Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Tεταρτη 9 Δεκεμβριου 2015


Και πάλι (δυστυχώς) για τον κο Ρίχτερ
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 8 Δεκέμβριος, 2015 - 18:32
Στην εφημερίδα Καθημερινή, στις 5 Δεκεμβρίου 2015 (ημερομηνία ηλεκτρονικής έκδοσης) φιλοξενήθηκε συνέντευση του Γερμανού «ιστορικού» Χάϊνς Ρίχτερ στην δημοσιογράφο Λίνα Γιάνναρη. Η συνέντευξη έφερε τον τίτλο «Η ιστορική επιστήμη στο εδώλιο», και με τον τρόπο που παρουσιάστηκε προφανώς στιγμάτιζε την δικαστική διώξη εναντίον του «ιστορικού». Μέσα από τον τίτλο και τα συμφραζόμενα η δημοσιογράφος και η εφημερίδα θεώρησαν ότι διώκεται και δικάζεται η ιστορική έρευνα και όχι η ανοικτή προάσπιση ναζιστικών πρακτικών και νεο-ναζιστικών «ιστορικών θέσεων». Η ίδια η τεχνική της συνέντευξης στήριξης στον αναξιοπαθούντα «ιστορικό» δημιουργεί ερωτηματικά. Πραγματικά γίνεται αναφορά στο αδύναμο σημείο του κατηγορητηρίου, δηλαδή στον ισχυρισμό του Ρίχτερ ότι η «επιχείρηση Μαρίτα», όπως και η αντίστοιχη με το κωδικό όνομα «Ερμής» (εισβολή στα Βαλκάνια και στην Κρήτη αντίστοιχα) δεν επηρέασε την γενικώτερη πορεία του πολέμου, δηλαδή το ημερολόγιο της ήδη προγραμματισμένης εισβολής των ναζί στην Σοβιετική Ένωση. Αυτό το σημείο υπήρξε πραγματικά αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης η οποία και έχει καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία θεμελιώνονται σε σημαντική βιβλιογραφία.
Πίσω όμως από ετούτο το ζήτημα υποκρύπτεται η ανοικτή αναθεώρηση της ιστορίας στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του ναζισμού και των στρατιωτικών πρακτικών του. Μεταφέρω κατά λέξη από το άρθρο της Καθημερινής τα λόγια του Ρίχτερ (αυτολεξεί καθότι σε εισαγωγικά). «Δεν είναι μόνο η αρχαία Ελλάδα που έχει τους μύθους της, τους έχει και η σύγχρονη» (...) «Είναι αλήθεια ότι οι άτακτοι Κρήτες σκότωναν αρχικά μόνο τους τραυματισμένους αλεξιπτωτιστές, επειδή δεν είχαν όπλα, αλλ΄στην αρχή δεν υπήρχε οργανωμένη αντίσταση ούτως ή άλλως. Οι Γερμανοί όμως αντέδρασαν με αντίποινα. Αυτό που έγραψα είναι ότι μέχρι την Επιχείρηση Ερμής (σ.σ. εναντίον της Κρήτης), ο Β’ Π.Π. υπήρξε σχετικά «καθαρός» πόλεμος, στον οποίο όλες οι πλευρές σέβονταν το διεθνές δίκαιο του πολέμου (σ.σ. Συμβάσεις της Χάγης). Ήταν όταν ξεκίνησαν αυτές οι επιθέσεις και τα αντίποινα που ο πόλεμος έγινε «βρώμικος». Αυτή είναι η άποψη της διεθνούς ιστοριογραφίας». Η διεθνής ιστοριογραφία, την οποία επικαλείται λέει πολλά για τον ναζισμό τα οποία ο κος Ρίχτερ είτε δεν γνωρίζει είτε –το χειρότερο- κάνει πως δεν τα γνωρίζει. Υποψιαζόμαστε αρχικά ότι δεν γνωρίζει την λέξη, την έννοια και την ιστορική παρουσία του ναζισμού καθότι σε όλη του τη συνέντευξη η λέξη απουσιάζει. Καθώς δεν γνωρίζει τον ναζισμό εξυπακούεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε περί των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης που εκπορεύονται από την προγραμματική (από το 1919) στο ναζιστικό κόμμα απόρριψη του ρωμαϊκού δικαίου και αντικατάστασή του από το «φυλετικό-παραδοσιακό». Στο τελευταίο οι όποιοι «υπάνθρωποι» βρίσκονταν αυτόματα εκτός δικαίου και άρα μπορεί να τους σκοτώσει κανείς με την ίδια «νομική» διαδικασία με την οποία θανατώνουμε τα ζώα.
Συνακόλουθα δεν φαίνεται να γνωρίζει όρους όπως «Volksturmskampf “ (φυλετικός πόλεμος), “Flurbereiningung” (μεθοδική –φυλετική- εκκαθάριση) ή «Endlosung” (τελική λύση), όλες δηλαδή τις «αξίες» που συνόδεψαν τον ναζιστικό πόλεμο από τις πρώτες κιόλας ώρες της εισβολής στην Πολωνία. Δεν φαίνεται επίσης να γνωρίζει τα “Einsatzgruppen” (εκκαθαριστικά αποσπάσματα της Ειδικής Ασφάλειας) επιφορτισμένα από τον Σεπτέμβριο κιόλας του 1939 με την εφαρμογή της «δημογραφικής μηχανικής», την -με φυλετικά κριτήρια- αναδιαμόρφωση των κατακτημένων εδαφών. Δεν φαίνεται να γνωρίζει την παρέμβαση του αρχηγού του γερμανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Χάλντερ, στις 9 Σεπτεμβρίου 1939, που εξηγούσε στους υφιστάμενους ότι «είναι μέσα στις προθέσεις του Χίτλερ και του Γκαίρινγκ η καταστροφή και η εξόντωση του πολωνικού λαού» έτσι ώστε οι στρατιωτικοί να μην διστάζουν στην μαζική εξόντωση αμάχων (Browning, 17). Δεν φαίνεται να γνωρίζει την απογοήτευση που επικράτησε στις τάξεις της γερμανικής στρατιωτικής και ναζιστικής ηγεσίας όταν στα τέλη του 1939, στον απολογισμό της επιχείρησης για εκκαθάριση της πολωνικής “ιντελλιγκέντσιας” διαπιστώθηκε ότι μόνο (!) 50.000 Πολωνοί έγινε δυνατό να εξοντωθούν. Ο αριθμός κρίθηκε απαράδεκτος καθώς με τέτοιους ρυθμούς η επιχείρηση δεν θα τελείωνε ποτέ… (Browning, 35).
Αναφερθήκαμε στην Πολωνία του 1939 καθότι ο κος Ρίχτερ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ναζί ήταν εξαιρετικά «καθαρός» μέχρι που οι «άτακτοι» της Κρήτης άρχισαν να σκοτώνουν τραυματίες προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τα γερμανικά αντίποινα! Καθώς ο κος Ρίχτερ φαίνεται πως έχει ελάχιστη σχέση με την ιστορία προφανώς αγνοεί ότι τον Μάϊο του 1941, τον καιρό της μάχης της Κρήτης, ο ναζιστικός τρόπος πολέμου είχε ήδη προγραμματιστεί για την απόλυτη αγριότητα. Τα σχέδια εισβολής στην Σοβιετική Ένωση εμπεριείχαν την προγραμματισμένη εξόντωση είκοσι ως τριάντα εκατομμυρίων ανθρώπων με τις «εκκαθαρίσεις» και με την πείνα που θα δημιουργούσε η με βάση τα σχέδια καταλήστευση όλων των πόρων ζωής στα κατακτημένα εδάφη. Για να το περιγράψω με τα λόγια του ίδιου του Χίμμλερ, «(ο πόλεμος) είναι ζήτημα ύπαρξης, πρόκειται για μια φυλετική σύγκρουση ανελέητη, στην οποία θα εξοντωθούν 20 με 30 εκατομμύρια Σλαύοι και Εβραίοι, είτε με τη στρατιωτική δράση, είτε με την πρόκληση επισιτιστικής κρίσης» (ομιλία σε σύσκεψη των ανώτατων διοικητών των Ες Ες στις 12-13 Ιουνίου 1941) (Browning, 240). Κατά τα άλλα, κατά τον κο Ρίχτερ, ο πόλεμος έπαψε να είναι καθαρός επειδή οι αγρότες της Κρήτης –υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους από το επερχόμενο θηρίο- “σκότωναν τραυματίες….” !
