Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τριτη 1 Δεκεμβριου 2015


Η εμπλοκή της τούρκικης αστυνομίας στη δολοφονία του Ταχίρ Ελτσί (Βίντεο Ντοκουμέντο)
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2015 - 21:13
Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τι συνέβη
Ακόμη ο θρήνος δεν έχει κοπάσει, ακόμη το σοκ δεν έχει ξεπεραστεί. Το περασμένο Σάββατο η είδηση της δολοφονίας του Ταχίρ Ελτσί ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα όρια της Τουρκίας και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την δολοφονική πολιτική που ακολουθεί το καθεστώς του Ερντογάν έναντι του κουρδικού και αριστερού κινήματος στη γείτονα χώρα. Μπροστά στις κάμερες έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης ο διακεκριμένος νομικός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ, Ταχίρ Ελτσί, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου την οποία παραχωρούσε και αφορούσε τις ζημιές προηγούμενων συγκρούσεων στην πόλη Σουρ.
Εξ αρχής το πιο εντυπωσιακό και αξιοπερίεργο στη συγκεκριμένη δολοφονική επιχείρηση ήταν το πως έγινε δυνατό να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι άγνωστοι -και ασύλληπτοι μέχρι στιγμής- άνδρες μια τέτοια επιχείρηση στο συγκεκριμένο χωρικό και χρονικό σημείο. Πως κατέστη δηλαδή δυνατό να δράσουν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια μιας επίσημης συνέντευξης τύπου, ενός ανθρώπου που αποτελούσε εκπρόσωπο ενός σημαντικού θεσμικού φορέα και στην οποία δεν παρευρίσκονταν κάποιοι άγνωστοι ένοπλοι προσκείμενοι στον ίδιο επιφορτισμένοι με τη φύλαξή του.. Αντίθετα δίπλα του βρίσκονταν Τούρκοι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει το ρόλο της φύλαξης της συνέντευξης. Οι υπόνοιες για τις σχέσεις της αστυνομίας με το χτύπημα υπήρξαν εκ πρώτης κάτι παραπάνω από προφανείς. Και ας έσπευσε το πρακτορείο Anadolu να υποδείξει (χωρίς λογική, ενδείξεις ή αποδείξεις) ως πιθανούς υπεύθυνους το ίδιο το PKK και ας έσπευσε ο Ερντογάν να μιλήσει ο ίδιος για το χτύπημα λίγα λεπτά αφού αυτό έγινε γνωστό γνωστοποιώντας τον θάνατο του γνωστού Κούρδου νομικού και αγωνιστή.
Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω αποτελεί μία καρέ καρέ, εστιασμένη και με προσεγμένα τα σημεία ενδιαφέροντος επεξεργασία του υλικού που υπήρχε από το συμβάν της επίθεσης και το οποίο είχε καταγραφεί από τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης. Στο βίντεο γίνεται εμφανές και καταδεικνύεται το εξής προκλητικό γεγονός: Ότι οι αστυνομικοί, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τους ενόπλους από εξευτελιστική απόσταση αναπνοής (έχοντας μάλιστα αρκετό χρόνο ώστε να το καταφέρουν για τα δεδομένα μιας τέτοιας επίθεσης), αλλά και ότι μάλλον κάποια από τα όπλα που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν οπλισμένα με πραγματικά πυρά!!
Η …απίστευτη και ανύπαρκτη «δράση» των αστυνομικών Οι δράστες -όπως φαίνεται και στο βίντεο χαρακτηριστικά- τρέχουν αρχικά προς το μέρος των αστυνομικών (κάτι που υπό κανονικές συνθήκες ισοδυναμεί με αυτοκτονία χωρίς μάλιστα το υποψήφιο θύμα να προλάβει να πετύχει το στόχο του). Στη συνέχεια περνάνε δίπλα από τους αστυνομικούς χωρίς καν να πυροβολούν όταν φτάνουν αρκετά κοντά. Ο ένας από αυτούς μάλιστα σε μια αψυχολόγητη κίνηση πετάει το όπλο του προς τον αστυνομικό!!!!! Οι αστυνομικοί από την άλλη, χωρίς προφύλαξη και οι ίδιοι(!!!) βρισκόμενοι στη μέση του δρόμου, στην αρχή πυροβολούν στον αέρα, ενώ στη συνέχεια αδειάζουν τα περίστροφά τους, χωρίς να πετύχουν ούτε μια φορά τον στόχο εξ επαφής. Στο βίντεο μάλιστα φαίνετια αρκετά καθαρά ένα από ελάχιστα βλήματα που βρήκαν στόχο (ίσως και το μόνο) να εξοστρακίζεται!!! Μετά από όλο αυτό το περιστατικό (που μάλλον αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν σούπερ – άχρηστοι κατά λάθος) φυσικά ο Ελτσί, που στην αρχή όταν ξεκίνησε η επίθεση δεν είχε χτυπηθεί από κάποια σφαίρα, καταλήγει να κείτεται νεκρός…
Γιατί ο Ελτσί είχε μπει στο μάτι του τούρκικου βαθέως κράτους και του «συστήματος Ερντογάν Αξίζει να σημειωθεί πως, μόλις πριν ένα μήνα, η Τουρκική Εισαγγελία είχε απαγγείλει στον Ταχίρ Ελκί κατηγορίες για το αδίκημα της «προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», που επέσειαν ποινές κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει στις 14 Οκτωβρίου και σε ζωντανή εκπομπή του CNNΤurk, λέγοντας συγκεκριμένα πως «το PKK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση». Στις 19 Οκτωβρίου ο Ελτσί συνελήφθη και ένα 24ωρο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Από την Εισαγγελία το κατηγορητήριο εστάλη στο 2ο Συμβούλιο Σοβαρών Εγκλημάτων, συνοδευόμενο και από μια έκθεση της ίδιας δικαστικής Αρχής όπου ανέπτυσσε το σκεπτικό της αναγκαιότητας να χαρακτηριστεί το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ο ίδιος ο Ελτσί είχε επιμείνει στην άποψή του, λέγοντας συγκεκριμένα πως «τα λόγια του δεν μπορούν να αποτελούν έγκλημα».
Πορείες – διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη την Τουρκία για τη δολοφονία «Δολοφονούνται όσοι παλεύουν για την ειρήνη», γράφει στο πρωτοσέλιδό της την επόμενη μέρα η αριστερή εφημερίδα Εβρενσέλ (του Κόμματος Εργασίας – ΕΜΕΡ) για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου… Και με αυτή την εκτίμηση έδειξαν να συμφωνούν οι δεκάδες χιλιάδες που ξεχύθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, ειδικά του νότου όπου το κουρδικό στοιχείο είναι πιο ισχυρό. Είχε προηγηθεί ο αποχαιρετισμός δεκάδων χιλιάδων – μιας ολόκληρης πόλης στον Κούρδο δικηγόρο και αγωνιστή. Μπορεί στη Δύση να μην συγκινήθηκαν τόσοι πολλοί και τόσο πολύ όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό (όσο με άλλα αντίστοιχα τρομοκρατικά που μας περιβάλλουν τελευταίως), όμως από ότι φαίνεται ο πιστός «σουλτάνος» στα καίρια και δύσκολα (παρά τις διαφορές και τους ανταγωνισμού) της Δύσης, Ταγίπ, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που εκβίασε, δεν είναι πρόθυμος να αποκλιμακώσει την κατάσταση ούτε στο εξωτερικό, ούτε στο εσωτερικό. Οι σφαίρες γράφουν «Ερντογάν» όπως σημείωσε, με έργο του αφιερωμένο στον Ελκί, πολύ εύστοχα για άλλη μια φορά ο ταλαντούχος σκιτσογράφος, Κάρλος Λατούφ. Και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο επίπονη για τον τούρκικο και κούρδικο λαό…
----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχω καμία σχέση με την κα Ακρίτα. Απλώς, επειδή θεωρώ ότι η λάσπη πρέπει να επιστρέφεται σ' αυτόν που την πετάει- ξέρω από προσωπική πείρα τι σημαίνει να σου επιτίθενται δημοσίως με ψεύτικα στοιχεία- κοινοποιώ τη δημοσίευσή της.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ- ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ! Δυστυχως οι Κοινοποιήσεις της Δικαίωσης, θα ειναι συντριπτικά λογότερες από αυτές που αναπαρήγαγαν την λάσπη.
