Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δευτερα 30 Νοεμβριου 2015


Πριν το ΣΥΡΙΖΑ το δημοσιο ειχε : στην Alpha Bank 66,2% στην Eurobank 35,4% στην Πειραιως 57,2% στην Εθνικη 66,93%. Μετα τον ΣΥΡΙΖΑ το δημοσιο εχει 4,7% στην Alpha Bank 2,4% στην Eurobank 23,7% στην Πειραιως 33,8% στην Εθνικη.
Γι αυτό η τροικα ειπε ένα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον Τσακαλωτο.
------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώην πράκτορας CIA: Πληρώσαμε εκατ. σε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους για να διαλύσουμε τη Γιουγκοσλαβία
29 Νοεμβρίου 2015 12:13
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ και συγγραφέας πολλών βιβλίων που φανερώνουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ. Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί όπως αναφέρει στο σάιτ του ο Μιχάλης Ιγνατίου. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί. Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει και το ebritic.com, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις: «Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο. Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία Ανώτερη Σερβία, η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία. »Στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση ούτε καν υπήρχε. Οι επικεφαλής μας, μας έλεγαν ψέματα. Η αποστολή μας ήταν απλώς να προκαλέσουμε πανικό στους πολιτικούς στη Βόσνια, να τους πείσουμε ότι επίκειται σερβική επίθεση. Η αποστολή αυτή τελείωσε για μένα σε δύο εβδομάδες. Ανέλαβα νέα στη Σλοβενία. Η επιχείρηση στη Βοσνία διήρκεσε έναν μήνα και είχε κωδική ονομασία Ίστινα (αλήθεια). »Πήγα στη Σλοβενία διότι είχαμε πληροφορίες ότι σκόπευε να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Διαθέσαμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών. »Πολλοί πράκτορες που διαφωνούσαν εξαφανίζονταν όταν αρνούντο να εκτελέσουν αποστολές προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Προσωπικά είχα εκπλαγεί από τα ψέματα τα οποία μας έλεγαν οι επικεφαλής και οι πολιτικοί μας. Πολλοί πράκτορες καλλιεργούσαν την προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν. Ο καθένας μας γνώριζε μόνο ένα μέρος της υπόθεσης και μόνο αυτοί που δημιούργησαν την όλη υπόθεση γνώριζαν το σύνολό της, δηλαδή οι πολιτικοί.
»Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ώστε να αποσχιστούν. Έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα έπεφτε το ανάθεμα. Επελέγη η Σερβία καθώς αυτή, κατά κάποιο τρόπο, είναι η διάδοχος κατάσταση της Γιουγκοσλαβίας. »Δώσαμε χρήματα στον Στίπε Μέσιτς, στον Φράνιο Τούσμαν, στον Αλί Ιζετμπέκοβιτς, σε βουλευτές και μέλη της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους, σε στρατηγούς του Γιουγκοσλαβικού στρατού, ακόμα και σε ολόκληρες μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάραζιτς έπαιρνε χρήματα, για κάποιο διάστημα, αλλά σταμάτησε να δέχεται χρήματα όταν κατάλαβε ότι θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που έγιναν στη Βοσνία. Όλο αυτό κατευθυνόταν από την αμερικανική κυβέρνηση. »Κάποιοι αξιωματούχοι της CIA έγραφαν ακόμα και τις επίσημες ανακοινώσεις που διαβάζονταν στα δελτία ειδήσεων. Στόχος ήταν η πρόκληση μίσους, εθνικισμού και προβολή της διαφορετικότητας. »Το 1992 ήμουν ξανά στη Βοσνία με αποστολή την εκπαίδευση μονάδων του Βοσνιακού στρατού, καθώς η Βοσνία είχε μόλις ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια παραφουσκωμένη ιστορία και πολλοί άνθρωποι την έχουν αποδεχτεί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και άλλων που σκοτώθηκαν, αλλά η Σρεμπρένιτσα πουλήθηκε στην πολιτική αγορά. »Ο επικεφαλής μου, πρώην γερουσιαστής, έλεγε συνεχώς πως μερικά καθάρματα θα σταλούν στη Βοσνία. Έναν μήνα πριν την υποτιθέμενη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, μου είπε πως η πόλη θα «γίνει πρωτοσέλιδο» σε όλο τον κόσμο. Όταν ρώτησα το γιατί μου είπε απλώς «θα δεις». Ο Βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και σε αμάχους, στους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι δέχονταν επίθεση από την άλλη πλευρά. Προφανώς κάποιος είχε πληρωθεί για τους υποκινήσει.
»Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία για να επιτεθούν κατά των Σέρβων. »Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια. »Το Κόσοβο, δια παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟΑ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης. »Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ταπεινά ζητώ συγνώμη και αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Anonymous: Εταιρεία από τη Silicon Valley βοηθάει το Ισλαμικό Κράτος
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2015 - 00:11
Μια startup εταιρεία από τη Silicon Valley των ΗΠΑ βοηθάει κρυφά το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με την ομάδα Anonymous η οποία μετά τις αιματηρές επιθέσεις των Τζιχαντιστών στο Παρίσι , έχει κυρήξει τον πόλεμο ενάντια τους Σύμφωνα με τους Anonymous, η εταιρεία CloudFlare, η οποία παρέχει online υπηρεσίες -όπως προστασία από κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες- συμπεριλαμβάνει στη λίστα των πελατών της και το Ισλαμικό Κράτος. Οι χάκερ υποστηρίζουν ότι η CloudFlare, περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία του είδους της στον κόσμο, προστατεύει πολλές από τις ιστοσελίδες των τζιχαντιστών. Πάντως, ο CEO της εταιρείας αρκέστηκε να σχολιάσει τις αναφορές των Anonymous, κάνοντας λόγο για... «ανάλυση της πολυθρόνας».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παιγδιά, αυτό με τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τα μέσα Νοεμβρίου είναι σαν να σουβλίζεις αρνί και να σερβίρεις μαγειρίτσα από τον Φεβρουάριο. Δεν το λες κακό, αλλά δεν είναι και αυτό που είχαν στο μυαλό τους αυτοί που έφτιαξαν τα έθιμα, έτσι δεν είναι;
