Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευη 13 Νοεμβριου 2015


Χαμός στο στούντιο με άγριο καυγά ανάμεσα στον Παπαδάκη και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοέμβριος, 2015 - 09:13
Χαμός στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"με τον Γιώργο Παπαδάκη να ξεσπάει όταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρώτησε έναν άνεργο τηλεθεατή πόσα χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και αν έχει πληρώσει τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εσκεμμένα δεν πλήρωνε το ρεύμα. «Δεν σου επιτρέπω, έρχεσαι εδώ με τον παχυλό μισθό σου και κατηγορείς έναν άνθρωπο άνεργο με τρία παιδιά ότι είναι κακοπληρωτής; Δεν το επιτρέπω αυτό» ξέσπασε ο κ. Παπαδάκης. «Εσείς είστε εκπρόσωπος της ΔΕΗ ή των συνδικαλιστών;» ρώτησε ο κ. Παπαδάκης τον κ. Αδαμίδη και συμπλήρωσε: «Δεν σας δίνω το δικαίωμα να συνεχίσετε» με τον κ. Αδαμίδη να κάνει λόγο για φασισμό. «Έχετε την εντύπωση ότι θα ανεχθούμε εδώ να συνεχίσουμε να ακούμε όλα αυτά που λέτε, κάνετε λάθος. Προπαγάνδα στο κόμμα σας», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και ζήτησε από από το κοντρόλ να τον βγάλουν από το "παράθυρο". "Έχετε γίνει ρεζίλι με αυτά που λέτε" είπε ο κ. Παπαδάκης στον κ. Αδαμίδη.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν για την Κυριακή15 Νοεμβρίου σε Ηλεκτρικό, Τραμ και Μετρό
Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΣΤΑΣΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί. Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «όλα αυτά, έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό».
---------------------------------------------------------------------------------------
To KKE μπορεί "μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης" να απολύει κόσμο και να πουλάει τις επιχ....τους σταθμούς του διότι "δε μπορεί να κάνει αλλιώς". Όλοι οι υπόλοιποι ωστοσο, ό,τι κι αν κουτσοκαταφέρουν ή κουτσουποσχεθούν, είναι Ρεφόρμες, γιατί δεν πέτυχαν το Όλον, του οποίου τη συνταγή το ΚΚΕ κρατάει επτασφράγιστη ακόμα κι απ΄το ίδιο το ΚΚΕ, αλλιώς θα την είχε εφαρμόσει πρώτα στα του οίκου του.
Eπίθεση ΚΚΕ σε ΚΚ Πορτογαλίας για τη συνεργασία με Σοσιαλιστές
Αλλαγή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής βλέπει το ΚΚΕ με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και κατηγορεί το Κ.Κ. της χώρας για την επιλογή του να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές. «Το παραμύθι που πουλιέται στον λαό στην Πορτογαλία”, αναφέρεται σε άρθρο του 902.gr, “όπως άλλωστε έγινε και με την ‘πρώτη φορά αριστερά’ στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, που μπορεί από την καπιταλιστική ανάκαμψη να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι». «Αυτό που προβάλλεται ως «αλλαγή της πορείας της χώρας από την δεξιά πολιτική» είναι η σταδιακή επαναφορά του βασικού μισθού στα 600 ευρώ για τους εργαζόμενους του δημοσίου ως το 2019 (δηλαδή 70 ευρώ παραπάνω), επιδόματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, περιορισμός της επισφαλούς εργασίας και της μερικής απασχόλησης, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού, όπως και η επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων. Κατά τα άλλα, γίνεται λόγος για «νέο παραγωγικό μοντέλο που θα φέρει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Βάση βεβαίως δεν μπορεί παρά να αποτελεί το πρόγραμμα των Σοσιαλιστών, που το σχέδιο του δόθηκε στην δημοσιότητα και ουσιαστικά περιγράφει την προσπάθεια ανάκαμψης του κεφαλαίου και αναβάθμισης του ρόλου της πορτογαλικής αστικής τάξης, με κάποια «ψίχουλα» για τους εργαζόμενους» τονίζει.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μα να είναι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης ένας απόφοιτος λυκείου; Χάθηκαν οι πτυχιούχοι; Έχουν λυσσάξει τα κανάλια της διαπλοκής και της περιρρέουσας αμορφωσιάς, χρεώνοντας στον Πάνο Λάμπρου ακόμη και το ότι τελείωσε νυχτερινό λύκειο, εργαζόμενος από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Σκύλιασε η αλητεία του Ψυχικού και της Εκάλης, έπαθαν φαστίδιο οι κυρίες του Κολωνακίου και οι νεόπλουτοι πρώην λαδέμποροι του Διόνυσου. Γιατί, για όλη αυτή την κοινωνική σαπίλα, η εξειδίκευση σε ζητήματα πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων απαιτεί οπωσδήποτε μακροχρόνιες σπουδές και μπαμπά με χοντρά πακέτα μετοχών. Πώς γίνεται να ξέρει από τέτοια ένας αγωνιστής με εμπειρία τριών και παραπάνω δεκαετιών στον αγώνα για τα δικαιώματα που αυτά τα αποβράσματα τσαλαπατάνε; Βαθιές οι πολιτικές μου διαφωνίες με τον Πάνο Λαμπρου. Αλλά, κάτω τα χέρια ρε παράσιτα! Βγάλτε τον σκασμό, αμόρφωτα ανθρωπάκια! Αλλά πού να ξέρετε, βρε χλιμίτζουρες, ότι κορυφαία ιστορικά πρόσωπα δεν είχαν ανάγκη από πτυχία για να διαδραματίσουν καθοριστικό ιστορικό ρόλο. Πού να το έχετε μάθει ότι ιστορικές φυσιογνωμίες όπως ο Ντιμιτρόφ, ο Τίτο, ο Τορέζ, ο Τέλμαν και αναρίθμητοι άλλοι, ξεκίνησαν ως εργάτες αγωνιστές! Πού να σας περάσει απ' το μυαλό ότι οι μεγάλοι ηγέτες της σύγχρονης Λατινικής Αμερικής, από τον Λούλα και τον Τσάβες, μέχρι τον Μαδούρο και τον Μοράλες, βγήκαν από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης! Αμόρφωτη γλίτσα!