Αν και ορίζεται ως ιστορικός ο κος Ρίχτερ δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από τα παραπάνω αν και όλα τα παραπάνω –και πολύ περισσότερα– είναι πολύ γνωστά στην ιστοριογραφία που επικαλείται. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε παράξενη την τόση άγνοια ενός ιστορικού. Στην πραγματικότητα κάτι άλλο συμβαίνει. Ο κος Ρίχτερ αδιαφορεί για την ιστορία και περιφρονεί τα ιστορικά έργα. Χρησιμοποιεί την ακαδημαϊκή ιδιότητά του απλά και μόνο για να κάνει νεο-ναζιστική προπαγάνδα. Το τι ακριβώς θέλει να πετύχει φαίνεται σε ένα άλλο απόσπασμα (και αυτό κατά λέξη) της ίδια συνέντευξης. «Είδα (περπατώντας από την Έδεσσα στα Γιάννενα) ερείπια χωριών που είχαν καταστραφεί από τους Ιταλούς, τους Γερμανούς, τους εθνικιστές και τους κομμουνιστές». Ναζισμός, ποιος ναζισμός; Ο Ρίχτερ θεωρεί ότι οι ναζί, οι Γερμανοί, δεν έκαναν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο από αυτό που και οι κομμουνιστές έκαναν! Δεν τα λέει τυχαία όλα αυτά. Για επιχείρηση αποκατάστασης του ναζισμού πρόκειται. Μια επιχείρηση όπου περισσεύει το θράσος. Νεο-ναζισμός λέγεται το φαινόμενο και δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλα αυτά τα προφανή αποσιωπούνται από τους εγχώριους υπερασπιστές του κου Ρίχτερ. Θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει τη σκοπιμότητα της εφημερίδας Καθημερινή και του δημοσιογραφικού συγκροτήματος στο οποίο ανήκει. Ο χώρος αυτός έχει καταστεί το επίσημο βήμα έκφρασης των διαφόρων κινήσεων «φίλων του δωσιλογισμού» και σπεύδει με ενθουσιασμό να προβάλει τα εφευρήματά τους. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να θεωρεί ότι ο «διωγμός» κατά του κου Ρίχτερ οδηγεί την «ιστορική επιστήμη στο εδώλιο». Αντίθετα προκαλεί θλίψη η στάση πανεπιστημιακών τμημάτων που αδυνατούν να ξεχωρίσουν την διαφορά ανάμεσα στην επιστήμη της ιστορίας και της νεο-ναζιστικής προπαγάνδας. Ιδιαίτερα θλιβερή είναι η στάση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο οποίο ο γράφων υπηρέτησε για είκοσι περίπου χρόνια. Αυτό θα όφειλε να ξέρει και να καταλαβαίνει. Το Τμήμα αυτό δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ο κος Ρίχτερ θεώρησε τους ηρωϊκούς αγωνιστές της μάχης της Κρήτης υπαίτιους για τον εκβαρβαρισμό του πολέμου.... Αντίθετα σήμερα σπεύδει να διαμαρτυρηθεί διότι διώκεται «ενας ιστορικός», καθώς και η «ελευθερία της επιστημονικής έρευνας» (Ψήφισμα Τ.Ι.Α. 2 Δεκεμβρίου 2015)! Μα είναι τόσο δύσκολο πλέον να ξεχωρίσουν οι ακαδημαϊκοί το τι συνιστά επιστήμη και τι ναζιστική προπαγάνδα! Ντροπή!
ΥΓ. Για να αποφύγω τις εύκολες υπεκφυγές του τύπου “ο γνωστός κος Μαργαρίτης”, χρησιμοποίησα ως βιβλίο αναφοράς το πλέον κλασσικό που υπάρχει στην διεθνή ιστοριογραφία. Πρόκειται για το βιβλίο του Christopher Browning (με συμβολή του Jurgen Matthaus), The Origins of the Final Solution, Lincoln, Jerusalem, University of Nebraska Press, Yad Vashem, 2004. Υποθέτω ότι το γνωρίζει ο κος Ρίχτερ. Εάν όχι ας περάσει από ένα Πανεπιστήμιο να του το δείξουν.
* O κ. Γιώργος Μαργαρίτης είναι καθηγητής σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας ΑΠΘ
---------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση στη Βουλη του ΚΚΕ για να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων
Ερώτηση για να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Νίκος Μωραΐτης.
Αναλυτικά η Ερώτηση: «Στις 10 Δεκέμβρη δικάζονται στη Σπάρτη ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος και ο Δήμος Λεβεντάκης, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, με την κατηγορία της «παράνομης διαφήμισης», επειδή έκαναν αφισοκόλληση στις 19/7 στη Σπάρτη, για εκδήλωση προς τιμήν του Σωτήρη Πέτρουλα, που δολοφονήθηκε άγρια σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965. Είχε προηγηθεί η προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης, σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έντονες διαμαρτυρίες. Η προσαγωγή των δύο στελεχών του ΚΚΕ, η άσκηση ποινικής δίκης και η δίκη που έχει οριστεί, αποτελούν προσπάθειες ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή που τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται επειδή κολλούσαν αφίσες για να τιμήσουν τον Πέτρουλα, η εγκληματική Χρυσή Αυγή γεμίζει ανενόχλητη τους τοίχους με τα εμετικά συνθήματά της και τα φασιστικά σύμβολά της. Η συγκεκριμένη δίωξη σε βάρος στελεχών του Κόμματος δεν είναι η μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει ένα μπαράζ δικών που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή της Πελοποννήσου, σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του λαϊκού κινήματος. Συγκεκριμένα: Στις 14/12 δικάζονται στο Άργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων. Στις 16/12 δικάζονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης. Στις 19/1/2015 δικάζεται στο Ναύπλιο το στέλεχος του Κόμματος Πάνος Θάνος για αναγραφή συνθημάτων. Πολλές είναι ακόμα οι περιπτώσεις άσκησης ποινικών διώξεων, για τις οποίες δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Οι διώξεις αυτές συνεχίζουν την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και καλλιεργούν κλίμα αυταρχισμού που επιστρατεύεται για την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων. Τι θα κάνει για να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων».
---------------------------------------------------------------------------------------
"Απόφθεγμα" Μπαλαούρα τώρα στο Μέγα. «Η ιστορία προχώρα με συμβιβασμούς» Δεν ξέρω ποια ιστορία εννοεί, πάντως αυτή την ιστορία που εγώ γνωρίζω προχώρα μέσα από ταξικές ταξικές συγκρούσεις, ρήξεις και ανατροπές που ενίοτε φτάνουν σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Εγώ δεν θα πω τα στέρνά τιμούν τα πρώτα ας αφήσουμε τα πρώτα στην ησυχία τους, αλλά μόνο μια λέξη. "ΘΛΙΒΕΡΟΣ"
Σχολιο.- Ξεπεσμος πληρης απο ανθρωπους που σε δυσκολη εποχη σταθηκαν ορθιοι και τωρα γινονται σφουγγοκολαριοι του συστηματος
Σχολιο.- Κρίμα που δεν καταλαβαίνουν άνθρωποι σαν τον Μπαλαούρα, το μεγαλύτερο όλων των κακών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ:Ο λαός να μην πιστεύει στον αγώνα για ανατροπή, αλλά και στην ίδια την αριστερά!
--------------------------------------------------------------------------------------
Ένας συνεπής νεοφιλελεύθερος δεν μπορεί παρά να καταδικάζει οτιδήποτε σχετίζεται με λαϊκή αντίσταση. Ακόμη κι αν η αντίσταση αυτή αφορά στην εθνική ανεξαρτησία ενός λαού. Πώς να μην ταχθεί στο πλευρό του γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ ο Νίκος Δήμου, στην απόπειρα ιστορικής αναθεώρησης της Μάχης της Κρήτης, για την οποία ο πρώτος αναφέρει ότι οι γερμανοί εισβολείς τη διεξήγαγαν "δίκαια και ιπποτικά"; Γραφει ο Νικος Δημου. «Χρονια καυχοταν οι Κρητικοι ποσο αγρια μακελευαν το 41τους Γερμανους αλεξιπτωτιστες. Τωρα δικαζουν τον καθηγητη Ριχτερ επειδη το εγραψε!» Για να συνεχίσει, με διάφορες ανάλογες αθλιότητες, με αποκορύφωμα την αναφορά στην ένοπλη αντίσταση του αντάρτικου της Κρήτης: ''Ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια καθαρός και έντιμος, αλλά βρώμικος και κτηνώδης". Ε, ναι! Με ποιο δικαίωμα οι Κρητικοί σκότωναν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στον τόπο τους; Και με ποιο δικαίωμα, στη συνέχεια, εκδικούνταν για τα τόσα και τόσα χωριά που ξεθεμελίωσαν οι ναζί, και για τις χιλιάδες των εκτελεσμένων κατοίκων τους; Δεν καταλαβαίνουμε πως το να μιλάμε σήμερα για την αντίσταση στους τότε εισβολείς μπορεί να λειτουργήσει και σαν ενίσχυση της προπαγάνδας των δραχμιστών που αρνούνται και τη σύγχρονη εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ανέκαθεν πίστευα πως οι κεντροφασίστες,σαν τον Νικο Δημου, που γιά πολλά χρόνια ήσαν συμπαθείς από ημιεγγράμματους και της 'αριστεράς' ήταν το 'λούστρο' του γνήσιου και ανόθευτου φασισμού.. Ειναι σαφές πως διαφωνώ με οιαδήποτε ποινική δίωξη για απόψεις ακόμα και προσβλητικές για την ανθρωπότητα,αλλά ο Δήμου ειναι γνήσιος φασίστας ..Αυτός ο άσχετος διαφημιστής, που επί χρόνια μαζί με διάφορους 'εκσυγχρονιστές' έχουν πάρει στον λαιμό τους διάφορους δήθεν 'μεταμοντέρνους' από τα lidl
----------------------------------------------------------------------------------------
..εκείνη ,αφού μου είπε πως πάντα σκατά τα κάνω,σηκώθηκε να πάει να κατουρήσει. Ο φίλος που καθόταν αμίλητος όσο εγώ "τ'άκουγα",..μου λέει :Ε, ναι ρε μαλάκα,έκανες μαλακία που έφυγες απο τον ΣΥΡΙΖΑ!!!Εδώ δεν έχετε μία,το παιδί σας άνεργο..δίκιο έχει να στα χώνει!!!! Τον κοίταξα ήρεμα.... σου έχω πεί πως πάνω απο χρόνο δεν κοιμάμαι τα βράδια?2-3 ώρες και πετάγομαι. Ακούω φωνές...ουρλιαχτά και δεν είναι ο αέρας!!! Ολοι οι πεθαμένοι μου ουρλιάζουν!!!! Τον ένα,τον βούταγαν στη θάλασσα δεμένο σε ένα τσουβάλι με 2 γάτες!!! Τον άλλον τον είχαν ανάποδα κρεμασμένο και τον βάραγαν στο κεφάλι ,μέχρι που έμεινε κουφός!!! Υπογράψτε ρέεεεεεεε ...στ'αυτιά μου ακούω αυτό το ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ να, σαν ουρλιαχτό και πετάγομαι!!! Ξέρεις....εγώ έρχομαι απο την Ιωνία.Η γιαγιά μου κουβάλαγε μέσα σε ένα σεντόνι τα κόκκαλα των γονιών της.Μη τα μαγαρίσουν οι Τσέτες... Πως μου ζητάς ΕΓΩ να προδόσω???? ...για ένα πορσελάνινο "μπιντέ" όπως τα λέει ο ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΚΑΣ???