------------------------------------------------------------------------------------
Άδειες σκηνές στη Σαουδική Αραβία την στιγμή που πρόσφυγες ψάχνουν καταφύγιο
27/11/15 20:48
Η Σαουδική Αραβία έχει 100.000 άδειες κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να στεγάσουν πάνω από 3 εκ. πρόσφυγες αλλά κανένας δεν πάει. Μηδέν ο αριθμός απορρόφησης προσφύγων από την Συρία. Βρίσκεται στην πόλη Μίνα και αυτό το δίκτυο από σκηνές εκτείνεται σε 20 τ. χλμ. στην κοιλάδα της πόλης. Η μόνη φορά που χρησιμοποιούνται είναι μία φορά τον χρόνο από τους προσκυνητές κατά την περίοδο του Χατζ δηλαδή το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα. Οι σκηνές κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και δεν τις διαπερνά εύκολα ούτε η φωτιά. Κάθε μια από τις χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές διαθέτει ξεχωριστούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο. Όπως επισημαίνουν πολλοί παρατηρητές του δράματος των προσφύγων της Συρίας, θα μπορούσαν να γίνουν καταφύγιο για χιλιάδες πολίτες που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, ο οποίος εν μέρει επιδεινώνεται από το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας με τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό ομάδων τζιχαντιστών. Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι σκηνές στη Μίνα που χρησιμεύουν αποκλειστικά για την φιλοξενία του ετήσιου ισλαμικού προσκυνήματος στη Μέκκα, δεν μπορούν να διατεθούν για άλλο σκοπό, υποστηρίζοντας όμως την αραβική έννοια της Ummah που σαν σκοπό έχει την προσφορά και την προστασία σε όλους τους μουσουλμάνους σε μία αδελφότητα. Θεωρούν ότι σίγουρα μια εναλλακτική – κοντινή τοποθεσία θα μπορούσε να βρεθεί για να φιλοξενηθούν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ έχουν απορροφήσει μηδενικό αριθμό προσφύγων της Συρίας. Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι έχει λάβει 500.000 Σύρους από το 2011, ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι και νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά. Σε αντίθεση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1.3 εκ. πρόσφυγες – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.
Σχολιο.- Κι όμως κανένας δεν πάει εκεί! Το όνειρο του ευρώ και η κατευθυνόμενη ροή προς την πλούσια Ευρώπη ή ότι η Σαουδική Αραβία αρνείται;
Σχολιο.- Κι αν οι μεταναστευτικές ροές είναι όχι κάτι αθώο όπως θέλουμε να πιστεύουμε αλλά κατευθυνόμενες; Αν τους διώχνουν ή τους πείθουν να έρχονται στην Ευρώπη για να έχουνε στοκ πολεμιστές σε αναμονή;
---------------------------------------------------------------------------------------
Αξία ανεκτίμητη να βλέπεις αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς να ανεβάζουν φωτογραφίες από την επίσκεψη του παπάρα στο Ισραήλ και να του λένε μπράβο (ναι, αυτοί που λένε ότι μισούν όλους τους εξουσιαστές, δεξιούς κι αριστερούς), αξία ανεκτίμητη να τους βλέπεις να υπεραμύνονται των περί Ιερουσαλήμ ''ιστορικής πρωτεύουσας'' του Ισραήλ επειδή το λέει η... Π. Διαθήκη (ναι, προφανώς θεωρούν παραμύθι μόνο την Κ. Διαθήκη επειδή έτσι τους βολεύει), αξία ανεκτίμητη να τους βλέπεις να στηρίζουν τον ισραηλινό στρατό επειδή ''πολεμά τρομοκράτες'' (ναι, αυτοί που βλέπουν έλληνα φαντάρο στο δρόμο και θέλουν να τον σαπίσουν στο ξύλο), αξία ανεκτίμητη να βλέπεις το αρχισιώνι της ελληνικής ''αναρχίας'' να γίνεται για ένα διάστημα fb φίλος με τον αρχιφασίστα ραβίνο Μορντεχάι Φριζή (ναι, αυτός που βρίζει όλους τους παπάδες, όλους τους ιμάμηδες κλπ αλλά ποτέ τους ραβίνους)...ελπίζω να σας πληρώνει καλά η πρεσβεία, ρε χάπατα, δεν μπορεί να είστε τόσο ούγκανα!
Σχολιο.- μην υποτιμας την βλακεια (αλλα και την ρηχοτητα)...εδω εχουμε και τυπο που το παιζει αναρχοαριστερος αλλα ζει και Ισραηλ (με φωτο απο τα κιμπουτζ ),να το παιζει και μεγας ανθρωπιστης με τους (μουσουλμανους παρακαλω,δεν ειμεθα ρατσιστες )προσφυγες,να εκθειαζει την ISRAid μια ισραηλινη ΜΚΟ που παιρνει εναν πακτωλο χρηματων για να ''βοηθαει διεθνως''(αλλα περιεργως ποτε στην Παλαιστινη (διοτι λεει ο φιλοσιωνιστης εξ αριστερων,οτι ''φταιει,..η Χαμας ''(φυσικα)...και να σου οι φωτο με τα προσφυγακια με εναν σιροπιαστο λογο που αρεσει εδω μεσα ,300 λαικ και τι ωραια που περναμε ,αχ θα νικησει η αγαπη στον κοσμο και να οι καρδουλες και τα αρκουδακια ...παραλληλα στο Ισραηλ ,εξολοθρευουνε Παλαιστινιους καθε μερα,μπαμ και κατω,τωρα θα μπει και λογοκρισια σε Yoytube και στο fuckbook για να μην ταραζονται τα μεσοαστικα ονειρα των χρηστων (νεο χριστιανων πηγα να γραψω)εδω μεσα ,ε που και που εχει και κατι γραφικους που βαζουνε φωτογραφιες και αρθρα ,αλλα εδω τα ξεπερνανε ευκολα αυτα ..ειναι τοσο καλυτερα να βαζεις λαικ σε ανθρωπιστες φιλοσιωνιστες ,οι οποιοι ομως ειναι τοσο υπερανω που φροιντιζουνε και μουσουλμανικα παιδακια (οχι Παλαιστινιακα )...τι ωραια που περναμε και ζητω η βλακεια και η ρηχοτητα. αυτος κανει το παιχνιδι του,οι υπολοιποι που το παιζουνε ακρα αριστερα και αναρχια ? ..χαχαχαχαχα! what a fucking joke
--------------------------------------------------------------------------------------
Μια από τις πιο εφιαλτικές εγκληματικές ενέργειες των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας διαπράχτηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1943. Εκατοντάδες ταγματαλήτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν χιλιάδες ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, και οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ. Οι ένοπλοι δωσίλογοι μετέφεραν τους ανάπηρους ήρωες στις φυλακές της πρωτεύουσας και στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, και την επόμενη μέρα εκτέλεσαν 283 απ' αυτούς.
Ο λαός της Αθήνας διεκτραγώδησε το έγκλημα αυτό, με ένα σκωπτικό τραγουδάκι, διασκευή του "Εγώ είμ' εγώ, Ευζωνάκι γοργό": Ίεν δυο, ιέν δυο, φουστανέλα, τσαρούχ', φούντα, φέσ' αυτούνα τα ρούχα μι καίνι κι αδίκως μου τα 'χουν φουρέσ΄. Άιν τσβάι, άιν τσβάι, τσουλιά να μι λέν' δε μ' αρέσ' ιγώ είμι, ιγώ είμι τώρα, καμάρ' των Ταγμάτων Ές Ές. Ιγώ είμι ιγώ και δεν αργώ Ρωμιούς να σφάζω μάνι-μάνι. Μι λέν' λεφούσ' και στο γιουρούσ' τους τραυματίες έχω ξεκάνει!