---------------------------------------------------------------------------------------
Δυτική Όχθη: Φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε νοσοκομείο
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, 10:58
Καρέ καρέ καταγράφει κάμερα ασφαλείας νοσοκομείου στη Δυτική Όχθη την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ να θέσουν υπό κράτηση έναν ύποπτο για επίθεση με μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής ένας Παλαιστίνιος πέφτει νεκρός από τα πυρά των μεταμφιεσμένων αστυνομικών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Al-Ahli» στη Χεβρώνα. Στόχος, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ήταν ο Azzam Shalaldeh, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε τον Οκτώβριο. Πλάνα από το βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς να σπρώχνουν τον ύποπτο, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. «Περίπου 20-30 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και μια γυναίκας η οποία προσποιείται την έγκυο, εισήλθαν στο νοσοκομείο. Συνέλαβαν όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, το οποίο και κλείδωσαν σ' ένα δωμάτιο» ανέφερε από τη μεριά του ο Osama al-Najjar, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Από την έναρξη των επιθέσεων τον Οκτώβριο, νοσοκομεία στην Ιερουσαλήμ, τη Χεβρώνα και τη Ναμπλούς δέχονται επιδρομές από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ. Έχει γίνει... συνήθεια πλέον» ανέφερε.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Άνδρας με χειροπέδες δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα με tazer από αστυνομικούς
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, 08:58
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ τα πλάνα που δείχνουν την προσπάθεια ενός Αφροαμερικανού να διαφύγει της σύλληψης. Έχοντας δεμένα τα χέρια με χειροπέδες πίσω από την πλάτη, ο 46χρονος Linwood Lambert δραπετευει και επιχειρεί να σπάσει την πόρτα καταστήματος και να εισέλθει στο εσωτερικό του. Αστυνομικοί κάνουν χρήση όπλων tazer, παροτι είναι δεμενος, πεφτει στο εδαφος, και παρολα αυτά συνεχιζουν χτυπώντας τον επανειλημμένα (περίπου 20 φορές) παρά το γεγονός ότι βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, με τους συγγενείς του να κάνουν μήνυση στην αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας, ζητώντας αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στις 4 Μαΐου του 2013. Η εξέταση της υπόθεσης έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι συζητήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας στον απόηχο θανάτων Αφροαμερικανών και ατόμων με κινητικά προβλήματα από τα πυρά λευκών αστυνομικών.
----------------------------------------------------------------------------------------
Βόρειο Ιράκ: Οι Πεσμεργκά εισήλθαν στο Σιντζάρ
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, 10:02
Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στο Σιντζάρ του βορείου Ιράκ έπειτα από μεγάλης κλίμακας επίθεση, με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, κατά την οποία απέκοψαν τη μέχρι σήμερα ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές στρατηγικής σημασίας πόλη από δυσμάς και ανατολάς, αποκλείοντας τον άξονα μέσω του οποίου ανεφοδιάζονταν σε προσωπικό και όπλα οι δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου από τη Συρία. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές εισήλθαν σήμερα στην πόλη. Η ανακατάληψη του Σιντζάρ, όπου οι τζιχαντιστές επιδόθηκαν τον Αύγουστο του 2014 σε σειρά αγριοτήτων κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι, έχει επίσης συμβολικό χαρακτήρα. Η επίθεση των Πεσμεργκά ξεκίνησε χθες και οι Κούρδοι μαχητές κινήθηκαν προς το κέντρο της περιοχής μέσω πολλών οδικών αξόνων, ενώ είχαν προηγηθεί δεκάδες αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού. Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Σιντζάρ «από όλες τις κατευθύνσεις», για να αρχίσουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κουρδιστάν.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ημέρα πένθους η σημερινή για τον Λίβανο
13 Νοεμβρίου 2015 08:29
Ημέρα πένθους είναι η σημερινή (13/11) για τον Λίβανο, όπως αποφασίστηκε μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση στη νότια Βηρυτό κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος οι μαχητές του οποίου βρίσκονται σε διαμάχη με τη Χεζμπολάχ. Η χθεσινή επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού, κατά την οποία τραυματίσθηκαν περίπου 200 άτομα, είναι η πλέον αιματηρή, τόσο από την εμπλοκή της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συριακή εισβολη στη Συρια των δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων τους, οπου η Χεζμπολαχ ταχθηκε στο πλευρό των δυνάμεων του Συριακου Λαου και του Προεδρου της Συριας Μπασάρ αλ Ασαντ, στις αρχές του 2013, όσο και από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990). Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ουαέλ Αμπού Φαούρ, πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Χθες το απόγευμα, δύο άνδρες πυροδότησαν διαδοχικά ζώνες με εκρηκτικά σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Μπουρζ αλ-Μπαραζνέ στη νότια Βηρυτό. Ενας τρίτος τρομοκράτης, που δεν κατόρθωσε να πυροδοτήσει τη δική του ζώνη με εκρηκτικά, βρέθηκε νεκρός, ανακοίνωσε ο λιβανικός στρατός. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά προπυργίου της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό από τον Ιούνιο του 2014, όταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε προσπαθώντας να εμποδίσει μία επίθεση. Σειρά επιθέσεων έχει πλήξει άλλες σιιτικές περιοχές στο Λίβανο. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε υποκριτικα τον "αποτροπιασμό" του για την επίθεση στη Βηρυτό, ενώ η Ουάσινγκτον δηθεν καταδίκασε κάνοντας λόγο «για ωμές τρομοκρατικές ενέργειες». Ο αληταρας κιτρινιαρης γενικός γραμματέας του ξεφτιλοΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε και καλα τους Λιβανέζους «να συνεχίζουν να εργάζονται για την διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα». Ανάμεσα στον Ιούλιο 2013 και τον Φεβρουάριο 2014, πραγματοποιήθηκαν εννέα επιθέσεις κατά σιιτικών περιοχών ή προπυργίων της Χεζμπολάχ, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες ανέλαβαν εξτρεμιστικές μισθοφορικες από τους αμερικανους σουνιτικές οργανώσεις, παρουσιάζοντάς τις ως πράξεις εκδίκησης για την απόφαση της Χεζμπολάχ να στείλει χιλιάδες μαχητές της στα μέτωπα του συγκρούσεων στη Συρία στο πλευρό του Συριακου Λαου και των δυνάμεων του Προεδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Εδώ και λίγες εβδομάδες, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλαχ υπερασπίσθηκε και πάλι τη συμμετοχή της οργάνωσης στη συριακή σύρραξη κάνοντας λόγο για "μία σημαντική και αποφασιστική μάχη". Η παρουσία της Χεζμπολάχ στη Συρία «είναι σημαντικότερη από ποτέ- ποσοτικά, ποιοτικά και από πλευράς εξοπλισμών. Χωρίς αυτή τη διαρκή παρουσία στο έδαφος εναντίον του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και των συμμάχων του, πώς θα ήταν σήμερα η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο;», αναρωτήθηκε ο Χάσαν Νασράλαχ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έχει ανακοινώσει το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, 971 μέλη της Χεζμπολάχ έχουν μέχρι σήμερα σκοτωθεί στα μέτωπα της συριακής σύρραξης.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για... πέρυσι
13 Νοεμβρίου 2015 09:20
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015
