Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Κυριακη 15 Νοεμβριου 2015


Η Μποροτμπά για το χτύπημα στο Παρίσι
Posted on 15/11/2015 by kseeath
Μήνυμα της Μποροτμπά στο λαό της δυτικής Ουκρανίας «Η συμπόνια για τα θύματα των δολοφονιών, η αλληλεγγύη με τα θύματα της τρομοκρατίας είναι πάντα σημαντική. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η χώρα σας έχει υποστηρίξει έναν πόλεμο ο οποίος κρατάει δυο χρόνια και έχει σκοτώσει χιλιάδες συμπολίτες σας. Και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιάφορη σιωπή ή μαχητικές απαιτήσεις για πόλεμο μέχρις τέλους δεν είναι κατώτεροι από τους Γάλλους νεκρούς στο Παρίσι. Το ίδιο ισχύει και για όσους σκοτώθηκαν από τις γαλλικές βόμβες στη Λιβύη, όπου το Μέγαρο των Ηλυσίων βοήθησε ισλαμιστές να καταστρέψουν ένα κοσμικό καθεστώς και να ρημάξουν τη χώρα.
Η αξία των ανθρώπινων ζωών είναι ίση, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία ο κάθε άνθρωπος ζει, ανεξάρτητα από το αν διαβάζει το Κοράνι ή κάποιο φιλελεύθερο περιοδικό. Η συμπόνια προς τα θύματα της τρομοκρατίας δε μπορεί να είναι μονόπλευρη – αν αγνοείς το θάνατο και τη δυστυχία γύρω σου, πώς να πιστέψει κανείς στα σοβαρά ότι συμπάσχεις ειλικρινά με εκείνους που υπέφεραν από την τρομοκρατία σε μια άλλη χώρα;
Έτσι, πριν πάτε να μπείτε σε κανέναν όχλο σήμερα, πρώτα προσπαθήστε να θυμηθείτε – φέρατε λουλούδια μετά την πυρκαγιά στην Οδησσό και το βομβαρδισμό των πόλεων του Ντονμπάς;» Οι σύντροφοι της Μποροτμπά είχαν καλούς λόγους για να κάνουν αυτό το σχόλιο. Λίγες ώρες νωρίτερα και αφού είχε αποθέσει λουλούδια στη γαλλική πρεσβεία στο Κίεβο, ο Ποροσένκο έπιανε στο στόμα του τη Γαλλική Επανάσταση και το τρίπτυχό της – παραλείποντας βεβαίως να αναφέρει τι μοίρα είχε επιφυλάξει η Επανάσταση σε τυράννους σαν και του λόγου του. Στη συνέχεια δήλωνε: «Θέλω να διαβεβαιώσω και να επιβεβαιώσω ότι η Ουκρανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στην πάλη ενάντια στην παγκόσμια τρομοκρατία». Δυο μέρες πριν, ο ουκρανικός στρατός είχε κάνει το καθήκον του στην «πάλη ενάντια στην τρομοκρατία» – βομβαρδίζοντας ένα σχολείο στη Γκορλόβκα.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/11/15/borotba_paris/
---------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΚΔΕ
Για την θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
Σήμερα Κυριακή (15/11/2015) και γύρω στις 5:30 το πρωί, περίπου 50-60 τραμπούκοι του λεγόμενου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν εντελώς αναίτια με καδρόνια, σιδερένιους λοστούς, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ. Η επίθεση έγινε ενάντια σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς και της «Ροσινάντε», που ήταν μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» του τριημέρου. Αποτέλεσμα αυτής της δειλής και φασιστικού τύπου επίθεσης ήταν να χτυπηθούν πολλοί αγωνιστές (7 από αυτούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στο σώμα) από όλες τις οργανώσεις και ομάδες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί. Πιθανότατα η επίθεση της συμμορίας των τραμπούκων να είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, αν δεν το έβαζαν στα πόδια επειδή εκείνη την ώρα έρχονταν 2 μπλοκ με αγωνιστές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ (μ-λ). Αυτή η αναίτια, θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση είναι συμπληρωματική των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Άλλωστε οι κραυγές «κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη» δείχνουν ότι γνώριζαν τι έκαναν οι τραμπούκοι, που βρωμίζουν και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Ανάμεσα στους αγωνιστές που τραυματίστηκαν είναι και ο σύντροφός μας, στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε. και συνδικαλιστής, Σταύρος Σκεύος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα. Ως Ο.Κ.Δ.Ε. δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε καμιά δικαιολογία και καμιά συγνώμη από τους θρασύδειλους τραμπούκους, που επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ή ότι έκαναν λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκαναν λάθος στα πρόσωπα ή στις οργανώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές και σαν τέτοιες καταδικαστέες και εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι και πολέμιοί τους.