------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες, στη Λαοδίκεια ἡ Πάραλος, τη σημερινή Λαττάκεια της Συρίας, ο σύντροφος Aly Kayali, του ΚΚ Συριας, Comandante της Συριακής Αντίστασης, συναντήθηκε με τον σύντροφο Mohammed Al-Saeed, του Συριακου ΚΚ, Comandante της Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας Qods, που μάχεται στο πλευρό του Αραβικού στρατού της Συρίας στο Χαλέπι. Οι δύο ηγέτες, μετά τη συνάντησή τους δήλωσαν: "Πολεμάμε για να προστατεύσουμε τη δική μας Πατρίδα κι όποιος σήμερα δεν κάνει αυτό, δεν αξίζει να ζει"! Άραγε ποια "μετριοπαθή" αντιπολίτευση για την ανατροπή της... εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, αναζητούν οι "πολιτισμένοι" της δύσης;
Οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι πατριώτες, ακόμη κι οιφιλοδυτικοί βουλευτές της Βουλής της Συρίας, πολεμούν για την πατρίδα. Μπορεί να συνεχίζεται, με τη συνδρομή των δημοσιογραφικών πορνών, η εμφάνιση ώς "μετριοπαθή αντιπολίτευση", των τζιχαντιστών; Δείτε τη "μετριοπαθή" αντιπολίτευση: AΠOKΛEIΣTIKEΣ φωτογραφίες από τις "φυλακές" της "μετριοπαθούς" ισλαμοφασιστικης αντιπολίτευσης στον "δικτάτορα" Άσαντ, που στηρίζουν ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκία-Ισραήλ και οι κυβερνήσεις Ελλάδας, Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου! Κι η Ελλάδα της "δεύτερη φορά αριστερά", ο "αριστερός" Κοτζιάς, ως πότε θα συνεχίσουν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Συρία και το φονικό εμπάργκο; Μήπως, μέχρι την ώρα που θα λάβει εντολές από το 4ο Ράιχ;
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
--------------------------------------------------------------------------------------
Eίναι Παλαιστίνη, όχι "Ισραήλ".
"Ο πατέρας μου έλαβε το αμερικανικό διαβατήριό του με το ταχυδρομείο, όπου στον Τόπο Γέννησης, έγραφε "Ισραήλ". Ξανάβαλε το διαβατήριο μέσα στο φάκελο και το επέστρεψε στην Υπηρεσία Διαβατηρίων λέγοντας: "Γεννήθηκα στο κράτος της Παλαιστίνης, στην πόλη της Ιερουσαλήμ, το 1941, δεν υπήρχε Ισραήλ τότε, το κράτος του Ισραήλ έχει κάνει κατοχή στην πατρίδα μου από το 1948. Σας παρακαλώ, διορθώστε τα στοιχεία μου." Δύο εβδομάδες αργότερα, έφτασε το διαβατήριο διορθωμένο, έγραφε πια Παλαιστίνη, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες. Το σεβασμό μου στο σύστημα και τα συγχαρητήριά μου στο μπαμπά μου"
Oraib Toukhly Sukkar
-------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 οι Τούρκοι δεν πετούν στο Αιγαίο
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, 12:55
Μεγάλη είναι η μείωση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στην Συρία. Τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο δεκάδες φορές κάθε μέρα, με περισσότερα από 50 περιστατικά μόνο τον Νοέμβριο. Ωστόσο οι Τούρκοι δεν προχώρησαν ούτε σε μισή παραβίαση στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που κατάρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία, όπως αναφέρουν ελληνικές πηγές. Την επομένη, 25 Νοεμβρίου, έξι τουρκικά μαχητικά, τα δύο από αυτά οπλισμένα, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Αλλά από τότε και μετά επικρατεί ησυχία στο Αιγαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, είναι πιθανόν οι Τούρκοι θα φοβούνται ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το τουρκικό «δεδικασμένο» στην Σύρια. Φυσικά το πιο πιθανό είναι οι Τούρκοι να βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή στην Συρία και να έχουν μεταφέρει τον όγκο της αεροπορίας τους προς τα εκεί, καθώς είναι απίθανο να πιστεύουν ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα αποτολμήσει μια τέτοια ενέργεια.
Το παραξενο είναι ότι εχει σταματησει και η «αποβιβαση» «προσφυγων» στα ελληνικα νησια από τοτε, όπως αναφερουν οι ελληνικες λιμενικες αρχες.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ DIA «Τεράστιο λάθος που εξοντώσαμε Σαντάμ και Καντάφι»
Τη στιγμή που η Δύση προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και δυσκολεύεται να συστήσει κοινό μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, υπό το βάρος της ρωσοτουρκικής κόντρας, ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (DIA), Μάικλ Φλιν, τονίζει την ανάγκη να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Μιλώντας στο περιοδικό «Spiegel», ο Αμερικανός απόστρατος που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ παραδέχεται ότι η λάθος στρατηγική που ακολούθησε η Δύση ήταν εκείνη που «γέννησε» το Ισλαμικό Κράτος.
«Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήμασταν ανόητοι. Η συναισθηματική μας αντίδραση ήταν να πούμε ότι θα σκοτώσουμε τους δράστες», εξηγεί. «Αντί να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο, εμείς ψάχναμε για σημεία επίθεσης. Μετανιώνω απόλυτα για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ηταν τεράστιο λάθος. Οσο βάναυσος κι αν ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν, ήταν λάθος να τον εξοντώσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Καντάφι στη Λιβύη, που σήμερα είναι αποτυχημένο κράτος. Η Ιστορία θα μας κρίνει πολύ σκληρά γι' αυτό». Ο Φλιν τάσσεται υπέρ της αποστολής στρατευμάτων στο έδαφος, με διαφορετικούς όρους, όμως αυτήν τη φορά. «Δεν μπορούμε να νικήσουμε από αέρος. Πρώτα πρέπει να στερήσουμε τον ζωτικό χώρο του Ισλαμικού Κράτους και μετά να διασφαλίσουμε την ηρεμία και την ασφάλεια», λέει και προσθέτει: «Πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη Ρωσία. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει στρατιωτικά στη Συρία και αυτό άλλαξε δραματικά την κατάσταση. Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι η Ρωσία είναι κακή και πρέπει να αποσυρθεί». Από την άλλη, όμως, θεωρεί επιτακτική ανάγκη τη συμμετοχή του αραβικού κόσμου. «Χρειαζόμαστε και τους Αραβες ως εταίρους, να είναι το πρόσωπο της επιχείρησης. Δεν θέλουμε να κατακτήσουμε τη Συρία. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε και θα ξαναφύγουμε μόλις λυθούν τα προβλήματα», υπογραμμίζει. Επιπλέον, θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης της Δύσης, όπως άλλαξαν και οι τρομοκράτες. «Ο Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάτι είναι πολύ διαφορετικός από τον Μπιν Λάντεν ή τον Αλ Ζαουάχρι. «Εκείνοι εμφανιζόταν ως πολεμιστές. Ο Μπαγκντάτι εμφανίζεται σαν Πάπας. Με τη μαύρη του ρόμπα, ως διανοούμενος, ανακήρυξε την ίδρυση του χαλιφάτου. Ηταν μια εμφάνιση γεμάτη συμβολισμούς, που ανέβασε τον πόλεμο σε νέο επίπεδο, από στρατιωτικό και τοπικό, σε έναν παγκόσμιο θρησκευτικό πόλεμο». Προειδοποιήσεις Οσο για τον σπόρο των αποκεντρωμένων χτυπημάτων στο εξωτερικό, ο Φλιν λέει πως υπήρχαν προειδοποιήσεις. «Ηδη ο Οσάμα μπιν Λάντεν μιλούσε για διαφοροποίηση, για μια ευρεία αποκέντρωση. Οι μικρές, αποκεντρωμένες μονάδες ενεργούν πιο εύκολα και εντοπίζονται πιο δύσκολα. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος, να εμμένουμε στον δυτικό τρόπο σκέψης. Το θεωρώ πολύ πιθανό ένας 30χρονος, ύστερα από συζητήσεις με την ηγεσία και εκπαίδευση, να αναλάβει την αποστολή να κάνει κάτι στο όνομα της θρησκείας του. Τους στόχους θα τους αναζητήσει μόνος του και θα οργανώσει τη δική του ομάδα», καταλήγει.
-------------------------------------------------------------------------------------
Αυξανουν τα δημοτικα τελη για να κλεισουν την μαυρη τρυπα οι ΟΤΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Μέταλλο που νικάει ασθένειες
Δευτέρα, Νοέμβριος 30, 2015 - 11:26
Ο διάσημος γλύπτης Τakis δημιούργησε μαγνήτη με θεραπευτικές ιδιότητες. Ευεργετικό για όσους πάσχουν από οργανικές ή νευρολογικούς νόσους. Ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα δηλώνουν αυτοί που το έχουν δοκιμάσει. Σήμερα εκτάκτως (Δευτέρα 30.11) ΜΕ ΤΗΝ ESPRESSO
--------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρεπούση και η Γιαννάκου είναι παιδάκια μπροστά του! ΒΟΜΒΑ! Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΟΝΤΡΟΠΑΤΣΑΣ κ. Ν. ΦΙΛΗΣ διόρισε άτομο που αποκαλεί τζιχαντιστές τους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ!!
Δημοσιεύθηκε: 30/11/2015 12:20
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, φαίνεται να προκαλεί ξανά μετά τη δήλωσή του σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων, αφού υπάρχει έντονη φημολογία πως έχει διορίσει σαν επικεφαλή της αναθεώρησης του προγράμματος των σχολικών βιβλίων τον πανεπιστημιακό καθηγητή Αντώνη Λιάκο.
Για την ιστορία, να πούμε ότι ο κ. Λιάκος ως πανεπιστημιακός βρίσκεται στον κύκλο του κ. Φίλη, καθώς οι δυο τους φαίνεται να «ανταλλάσσουν» ιστορικές απόψεις αλλά και ανησυχίες, ενώ παλαιότερα ο Αντώνης Λιάκος έχει εκδόσει «πυρά» απέναντι σε Κορδάτο, Σκληρό, Σβορώνο, Ψυρούκη, Θεοδωράκη, Ρίτσο και Λειβαδίτη, γνωστά πρόσωπα της Αριστεράς κατηγορώντας τους για «εθνικιστικό λαϊκισμό». Να πούμε επίσης, πως ο ίδιος έχει αναφερθεί στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών και Εβραίων την Επανάσταση του ’21 αλλά και ενάντια στους Βούλγαρους στη Μακεδονία το 1912 και παράλληλα χαρακτηρίζει «μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες» το «Κρυφό Σχολειό» και το Χορό του Ζαλόγγου. Τελικά, ο κ Λιάκος, φαίνεται να θεωρεί κάτι σαν τζιχαντιστές της τότε εποχής τους Μακεδονομάχους..
Κατασκευάζει νέους μύθους Οι κοινωνοί των ιδεών και των ερμηνειών του καθηγητή Ιστορίας, οι οποίοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το έργο και την πορεία του, διατείνονται ότι ποτέ δεν κορόιδεψε κανέναν. Βγαίνει ανοιχτά και δηλώνει τις απόψεις του, τις οποίες μάλιστα αιτιολογεί χωρίς ηθικολογίες και βαρύγδουπες επικλήσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Κούρδοι καταγγέλουν ότι τουρκικά ελικόπτερα τους ρίχνουν βαρέλια βόμβες
30 Νοεμβρίου 2015 16:17
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και Κούρδους στην Ανατολία της Τουρκίας. Στην πόλη της Σιζίρ διεξήχθησαν οδομαχίες με πραγματικά πυρά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Στην πόλη της Ντερίκ που βρίσκεται υπο πολιορκία για 6 ημέρες από τις αρχές ασφαλείας, ελικόπτερο του τουρκικού στρατού πέταγε πάνω από την πόλη και σύμφωνα πληροφορίες τοπικών παραγόντων έριχνε βαρέλια βόμβες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η Αθήνα γέμισε πράσινους παπαγάλους!
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2015 - 15:07
Και έτσι ξαφνικά η Αθήνα, ακόμα και το κέντρο της, απέκτησε αποικία παπαγάλων! Όλοι τους, έχουν ένα εκπληκτικό πράσινο χρώμα αλλά και ένα εξαιρετικά περίεργο κρώξιμο που τους κάνει αν και είναι πανέμορφοι να θυμίζουν Κακοφωνίξ. Η συμμορία των ελεύθερων πράσινων παπαγάλων αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη και πλέον έχει κατακτήσει, σχεδόν, όλα τα πάρκα της Αθήνας αφού κυκλοφορούν στα Πατήσια, την Κυψέλη και τα πέριξ. Οι ιδανικοί δραπέτες βρίσκονται παντού. Από το Πάρκο Τρίτση μέχρι το Πεδίον του Άρεως. Από το πάρκο της Ευελπίδων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Από τη Γλυφάδα μέχρι το Γουδή. Και μιλάμε για ιδανικούς δραπέτες γιατί όπως μας είπαν από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πρόκειται για ασιατικούς παπαγάλους, που πωλούνται σχεδόν σε όλα τα pet shop που έχουν πτηνά, παπαγάλοι που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δραπετεύουν από το κλουβί για να ζήσουν ελεύθεροι και όχι σαν κορόϊδα που λέει και το λαϊκό άσμα. Το καλό για τους ασιάτες πράσινους παπαγάλους είναι ότι το κλίμα της Αττικής είναι ιδανικό για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους. Και ίσως είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να ζήσει σε θερμές περιοχές της χώρας. Όπως επισημαίνει η Ορνιθολογική Εταιρεία η οικογένεια των παπαγάλων δεν εκπροσωπείτο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο, μέχρι που μερικά είδη εισέβαλαν ως δραπέτες και έχουν, πλέον, δημιουργήσει ακόμη και αναπαραγωγικές αποικίες. Το είδος που φαίνεται να προτιμά και τη χώρα μας είναι ο πράσινος παπαγάλος ή Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η εξάπλωσή του περιοριζόταν στα νότια της Ασιατικής ηπείρου και στην υποσαχάρια Αφρική. Βέβαια για να τους συναντήσετε θα πρέπει να συνδεθείτε και πάλι με τα πάρκα της πόλης, προνόμιο που έχουν πια μόνο οι περιπατητές, οι λάτρεις τουjogging και των σκυλιών. Όλοι οι άλλοι μπορείτε να δέιτε τους ιδανικούς δραπέτες μόνο σε φωτογραφίες…
