Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κυριακη 6 Δεκεμβριου 2015


Νίκη πρεπει να ειναι για τον λαό της Βενεζουέλας, κατά του νεοφιλελευθερισμού και του ιμπεριαλισμου. Για τον σοσιαλισμό του 21 ου αιώνα!
---------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα. .O Τσάβες ζει στην ψήφο σου... Επανάσταση για δύο χιλιάδες αι για πάντα... Για μια Λατινική Αμερική ελευθερη από τον ιμπεριαλισμο... Απαραίτητο είναι να νικήσεις... Victoria...
-------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: «Παράνομες οι επιδρομές της Βρετανίας»
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, 15:18
«Παράνομες» χαρακτήρισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί από την Πέμπτη η Βρετανία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία, τονίζοντας ότι θα «στηρίξουν την τρομοκρατία». «Θα είναι βλαβερές και παράνομες, και θα αποτελέσουν στήριγμα για την τρομοκρατία» υποστήριξε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξή του στους βρετανικούς «Sunday Times», αναφερόμενος στα πλήγματα για τα οποία εξουσιοδότησε το βράδυ της Τετάρτης την κυβέρνηση το βρετανικό κοινοβούλιο.
Η συνέντευξη δόθηκε πριν από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θεωρούνταν ωστόσο σίγουρο. «Θα αποτύχουν και πάλι» δήλωσε ο Άσαντ. «Δεν μπορείς να κόψεις ένα τμήμα του καρκίνου. Πρέπει να τον αφαιρέσεις. Αυτού του είδους η επιχείρηση είναι σαν να κόβεις ένα τμήμα του καρκίνου. Θα τον κάνει να επεκταθεί ταχύτερα στο σώμα» πρόσθεσε. «Δεν μπορείς να τους νικήσεις (την οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο) μόνο με αεροπορικά πλήγματα. Δεν μπορείς να τους νικήσεις χωρίς να συνεργασθείς με χερσαία στρατεύματα. Δεν μπορείς να τους νικήσεις αν δεν έχεις την έγκριση του λαού και της κυβέρνησης» υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο Σύρος πρόεδρος ειρωνεύτηκε τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τους «70.000 μετριοπαθείς Σύρους μαχητές» στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί ο συνασπισμός επί του πεδίου. «Αυτό είναι ένα νέο επεισόδιο στη μακρά σειρά της κλασικής φάρσας του Ντέιβιντ Κάμερον... Πού βρίσκονται; Πού βρίσκονται οι 70.000 μετριοπαθείς για τους οποίους μιλάει; Δεν υπάρχουν 70.000. Δεν υπάρχουν ούτε 7.000» δήλωσε. Αντίθετα, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ πλέκει το εγκώμιο της ρωσικής επέμβασης στη χώρα του, την οποία χαρακτηρίζει «νόμιμη», επειδή ήταν η απάντηση σε «ένα αίτημα» εκ μέρους του. «Πόσοι εξτρεμιστικοί πυρήνες υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη; Πόσους εξτρεμιστές εξαγάγατε από την Ευρώπη στη Συρία; Ο κίνδυνος είναι το εκκολαπτήριο. Οι Ρώσοι το έχουν καταλάβει καλά. Θέλουν να προστατεύσουν τη Συρία, το Ιράκ, την περιοχή και ακόμα και την Ευρώπη. Δεν υπερβάλλω λέγοντας ότι προστατεύουν σήμερα την Ευρώπη» δήλωσε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης Ρώσων στρατιωτών, ο Άσαντ απάντησε πως το θέμα «δεν έχει συζητηθεί ακόμη» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως το έχουμε ανάγκη τώρα επειδή τα πράγματα εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση». Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ κράτησε επίσης ανοικτή την πόρτα σε μια συνεργασία με τις δυτικές χώρες, εφόσον είναι «αληθινά έτοιμες να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία». «Αν είναι έτοιμες, θα τις υποδεχθούμε» δήλωσε. «Είμαστε πραγματιστές. Θέλουμε να διευθετήσουμε την κατάσταση στη Συρία και να αποφύγουμε περισσότερη αιματοχυσία» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν θα έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας του, σε περίπτωση που οργανώνονταν εκλογές, απάντησε: «Αν υπάρξει μια συμφωνία για μια τέτοια διαδικασία, έχω δικαίωμα να είμαι υποψήφιος, όπως και κάθε άλλος Σύρος». «Η απόφασή μου θα βασιστεί τότε στην ικανότητά μου να δράσω και θα εξαρτηθεί από το αν θα έχω τη στήριξη του συριακού λαού» συμπλήρωσε.
--------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, 14:14