ΟΚΔΕ 15-11-2015
----------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Aυτό είναι το διαβατήριο του δεύτερου τρομοκράτη
15 Νοεμβρίου 2015 11:03
Διεθνή Μέσα μεταδίδουν ότι βρέθηκε το διαβατήριου και δεύτερου τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Παρίσι Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο έχει αναγνωριστεί και ο δεύτερος τζιχαντιστής που άνοιξε πυρ και σκότωσε αθώους ανθρώπους στο θέατρο Μπατακλάν. Συγκεκριμένα τα σερβικά media έδωσαν στη δημοσιότητα ένα διαβατήριο το οποίο απεικονίζει έναν άνδρα με το όνομα Ahmed Almuhamed, ηλικίας 25 ετών και πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δράστες που αιματοκύλησαν το Παρίσι.
Είχε ζητήσει άσυλο από την Σερβία Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν "ένας από τους υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τα αρχικά Α.Α. καταγράφηκε στην συνοριακή διάβαση στο Πρέσεβο, στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπου και τυπικά κατέθεσε αίτηση χορήγησης ασύλου". Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τα στοιχεία του Α.Α. συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Για το άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αναφέρεται στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.
Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε. Προς το παρόν έχει αναγνωριστεί ένας από τους δράστες, ο Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι... Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο της τραγωδίας και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, κατά την επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο Μπατακλάν. Πιστεύεται ότι και οι οι δυο είχαν ταξιδέψει από τη Συρία στη Γαλλία μέσω της Ελλάδας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Το προφίλ του καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο στο Μπατακλάν
15 Νοεμβρίου 2015 13:54
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ
Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφαΐ, ο πρώτος από τους τρεις καμικάζι του Μπατακλάν – Πώς ταυτοποίηθηκε από τις Αρχές - Είχε διασυνδέσεις με Ιμάμη στις Βρυξέλλες Η ταυτότητα του καμικάζι του Μπατακλάν που έχει αναγνωρισθεί από τους ερευνητές χάρη στο αποτύπωμα ενός δάχτυλού του που κόπηκε από την έκρηξη, είναι πλέον γνωστή: πρόκειται για τον Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφαΐ, έναν 29χρονο που έχει γεννηθεί στην πόλη Κουρκουρόν, 25 χλμ. νότια του Παρισιού, και ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, αναφέρουν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Η Le Monde αναφέρει επικαλούμενη πηγές της πως ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι πολύ πιθανόν να πέρασε μερικούς μήνες στη Συρία το χειμώνα του 2013-2014, καθώς οι ερευνητές βρήκαν ίχνη από το πέρασμά του από την Τουρκία. Το βράδυ της Παρασκευής, στις 21:40 (τοπική ώρα), ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι ένας από τους τρεις άνδρες που βγαίνουν από ένα μαύρο Polo και εισβάλλουν στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, ανοίγουν πυρ κατά ριπάς εν μέσω της συναυλίας. Σε σύντομη συνομιλία που είχαν με την αστυνομία πριν ανατινάξουν την αίθουσα, μίλησαν για τη Συρία και το Ιράκ. Άφησαν πίσω τους 89 νεκρούς και πολυάριθμους τραυματίες.
