Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Δευτερα 7 Δεκεμβριου 2015


Βενεζουέλα: Πρώτη νίκη της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης μετά από 16 χρόνια
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 7 Δεκέμβριος, 2015 - 09:00
Την πρώτη της νίκη εδώ και 16 χρόνια κατήγαγε χθες η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη ακροδεξια αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κερδίζοντας την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσαν οι εκλογικές αρχές. Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ένας μεγάλος συνασπισμός της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για ορισμένες έδρες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.
Η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας, καταλαμβάνοντας 99 έδρες επί συνόλου 167, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση κερδίζει 99 έδρες έναντι 46 που κερδίζουν οι σοσιαλιστές. Πρόσθεσε ακόμη ότι μένει να καταμετρηθούν ακόμη ορισμένες έδρες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η Λεπέν κερδίζει έξι από τις 13 περιφέρειες στην Γαλλία
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 7 Δεκέμβριος, 2015 - 09:05
Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ανιψιάς του Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν είναι πρώτο σε 6 από τις 13 περιφέρεις της Γαλλίας ενώ συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από το 40% στις περιφέρειες που ηγούνται, στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά της χώρας. Στα σημερινά τους φύλλα η Figaro και η Humanite χρησιμοποιούν τον τίτλο «Σοκ», ενώ η Liberation προειδοποιεί η Λεπέν «Πλησιάζει», καθώς σε 18 μήνες είναι οι εθνικές εκλογές της χώρας. Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll Ifop-Fiducial, ενώ έπεται το κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» του Νικολά Σαρκοζί, με 27%. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων, παρά το γεγονός ότι η δυναμική αντίδραση του Φρανσουά Ολάντ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αυξήθηκε σημαντικά. Κατά μέσο όρο, με βάση τα exit poll, το Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, οι «Ρεπουμπλικανοί» ποσοστό 27% και οι Σοσιαλιστές 23,%. Η Αριστερα συγκεντρωνει 4%.
Το Εθνικο Μετωπο πηρε 28,42%, οι Ρεπουμπλικανοι 26,93%, οι Σοσιαλιστες 23,46%. Οι Οικολογοι-Πρασινοι πηραν 6,81%, και το Αριστερο Μετωπο 4,15%.
Στις 13 Δεκεμβρίου ο 2ος γύρος
«Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα» είπε η Μαρίν Λεπέν στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανάδειξη του Εθνικού Μετώπου ως νικητή των εκλογών. «Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ποσοστά έως και 30%, το Εθνικό Μέτωπο θα είναι το πρώτο κόμμα χωρίς ανταγωνισμό», συνέχισε. Οι σοσιαλιστές αποσύρουν υποψήφιους από τις περιφέρειες Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να συμβάλει στη συγκρότηση ενός "ρεμπουμπλικανικού φράγματος", που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Η ανακοίνωση της απόφασης του Σοσιαλιστικού Κόμματος έγινε από τον πρώτο γραμματέα Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς. "Στις περιοχές που κινδυνεύουν από το Εθνικό Μέτωπο όπου η αριστερά δεν ξεπερνά τη δεξιά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποφασίζει να συγκροτήσει ρεπουμπλικανικό φράγμα ιδιαίτερα στο Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία και στην Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή...Επί πέντε χρόνια, οι σοσιαλιστές δεν θα έχουν έδρες στις περιοχές αυτές", δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι περιφέρειες στη Γαλλία έχουν εκτεταμένες αρμοδιότητες σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σχολιο.- Αυτό που μάλλον δε θα δείτε να γραφτεί σε κανένα "αριστερό" site είναι πως η ακροδεξιά πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στη βόρεια Γαλλία Nord-Pas-de-Calais-Picardy το οποίο ήταν ιστορικό προπύργιο της αριστεράς. Κι έρχονται κι άλλα αυτό το μήνα: 13 Δεκεμβρίου : 2ος γύρος περιφερειακών στη Γαλλία 20 Δεκεμβρίου : εθνικές εκλογές Ισπανίας (4οι οι Podemos στις δημοσκοπήσεις με 10 μονάδες διαφορά από το Ραχόι)
Σχολιο.- Ρε παλικάρι πέρυσι, μόλις, στις ευρωεκλογές η Λε Πεν είχε έρθει πρώτη με 25%. Τώρα έχει 28% και με τον αέρα των πρόσφατων επιθέσεων. Η περιοχή στην οποία αναφέρεσαι έχει ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί είναι η πύλη εισόδου για μετανάστες που προσπαθούν να πάνε στην Αγλλία. Οι Podemos τα πάνε πολύ καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι δημιουργήθηκαν μόλις πέρυσι και από ότι φαίνεται θα συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση. Ο Ραχόι δεν έχει πολιτικό μέλλον και αν κάποιο κόμμα αποφασίσει να συμπορευθεί μαζί του πχ Ciudadanos θα ζημιωθεί από αυτό.