Θερμά παρακαλώ τους φίλους που με στήριξαν στην εκστρατεία μίσους στο πρόσωπό μου από την ιστοσελίδα 'ΣΤΟΧΟΣ' που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - να Κοινοποιήσουν και την Δημόσια Συγγνώμη τους για την οδύνη που μου προκάλεσαν τα οικτρά ψεύδη τους. Επισυνάπτω το κείμενο που ανάρτησαν την παραμονή της δικασίμου της αγωγής που είχα κάνει εναντίον τους. ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ σχετικά με την αγωγή που άσκησε εναντίον του «στόχου» η κα Έλενα Ακρίτα Τα δημοσιεύματα του «στόχου» σχετικά με την σύνταξη που εισέπραττε η κα Έλενα Ακρίτα περιείχαν ανακρίβειες, οι οποίες οδήγησαν σε αδικαιολόγητα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, τις οποίες επιθυμούμε να ανασκευάσουμε δημοσιογραφικά και ηθικά. Τα στοιχεία που περιέχονται στην αγωγή που η κα Ακρίτα άσκησε κατά του «στόχου» ακριβώς εξαιτίας των δημοσιεύσεών του σχετικά με το θέμα, μας υποχρεώνουν να απολογηθούμε για κάθε σχόλιό μας, το οποίο περιείχε ηθικά αξιολογούμενες κρίσεις εις βάρος της κας Ακρίτα, καθώς προκύπτει ότι η κα Ακρίτα διαχειρίστηκε το νόμιμο δικαίωμά της με απόλυτα ηθικό τρόπο. Απολογούμεθα και θέτουμε στη διάθεση της κας Ακρίτα την συγγνώμη μας για ό,τι αρνητικό προκαλέσαμε στην ίδια και την οικογένειά της.
Υ.Γ. Περί Μάκη Βορίδη: Αφού ευχαριστήσω από καρδιάς την δικηγόρο μου Χριστίνα Παναγουλέα - για να μην ξεχνιόμαστε: το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε υπέρ του ΣΤΟΧΟΥ (συμφερόντων Χρυσης Αυγής) κι εναντίον μου είναι αυτό του Μάκη Βορίδη. Ασχολίαστο.
Elena Akrita
-------------------------------------------------------------------------------------------
Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η Ελλάδα στραγγαλίζεται από τα μέτρα λιτότητας
01 Δεκεμβρίου 2015 05:56
Η Ελλάδα, η οποία σχεδόν στραγγαλίζεται από τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας πρέπει τώρα να σηκώσει ακόμη και το κόστος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε ο Αμερικανός κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Οικονομία, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βιέννη, όπου βρίσκεται ως κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη της UNIDO. Ταυτόχρονα ζήτησε μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξέφρασε ανησυχίες ότι οι πρόσφυγες συνιστούν έναν κίνδυνο για τους φτωχούς, καθώς στο μέλλον θα είναι ανταγωνιστές τους για τις φθηνές εργασίες και αυτό ισχύει, όπως είπε, και για την ίδια τη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι στο τέλος της αλυσίδας του εισοδήματος δεν έχουν επωφεληθεί τίποτε από τον πλούτο της χώρας. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι μια αποδοχή προσφύγων σε χώρες με μεγάλη ανεργία, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, θα αύξανε ακόμη περισσότερο την ανεργία, ενώ παρέπεμψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου, όπως σημείωσε, υπάρχει "πολύ κρυφή ανεργία" με το "ρεαλιστικό" ποσοστό της να βρίσκεται σχεδόν στο 12% , ενώ το μέσο εισόδημα είναι χαμηλότερο από ό, τι πριν από 20 χρόνια Οι φτωχοί μπορεί μεν να εργάζονται, αλλά το εισόδημά τους είναι πολύ χαμηλό, ενώ σε εκείνους με χαμηλή κατάρτιση το προσδόκιμο ζωής βρίσκεται στο μεταξύ σε πτώση, τόνισε ο Αμερικανός νομπελίστας, ο οποίος αναμένει μια παρόμοια εξέλιξη και στην Ευρώπη. Ο ίδιος σημείωσε, πως, για παράδειγμα, μπορεί η Ισπανία προφανώς να ανακάμπτει, ωστόσο πληρώνει για αυτό ένα μεγάλο τίμημα, καθώς τα μέσα εισοδήματα βρίσκονται στο μεταξύ πολύ χαμηλότερα απ΄ότι πριν την έναρξη της κρίσης. Μιλώντας, εξάλλου, στη Διάσκεψη της UNIDO στη Βιέννη, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς τόνισε πως η πολιτική της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας Fed όπως επίσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς αποδείχθηκαν ως μη βιώσιμες και διότι έχουν δημιουργήσει ανισότητα και προβλήματα σε άλλες χώρες. Παράγουν κεφάλαιο, το οποίο, για παράδειγμα δεν φθάνει στις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες στηρίζουν το σύστημα αλλά υποτιμούνται και αυτό πάλι πλήττει τον απλό κόσμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός νομπελίστας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ενέργειες ασύμβατες με το ήθος των κομμουνιστών
Eργατικός Αγώνας
27/11/2015
Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της και προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των κομμουνιστών αλλά παραπέμπουν ευθέως σε υποκοσμιακές πρακτικές. Γνωρίζαμε ότι εδώ και καιρό καλλιεργούσαν μια ψιθυρολογία σε βάρος του Εργατικού Αγώνα και στελεχών του με στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή τους. Ευελπιστούν ότι αν τα καταφέρουν θα αδυνατίσουν ή θα εμποδίσουν τον πολιτικό λόγο της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας. Ορισμένες από αυτές τις συκοφαντίες τις περιέλαβαν σε εσωκομματικά κείμενα ή τις ανάρτησαν στο site 902.gr. Το τελευταίο, όμως διάστημα ξεπέρασαν κάθε όριο.
Στην Πάτρα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σαμποτάρουν την πολιτική εκδήλωση του Εργατικού Αγώνα. Μέρες πριν την εκδήλωση, έστελναν συνεργεία της ΚΝΕ να κατεβάζουν τις αφίσες της ΚΚ-ΕΑ από τους δημόσιους χώρους. Τη μέρα της εκδήλωσης έστειλαν από νωρίς ανθρώπους τους στην είσοδο του Μεγάρου να καταγράφουν τους προσερχόμενους κατά την είσοδό τους. Κι όταν η εκδήλωση ξεκίνησε, αξιοποιώντας την σχέση του κόμματος με τον Δήμο, φρόντισαν να κλειδώσουν την εξωτερική πόρτα εισόδου για να εμποδίσουν όσους θα έρχονταν με καθυστέρηση να εισέλθουν στο χώρο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης. Παρόμοια «ατυχήματα» συνέβησαν και σε εκδήλωση άλλων αριστερών οργανώσεων κομμουνιστικής αναφοράς όταν, «από λάθος» των δημοτικών-κομματικών υπευθύνων του Μεγάρου, η εκδήλωση έγινε χωρίς φωτισμό. Τα περιστατικά αυτά δείχνουν πώς αξιοποιεί το ΚΚΕ τις δημόσιες θέσεις που καταλαμβάνουν τα μέλη του και πώς συμπεριφέρεται ως «αρχή» ενάντια σε όσους θεωρεί «εχθρούς». Προ ημερών σε ένα από τα ανεπίσημα κομματικά blog το Revolution now, πέραν των χυδαιοτήτων που γράφτηκαν κατά του Γιώργου Πετρόπουλου διατυπώθηκε και ευθεία απειλή για την ίδια του τη ζωή. «Και να θυμάσαι κάποια στιγμή το κίνημα περνάει από το όπλο της κριτικής στο αντίστροφό του....». Τέτοιος ξεπεσμός.
Νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν; Γελιούνται αν το νομίζουν. Εμείς πιστεύουμε πως δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν εμάς. Ξέρουν ότι η τακτική τους σε μας δεν πιάνει. Επιδιώκουν όμως να τρομοκρατήσουν τους τίμιους κομμουνιστές που προσεγγίζουν τις γραμμές μας καθώς αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία ρίχνει το κόμμα, η πολιτική της ηγεσίας του. Ούτε κι αυτό θα το πετύχουν. Τους προκαλούμε όμως ανοικτά να πάρουν θέση: Συμφωνούν με την ψιθυρολογία αλλά και όσα γράφονται ανοικτά στο όνομα του ΚΚΕ περί «χαφιέδων του Εργατικού Αγώνα»; Συμφωνούν με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην εκδήλωσή μας στην Πάτρα; Εγκρίνουν τις ποικιλόμορφες απειλές και τις εκδηλώσεις τραμπουκισμού εναντίον μας; Υποψιαζόμαστε ότι θα σιωπήσουν. Οφείλουν να γνωρίζουν όμως ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Η σιωπή στην πολιτική είναι απόδειξη ενοχής.
ΥΓ: Μετά από το σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, οι διαχειριστές της σελίδας έσβησαν όλα τα σχόλια νομίζοντας πως έτσι θα εξαφανίσουν τις αποδείξεις των πράξεων τους. Κατά κακή τους τύχη, όμως, διαδικτυακοί φίλοι αποτύπωσαν φωτογραφικά τις ασχημονίες τους. Τις παραθέτουμε ως αποδεικτικά στοιχεία για να μην κατηγορηθούμε πως χαλκεύουμε κατηγορίες εναντίον τους.
http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/tis-sindaxis/773-energeies-asymvates-me-to-ithos-ton-kommouniston
----------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή την πρόσφατη Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ
Νέα Σπορά 04/11/2015 - 07:42
Ο Ριζοσπάστης της Κυριακής (01/11/2015) δημοσίευσε τηνΑπόφαση της τελευταίας Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Διευκρινίζουμε ευθύς εξ αρχής ότι την Απόφαση αυτή, επειδή τη θεωρούμε πολύ σημαντική για την πορεία του Κόμματος, θα τη σχολιάσουμε, με βάση τη θεματολογία στην οποία αναφέρεται, στα πιο βασικά της σημεία.
Το άρθρο αυτό, όμως, αποσκοπεί στο να επικεντρώσει σε ορισμένες καίριες παρατηρήσεις, που έχουν να κάνουν με τη «Νέα Σπορά», μια και η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της κάνει την τιμή να την αναφέρει ανοικτά (ή και να την υπονοήσει σε άλλες περιπτώσεις) και μάλιστα να προχωρήσει και στην ανάλογη πολιτική κατάταξη της «Νέας Σποράς» μεταξύ των αντιπάλων του Κόμματος. Παρατήρηση πρώτη: Θα ήταν περιττό να υπενθυμίσουμε μια πάγια θέση μας ότι η «Νέα Σπορά» δεν είχε «καμία όρεξη» να βγει στο «διαδικτυακό κλαρί» εάν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι η πολιτική του Κόμματος είναι λαθεμένη και εάν η ηγεσία του Κόμματος είχε τη διάθεση να τηρήσει τους Λενινιστικούς κανόνες λειτουργίας του Κόμματος. Προτίμησε τα τετελεσμένα. Προτίμησε να μετέρχεται τα ίδια μέσα που μετέρχονταν και οι αναθεωρητές, που εγκατέλειψαν το Κόμμα και τώρα υπηρετούν από κυβερνητικές θέσεις την αστική τάξη. Προτίμησε τα ιδεολογικά πραξικοπήματα. Μαθαίναμε το πώς θα διαρθρωθεί το Κόμμα και το πώς προβλέπεται να διαμορφωθεί, περίπου, το νέο καταστατικό του από διαλέξεις, που δίνονταν στο …Μεξικό! Ακούγαμε και διαβάζαμε για θέσεις, που ποτέ η ηγεσία του Κόμματος δε μπήκε στον κόπο να εξηγήσει και να τεκμηριώσει, όπως είναι η θεωρία για την ιμπεριαλιστική πυραμίδα.
Η «Νέα Σπορά» έχει αποδείξει ότι η θεωρία αυτή είναι ένα θεωρητικό νοητικό κατασκεύασμα, που κανένας, από τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, δεν έκανε την απόπειρα να της ανταπαντήσει, ούτε και η ηγεσία αποπειράθηκε ποτέ να καταπιαστεί με το θέμα και να δώσει μια πειστική απάντηση. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί ακόμα και σήμερα η ηγεσία να μιλάει για την ιμπεριαλιστική πυραμίδα με βάση την οποία όλες οι χώρες είναι ιμπεριαλιστικές και μάλιστα χωροθετημένες οικονομικά σε μια πυραμίδα! Αν είναι δυνατόν η ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση να υπακούει σε μια τέτοια οικονομική πυραμιδική κανονικότητα! «Πάει περίπατο» η Λενινιστική θέση για τον ιμπεριαλισμό ότι «μια χούφτα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» εκμεταλλεύεται τα υπόλοιπα έθνη. Ποτέ δεν εξηγήθηκε το γιατί εγκαταλείφθηκε η λενινιστική επεξεργασία για τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό πάνω στην οποία στηρίχτηκε όλη η προγραμματική προετοιμασία του Μπολσεβίκικου Κόμματος, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η Λενινιστική επαναστατική τακτική, που οδήγησε στη νικηφόρα Οκτωβριανή Επανάσταση του ’17. Η «Νέα Σπορά» δε μπορούσε να μείνει αδιάφορη σε φαινόμενα τα οποία αλλοίωναν την ιδεολογία του Κόμματος, την κοσμοθεωρητική του συγκρότηση και ακολούθησε και σ’ αυτό το θέμα τη Λενινιστική θέση. Απευθύνθηκε στα μέλη του Κόμματος, στα στελέχη του, στον κόσμο του ΚΚΕ αναλαμβάνοντας αυτήν την ευθύνη κατά το Λενινιστικό παράδειγμα. Και αυτήν την ευθύνη την ανέλαβε από θέση στήριξης του Κόμματος αλλά και κριτικής στάσης απέναντι στην ηγεσία του, και την προηγούμενη και την τωρινή. Ουδέποτε κράτησε στάση διαχωρισμού από το Κόμμα. Και όταν εννοούμε ηγεσία του Κόμματος αναφερόμαστε και στα ηγετικά του στελέχη αλλά και στην ίδια την Κεντρική Επιτροπή. Η ηγεσία του Κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο ρόλος της είναι σημαντικός, από την ίδια την αποστολή της, διαπράττει κατ’ επανάληψη το λάθος να ταυτίζει τον εαυτό της με το ίδιο το Κόμμα. Γι’ αυτό το λόγο επιτρέπει στον εαυτό της να χρησιμοποιεί έναν απαράδεκτο πολιτικό λόγο, καθόλου πειστικό, που αποσκοπεί περισσότερο να καλλιεργήσει την έχθρα απέναντι σε μια κριτική που ασκείται από τη «Νέα Σπορά» με υπεύθυνο τρόπο και λόγο.
Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί υπερβάσεις και μεθοδεύσεις που δεν την τιμούν καθόλου ως Κομμουνιστική ηγεσία. Ανάλογα φαινόμενα γνωρίσαμε κατά τον προσυνεδριακό διάλογο του 19ου Συνεδρίου, ανάλογα φαινόμενα περιέχονται σε κάθε κείμενο σε κριτική που ασκείται στην ηγεσία του Κόμματος δια της μεθόδου του τσουβαλιάσματος, ενός τσουβαλιάσματος που πάντα αφορά σε διαφορετικές τοποθετήσεις, σε διαφορετικές αναφορές, που δεν αφορούν στη «Νέα Σπορά». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την πρόσφατη Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η ηγεσία του Κόμματος μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να «δικαιολογείται» στα μέλη του Κόμματος, να μη δίνει σαφείς εξηγήσεις για διαφορετικές κριτικές που δέχεται, να συγκαλύπτει λάθη της, τα οποία δεν έχει το θάρρος να τα παραδεχτεί, να ελπίζει στη δικαίωση μιας πολιτικής γραμμής, που μέχρι τώρα, τουλάχιστον, δεν έχει δικαιωθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να δικαιολογούνται θέσεις και καταστάσεις. Αλλά, επειδή βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο της μνημονιακής πολιτικής και στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, μιας οικονομικής κρίσης με μεγάλο βάθος και αντίστοιχη έκταση, θα πρέπει να καταλάβει η ηγεσία του Κόμματος ότι η κριτική που ασκεί η «Νέα Σπορά» δεν είναι επινόησή της. Αντανακλά πραγματικές καταστάσεις μέσα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον κόσμο του ΚΚΕ. Γι’ αυτό το λόγο στενεύουν και τα δικά της περιθώρια.
