Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευη 18 Δεκεμβριου 2015


Τώρα που το αίμα των Κούρδων ρέει στους δρόμους , τώρα που όλοι σιωπούν , Εμείς για μία ακόμη φορά λέμε : «Λευτεριά στο Κουρδιστάν ΤΩΡΑ!!!»
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΩΡΑ !!!
Μήνες τώρα το τουρκικό κράτος έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση κατά του κουρδικού λαού . Τις τελευταίες μέρες η επίθεση αυτή έχει μετατραπεί σε πραγματική σφαγή . Οι εικόνες από τις κουρδικές πόλεις είναι πραγματικές εικόνες πολέμου . Μόνο σήμερα ο Εντογάν κατέβασε 10.000 στρατιώτες με εντολή «εκκαθάρισης» στο Ντιγιάρπακιρ. Στην Σιλώπη πόλη που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα Τουρκία με τη Συρία χτυπούν Κούρδους διαδηλωτές που ΄χουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της κυκλοφορίας με πυρά πυροβολικού , τανκ παντού . Στην κουρδική πόλη Cizre άμαχοι σφαγιάζονται στην μέση του δρόμου . Ανάμεσα στους νεκρούς κι ο Σαλίζ Ερντίλ ένα παιδί μόλις 11 χρονών . Σ όσα σπίτια δεν έχει βομβαρδίζει ο στρατός κάνει εφόδους ενώ μαίνονται οδομαχίες. Συνεχώς έρχονται μηνύματα από Κούρδους συντρόφους που υπογραμμίζουν την φρίκη και ζητούν από την διεθνή κοινότητα να μην μένει σιωπηλή . Αύριο Πέμπτη ο μακελάρης του κουρδικού λαού είναι επισήμως προσκεκλημένος των Βρυξελλών για να μιλήσει για τον προσφυγικό ζήτημα. Τα κτήνη της Ε.Ε. που όχι τυχαία έχουν το PKK στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων κάνοντας πλάτες στον φονιά των Κούρδων. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί όνειδος Τα συλλυπητήρια μηνύματα στον Ερντογάν για βομβιστικές επιθέσεις στο Σουρούτς και στην Άγκυρα εναντίων Κούρδων , δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ,σε πλήρη συμμόρφωση με τις προσταγές της Ε.Ε. συγκαλύπτει τους εγκληματίες . Η επίσημη πρόσκληση του Ερντογάν στην Χίο από τον υπουργό εξωτερικών Κοτζιά , που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ,αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ως εταίρος της Ε.Ε. είναι σε αργαστεί συνεργασία με τους μακελάρηδες των λαών και ένας από αυτούς . Ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος στο κουρδικό λαό .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επανειλημμένως έχει αποδείξει εμπράκτως την αμέριστη συμπαράσταση της στους Κούρδους αγωνιστές και στον κουρδικό λαό . Τώρα που το αίμα των Κούρδων ρέει στους δρόμους , τώρα που όλοι σιωπούν , Εμείς για μία ακόμη φορά λέμε : «Λευτεριά στο Κουρδιστάν ΤΩΡΑ!!!»
---------------------------------------------------------------------------------------
Eρντογαν «Προδότης ο βουλευτής που κατήγγειλε την πώληση σαρίν στους τζιχαντιστές»
17/12/2015
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα «προδότη» έναν βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ερέν Ερντέμ, ο οποίος τη Δευτέρα κατήγγειλε, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ότι η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την απόκτηση του άκρως τοξικού αερίου σαρίν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Xαλιφάτου στη Συρία. Ο Ερντέμ υποστήριξε πως συστατικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του σαρίν στάλθηκαν σε εργαστήρια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μέσω Τουρκίας το 2014 και η Άγκυρα δεν έκανε τίποτε για να εμποδίσει την μεταφορά αυτή. Πρόσθεσε πως υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή στην υπόθεση του κρατικού ομίλου Mechanical and Chemical Industry Corporation, που παράγει χημικά όπλα για τον τουρκικό στρατό. «Ο κατάλογος των προδοτών απαρτίζεται από εκείνους που σε συνεντεύξεις σε ξένα τηλεοπτικά κανάλια κατηγορούν το ίδιο τους το κράτος ότι πουλά χημικά όπλα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Ικόνιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερέν Ερντέμ (φωτό) κατέθεσε ερώτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο ζητώντας από την κυβέρνηση να τον ενημερώσει γιατί τερματίσθηκε απότομα έρευνα, η οποία αποκάλυψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ Τούρκων πολιτών και εκπροσώπων του Ισλαμικού Κράτους, σχετικά με παραδόσεις χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αερίου σαρίν.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο βουλευτής που εξευτέλισε τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων για τους ομοφυλόφιλους
17/12/2015
«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια» Φύλλο και φτερό έκανε την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο λόγος είναι πως στην επιστολή η ΑΣΠΕ βάλλει κατά της νομιμοποίησης του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια υποστηρίζοντας: «Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους». Αφού διάβασε αυτό το απόσπασμα ο κ. Καραγιαννίδης κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να λάβουν θέση, επισημαίνοντας πως αύριο-μεθαύριο, ο συγκεκριμένος φορέας θα συνδιαλλαγεί με τη Βουλή γιατί θέλει να περάσει «το ρουσφετάκι του για το επίδομα γάμου». «Αν οι παρόντες αποδέχονται από την ΑΣΠΕ αυτή την προσβολή και να πάρετε θέση όλα τα κόμματα. Και να την καταγγείλετε αν διαφωνείτε με αυτή τη θέση γιατί οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι... Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια» είπε χαρακτηριστικά.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Fragiska Megaloudi
Εν μεσω οικονομικής κρισης, με τους φίλους εδω στο ΦΒ μέσα σε 10 μερες μαζεψαμε 1200$ περιπου για τα παιδιά του π. Αντωνιου Μουτυαμπα στην Ουγκαντα. Δεν ειμαστε ουτε καποια ομαδα θρησκοληπτων, ουτε γνωριζομαστε προσωπικα με τους περισσοτερους. Εχουμε διαφωνησει εδω στον τοιχο μου, εχουμε συμφωνησει, εχουμε τσακωθει και εχουμε συμφιλιωθεί. Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις ή κοινά βιώματα. Ολοι ομως έχουμε ένα κοινό -την αλληλεγγύη. Και στις δυσκολες στιγμές που ζουμε ζήτησα απο όσους μπορούν να βάλει ο καθένας απο το υστέρημα του και να μαζέψουμε ένα ποσό για τα παιδιά που προστατεύει ο Αντωνιος στην μακρινή Ουγκάντα. Ανταποκριθήκατε όλοι, σε δέκα μέρες μαζέψαμε το ποσό ενώ ακόμα περισσότεροι στείλατε χρήματα ιδιωτικά απευθείας στο λογαριασμό του σχολείου. Ενας διαδικτυακός φίλος μάλιστα που τυχαία βρέθηκε στην Ουγκαντα για δουλεια γνώρισε τον π. Αντωνιο και είδε ο ίδιος τα παιδιά για τα οποία μαζέψαμε χρήματα. Και ετσι η κοινότητα μας μεγαλώνει, οι αποστάσεις εκμηδενίζονται, και όλοι μαζί γινόμαστε μια αγκαλιά απο την Ελλάδα μέχρι την Ουγκάντα. Δεν εχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο κάλεσμα μου. Μια εμπιστοσύνη που με τιμάει και δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ. Τις επόμενες ημέρες τα χρήματα αυτά-και όσα ακόμα μαζευτούν- θα πάνε στον π. Αντώνιο -όσοι είστε στο γκρουπ μας θα το παρακολουθείτε. Και απο εδω θα συνεχίσω να σας μεταφέρω εικόνες απο την Αφρική μέχρι την Ασία.Να μιλάμε για τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων. Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτή τη γη είμαστε όλοι με δανεικό χρόνο. Παλεύουμε καθημερινά με δαίμονες,μέσα μας και έξω μας. Αυτό όμως που μένει τελικά είναι όσα νιώσαμε, είδαμε και αγαπήσαμε. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην έγινα τώρα και εγω γραφική με αυτά που γράφω, αλλά συγκινήθηκα γαμώτο!
----------------------------------------------------------------------------------------
Η αναλγησία και η αναισχυντία του ΟΤΕ (COSMOTE)