-----------------------------------------------------------------------------------------
Eπιθύμητος ο Hγετης του αιγυπτιακού λαού – Προεδρος Αλ-Σίσι
Από τις 8-10 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο προεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι. Ο προεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των δύο χωρών και της τριμερούς συμφωνίας (Αίγυπτος-Ελλάδα-Κύπρος) που υπεγράφη μεταξύ των τριών κυβερνήσεων τον Απρίλη. Όσο και αν προσπαθούν, κυβέρνηση και ΜΜΕ δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ήρθε στη εξουσία με πραξικόπημα υποστηριζομενο από τον αιγυπτιακο λαο, αποκατεστησε τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες που ειχαν καταργησει οι ισλαμοφασιστες του Μορσι που ενεργουσαν σαν λακεδες των δυτικων αποικιοκρατων, το κοινοβούλιο και το πεταξε στη φυλακη τον ισλαμοφασιστα «πρόεδρο» Μόρσι και εκλέχτηκε πρόεδρος με δημοκρατικες εκλογές όπου πήρε το 96,9% των ψήφων! Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές συμμετείχαν μόνο κόμματα που αρνουνταν το ισλαμοφασιστικο καθεστώς του γουρουνιου Μορσι. Δεν μπορούν να αποκρύψουν επίσης ότι καθημερινά δολοφονούνται, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πρεπουσες ποινές και σε θάνατο δεκάδες ισλαμοφασιστες γουρουνια αιγύπτιοι (συνολικά δεκάδες χιλιάδες) που προέρχονται από τους ισλαμοφασιστες ακροδεξιούς, Αδελφούς μουσουλμάνους, μέχρι διαφορους αληταραδες που πρωτοστάτησαν στις εξεγέρσεις της πλατείας Ταχρίρ που ηταν οργανωμενη από την CIA στο πλαισιο του αποικιοκρατικου ιμπεριαλιστικου σχεδιου της CIA που ειχε το κωδικο ονομα «αραβικη ανοιξη». Είναι τιμή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποδέχεται με τιμές (πλήθος κυβερνητικών στελεχών, στρατός, μπάντες, κόκκινα χαλιά κ.α.) έναν προεδρο που ανετρεψε με τη βοηθεια του λαου μια ισλαμοφασιστικη δικτατορια. Ο ίδιος ο Σίσι στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Παυλόπουλο δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που η Ελλάδα στηρίζει από την αρχή της επανάσταση της 3ης Ιουλίου (ημερομηνία του λαικου πραξικοπήματος που ανετρεψε τον ισλαμοφασισμο). Κινήσεις σαν κι αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν αναγνώριση του αγωνα εναντιον του ισλαμοφασισμου της CIA και γιαυτο εχουν σκυλιασει διαφορα «αριστεριστικα» κοπροσκυλα της CIA στη χωρα μας.
– Νίκη στον αιγυπτιακό λαό! Ζητω η Δημοκρατια στην Αιγυπτο του στρατηγού Σισι. Θανατος στους ισλαμοφασιστες – Καμία διπλωματική σχέση με τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες. Ακύρωση της οποιας συμφωνίας με ευρωπαιους και αμερικανους που στρεφεται εναντιον της Συριας και των αραβικων λαων – Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποικιοκρατικες επέμβάσεις
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο υβριστής του Δημοσίου Τζήμερος, για να κάνει ένα τεύχος για το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, 36 σελίδων σύνολο, η εταιρία του Α.Τζήμερος & ΣΙΑ ΟΕ [με διεύθυνση Ηρώδου Αττικού 27, Χαλάνδρι και με ΑΦΜ: 999068812] πήρε 3.088 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σελίδα κόστισε περίπου 85,77 ευρώ. Ούτε από χρυσό 24 καρατίων να ήταν δηλαδή.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς συνταγογράφηση το ΠΕΔΥ Λάρισας – Έκοψαν το ίντερνετ λόγω απλήρωτου λογαριασμού!
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 13:21
Σοβαρές λειτουργικές αρρυθμίες εμφανίζει το ΠΕΔΥ της Λάρισας το οποίο από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής δεν έχει ούτε δυνατότητα συνταγογράφησης, ούτε και προγραμματισμού νέων ραντεβού! Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, είναι η διακοπή της παροχής ίντερνετ λόγω μη πληρωμής ενός λογαριασμού που φέρεται να υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Κατά τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του ΠΕΔΥ φέρεται να έχει οχλήσει εγγράφως για το θέμα τη διοίκηση της 5ης Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Από την πλευρά της η ΔΥΠΕ ως αρμόδια πλήρωσε μεν τον τρέχοντα λογαριασμό, αλλά η γραμμή μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επανασυνδεθεί λόγω παλαιότερων οφειλών! Μάλιστα, όπως εξηγεί σε δηλώσεις της στο onlarissa.gr η αναπληρώτρια διοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κ. Αγγέλα Βαγενά, «οι παλαιότερες αυτές οφειλές οφείλονται σε υπέρμετρη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής και γι’ αυτό θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι εντός του ΠΕΔΥ». Η ΔΥΠΕ σήμερα πλήρωσε και την παλαιότερη οφειλή, αναμένοντας πλέον την επανασύνδεση. Ωστόσο, για τρεις και πλέον ημέρες, το ΠΕΔΥ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς στα αυτονόητα…
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομική επιχείρηση για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 08:05
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη. Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.
