Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Κυριακη 3 Μαιου 2015


Από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη το blog θα είναι κλειστό και δεν θα υπάρχουν αναρτήσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΝΗΜΗ ΡΟΚΚΟΥ ΧΟΪΔΑ
Ένας πρωτοπόρος των ριζοσπαστικών πρωιμων σοσιαλιστικων αγώνων, ο Ρόκκος Χοϊδάς πέθανε σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου 1890 στις φυλακές της Χαλκίδας. Κεφαλονίτης, γιος αγωνιστή του '21, γεννήθηκε το 1830 στο Ναύπλιο και μετά από σπουδές στην Ιταλία εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα. Συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση κατά του Όθωνα το 1862 και στην επανάσταση της τουρκοκρατούμενης τότε Ηπείρου και Θεσσαλίας το 1878. Συνεχιστής του κινήματος των κεφαλονιτών ριζοσπαστών, υπήρξε στενός συνεργάτης του πρωτοσοσιαλιστή Παναγιώτη Πανά, στην έκδοση της εφημερίδας "Εργάτης" στο Αργοστόλι (1875) και στην Αθήνα (1875-77). Εκλέχτηκε βουλευτής, στην Κεφαλονιά το 1875 και στην Αττική το 1883, και παραιτήθηκε και τις δύο φορές, αρνούμενος να υποταχθεί στην απαίτηση να αυτολογοκρίνει τις παρεμβάσεις του κατά του βασιλιά Γεώργιου και υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών. Εξαιτίας της αντιβασιλικής αρθρογραφίας του στον "Ραμπαγά" του Κλεάνθη Τριανταφύλλου, το 1888 φυλακίστηκε μαζί με τον εκδότη της εφημερίδας, με ευθύνη της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Χαρίλαου Τρικούπη, και πέθανε στη φυλακή λόγω των κακουχιών και των άθλιων συνθηκών κράτησης.
https://www.youtube.com/watch?v=efwCedB9pGE&list=PLgWBurKstHf7rt0WudGBac0jQdRuwUQhR
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σύνολο των 550 υποψηφίων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας στις εκλογές του Ιουνίου θα είναι γυναίκες
Το σύνολο των 550 υποψηφίων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας στις εκλογές του Ιουνίου θα είναι γυναίκες Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα (CP), η επιλογή μόνο γυναικών υποψηφίων δεν αφορά απλώς την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στον πολιτικό αγώνα αλλά σχετίζεται με το ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να εκπροσωπήσουν την εξέγερση εναντίον ενός κοινωνικού συστήματος που τις δολοφονεί και τις εξευτελίζει σε καθημερινή βάση. Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι οι γυναίκες υποψήφιες του CP αποτελούν την αυθεντική προσωποποίηση της εναντίωσης στο αντιδραστικό καθεστώς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Σύμφωνα με το CP, η ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια ισορροπημένη εκπροσώπηση της “γυναικείας ταυτότητας” στις αστικές εκλογές. Το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι του CP είναι γυναίκες δεν έχει καμία σχέση με την “πολιτική ταυτότητα”, όπως θα μπορούσαν να υποθέσουν κάποιοι, αλλά θέλει απλώς να δηλώσει σε ολόκληρη την κοινωνία της Τουρκίας ότι η απελευθέρωση των γυναικών της εργατικής τάξης μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από την ηγετική θέση των γυναικών στην πάλη ενάντια όχι μόνο στη γυναικεία καταπίεση αλλά και στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτή η απόφαση συνιστά ένα πραγματικά πολύ καλό παράδειγμα του πώς η παρέμβαση στις αστικές εκλογές μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική τακτική για τους επαναστάτες σε μια χώρα όπως η Τουρκία, όπου τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών υφίστανται επίθεση τα τελευταία 12 χρόνια από το ΑΚΡ. Στην Τουρκία, εκτός από τις επιθέσεις στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών γενικά δέχονται επίθεση μέσα από αντιδραστικές νομοθετικές αλλαγές στο Σύνταγμα και τη δικαιοσύνη, καθώς και μέσα από την καταστροφή του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκικής Δημοκρατίας που τουλάχιστον στα χαρτιά είχε εγγυηθεί ισότητα για τις γυναίκες.
Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές δηλώσεις από αξιωματούχους του AKP που απεικονίζουν την ένταση και τη φύση της καταπίεσης των γυναικών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από το κόμμα αυτό: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, έφτασε σε νέα επίπεδα τη μισαλλοδοξία και τον σεξισμό επεξηγώντας γιατί δεν πιστεύει ότι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι. Σε ομιλία του σε ένα συνέδριο για τις γυναίκες και τη δικαιοσύνη (τι ειρωνεία!) στην Κων/λη, το Νοέμβριο του 2014, είπε: «Η θρησκεία μας [Ισλάμ] καθόρισε μια θέση για τις γυναίκες: μητρότητα… Κάποιοι το κατανοούν αυτό, ενώ άλλοι δεν μπορούν. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις αυτό στις φεμινίστριες γιατί δεν αποδέχονται την έννοια της μητρότητας.» Συνέχισε: «Δεν μπορούν οι γυναίκες να ασκούν τα ίδια επαγγέλματα με τους άντρες, όπως στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Δεν μπορείτε να τους δώσετε ένα φτυάρι και να τους πείτε να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι αντίθετο με την εκλεπτυσμένη τους φύση.» Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται να συγχέει σκόπιμα την έννοια της σωματικής ισοδυναμίας με τα ίσα κοινωνικά δικαιώματα, όσον αφορά άντρες και γυναίκες. Σε ένα άλλο παράδειγμα, ο αντιπρόεδρους του ΑΚΡ, Ayhan Sefer Üstün, ο οποίος κατά ειρωνικό τρόπο τυχαίνει να είναι ο επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, δήλωσε: «Η άμβλωση αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις είναι χειρότεροι από τους βιαστές.» Μια άλλη εξωφρενική δήλωση έγινε από ένα συγγραφέα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρή κοπέλας και φοιτήτριας , της Özgecan Aslan, το Φεβρουάριο του 2015: «Αν, μέρα και νύχτα, κραυγάζετε για σεξουαλική ελευθερία, ατομικισμό, επαγγελματικές φιλοδοξίες και εγωισμό, αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα.» Δεν είναι τυχαίο ότι η βία κατά των γυναικών έχει φτάσει στα ύψη κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΑΚΡ, με 350% αύξηση του αριθμού των γυναικών που δολοφονήθηκαν μόνο μεταξύ των ετών 2003 και 2010. Ενώ ο αριθμός των γυναικών που δολοφονήθηκαν το 2002 ήταν 66, έφτασε τις 300 το 2014, με την πλειοψηφία τους να έχουν δολοφονηθεί από τους συζύγους τους.
Η επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών έχει οικονομική βάση
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Özlem İlyas Tolunay, ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ (του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η Τουρκία διατηρεί το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των γυναικών με 28,7%. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, περίπου 11,9 εκατομμύρια γυναίκες στην Τουρκία από ένα σύνολο 27 εκατομμυρίων γυναικών ηλικίας άνω των 15 ετών ορίζονται ως “νοικοκυρές”. Τρία εκατομμύρια εργαζομένων γυναικών απασχολούνται στον γεωργικό τομέα, με γυναίκες και στις δύο κατηγορίες να δουλεύουν ουσιαστικά ως “άμισθες εργαζόμενες στην οικογένεια”. Ως εκπρόσωπος της αντιδραστικής ιδεολογίας του ΑΚΡ, που δεν βλέπει τις γυναίκες παρά μόνο ως μηχανές γεννήσεων που είτε είναι περιορισμένες στο σπίτι υπό την επίβλεψη των αντρών τους είτε αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας ως φθηνό εργατικό δυναμικό στην καλύτερη περίπτωση, ο Erdogan επανειλημμένα έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις απαιτώντας οι γυναίκες της Τουρκίας να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά. Οι απόψεις του σχετικά με την άμβλωση; «Είναι καθήκον όλων μας να καταπολεμήσουμε τις αμβλώσεις αφού αποτελούν την εφαρμογή ενός ύπουλου σχεδίου για την εξαφάνιση του τουρκικού έθνους από τον κόσμο.» Στον νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό παράδεισο της Τουρκίας του AKP, το κύριο καθήκον των γυναικών είναι να γεννούν φθηνό αρσενικό εργατικό δυναμικό που θα εκμεταλλεύεται η αγορά εργασίας.
Μία υποψήφια του CP για τον σοσιαλισμό
Μία από τις υποψήφιες του CP είναι η Natalia Koyuncu (στη φωτογραφία). Η Natalia γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1979. Μετά τον γάμο με τον σύζυγό της, που είναι από την Τουρκία, μετακόμισε στη χώρα το 2007. Έχοντας διατελέσει ενεργό μέλος της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (CPSU), μας λέει: «Μεγάλωσα και πήγα σχολείο σε μια σοσιαλιστική χώρα. Στην πραγματικότητα έχω ζήσει τον σοσιαλισμό. Ο λόγος που είμαι ενεργή πολιτικά μέσα στις τάξεις του CP είναι για να αποκαταστήσουμε τον σοσιαλισμό.» Σε συνέντευξή της σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης ρωτήθηκε: «Όταν μιλάτε στους ανθρώπους για το σοσιαλισμό, σίγουρα θα σας αμφισβητούν λέγοντας ότι αν ο σοσιαλισμός ήταν κάτι καλό, δεν θα είχε καταρρεύσει. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτό;». Η Natalia απάντησε: «Αν ο κομμουνισμός δεν ήταν κάτι καλό, γιατί να προσπαθήσουν τόσο σκληρά οι κυρίαρχοι του κόσμου να τον καταστρέψουν και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ;»
Οι γυναίκες της Τουρκίας θα συνεχίσουν να αντιστέκονται
