατροφή τους. Οι ενήλικες που έτρωγαν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο μία ή δύο φορές την ημέρα είχαν σημαντικά μικρότερη γνωστική εξασθένηση από εκείνους που δεν έτρωγαν, ακόμη κι όταν ελήφθησαν υπόψη κι άλλοι παράγοντες, όπως η εκπαίδευση, η άσκηση και το οικογενειακό ιστορικό άνοιας. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν λαχανικά διέκοψαν την ψυχική τους πτώση κατά μέσο όρο 11 χρόνια, όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στην Βοστόνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαστροποί και κατηγορούμενοι για trafficking ανάμεσα στους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής
Ενδιαφέρον το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» που υπογράφουν η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας και το οποίο φέρνει στην επιφάνεια το βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών στο οποίο περιγράφονται οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας (Σημείωση Revolution Now: Πρόκειται για την αλυσίδα με την επωνυμία "Αττικοί Φούρνοι"). και τους συνεργάτες τους. Μια ένσταση όμως. Μπορεί το θέμα από νομική – ποινική πλευρά να αντιμετωπίζεται επαρκέστατα στο δημοσίευμα του «Εθνους», η πολιτική και ποιο ουσιαστική του πλευρά όμως αποσιωπάται εντελώς. Ας υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι αυτό οφείλεται σε άγνοια των συντακτών του δημοσιεύματος. Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» αποκάλυπτε στην ιστοσελίδα του «Κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός-ξεπλύματος μαύρου χρήματος- χρηματοδότηση Χρυσής Αυγής».
Εγραφε τότε συγκεκριμένα ότι οι επιχειρήσεις «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» & «Αττικοί Φούρνοι», των αδελφών Αντώνη Άγγελου Γιαννακόπουλου, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα «ραντεβού για μασάζ». Για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των αναγνωστών του μπλοκ μας, εμείς παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου που είχε δημισιευτεί στο περιοδικό “Unfollow” και είχε τίτλο «Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες»
Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα, με δεκάδες καταστήματα στο νομό Αττικής, τα αφεντικά της οποίας έχουν στο παρελθόν προφυλακιστεί και έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βιτρίνα προκειμένου να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών με προέλευση κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ πίσω από την εταιρεία κρύβονται μπίζνες με στριπτιζάδικα και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για κύκλωμα που ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, η οποία -όπως είναι ευρέως γνωστό- κατά καιρούς αναλαμβάνει να «διεκπεραιώνει» υποθέσεις ρώσων ολιγαρχών και επικίνδυνες αποστολές του ρωσικού συστήματος εξουσίας.
Πέρα από την απευθείας χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα καλύπτει και ανάγκες «προσλήψεων» από τη σχετική λίστα «ευρέσεως εργασίας» που διαθέτει η ελληνική ναζιστική οργάνωση προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη με «αντάλλαγμα» μια (κακοπληρωμένη) θέση εργασίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μια δημόσια τελετή μια εκστρατεία δωρεάς αίματος στην πόλη Χομς ο κυβερνήτης της Homs Πανεπιστήμιο να δώσουν αίμα για τους στρατιώτες
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
45 ΝΕΚΡΟΙ 200 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραλίγο ανακοπή καρδιάς του απεργού πείνας για την απελευθερωση των συγγενων πολιτικων κρατουμενων Μ. Νικολόπουλου σήμερα τα ξημερώματα
Σήμερα Τριτη τα ξημερώματα γύρω στις 6 παρά ο απεργός πείνας Μιχάλης Νικολόπουλος πήγε να πάθει ανακοπή καρδιάς καθώς οι σφυγμοί του ήταν 25 παλμούς το λεπτό και η πίεση του 5 μεγάλη και 2,5. Του χορηγήθηκε μιάμισι δόση ενέσιμη ατροπίνη καθώς μόνο μια δόση δεν έδρασε. Αυτή τη στιγμή είναι κάπως πιο σταθερή η κατάσταση της υγείας του (40 παλμοί) παρόλαυτα ο κίνδυνος ανακοπής είναι άμεσος και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ο σύντροφος συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τέλους παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών να σταματήσει για να μην πάθει ανακοπή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό του νοσοκομείου Νίκαιας για απλήρωτες υπερωρίες και ελλείψεις
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου!
Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, Γαληνός Μπρης, σύμφωνα με το «Βήμα». Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή. Η αποκάλυψη του «Βήματος» έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Μεγάρου Μαξίμου, με κορυφή του παγόβουνου τις καταθέσεις των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ. Τονίζεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει τον προηγούμενο μήνα πώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεχείρησε να χρησιμοποιήσει το ΣΔΟΕ για να συγκαλύψει υποθέσεις που έπρεπε να ελεγχθούν, μία αποκάλυψη που επανέφερε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Stampa με σχετικό της άρθρο. Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, όταν στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή έγινε αναφορά στην υπόθεση Παπασταύρου, ήταν να πει ότι «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκροί οι δύο δράστες και ο εισαγγελέας της ομηρίας στην Τουρκία
Η ομηρία που συγκλόνισε την Τουρκία έληξε με μακελείο: Μετά την επέμβαση της αστυνομίας τα δύο μέλη της μαοικης οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης» (DHKP-C), όπως και ο εισαγγελέας της υπόθεσης του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που κρατούσαν όμηρο, σκοτώθηκαν.
