Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πεμπτη 22 Οκτωβριου 2015


Δυο έφηβοι εκτελέστηκαν χθες εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Χεβρώνα. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι το αριστερό χέρι του αγοριού με τη μπλε μπλούζα βρίσκεται πάνω στο σώμα του και δεν κρατάει τίποτα. Λίγο αργότερα όμως, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφία του αγοριού στην οποία κρατάει μαχαίρι στο αριστερό του χέρι. Τα ονόματα των αγοριών είναι: Bashar Nidal al-Jabari, 15ετών , and Hussam Jamil al-Jabari, 17 ετών. Στο βίντεο, το δεύτερο αγόρι είναι ορατά ζωντανό. Στο 0:24 ένας από τους στρατιώτες φωνάζει "Είναι ζωντανός!". Ένας άλλος στρατιώτης απαντάει φωνάζοντας "Όχι, δεν είναι ζωντανός, μην τον πλησιάζεις!" Ένας τρίτος τότε φωνάζει "Μην πλησιάζετε, μπορεί να έχει κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό!". Και μετά λέει σε όλους "Ξεχάστε το, μην πλησιάζετε. Κάντε όλοι πίσω!". Η άρνηση της ιατρικής φροντίδας προς το παιδί, συνέβαλε στο βέβαιο θάνατό του.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Άπορος και με καρκίνο στην Ελλάδα των Μνημονίων
Στην Ελλάδα των αυτοκτονιών, των απόρων, των σοβαρών ελλείψεων στα σχολεία και τα νοσοκομεία ποια μπορεί να είναι η τύχη ενός ανθρώπου ο οποίος πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο Σωτηρία; Τι πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να κάνει ακτινοβολίες; Με υπουργική απόφαση οι άποροι αποκλείονται από νοσοκομειακές υπηρεσίες νοσοκομείων.
Διαβάστε την περιπέτεια χωρίς τέλος του Δημήτρη Κλίτσου.
Ο Δημήτρης Κλίτσος προσβλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο καρκίνος όμως έκανε μετάσταση ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑ, σε έναν από τους ώμους του. Το Σωτηρία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έστειλε στις 18.10 τον Κλίτσο επειγόντως στον Αγ. Σάββα για ακτινοβολίες, όπου όμως, μολονότι είναι κάτοχος ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και δικαιούται δωρεάν όλων των νοσοκομειακών παροχών, τον πληροφόρησαν ότι θα γίνουν μεν οι ακτινοβολίες στον ώμο, αλλά απέκλεισαν τις ακτινοβολίες στο Πάγκρεας, λόγω της λίστας ΑΝΑΜΟΝΗΣ (όπως είπαν) και τον έστειλαν στο νοσοκομείο Αρεταίειο.
Το τμήμα ακτινοβολιών του Αρεταίειου, που ο ασθενής πήγε χθες 20.10, «πιστό και αυτό στον όρκο του Ιπποκράτη» (!..) του ανακοίνωσε ότι οι άποροι με βιβλιάρια Πρόνοιας δεν γίνονται δεκτοί και ότι το Αρεταίειο ως Πανεπιστημιακό (!) νοσοκομείο ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ!... Πρόκειται για μαζική επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των πιο απελπισμένων και των πιο φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, ενώ οι Πατούληδες, όπως και οι Ομοσπονδίες αλλά και τα σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών δεν έχουν καμιά φωνή, καμιά παρέμβαση πάνω στο ειδικότερο αυτό ζήτημα!.... Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ), από το οποίο ζήτησε βοήθεια ο υιός του Κλίτσου, που μαζί με τον πατέρα του βρίσκονται σε απόγνωση, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του εν λόγω νοσοκομείου και ζήτησε να μάθει αν η Διοίκηση του νοσοκομείου αποδέχεται τους ισχυρισμούς του τμήματος ακτινοβολιών ότι δηλ. οι άποροι συμπολίτες μας και μάλιστα με την βούλα του βιβλιαρίου Πρόνοιας αποκλείονται από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες του νοσοκομείου, το οποίο ο ελληνικός λαός έχει κτίσει και τρέφει με το υστέρημα του μόχθου του!
Άφωνος ο εκπρόσωπος του ΚΙΦΒ άκουσε τον Πρόεδρο του Αρεταίειου όχι μόνο να επιβεβαιώνει τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των άπορων από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες του Αρεταίειου, αλλά και να προσθέτει ότι η απάνθρωπη αυτή στάση, που συνιστά, εκτός των άλλων, και πράξη παραβίασης θεμελιωδών συνταγματικών επιταγών, προβλέπεται «δυστυχώς» - όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του νοσοκομείου - και από σχετική υπουργική απόφαση!... Δεν διευκρινίστηκε σε ποια κυβερνητική περίοδο κατασκευάστηκε αυτός ο εξευτελισμός της ξεπεσμένης δημοκρατίας τους και ποιός υπουργός υπέγραψε την προβαλλόμενη υπουργική απόφαση!.... Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) δίνει σήμερα στην δημοσιότητα το περιστατικό αυτό αλλά υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μαζική δίωξη των απόρων. Καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής και του υπουργού υγείας καθώς και της κ. Φωτίου, αναπληρώτριας υπουργού υποτίθεται Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η πολιτική αυτή σε τίποτα φυσικά δεν διαφέρει από την γνωστή πολιτική «Άουσβιτς» που εφάρμοζαν οι γνωστοί εξολοθρευτές των γνωστών «δημοσιονομικών πλεονασμάτων» των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.
Η άρνηση και των 2 νοσοκομείων να κάνουν τις αναγκαίες ακτινοβολίες στον καρκινοπαθή Κλίτσο, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του συμπολίτη μας, είναι παράνομη και καταπατά τα νομοθετημένα δικαιώματα ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ! Οι ωμές αυτές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να προσελκύσουν την παρέμβαση των εισαγγελέων. Στην πραγματικότητα η άρνηση θεραπευτικής αγωγής σε έναν ασθενή με καρκίνο, που κάνει μεταστάσεις ισοδυναμεί με δολοφονία! Ζητάμε επίσης να μάθουμε αν υπάρχει και αν ισχύει η αναφερόμενη από το Αρεταίειο υπουργική απόφαση η οποία καταπατά τα δικαιώματα των άπορων. Θυμίζουμε ότι επί Σαμαρά, Βενιζέλο, Λοβέρδο τα δικαιώματα των άπορων καταπατούσε βάναυσα και η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αιγινήτειο» το οποίο επί χρόνια αρνιόταν, αυθαίρετα, να χορηγήσει ψυχοφάρμακα στους άπορους της Πρόνοιας! Το νομοθετημένο πλαίσιο, που ισχύει από τις 21 Ιουλίου 2014 για όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χωρίς εξαίρεση, προβλέπει πώς όλες οι περιπτώσεις ανασφάλιστων ασθενών που εντάσσονται στις «σοβαρές και επείγουσες» περιπτώσεις έχουν δικαίωμα άμεσης δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης και μάλιστα γι’ αυτό τον ειδικό λόγο προβλέπεται η συγκρότηση ιατρικών επιτροπών σε κάθε νοσοκομείο. Συνεπώς, που στηρίζεται η άρνηση των δοσμένων νοσοκομείων να νοσηλεύσουν το καρκινοπαθή Κλίτσο; Περιμένουμε για όλες αυτές τις απάνθρωπες συμπεριφορές την δημόσια τοποθέτηση όλων των κυβερνητικών αρμοδίων αλλά και του πρωθυπουργού!
Δ. Σουλιώτης Υπεύθυνος ΚΙΦΒ Βύρωνας 21.10.2015
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 21 – ΒΥΡΩΝΑΣ 6977-747431+6948-175441 Kif.byrona@gmail.com
------------------------------------------------------------------------------------------
Μια διδακτική ιστορία για τα ακίνητα της κατοχής που χάθηκαν για έναν τενεκέ λάδι. Στην Απελευθέρωση οι πολίτες στράφηκαν εναντίον των μαυραγοριτών που «έραψαν» νόμο στα μέτρα τους
Η φορολογία των ακινήτων και τα δάνεια των τραπεζών βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και τροφοδοτούν την πολιτική ένταση. Οι υπέρμετροι φόροι και οι παράλογες επιβαρύνσεις δημιουργούν ένα ασφυκτικό συναίσθημα στον πολίτη, που βλέπει να εφαρμόζονται μέτρα στήριξης μόνο του τραπεζικού συστήματος, ενώ αυτός «αιμορραγεί». Την ίδια ώρα, καλείται να μην έχει «κόκκινο» δάνειο, να καταβάλλει κάθε μήνα τις φουσκωμένες δόσεις των δανείων, μαζί με τα χαράτσια. Παράδοξο και εξωφρενικό είναι το γεγονός, ότι το ακίνητό του είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα. Δηλαδή ουσιαστικά δεν του ανήκει.
Κι εδώ ξεκινά η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων. Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες προσεγγίσεις προέρχονται συνήθως από «ειδικούς», με μηδενική γνώση της ελληνικής ιστορίας. Πριν από λίγες μέρες συνάντησα τυχαία ένα ηλικιωμένο δικηγόρο, παλαιό φίλο του πατέρα μου, που ανήκε πάντα στον συντηρητικό χώρο. Ξεφύσηξε όταν με είδε και με εξομολογητική διάθεση με πλησίασε και μου είπε: «Μια ολόκληρη ζωή φοβόμασταν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές και τώρα μας τα παίρνουν οι δικοί μας». Χαμογελάσαμε, ανταλλάξαμε ευχές και χωρίσαμε. Την ίδια μέρα, έπεσα πάνω σε μια χιουμοριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο, που με έκανε να γελάσω. Το ποστεράκι έγραφε: «Όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, να αρχίσουν απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές». Πραγματικά ήταν ευφυές και αστείο. Κατάλαβα όμως, ότι έστω και με χιούμορ, οι Έλληνες εκφράζουν το αδιέξοδό τους, αφού βιώνουν μια τεράστια ανατροπή. Και δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ανατροπή της κοσμοθεωρίας τους. Του τρόπου που βλέπουν τη ζωή. Αυτές οι δύο απρόβλεπτες συναντήσεις με κινητοποίησαν, να αναζητήσω μια έρευνα, που είχαμε κάνει για τα ακίνητα την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Στην ιστορία αυτή, πρωταγωνιστής είναι ένας λησμονημένος δικηγόρος και πολιτικός, ο οποίος μεταπολεμικά ηγήθηκε ενός ισχυρού κινήματος για την επιστροφή των ακινήτων, στα χέρια όσων τα είχαν χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το κίνημα για την επιστροφή των ακινήτων που εκποιήθηκαν στην κατοχή Πρόκειται για τον Σμυρνιό δικηγόρο και πολιτικό, Αντώνη Αθηνογένη. Στην κατοχή είχε χάσει το σπίτι του. Το πούλησε έναντι μικρού τιμήματος, ώστε να εξασφαλίσει τρόφιμα για την επιβίωση της οικογένείας του. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Μαυραγορίτες, αρπακτικά της νεότερης ιστορίας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποκτήσει τεράστια περιουσία, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές, ότι μπορούσε να ανταλλαχθεί με λίγες οκάδες λάδι, αυγά, ψωμί και κρέας. Η ανθρωπιστική κρίση του φρικτού χειμώνα του 1941 αποδεκάτισε κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κρίση που είχε προκαλέσει η γερμανική κατοχή, είχε πάρει διαστάσεις ολέθρου. Από τη μία, οι Ναζί λεηλατούσαν την αγροτική παραγωγή και από την άλλη, έκλειναν τα μάτια στα εγκλήματα των ληστρικών συνεργατών τους, που αντάλλασσαν έναν τενεκέ λάδι με ακριβές μονοκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι κάτω από αυτό το καθεστώς της αφόρητης πίεσης, 400 χιλιάδες πολίτες πούλησαν μέρος ή το σύνολο της περιουσίας τους. Ο Αθηνογένης, το 1946, ηγήθηκε της προσπάθειας να επιστραφούν τα σπίτια που είχαν χαθεί. Για αυτό το σκοπό, συνέταξε αναλυτική λίστα των ακινήτων που εκποιήθηκαν, αλλά και ξεχωριστή λίστα με τα ονόματα αυτών που τα είχαν αρπάξει. Η λίστα αυτή είχε 40 χιλιάδες αγοραστές. Δημιουργήθηκε όμως και μια δεύτερη λίστα, με ονόματα μεγαλεμπόρων, που είχαν «αγοράσει» από 10 έως 50 ακίνητα ο καθένας!
Ο Αθηνογένης ήταν πάντα μαχητής και πραγματικός πατριώτης. Πολέμησε ως εθελοντής στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, αργότερα βρέθηκε στα πεδία των Βαλκανικών πολέμων για την απελευθέρωση της βόρειας Ελλάδας και οργάνωσε μυστικές αποστολές Μικρασιατών εθελοντών. Ταυτόχρονα, ήξερε τις κακοτοπιές της πολιτικής, καθώς πριν από τη δικτατορία του Μεταξά, είχε διατελέσει βουλευτής, αντιπρόεδρος της βουλής και υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Κονδύλη. Δεν ήταν κομμουνιστής. Ούτε καν τους συμπαθούσε. Αλλά όταν είδε ότι η κεντρική πολιτική σκηνή του γύρισε την πλάτη, δεν υποχώρησε και συμμάχησε με όσους είχαν διάθεση να αγωνιστούν στο πλευρό του. Ήξερε ότι θα βρει ισχυρές αντιστάσεις, αλλά οργάνωσε μεγάλες συγκεντρώσεις και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία σε μαζική λαϊκή κατακραυγή. Οι δωσίλογοι, μετά τον πόλεμο, είχαν ενταχθεί με τη δύναμη του χρήματος στην νεοελληνική πραγματικότητα, είχαν πρόσβαση στα κόμματα, επηρέαζαν τη δικαιοσύνη και πίεζαν να μην ψηφιστεί νόμος που θα τους έπαιρνε πίσω την περιουσία που απέκτησαν παράνομα σε βάρος των τίμιων Ελλήνων. Είχαν καταφέρει, μάλιστα, να φέρουν στη βουλή, μέσω ενός ακροδεξιού σχηματισμού, πρόταση νόμου για νομιμοποίηση όλων των αγορών επί κατοχής, με αντάλλαγμα έναν ειδικό φόρο ακινήτων. Το τρομερό δεν είναι ότι το Κόμμα των Εθνικοφρουρών το προώθησε, αλλά ότι υποστηρίχτηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά ο Αθηνογένης νίκησε στα σημεία. Το 1949 κατάφερε να φέρει άλλο νόμο στη βουλή, που προέβλεπε την επιστροφή των σπιτιών για 250 χιλιάδες πωλήσαντες, αλλά χωρίς τιμωρία των ενόχων. Οι μαυραγορίτες έμειναν ανέγγιχτοι και στο απυρόβλητο. Μάλιστα, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και κατάφεραν να μπλοκάρουν την άμεση επιστροφή των ακινήτων που κατείχαν. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε τότε ότι ο νόμος περί ακύρωσης αγοραπωλησιών επί κατοχής ήταν… αντισυνταγματικός. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν ευτυχώς μόνο οι μικροϊδιοκτήτες. Κάτι ήταν κι αυτό.
Ο Αθηνογένης πέθανε το 1963, σε ηλικία 88 ετών. Η μόνη τιμή που του έγινε ήταν να δώσουν το όνομά του σε έναν δρόμο στη Νέα Σμύρνη. Τουλάχιστον οι Μικρασιάτες τον θυμήθηκαν. Η ιστορία αυτή είναι σίγουρα διδακτική για αυτούς που θα επιχειρήσουν να αναλύσουν για μια ακόμα φορά το θέμα των πλειστηριασμών. Γιατί η εκποίηση της στέγης των πολιτών γράφτηκε με μαύρα γράμματα πριν από 70 χρόνια και οι πληγές στην ελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχουν κλείσει. Ας μην ανοίξουν άλλες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία
22 Οκτωβρίου 2015 07:50
Παλλιμενική 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη (22/10) οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τις κινητοποιήσεις, κατά της πώλησης του ΟΛΠ συνεχίζει σήμερα και ο δήμος Κερατσινίου, καθώς θα παραμείνουν κλειστές, όλες οι υπηρεσίες του, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα συναντηθεί με την πορεία των λιμενεργατών. Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και ο δήμος Περάματος ο οποίος επίσης δεν θα λειτουργήσει σήμερα, ενώ έχει καλέσει τους δημότες του σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στις 09:30. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με τον τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Περιφέρεια Αττικής, λιμενεργάτες κ.λπ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΙΣ: «Απογυμνωμένες» από γιατρούς οι δημόσιες μονάδες υγείας
22 Οκτωβρίου 2015 14:42
Άμεσες παρεμβάσεις ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, καθώς το σύνολο των δημόσιων μονάδων υγείας της χώρας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας οι οποίες παραμένουν χωρίς ιατρική κάλυψη και όπως σημειώνει ο ΠΙΣ αυτήν την περίοδο, εξαιτίας του μεταναστευτικού ρεύματος, το πρόβλημα είναι εντονότερο. Επίσης, θα συζητηθεί η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους παρόχους υγείας και η παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ. Μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια απόψε σε Αθήνα και δεκάδες πόλεις της χώρας
22 Οκτωβρίου 2015 11:24
Στους δρόμους κατεβαίνει σήμερα Πέμπτη (22/10) το ΠΑΜΕ, καλώντας τους πολίτες σε συλλαλητήρια ενάντια στο «νέο κύμα επίθεσης» όπως χαρακτηρίζει τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Συλλαλητήρια διοργανώνει σήμερα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, το ΠΑΜΕ, ενάντια «στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις», όπως αναφέρει.
Οι προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στα εξής σημεία της Αθήνας: Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο-Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα-Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός-Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Οι συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα: 1. Αγρίνιο: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 2. Αθήνα: στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια 3. Αλεξανδρούπολη: στις 6.30μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο 4. Αλιβέρι: στις 7μ.μ. στην πλατεία Λιγνιτωρύχου 5. Άργος: στις 6μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου 6. Άρτα: στις 7μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς 7. Βέροια: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Ωρολογίου 8. Γιαννιτσά: στις 6μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος) 9. Γρεβενά: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 10. Έδεσσα στις 6μ.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες 11. Ελευσίνα: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Ηρώων 12. Ζάκυνθος: στις 7.30μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου 13. Ηγουμενίτσα: στις 6.30μ.μ. στον πεζόδρομο 14. Ηράκλειο: στις 7μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας 15. Θεσσαλονίκη: στις 6.30μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου 16. Θήβα: στις 7μ.μ. στην πλατεία 17. Ικαρία: στις 8μ.μ. στον Εύδηλο 18. Ιωάννινα: στις 6.30μ.μ. στο Δημαρχείο 19. Καβάλα: στις 6.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία 20. Καστοριά: στις 7μ.μ. απέναντι από παλιά Νομαρχία 21. Κατερίνη: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 22. Κεφαλονιά: στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης 23. Κιλκίς: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης 24. Κοζάνη: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 25. Κώς: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας 26. Λαμία: στις 7.30μ.μ.στην πλατεία Πάρκου 27. Λαύριο: στις 6.30μ.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων 28. Λήμνος: στις 7.30μ.μ. στο Λιμάνι της Μύρινας 29. Λιβαδιά: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 30. Μουδανιά: στις 7μ.μ. στο πνευματικό κέντρο 31. Μυτιλήνη: στις 6.30 στην πλατεία Σαπφούς 32. Νάουσα: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 33. Ξάνθη: στις 6.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία 34. Οινόφυτα: στις 7μ.μ. στην πλατεία 35. Πάτρα: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου 36. Πειραιάς: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη 37. Πολύγυρος: στις 7μ.μ. στο Δημαρχείο 38. Πρέβεζα: στις 7μ.μ. στη Θεοφάνειο 39. Πτολεμαΐδα: στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία 40. Ρέθυμνο: στις 7μ.μ. στο Δημαρχείο 41. Ρόδος: στις 6μ.μ.στην πλατεία του πανεπιστημίου Αιγαίου 42. Σάμος: στις 7μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου 43. Σέρρες: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας 44. Τρίπολη: στις 7μ.μ. στην πλατεία Πετρινού 45. Φλώρινα: στις 6.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία 46. Χανιά: στις 7μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων 47. Χαλκίδα: στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Αγοράς Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη: 49. Χίος: στις 6.30μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς
---------------------------------------------------------------------------------------
Παραληρημα Νετανιαχου. Φταινε οι Παλαιστινιοι για το Ολοκαυτωμα, ειπε μιλωντας σε συνεδριο στην Ιερουσαλημ!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρια ατομων με αναπηρια για μειωσεις μισθων συνταξεων και επιδοματων. Πως θα ζουμε?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΜΑΤ εμπόδισαν πορεία ατόμων με αναπηρίες
21/10/2015
Την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ολοκλήρωσαν με δυσκολία τα άτομα με αναπηρίες, καθώς τους εμπόδισε ισχυρή αστυνομική δύναμη λίγο μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή. Αφορμή της συγκέντρωσης είναι οι διαρκείς περικοπές στα μικρά επιδόματα στις συντάξεις και στους μισθούς των ατόμων με αναπηρίες και αιτία η διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Όπως τονίζουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Φαρμακοποιοι. Απειλουν με κινητοποιησεις από Δευτερα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ελληνες δεν πληρωνουν. Λογω της οικονομικης ασφυξιας των νοικοκυριων, αλλα και της ελλειψης ρευστοτητας που μαστιζει την αγορα και τις επιχειρησεις, η κυβερνηση για πρωτη φορα βρισκεται αντιμετωπη με το «κινημα δεν πληρωνω».
---------------------------------------------------------------------------------------
Στον χορο των κινητοποιησεων. Αγροτες και κτηνοτροφοι της Ημαθιας σημερα μαζευονται στον κομβο της Κουλουρας διαμαρτυρομενοι για την λαιλαπα των μετρων σε φορολογικο και ασφαλιστικο. Την Πεμπτη κινητοποιηση των αγροτων σε ολη την Κρητη.
--------------------------------------------------------------------------------------
22/10/2015 16.35
Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, επισημαίνοντας ότι η απόστασή του από την κυβερνητική πολιτική «συνεχώς μεγαλώνει». «Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η αποχώρησή του από την Κουμουνδούρου δεν σχετίζεται με συμμετοχή σε κάποιο άλλο κόμμα. Ωστόσο, τονίζει ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου από την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες. Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος».
---------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΑΠΙΛΑ
Πότε τα μακαρόνια κι οι πενταροδεκάρες του Φίλη, πότε οι μαρμελάδες, τα γεμιστά και οι πίτες της Φωτίου, πότε τα παξιμάδια του Θηβαίου, μας έχουν πείσει για την τεράστια απόσταση που χωρίζει κάποιους χορτάτους "αριστερούς" και "καλλιτέχνες" από την αγωνία που ζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το οποίο αυξάνεται αλματωδώς. Μόνο ως διανοητική και συναισθηματική σαπίλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δημόσιες τοποθετήσεις αυτών που, μέσα στην καλοπέρασή τους, υποδεικνύουν στον κόσμο της ανέχειας να αποδεχτεί τη μοίρα της στέρησης. Αργά η γρήγορα, το θράσος τους θα προκαλέσει οργή. Και η οργή μίσος. Και τότε θα εύχονται, αντί να είχαν εκστομίσει όλα αυτά που φανερώνουν τον ψυχικό τους βόθρο, να είχαν μπουκώσει το στόμα τους με σούσι και μάγουλα πεσκανδρίτσας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Χρήστος Θηβαίος: "Μια πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μια ντομάτα. Δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα. Μην τρελαθούμε κιόλας!"
Πόσο παλιάνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος; Με πόση προθυμία σπεύδει ο κύριος αυτός να επιβεβαιώσει το γνωστό ακόμη κι από την αρχαιότητα, ότι δεν αρκεί να είσαι καλλιτέχνης για να έχεις στοιχειώδη ευαισθησία; Αν ίσχυε το αντίθετο, δεν θα είχε πού να διασκεδάσει το Κολωνάκι με τους γερμανούς αξιωματικούς επί Κατοχής...
-------------------------------------------------------------------------------------
Φαντάζομαι -αν δεν έβρεχε, βέβαια- να εμφανίζονταν τίποτα συριζαίοι έξω από μια ΔΕΗ, μια ΔΟΥ, κάπου, τέλος πάντων, με κόσμο μαζεμένο που πάει να πληρώσει, και να μοίραζαν καμιά προκήρυξη με την οποία θα εξηγούσαν γιατί η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να υποχρεώσει αυτόν τον κόσμο στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Να πήγαιναν εκεί, όχι όμως με ζαβολιά. Να μην τους συνόδευαν τίποτα ΜΑΤ.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες με 74 χρόνια φυλάκισης, για την οικονομική της κρίση! Η Ελλάδα καταδίκασε τον ελληνικό λαό, εξαιρόντας τους σωτήρες πολιτικούς-τραπεζοϋπαλλήλους!
Με μια κίνηση που θα κάνει το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί αν συνέβαινε αλλού, η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008.
----------------------------------------------------------------------------------------
"Εσείς πολεμάτε μόνοι σας την τρομοκρατία στον πλανήτη... κι εμείς δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να σας κοιτάμε" Πρόεδρος Πούτιν, προς Πρόεδρο Assad, στην αντιφώνηση
------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλοί νομίζουν ότι είναι "τυχαίος" ο εμετικός αληταράς, ο νεοταξίτης Θεοχάρης, (του Ποταμιου) που προστάτευσαν μέχρι τέλους οι ξεφτιλισμένοι δικαστές..., αλλά δεν είναι έτσι.
Πολλοί νομίζουν ότι το γερμανοτσογλάνι είναι ένας βλάκας... Δεν είναι βλάκας, αλλά υπάλληλος συγκεκριμένων οργανώσεων και ¨"εταιριών"...
-------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, στις 22 Οκτώβρη 2013, έφυγε ο Αντώνης Καρράς. Ο αγωνιστης του αντιδικτατορικου ΠΑΚ, και μετα του ΠΑΣΟΚ, που δεν υπεστειλε ποτε τη σημαια του αγωνα, και παρα την ηλικια του ηταν διπλα στους αγωνες των Αγανακτισμενων Ελληνων το 2011 στο Συνταγμα.
------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσκεψη «εργασίας» Ασαντ στη Μόσχα την Τριτη
Σύμφωνα με όσα βγήκαν προς τα έξω, ο Ασαντ, που βγήκε για πρώτη φορά από τη χώρα από την έναρξη του πολέμου, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη ρωσική στρατιωτική βοήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της... Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση, επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στη Συρία να μην εξελιχθούν σύμφωνα με ένα τραγικό σενάριο».
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ανάμεσα στα άλλα, θεωρείται και η επίτευξη ενός στρατιωτικού μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους, με στόχο την αποτροπή μεταξύ τους θερμών επεισοδίων, αλλά και διενέργειας επιχειρήσεων εντοπισμού και διάσωσης κατά τις παράλληλες αεροπορικές επιδρομές εναντιον των τζιχαντιστων που πραγματοποιούν στη Συρία. Νωρίτερα, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αλλά να συνεχίσει την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στους Κούρδους της χώρας.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Ανιστόρητες προκλήσεις Νετανιάχου
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στις οργισμένες παλαιστινιακες αντιδράσεις απέναντι στη στυγνή ισραηλινή κατοχή άναψαν χτες, πέραν των άλλων ωμοτήτων, και οι ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη διάρκεια προχτεσινοβραδινής ομιλίας του σε Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, όπου επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες για το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία στον τότε μουφτή της Ιερουσαλήμ Χατζ Αμίν αλ Χουσέινι. Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε αφενός ότι ο Χουσέινι τη δεκαετία του 1920 υποκίνησε σειρά επιθέσεων κατά Εβραίων της Παλαιστίνης και αφετέρου ότι «αρχικά ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους», αλλά να τους... «εκδιώξει» και ότι του «έβαλε ιδέες» ο μουφτής Χουσέινι όταν τον επισκέφθηκε στο Βερολίνο το 1941! Επιπροσθέτως, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την Ιστορία. Ξέρουμε ότι η ευθύνη για αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι γερμανική». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νετανιάχου εκφώνησε την πολύκροτη ομιλία πριν αναχωρήσει χτες το απόγευμα από το Τελ Αβίβ για το Βερολίνο, ξεκινώντας διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, όπου αναμένεται να συναντήσει και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σποραδικές επιθέσεις από το ναζιστικο στρατό
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι επιθέσεις με όλμους από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και παραστρατιωτικών σωμάτων φασιστών κατά θέσεων των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Και αυτό παρότι συνεχίζεται, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη, η απόσυρση των όπλων από τη γραμμή αντιπαράθεσης στην Ανατολική Ουκρανία. Την Τρίτη το βράδυ προάστιο του Ντονέτσκ, κοντά στο λεγόμενο κέντρο του Βόλβο, που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές, βρέθηκε επί 2 ώρες στο στόχαστρο όλμων που εκτοξεύονταν από τις θέσεις του ναζιστικου στρατού και των ομάδων των φασιστών. Οπως ανακοίνωσε το επιτελείο των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων 1 μαχητής τους σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά και αναφέρει ότι από τις αντίπαλες δυνάμεις σκοτώθηκαν έως 5 ένοπλοι ναζιστες, ζήτημα όμως που δεν αναγνωρίζει η ναζιστικη πλευρά. Επίσης, το υπουργείο Αμυνας της ΛΔ του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά σε εκκλησία στο χωριό Κράσνι Παρτιζάν στην περιφέρεια Γιασινοβάταγια στις 19 Οκτώβρη, διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα ότι ήταν εμπρησμός από σαμποτέρ των ναζιστικων ουκρανικών δυνάμεων. Η ναζιστική κυβέρνηση υποβαθμίζει αυτά τα περιστατικά ισχυριζόμενη ότι τηρεί την εκεχειρία. Ωστόσο, η σχετική ύφεση των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία δεν σημαίνει ότι η αντιπαράθεση έχει σταματησει. Η επιθεση των ναζιστων θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται και νέα κλιμάκωση ειδικά όσο θα πλησιάζουμε προς τη διενέργεια τοπικών εκλογών που αναβλήθηκαν μετά από συμβιβασμό για την επόμενη χρονιά, πιθανά το Φλεβάρη.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση διδάκτρων
ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Εντείνονται οι κινητοποιήσεις Νοτιοαφρικανών φοιτητών με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης του Προέδρου, Τζέικομπ Ζούμα, για αύξηση των διδάκτρων κατά 6% (αντί του 10,5% που αρχικώς προβλεπόταν) από το 2016. Χτες ο απόηχος των φοιτητικών κινητοποιήσεων έφθασε μέχρι τη Βουλή στο Κέιπ Τάουν όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, όταν οι φοιτητες επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Νχλάνχλα Νένε, παρουσίαζε νεότερα, δυσμενή στοιχεία σε σχέση με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και την πιθανότητα επιβολής νέων φόρων.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κινεζική «αναβάθμιση» της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας;
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Διάφορες ερμηνείες μπορεί να δώσει κανείς στην είδηση που μετέδωσαν (προς το παρόν) μια σειρά ιστοσελίδες, με πρώτη αυτή του BBC, ότι η ιρακινή κυβέρνηση προμηθεύτηκε μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) από την Κίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC που επικαλείται βίντεο το οποίο διένειμε ο ιρακινός στρατός, τα κινεζικά CH-4 πουλήθηκαν στη Βαγδάτη πιθανώς από το Μάρτη. «Η πώληση (των κινεζικών drones) στο Ιράκ αναδεικνύει την αυξανόμενη επιθυμία της Βαγδάτης να διαφοροποιήσει τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται οπλα, μειώνοντας την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ» σχολίαζε η ίδια πηγή. Τα CH-4 μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για καταγραφή και συλλογή πληροφοριών όσο και για επιθετικές αποστολές (χτυπήματα) και φαίνεται ότι πρόκειται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ιρακινής προσπάθειας να αναβαθμιστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικά η Πολεμική Αεροπορία, με στόχο να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους».
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΩΝ TOYOTA ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ !
Το αμερικάνικο υπουργείο των Εξωτερικών, μέσω μιας τυπικής διαδικασίας του υπαλληλικού κατεστημένου και χωρίς συντονισμό με την Cia, απηύθυνε ένα τυπικό αίτημα-ερώτημα προς την Ιαπωνική εταιρία οχημάτων "Toyota", αναφορικά με τα ολοκαίνουργα, υπερσύγχρονα και τελευταίας σειράς αυτοκίνητά "Toyota", που χρησιμοποιεί σε απρόσμετρο αριθμό το "ισλαμικό κράτος" (ISIS) στη Συρία, αναζητώντας τους αγοραστές αυτών των οχημάτων, αυτούς που αγόρασαν τεράστιες ποσότητες οχημάτων, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Η τυπική απάντηση της Ιαπωνικής εταιρίας: "Η τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν, μέσω επίσημων συμβάσεων-συμβολαίων, αγόρασε μαζικά το 2014, 10.000 οχήματα (ημιφορτηγά) ΄Toyota΄"
Κάθε μισθοφόρος φονιάς, από 89 χώρες, που πήγε στη Συρία, απολάμβανε -τώρα είναι βούτηρο στο ψωμί των Ρώσων πιλότων- τα ολοκαίνουργα "Toyota" Και φυσικά όλοι κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και πρώτη η ηγέτης του 4ου Ράιχ, που επισκέφθηκε προχθές τον Ερντογάν, που χρηματοδοτούν με χρήματα των Ευραπαίων φορολογούμενων για την τρομοκρατική του δράση και τη συμμετοχή του στο σχέδιο της νέας τάξης: "πρόσφυγες"!
---------------------------------------------------------------------------------------
Το πλαστικό χρήμα θα καταπιεί τους «μικρούς»
----------------------------------------------------------------------------------------
"μια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 5 παξιμάδια", δήλωσε ο Χρήστος ο Θηβαίος αφού χλαπάκιασε 118 κνίτικα σουβλάκια μετά τη συναυλία του στο φεστιβάλ.