Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Σαββατο 14 Νοεμβριου 2015


Τζιχαντιστές: Ποιός “Φρανκενστάιν” τους γέννησε;
Ενώ είναι γνωστό ότι η Δύση ενίσχυσε με κάθε τρόπο τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» για να ανατρέψει τον Άσαντ, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε σχέση με τους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Μάλιστα. Μόνο που ο διοικητής του «Ισλαμικού Κράτους», ο αποκαλούμενος «Χαλίφης Ιμπραήμ», ήταν ένα από τα επιφανή μέλη του Επιτελείου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που ενισχύθηκε παντοειδώς από τη Δύση…
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δημιούργησαν, εκπαίδευσαν και χρηματοδότησαν ένα τέρας για την ανατροπή του Ασαντ. Well dear US, here's the rule: if you fuck-up, YOU clean-up. Get to work.
----------------------------------------------------------------------------------------
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη Συρία
Aν υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν αμφισβητείται, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν υπάρχει ένα άλλο πράγμα που επίσης δεν αμφισβητείται ποτέ εντός της ΕΕ, αυτό είναι η εξωτερική πολιτική της. Η ΕΕ είναι δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας – το ξέρετε ήδη φαντάζομαι, θα το έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, από δεξιούς κι αριστερούς, μνημονιακούς και άλλους. Κι αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει μ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν – για την πραγματικότητα. Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ιστορίας του ISIS – της ισλαμιστικής οργάνωσης που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία – είναι η υποστήριξη που έλαβε από την ΕΕ. Για την ακρίβεια: η ΕΕ χρηματοδότησε τον ISIS. Πώς; Μέσω της άρσης του εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία. Τον Απρίλιο του 2013, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ απέσυραν όλες τις κυρώσεις που μπλόκαραν την εισαγωγή συριακού πετρελαίου. Έτσι μπόρεσαν οι ομάδες που βρίσκονταν στο βορειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας – ανάμεσά τους και ο ISIS – να ενισχυθούν οικονομικά από τις πετρελαιοπηγές που έλεγχαν. Και δεν μιλάμε για κάποιο «λάθος», μια «αβλεψία» των Ευρωπαίων κλπ. Μιλάμε για μια απόφαση που ελήφθη με ρητό στόχο τη διευκόλυνση της ροής πετρελαίου από τις οργανώσεις της συριανής αντιπολίτευσης προς στο εξωτερικό. Και είναι αυτή ακριβώς η απόφαση που συνέβαλε στη σταθεροποίηση της οικονομικής βάσης του ISIS εντός της Συρίας, και στην επέκτασή της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.
«Είναι σημαντικό για μας να στείλουμε ένα σινιάλο ότι είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωνε στις 22 Απριλίου του 2013 ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τη συριανή αντιπολίτευση». Αντίστοιχα, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλλε, αποσαφήνιζε την ίδια μέρα: «Επιθυμούμε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα άρουμε τις κυρώσεις που εμποδίζουν το έργο των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης». Στην πορεία, αυτοί που βοηθήθηκαν ήταν οι τζιχαντιστές. Το πόσο μετριοπαθείς είναι αυτοί, βεβαίως, το βλέπουμε καθημερινά, με τελευταία πράξη …μετριοπάθειας την εκτέλεση εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου, ύστερα από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Το χρονικό της σφαγής στο Παρίσι - Τουλάχιστον 129 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη
14/11/2015 08.21
Σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Γαλλίας, τουλάχιστον 129 άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές άλλοι 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 80 θεωρούνται βαριά τραυματίες. Λίγο αργότερα, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν μέσω ίντερνετ την ευθύνη για τις επιθέσεις ενώ δεν δίστασαν να εξαπολύσουν απειλές κατά της Ρώμης και του Λονδίνου που χαρακτήρισαν ως τους επόμενους στόχους τους. Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, ένα πολύ γνωστό κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων --κοντά στον χώρο όπου τζιχαντιστές είχαν αποδεκατίσει τα μέλη της σύνταξης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο-- όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι. «Δύο ή τρία πρόσωπα χωρίς μάσκες μπήκαν με αυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά εναντίον του πλήθους», αφηγήθηκε ένας νεαρός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, ο Ζιλιάν Πιρς, που βρισκόταν στην αίθουσα. «Υπήρχαν πτώματα παντού».