Αρχισε από σήμερα να πιστώνεται το επίδομα θέρμανσης, σε όσους είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 2 Απριλίου 2015 και αφορά τα ποσά για... πέρυσι ενώ από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά η επιστροφή φόρου για το 2015, για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμα ήάλλες οφειλές στην Εφορία. Σχετική επιβεβαίωση παρείχε η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί. Οσον αφορά την επιστροφή φόρου, αυτή θα είναι δυνατή, αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε, προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής. Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Έρχονται 10.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων
13 Νοεμβρίου 2015 08:24
ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Αλλάζει πλήρως το τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με σχέδιο που περιλαμβάνει το κλείσιμο καταστημάτων και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στο εξωτερικό. Απόρροια αυτού, σύμφωνα με το Liberal, ένας στους τέσσερις τραπεζοϋπαλλήλους να χάσουν τη δουλειά τους τα επόμενα δύο χρόνια.. Οι 10.000 απολύσεις αφορούν μόνον εργαζόμενους στην Ελλάδα, όταν αυτή την στιγμή ο αριθμός τους είναι 42.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Το θέμα είχε τεθεί από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, αλλά επανήλθε και επαναδιατυπώθηκε με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία και είναι εν εξελίξει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο υλοποιείται με το πρόσχημα της μείωσης του κόστους. Η συρρίκνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν από τις πρώτες «προτάσεις» που έπεσαν στο τραπέζι από τους δανειστές και με αντικειμενικό στόχο την μείωση της πολιτικής επιρροής της χώρας μας σε γειτονικές χώρες. Ήταν σαφές, όπως επισημαίνει το Liberal ότι η δεσπόζουσα θέση που είχε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα Βαλκάνια ήταν «ενοχλητική». Το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα είναι ότι με την υποχρεωτική πώληση των θυγατρικών στα Βαλκάνια οι ελληνικές τράπεζες χάνουν αυτόματα και τη δυνατότητα να ανακάμψουν και να μεταφέρουν κέρδη στην Ελλάδα, καθώς οι χώρες των Βαλκανίων βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΟΟΣΑ: Μόνο στην Κορέα δουλεύουν περισσότερο από εμάς!
12 Νοεμβρίου 2015 15:52
Παρά τις περί του αντιθέτου…απόψεις, οι Έλληνες δουλεύουν πολύ. Σε αντίθεση με τους Γερμανούς που δουλεύουν λίγο! Δείτε τι καταγράφει έρευνα του ΟΟΣΑ. Ο μύθος καταρρίπτεται ή ακόμη και αυτό το δικαίωμα... στην τεμπελιά μας αφαίρεσαν με τα Μνημόνια; Ο ΟΟΣΑ μας κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με τις περισσότερες ώρες δουλειάς την εβδομάδς (39,27), σε αντίθεση με τους Γερμανούς οι οποίοι καταλαμβάνουν την τελευταία θέση με τις λιγότερες ώρες δουλειάς την εβδομάδα (26,37 ώρες). Τις τρεις πρώτες θέσεις, πάντως, τις κρατάνε γερά οι Μεξικανοί με 42, 85 ώρες, οι Κοσταρικανοί με 42,62 και οι Κορεάτες με 40,85 ώρες εβδομαδιαίως. Μετά από εμάς, ακολουθούν οι εργαζόμενοι της Χιλής (38,27), οι Ρώσοι, οι Πολωνοί... Σε καλύτερη μοίρα από άποψη… ξεκούρασης και… ανθρώπινης ζωής είναι σίγουρα οι Αμερικανοί με 34,40 ώρες εργασίας, εννοείται οι Νορβηγοί με 27, 44 ώρες και φυσικά οι Ολλανδοί οι οποίοι δουλεύουν μόλις 27,4 ώρες εβδομαδιαίως…
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Η Δαμασκός, μετά και από τη νέα πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στη Λαττάκεια (που θεωρείται προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων) την Τριτη, έστειλε επιστολές τόσο στο Γενικό Γραμματέα όσο και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τις οποίες επαναλαμβάνει την απόφαση της συριακής κυβέρνησης να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία» και τονίζει πως ο ΟΗΕ πρέπει να εκπληρώσει τις ηθικές και νομικές του υποχρεώσεις και να επιβεβαιώσει την ανάγκη το ΣΑ να λάβει άμεσες αποτρεπτικές δράσεις ενάντια στις χώρες που χορηγούν και στηρίζουν την τρομοκρατία. Την ίδια στιγμή, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ μεταδίδει ειδήσεις για επιτυχίες του κυβερνητικού στρατού κατά του «Ισλαμφασιστικού Κράτους» και άλλων «τρομοκρατών», με πιο χαρακτηριστική την ανακατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου Kwairis στην περιοχή του Χαλεπίου, για την οποία ο Πρόεδρος Ασαντ έστειλε προσωπικές συγχαρητήριες επιστολές στους επικεφαλής των αντίστοιχων σωμάτων.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Καθημερινές προκλήσεις από τον κατοχικο σιωναζιστικο ισραηλινό στρατό
ΧΕΒΡΩΝΑ.-- Συνεχίζονται οι προκλητικές επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού στην Δυτική Οχθη. Προχτες την Τεταρτη στην πόλη της Χεβρώνας από σφαίρες καουτσούκ τραυματίστηκαν 8 νεαροί Παλαιστίνιοι που αντιδρούσαν στην παρουσία των στρατιωτών, ενώ δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Σε άλλες συγκρούσεις στη Βόρεια Ραμάλα, σε σημεία ελέγχου, οι κατοχικές δυνάμεις έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων ακόμα και κατά μαθητών. Επίσης, προχτες, στην Ιερουσαλήμ έγιναν 16 συλλήψεις Παλαιστινίων, ενώ στη Βηθλεέμ έγιναν συγκρούσεις, όταν στρατιώτες επιχείρησαν να εμποδίσουν πορεία για την 11η επέτειο από το θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ. Συνολικά, από τις αρχές Οκτώβρη 82 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και πάνω από 2.240 έχουν τραυματιστεί. Σάλο, επίσης, έχει προκαλέσει ένα βίντεο, όπου καταγράφεται η ανάκριση από Ισραηλινούς αστυνομικούς ενός Παλαιστινίου 13 ετών, τον οποίο κατηγορούν για απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινών πολιτών. Ο Αχμεντ Μανάσρα, 13 ετών, και ο εξάδελφός του Χασάν, 15 ετών, κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν την 12η Οκτώβρη δύο Ισραηλινούς, ανάμεσά τους έναν ανήλικο περίπου στην ηλικία τους, στον εβραϊκό οικισμό Πισγκάτ Ζεέβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ενα όχημα των ισραηλινών δυνάμεων έπεσε πάνω στο 15χρονο Χασάν, όταν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα να πεθάνει αργότερα. Ο Αχμεντ μεταφέρθηκε σε αναμορφωτήριο και την Τρίτη αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο διάρκειας 7 λεπτών, όπου καταγράφεται η ανάκρισή του από Ισραηλινούς αστυνομικούς με λεκτική και σωματική βία, προκειμένου να του αποσπάσουν την ομολογία του. Η εκπρόσωπος Τύπου της ισραηλινής αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι, υπεραμύνθηκε των ανακριτικών μεθόδων, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο «για έναν τρομοκράτη που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει αθώους ανθρώπους». Πάντως, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να φέρουν την υπόθεση της ανάκρισης του 13χρονου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού από τις ισραηλινές αρχές. Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκάλεσε η απόφαση της ΕΕ να υπάρξει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Φυσικά, αυτή η απόφαση, δείχνει την υποκρισία της ΕΕ που στηρίζει το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, γιατι συνοδεύεται και από τη διευκρίνιση ότι δεν κάνει κανενός είδους μποϊκοτάζ του Ισραήλ, απλά ενημερώνει τους καταναλωτές. Ετσι, ο Νετανιάχου διαμαρτυρήθηκε γιατί η «απόφαση είναι υπαγορευμένη από μία πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, καθώς αφορά το Ισραήλ και όχι τις άλλες 200 περιοχές που αποτελούν αντικείμενο εδαφικών διαφορών σε ολόκληρο τον κόσμο». Από την πλευρά της, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) έκανε προχτες λόγο για ένα θετικό μέτρο, αλλά «ανεπαρκές» καθώς θα έπρεπε να απαγορευτούν τα προϊόντα πρώην εγκλήματος του Ισραήλ στις κατεχόμενες περιοχές στη Δυτική Οχθη και τα Υψίπεδα του Γκολάν.