---------------------------------------------------------------------------------------
Στις 30 Νοέμβρη 1943 γύρω στις 3 τα ξημερώματα, έκαναν την επίθεσή τους ενάντια στα 19 νοσοκομεία που οι ανάπηροι τα είχαν μετατρέψει σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών. Τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν ν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.. Ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε την έφοδο στα νοσοκομεία και το άγριο χτύπημα των αναπήρων ήταν ο γνωστός και σαν «μαύρος» άνθρωπος Στ. Γονατάς, φυσικά μαζί με τον Ράλλη το δοσίλογο πρωθυπουργό. Ελληνόφωνα στρατεύματα κατοχής, οι γερμανοτσολιάδες του Ράλλη, πάνω από χίλιοι, οπλισμένοι με γερμανικά όπλα, μεταφέρθηκαν με καμιόνια κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Γκεσταπίτη Φον Στρόουπ περικύκλωσαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για να τα καταλάβουν. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας και με βρισιές, χτυπήματα με τους υποκόπανους και πολλές φορές με λογχισμούς και πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες. Οι ανάπηροι φορτώνονται σε καμιόνια με προορισμό τις φυλακές Χατζηκώστα και το στρατόπεδο Χαϊδαρίου.Τα ξημερώματα εκτελούνται 283 αγωνιστές με αναπηρία.
ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους αναπηρους ΕΑΜιτες αγωνιστές.
---------------------------------------------------------------------------------------
Λαπαβίτσας: Οικονομικό έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
30 Νοεμβρίου 2015 11:57
Με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (30/11/2015) στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσας χαρακτηρίζει «οικονομικό έγκλημα» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αποφάσισε η κυβέρνηση. Στο κείμενο που τιτλοφορείται «Η ευθύνη στις τράπεζες» ο Κ. Λαπαβίτσας κάνει λόγο για «έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα». Αναλυτικά, το άρθρο του Κ. Λαπαβίτσα έχει ως εξής: «Η ευθύνη για τις τράπεζες Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι οικονομικό έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα. Αν έχει απομείνει ίχνος λογικής στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση. Η ανακεφαλαιοποίηση βασίστηκε σε πρόσφατη μελέτη της ΕΚΤ η οποία εκτίμησε ότι οι τράπεζες χρειάζονται επιπλέον 14,4 δις για να αντιμετωπίσουν το υποθετικό «κακό σενάριο» οικονομικών εξελίξεων για το 2015-17. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς χρειάζεται 4,9 δις, η Εθνική 4,6 δις, η Alpha 2,7 δις και η Eurobank 2,1 δις. Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Πειραιώς, με την Εθνική απο κοντά. Ο λόγος είναι η τεράστια συσσώρευση προβληματικών δανείων, τα οποία έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.
Το σχέδιο ήταν να εξασφαλίσουν οι τράπεζες ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 4,4 δις. Το υπόλοιπο, μέχρι και 10 δις, θα συμπληρωνόταν από το ΤΧΣ με τα νέα δάνεια του τρίτου μνημονίου. Οι τράπεζες δήλωσαν ότι θα έβρισκαν τα ιδιωτικά κεφάλαια κυρίως με ανταλλαγή ομολογιακών τίτλων και έκδοση νέων μετοχών. Η Εθνική ανακοίνωσε επίσης την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της, Finansbank, δηλαδή του πιο κερδοφόρου κομματιού της. Με το σχέδιο αυτό θα διασφαλιζόταν ο «ιδιωτικός» χαρακτήρας των τραπεζών και θα περιοριζόταν ο νέος δανεισμός από το κράτος. Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί των εγκεφάλων της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε πέραν κάθε φαντασίας, για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι πιθανοί μεγάλοι αγοραστές των νέων μετοχών δεν θα ήταν Έλληνες, δεδομένου ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι το απέκλειαν πρακτικά. Άρα ενδιαφέρον θα υπήρχε μόνο από διάφορα ξένα επενδυτικά ταμεία, όπως Brookfield, Fairfax, Wellington, Highfields, κοκ. Δηλαδή από τους μεγάλους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών που στοχεύουν αποκλειστικά στο βραχυπρόθεσμο κέρδος. Ο δεύτερος είναι ότι η κυβέρνηση βιαζόταν να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση πριν το τέλος του 2015. Το τρίτο μνημόνιο έχει ως προαπαιτούμενο - που ήδη ψήφισε η προηγούμενη Βουλή - την αποδοχή σχετικής οδηγίας της ΕΕ, η οποία επιτρέπει το «κούρεμα» των καταθέσεων σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης. Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από 1/1/2016. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά υπέγραψε το νέο μνημόνιο, ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το ενδεχόμενο αυτό λόγω των πολύ αρνητικών πολιτικών του επιπτώσεων.