Παρατήρηση δεύτερη: Στην Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρεται: «Και στην προεκλογική περίοδο και στη μετεκλογική, τώρα, είναι εντυπωσιακή η επίθεση και κυρίως η ταύτιση γνωστών αστών, ακροδεξιών, αριστερών, οπορτουνιστών, σοσιαλδημοκρατών, ενάντια στο Κόμμα, κυρίως όσον αφορά το σοσιαλισμό, τη στρατηγική μας στόχευση, όχι μόνο μέσω της συκοφάντησης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και του παραδοσιακού χοντρού αντικομμουνισμού, αλλά από τη σκοπιά της διαστρέβλωσης – μέχρι εκχυδαϊσμού – των θέσεών μας ότι δήθεν το σοσιαλισμό – κομμουνισμό τον βάζουμε ως άμεσο σκοπό μέσα στις αστικές βουλευτικές εκλογές. Στην κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα συμβάλλουν οι αποχωρήσαντες και διαγραμμένοι από το Κόμμα, που είναι στον «Εργατικό Αγώνα», στο «Σύλλογο Κορδάτου», στη «Νέα Σπορά» κ.α. Ακόμα και όταν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα πολιτικής ζύμωσης του σοσιαλισμού, την αντιδιαστέλλουν με τη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών στον καπιταλισμό μέσω της ταξικής πάλης. Αναπαράγουν τη λογική των σταδίων, της συμμετοχής ή στήριξης κυβέρνησης στο έδαφος της οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου κ.λπ». Σ’ ό,τι αφορά τη «Νέα Σπορά» και την αναφορά σ’ αυτήν, εντυπωσιάζει το γεγονός της διατύπωσης μιας τέτοιας εκτίμησης. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα απαράδεκτο, για να μην πούμε ανήθικο, να φέρνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη «Νέα Σπορά» πλάι – πλάι μ’ αυτούς που κάνουν «χοντρό αντικομμουνισμό», που συκοφαντούν «τη στρατηγική στόχευση» του κόμματος, το «σοσιαλισμό που γνωρίσαμε»! Εδώ, υπό κανονικές συνθήκες, θα αρκούσε να διατυπώσουμε την άποψη ότι το παραπάνω απόσπασμα «δε σηκώνει καμία κριτική», γιατί είναι η ίδια η ηγεσία του Κόμματος, που κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει τη θέση ότι τις αστικές εκλογές (και στο πρόσφατο δημοψήφισμα το ίδιο έκανε) τις αντιμετωπίζει «ως ευκαιρία» για να εκλαϊκεύσει τη στρατηγική του Κόμματος. Πράγμα που σημαίνει πολύ καθαρά ότι η ηγεσία πάει στις εκλογές με τη στρατηγική του Κόμματος. Διαφορετικά πως θα την εκλαΐκευε; Τα γραπτά μένουν. Και από την πλευρά μας δεν έχουμε πάρει είδηση – και ούτε κανείς άλλος, ότι στις εκλογές το Κόμμα, στο ζήτημα της εξουσίας, κατεβαίνει με κάποια διαφορετική πρόταση πέρα από αυτήν που προβλέπει η στρατηγική του.
Η Κεντρική Επιτροπή, απολύτως συνειδητά, θολώνει τα κριτήρια της στάσης της «Νέας Σποράς». Η διαφωνία της «Νέας Σποράς» δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται από την Απόφαση. Ποτέ η «Νέα Σπορά» δε διαφώνησε με τη στρατηγική του Κόμματος. Το αντίθετο μάλιστα. Θεωρεί ότι η βασική αντίθεση οξύνεται, ότι από την άποψη των αντικειμενικών συνθηκών το καθήκον του σοσιαλισμού είναι άμεσο για τη χώρα μας και για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Και μακάρι το πέρασμα στο σοσιαλισμό να γινόταν ειρηνικά, ακόμη και με εκλογές – η «Νέα Σπορά» έχει τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτό το ζήτημα με βάση τη Λενινιστική τακτική και δεν εξαρτά το πέρασμα στο σοσιαλισμό από τη μορφή του. Η εργατική τάξη θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για την κατάκτηση της εξουσίας με ειρηνικό τρόπο. Θα προετοιμάζεται, όμως, για όλες τις μορφές πάλης, γιατί η τελική στάση της στο ζήτημα της κατάκτησης της εξουσίας θα εξαρτηθεί από τη στάση της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρεί ότι, ενώ οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες, ο υποκειμενικός παράγοντας είναι ανέτοιμος (πράγμα που καταφαίνεται «δια γυμνού οφθαλμού» από την κατάσταση του ίδιου του Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος – και όχι μόνο στη χώρα μας) και ότι η βασική αντίθεση δε μπορεί να επιλυθεί ερήμην της κυρίαρχης αντίθεσης. Αυτήν την κυρίαρχη αντίθεση, που η Κεντρική Επιτροπή την πετάει ασυλλόγιστα στο καλάθι των αχρήστων, αγνοώντας το γεγονός ότι καμία Επανάσταση μέχρι τώρα δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς την αξιοποίηση της κυρίαρχης αντίθεσης. Με δυο λόγια η «Νέα Σπορά» διαφωνεί στην τακτική του Κόμματος. Γι’ αυτό άλλωστε, ακολουθώντας τη Λενινιστική επαναστατική τακτική, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες, θεωρεί ότι το άμεσο καθήκον του Κόμματος είναι να βοηθήσει στην ωρίμανση του υποκειμενικού παράγοντα με την κατάθεση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής πρότασης εξόδου από την κρίση και τη χρεοκοπία, που θα στηρίζεται στην κυρίαρχη αντίθεση, με κύρια αιχμή την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά θα είναι σε άμεση διαλεκτική ενότητα με τη βασική, θα την ωριμάζει αντικειμενικά και υποκειμενικά, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην αλλαγή των τάξεων στην εξουσία και στο τελικό αποτέλεσμα: στην επίλυση της βασικής αντίθεσης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Αυτή θα είναι μια ενιαία επαναστατική διαδικασία και δεν περιέχει κανένα στάδιο.