Έχω σύνδεση internet με τον ΟΤΕ. Ενώ πληρώνω για γρήγορη σύνδεση, πάντα είχε διακυμάνσεις. Συνήθως τα βράδια που δουλεύω. Άλλοτε είχα ελάχιστο, άλλοτε έπεφτε εντελώς. Παραδόξως πιάνω πάντα καμπάνα σήμα από το από κάτω διαμέρισμα, του οποίου το ρούτερ, βρίσκεται στην διπλάσια απόσταση απ’ το δικό μου. Κάποιες επικοινωνιακές ιδέες για την κάτοχό του, τις κατέπνιξα. Μου παραχώρησε, πάντως, αφειδώς τον κωδικό της. Σε κάθε απόπειρα συνεννόησης με το 13888 το σήμα βελτιωνόταν, αλλά φευ παροδικά. Επανερχόμουν. Πέρασαν μήνες. Κάποια στιγμή μου πρότειναν να αλλάξω ρούτερ. Πήγα την Δευτέρα 7/11/15 και το παρέλαβα. Γύρισα σπίτι ανακουφισμένος. Άνοιξα το κουτί. Πριν λίγο είχα αποχωριστεί, με θλίψη είναι η αλήθεια, το παλιό ρούτερ. Όσο να ‘ναι είχαμε δεθεί. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα internet. Το νέο ρούτερ προδιέγραφε ένα ευοίωνο μέλλον. Είχε και σύγχρονη όψη. Έκανα την αντικατάσταση. Από internet όμως… τίποτα. Καλώ, πάλι το 13888. Μιλάω με τρεις. Αφού εξαντλούμε την περίπτωση να μη νογάω να κάνω τη σύνδεση, υποπτεύεται ο τύπος (νομίζω ο δεύτερος κατά σειρά) πως μπορεί να φταίει ο διαχωριστής μου που είναι για γραμμή PSTN και όχι ISBN που είναι η δική μου. -Και τότε γιατί βάζετε αυτόν και όχι έναν άλλον στο κουτί; -Αυτόν βάζουμε, έρχεται η απάντηση. Συνδέω τον παλιό διαχωριστή, με τον οποίο το παλιό ρούτερ συνεργαζόταν άριστα. Τίποτα. Με τα πολλά διαπίστωσαν πως έχει πρόβλημα η γραμμή και θα πράξουν τα δέοντα. Είχε περάσει μια ώρα συνομιλίας και επανασύνδεσης καλωδίων. Θα με ειδοποιούσαν τηλεφωνικώς. Την επομένη (Τρίτη), μου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό μου που με ενημερώνει πως «δρομολογήθηκε προς λύση το πρόβλημά μου», του οποίου μάλιστα του έδωσαν και τον αριθμό 1-9476726050. Αυτό επαναλήφθηκε την Τετάρτη. Την Πέμπτη… σιωπή. Την Παρασκευή… επίσης. Το απόγευμα της Παρασκευής (11/12/15) πήρα το 13888, άκουσα πως καταγράφεται η κλίση και εξέφρασα στον κύριο Τσίτσικα τη γνώμη μου, για τους γερμανοτσολιάδες που κυβερνούν τον ΟΤΕ. Ζήτησα επίσης να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο. Δεν μπορούσα. Το ‘κλεισα. Το επόμενο μήνυμα το έλαβα Σάββατο 12/12. Οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης μου συνεχίζονταν. Αναλογίστηκα κάθιδρους εργαζόμενους των 500 ευρώ, να πάσχουν για πάρτη μου. Βούρκωσα. Τρίτη 15/12 πήρα πάλι τηλέφωνο. Άλλα δέκα λεπτά αναμονή. Όμως δεν είχαν κανένα νέο από την τεχνική υπηρεσία, όπου είχαν ξαποστείλει το αίτημά μου κι εμένα προσωπικά. Τους έστειλα το παρόν σε mail. Την Πέμπτη 17/12/15, με πήρε ο ΟΤΕ. Ο κύριος Αδάμ! Στο τσακ και θα μ’ έπαιρνε ο… θεός. Θα προτιμούσα, βεβαίως, Εύα, αλλά τι να κάνουμε. «Είναι σοβαρή κι εκτεταμένη η βλάβη και θα καθυστερήσουμε», μου είπε. Συνεχίζω να περιμένω κι αναλογίζομαι τη δυστυχία του να είσαι πελάτης της COSMOTE! Κι εξασκούμαι στο γερμανικό υβρεολόγιο.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας : Νίκη στον αγώνα των εργατών του Αλουμίνιο της Ελλάδος !
Εδω και λίγο και καιρό μια φωτιά που σιγοκαίει στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας φαίνεται ότι θα γιγαντωθεί. Οι εργάτες στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -συμφερόντων ομίλου ΜΥΤΙΛΙΝΑΊΟΥ- μέσα από μαζικές συνελεύσεις και αποφάσεις μεγάλης πλειοψηφίας υψώνουν ανάστημα μπροστά στον εγχώριο μεγαλοκαρχαρία-κεφαλαιοκράτη. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση με ιστορικά μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων που αποφάσισαν να θέσουν αιτήματα διεκδίκησης, αυξήσεων στην εταιρεία. Εδω να σημειώσουμε πως όσα επιδόματα και να τους δίνει η εταιρεία οι αντίξοες, ανθυγιεινές συνθήκες στο εργοστάσιο παραμένουν. Στις διαπραγματεύσεις η εταιρεία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μιας και αντί να συζητήσει με τους εργαζόμενους την περίπτωση κάποιας αύξησης – βελτίωσης της ζωής των εργατών αντιπρότεινε εκδικητικά μειώσεις που φθάνουν το 15%, κουπόνια σίτισης ως αντίβαρο στη μείωση του μισθού των συμβασιούχων κ.α ! Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του κεφαλαίου όπου στα κέρδη τα θέλει όλα δικά του ενώ στην χασούρα θέλει «συνεργάτες». Αποτελεί καθαρά ταξική επιλογή της εργοδοσίας η οποία έχοντας ως εφόδια τη πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το Κεφάλαιο, επιδιώκει τη κρίση να τη πληρώσει και σε αυτή τη περίπτωση ο κόσμος της εργασίας.. Στην πρόταση αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σήμερα έδειξε τα ταξικά της αντανακλαστικά. Ξεπερνώντας το κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που καλλιεργούσε η εργοδοσία. Σε μια εξίσου μαζική συνέλευση που το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της συνέχισης και όξυνσης των κινητοποιήσεων δίνει το στίγμα. Ο δρόμος του αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή στις πύλες της φωτιάς θα είναι σίγουρα δύσκολος. Οι εργάτες όμως του αλουμινίου δείχνουν να σηκώνουν ανάστημα αντίστασης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που ξεκινά. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής να σταθούν δίπλα στους μαχόμενους εργάτες ως τη νίκη και τη δικαίωση τους. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
------------------------------------------------------------------------------------------
ANTAΡΣYA. ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα κοινωφελή προγράμματα των δήμων συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία και ενάντια στις απολύσεις που θα τους στείλει και πάλι στον κοινωνικό Καιάδα της ανεργίας. Το γεγονός ότι μετά τις απεργίες και τις διαδηλώσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, πλέον προχωρούν και σε κατασκήνωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, σε καταλήψεις δήμων και άλλες κινητοποιήσεις, φανερώνει την πίστη των εργαζόμενων «μιας χρήσης» ότι μόνο με την αποφασιστική και συλλογική πάλη μπορούν να ανατρέψουν το μίζερο παρόν που επιχειρούν να τους επιβάλλουν η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η ΕΕ που είναι η αποκρουστική μήτρα αυτού του αντεργατικού καθεστώτος εκμετάλλευσης. Ο αγώνας των πενταμηνιτών, των επισφαλώς εργαζομένων, των ανέργων κι όσων κινούνται σε μια γκρίζα ζώνη μεταξύ μιας μισοδουλειάς χωρίς δικαιώματα και της ανεργίας θυμίζει το Σικάγο των αγώνων της εργατικής τάξης για δουλειά και ζωή αξιοβίωτη. Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα που συγκροτούσαν αυτό που για έναν αιώνα γνωρίζαμε ως εργασία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων έχει συμβάλλει στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα στην εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προκατόχων τους, προσκυνώντας τα πλαίσια που ορίζουν αυτά τα άθλια προγράμματα αλλά και προωθώντας μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις. Ο κόσμος της δουλειάς καταδικάζεται σε πείνα, φτώχεια, ταπείνωση και εξαθλίωση προκειμένου το κεφάλαιο να προασπίσει τα κέρδη του, να ξεπεράσει την κρίση του καπιταλισμού φορτώνοντας τα βάρη της στις πλάτες του. Η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα κατορθώσουν να ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι πιο φτωχοί των φτωχών δεν παρακαλούν, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με κυβερνήσεις, δήμους και τη λογική του ΕΣΠΑ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους. Είναι η ώρα κάθε μαχόμενη δύναμη του κινήματος, κάθε δύναμη της αριστεράς να στηρίξει αυτό τον αγώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας αλλά και σε όλους τους ελαστικά εργαζόμενους που απασχολούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους: Την παραμονή στη δουλειά τους, δουλειά και όχι δουλεία, σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα και μισθούς. Την κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Την διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των αιτημάτων των εργαζομένων, σε βάρος του κεφαλαίου. Ο αγώνας τους ενάντια στα προγράμματα «ανακύκλωσης της ανεργίας», είναι και δικός μας αγώνας. Κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια, κάθε ταξικό σωματείο και εργατική συλλογικότητα εργασιακών χώρων ή γειτονιών οφείλουν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στα πεντάμηνα, να στηρίξουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.
----------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνείς σχέσεις... πορνό από τον Πούτιν: «Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο»
17/12/2015 14.15
«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου με 1392 δημοσιογράφους και διάρκεια πάνω από 3 ώρες, σε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση στην Τουρκία. Ο Ρώσος Πρόεδρος ερμήνευσε δηλαδή την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τέλη Νοεμβρίου ως κίνηση "καλοπιάσματος" της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ. Έκανε ακόμα λόγο για “εχθρική πράξη” της Τουρκίας η οποία “κρύφτηκε” πίσω από τους συμμάχους της όταν κατέρριψε το SU-24. Επεσήμανε δε ότι αν νόμιζαν στην Άγκυρα ότι θα φοβηθεί η Ρωσία, έκαναν λάθος. “Τι κατάφεραν; Ίσως σκέφτηκαν ότι θα αποχωρούσαμε από τη Συρία. Η Ρωσία όμως δεν είναι τέτοια χώρα”, είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία δεν θα συναινέσει ποτέ με το να αποφασίζουν ξένες δυνάμεις ποιος θα πρέπει να ηγείται του συριακού κράτους και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εκεί μέχρι να ξεκινήσουν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις. Με ειρωνικό ύφος είπε ακόμα ότι “Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη στρατιωτική εκπαίδευση από τις επιχειρήσεις στην Συρία, όπου θα εκπαιδευόμαστε για πολύ καιρό”. Πρόσθεσε βέβαια ότι δεν είναι σίγουρο αν η Ρωσία χρειάζεται μόνιμη βάση στη Συρία. Για το ISIS είπε ότι είναι απειλή για όλους: “Όσο πιο γρήγορα βρούμε λύση σε αυτό τόσο το καλύτερο. Τίποτα περισσότερο από μια πολιτική λύση” και πρόσθεσε ότι η Ρωσία: “Θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.” "Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας" Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προτιμούσε την Τουρκία ως ένα κοσμικό κράτος, όπως το οραματιζόταν ο Κεμάλ Ατατούρκ, κι αυτό δεν το έχει κρύψει ποτέ. Η ατάκα του όμως αυτή μπορεί να παρεξηγηθεί. «Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας» είπε κατά τη συνέντευξη. Σε μια περίοδο που οι ρωσο-τουρικές σχέσεις είναι "στο κόκκινο", η τοποθέτηση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας. Ο Ερντογάν μπορεί να κριθεί για πολλά αλλά κανείς δεν αμφισβητεί πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να τον επιλέγουν για ηγέτη τους. Εξάλλου, μπορεί η Ρωσία να μην είναι χριστιανο-κρατούμενη χώρα αλλά σε πολλούς τομείς, (βλ. ασφάλεια των δημοσιογράφων), δεν τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από την Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν. Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει βρεθεί στο ταφικό μνημείο του ιδρυτή της Τουρικής Δημοκρατίας πριν ένα χρόνο, κατά την επίσκεψή του στη γείτονα. Οικονομία και σχέσεις με ΗΠΑ Αναφερόμενος στην ρωσική οικονομία είπε ότι αναμένεται αύξηση της οικονομίας κατά 0,7% το 2016, κατά 1,9% το 2017 και 2,4% το 2018. “Η οικονομίας ξεπέρασε την κρίση και θα έχουμε σημάδια σταθεροποίησης στο δεύτερο τρίμηνο” είπε χαρακτηριστικά Σε σχέση με τις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στη χώρα στις εκλογές του 2016. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός. Εκείνοι είναι που προσπαθούν να επηρεάσουν τον ρωσικό λαό ως προς το ποιον να ψηφίζει”. Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει σε γενικές γραμμές την πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον να προετοιμάσει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ψηφίσματος είναι αποδεκτό στο σύνολό του.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ακυρώθηκε η προσπάθεια πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ
17 December 2015 - 1:50 pm
Ακυρώθηκε ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ καθώς δεν υπήρξε κανένας αγοραστής. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο σημείο ώστε να διασφαλίσουν πως ο πλειστηριασμός θα ακυρωνόταν σε κάθε περίπτωση ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 27/1 που είναι η ημερομηνία της τελευταίας προσπάθειας για τον πλειστηριασμό. Επιπλέον την Κυριακή οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι καλούν στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ για τηνδημιουργία εργατικού ιατρείο σε συνεργασία με το ΚΙΑ για κατοίκους και εργαζόμενους.
Νωρίτερα η διαδικασία ξεκίνησε στην αίθουσα πλειστηριασμών για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία παρουσία των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και των εργαζομένων της Φίλκεραμ και των δικηγόρων τους. Οι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών παρέμειναν έξω από την αίθουσα. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ για ακόμη μία φορά βρέθηκαν στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό των ακινήτων. Σημειώνεται πως στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομιας και των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει και τους δύο διαδρόμους προς την αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να γίνει ο πλειστηριασμός, μη επιτρέποντας στην αρχή να πλησιάσουν αλληλλέγγυοι και εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ.
Στις τρεις προηγούμενες φορές που είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη διαδικασία το κίνημα αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους κατάφεραν να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό αποδεικνύοντας πως το σύνθημα “Η ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργατών” δεν θα μείνει στα χαρτιά. Στις 10 Δεκεμβρίου ακυρώθηκε η τρίτη προσπάθεια πλειστηριασμού για την εκποίηση των 14 ακινήτων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΒΙΟΜΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού που προέκυψε μετά από αίτημα της συνδίκου της πτωχευμένης μητρικής εταιρίας που έκανε δεκτό το σχετικό δικαστήριο, ορίστηκε εκ νέου για την επόμενη Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. Ο πλειστηρισαμός ακυρώθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων. Να σημειωθεί πως η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού αποτελεί μια καταστροφική προοπτική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρου του εργοστασίου. “Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. με το υποδειγματικό πείσμα που έχει δείξει έως σήμερα, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις των πρώην αφεντικών και της δικαστικής εξουσίας, ο εργατικός αγώνας όταν είναι και κοινωνικός, μπορεί όχι μόνο να σταθεί όρθιος για χρόνια, αλλά και να αποκρούσει την όποια απειλή. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσουμε μια ακόμη απάντηση, μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. κόντρα σε όσους θέλουν το εργοστάσιο βίδες και τους εργαζόμενους αριθμούς στις λίστες του ΟΑΕΔ! Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται!” αναφέρει στην ανακοίνωση του το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Πριν από εκατό χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν στη διαρκή πρόοδο και σ’ ένα λαμπρό μέλλον. Ακόμη και στη φαντασία των ανθρώπων της δεκαετίας του 1950 το μέλλον έρχονταν σε φωτεινά πλαίσια, αντισηπτικό, αθώο και ιδανικό. Όταν ένας άνθρωπος εκείνης της εποχής φανταζόταν το έτος 2000μ.Χ, ο νους του πήγαινε κατευθείαν σε ιδανικές μητροπόλεις με πανύψηλους ουρανοξύστες, ιπτάμενα πυρηνοκίνητα αυτοκίνητα, διαστημικές αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη, οικιακά ρομπότ, αυτόματα σπίτια, απαστράπτοντα ρούχα και χαμογελαστούς ανθρώπους που σκάνε από υγεία. Σήμερα, παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, την ιατρική πρόοδο και τα εκπληκτικά τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουμε, είμαστε απαισιόδοξοι. Μια πιθανή εξήγηση είναι η σκόπιμη εστίαση των ΜΜΕ στις άσχημες ειδήσεις. Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε πως ο φόβος «πουλάει»…
Στην εποχή μας κυριαρχεί περισσότερο ο φόβος του μέλλοντος, παρά η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Σήμερα, αντί να πετάμε με ιπτάμενα αυτοκίνητα, φοβόμαστε να πετάξουμε ακόμη και με αεροπλάνα. Αντί σε ιδανικές φουτουριστικές πόλεις ζούμε σε άθλιους αστικούς «θαλάμους αερίων». Αντί για αποικίες στον Άρη μόλις και μετά βίας συντηρούμε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά. Αντί για οικιακά ρομπότ δουλεύουμε οι ίδιοι σαν ρομπότ. Και οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας τείνουν να είναι αυτοί που πήραν μεγαλύτερη δόση του αντικαταθλιπτικού Προζάκ. Ωστόσο δεν υπάρχει φόβος χωρίς την ελπίδα και ελπίδα δίχως φόβο...
---------------------------------------------------------------------------------------
H απάντηση του Αλ Τσαντίρι στον Αδωνι -«Εφτασε πολύ κοντά σε ένα όνειρο ζωής...»
17|12|2015 13:56
Σε μία ανάρτηση με τον τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Κόπηκε στην οντισιόν ο Άδωνις», το Αλ Τσαντίρι, απαντά με τον δικό του τρόπο στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Διαβάστε την ανάρτηση από το altsantiri.gr
«Πολύ κοντά σε ένα όνειρο ζωής έφτασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από αμέτρητες εμφανίσεις σε χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικά σόου, ο Άδωνις ήθελε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα! Να εμφανιστεί στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου στο σανίδι του θεάτρου Βέμπο στον Πειραιά. Η κούραση, όμως, δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και κόπηκε στην οντισιόν! «Ο κ. Λαζόπουλος δεν μου επέτρεψε να εμφανιστώ στο Αλ Τσαντίρι», δήλωσε μετά την αποτυχημένη οντισιόν, περίλυπος ο κ. Γεωργιάδης! Από το στενό του περιβάλλον άφηναν να εννοηθεί πως ο Άδωνις, παρά την απογοήτευσή του, θα αφοσιωθεί πλέον αποκλειστικά στο δραματικό ρόλο που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο. Τον φτωχό βιβλιοπώλη που έγινε ακροδεξιός ψάλτης του Αντώνη Σαμαρά!».
---------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Σε αναμορφωτήριο ο ανήλικος που χτύπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό Ραχόι
18 Δεκεμβρίου 2015 04:39
Ο 17χρονος που γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, καταδικάστηκε την Πέμπτη (18/12) από δικαστήριο να εκτίσει ποινή κράτησης έξι μηνών σε ένα αναμορφωτήριο ανηλίκων. Δικαστήριο της Γαλικίας ανακοίνωσε ότι δράστης θα μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων για «μια περίοδο έως και έξι μηνών», ενώ η διάρκεια της κράτησής του θα καθοριστεί από δικαστήριο ανηλίκων.
---------------------------------------------------------------------------------------- Αυτός ο πάμπλουτος (έχει σημασία αυτό!) Σαουδάραβας βίασε μια 18χρονη κοπέλα. Στο δικαστήριο είπε πως... γλίστρησε, έγειρε και κατά λάθος μπήκε το πουλί του στο κόλπο της κοπέλας και... ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!!!!!!!
Σαουδάραβας ισχυρίστηκε ότι έπεσε και βίασε κατά λάθος μια κοπέλα και το δικαστήριο τον αθώωσε "Έπεσα και διείσδυσα κατά λάθος", είπε σε βρετανικό δικαστήριο και τον πίστεψαν
16.12.2015 | 19:09
46χρονος Σαουδάραβας εκατομμυριούχος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε και διείσδυσε κατά λάθος στο θύμα του, αθωώθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου, μετά από μία συνεδρίαση που διήρκησε μόλις 30 λεπτά. Ο Εχσάν Αμπντουλαζίζ, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή εκείνη τον τράβηξε προς το μέρος της, εκείνος γλίστρησε και το αποτέλεσμα ήταν το πέος του να βρεθεί χωρίς να καταλάβει πώς, στον κόλπο της γυναίκας, και αυτή η εξωφρενική δικαιολογία έγινε δεκτή από δικαστήριο του Λονδίνου. Ο Αμπντουλαζίζ κατηγορήθηκε για το βιασμό 18χρονης που κοιμήθηκε το βράδυ στον καναπέ του διαμερίσματος του, μετά από μια βραδιά διασκέδασης με αυτή και μια φίλη της η οποία διατηρούσε μαζί του ερωτικό δεσμό. Σύμφωνα με την Independent, o πάμπλουτος μεσίτης πρότεινε μετά τη διασκέδαση να πάει τα κορίτσια στο σπίτι τους με το αυτοκίνητο του και στο δρόμο τα κάλεσε στο δικό του σπίτι. Η 18χρονη ισχυρίζεται ότι η φίλη της έκανε σεξ με τον Αμπντουλαζίζ σε άλλο δωμάτιο και πως αυτό που θυμάται εκείνη είναι να ξυπνάει το πρωί με τον 46χρονο επάνω της να τη φιλάει ενώ το μόριο του βρισκόταν στον κόλπο της. Όταν τον ρώτησε «τι κάνεις;¨», εκείνος της απάντησε, σύμφωνα με την 18χρονη: "Μην ανησυχείς, η φίλη σου κοιμάται". Πάντως το βρετανικό δικαστήριο δεν δέχτηκε αυτή την εκδοχή και απεφάνθη ότι ο πάμπλουτος Σαουδάραβας προκλήθηκε από τη 18χρονη, γλίστρησε και από λάθος διείσδυσε στο σώμα του θύματος. Ο Σαουδαραβας είναι παντρεμένος και έχει παιδιά αλλά εκείνες τις ημέρες η οικογένεια του έλειπε στην Τσεχία. Στο δικαστήριο επέμεινε ότι τα κορίτσια ήταν απλώς μια παρέα, καθώς εκείνος είναι πιστός οικογενειάρχης.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό με δυο παιδιά
Υποφέρει η οικογένεια του Γιώργου Φοράκη στο Κάστρο στη Χιο
Δεν είναι τεμπέλης, γυρνάει από μεροκάματο σε μεροκάματο, πολλές φορές βγάζει και ψάρια σε λοταρία. Η γυναίκα του το ίδιο, αξιοποιεί τα Τουρκικά που ξέρει, αφού αυτή είναι η μητρική της γλώσσα, αλλά οι δουλειές συνέχεια λιγοστεύουν. “Εχω δυο χρόνια”, μας είπε ο Γιώργος Φοράκης, “να δω σταθερό μεροκάματο. Η ΔΕΗ μου έκοψε το ρεύμα, τώρα ήρθε και η ΔΕΥΑΧ και μου έκοψε το νερό. Δεν τα βάζω μαζί τους, προσπάθησαν οι άνθρωποι, στη ΔΕΥΑΧ έκανα διακανονισμό και πάλι δεν ήμουν εντάξει. Δεν μπορώ όμως, ας με βοηθήσουν με μια δουλειά, δεν με νοιάζει για μένα αλλά έχω δυο παιδιά 10 χρόνων και 4 μηνών, δυο παιδιά χωρίς ρεύμα και τώρα χωρίς νερό, είμαι απελπισμένος”. Αυτά μας είπε ο Γ. Φοράκης, που προφανώς δεν ανήκει στις… ευπαθείς ομάδες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΡΕΛΙ
Συνελήφθη ο πιο... μισητός άνθρωπος του κόσμου
Τον πιο… μισητό άνθρωπο του πλανήτη, τον Μάρτιν Σκρέλι, συνέλαβαν την Πέμπτη άντρες του FBI, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των απανταχού χρηστών του Twitter. Ο Σκρέλι είναι διευθύνων σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών Turing και KaloBios και είναι ο άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό αύξησε την τιμή ενός φαρμάκου που χρησιμοποιούν κατά βάση οι οροθετικοί από 13,5 σε 750 δολάρια. Με την απόφασή του αυτή κατέκτησε τον τίτλο του πιο… μισητού ανθρώπου στον πλανήτη.
Η δραματική αυτή αύξηση δεν ήταν, όμως, ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο Σκρέλι. Το Bloomberg αναφέρει ότι η σύλληψη του 32χρονου σχετίζεται με τις δραστηριότητές του την εποχή που ήταν μάνατζερ της εταιρίας Retrophin, όταν και φέρεται να καταχράστηκε 11 εκατομμύρια δολάρια. Ο Σκρέλι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψή του, οι χρήστες κοινωνικών δικτύων εμφανίζονται ιδιαίτερα… ευχαριστημένοι, με αρκετούς να κάνουν λόγο για κάρμα!
------------------------------------------------------------------------------------------
Ανιψιός του Ραχόι ο νεαρός που του έριξε γροθιά
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος, 2015 - 11:31
Ανιψιός από την πλευρά της γυναίκας του είναι ο 17χρονος ο οποίος χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Όπως μεταδίδουν πάντως ισπανικά ΜΜΕ δεν έχει ιδιαίτερη σχέση η οικογένεια του με την πρωθυπουργική οικογένεια. Ο νεαρός , καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο να εκτίσει ποινή κράτησης έξι μηνών σε ένα αναμορφωτήριο ανηλίκων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Η Ευρώπη, η Τουρκία και η Σ. Αραβία βοηθούν τους τζιχαντιστές
Δημοσιεύθηκε: 18/12/2015 18:51
Όλα όσα είπε σε συνέντευξη του στην Ολλανδική τηλεόραση Η παρουσία τζιχαντιστών Ευρωπαίων στη Συρία είναι ευθύνη των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που δεν πήραν σοβαρά το πρόβλημα της τρομοκρατίας λέει ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξη του στην Ολλανδική τηλεόραση. «Οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πάνε όπου υπάρχει χάος. Μετέτρεψαν τη Συρία σε μια πηγή τρομοκρατίας, διότι η Ευρώπη, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, υποστήριξαν τους τρομοκράτες με διάφορους τρόπους» δήλωσε ο Άσαντ. Ο εμφύλιος στη Συρία διαρκεί τόσο διότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αλλάξουν την εξουσία στη Δαμασκό πρόσθεσε ο Σύρος Πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο εμφύλιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει από τον πρώτο χρόνο αν η διεθνής κοινότητα έπαιρνε μέτρα «για να κόψει τη ροή των Ευρωπαίων τζιχαντιστών». Ωστόσο καμία δυτική χώρα δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει πραγματικά για τη λήξη του πολέμου τώρα, υποστήριξε ο Άσαντ. «Κανείς πλην της Ρωσίας και του Ιράν δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας» είπε ο Άσαντ. «Το πρόβλημα είναι πως ακόμη υποστηρίζουν εκείνους που θέλουν την αλλαγή εξουσίας στη χώρα», συμπλήρωσε. Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει πιο άνετα από την ώρα που η Δύση «βάζει νερό στο κρασί της» για την παραμονή του στην εξουσία απάντησε σαρκαστικά: «Είχα κάνει βαλίτσες για να φύγω αλλά τώρα λέω να μείνω…»
---------------------------------------------------------------------------------------
“Ντου από παντού” έκαναν οι Ρώσοι σε τουρκικές τράπεζες στη Μόσχα!
Δημοσιεύθηκε: 18/12/2015 19:39
Παίρνει διαστάσεις η σύγκρουση.. Τα πάνω κάτω και χωρίς να «κωλώνουν» πουθενά, οι ρωσικές αρχές, υπεύθυνες για το μαύρο χρήμα, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στους Τούρκους επιχειρηματίες! Έφοδο σε τέσσερις τουρκικές τράπεζες πραγματοποίησαν οι ρωσικές Αρχές στη Μόσχα. Η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB στο πλαίσιο ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πέρασε από κόσκινο τις Ziraat Bank, Garanti Bank, Is Bank και Yapi Kredi Bank. «Στόχος των Ρώσων ήταν να ταλαιπωρήσουν τις τουρκικές τράπεζες και τους Τούρκους επιχειρηματίες, προβάλλοντας την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος», αναφέρει τουρκική πηγή με σαφείς αιχμές προς τη Μόσχα. Στο πλαίσιο των ελέγχων στο στόχαστρο μπήκαν και ρωσικές τράπεζες που έχουν σχέσεις με Τούρκους επιχειρηματίες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στις ουρες των …συσσιτιων θα βρεθουν 6.000 Πατρινοι. Από την Τραπεζα Τροφιμων του Δημου θα εχουν γιορτινο τραπεζι πανω από 1.500 οικογενειες. Η διανομη ξεκινα σημερα και θα ολοκληρωθει την παραμονη των Χριστουγεννων
--------------------------------------------------------------------------------------
Το ολοκαυτωμα της Κανδανου στην Κρητη στο επικεντρο της δικης Ριχτερ.
--------------------------------------------------------------------------------
ΔΝΤ. Και «σορι, λαθος» και «σκασε και κολυμπα». Πηραν πισω το «παραλληλο προγραμμα» της βοηθειας για τα φτωχοτερα στρωματα του ελληνικου λαου οι κυβερνητικοι, μετα την απαιτηση των τροικανων υποχειριων των ξενων τοκογλυφων.
---------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αργεντινή! Η δεξιά "αξιοποιεί" (διάβαζε ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα) τα πάντα! Ακόμη και τις εθνικές συνχνότητες για ΜΜΕ!
Κάτω τα χέρια από τον νόμο για τα ΜΜΕ, που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένος
Ο λαός της Αργεντινής δεν αντέχει την πολιτική της "φιλανθρωπίας", των φτωχοκομείων της δεξιάς, που μόλις χθες κέρδισε τις εκλογές... Θέλει τη λευτεριά του, την ανεξαρτησία του, την κυριαρχία του, την αξιοπρέπειά του κι όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με φερετζέ την "αξιοποίησή" της... όπως ακριβώς σε όλες τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του κόσμου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Νάτα μας από τον υποστηρικτή του Τσίπρα... τον διορισμένο από τις στοές ως "τραπεζίτη" Draghi: Μειώστε μισθούς για να σωθεί το ευρώ! Να γαμηθείτε κι εσείς και το κωλοευρώ σας!
------------------------------------------------------------------------------------------
«Προκαταρκτική συμφωνία» Τουρκίας - Ισραήλ για επίσημη αποκατάσταση σχέσεων...
Πέντε χρόνια αφότου Τουρκία και Ισραήλ βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη ναυαρχίδα της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αξιωματούχοι των δύο πλευρών κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την... αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου. Βάσει της προκαταρκτικής συμφωνίας, το Ισραήλ θα δημιουργήσει ταμείο αποζημιώσεων για το θάνατο δέκα Τούρκων ακτιβιστών που επέβαιναν στο πλοίο «Mavi Marmara» κατά το ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντο, δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας. Η Τουρκία παράλληλα θα αποσύρει όλες τις διεκδικήσεις της κατά του Ισραήλ. Η συμφωνία επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων Τουρκίας και Ισραήλ στην Ελβετία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Τουρκία και το Ισραήλ, στρατηγικοί σύμμαχοι τη δεκαετία του 1990, βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης μετά την αιματηρή επέμβαση κομάντο του ισραηλινού στρατού στη νηοπομπή που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια τον Μάιο του 2010. Η ισραηλινή επιχείρηση κόστισε τη ζωή σε δέκα Τούρκους υπηκόους που επέβαιναν στη ναυαρχίδα του στολίσκου, το πλοίο «Mavi Marmara». Η επίσημη ισραηλινή συγγνώμη ήλθε τρία χρόνια μετά διά στόματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπήρξε συμφωνία για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων, ωστόσο οι διμερείς σχέσεις ουδέποτε αποκαταστάθηκαν πλήρως.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ρόμπα κάνει ο διεθνής τύπος την κυβέρνηση των υποταγμένων στη Μέρκελ! Reuters: Eλλάδα, ok της ευρωζώνης για 1 δις, μετά την απόσυρση κοινωνικών μέτρων!
----------------------------------------------------------------------------------------
Ομάδες της αριστερής Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Αδέσποτης Συρίας... μετακινήθηκαν προς τη Λαοδικεία...
Ο σύντροφος Abu Jafar, Κομαντάντε μιας ομάδας της Αντίστασης στη Συρία, αυτές τις μέρες πολεμάει στη Λαοδικεία (Λαττάκια), για να εξοντωθούν οι τρομοκράτες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.... Η αριστερά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως σοσιαλισμός χωρίς πατρίδα... δεν υπάρχει! Κανένας "μετριοπαθής" (όπως αρέσκονται τα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης ν' αποκαλούν τους μισθοφόρους τους στη Συρία) ή μη "μετριοπαθής" φονιάς ατιμώρητος!
---------------------------------------------------------------------------------------
Επιτέλους να πληρώσει η πλουτοκρατία! Χειροπέδες σε 25χρονο στο Διδυμότειχο γιατί ο πλουτοκράτης εγκληματίας πουλούσε φρούτα χωρίς άδεια!
Στη σύλληψη ενός 25χρονου άνδρα που πουλούσε φρούτα χωρίς να διαθέτει ωστόσο την απαιτούμενη άδεια προχώρησε η Αστυνομία στο Διδυμότειχο, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο 25χρονος εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο στερούμενος της... απαιτούμενης άδειας και έτσι οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του καθώς και στην κατάσχεση των φρούτων ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ποιητής καταδικάστηκε σε θάνατο διά αποκεφαλισμού... από το σκοταδιστικό καθεστώς του παιδόφιλου μονάρχη, αλλά αγαπημένου της "πολιτισμένης" δύσης!
Ο Παλαιστίνιος ποιητής Ασραφ Φαγιάντ (35 χρόνων) καταδικάστηκε σε θάνατο από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας με βάση τη σαρία για «αποστασία» (εγκατάλειψη της ισλαμικής πίστης) αλλά και για την ποιητική συλλογή του «που καλλιεργεί την αθεΐα».
Ο Ashraf Fayadh συνελήφθη το 2013 με την κατηγορία ότι η ποιητική συλλογή του «Πληροφορίες εντός»» [Instructions Within] προωθεί την... αθεΐα. Αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, όμως συνελήφθη ξανά το 2014, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 800 βουρδουλιές. Στην πρώτη δίκη ο Φάγιαντ είχε αρνηθεί πως το έργο του ήταν «βλάσφημο», ενώ παράλληλα είχε δηλώσει πιστός μουσουλμάνος και είχε ζητήσει συγγνώμη.Στην επανεκδίκαση της υπόθεσής πριν ένα μήνα καταδικάστηκε σε θάνατο δια αποκεφαλισμού!!!!! Δικάστηκε χωρίς υπεράσπιση με βάση τη σαρία. Η έφεση στην απόφαση, έφερε νέα καταδίκη σε θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, διότι η συγχώρεσή του «επαφίεται στον Αλλάχ». Ο Φάγιαντ κατηγορείται για την αποκήρυξη του Ισλάμ, κάτι που ο ίδιος αρνείται, ενώ τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την απόφαση, εκτός από τους στίχους του είναι οι αναρτήσεις του στο twitter και μία συζήτηση που είχε σε ένα καφέ. Ο Ασράφ Φαγιάντ είναι ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες της Σαουδικής Αραβίας, εξαιρετικά ενεργός σε μία χώρα που επί της ουσίας απαγορεύει την τέχνη. Μίας χώρας που απαγορεύει το σινεμά και δεν έχει καμία σχολή Τεχνών ή δημόσιους χώρους όπου μπορούν να συναθροιστούν άντρες και γυναίκες και να ανταλλάξουν ελεύθερα ιδέες Η απόφαση έχει ενεργοποιήσεις διεθνείς οργανισμούς (Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστία κλπ.) ενώ στην Ελλάδα η είδηση πέρασε απαρατήρητη και μόνο η Εταιρία Ελλήνων Συγγραφέων έβγαλε ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Ιδιοκτήτες εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας στην Καμπότζη απαίτησαν, χτες, από την κυβέρνηση να σταματήσει διά της βίας την απεργία 30.000 εργατών που διεκδικούν υψηλότερους μισθούς (από 20 δολάρια το μήνα σε 148 δολάρια). Οι βιομήχανοι μιλάνε για απεργίες που βλάπτουν το «επενδυτικό περιβάλλον» στη χώρα. Πάντως, οι εργάτες στην επαρχία Σβάι Ριένγκ ανέστειλαν, χτες το απόγευμα, προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα αιτήματά τους.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ερευνα για «μετάδοση βίαιων εικόνων» ξεκίνησε η Δικαστική Αστυνομία στη Γαλλία, για τις φωτογραφίες που ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, από θύματα εκτελέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»). Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ. Η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι ανάρτησε τέτοιες φωτογραφίες αντιδρώντας σε «σκανδαλώδεις και πρόστυχες συγκρίσεις μεταξύ του "ΙΚ" και του Εθνικού Μετώπου», που έγιναν στο διαδίκτυο.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την αύξηση της στρατιωτικής συμμετοχής (από τους 850 στους 980 άνδρες) της χώρας στη ΝΑΤΟική δύναμη που παραμένει στο Αφγανιστάν αποφάσισαν οι βουλευτές της Γερμανίας με συντριπτική πλειοψηφία.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Επιδημία χολέρας σημειώνεται τις τελευταίες βδομάδες στον προσφυγικό καταυλισμό Ντανταάμπ που «φιλοξενεί» περίπου 350.000 Σομαλούς στην Κένυα, καθώς πάνω από 540 άνθρωποι αρρώστησαν εξαιτίας των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής και της έλλειψης καθαρού πόσιμου τρεχούμενου νερού, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να χαρακτηρίσει εξτρεμιστική οργάνωση τους «Αδελφούς Μουσουλμανοφασιστες» και να απαγορεύει τη δράση της στη Βρετανία, μολονότι παραδέχεται πως σημαντικά στελέχη και μέλη της έχουν συμμετάσχει και υποστηρίξει βίαιες επιθέσεις, ιδιαίτερα κατά των αρχών στην Αίγυπτο, μετά την ανατροπή του γουρουνιου ισλαμοφασιστα «προέδρου» της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, το 2013.

7 σχόλια:

e-h είπε...



One year on - the Five, Cuba and the US blockade
Cuba Solidarity Campaign
Cuba Update Special, Thursday 17 December
Dear friend
One year ago the final three members of the Miami Five returned home, and Cuba and the US made historic announcements that they would establish diplomatic relations.
While we welcome the significant progress in relations between the two countries there is still so much to be done: the US Blockade is still in place, Guantánamo Bay is still illegally occupied and the US still maintains a series of aggressive policies towards Cuba.
Today we review significant moments from the last 12 months and look forward to future challenges for Cuba and the Cuba Solidarity Campaign.
Thank you for all your past efforts and those you will make in the future. We look forward to welcoming the Miami Five to Britain with you in 2016, and continuing to campaign together to end the blockade once and for all.
A review of the last 12 months
17 December 2014: Cuba and the US announce the establishment of diplomatic ties. The final three members of the Miami Five are released and return home to Cuba after more than 16 years unjust imprisonment in US jails. Statements by the Cuban and US governments announce diplomatic relations will be established.
Watch the moment the Five were reunited with their families again.
24 December 2014: The US State Department announces $11 million in grants for US and foreign-based organisations to run "civil, political and labour rights" (aka regime change) programmes in Cuba.
6 January 2015: Gema Hernandez, the daughter of Miami Five prisoner Gerardo and his wife Adriana is born. The "miracle" baby is the result of secret IVF treatment begun while Gerardo was in jail and despite the fact Adriana was denied a visa to visit her husband for almost his entire sentence.
22 January 2015: Diplomatic relations begin between the two countries, with the first round of talks taking place in Havana.
11 April 2015: Presidents Castro and Obama attend the Summit of the Americas(OAS) and hold historic bilateral meetings - the first face-to-face meeting between Cuban and US leaders in almost 60 years. Raul's speech to the OAS is the first by a Cuban president since 1962.

e-h είπε...

29 May 2015: Cuba is officially removed from the US government's State Sponsors of Terrorism list.
12 June 2015: The US Appropriations Committee approves $30 million for programmesto "promote democracy and strengthen civil society" (aka regime change) in 2016. This is on top of $20 million already assigned for similar activities in 2015.
20 July and 17 August 2015: The Cuban embassy in Washington DC is opened on 20 July, closely followed by the US Embassy in Havana on 17 August. Watch the Democracy Now report from the US Embassy opening in Havana.
9 September 2015: USAID advertises for Cuba programme managers with experience in "democracy promotion, human rights, civil society development, community development, and youth programmes" (aka regime change) on salaries ranging from $90,000 - $139,000 and secret security clearance.
16 September 2015: Cuba presents its 2015 report on the impact of the blockade in advance of the United Nations vote. It estimates that the US policy has cost the country more than $833 million over five decades.
3 October 2015: Solidarity campaigners are urged to remain vigilant about US intentions at the Cuban Futures Conference in London.
“We might end up with the American electorate deciding to elect Marco Rubio, Jeb Bush, Donald Trump – nobody knows what the possibilities are ... We haven’t reached the moment where these processes are irreversible yet." Former Cuban diplomat Carlos Alzugaray.
27 October 2015: The US remains isolated at the United Nations General Assembly vote. 191 countries vote with Cuba to condemn the blockade with just the US and Israel voting against.
“The lifting of the blockade will be the essential element to give some meaning to the progress achieved over the past few months in the relations between both countries and shall set the pace towards normalization.” Cuban Foreign Minister Bruno Rodriguez.
10 November 2015: A historic ruling by the British Court of Appeal opens the door for René González and other members of the Miami Five to visit Britain in 2016. The Court ruled that the British government had breached the freedom of MPs to hear from René after they denied him a visa to attend a meeting at the House of Commons. The Miami Five have already visited more than 20 countries between them since their release, apart from Britain.
18 November 2015: Joint agreements on environmental protection and marine conservation are signed between Cuba and the US - the first direct cooperative agreements reached since negotiations between the two countries began.
25 November 2015: News breaks that the Cooperative bank has closed the account of the Cuba Solidarity Campaign as the bank has changed “its risk appetite”. A campaign against this is launched.

e-h είπε...

December 8 2015: Cuba and the US begin talks on property claims by individuals and companies who left Cuba after the Revolution in 1959. The two countries also agree to reestablish a direct postal service after more than five decades without one.
What next for 2016?
Bills will be presented before Congress in 2016 which aim to relax travel by US citizens and increase trade with Cuba. However, the cornerstones of blockade legislation: the Helms-Burton Act, the Trading with the Enemy Act, and the Cuban Democracy Act remain in place and must be removed before the blockade can end.
There are five core issues which need to be tackled before relations between the two countries can be considered normal:
• The blockade should end
• The US should stop funding illegal, subversive policies against Cuba, including TV and Radio Martí propaganda broadcasts
• Cuba should be compensated for damages caused by the blockade
• The illegally occupied territory of Guantánamo Bay should be returned
• The Cuban Adjustment Act, which stimulates brain drain and encourages economic migration should be revoked
Action by the US Congress is essential to make these changes. But our own British government has a role to play in joining international pressure on the United States government to end the blockade and return Guantánamo to Cuba, as well as ending discriminatory banking practices which impact on British companies.
Please support the campaign to end the US blockade.
Join CSC here, or donate to our campaigning work in 2016 here.
Thank you
The Cuba Solidarity Campaign Team
“I believe that just as in the case of the Five, the blockade will only be defeated by Cuban resistance and global solidarity. The solidarity campaign must continue working. Be very, very alert to the manoeuvres which could be taken against Cuba. There are people in the United States who are not happy about what is happening.”
Arleen Rodriguez speaking at Cuban Futures 2015.


e-h είπε...



Ένα χρόνο μετά – Oι Πέντε, η Κούβα και ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα
Κούβα Ειδική Ενημέρωση, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Αγαπητέ φίλε
Πριν από ένα χρόνο τα τρία τελευταία μέλη των Μαϊάμι Πέντε επέστρεψαν στο σπίτι τους, και η Κούβα και οι ΗΠΑ σημείωσαν ιστορικες ανακοινώσεις με τις οποίες θα συνάψουν διπλωματικές σχέσεις.
Ενώ χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών όμως εξακολουθούν να υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν: ο αποκλεισμός των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι υπαρκτος, το Γκουαντάναμο εξακολουθεί να κατέχετε παράνομα και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρουν μια σειρά από επιθετικές πολιτικές απέναντι στην Κούβα.
Σήμερα εξετάζουμε τις σημαντικές στιγμές τους τελευταίους 12 μήνες και προσβλέπουμε σε μελλοντικές προκλήσεις για την Κούβα και την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα.
Σας ευχαριστουμε για όλες τις προηγούμενες προσπάθειές σας και εκείνες που θα κάνετε στο μέλλον. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους Μαϊάμι πέντε στη Βρετανία μαζί σας το 2016, και συνεχίζοντας την εκστρατεία μαζί για να τερματιστεί ο αποκλεισμός άπαξ και δια παντός.
Μια ανασκόπηση των τελευταίων 12 μηνών
17 του Δεκεμβρίου 2014: η Κούβα και οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων. Τα τρία τελευταία μέλη των Μαϊάμι Πέντε απελευθερώνονται και επιστρέφουν στην πατρίδα τους στην Κούβα μετά από περισσότερα από 16 χρόνια άδικης φυλάκισης στις φυλακές των ΗΠΑ. Δηλώσεις από τις κουβανικές αρχες και την κυβερνήση των ΗΠΑ που ανακοινώνουν ότι συνάψτουν διπλωματικές σχέσεις.
Παρακολουθήστε τη στιγμή που οι Πέντε επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους και πάλι.
24 του Δεκέμβρη 2014: Το αμερικανικό υπουργείο ανακοινώνει $ 11 εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις για τις ΗΠΑ και ξένες οργανώσεις για να τρέξει "τα ατομικά, πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα» (γνωστα και ως αλλαγή καθεστώτος) προγράμματα στην Κούβα.
6η Ιανουαρίου 2015: Η Gema Hernandez, η κόρη του Μαϊάμι Πέντε κρατούμενου Gerardo γεννιέται από τη σύζυγός του Αντριάνα. Το «θαύμα» είναι ότι το μωρό είναι το αποτέλεσμα της μυστικής θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης που ειχε αρχίσει, ενώ ο Gerardo ήταν στη φυλακή και, παρά το γεγονός ότι η Adriana δεν είχε βίζα για να επισκεφθει το σύζυγό της για σχεδόν ολόκληρη την ποινή του.

e-h είπε...

22η, Ιανουαρίου 2015: Διπλωματικές σχέσεις ξεκινανε μεταξύ των δύο χωρών, με τον πρώτο γύρο των συνομιλιών να λαμβάνει χώρα στην Αβάνα.
11η Απριλίου 2015: Οι Πρόεδροι Κάστρο και ο Ομπάμα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη Κορυφής της Οργανισμου Αμερικανικων Κρατων (ΟΑΚ) και κρατανε το ιστορικό για διμερείς συναντήσεις - σε πρώτο πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ ηγέτες μετα από σχεδόν 60 χρόνια. Η Ομιλία του Ραούλ στο ΟΑΚ είναι η πρώτη από έναν Κουβανό πρόεδρο από το 1962.
29η Μαΐου, 2015: Η Κούβα επίσημα απομακρύνεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ της λίστας Χορηγων μέλους τρομοκρατίας.
12 του Ιουνίου 2015: Η Επιτροπή Πιστώσεων εγκρίνει ΗΠΑ $ 30 εκατομμύρια για programmesto για «προώθηση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών» (γνωστα και ως αλλαγή καθεστώτος) το 2016. Αυτό είναι πάνω από $ 20 εκατομμύρια που έχουν ήδη εκχωρηθεί για παρόμοιες δραστηριότητες το 2015.
20η Ιουλίου και στις 17 Αυγούστου 2015: Η κουβανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ανοίγει στις 20 Ιουλίου, ακολουθείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα στις 17 Αυγούστου. Παρακολουθήστε την έκθεση Democracy Now από το άνοιγμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα.
9, Σεπτεμβρίου, 2015: Η USAID διαφημίζει για τους διαχειριστές του προγράμματος Κούβα με εμπειρία στην «προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, την ανάπτυξη της κοινότητας, καθώς και προγράμματα για τη νεολαία" (γνωστα και ως αλλαγή καθεστώτος) με μισθούς που κυμαίνονται από 90.000 $ - $ 139.000 και με μυστικό διαβάθμιση ασφαλείας.
16, Σεπτεμβρίου, 2015: Η Κούβα παρουσιάζει την έκθεση του 2015 σχετικά με τις επιπτώσεις του αποκλεισμού πριν από την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών. Εκτιμά ότι η πολιτική των ΗΠΑ έχει κοστίσει στη χώρα πάνω από 833 εκατομμύρια $ μέσα σε πέντε δεκαετίες.
3 Οκτ 2015: Οι υπερασπιστές Αλληλεγγύης καλούνται να συνεχίσουν να επαγρυπνούν για τις προθέσεις των ΗΠΑ στη Διάσκεψη της Κούβας Futures του Λονδίνου.
"Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε ότι το αμερικανικό εκλογικό σώμα αποφασίζει να εκλέξει Marco Rubio, Τζεμπ Μπους, Ντόναλντ Τραμπ - κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες ... Δεν έχουμε φτάσει στη στιγμή που οι διαδικασίες αυτές είναι ακόμα αναστρέψιμες.» πρώην διπλωμάτης της Κούβας Κάρλος Alzugaray .
27 του Οκτώβρη 2015: Οι ΗΠΑ παραμένουν απομονωμένες κατά την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 191 χώρες ψηφίζουν με την Κούβα για να καταδικάσουν τον αποκλεισμό μόνο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ψήφιζουν κατά.
«Η άρση του αποκλεισμού θα είναι το βασικό στοιχείο για να δώσει κάποιο νόημα στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα θέσουν τα θεμέλια για την εξομάλυνση.» υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ.

e-h είπε...

10 του Νοεμβρίου του 2015: Μια ιστορική απόφαση από το Βρετανικό Εφετείο ανοίγει την πόρτα για τον René González και τα άλλα μέλη των Μαϊάμι Πέντε να επισκεφθουν τη Βρετανία το 2016. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε παραβιάσει την ελευθερία των βουλευτών να ακούσουν τον René μετά του αρνηθηκαν τη βίζα για να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση στην Βουλή των Κοινοτήτων. Οι Μαϊάμι πέντε έχουν ήδη επισκεφθεί περισσότερες από 20 χώρες μετά την αποφυλάκισή τους, εκτός από τη Βρετανία.
18 Νοεμβρίου 2015: Οι κοινές συμφωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υπεγράφη μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ – είναι από τις πρώτες άμεσες συμφωνίες συνεργασίας που επιτεύχθηκε από τότε που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
25 Νοεμ 2015: Τα νεα λενε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα έχει κλείσει το λογαριασμό της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα, καθώς η τράπεζα έχει αλλάξει την "όρεξη κινδύνου». Μια εκστρατεία ξεκινα ενάντια σε αυτό.
8 Δεκεμβρίου, 2015: η Κούβα και οι ΗΠΑ αρχίζουν συνομιλίες για περιουσιακές διεκδικήσεις από ιδιώτες και εταιρείες που έφυγαν από την Κούβα μετά την επανάσταση το 1959. Οι δύο χώρες συμφωνούν επίσης να αποκαταστήσουν μια άμεση ταχυδρομική υπηρεσία μετά από περισσότερο από πέντε δεκαετίες χωρίς.
Τι σχεδιάζεται για το 2016;
Λογαριασμοι θα παρουσιαστουν ενώπιον του Κογκρέσου το 2016 οι οποίες αποσκοπούν να χαλαρώσουν η απαγορευση ταξιδιων για πολίτες των ΗΠΑ και να αυξήσουν τις συναλλαγές με την Κούβα. Ωστόσο, οι ακρογωνιαίοι λίθοι της νομοθεσίας είναι ο αποκλεισμός: με το νόμο Helms-Burton, το εμπόριο με τον εχθρο νομος, και ο νόμος την Δημοκρατία στην Κούβα παραμένουν στη θέση τους και θα πρέπει να αφαιρεθουν πριν ο αποκλεισμός καταλήξει.
Υπάρχουν πέντε βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να θεωρηθουν φυσιολογικες:
• Ο αποκλεισμός πρέπει να λήξει
• Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν τη παράνομη χρηματοδότηση, και τις ανατρεπτικές πολιτικές ενάντια στην Κούβα, όπως τηλεόραση και ραδιόφωνο Μαρτί με την προπαγάνδα και τις μεταδόσεις
• Η Κούβα πρέπει να αποζημιωθει για ζημιές που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό
• Το παράνομα κατεχόμενο έδαφος του Γκουαντάναμο πρέπει να επιστραφει
• Ο νόμος της Προσαρμογής της Κούβας, το οποίο διεγείρει τη διαρροή εγκεφάλων και ενθαρρύνει την οικονομική μετανάστευση θα πρέπει να ανακληθεί

e-h είπε...

Η Δράση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι απαραίτητη για να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Αλλά και η δική μας βρετανική κυβέρνηση έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ένταση των διεθνών πιέσεων προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τερματισμό του αποκλεισμού και την επιστροφή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, καθώς και να λήξει τραπεζικές πρακτικές που έχουν επίπτωση και διακρίσεις στις βρετανικές εταιρείες που εισάγουν.
Παρακαλούμε υποστηρίξτε την εκστρατεία για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ.
Εγγραφή CSC εδώ, ή συνοδεψτετην εργασία εκστρατεία μας το 2016 εδώ.
Ευχαριστώ
Η Ομάδα Αλληλεγγύης για της Κούβας Καμπάνια
"Πιστεύω ότι όπως και στην περίπτωση των πέντε, ο αποκλεισμός θα ηττηθεί μόνο από την αντίσταση της Κούβας και της παγκόσμιας αλληλεγγύης. Η εκστρατεία αλληλεγγύης πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται. Να είστε πολύ, πολύ προσεκτική όσον αφορά τους χειρισμούς που θα μπορούσαν να παρθούν κατά της Κούβας. Υπάρχουν άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είναι ευχαριστημένοι για το τι συμβαίνει. "
Arleen Rodriguez μιλώντας στην διασκεψη κουβανική Futures 2015.