Ο Τούρκος εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της πόλης και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.Τον θάνατο του ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και επιβεβαίωσαν γιατροί του νοσοκομείου. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο… τον χάσαμε παρ” όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας απο τηλεοποτικά μέσα. Ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας για την επιχείρηση, ενώ στις δηλώσεις του έκανε γνωστό πως ο εισαγγελέας Κιράζ έχει δεχτεί πέντε πυροβολισμούς, οι τρεις από τους οποίους στο κεφάλι. Ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία της εισαγγελείας «ντυμένοι σαν δικηγόροι». Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα τα οποία επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, λόγω της απαγόρευσης μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίες που έχει επιβληθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τις 8:30 το βράδι ακούσθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στο κτίριο, κάτι που δείχνει πως οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν τελικά έφοδο.
Νωρίτερα σε ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησαν τα μέλη της μαοικου DHKP-C αναφέρουν ότι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή απαιτώντας δικαιοσύνη για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από περίβλημα δακρυγόνου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το 2013. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έφτασαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις των τουρκικών αρχών, ενώ έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι και στο κτίριο που στεγάζεται το δικαστικό μέγαρο έχουν εισέλθει μέλη της αστυνομίας και ειδική διαπραγματευτική ομάδα. Τα μέλη της οργάνωσης κυκλοφόρησαν εικόνες στο διαδίκτυο από την ομηρεία, ενώ στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη καθ΄όλη την ημέρα διεξάγονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των μελών της οργάνωσης, στις οποίες μάλσιτα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιρνε μέρο και ο πατέρας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέλη της μαοικης οργανωσης DHKP-C εισέβαλαν το πρωϊ τη Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε. Η εξήγηση που εδώθη από τα μέλη της DHKP-C ήταν ότι αναγκάσθηκαν να πυροβολήσουν όταν κάποιοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου κρατούσαν τον εισαγγελέα.
Οι ένοπλοι ζητούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του. Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει. Σύμφωνα με αναφορές Τούρκων δημοσιογράφων στο Twitter ο πρόεδρος της Ένωσης Νομικών της Κωνσταντινούπολης έχει μεταβεί στο σημείο, ώστε να διαπραγματευτεί με τους ενόπλους που κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα. Η είδηση της ομηρίας του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του πατέρα του 15χρονου Ελβάν. Ο Σαμί Ελβάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είναι νεκρός. Δε θέλω κανείς άλλος να πεθάνει». Εν τω μεταξύ, ομάδα χάκερ επιτέθηκε σε λογαριασμό του Twitter που μετέδωσε πρώτος τη φωτογραφία, με τον ένοπλο να σημαδεύει τον εισαγγελέα. «Αυτός ο λογαριασμός έχει καταληφθεί. Όλα γίνονται για τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ λαό», έγραψαν οι χάκερ σε tweet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΣΧΟΣ: Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ζήτησε να φύγει η ταμπέλα «Δεν Ξεχνώ»
Να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας που απεικονίζει την αιματοβαμμένη Κύπρο και έχει το μήνυμα "Δεν ξεχνώ", στα ελληνικά και τα τουρκικά, ζήτησε ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο Δημαρχείο.
Για το θέμα ενημέρωσε η κ. Τσανάκα, χθες, το δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί την παρακάλεσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας καθώς, όπως ισχυρίστηκε, οι Τούρκοι επισκέπτες -κυρίως από την Κωνσταντινούπολη- "νιώθουν στενάχωρα" αντικρίζοντάς την κατά την είσοδό τους στην πόλη. Η δήμαρχος Καβάλας, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε στον ξένο διπλωμάτη ότι η ταμπέλα αυτή αναφέρεται σε ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός και ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια των Ελλήνων και υποστηρίζουν πάντα κάθε δίκαιο αίτημά τους. Επίσης, τού τόνισε, ότι όλοι όσοι επισκέπτονται την Καβάλα πρέπει να γίνονται κοινωνοί αυτού του ιστορικού γεγονότος και ότι ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Δήμου Καβάλας και τοποθετήθηκε εκεί πριν από χρόνια από τον Σύλλογο Κυπρίων Καβάλας-Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Ανάλογες ταμπέλες υπήρχαν μέχρι πρόσφατα στο επιβατικό λιμάνι "Απόστολος Παύλος" και στη δυτική είσοδο της πόλης. Οι δυο τελευταίες, όμως, απομακρύνθηκαν, λόγω φθοράς και δεν αντικαταστάθηκαν. Η ταμπέλα, στην ανατολική είσοδο της πόλης, κατά το παρελθόν είχε υποστεί πολλούς βανδαλισμούς και καταστροφές από αγνώστους και όταν αποκαταστάθηκε, περιφράχθηκε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
