Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κυριακη 19 Ιουλιου 2015


Συντηρητικής ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς είχε το ηθικό ανάστημα να πράξει αυτό που του έλεγε η συνείδησή του. Παραιτείται από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, την οποία είχε αναλάβει ως στέλεχος των ΑΝΕΛ, "Δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο", δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς. "Μπορεί να ψηφίζονται νόμοι και μέτρα αλλά κάποιοι τους εφαρμόζουν. Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτόν τον νόμο. Δεν είναι δυνατόν να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο, γιατί αυτό νομοθετήθηκε". Αναρωτιέμαι ποιος θα είναι αυτός που θα δεχτεί να αναλάβει την κενή θέση αυτού του αξιοπρεπούς ανθρώπου, Ποιος θα δεχτεί να δώσει τη σύνταξη των 87 ευρώ στον ανάπηρο, χωρίς να ντρέπεται εφ' όρου ζωής κατόπιν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτα απαξίωσαν το μαζικό κίνημα, για να το εκπροσωπήσουν τάχα στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια οι μεγάλοι ντριμπλαδόροι της αριστερής πολιτικής. Άρκεσαν έξι μήνες για να φάνε καμιά εικοσαριά γκολ! Εκεί όμως αυτοί! Επιμένουν στα Μνημόνια! Για να απαξιώσουν πλήρως και την αριστερή πολιτική... Tώρα δεν θέλουν να... κανιβαλίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αυτοί που κανιβάλισαν ενάντια στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα, που πήραν το ΟΧΙ και το κάναν ΝΑΙ σε μια νύχτα, που πήραν την Ελπίδα ενός λαού και την κάναν θατσερική ΤΙΝΑ, που συνεχίζουν και παίρνουν αποφάσεις χωρίς καν να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματός τους και συνεχίζουν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους λαό, συντρόφους, αρχές και αποφάσεις... "Μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα;"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πείτε σε αυτόν τον αγράμματο πεντάβλακα τον Ποταμίσιο Βάτραχο πως μέσα σε αυτό το οικονομικό σύστημα αν λες "ανάπτυξη χωρίς λιτότητα δεν γίνεται", είναι σαν να ... ισχυρίζεσαι πως το κερδος είναι παρανομο, η αμοιβή κατάχρηση, και οι τράπεζες άχρηστες. Που ανατρέπει το σύστημά του! Κάντε του κανένα μάθημα, μας έχει φλομώσει στην ηλιθιότητα. Αμάν πια με τον "πολιτικό" χωρίς λύκειο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αληθινά όμορφοι άνθρωποι δεν κινούνται γρήγορα, μα αγαπούν σαν μικρά παιδιά… Και ονειρεύονται. Δεν διαπραγματεύονται με το ψέμα κι όταν το νιώθουν ίσως να τα χάνουν λίγο. Πάλι σαν μικρά παιδιά… Και κάνουν λάθη. Γιατί έτσι τα ονομάσαμε τ” αληθινά από τότε που μεγαλώσαμε. Λάθη. Πιστεύουν πρώτοι στο καλό των ανθρώπων και είναι οι πρώτοι που θα εισπράξουν το κακό. Κι έτσι χάνουν λίγο χρόνο… Είναι αυτοί που γνωρίζουν αλλά δε θέλουν να το δείχνουν κι ούτε να το πιστέψουν, κι ίσως να συγκρούονται βίαια πολλές φορές με την πραγματικότητα…. Γιατί η πραγματικότητα είναι ζωή και η ζωή για κείνους είναι ποίηση. Το θέμα δεν είναι να μιλάς για ποίηση. Η ουσία είναι να ζεις μέσα από το πρίσμα της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Δευτέρα το πρωί θα υποβάλλω εγγράφως την παραίτησή μου από το πόστο μου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, αποκαλύπτοντας ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.
Δεν αντέχω να εφαρμόσω τα νέα μέτρα. «Δε μπορώ να εφαρμόσω ένα νόμο τον οποίο δεν πιστεύω και για τον οποίο δεν με ρώτησαν καν. Μας έρχονταν από φίλους δημοσιογράφους συνέχεια σχέδια που άλλαζαν», τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA. Κατήγγειλε πως το νομοσχέδιο είναι μεταφρασμένο από το google translate και σε πολλές περιπτώσεις δεν βγάζει νόημα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς πως ήρθε έτοιμο γραμμένο στα αγγλικά από τους δανειστές και κάποιοι εδώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να το μεταφράσουν… Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει 87 ευρώ σύνταξη σε ανάπηρο «γιατί αυτό νομοθετήθηκε», ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό και αγραμματοσύνη. Πρόσθεσε δε, πως από την Τετάρτη
θα υπάρξει ακόμη πιο αυστηρή πρόβλεψη για τις συντάξεις.