-----------------------------------------------------------------------------------------
«Τελειωσε η αστυνομική επιχείρηση» στην Ειδομένη
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 13:26
«Τελειωσε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών» από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παρέμενε αποκλεισμένη τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη. «Έχει αποσυμφορηθεί η περιοχή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή, και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία» ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, συμπληρώνοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει. «Δεν θέλουμε να ξαναγίνει το ίδιο με εθνικότητες μεταναστών, που δεν μπορούν να περάσουν» τόνισε. Κλιμάκιο του Δήμου Παιονίας καθαρίζει αυτή την ώρα την περιοχή, ενώ λεωφορεία με πρόσφυγες (σ.σ. από τις τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση -Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί) βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη και αναμένουν σήμα από την αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσουν την ουδέτερη ζώνη. Στο μεταξύ, πριν από λίγη ώρα αναχώρησαν από τον καταυλισμό στην Ειδομένη 16 λεωφορεία γεμάτα μετανάστες, με κατεύθυνση την Αθήνα. Την ίδια ώρα, ένας μετανάστης που έφερε τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου -και όχι στο νοσοκομείο Κιλκίς όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή. Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι δέκα μετανάστες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την αστυνομία.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ανησυχία Καμίνη για μεταφορά του προβλήματος των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 12:50
Τη βαθύτατη ανησυχία του για τη ροή των μεταναστών από την Ειδομένη προς το κέντρο της Αθήνας εξέφρασε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα όπως αυτό της πλατείας Βικτωρίας και εστιάζοντας στη σημασία της επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών προς την Τουρκία. Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το πρόβλημα πιο μεγάλο ενδεχομένως και από το ίδιο το προσφυγικό γιατί όπως είπε «είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί μετανάστες», απλά «επωφελήθηκαν από την ευκαιρία που περνάγαν οι πρόσφυγες, έχουν έρθει και αυτοί, γι' αυτό και μιλάγαμε και για μεικτές ροές μεταναστών και προσφύγων». Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο «ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων αυτών» να «εγκλωβιστεί στην Αθήνα» κάτι που ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να γίνει «απρογραμμάτιστα και να επιστρέψουμε στις παλιότερες εποχές». «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο εάν συμβεί το κακό σενάριο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Mega». Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας πρέπει να γίνει αποτελεσματική κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη υποστήριξης των προσπαθειών της Frontex. «Πρέπει να αφήσουμε πλέον οποιοδήποτε επιχείρημα που εμποδίζει την Frontex να δράσει, πρέπει να συνεργαστούμε με τη Frontex, η Frontex είναι ευρωπαϊκή δύναμη, άρα και ελληνική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.» ανέφερε.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μεγαλος Αδςελφος είναι εδώ! Αποτύπωμα ίριδας και μικροτσίπ στις νέες ταυτότητες κατά απαιτηση των αμερικανομασονων
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, 11:44
Στη συγκρότηση επιτροπής που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, έχει προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό το ειχε απαιτησει ο Κερι από τον Τσιπρα στην προχθεσινη επισκεψη του. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», εξετάζεται το ενδεχόμενο στις νέες ταυτότητες να υπάρχουν πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου της. Ο «εκσυγχρονισμός» των ταυτοτήτων αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενεργειών για την αύξηση της ασφάλειας των πολιτών στην Ευρώπη. Τωρα βεβαια τι δουλεια εχουν οι ελληνικες ταυτοτητες με την ασφαλεια της Ευρωπης μονο αρρωστημενα μασονικα μυαλα μπορουν να το προπαγανδισουν. Στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι προωθούμενες αλλαγές εξετάζονται υπό την πίεση της επερχόμενης αξιολόγησης του προγράμματος «Visa Waiver», για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου. Τα διαβατηρια είναι κατανοητο να ζητανε βιομετρικα στοιχεια, (αλλωστε ισχυουν για ένα χρονο). Τις ελληνικες τατυτοτητες γιατι ζητανε να τις αλλαξουν οι μσονοι? Μα φυσικα γιατι καποιοι δεν θα βγαλουν ποτε διαβατηριο, γιατι δεν θελουν ποτε να ταξιδεψουν στο εξωτερικο! Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Εκτιμάται πως το κονδύλι για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών ταυτοτήτων θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Το θέμα των «νέων ταυτοτήτων» (δεν αφορα μονο τις νεες εκδιδομενες τατυτοτητας, ζητανε να αλλαχτουν και ολες οι ηδη υπαρχουσες!), φέρεται να έθεσε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα. Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις έκδοσης «γνήσιων» διαβατηρίων με τη χρήση «πλαστών» ταυτοτήτων. Και αλλα τετοια προπαγανδιστικα ψεματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
T' αδέρφια μας, οι χριστιανοί μαχητές τής Χάμα... δεν λιποτάκτησαν για κανένα νησί του Αιγαίου... έγιναν Μάρτυρες για την πατρίδα!
T' αδέρφια μας, οι χριστιανοί μαχητές τής Χάμα, Walid Baroudi και Yusuf Yacoub στα χέρια τού Αφέντη Χριστού και τής Πικραμένης Μάνας Του, αφού θυσίασαν τα σώματα και τις ψυχές τους για να μη βιάσουν τις μάνες και τις αδερφές τους οι σατανάδες τού ισλαμοφασισμού...
-------------------------------------------------------------------------------------
Κολατσιο κάθε μερα για 11.000 μαθητες σε φτωχογειτονιες της Αθηνας
--------------------------------------------------------------------------------------
Προαναγγελια-σοκ για ακομα μεγαλυτερες ελλειψεις σε φαρμακα
------------------------------------------------------------------------------------
«Είστε το πειραματόζωο για ολόκληρη την Ευρώπη»
Μayday είναι το διεθνές σήμα κινδύνου που εκπέμπουν κυρίως ναυτικοί ή αεροπόροι, όταν βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απειλεί τη ζωή τους. Mayday είναι και το όνομα της νεοσύστατης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα. Με τον υπότιτλο «stop the coup», δεκάδες συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, αυτοδιοικητικοί, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. απευθύνουν «κάλεσμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο να σταματήσουμε το πραξικόπημα των θεσμών, που δεν επιτρέπουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε Δευτέρα βράδυ στην ΕΣΗΕΑ, με θέμα τους «εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη της Κρίσης» και ομιλητές τους Νico Cue και Μanu Castro, από το κραταιό συνδικάτο μετάλλου του Βελγίου, τον Γιάννη Κουζή, καθηγητή εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και τον Γιώργο Πετρόπουλο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Από τους ομιλητές, αν και έγινε αναφορά στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου και στη συνέχιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που συνεπάγεται, δεν κατονομάστηκαν οι ιθύνοντες και οι συνένοχοι του πραξικοπήματος, πέρα από το γενικόλογο «ο νεοφιλελευθερισμός» και «οι θεσμοί», καλώντας τον κόσμο να αντισταθεί.
Ισχυρό σωματείο Οι Βέλγοι συνδικαλιστές περιέγραψαν την εικόνα ενός μαζικότατου σωματείου με 1,5 εκατομμύριο μέλη (άλλα τόσα έχει το χριστιανικό σωματείο του ίδιου κλάδου), ανεξάρτητου από κόμματα και κυβερνήσεις. Βασίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, που με 14-16 ευρώ τον μήνα τού δίνουν μεγάλη οικονομική -εκτός από διαπραγματευτική- ισχύ. Εκτός από το ύψος των μισθών, το σωματείο διαπραγματεύεται συλλογικά κάθε δύο χρόνια τους όρους εργασίας, συντάξεις, ασφάλιση, επίδομα ανεργίας και ωράριο, έχοντας κατοχυρώσει την «εβδομάδα των 37 ωρών». Κατακτήσεις που μοιάζουν άπιαστες σε σύγκριση με τη ζούγκλα της Ελλάδας, ωστόσο απειλούνται να χαθούν, με την επίθεση να εντείνεται εδώ και δύο χρόνια. «Εσείς είστε το πειραματόζωο για την κοινωνική οπισθοχώρηση που εφαρμόζεται πια παντού στην Ευρώπη», είπε ο Νico Cue στο ακροατήριο.
Η κρίση ως άλλοθι Ξεχώρισε η παρέμβαση του καθηγητή Γιάννη Κουζή, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το υπουργείο Εργασίας της πρωτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., συμβάλλοντας στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις, που όμως ουδέποτε κατατέθηκε στη Βουλή. Υπενθυμίζοντας τις επιπτώσεις των πρώτων μνημονίων, ο Γ. Κουζής στάθηκε και σε όσα επιβλήθηκαν με άλλοθι την κρίση, με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της κοινωνίας κατά 33%, την εκτόξευση της ανεργίας από το 7,5% στο 28%, τη σύγκλιση των μισθών στα επίπεδα των Βαλκάνιων γειτόνων, με ονομαστική μείωση κατά 25% και μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 50%. Αποκορύφωμα είναι η πλήρης εξατομίκευση των όρων διαμόρφωσης των μισθών, καθώς οι συλλογικές συμβάσεις καλύπτουν πλέον μόλις το 20% των εργαζομένων, «όμως στην πράξη έχουν πλήρως αποσπονδυλωθεί, καθώς συνδυάζονται με χειρουργικές επεμβάσεις σε επιμέρους πεδία», ανέφερε ο καθηγητής (μείωση κατώτατων μισθών κατά 22% και 32% για τους νέους, πάγωμα τριετιών, κατάργηση μετενέργειας κ.λπ.).
Αν αυτά συνιστούν έναν εργασιακό ζουρλομανδύα, το τρίτο Μνημόνιο -όπως το περιγράφει ο Γ. Κουζής- μοιάζει να βάζει την ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα: «Πρώτον, δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή στο περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων χωρίς την έγκριση των δανειστών. Δεύτερον, οποιαδήποτε προσπάθεια επιστροφής στην προ κρίσης κατάσταση, σε σχέση με τα 70 περίπου μέτρα που είχαν επιβληθεί, πρέπει να αποφεύγεται, γιατί δεν δημιουργούν “βιώσιμη ανάπτυξη”. Τρίτον, οποιαδήποτε αλλαγή στην εργασία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις “βέλτιστες πρακτικές” στην Ε.Ε.», τόνισε ο καθηγητής, θυμίζοντας ότι «βιώσιμη ανάπτυξη» και «βέλτιστες πρακτικές» έχουν ήδη βαφτιστεί τα νεοφιλελεύθερα μέτρα απορρύθμισης. Και μόνο η ξερή περιγραφή της πραγματικότητας είναι αρκετή για να μας κάνει να φωνάξουμε Mayday, μόνο που πια ξέρουμε ότι δεν θα εμφανιστεί κανένας άνωθεν σωτήρας. Γι’ αυτό και τα μέλη της πρωτοβουλίας εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στους λαούς, εκτοξεύοντας μια φωτοβολίδα διάσωσης που δεν θέλει να σβήσει σαν αποκριάτικη στρακαστρούκα, αλλά να συμβάλει σε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα εργατικών αγώνων.
----------------------------------------------------------------------------------------
Λατινικη Αμερικη. Η Ακροδεξια αντεπιτιθεται? Μερικες πρωτες απαντησεις!