Η Βενεζουέλα ψηφίζει σήμερα για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να σηματοδοτήσουν μια ιστορική στροφή για τον τσαβισμό, καθώς η αμερικανοπληρωμενη πουλημενη αντιπολιτεύση είναι την πλασαρουν οι δυτικοι δημοκοποι σαν το φαβορί και ότι μπορεί να πάρει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, μέσα σ' ένα κλίμα κοινωνικής παρόξυνσης που δημιουργεί φόβους για βίαια προβοκατορικα επεισόδια, οργανωμενα από την CIA, καθώς η οικονομία έχει καταρρεύσει με την οργανωμενη από τους αμερικανους πτώση των τιμών του πετρελαίου. Τα εκλογικά τμήματα αυτής της νοτιοαμερικανικής χώρας άνοιξαν στις 06:00 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) και τα 19,5 εκατ. των ψηφοφόρων καλούνται να εκλέξουν τους 167 βουλευτές του κοινοβουλίου έως τις 18:00 (00:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από τις 22:00 (04:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας). "Θα νικήσουμε!", αναφώνησε την Πέμπτη ο 53χρονος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο στο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας και χαρακτήρισε τα μέλη της αμερικανοπληρωμενης πουλημενης αντιπολίτευσης "τεμπέληδες και ανίκανους", φορείς μιας "ψεύτικης αλλαγής".
Έπειτα από μια ιδιαίτερα επιθετική προεκλογική εκστρατεία, το Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV), του οποίου ηγείται ο Μαδούρο, δεν κατάφερε ωστόσο να μειώσει δηθεν την πλαστη καλλιεργημενη από τους δημοκοπους «δημοτικότητα» του προδοτικου συνασπισμού "Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας" (MUD), που στις πλαστες δημοσκοπήσεις έχει προβάδισμα από 14 έως 35 μονάδες. Ο Μαδούρο διαβεβαιώνει ότι θα είναι "ο πρώτος που θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα", διευκρινίζει όμως ότι "δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την επανάσταση". Οι αμερικανοι σχεδιαζουν να «ξεσπάσουν» βίαια επεισόδια γύρω από την ψηφοφορία, 18 μήνες μετά τις αμερικανοπληρωμενες προβοκατορικες «διαδηλώσεις» που είχαν επίσημο απολογισμό 43 νεκρούς. Κουρασμένοι να περιμένουν ώρες μπροστά στα σούπερ-μάρκετ για να βρουν βασικά προϊόντα όπως ρύζι ή χαρτί τουαλέτας, ενώ παλια ο βενεζουελανικος λαος δεν ειχε να φαει, οι αμερικανοπληρωμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τον πληθωρισμό που υπερβαίνει το 200%, σύμφωνα με τους δυτικους οικονομολόγους, και για την ανησυχητική έλλειψη ασφάλειας. Το ποσοστό των ανθρωποκτονιών στη χώρα τους είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο μετά την Ονδούρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ενώ παλιοτερα ηταν το πρωτο.
Κίνδυνος «πολιτικής παράλυσης»
Η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη «αντιπολιτευση» ταζει αλλαγες και σχεδιαζει πραξικοπηματα και φτωχεια και δυσττυχια για τον λαο. "Την Κυριακή θα γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας μας", διαβεβαιώνει ο πουλημενος βουλευτής και υποψήφιος Μιγκέλ Πισάρο. Όμως το MUD, ένας ανομοιογενής συνασπισμός μιας τριανταριάς κομμάτων από το κεντρο έως τη σκληρή δεξιά, δεν βασίζεται παρά μόνο στην απόρριψη του τσαβισμού -- από το όνομα του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος απεβίωσε το 2013 και τον διαδέχθηκε ο Νικολάς Μαδούρο. Το MUD διαθέτει μια κεντρωα πτέρυγα, που ενσαρκώνεται από τον πρώην υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Ενρίκε Καπρίλες, και μια σκληρη ακροδεξια, ο επικεφαλής της οποίας Λεοπόλντο Λόπες βρίσκεται στη φυλακή. Επίσης το πρόγραμμα του MUD δεν προτείνει καμιά συγκεκριμένη λύση για την κρίση.
Επειδή η διαμόρφωση των εκλογικών περιφερειών ευνοεί τον τσαβισμό, το MUD συμφωνα με τους αμερικανους μπορεί να μην κερδίσει παρά μια απλή πλειοψηφία, επαρκή για να αμνηστεύσει τους 75 πολιτικούς αμερικανοπληρωμενους κρατουμένους που ειχαν επιχειρησει αντιδημοκρατικο φασιστικο πραξικοπημα που έχει καταγράψει στη χώρα, αλλά όχι για να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για να παυθεί ο πρόεδρος. Επίσης στο προεδρικό σύστημα της Βενεζουέλας ο Νικολάς Μαδουρο μπορεί να περιορίσει τις εξουσίες του κοινοβουλίου, αν αλλάξει η πλειοψηφία σ' αυτό, βάζοντας το απερχόμενο κοινοβούλιο να ψηφίσει έναν νόμο που να του επιτρέπει να κυβερνά απ' ευθείας με διατάγματα, έστω κι αν η επιλογή αυτή θα προκαλούσε έντονες διαμαρτυρίες. Αλλα ο Μαδουρο δυστυχως δεν εχει κανει κατι τετοιο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δύο Ιρανικές μοίρες με 20 μαχητικά sukhoi, μαζί με τους ρώσους... θα χορεύουν στους γαλάζιους ουρανούς της Αδέσποτης Συρίας!