Για την απόφασή του να παραιτηθεί, ο Ρωμανιάς ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη. «Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι σημαντικότερες αλλαγές για τις συντάξεις
1. Οσοι βγαίνουν σε σύνταξη μετά από τις 30 Ιουνίου του 2015, θα παίρνουν το ποσό που αναλογεί στις εισφορές. Κάτι που καταργεί τα κατώτατα όρια, μειώνει έως 45% τα ποσά των συντάξεων για όσους έχουν 15-20 χρόνια ασφάλισης και χαμηλές αποδοχές και ακυρώνει τους σχεδιασμούς παλαιών ασφαλισμένων που σχεδίαζαν να λάβουν έξτρα εισόδημα με μια δεύτερη σύνταξη 15ετίας. Μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, θα χορηγείται πάντως το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης στα 62 θα λαμβάνουν κανονικά το έξτρα εγγυημένο ποσό. 2. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, αναδρομικά από το 2011, με την πρόβλεψη καταβολής αναλογίας της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερων ποσών σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα. Αυτό αφορά και όσους έχουν υποβάλει φέτος αίτηση συνταξιοδότησης. Οσοι έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε ταμείου έως τις 31/12/2010 και υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015 θα λαμβάνουν δύο τμήματα σύνταξης. Ενα με βάση τα ποσοστά και τις συντάξιμες αποδοχές ή ασφαλιστικές κατηγορίες που ίσχυαν για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010 και ένα με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και αναλογία της βασικής σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011. 3. Τα προβλεπόμενα μέχρι 30 Ιουνίου 2015 χαμηλότερα από το 62ο και 67ο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται κατά έξι μήνες ανά έτος, ξεκινώντας από 1η Ιουλίου 2015, φτάνοντας μέχρι και το έτος 2022 (η σχετική διάταξη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή). Σε όσες περιπτώσεις δεν προβλέπεται όριο ηλικίας, η μεταβατική προσθήκη του εξαμήνου ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2016 με όριο ηλικίας το 58ο έτος, εφόσον ο ασφαλισμένος βγαίνει στη σύνταξη με τη συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση με όριο ηλικίας το 55ο έτος. 4. Στο χρονικό διάστημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάλλεται μείωση του ποσού σύνταξης κατά 16% μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (θα παύει να χορηγείται μειωμένη η σύνταξη όταν συμπληρώνεται το κατά περίπτωση ηλικιακό όριο). Από 1/1/2023 θα ισχύουν ως όρια για πλήρη σύνταξη τα 40 χρόνια ασφάλισης (ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος με 15 έτη (ή 4.500 ημέρες ασφάλισης) και για τη μειωμένη τα 62 με 15 έτη (ή 4.500 ημέρες ασφάλισης).
Οι εξαιρέσεις για τα όρια ηλικίας
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ασφαλισμένοι απασχολούμενοι σε ορυχεία, λιγνιτωρυχεία και υπόγειες στοές, οι μητέρες παιδιών που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, οι σύζυγοι, γονείς και αδελφοί αναπήρων και οι ασφαλισμένοι ανάπηροι που καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του νόμου 612/77. Οσοι έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30 Ιουνίου 2015 (έχουν τον χρόνο ασφάλισης ο οποίος απαιτείται και τα όρια ηλικίας όπου αυτά προβλέπονται). 5. Αυξομειώσεις αναμένονται στο ύψος των εισφορών (μειώσεις σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, σύνδεση με το πραγματικό εισόδημα για τους αυτοαπασχολούμενους και αυξήσεις για τους αγρότες). συμπαρασύροντας τις παροχές, περιλαμβανομένων και των εφάπαξ.
