Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευη 25 Δεκεμβριου 2015


Την αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων από τους αιχμαλώτους έχει εγκρίνει το Ισλαμικό Κράτος
Το αποκαλυπτικό έγγραφο φέρνει στο φως το Ρόιτερς το οποίο είχαν στα χέρια τους οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ. Στο παρελθόν η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγορούσε το Ι.Κ. για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων
Δεκέμβριος 25 2015 08:42
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων, βάσει μιας άγνωστης μέχρι σήμερα γνωμοδότησης των λογίων της, γεγονός που εγείρει φόβους ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο οργάνων. Η γνωμοδότηση αυτή, που περιέχεται σε ένα έγγραφο με ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2015, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρει πως η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται. Μια επίσημη μετάφραση του εγγράφου από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί από το πρακτορείο στο Διαδίκτυο
(http://graphics.thomsonreuters.com/doc/document.pdf).
Το Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ λένε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία. «Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν απαιτείται να τυγχάνουν σεβασμού και μπορούν να αφαιρούνται ατιμωρητί», αναφέρει το έγγραφο, που είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη σχετικής με θρησκευτικά ή νομικά ζητήματα του ιερού μουσουλμανικού δικαίου. Το κείμενο έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους.
«Όργανα που τερματίζουν τη ζωή του αιχμαλώτου εάν αφαιρεθούν: Η αφαίρεση τους επίσης δεν απαγορεύεται», αναφέρει ο Φετφάς Αρ. 68, σύμφωνα με την επίσημη μετάφρασή του. Αφ' εαυτού το κείμενο δεν αποτελεί απόδειξη πως το ΙΚ πράγματι επιδίδεται σε συγκομιδή και λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δίνει από θρησκευτική άποψη την έγκριση για μια τέτοια δραστηριότητα, με βάση την ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από μέρους της οργάνωσης — την οποία απορρίπτουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι. Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ΙΚ ότι αφαιρεί και συγκεντρώνει ανθρώπινα όργανα τα οποία στη συνέχεια εμπορεύεται για να εξασφαλίζει έσοδα. Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται ποιος θεωρείται «αποστάτης» από το ΙΚ, το οποίο δολοφονεί και φυλακίζει τόσο πιστούς άλλων θρησκειών, όπως χριστιανούς, όσο και σιίτες μουσουλμάνους, όπως και σουνίτες που δεν ακολουθούν τη δική του, ακραιφνή ερμηνεία του κορανικού νόμου.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν λόγω capital controls στη Βουλγαρία τους τελευταίους μήνες
23|12|2015 10:45
Πρωτοσέλιδα στον βουλγαρικό Τύπο σήμερα Tεταρτη οι ελληνικές επιχειρήσεις, μεγάλος αριθμός των οποίων μεταφέρθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο στη Βουλγαρία, λόγω capital controls. Το χρονικό Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Sega, περισσότερες από 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν «μεταναστεύσει» στη Βουλγαρία, μόνο κατά τους τελευταίους μήνες. Από το 2012 οι ελληνικές εταιρείες που μετακόμισαν στην Βουλγαρία είχαν αυξηθεί κατά 72% μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Οπως σημειώνεται, πολύ επιχειρηματίες φοβήθηκαν ότι οι επιχειρήσεις τους μπορεί να μην επιβιώσουν, καθώς η ελληνική οικονομία εξαρτάται έντονα από τις εισαγωγές. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων, το 2011, οι ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία έφταναν συνολικά τις 2.199 και το 2012 τις 3781. Το Εμπορικό Μητρώο της Βουλγαρίας έδειξε από το 2013 ως το 2014, ακόμη και πριν από τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, οι ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία είχαν αυξηθεί κατά σχεδόν 30% σε 11.500. Το 2014, περίπου 2.500 νέες εταιρείες με 100% ελληνικό κεφάλαιο συστάθηκαν, καθώς η Βουλγαρία έχει ένα πολύ πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς σε σχέση με την Ελλάδα. «Από το 2008, ο φόρος εισοδήματος και ο εταιρικός φόρος είναι στο 10%. Στη Βουλγαρία, μια εταιρεία με κέρδος 50.000 ευρώ πλήρωσε περίπου 10.000 λιγότερους φόρους από ό, τι στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα που οδήγησε πολλούς επιχειρηματίες να εξάγουν τις δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία», σημειώνει η εφημερίδα. Μετά τα capital controls, η μετανάστευση ελληνικών εταιριών, εκτοξεύτηκε και χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μεταφέρουν το φορολογικό τους μητρώο στη Βουλγαρία, έτσι ώστε να αποφύγουν τη γραφειοκρατία, τους περιορισμούς κεφαλαίων και τους υψηλούς φόρους, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Κάνουν τα στραβά μάτια
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015, 19:10
Η κατάσταση στις Ν.Α. κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας θυμίζει εμφύλιο πόλεμο. Η κυβέρνηση Νταβούτογλου εμφανίζεται αποφασισμένη να εξολοθρεύσει κάθε ίχνος του PKK από προσώπου της τουρκικής γης. Oι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων με τον τουρκικό στρατό και την αστυνομία μαίνονται καθημερινά στις ΝΑ επαρχίες. Την ίδια ώρα που το κουρδικό κόμμα του Σ. Ντεμιρτάς επιχειρεί ένα άνοιγμα προς τη Μόσχα. Τρία δισεκατομμύρια ευρώ και «στραβά μάτια» απέναντι στις εκτεταμένες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία, είναι το «βραβειο» που προτίθεται να καταβάλει η Ευρώπη στην Άγκυρα προκειμένου να την εχει στα οπα οπα και όχι φυσικα να της ζητησει να περιορίσει τις ροές προσφύγων.