Ο συνδυασμός νεοφιλελεύθερου δόγματος και πολιτικάντικης βιασύνης έφερε την καταστροφή. Οι τράπεζες επέλεξαν την τακτική του «ανοίγματος βιβλίου» για τις νέες μετοχές με την οποία καλείται ο πιθανός αγοραστής να δηλώσει συμμετοχή, αλλά η τιμή προσδιορίζεται στο τέλος, ουσιαστικά με την προαίρεση του αγοραστή. Στη περίπτωσή μας οι αγοραστές ήταν ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στις διεθνές αγορές. Πολύ φυσιολογικά, άδραξαν την ευκαιρία για να καταληστέψουν το κράτος, τους μικροεπενδυτές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι τιμές που έδωσαν οι αγοραστές για τις νέες μετοχές κυμάνθηκαν από 0,01 μέχρι 0,04 ευρώ, δηλαδή υπήρξε κατάρρευση της τιμής των παλαιών μετοχών μέχρι και 97% και 98%! Η κατάρρευση της τιμής έφερε πλήρη εξαϋλωση του κεφαλαίου που είχαν επενδύσει οι μικρομέτοχοι και φυσικά των 40 δις που είχε επενδύσει το ΤΧΣ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, στις προηγούμενες δύο ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Βέβαια τα 40 δις του ΤΧΣ είχαν ήδη υποστεί μεγάλες ζημίες στην πορεία του χρόνου, καθώς οι τιμές των τραπεζικών μετοχών είχαν υποχωρήσει μέσα στην κρίση. Αλλά τώρα πλέον εξανεμίστηκαν οριστικά. Οι «επενδυτές» - και όψιμοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – συνεισέφεραν συνολικά 5,1 δις. Μαζί με τις ανταλλαγές ομολόγων και τις άλλες δράσεις των τραπεζών, το επιπλέον ποσό που θα πρέπει να συνεισφέρει το ΤΧΣ εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά κάτω από τα 10 δις και κοντά στα 6 δις. Ήδη η Alpha και η Eurobank έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό και δεν θα χρειαστούν κεφάλαια από το ΤΧΣ. Οι βαθιά προβληματικές Πειραιώς και Εθνική είναι σε δυσκολότερη θέση και θα χρειαστούν τα 6 δις.
Με τις εξευτελιστικές τιμές των νέων μετοχών, η συμμετοχή του ΤΧΣ (δηλαδή του Δημοσίου) στο νέο μετοχικό κεφάλαιο των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών θα είναι πια είτε αμελητέα, είτε σαφώς μειοψηφική. Πιο συγκεκριμένα, στη Eurobank θα είναι περίπου 2-3%, στην Alpha περίπου 10%, στην Εθνική ίσως 35% και στην Πειραιώς περίπου 25%. Οι ελληνικές «συστημικές» τράπεζες όντως θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, με τεράστια ζημία του Δημοσίου.
Τα ιδιωτικά αυτά χέρια είναι ότι πιο προβληματικό υπάρχει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Ο τρόπος που θα κινηθούν ως ιδιοκτήτες το επόμενο διάστημα δεν έχει ακόμη διαφανεί. Αλλά οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν μεγάλους όγκους προβληματικών δανείων που, αν ξεπουληθούν σε τιμές ευκαιρίας, θα αποδώσουν κέρδη. Καλό θα είναι οι δανειολήπτες των τραπεζών να αρχίσουν να οργανώνονται και να προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Ακόμη καλύτερο θα είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι να προετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν καθόλου για τη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας. Με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα χέρια κερδοσκόπων, η προοπτική της σταθερής και γρήγορης ανάπτυξης γίνεται απλώς ανύπαρκτη. Για μια χώρα όπου το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%, η ανεργία είναι στο 26% και η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση, η εξέλιξη αυτή είναι τραγική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική οικονομία είχε ανέκαθεν δύο στοιχεία τα οποία την καθιστούσαν διεθνώς υπολογίσιμη. Το πρώτο είναι ο εμπορικός στόλος, ο οποίος όμως στην ουσία είναι κοσμοπολίτικος παράγοντας και δεν έχει μεγάλες θετικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία. Το δεύτερο είναι οι τράπεζες που τα τελευταία χρόνια απόκτησαν διεθνή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Με το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα χάνει πλέον τον έλεγχο των τραπεζών. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του οικονομικού παραλογισμού, δεδομένου ότι τα μνημόνια απέβλεπαν κατεξοχήν στην προστασία των τραπεζών. Η αποτυχία της μνημονιακής παράταξης είναι πλήρης και έχει ιστορική σημασία γιατί σηματοδοτεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε τελείως ασήμαντο παίκτη ακριβώς όταν η Τουρκία εμφανίζεται ως κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο εξευτελισμός και η κατάπτωση είναι πέραν πάσης περιγραφής. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και κάποια στιγμή θα αποδοθούν».
---------------------------------------------------------------------------------------
TO ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
Η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος έχει αρκετό καιρό που λειτουργεί χωρίς να εγγυάται την λήψη από τα μηχανήματα ή τις νέες τεχνολογίες της τηλεοράσεις. Τζάμπα τα χρήματα που ξοδέψανε οι πολίτες στην Ελλάδα, αφού αποδείχτηκε ότι η νέα τεχνολογία είναι μια «Μπαρούφα» που δεν πιάνει τίποτα εάν βρέξει ή εάν ρίξει κεραυνό στην Ιταλία. Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για την οργανωμένη απάτη που άφησε τον κόσμο χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Μην βρέξει ,μην χιονίσει μην μπουμπουνίσει κλπ… όλα χάνονται και το μόνο που μένει είναι ότι η συσκευή (κουτί) της τηλεόρασης δεν βγάζει άσπρες κουκίδες (χιόνια).Θέλουμε τα λεφτά μας, φωνάζουν οι πολίτες, και να λογοδοτήσουν οι απατεώνες….!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ολάντ, Ρέντζι, ποιος πουλάει αυτά τα όπλα και πλουτίζει, στα μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα;
O Aραβικός στρατός της Συρίας κι η Λαϊκή Πολιτοφυλακή, στις επιχειρήσεις τους οριστικής απώθησης των μαχητών της "μετριοπαθούς ισλαμοφασιστικης αντιπολίτευσης", των αγαπημένων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης, από την Λαοδικεία (σήμερα Λατάκεια), βρήκαν στις προμήθειες που εγκατέλειψαν οι μισθοφόροι κατά τη φυγή τους προς Τουρκία, προμήθειες σε τρόφιμα και όπλα, δωρεάς του άλλου "πολιτισμένου" σύμμαχου της Ευρώπης, του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος του Κατάρ! Ολάντ, Ρέντζι, ποιος πουλάει αυτά τα όπλα και πλουτίζει, στα μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας; Οι τραπεζοϋπάλληλοι"ηγέτες" των χωρών του 4ου Ράιχ, είναι και πλασιέδες εμπόρων όπλων!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! 30 Νοέμβρη 1943 Τάγματα Ασφαλείας ή αλλιώς οι Γερμανοτσολιάδες, οργανώνουν τρομοκρατικές επιδρομές στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν ανάπηροι του ελληνοϊταλικού πολέμου...