279 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η Lufthansa για τους νεκρούς των Αλπεων
O όμιλος Lufthansa θα δώσει περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή, στις οικογένειες των νεκρών Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και για το αεροπλάνο που καταστράφηκε», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Handelsblatt. Η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής την γερμανική Allianz έβγαλε την αποζημίωση. Όπως αναφέρει η Handelsblatt , οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε 1 εκατ. δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις. Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, εξειδικευμένη στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, είναι επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρία την Τριτη με πανό έξω από το "Χωριάτικο" για την σωματεμπορία
Χθες Τριτη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών, Διαμαρτυρία του φοιτητικού σχήματος ΑΡΕΝΑ έξω από το κατάστημα άρτου "Χωριάτικο". Οι φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν έξω από τον φούρνο της γνωστής αλυσίδας αναρτώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν: "ΟΧΙ στο Χωριατικο γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν είναι εμπόρευμα, γιατί ο έρωτας δεν είναι υπηρεσία"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως τo Facebook παρακολουθεί τους πάντες. Ναι, και εσένα που δεν έχεις λογαριασμό
Ο κολοσσός των social media επιδίδεται σε ένα ανελέητο κυνήγι χρηστών του διαδικτύου, συλλέγοντας χωρίς τη συγκατάθεσή τους στοιχεία απαραίτητα για να φτιάξουν το "καταναλωτικό" τους προφίλ
Απρίλιος 01 2015 08:13
Το facebook μας φέρνει πιο κοντά... με τις επιχειρήσεις! Μπορεί να ονομάζονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως φαίνεται όμως το μόνο που έχει σημασία για τους υπεύθυνους του, αλλά και τις εκατομμύρια εταιρείες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους, είναι η δημιουργία στοχευμένων καταναλωτικών κοινών, τα οποία θα βομβαρδίζονται με πληροφορίες, προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες που ταιριάζουν γάντι με τα ενδιαφέροντα του καθενός.
Σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα πανεπιστημίων του Βελγίου το Facebook καταγράφει τη δραστηριότητα όλων. Κι όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων. Των χρηστών που έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, των χρηστών που έχουν επιλέξει την ειδική ρύθμιση ώστε να μην καταγράφονται από την ιστοσελίδα, αλλά και χρηστών που δεν έχουν καν προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το πανεπιστήμιο του Λέβεν και το τμήμα επικοινωνιών του πανεπιστημίου Βρίχε των Βρυξελλών, προχώρησε στην παρούσα έρευνα μετά από τη διαπίστωση πως η πρακτική του facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το πρόβλημα είναι από. Το facebook δεν λαμβάνει την απαραίτητη από την ηλεκτρονική νομοθεσία στην ΕΕ συναίνεση των χρηστών, προκειμένου να παρακολουθεί τους χρήστες. Ένα κουμπί LIKE σε παρακολουθεί Η έκταση της παρακολούθησης έχει γίνει ανεξέλεγκτη από τη στιγμή που το κουμπί LIKE του Facebook έχει τοποθετηθεί σε περισσότερα από 13 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Με τον τρόπο αυτό η σελίδα εντοπίζει και καταγράφει τα cookies των χρηστών που επισκέπτονται όλες αυτές τις σελίδες, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεσή τους στο λογαριασμό τους στο facebook. Μόλις κάποιος επισκεφτεί μια ιστοσελίδα που περιέχει τα πρόσθετα του facebook, τότε αυτόματα δίνει πληροφορίες στο facebook, ακόμη κι αν δεν έχει λογαριασμό σε αυτόν.
Η ευρωπαϊκή όμως νομοθεσία, αναφέρει ξεκάθαρα πως πρέπει να προβλέπεται ενημέρωση του χρήστη πριν ενεργοποιηθούν τα γνωστά cookies, τα οποία και συλλέγουν πληροφορίες. Η επιλογή μη-καταγραφής είναι η κερκόπορτα Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στην πραγματικότητα ο μηχανισμός που υποτίθεται πως αποκλείει τη χρήση των δεδομένων σου, είναι εκείνος που κάνει την παρακολούθηση ακόμη πιο επισταμένη. "Αν τα ατομα που δεν έχουν εντοπιστεί από το facebook χρησιμοποιούν το μηχανισμό 'μη εντοπισμού' που προτείνεται από την ΕΕ, τότε το site κοινωνικής δικτύωσης τοποθετεί στους υπολογιστές τους ένα cookie που δεν μπορεί να εντοπιστεί και δίνει τη δυνατότητα στον ιστότοπο να παρακολουθεί το χρήστη ακόμη και για δύο χρόνια" αναφέρει ένας από τους συγγραφείς της αναφοράς.