Σχολιο.- "Υπάρχει κι ένας πραγματικός «μαύρος Δεκέμβρης», που δεν είναι φάρσα ούτε κωμωδία κι έρχεται από τη Γαλλία. Εκεί όπου τα σημερινά αποτελέσματα του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές σκοτεινιάζουν τον ουρανό: 49,1% στην πιο παραδοσιακή εργατική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ (από 18,7% το 2010), κοντά στο 30% σε εθνικό επίπεδο, 6 περιφέρειες υπολογίζεται ότι περνούν στα χέρια του."
-------------------------------------------------------------------------------------
Streetpanthers: «Ο σεβασμός στον πεζό αποτελεί πράξη πολιτισμού»
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 09:40
«Στοχεύουμε σε μια καλύτερη κοινωνία όπου οι οδηγοί θα σέβονται τους πεζούς και όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα» αναφέρει ο Αντώνης Καράγιωργας, μέλος των «Streetpanthers». Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Ant1, υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών των «Streetpanthers» (τοποθέτηση αυτοκόλλητων σε αυτοκίνητα που εμποδίζουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία αλλά και των πεζών), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα φθοράς ξένης περιουσίας. «Ο σεβασμός στον πεζό αποτελεί πράξη πολιτισμού» τονίζει. Το Σαββατοκύριακο οι «Streetpanthers» τύλιξαν με μεμβράνη οχήματα που είχαν σταθμεύσει παράνομα μπροστά σε διαβάσεις πεζών και μπάρες στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έγραψαν λέξεις όπως «ράμπα, διάβαση». Παράλληλα, τοποθέτησαν και το αυτοκόλλητο - σήμα κατατεθέν με τον γάιδαρο.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΟΟΣΑ. Στις 10 «εξυπνοτερες» χωρες του πλανητη η Ελλαδα.
------------------------------------------------------------------------------------------
Προσοχή στην Θεσσαλονίκη: Κυκλοφορεί ένα πεζό 206, ΑΣΗΜΙ ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ, χωρίς πινακίδες που πεταει φολες σε σκυλια…
Δημοσιεύθηκε: 07/12/2015 12:17
Στην Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί ένα πεζό 206,ασημί με φιμε τζάμια, χωρίς πινακίδες. Όταν εθεάθη στην παραλία στο κοχύλι ήταν μέσα 2 άντρες και 1 γυναίκα γύρω στα 50,οι οποίοι φώναζαν αδέσποτα και άφηναν ωμό κρέας με καρφιά. Μόλις τους πλησίασε αυτός που τους είδε, μπήκαν στο αμάξι και φύγαν. Ο άνθρωπος μάζεψε 2 κιλά ωμό κρέας με βίδες. ΕΠΙΣΗΣ,ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΕΡΑΙΑ κάποιος πετάει φόλες σε αδέσποτα και σε σκυλιά που είναι σε αυλές. Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλη την Περαια και στις γύρω περιοχές. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ! Με μεγάλη μου χαρά θα το έκανα κι εγώ αυτό!!!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ να το δουν όλο και περισσότεροι και αν δείτε κάτι υποπτο, καταγγελία, μαζέψτε τα και ΜΗΝ τα πετάξετε σε κάδο σκουπιδιών γιατί πάλι υπάρχει κίνδυνος να τα βρουν ζωάκια και να τα φάνε.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ….! “ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ TO MEΛΛΟΝ ΤΟΥ…
Δημοσιεύθηκε: 06/12/2015 11:48
Κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι το μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μπορεί να καθοριστεί μόνο από τον συριακό λαό και το θέμα αυτό είναι “κόκκινη γραμμή” για την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Η τύχη του Άσαντ αποτελεί κρίσιμο σημείο στις συνομιλίες μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων που προσπαθούν για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία. Το Ιράν και η Ρωσία θέλουν την παραμονή του Ασαντ στην εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αντίθετα με δυτικές και αραβικές χώρες που ζητούν την αποχώρησή του. “Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι η κόκκινη γραμμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν γιατί εξελέγη πρόεδρος από τον συριακό λαό. Οι πολίτες της Συρίας πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη τους και ουδείς εκτός των συνόρων της Συρίας μπορεί να επιλέξει για τον συριακό λαό”, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο ανώτατος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο Βελαγιατί τόνισε ότι το Ιράν θα προσπαθήσει να αμβλύνει την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. “Δεν υπάρχει κανένα όφελος στις εντάσεις που συσσωρεύονται στην περιοχή. Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε υπέρ της μιας πλευράς ή της άλλης, έχουμε καθήκον να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ αυτών των δύο χωρών”. Η ένταση προκλήθηκε μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο από τον τουρκικό στρατό, με την Άγκυρα να δηλώνει ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο καθώς πραγματοποιούσε αποστολή στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από… απώλεια κυριαρχίας και ραγδαία αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.