«Διήρκεσε πάνω από ένα δεκάλεπτο, τέταρτο. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί, πρόσθεσε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς. Συνολικά, έξι ως επτά ταυτόχρονες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε διάφορους τομείς της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων οφειλόταν σε βομβιστή-καμικάζι, σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της. Στο Παρίσι η αστυνομική διεύθυνση κατέγραψε πολλές επιθέσεις ενόπλων, στο Μπισά (10ο διαμέρισμα) και στη Ρι ντε Σαρόν (11ο διαμέρισμα), κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Στη Ρι Μπισά, μέσα στο εστιατόριο Le Petit Cambodge, η κατάσταση «ήταν σουρεαλιστική, όλος ο κόσμος ήταν στο πάτωμα, κανένας δεν κινιόταν», αφηγήθηκε μια γυναίκα. «Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει. Ένας νεαρός μετέφερε ένα μικρό κορίτσι στα χέρια. Έμοιαζε να είναι νεκρό», πρόσθεσε. Μπροστά στην έκταση των επιθέσεων, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη, ενώ στα νοσοκομεία του Παρισιού κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα και ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλοι 1.500 άνδρες, που προστίθενται στους 7.000 στρατιωτικούς που είναι μόνιμα ανεπτυγμένοι εντός της Γαλλίας για αποστολές ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου. «Είναι φρίκη», είπε ο Ολάντ, καταγγέλλοντας τις «τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς προηγούμενο» που διαπράχθηκαν. «Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος χωρίς να κατονομάσει κάποια οργάνωση. «Υπάρχουν πράγματι καλοί λόγοι να φοβόμαστε», πρόσθεσε. Ο Ολάντ, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει την Κυριακή στην Τουρκία για την ετήσια σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της G20, μετέβη αμέσως μετά τη λήξη της κρίσης στο Μπατακλάν, όπου διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και των δραστών των χθεσινοβραδινών επιθέσεων. Μια ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης συστήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε για αργότερα σήμερα το πρωί. Η διεύθυνση της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας άρχισε να διεξάγει έρευνα. Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε ότι πέντε από τους δράστες των επιθέσεων «εξουδετερώθηκαν».
Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) καταδίκασε τις «ειδεχθείς και ταπεινωτικές επιθέσεις» και κάλεσε τους «μουσουλμάνους της Γαλλίας να προσευχηθούν η Γαλλία να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την φρικτή δοκιμασία με ηρεμία και αξιοπρέπεια». Δηλώσεις καταδίκης και αλληλεγγύης έφθασαν πολύ γρήγορα από όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει τη Γαλλία να «προσαγάγει τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης», το Κρεμλίνο καταδίκασε τις «απάνθρωπες» επιθέσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε «συγκλονισμένη» από τις «προφανώς τρομοκρατικές» επιθέσεις, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τη Γαλλία ότι την υποστηρίζει στον «κοινό πόλεμο» εναντίον της τρομοκρατίας. Οι χθεσινές επιθέσεις καταγράφηκαν δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς. Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες, ή απόπειρες για επιθέσεις. Η πιο πρόσφατη είχε γίνει την 21η Αυγούστου σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Το μακελειό σε εκείνη την περίπτωση είχε αποφευχθεί χάρη στην επέμβαση επιβατών, περιλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών που έκαναν διακοπές, που κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν άνδρα οπλισμένο με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης, ο Αγιούμπ ελ Χαζανί, ένας νεαρός Μαροκινός γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχε συλληφθεί. Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου, βάσει του σχεδίου εθνικής ασφαλείας Vigipirate της Γαλλίας το επίπεδο ασφαλείας στην περιοχή του Παρισιού παρέμενε στο ύψιστο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μια αποστολή εσωτερικής ασφάλειας έχει ανατεθεί στον γαλλικό στρατό.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Λίγες ώρες πριν το Παρίσι ,εγινε και αυτο, αλλα για αυτο δεν σου πλένουν το μυαλο .....