PKK: Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση έχουν κοπεί
Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν πλέον κοπεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τερματιστεί ο ένοπλος αγώνας, διαμηνύει την ίδια ώρα, ενώ κλιμακώνεται η κρίση, ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. "Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με το τουρκικό κράτος είναι κλειστοί. Δεν έχουμε πλέον καμία επικοινωνία" και "έχουμε επιστρέψει σε εμπόλεμη κατάσταση" είπε ο Τζεμίλ Μπαγίκ μιλώντας από το προπύργιό τους στα όρη Καντίλ, στο βόρειο Ιρακινό Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. "Το τουρκικό κράτος δεν ακολουθεί πλέον τη λογική της διαπραγμάτευσης ή της λύσης αλλά της εξόντωσης του κουρδικού κινήματος", συνέχισε ο Μπαγίκ εκτιμώντας ότι το PKK διεξάγει έναν "αγώνα ύπαρξης". "Σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε προσεχώς τη δημιουργία ενός επαναστατικού μετώπου αντίστασης σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις του εσωτερικού της Τουρκίας αλλά και από το εξωτερικό, που θα αγωνιστούν μαζί μας ενάντια στο καθεστώς" του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε ο Μπαγίκ, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε τέλος στον ένοπλο αγώνα, υπό την παρούσα κατάσταση. Αντιθέτως, τους επόμενους μήνες ο εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία θα ενταθεί", προειδοποίησε.
Πλέον των 100 χιλιάδων έχουν ξεσπιτωθεί λόγω των συγκρούσεων στη ΝΑ Τουρκία
Ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας για τις επιπτώσεις των συγκρούσεων στα νοτιοανατολικά της χώρας υποστηρίζει πως ξεπερνούν τις 100.000 οι άνθρωποι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από πέντε πόλεις σε περιοχή που ζουν περί το ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες. Η αναφορά του «τμήματος αντιτρομοκρατίας» της φασιστικης τουρκικής αστυνομίας υποστηρίζει πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλήρως αναλάβει υπό τον έλεγχό τους οκτώ από τις 13 περιφέρειες της ΝΑ Τουρκίας, όπου οι «παράνομοι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν» (PKK) προσπαθούσαν να εγκαθιδρύσουν αυτονομία. Άλλη έκθεση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως οι κάτοικοι φεύγουν πρόσφυγες για να γλιτώσουν από τις επιπτώσεις της 24ωρης απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το φόβο μη βρεθούν ανάμεσα σε πυρά των φασιστων Τουρκων μπασκιναρεων «χωροφυλακων» στις οδομαχίες που σημειώνονται ανάμεσα στους Κουρδους και τις φασιστικες δυνάμεις ασφαλείας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κεντρική αστυνομική διοίκηση έχει στείλει προειδοποιήσεις στα αστυνομικά τμήματα και των 81 τουρκικών περιφερειών, υποστηρίζοντας ότι το ΡΚΚ έχει σκοπό να μεταφέρει τις συγκρούσεις και σε άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις. Σε εννέα τουρκικές περιφέρειες, στις επαρχίες του Μαρντίν, Σιρνάκ, Χακάρι, Γιουκσεκόβα, Μους, Μπάτμαν και Ελαζίγξκ, εφαρμόζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Συγκρούσεις σημειώνονται επίσης στη Σινώπη, Κουκούρτσα, Νουσαϊμπίν, Σεμπντιλί, Σουρ, Νταρτζετσίτ. Λίσε, Ερούμ, Βάρτο, Μπουλανίκ και Κούλπ. Όπου σύμφωνα με τις αρχές συμμετέχουν και μαχητές του YDG-H. Οι συγκρούσεις είναι καθημερινές. Γίνονται οδομαχίες σε συνοικίες των πόλεων, όπου το PKK έχει στήσει οδοφράγματα και έχει ανοίξει χαντάκια για να εμποδίσει τη διέλευση του τουρκικού στρατού. Μέχρι στιγμής τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 168 μέλη του PKK, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των στρατιωτών και των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές καταστροφές στις ατομικές περιουσίες και την υποδομή των πόλεων. Ο δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ ανακοίνωσε ότι περισσότερα από χίλια σπίτια έχουν καταστραφεί μόνο στην κουρδική αυτή πόλη από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου «οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η δημόσια τάξη».