Σχολιο.- Μα όλο το ιντερνέτ είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης πληροφοριών, τάσεων και ιδεών, από το πιο ευτελές έως και το πιο σπουδαίο. Πίσω λοιπόν από τη βιτρίνα, αυτοί που "κρατάνε τα κλειδιά", μπορούν να καθοδηγήσουν και να ποδηγετήσουν κατ' ουσία δισεκατομμύρια ανθρώπους... Κοιτάξτε μέσω ιντερνέτ πόσες "επαναστάσεις" γίνανε και ΤΙ πέτυχαν!!! Σχολιο.- Και τι εγινε? Σχολιο.- Ξερεις τωρα, ειχαμια...σκασιλα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενιζέλος, Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου και Παπαντωνίου, καλούνται για κατάθεση
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δικαστήριο καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί Ε. Βενιζέλος, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου
Απρίλιος 01 2015 13:22
Την κλήτευση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ Κ. Σημίτη, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννου Παπαντωνίου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί αναμένεται να καταθέσουν στις 29 Απριλίου, όπως επίσης και οι αξιωματικοί Τζογανης, Μαραγκιουδάκης και Ιωαννιδης. Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης των Βίκυς Σταμάτη και Φρόσως Λαμπροπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί για μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα -ρωσικά άρματα και υποβρύχια- και εκτίει ήδη πολυετή κάθειρξη, από την πρώτη κιόλας ημέρα της δίκης του σε πρώτο βαθμό είχε θέσει το θέμα της κλήτευσης ως μαρτύρων στη δίκη του των μελών του ΚΥΣΕΑ τότε. Το αίτημα Τσοχατζόπουλου, αν και τέθηκε μετ’ επιτάσεως πολλές φορές από τον ίδιο και την υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης του, απορρίφθηκε τόσο από τους εισαγγελείς όσο και από το δικαστήριο. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι η δίκη αφορά μίζες και παράνομες πληρωμές και όχι τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής
1/4/2015 1.34 μ.μ.
Είκοσι προσαγωγές έγιναν, από τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά την εισβολή ομάδας 20 αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, οι οποίοι με συνθήματα και πανό. Σημειώνεται, ότι κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής. Ζητούσαν την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου "τρομονόμου" και των φυλακών τύπου Γ. Οι 20 διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του κτιρίου της Βουλής, αφού προσπέρασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του κοινοβουλίου. Στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια και φέιγ βολάν και αποχώρησαν. Έξω από τον χώρο της Βουλής προσήχθησαν από άνδρες της Αστυνομίας. Για «ακατανόητη ενέργεια» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Διερωτήθηκε ποιους ευνοεί μια τέτοια ενέργεια ενώ παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατέλαβαν το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη
Σε κατάληψη του γραφείου του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, προχώρησε, σήμερα, ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου
Απρίλιος 01 2015 13:41
Υπό κατάληψη βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι νεαροί κατέλαβαν το γραφείο ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.
--------------------------------------------------------------------------------
Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα ανάλογο εκείνο των καταληψιών της πρυτανείας, δηλαδή την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').
Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα (01/04/2015) το πρωί και το δημαρχείο Νέας Σμύρνης από ομάδα 30 αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν κοινά αιτήματα με τους αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι αντιεξουσιαστές, γίνεται ως κίνηση αλληλεγγύης στα αιτήματα των απεργών πείνας των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη στο Ηράκλειο καθώς και τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην Πάτρα, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
-----------------------------------------------------------------------------
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα με τα ποσά που κερδίζουν ετησίως οι ηγέτες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί όλης της Ευρώπης συνέταξε το ολλανδικό data blog «Sargasso», με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη διαφορά της κορυφής από τον τελευταίο. Η συγκεκριμένη λίστα όμως αποκαλύπτει και κάτι εξίσου σημαντικό: Πόσα χρήματα λαμβάνουν πολλοί εξ αυτών που χρόνια τώρα μάχονται σθεναρά υπέρ της λιτότητας και των μισθών και συντάξεων των 300 ευρώ, μη διστάζοντας να εξαθλιώνουν τους Έλληνες και άλλους λαούς της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας, που δημοσιεύεται στο metro.co.uk, το μεγαλύτερο εισόδημα αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κερδίζει 317.496 ευρώ ετησίως. Δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με 298.495 ευρώ, ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με 250.000 ευρώ το χρόνο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 15η θέση με 85.479 ευρώ, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η Λαϊμντότα Στραουγιούμα, πρωθυπουργός της Λετονίας. Από τους αναλυτές σημειώνεται πως ενδέχεται τα ακριβή νούμερα να έχουν μια μικρή διαφοροποίηση.