Βηρυτός: Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς
12/11/2015 18.54
Τρόμος στη Βηρυτό από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Ο πρώτος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς και 180 τραυματίες. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Το αιματηρό χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τις αρχές, δύο άτομα πυροδότησαν τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένα μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο. Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη χώρα είναι συχνές. Η σιιτική Χεζμπολάχ μάχεται στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ απέναντι στους αντάρτες και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
----------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Συριακό διαβατήριο εντοπίστηκε στο πτώμα βομβιστή καμικάζι
14 Νοεμβρίου 2015 14:36
Στην αποκάλυψη ότι ο ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν έξω από το Stade de France έφερε συριακό διαβατήριο, προέβησαν δύο Γάλλοι αξιωματούχοι της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι, το διαβατήριο εντοπίστηκε στα ρούχα του νεκρού καμικάζι, παραμένει όμως άγνωστο το αν είναι αυθεντικό ή πλαστό. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι βάσει της μαρτυρίας τους, ένας δεύτερος βομβιστής καμικάζι του Stade de France δεν ήταν μεγαλύτερος από 15 ετών.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ο Γιάννης Κακουλίδης
14 Νοεμβρίου 2015 13:50
Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 69 ετών, ο γνωστός συγγραφέας, διαφημιστής και πολιτικός, Γιάννης Κακουλίδης. Μόλις πριν δύο εβδομάδες διαγνώσθηκε με καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο. O Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία. Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων. Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τα περιοδικά Αντί, Ένα, Money and Life, KΡΑΜΑ, τις εφημερίδες Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, Real News. H παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Με πλούσια συνδικαλιστική δράση προδικτατορικά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ κατά τη μεταδικτατορική επανασύστασή της. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996. Ο Γιάννης Κακουλίδης είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σφραγίζει τα σύνορα της Γαλλίας ο Ολάντ – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι
14 Νοεμβρίου 2015 00:58
Την απόφαση να κλείσει τα σύνορα της Γαλλίας πήρε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Φρανσουά Ολάντ διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα». «Τρομοκρατικές επιθέσεις ενός μεγέθους χωρίς προηγούμενο βρίσκονται σε εξέλιξη» στο Παρίσι, τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. «Υπάρχουν πολλές δεκάδες νεκροί (...) είναι φρίκη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, πριν ανακοινώσει ότι θα κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ' άπασα τη γαλλική επικράτεια, τα σύνορα θα κλείσουν και θα ζητηθεί η αποστολή ενισχύσεων από τις ένοπλες δυνάμεις για να αποτραπούν νέες επιθέσεις. Ακόμη, ο Ολάντ διευκρίνισε ότι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Γαλλία: 129 νεκροί σε 6 τρομοκρατικές επιθέσεις - Παγκόσμιο Σοκ
14 Νοεμβρίου 2015 07:18
Πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού - Σοκ και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη σοβαρά - Πυροβολισμοί σε εστιατόριο, μπαρ και εμπορικό κέντρο - Νεκροί τέσσερις δράστες που εκτελούσαν έναν έναν ομήρους σε θέατρο κατά τη διάρκεια συναυλίας - Εκρήξεις κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το φιλικό αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. (Η φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο είναι από το κύριο άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde) Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι και σε όλο τον πλανήτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 129 νεκροί και πολλοί τραυματίες από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με εντολή του έκλεισε τα σύνορα της χώρας. Είναι η πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που το γαλλικό κράτος αποφασίζει το κλείσιμο των συνόρων, ενώ Παρίσι και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για όλες τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι συντονισμένες επιθέσεις, πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται τζιχαντιστές, με εκρήξεις και πυροβολισμούς, αναγκάζοντας τον Φρανσουά Ολάντ να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, στους δρόμους του Παρισιού μαζί με την αντιτρομοκρατική έχει βγει και ο γαλλικός στρατός προκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις.
Η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της ανείπωτης τραγωδίας. Γαλλικές πηγές ενήμερες για τα στοιχεία της έρευνας ανέφεραν επίσης πως πέντε φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων σκοτώθηκαν: τέσσερις στο εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν, όπου ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας και άλλος ένας, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, «άγνωστος αριθμός τρομοκρατών παραμένει ασύλληπτος».
Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, ωστόσο λίγο αργότερα επικράτησε πανικός, καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν. Οι θεατές αν και παρέμειναν στο γήπεδο, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ολάντ αφού απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειάς του μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου προέδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ακολούθησε στις 22.30 η επίθεση στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 11 άτομα. Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από το πολυσύχναστο μπαρ Carillon, ενώ στις 22:47 ένοπλοι εισέβαλαν στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία του καλιφορνέζικου ροκ συγκροτήματος Eagles of Death Metal. Ακολούθησε ομηρία για περισσότερες από τρεις ώρες κατά την οποία τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ενώ δεν δίστασαν να εκτελέσουν έναν έναν πολλούς από αυτούς. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι στο Παρίσι εκκενώθηκαν, το μετρό παρέμεινε κλειστό, ενώ οι φίλαθλοι με τη βοήθεια της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το στάδιο. Παράλληλα δόθηκε οδηγία όλοι οι κάτοικοι του Παρισιού να μείνουν στα σπίτια τους. Τελευταίες πληροφορίες, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, ανέφεραν πυροβολισμούς και στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού, Les Halles.