----------------------------------------------------------------------------------------
10η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ G-20 Ξεκινά την Κυριακή στην Αττάλεια της Τουρκίας
ΑΓΚΥΡΑ.-- Την επόμενη Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 του μήνα θα διεξαχθεί η 10η Σύνοδος Κορυφής των G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, η οποία εκτελεί χρέη προέδρου τη χρονιά που «τρέχει». Οι G-20 αποτελούνται από τις 20 ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες του κόσμου, που σήμερα θεωρούνται οι: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μεξικό, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και η ΕΕ ως σύνολο. Φυσικά, στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν πρώτα απ' όλα οι ανησυχητικοί ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που εξακολουθεί να έχει σοβαρές δυσκολίες «επιστροφής» στους ρυθμούς πριν την καπιταλιστική κρίση και ενώ και σε σημαντικές «αναδυόμενες» οικονομίες η ανάπτυξη επιβραδύνεται, προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες. Οπως αποτυπώθηκε και στα ντοκουμέντα της περσινής Συνόδου που έγινε στο Μπρισμέιν της Αυστραλίας, «μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη» (την αναγκαιότητα των οποίων οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων θα κλίνουν σε όλες τις πτώσεις και τις μέρες που έρχονται), θα σημάνει νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης. Με το δικαίωμα που έχει από τη θέση του προέδρου η Τουρκία, έχει προσκαλέσει στη φετινή Σύνοδο και το Αζερμπαϊτζάν (χώρα με τεράστια ενεργειακά αποθέματα), ενώ μέρος θα πάρουν ακόμα η Ισπανία (που είναι μόνιμος προσκεκλημένος), η Μαλαισία (ως προεδρεύουσα της ASEAN), η Σιγκαπούρη (ως σημαντικό χρηματοπιστωτικό διεθνές κέντρο), η Ζιμπάμπουε και η Σενεγάλη. Και ετσι οι G – 20 γινονται G – 26.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ Η Ρωσία επιμένει ότι απειλείται η «ασφάλεια» της περιοχής
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Καμπούλ χτες
ΣΟΤΣΙ - KΑΜΠΟΥΛ.-- Η Ρωσία επιμένει να επαναφέρει τους αυξημένους - σύμφωνα με τις πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι διαθέτει - κινδύνους που οργανώσεις τζιχαντιστών γεννούν και για την Κεντρική Ασία. Ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικές αποικιοκρατικες διεργασίες με αφετηρία τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» σε Συρία αλλά και Ιράκ (διεργασίες που αφορούν σε ανακατατάξεις και γεωπολιτικές επιδιώξεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων), η Ρωσια εξακολουθεί να επιχειρηματολογεί για την ανάγκη άμεσα να «αντιμετωπιστεί» η δράση που επεκτείνει το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» («ΙΚ») και άλλες ισλαμοφασιστικές συμμοριες και στην Κεντρική Ασία, μια περιοχή που (τουλάχιστον την τελευταία 20ετία), ενώ ανηκε στη Ρωσια, αλωνιζουν οι δυτικοι αποικιοκρατες, γιατι είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, με κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γεβγένι Σουσόγιεφ, ανώτατο στέλεχος των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας, αλλά και της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, κατήγγειλε σχέδια του «ΙΚ» να «εγκαθιδρύσει» εμιράτο σε περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, κάτι που απειλεί όλα τα κράτη της κεντρικής Ασίας, αλλά και τα Ιράν - Κίνα, όπως ανέφερε. Μιλώντας στην 7η περιφερειακή συνάντηση της Διεθνούς Ενωσης των Εισαγγελέων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, ο Σουσόγιεφ δήλωσε, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ, ότι «το ΙΚ διευρύνει τις θέσεις του στο Αφγανιστάν. Τον Γενάρη του 2015 οι ηγέτες του ανακήρυξαν τη δημιουργία του Εμιράτου Κορασάν» και συνέχισε: «Με αυτά τα σχέδια, το Αφγανιστάν πρόκειται να εξελιχθεί σε σημείο αφετηρίας για τη δημιουργία μιας νέας επαρχίας ενός ισλαμοφασιστικού "κρατιδίου" που θα περιλαμβάνει και εδάφη από Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν, Ιράν αλλά και βορειοδυτικές επαρχίες της Κίνας». Η συζήτηση για την «ασφάλεια» της Κεντρικής Ασίας διευρύνεται, σε μια περίοδο που σε αρκετές περιοχές του Αφγανιστάν σημειώνονται σημαντικές επιθέσεις των «Ταλιμπάν», ενώ η ιμπεριαλιστική επέμβαση που ξεκίνησε το 2001 μπήκε σε νέα φάση (ΝΑΤΟικά και αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος τους, ωστόσο όσα απέμειναν καθυστερούν να φύγουν εντελώς) και γενικά φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ασιατική χώρα παραμένει στο επίκεντρο διαφόρων γεωπολιτικών σχεδιασμών.