---------------------------------------------------------------------------
ΜΗΛΙΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Οξεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί, με μακροσκελές άρθρο του στο περιοδικό «Θέσεις», ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του υπευθύνου Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηλιός στο άρθρο του με τίτλο «Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα». Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και τη στάση που τηρεί το Μαξίμου, σημειώνει ότι η χώρα είναι απομονωμένη, ενώ τονίζει πως «κρατούν σήμερα στάση χειροκροτητικής παθητικότητας, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων, της μαύρης εργασίας, της ανεργίας, του κεφαλαίου». Εκτιμά ότι ο χρόνος δεν αναμένεται να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση αφού, όπως ισχυρίζεται, το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Με τον τρόπο αυτόν, προσθέτει, η κυβέρνηση «δεν θέλει να πέσει ηρωικά στις Θερμοπύλες και αναζητά απεγνωσμένα προοπτική νίκης σε κάποια Σαλαμίνα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ;
Έκπληξη στους δεξιους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προκάλεσε η ψυχραιμία της προέδρου της Βουλής στην εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο του Κοινοβουλίου. Όταν οι δεξιοι δημοσιογράφοι ζήτησαν από την κα Κωνσταντοπούλου να κάνει μία δήλωση για το περιστατικό, εκείνη δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε από το περιστατικό και άφησε άφωνους τους δεξιους συντάκτες με την απάντηση της. «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;». Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα περίπου 20-25 άτομα εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου, πέταξαν φέιγ βολάν και σήκωσαν πανό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και επισήμως θεωρείται πλέον η Παλαιστίνη, με την συμβολική προοπτική της δίωξης μελών της ισραηλινής ηγεσίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα συνδεόμενα με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Η παλαιστινιακή εισδοχή, που επισημοποιήθηκε με τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο διεθνές δικαστήριο στη Χάγη, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διπλωματική και δικαστική επίθεση που ξεκίνησε το 2014 η παλαιστινιακή ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της τελετής επιδόθηκε στον παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μάλικι συμβολικό αντίγραφο του Καταστατικού της Ρώμης, της πράξης ίδρυσης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ωστόσο, οι πρακτικές συνέπειες της κίνησης αυτής παραμένουν αβέβαιες, αφού δεν θεωρείται πολύ πιθανόν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ή άλλα μέλη της ισραηλινής ηγεσίας να προσαχθούν κάποια μέρα ενώπιον του δικαστηρίου. Απελπισμένοι από δεκατίες μάταιων διαπραγματεύσεων και χωρίς καμία προοπτική ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους σύντομα, οι Παλαιστίνιοι έχουν αποφασίσει να διεθνοποιήσουν το θέμα μέσω της υποβολής αιτήματος ένταξης της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Εθνη ως πλήρους μέλους, καθώς και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Στο τέλος του 2014, αποφασίσθηκε η ένταξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Ασφαλείας σχεδίου απόφασης για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών σε διάστημα τριών ετών. Ταυτόχρονα με την υποβολή αίτησης ένταξης στο ΔΠΔ, o παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έστειλε έγγραφο στη Χάγη εξουσιοδοτώντας τον εισαγγελέα του διεθνούς δικαστηρίου Φάτου Μπενσούντα να ερευνήσει για εγκλήματα στα παλαιστινιακά εδάφη από τις 13 Ιουνίου 2014.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑ: ΣΟΚ! ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!
Σοκ σε χιλιάδες συνταξιούχους προκαλεί η απόφαση του ΙΚΑ να ζητήσει πίσω – και μάλιστα με τόκο – οικογενειακά επιδόματα που ενέκρινε και χορήγησε επί μια δεκαετία. «Το ΙΚΑ θα κρατάει από τη σύνταξη το επίδομα που έδωσε παράνομα. Πρόκειται για χιλιάδες επιδόματα. Αυτοί οι άνθρωποι από κάποιους παραπλανήθηκαν», δήλωσε για το θέμα, στο MEGA, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δ. Πατσούρης. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω επίδομα εγκρίθηκε αρχικά από επιτροπή, ωστόσο τώρα το ΙΚΑ αποφάσισε ότι κακώς το χορηγούσε τόσα χρόνια και το ζητάει πίσω αναδρομικά!
σχολιο.- Αυτος που εκανε αυτες τις δηλωσεις πρεπει να απολυθει αμεσως απο το δημοσιο απο την κυβερνηση και να παει φυλακη για προκληση πανικου μεσω διασπορας ψευδων ειδησεων!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xθες ο Ζουραρης ηταν καλεσμενος στην εκπομπη ΟΛΑ του ΘεμουΑναστασιαδη, και οπως συνηθως ηταν καταπληκτικος!!!
http://www.yupiii.gr/webtv/channels/tv/view/38642
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να ασχοληθώ με δημοσίευμα της εφημ. "Πρώτο θέμα". Το κάνω σήμερα όχι μόνο γιατί γνωρίζω επί 30 χρόνια την Ιφιγένεια Καμτσίδου, γνωρίζω το βίο και την πολιτεία της, αλλά το κάνω κυρίως ως γυναίκα. Στο κατάπτυστο δημοσίευμα αφήνεται σαφέστατα να εννοηθεί ότι η Ιφιγένεια πήρε τη θέση ως "συμβία" του Παρασκευόπουλου και φίλη του Κατρούγκαλου. Αγαπητέ συντάκτη του κατάπτυστου άρθρου σας πληροφορώ τα εξής: Η κ. Καμτσίδου είναι μέλος και στέλεχος της Αριστεράς από τα εφηβικά χρόνια της, πολύ πριν οποιονδήποτε σύζυγο ή φίλο. Δεύτερον, η κ. Καμτσίδου είναι από τους καλύτερους συνταγματολόγους αυτής της χώρας με δεκαετείς σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του Παρισιού. Τρίτον, διαθέτει ένα μεγάλου εύρους επιστημονικό συγγραφικό έργο και εξίσου μεγάλη διεθνή επιστημονική παρουσία. Θα σας αρκούσε να κάνετε μια περιήγηση στο Ίντερνετ. Και μια άχρηστη λεπτομέρεια, η οποία άλλωστε δεν έχει καμιά σημασία. Η κ. Καμτσίδου παντρεύτηκε με "παπά και κουμπάρο" τον κ. Παρασκευόπουλο το έτος 1997. Όχι ότι αυτό έχει καμιά σημασία για κάθε εχέφρονα άνθρωπο, αλλά γιατί με το "σύμφωνο συμβίωσης' που αναφέρατε θέλατε να κλείσετε το μάτι στο χριστεπώνυμο κοινό σας και να περάσετε το μήνυμα των "Σοδόμων και Γομόρων' της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να προσπαθείτε να χτυπήσετε το τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έναντι των πολιτικών της αντιπάλων, απλώς δεν θα καταφέρετε τίποτε.