Οι γυναίκες της Τουρκίας δεν θα υποκύψουν στην καταπίεση του ΑΚΡ. Αντιστέκονται και οργανώνονται. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη την Τουρκία όπου συμμετείχαν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, καταγγέλλοντας τις αντιδραστικές πολιτικές του AKP κατά των γυναικών και την επακόλουθη αύξηση της βίας εναντίον τους. “Η άμβλωση είναι η δική μου απόφαση, η δολοφονία είναι η δική σας μέθοδος ” και “ΑΚΡ, μακριά τα χέρια σου και την αστυνομία από το σώμα μου” ήταν δύο δημοφιλή συνθήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των διαμαρτυριών, αποδεικνύοντας τη φύση της αντίστασης των γυναικών. Στη συνέχεια, κατά την μαζική εξέγερση του Gezi το 2013, που κλόνισε όχι μόνο την κυβέρνηση του ΑΚΡ αλλά και ολόκληρο το σύστημα στην καρδιά του, οι γυναίκες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, ήταν στα οδοφράγματα, αντιμετώπισαν σθεναρά τα δακρυγόνα της αστυνομίας, τα κανόνια νερού και τα σπρέι πιπεριού και αντεπιτέθηκαν. Δεν υποτάχθηκαν στην αστυνομική τρομοκρατία του ΑΚΡ. Γι “ αυτό και η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι εξαιρετικά φοβισμένη από τις γυναίκες. Γι’ αυτό και στα χρόνια της εξουσίας του AKP οι γυναίκες δέχονται κυριολεκτικά επίθεση. Επειδή το ΑΚΡ γνωρίζει και φοβάται ότι οι γυναίκες, όπως οι 550 υποψήφιες του CP, είναι αυτές που, κατά τον αγώνα τους για την απελευθέρωση των γυναικών, θα ηγηθούν επίσης της πάλης για την ανατροπή ολόκληρου του συστήματος στο οποίο έχουν τις ρίζες τους όλες οι μορφές καταπίεσης, η εκμετάλλευση και η αδικία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοιχτά καταστήματα σήμερα. Άφαντοι οι υπάλληλοι
Μέχρι τις 9 Μαΐου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα. Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προγραμματίσει απεργία
Μάϊος 03 2015 09:27
Ξεκινά το Σάββατο 2 Μαΐου η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα η οποία λήγει Σάββατο 9 του μήνα και την Κυριακή, 3 Μαΐου οι έμποροι είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 11.00-18.00. Με την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει στο καταναλωτικό κοινό τα εξής: Η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει από τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας που αποφάσισαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη ή στην περιοχή ευθύνης τη συγκεκριμένη Κυριακή, σύμφωνα με την δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος που παρέχεται από τον «θνησιγενή Νόμο» να ενημερώσουν το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην αγορά τους η εμπορική και αγοραστική κίνηση. Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών Τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και υπογραμμίζει ότι "πάγια θέση του είναι πως η λειτουργία της αγοράς της Αθήνας για 6 παραγωγικές Κυριακές το χρόνο, με την παράλληλη διασφάλιση από την πολιτεία, της ασφάλειας των πολιτών και της προσβασιμότητας των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών-καταναλωτών, αναδεικνύει την πρωτεύουσα σ' ένα ελκυστικό και ασφαλή προορισμό, προσδίδοντας οφέλη όχι μόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και τελικά στην εθνική μας οικονομία". Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι για την τήρηση της νομιμότητας να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και συστήνει στους εμπόρους να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 από ώρα 11.00-18.00.
Απεργιακή συγκέντρωση
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τα σωματεία - μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 3 Μάη 2015 και στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα και Ερμού, ώρα 11.00 π.μ. Καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά της Κυριακής - αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία.
Σχολιο.- Κανενας να μη ψωνισει κυριακη, να περασουμε ενα μνμ οτι η μερα αυτη ειναι για την αναπαυση ολων Σχολιο.- Όλο μα όλο το πανηγυράκι γίνεται για την οριστική σκύλευση της Κυριακής- αργίας.Γιατί το οκτάωρο το έχουν πυροβολήσει από καιρό πισώπλατα... Σχολιο.- Ανοιχτά, λέει, σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Με τους εμποροϋπάλληλους να έχουν διατυπώσει -ακόμη και με κινητοποιήσεις- την αντίθεσή τους, έχοντας στο πλευρό τους και τη μεγάλη πλειονότητα των καταστηματαρχών, η εφαρμογή μιας ρύθμισης που ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιαδήποτε αναφορά σε "κοινωνικές ισορροπίες". Τρεις μήνες από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δεν είναι, πλέον, λίγος χρόνος. Και οι ασυνέπειες με τις προεκλογικές διακηρύξεις καταγράφονται στη λαϊκή συνείδηση... Σχολιο.- Μα ακόμη και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες δεν βγάζουν τα αναμενόμενα κέρδη. Για παράδειγμα γνωστή αλυσίδα super market δεν ανοίγει τις Κυριακές, αφού τα κέρδη της τις δύο πρώτες φορές ήταν μηδαμινά. Επομένως, πέρα από την ταλαιπωρία των εργαζομένων και την ικανοποίηση των βίτσιων ελάχιστων ψωνισμένων φιλελεύθερων μαντάμ Σουσούδων, (που στο φαντασιακό τους γίγνεσθαι τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές δημιουργούν και... θέσεις εργασίας ), εξακολουθώ να απορώ για την οικονομική αποδοτικότητα αυτού του τρισάθλιου "μέτρου". Σχολιο.- Ρε παιδια οι συντροφοι που εκλεχθηκαν, πως επιτρεπουν να δουλευει ο κοσμος την Κυριακη?? μουχαχααχχαχαχααχαχαχαχααχ ΡΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κονγκό: Απαγορεύει τη μπούρκα
03 Μαίου 2015 13:14
Η Δημοκρατία του Κονγκό αποφάσισε να νομοθετήσει απαγόρευση της μπούρκας, σε μια προσπάθεια, όπως λέγεται να ανακόψει την άνοδο του εξτρεμισμού στη χώρα. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ισλαμιστικού Ανώτατου Συμβουλίου της χώρας El Hadji Djibril Bopaka. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν μειονότητα στη χώρα και όπως είπε ο ηγέτης του Ισλαμιστικού Συμβουλίου δέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση. Στη χώρα υπάρχουν περίπου 80.000 μουσουλμάνοι και παρότι γειτνιάζει με το Καμερούν, δεν έχει προς το παρόν μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Διαδήλωση στη Βαλτιμόρη παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας
03 Μαίου 2015 12:11
Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν τη νύχτα την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαλτιμόρη, όπου νωρίτερα χθες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά και μερικές φορές υπό τους ήχους μουσικής, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και να ζητήσουν δικαιοσύνη για τον Φρέντι Γκρέι.
Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις, κυρίως μετά τις συμπλοκές, την επομένη της ανακοίνωσης για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος έξι αστυνομικών σε αυτή την πόλη, μεγάλο λιμάνι των ανατολικών ΗΠΑ. Μετά την επιστροφή στην ηρεμία, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κάλεσε τους πολίτες η σημερινή Κυριακή να είναι "ημέρα προσευχής και ειρήνης. Ζητώ η Κυριακή να είναι μια ημέρα περισυλλογής" όσον αφορά "τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας θα συμπεριφερόμαστε τις προσεχείς ημέρες και μήνες", δήλωσε ο Λάρι Χόγκαν.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας -από τις 22:00 έως τις 05.00 τοπική ώρα (05.00 έως 12.00 ώρα Ελλάδος)- θα ίσχυε για πέμπτη συνεχή νύχτα. "Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη", φώναζαν οι διαδηλωτές αρχίζοντας τη μικρή πορεία τους από το σημείο όπου ο 25χρονος μαύρος συνελήφθη. Στην πορεία μετείχαν στη συνέχεια άλλοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Βαλτιμόρης. "Ζήσαμε όλοι εδώ την αστυνομική βία και θέλουμε αλλαγές. Ελπίζω ότι οι αστυνομικοί (σε βάρος των οποίων ασκούνται ποινικές διώξεις) θα πάνε στη φυλακή", δήλωσε ο Φιλ, ένας μαύρος διαδηλωτής. Συνολικά 2.000 έως 3.000 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών πολλοί νέοι και μαύροι, αρκετά λιγότεροι από τις 10.000 που είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές, είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά σε μια ήρεμη, ακόμη και εορταστική ατμόσφαιρα, με ορισμένους να τραγουδούν και να χορεύουν. Στην πόλη των 620.000 κατοίκων πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του νεαρού μαύρου, στις 19 Απριλίου από επιπλοκές ενός "σοβαρού" τραύματος κατά τη μεταφορά του χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας, με τα πόδια και τα χέρια δεμένα, μπρούμυτα μέσα σε βαν της αστυνομίας.
Η 39χρονη Αντζελ Πίνοκ που διαδήλωνε μαζί με τα παιδιά της είπε ότι οι διώξεις σε βάρος των αστυνομικών "είναι ενθαρρυντικές. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν καταδίκες, όχι αθωώσεις". Ωστόσο εξακολουθεί να "ανησυχεί για τον γιο της." "Του αρέσει να βγαίνει με τους φίλους του. Του είπα να μην επιδιώξει αντιπαράθεση" με αστυνομικούς και "να κάνει ότι του ζητήσουν". Οι έξι αστυνομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά το τραγικό περιστατικό, είχαν συλληφθεί πριν αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ της Παρασκευής με εγγυήσεις από 250.000 έως 350.000 δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Οι αστυνομικοί θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 27 Μαΐου.