Σύμφωνα πάντως με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, οι επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν σε επτά διαφορετικά σημεία, ενώ αξιζει να σημειωθεί πως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο. Ομηρία στο θέατρο Bataclan - Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής Λίγο πριν τις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας) έλαβε τέλος η ομηρία στο θεάτρο Μπατακλάν, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα οι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί. Μάρτυρας που ήταν μέσα στο θέατρο Bataclan, μίλησε στο CNN και έκανε έκκληση για βοήθεια: «Είμαι ακόμα μέσα στο Bataclan. Υπάρχουν επιζώντες. Σφάζουν όλο τον κόσμο». Από την πλευρά του, ο Γάλλος δημοσιογράφος Erwan Desplanques σημείωσε στο BBC πως φίλος του κατάφερε να ξεφύγει από την ομηρία στο Bataclan concert venue, αναφέροντάς του πως εκεί υπάρχουν τουλάχιστον έξι τρομοκράτες - οι οποίοι έκαναν αναφορά στη Συρία - οπλισμένοι με αυτόματα, αλλά και πολλοί νεκροί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Liberation, ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο ένας από τους τρομοκράτες που επιτέθηκε θέατρο Bataclan ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ συγκλονίζει μαρτυρία που αποκαλύπτει πως πολλοί οπλισμένοι άντρες εισέβαλαν στο θέατρο με καλάσνικοφ φορώντας μάσκες πριν αρχίσουν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος. «Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν 10 λεπτά. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και τρομακτικό, ενώ οι τρομοκράτες είχαν τόσο χρόνο ώστε να οπλίσουν τρεις φορές και ήταν πολύ νέοι», ανέφερε ένας από τους διασωθέντες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκόπηση ΝΔ: Μπροστά ο Μεϊμαράκης, αλλά ποιοτικά καταλληλότερος ο Τζιτζικώστας
13 Νοεμβρίου 2015 16:46
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται ως ο καταλληλότερος για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει πρωτιά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ στην μάχη για την ηγεσία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας e-voice για λογαριασμό της ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8,7%. Η εικόνα αλλάζει στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο των ψηφοφόρων όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 29,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.
Περιεργη στροφη Βοριδη και Μπαλτακου υπερ αρχηγιας Τζιτζικωστα στη ΝΔ. Εξαλλλος ο Αδωνις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Bashar Al Assad: “Χθες η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια”!
Όπως ακριβώς με την Αλ Κάιντα, που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για να αντιμετωπιστεί η "κομμουνιστική" διείσδυση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, έτσι και το νέο κατασκεύασμα τους (ισλαμικό κράτος, ελεύθερος συριακός στρατός, ή ότι ονομασία έχει δοθεί στις μισθοφορικές ορδές των “πολιτισμένων” δυτικών) επιτέλεσε το “έργο” που σχεδίασαν, σκηνοθέτησαν και εκτέλεσαν οι “μεγάλες” δυνάμεις της νέας τάξης. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Συρία μια συνάντηση εκπροσώπων της γαλλικής κυβέρνησης και του Σύρου Προέδρου Bashar Al Assad. Ακριβώς την επόμενη των φονικών επιθέσεων στο Παρίσι με το αίμα αθώων ακόμη νωπό... Στη συνάντηση της Δαμασκού, στην οποία συμμετείχαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σύρος Πρόεδρος Bashar Al Assad εξέφρασε τα συλλυπητήρια του λαού της Συρίας στον γαλλικό λαό και παρομοίασε την κατάσταση στη χώρα του μ' αυτή της Γαλλία. Για μία ακόμη φορά ο ηγέτης της Συρίας, που δέχεται επί 5 χρόνια μια σκληρή ιμπεριαλιστική επίθεση, δήλωσε: “Η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια. Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Αλλά, η υπόθεση δεν αφορά ονόματα, ή από που έφθασαν αυτοί στη Γαλλία. Είχαμε ήδη προειδοποιήσει, πριν από 3 ολόκληρα χρόνια, γι' αυτό που συμβαίνει σ' εμάς και θα συνέβαινε και στην Ευρώπη. Είχαμε τονίσει να μην παίζουν μ' αυτό που συμβαίνει στη Συρία, γιατί οι συνέπειες θα είχαν αντανάκλαση σ' ολόκληρο τον κόσμο. Όμως, οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Τέλος, δεν κατανόησαν, δεν έμαθαν ούτε από ότι συνέβη στην αρχή αυτής της χρονιάς στο Charlie Hebdo. Το γεγονός του ότι διακηρύττουν πως είναι εναντίον της τρομοκρατίας, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Πρέπει να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Να ακολουθήσουν τις δίκαιες πολιτικές”. Πηγή: γαλλικό ραδιόφωνο “Europe 1”