Πώς έγινε η ταυτοποίηση του δράστη Χάρη στο κομμένο δάκτυλο, ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι ο μόνος από τους καμικάζι που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 στην Κουρκουρόν, είχε αλγερινή καταγωγή και ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ είχε επίσης δύο αδελφούς και δύο αδελφές, σύμφωνα με τη Journal du Centre. Ένας από τους αδελφούς του είχε ένα μπαρ με ναργιλέδες στην Σαρτρ. Ο Μοστεφαΐ ήταν γνωστός στην αστυνομία. Από το 2004 έως το 2010 είχε καταδικασθεί οκτώ φορές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου (οδήγηση χωρίς άδεια, εξύβριση, ανεπιβεβαίωτες υποψίες ότι συνδέεται με τοπικά λαθρεμπόρια νακρωτικών, σύμφωνα πάντα με τη Journal du Centre). Ωστόσο ουδέποτε φυλακίσθηκε. Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν πάντως στα ραντάρ των υπηρεσιών πληροφοριών από το 2010, όταν είχε εντοπισθεί ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση. «Ωστόσο το όνομά του δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε φάκελο που σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική επιχείρηση», διευκρίνισε το Σάββατο, ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.
Ο δήμαρχος της Σαρτρ, ο Ζαν-Πιέρ Γκορζ, θυμάται πως «από το 2012 δεν κινουνταν καθόλου. Δεν έκανε θόρυβο. Δεν είχε κάποια γνωστή επαγγελματική δραστηριότητα και απ' ό,τι φαίνεται, αν και η πληροφορία αυτή ελέγχεται, ζούσε σε εργατική κατοικία της συνοικίας Λα Μαντλέν». Ωστόσο στη συνοικία αυτή ορισμένοι κάτοικοι είπαν πως πίστευαν ότι ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είχε εγκαταλείψει την πόλη «εδώ και δύο, ακόμη και τρία χρόνια». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Le Monde, ο καμικάζι του Μπατακλάν είχε απουσιάσει μερικούς μήνες από τη Λα Μαντλέν για να μεταβεί στη Συρία. Το φθινόπωρο του 2013 πέρασε από την Τουρκία και οι υπηρεσίες πληροφοριών ξαναβρίσκουν τα ίχνη του την άνοιξη του 2014, παρακολουθώντας μια μικρή ομάδα σαλαφιστών στη Σαρτρ. Τότε θεωρούνταν απλό μέλος της ομάδας. Σύμφωνα με τη Journal du Centre, ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ «ακολούθησε έναν ριζοσπαστικό ισλαμιστή» που είχε μεταβεί πολλές φορές στην περιοχή αυτή της Γαλλίας για προσηλυτισμό, έναν Μαροκινό κάτοικο Βελγίου. «Σήμερα το ζήτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει ένα δίκτυο στη Σαρτρ ή αν ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ ήταν ένα μεμονωμένο άτομο που σχετιζόταν με βελγικά ή άλλα δίκτυα», λέει ο δήμαρχος της Σαρτρ Ζαν-Πιέρ Γκορζ.
Σοκαρισμένος ο αδερφός του δράστη Χθες, Σάββατο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και αστυνομικοί ερεύνησαν τις κατοικίες του πατέρα και ενός από τους αδελφούς του Ισμαήλ Μοστεφαΐ και έθεσαν υπό κράτηση τους δύο άνδρες για να ελέγξουν τις καταθέσεις τους. Πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «ο αδελφός του τρομοκράτη, ηλικίας 34 ετών, εμφανίσθηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα του Κρετέιγ πριν τεθεί υπό κράτηση». Κατέθεσε ότι δεν είχε επαφή μαζί του εδώ και αρκετά χρόνια έπειτα από μια οικογενειακή διένεξη, πρόσθεσε όμως ότι εξεπλάγη όταν έμαθε πως ριζοσπαστικοποιήθηκε.