Η αστυνομική βία "δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα στη Βαλτιμόρη, αλλά ένα πρόβλημα σε όλη τη χώρα", δήλωσε μια μητέρα, αναφερόμενη και σε ανάλογα τραγικά περιστατικά, όπως στο Φέργκιουσον, τα οποία αναζωπυρώνουν φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ μεταξύ της μαύρης κοινότητας και της αστυνομίας, κυρίως όταν στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί δεν διώκονται. Οι διώξεις αυτές για φόνο ή ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών επιδοκιμάστηκαν από την οικογένεια του θύματος και τους κατοίκους της πόλης. Αντίθετα, ο πρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών Τζιν Ράιαν σε ανοιχτή επιστολή του προς την εισαγγελέα κάνει λόγο για "σύγκρουση συμφερόντων" και ζητεί "ειδικό ανεξάρτητο εισαγγελέα". Σύμφωνα με την έρευνα και τη νεκροψία, ο Φρέντι Γκρέι πέθανε από ένα "τραύμα που αποδείχθηκε μοιραίο γι αυτόν, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας μέσα στο βαν της αστυνομίας, όπου είχε επιβιβαστεί" έχοντας δεμένα τα χέρια και τα πόδια. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι αστυνομικοί "δεν μπόρεσαν να δώσουν καμιά δικαιολογία" για τη σύλληψη του Γκρέι, ούτε ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος
03 Μαίου 2015 11:54
Το εγκώμιο του Γιάνη Βαρουφάκη έπλεξε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και νομπελίστας, Τζότζεφ Στίγκλιτς, αποφεύγοντας μάλιστα να σχολιάσει τις αντίστοιχες… ικανότητες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Βασικά, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος», δήλωσε ο Τζότζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο «The Great Divide», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θέλει να αναφερθεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Για την περίπτωση της Γερμανίας... δεν θα πω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, γελώντας ειρωνικά ο κ. Στίγκλιτς, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε για το νέο του βιβλίο «The Great Divide». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη, ο κ. Στίγκλιτς απάντησε πως δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί. «Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί και έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον Σόιμπλε. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα». Καταλήγοντας, ο Στίγκλιτς, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις διαφορές του Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σχολιάζοντας: «Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει, για το τι είναι καλά οικονομικά, είναι τόσο μεγάλες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσοχή - Σκληρές εικόνες: Έδεσαν άλογα και τα άφησαν να πεθάνουν από ασιτία
03 Μαίου 2015 11:45
Είναι πολλές φορές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τη βαρβαρότητα που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος (αν κάποιος που κάνει τέτοιες πράξεις, μπορεί να λέγεται άνθρωπος). Το γεγονός που σημειώθηκε στην Κρήτη πραγματικά σε κάνει να απορείς... Τα άλογα της φωτογραφίας που ανέβασε στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος του Ηρακλείου η Μαρία Ζερβού έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας του ιδιοκτήτη τους. Τα άτυχα ζώα γέρασαν και ήταν πια βάρος, οπότε ο «ιδιοκτήτης» των αλόγων φρόντισε να τα δέσει(!) στα πόδια και να τα αφήσει να πεθάνουν από ασιτία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Αποτυχία των διαβουλεύσεων για την Υεμένη στη Νέα Υόρκη
03 Μαίου 2015 02:05
Δεν κατάφερε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμφωνήσει επί του ρωσικού σχεδίου απόφασης που ζητούσε διακοπή των εχθροπραξιών, προκειμένου να προωθηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, όπου η έλλειψη καυσίμων απειλεί σοβαρά τη διανομή της βοήθειας. Η Ρωσία επέκρινε τα δυτικά και τα αραβικά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «μένουν στα λόγια για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών της Υεμένης, μετά την αποτυχία των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη». Σε αυτή την τελευταία ένδειξη της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, που ήδη διαφωνούν για τη Συρία και την Ουκρανία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι η τριών παραγράφων ρωσική πρόταση για την Υεμένη αντιμετωπίστηκε με «αναβλητικότητα». «Ήμουν προετοιμασμένος να ζητήσω άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς υπάρχει ανάγκη για συχνές διακοπές των εχθροπραξιών ώστε να διευκολυνθεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε σε αυτό», δήλωσε ο Τσούρκιν, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών για την Υεμένη. «Αν δεν μπορείς να συμφωνήσεις ούτε στα αυτονόητα σε τι μπορείς να συμφωνήσεις;» αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας: «Μένουν στα λόγια, λένε τα πράγματα 'είναι πολύ άσχημα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό». Ο Τσούρκιν δήλωσε επίσης ότι τα μέλη των αντιπροσωπειών ζήτησαν περισσότερο χρόνο ώστε να έχουν διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις τους επί της ρωσικής πρότασης. Στο μεταξύ, η βία συνεχίζει να εντείνεται σε όλη την Υεμένη από πέρυσι, όταν οι αντάρτες Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά και εξεδίωξαν τον διορισμενο «πρόεδρο» των αποικιοκρατων Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χάντι. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια… Από την πλευρά τους, οι αποικιοκρατες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι υποστηρίζουν δηθεν την απρόσκοπτη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, καθώς και τη διακοπή των εχθροπραξιών. «Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι. Οι συνεχιζόμενες μονομερείς ενέργειες των Χούτι και των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρώην πρόεδρο Σάλεχ ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Οι Χούτι και οι δυνάμεις του Σάλεχ επεδίωξαν να υπονομεύσουν τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης και επεκτείνονται καταλαμβάνοντας περιοχές από τα μέσα του 2014». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε εμπάργκο στην πώληση όπλων σε βάρος των σιιτών ανταρτών Χούτι και των στρατιωτών πιστών στον Σάλεχ. Τέλος, στο ρωσικό σχέδιο απόφασης εκφράστηκε επίσης υποστήριξη στο νέο απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη, Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, ο οποίος αντικατέστησε την περασμένη βδομάδα τον Τζαμάλ Μπενομάρ και έχει αναλάβει τις προσπάθειες για την επίτευξης ειρήνης στην Υεμένη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σνόουντεν-Ασάνζ-Μάνινγκ «μιλούν» σε πλατεία του Βερολίνου
Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, 10:55
Σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της γερμανικής πρωτεύουσας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τις τελευταίες ημέρες. Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει ένα έργο τέχνης που αναπαριστά τον πρώην πράκτορα της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, τον ιδρυτή του Wikileaks Έντουαρντ Σνόουντεν και τον Αμερικανό στρατιώτη Τσέλσι Μάνινγκ που καταδικάστηκε για παράβαση του νόμου περί κατασκοπείας. «Έχασαν την ελευθερία τους, το δικαίωμά τους να πουν αλήθειες» σχολιάζει ο Ιταλός γλύπτης Davide Dormino -που φιλοτέχνησε το έργο- από την πλατεία Alexanderplatz στο Βερολίνο. Τα φυσικού μεγέθους αγάλματα των τριών πληροφοριοδοτών στέκονται σε τρεις καρέκλες, σαν να μιλούν σε μία ανοικτή δημόσια συγκέντρωση. Δίπλα τους υπάρχει μία τέταρτη, κενή καρέκλα. Σύμφωνα με τον γλύπτη, στην καρέκλα αυτή θα μπορούσε να καθίσει οποιοσδήποτε στο Βερολίνο, προκειμένου να σηκωθεί και να πει οτιδήποτε θέλει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράκ: Το Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο εκτέλεσε 300 Γεζίντι
Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, 10:06
Περισσότερους από 300 Γεζίντι, τους οποίους κρατούσαν αιχμάλωτους εδώ και μήνες στην επαρχεία Ταλ Αφάρ της Μοσούλης, εκτέλεσαν οι τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου. Ιρακινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο CNN ότι οι εκτελέσεις έγιναν την Παρασκευή με «φρικτό και βαρβαρικό» τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες Γεζίντι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας από τους μαχητές της εξτρεμιστικής συμμοριας στο Ιράκ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κραυγη απογνωσης διοικητων. Νοσοκομεια χωρις ρευστο, ουτεγια φρυγανιες και γαζες. «Στεγνοσαμε από ρευστο, παρακαλαμε τους προμηθευτες να μας φερουν τυρι, λαδι, φρυγανιες, συντομα θα υπαρχουν ελλειψεις σε συριγγες γαζες και αλλα απαραιτητα, ενώ στις εφημεριες χτυπαμε κοκκινο».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή τις αντιδράσεις για την εκτέλεση (!) του "Άξιον Εστί" από τον Σάκη Ρουβά, επικρίνεται -όπως ήταν αναμενόμενο- όχι μόνο η διάσταση ανάμεσα στην "τέχνη" που υπηρετεί σταθερά και στο μεγαλειώδες έργο του Θεοδωράκη, αλλά και η πολιτική του απάθεια. Από ανθρώπους που μάλλον θεωρούν ότι μόνο ένας επαναστάτης μπορεί να εκφράσει το "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο" του πάλαι ποτέ επονίτη και αργότερα οπαδού της ΕΡΕ και της Ν.Δ., Μάνου Χατζιδάκη. Πολλοί/ές, μάλιστα, αντιπαραθέτουν Ρουβά και Μπιθικώτση και για λόγους πολιτικοϊδεολογικούς. Αγνοούν, προφανώς, ότι ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής, Μπιθικωτσης, όπως έλεγε ο ίδιος, κρυβόταν από την Απελευθέρωση μέχρι τη λήξη των Δεκεμβριανών, γιατί φοβόταν αντεκδίκηση από τους αριστερούς, καθώς επί Κατοχής τραγουδούσε για να διασκεδάζουν δωσίλογοι και μαυραγορίτες. Ότι στη Μακρόνησο δεν πήγε ως εξόριστος, αλλά ως στρατιώτης φύλακας των κρατουμένων. Ότι αφού τραγούδησε Θεοδωράκη και έγινε θρύλος στον αριστερό κόσμο, τραγούδησε επί Χούντας και τον Ύμνο της 21ης Απριλίου. Ωραίος άνθρωπος στις σχέσεις του με τους γύρω του, κορυφαίος λαϊκός ερμηνευτής, αλλά πολιτικοϊδεολογικά καμιά σχέση με την Αριστερά...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πόλεμος, βομβαρδισμοί, τεράστιες καταστροφές και χιλιάδες άμαχοι νεκροί (και) στην Υεμένη. Εκεί που σιίτες αντάρτες ανέτρεψαν το καθεστώς των τζιχαντιστών συμμάχων της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων και (φυσικά) της Δύσης, και βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση από σειρά αραβικών σκοταδιστικών μοναρχιών, στρατοκρατικών δικτατοριών κ.λπ. Θυμάμαι ακόμη πρόσφατα δημοσιεύματα σε αριστερά σάιτ και έντυπα (πάντα της φιλοευρωπαϊκής και "αντισκοταδιστικής" Αριστεράς) που λίγο πολύ επαινούσαν την επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, κατά των ανταρτών. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που εκθείαζαν και τη... δημοκρατική εξέγερση των ναζί στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο. Είναι τα ίδια που όταν τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως περίμεναν -αναπαράγοντας την κυρίαρχη κάθε φορά ενημέρωση από τα "έγκυρα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων"- σωπαίνουν... Για να αποφύγουν τη συγγνώμη στους αναγνώστες τους...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικα στοιχεια. 150% αυξηθηκε η πορνεια στα χρονια του μνημονιου! Ακομα και μητερες, που μενουν ανεργες, στρεφονται στην πορνεια για να ταισουν τα παιδια τους. Δυο ερευνες από Το Χωνι για τον αριθμο των εκδιδομενων, αλλα και για το προφιλ εκδιδομενων και πελατων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλυψη-σοκ. Η μεγαλη λεηλασια του ελληνικου λαου. Συγκλονιστικα στοιχεια της Τραπεζας της Ελλαδος που τα κρυβουν. Μας εδωσαν από το 2010 μεχρι τωρα 226,7 δις ευρω και τους εχουμε πληρωσει 270,1 δις ευρω! Δηλαδη 46,4 δις ευρω παραπανω , και γυρευε ποσα θελουν να μαςαρπαξουν οι αδιστακτοι τοκογλυφοι εταιροι μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχουμε εξοφλησει δυομισι φορες το δημοσιο χρεος μας. Δεν τους χρωσταμε τιποτα. Η Ελλαδα ηταν από τα ιδρυτικα μελη του ΔΝΤ! Η Ευρωπη μετατραπηκε σε τοκογλυφικο οργανισμο που διαλυει εθνη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι πλέον γνωστό όχι μόνον στο πανελλήνιο αλλά και στους ευρωπαϊκούς κύκλους του φιλοζωικού και οικολογικού κινήματος, ότι στην Ελλάδα το φιλοζωικό κίνημα δέχεται ένα ανηλεή πόλεμο όχι μόνον κατασυκοφάντησης το έργου του αλλά και των προσώπων που έχουν αφιερωθεί σε αυτό, ανιδιοτελώς και με ένα σκοπό, αυτόν την ευζωίας των ζώων. Στην έκνομη αυτή διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα.Μία περίεργη «εμμονή» εξοντωτικής διάθεσης και σκοπιμότητας κατά της ευρωπαϊκής φιλοζωικής κοινότητας οδήγησε κατηγορούμενους στην ποινική δικαιοσύνη εθελοντές φιλόζωους πολίτες, Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, όχι μόνον με την κατηγορία για παράνομο εμπόριο ζώων, αλλά ότι με το πρόσχημα της υιοθεσίας η αποστολή αδεσπότων ζώων στο εξωτερικό εξυπηρετούσε παράνομους σκοπούς, όπως εργαστήρια πειραμάτων, οίκους ανοχής για κτηνοβασίες, για παραγωγή γούνας, για διακίνηση ναρκωτικών κλπ, καταλογίζοντάς μας, άνομες «συναλλαγές».Η Εισαγγελική έρευνα, για πλείστα όσα περιστατικά για τα οποία κατατέθηκε μήνυση- καταγγελία κατέληξε σε απορριπτικό αποτέλεσμα πολλές δε εξ αυτών με Εισαγγελική Διάταξη τέθηκαν στο Αρχείο.Όλως «συμπτωματικά» ο μακρύς κατάλογος μηνύσεων κατά φιλοζωικών σωματείων προέρχεται από την ίδια κατά βάση πηγή, με την ίδια αστήρικτη και συστηματικά επαναλαμβανόμενη και αναπόδεικτη συκοφαντική καταγγελία του παράνομου εμπορίου, από τις οποίες τα ελληνικά δικαστήρια με τις αποφάσεις περίτρανα αθώωσαν τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία.Επειδή όμως οι ανωτέρω «καταγγελίες» δεν είναι μόνον συκοφαντικές αλλά συνιστούν και αδικήματα που αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης (ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κλπ.) αλλά και αντικείμενο δικαστικής έρευνας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αφού, όπως αποδεικνύεται, συστηματικά ψευδώς καταγγέλλονται πράξεις, τις οποίες ο νομοθέτης τις έχει προβλέψει ως βαριά ποινικά αδικήματα, η Oμοσπονδία μας κλιμακώνοντας τις ενέργειές της κατά των άθλιων συκοφαντών του φιλοζωικού κινήματος, υποβάλει αίτημα προς τον κ. Προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και κάθε Εισαγγελικής Αρχής, να διαταχθεί Προκαταρκτική Εξέταση ή όποια άλλη ανακριτική διαδικασία κριθεί σκόπιμη για να διερευνηθεί και αξιολογηθεί η ποινική συμπεριφορά των επαγγελματιών ψευδώς και συστηματικά «καταγγελλόντων» σοβαρά αδικήματα, σε βάρος των φιλοζωικών σωματείων, να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με την συστηματική εμμονή τους να εμπλέκουν την Δικαιοσύνη, σε ψευδείς, αναπόδεικτες και με ιδιοτέλεια «καταγγελίες» τους και να διασύρουν την χώρα μας ως παραλείπουσα τις διεθνείς και ενωσιακές υποχρεώσεις της όχι μόνον για την προστασία των ζώων, αλλά και την πάταξη της παράνομης υιοθεσίας ζώων συντροφιάς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την δίωξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων του εσωτερικού δικαίου για τον βασανισμό των ζώων που συστηματικά εμπεριέχουν οι ψευδείς καταγγελίες τους.Αναμένοντας τις αυτεπάγγελτες ενέργειες των διωκτικών αρχών είμαστε πλέον υποχρεωμένοι τόσο από τους σκοπούς των καταστατικών μας όσο και από το νόμο, να δηλώσουμε ότι είμαστε στην διάθεση των Εισαγγελικών αρχών να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειές ποινικού και αστικού χαρακτήρα, προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να υποστούν τις κατά νόμο συνέπειες όλοι αδιακρίτως εκείνοι που σπίλωσαν με ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις το φιλοζωικό κίνημα, όλοι αυτοί που με το δηλητήριο που σπείρουν εγκληματούν κατά των ζώων, τα οποία και θέλουν να αργοπεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους αντί να υιοθετηθούν και τέλος εμπλέκουν τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές στην απόπειρα επίτευξης ιδιοτελών και παράνόμων σκοπών τους.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξω από το Νοσοκομείο οι υπερασπιστές της πατρίδας...