Τι αλλάζει για τους συνταξιούχους
Από την 1η Ιουλίου αυξάνοντα (στο 6%) οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις και επιβάλλεται σχετική εισφορά 6% στις επικουρικές. «Ανοικτό» παραμένει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών στις επικουρικές αν δεν βρεθούν έως τον Οκτώβριο δημοσιονομικά ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Δρομολογείται η κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019 (νωρίτερα θα περικοπεί από όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα). Οι αλλαγές στα κατώτατα όρια συντάξεων Αφορά τη χορήγηση μόνο του οργανικού ποσού, με βάση τις εισφορές, έως την ηλικία των 67 ετών ΤΕΒΕ: Με 15ετία στην 6η ασφαλιστική κατηγορία θα καταβάλλεται σύνταξη 420 ευρώ αντί 640 ευρώ έως σήμερα ΙΚΑ: Με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα καταβάλλεται σύνταξη 315 ευρώ αντί 486 ευρώ. Με 20 έτη ασφάλισης και 500 ευρώ αποδοχές, η σύνταξη που αναλογεί είναι 297 ευρώ και με αποδοχές 700 ευρώ, 352 ευρώ. Μειώσεις θα γίνουν αντίστοιχα και στα εγγυημένα από το κράτος ποσά των αναπηρικών και των συντάξεων χηρείας..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν κλέφτη τον Τσίπρα! Κι αυτός επιμένει να κάνει τον Γερμανό και να μην συνεδριάζει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαζύγιο Τσίπρα με τις αξίες της Αριστεράς... Ξεπέρασε τοn Jeffrey με την mother Margaret Chant... Έβαλε στο επικοινωνιακό παιχνίδι και την μητέρα του!
Συνέντευξη στα "Παραπολιτικά" του Μαρινάκη, έδωσε η μητέρα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Καμία κριτική στη μανούλα. Ότι λέει, σαν μάνα, είναι σωστό, κατανοητό, και δεκτό. Θέλει να είναι καλά ο γιος της, να μην πιέζεται... Τα ίδια θα έλεγε και η δική μου μανά, ακόμα και αν είχα ξεκληρίσει ένα χωριό! Το πρόβλημα είναι στον Αλέξη Τσίπρα, και στο στενό του περιβάλλον που την έβαλαν στο παιχνίδι. Γιατί αφού βγήκε στον... "αέρα" η συνέντευξη, έγινε με την άδεια του. Ο Αλέξης Τσίπρας, μέμφεται τους 39 βουλευτές που δεν ψήφισαν το "Αριστερό Μνημόνιο", ότι με την στάση τους δεν συμβάλλουν στην διατήρηση της "Κυβέρνησης της Αριστεράς". Τώρα πως γίνεται τα ακραία νεοφιλελεύθερα μνημόνια να έχουν κάποια σχέση με την Αριστερά, δεν ξέρω. Αλλά, κύριε Τσίπρα, τι σχέση μπορεί να έχει η χρήση της μάνας μας, σε πολιτικά παιχνίδια φτηνού εντυπωσιασμού, με τις αξίες της Αριστεράς;; Η κατρακύλα, δεν έχει τελειωμό!
Σχολιο.- Αλέξη Σχόλασες ! Δεν ακούς τον Κώδωνα ; Εάν σε Κούφανε η Εξουσία, να σου βάλουμε κόκκινο φωτάκι να αναβοσβήνει όταν κτυπά ο Κώδωνας ! Για πέρα από κουφώς είσαι και τυφλός ;; Υπάρχει και 3 εναλλακτική, από το αυτί (τράβηγμα) και έξω ή με κλωτσίες !!! Εσύ διαλέγεις ! Δημοκρατία ... Έχουμε !!! Αμόλα φίλε ! Αμόλα ! Κρίμα το μπόϊ σου και τα νιάτα σου ! ΑΜΟΛΑ !!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποβάλλει την παραίτησή του ("για λόγους συνέπειας") ο Ρωμανιάς... "Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει αύριο το πρωί, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο... MEGΑ. Όπως δήλωσε μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο", ο Γιώργος Ρωμανιάς, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη. "Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: "Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε". Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. "Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;", σημείωσε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάρτιν Σουλτς (υπάλληλος της Μέρκελ-4ου Ράιχ): Η Ελλάδα χρειάζεται Στρατιωτική Κυβέρνηση που θα ελέγχεται από την Ευρώπη!
Την εγκαθίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, το οποίο προκάλεσε οξύτατες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, ο Σουλτς τόνισε πως χρειαζόμαστε Κοινοτικά Ιδρύματα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Στην συνέχεια ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες ότι βάζουν μπροστά το εθνικό συμφέρον έναντι του Ευρωπαϊκού. Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως η Ευρώπη έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα και πολλοί αδυνατούν να συνδεθούν με την Ευρωπαϊκή Ιδέα. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες μπορεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να μην επιθυμούν ένα Grexit, όμως αποζητούν μια διαφορετική Ευρώπη.