Η νέα πρόεδρος είναι δικηγόρος, ήτοι συνάδελφος του αν. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κατρούγκαλος: Τοποθέτησε πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Παρασκευόπουλου Η Ιφιγένεια Καμτσίδου έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Την κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου, συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, επέλεξε για τη θέση του νέου επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Η κ. Καμτσίδου, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Συνεχιζονται τα εγκληματα και οι μαχες
ΔΑΜΑΣΚΟΣ – ΒΑΓΔΑΤΗ. -- Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») στο χωριό Μαζάουμπε της κεντρικής συριακής επαρχίας Χάμα προκάλεσαν νέες φρικαλεότητες. Μεταξύ άλλων εκτέλεσαν, έκαψαν ζωντανούς ή αποκεφάλισαν 30 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και δύο παιδιά. Επιπλέον, το πρακτορείο ΣΑΝΑ μετέδωσε ότι τζιχαντιστές έκαναν επιδρομές, λεηλάτησαν και έκαψαν δεκάδες σπίτια του χωριού Σαλαμίγεχ της ίδιας επαρχίας σκοτώνοντας τουλάχιστον 48 αμάχους. Στη συνέχεια αποχώρησαν, όταν είδαν πως πλησίαζαν στην περιοχή συριακά στρατεύματα... Ταυτόχρονα, το πρακτορείο ΣΑΝΑ αναφέρει ότι σε επιθέσεις των συριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ σκοτώθηκαν δεκάδες τζιχαντιστές - τρομοκράτες. Στο Ιράκ, δυνάμεις του στρατού και σιιτικών πολιτοφυλακών ξανάρχισαν την επιχείρηση ανακατάληψης της βόρειας πόλης Τικρίτ. Υποστήριξαν πως χτες κατάφεραν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης, έχοντας εξασφαλίσει τα νότια και δυτικά τμήματά της από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάινταρ αλ Αμπάντι, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πόλη θα τεθεί «σύντομα» υπό πλήρη έλεγχο. Στη Βαγδάτη, συναντήθηκε ο Ιρακινός α' αντιπρόεδρος, Νούρι αλ Μάλικι, με τον πρέσβη της Συρίας στο Ιράκ, Σαντάμ Τζανταάν αλ Ντάνταχ. Ο Μάλικι υποστήριξε ότι στόχος αποσταθεροποίησης αμφοτέρων των χωρών είναι «να γίνουν αδύναμες, ανίκανες να αντιμετωπίσουν δυσκολίες», ισχυριζόμενος ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πετύχει «μεγάλη νίκη στον πόλεμο ενάντια στις συμμορίες του "Ισλαμικού Κράτους"». Ο Σύρος πρέσβης επιβεβαίωσε τη δέσμευση της συριακής κυβέρνησης για «προώθηση των διμερών σχέσεων» και «ενοποίηση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του "ΙΚ"». Στην Αγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, ανήγγειλε ότι το κοινό τουρκο-αμερικανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενόπλων της λεγόμενης «μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης» θα ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση, το Μάη αντί για τον Απρίλη, σημειώνοντας ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τέλος, στη Βουλγαρία οι αρχές συνέλαβαν άλλα οκτώ άτομα που ήθελαν να μεταβούν σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, με τις κατηγορίες για διασπορά «ακραίας ιδεολογίας» και υποκίνηση «σε πόλεμο». Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στις πόλεις Πλόβντιβ, Ασένοβγκραντ και Πάζαρτζικ, όπου ζουν κυρίως Ρομά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η οργάνωση χάκερς «Ανώνυμοι» απείλησε χτες το Ισραήλ με «ηλεκτρονικό ολοκαύτωμα» και «εξαφάνισή» των ισραηλινών ιστοσελίδων από τον κυβερνοχώρο στις 7 Απρίλη σε αντίποινα, όπως ανακοίνωσε, για εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΤΡΑ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Έληξε, αργά το βράδυ της Τετάρτης (1/4), η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Πάτρα. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, που είχε κάνει κατάληψη λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, αποχώρησε τις βραδινές ώρες από τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, κατευθυνόμενη μέσω της οδού Κορίνθου, στον υπό κατάληψη χώρο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ: «ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΥΦΗ ΜΟΥ»
Με μία χειρόγραφη ανακοίνωσή, η οποία φέρει τον τίτλο «Η κόλαση του Κάφκα», η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των προφυλακισμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία την Πυρήνων της Φωτιάς», αρνείται να αποφυλακιστεί παρά την απόφαση του δικαστικού συμβουίου. «Θα παραμείνω φυλακή μέχρι την ημέρα που μαζί με την Εύη θα δρασκελίσουμε την πόρτα εξόδου και η χαρά μας θα είναι διπλή γιατί την ίδια ημέρα θα τελειώσει και η απεργία (σ.σ. πείνας) των δικών μας ανθρώπων και η χαρά μας θα είναι διπλή». Αυτό αναφέρει σε χειρόγραφη επιστολή της η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η Αθηνά Τσάκαλου αν και έχει αποφυλακιστεί με όρους με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών με το οποίο αντικαθίσταται η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους, εντούτοις αρνείται να περάσει την πύλη των φυλακών διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της συντρόφου του ενός γιου της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ - 37 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΓΑΛΑΚΟΚΤΟΜΕΙΟ