------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία θρηνεί: Αναγνωρίσθηκαν 103 σοροί
15 Νοεμβρίου 2015 14:15
Στιγμές που συγκλονίζουν κατά την αναγνώριση των θυμάτων του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μάνουελ Βαλς, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί οι σοροί 103 από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Περίπου 20 έως 30 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες», διευκρίνισε στο τέλος μιας συνάντησής του με οικογένειες θυμάτων. Τουλάχιστον 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και περισσότεροι από 350 τραυματίσθηκαν.
---------------------------------------------------------------------------------------
Απεργία σε Μετρό και Ηλεκτρικό σήμερα Κυριακή (15/11) – Κανονικά τα Τραμ
15 Νοεμβρίου 2015 07:17
Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει σήμερα Κυριακή (15/11) η πρωτεύουσα εξαιτίας της νέας 24ωρη απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΣΤΑΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τον σχεδιασμό νέων μειώσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων, κάτι που συνδυάζεται με την ισοπέδωση των ασφαλιστικού συστήματος. «Ολα αυτά, έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό», επισημαίνουν. Κανονικά θα λειτουργήσει Τραμ, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό, δεν θα μετέχουν στην απεργία που έχει κηρύξει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ. Παράλληλα, από την σήμερα έως και την Πέμπτη (19/11) θα υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια Λεωφορείων και Τρόλεϊ περιμετρικά του Πολυτεχνείου, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκληση! Οι Βούλγαροι απαντούν στον Πατριάρχη:«Να μας επιστρέψετε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Δράμα»
15 Νοεμβρίου 2015 00:50
Ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, με αφορμή τα αιτήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη, για επιστροφή των κλαπέντων ιερών κειμηλίων από ελληνικές μονές της βόρειας Ελλάδας, έκανε μία προκλητική δηλωση. «Τι θα συμβεί, εάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας στην Ελλάδα, ζητήσουμε να γυρίσει πίσω (στη Βουλγαρία) η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και η Δράμα;» Αυτή ήταν η θέση που διατύπωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου στη βουλγαρική τηλεόραση BTV σε σχέση με το σκάνδαλο που προκλήθηκε με το αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για επιστροφή ιερών κειμηλίων στην Ελληνική Εκκλησία και υπεραμύνθηκε τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη . Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε, ακόμη, ότι οι αξιώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι αβάσιμες. «Αυτός δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει αυτά τα πράγματα», είπε. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα κειμήλια που αφαιρέθηκαν από τις μονές και τις εκκλησίες με την αποχώρηση των Βουλγάρων από τη Μακεδονία, έχουν διασωθεί και δεν αποτελούν θύματα πολεμικών δράσεων. «Περίπου 800 εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, βιβλία και λειτουργικά αντικείμενα έχουν αποθηκευθεί. Μερικά από αυτά εκτίθενται στην έκθεση «Βουλγαρική Αυτοκέφαλη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας». Η αποκατάσταση και η διατήρηση ορισμένων από αυτά συνεχίζεται», είπε. Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα θέσει ζήτημα των κειμηλίων αυτών, τότε η Βουλγαρία θα ζητήσει τα λείψανα του τσάρου Σαμουήλ, τα οποία θα ενταφιάσει στη Βουλγαρία.
------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ
14 Νοεμβρίου 2015 23:53
Επίθεση δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου (14/11) κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα αγνώστων πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου και στην συνέχεια απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Σημειώνεται ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν υλικές ζημιές, ούτε τραυματισμοί.
------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Γαλλία: Ο Σόρος μια ημέρα πριν το μακελειό στο Παρίσι πουλησε τις μετοχες του και αγορασε χρυσο
14 Νοεμβρίου 2015 15:28
Φαίνεται πως ο δισεκατομμυριούχος, τοκογλύφος, χρηματιστής έχει... μαντικές ικανότητες και πριν από κάθε μεγάλο γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία σπεύδει να κάνει τις οικονομικές του... κινήσεις. Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η βεβιασμένη απόφαση του Τζορτζ Σόρος να πουλήσει άρον- άρον τις μετοχές του και να αγοράσει χρυσό... Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Blacklisted News, Michael Snudera, ο Σόρος πούλησε... κοψοχρονιά όλες τις μετοχές που είχε σε μεγάλες τράπεζες και εταιρείες της Αμερικής και αγόρασε χρυσό. Πρόκειται, άραγε, για μία απλή επιχειρηματική κίνηση ή μήπως αποτελεί προάγγελο παγκόσμιων γεγονότων; Οι εξελίξεις θα το αποκαλύψουν...