Ο Άραβας ηγέτης που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στις απαιτήσεις του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και δέχεται επί 5 χρόνια την πιο χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση... παρέδωσε μαθήματα πολιτικού ήθους, δημοκρατίας, στους ηγέτες της Ευρώπης, ή σωστότερα στους χαμηλόβαθμους τραπεζοϋπαλλήλους που έχουν διοριστεί πρωθυπουργοί από το 4ο Ράιχ. Όταν το κτήνος που δημιούργησαν, εξόπλισαν, ενίσχυσαν πολιτικά (Φίλοι της Συρίας) και μεγάλωσαν οι “πολιτισμένοι” της δύσης, ξέφυγε από τον έλεγχο, ή σωστότερα ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους (δόθηκαν συγκεκριμένοι ρόλοι και κατευθύνσεις δράσης, όπως η 11η Σεπτέμβρη), πληρώνουν αθώοι πολίτες. Η υπεύθυνοι, όχι μόνον δεν πληρώνουν για το έγκλημά τους, αλλά διεκδικούν ρόλο σωτήρα. Στις 18 Ιούνη του 2014, για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος Άσαντ είχε επισημάνει (TMNews: Η τρομοκρατία θα φθάσει στη Δύση): “Η Δύση κι οι Χώρες που υποστηρίζουν υποστηρίζουν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, θα κάνουν τους λογαριασμούς τους μ' αυτή την απειλή που αναπτυσσόμενη θα κτυπήσει όλους κι ιδιαίτερα τις χώρες που υποστήριξαν την τρομοκρατία και της επέτρεψαν ν' αναπτυχθεί”. Και ο συγκλονιστικός πρόεδρος Άσαντ, τις ώρες που ο λαός της Συρίας στενάζει από τις επιθέσεις των φονιάδων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, τονίζει απευθυνόμενος στους “ηγέτες” της Δύσης (Αύγουστος του 2013):
“Μπορείτε τώρα με σιγουριά να έχετε κοινή δράση με τους τρομοκράτες, να τους χρησιμοποιείται ως χαρτί πίεσης, σκεπτόμενοι ότι τους έχετε στην τσέπη σας. Όμως, αυτοί είναι σαν ένας σκορπιός. Τώρα ή αργότερα θα σας δαγκώσουν, ή στην πρώτη ευκαιρία”. Bashar Hafez Al Assad
---------------------------------------------------------------------------------------
Ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης- Και λευκός Ευρωπαίος ανάμεσά τους
Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Νοέμβριος, 2015 - 16:05
Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών ασφαλείας της Γαλλίας
Ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, ενώ κοντά σε έναν από τους νεκρούς καμικάζι της βομβιστικής επίθεσης στο στάδιο Stade de France βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο. Όσον αφορά τον πρώτο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Γάλλο λευκο τζιχαντιστή που συμμετείχε στο μακελειό του Μπατακλάν και που ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τον έναν από τους δράστες ως «λευκό Ευρωπαίο» ενώ έχει πιστοποιηθεί η γνησιότητα του συριακού διαβατηρίου. Επισης πιστοποιηθηκε ότι βρεθηκε και ένα αιγυπτιακο διαβατηριο, από τους ανατιναγμενους τζιχαντιστες.
------------------------------------------------------------------------------------
Ταυτοποιήθηκε ο Γάλλος υπήκοος που συμμετείχε ως δράστης στις επιθέσεις. Υπαιτιος ο θρησκευτικός φανατισμός, και οι αποικιοκράτες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τζιχαντοφασιστες χτυπησαν το Παρισι. Μακελειο με τουλαχιστον 129 νεκρους από 7 ταυτοχρονα χτυπηματα. Λουτρο αιματος στο θεατρο Μπατακλαν οπου οι τρομοκρατες εκτελεσαν εν ψυχρω πανω από 100 ανθρωπους. Εκλεισαν τα συνορα. Στρατιωτικος νομος στη γαλλικη πρωτευουσα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Μας εστελναν δισεκατομμυρια ευρω οι Γερμανοι με το… «μιλητο»! Ποτε δεν εφτανα εδώ τα … ευρωπουλα, αλλα μας τα χρεωναν και ετσι μεγαλωνε το χρεος. .. Τα εγραφαν μονο στα βιβλια τους! Αποκαλυψη του αειμνηστου γερμανου καγκελαριου Χελμουτ Σμιτ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Aπό την Λέρο πέρασε ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού
14/11/2015
19:05
Ένοπλος Γάλλος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο
18:43 Ανακοίνωση για τον βομβιστή που πέρασε από την Λέρο
«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος»
17.36
300 θύματα στα νοσοκομεία του Παρισιού - οι 80 σε σοβαρή κατάσταση
-------------------------------------------------------------------------------------
Τελικός απολογισμός στη Γαλλία στις 20.30.