Περίπου 1.700 ανάπηροι κλείστηκαν στις φυλακές Χατζηκώστα και στο 8ο στρατιωτικό νοσοκομείο, απ’ όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Χαϊδάρι. Πολλοί απ’ αυτούς θα... εκτελεστούν αργότερα από τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους...
--------------------------------------------------------------------------------------
Να σώσουμε τον Παλαιστίνιο ποιητή Ashraf Fayadh, καταδικασμένο σε θάνατο από το μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, για την ποίησή του!
Ο 35χρονος Παλαιστίνιος ποιητής Ashraf Fayadh, καταδικάστηκε το Μάη του 2014, σε 4 χρόνια φυλάκιση και 800 βουρδουλιές, από το "δικαστήριο" του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας. Η έφεση στην απόφαση, έφερε νέα καταδίκη σε θάνατο... για τους στίχους των ποιημάτων του!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μόνοι που στηρίζουν και χρηματοδοτούν τον φονιά, είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ κι ο Τσίπρας!
Ο τούρκικος λαός σε εξέγερση, ο φονιάς στηρίζει το ισλάμικό κράτος, τους αποκεφαλιστές τζιχαντιστές, δολοφονεί τους Κούρδους και παίζει όπως γουστάρει τους "πολιτισμένους" νεοναζί του 4ου Ράιχ! Κι από πάνω διεκδικεί το Αιγαίο, τη Θράκη και διζωνική στην κατεχόμενη μαρτυρική Κύπρο! Η Ελλάδα, γιατί του κάνει "πλάτες";
--------------------------------------------------------------------------------------
Τον «μέντορα» της Ρεπούση έβαλε στο υπουργείο Παιδείας ο Φίλης Ο Αντώνης Λιάκος Χαρακτηρίζει εθνικιστές τον Μίκη και τον Ρίτσο Επίσης ο Αντώνης Λιάκος, ήταν ανάμεσα στα παπαγαλάκια των Αμερικάνων, που είχαν υπογράψει και προπαγάνδιζαν υπέρ του «Σχεδίου Ανάν».
--------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι αξιωματουχοι συνελήφθησαν για «προδοσία» μετά που παρακολουθουθησαν τα όπλα που προορίζονται για τη Συρία
Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet των οποίων αρχισυντακτης Can Dundar συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της τρομοκρατικής προπαγάνδας, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 29 Νοεμβρίου 2015. © Οσμάν Orsal / Reuters
Τρεις Τούρκοι αξιωματικοί, που εμπλέκονται στον έλεγχο των όπλων στα γεμάτα φορτηγά, μιας υπηρεσίας πληροφοριών, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τρομοκρατικές ομάδες της Συρίας, έχουν συλληφθεί για προδοσία και κατασκοπεία. Εν τω μεταξύ, οι δημοσιογράφοι που έδωσαν την ειδηση αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες. Το Σάββατο, η αστυνομία συνέλαβε Άγκυρα Χωροφυλακής περιφερειακός διοικητής Υποστράτηγος Ibrahim Αϊδινίου, πρώην Χωροφυλακής Άδανα Περιφερειακος Γενικός Ταξίαρχος Χάμζα Celepoglu και πρώην Χωροφυλακής Εγκληματολογικό Εργαστήριο Επικεφαλής συνταγματάρχη Burhanettin Cihangiroglu. Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε υπέρ της σύλληψής τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: «Οξυγόνο για τζιχαντιστών: ISIS-λαθραία πετρέλαιο ρέει μέσω της Τουρκίας στις αγορές Intl - ιρακινή MP. Οι υπάλληλοι ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κατηγοριες για "κατασκοπεία" σε πάνω από ένα περιστατικό, τον Ιανουάριο του 2014, οπότε Χωροφυλακής υποκλαπούν τα φορτηγά που ανήκουν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).Η επιθεώρηση των φορτηγών βρισκουν να εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που μεταφέρονται στη Συρία. Μετά το άνοιγμα ενός μεταλλικού δοχείου που φέρει «εύθραυστο» για σήμα, οι ελεγκτές βρήκαν τα πυρομαχικά κρυμμένα σε κιβώτια κάτω από τις θέσεις των φαρμακων. Οι πληροφορίες βγαινουν στην προσοχή του κοινού τον Μάιο 2015, όταν η ιστοσελίδα της εφημεριδας στα μέσα ενημέρωσης Cumhuriyet δημοσιεύτηκε πλάνα των φορτηγών της ΜΙΤ που επιθεωρούνται από τους υπαλλήλους ασφαλείας. Η εφημερίδα ανέφερε ότι συνολικά, στη συγκεκριμένη κίνηση, τα φορτηγά της ΜΙΤ είχαν μεταφέρει άνω των 80.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 βλήματα όλμων και εκατοντάδες πυρομαχικά για εκτοξευτές χειροβομβίδων.
Οι συλλήψεις των χωροφυλάκων έρχονται αμέσως μετά που ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη απαίτησε τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων της Cumhuriyet για την αποκάλυψη των επαφών μεταξύ των τουρκικών μυστικών με τρομοκρατικές ομάδες της Συρίας. Την Πέμπτη ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη του αρχισυντακτη της εφημερίδας Cumhuriyet, Can Dundar, και ο εκπρόσωπος της Cumhuriyet στην Άγκυρα, Erdem Γκιούλ, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία και προδοσία σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο οι οποίες κατέδειξαν ότι τουρκικά όπλα ήταν μεταφέρονται στη Συρία από υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σήμερα έως και 45 χρόνια στη φυλακή. Εκείνοι που έστειλε το κομβόι από την Τουρκία γνώριζαν ότι τα όπλα "θα παραδιδονταν στο τέλος στου ISIS τα χέρια," ένας από τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet είπε στη RT. Τούρκοι αξιωματούχοι με αντιφατικες δηλώσεις, μετά το χαρτί ανατίναξε τη πρώτη εκπληξη, αρχικά λέγοντας ότι τα όπλα, να αρνείται την παράδοση συνολικά, και στη συνέχεια, λέγοντας ότι η «ενίσχυση προοριζόταν για το Τουρκμενιστάν."Σύμφωνα με τη Δαμασκό, η Άγκυρα έχει αυξησει όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό μεταφορών για τις τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο και τις αρχαιότητες ποτ λεηλατούνται από ισλαμικου κρατους τρομοκράτες."Η Τουρκία βοηθά τους τρομοκράτες λόγω ιδεολογικούς λόγους, νομίζοντας ότι αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες είναι διάδοχοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid Muallem τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα. "Η Τουρκία εφοδιαζει τρομοκράτες με όπλα, υλικοτεχνική υποστήριξη, ιατρική περίθαλψη, ακόμη και καταφύγιο."