--------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Να κλείσουν τα εξτρεμιστικά τζαμιά διαμηνύει η Λεπέν
14 Νοεμβρίου 2015 18:18
Εξοργισμένη μίλησε η ηγέτης της ακροδεξιάς της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, η οποία απαίτησε να κλείσουν τα εξτρεμιστικά τζαμιά και να απελαθούν οι εξτρεμιστες κληρικοί. Μιλώντας στην Γαλλική τηλεόραση η Μαρίν Λεπέν είπε: «Για έκτη φορά μέσα στο 2015 η ισλαμιστική τρομοκρατία έπληξε τη χώρα μας. Η Γαλλία θρηνεί τους νεκρούς της και εγώ θρηνώ μαζί της. Τιμώ την αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεών μας. Η Γαλλία πρέπει να καθορίσει ποιοι είναι οι φίλοι της και ποιοι οι εχθροί της. Οι εχθροί της Γαλλίας είναι εκείνοι που διατηρούν δεσμούς με τον Ισλαμισμό. Μια για πάντα, η Γαλλία πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός πρέπει να καταστραφεί, τα εξτρεμιστικά τζαμιά πρέπει να κλείσουν και οι εξτρεμιστες κληρικοί πρέπει να απελαθούν. Στους Γάλλους τρομοκράτες πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια και να αποκλειστούν από τη χώρα».
--------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί φωνάζεις και εξανίστασαι; Προφανώς και είναι δικαίωμά σου να βάλεις τη γαλλική σημαία πάνω στη φάτσα σου στο προφίλ σου, όπως έχεις το δικαίωμα να βάλεις και οτιδήποτε άλλο θέλεις. Εμείς που ασκούμε κριτική ούτε σε βρίζουμε ούτε μπορούμε να σε υποχρεώσουμε να μην το κάνεις. Εσύ γιατί μας βρίζεις και μας λες αναίσθητους και αδιάφορους για την παρισινή τραγωδία; Τι σου είπαμε; - Ότι δεν σε είδαμε να βάζεις πριν δυο μέρες και τη λιβανέζικη σημαία. Για ποιο λόγο να τη βάλεις; Δεν πιστεύω να μην ξέρεις! Αφού εσύ είσαι ευαίσθητος/η σε κάθε περίπτωση μαζικής δολοφονίας άμαχων πολιτών. - Ότι η γαλλική σημαία πάνω στη φάτσα σου υπαγορεύτηκε από το FB, το οποίο δεν σε καλεί να κάνεις το ίδιο, τόσες και τόσες φορές που εγκλήματα ανάλογα με το παρισινό γίνονται σε μια σειρά άλλες χώρες. Δικαίωμά σου να επιλέγεις ποια θύματα θρηνείς και ποια αγνοείς. Δικαίωμά σου και να υλοποιείς τις προτροπές του FB. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε;
--------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να βλέπω τη σημαία της Γαλλίας να προτείνεται από το fb ως δείγμα συμπαράστασης,ούτε να μπαίνω στο youtube και να βλέπω τη σημαία της Γαλλίας και το "we stand with Paris", αν είχα δει κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και να προτείνεται και για τη Συρία τόσα χρόνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη... Τόση υποκρισία όμως και τόσος διαχωρισμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής δεν αντέχεται. Kαι σ'αυτόν τον διαχωρισμό ακριβώς στηρίζεται και το τέρας του φασισμού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Νέες δολοφονίες από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, που έχουν εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα γαλλικά όπλα...