129 νεκροι – 352 τραυματιες – 99 σε κρισιμη κατασταση
-------------------------------------------------------------------------------------
Oι φονιάδες στη Γαλλια δεν είναι άγνωστοι... έχουν ονοματεπώνυμο και κυκλοφορούν ελεύθεροι!
Είναι όλες εκείνες οι χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, φονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας -ως και ΤΩΡΑ- και διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη φίλη Συρία) που στήριξαν την "αραβική άνοιξη made in USA! Σήμερα, οι υποκριτές "ηγέτες", οι χαμηλόβαθμοι τραπεζοϋπάλληλοι του 4ου Ράιχ "πρωθυπουργοί"... δηλώνουν λύπη! Αυτοί κι οι τραπεζίτες, τ' αφεντικά τους... είναι οι μοναδικοί ένοχοι!
---------------------------------------------------------------------------------------
Για να ξεπλύνουν (λίγο) τη ντροπή τους τα κόμματα του μνημονιακού μετώπου (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ): Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
--------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν τα έλεγε ο "δικτάτορας" o Aσαντ, για τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες, ο Ολάντ έκανε μπίζνες και κονομούσαν οι Γάλλοι έμποροι όπλων..., Αλλά κι οι δικοί μας Μερκελιστές που απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Για τους φονιάδες αθώων πολιτών στη Γαλλία, γιατί δεν ρωτούν τον Τσίπρα, τον Αβραμόπουλο, τον Βενιζέλο, τον ΓΑΠ και τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", τους δηθεν "αριστερούς" επαναστάτες του Σόρος; Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξή της στους "εξεγερμένους" ισλαμοφασιστες της Συρίας, έστω τώρα;
Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι διαδηλώνει μαζί με τους "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ, τους φονιάδες των πολιτών στη Γαλλία; (Σύνταγμα, Ιούλης 2014) Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ και σια... την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων και το δολοφονικό τους έργο στη Συρία;
------------------------------------------------------------------------------------------
Yπoκριτή σοσιαΛΗΣΤΗ Ολάντ, πλασιέ εμπόρων όπλων... Ούτε αυτοκριτική δεν κάνει ο βαψομαλλιάς πρόεδρος της Γαλλίας! Ποιος πουλάει όπλα στους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας;
Γαλλικά βλήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟΝ οι Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλικής Δημοκρατίας…κατασχέθηκαν απο τους τρομοκράτες μισθοφόρους της Αλ Κάιντα απο το «δικτατορικό καθεστώς» της Συρίας, που ο «απελευθερωτικός» στρατός των ισλαμοφασιστών θέλει να εγκαθιδρύσει τη «δημοκρατική σαρία». Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση άμεση ανάμιξης της «σοσιαλιστικής» Γαλλίας στην Συριακή κρίση και μάλιστα εξοπλίζοντας τρελούς τρομοκράτες με όπλα μαζικής καταστροφής.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ... αποφασίζει
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- H υπόθεση σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Πορτογαλία είναι - όπως προβλέπεται από το σύνταγμα της χώρας που είναι ημιπροεδρικό - αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα του Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, η θητεία του οποίου λήγει τον επόμενο Φλεβάρη. Μετά την πτώση της κυβέρνησης μειοψηφίας του κεντροδεξιού συνασπισμού του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που αντιδημοκρατικα εντελως διορισε ο Σιλβα πριν δυο νδομαδες παροτι ηταν μειοψηφια, και που τελικα καταψηφίστηκε από τη συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Μπλοκ της Αριστεράς (μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), του Πορτογάλικού ΚΚ και των Οικολόγων Πράσινων και ενός βουλευτής του Κόμματος για την προστασία των ζώων (συνολικά 123 ψήφους στη Βουλή των 230 εδρών) ο Πρόεδρος Σίλβα ξεκίνησε από την Πέμπτη σειρά επαφών με τους λεγόμενους «κοινωνικούς φορείς», προκειμένου, όπως λέει, να πάρει την τελική του απόφαση. Οπως δηλώνεται από πηγές της Προεδρίας, αυτή προβλέπεται να ανακοινωθεί προς το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, αφού προηγηθεί νέος γύρος επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δύο είναι τα ενδεχόμενα είτε να αναθέσει την εντολή σχηματισμού στον ηγέτη των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτώβρη, είτε, εντελως αντιδημοκρατικα, να προχωρήσει στη σύσταση κυβέρνησης δικων του τεχνοκρατών με θητεία έως τις πρόωρες εκλογές σε διάστημα 6 μηνών. Στις συναντήσεις με τις Ενώσεις Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών από διάφορους κλάδους διατυπώθηκε ανησυχία για μια «περίοδο πολιτικής αστάθειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ό,τι επιτεύχθηκε ως τώρα στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας της πορτογαλικής οικονομίας». Παρ' όλο που οι Σοσιαλιστές διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα τηρήσουν τις «δεσμεύσεις της χώρας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», και φυσικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά τάζουν «δημοσιονομική ευελιξία», οι κεφαλαιοκράτες προφανώς ζητάνε και άλλες εγγυήσεις. Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας συναντήθηκε επίσης χτες και με την Ενωση την Οικογενειακών Επιχειρήσεων, οι οποίοι πρωτοστατούν στη συλλογή υπογραφών στο λεγόμενο «Μανιφέστο των 100», που επίσης καλούν σε «πολιτική συνεννόηση όλων για το καλό της χώρας». Αντίστοιχη συνάντηση έγινε και με το λεγόμενο «Φόρουμ για την Ανταγωνιστικότητα», όπου πρωτοστατούν μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρηματιών. Το απόγευμα αναμενόταν να συναντήσει τις ηγεσίες των εργατικών συνομοσπονδιών, όπως η CGTP -IN και UGT.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΑΝΟΣ Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Βηρυττό
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 200 ακόμα προκάλεσαν οι δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Πέμπτη. Ορισμένοι έλεγαν ότι πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση που έγινε στη Βηρυτό από τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Οι επιθέσεις έγιναν σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Μπουρζ αλ-Μπαραζνέ, στα νότια της πόλης. Η περιοχή θεωρείται προπύργιο της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», που στηρίζει ανοιχτά τη συριακή κυβέρνηση και μάχεται ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ») το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Η λιβανέζικη κυβέρνηση κάλεσε σε «ενότητα» ενάντια στην τρομοκρατία και κήρυξε τη χτεσινή μέρα πένθους
----------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα), ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη θα συζητηθεί επισταμένα στην Ομάδα Επαφής στις 17 Νοέμβρη. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο διάστημα, 24/11, 8,15 και 22/12. Χτες βομβαρδίστηκε ακόμα και σχολείο στην περιοχή Ζαγίτσεβο και περίχωρα του Ντονέτσκ, χωρίς να αναφερθούν θύματα.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑΝΜΑΡ Αναμένεται μεγάλη νίκη της νεοφιλελε αντιπολίτευσης
ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Μεγάλη αναμένεται η νίκη του νεοφιλελε κόμματος «Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία» (NLD) στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Μιανμάρ. Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, το NLD είχε ήδη λάβει τις 348 έδρες που χρειαζόταν για την απόλυτη πλειοψηφία. Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της χώρας (και πρώην στρατηγός) Θέιν Σέιν δήλωσε ότι θα δεχτεί το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι, ενώ η νεοφιλελε ηγέτης του NLD Αούνγκ Σαν Σου Κι (που είναι και κάτοχος του ξεφωνημενου Νόμπελ Ειρήνης που το δινουν οι αποικιοκρατες στους δικους τους) ήδη δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, που τόνισε ότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης θα συμβάλει στη μετάβαση «σε μια πιο δημοκρατική Βιρμανία». Επειδή, βέβαια, όταν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων μιλούν για «περισσότερη δημοκρατία» εννοούν πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο πόσο γρήγορα η νέα νεοφιλελε κυβέρνηση θα προωθήσει αλλαγές που θα ευνοήσουν τις επενδύσεις σε μια χώρα με πολύ «ενδιαφέρουσα» θέση, στη γοργά αναπτυσσόμενη Νοτιοανατολική Ασία που «βρέχεται» και από τον Ινδικό ωκεανό, πολύ κοντά στην ιδιαίτερα «φιλόδοξη» (επιχειρηματικά αλλά και γεωπολιτικά) Ινδία. Σύμφωνα με το ΔΝΤ και την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα οι ρυθμοί ανάπτυξης για το τρέχον έτος θα φτάσουν στη Μιανμάρ το 8,5%. Η Μιανμάρ είναι μια χώρα με πληθυσμό 51 εκατομμύρια, που συμμετέχει ήδη σε διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις όπως η Ενωση Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην οποία μάλιστα πέρυσι εκτελούσε χρέη προέδρου. Στις οικονομικές ιστοσελίδες, αρθρογράφοι επισημαίνουν ως ιδιαίτερο μειονέκτημα το χαμηλά ειδικευμένο εργατικό της δυναμικό και τους μικρούς ακόμα ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, παρά τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση που προέκυψε ως μετεξέλιξη της χούντας, το 2011.