Το Ιράν έχει τώρα μια αεροπορική βάση ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Στη Tiyas Αεροπορική Βάση (ονομάζεται επίσης Tifur), που βρίσκεται μεταξύ Χομς και την Παλμύρα, η ιρανική αεροπορία έχει τοποθετηθεί είκοσι μαχητικα. Αυτές οι δύο μοίρες της αποτελουνται από Sukhoi. Μετά τη ρωσική αεροπορία, είναι η σειρά του Ιράν να έρθει να δανείσει τα δυνατά του χέρια στο ... τομέα των αερομεταφορών στον Συριακο Αραβικο στρατο εναντίον των τρομοκρατικών δυνάμεων που χρηματοδοτούνται, οπλιζονται και υποστηρίζονται από ξένα κράτη. Της Συρίας τα αεροπλάνα, τα ρωσικά, ιρανικά, ΗΠΑ, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και άλλα, θα αρχίσουν να κυριαρχουν στο συριακο ουρανό. Σημειώστε ότι μόνο η ρωσική και η ιρανική αεροπορία έχει λάβει άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας να ενεργεί στο έδαφός της Συριας. Τα αλλα αεροπλανα ενεργούν έξω από το διεθνές δίκαιο και από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
---------------------------------------------------------------------------------------
Χασάν Νασράλα: το Ισλαμικό Κράτος είναι ο σύμμαχος του Ισραήλ και στοχεύει την Μέκκα και την Μεδίνα
--------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Οι «πρακτικές» της αντεργατικής επίθεσης
Συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου το νέο αντεργατικό «συνδικαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο έχει ήδη υπερψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων με ψήφους 317 υπέρ και 284 κατά. Ο υπουργός της κυβέρνησης των Συντηρητικών, Σ. Τζάβιντ, στην εισήγησή του τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί «κήρυξη πολέμου» εναντίον των σωματείων, αλλά αναγκαίο βήμα για τον «εκσυγχρονισμό» του συνδικαλιστικού νόμου για να μπει ένα τέλος στην «ατελείωτη απειλή» της απεργίας. Η παραπάνω δήλωση φανερώνει πως την κυβέρνηση και την αστική τάξη της Βρετανίας προβληματίζει διαχρονικά η απειλή που αντιμετωπίζουν, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εργατικού κινήματος κάθε φορά, οι εργάτες να οργανώσουν την πάλη τους και να χρησιμοποιήσουν ένα από τα πιο σημαντικά όπλα τους, το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και άλλες συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Αρκεί μόλις μια ματιά στις διατάξεις του νομοσχεδίου για να διαπιστώσει κανείς τη βαθιά αντεργατική φύση των διατάξεών του. Συγκεκριμένα, μία από τις σημαντικές αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο είναι το κατώτατο όριο στην αναγκαία συμμετοχή των μελών ενός σωματείου στην ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας. Σύμφωνα με το άρθρο 2, τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων μελών πρέπει να έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία, ώστε το αποτέλεσμα αυτής να είναι έγκυρο και, σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η απεργία, αυτή να έχει κριθεί νόμιμη. Αυστηρότερα κριτήρια θεσπίζονται και για τους εργαζομένους στο Δημόσιο σε κλάδους ιδιαίτερης σημασίας (στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πυροσβεστική, στις Μεταφορές, στη Συνοριοφυλακή).
Tο TUC (Trade Union Congress - η βρετανική «ΓΣΕΕ») για το θέμα δηλώνει πως θεωρεί την απεργία ως «το τελευταίο καταφύγιο των εργατών όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό των εργοδοτών τους». Για το TUC η προστασία του δικαιώματος στην απεργία «είναι σημαντική για να φτάνει η φωνή των εργατών στα αφεντικά τους». Με βάση αυτές τις θέσεις είναι λογικό επακόλουθο ότι το βασικό επιχείρημα του TUC ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι το εξής: «Αφού δε συμβαίνουν πια και τόσες απεργίες... γιατί να αλλάξουμε το νόμο;». Από την πλευρά του το TUC ισχυρίζεται ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες «θα έπρεπε να ενισχύονται ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις σχετικά με την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, και τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού».
----------------------------------------------------------------------------------------
Απειλούσε πως θα άνοιγε την πόρτα του αεροπλάνου εν πτήσει, τον σταμάτησαν αθλητές
06 Δεκεμβρίου 2015 18:49