Αυτή η πρόταση είναι που θα θέσει σε κίνηση τις λαϊκές μάζες, θα τις διαφωτίζει, θα τις οργανώνει, θα τις καθοδηγεί στις διεκδικήσεις τους και στους αγώνες τους. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία οι λαϊκές μάζες θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη του σοσιαλισμού. Με την έννοια αυτήν πως είναι δυνατόν η «Νέα Σπορά να φέρει σε αντίθεση τις άμεσες διεκδικήσεις των εργαζομένων με την ίδια την υπόθεση του σοσιαλισμού; Το αντίθετο ακριβώς υποστηρίζει. Το πρόβλημα, λοιπόν, που βρίσκεται; Βρίσκεται στο γεγονός ότι το Κόμμα δεν έχει στα χέρια του αυτήν τη στιγμή μιαν ανάλογη συγκεκριμένη πρόταση, που θα προβλέπει την αλλαγή των τάξεων στην εξουσία, μια εξουσία με μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων, κατώτερων και μεσαίων, που δε θα είναι αστική. Αυτή η πρόταση θα εκλαϊκεύεται ότι στην εξέλιξή της θα οδηγήσει στο σοσιαλισμό. Δε μιλάμε, επομένως, για συμμετοχή σε μια αστική κυβέρνηση. Μιλάμε για μια κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας. Το ζήτημα που υπάρχει είναι ότι η ηγεσία του Κόμματος αναγνωρίζει τη Λαοκρατική Δημοκρατία ως αστική δημοκρατία. Δε βλέπει τον ταξικό της χαρακτήρα ως εξουσία της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων, κατώτερων και μεσαίων για να μπορέσει να δει και την εξέλιξή της στο σοσιαλισμό. Δεν αναγνωρίζει ότι σ’ ένα Λαϊκοδημοκρατικό καθεστώς μπορεί οι κύριοι τομείς της οικονομίας να κρατικοποιηθούν, να αναπτυχθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί στην αγροτική οικονομία, να δημιουργηθούν οι οικονομικές κατηγορίες, που θα αποτελέσουν την υλική βάση του σοσιαλισμού με την προϋπόθεση ότι η εργατική τάξη και οι πιο κοντινοί της σύμμαχοι θα προχωρούν πάντα μπροστά, στην εξέλιξη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας σε Δικτατορία του Προλεταριάτου, γιατί η ταξική πάλη δε σταματάει. Και επειδή έχει γίνει κουραστική η αναφορά για συμμετοχή ή στήριξη κυβέρνησης «στο έδαφος της οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου» αυτό από μόνο του αναδεικνύει την αντιστροφή των πολιτικών και οικονομικών όρων της επαναστατικής διαδικασίας. Είναι η κατάληψη της εξουσίας, ως πολιτικό γεγονός, που θα φέρει την ανατροπή των οικονομικών όρων και όχι το αντίθετο. Επομένως η αλλαγή των τάξεων στην εξουσία στο πλαίσιο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας αποτελεί ένα αποφασιστικό χτύπημα «της οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου», χτύπημα που στην εξέλιξή του οδηγεί στο σοσιαλισμό.
Παρατήρηση τρίτη: Γράφεται επίσης στην Απόφαση της κεντρικής Επιτροπής ότι: «Η υπεράσπιση του καπιταλισμού και η επιδίωξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης από τα κόμματα του συστήματος τροφοδοτούν και την υιοθέτηση προπαγανδιστικών στοιχείων, τα οποία αποτελούν πραγματικό δηλητήριο για την εργατική – λαϊκή συνείδηση. Εξέχοντα ρόλο στην προπαγάνδα αυτών των κομμάτων έχει η επίκληση της αναγκαιότητας εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και πολιτικής σταθερότητας – με λίγα λόγια της αναγκαιότητας ταξικής συνεργασίας – ως προϋπόθεσης αυτής της ανάπτυξης, ενώ στην ιδεολογία και την πολιτική εμφανίζεται ο εθνικισμός, το «έθνος» με «αριστερό» πλέον προσωπείο.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όλα αυτά τα κόμματα προβάλλουν ως βασική πολιτική διαχωριστική γραμμή όχι αυτή που τέμνει την ελληνική κοινωνία σε δύο βασικά αντίπαλα στρατόπεδα, αυτό της αστικής και αυτό της εργατικής τάξης, αλλά αυτή ανάμεσα στην Ελλάδα, από τη μια, και τους Γερμανούς, τους μερκελιστές, τους ξένους δανειστές, από την άλλη. Πρόκειται για γραμμή υποταγής της εργατικής τάξης στην αστική τάξη, καλυμμένη με «δημοκρατικό», «λαϊκό» και «πατριωτικό» μανδύα. Αυτή η εθνικοπατριωτική επιχειρηματολογία, η οποία με διάφορες παραλλαγές έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με οδυνηρές για τους λαούς συνέπειες, προτάσσει σε πρώτη γραμμή τις σχέσεις ενός καπιταλιστικού έθνους – κράτους με τα υπόλοιπα κράτη και βάζει σε δεύτερη μοίρα – ή αποκρύπτει τελείως – τις ταξικές διαφορές στο εσωτερικό του κάθε ξεχωριστού αστικού κράτους. Επίσης, συγκαλύπτει ότι όλες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες διέπονται από τον ανταγωνισμό και τις ανισότιμες σχέσεις των κρατών – μελών τους και κατ’ επέκταση ότι αυτή η ανισοτιμία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού σε κάθε χώρα. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι, ενώ αυτή η επιχειρηματολογία διαπερνά όλα τα κόμματα του συστήματος, είναι ακόμα πιο έντονη σε σοσιαλδημοκρατικά και οπορτουνιστικά κόμματα που έχουν αναφορές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οι απόψεις περί κατοχής, περί μερκελισμού, περί Δ’ Ράιχ, περί εθελοδουλίας κ.λπ. διαπερνούν, με την αντίστοιχη προσαρμογή στον κάθε φορέα και την κάθε συγκυρία, τις αναλύσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και το «Σύλλογο Κορδάτου», τον «Εργατικό Αγώνα», τη «Νέα Σπορά» κ.λπ. Αυτές οι απόψεις, μαζί με όλες τις άλλες (με προγράμματα δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, απόψεις περί της αστικής δημοκρατίας ως το ύψιστο αγαθό, περί του αναγκαστικού σημερινού μονόδρομου της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής κ.λπ.) που ανοιχτά διακηρύσσουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, συμβάλλουν ιδιαίτερα στον εκμαυλισμό λαϊκών συνειδήσεων, ακόμα και συνειδήσεων εργαζομένων με αγωνιστικές διαθέσεις». Η αλήθεια είναι ότι η αστική τάξη και τα κόμματά της επιχειρούν να μιλήσουν για εθνική ενότητα. Όπως επίσης στις αντιπαραθέσεις τους χρησιμοποιούν διάφορα επιχειρήματα, τα οποία, βεβαίως, δεν έχουν καμία σχέση με την ανάδειξη του ταξικού ζητήματος στη χώρα μας. Αυτό αφορά και μικροαστικά κόμματα.
Επειδή, όμως, η ηγεσία του Κόμματος αποδίδει την ίδια κατηγορία και στη «Νέα Σπορά», που φτάνει αυτή η κατηγορία μέχρι στο ότι αυτή συντελεί στον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, μπορεί η ηγεσία του Κόμματος να μας υποδείξει έστω και μία γραμμή κειμένου της «Νέας Σποράς» με εθνικοπατριωτικό περιεχόμενο, με αναφορά την εθνική ενότητα και τις άλλες απαράδεκτες και συνειδητά παραπλανητικές κατηγορίες που μας αποδίδει; Αντίθετα, όλες οι αναλύσεις και η αρθρογραφία της «Νέας Σποράς» έχουν ως αφετηρία τις σχέσεις των τάξεων. Δηλαδή προσπαθεί να αναδείξει το ταξικό πρόβλημα της χώρας στην προοπτική του σοσιαλισμού. Τώρα εάν μέσα από όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας από τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς η ηγεσία του Κόμματος δε μπορεί να δει ότι έχει ενταθεί η πολιτική και οικονομική εξάρτηση της χώρας μας αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας. Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα θέλαμε να συστήσουμε στην ηγεσία του Κόμματος να έχει υπόψη της ότι τα πολιτικά αδιέξοδα δεν καλύπτονται ποτέ δια της μεθόδου της μετακύλισης και του αντιπερισπασμού. Θα βρουν, αργά ή γρήγορα, τρόπο να εκφραστούν. Και η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής εκτός του απολογητικού της χαρακτήρα εκφράζει τα αδιέξοδα της γραμμής του Κόμματος. Αλλά γι’ αυτά τα αδιέξοδα θα μιλήσουμε διεξοδικά στη συνέχεια της αρθρογραφίας μας.
http://www.neaspora.gr/wp/?p=4530
----------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Στο 11,5% η ανεργία τον Οκτώβριο
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 12:50
Στο 11,5% υποχώρησε η ανεργία στην Ιταλία τον Οκτώβριο από 11,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική στατιστική υπηρεσία Istat. Oι ξευτιλες που κυβερνανε περηφανευονται κιολας ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012. Ωστόσο, σύμφωνα με την Istat, αυξάνεται το ποσοστό των Ιταλών που έχει απογοητευθεί και δεν ψάχνει, πλέον, κάποια θέση εργασίας. Κατά συνέπεια, πρόκειται για άτομα που δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν στις επίσημες στατιστικές για την ανεργία. Η ανεργία των νέων άγγιξε το 39,8% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά τους εργαζoμένους ηλικίας άνω των 50 ετών, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 σημειώθηκε αύξηση της απασχόλησης κατά 13,9% με 900.000 προσλήψεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 11:30
Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ενισχύει την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,3% τον Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας, έναντι 6,4% έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκε κατά 13.000 στα 2,77 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο και ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί κατά 5.000. «Οι προοπτικές για τη γερμανική αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές» σχολίασε πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ο Αντρέας Ρέες, οικονομολόγος στην UniCredit SpA στη Φρανκφούρτη. «Η οικονομία είναι ισχυρή, η δημιουργία θέσεων εργασίας αναμένεται να συνεχιστεί και τα στοιχεία απασχόλησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμα και αν η ανεργία δεν μειωθεί περαιτέρω» τόνισε.