Ανταπόκριση από το Νοσοκομείο της Jisr Al-Shughour, βόριεα Συρία (σύνορα Συρίας-Τουρκίας), όπου 150 στρατιώτες του Αραβικού στρατού της Συρίας συνεχίζουν να αποκρούουν τις επιθέσεις των τρομοκρατών μισθοφόρων, των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας (Al Nosra), που εισήλθαν στο έδαφος της χώρας αφού εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πιο σκληρή σκοταδιστική δικτατορία (Σαουδική Αραβία) βομβαρδίζει τους άμαχους στην Υεμένη, με τις ευλογίες ΟΗΕ, ΕΕ & ΗΠΑ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xουντικό απόβρασμα ο πολύς διανοούμενος του κώλου και του νεοταξικού Ποταμιού... κ. Νίκος Δήμου!
Η μοναδική Επανάστασις που συγκίνησε τον Δήμου πρέπει να ήταν η Εθνοσωτήριος. Αυτή ήταν άλλωστε, η Επαναστατική Κυβέρνησις του Γεωργίου Παπαδοπούλου, που διόρισε το Νίκο Δήμου στη θέση του «Γενικού Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής της Ενώσεων Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος»...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι μύθος ότι η Ελλάδα δεν έχει επαρκή παραγωγή τροφίμων…
Ίσως τα πιο δημοφιλή σλόγκαν τον καιρό της κρίσης να είναι τα εξής: «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» ή «Αν πάψουν οι εισαγωγές, τελειώσαμε, θα πεινάσουμε». Οι παραπάνω φράσεις, εκτός από ενδείξεις εθνικής μειονεξίας, μαρτυρούν και ένα τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης ή, καλύτερα, μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.
Ο μύθος της έλλειψης τροφίμων στην Ελλάδα
Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το …79% των Ελλήνων (και το 47% των Κυπρίων) θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό σε επίπεδο ΕΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (ποσοστό 94% – το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. …
Οι παραπάνω φόβοι των Ελλήνων είναι εντελώς αδικαιολόγητοι. Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα, ακόμα κι αν κοπούν τελείως οι εισαγωγές τροφίμων (όπως έγινε στην Αργεντινή), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πεινάσει.
Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% περίπου! Ειδικότερα, από την παραπάνω έρευνα προκύπτει ότι το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %).
Στο ελαιόλαδο και τις ελιές, τα οποία είναι βασικά είδη διατροφής, η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δυο αυτά προϊόντα. Στο λάδι η παραγωγή φτάνει επίσημα το 151% της κατανάλωσης. Στο ποσοστό αυτό, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και μια τεράστια ποσότητα ατυποποίητου λαδιού που εξάγεται παρανόμως κυρίως σε γειτονικές χώρες, καθώς και ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 4,33% ελαιολάδου που εισάγεται ετησίως, χωρίς κανείς να ξέρει την αιτία. Συνυπολογίζοντας αυτά τα ποσοστά, θα μπορούσαμε να τροφοδοτούμε με λάδι σχεδόν όλη την Ευρώπη!
Το ψωμί, ψωμάκι;
Στο μαλακό σιτάρι, από το οποίο γίνεται το ψωμί, εισάγουμε ετησίως πάνω από 1.000.000 τόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Ουκρανία. Οι εισαγωγές αυτές είναι τελείως άσκοπες και καταστροφικές για την ελληνική Οικονομία – πρόκειται για σιτηρά αμφίβολης ποιότητας, αφού κάποιες ανατολικές χώρες υποχρεούνται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας να κάνουν ακόμα και ελέγχους για ίχνη ραδιενέργειας! Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1957 (!) η Ελλάδα πέτυχε την αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι, με την ποικιλία Γ 38290 που δημιούργησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Σιτηρών. Μάλιστα, προς τα τέλη του 1970 υπήρχε πλεόνασμα που διατηρήθηκε μέχρι το 1984! Έκτοτε αρχίζει ραγδαία μείωση της καλλιέργειας του μαλακού σιταριού, η οποία συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της καλλιέργειας του σκληρού. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι από τότε ελλειμματική σε μαλακό σιτάρι και πλεονασματική σε σκληρό, από το οποίο γίνονται τα ζυμαρικά. Αυτό οφείλεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία έδωσε ισχυρά κίνητρα στους παραγωγούς σκληρού σιταριού (35 ευρώ το στρέμμα). Δηλαδή μας αύξησαν την παραγωγή μακαρονιών και μάς μείωσαν την παραγωγή ψωμιού, που από την Αρχαιότητα είναι βασικό είδος διατροφής. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στην παραγωγή σιτηρών με 9 εκατ. στρέμματα, από τα οποία περίπου τα 6 εκατ. είναι με σκληρό και μαλακό σιτάρι!