Όπως και στο Παρίσι, αλλά 147 οι δολοφονημένοι από την Αλ Σεμπαπ στο σχολείο της Κένυας... Δυστυχώς είναι πολύ μακριά από την "πολιτισμένη" δύση, δεν γνωρίζουν πως να συμπαρασταθούν σ' αυτούς οι "Ευρωπαίοι"...
-------------------------------------------------------------------------------------------
To είδαμε και τούτο από τους σιωνιστές! Το Συνέδριο των Ευρωπαίων Ραββίνων, στην Αθήνα, Οι Ραββίνοι καταδίκασαν την απόφαση της ΕΕ να ταυτοποιούνται τα προϊόντα που παράγονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, και την χαρακτήρισαν... ...διαπνεόμενη από "μίσος για το Ισραήλ" και είπαν ότι είναι ένδειξη ... "αντισημιτισμού"
* Δεν κατανοούμε τι "δουλειά" έχει η εβραϊκή θρησκεία με το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς... Δεν κατανοούμε πως στην Ελλάδα, μπορεί κάποιος ελεύθερα να προπαγανδίζει τον ναζισμό και ρατσισμό... την γενοκτονία ενός μαρτυρικού λαού, τους φόνους μικρών παιδιών, τις... δολοφονίες αμάχων... Δηλαδή, όποιος είναι εβραίος οφείλει να "εργάζεται" για το ναζιστικό καθεστώς των σιωνιστών, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη; Κι όποιος δεν είναι σήμερα ναζί, είναι... πως το λένε τα σιωνιστικά κτήνη; Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων... Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες...
----------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία κατευθύνει τον αγώνα των ανταρτών του ISIS εναντίον του Μπασάρ Άσαντ, μετά από...
...σύσταση μυστικής βάσης στα σύνορά της με τη Συρία, με τη βοήθεια από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Απο εκεί προμηθεύει όπλα για την «εξέγερση» όπως μετέδωσε το πρακτορείο το Reuters
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μεγαλειώδες έργο εκδημοκρατισμού των ηγετών της "πολιτισμένης" δύσης... Σήμερα, το έργο εκδημοκρατισμού έχει ανατεθεί από τους πολιτισμένους της Ε.Ε. και στους φονιάδες τζιχαντιστές.
Δεν ξεχνάμε τη Φαλούτζα (Fallujah) όπου οι "εκδημοκρατιστές" έριξαν 1.200 τόνους αποδυναμωμένο ουράνιο, με αυνέπειες που ξεπέρασαν τη... Χιροσίμα στην κληρονομική τοξικότητα. Η δύση έπρεπε να "εκδημοκρατίσει" το Ιράκ, να δολοφονήσει τον Σαντάμ και να αναλάβουν έργο τοποτηρητή οι φίλιες δυνάμεις, που οι υποκριτές κατηγορούν σήμερα ως τρομοκράτες! Εκεί, σήμερα, και ο Ολάντ συνεχίζει να εξοπλίζει τους "τρομοκράτες" και να αυξάνουν οι πωλήσεις όπλων της Γαλλίας. Όπως και στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, έτσι και στο Ιράκ, θα έχουμε αμέτρητα χρόνια τέτοια μωρά... θύματα του πλασιέ εμπόρων όπλων!
----------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με τα γεγονότα στις 15/11 στο Πολυτεχνείο.
Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη καθότι ουδέποτε είχαμε πρόθεση να επιτεθούμε σε μπλοκ αριστερών σχημάτων και αναρχικών(προφανώς). Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ και διεκπαιρεώθηκε από κομμάτια της βάσης της όσον άφορα για το μεταναστευτικό και προφυγικό ζήτημα στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης οπού τα ΚΝΑΤ εισέβαλαν και στην ουσία έκαναν ‘’έξωση’’ τόσο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους. Η απόφαση ήταν σαφής.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα εμποδίζαμε, και πώς θα μπορούσαμε άλλοστε, μέλη αριστερών σχημάτων να προσεγγίσουνε το χώρο του Πολυτεχνείου. Παρ’όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες, τα σχήματα αυτά για εμάς αποτελούν οργανικό κομμάτι του ευρύτερου ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού κινήματος, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε απέναντί τους. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν συγκεκριμένη. Το μπλοκ της ΚΝΕ βρίσκεται στην λοκομοτίβα και κατευθύνεται με αλυσίδες και συνθήματα στην πύλη της Στουρνάρη. Γνωρίζαμε πως το μπλοκ της ΚΝΕ προσεγγίζει το Πολυτεχνείο από την Πατησίων, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τονίσαμε να επιβεβαιωθεί διπλά και τριπλά ότι το εν λόγο μπλοκ ήταν όντως της ΚΝΕ. Η τραγική ‘’επιβεβαίωση’’ ήρθε και κινηθήκαμε προς το μπλοκ. Η τραγική κατάληξη ήταν να βρεθούμε απέναντι στο μπλοκ των αριστερών σχημάτων και να διαπιστώσουμε αργά, ενώ η συμπλοκή είχε ήδη συμβεί, ότι αυτό το μπλοκ δεν ήταν της ΚΝΕ.
Όταν καταλάβαμε ποιοι ήταν απεναντί μας μέσα σε αυτή τη συνθήκη της συμπλοκής αρχίσαμε να φωνάζουμε στον κόσμο να σταματήσει αλλά ήταν αργά γιατί ήδη σύντροφοι και συντρόφισσες είχαν τραυματιστεί. Εμείς τους είχαμε τραυματίσει. Κάποιοι από εμάς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην χτυπηθεί κόσμος με αποτέλεσμα να χτυπηθούμε οι ίδιοι. Αφού αντιληφήκαμε αυτό το πραγματικά τραγικό λάθος επιστρέψαμε στο Πολυτεχνείο για να απολογηθούμε και να θέσουμε στη διάθεση των συντρόφων και συντροφισσών την παρουσία μας. Σπεύσαμε εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΝΑΡ, όπου είχαν επιστρέψει αρκετοί από το αριστερό μπλοκ, για να τους ζητήσουμε συγγνώμη και να ρωτήσουμε για τους τραυματίες. Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας καθώς και να επιστρέψουν στο Πολυτεχνείο. Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε από κοινού μαζί με το σχήμα του ΝΑΡ πίσω στο Πολυτεχνείο. Παράλληλα επιστρέψαμε στην πύλη όπου βρίσκονταν οι σύντροφοι της Ροσινάντε για να απολογηθούμε εκ νέου και σε αυτούς. Κατόπιν φύγαμε για το νοσοκομείο προκειμένου να συναντήσουμε τους τραυματίες και να κάνουμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας προκειμένου να βοηθήσουμε.
Το να ζητούν σχήματα να καταδικαστεί αυτή η επίθεση είναι κάτι αυτονόητο όσο και δεδομένο. Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε σφοδρότατα την πράξη μας αυτή και ζητάμε εκ νέου και δημόσια μία ειλικρινή συγγνώμη από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. Μείναμε και αναλάβαμε εκείνη τη στιγμή, όπως και τώρα, την πλήρη ευθύνη αυτού του τραγικού περιστατικού. Είπαμε τόσο το πρωί όσο και τώρα ειλικρινώς πως αυτή η κίνηση σε βάρος τους ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Αυτή η κίνηση αναλογεί να απολογισθεί δημόσια όπως πρέπει να γίνεται η σκληρή αυτοκριτική μακριά από υπεκφυγές, ωραιοποιήσεις και δικαιολογίες. Αυτό το τραγικό λάθος το τοποθετούμε στη δημόσια σφαίρα, όπως και τη σκληρή αυτοκριτική με τον ειλικρινή απολογισμό ως το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Κλείνοντας, δεν βλέπουμε ούτε φιλοδοξούμε προφανώς να προκληθεί «κλίμα βίας» και «εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του κινήματος». Είμαστε μακρία και απέχουμε από τη λογική της ύπαρξης ή δημιουργίας εμφυλίου ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και στο αναρχικό κίνημα. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και σε ένα κοινό μέτωπο. Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό το περιστατικό καθώς και για τους τραυματίες που υπήρξαν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί παραθέτουμε αυτή τη δημόσια δήλωση κάποιων από εμάς που συμμετείχαμε στο πρωινό περιστατικό.