Ζήτησαν παραίτηση της αφγανικής κυβέρνησης Σε μια παράλληλη εξέλιξη, προχτες Τεταρτη, στην Καμπούλ έγινε διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης των Ασράφ Γάνι και Αμπντουλά Αμπντουλά. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο 9 μελών (ανάμεσά τους και ένα 9χρονο παιδί) της φυλής των Χαζάρων (σιίτες) που φέρονται να αποκεφαλίστηκαν από «Ταλιμπάν» στη νοτιοανατολική επαρχία Ζαμπούλ, ενώ φώναξαν συνθήματα για «να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια νέα που θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλης της χώρας», όπως δήλωναν. Το απόγευμα της Τεταρτης, τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων ανέφεραν ότι η φρουρά του προεδρικού μεγάρου έριξε «προειδοποιητικά πυρά», για να απωθήσει τους διαδηλωτές.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΓΔΜ Ανασχηματισμός και στο ... βάθος εκλογές
ΣΚΟΠΙΑ.-- Η Βουλή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενέκρινε προχτες Τεταρτη την πρόταση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία θα συμμετέχει πλέον και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDMS) του Ζόραν Ζάεφ. Υπέρ της πρότασης για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ψήφισαν 101 βουλευτές και κανείς κατά. Η SDMS συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση με δύο υπουργούς (Εσωτερικών και Εργασίας) και τρεις υφυπουργούς. Την κυβέρνηση θα συναποτελούν το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, και η Σοσιαλδημοκρατική Ενωση. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή σε αυτήν και της αντιπολίτευσης, αποτελεί μέρος του συμβιβασμού των κομμάτων της χώρας στις 15 Ιούλη, με μεσολάβηση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν. Η συμφωνία προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα στις 24 Απρίλη 2016. Οι προηγουμενες εκλογες εγιναν πριν 2 χρονια με σαρωτικοι νικη με 43% του Γκρουεφσκι, ενώ οι Σοσιαλδημοκρατες πηραν 25%. Και στις εκλογες του 2011 ο Γκρουεφσκι πηρε 39% και οι Σοσιαλδημοκρατες 33%. Και στις εκλογες του 2008 ο Γκρουεφσκι πηρε 47% και οι Σοσιαλδημοκρατες 23%. Τωρα 100 μέρες πριν από τις εκλογές θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος του Γκρούεφσκι. Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αποκάλυψε η αντιπολίτευση στις αρχές του χρόνου ήταν η αφορμή, αλλά σίγουρα η αιτία είναι βαθύτερη και αφορά την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η επέλαση λιμασμένων ακρίδων, αρουραίων και λοιπών τρωκτικών της "πρωτοδεύτερης" φοράς Αριστεράς.
Νέα Γενική Γραμματέας "Οικονομικής Πολιτικής" η κόρη του εν ενεργεία βουλευτή Τρικάλων του Σύριζα Σάκη Παπαδόπουλου. Kάτω η οικογενειοκρατία,άντε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να την τελειώσει!
Σχολιο.- Μην ξεχνάμε πως ο βουλευτης μπαμπάς πρωτοστατούσε στην κατασυκοφάντηση της Κωνσταντοπούλου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται γι' αυτόν τον αλητάμπουρα που ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπερασπίζεται τις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και μόλις σήμερα το πρωί επιτέθηκε σε άνεργο πατέρα τριών παιδιών που δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό και του έκοψαν το ρεύμα. Ο αλητάμπουρας αυτός είχε προταθεί να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά, όπως διαβάζουμε, αντιτάχθηκαν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που ως συνδικαλιστές είχαν συγκρουστεί μαζί του στο παρελθόν. Πάντα και σε όλα "βαρίδια" αυτοί του Αριστερού Ρεύματος. Ούτε κι αυτόν που θέλει να κόβεται το ρεύμα από τον φτωχόκοσμο δεν άφηναν να γίνει βουλευτής, να ψηφίζει μνημόνια και να προκόβει ο τόπος.
Στο τραπέζι των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη ο Γιώργος Αδαμίδης. Η πρόταση έγινε απο το κόμμα της Λούκας Κατσέλη
8/1/2015
Με πρόταση του κόμματος ''Κοινωνική Συμφωνία'' τηςΛούκας Κατσέλη το όνομα του συνδικαλιστή και προέδρου του ΣΠΑΡΤΤΑΚΟΥ Γιώργου Αδαμιδη βρίσκεται από χθές το βράδυ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για να κατέλθει ως υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φύσσας είχε πει στους αστυνομικούς: '"ρε παιδιά όχι εμένα αυτός ο π..., ο καρ.... με μαχαίρωσε"
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοέμβριος, 2015 - 16:48
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής έναν ακόμη αστυνομικό να καταθέτει σήμερα
"Πήγαμε με τη συνάδελφο προς τον Ρουπακιά και το Φύσσα ...πιάσαμε το Φύσσα γιατί ήταν πιο ψηλό παιδί. Ήταν στην τσίτα και μας είπε: "ρε παιδιά όχι εμένα αυτός ο π..., ο καρ.... με μαχαίρωσε" που σε μαχαίρωσε ; "τον ρώτησαμε και το παιδί σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε το τραύμα. Πρόεδρος: Δεν είχατε τη δυνατότητα να τους τραβήξετε τον έναν από τον άλλον; Μάρτυρας: Εγώ έπιασα αυτόν που βρήκαν μπροστά μου. "Ο Φύσσας έμεινε όρθιος για ένα λεπτό - είπε ο μάρτυρας - και έλεγε "όχι ρε π... με μαχαίρωσε". Ο Φύσσας ξάπλωσε, ήρθε και η κοπέλα του και ξάπλωσε στην αγκαλιά της . Καλέσαμε ασθενοφόρο. Μόλις συνελήφθη ο Ρουπακιάς η ομάδα των ατόμων που ήταν εκεί αμέσως διαλύθηκε. Πρόεδρος: προσπάθησε κανείς να τους πιάσει; Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν γινόταν. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο αρχίσαμε τις αναζητήσεις αλλά δεν βρήκαμε κάτι και αποχωρίσαμε. Περιέγραψε την πρώτη εικόνα που είχε από τον Φύσσα και το Ρουπακιά ως εξής: "Είδα έναν άνθρωπο, τον Παύλο Φύσσα, μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω του τρία - τέσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με το Φύσσα έπαιζαν ξύλο. Ήταν ένα κουβάρι και οι άλλοι έβριζαν προς το Φύσσα". Πρόεδρος: Δεν προσπάθησαν να τους ξεχωρίσουν; Μάρτυρας: Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο προσπαθούσαν να χτυπήσουν και εκείνοι τον Φύσσα αλλά ο Ρουπακιάς με το Φύσσα ήταν σώμα με σώμα. Πρόεδρος: Τι κάνατε; Μάρτυρας: Πήγαμε στο σημείο μαζί με τη συνάδελφο. Πρόεδρος: Οι άλλοι συνάδελφοι σας τι έκαναν; Μάρτυρας: Δεν ξέρω , δεν έβλεπα πίσω μου Κι αυτός δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα αναφορικά με τη συνολική στάση της αστυνομίας, το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.
