Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κυριακη 13 Δεκεμβριου 2015


Όσοι άρχισαν να γράφουν διάφορες ασυναρτησίες για το "πώς μπορεί να φτάσεις να χρωστάς τόσα λεφτά στο ΤΕΒΕ" και "όλοι πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας" με αφορμή τον καστανά (με αφορμή επαναλαμβάνω) δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Βρίσκουμε λογικό δηλαδή να χρεώνεται ηλικιωμένος που ψήνει κάστανα με 1000 ευρώ το δίμηνο, που αν δεν τα πληρώσει τοκίζονται με ασύλληπτα επιτόκια και φτάνει μετά από 4 χρόνια να χρωστάει το 120% της αρχικής οφειλής. Για πλάκα φτάνεις να χρωστάς 50 και 60 χιλιάρικα, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχεις (ακόμα και μηδενικό) Δεν έχουν ιδέα πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρεωθεί με απίστευτα ποσά γιατί έχουν ένα μπλοκάκι, μήπως και τους κάτσει κανένα ψίχουλο για να ζήσουν.
Δεν έχουν ιδέα κάποιοι πόσος κόσμος φεσώθηκε από την εφορία τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες ευρώ και με εξανεμισμένο το εισόδημα του. Κάποιοι το μόνο που έχουν να πουν είναι "νόμος και τάξη" και "όλοι να πληρώσουν" με αφορμή έναν καστανά.
Δεν μιλάω για κάτι που άκουσα, δεν μιλάω ακαδημαϊκά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και μια ποικιλία τυριών δίπλα. Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία. Μερικοί ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει κρίση, τι σημαίνει αδιέξοδο, τι σημαίνει πνίξιμο ανθρώπων και ολόκληρων οικογενειών απ' αυτές τις παράλογες χρεώσεις. Όχι δυσκολία, πνίξιμο! Κανείς δεν σας ζητάει να βοηθήσετε. Αλλά τουλάχιστον για πράγματα που δεν σας έχουν αγγίξει ούτε κατ' ελάχιστον βουλώστε το επιτέλους για μία φορά.
------------------------------------------------------------------------------------------
«Ο πρώτος πόλεμος της Μέρκελ»
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, 10:37
Με την αποστολή αναγνωριστικών αεροσκαφών «Τορνέιντο», συμμετέχει από σήμερα η Γερμανία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS) στη Συρία αλλά και με αποστολή στρατιωτών –εκπαιδευτών στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Το κόμμα της γερμανικής αντιπολίτευσης, «Η Αριστερά» εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας. Απογειώθηκαν το πρωί από το κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία τα πρώτα γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη με προορισμό την τουρκική στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Τελικός στόχος του η πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από συριακό έδαφος κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Συνολικά αναχώρησαν δύο αναγνωριστικά τύπου Tornado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και ένα μεταγωγικό με τους πρώτους 40 στρατιώτες. Τη δυσκολία της γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξει νομικά την απόφαση συμμετοχής της χώρας στο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αποτυπώνει πολύ εύστοχα η Süddeutsche Ζeitung. Κατά την άποψη του σχολιαστή της, το γερμανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει ενεργοποίηση των ενόπλων δυνάμεων παρά μόνο για αμυντικούς σκοπούς και όχι για στρατιωτικές δράσεις εκτός της γερμανικής επικράτειας. Είναι αντισυνταγματική η συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο στη Συρία; Κι ενώ οι γερμανικές επιχειρήσεις στη Συρία πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, το κόμμα «Η Αριστερά» εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας. Στο συμπέρασμα ότι η αιτιολόγηση της κυβέρνησης για την αποστολή γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία «δεν είναι βάσιμη» καταλήγει νομική γνωμοδότηση της ΚΟ του κόμματος «Η Αριστερά». Βασικό κριτήριο της εκτίμησης είναι το γεγονός ότι το συριακό κράτος δεν φέρει ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γαλλία. Γι' αυτό το λόγο δεν επιτρέπεται να βομβαρδισθούν περιοχές της επικράτειας της Συρίας χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης. Δεδομένου ότι θα πρέπει να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, είναι αμφίβολο κατά πόσο τελικά η ΚΟ του κόμματος Η Αριστερά θα καταφέρει να ασκήσει αγωγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα θα πρέπει είτε να αποδείξει ότι υπήρξε περιορισμός των δικαιωμάτων της βουλής κατά τη λήψη της απόφασης, είτε να συγκεντρώσει το ένα τέταρτο των ψήφων στη βουλή ή να θίγεται κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο από την απόφαση, πχ. ένας στρατιώτης που θα συμμετέχει στην αποστολή στη Συρία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δυνατότητες επιτυχίας είναι μάλλον μηδαμινές.
------------------------------------------------------------------------------------
Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα-Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, 08:17
Ανοικτά είναι σήμερα τα καταστήματα, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορταστικού ωραρίου. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην οδό Ερμού στην Αθήνα, στις 11.00 το πρωί. Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν, «το νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν συνεχόμενα, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, «που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους». «Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οργή για τη σύλληψη καστανά στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, 20:43
Οργή έχει προκαλέσει ο ζήλος που επέδειξαν αστυνομικοί σε βάρος ενός ηλικιωμένου μεροκαματιάρη, καθώς δεν είχε άδεια για να πουλάει κάστανα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που η πλατεία είχε «πλημμυρίσει» από κόσμο, επτά αστυνομικοί μετέβησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος. Σύμφωνα με το parallaximag.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να τον συλλάβουν ενώ ο ίδιος φώναζε πως χρωσταει 70.000 στο ΤΕΒΕ και 70.000 στην εφορια και δεν του δινουν αδεια. Κανει αυτή τη δουλεια για να μπορεσει να ζησει. Τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν αίσθηση καθως ο μικροπωλητής λιποθύμησε και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο καστανάς είπε ότι χρωστά 140.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ και την εφορία. «Δουλεύω για να βγάλω κανένα φράγκο και να μπορέσω να πάρω την άδειά μου» είπε στην κάμερα του Alpha. Οδηγηθηκε στο αυτοφωρο και πηρε ημερομηνια για να δικαστει.
Ανακοίνωση του συνδικάτου των υπαίθριων εμπόρων
Την ώρα που το παρεμπόριο οργιάζει στα Κινέζικα μεγάλα τραστ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει εντολή σε 13 αστυνομικούς να σπεύσουν και να συλλάβουν νόμιμο εφοριακά Μικροπωλητή που δεν έχει άδεια κατάληψης χώρου μιας που τα χρέη σε ΤΕΒΕ και εφορία δεν του επιτρέπουν να πάρει φορολογική ενημερότητα για να παραλάβει από τον δήμο Θεσσαλονίκης την άδεια του. Μετά την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έρχεται και η συγκυβέρνηση του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσουν την οδηγία των διεθνών τοκογλύφων που δεν είναι άλλη από το αφανίστε τους μικρούς. Την ίδια ώρα όμως κλείνουν τα μάτια στην καρδιά του παρεμπορίου. Συμπέρασμα; Είναι πολλά εκεί τα λεφτά…. ας κλείσουμε τα μάτια!!!
------------------------------------------------------------------------------------
Μαριάς: Να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, 13:22
Δήλωση για τη Συνθήκη Σένγκεν και το προσφυγικό έκανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. «Οι τοκογλύφοι δανειστές με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Σένγκεν αφαιρούν από την πατρίδα μας τον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων. Η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων δεν εκχωρείται σε ξένες δυνάμεις. Η Ελλάδα οφείλει να κλείσει τα σύνορα, να φύγει από τη Σένγκεν και να μη δεχθεί κανένα hot-spot στην επικράτειά της. Τα hot-spot να γίνουν στην Τουρκία. Επιπλέον η έξοδος από τη Σένγκεν είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας γιατί θα ανοίξει η δυνατότητα πρόσθετων τουριστικών ροών, που ως τώρα χρειάζονταν βίζα, όπως οι Ρώσοι τουρίστες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------
Tσιπρας. Το σχεδιο ενοικιου για 20.000 λαθρομεταναστες.
----------------------------------------------------------------------------------------
30.000 σπιτια σε «δικαιουχους … λαθρομεταναστες. Δωθηκαν ηδη τα σχετικα κονδυλια. Αναστατα τα νοτια προαστια.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ορατοι και αορατοι αστεγοι στο κεντρο των Αθηνων. Κοινωνικοι λειτουργοι του Δημου Αθηναιων καταγραφουν τη νυχτα αστεγους προσφεροντας τους μπισκοτα και ένα ραδιοφωνακι. «Τους προστρεπουμε να καταφυγουν σε καποιο ξενωνα, το κρυο είναι ο χειροτερος εχθρος τους, αλλα πολλοι λενε όχι, ντρεπονται». Οι ορατοι αστεγοι είναι σημερα στην Αθηνα 1.600 περιπου, οι αορατοι αγνωστο.
-------------------------------------------------------------------------------------
Πεθαινει το ΠΕΔΥ. Κατερρευσε η πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας στελνοντας ασθενεις με μεγαλο κοστος σε ιδιωτες. Χιλιαδες κενα και ναυαγιο με τους επικουρικους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αρχιζει το γενικο ξεπουλημα. Τιποτα δε θα μεινει ελληνικο. Τζαμπα δινουν τον ΟΛΠ, στο 50% εχει πεσει η μετοχη του.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνο Συμβίωσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου την Παρασκευή το βράδυ, όπως αναμενόταν άλλωστε, καθώς το πλαίσιο είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι τον Αύγουστο. Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αναμένεται να ψηφιστεί από την βουλή μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (τον Δεκέμβριο η Ελλάδα καταβάλλει στο ΔΝΤ 1,2 δις. ευρώ). Όλα δουλεύουν ρολόι, λοιπόν; Όλα και πρώτα απ’ όλα το δούλεμα της κυβέρνησης προς τον κόσμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που περιέκοψε άγρια ακόμα και το επίδομα θέρμανσης, προετοιμάζει το έδαφος για τις πιο δραστικές περικοπές και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στις αρχές του 2016. Η μεγάλη σφαγή θα γίνει στο ασφαλιστικό, όπου ήδη διαρρέουν διάφορα στα ΜΜΕ για να φτιαχτεί κλίμα: κατάργηση 15ετίας, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις(!) κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2016 πρέπει να κοπεί 1,8 δις. από το ασφαλιστικό (συν 500 εκατομμύρια που δεν κόπηκαν φέτος) και πως οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα. Αλλά και σε όσα προωθεί τώρα για ψήφιση, υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Για παράδειγμα, προωθείται η δημιουργία του υπερταμείου γενικού ξεπουλήματος όλου του δημόσιου πλούτου προς όφελος κυρίως των δανειστών και του κεφαλαίου και το «καρότο» είναι πως «πετύχαμε» να είναι τρεις Έλληνες – δύο αλλοδαποί στη διοίκησή του. Ακόμα και αυτή η σύνθεση ξεφτίλα είναι, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι πως τα άτομα θα είναι κοινής αποδοχής κυβέρνησης – κουαρτέτου και αναγνωρισμένης μνημονιακής και καπιταλιστικής «εθνικοφροσύνης». Ανάλογα, έγινε αποδεκτή η είσοδος στην ελληνική αγορά των εταιρειών – γύπες που θα αρπάξουν τα κόκκινα δάνεια, αλλά –πανηγυρίζουν- εξαιρέθηκαν τα κόκκινα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία. Μέχρι… την 15η Φεβρουαρίου! Τα ψέματα τελειώνουν για την κυβέρνηση Τσίπρα.
-------------------------------------------------------------------------------------
Καλάβρυτα... 13 Δεκέμβρη 1943: Μια σφαγή ανεξιλέωτη
13 Δεκέμβρη 1943... Το 3ο Ράιχ δεν πλήρωσε για τα εκληματα του, το σημερινό 4ο Ράιχ;