Σε γενναία επέμβαση προχώρησαν αθλητές της σερβικής ομάδας χάντμπολ της Βοϊβοντίνα, που ταξίδευαν με πτήση της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη για το Βελιγράδι, καθώς ακινητοποίησαν Ιορδανό ο οποίος απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Μίλαν Τζούκιτς, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις αυστριακές Άλπεις κάποιος επιβάτης σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του πιλοτηρίου, την οποία άρχισε να χτυπά, ενώ απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου. Οι αεροσυνοδοί επιχείρησαν να τον απωθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν δύο παίκτες της Βοϊβοντίνα και ο βοηθός προπονητή, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράστη του επεισοδίου και τον πρόσεχαν μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Βελιγράδι, όταν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Όταν απολύθηκε ο φωτορεπόρτερ του "Ελ.Τύπου" που απαθανάτισε άνδρα των ΜΑΤ να στοχεύει με όπλο
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 6 Δεκέμβριος, 2015 - 13:27
07 Δεκέμβρη 2008 Ο φωτορεπόρτερ του "Ελ. Τύπου" αποθανατίζει με τον φακό του τρεις δολοφόνους. Ο ένας από αυτούς, έχει βγάλει το όπλο του απασφαλίζοντας το και σημαδεύει διαδηλωτές στην Λ. Αλεξάνδρας. Παραδίδει τις φωτογραφίες στον διευθυντή του "Ελ. Τύπου", Σ. Κοτρώτσο. H φωτογραφία δεν δημοσιεύεται ποτέ στην εφημερίδα και ο φωτογράφος απολύεται.
Ο Ελ. Τύπος στις 09 Δεκέμβρη 2008 και αφού έχει αποκρύψει την φωτογραφία-ντοκουμέντο των δολοφόνων, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα ρητό του Ισοκράτη το οποίο και το παραποιεί κατάλληλα ώστε να βολεύει το κράτος και τους δολοφόνους του: "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία". Το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη είναι στην πραγματικότητα απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής: "Οἱ γὰρ κατ” ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ” ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ” ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ” ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.", το οποίο σε μια πρόχειρη μετάφραση λέει: "Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί τον Σόλωνα και τον Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν• ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους."
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η αναβίωση του νεοφασισμού με την μορφή του σημερινού ακροδεξιού κόμματος ‘Χρυσή Αυγή’ έχει απευθείας σύνδεση με την αποτυχία να εκδιωχθούν οι εξτρεμιστές της ακροδεξιάς. Πολλοί από τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είναι απόγονοι Ταγματασφαλιτών, όπως ήταν οι συνταγματάρχες της Χούντας του 1967. Λέει ο Γλέζος: “Ξέρω ακριβώς ποιός εκτέλεσε τον αδερφό μου και ξέρω επίσης ότι δεν διώχθηκε ποτέ. Ξέρω ότι αυτοί που το έκαναν είναι στην κυβέρνηση και κανείς δεν τιμωρήθηκε.” Ο Γλέζος έχει αφιερώσει χρόνια στην δημιουργία βιβλιοθήκης που φέρει το όνομα του αδερφού του.
---------------------------------------------------------------------------------------
Την ήξερα την ιστορία, και με αφορμή μια ανάρτηση φίλου, έκανα μια αναζήτηση στη wikipedia. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. -Κάποιοι κατηγόρησαν την ηθοποιό Ελενη Παπαδακη (δικαίως, αποδεδειγμενα ηταν γκομενα του κατοχικου πρωθυπουργου Ραλλη και ειχε σχεσεις με γερμανους αξιωματικους) για συνεργασία με τους Γερμανούς και το Ράλλη και -κάποιοι χαμηλόβαθμοι του ΕΑΜ τη συνέλαβαν και την εκτέλεσαν (για άγνωστους λόγους, στη wikipedia αναφέρει διαφοροι ναζιστες που γραφουν εκει πως το έκαναν με εντολή των Άγγλων). -Οι ανώτεροι τους στο ΕΑΜ, τους δίκασαν σε λαϊκό δικαστήριο και τους εκτέλεσαν αμέσως μετά. -Μετά από ένα χρόνο, όταν το ΚΚΕ ήταν ήδη στην παρανομία, αυτοί που εκτέλεσαν τους δολοφόνους, καταδικάστηκαν σε ισόβια (προφανώς από το επίσημο κράτος και την "Εθνική" κυβέρνηση). Και το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι φταίει το "τιμημένο" ΚΚΕ και το ΕΑΜ; θα τρελαθούμε τελείως; Απαράδεκτο άρθρο (και ναι, η ΟΠΛΑ όντως μπορεί να έκανε και λάθη σε εκείνες τις δύσκολες συνθήκες, μπορεί να έγιναν και ακρότητες, αλλά η βασική διαφορά είναι ότι η άλλη μεριά όχι μόνο έκανε περισσότερα, αλλά το κυριότερο,εκτος της εθνικης προδοσιας, τα έκανε όλα με σχέδιο και με εντολές και κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ για αυτό)

2 σχόλια:

e-h είπε...


A Voice for Fair Democracy in the House of Lords!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Dec 5, 2015 — It's not often you hear democracy and House of Lords in the same sentence.

I was fortunate enough to be invited to the House of Lords on 4th December to speak about diversity and represent the British Humanist Association.

A number of organisations were there in support, including 50:50 parliament who campaign for gender representation in the House of Commons.

You can sign their petition here: http://change.org/5050parliament

I was fortunate enough to speak during the debate and used the opportunity to talk about electoral reform. I believe that the only way for us to achieve a diverse parliament is through proportional representation.

https://youtu.be/Oh0v6wCCqqU

At the general election, UKIP got 1 MP with 13% of the vote whilst the Conservatives got 330 MPs with 37% of the vote. First Past the Post saps the diverse views and characteristics of the nation out of our parliament.

Please continue to support our campaign and join up here: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam

Owen

e-h είπε...


Μια Φωνή για το δίκαιο της Δημοκρατίας στη Βουλή των Λόρδων!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
5 Δεκέμβρη του 2015 - Δεν είναι συχνο να ακούτε τη δημοκρατία και τη Βουλή των Λόρδων στην ίδια πρόταση.

Ήμουν αρκετά τυχερός που κληθηκα στη Βουλή των Λόρδων στις 4 Δεκεμβρίου για να μιλήσω για την ποικιλομορφία και αντιπροσωπεύτικοτητα του βρετανικου Ανθρωπιστικού Συνδέσμου.

Μια σειρά από οργανώσεις υπήρχαν παρων στην υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της 50:50 στο κοινοβούλιο που εκστρατευσε για την εκπροσώπηση των δύο φύλων στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά τους εδώ: http://change.org/5050parliament

Ήμουν αρκετά τυχερός να μιλήσω κατά τη διάρκεια της συζήτησης και χρησιμοποίησα την ευκαιρία να μιλήσω για την εκλογική μεταρρύθμιση. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε ενα διαφορετικο κοινοβούλιο είναι μέσω της αναλογικής εκπροσώπησης.

https://youtu.be/Oh0v6wCCqqU

Στις γενικές εκλογές, το UKIP (Κομμα Ανεξαρτησιας) πήρε 1 βουλευτή με 13% των ψήφων, ενώ οι Συντηρητικοί πήραν 330 βουλευτές με 37% των ψήφων. Το Πρώτος τα παιρνει ολα ζημιώνει τις διαφορετικές απόψεις και τα χαρακτηριστικά του έθνους στο κοινοβούλιο μας.

Παρακαλώ συνεχίστε να στηρίζετε την εκστρατεία μας και να ενωθουμε εδώ: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam

Owen