Συντριβή των τσαβίστας στη Βενεζουέλα. Ηττα του κιρτσνερισμού στην Αργεντινή. Αντεπίθεση της Δεξιάς στη Βραζιλία, που ξεκίνησε κοινοβουλευτική διαδικασία για την καθαίρεση της Ντίλμα Ρουσέφ. Αποτυχία της Αριστεράς στο επί 12 χρόνια φέουδό της, την Μπογκοτά της Κολομβίας. Μέσα σε δύο μήνες το πολιτικό τοπίο της ηπείρου διαφοροποιείται οδηγώντας πολλούς να μιλήσουν για «ανάσχεση της κόκκινης πλημμυρίδας» που επικράτησε στη Λατινική Αμερική από τις αρχές του 21ου αιώνα, με τα think tanks της Δεξιάς πανευτυχή να προαναγγέλλουν την πτώση «των λαϊκισμών» και το τέλος των «ολέθριων πειραματισμών»
Μια πρώτη παρατήρηση, που γνωρίζουν καλά αυτές οι δεξαμενές σκέψης, αλλά την αποσιωπούν βολικά, είναι πως η λατινοαμερικάνικη Αριστερά, που με διαφορετικές εκδοχές κυβερνά και στην Ουρουγουάη, τη Χιλή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, το Ελ Σαλβαδόρ ή τη Νικαράγουα, έχει διαψεύσει τις Κασσάνδρες και απέδειξε πως μπορεί να κυβερνήσει και κυρίως πως μπορεί ειρηνικά να αμφισβητήσει το κυρίαρχο μοντέλο. Οι πολιτικές που υιοθέτησε δυσχεραίνουν πλέον εξαιρετικά μια «δεξιά παλινόρθωση», όχι με την έννοια μιας εκλογικής νίκης, αλλά ως επιστροφή σε ένα προηγούμενο σύστημα άγριου νεοφιλελευθερισμού που οι λαοί απέρριψαν προ πολλού. Το πιο σημαντικό τους κληροδότημα είναι πως επανέφεραν στην πολιτική ατζέντα την ανισότητα, έννοια που απαλείφθηκε από τη διαβόητη «Συναίνεση της Ουάσινγκτον» και πραγματικότητα που εξαφανίστηκε από τη δημόσια συζήτηση μετά τις δεκαετίες του ΄80-΄90.
Τα μέτρα αντιμετώπισης της φτώχειας και αναδιανομής του εισοδήματος έχουν υπάρξει τόσο επιτυχή ώστε η «νέα Δεξιά» της ηπείρου αναγκάζεται να μασκαρευτεί σε προασπιστή τους όσο παραμένει στην αντιπολίτευση και, όπου κερδίζει, όπως τώρα στη Βενεζουέλα και την Αργεντινή, θα δυσκολευτεί πολύ να αυτοδιαψευστεί χωρίς να προκαλέσει μια κοινωνική έκρηξη. Οπως επισημαίνει ο αναλυτής Φερνάντο Ντοράδο στον ιστότοπο alainet, αυτές οι νίκες της Δεξιάς δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την καλοσχεδιασμένη στρατηγική των ΗΠΑ που έχει ως βασική έκφραση την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου και την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος πλήττοντας σημαντικά τις λατινοαμερικανικές οικονομίες. Η μείωση των τιμών των πρώτων υλών, ιδίως του πετρελαίου, που από περισσότερα από 140 δολάρια το βαρέλι το 2008 έπεσε κάτω από τα 40 τώρα, αποδυνάμωσε βαθιά τη λατινοαμερικάνικη κυβερνώσα Αριστερά οδηγώντας σε ύφεση και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κοινωνικών της πολιτικών. Η κρίση, παράλληλα με την αδυναμία της να επιλύσουν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν, έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια σε σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.
Χάθηκε η επαφή Πόσο μάλλον όταν πέραν από τη φυσική φθορά έπειτα από 16, 12 ή 10 χρόνια στην κυβέρνηση, κάποιες αποστασιοποιήθηκαν από τις λαϊκές τους βάσεις, τα συνδικάτα και τα κινήματα που τις ανέδειξαν σε κόμματα εξουσίας, ή τις ενσωμάτωσαν σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς λειτουργώντας σαν διαμεσολαβητές, σαν «σπασμένα τηλέφωνα» μέσα από τα οποία χάνονται ουσιαστικά στοιχεία της αναγκαίας αλληλοτροφοδότησης σε εμπειρίες και απόψεις. Και σαν να μην έφταναν αυτά «εμφανίζονται και μάστιγες ηθικού χαρακτήρα, όπως η διαφθορά. Οταν η φιλαργυρία μπαίνει στην πολιτική, μας σκοτώνει εμάς της Αριστεράς», όπως έλεγε γλαφυρά σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Πέπε Μουχίκα, στιγματίζοντας σκάνδαλα που έχουν πλήξει αριστερές κυβερνήσεις, όπως της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας. Είναι αλήθεια πως η κυβερνώσα Αριστερά στη Λατινική Αμερική έχει απέναντί της όλες τις στρατηγικές αποσταθεροποίησης και τα μέσα χρηματοδότησής τους που σχεδιάστηκαν εκτός και εντός των χωρών τους, με τη βοήθεια του παραμορφωτικού καθρέφτη των πανίσχυρων μιντιακών ολιγοπωλίων. Αλλά το στοιχειώδες ένστικτο επιβίωσης κυβερνήσεων που θέλουν να χαράξουν -στον βαθμό που καθεμία το επιχειρεί με τον δικό της τρόπο- έναν δρόμο διαφορετικό από τον κυρίαρχο άγριο νεοφιλελευθερισμό, υπαγορεύει να προετοιμαστεί για τον άρρητο ή εκπεφρασμένο οικονομικό και πολιτικό πόλεμο.
Και αυτό απαιτεί βάθεμα των μεταρρυθμίσεων και των διαύλων επικοινωνίας και συν-δράσης με τον λαό κι όχι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στις κρίσιμες στιγμές απειλούν και εκβιάζουν. Εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες και τα λάθη των αριστερών κυβερνήσεων που προσπάθησαν να αντιμετωπίζουν εκ των υστέρων τα συμπτώματα, παρά να προλάβουν τις αιτίες, η Δεξιά κατάφερε να οικοδομήσει νέες πλειοψηφίες, επηρεάζοντας σημαντικά τμήματα των λαϊκών στρωμάτων αλλά και της αναποφάσιστης μεσαίας τάξης. Αντίθετα από ό,τι λένε τα δεξιά και φιλελεύθερα think tanks, αυτές οι κυβερνήσεις δεν απέτυχαν επειδή ακολουθούν ένα άλλο σύστημα ή έστω απλές κεϊνσιανές παρεμβάσεις στην οικονομία. Δεν βάθυναν αυτό το εναλλακτικό σύστημα μεταλλάσσοντας οικονομικές δομές και δεν διαφοροποίησαν την παραγωγική τους βάση για να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις μονοκαλλιέργειες ή την παραγωγή πετρελαίου, ώστε να εξουδετερώσουν ή έστω να αμβλύνουν τις συνέπειες των αναμενόμενων προσπαθειών αποσταθεροποίησης και του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος. Είναι άλλωστε εξαιρετικά μυωπική η ερμηνεία που θέλει μια εκλογική ήττα ισοδύναμη με την ήττα μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες.
Η ηγεμονία της Αριστεράς σε αυτές τις κοινωνίες εξακολουθεί να υπερισχύει, παρότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού την τιμώρησε με την ψήφο του. Μπορεί να μην είναι καιροί επέλασης της Αριστεράς. Αλλά είναι εποχή αναστοχασμού και επανεφεύρεσης, υπέρβασης αυτής της «πολιτικής ανικανότητας», για τον οποία τόσο μιλούσε ο Ούγκο Τσάβες. Ηξερε ωστόσο το μεγάλο διακύβευμα, όπως έγραψε σε σημείωμά του ο δημοσιογράφος (συνονόματος του ηγέτη της Κούβας) Φιντέλ Κάστρο: «Μπορείς να έχεις μια επανάσταση όταν η πραγματική εξουσία παραμένει στα χέρια της ολιγαρχίας; Πώς να κυβερνήσεις όταν έχεις απέναντί σου όλη την εθνική και διεθνή ολιγαρχία (ενωμένη, όπως ονειρεύτηκε ο Μαρξ για τους προλετάριους ολόκληρου του κόσμου);».
--------------------------------------------------------------------------------------
Σαρωνει η ανεργια. Στις 70.000 εφτασαν οι αιτησεις για 690 θεσεις στα νοσοκομεια!
---------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργειο Εργασιας. Στον καιρο της κρισης. Χορηγηση δεκατιανου σε 11.000 μαθητες και μαθητριες.