1/4/2015 13.53
Η αεροπορία και το ναυτικό του υπό τη Σαουδική Αραβία αραβικού συνασπισμού που εδωσαν εντολη οι αποικιοκρατικες ΗΠΑ να συγκροτηθει και τους παρεχουν επιμελητιακη και κατασκοπευτικη υποστηριξη, (αλλωστε γιαυτο το λογο εξοπλιζαν οι αποικιοκρατες τους δουλους τους σαουδαραβες σειχιδες τους τελευταιους μηνες), βομβάρδισε νωρίς σήμερα το πρωί θέσεις των Υεμενιτών στο Αντεν, έπειτα από μια νύχτα επιδρομών εναντίον πολλών ακόμη στόχων κυρίως στην πρωτεύουσα Σαναά. Στο Αντεν, τη μεγάλη πόλη του νότου και δεύτερη μεγαλύτερη της Υεμένης, οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα της επαρχιακής διοίκησης στο Νταρ Σαάντ, που έχουν καταλάβει οι σιίτες αντάρτες Χούτι στη βόρεια πλευρά της πόλης, και υπάρχουν "πολλοί νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των Χούτι", δήλωσε ενας αληταρας προδοτης αξιωματικός πιστός στον σκυλο των αποικιοκρατων διορισμενο τους «πρόεδρο» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος διορισμενος σκυλος έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία. Το αρχηγείο της 5ης Ταξιαρχίας, πιστής στον πρώην σουνιτη πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ συμμάχου των σιιτων Χούτι, (αυτό για οποιους ηλιθιους αναμασουν την καραμελα των αποικιοκρατων ότι είναι πολεμος μεταξυ σιιτων και σουνιτων), αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμών στο βόρειο Αντεν, όπως και το διεθνές αεροδρόμιο, στο κέντρο της πόλης. Οι "Επιτροπές", οι προδοτικες δυνάμεις που συνεπικουρούν τους πουλημενους στον Χάντι και στους αποικιοκρατες στρατό, κρατούν αιχμαλώτους 26 Χούτι από τις μάχες στο Αντεν, δήλωσε ένας προδοτης αληταρας διοικητής τους. Στη Χοντέιντα, τουλάχιστον 37 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν όταν το γαλακοκτομείο στο λιμάνι αυτό της δυτικής Υεμένης βομβαρδίστηκε τη νύχτα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Χασάν Αχμεντ αλ-Χάι. Οι ακριβείς συνθήκες του βομβαρδισμού παραμένουν άγνωστες. Ορισμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το γαλακτοκομείο επλήγη από πύραυλο του συνασπισμού των σειχιδων και των αποικιοκρατων.
Σύμφωνα με τον γιατρό του Νοσοκομείου της 22ας Μαΐου, οι εργαζόμενοι ήταν θύματα έκρηξης μιας δεξαμενής φυσικού αερίου που επλήγη από βομβαρδισμό. Έξι ακόμη πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στο λιμάνι Μάιντι στη βορειοδυτική επαρχία Χάτζα. Ο συνασπισμός των σειχιδων και των αποικιοκρατων βομβάρδισε επίσης στρατόπεδα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, πιστής στο Σάλεχ στα περίχωρα της Σαναά και στην περιοχή Ιμπ, στην κεντρική χώρα. Αρκετές θέσεις των Χούτι βομβαρδίστηκαν επίσης στις επαρχίες Χάτζα και Σαάντα, προπύργια της σιιτικής πολιτοφυλακής στο βορρά. Ριάντ και Τεχεράνη αλληλοκατηγορούνται για την αποσταθεροποίηση στην Υεμένη Ενώ στη χώρα διαφαίνεται σήμερα μείζων ανθρωπιστική κρίση, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό των παράπλευρων απωλειών από τις αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού των σειχιδων και των αποικιοκρατων, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιραν και η καθυστερημενη Σαουδική Αραβία των σειχιδων που σφαζουν μαστιγωνουν και σκοτωνουν το λαο τους χρηματοδοτουν τους τζιχαντοφασιστες και προσκυνανε τους αμερικανους αποικιοκρατες, επιρρίπτουν η μεν στη δε την ευθύνη για τον πόλεμο. Πολλοί άμαχοι συγκαταλέγονται στα θύματα ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με αξιωματούχους αποικιοκρατικων «ανθρωπιστικών οργανώσεων» που καλούν τον συνασπισμό των σειχιδων των αποικιοκρατων να προστατεύσει τους άμαχους από τις τζιχαντοφασιστικες επιχειρήσεις τους που άρχισαν στις 26 Μαρτίου εναντίον των φιλο-ιρανών σιιτών ανταρτών, συμμάχων των υεμενιτών στρατιωτών πιστών στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ. "Εάν υπάρχουν άμαχοι νεκροί (...) αυτό δεν είναι ο σκοπός της επιχείρησης" ωστόσο "μπορεί να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες", παραδέχτηκε ο αληταρας σειχης σαουδάραβας εκπρόσωπος του συνασπισμού των σειχιδων των αποικιοκρατων στρατηγός Αχμεντ Ασίρι. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) θρηνεί τον θάνατο 62 παιδιών από τους βομβαρδισμους των δουλων των αποικιοκρατων που μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα, οι οποίες έχουν πλήξει "σοβαρά τις πιο βασικές υπηρεσίες υγείας". Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποίησε ότι "η χώρα είναι στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης".