Oι νεοι παντως της ανωτατης εκπαιδευσης της Γερμανιας είναι οι πιο αισιοδοξοι, συμφωνα με ερευνα, ότι θα εχουν σιγουρα δουλεια και το μελλον ανοιγεται μπροστα τους. Και αυτή η αισιοδοξια διαπνεει ακομα και τους νεους μεταναστες, που είναι σιγουροι ότι θα εχουν πολη καλυτερη ζωη από αυτην των γονιων τους.
------------------------------------------------------------------------------------------
"babo ez bimirim" ..σπαρακτικη η σκηνη με την κορη του δολοφονημενου Κουρδου δικηγορου στην κηδεια του τελευταιου .. Την ιδια στιγμη η δολοφονια δεν αναφερθηκε καν στην Αγκυρα και στις Βρυξέλλες. Την ίδια μέρα που η κοπέλα και ο κουρδικός λαός θρηνουσαν τον θάνατο του διακεκριμένου κουρδου δικηγόρου ,ακτιβιστη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Tahir Eλσί, η ΕΕ έκλεινε μια συμφωνία με το κράτος που είναι υπευθυνο για το θάνατό του Την μέρα που ένας χαμογελαστός Τούρκος πρωθυπουργός ονομάσε ''ιστορική''. Ναι πράγματι ηταν ιστορική, αυτό ήταν μια ιστορικη ντροπιαστική μέρα για την Ευρώπη και όλες τις αξίες που ισχυρίζεται οτι υπερασπιζεται "babo ez bimirim" -λεξεις αμετάφραστες, πρέπει να είναι καποιος κουρδος για να νιώσει τον πόνο της με αυτά τα λόγια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
“Δεξί” χέρι του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι!
29/11/2015
Νέο λάδι στη φωτιά, που ο ίδιος άναψε με τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνει ο Νίκος Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, διόρισε ωςεπικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο.
Τι εστί Αντώνης Λιάκος; Ένας πανεπιστημιακός που «μοιράζεται» ιστορικές σκέψεις και ανησυχίες με τον κ. Φίλη, υπήρξε πνευματικός μέντορας της Μαρίας Ρεπούση του συνωστισμού και χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων ένα πυροτέχνημα που «αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ‘90»! Εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών το 1821! Ο κ. Λιάκος δεν δίστασε στο παρελθόν να κατηγορήσει εμβληματικές μορφές της Αριστεράς, όπως τους Κορδάτο, Σκληρό, Σβορώνο, Ψυρούκη, Θεοδωράκη, Ρίτσο και Λειβαδίτη, για «εθνικιστικό λαϊκισμό». Είναι ο ίδιος που έχει μιλήσει για εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά Οθωμανών και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 και κατά Βουλγάρων στη Μακεδονία μετά το 1912, ενώ έχει χαρακτηρίσει το Χορό του Ζαλόγγου και το Κρυφό Σχολειό ως «μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες». Είναι ο επιστήμονας που είχε ζητήσει να μη χρησιμοποιείται ο όρος «Μικρασιατική Καταστροφή» διότι θίγεται η αφήγηση των Τούρκων και να αντικατασταθεί ο όρος «Τουρκοκρατία» από τον όρο «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία», σχεδόν υπονοώντας ότι οι υπόδουλοι λαοί της περνούσαν εκεί ζάχαρη! Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι! Ως αποκορύφωμα της οπτικής του για την επαναχαρτογράφηση του παρελθόντος, κρίνεται ωστόσο ένα άρθρο του για το Μακεδονικό Αγώνα, αναφερόμενος στο βιβλίο του Σπύρο Καραβά, επιχειρεί να αναψηλαφήσει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα. «Με φρίκη τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στις ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων από φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ στο Ιράκ αυτές τις ημέρες ή στη Συρία τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη μεγαλύτερη φρίκη όταν πρόκειται για αμάχους. Μιαπαρόμοια ιστορία είναι η ακόλουθη…» γράφει ο καθηγητής, αναφερόμενος στα «εγκλήματα κατά των αμάχων» στα οποία προέβη «ένοπλη ομάδα που συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα με επικεφαλής τον Σπύρο Σπυρομήλιο»!
---------------------------------------------------------------------------------------
01/12/1955 Στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα (ΗΠΑ) μια αφροαμερικανή, η Ρόζα Παρκς, αρνείται να παραδώσει το κάθισμά της στο λεωφορείο σε έναν λευκό και συλλαμβάνεται, γινομένη σύμβολο του αγώνα κατά των φυλετικών διαχωρισμών στις ΗΠΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------
01/12/1960 Πραγματοποιείται στην Αθήνα μαζική απεργία και μεγάλη μαχητική συγκέντρωση των οικοδόμων. Οι οικοδόμοι δέχονται επίθεση της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις και να τραυματιστούν 66 οικοδόμοι -3 από σφαίρες- και 55 αστυνομικοί (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία). Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκαν επίσης για πρώτη φορά καπνογόνα και δακρυγόνα. Συνελήφθησαν 173 οικοδόμοι, ενώ 21 εξ αυτών παραπέμφθηκαν σε δίκη. Σύσσωμος ο αστικός κόσμος ξεσπάθωσε κατά των οικοδόμων, μιλώντας ακόμα και για «νέο Δεκέμβρη». Οι οικοδόμοι όμως δεν πτοήθηκαν. Αργά το βράδυ τα σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα. Στο πλευρό τους τάχθηκαν με ψηφίσματα και απεργίες αλληλεγγύης δεκάδες οργανώσεις: οι Τυπογράφοι, Μηχανουργοί, Υποδερματεργάτες και Λογιστές της Αθήνας, οι εργαζόμενοι στο Φωταέριο και την Ηλεκτρική Εταιρία Αθηνών-Πειραιώς, οι Οδηγοί και Εισπράκτορες Λεωφορείων, οι Λογιστές, Μηχανουργοί, Νοσηλευτές, Αρτεργάτες και Υαλουργοί του Πειραιά, κ.α. Παρά την αστυνομοκρατία και την στρατοκρατία και παρά τις υπονομευτικές ενέργειες των εργατοπατέρων, στις 2 Δεκέμβρη απήργησαν πάνω από 45.000 οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά. «Οι οικοδόμοι», έγραφε το περιοδικό του ΚΚΕ Νέος Κόσμος, «έσπασαν τη φοβία που επικρατούσε και έγιναν το αγωνιστικό παράδειγμα για όλους τους άλλους κλάδους, αναδείχθηκαν στην πρωτοπορία των κλαδικών αγώνων.»
---------------------------------------------------------------------------------------
O δασκαλος που… απαγορευσε τα Χριστουγεννα! Σαλος στην Ιταλια από διευθυντη σχολειου που ακυρωσε γιορτη λογω «ευαισθησιας αλλοθρησκων μαθητων»!
--------------------------------------------------------------------------------------
Ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 14:56
Τροπολογία μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη κατέθεσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Τα ποσά αυτά έχουν ήδη κριθεί ως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις και από την ΕΕ. Η ανάκτηση θα γίνει μέσω του συμψηφισμού των ποσών με τις απαιτήσεις των υπόχρεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------
Αμειωτες οι ροες παρα τις συλληψεις. Οι Τουρκοι συνελαβαν 1.300 προσφυγες, αλλα χιλιαδες εφτασαν στα ελληνικα νησια. Λιγες ωρες μετα τη συμφωνια Τουρκιας – Ε.Ε για το "προσφυγικο".