Πρόεδρος: Αν και οι 8 αστυνομικοί είχατε φτάσει μαζί στο σημείο δεν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το αποτέλεσμα; Μάρτυρας: Αμφιβάλω με την ταχύτητα που έγινε το περιστατικό Πρόεδρος: Αν επρόκειτο για μια ληστεία; Μάρτυρας: Είναι πολύ διαφορετικό, γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Ήμασταν πολύ λίγοι και δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις τους. Θα μπορούσαν αυτά τα άτομα να έχουν επιτεθεί και σε εμάς. Δεν έγινε αυτό αλλά δυστυχώς έγινε αργότερα , χτύπησαν τον Φύσσα. Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο ; Μάρτυρας: Τι άλλο; Μπήκα μέσα στο περιστατικό; τι άλλο μπορούσα να κάνω; Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να αποτρέψετε καταστάσεις αυτό περιμένει ο κόσμος όχι απλά να ενημερώνεται το κέντρο. Μάρτυρας: Το ξέρω , αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι ...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Τι γίνεται μέσα και γύρω από το ΚΚΕ;
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 07:28
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε κείμενο των Β.Καλαματιανού και Γ.Αραβανή, ιστορικών στελεχών του ΚΚΕ, με το οποίο διαφοροποιούνται δημόσια από την πολιτική και τις επιλογές του κόμματος. Το κείμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και οι διαπιστώσεις εν πολλοίς σωστές. Το κύριο συμπέρασμα από την τελευταία – κολασμένη – πενταετία, τουλάχιστον για όσους αναφέρονται στην Κομμουνιστική Αριστερά, είναι ακριβώς η κραυγαλέα ανεπάρκεια ως ανυπαρξία της Κομμουνιστικής Αριστεράς. Το κινηματικό ξέσπασμα του 2010-2012 αφέθηκε μόνο του, δε στηρίχτηκε, κατασπαταλήθηκε.
Ο λαός βρέθηκε μόνος του απέναντι στην κρίση και τα μνημόνια. Δεν είχε στήριγμα, δεν είχε αποκούμπι, δεν είχε άλλη προοπτική. Σε τελευταία ανάλυση, αυτή ακριβώς η πολιτική ανυπαρξία της Κομμουνιστικής Αριστεράς και ειδικά του ΚΚΕ, κύριου εκφραστή της στα χαρτιά, είναι που εξέθρεψε και πυροδότησε το “φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ”. Το κενό από την κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ έπρεπε να καλυφθεί. Και ελλείψει Κομμουνιστικού πολιτικού χώρου, καλύφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ άσκησε την πλέον φιλο – ΣΥΡΙΖΑ πολιτική, δια της αποχής του από την πολιτική. Αυτή η μεγάλη νίκη του Τσίπρα και η μεγάλη ήττα για την Κομμουνιστική Αριστερά, αν δεν αμφισβητηθεί την επόμενη περίοδο, προοιωνίζεται δεινά για τον λαό και ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση για την Κομμουνιστική Αριστερά. Απαιτούνται πολιτικές πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση πολιτικού και κοινωνικού μετώπου στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση, για ρήξη – αποδέσμευση με ευρώ και ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Με ορίζοντα τον Σοσιαλισμό.
Το γεγονός ότι στη σημερινή – καταθλιπτική συγκυρία έρχεται στη δημοσιότητα μια τέτοια πολιτική παρέμβαση, είναι ένα γεγονός που καταρχήν γεννάει αισιοδοξία. Πως κάτι είναι δυνατό να αλλάξει – κάτι είναι δυνατό να γίνει στο χώρο της αριστεράς, και ειδικά της κομμουνιστικής. Φυσικά, είναι γνωστό ότι αρκετές διαφοροποιήσεις από το ΚΚΕ υπήρξαν κατά την τελευταία 20ετία. Γενικά χαμηλής έντασης, μικρής κλίμακας, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα και σίγουρα δεν προκάλεσαν σοβαρή “ανησυχία” στον Περισσό. Οι πρωτοφανείς πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ ως τώρα δεν αμφισβητήθηκαν επί της ουσίας και με σοβαρούς όρους. Είναι όμως η σημερινή συγκυρία τόσο επιτακτική, τόσο άμεση η ανάγκη να “μιλήσει” η Κομμουνιστική Αριστερά, να δηλώσει παρούσα με το λόγο και τα έργα της, είναι τόσο συντριπτική η πολιτική ήττα του ΚΚΕ που επιβεβαιώθηκε στις εκλογές (σε συνθήκες κατάρρευσης όλων των άλλων πολιτικών σχεδίων, να μη μπορεί να κερδίσει ούτε μια ψήφο για το δικό του...), που μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Αρκεί να δειχθεί η απαιτούμενη αποφασιστικότητα από το δυναμικό που με θαρραλέο τρόπο βγαίνει μπροστά και διαφοροποιείται, η απαιτούμενη επιμονή για συγκρότηση ενός δυναμικού που αναφέρεται στο ΚΚΕ, πλήρως αποκαρδιωμένου από τις επιλογές του ΚΚΕ. Με επίγνωση ότι υπάρχουν ιστορικές στιγμές που “πρέπει να κινηθείς τώρα”, ότι η αναμονή θετικότερων εξελίξεων ή όρων εντός του ΚΚΕ κάνει ζημιά, αποσυγκροτεί, σπαταλά δυνάμεις, λειτουργεί υπέρ του Περισσού και ενάντια στην αμφισβήτησή του.