--------------------------------------------------------------------------------------
Ξεμπρόστιασαν τον ρόλο της Τουρκίας
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 15:14
Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με τη Μόσχα να δίνει στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες - ντοκουμέντα, οι οποίες στοιχειοθετούν κατηγορίες για λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών με την Άγκυρα.
Τόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει την κυβέρνηση Ερντογάν ότι δίνει το ελεύθερο στους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου να μπαινοβγαίνουν στο τουρκικό έδαφος και να μεταφέρουν σε τουρκικά νοσοκομεία τους τραυματίες τους από τα πεδία των μαχών. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί εκτεταμένο δίκτυο λαθρεμπορίας καυσίμων, μέσω του οποίου η Άγκυρα αγοράζει πετρέλαιο σε πολύ χαμηλή τιμή και οι τζιχαντιστές αποκτούν πρόσβαση σε ρευστό το οποίο χρησιμοποιούν για την αγορά όπλων και τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών δράσεών της. Όπως μετέδωσε το Russia Today, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει σχεδόν 12.000 φορτηγά βυτιοφόρα στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Τα οχήματα αυτά είναι γεμάτα πετρέλαιο από εγκαταστάσεις σε συριακά και ιρακινά εδάφη που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ειδικότερα, οι αεροφωτογραφίες και οι δορυφορικές εικόνες είναι από την περιοχή του Ζάχο (πόλη στο Ιρακινό Κουρδιστάν), στις οποίες καταγράφονται 11.775 βυτία πετρελαίου και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Οι βομβαρδισμοί αλλάζουν τα δρομολόγια
Την ίδια στιγμή ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι ο αριθμός των φορτηγών στις βόρειες και δυτικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία, έχει μειωθεί. Όπως πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, είναι πολύ πιθανό τα βυτία να κατευθύνονται προς Τουρκία μέσω Ιράκ, σε περιοχή όπου δεν επιχειρεί η ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, δίνει έμφαση στη βόρεια οδό προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπατμάν, όπου ο αριθμός των φορτηγών για τη μεταφορά του «μαύρου χρυσού» δείχνει να έχει μειωθεί αισθητά. Από τη μεριά του ο Καρίμ αλ-Νούρι, εκπρόσωπος της ιρακινής Οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Μπαντρ, αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες που φανερώνουν ότι στενός συγγενής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεργάζεται με εκπροσώπους των τζιχαντιστών. «Έχουμε φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες σχετικά με τον υιό του Ερντογάν, υλικό που αποκαλύπτει ότι συναντά επικεφαλής του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Δεν υπάρχει τίποτα κατασκευασμένο σε αυτή την υπόθεση, δεν υπάρχει photoshop. Οι λήψεις είναι πραγματικές» ανέφερε ο αλ-Νούρι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στο παιχνίδι να εμπλέκονται και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Tζιχαντιστές εκτέλεσαν 50 νεοσύλλεκτα μέλη τους όταν αρνήθηκαν να φορέσουν ζώνες αυτοκτονίας
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 01:48
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εκτέλεσαν 50 νεοσύλλεκτα μέλη της οργάνωσης στην ιρακινή πόλη Ραμάντι, όταν αρνήθηκαν να φορέσουν ζώνη αυτοκτονίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας Σιιτών μαχητικών οργανώσεων Χασντ Σαμπί. «Οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου εκτέλεσαν 50 πολίτες του Ραμάντι που εντάχθηκαν στην οργάνωση, όταν αυτοί αρνήθηκαν να φορέσουν ζώνες αυτοκτονίας» τόνισε ο υποστράτηγος Ομάρ Καμίς στο ιρακινό τηλεοπτικό σταθμό Αλσουμαρία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Πέμπτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά κτήρια της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο κέντρο του Ραμάντι, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά (επίδοξους) βομβιστές αυτοκτονίας του Χαλιφάτου. Πολεμικά αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας πραγματοποίησαν σφοδρές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ραμάντι, σε μια επιχείρηση υποστήριξης των στρατευμάτων της ιρακινής κυβέρνησης για την ανακατάληψη της πόλης και την απώθηση των τζιχαντιστών από κατοικημένες περιοχές στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν προς ΜΜΕ: «Ελάτε να δείξετε τι γίνεται στον τόπο μας»