-------------------------------------------------------------------------------------
Τα νεα ορια ηλικιας. Συνταξη στα 67 για ολους. Οποιοι βγουν στα 62 θα υπαρχει «ψαλιδι» εκτος εάν εχουν 40.000 ενσημα.
-------------------------------------------------------------------------------------
Εισπραξη της αγροτικης επιδοτησης. Αυριο οι πινακες, Παρασκευη στην τραπεζα. Την Παρασκευη ξεκιναει η πληρωμη της βασικης ενισχυσης χωρις καθυστερηση παροτι είναι η πρωτη χρονια της νεας ΚΑΠ δηλωσε χθες στα ΜΜΕ ο υπουργος αγροτικης αναπτυξης και τροφιμων Βαγγελης Αποστολου.
--------------------------------------------------------------------------------------
Στο ελεος της φτωχιας το 36,7% των ελληνοπουλων.
----------------------------------------------------------------------------------------
«Έπιασε τόπο» η εξωτερική πολιτική Τσίπρα: Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο
01 Δεκεμβρίου 2015 17:17
Σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο προχώρησαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, πάνω από ελληνικά νησιά, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει εξωτερική πολιτική γράφοντας tweets που μάλιστα σβήνει… Δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από την Σύνοδο Κορυφής, που η Ευρώπη «καλωσόρισε» την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και οι Τούρκοι φαίνεται πως συνεχίζουν τον «χαβά» τους, αφού ως αντίλογος υπάρχουν (ή δεν υπάρχον καλύτερα) πλέον μόνο τα σβησμένα tweet του Αλέξη Τσίπρα και τα μαθήματα εξωτερικής πολιτικής μέσω twitetr που φαίνεται πως «έπιασαν τόπο». Σε υπερπτήσεις στο Αιγαίο προχώρησε σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16. Ο σχηματισμός εισήλθε στις 15:01 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και αφού διασπάστηκε σε τέσσερα και δύο αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως: Στις 15:25 υπέρπτηση τεσσάρων αεροσκαφών πάνω από τους Φούρνους, στις 4.000 πόδια Στις 15:27 υπέρπτηση δύο αεροσκαφών από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στις 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν πάνω από το Αγαθονήσι, στις 8.100 πόδια Στη συνέχεια, βγήκαν από το FIR Αθηνών τα τέσσερα αεροσκάφη στις 15:28 και τα δύο αεροσκάφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ομαλά διεξάγεται η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο
01 Δεκεμβρίου 2015 17:20
Ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή δήλωσε πριν από λίγο στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων. Η καθυστέρηση η οποία παρατηρήθηκε νωρίτερα σήμερα στη διέλευση των πλοίων, οφείλεται, σύμφωνα με την πηγή του Ria Novosti, σε φόρτο εργασίας, καθώς και στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δεν διαπλέουν ρωσικά πλοία τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων, λόγω της επιδείνωσης των Ρωσο-τουρκικών σχέσεων, με αφορμή την κατάρριψη την περασμένη εβδομάδα ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από τουρκικό μαχητικό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τόνισε η πηγή αυτή στο ρωσικό πρακτορείο.
Όπως αναφέρεται στα προηγουμενα δημοσιεύματα σημερα, σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου! Αποτέλεσμα είναι το ότι δεκάδες ρωσικά πλοία βρίσκονται σε αναμονή. Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία, είπε ο κ. Κραβσένκο, δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Montreux, ειδικότερα, – ένα έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες..». Η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, “εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις”. Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων. Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία) μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας, μέσω των Στενών, «υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά.” Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο. Τον Δεκέμβριο του 1982, ο ΟΗΕ επεξεργάστηκε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει και η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) παρέμεινε σε ισχύ. Το 1994, η Τουρκία εξέδωσε μονομερώς κανονισμούς νέας θαλάσσιας κυκλοφορίας για τα Στενά, και περιελάμβανε μια σειρά περιορισμών για τη διέλευση των ξένων πλοίων. Στο μεταξύ, είχε αναφερθεί ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle ( Σαρλ ντε Γκολ), θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.
ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ Εγκλωβισμένα στο Βόσπορο κρατά δεκάδες ρωσικά πλοία η Αγκυρα
Εγκλωβισμένα στα Στενά του Βοσπόρου παραμένουν εδώ και ώρες τα ρωσικά πλοία καθώς περιμένουν το πράσινο φως από την Αγκυρα για τη διέλευση της πλωτής οδού προκειμένου να φτάσουν στη Συρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές, με μια σαφή παραβίασητων διεθνών κανόνων, προκαλούν εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο. Όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβτσένκο, η μονομερής πρόκληση εμποδίων στη διέλευση των ρωσικών πλοίων παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. «Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά σκάφη που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Συρία. Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης του Μοντρέ»,τόνισε ο Κραβτσένκο.Η Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία υπεγράφη το 1936 και αφορά το καθεστώς διέλευσης πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.
σχολιο.- Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε την Τουρκία να τεμαχιζεται. Χάνουν οι Αμερικάνοι την εξουσία και το πλιάτσικο στην Μ.Ανατολή και βάλανε τον σύμμαχο-βλάκα να φάει το κεφάλι του για την πάρτη τους.
Σχολιο.- Εχουν παρει αερα παλι διαφορα φασιστικα site του κωλου, και λενε πως η τουρκια εκλεισε τα στενα, και θα γινει παγκοσμιος πολεμος…
---------------------------------------------------------------------------------------
Εθελοντής στο Ντονμπάς: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό»
Posted on 01/12/2015 by kseeath
«Είμαι από τη Μόσχα. Ζούσα μια ήσυχη ζωή, μεγάλωνα τα παιδιά μου, έβγαζα το ψωμί μου. Κάποια στιγμή η Ουκρανία έζησε το Μαϊντάν. Στην αρχή παρατηρούσα τις εξελίξεις κριτικά, προσπαθούσα να καταλάβω ποιος πληρώνει για αυτό, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Και μετά, όταν στο Ντονμπάς αυτοί (σ.σ. ο ουκρανικός στρατός και τα φασιστικά εθελοντικά τάγματα εφόδου) άρχισαν να σκοτώνουν ανθρώπους, τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να βοηθήσω. Δεν βρισκόμαστε καθόλου σε πόλεμο με την Ουκρανία εδώ πέρα. Δε θα αφήσω τους ξεπουλημένους «ήρωες» να κολακεύουν τους εαυτούς τους. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Για να γίνω πιο ακριβής, με την αμερικάνικη χρηματιστική ελίτ. Αυτή η ελίτ είναι που κινεί τα νήματα εδώ. Από εδώ, ο πόλεμος θα πάει είτε προς τη Δύση, είτε προς την Ανατολή. Το πού ακριβώς στην Ανατολή μπορείτε να το καταλάβετε. Το πού ακριβώς στη Δύση μπορείτε επίσης να το καταλάβετε. Δεν τον θέλω αυτόν τον πόλεμο, αφανίζει τους ντόπιους πολίτες από την πατρίδα τους – δε θέλω να έρθει στη δική μου χώρα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να φέρω τον πόλεμο σε αυτούς που τον ξεκίνησαν. Βρέθηκα εδώ αφού συνάντησα κάποιον που συντόνιζε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία στο Ντονμπάς. Το Νοέμβρη του 2014, μαζί με αυτόν και με άλλους εθελοντές, ήρθαμε στη Νοβορωσία. Βρισκόμαστε εδώ ένα χρόνο.»
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/12/01/donbass_volunteer_war_against_us/#more-2238
----------------------------------------------------------------------------------------
Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, ο Τσίπρας θυμάται την αραβική παροιμία "Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά»!
"Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, ο Τσίπρας -ό,τι και να λέει, όπου και να το λέει- θυμάται την αραβική παροιμία "Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά»! Με αυτήν την παροιμία ξεκίνησε λοιπόν την σημερινή ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαρίσει ότι «θα αντέξουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας". Την ίδια ακριβώς παροιμία είχε χρησιμοποιήσει και πριν από ένα χρόνο μιλώντας σε συγκέντρωση στα Γιάννενα. Τότε όμως υπεράσπιζε άλλους... στόχους! Όπως είχε πει, σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα, «που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα» ενώ είχε... πρόσθεσε: «Επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας:Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ" Τελικά, όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν! Το καραβάνι συνεχίζει να πορεύεται στην έρημο και όαση δεν φαίνεται ούτε φέτος."
----------------------------------------------------------------------------------------
Μάρδας: "Δειλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν όλα τα μνημόνια"
Όχι, δεν είναι ο νεοφασίστας Γεωργιάδης... είναι ο πρώην "εκσυγχρονιστής" του Σημίτη και μετέπειτα του ΓΑΠ, που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου για να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο κι είχαν τρομοκρατηθεί οι πετρελαιάδες... Οι λαθρέμποροι νταβατζήδες στα πετρέλαια κι όχι μόνον, δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, τελείωσαν οι μίζες των πολιτικών και γέμισαν λαθρέμπορους οι φυλακές! Θυμάστε; Ήταν Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και... Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εμπορίου... κι έγινε “αξιοκρατικά” ΚΑΙ καθηγητής Πανεπιστημίου, παρακαλώ... Έλα μουνί στον τόπο σου και πούτσο μη γυρεύεις! Τώρα, είναι ριζοσπάστης "αριστερός" υπουργός της "δεύτερης φορά αριστερής κυβέρνησης", αλλά Μερκελικής και νεοφιλελεύθερης!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Με σημαίες της Παλαιστίνης και της Συρίας που αντιστέκεται... όλες οι εκδηλώσεις στην Ιταλία, για τη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Δυνάμεις του Κιέβου και φασίστες βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Οι δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και τα τάγματα θανάτου των ναζιστών και φασιστών) συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι αρχές των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, πέρα από τις καθημερινές αυτές παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του φετινού Σεπτέμβρη, τα τελευταία 24ωρα παρατηρούνται κινήσεις επαναφοράς βαρέων όπλων από τον ναζιστικο «ουκρανικό» στρατό - που, με βάση τη συμφωνία, είχαν απομακρυνθεί - πολύ κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης, κάτι που δείχνει μάλλον προετοιμασίες για μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, εξαπολύθηκε σφοδρός βομβαρδισμός στους οικισμούς Οκτιάμπρσκι και Βεσίλογιε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ, που έπληξε έναν αγωγό φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα συνολικά 5 σπίτι να υποστούν σημαντικές ζημιές, ενώ προκλήθηκε και διακοπή της παροχής αερίου σε πολλά σπίτια. Επίσης, στους οικισμούς Ζαΐτσεβο και Πέσκι και στην πόλη Γκορλόφκα έγιναν μάχες όπου χρησιμοποιήθηκαν όλμοι και μικρότερα πυροβόλα όπλα. Απ' όλες αυτές τις ενέργειες, μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Χτες, επίσης, χτυπήθηκε από τα τάγματα των ναζιστών και φασιστών, εργοστάσιο χημικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ, σε ένα βομβαρδισμό που διήρκεσε πάνω από 1 ώρα με βλήματα μεγάλου διαμετρήματος, που υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν αποσυρθεί βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΚΩΛΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Συγκρούσεις στα Κατεχόμενα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από εκατοντάδες νεαρούς Παλαιστίνιους και συγκρούσεις με τις κωλοισραηλινές σιωναζιστικες κατοχικές δυνάμεις σημειώθηκαν και χτες στα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία, προχτές το βράδυ, του 17χρονου Παλαιστίνιου Αϊμαν Σάμιχ αλ Αμπάντι στο Σιλοάν της Α. Ιερουσαλήμ και του 38χρονου Αμπντούλ Ράχμαν Σάλαχ στη Χεβρώνα από σιωναζιστες κωλοισραηλινούς στρατιώτες. Παράλληλα με τις Παλαιστινιακές διαδηλώσεις στο πλαίσιο της «μέρας της οργής» για τα ατέλειωτα εγκλήματα των σιωναζιστικων κωλοισραηλινών κατοχικών αρχών, το κύμα αγανάκτησης εντάθηκε έπειτα και από τις αποφάσεις δύο σιωναζιστικων κωλοισραηλινών δικαστηρίων. Το ένα σιωναζιστικο κωλοδικαστήριο στην Ιερουσαλήμ αποφάσισε την κατεδάφιση δύο σπιτιών Παλαιστινίων στη συνοικία Σιλοάν επειδή μέλη των συγκεκριμένων οικογενειών συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων. Το άλλο έκρινε πως είναι ένοχοι δύο αληταραδες κωλοισραηλινοί ανήλικοι για την απαγωγή, το βασανισμό και το κάψιμο του 16χρονου Παλαιστίνιου μαθητή Μοχάμεντ Αμπού Κχντέιρ, στις αρχές Ιούλη του 2014. Οι δύο σιωναζιστες κωλοισραηλινοί φέρεται πως είχαν αρχηγό τους τον 31χρονο κωλοεβραίο σιωναζι έποικο Γιόσεφ Χάιμ Μπεν Ντέιβιντ, ο οποίος και οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον άτυχο 16χρονο όμηρο, ο οποίος δάρθηκε ώσπου να χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε δάσος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και κάηκε ζωντανός. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί της ποινής του 31χρονου συνεργού τους «αργότερα» ενώ η ποινή σε βάρος των δύο ανηλίκων θα ανακοινωθεί το Γενάρη. Ο πατέρας του 16χρονου Κχντέιρ σχολίασε πως η απόφαση του σιωναζιστικου κωλοδικαστηρίου αποσκοπεί να ρίξει στάχτη στα μάτια προβλέποντας ότι στο τέλος οι τρεις εγκληματίες θα αφεθούν ελεύθεροι...
Αναστολή των σχέσεων με την ΕΕ ανακοίνωσε ο Νετανιάχου «Πάγο» στις σχέσεις των σιωναζιστικων κωλοισραηλινών αρχών με θεσμικά όργανα της ΕΕ που εμπλέκονται στη λεγόμενη «ειρηνευτική διαδικασία» για το Παλαιστινιακό αποφάσισε, το Σαββατοκύριακο, ο σιωναζι κωλοισραηλινός γουρουνι «πρωθυπουργός», Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να επιβάλει σήμανση σε όλα τα προϊόντα που προέρχονται από τους παράνομους σιωναζιστικους κωλοεβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Παράλληλα, ο Νετανιάχου διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών «να επαναξιολογήσει την εμπλοκή της ΕΕ σε οποιαδήποτε διαδικασία αφορά τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους».
-------------------------------------------------------------------------------
Ακατανόητη δήλωση υπουργού: Δεν θα εφαρμόσω την τροπολογία που κατέθεσα!
01 Δεκεμβρίου 2015 19:56
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αφού κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή επιδοτήσεων που είχαν λάβει πολλοί αγρότες την περίοδο 2008-2009 και κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ, είπε στη Βουλή ότι η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός! Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, ο κ. Αποστόλου άφησε εμβρόντητους όσους τον άκουσαν, καθώς τόνισε: «Εάν δεν κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα θα έχουμε ημερήσιο πρόστιμο και η ΕΕ θα μας πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο… αλλά όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ ο υπουργός δεν θα εισπραχθούν αυτές οι ανακτήσεις». Και πρόσθεσε « Καταλαβαίνετε τι σας λέω»! Πάντως η δήλωση προκάλεσε αναταραχή στους παρόντες βουλευτές που αναρωτιούνταν για τη δήλωση που είχαν ακούσει! Αργότερα σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι για γίνουν οι ανακτήσεις των επιδοτήσεων (ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ από 725.000 αγρότες για τις ενισχύσεις που είχαν λάβει από τον ΕΛΓΑ τα έτη 2008 και 2009 από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη) θα πρέπει να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών.