Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πεμπτη 10 Δεκεμβριου 2015


Ιταλία: Συνταξιούχος αυτοκτόνησε μετά τη 'διάσωση' τράπεζας. Έχασε τις αποταμιεύσεις του
Εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε λόγω του μηδενισμού της αξίας των μετοχών του μετά από τη "διάσωση" τεσσάρων τραπεζών
Δεκέμβριος 10 2015 07:33
Ένας εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, εξαιτίας της απώλειας του συνόλου των αποταμιεύσεών του που είχε καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Banca Etruria. Πρόκειται για μια από τις τέσσερις ιταλικές τράπεζες οι οποίες ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν και «διασώθηκαν» με ειδική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, και την οικονομική κάλυψη η οποία προσφέρεται από τις τρεις μεγάλες τράπεζες Unicredit, Ubi και Intesa San Paolo. Σύμφωνα με τις ενώσεις καταναλωτών, η εισαγγελία της Τσιβιταβέκια θα πρέπει να αρχίσει έρευνα για να αποδώσει ακριβείς ευθύνες σχετικά με την αυτοκτονία του Ιταλού ηλικιωμένου. Συνολικά, οι οικονομικές επιπτώσεις της όλης υπόθεσης αφορούν 130.000 άτομα. Η Τράπεζα της Ιταλίας, σε ανακοινωθέν της, τονίζει ότι είχε ταχθεί υπέρ της ενεργοποίησης του Ταμείου για την Προστασία των Αποταμιεύσεων, με την στήριξη άλλων τραπεζών, ώστε να τύχουν πλήρους κάλυψης οι καταθέσεις των πολιτών, υπό όλες τις μορφές τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, μπλόκαρε την δυνατότητα προσφυγής στο εν λόγω ταμείο και απαίτησε να πληρώσουν μέρος του κόστους της «διάσωσης» και οι πελάτες. Κατά συνέπεια, όσοι είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές και ομόλογα των τραπεζών Banca Εtruria, Carife, Carichieti και Banca Marche, είδαν να εξανεμίζονται τα χρήματά τους. Χθες, ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν είχε κάνει αναφορά στην ανάγκη «ανθρωπιστικών βοηθειών» για τους πελάτες των τεσσάρων αυτών τραπεζών, πολλοί από τους οποίους διαδήλωσαν έξω από την βουλή της Ρώμης. Ιθύνοντες, όμως, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι προτιμούν να κάνουν λόγο για «πρωτοβουλίες αλληλεγγύης» με την δημιουργία, έστω και όψιμα, ειδικού ταμείου.
Σχολιο.- Κάτι δεν είναι σαφές εδώ. Μιλάμε για αποταμιεύσεις ή για μετοχές; Σχολιο.- Έλα μου ντε... απο πότε οι μετοχές και τα ομόλογα αποτελούν εξασφαλισμένες επενδύσεις και πρέπει να λυπηθούμε όταν δε βγάζουν κέρδη; Σχολιο.- Αυτο τους λενε οι τραπεζες , οτι ειναι εγγυημενες....αλλιως δεν θα επενδυαν Σχολιο.- Είχε αποταμιέυσεις, τις οποίες κρατούσε με τη μορφή μετοχών ή ομολόγων. όπως οι μικροομολογιούχοι στην Ελλάδα μετα το ΠιΕσΑι, να πούμε! Σχολιο.- " Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, μπλόκαρε την δυνατότητα προσφυγής στο εν λόγω ταμείο και απαίτησε να πληρώσουν μέρος του κόστους της «διάσωσης» και οι πελάτες."
----------------------------------------------------------------------------------------
112.000 αγροτες δεν πηραν τη μιση προκαταβολη των επιδοτησεων
--------------------------------------------------------------------------------------
Εισπραξεις 1.000.000 ευρω (από παραβολα) για τις 690 θεσεις στα νοσοκομεια
--------------------------------------------------------------------------------------
Καμπανα στην «Ελληνικος Χρυσος» από το Ευρωπαικο Δικαστηριο. Υποχρεουται να επιστρεψει 15,3 εκατ ευρω στο Ελληνικο Δημοσιο καθως αγορασε τα μεταλλεια Κασσανδρας σε τιμη πολύ χαμηλοτερη της πραγματικης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Πουτιν. «Ελπιζω να μην χρειαστουν πυρηνικα κατά των τζιχαντοφασιστων του ISIS»
---------------------------------------------------------------------------------------
Από 1/1/2016 αφορολογητο θα εχουν μονο οσοι χρησιμοποιουν «πλαστικο» χρημα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτες χωρις επιδοτηση. 134.000 αγροτες δεν δικαιουνται επιδοτηση λογω της νεας ΚΑΠ. Ενώ η επιδοτηση ηταν 34% χαμηλοτερη από περυσι. Τα υπολοιπα χρηματα τον Φεβρουαριο.
----------------------------------------------------------------------------------- Στην Αθηνα συλληψη εμπορου οπλων που εφοδιαζε με οπλα την Χεζμπολαχ από τις ελληνικες αρχες μετα από εντολη αμερικανων πρακτορων.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ισραήλ... το κράτος του ανθρωπισμού, της προόδου και της δημοκρατίας!
Σε βίντεο της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mail" ισραηλινοί κομάντος μιλούν για τον ανθρωπισμό του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... Εισέρχονται στο έδαφος της Συρίας, παραλαμβάνουν τραυματισμένους φονιάδες της ISIS (ναι... αυτών που οι "πολιτισμένοι" ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλούν τρομοκράτες και όποτε βολεύει την δημοτικότητά τους, τους βάζουν να δολοφονούν αθώους πολίτες στις χώρες τους) και τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία του Ισραήλ!
Και... χθες ο ΟΗΕ του "ανθρωπισμού": Υπό την προστασία του ΟΗΕ, η φυγή 2.000 φονιάδων ισλαμοφασιστων από τη Χόμς της Συρίας!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα ο Τούρκος... κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα! Στο διάβολο!
Ο Τούρκος φονιάς Ahmet Saygin, που πολεμούσε ως διοικητής "εξεγερμένων" εναντίον του Άσαντ και συγκεκριμένα της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra, που στηρίζουν ΗΠΑ-Ε.Ε., για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία, "συναντήθηκε" με τις βόμβες των ρώσικων μαχητικών κοντά στο Χαλέπι... Μας αποχαιρέτησε και πήγε να βρει τις 72 παρθένες... Στο διάβολο ανθρωπόμορφο κτήνος!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κράτηση αυτόπτη μάρτυρα ζήτησε η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής
Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη η δίκη της Χρυσής Αυγής - Την κράτηση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα, ζήτησε η ναζιστικη Υπεράσπιση των ναζιστων χρυσαυγιτων - Η Καραγιαννίδου έκανε λόγο για επίθεση από τάγμα εφόδου
Σχολιασμός ναζιστικης υπεράσπισης των ναζιστων χρυσαυγιτων στις 13.45: Ο μάρτυρας που έχει ιδεολογική αντίθεση, δεν βρίσκεται πολύ μακριά από αθέμιτη λεκτική υπερβολή ή ακόμα και ψεύδη. Είναι φοβερή η αντίθεση της κατάθεσης για τον συνοδηγό, σε σχέση με τον αστυνομικό που έπιασε τον Ρουπακιά. Αυτός είναι ένας έμπειρος αστυνομικός που δεν είδε κανέναν άλλο στο αυτοκίνητο. Πως μπορεί να είναι πολιτικοποιημένη και να γνωρίζει μόνο για τη δομή της ΧΑ και όχι των υπόλοιπων κομμάτων; Επίσης, δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πόσους κλοιούς είδε; Τα 3 άτομα κρατούσαν τον Φύσσα ή τον έσπρωχναν τελικά; Έβλεπε να συμβαίνουν τόσο βίαια γεγονότα, να είναι φοβισμένη και παρατήρησε ένα ζευγάρι με σκυλί; Ή μήπως το πήρε από τη δικογραφία για να στηρίξει τα υπόλοιπα μυθεύματα; Είναι κατασκευασμένη η μαρτυρία.
Η Εισαγγελέας (στις 11.53) δεν κάνει δεκτό το αίτημα της Υπεράσπισης για κράτηση της κ. Καραγιαννίδου. Συνεχίζεται η δίκη
--------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Συνέλαβαν τον επικεφαλής μεγάλης συνδικαλιστικής οργάνωσης
Πέμ, 10/12/2015 - 10:08
Παραδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, μετά από 24 μέρες «εγκλωβισμού» στο βουδιστικό ναό Τζογκιέσα τηςΣεούλ ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Νότιας Κορέας, της «Κορεατικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων», Χαν Σεάνγκ Γκιουν μετά τις απειλές της αστυνομίας να εισβάλει στο χώρο για να τον συλλάβει με τις κατηγορίες της διοργάνωσης «παράνομων» κινητοποιήσεων. Ο Χαν είχε προσπαθήσει να αποφύγει τη σύλληψη αναζητώντας «άσυλο» στο βουδιστικό ναό, όπως και πολλές εκατοντάδες άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Προέδρου Παρκ Γκέουν Χίε να καταστρατηγήσει ακόμη περισσότερα εργασιακά δικαιώματα κυρίως όσον αφορά στους συμβασιούχους εργαζόμενους και το μη μόνιμο προσωπικό επιχειρήσεων, ώστε να απολύονται και να αντικαθίστανται από άλλους χωρίς επιδόματα και αποζημιώσεις. Ο Χαν βγαίνοντας από το βουδιστικό ναό συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και απηύθυνε πλατύ κάλεσμα για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ενώ προγραμματίζεται εθνική απεργία στις 16 του μήνα και μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στις 19 του μήνα.
----------------------------------------------------------------------------------------
7.000 πεινασμενοι Πατρινοι στα συσσιτια!
------------------------------------------------------------------------------------
Σπάνε το εμπάργκο εναντίον της Συρίας και δωρίζουν ασθενοφόρα!
Chile‬ donated 6 ambulances to the Syrian Health Ministry. Thank you Chile!
--------------------------------------------------------------------------------------
112.000 παραγωγοι χωρις επιδοτηση. Ο παραγωγος ελαβε το 54% της ενιαιας ενισχυσης. 90.000 παραγωγοι δεν ελαβαν προκαταβολη ενισχυσης επειδη το ποσο ηταν κατω από το οριο των 250 ευρω. 22.000 δεν ελαβαν ενισχυση επειδη βρισκεται σε εξελιξη ελεγχος για τον «ενεργο γεωργο». Αλλοι 42.000 εκτος από τους 112.000 δεν ελαβαν δικαιωματα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Αδειαζουν τα ραφια των φαρμακειων στην Πατρα. Μεγαλες ελλειψεις από σκευασματα που εισαγονται από το εξωτερικο.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Το φασιστικό τουρκικό καθεστώς Ερντογάν... μπλόκαρε στο διαδίκτυο τη δυνατότητα των πολιτών της Τουρκίας, να βλέπουν την ιστοσελίδα (blog) του Latuff!
To χυδαίο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, μπλόκαρε το ιστολόγιο (blog) του διάσημου καλλιτέχνη Carlos Henrique Latuff!
Το λογοκριμένο blog στην Τουρκία: blog Carlos Latuff
https://latuffcartoons.wordpress.com/
--------------------------------------------------------------------------------------
Mary Zajárova: "Οι αμερικανοί πιλότοι δεν είδαν ποτέ τα βυτιοφόρα των τζιχαντιστών..."
Η Mary Zajárova, εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως δεν είναι ειλικρινής η δράση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης "ισλαμικό κράτος"... Με σαφήνεια τόνισε: "Για παραπάνω από ένα χρόνο οι πιλότοι τους πετούσαν πάνω από την Συρία, αλλά δεν αντιλήφθηκαν ΠΟΤΕ το λαθρεμπόριο πετρελαίου... Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις μας παραμένουν ίδιες κι είναι απογοητευτικό. Η ομάδα (χωρών) που καθοδηγούν οι ΗΠΑ, είναι δήθεν εναντίον του ΄ισλαμικού κράτους΄..."
----------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ! Δείτε τι συμβαίνει στην Χόμς, την πόλη μαργαριτάρι της Συρίας, που απελευθερώθηκε από τους φονιάδες-μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης!
Oλος ο κοσμος στους δρομους και στις πλατειες πανηγυριζει, ενώ στις πλατειες εχουν στολισει τεραστια χριστουγεννιατικα δεντρα, και ολος ο κοσμος χαιρεται.
---------------------------------------------------------------------------------------
Παρτυ με τα λεφτά, το αίμα του λαού! Ο καρκίνος εγινε κολλητικος για να παρει 1,6 εκ η κ. Στουρνάρα!
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι μισθοφόροι φονιάδες της δύσης στη Συρία... δέχονται ρώσικα "δωράκια" από τον ουρανό... τους μη ανιχνεύσιμους από το ΝΑΤΟ πυραύλους Kalibr cruise missile...