4 σχόλια:

e-h είπε...



Ask your MP to support electoral reform!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Nov 29, 2015 — Great news!

Jonathan Reynolds, Labour and Co-operative MP for Stalybridge and Hyde, has submitted a Private Member’s Bill to the House of Commons to change our voting system to a proportional one (Additional Member System http://www.electoral-reform.org.uk/additional-member-system).

The bill is being presented on the 2nd December. This means we have to act fast to convince our MPs to vote for this bill. We believe that many Labour and Conservative MPs support electoral reform but have not yet come out in favour. We want to use this bill to make voting reform a big issue within Labour and the Conservatives, and make sure that SNP, Plaid, Green, Lib Dem and UKIP MPs show up to vote for it.

A great tool to use to write to your MPs is https://www.writetothem.com/

Please write to your MP, no matter which party they represent, to find out their views on PR and ask them to support Jonathan Reynolds’ bill in the House of Commons.

MPs have an obligation to reply to their constituents so we are hoping to find out the views of every MP in the country based on our emails. Once you receive a reply, please forward it to us so we can use the information to help with our campaigns. Our email address is votingreformteam@gmail.com

Here is a sample letter which you can use as a guide, please feel free to personalise this letter and send it on!

Dear X,

The 2015 general election was the most disproportionate in British history. First Past the Post is a system that has proved itself to be outdated and is no longer fit for British elections. Democracy in the UK has been around for hundreds of years, but it has never been static. Our democracy is constantly evolving and improving. Will you support reforming our voting system so it is up to scratch in our modern democracy?

Nearly half a million people have signed petitions calling for voting reform. A recent poll showed 74% of the electorate were in favour (http://www.electoral-reform.org.uk/press-release/three-quarters-want-more-proportional-voting-system-new-poll-shows). That is a majority of Conservative, Labour, UKIP and Liberal Democrat voters.

e-h είπε...


Our voting system is totally unrepresentative. UKIP and the Greens received five million votes between them, but only one seat each. The SNP have 95% seats in Scotland with just over half of the votes.

I am writing to ask you to support Jonathan Reynolds’ Representation of the People (Proportional Representation) Bill to change our voting system from First Past the Post to AMS - a system which is already successfully used in Scotland, Wales and in London Assembly elections.

Yours sincerely,


Thank you for all of your support in our campaign, I look forward to hearing our elected representatives views on this topic!


Owen Winter

e-h είπε...


Ζητήστε από τον βουλευτή σας να υποστηρίξει την εκλογική μεταρρύθμιση!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
29 Νοέμβρη, 2015 - Μεγάλη είδηση!

Ο Jonathan Reynolds, Εργατικος και Συνεργατικος βουλευτής Στέϊλιμπριτζ και Χάιντ, κατέθεσε νομοσχέδιο βουλευτή στη Βουλή των Κοινοτήτων για να αλλάξει το σύστημα ψηφοφορίας σε ένα πιο αναλογικό (πρόσθετα μελη του σύστηματος http://www.electoral-reform.org. uk / πρόσθετα μέλη του συστήματος).

Το νομοσχέδιο θα το παρουσιασει στις 2ο Δεκεμβριου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να πείσουμε τους βουλευτές μας να ψηφίσουν για αυτό το νομοσχέδιο. Πιστεύουμε ότι πολλοί βουλευτές των Εργατικών και των Συντηρητικών θα υποστηρίξουν την εκλογική μεταρρύθμιση, αλλά δεν έχουν ακόμη βγει υπέρ. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νομοσχέδιο για να κάνουμε τη μεταρρύθμιση της ψηφοφοριας ένα μεγάλο ζήτημα εντός των Εργατικων και των Συντηρητικων, και βεβαιωθείτε ότι από το SNP, Plaid, Green, Lib Dem και UKIP βουλευτές θα εμφανίζονται ότι θα α ψηφίσουν για αυτό.

Ένα μεγάλο εργαλείο για να χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε σε βουλευτές μας είναι https://www.writetothem.com/

Παρακαλούμε γράψτε στον βουλευτή σας, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα εκπροσωπει, να μάθετε τις απόψεις του και να του ζητήσετε να στηρίξει το νομοσχέδιο του Jonathan Reynolds στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι Βουλευτές έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν στους ψηφοφόρους τους, έτσι ελπίζουμε να μάθετε τις απόψεις του κάθε βουλευτή στη χώρα με βάση τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μας. Μόλις λάβετε μια απάντηση, παρακαλούμε προωθήστε το σε εμάς για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε με τις εκστρατείες μας. Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι votingreformteam@gmail.com

e-h είπε...

Εδώ είναι ένα δείγμα επιστολή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό, μη διστάσετε να διαμορφώσετε αυτό το γράμμα και να το στείλετε !

Αγαπητέ Χ,

Το 2015 οι γενικές εκλογές ήταν η πιο δυσανάλογες στην ιστορία της Βρετανίας. Πρώτος Περναει από το Post είναι ένα σύστημα που έχει αποδειχθεί ότι είναι ξεπερασμένο και δεν είναι πλέον κατάλληλο για τις βρετανικές εκλογές. Η δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο υπαρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήταν στατική. Η δημοκρατία μας είναι σε διαρκή εξέλιξη και βελτίωση. Θα σας υποστηρίξουμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας, έτσι ώστε να είναι μέχρι και το απολυτο στην σύγχρονη δημοκρατία μας;

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει τις αιτήσεις έκκλησης για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 74% του εκλογικού σώματος ήταν υπέρ (http://www.electoral-reform.org.uk/press-release/three-quarters-want-more-proportional-voting-system-new-poll-shows). Αυτή είναι η πλειοψηφία των Συντηρητικών, Εργατικων, του UKIP και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ψηφοφόρους.

Το εκλογικό μας σύστημα είναι απολύτως αντι-αντιπροσωπευτικό. UKIP και οι Πράσινοι έλαβαν πέντε εκατομμύρια ψήφους, αλλά μόνο μία έδρα το καθένα. Το SNP έχει 95% έδρες στη Σκωτία με μόλις πάνω από το ήμισυ των ψήφων.

Σας γράφω για να σας ζητήσω να υποστηρίξετε Jonathan Reynolds » στην Αντιπροσωπεία του Λαού (την αναλογική εκπροσώπηση) Νομοσχέδιο για αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας μας από πρώτος περναει στην AMS - ένα σύστημα το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη Σκωτία, Ουαλία και στις εκλογές της Συνέλευσης Λονδίνου.

Με εκτίμηση,
χ

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στην εκστρατεία μας, ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας σε αυτό το θέμα!


Owen Winter