Οι τόνοι έχουν ανεβεί μεταξύ των αληταραδων του Ριάντ που εχουν το θρασσος να κατηγορουν την Τεχερανη. Ο αληταρας δουλος των αποικιοκρατων σειχης υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ αλ Φαϊζάλ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά των σιιτών Χούτι, του Σάλεχ και του Ιράν, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τη σύγκρουση. "Οι σιίτες πολιτοφύλακες και ο πρώην πρόεδρος Σάλεχ προσπάθησαν, με τη στήριξη του Ιράν, να αποσταθεροποιήσουν την Υεμένη. Εμείς δεν πάμε σε πόλεμο, αλλά όταν χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου, είμαστε έτοιμοι". Το Ιράν προειδοποίησε ότι η επιχείρηση στην Υεμένη μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. "Η φωτιά του πολέμου" θα σύρει "όλη την περιοχή να παίξει με τη φωτιά", δήλωσε ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προσθέτοντας ότι "οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως". Η Τεχεράνη κατηγορείται από τις δουλες των αποικιοκρατων καθυστερημενες αραβικες χώρες των σειχιδων ότι προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας τους Χούτι. Ο αιγύπτιος στρατηγος δολοφονος «πρόεδρος»-δικτατορας Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι κάλεσε χθες βράδυ τους σιίτες αντάρτες να "οπισθοχωρήσουν", να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ελέγχουν στην Υεμένη, λέγοντας ότι η χώρα του έχει ενταχθεί στο συνασπισμό των σειχιδων και των αποικιοκρατων που συγκροτήθηκε για την προάσπιση της "ασφάλειας στον Κόλπο".
Αποκλεισμένη η ιατρική βοήθεια Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη επικρίνουν τις επιθέσεις με θύματα πολίτες. Ο ξεφτιλοΟΗΕ που παιζει ανοιχτα εδώ και 2 δεκαετιες το παιχνιδι των αποικιοκρατων αμερικανοευρωπαιων κατήγγειλε κυρίως την επίθεση εναντίον τριών νοσοκομείων στη νότια πόλη Ντάλεχ, από την 33η θωρακισμένη μεραρχία, πιστή στον πρώην πρόεδρο Σάλεχ και τους Χούτι, και αδιαφορισε για την αποικιοκρατικη επεμβαση εναντιον μιας ανεξαρτητης χωρας. Το αρχηγείο της 33ης μεραρχίας επλήγη χθες από επιδρομή αληταραδικου συνασπισμού των σειχιδων των αποικιοκρατων, με 32 νεκρούς στρατιώτες της, σύμφωνα με ιατρική πηγή. Η βία συγκλονίζει το Άντεν, όπου 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολίτες, έχουν σκοτωθεί από τα πυρά των δουλων των αποικιοκρατων. Οι οργανωση των αποικιοκρατων «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι "έχουν περιθάλψει περισσότερους από 550 τραυματίες από τις 19 Μαρτίου μετά τις συγκρούσεις στο Άντεν, το Λάχετζ και άλλες περιοχές του νότου". Η άλλη αληταραδικη «Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού» ανακοίνωσε χθες ότι δεν έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας ώστε αεροσκάφος της με ιατρικό εξοπλισμό να προσγειωθεί στην Υεμένη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) συνέστησε στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τις πτήσεις στην Υεμένη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mετά τον Σουλτς... οι Rothschild, μέσω του Economist, στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα να βάλει τη σοβαρή χρυσή αυγή, το νεοταξικό έκτρωμα «Ποτάμι»στην κυβέρνηση...
..οι τρεις "θεσμοί" επιβάλουν μέτρα για να πληρώνονται τα τοκογλυφικά επιτόκια. Κι η "πρώτη φορά αριστερά" έχει εθνική διαπραγματεύτρια την Παναρίτη!
...κι καναλάρχες-νταβατζήδες δημοσίων έργων, κατευθύνουν την κοινή γνώμη στην "προστασία του περίβολου της βουλής" από μια δεκαριά "επαναστάτες"!
Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι... λες κι ο λαός δεν ξέρει ότι βουλή σημαίνει διαπλοκή! Των χρυσαυγιτων ναζιδων με τους νεοδημοκρατες τους πασοκους και τους ποταμισιους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν πληρώνεις εργαζομένους είσαι επενδυτής... δεν πληρώνεις συχνότητες είσαι καναλάρχης... δεν πληρώνεις τίποτα είσαι εφοπλιστής!
* Αν δεν είσαι σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις... επιλαμβάνονται οι αδέκαστοι δικαστές! Ξέρεις, αυτοί που αθώωσαν τον Παπακωνσταντίνου, έβγαλαν ΟΛΑ τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς "νόμους" στα πλαίσια του Συντάγματος (με εξαίρεση τις αποδοχές τις δικές τους)