----------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικές φωτογραφίες απ' τη μαζική δολοφονία φοιτητών στην Κένυα Η παγκόσμια κοινότητα σοκαρισμένη ζητά να δοθεί τέλος στη δράση των εξτρεμιστών
5/4/2015
Η σομαλική ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και είναι υπεύθυνη για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης σε κενυατικό πανεπιστήμιο, απείλησε σήμερα την Κένυα με νέες αιματηρές επιθέσεις. Όπως αναφέρει το Al Jazeera, σε δήλωσή της η οργάνωση απειλεί ότι οι πόλεις στην Κένυα θα γίνουν «κόκκινες από το αίμα», σημειώνοντας ότι κανένα μέτρο προφύλαξης δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κενυατών, να ματαιώσει μια νέα επίθεση ή να αποτρέψει ένα άλλο λουτρό αίματος. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ένοπλοι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επιδρομή την Πέμπτη σε πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν φοιτητές. Συνολικά 148 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Η οργάνωση δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στη χώρα. Η Αλ Σεμπάμπ υπόσχεται τώρα έναν μακρύ και φρικτό πόλεμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η Ακροπολη φωτισμενη στα χρωματα της Γαλλιας
Ας πούμε ότι η έγκυρη Καθημερινή δεν κατάλαβε ότι η φωτογραφία είναι photoshop. Ας πουμε ότι ηταν δυσκολο να καταλαβουν οι ηλιθιοι ότι ηταν τρολια. Ας πούμε ότι ήταν αδύνατο να πει σε κάποιον να κοιτάξει την Ακρόπολη για να το επιβεβαιώσει. Τα δέχομαι όλα αυτά. Ότι πρόκειται για την σημαία της Ρουμανίας δεν τους προβλημάτισε καθόλου; Το ίδιο μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ και άλλα σοβαρά ελληνικά ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος ότι αντιμετωπίζουν με την ίδια διεξοδική έρευνα όλα τα θέματα. Μην ξεχνάτε να ενημερωθείτε από τέτοιους δημοσιογραφικούς Τιτάνες.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΚΔΕ
Για την θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
-
Σήμερα Κυριακή (15/11/2015) και γύρω στις 5:30 το πρωί, περίπου 50-60 τραμπούκοι του λεγόμενου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν εντελώς αναίτια με καδρόνια, σιδερένιους λοστούς, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ. Η επίθεση έγινε ενάντια σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς και της «Ροσινάντε», που ήταν μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» του τριημέρου.
Αποτέλεσμα αυτής της δειλής και φασιστικού τύπου επίθεσης ήταν να χτυπηθούν πολλοί αγωνιστές (7 από αυτούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στο σώμα) από όλες τις οργανώσεις και ομάδες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί. Πιθανότατα η επίθεση της συμμορίας των τραμπούκων να είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, αν δεν το έβαζαν στα πόδια επειδή εκείνη την ώρα έρχονταν 2 μπλοκ με αγωνιστές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ (μ-λ). Αυτή η αναίτια, θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση είναι συμπληρωματική των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Άλλωστε οι κραυγές «κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη» δείχνουν ότι γνώριζαν τι έκαναν οι τραμπούκοι, που βρωμίζουν και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ανάμεσα στους αγωνιστές που τραυματίστηκαν είναι και ο σύντροφός μας, στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε. και συνδικαλιστής, Σταύρος Σκεύος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα. Ως Ο.Κ.Δ.Ε. δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε καμιά δικαιολογία και καμιά συγνώμη από τους θρασύδειλους τραμπούκους, που επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ή ότι έκαναν λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκαναν λάθος στα πρόσωπα ή στις οργανώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές και σαν τέτοιες καταδικαστέες και εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι και πολέμιοί τους.
ΟΚΔΕ 15-11-2015