Δημοσιεύθηκε: 07/12/2015 10:32
Η κατάσταση έχει προ πολλού ξεπεράσει το όριο του έσχατου κινδύνου. Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από απώλεια κυριαρχίας και ραγδαία αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού. Ο βίαιος εποικισμός της χώρας από τους λαθρομετανάστες, αλλά ταυτόχρονα και η διαχείριση της τύχης των προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία, είναι το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Ακόμα και το οικονομικό είναι ήσσονος σημασίας, αν συγκριθεί με τον κίνδυνο κατάρρευσης του κράτους και της άμεσης απώλειας του εθνικού χαρακτήρα του συλλογικού βίου. Αναφερθηκαμε διεξοδικά στους αριθμούς των προσφύγων από τη Συρία που σκοπεύουν να «απορροφήσουν» οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί για την πατρίδα μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Ευρωπαίοι προτίθενται να επιτρέψουν μέσα σε μία διετία την είσοδο όσων προσφύγων και λαθρομεταναστών μπαίνουν στην Ελλάδα μέσα σε έναν μήνα! Κοντολογίς είναι ξεκάθαρο ότι, αν η ελληνική πλευρά επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παράνοια, η χώρα μας θα γίνει μια αποθήκη ανθρώπων όπου θα βασιλεύει η αναρχία, οι συγκρούσεις θα είναι έντονες και καθημερινές και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα μετατραπεί σε χαλιφάτο. Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι διαρκώς μας κουνούν το δάχτυλο και μας… νουθετούν να πράττουμε το σωστό (δηλαδή ό,τι τους συμφέρει) συζητούν για μερικά ψίχουλα που θα μας δώσουν σαν χαρτζιλίκι, με αντάλλαγμα να δεχτούμε την οριστική και αμετάκλητη αλλαγή του τρόπου ζωής μας και τη διάλυση της Ελλάδας. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να βρει μια γρήγορη, έντιμη και λειτουργική λύση για το πρόβλημα – με τη σύμφωνη γνώμη της χώρας μας. Καμία χώρα της Ευρώπης ούτε του κόσμου ολόκληρου μπορεί να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται σαν αποθηκευτικός χώρος των άλλων. Ας πάψουν λοιπόν εκεί στην κυβέρνηση να ασχολούνται τόσο πολύ με τα χρήματα και ας συντάξουν ένα μνημόνιο για το προσφυγικό….
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την αδιαφορία της κυβέρνησης οι ακρίτες της Ειδομένης: “Διωξτε μέχρι την Τρίτη τους πρόσφυγες, αλλιώς…”
Δημοσιεύθηκε: 07/12/2015 11:18
Κλέβουν ζώα, μπαίνουν σε σπίτια και καίνε έπιπλα. Παραμένουν ταμπουρωμένοι οι λιγοστοί κάτοικοι. Αποφασισμένοι να… προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες της Ειδομένης είναι οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού, διαμηνύοντας πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. «Αν μέχρι την Τρίτη δεν έχουν φύγει οι μετανάστες (σ.σ. που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ) από την Ειδομένη είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις», λέει σε ενημερωτικό μέσο η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή. «Δεν θα αφήσουμε να μπει άλλο λεωφορείο στην Ειδομένη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» τονίζει η κ. Σουπλή και προσθέτει πως «δεν υπάρχει άλλη υπομονή». Τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι της Ειδομένης -ενός χωριού περίπου 100 κατοίκων, με την πλειοψηφία αυτών να είναι ηλικιωμένοι- βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με παραβατικές συμπεριφορές από μερίδα μεταναστών, που δεν ανήκουν σε μία από τις τρεις εθνικότητες (Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί), οι οποίες έχουν δικαίωμα διέλευσης. Όπως λέει σε ειδησεογαφικό μέσο η Εμμανουέλα Μιχαηλίδου, η οποία έρχεται στο χωριό κάθε Σαββατοκύριακο μαζί με την οικογένειά της για να «ξεφύγει» από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, πλέον η καθημερινότητα των κατοίκων της Ειδομένης έχει αλλάξει. «Στην αρχή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πλέον, μένουμε μέσα αμπαρωμένοι. Έχουν μπει σε αυλές, έκλεψαν κότες, έκαψαν έπιπλα για να ζεσταθούν• η κατάσταση είναι σοβαρή», τονίζει -μεταξύ άλλων- η κ. Μιχαηλίδου, η οποία ανησυχεί «μήπως συμβεί μεγαλύτερο κακό». «Στην αρχή οι κάτοικοι βοηθούσαν πολύ τους μετανάστες με ρούχα, φαγητά κ.ά. Βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε όλοι μας. Πλέον οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει από τα μέσα Αυγούστου του 2015, όταν αυξήθηκε η ροή. Υπήρξε Σαββατοκύριακο που είχαμε 9.500 άτομα, σε ένα χωριό μόλις 100 κατοίκων», επισημαίνει η κ. Σουπλή. «Να φτάνουν στην Ειδομένη μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- η κ. Σουπλή και ζητά «να δοθεί άμεσα λύση από το κράτος».
----------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτη προβοκάτσια των Τουρκικών ΜΜΕ με τον “Ρώσο στρατιώτη που απειλεί με ρουκετα την Κωνσταντινούπολη”
Δημοσιεύθηκε: 07/12/2015 15:38
Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο που διέρχονταν από τα Στενά με προορισμό το Αιγαίο…χθες το πρωί, προκάλεσε τους Τούρκους με έναν Ρώσο στρατιώτη να κρατά ένα φορητό συγκρότημα αντιαεροπορικών πυραύλων, έτοιμος να εκτοξεύσει ρουκέτες. Ο στρατιώτης είχε στον ώμο του το φορητό συγκρότημα καθώς το ρωσικό αποβατικό «Καίσαρ Κουλίνοφ» περνούσε από τον πορθμό. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης κρατούσε σε θέση μάχης τον εκτοξευτή αντιπυραυλικών πυραύλων επί περίπου 40 λεπτά. Ωστόσο, άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης δεν φοράει καμία παραλλαγή του ρωσικού στρατού. Αυτό καθώς και η εικόνα που παρουσιάζεται, σχολιάζεται από τους ειδικούς ότι ο άνδρας με τον εκτοξευτή είναι τοποθετημένος με μοντάζ επάνω στο ρωσικό πλοίο. (Από τις φωτογραφιες είναι φανερο ότι προκειται για ισλαμοφασιστα του DAES που τον εχουν βαλει με μονταζ στη φωτογραφια!). Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως ‘προβοκάτσια’..
Τον Ρώσο πρεσβευτή κάλεσε για εξηγήσεις τη Δευτέρα η Τουρκία μετά την κατηγορία που απηύθυνε στη Μόσχα για προκλητικότητα μετά από φερόμενη κίνηση στρατιώτη πολεμικού πλοίου που περνούσε από τον Βόσπορο να «σημαδέψει» με εκτοξευτή ρουκετών την Κωνσταντινούπολη «Όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο του, πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από το Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση», είπε χθες ο κ. Τσαβούσογλου.
------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας αποφάσισε να σταματησει τις κοινωνικες παροχες…
Δημοσιεύθηκε: 07/12/2015 10:30
Μία συζήτηση έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Φινλανδίας, στην οποία γίνεται λόγος για μισθό 800 ευρώ το μήνα σε όλους τους κατοίκους. Το κόστος για την χώρα αν υιοθετηθεί αυτό το μέτρο θα αντιστοιχεί σε 52.2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ενώ η κυβέρνηση θα πάρει την οριστική της απόφαση το Νοέμβριο του 2016 για το αν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τρεις στους τέσσερις Φινλανδούς συμφωνούν με το μέτρο, το οποίο μελετάται και στην Ολλανδία, όπου θα ξεκινήσει σε πιλοτική εφαρμογή στην πόλη της Ουτρέχτης τον επόμενο χρόνο. Ο βασικός εθνικός μισθός όπως θα ονομάζεται θα είναι αφορολόγητος και θα αφορά όλο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, ανεξάρτητα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται, σε πλούσιους και σε φτωχούς. Ως αντιστάθμισμα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, οι Φινλανδοί θα χάσουν κάποιες από τις κοινωνικές παροχές που έχουν αυτή την στιγμή, όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας ή κάποιες παροχές στον τομέα της υγείας. Η πρόταση της κυβέρνησης έχει πάντως δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση σε όλο τον κόσμο, και παρά την υποστήριξη που έχει από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης υπάρχουν και απόψεις που μιλούν για κατάργηση του Σκανδιναβικού μοντέλου πρόνοιας με έναν πλάγιο όσο και ελκυστικό τρόπο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τρία κλειστα εργοστάσια της Ενωμενης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ) παίρνουν στα χέρια τους οι απολυμένοι. Δυο στη Κομοτηνη, και ένα στη Ναουσα. Εχουν βρει και επενδυτη.
----------------------------------------------------------------------------------------
Θριαμβευτική νίκη της άκρας Δεξιάς στη Γαλλία και άκρα του τάφου σιωπή από τους "Nous sommes tous Français!"... Λογικό και αναμενόμενο.
Γιατί Γάλλοι ήταν και οι διαφωτιστές, Γάλλοι και οι σταυροφόροι που ρήμαξαν την Ανατολή. Γάλλοι οι επαναστάτες του 1789, Γάλλοι κι οι αποικιοκράτες που ξεθεμέλιωσαν πολιτισμούς επί πολιτισμών, κατασφάζοντας λαούς σε όλο τον πλανήτη. Γάλλοι οι κομμουνάροι του 1871 και οι μακί στα 1940-44, Γάλλοι κι οι συνεργάτες των ναζί στη Γαλλία του Βισύ. Γάλλοι οι εργάτες της CGT και οι αριστεροί, Γάλλοι και οι ψηφοφόροι της Λε Πεν. Nous sommes tous avec tous Français... Non! Nous ne sommes pas dans l'ensemble français!...
------------------------------------------------------------------------------------
Τι δεν θα δείξουν τα κανάλια: Απεργία πείνας στο @kolastirio Κορυδαλλού - Νεκροί καρκινοπαθείς
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 7 Δεκέμβριος, 2015 - 11:54
Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε τόπο τιμωρίας και βασανισμού όπου σκοτώνει τους ασθενείς αντί να τους θεραπεύει. Το ονομάζουν "Κολαστήριο" Καταγγελίες για νεκρούς καρκινοπαθείς Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από την Δευτέρα οι ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από 22 ημέρες αποχής από τα φάρμακα. Ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό καθώς η κατάσταση είναι τραγική. Κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού Όπως κάνουν γνωστό από τον λογαριασμό @koliastirio στο twitter, υπάρχουν νεκροί καρκινοπαθείς μέσα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδάλλου.
Νοσοκομείο χωρίς κόκκινο σταυρό Νοσοκομείο της ντροπής Νεκροθαλαμος"Ο Άγιος Παύλος" Βοήθεια είμαστε καταδικασμενοι
-----------------------------------------------------------------------------------------
Το μεγάλο ριφιφί: Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες
Του Γιώργου Δελαστίκ
Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.
Είναι τρομακτική η κομπίνα που έστησαν οι τραπεζίτες, αλλά και οι Ευρωπαίοι κερδοσκόποι. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθόρισαν αρχικά …μηδενικές τιμές για τις μετοχές τους: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Έδινες δηλαδή χίλια ευρώ και έπαιρνες… 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank!!! Με 10.000 ευρώ έπαιρνες… 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς!
Με το άλλο κόλπο συνετελέσθη η εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε! Πόσο κάνει όμως η νέα μετοχή που θα πάρει ο παλιός μέτοχος; Μόνο… 30 λεπτά!!! Είχε δώσει δηλαδή 345 ευρώ και παίρνει 30 λεπτά!!! Αυτή είναι η τιμή στην οποία θα εισαχθεί η νέα μετοχή της Εθνικής Τράπεζας την άλλη Δευτέρα, 14 Δεκέμβρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο άρχισε η συνεδρίαση με την τιμή της Εθνικής στα 1,21 ευρώ και αμέσως αυτή έπεσε κατά… 30% στο ανώτατο επιτρεπτό όριο! «Κλείδωσε» λοιπόν στα 85 λεπτά. Σχεδόν το ίδιο έγινε και την Παρασκευή. Μόνο που προχτές… «περιορίστηκε» η πτώση στο 24%! Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε τη μισή της αξία! Λόγω των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των …32 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος το Νοέμβριο όμως η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων (όχι δισεκατομμυρίων!) ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, οι παλιοί μέτοχοι αφανίστηκαν και έχασαν τα λεφτά τους. Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχασε μέχρι δεκάρας τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παν’ και τούρκεψαν τα λεφτά αυτά!
http://prin.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανταποκρίτρια στο Παρίσι Μαρία Δεναξά περιγράφει την υποκρισία Ολάντ για την τρομοκρατία... Να που δεν είμαστε μόνοι σε ότι γράφουμε...
Γράφει η Μαρία Δεναξά
Το ψέμα, την χειραγώγηση και την υποκρισία δεν τα υποφέρω ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν δημοσιογράφος. Εδώ και μέρες παρακολουθώ και περιγράφω την τραγωδία των νεκρών και ζωντανών που άφησε πίσω του το τρομοκρατικό μακελειό στο Παρίσι. Για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο και τα γεγονότα του Charlie Hebdo, είδα τον... μισοπεθαμένο πολιτικά Ολαντ να ανασταίνεται και να μεταμορφώνεται απο στρατηγό, σε αρχηγό μιας φανταστικής ιερής συμμαχίας και του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle. Λες και τώρα θα κάνουν πίσω οι τζιχαντιστές, ενώ Ομπάμα και Πούτιν –ανίκανοι- περίμεναν τον “χαρισματικό” ηγέτη της Γαλλίας για να τα «βρουν» πάνω στο θέμα της Συρίας και μάλιστα μέσα σε μια εβδομάδα! Ας γελάσω (πικρά)… Μέσα στο κλίμα γενικού αποπροσανατολισμού, εκτός απο την εικόνα του πολεμοχαρή Ολαντ, το σκηνικό διανθίζεται και με το “πατριωτικό συναίσθημα”. Μια αποκλειστικότητα που μέχρι πρότινος εκμεταλλεύονταν η δεξιά και η ακροδεξιά. Ετσι τα τελευταία 24ωρα απο το Ελιζέ, παρακινούν τον κόσμο να βάλει στις πόρτες, στα.. παράθυρα, στα μπαλκόνια του γαλλικές σημαίες ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία που βρήκε την χώρα απο τον παραλογισμό, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις και των πολιτικών της νάνων!
Ζητούν δηλαδή απο τον κόσμο μέσα στο πένθος του, να επικροτήσει με μια συμβολική – πατριωτική κίνηση- ολες εκείνες τις πολιτικές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έσυραν την Γαλλία ως εδώ:
– Tον αδικαιολόγητο πόλεμο στην Λιβύη – Τις “ιερές business” με το Κατάρ(1)* ή την Σαουδική Αραβία(2)*, όπου κι εκεί αποκεφαλίζουν, λιθοβολούν αθώους, κακοποιούν τον λαό, χρηματοδοτούν κρυφά το Ισλαμικό Κράτος το οποίο πολεμά η Γαλλία, όπως και τους Σύρους αντάρτες που εισχώρησαν στον ISIS και σκορπούν τον θάνατο κρατώντας και γαλλικά όπλα… – Οτι απο τον Γενάρη, όλες οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Βάλς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έμειναν ανεκπληρωτες ενώ οι γαλλικές αρχές γνώριζαν – τουλάχιστον απο τον Αύγουστο – ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στην καρδιά του Παρισιού. – Κι επίσης, οι αρχές αντί να παρακολουθούν τους Γάλλους πιθανούς τζιχαντιστές που βρίσκονται στις λίστες των μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Σαρκοζί και των πολιτικών αντιπάλων του Φρανσουά Ολαντ! Οπότε, τι να λέμε τώρα; – Για το νέο ρεκόρ που κατέγραψε τον Οκτώβριο η ανεργία στην Γαλλία; Η χώρα πλέον μετράει 3.598.000 ανθρώπους χωρίς καμία πηγή εισοδήματος! – Για την νέα βουτιά της κατανάλωσης κατά 0, 7% τον προηγούμενο μήνα; – Για τις τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου όπου η ακροδεξιά θα κάνει περίπατο; – Για την αποτυχία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, όπως και του διπλωματικού μαραθώνιου του Ολαντ για την σύναψη διεθνούς συμμαχίας; – ‘Η για την εγκατάλειψη και αδιαφορία χρόνια τώρα απο το κράτος των προαστίων, οπου παιδιά μεταναστών*** μεγαλώνουν στο περιθώριο της γαλλικής κοινωνίας βρίσκοντας καταφύγιο στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία; Τίποτα απ’ όλα αυτά!
“ Πουλάει” καλύτερα στον κόσμο, ο επικοινωνιακός παροξυσμός γύρω απο την μεγαλειώδη τελετή μνήμης που ορισμένοι απο τους συγγενείς των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου, σνόμπαραν για τους παραπάνω λόγους. Οπως πουλάνε περισσότερο τα πατριωτικά παραμύθια κι ο Φρανσουά Ολαντ σαν “Θεός του Πολέμου” που αύξησαν έως 17 ολόκληρες μονάδες την δημοτικότητα του, εν μέσω έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης για την πολιτική του και ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. (1)* Στις 17 Νοεμβρίου, τέσσερις μόλις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Φρανσουά Ολαντ, δέχθηκε στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο τον Εμίρη του Κατάρ, με τον οποίο τον περασμένο Μάιο υπέγραψαν συμφωνία αγοραπωλησίας 24 Rafale αξίας 6.3 δισ. ευρώ. Απο το Ελιζέ δεν θέλησαν να δοθεί δημοσιότητα στην επίσκεψη αυτή. (2)* Η Σαουδική Αραβία που εφαρμόζει την Σαρία όπως και το Ισλαμικό Κράτος, την περασμένη άνοιξη έκανε παραγγελίες 50 δισ ευρώ στη Γαλλία. Ο Φρανσουά Ολαντ επισκέφθηκε το Riyad πριν απο λίγους μήνες και ο Εμμανουέλ Βαλς στις 15 Οκτωβρίου. Υ.Γ. Τα «καλούπια» του «δημοσιογραφικού καθωσπρεπισμού» δεν είναι για μένα. Ευχαριστώ για την κατανόηση
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η ραγδαία άνοδος του Εθνικού Μετώπου τροφοδοτήθηκε καθαρά από δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά τη θέση της Γαλλίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις απώλειες που σημειώνει η Γαλλία σε σχέση με τη Γερμανία. Αυτό το ζήτημα για τη Μαρίν Λεπέν είναι ένας κεντρικός άξονας της πολιτικής της, που, προφανώς, αντανακλά και σ’ ένα σημαντικό τμήμα της αστικής τάξης της Γαλλίας. Ο δεύτερος λόγος και άμεσα επίκαιρος είναι το κλίμα τρόμου και υστερίας που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι με την εκατόμβη των θυμάτων, που προκάλεσαν οι ένοπλες επιθέσεις των τζιχαντιστών του ISIS. Το κλίμα τρόμου βέβαια δεν περιορίζεται ασφαλώς στα πρόσφατα γεγονότα. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν κινητοποιηθεί πάνω από 10.000 Γάλλοι στρατιώτες για την περιπολία στους δρόμους του Παρισιού μετά από την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανήμερα των εκλογών πραγματοποιούταν έφοδος των αστυνομικών αρχών σε Τέμενος στα περίχωρα του Παρισιού, όπου και εντοπίστηκαν σφαίρες και προπαγανδιστικό υλικό τζιχαντιστικών οργανώσεων αναδεικνύοντας κατά τ’ άλλα ένα ολότελα υπαρκτό πρόβλημα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!