-------------------------------------------------------------------------------------
Οι μαλακιες του αστικου τυπου και της αστυνομιας. Γραφουν ότι οι αναρχικοι στρατολογουν ανηλικους. Όταν ξερουν εδώ και 40 χρονια, ότι το οριο ηλικιας των «αναρχικων» στην Ελλαδα και στον κοσμο, είναι τα 30 χρονια. Μετα από αυτή την ηλικια, ασχολουνται με τις δουλειες τους, «αποστρατευονται», και σοβαρευονται! Οποιος παραμεινει αναρχικος μετα από αυτή την ηλικια, τον θεωρουν «μεγαλη μορφη» «θεωρητικο τους», και εχει βαρυνουσα σημασια η γνωμη του. Οι οποιοι βεβαια «αναρχοπαπουδες» των 40 χρονων, δεν συμμετεχουν ουτε σε συγκρουσεις ουτε σε πορειες, (δεν εχουν και τα κουραγια αλλωστε, και ολο και καποια ασθενεια θα εχουν), παρα μονο σε θεωριτικες συζητησεις. Και τους θεωρουν «μεγαλες μορφες» γιατι εινα μετρημενοι στα δαχτυλα του ενός χεριου.
Αμ η άλλη μαλακια του αστικου τυπου και των καθυστερημενων. Οι ευποροι αναρχικοι λεει, που είναι παιδια των βορειων προαστιων. Λες και εχουν υπογραψει οι αναρχικοι κανα συμβολαιο, ότι θα είναι λετσοι και απλυτοι σαν τα κωθωνια τους μπατσους, και τους ναζιστες χρυσαυγιτες ομοιδεατες τους. Φορανε μαρκες από παντελονια και μπλουζακια λενε οι δημοσιοκαφροι. Και δεν είναι βρωμιαριδες και λετσοι σαν τους χαρτοπαιχτες μπεκρουλιακες δημοσιοκαφρους. Τι μαλακιες διαβαζουμε λεω γω!
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ-Τζιχαντίστρια έφαγε το χέρι ζωντανής γυναίκας – Το θύμα πέθανε από αιμορραγία!
Δημοσιεύθηκε: 09/12/2015 19:36
Οι θηριωδίες συνεχίζονται Ένα πρωτοφανές έγκλημα κανιβαλισμού συνέβη από το Ισλαμικό Κράτος με θύμα μια μουσουλμάνα στην κατεχόμενη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το Al Hadath News. Μια μουσουλμάνα συνελήφθη από τις τζιχαντίστριες της οργάνωσης γυναικών που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος, την περιβόητη ταξιαρχία Αλ Κάνσα, οι οποίες εκτελούν χρέη γυναικείας θρησκευτικής αστυνομίας. Δουλειά τους είναι να επιτηρούν εάν οι γυναίκες τηρούν τους κανόνες της Σαρία, δηλαδή του θρησκευτικού νόμου. Η Ιρακινή συνελήφθη επειδή δεν ήταν πλήρως καλυμμένη όπως προστάζει η Σαρία. Το θρησκευτικό δικαστήριο της έδωσε να διαλέξει μεταξύ δύο τιμωριών. Ή να της γδάρουν δέρμα από το σώμα της ή να της δαγκώσουν το χέρι. Η γυναίκα σκέφτηκε ότι να της δαγκώσουν το χέρι θα ήταν λιγότερο επώδυνο με το να της γδάρουν δέρμα, οπότε διάλεξε αυτή την ποινή. Ο ιεροεξεταστής από το Ισλαμικό Κράτος διέταξε τη Μπάλβα, μια τζιχαντίστρια Ασιάτισσα μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, να εκτελέσει την τιμωρία. Η τζιχαντίστρια Μπάλβα άρπαξε αμέσως το χέρι της γυναίκας και τη δάγκωσε με δύναμη στον καρπό, κόβοντάς της κομμάτι κρέας το οποίο και έφαγε. Η γυναίκα, με ολόκληρο κομμάτι κρέας να λείπει από τον καρπό της, πέθανε από αιμορραγία, αφού κανένας δεν έσπευσε να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες.
--------------------------------------------------------------------------------------
Παρτυ με τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο καρκίνος εγινε κολλητικος για να παρει 1,6 εκ η κ. Στουρναρα
Bαφτισαν τον καρκινο κολλητικο, για να παρει λεφτα η οικογενεια Στουρναρα. Παρτι εκατομμυριων μεσω διαφημησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΛΑ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ - Χασαν το χρωμα τους οι Τουρκοι πιλοτοι οταν το ειδαν
ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΕ Η ΜΑΓΚΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ - Δεν περιμενανα να τα σηκώσουν τοσο γρηγορα. Η Τουρκια κανει παιχνιδακια αλλα ο Πουτιν δεν εχει καμια ορεξη να παιξει μαζι τους και πολυ συντομα θα τους ριξει κατω κανενα f16 και θα κλαψουν μανούλες
Tην πρωτη ρωσοτουρκικη εμπλοκη, απο τοτε που τα τουρκικα F-16... κατερριψαν το ρωσικο Su-24, ειχαμε χθες στον εναεριο χωρο της Συριας οταν ζευγος τουρκικων μαχητικων F-16 επιχειρησε να προσεγγισει δυο ρωσικα υποστρατηγικα μαχητικα κρουσης Su-34, τα οποια ομως εχουν πληρεις δυνατοτητες διεξαγωγης αερομαχιων και εγκλωβισαν τα τουρκικα μαχητικα με πυραυλους μεσαιου βεληνεκους (R-77-1) με ακτινα δρασης μεγαλυτερη απο αυτη των AIM-120C των τουρκικων μαχητικων (80 χλμ. τα δευτερα εναντι των 110 χλμ. του R-77-1) με αποτελεσμα στην αμεση υποχωρηση των τελευταιων. Τα ρωσικα μαχητικα τα καταδιωξαν και εντος του τουρκικου εναεριου χωρου. Συμφωνα με τον στρατηγο Andrei Kartapolov τον υπευθυνο των ρωσικων επιχειρησων στην Συρια, δυο τουρκικα F-16 εισεβαλαν στον συριακο εναεριο χωρο στην βορειο Συρια στην περιοχη που θεωρει η Αγκυρα οτι εχει επιβαλλει "no-flight-zone". Eκει δηλαδη που εγινε η καταρριψη τυ Su-24. Άμεσα σηκωθηκαν δυο ρωσικα SU-34 τα οποια πλεον πετουν οπλισμενα με πυραυλους αερος-αερος R-77-1 (κατα NATO AA-12 Adder) οι οποιοι ειναι το ρωσικο αντιστοιχο των AIM-120 AMRAAM που φερουν πανω τους τα τουρκικα μαχητικα Ετσι η αλλιως τα Su-34 ανηκουν στην οικογενεια των Su-27 και εχουν στο "DNA" την ικανοτητα της αερομαχιας. Το Sukhoi αμεσως εστειλε προειδοποιηση στα τουρκικα μαχητικα : "Προς τους πιλοτους των αεροσκαφων που κατευθυνονται προς 274 FL 18500, εαν δεν εγκαταλειψετε αυτον τον χωρο θα σας καταρριψουμε"! Η προειδοποιηση επαναληφθηκε και δευτερη φορα:"Προς τους πιλοτους των αεροσκαφων που κατευθυνονται προς 274 FL 18500. Εισηλθατε σε εναεριο χωρο που ελεγχεται απο την ρωσικη Αεροπορια. Εαν δεν φυγετε θα σας καταρριψουμε"! Αμεσως μετα την δευτερη προειδοποιηση τα τουρκικα F-16 κυριολεκτικα εξαφανιστηκαν στον τουρκικο εναεριο χωρο, στον οποιο ομως τα ακολουθησαν τα δυο ρωσικα μαχητικα για καποια δευτερολεπτα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ? Κραυγή απόγνωσης μιας μάνας για οτι της έκανε η κυβερνηση
Η αληθεια ειναι οτι πιστεψε στον κυριο Τσιπρα και τον ψήφισε και τις 2 φορες αλλα ποτε δεν περιμενε οτι θα το πληρωνε τοσο ακριβα. Αυτη η κυρια ειναι μονο η αρχη. Θα παρουν και αλλους τραπεζικους λογαριασμους. Το κακο ηταν να μην ξεκινησει. Τωρα πια ειναι πολυ αργα για δακρυα.
Ξεκινησαν σημερις οι κατασχεσεις λογαριασμων για τους κακους επιχειρηματιες που οφειλουν στα ασφαλιστικα ταμεια. Παρολο που η κυβερνηση ειχε δεσμευτει οτι οι κατασχεσεις λογαριασμων θα γινονται απο 50.000 ευρω οφειλες και πανω και θα κατασχονται ποσα μονο απο 15000 ευρω και πανω, σημερις εδειξε το ποιο σκληρο της προσωπο σε ΄μια μανα 2 παιδιων η οποια ειναι ανεργη και ειχε την ατυχια να ειναι επιχειρηματιας και να εχει συνοικιακο μαγαζι με παπαπουτσια. Δυστυχως στην Ελλαδα για ακομα μια φορα οι μικροοφειλετες και οι επιχειρηματιες κατ αναγκη αντιμετωπιζουν τον απολυτο ρατσισμο απο το κρατος. Η 40χρονη γυναικα ηοποια ειχε οφειλες προς τα ταμια 10.000 ευρω και ειναι μονογονικη οικογενεια με δυο ανηλικα τεκνα ειχε στον λογαριασμο της μεσα 500 ευρω απο λεφτα που της ειχε βαλει ο πατερας της απο την συνταξη του για να μπορεσει να περασει τα Χριστουγεννα. Το κρατος σημερις εκρινε οτι η συγκεκριμενη οφειλετης επρεπε να πληρωσει αμεσα και να κατασχεθει το τραπεζικο της υπολοιπο. Μπραβο στα αριστερα σκουπιδια που εχουν ψηφισει τετοια πραγματα… Τωρα που τις κατασχεσατε τα 500 ευρω και στερησατε απο 2 παιδακια να κανουν χριστουγεννα ελπιζουμε ν αμπορειτε και εσεις να πληρωσετε καποιων παχυλο μισθο στη ΔΕΗ η στην Εφορια απο αυτους που ξερετε. Ξεφτιλα της κυβερνησης! Κοιταξτε τι εκαναν σε ανεργη μανα δυο παιδιων που ειχε οφειλες στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ
-----------------------------------------------------------------------------------------
άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο για το Γιώργο Κύρτσο.