Το κείμενο των Β.Καλαματιανού και Γ.Αραβανή κλείνει με το αίτημα να ανοίξει η συζήτηση για το Επαναστατικό Κόμμα στης εποχή μας. Ένα σύγχρονο επαναστατικό κόμμα, ένας κομμουνιστικός φορέας, ένα πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι η βασική έλλειψη και το βασικό ζητούμενο σήμερα. Αυτό ισχύει για κάποιες δεκαετίες, ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα. Απαιτείται μια διαδικασία πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση, ανασύνθεση του χώρου της Κομμουνιστικής Αριστεράς. Μια διαδικασία και συζήτηση που πρέπει να ανοίξει, έχοντας ως καταρχήν σταθερά σημεία, όλα όσα επιβεβαίωσε η ζωή με πανηγυρικό – ή τραγικό τρόπο – το τελευταίο διάστημα: ιμπεριαλισμός, εξάρτηση, αντιΕΕ, μαζική πολιτική, μέτωπα κλπ. Η διαδικασία αυτή αφορά ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων και αγωνιστών, είτε μέσα ή πέριξ του ΚΚΕ, είτε μέσα ή πέριξ της ΛΑΕ, είτε σε άλλους χώρους της αριστεράς, είτε ανένταχτο αριστερό δυναμικό. Δυνάμεις και αγωνιστές, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα ανασύνθεσης της Κομμουνιστικής Αριστεράς και, με τις ιδεολογικό – πολιτικές αποσκευές που φέρουν, επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων τους
----------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία 11 πρώην συντελεστών του TPP
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοέμβριος, 2015 - 13:47
11 πρώην συντελεστές του ThePressProject γράφουμε τη δική μας αλήθεια για το ThePressProject και την καμπάνια των 1101 Μετά την επιβεβαίωση ότι η καμπάνια των 1101 δεν είναι παρά μια ακόμα απόπειρα συλλογής χρημάτων από τον Κώστα Εφήμερο, ιδιοκτήτη του ThePressProject και της εταιρείας πληροφορικής Bits’n’bytes, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, πρώην συντελεστές του TPP και του αδελφού MSfree, αισθανόμαστε την υποχρέωση να μιλήσουμε δημόσια: Για το τι είναι και τι δεν είναι το ThePressProject. Για την εργασιακή πραγματικότητα στο TPP, όπου διαχρονικά ο κανόνας είναι η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Και φυσικά για την προηγούμενη καμπάνια crowdfunding του TPP, κατά την οποία μαζεύτηκαν χιλιάδες ευρώ με σκοπό την έκδοση ενός περιοδικού το οποίο ουδέποτε εκδόθηκε. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Κώστας Εφήμερος ζητάει και πάλι χρήματα από τους καλόπιστους αναγνώστες του TPP σαν τίποτα από τα παραπάνω να μην έχει συμβεί…
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ CROWDFUNDING ΤΟΥ TPP
Τον Νοέμβριο του 2014, δημοσιογράφοι του ThePressProject ανέδειξαν με σειρά ρεπορτάζ την ελληνική πτυχή του σκανδάλου LuxLeaks, την οποία είχε αποσιωπήσει σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Τότε το TPP ανακοίνωσε πρωτοβουλία συλλογής χρημάτων για την έκδοση ενός τεύχους περιοδικού με το όνομα TMP (TheMagazineProject) όπου θα δημοσιευόταν αυτό το υλικό. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε από εκατοντάδες φίλους του σάιτ άγνωστο ποσό, αρκετά μεγαλύτερο πάντως του αρχικού που είχε ζητηθεί (4.700 ευρώ). Το TMP είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει «τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη» [2014]. Το περιοδικό δεν εκδόθηκε ποτέ. Οι όροι διαφάνειας που είχαν συμφωνηθεί δεν τηρήθηκαν (π.χ. δεν εκδόθηκαν αποδείξεις). Ο Εφήμερος έγραψε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν σε όλους όσους τα ζήτησαν πίσω (συνεπώς όχι στους υπόλοιπους) αλλά ούτε αυτό φαίνεται να ισχύει καθώς διαψεύδεται από αρκετούς “συνεκδότες” (= δωρητές του περιοδικού) στο σχετικό φόρουμ . Για τη μη έκδοσή του περιοδικού ο Κώστας Εφήμερος έχει διατυπώσει μια σειρά από απίθανους και εντελώς αντιφατικούς μεταξύ τους ισχυρισμούς. Μια μικρή μόνο γεύση, πριν από 10 μήνες: « Το πρόβλημα της καθυστέρησης οφείλεται αποκλειστικά στην άρνηση των μεγάλων τυπογραφείων να τυπώσουν το περιοδικό. Τελικά μετά από ένα βουνό γραφειοκρατίας και τρικλοποδιών από εφορία, πρακτορεία και τυπογραφεία τυπώσαμε το TMP στη Βουλγαρία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα ξεκινήσει η διανομή. Την Πέμπτη το φορτηγό θα φτάσει Αθήνα και θα ξεκινήσει η διανομή.» Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Ούτε Βουλγαρία, ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Αθήνα. Το ομολογεί ο ίδιος αρκετούς μήνες αργότερα, στο faq των 1101: “Αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε μια σίγουρα αποτυχημένη εκδοτική δραστηριότητα μόνο και μόνο για να βγάλουμε την υποχρέωση, αφού άλλωστε όλο το περιεχόμενο που θα περιλάμβανε το περιοδικό ήταν ήδη αναρτημένο στο ειδικό μας αφιέρωμα” (Όποιος έχει διάθεση, ας ανατρέξει στο φόρουμ «συνεκδοτών» εδώ).
2. “ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ” ΣΤΟ ΤΡΡ: ΙΣΩΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
Και αν το μισό πρόβλημα είναι η σχέση του TPP με τους αναγνώστες του, το άλλο μισό είναι η σχέση του με τους δικούς του ανθρώπους, τους «εργαζόμενούς» του. Η αλήθεια είναι ότι παρά το αριστερό-εναλλακτικό προφίλ του, το ThePressProject υστερεί απελπιστικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη στοιχειώδη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, το να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές ή ακόμα και να μένουν εργαζόμενοι εντελώς απλήρωτοι αποτελεί απαράδεκτη μεν, πλην όμως συνηθισμένη πρακτική σε πολλά ΜΜΕ. Τα πράγματα όμως στο TPP είναι ακόμα χειρότερα: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι δεν είναι ασφαλισμένοι, δεν έχουν συμβάσεις και γενικότερα υπάρχει μια αποστροφή προς κάθε είδος έγγραφου παραστατικού. Πολλοί από τους συνεργάτες που αποχώρησαν απλήρωτοι όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν αλλά συχνά αντιμετώπισαν τον εργοδοτικό αυταρχισμό και ανοίκεια συμπεριφορά, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν μέρος των δεδουλευμένων. Διαπιστώσαμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν είναι μόνο τωρινές αλλά επαναλαμβάνονται συστηματικά εδώ και χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό, το TPP υποστηρίχθηκε από τα δεδουλευμένα που οφείλονταν στους συντελεστές της Bits’n’bytes και άλλων προγενέστερων μέσων (msfree.gr και automag).