Κάποτε η χώρα μας πρώτευε στην επιστήμη την τέχνη ή τον αθλητισμό. Σε κάθε τέτοια πρωτιά με περηφάνια φωνάζαμε το σύνθημα «Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη». Σήμερα, αυτό το σύνθημα αποτυπώνει μόνο θλιβερές πρωτιές. Μετά και το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο, η χώρα μας «δικαιωματικά» κρατά την πρώτη θέση στην ανεργία συναγωνιζόμενη με τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Σύμφωνα, με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους σε ποσοστό 26,6%. Ακολουθεί με… διαφορά ασφαλείας η Ισπανία με ποσοστό 21,6%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται –ναι, σωστά καταλάβατε- στη Γερμανία με 4,5%. Ακολουθούν η Τσεχία με 4,7% και η Μάλτα με 5,1%. Σε απόλυτα νούμερα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο ανερχόταν σε 1,18 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,5% και στις γυναίκες στο 28,5%. Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων και πάλι η Ελλάδα και η Ισπανία κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα έχοντας τον 1 στους 2 νέους άνεργο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) καταγράφονται στην Ελλάδα (47,9%), στην Ισπανία (47,7%), στην Κροατία (43,1%) και στην Ιταλία (39,8%). Αντίστοιχα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται –και πάλι σωστά το μαντέψατε- στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (10,4%), στη Δανία (10,9%) και στην Ολλανδία (11,6%). Όλα τα παραπάνω δεν είναι προϊόντα «κουμμουνιστικής προπαγάνδας». Είναι επίσημα στοιχεία της ίδιας της ΕΕ που απλά επιβεβαιώνουν αυτό που «μονότονα» επαναλαμβάνουν οι κομμουνιστές (όχι οι πουλημενοι στο συστημα κουκουετζιδες, οι πραγματικοι κομμουνιστες): ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη είναι μηχανισμός εξαθλίωσης και υποδούλωσης των φτωχών χωρών του νότου σε όφελος των πλούσιων χωρών που νέμονται την ΕΕ. Πως για τους λαούς της Ευρώπης και ειδικά εκείνους του ευρωπαϊκού νότου, το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» είναι συνώνυμο της υποδούλωσης, της εξαθλίωσης και της ανέχειας. Κι ότι μόνος δρόμος για μια άλλη Ελλάδα είναι η απαγκίστρωση από τα μνημόνια και το βραχνά της Ευρωζώνης και φυσικά της ΕΕ. Όποιοι επιμένουν για το αντίθετο, απλά εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαδούρο αποδέχεται το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναγνώρισε τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που εξέδωσε το Eθνικό Eκλεκτορικό Συμβούλιο (CNE), σύμφωνα με τα οποία η αντιπολίτευση κέρδισε τις 99 από τις 167 έδρες στην Εθνοσυνέλευση της χώρας. «Εμείς, βλέποντας αυτά τα αποτελέσματα, αυτά τα δυσμενή αποτελέσματα, ερχόμαστε με το ηθικό μας, με την ηθική μας, να πούμε στη Βενεζουέλα ότι έχει θριαμβεύσει η δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο. Κάλεσε ακόμα το λαό να κάνει ιστορία και να αντιμετωπίσει τη νέα μάχη. Ο Μαδούρο σχολίασε ότι θριάμβευσε επίσης ο οικονομικός πόλεμος, στα πλαίσια της στρατηγικής να αποσταθεροποιηθεί η χώρα, αλλά προσωρινά και συγκυριακά. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και γνώριζε πολύ καλά ότι «κολυμπούσαμε κόντρα στο ρεύμα». Τέλος κάλεσε όλους τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, στην εργασία και την περισυλλογή: «Έφτασε η ώρα να φρενάρουμε τον οικονομικό πόλεμο».
Περίπου 19,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες στις 6 Δεκεμβρίου για να εκλέξουν 167 αντιπροσώπους στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας για την περίοδο 2016-2021. Με ποσοστό συμμετοχής 74,25% και με άνω του 96% των ψήφων καταμετρημένο, το CNE ανακοίνωσε ότι η συμμαχία της δεξιάς αντιπολίτευσης (MUD) έλαβε 99 έδρες, ενώ το κυβερνόν Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV) 46. Ωστόσο, μένουν ακόμα να αποδοθούν 22 έδρες (17 ονομαστικές, 2 με λίστα και 3 ιθαγενών). Οι βουλευτικές εκλογές δεν θεωρούνται εθνικές εκλογές, καθώς οι έδρες καθορίζονται σε τοπικό επίπεδο, και δεν αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο αριθμό ψήφων επί της επικράτειας. Προ των εκλογών, το Συμβούλιο Ειδικών Εκλογολόγων Λατινικής Αμερικής (CEELA) επικύρωσε την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγυρίζουν ΟΛΕΣ οι δημοσιογραφικές πόρνες απόψε... LA LUCHA SIGUE! Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σοσιαλιστικές εμπειρίες του 21ου αιώνα έδυσε...H Bενεζουελα επεσε….
Τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν... έπεσε μια ακόμη "δικτατορία" των Μπολιβάρ, ο λαός πεινούσε, μας είπαν... Μετά την Αργεντινή και η Βενεζουέλα πέφτει ξανά στα χέρια των ιμπεριαλιστών, μέσω των λακέδων τους... Όπως ακριβώς με όλες τις κυβερνήσεις λακέδων του 4ου Ράιχ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών... Μια σοσιαλιστική εμπειρία που κατόρθωσε να μην ενταχθεί στη σιωνιστική σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗ διεθνή των αφεντικών, να μην ενσωματωθεί στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, να μην υποκύψει... Η Παλαιστίνη, η μαρτυρική Γάζα, η Συρία, οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι του κόσμου, έχασαν ένα σύμμαχο... Εμείς δεν πανηγυρίζουμε... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! LA LUCHA SIGUE!
--------------------------------------------------------------------------------------
Απορώ γιατί απορείτε με τους Γάλλους Ξεχάσατε την κυβερνηση του βισυ ;
(Ο όρος Κυβέρνηση του Βισύ ή Γαλλία του Βισύ αναφέρεται στη φιλογερμανική κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τον Γάλλο στρατάρχη και ήρωα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου Φιλίπ Πεταίν στο ελεύθερο τμήμα της Γαλλίας, νοτίως του Λίγηρα, μετά την εισβολή τηςΓερμανίας και τη συνθηκολόγησή της κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία και διατηρήθηκε από τον Ιούλιο του 1940 μέχρι τον Αύγουστο του 1944. Έλαβε το όνομά της από την πόλη Βισύ, στην οποία μετέφερε την έδρα της.)
---------------------------------------------------------------------------------------
- ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ Η "ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"..
- Η οικογένεια Assad ανήκει στην ανεκτικού προσανατολισμού Alawid κοινότητα του Ισλάμ. -Οι γυναίκες στην Συρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες στη μελέτη, την υγεία και την εκπαίδευση. - Στην Συρία οι γυναίκες δεν είναι αναγκασμένες να φορούν την Μπούργκα. Ο Ισλαμικός Νόμος της Sharia είναι αντισυνταγματικός .
- Η Συρία είναι η μόνη αραβική χώρα με κοσμικό Σύνταγμα και δεν ανέχεται τα ισλαμικά εξτρεμιστικά κινήματα. - Περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας ανήκει σε μια από τις πολλές χριστιανικές ονομασίες, πλήρως ενσωματωμένος στη συριακή πολιτική και κοινωνική ζωή. - Σε άλλες αραβικές χώρες, ο χριστιανικός πληθυσμός είναι λιγότερο από 1% λόγω παρατεταμένης εχθρότητας.
- Η Συρία έχει απαγορεύσει τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους, δηλώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε προκειμένου "να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία". - Η Συρία έχει ένα άνοιγμα στη δυτική κοινωνία και πολιτισμό όπως κανένα άλλο αραβικό κράτος. - Τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια διενεργούν δημόσιες συζητήσεις για την επιρροή της global power elite στα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι η πραγματική δύναμη στη Δύση δεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, αλλά στο περίπλοκο και ισχυρό δίκτυο των ομάδων της ελίτ και των κεντρικών τραπεζών. - Σε όλη την ιστορία υπήρξαν πέντε Πάπες συριακής καταγωγής. Η θρησκευτική ανοχή είναι μοναδική στην περιοχή.
- Πριν από τον τρέχον εμφύλιο πόλεμο, η Συρία ήταν μια από τις λίγες ειρηνικές χώρες στην περιοχή, έχοντας αποφύγει μεγάλους πολέμους ή εσωτερικές συγκρούσεις. - Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε ιρακινούς πρόσφυγες χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική, πολιτική ή θρησκευτική διάκριση. - Η Συρία σαφώς και αμετάκλητα αντιτίθεται στον σιωνισμό και την κυβέρνηση του Ισραήλ. - Μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα Γκολάν, ο Νετανιάχου και πρόσφατα ο Ομπάμα, ζήτησαν να αναγνωριστεί η προσάρτηση στο Ισραήλ των εδαφών αυτών. Για να εδραιώσουν τη θέση τους, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τετραπλασιασμό των εποίκων που βρίσκονται εκεί. - Η Συρία είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή χωρίς χρέη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. - Η Συρία είναι η μόνη χώρα της Μεσογείου που παραμένει ο ιδιοκτήτης της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, η λειτουργία της οποίας έχει αποφύγει την ιδιωτικοποίηση και προορίζεται να παραμείνει αποκλειστικά κρατική επιχείρηση.