----------------------------------------------------------------------------------------
Πράκτορας των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και του Ισραήλ ο ηγέτης των ισλαμοφασιστών της ISIS
Είναι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι. Ο ηγέτης της ισλαμοφασιστικής δολοφονικής οργάνωσης ISIS, που αφού ξαμολύθηκε για να συμβάλλει στην ανατροπή του Άσαντ στη Συρία, τώρα τραβάει τον δρόμο της, σπέρνοντας τον τρόμο και χύνοντας αίμα πέραν των ορίων που καθόρισαν τα αφεντικά της. Όπως, λοιπόν, αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας της NSA και της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο ηγέτης της ISIS είχε εκπαιδευτεί στο Ισραήλ. Αποκάλυψε, επίσης, ότι η αμερικανική CIA και η βρετανική μυστική υπηρεσία συνεργάστηκαν με την ισραηλινή Μοσάντ για να δημιουργήσουν μια τρομοκρατική οργάνωση που να είναι σε θέση να προσελκύσει όλους τους εξτρεμιστές του
----------------------------------------------------------------------------------------
Γράφει ο άλλος: "Είναι φυσικό να μας απασχολεί πιο πολύ αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία από κάτι ανάλογο που συμβαίνει στη Συρία. Ευρωπαίοι είμαστε. Δεν είμαστε Ασιάτες". Σωστό κι αυτό! Άλλωστε, από αρχαιοτάτων χρόνων, ετούτος ο τόπος με τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία είχε πάρε δώσε. Τι δουλειά έχουμε εμείς με Τουρκίες, Συρίες, Αιγύπτους και άλλα τέτοια μακρινά και εξωτικά μέρη; Αθάνατη, Μαντάμ Σουσού!...
Σχολιο.- Ας σταματήσουν επιτέλους όλοι εκείνοι οι ανεγκέφαλοι που συγκρίνουν το χθεσινό φονικό με τους θανάτους στην Συρία και τη Μέση Ανατολή . Η Γαλλία είναι μέρος της Ελληνικής Παιδέιας και ζωής, οι συγγενείς και οι φίλοι μας ζουν και σπουδάζουν στο Παρίσι, εμείς και οι γονείς μας μάθαμε Γαλλικά από το γυμνάσιο και διακοπές (άμα βρίσκουμε καμία δραχμή) στο Παρίσι πηγαίνουμε. Ούτε στην Συρία πάμε ούτε στα αραβικά φροντιστήρια στέλνουμε τα παιδιά μας. Για αυτό ξεκολλάτε φίλοι μου! Η φρίκη που ένιωσε ο Έλληνας πολίτης για το χθεσινό γεγονός στο Παρίσι δεν συγκρίνεται με τα συναισθηματα που εισπράτει από την βαρβαρότητα στην Μέση Ανατολή τα τελευταία 25 χρόνια πως να το κάνουμε . C est la vie!"
Σχολιο.- Τόσους "εξόριστους" είχαμε στο Παρίσι .. μια ευαισθησία όσο νανε θα υπάρχει ..
Σχολιο.- Και κάτι τελευταίο που όσο σκληρό, πρέπει να ειπωθεί. Προς όλους όσους είτε από ημιμάθεια είτε από ασχετοσύνη, είτε από μνησικακία μπαίνουν στη λογική των συμψηφισμών των νεκρών της υφηλίου, ήρθε η ώρα να το πούμε ξεκάθαρα πως η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι ντε φάκτο αδιαπραγμάτευτη. Υπάρχουν καθεστώτα που τη ξεπουλάνε, εννοιολογικοί μανδύες που τη θυσιάζουν, ολοκληρωτικά σχήματα που τη μαζικοποιούν και τη συνθλίβουν. Θρηνούμε με καταφανή τρόπο για τους νεκρούς του Παρισιού, όχι επειδή οι νεκροί της δύσης αξίζουν περισσότερο. Η ζωή όμως και η βίωση της ως αξία είναι ακόμα μια κατάκτηση του πολιτισμού μας.