3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ EΙΝΑΙ ΤΟ TPP
Το TPP δεν είναι κολλεκτίβα ούτε συνεταιρισμός· ανήκει στον Κώστα Εφήμερο (το πραγματικό του όνομα είναι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ) — και ως εδώ τίποτα το μεμπτό. Όμως, παρότι μεγάλο μέρος του περιεχομένου του TPP οφείλεται σε απλήρωτη ή εθελοντική εργασία δημοσιογράφων, παρότι η χρηματοδότησή του στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στους αναγνώστες του, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη χωρίς την παραμικρή διαφάνεια για το πώς δαπανώνται τα χρήματα. Στην καμπάνια του 1101.gr ο εκδότης του TPP υπόσχεται οικονομική διαφάνεια. Το ίδιο έκανε το 2013 όταν σε μια ακόμα καμπάνια συλλογής χρημάτων δεσμεύτηκε ότι «θα δημοσιεύει μηνιαίο οικονομικό απολογισμό» όμως από τότε δεν δημοσίευσε ούτε έναν! Τώρα δημοσιεύει έναν «ισολογισμό» χωρίς όμως να παρέχει το παραμικρό τεκμήριο ότι τα ποσά που αναφέρονται (“ασφαλιστικές εισφορές”; “φορολογία δωρεών”; “ΦΠΑ”;) είναι πραγματικά.
Οι υπογράφοντες: 1. Ελευθερία Αλαβάνου — υπεύθυνη πολιτιστικού ρεπορτάζ TPP 2. Μυρτώ Αρετάκη — υπεύθυνη αφιερωμάτων TPP 3. Χριστίνα Βασιλάκη — ανταποκρίτρια TPP στις Βρυξέλλες 4. Νίκος Γιαννούλας — υπεύθυνος πωλήσεων & διαφημιστικού TPP & Bitsnbytes 5. Παύλος Ζαφειρόπουλος — editor TPP International 6. Χριστόφορος Κάσδαγλης — αρθρογράφος & συντονιστής TPP 7. Νικόλας Λεοντόπουλος — έρευνες TPP, editor TPP International 8. Κώστας Μποϊδάνης — συντάκτης MSFree.gr & automag.gr 9. Δημήτρης Μπούνιας — editor TPP International 10. Σταύρος Παπαιωάννου — προγραμματιστής, τεχνικός TV & events live streaming 11. Φίλιππος Πετρίδης — ραδιοφωνικός παραγωγός
--------------------------------------------------------------------------------------
Το ΚΚ€ ψήφισε υπέρ της ασυλίας των Ψυχάρη & ΔΟΛ από τους πιστωτές, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία !!!
8/11/2015
Πριν λίγες ημέρες πέρασε το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου. Το φαινομενικά περίεργο, ήταν ότι τα συντρόφια του Περισσού ψήφισαν τα… μισά άρθρα, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 53. Το 53 λοιπόν, ήταν το μόνο άρθρο που υπερψήφισαν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (με τιμητική εξαίρεση την Άννα Βαγενά), του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του δήθεν αντιδιαπλεκόμενου μορφώματος Λεβέντη. Τέτοια σύμπνοια πέρα ως πέρα; Πολύ περίεργη, ε; Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που ένωσε όλες τις πλευρές του συνταγματικού τόξου, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά; Το Μέγαρο Μουσικής του ολιγάρχη Ψυχάρη φυσικά !!! Καθώς το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει παράταση της προστασίας από τους πιστωτές και την παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις πράξεις και άλλα πολλά και ευεργετικά, στο χρεωμένο μέχρι το λαιμό (με 245 εκατομμύρια ευρώ) Μέγαρο Μουσικής, του κομμουνιστή ολιγάρχη Ψυχάρη – γιού στελέχους του ΚΚΕ, παρολίγον βαφτισιμιού του Ζαχαριάδη, παλιού δημοσιογράφου της «Αυγής» (όταν το ΚΚΕ ήταν παράνομο και κρυβόταν μέσα στην ΕΔΑ) και τέλος παλιού μέλος του Ελληνο-σοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας. Πως είπατε ότι τον πίνετε τον φρέντο σας εκεί στον Περισσό ;;;
------------------------------------------------------------------------------------------
Toν καθαρισαν με μια σφαίρα στη βρωμομουρη του... Τώρα κοιτάζει ανάποδα τα ραδίκια! Στο διάβολο! Χωρίς έλεος... μέχρι τέλους!
Θυμάσται το ανθρωπόμορφο κτήνος, τον μισθοφόρο φονιά της "πολιτισμένης" δύσης, της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης που επιθυμεί τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, που έκλεινε χριστιανούς στα κλουβιά και τους εκτελούσε; Συναντήθηκε με τον Αραβικό στρατό της "δικτατορικής" Συρίας και του φιλοδώρησαν μια σφαίρα στο πρόσωπο! Πενθεί το "Αποικιακο Παρατηρητήριο του Λονδίνου", οι δημοσιογραφικές πόρνες όλου του πλανήτη! Κανένα κτήνος δεν θα αποφύγει να "πληρώσει" τα εγκλήματα εναντίον του λαού της Συρίας! Όπου και κρυφτούν, όπου κι αν πάνε στη δύση ως "πρόσφυγες", "μετανάστες", "διωκόμενοι"... θα πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματά τους! Ο λαός της Συρίας απαιτεί δικαίωση!
----------------------------------------------------------------------------------------
Αν του τσαλακώσουν τη μούρη... θα φταίνε οι πολίτες; Τι λέει ο Κατρούγκαλος για τη νόμιμη λαϊκή βία, που μας έσπρωχνε δυναμικά; «Εγώ δεν ανήκω σε κόμμα» κραύγασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μα τον Άγιο Μητσοτάκη!
Κόλαση λοιπόν έγινε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μεταξύ του οικοδεσπότη και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη. Στο εξωφρενικό βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ, ειπώθηκαν τα… πρωτοφανή από τον κρατικοδίαιτο αρχισυνδικαλιστή: • Εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο (!!) • Τα κινήματα «δεν πληρώνω» βούλιαξαν την χώρα(αναφερόμενος στον δύστυχο άνεργο τρίτεκνο που του έκοψαν το ρεύμα) • Και το κορυφαίο: «Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα»! Προφανώς την φωτογραφία του Μητσοτάκη στο γραφείο του την έχει για εικόνισμα.
Βαφτιστήρι του Μητσοτάκη είναι ο "αριστερός" τσόγλανος, ο εργατοπατέρας Γιώργος Αδαμίδης της ΔΕΗ, που βρίζει τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν!
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Αδαμίδης της ΔΕΗ, το κρατικοδίαιτο γερμανοτσογλάνι που είπε σε άνεργο τρίτεκνο να μην τρώνε για να πληρώσουν την ΔΕΗ!
------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί οι Μερκελιστές δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Ο "αριστερός" Βούτσης (αριστερός ήταν κι ο Τσιριμώκος), κατάργησε την Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους!