Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δευτερα 16 Νοεμβριου 2015


Επίθεση Παρίσι: Τουλάχιστον 20 οι δράστες του μακελειού
16 Νοεμβρίου 2015 09:54
Η επίθεση στο Παρίσι σχεδιάστηκε από τουλάχιστον 20 άτομα λένε τώρα οι βελγικές Αρχές και μυστικές υπηρεσίες. Οι 7 από τους δράστες είναι νεκροί, άλλοι 7 έχουν συλληφθεί και έχει εκδοχθεί διεθνές ένταλμα για ένα πιθανό δράστη ο οποίος διαφεύγει. Ο Salah Abdeslam είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 καταζητούμενος σε όλον τον κόσμο. Αλλά οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον 20, κάτι ανεβάζει τον αριθμό αυτών που έχουν διαφύγει σε έξι. Τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδεύθηκε από το Χαλιφάτο σε στρατόπεδο της Συρίας. Ο Ismael Omar Mostefai ήταν αυτός που είχε ταξιδέψει μέσω Τουρκίας στα τέλη του 2013 και είχε αποδεδειγμένα έρθει σε επαφή με εξτρεμιστικά στοιχεία στη Συρία. Επέστρεψε στη χώρα στις αρχές του 2014.
------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Αυτός είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας του Σταντ ντε Φρανς
16 Νοεμβρίου 2015 09:42
Ο Bilal Hadfi αναγνωρίστηκε από διαφορετικές πηγές ως ο ένας εκ των τριών βομβιστών αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε έξω από το Σταντ ντε Φρανς. Ο Χαντφί, κάτοικος Βελγίου, περίπου 20 ετών, που εκτιμάται ότι πολέμησε στην Συρία, όπου και απέκτησε πολλαπλές ταυτότητες με τα ονόματα "Abu Moudjahid Al-Belgiki" και "Bilal Al Mouhajir," σύμφωνα με τον Βέλγο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής Guy van Vlierden.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Παρίσι: Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμα βομβιστής αυτοκτονίας του Μπατακλάν
16 Νοεμβρίου 2015 11:04
Ένα ακόμα βομβιστής αυτοκτονίας στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες αγγλικά ΜΜΕ, ο άντρας ονομάζεται Samy Amimour, είχει γεννηθεί το 1987 στο Παρίσι και διέμενε στο Ντρανσί ενώ η οικογένειά του μένει στο Μπομπινί, ένα προάστειο που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού. Φέρεται να είναι γνωστός στις Αρχές μετά από υπόθεση τρομοκρατίας το 2012. Στο Μπομπινί όπως και σε Τουλούζη, Γκρενόμπλ, αλλά και Ζουμόντ (η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο) πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα δεκάδες έφοδοι της αντιτρομοκρατικής. Χθες Σάββατο είχε γίνει γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ο Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφαΐ, ως ο πρώτος από τους τρεις καμικάζι του Μπατακλάν.
--------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Γαλλία: Αυτοί αιματοκύλησαν το Παρίσι
16 Νοεμβρίου 2015 11:56
ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Καθώς η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον Salah Abdeslam, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι, αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για τους τρομοκράτες, νεκρούς και ύποπτους συλληφθέντες.
ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ Τρεις είναι οι τρομοκράτες που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι. Δύο από αυτούς ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι ενώ ο τρίτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Σήμερα Δευτέρα (16/11) ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές είναι ο Samy Amimour, που είχει γεννηθεί το 1987 στο Παρίσι και έμενε στο Ντρανσί ενώ η οικογένειά του μένει στο Μπομπινί, προάστειο που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη. Είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο πρώτος, είχε αναγνωριστεί από τους ερευνητές χάρη στο αποτύπωμα ενός δάχτυλού του που κόπηκε από την έκρηξη. Πρόκειται για τον Omar Ismaïl Mostefai, έναν 29χρονο που έχει γεννηθεί στην πόλη Κουρκουρόν, 25 χλμ. νότια του Παρισιού, και ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
ΜΠΟΥΛΒΑΡ ΒΟΛΤΕΡ Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Salah Abdeslam, είναι αδερφός του 31χρονου Ibrahim (Brahim) Abdeslam, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τους εισαγγελείς ως ο άνδρας που νοίκιασε ένα Seat το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Ανατινάχτηκε στο Comptoir Voltaire, τραυματίζοντας έναν περαστικό.
ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στο σημείο, όταν εκπυρσοκρότησαν τα γιλέκα με εκρηκτικά που φορούσαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Bilal Hadfi περίπου 20 χρονών, ο οποίος έμενε στο Βέλγιο. Έξω από το στάδιο βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, στο όνομα Ahmed Almohamed, ο οποίος φέρεται να ήταν πρόσφυγας που πέρασε από τη Λέρο τον Οκτώβριο. Σήμερα ανακοινώθηκε από τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματά του ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα.
Οι συλληφθέντες Ένας ακόμα αδερφός του καταζητούμενου Salah Abdeslam, ο Mohammed Abdeslam, φέρεται να είναι ένας από τους επτά που συνελλήφθησαν στο Σάββατο σε περιοχή των Βρυξελλών, ως ύποπτοι για το μακελειό στο Παρίσι. Επίσης ο αδερφός, ο πατέρας και η νύφη του Omar Ismaïl Mostefai καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας, ανακρίνονται από την αστυνομία. Εκτός από το ανθρωποκυνηγητό για τον Salah Abdeslam, η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας πραγματοποίησε 150 εφόδους τα ξημερώματα σε σπίτια στο παρισινό προάστιο Μπομπινί, στην Τουλούζη, στην Γκρενόμπλ, αλλά και στη Ζουμόντ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Σύμφωνα με πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, οι έφοδοι στην Τουλούζη όπου τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα και κατασχέθηκε ένα όπλο, δεν έχουν άμεση διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Τις εφόδους επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν πληροφορίες, από το καλοκαίρι, για «αρκετές επιθέσεις» εντός του εδάφους της χώρας του τις οποίες και απέτρεψαν, καθώς και ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν πλήγματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
------------------------------------------------------------------------------------------
Eπίθεση Παρίσι: Οι Anonymous επαναλαμβάνουν πως θα συνεχίσουν τον πόλεμό τους εναντίον του ISIS
16 Νοεμβρίου 2015 11:04
Θα σας κυνηγήσουμε!
Για μια ακόμη φορά οι Anonymous με ένα video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, απειλούν την ΙSIS και δηλώνουν πως ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα συνεχιστεί και θα είναι αμείλικτος. Το νέο video δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Παρίσι. Θα σας κυνηγήσουμε, θα ρίχνουμε τα sites σας, τους λογαριασμούς σας, θα σας εκθέσουμε. Από δω και πέρα δεν υπάρχει για εσάς ασφάλεια στο internet. Θα σας αντιμετωπίζουμε ως ιό στο σύστημα. Εμείς θα είμαστε η γιατρειά. Με αυτό το video/μήνυμα οι Anonymous είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους τζιχαντιστές ήδη από τις αρχές του χρόνου, όταν είχαν γίνει οι επιθέσεις στο Charlie Hebdo. Στο video οι Anonymous αναφέρουν πως οι τρομοκράτες που ισχυρίζονται πως είναι η ISIS (Ισλαμικό Κράτος) δεν είναι μουσουλμάνοι. Η ελευθερία της έκφρασης λένε στη δήλωσή τους έχει υποστεί απάνθρωπη προσβολή. Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε. Θα πολεμάμε πάντοτε και παντού τους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι διαπραγματεύσιμο. «Οι Anonymous από όλο τον κόσμο θα σας κυνηγήσουν. Πρέπει να ξέρετε πως θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε να φύγετε. Θα διεξάγουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ εναντίον σας. Να περιμένετε τεράστιες κυβερνο-επιθέσεις. Κηρύχθηκε ο πόλεμος. Ετοιμαστείτε. Ο γαλλικός λαός είναι ισχυρότερος από εσάς και θα βγει από αυτές τις αγριότητες ακόμα ισχυρότερος», δηλώνουν οι Anonymous.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ομαδικός τάφος 70 γυναικών που σκοτώθηκαν από το ISIS βρέθηκε στο Ιράκ
15 Νοεμβρίου 2015 18:33
Τουλάχιστον 70 πτώματα γυναικών που πιθανότατα ανήκουν στη μειονότητα των Γιαζίντι ανακαλύφθηκαν στο Ιράκ, σε ομαδικό τάφο. Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από Κούρδους μαχητές μετά την ανακατάληψη της πόλης Σέντερ. Νωρίτερα μάλιστα, η αεροπορία των ΗΠΑ είχε βομβαρδίσει θέσεις του ισλαμικού κράτους. Ο δήμαρχος της πόλης και ντόπιοι που βρέθηκαν στην περιοχή βρέθηκαν σε ένα λάκκο με οστά και με προσωπικά αντικείμενα. Τη μειονότητα των Γιαζίντι έχει στοχοποιήσει το ισλαμικό κράτος από τον Αύγουστο του 2014 που κατέλαβε την περιοχή. Η σφοδρότητα με την οποία το ισλαμικό κράτος επιτίθεται στους κατοίκους αυτής της περιοχής έχει οδηγήσει τον ΟΗΕ να κάνε λόγο για γενοκτονία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο: Μέσω Playstation συντονίστηκαν οι τρομοκράτες στη Γαλλία;
16 Νοεμβρίου 2015 11:46
H Γαλλία αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος μετά τις τυφλές επιθέσεις το Παρίσι προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι έγινε, όμως οι αρχές εργάζονται πυρετωδώς για να συνθέσουν το παζλ για το ποιοι και πώς σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τις επιθέσεις. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ωστόσο μένει να απαντηθούν καίρια ερωτήματα: πώς σχεδιάστηκε, πώς οι 8 ένοπλοι (όλοι τους νεκροί) εισήλθαν στην Γαλλία με όπλα και γιλέκα με εκρηκτικά και ποιοι ήταν οι συνεργοί τους; Μια από τις θεωρίες που ήρθαν στο προσκήνιο θέλει οι τρομοκράτες να επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω του Playstation 4.
Μια από τις θεωρίες που ήρθαν στο προσκήνιο θέλει οι τρομοκράτες να επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω του Playstation 4. Αν και ακούγεται ως μια παράξενη επιλογή, πρόκειται για την ασφαλέστερη πλατφόρμα για τον σχεδιασμό τους. Οι αρχές είναι σε θέση να παρακολουθούν όλα τα κανάλια επικοινωνίας (σταθερά τηλέφωνα, κινητά, Internet) εύκολα και για πολλά χρόνια, όμως η συνομιλία μέσω του PS4 (επιλογή που υπάρχει στο παιχνίδι) είναι πιο δύσκολο καταγραφεί. Στις επιδρομές των αρχών, στις Βρυξέλλες, ένα PS4 κατασχέθηκε μέχρι στιγμής, με τον υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου, Jan Jambon, να κάνει λόγο για «ολοένα αυξανόμενη χρήση της κονσόλας παιχνιδιού από τρομοκρατικά δίκτυα.» Το πρόβλημα με την παρακολούθηση της επικοινωνίας στις κονσόλες παιχνιδιών δυσκολεύει ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πόσα παιχνίδια έχουν προσαρμοσμένες μεθόδους επικοινωνίας. Κάποιος μπορεί έχει μια φωνητική συνομιλία, να στείλει μήνυμα, ή ακόμα και να γράψει ένα προσωρινό μήνυμα στους τοίχους ενός παιχνιδιού όπως π.χ. το Call of Duty. Πως μπορεί να αρχίσει η παρακολούθηση μιας τέτοιας ευρείας γκάμας επικοινωνίας που διασπείρεται σε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες διαφορετικά παιχνίδια; Οι τρομοκράτες θα βρίσκουν πάντα κάποιο τρόπο να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ξεφεύγουν από την παρακολούθηση των αρχών, και να χρησιμοποιούν τις διαθέσιμες υπηρεσίες που οι ελεύθερες και ανοικτές κοινωνίες απολαμβάνουν. Κανένα επίπεδο παρακολούθησης δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό Για να σταματήσουν αυτές τις άνανδρες πράξεις σε βάρος αθώων ανθρώπων, υπάρχει μόνο μία πραγματική λύση: η εξάρθρωση των δικτύων της τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές μέσα από μια ενιαία προσπάθεια από όλο τον κόσμο.
----------------------------------------------------------------------------------------
"Περιμέναμε το χτύπημα"
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015, 16:30
Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που έχει συγκλονίσει όλη την Ευρώπη. «Το ξέραμε πως υπήρχε αυτός ο κίνδυνος. Περιμέναμε πως κάτι θα συμβεί. Το ξέραμε πολύ καλά πως θα δεχθούμε τρομοκρατικό χτύπημα. Το γνωρίζαμε ειδικά μετά τις πρώτες επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι. Αλλά είναι άλλο πράγμα να γνωρίζουμε πως υπάρχει ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης και είναι τελείως διαφορετικό να βλέπουμε τα αποτελέσματα». Ταυτόχρονα, για προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των Γάλλων πολιτών στη Θεσσαλονίκη καθώς και των μαθητών του Γαλλικού Ινστιτούτου, η ελληνική πολιτεία έχει αυξήσει τα μέτρα προστασίας στο κτίριο του γαλλικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Από το πρωί το γραφείο του Γάλλου προξένου έχει δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης από τους Έλληνες πολίτες, κάτι που επιβεβαιώνει και τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.
Ο κ. Ριγκολέρ είπε χαρακτηριστικά: «Η πρώτη αντίδρασή μου είναι αντίδραση ενός σοβαρού ανθρώπου. Όπως είπε και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρασουά Ολάντ, "είναι φρίκη". Ξεπερνάει την οποιαδήποτε λέξη που θα μπορούσε να μεταφέρει ή να αποτυπώσει τα συναισθήματά μας». Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση αναφορικά με το αν γνώριζαν πως θα δεχθούν τρομοκρατική επίθεση στη χώρα τους, ο γενικός πρόξενος τόνισε: «Ξέραμε πως υπήρχαν απειλές εναντίον της Γαλλίας. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τις γαλλικές αρχές. Αλλά παρ' όλες τις προσπάθειες, τα μέτρα που ελήφθησαν, δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε χθες... Είναι ένα μεγάλο σοκ για τη Γαλλία». Είναι όλοι συγκλονισμένοι από τη χθεσινή «μαύρη μέρα» για τη Γαλλία. «Αυτό ξεπερνάει τα όρια της Γαλλίας. Είναι μια μάχη, ένας πόλεμος που μαίνεται μεταξύ της βαρβαρότητας και της ανθρωπότητας. Χθες αυτό που είδαμε ήταν η βαρβαρότητα. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να χαρακτηρίσει κάποιος, όχι αυτούς τους ανθρώπους, για να χαρακτηρίσει αυτούς τους τρομοκράτες, αυτούς τους δολοφόνους. Είναι δολοφόνοι, δεν μπορώ να τους αποκαλέσω διαφορετικά» υπογραμμίζει ο κ. Ριγκολέρ.
«Τώρα το μεγάλο διακύβευμα είναι πως θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα τραγικά γεγονότα. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει στη Γαλλία. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός με αξιοπρέπεια. Να διατηρούμε πίστη στις αξίες μας. Οι τρομοκράτες θέλουν να υποκύψουμε, να υποχωρήσουμε από τις αρχές μας. Όμως η καλύτερη απάντηση που πρέπει να στείλουμε είναι ένα όχι. Όχι. Δε θα ταρακουνήσει τίποτα τις αξίες μας, τη δημοκρατία μας, την ελευθερία μας, την ισότητα. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Δεν είναι μόνον ένα θέμα γαλλικό. Είναι ένα ανθρώπινο ζήτημα» υπογράμμισε. Ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα και στις ενέργειες των γαλλικών αρχών, μετά τις πληροφορίες που είχαν οι γαλλικές κρατικές υπηρεσίες πως η χώρα θα δεχθεί τρομοκρατικά χτύπημα, ανέφερε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά που απασχόλησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία:
«Αυτονόητο πως το κομμάτι αφορά τις υπηρεσίες και τα άτομα που είναι εξειδικευμένα σε αυτό το αντικείμενο. Ξέρω πως είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των αστυνομικών και των συναρμόδιων αρχών στη Γαλλία. Ξέρω επίσης πως πολύ πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες συνελήφθη ένα άτομο το οποίο ήταν έτοιμο να προχωρήσει σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον στρατιωτών. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις ανθρώπους, λίγους μεν, αλλά που οι ίδιοι είναι έτοιμοι να σκοτωθούν. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ των κρατικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών στη Γαλλία και με πολύ μεγάλη σιγουριά σας λέω πως κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να προασπίσουν την ασφάλεια του γαλλικού λαού, των κατοίκων της χώρας μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και για το ανάλογο τραγικό χτύπημα στις ΗΠΑ, στους Δίδυμους Πύργους, εξήγησε: «Υπάρχουν μάλλον ομοιότητες, ιδιαίτερα στο γεγονός πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι εκτεθειμένος σε μια τρομοκρατική επίθεση. Αυτός είναι ο σκοπός των δολοφόνων. Να φοβούνται οι άνθρωποι στο σπίτι τους και να μην κάνουν τίποτα. Η καλύτερη απάντηση είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας». Τέλος, το μήνυμα που στέλνει ο κ. Ριγκολέρ είναι: «Δεν θα υποκύψουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα». Το γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που έχουν συγγενείς στη Γαλλία. Η προξενική αρχή τούς συμβουλεύει να επικοινωνούν απευθείας με την ελληνική πρεσβεία και το ελληνικό προξενείο στο Παρίσι για να λαμβάνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες επιθυμούν και να ενημερώνονται άμεσα για την κατάσταση.
------------------------------------------------------------------------------------------
Σύμπτωση ότι αυτή η ταινία «Made in France» του Nicolas Boukhrief προβάλετε την επόμενη εβδομάδα στις αίθουσες στη Γαλλια; Εσείς θα κρίνετε. Τυχαίο?
------------------------------------------------------------------------------------
H Eλλαδα κινδυνευει να βρεθει στο επικεντρο της κρισης καθως αρκετες χωρες ετοιμαζονται να κλεισουν τα συνορα τους, για τα εκατομμυρια των ισλαμοφασιστων «προσφυγων», με αποτελεσμα να αποκλεισουν στην Ελλαδα τους ισλαμοφασιστες «προσφυγες», και να τους φορτωσουν στην Ελλαδα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στρατοπεδα τζιχαντιστων στη Συρια και κεντρα στρατολογησης βομβαρδισαν με τα αεροπλανα τους οι Γαλλοι την πολη – αντρο Ρακκα των Τζιχαντιστων στη Συρια. Και το ζουμι. Δεν αποκλειουν πλεον και χερσαια επεμβαση. Την οποια προετοιμαζανε βεβαια εδώ και καιρο. Αλλωστε τους ισλαμοφασιστες τζιχαντιστες οι αποικιοκρατες τους δημιουργησανε.
---------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλο-αλγερινοι που εχουν γεννηθει στη Γαλλια οι τρεις από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες του Παρισιου.
-----------------------------------------------------------------------------------
Συνεχιζουν το σφυροκοπημα των ισλαμοφασιστων του ISIS οι Ρωσοι.
-------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: 16/11/2015 12:21
Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά την κατάθεση στεφάνου από βουλευτές, Νομαρχιακή Επιτροπή και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μη επιτρέποντάς τους να καταθέσουν στεφάνι, ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι δύο πλευρές πιάστηκαν στα “χέρια”, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Oμιλία Πούτιν: «Ποιος διάολο εξόπλισε το ISIS;»
Δημοσιεύθηκε: 16/11/2015 10:05
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ζήτησε να μάθει (ρητορικό βέβαια ήταν το ερώτημα) ποιος εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, ποιος έχει συμφέροντα από όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια στη Συρία και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 240.000 ανθρώπων και στον εκτοπισμό εκατομμυρίων Σύρων και γιατί θα πρέπει οι ΗΠΑ να έχουν πάντα ως οδηγό τους τα δικά τους συμφέροντα αγνοώντας τα εθνικά συμφέροντα άλλων χωρών, καθώς και την ανεξαρτησία τους. Έστειλε, δε, μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα του, καθώς «δεν είναι προθεσή μας να μπούμε σε κανενός είδους αντιπαράθεση».
Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του Ρώσου προέδρου:
Πρώτο πράγμα που θέλω να ξεκαθαρίσω. Ποτέ δεν είπα ότι βλέπω τις ΗΠΑ ως απειλή για την εθνική μας ασφάλεια. Όπως τονίσατε, ο κ. Ομπάμα θεωρεί τη Ρωσία ως απειλή. Εγώ δεν έχω την ίδια άποψη για τις ΗΠΑ. Αυτό που πραγματικά πιστεύω για τις ΗΠΑ είναι ότι οι πολιτικές που ασκούν όσοι βρίσκονται στην εξουσία είναι λανθασμένες. Δεν είναι μόνο αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά υπονομεύουν και την όποια εμπιστοσύνη είχαμε στις ΗΠΑ, γεγονός που βέβαια κάνει κακό και στις ίδιες τις ΗΠΑ. Μπορώ να μείνω σιωπηλός για πολλά πράγματα. Όπως όμως πάντα υποστηρίζω, οι μονομερείς ενέργειες, κατά τη διάρκεια της διαρκούς αναζήτησης για τις επόμενες συμμαχίες, οι οποίες είναι προκαθορισμένες, δεν αποτελούν μέθοδο που διευκολύνει τις συζητήσεις μας που στοχεύουν στο να βρούμε κοινό έδαφος και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο. Αυτές είναι μονομερείς ενέργειες και λαμβάνουν χώρα συνεχώς. Και οδηγούν σε κρίσεις. Το έχω πει αυτό πολλές φορές. Μία άλλη απειλή που έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν το Ισλαμικό Κράτος. Ωραία, ποιος διάολο τους εξόπλισε; Ποιος εξόπλισε τους Σύρους που πολεμούν τον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που ευνόησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για την παράδοση όπλων στην περιοχή; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμά αυτή τη στιγμή στη Συρία; Είναι κυρίως μισθοφόροι. Αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνονται για να πολεμούν; Οι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό αυτού που θα τους δώσει τα περισσότερα. Οπότε, τους εξοπλίζουν και τους δίνουν συγκεκριμένα ποσά. Γνωρίζω ακόμα και τα ποσά αυτά. Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολεμούν έχοντας τα όπλα τα οποία βέβαια δεν μπορείς να τους τα πάρεις πίσω και κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τους προσφέρει περισσότερα, οπότε πηγαίνουν και πολεμούν εκεί. Εν συνεχεία, καταλαμβάνουν περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου. Στο Ιράκ, στη Συρία, οπουδήποτε. Στη συνέχεια προχωρούν σε εξόρυξη του πετρελαίου το οποίο κάποιος αγοράζει. Αλήθεια, που είναι οι ποινές και οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν το πετρέλαιο; Εσείς πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Δεν αγοράζουν σύμμαχοί τους αυτό το πετρέλαιο; Θεωρείτε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δύναμη να επηρρεάσουν αυτούς τους συμμάχους; Μήπως τελικά δεν επιθυμούν να τους επηρρεάσουν; Και τότε γιατί βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος; Σε περιοχές που άρχισαν τις εξορύξεις και για τις οποίες πληρώνονται μισθοφόροι, σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την «πολιτισμένη» αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στο Ισλαμικό Κράτος. Γιατί; Επειδή πληρώνονται περισσότερο! Θεωρώ αυτή την πολιτική εντελώς αντιεπαγγελματική! Δεν έχει ως βάση τα γεγονότα στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να υποστηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία, όπως λέτε. Οπότε τους υποστηρίζετε, τους δίνετε όπλα και στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν μπορούν να δουν ένα βήμα μπροστά; Δεν γίνεται να στηρίξουμε τέτοιου είδους πολιτική. Τη θεωρούμε λανθασμένη. Βλάπτει τους πάντες, ακόμη και τις ΗΠΑ. Όταν λοιπόν πρόκειται για τα εθνικά μας συμφέροντα, θα ήθελα πραγματικά εσείς που μου κάνετε τις ερωτήσεις ως Αμερικανοί δημοσιογράφοι, να αναλάβετε μια μέρα τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Ίσως τότε να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν συμβεί αυτό, θα ήθελα τουλάχιστον να μεταφέρετε το μήνυμά μου στην αμερικανική κυβέρνηση. Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση. Πείτε τους ότι δεν είναι επιθυμία μας να μπουμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να σκέφτετε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα σε σχέση με τις πράξεις σας, όλες οι μεταξύ μας διαφωνίες θα ρυθμιστούν. Αυτό πρέπει να γίνει. Δεν αρκεί απλά να το συζητάμε. Πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας τα συμφέροντα των άλλων και να σέβεστε τους υπολοίπους. Δεν γίνεται να «στίβετε» τους άλλους έχοντας ως μόνο γνώμονα τα δικά σας οφέλη. Είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε στρατιωτικές δράσεις, είτε οτιδήποτε. Κοιτάξτε το Ιράκ. Η κατάσταση είναι τραγική. Δείτε τη Λιβύη και τα όσα κάνατε εκεί που οδήγησαν και στη δολοφονία του πρέσβη σας. Μήπως κι αυτό το κάναμε εμείς; Πήρατε μέχρι και απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Για πιο λόγο όμως; Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και βομβαρδίζουν τους αντάρτες. Αυτή δεν ήταν η εξυπνότερη απόφαση που θα μπορούσατε να πάρετε. Και τι κάνατε μετά; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και ξεκάθαρη επίθεση σε μια χώρα. Εμείς το κάναμε αυτό; Οχι, εσείς με τα ίδια σας τα χέρια και μάλιστα έγινε αιτία να δολοφονηθεί ο πρέσβης σας. Έπρεπε να φτάσουμε εκεί; Στην απόλυτη καταστροφή; Ποιος φταίει λοιπόν; Μην ψάχνετε να επιρρίψετε αλλού ευθύνες όταν κάνετε όλα αυτά τα λάθη. Οφείλετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Να ξεπεράσετε τη μόνιμη επιθυμία σας να κυριαρχήσετε. Να σταματήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές. Δεν θα ξεχάσουμε τη σχέση που είχαμε όταν βοηθήσαμε τις ΗΠΑ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Πιστεύω ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών είναι όμοια. Και σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε».
--------------------------------------------------------------------------------------
Ιρακινοί κατάσκοποι είχαν προειδοποιήσει τους Γάλλους για επίθεση μία ημέρα πριν το μακελειό
Δημοσιεύθηκε: 16/11/2015 13:06
Στην ενημέρωση που φέρεται να έστειλαν οι Ιρακινοί αναφέρεται… ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε δώσει εντολή για επίθεση στις χώρες της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους με βόμβες ή άλλου είδους επιθέσεις Νέα διάσταση στα όσα τρομακτικά συνέβησαν στο Παρίσι δίνουν οι ισχυρισμοί Ιρακινών αξιωματούχων ότι είχαν προειδοποιήσει Αμερικανούς και Γάλλους για επικείμενες επίθεσεις των τζιχαντιστών μια ημέρα πριν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Στην ενημέρωση που φέρεται να έστειλαν οι Ιρακινοί αναφέρεται ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε δώσει εντολή για επίθεση στις χώρες της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους με βόμβες ή άλλου είδους επιθέσεις τις επόμενες ημέρες. Γάλλος αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press είπε ότι οι Ιρακινοί δεν παρείχαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ότι οι γαλλικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας λαμβάνουν τέτοιες ενημερώσεις «όλη την ώρα» και «καθημερινά». Ωστόσο τέσσερις Ιρακινοί αξιωματούχοι που μίλησαν, επίσης, στο AP υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει συγκεκριμένα τη Γαλλία για μια πιθανή επίθεση. «Λάβαμε πληροφορίες από τις απευθείας πηγές μας στο Ισλαμικό Κράτος για διαταγές από τον αλ Μπαγκντάντι προς όλους τους τζιχαντιστές να εφαρμόσουν μια διεθνή επίθεση κατά όλων των χωρών της συμμαχίας, συν το Ιράν και τη Ρωσία, με βόμβες ή δολοφονίες ή ομηρίες τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες για το πού και το πότε θα εκδηλωθούν αυτές οι επιθέσεις» σημειώνεται στην Ιρακινή αναφορά. Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν επίσης ότι η επίθεση στο Παρίσι οργανώθηκε στη Ράκκα της Συρία όπου οι τρομοκράτες εκπαιδεύθηκαν για την επιχείρηση αυτή. Κατά τους ίδιους ένας πυρήνας στη Γαλλία συναντήθηκε με τους τρομοκράτες και τους βοήθησε να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Κατά τους Ιρακινούς στην οργάνωση και εκτέλεση της τρομοκρατικής επίθεσης συμμετείχαν 24 άνθρωποι: 19 για την εκτέλεση της επίθεσης και 5 στον σχεδιασμό και στην παροχή εφοδίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Λέει αλήθειες για την Συρια! Δηλώσεις από τον Νικολά Σαρκοζί
Δημοσιεύθηκε: 16/11/2015 12:07
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ηγέτης της κεντροδεξίας Νικολά Σαρκοζί πήρε θέση αναφορικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής και τις μελλοντικές κινήσεις που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να κάνει η Γαλλική κυβέρνηση σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής για να μην επαναληφθούν τέτοια έκτροπα. «Ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων γεγονότων είναι πραγματικός. Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη στάση μας στη Συρία». Ως επίσης, επεσήμανε πως είναι σημαντική η συνεργασία με τη Ρωσία για την επίλυση του ζητήματος στη Συρία.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης... τώρα δραπετεύουν από τη Συρία, μεταμφιεσμένοι...
…και ως γυναίκες! Χαρακτηριστική η σύλληψη τρομοκράτη μισθοφόρου της Al-Nusra, που συνέλαβε στο Χαλέπι ο Αραβικός στρατός της Συρίας...
----------------------------------------------------------------------------------------
Μπεσλάν - Μπατακλάν: Ο Πόλεμος του Θεού
Στις 22:17 (τοπική ώρα για την Γαλλία, μια ώρα πίσω από την Ελλάδα) χθές το βράδυ άλλαξε οριστικά η ρότα της Ευρώπης και τα φώτα έκλεισαν στον Πύργο του Άϊφελ για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η όποια εικόνα δημοκρατίας επέζησε μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των αυταρχικών θεσμών, της νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης και των μνημονιακών πολιτικών θα καταλυθεί από τα έκτακτα μέτρα, όπως στις ΗΠΑ μετά την 11/9, τον στρατό στους δρόμους, τη νατοϊκή μηχανή που θα ξεδιπλωθεί παντού στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Το τελικό ερώτημα όμως που τίθεται μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση είναι μήπως επρόκειτο για «συγκεκαλυμμένη επιχείρηση»; Αυτό διδάσκει η ιστορική εμπειρία του 20ου αιώνα, για να μιλήσουμε μόνο για την σύγχρονη εποχή. Η Ευρώπη δεν θα είναι πια η ίδια γιατί οι λαοί πρέπει να πειθαρχήσουν στη νέα τάξη που επιβάλλουν οι δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης και του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που αυτοί εξέθρεψαν για στρατηγικούς λόγους. Έντεκα χρόνια μετά την φονική επίθεση στο ρωσσικό σχολείο του Μπεσλάν τον Σεπτέμβριο του 2004, έρχεται η τραγωδία του Μπατακλάν να επιβεβαιώσει ότι η μακρόσυρτη αυτή ανθρωποθυσία, που άρχισε από την πτώση της ΕΣΣΔ, και κορυφώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, είναι ο μεταμοντέρνος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τα μαύρα σύννεφα του οποίου πυκνώνουν απειλητικά πλέον.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μπορεί ο Ολάντ ή μια δημοσιογραφική πόρνη να μας πει που προμηθεύονται αυτά τα υπερσύγχρονα...
...όπλα, αποκλειστικής χρήσης των γαλλικών και βελγικών ένοπλων δυνάμεων, οι "τρομοκράτες" ισλαμοφασιστες; Τα Γαλλικα αντιαρματικα συστηματα MILAN! Τι μεγαλύτερη πιστοποίηση για ποιους δουλεύουν οι φονιάδες μισθοφόροι της... Αλήθεια... σε λαϊκή αγορά βρήκε το αντιαρματικό ο φονιάς του ISIS στη Συρία; Ο Ολάντ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες τι έχουν να μας πουν;
-------------------------------------------------------------------------------------
"Τι κι αν χάσει το σπίτι του ένας δανειολήπτης αφού έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δικό του" ... είπε ένα πληρωμένο νεοφιλελέ πουτανάκι των τοκογλύφων!
ΕΝΦΙΑ όμως του ζητάς να πληρώσει κανονικά ως να είναι πλήρως δικό του κύριε Ρουφιάνε και Συνεργάτη της Ε.Ε.!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Απρόθυμος να αναγνωρίσει τα αποτελεσματα των ιδεων του ο Χέλμουτ Σμιντ
Ο Χέλμουτ Σμιντ, που πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2015 σε ηλικία 96 ετών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδρυτής της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Ο ανηλεής ανταγωνισμός του με τον Βίλυ Μπραντ, όχι μόνο μάλιστα τα χρόνια που ο Σμιντ ήταν στην καγκελαρία (1974-1982), συμβόλιζε την επίπονη και ιστορικής σημασίας προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να υπερκεράσει τη Δεξιά στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, εγκαταλείποντας τις καταστατικές της δεσμεύσεις. Ο Χέλμουτ Σμιντ, που ποτέ δεν έκρυψε ότι υπηρέτησε στη ναζιστική αεροπορία πολεμώντας μάλιστα στο ανατολικό μέτωπο, μπορεί να επαίρεται πως ήταν ο πρώτος καγκελάριος που στο απόγειο της δομικής κρίσης του ‘70 και σε συνεννόηση με τα συνδικάτα επέβαλε μειώσεις μισθών, έκανε επίδειξη κρατικής πυγμής απέναντι στη Φράξια Κόκκινος Στρατός ξέροντας μάλιστα εκ των προτέρων ότι η εκτέλεση των αεροπειρατών της Λουφτχάνσα τον Οκτώβριο του 1977 θα σήμαινε την δολοφονία του προέδρου της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών, Μάρτιν Σλέγιερ, και επέβαλε στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να αγκαλιάσει τις διεργασίες στην τότε ΕΟΚ που με τη δική του παρέμβαση έπαψαν να είναι προνομιακό πεδίο της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Η ρήση του «όποιος έχει οράματα να επισκεφθεί γιατρό» είναι δηλωτική του κυνισμού του σε μια εποχή μάλιστα που παλλόταν από κοινωνικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό.
Αυτός ωστόσο ο πολιτικός που έστρεψε τη σοσιαλδημοκρατία σε συντηρητική κατεύθυνση, τα τελευταία χρόνια έμενε στήλη άλατος κάθε φορά που έβλεπε τα κατορθώματά του, δείχνοντας απρόθυμος να αποδεχθεί την υπερσυντηρητική στροφή όχι μόνο του Κολ και της Μέρκελ, αλλά και του Σρέντερ και της σοσιαλδημοκρατίας που συγκυβερνάει σήμερα στη Γερμανία. Για παράδειγμα είχε καταδικάσει την αποστολή γερμανικού στρατού στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν. Με τις τακτικές παρεμβάσεις του στον Τύπο είχε αποστασιοποιηθεί από τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και είχε επιδοκιμάσει την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Κατήγγειλε διαρκώς τον «ληστρικό καπιταλισμό» κι επίσης «τη μεγαλομανία και τη φιλαργυρία των μάνατζερ». Ενώ επίμονες ήταν οι διαφωνίες του για την πολιτική της Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας. Η θέση του για παράδειγμα πως «πολλά από τα δισ. που δόθηκαν στην Ελλάδα στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο στα βιβλία» δεν την υποστηρίζουν δημόσια πλέον ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συνεχής του υπόμνηση για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο των γερμανικών πλεονασμάτων (7% του ΑΕΠ) οδήγησε την κιτρινοφυλλάδα Μπιλντ να αναρωτηθεί μήπως έχει μεταλλαχθεί σε αριστερό… Φυσικά όχι… Η μοναδική εξέλιξη που μεσολάβησε από τότε ήταν μια διαρκώς επιταχυνόμενη πορεία προς τα δεξιά την οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε καν αυτοί που την ξεκινούσαν…
--------------------------------------------------------------------------------------
Και επίσημα πλέον «τρομοκράτες» στη Σαουδική Αραβία άθεοι και αντιφρονούντες
Ένα νέο διάταγμα το οποίο αντιμετωπίζει, και νομικά πλέον, ως πράξη τρομοκρατίας οποιαδήποτε αμφισβήτηση του Ισλάμ αλλά και την ελάχιστη πολιτική διαφωνία ή και διαμαρτυρία, αποφασίζει να εισάγει ο βασιλιάς της Σαουδ. Αραβίας, Αμπντάλα και ενώ το αίμα των νεκρών από τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχει ακόμη στεγνώσει. Την είδηση φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (Human Rights Watch) και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, Joe Stork, «διαλύει και την παραμικρή ελπίδα για το ότι ο Βασιλιάς Αμπντάλα θα έδινε έστω και τον ελάχιστο χώρο σε μεμονωμένες φωνές ή και ανεξάρτητες ομάδες που θα εξέφραζαν ειρηνικά τις όποιες διαφωνίες τους». Πρόκειται για το Βασιλικό Διάταγμα 44 το οποίο ήδη εξεδόθη και παραπέμπει ως «τρομοκράτες» όσους «καθ' οιονδήποτε τρόπο δηλώνουν άθεοι ή αμφισβητούν τις βασικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας στις οποίες θεμελιώνεται η χώρα», προβλέποντας ποινές που ξεκινούν από την 3ετή φυλάκιση και φτάνουν μέχρι και την 20ετή κάθειρξη. Ενταγμένο το συγκεκριμένο διάταγμα σε μια νέα συνολική νομοθεσία που απαρτίζεται από σειρά άρθρων, ο πανίσχυρος άνδρας της Σαουδικής Αραβίας επιχειρεί να βάλει «μια και καλή» τέλος σε οποιαδήποτε αντίθετη φωνή ακόμη και την «παραμικρή ειρηνική διαμαρτυρία» η οποία, σύμφωνα με την επίσημη διατύπωση, «θα μπορούσε να βλάψει τη δημόσια τάξη». Σύμφωνα με την Independent, σε μεγάλο βαθμό, το νέο νομοθετικό πλαίσιο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού πολιτών της χώρας που ταξιδεύουν στη Συρία και θεωρούνται από τον Αμπντάλα ως μεγάλοι κίνδυνοι για την ανατροπή της μοναρχίας, καθώς, επιστρέφουν στη χώρα με μεγάλη τεχνική κατάρτιση επάνω σε επαναστατικές πρακτικές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, μέσα στο διάταγμα υπάρχει η διατύπωση «για όσους έχουν συμμετάσχει σε εχθροπραξίες έξω από το Βασίλειο». Την ίδια στιγμή η Human Rights Watch ανέφερε ότι οι νέες διατάξεις κυριολεκτικά ακυρώνουν όλους τους αγώνες που κάνουν εδώ και χρόνια ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέρ της απελευθέρωσης όσων κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της χώρας επειδή απλώς τόλμησαν να εκφράσουν και την ελάχιστη αμφισβήτηση του Ισλάμ είτε για το συνολικό πολιτικό πλαίσιο στο οποίο ζει η Σαουδική Αραβία όσο και οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες η Σαρία είναι ο υπέρτατος νόμος.
Σχολιο.- Αλλά γι' αυτούς δεν μιλάει κανείς, αυτοί είναι σύμμαχοι της Δύσης, όλα κι όλα!
Σχολιο.- Πόσο άσχετοι και κακοί αντιγραφείς τρολλαρισματων μπορεί να είστε ? Ο Αμπντάλα κατέληξε στις 23/1/2015. Και φυσικά ο Independent δεν γράφει κάτι τέτοιο.
Σχολιο.- Παράπλευρο το σχόλιο, αλλά ο Αμπντάλα (εικονιζόμενος) έχει πεθάνει σχεδόν ένα χρόνο παιδιά...Είναι σίγουρα σημερινό το άρθρο;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πιτσιρικος - Η βλακεία των συντρόφων
Χτες Κυριακή, στο Πολυτεχνείο, μια ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε μπλοκ αναρχικών και αριστεριστών, επειδή νόμιζαν πως πρόκειται για μέλη της ΚΝΕ. Οι αναρχικοί πλάκωσαν στο ξύλο τους αναρχικούς και μετά εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ζητούν συγγνώμη από τους συντρόφους τους. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα ήθελα να επισημάνω πως δεν έχουμε δώσει στη βλακεία τη σημασία που έχει στο πέρασμα των αιώνων. Συζητάμε, γράφουμε και αναλύουμε, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη βλακεία. Έχουμε υποτιμήσει τη βλακεία.
Για παράδειγμα, προσπαθούμε να εξηγήσουμε με λογικό τρόπο την ακατανόητη πράξη κάποιου -πολιτικού ή πολίτη-, χωρίς να μας περνάει ποτέ από το μυαλό πως μπορεί απλά να είναι βλάκας και η πράξη του αποτέλεσμα της βλακείας του. Σήμερα η βλακεία μας επιτίθεται από παντού και μάλιστα είναι απόλυτα νομιμοποιημένη, αφού οι δηλώσεις των ηγετών του πλανήτη κολυμπάνε πια μέσα στη βλακεία. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ΄το ότι κανείς από τους κορυφαίους δασκάλους όλων των εποχών -Σωκράτης, Χριστός, Μαρξ, Γκάντι κλπ- δεν αναφέρθηκε στους βλάκες και την βλακεία. Ο Τρότσκι μόνο τόλμησε να αναφερθεί στους βλάκες συντρόφους και όλοι ξέρουμε ποιο ήταν το τέλος του. Με αφορμή την επίθεση των αναρχικών στους αναρχικούς -επειδή τους πέρασαν για άλλους-, θέλω να πω πως από τον βλάκα εχθρό μπορεί και να γλιτώσεις. Από τον βλάκα σύντροφο αποκλείεται.
----------------------------------------------------------------------------------------
Πιτσιρικος - 17 Νοεμβρίου 1973
Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου του 1973, η μητέρα μου με πήγε στο 70ό δημοτικό σχολείο. Στου Μπούρα, όπως το ξέρουν οι παλαιότεροι. Στη σάκα μου, η μητέρα μου, όπως κάθε μέρα, είχε βάλει μερικά γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου, που είχε αγοράσει από την κυρία Αιμιλία και τον μπάρμπα-Γιάννη, οι οποίοι δεν ζουν πια.
Υπήρχε μια ένταση τις προηγούμενες ημέρες στη γειτονιά μας αλλά δεν ήταν εύκολο να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συνέβαινε από παιδιά που πάνε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Είχα ακούσει τους γονείς μου να λένε πως ο πατέρας ενός μεγαλύτερου παιδιού, ο οποίος ήταν μανάβης και έμενε στον από πάνω δρόμο, είχε φορτώσει το φορτηγάκι του και πήγε φρούτα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Επίσης, είχα ακούσει τους γονείς μου να λένε με χαρά και περηφάνια πως ο Νίκος Ξυλούρης -τον οποίο γνώριζαν προσωπικά- πήγε στο Πολυτεχνείο και τραγούδησε στα κάγκελα.
Αυτές οι δυο πληροφορίες -μαζί με το ότι η χούντα ήταν κάτι πάρα πολύ κακό επειδή το έλεγαν οι γονείς μου- ήταν τα μόνα πράγματα που ήξερα για την κατάσταση, όταν πήγαινα το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο δημοτικό σχολείο. Όταν στην διάρκεια των μαθημάτων άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, αναστατωμένοι γονείς έφταναν από παντού για να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ οι δάσκαλοι τηλεφωνούσαν σε όσους γονείς δεν είχαν εμφανιστεί, για να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Η μητέρα της Αλίκης δεν είχε έρθει στο σχολείο γιατί ήταν κάπου μακριά εκείνη την ώρα, οπότε η μητέρα μου πήρε την Αλίκη στο σπίτι μας, μέχρι να επιστρέψει η μητέρα της. Η επόμενη σκηνή που θυμάμαι είναι το βράδυ στην τηλεόραση. Ο εκφωνητής της τηλεόρασης λέει πως δεν υπάρχουν νεκροί. Η μητέρα μου πετάγεται όρθια και αρχίζει να ουρλιάζει, να τραβάει τα μαλλιά της και να κλαίει. Χτυπάει με τα χέρια της τον τοίχο, πέφτει στα γόνατα και φωνάζει «φασίστες», «δολοφόνοι» και άλλα που δεν θυμάμαι. Εγώ και ο αδελφός μου έχουμε πάθει σοκ. Κλαίει η μητέρα μου, κλαίμε κι εγώ με τον αδελφό μου, γιατί κλαίει η μητέρα μας. Δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ έτσι. «Ο Διομήδης, ο Διομήδης, σκοτώσανε τον Διομήδη» λέει και ξαναλέει η μητέρα μου. Η μητέρα μου ξέρει πως ο Διομήδης Κομνηνός είναι νεκρός. Το ξέρει γιατί ο πατέρας του Διομήδη, ο Γιάννης Κομνηνός, είχε ένα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με εμάς. Ο 17χρονος μαθητής Διομήδης Κομνηνός ήταν στο Πολυτεχνείο και δολοφονήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 1973. Η φωτογραφία του Διομήδη με τα γυαλιά και το λευκό μακό συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κορνίζα στο σπίτι της μητέρας μου. Πάντα 17 ετών.
----------------------------------------------------------------------------------------
Έβαλε η Ραχήλ Μακρή στο προφίλ της την ελληνική σημαία και άρχισε το γλέντι της αμάθειας! Καθώς έβαλε την παλιά, τη γαλάζια με τον σταυρό στη μέση, και όχι τη νέα με τις ρίγες, που καθιέρωσε η Χούντα και μέχρι τότε ήταν "της θαλάσσης". Το τι σούργελο τη λένε, το τι πυροβολημένη, το τι άγνοια της προσάπτουν, δεν λέγεται! Όχι για το τι συμβολίζει η ενέργειά της, να βάλει την ελληνική σημαία, αλλά γιατί οι αμαθείς αγνοούν πως αυτή είναι ελληνική σημαία όπως και η σημερινή επίσημη. Άλλοι λύνονται στα γέλια, λέγοντας πως η Ραχήλ δεν ξέρει πως αυτή είναι η σημαία των νησιών Σέτλαντς της Σκωτίας (είναι ολόιδια, πράγματι), άλλοι υποστηρίζουν πως είναι η φινλανδική (που, όμως, είναι λευκή με γαλάζιο σταυρό) και δώσ' του τα γέλια και δώσ' του η έπαρση μέσα στην άγνοια! Θλιβερό... Πού να ξέρουν οι δόλιοι, ότι αυτή η σημαία ήταν επίσης η σημαία του ΕΛΑΣ! Πού να ξέρουν ότι ανέμιζε στο Πολυτεχνείο! Επαρκείς μέσα στην άγνοιά τους, χλευάζουν...
------------------------------------------------------------------------------------
Στήριξαν όλοι την "εξέγερση" της "αραβικής άνοιξης made in USA" στη Σΰρία... Οι τζιχαντιστές φεύγουν σαν ποντίκια από την Αδούλωτη Συρία... Δείτε τη Χομς σήμερα, ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Αυτή τη Συρία, της ανοχής, της ανεξιθρησκείας, την κοσμική Συρία... δεν ήθελαν ΗΠΑ, Ε.Ε., Ισραήλ, Τουρκία, ΓΑΛΛΙΑ, μοναρχικά σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα! Στήριξαν εξόπλισαν, εκπαίδευσαν τους τρομοκράτες, για τους οποίους σήμερα θρηνούν υποκριτικά! Η ζωή στη Χομς σε κανονικούς ρυθμούς... Κι ο λαός διαδηλωνει για τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του... τον πρόεδρο όλων των Σύρων, ανεξάρτητα από θρησκείες και κομματικές προτιμήσεις!

2 σχόλια:

e-h είπε...



Petition update
Electoral Reform Special in Birmingham
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Nov 15, 2015 — We’re less than a week away from Unlock Democracy's fantastic Electoral Reform Special event with four fabulous guests!

Between 7 pm and 9 pm on Tuesday 17th, the Impact Hub in central Birmingham will play host to Emily Randall, Senior Campaigner for Unlock Democracy, Josiah Mortimer, Communications Officer of the Electoral Reform Society, Frances Scott, founder of the 50:50 campaign and Klina Jordan, convenor of the Voting Reform Team.

Sign up at
http://www.unlockdemocracy.org/events/2015/11/17/electoral-reform-a-west-midlands-politics-of-networks-special-event

Each speaker will discuss their organisations’ campaigns for national and local electoral reform, Lords reform and more equal gender representation in the Houses of Parliament before leading discussion groups in how attendees feel their campaigns can best be advanced.

This event is being organised by Unlock Democracy Birmingham in conjunction with the West Midlands Politics of Networks. Activists involved in the Politics of Networks have recently been devising a set of Core Beliefs: 10 principles that a movement should follow, including the following: “Democracy gives us all a say and should be the basis for all public decision-making.” This Core Belief will also be debated as part of the Electoral Reform Special: group discussions will consider how we could add to this principle.

Join up here: http://www.unlockdemocracy.org/events/2015/11/17/electoral-reform-a-west-midlands-politics-of-networks-special-event

Thanks for all of your support, I hope as many of you an make it to this event as possible!

Owen

e-h είπε...


Επικαιροποιημενη Αναφορά
Η εκλογική μεταρρύθμιση Ειδικά στο Μπέρμιγχαμ
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
15 Νοεμ 2015 - Είμαστε λιγότερο από μία εβδομάδα μακριά από την Ξεκλείδωνα Δημοκρατίας φανταστική εκλογική μεταρρύθμιση Ειδική εκδήλωση με τέσσερα υπέροχα άτομα!
Μεταξύ 19:00 και 21:00 την Τρίτη 17, στο Hub στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ θα φιλοξενήσει την Emily Randall, Ανώτερη της εκστρατείας για το ξεκλείδωμα της Δημοκρατίας, Josiah Μόρτιμερ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της εκλογικής μεταρρύθμισης της κοινωνίας, Φράνσις Σκοτ, ιδρυτής της εκστρατείας 50:50 και Klina Jordan, convenor της ομάδας Μεταρρύθμισης ψηφοφορίας.
Εγγραφείτε στο
http://www.unlockdemocracy.org/events/2015/11/17/electoral-reform-a-west-midlands-politics-of-networks-special-event
Κάθε ομιλητής θα συζητήσει τις εκστρατείες των οργανώσεων για την εθνική και την τοπική εκλογική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση Λόρδων και την πιο ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στα κτήρια του Κοινοβουλίου πριν από κορυφαίες ομάδες συζήτησης για το πώς αισθάνονται οι συμμετέχοντες ότι οι εκστρατείες τους μπορεί να προχωρήσουν καλύτερα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ξεκλείδωμα δημοκρατία Μπέρμιγχαμ, σε συνδυασμό με τα West Midlands Πολιτική Δικτύων. Ακτιβιστές που εμπλέκονται στην πολιτική της Δικτύων πρόσφατα ειχαν επινοησει μια σειρά από βασικές πεποιθήσεις: 10 αρχών που ένα κίνημα θα πρέπει να ακολουθησει, συμπεριλαμβανομένων των εξής: ". Η δημοκρατία δίνει σε όλους μας ένα λόγο και θα πρέπει να είναι η βάση για όλες τις κοινες αποφάσεις" Αυτή η βασική πεποίθηση θα συζητηθεί επίσης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος Special: συζητήσεις της ομάδας θα εξετάσει πώς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σε αυτή την αρχή.
Εγγραφή εδώ: http://www.unlockdemocracy.org/events/2015/11/17/electoral-reform-a-west-midlands-politics-of-networks-special-event
Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, ελπίζω, όπως πολλοί από εσάς να το καταφερετε σε αυτή την εκδήλωση όσο το δυνατόν!
Owen