Στο έδαφος, εκτός από τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τους Μαχητές της Χεζμπολά και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή... τους "συναντούν" κι οι ελεύθεροι σκοπευτές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν... Οι Ιρανοί σκοπευτές , σώζουν αθώους από δολοφονίες και στέλνουν τους "εξεγερμένους" της δύσης, τους φονιάδες της ISIS στο διάβολο!
Σε ενα κατηλημενο χωριο από τους τζιχαντοφασιστες πολη της Συριας, ενας αληταρας ετοιμαζοταν να σφαξει ένα σιιτη. Ο ελευθερος σκοπευτης τον αφησε να σηκωσει το μαχαιρι, και τοτε του εστειλε μια σφαιρα αναμεσα στα ματια. Πριν προλαβουν να διαλυθουν οι συγκεντρωμεοι τζιχαντοφασιστες, εχει στειλει στη κολαση αλλους 3. Αμεσως επενεβει ο συριακος στρατος και απελευθερωσε το χωριο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μέγα σκάνδαλο στον Πειραιά! Σκεπάζουν αρχαιολογικά ευρήματα εν ψυχρώ στο κέντρο!
Ένα μεγάλο σκάνδαλο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του Πειραιά και κανένας δεν μιλάει, ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ! Στις εργασίες που γίνονται από την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ, στα πεζοδρόμια του κέντρου έχουν ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ και τρέχουν τα σκεπάσουν, να τα καλύψου, αντί να... τα αναδείξουν! Συγκεκριμένα, αν κάποιος περάσει σήμερα από την Γεωργίου 29α (και Γρ. Λαμπράκη) θα δει Αρχαία κατάλοιπα από εργαστήρια, πλήρως αποκαλυμμένα που, κυριολεκτικά, γίνεται αγώνας δρόμου για να τα σκεπάσουν, τοποθετώντας υπόγειους κάδους για τα σκουπίδια! Πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στο κέντρο μιας έρημης, ρημαγμένης και απαξιωμένης πόλης που ψάχνει το βηματισμό της και δεν το βρίσκει. Πρόκειται για μια μεγάλη ΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ που «τρέχουν» γρήγορα έργα χωρίς κανένα σεβασμό στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ του Πειραιά.
--------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος του Ολάντ και των "πολιτισμένων" της δύσης... κυκλοφορεί ακόμη!
το ανθρωπόμορφο κτήνος της φωτογραφίας, με την υψηλή προστασία του ΟΗΕ αποχωρεί από τη Χόμς που κατέστρεψε κι αποκεφάλισε γυναικόπεδα, με τη χειρονομία (του αμερικανικου μεσαιου υψωμενου δαχτυλου) που έμαθε πολύ καλά όταν εκπαιδεύτηκε στην... Τουρκία από στρατιωτικούς συμβούλους της Cia και Μοσάντ...
Σχετικό: Υπό την προστασία του ΟΗΕ, η φυγή 2.000 φονιάδων από τη Χόμς της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------
Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανούς στη λαϊκή
Το αίτιο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως είδαν οι ελεγκτές της ΔΟΥ Τρικάλων στο πρόσωπο μιας υπερήλικης γυναίκας που είχε βγάλει τη λιγοστή της πραμάτεια σε πάγκο της λαϊκής για να...βρεθεί τελικά να οφείλει στην εφορία ένα ποσό που, αν το είχε, σίγουρα δεν θα αναγκαζόταν στα 79 της χρόνια να κάνει αυτή τη δουλειά. Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο trikalanews.gr και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, την προηγούμενη Τρίτη, η άτυχη γιαγιά, αντί για πελάτες, βρέθηκε αντιμέτωπη με το κλιμάκιο των ελεγκτών της Εφορίας που είχαν «βγει παγανιά» στη λαϊκή αγορά της περιοχής για να διαπιστώσουν παραβάσεις. Ανάμεσα σε αυτές και εκείνη της 79χρονης που είχε στον μικρό της πάγκο ποσότητα κηπευτικών που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται και στο ψυγείο ενός μόνου νοικοκυριού. Συγκεκριμένα, μερικά κιλά σπανάκι, μερικά ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα και λίγα... πατζάρια. Ωστόσο, οι ελεγκτές δεν έδειξαν να πτοούνται ούτε από την ποσότητα της πραμάτειας ούτε και από την ηλικία της «φοροφυγάδος» και της επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα ό,τι προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις ο Φορολογικός Κώδικας, ο οποίος ως γνωστόν, ελάχιστη σχέση έχει με τον κώδικα της κοινής ανθρωπιάς αλλά και της κοινής λογικής που λέει πως η φοροδιαφυγή δεν... ανθίζει στα ματσάκια του μαϊντανού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Η απαιτηση για Ημερομηνία Παραίτησης του Άσαντ έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο
---------------------------------------------------------------------------------------
Άγγλοι βετεράνοι πετάνε τα παράσημα τους στον Κάμερον! Δεν θέλουμε να βομβαρδίσουμε τη Συρία!
...και θμίζουν τι "ειρήνη" και "δημοκρατία" μετέφεραν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη!
-------------------------------------------------------------------------------------
Γιωργος Πετροπουλος (μελος του Εργατικου Αγωνα, υπερασπιζεται τη Νιτσα Λουλε που είναι εδώ και πολλα χρονια μελος της ΝΔ, φτυνοντας τους αγωνες του πατερα της. Και καλα η Λουλε. Ο Πετροπουλος τι παριστανει? Τον «αριστερο» βασιλοφρωνα?)
ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ, αν και δεν ήταν στο πάνελ των ομιλητών, η Αλέκα Παπαρήγα πήρε το λόγο (καθότι παιδική φίλη με την συγγραφέα) και μίλησε περισσότερο απ’ όλους. Αυτό δεν ήταν καθόλου κακό. Κακό ήταν ότι διάνθισε την ομιλία της- προς το τέλος- με προσωπικές μαρτυρίες για την Μαρία και τον Κώστα Λουλέ που από την αρχή ως το τέλος ήταν ένα κουβάρι ψέματα. Παραθέτω το video της εκδήλωσης για όποιον θέλει να την δει ολόκληρη. Η μαρτυρία της Αλέκας για την Μαρία Λουλέ ξεκινάει από τα 51.10’’ λεπτά Η μαρτυρία για τον Κώστα Λουλέ αρχίσει από τα 54.30’’. Μιλώντας για τον Κώστα Λουλέ η Α. Παπαρήγα είπε: «Τι μου έκανε εντύπωση απ’ όσα χρόνια τον ήξερα; Όταν εκλέχτηκα σ’ εκείνο το συνέδριο γραμματέας ύστερα από 4-5-6-10 μέρες, δεν θυμάμαι ακριβώς, σκέφτηκα να μάθω κάτι για τα αγροτικά... Λέω, από ποιον θα τα μάθω; Από τον μπάρμπα-Κώστα. Τον παίρνω στο τηλέφωνο, 10ο όροφο εγώ, 7ο ο μπαρμπα-Κώστας. Του λέω, μπαρμπα-Κώστα, είσαι ελεύθερος; Μπορώ να κατέβω; Θέλω κάτι εκεί με τα αγροτικά. Μην τολμήσεις, μου λέει, θ’ ανέβω εγώ...». Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εκεί κρύβεται και η αποκάλυψη του ψέματος. Η Αλέκα έγινε γραμματέας του ΚΚΕ τον Φεβρουάριο του 1991 και ο Κώστας Λουλές πέθανε τον Ιανουάριο του 1988. Τρία χρόνια πριν από το «περιστατικό» που διηγήθηκε η Αλέκα. Δεν είχε την τύχη ο άνθρωπος να την δει Γραμματέα κι ούτε ν’ ανέβει ως το 10ο όροφο του Περισσού για να την μάθει τα αγροτικά ζητήματα. Για το ψέμα της Αλέκας, αναφορικά με τα όσα διηγήθηκε ως προσωπική της ιστορία στην δικτατορία, στην οποία πρωταγωνίστησε τάχα η Μαρία Λουλέ δεν θα σας πω που κρύβεται ο διάβολος. Κάντε μια προσπάθεια να το βρείτε. Αν δεν τα καταφέρετε θα σας πω στο τέλος.
https://www.youtube.com/watch?v=gXYrLYr1u5c
σχολιο.- Στην ομιλία της λέει καθαρά οτι ο Λουλές προτίμησε να ανεβαίνει ο ίδιος προκειμένου να μην ανεβοκατεβαίνει η γραμματέας κι όχι η Αλέκα. Νομίζω οτι όποιος θέλει να καταλάβει, την καταλαβαίνει τη διαφορά. Πουθενά δεν αφήνει υποννοούμενα για... ευλογίες. Άλλα ελαττώματα μπορεί να έχει αλλά δε φημίζεται για την έπαρσή της. Προφανώς το γεγονός συνέβη σε άλλη χρονική στιγμή όταν ακόμη ήταν μέλος του ΠΓ. Το να κάνει κανείς την τρίχα τριχιά δε σημαίνει οτι δικαιώνεται κιόλας για τις δικές του επιλογές.
Σχολιο.- Δείξε ένα ΚΚ στην Ευρώπη να είναι πολύ καλύτερο από το ΚΚΕ! Άλλο είναι το τι προσδοκά ο καθένας από εμάς! Σχολιο.- Γιατί ποιό ήταν το ποσοστό του Κόμματος όταν ανέλαβε η σ. Α.Παπαρήγα μετά τον Φαράκο? Ή το Κόμμα είχε την σούπερ επαναστατική γραμμή και όταν ανέλαβε η Α. Παπαρήγα και το έκανε ρεφορμιστικό το Κόμμα? Δηλαδή να ξέρουμε το τι λέμε! Τις οργανώσεις δεν της διέλυσαν το 58 ακολουθώντας την γραμμή του Χρουτσόφ?? Σχολιο.- Αφού αρνήθηκε η Παπαρηγα όπως λες να οργανωθεί στο ΚΚΕ το'68 και μάλιστα με σκαιότατο τρόπο, πώς γίνεται να είναι μέλος του από το '68; Άσε που μιλάμε για ένα παιδί 23 χρόνων και δε θα ήταν τόσο περίεργο να αρνηθεί. Σχολιο.- ρε Πετρόπουλε. πόσο αϊτός είσαι? που τα ανακάληψες αυτά τα τόσο ουσιαστικά για τη πορεία του επαναστατικού κινήματως ψέματα? get a life Σχολιο.- σε ξαναρωτώ λοιπόν: Αφού αρνήθηκε η Παπαρηγα όπως λες να οργανωθεί στο ΚΚΕ το'68 και μάλιστα με σκαιότατο τρόπο, πώς γίνεται να είναι μέλος του από το '68
----------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΚΩΛΟIΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ «Μίνι» εισβολή με μπουλντόζες στη Γάζα
ΡΑΜΑΛΑ.-- Σιωναζιστικα κωλοισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και εκσκαφείς, παραβιάζοντας τη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» που εκτείνεται μεταξύ 500 και 1.500 μέτρων εντός της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας, εισήλθαν στο Παλαιστινιακό έδαφος και ισοπέδωσαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, αγροτικές καλλιέργειες Παλαιστινίων. Αφού κατέστρεψαν ό,τι μπόρεσαν, αποχώρησαν, επαναλαμβάνοντας έτσι μία βάρβαρη πρακτική που από την αρχή του 2015 έκαναν τουλάχιστον 50 φορές. Το ίδιο 24ωρο, ένας νεαρός Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας σοβαρά δύο σιωναζι κωλοισραηλινούς στη Δυτική Οχθη, προτού πέσει και αυτός νεκρός από τις σφαίρες σιωναζιστικων κωλοισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων. Από τις αρχές Οκτώβρη, πάνω από 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα σιωναζιστικα κωλοισραηλινά πυρά, εκ των οποίων οι 75 κατηγορούνται από τις κατοχικές αρχές για επίθεση με μαχαίρι σε σιωναζι κωλοισραηλινούς.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΑΑ.-- Αξιωματούχοι του ξεφτιλοΟΗΕ εκτιμούν ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σ. Αραβίας στην Υεμένη, που ξεκίνησε το Μάρτη, έχει αναγκάσει πάνω 170.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο στο Κέρας της Αφρικής και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, ενώ πάνω από 2.500.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εντός Υεμένης, λόγω πολέμου. Για ολα αυτα ο ξεφτιλοΟΗΕ δεν κανει τιποτε! Η μαλλον εχει βγαλει το σκασμο!
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως αύριο (Παρασκευή) στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί μία τριμερής συνάντηση αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα. Δεν διευκρινίστηκε εάν αυτή η συνάντηση είναι προπαρασκευαστική της έτερης που έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει πιθανώς στις 18 Δεκέμβρη στη Νέα Υόρκη μεταξύ των περίπου 20 μελών της λεγόμενης «Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης της Συρίας». Στη Ρωσία, πάντως, ανακοίνωσε χτες πως θα μεταβεί την ερχόμενη βδομάδα για συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη Συρία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Ο Κέρι πρόσθεσε ότι η Ρωσία «έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο» στις προσπάθειες για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία. Ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε αργότερα χτες, την πεποίθηση ότι η σταθερή και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή «μόνο εφόσον ξεπεραστούν οι εσωτερικές αντιφάσεις στον ισλαμικό κόσμο».
Επικίνδυνες επισημάνσεις... Σε μια επικίνδυνη «επισήμανση» προχώρησε ο Ρώσος Προέδρος σε συζήτηση που έγινε στη διάρκεια συνάντησής του στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Αναφερόμενος στη χτεσινή εκτόξευση για πρώτη φορά πυραύλων «Kalibr» κατά θέσεων τζιχαντιστών από το ρωσικό υποβρύχιο «Ροστόφ ον Ντον» στη Μεσόγειο είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για νέα, σύγχρονα και εξαιρετικώς αποτελεσματικά όπλα που μπορεί να εξοπλιστούν είτε με συμβατικές, είτε με ειδικές πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά δεν τις χρειαζόμαστε στον πόλεμο με τους τρομοκράτες και ελπίζω ότι δεν θα τις χρειαστούμε ποτέ!». Η επισήμανση αυτή επιβεβαιώνει πως όλα δείχνουν κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην περιοχή. Στην ίδια συνάντηση, δόθηκε η προεδρική εντολή για άνοιγμα του λεγόμενου «πορτοκαλί κουτιού» του ρωσικού «Su24» που καταρρίφθηκε από τουρκικό αεροσκάφος τον περασμένο μήνα, παρουσία Βρετανών εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες και ο χώρος κατάρριψης του αεροσκάφους. Στο θέμα αυτό, η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, εμφανίστηκε πρόθυμη να συνδράμει ανάβοντας «πράσινο φως» για την αποστολή ειδικών στη Μόσχα ενδεχομένως από την επόμενη βδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος Πρόεδρος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν έχασε ούτε χτες την ευκαιρία, για να κατηγορήσει τη Ρωσία πως επιδιώκει την «εθνοκάθαρση» Τουρκμάνων και Σουνιτών της Συρίας στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκειας...
Η συνάντηση ομάδων της συριακής ισλαμοφασιστικης παραταξης Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, ολοκληρώνεται σήμερα η συνάντηση 100 με 150 εκπροσώπων συριακών ισλαμοφασιστικων και ένοπλων ομάδων, με στόχο τη συγκρότηση μιας αντιπροσωπείας που θα συμμετάσχει, εάν βεβαίως αυτό καταστεί δυνατόν, σε συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση στις αρχές Γενάρη. Μεταξύ των προσκεκλημένων (στους οποίους δεν συμμετείχαν καθόλου οι Κούρδοι της Συρίας) ήταν και ομάδες τζιχαντοφασιστών που στηρίζονται από μοναρχίες του Κόλπου όπως η οργάνωση «Αχράρ αλ Σαμ» και ο «Στρατός του Ισλάμ», που πολεμούν με το «Μέτωπο Νούσρα». Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο «αλ Τζαζίρα» εκπρόσωπος του Αχράρ αλ Σαμ απαίτησε χτες ο Σύρος Πρόεδρος να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, να «διαλυθούν όλες οι καταπιεστικές δομές» της συριακής κυβέρνησης και να γίνει «πλήρης εκκαθάριση της ρωσο-ιρανικής κατοχής από το έδαφος της Συρίας». Αξίζει να σημειωθεί πως χτες τουλάχιστον η συνάντηση των συριακών ισλαμοφασιστικων ομάδων και οργανώσεων έγινε κεκλεισμένων των θυρών, δίχως την παρουσία δημοσιογράφων, γι' αυτό και οι πληροφορίες σε σχέση με το τι διημείφθη δόθηκαν με το «σταγονόμετρο».
Στη Χομς της κεντρικής Συρίας, πάντως, άρχισε από νωρίς χτες η αποχώρηση περίπου 300 τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών και περίπου 400 γυναικόπαιδων (μέλη των οικογενειών τους) στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν κάνει με τη συριακή κυβέρνηση στις αρχές τρέχοντος μηνός. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εκτενές φωτορεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ» επιβεβαιώνει τη συνεργασία του ισραηλινού στρατού με τους τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικές ένοπλες ομάδες που δρουν στη Συρία, σημειώνοντας ότι μέσα στην τελευταία διετία, Ισραηλινοί κομάντος απομάκρυναν, «διέσωσαν» και μετέφεραν για νοσηλεία (κόστους περίπου 9.000.000 στερλινών) πάνω από 2.000 τέτοιους ενόπλους.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Petition: Gender Equality in the House of Commons
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Dec 10, 2015 — 10th December is an important day for two reasons.

a) It is my birthday and I am turning 17.

b) It is International Human Rights Day.

I strongly believe that gender equality is a human right, and it is for that reason that I am forwarding a petition to you by the 50:50 parliament campaign.

http://www.huffingtonpost.co.uk/frances-scott/gender-equality_b_7540358.html

The 50:50 parliament campaign focusses on making sure that women are fairly represented in parliament and work to improve the gender balance of MPs.

I don't believe that people should be elected to parliament purely because of their gender, but if MPs were elected on merit there would surely be far more female MPs representing us today!

Owen

e-h είπε...


Αναφορά: Ισότητα των Φύλων στη Βουλή των Κοινοτήτων
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
10 του Δεκεμβρίου, 2015 - 10 Δεκεμβριου Είναι μια σημαντική ημέρα για δύο λόγους.

α) Είναι τα γενέθλιά μου και είμαι στη στροφή των 17.

β) Είναι Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ισότητα των φύλων είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και αυτός είναι ο λόγος που διαβιβάζω μια αναφορά σε σας από την εκστρατεία του 50:50 στο κοινοβούλιο.

http://www.huffingtonpost.co.uk/frances-scott/gender-equality_b_7540358.html

Η εκστρατεία των 50:50 στο Κοινοβούλιο εστιάζει στο να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται ισότιμα στο κοινοβούλιο και εργαζονται για τη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων των βουλευτών.

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εκλέγονται στο κοινοβούλιο καθαρά λόγω του φύλου τους, αλλά αν οι βουλευτές εξελέγησαν με βάση την αξία σίγουρα θα υπηρχαν πολύ περισσότερες γυναίκες βουλευτές να μας εκπροσωπoυν σήμερα!

Owen