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 14:28
Ο Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν απευθύνει επείγουσα πρόσκληση σε όλους τους φορείς ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτούς: «Περίπου εδώ και δύο μήνες ο λαός μας ζει κάτω από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πατρίδα μας καίγεται και γκρεμίζεται, τα ιστορικά μνημεία μας συνειδητά αφανίζονται. Οι άνθρωποί μας υφίστανται βασανιστήρια και απαγορεύεται να κυκλοφορούν. Κάθε μέρα, οι πολίτες, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν βγαίνουν στους δρόμους πυροβολούνται και δολοφονούνται από ελεύθερους σκοπευτές. Η πλειοψηφία των δολοφονηθέντων είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Απαγορεύεται η μεταφορά σε νοσοκομείο των ασθενών και των τραυματιών, δεν χορηγείται άδεια ταφής των νεκρών μας και ο λαός μας κρατάει τους νεκρούς του στα ψυγεία, επί πολλούς μήνες ζει μαζί τους. Οι άνθρωποί μας δεν μπορούν να βγούνε από τα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους, φαγητό, νερό κ.λπ., δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε από τα παράθυρα. Στο Κουρδιστάν ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού και ύδρευσης, ο λαός μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στην πραγματικότητα εφαρμόζεται μια γενοκτονία. Επίσης, ο ανεξάρτητος Τύπος υφίσταται διώξεις, η πληροφόρηση που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι έγκυρη, υπάρχει παραπληροφόρηση. Γι’ αυτούς τους λόγους επιθυμούμε να αποσταλούν στο Κουρδιστάν εκπρόσωποι του ανεξάρτητου Τύπου από την Ελλάδα, να δούνε την κατάσταση από κοντά και να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη. Σήμερα, ο κόσμος ενημερώνεται από τις ειδήσεις που διαρρέει το ίδιο το τουρκικό κράτος. Στην πραγματικότητα, όμως, οι διαστάσεις που έχουν πάρει τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικές. Εάν υπάρξει καθυστέρηση στη σωστή ενημέρωση θα ζήσουμε μεγάλες τραγωδίες. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, επωφελούμενη από την κατάσταση χάους που επικρατεί στην περιοχή μας, επιδιώκουν να εξαφανίσουν ένα λαό και τις ιστορικές αξίες του. Γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να επισκεφθείτε το Κουρδιστάν, να πραγματοποιήσετε επιτόπιες έρευνες, να ενημερώσετε και να ξεσηκώσετε την ανθρωπότητα.
Αξιότιμοι φορείς και εκπρόσωποι του Τύπου, σας προσκαλούμε στο Κουρδιστάν. Ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμά μας, το Κουρδιστάν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σας ευχαριστούμε θερμά Με βαθύ σεβασμό
Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν».
-----------------------------------------------------------------------------------
Σχεδιο Αναν 2 από την Ε.Ε. Προωθουν ξανα στη Κυπρο το διαβοητο σχεδιο του 2004 χαριν της Αγκυρας.
--------------------------------------------------------------------------------------
Το Δημοσιο και οι Τραπεζες εκποιουν οσο-οσο τα «ασημικα». Πωλητηρια σε τιμη ευκαιριας. Εφοδος των κερδοσκοπικων henge funds καθως η πολιτικη αβεβαιοτητα «βουλιαξε» τις ελληνικες αξιες. Ζημια 1,2 δις ευρω για το Δημοσιο μονο από την Finansbunk . Ακοπουθουν Αστερας, ΟΛΘ, ΟΛΠ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η φρίκη του φανατισμού
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 19:40
Αναβρασμός επικρατεί στη Δυτική Όχθη ύστερα από τη δημοσιοποίηση ενός video που δείχνει νεαρούς Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν για τον θάνατο ενός νεογέννητου κατά τη διάρκεια εμπρησμού σε παλαιστινιακή κατοικία το καλοκαίρι.
Τα πλάνα είναι από γαμήλια τελετή στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ. Δείχνουν άνδρες να χορεύουν, κρατώντας όπλα και μαχαίρια. Δύο εξ αυτών μαχαιρώνουν με μίσος φωτογραφίες του 18 μηνών Ali Dawabsheh, που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι τους, στο χωριό Δούμα, στις 31 Ιουλίου (πολύ κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης). Μοναδικός επιζών είναι ο 4χρονος αδελφός του Αλί, ο Αχμάντ, ο οποίος ακόμα αναρρώνει από τα τραύματά του σε ισραηλινό νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ έκαναν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», κατηγορώντας Ισραηλινούς εξτρεμιστές. Ο τραγικός θάνατος του νεογέννητου είχε πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων στις τάξεις των Παλαιστινίων. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποτέλεσε μια από τις βασικές αφορμές για το ξέσπασμα βίας στη Δυτική Όχθη στις αρχές Οκτωβρίου.
«Καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές» Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καταδίκασε το video (διάρκειας 25 δευτερολέπτων), το οποίο μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το «Channel 10». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένοι νεαροί αποτελούν «κίνδυνο για την κοινωνία και την ασφάλεια του Ισραήλ», επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Υπάρχουν πολλά και σοβαρά εγκλήματα σε αυτό το video. Ορισμένοι κρατούν στρατιωτικό οπλισμό» ανέφερε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Παλαιστίνιοι και υποστηρικτές τους στο εξωτερικό αναφέρουν ότι τόσο η εμπρηστική επίθεση του Ιουλίου όσο και το video από τον ισραηλινό γάμο συνδέονται άρρηκτα με την πάγια τακτική της κυβέρνησης να μην προχωρεί σε εξάρθρωση δικτύων με εξτρεμιστές Ισραηλινούς, τα οποία βρίσκονται πίσω από ανάλογες επιθέσεις κατά παλαιστινιακών κατοικιών.
-------------------------------------------------------------------------------------
H κοντρα Μπερισα-Ραμα ξεσκεπασε το πλιατσικο στις περιουσιες των βορειοηπειρωτων.
Το πλιάτσικο στα οικόπεδα-φιλέτα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στις ακτές του Ιονίου, που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, καθώς και η δόλια επιχείρηση πληθυσμιακής αλλοίωσης της εθνικής σύνθεσης στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τη σύγκρουση που ξέσπασε πρόσφατα μεταξύ του πρωθυπουργού Εντι Ράμα και του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Ο τελευταίος, αν και έχει αποχωρήσει από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, εξακολουθεί να κινεί τα νήματα σ' αυτό και η δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Εντι Ράμα ήρθε να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν και την ελληνική μειονότητα -χωρίς να την κατονομάσει- και όσα μεθοδεύτηκαν σε βάρος της μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Στοιχεία που μέχρι τώρα επιχειρούσαν επίμονα να φέρουν στο φως μια μερίδα του Τύπου και στελέχη της ελληνικής μειονότητας.
Σε συγκέντρωση Ο χορός των νέων αποκαλύψεων ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες από τα πιο επίσημα χείλη, από τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Σε συγκέντρωση μελών και στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη διάρκεια επίσκεψής του στους Αγίους Σαράντα, μίλησε για το πλιάτσικο που έγινε σε μια έκταση περίπου 50.000 εκταρίων (500.000 στρέμματα) στη λεγόμενη αλβανική Ριβιέρα, στις παραλιακές περιοχές της νότιας Αλβανίας, από τα σύνορα με την Ελλάδα στα νότια μέχρι τους Δρυμάδες της Χειμάρρας βορειότερα. Ενέπλεξε μάλιστα στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο της υφαρπαγής την οικογένεια του Σαλί Μπερίσα -ανέφερε το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού, Σκελτσέν Μπερίσα- και άτομα που έχουν σχέσεις με αυτήν. Ο Εντι Ράμα μίλησε για άτομα που ήρθαν από τον Βορρά, «δεν είχαν δει ποτέ τη θάλασσα» και ήρθαν εδώ αφότου ανέβηκε στην εξουσία ο Σαλί Μπερίσα (1992) εμφανιζόμενοι ως γηγενείς και κληρονόμοι των ακινήτων. «Είδαν για πρώτη φορά τη θάλασσα και αντίκρισαν το Ιόνιο, στην ιστορία της φυλής τους, όταν ο Σαλί Μπερίσα ήρθε στην εξουσία», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε ακόμη στα αισθητικά θαυμάσια χωριά, όπως τα χαρακτήρισε, που έστησαν στην περιοχή οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων, κατονομάζοντας τα Δρυμάδες, Βουνό, Χειμάρρα, Παλιό Κηπαρό, Αγίους Σαράντα κ.ά. -σε όλα αυτά υπήρχε ελληνική μειονότητα- για να επισημάνει ότι οι νεόκοποι σημερινοί καταπατητές «έχτισαν παράνομα κτίρια και ταυτόχρονα κακόγουστα, σε τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να χαρακτηριστούν».
Ο Εντι Ράμα φωτογράφισε και συγκεκριμένους καταπατητές που βρίσκονται στο περιβάλλον της οικογένειας Μπερίσα. Σε δύο άτομα κοντά στον Σκελτσέν Μπερίσα, τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, με τα οποία έχει συνεργαστεί σε πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Γκερντέτς, έχουν καταλήξει 15 εκτάρια γης (150 στρέμματα) στο Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα. Να αναφερθεί ότι σε μια τρομακτική έκρηξη σε ένα εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης πυρομαχικών στο Γκερντέτς της Αλβανίας, στις 15 Μαρτίου 2008, έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα, πάνω από 350 τραυματίστηκαν και ακρωτηριάστηκαν και καταστράφηκε ολόκληρο το χωριό! Επίσης τα ίδια άτομα εμφανίζονται ως... ιδιοκτήτες και να υφαρπάζουν αμφιλεγόμενες εκτάσεις σε Δρυμάδες, Αγίους Σαράντα, Αυλώνα και Ορικούμ. Τις αποκαλύψεις Ράμα ακολούθησαν και πολλά ρεπορτάζ στα αλβανικά ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να ρίξουν φως στις καταπατήσεις-υφαρπαγές των παραλιακών οικοπέδων-φιλέτων στην αλβανική Ριβιέρα του νότου, αναφέροντας ονόματα και στοιχεία, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται τόσο ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Σκελτσέν Μπερίσα όσο και ο γαμπρός του και άνδρας της κόρης του Τζαμαμπέρ Μαλτέζι. Ο τελευταίος ενεπλάκη επίσης σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας με την υφαρπαγή και «αξιοποίηση» μιας μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης στο Γυαλί, βόρεια της Χειμάρρας.
Καταπέλτης Το όλο σχέδιο, για το οποίο είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, εγκαταλείφθηκε τελικά από την τελευταία το 2009-2010, ύστερα από πόρισμα-καταπέλτη ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου, που αποκάλυψε τη σκανδαλώδη αρπαγή καθώς και τις παράνομες κατεδαφίσεις των σπιτιών δεκάδων ελληνικής καταγωγής ομογενών. Απέναντι στις αποκαλύψεις αυτές, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίον αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Σε μια παρέμβαση-απάντηση από το βήμα της αλβανικής βουλής, η οποία χαρακτηριζόταν από εθνικιστικό οίστρο, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αρπαγές των οικοπέδων-φιλέτων είπε ότι αυτός ήταν που δούλεψε με πρόγραμμα στους Αγίους Σαράντα και κατέβασε «Λάμπηδες και μόνο Λάμπηδες». Παραδέχθηκε δηλαδή ότι αυτός ήταν που εγκατέστησε στην περιοχή τους μουσουλμάνους Λάμπηδες από την περιοχή της Λαμπουριάς, ανατολικά της Χειμάρρας, προκειμένου να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση του ελληνικής καταγωγής πληθυσμού, κάτι που έγινε επίσης στη Χειμάρρα και άλλες μειονοτικές περιοχές.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ «Οργανωμένο σχέδιο»
Για οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για τον ελληνικό πληθυσμό, που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, έκανε λόγο μιλώντας ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, μέσω του οποίου εκπροσωπείται και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, ενώ καταλόγισε ευθύνες τόσο στον σημερινό πρωθυπουργό Εντι Ράμα όσο και στον προηγούμενο Σαλί Μπερίσα. Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις είπε ότι «το ερώτημα είναι τώρα αν θα υπάρξει η πολιτική βούληση, μετά μάλιστα και τις καταγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού, ώστε να λυθεί άπαξ διά παντός το ζήτημα του περιουσιολογίου και να αρθούν οι αδικίες σε βάρος της ελληνικής μειονότητας». Καταγγελίες «Αυτά εμείς τα καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους, με όλους τους τρόπους, χρόνια τώρα. Πολλοί πρώην δήμαρχοι και έπαρχοι μειονοτικών περιοχών, κυρίως από τα Χειμάρρα, έχουν καταθέσει μηνύσεις, αλλά όλες έχουν καταπέσει, επειδή υπάρχει αγαστή συνεργασία του πολιτικού και του δικαστικού συστήματος. Κανείς δεν δικαιώθηκε και αυτό είναι τεράστια αδικία για μας. Εχουμε πολλούς φακέλους με τέτοιες υποθέσεις αρπαγής εκτάσεων, αλλά δεν βρίσκουμε το δίκιο μας», είπε ο Β. Ντούλες. Προσθέτοντας νέα στοιχεία στον σωρό των σκανδαλωδών υφαρπαγών, είπε ότι στη Χειμάρρα μια οικογένεια Αλβανών με το όνομα Τσάνι έχει πάρει μια πολύ μεγάλη παραλιακή έκταση.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ «Αδικία για τους Ελληνες»
«Μέσα από την κομματική αντιπαράθεση μεταξύ Ράμα-Μπερίσα αποκαλύφθηκε αυτό που χρόνια τώρα φώναζε η ''Ομόνοια''. Οτι δηλαδή πρέπει να λυθεί το περιουσιακό πρόβλημα γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν οι ελληνικές περιουσίες. Και αποδείχθηκε ότι όχι μόνο κινδυνεύουν, αλλά καταπατούνται συνεχώς», είπε ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παππάς. «Μετά την πτώση του κομμου¬¬νιστι¬κού καθεστώτος, ο νόμος 7501/1991 ήταν μια μεγάλη μεταρρύθμιση γιατί μας έδωσε γη και τίτλους ιδιοκτησίας. Στη Χειμάρρα όμως δεν έγινε, γιατί πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής έλειπαν. Εκεί έγιναν πολλές αδικίες», μας είπε ο Λ. Παππάς. Κεραίες «Σήμερα καταπα¬τούν με πλαστούς τίτλους πλαγιές και βοσκοτόπια. Επιπλέον νοικιάζουν τις εκτάσεις σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να βάλουν τις κεραίες τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Ολη η ''αλβανική Ριβιέρα'', από τον Αγίους Σαράντα μέχρι την Αυλώνα, με τη Χειμάρρα στη μέση είναι ''φιλέτο'' και άτομα από τον βορρά που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή εμφανίζουν πλα¬στούς τίτλους ιδιοκτησίας, καταπατούν παρθένες εκτά¬σεις για να τις μετατρέψουν σε τουριστικά θέρετρα. Ολο αυτό γίνεται σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Εμείς ως ''Ομόνοια'' φωνάζουμε χρόνια τώρα, αλλά κανείς δεν μας ακούει», λέει ο Λ. Παππάς. Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη σύγκρουση Ράμα-Μπερίσα, λέει ότι γίνεται για το πλιάτσικο στον Νότο. «Εσκεμμένα δεν λύνεται το ζήτημα, για να μη φανεί η δύναμη του ελληνικού στοιχείου».
---------------------------------------------------------------------------------------
Καμια συνταξη πανω από 1.300 ευρω σε Δημοσιο-ΔΕΚΟ λεει η λιστα των δανειστων/
-------------------------------------------------------------------------------------
Η δικη της Χρυσης Αυγης. Οκτω μηνες και ακομα στην αρχη.
------------------------------------------------------------------------------------
Κατασχεσεις σπιτιων ακομα και για χρεος 500 ευρω προς την Εφορια.
-------------------------------------------------------------------------------------
Eιναι παγκοσμια πατεντα. Διεθνης διαγωνισμος με έναν συμμετεχοντα! Η Cosco αγοραζει τον ΟΛΠ, και τα εκατομμυρια (110 το χρονο επι 40 χρονια) που θα δινει στον ΟΛΠ, θα τα βαζει στην τσεπη της.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανός βουλευτής υμνεί τον Χίτλερ
Posted on 25/12/2015 by solidarity2014
Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τον βουλευτή του φασιστικου Ριζοσπαστικού κόμματος του Όλεγκ Λιάσκο, ονόματι Αρτιόμ Βίτκο να τραγουδάει «ο Αδόλφος Χίτλερ είναι μαζί μας, ο Αδόλφος Χίτλερ βρίσκεται μαζί με τον καθένα μας«. Πρόκειται για τραγούδι ρώσικου νεοναζιστικού συγκροτήματος αλλά όπως έχουμε ξαναδεί η αγάπη προς τον Χίτλερ ενώνει Ρώσους και Ουκρανούς νεοναζί… Ο Αρτιόμ Βίτκο υπήρξε διοικητής του εθελοντικού, φασιστικού τάγματος «Λουγκάνσκ-1» και πήρε μέρος στην επονομαζόμενη «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση στα Ανατολικά», κοινώς στον βρώμικο πόλεμο εναντίον του λαού του Ντονμπάς. Κατόπιν εξελέγη στην ουκρανική βουλή με τις λίστες του φασιστικου Ριζοσπαστικου κόμματος του Λιάσκο ενώ σήμερα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Αγροτικά Ζητήματα
Το περιστατικό αυτό βγαίνει στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τη νέα επίδειξη δύναμης απ’ το φασιστικό τάγμα Αζόφ που σταθμεύει στη Μαριούπολη. Εκεί, οι πολεμιστές του Αζόφ μαζί με άλλους Ουκρανούς εθνικιστές, πραγματοποίησαν βραδινή πορεία με δάδες στα πρότυπα των χιτλερικών αντίστοιχων πορειών στη Γερμανία του ’30 εγκαινιάζοντας μνημείο Ουκρανού «εθνικού ήρωα» του 10ου αιώνα που ανεγέρθη χωρίς την έγκριση των τοπικών αρχών ή της τοπικής κοινότητας.. Στις σημαίες που κρατούσαν κυριαρχούσε το σήμα του Αζόφ που δεν είναι τίποτα άλλο από παραλλαγή του σήματος ‘Wolfsangel’ των γερμανικών SS. Το Αζόφ, ένα απ’ τα πιο φασιστικά εθελοντικά τάγματα που πλέον εντάσσεται στις δομές της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς έχει χαρακτηριστεί νεο-ναζιστικό ακόμα κι απ’ το αμερικανικό Κονγκρέσο. Σήμερα αποτελεί κράτος εν κράτει στη Μαριούπολη, της οποίας ο πληθυσμός τρέφει εχθρικά αισθήματα προς το καθεστώς του Κιέβου. Μεθυσμένοι μαχητές του προκαλούν συχνά τον ντόπιο πληθυσμό και φθορές σε περιουσίες. Τέτοιες πορείες έχουν σκοπό την κατατρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού του Ντονμπάς που βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή. Ταυτόχρονα σήμερα η ουκρανική Βουλή έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο ξένων στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος προκειμένουν να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Όλα αυτά ενώ οι βομβαρδισμοί απ’ τον ουκρανικό στρατό σε περιοχές του Λουγκάνσκ, στην Γκορλόβκα και στο Ντονιέτσκ συνεχίζονται. Έτσι γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/12/25/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%B2/
--------------------------------------------------------------------------------------
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Συρία...
...το 2007, πριν ξεκινήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση με την "αραβική άνοιξη made in USA" Πριν η "πολιτισμένη" δύση εξαπολύσει τους φονιάδες-μισθοφόρους για να φέρουν στη Συρία "δημοκρατία" και "πολιτισμό"! Πριν η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει πως πρέπει οι νεοαποικιοκράτες της να επιστρέψουν στις παλιές αποικίες τους! Όμως, ο Αδούλωτος κι Αδέσποτος λαός της Συρίας θα κάνει τη χώρα του αιώνιου πολιτισμού, τάφο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
----------------------------------------------------------------------------------------
O εκλεκτός του φασίστα Ερντογάν, της "πολιτισμένης" Ευρώπης & ΗΠΑ... το ανθρωπόμορφο κτήνος Zahran Alloush, τώρα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα! Στο διάβολο, χωρίς έλεος!
Αυτό το blog εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον προοδευτικό Ομπάμα, την Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένου του Τσίπρα), του φασίστα Ερντογάν και του παιδόφιλου μονάρχη-δικτάτορα της Σ. Αραβίας, για το χαμό του ηγέτη που τόσο κόπιασαν να αναδείξουν... Ο "μετριοπαθής" ηγέτης των φονιάδων-μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, ο συνεργάτης του φασίστα Ερντογάν και σύμφωνα με τη νεοναζιστική Ε.Ε. και τον σοσιαΛΗΣΤΗ πλασιέ εμπόρων όπλων Ολάντ, ο Zahran Alloush, τώρα συντροφεύει τις 70 παρθένες (παρθένες από τ' αυτιά), που του υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος. Τεράστιο πλήγμα για τους τρομοκράτες της Συρίας. Ο εκλεκτός των ΗΠΑ και Ε.Ε. ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση και τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, μετά την πτώση του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ", συνάντησε τις ρωσικές βόμβες Χριστουγεννιάτικα! Αυτό το άσημο blog είχε ασχοληθεί (29 Νοέμβρη 2015) με τον εκλεκτό της δύσης και του Ερντογάν... τον Zahran Alloush, αποκαλούμενο "μετριοπαθή" ηγέτη, τον οποίο υποστήριζε και προωθούσε η δύση (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση), για να πάρει τη θέση του "δικτάτορα" Άσαντ και να"εκδημοκρατίσει" τη Συρία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Oι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Δαμασκό, Ταρτούς, Χόμς... στην Αδέσποτη κι Αδούλωτη Συρία! (Syria Event Calendar - Cristmas Day 2015)
Τώρα κατάλαβες γιατί οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι και "χριστιανοί" (της κωλοτρυπίδας τους...) θέλουν να πέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και ν ' αναλάβουν "εκδημοκρατισμό" τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι φονιάδες μισθοφόροι τους;