αίτια; καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Υπό την προστασία του ΟΗΕ, η φυγή 2.000 φονιάδων από τη Χόμς της Συρίας!
Ότι δεν φαντάζεται ο νους του ανθρώπου, όπως τον διαμορφώνουν οι πόρνες της δημοσιογραφίας, συμβαίνει στη Συρία με την προέλαση του... Αραβικού στρατού, αυτής της Αδούλωτης κι Αδέσποτης χώρας. Περίπου 2.000 φονιάδες μισθοφόροι της “πολιτισμένης” δύσης, φονιάδες του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” (Free Syrian Army), των “εξεγερμένων” για “εκδημοκρατισμό” της Συρίας και επισήμως ενισχυόμενη οργάνωση από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και φονιάδες της ΑλΝούσρα (AlQaeda/AlNusra), εγκαταλείπουν την Χόμς της Συρίας, υπό την πλήρη προστασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Ναι, σωστά διαβάζετε, αν και δεν θα το ακούσετε απόψε στα δελτία των 8, από τις δημοσιογραφικές πόρνες.
O ΟΗΕ για λόγους “ανθρωπιστικούς”, δηλαδή εκείνη η δολοφονική οργάνωση που δήθεν υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, διαπραγματεύτηκε με την νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας, να αποχωρήσουν χωρίς πρόβλημα από την πόλη που είχαν καταλάβει και καταστρέψει, για τα συμφέροντα της δύσης. Ο Staffan Domingo de Mistura, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο άνθρωπος που “διέπρεψε” ως απεσταλμένος του ΟΗΕ στην κατεχόμενη Κύπρο (στο επίσημο βιογραφικό του περηφανεύεται για την προσφορά του στην Turkish Republic of Northern Cyprus), αλλά και στην Γιουγκοσλαβία, το Κόσοβο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Ρουάντα, τη Σομαλία, το Σουδάν... παντού όπου κτύπησαν οι ιμπεριαλιστές, “πέτυχε” να επιτρέψει η κυβέρνηση της Συρίας την αποχώρηση των φονιάδων. Μπορούμε να σκεφτούμε τι θα μας μετέφερε η μιντιοκρατία της “νέας τάξης”, αν αυτοί οι φονιάδες πλήρωναν τα εγκλήματά τους;
Πως η “ανεξάρτητη δημοσιογραφία” και το γνωστό πρακτορείο: Η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία έχει ονοματεπώνυμο!, θα μας βομβάρδιζαν για τον “δικτάτορα” Άσαντ, το “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς της Συρίας” που αδιαφορεί για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” των εγκληματιών φονιάδων; Έτσι, ο Ιταλο-Σουηδός Staffan Domingo de Mistura, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπό την εποπτεία του και με τη συνδρομή αντιπροσωπείας ειδικών απεσταλμένων του ΟΗΕ, εγγυήθηκε την “ειρηνική αποχώρηση” των “τρομοκρατών”! Με τον έλεγχο κι εποπτεία του ΟΗΕ, οι καταστροφείς της Χόμς (πριν την επιχείρηση “εκδημοκρατισμού” της Συρίας, την “αραβική άνοιξη”, είχε 300.000 κατοίκους και σήμερα περίπου 75.000), μπορούν ελεύθερα να κατευθυνθούν στην Ιντλίμπ και την Τουρκία (εκεί εκπαιδεύτηκαν από στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ και του Ισραήλ, για να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ και να "εκδημοκρατιστεί" η χώρα)... Κι εμείς, στην Ελλάδα, θα αναζητούμε τους “τρομοκράτες” που περνούν το Αιγαίο για να τους περιθάλπουν οι “ανθρωπιστικές” οργανώσεις του ΟΗΕ κι οι ΜΚΟ των μυστικών υπηρεσιών, με αισθήματα "φιλανθρωπίας", αλλά με καλές μπίζνες για τους “αρμόδιους”! Τι ειρωνεία... στο όνομα της κατασκευασμένης “τρομοκρατίας”, στο βωμό αθώων δολοφονημένων, οι Ολάντ και σια θα συνεχίσουν το εμπόριο “αντιτρομοκρατικού” αγώνα και την κερδοφορία των εμπόρων όπλων, που αυτοί εκπροσωπούν ως χυδαίοι πλασιέ. Θα κάνουν νέες πορείες...
------------------------------------------------------------------------------------------
Θα το πω και ας με πουν καποιοι κακιά. Την Αντιγόνη Λυμπεράκη τη θυμόσαστε. Ηταν η βουλευτής που έλεγε να γίνουν όσες κατασχέσεις σπιτιών χρειάζεται αρκεί να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα. Ηταν η ίδια που έλεγε ότι οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές- κάτι που το Ποτάμι δικαιολόγησε οτι το είπε για την Ζιμπάμπουε (βεβαια ακόμα και για την Ζιμπαμπουε να το ειπε δεν αλλάζει κάτι, διότι συμφωνα με το διάλογο που δημοσίευσε το Ποταμι για να την καλύψει, ελεγε οτι η Ζιμπαμπουε εκανε λαθος επιλογες και βγηκε απο τα προγραμματα του ΔΝΤ που θα εσωζαν την χωρα- το πως το ΔΝΤ κατεστρεψε παιδεια κ υγεια δεν το αναφερει). Τελοσπαντων η κ. Λυμπερακη ηταν μελος του Δ.Σ της Action Aid Hellas και εδω επιτρεψτε μου να γελάσω που ένα ατομο που δεν μπορει να κρυψει την απεχθεια του για τους φτωχους χτιζει ανθρωπιστικο προφιλ σε καποια ΜΚΟ. Πλεον ειναι μελος της Solidarity now μιας πρωτοβουλιας που εχει σκοπο να απαλυνει την κριση, ασχολειται με το προσφυγικο κλπ. Δεν κρινω το εργο των οργανωσεων αυτων - θεωρω οτι ολες οι ΜΚΟ ειναι για πεταμα και δεν αξιζει να τις στηρίζουμε. Απλα σας θυμίζω για άλλη μια φορα, να κοιτατε παντα ποιοι ειναι οι προεδροι και τα μελη των ΔΣ των διαφορων ΜΚΟ...Σας περιμενουν εκπληξεις...
----------------------------------------------------------------------------------------
Aδειαζουν τα ραφια των φαρμακειων στο Βολο στη Μαγνησια. Λιστες αναμονης για φαρμακα και εμβολια. Ασθενεις αδυνατουν να συνεχισουν φυσιολογικα τη θεραπεια τους. Λογω της εμπλοκης που υπαρχει εδώ και αρκετο καιρο με την επαρκεια στην προμηθεια φαρμακων πολυεθνικων εταιρειων.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΔΥ στη Λαρισα. Κανονικα από σημερα Τεταρτη η ηλεκτρονικη συνταγογραφιση.
-------------------------------------------------------------------------------------
Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι “οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στις εκατό και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος)”.Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθώς πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ομοσπονδία, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 30.000, αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι, η κάλυψη είναι μία Νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών.Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “διάλυση του ΕΣΥ” και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε:
Την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2015, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια των Δικηγόρων, για τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι και τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1-1-2016, παρά το γεγονός ότι σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει αντιταχθεί σε βασικές διατάξεις του, με τις οποίες μεταξύ άλλων καταργούνται προνόμια εργαζομένων και δημοσίου υπέρ των τραπεζών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και περιορίζεται η εμμάρτυρη απόδειξη στην τακτική διαδικασία, πράγμα που συνεπάγεται – μεταξύ των άλλων- σε περαιτέρω καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;
Οι σοβαρές καταγγελίες για τη δράση των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Μυτιλήνη πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Υγειονομικοί φορείς, οργανώσεις, κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους πως διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών. Η παρέλαση των ΜΚΟ στη Μυτιλήνη έχει ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη μέρα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Π;vς λειτουργούν; Ποιος χρηματοδοτεί τη δράση τους;
Η πριγκίπισσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!
Πριν από μερικές μέρες, υγειονομικοί φορείς κατήγγειλαν πως μία ΜΚΟ ονόματι «WAHA», διαφημίζεται με banner στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο του νησιού και πως συνεργάζεται με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Η «WAHA» στην οποία έχει παραχωρηθεί δημόσιος χώρος, που έχει οργανωθεί από... κρατικές δομές και εθελοντές, πληρώνει εθελοντές για να στελεχώσουν τρία ιατρεία στο νησί. Ποια είναι όμως η «WAHA» που εμφανίστηκε ξαφνικά στη Μυτιλήνη; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει έδρα στη Γαλλία και ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϊκσά Σάμσα.Δραστηριοποιείται σε: Αφγανιστάν, Νιγηρία, Καμερούν, Αιθιοπία, Κένυα, Σενεγάλη, Σουδάν, Ζάμπια, Σομαλία, Τανζανία, Μπενίν, Ερυθραία, Γουινέα, Υεμένη κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις χώρες έχει χτίσει και λειτουργεί σύγχρονα Κέντρα Υγείας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο οι οικονομικοί της πόροι είναι από δωρεές και άλλου τύπου ιδιωτική χρηματοδότηση. Μερικοί από τους φορείς που συνεργάζεται είναι: Το υπουργείο Υγείας του Καμερούν και της Σενεγάλης, η αεροπορική εταιρεία «ETIHAD», καθώς και δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε αφρικανικές χώρες. Σε πολλές από αυτές τις χώρες υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, καθώς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος του ιδρυτή της ΜΚΟ, δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έχει προσλάβει και αναπτύξει στο έδαφος της Υεμένης, όπου είναι σε εξέλιξη από το Μάρτη η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, εκατοντάδες Κολομβιανούς και άλλους Λατινοαμερικανούς μισθοφόρους, απόστρατους ως επί το πλείστον, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις απώλειες πολλών δεκάδων στρατιωτών της που έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, δραστηριοποιείται η ΜΚΟ προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να ανακουφίσει και να απαλύνει τον πόνο των γυναικών της Υεμένης... Από τον Οκτώβρη του 2015, η «WAHA» συμμετέχει σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στα Βαλκάνια. Πιο συγκεκριμένα, σε Σερβία, Κροατία, ΠΓΔΜ και Σλοβενία. Στα σύνορα αυτών των χωρών έχει συγκροτήσει και λειτουργεί κινητές διασυνοριακές ομάδες «προστασίας και διάσωσης». Στη Σερβία έχει αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικά κέντρα περίθαλψης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Μυτιλήνης, χαρακτηρίζεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, ως ένα από τα μεγαλύτερα που έχει διοργανώσει ποτέ. Οπως φαίνεται, οι διασυνδέσεις της «WAHA» είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στις 10 Νοέμβρη ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ, συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρέσβη στη Σερβία, επισκέφτηκε το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βελιγράδι. Εκεί, η «WAHA» έχει φτιάξει και λειτουργεί δύο κλινικές περίθαλψης προσφύγων...
ΜΚΟ με χρηματοδότηση από το ...υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Μια άλλη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη είναι η «Danish Refugee Council» (DRC). Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τη «WAHA» στο πρόγραμμα που υλοποιεί στα Βαλκάνια, που αναφέραμε παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ανθρωπιστική και φαίνεται πως είναι παλιά καραβάνα στο χώρο, αφού ιδρύθηκε το 1956. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους. Οπως αναφέρουν: «Σκοπός μας είναι βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν "χτυπηθεί" από πολέμους και διαμάχες, έχουν διωχθεί λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, πολιτικών ή κοινωνικών πεποιθήσεων». Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τις επίσημες κυβερνήσεις κρατών και άλλους εθνικούς οργανισμούς. Κύριοι φορείς χρηματοδότησης είναι το Δανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΗΕ, καθώς και από κυβερνητικές δωρεές και χορηγίες. Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα από πού αντλεί τα έσοδά της. -- «IrishAid»: Επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιρλανδίας για τη «μείωση φτώχειας και πείνας». Συνεργάζεται, ανάμεσα σε άλλα, με ιδιωτικό τομέα, κοινωνία πολιτών και τις κυβερνήσεις - εταίρους για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των φυσικών πόρων (δραστηριοποιείται κυρίως στην Αφρική). -- Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. -- CIDA (Καναδικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης): Κυβερνητική υπηρεσία του Καναδά αρμόδια για τη διαχείριση προγραμμάτων συνεργασίας της χώρας με αναπτυσσόμενες χώρες. Πλούσια δράση
Τελευταία καταγγελία για τη δράση ΜΚΟ ήρθε την περασμένη Πέμπτη. Η αυτοχαρακτηριζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση «ONE NATION» βρίσκεται στη Μυτιλήνη εδώ και αρκετές βδομάδες. Ομως, ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται μέλη της με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν. Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης «ONE NATION», και μέλη της οργάνωσης «TEAM HUMANITARIAN», την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία. Σε άλλα βίντεο της οργάνωσης στη σελίδα της στο Facebook, παρουσιάζονται και πολλά άλλα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που επιχειρούσε. Εκεί, υπάρχουν σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι - στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι. Στη σελίδα τής «ONE ΝΑΤΙΟΝ» έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους. Η ΜΚΟ «ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ» υλοποιεί προγράμματα σε Βοσνία, Μπαγκλαντές, Γάζα και Συρία, ενώ συμμετέχει σε προγράμματα όπως: «Βοήθεια για πρόσφυγες» και «Φαγητό για όλη τη Μεγάλη Βρετανία». Οπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, συγκεντρώνουν χρήματα και στόχος τους, σχετικά με το πρόγραμμα που υλοποιούν στη Συρία, είναι να συγκεντρώσουν μέχρι τις 31/3/2017 το ποσό των 500.000 λιρών. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρώσει 134.535 λίρες. Για το πρόγραμμα στη Γάζα, ο στόχος τους είναι οι 200.000 λίρες μέχρι τις 8/7/2016 και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει 89.615 λίρες. Για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχουν διατυπωθεί από διάφορους αναφορές και στοιχεία για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις. Η οργάνωση στηρίζει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, κάτι που προκύπτει από το υλικό που η ίδια έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής:
Η οργάνωση «ONE NATION» εμφανίζεται να χρηματοδοτεί την τουρκική ΜΚΟ «IHH», η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο «Ισλαμικό Κράτος». Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές που καταγράφουν πως την περίθαλψη των προσφύγων στην ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό αυτή η τουρκική οργάνωση. Η τουρκική οργάνωση «IHH» είχε οργανώσει αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών στη Συρία (στα οποία εικάζεται ότι υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια) η οποία χτυπήθηκε από αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στις 26 Νοέμβρη. Το χτύπημα έγινε μόλις η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το τουρκικό στο έδαφος της Συρίας.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σκουριές: Eικόνες ντροπής από την Eldorado
Οι αγωγοί της Ελληνικός Χρυσός κατεβάζουν κόκκινη λάσπη και την πετάνε μέσα στο Λάκκο (ρέμα) Καρατζά. Η λάσπη μεταφέρεται στα μεγαλύτερα ρέματα, με τελική κατάληξη τον Ασπρόλακκα που βάφεται και αυτός κόκκινος, μέχρι κάτω στον κάμπο. Ο Ασπρόλακκας είναι το ποτάμι που κατεβαίνει από τις Σκουριές τον Κάκαβο, με άφθονο και άριστης ποιότητας νερό και εμπλουτίζει τους υπόγειους υδροφορείς της περιοχής Κάμπου-Κρυονερίου, έξω από την Ιερισσό, όπου βρίσκονται οι υδρευτικές γεωτρήσεις της προ του Άθω περιοχής και του Στρατωνίου. Το βουνό όπου βρίσκονται οι Σκουριές, ο Κάκαβος, είναι ο μεγαλύτερος υδροφορέας της Χαλκιδικής και τα πλούσια νερά του θα μπορούσαν να ξεδιψάσουν όλη τη Χαλκιδική που έχει οξύτατο πρόβλημα λειψυδρίας.
Ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Το νερό που κατεβάζει σήμερα το βουνό και εμπλουτίζει τους υδροφορείς είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σύντομα και στις βρύσες μας!
Από διαβεβαιώσεις για «προδιαγραφές», «περιβαλλοντικούς όρους» και «αυστηρούς ελέγχους» έχουμε μπουχτίσει. Υπάρχει μια σειρά από θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς, η Επιθεώρηση Μεταλλείων, οι Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, η «Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων» του όρου δ1.32 της ΚΥΑ 201745/2011, πού ρόλος τους είναι να κρατάνε τη δραστηριότητα της Καναδικής πολυεθνικής μέσα στα πλαίσια των νόμων του κράτους και των όρων των αδειών και εγκρίσεων που έχει λάβει αυτή η «επένδυση». Όλοι απόντες. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η Eldorado έχει αφεθεί ελεύθερη να κατατρώει το βουνό όπως επιθυμεί και όπως τη βολεύει.
Τα πραγματα είναι πάρα πολύ απλά: Αν δεν τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, Κάκαβος τέλος, νερά τέλος και ας συμβιβαστούμε με το νερό της βροχής που θα μαζεύει το φράγμα στο Γομάτι!
---------------------------------------------------------------------------------------
NTOKOYMENTO! Ραντεβού ύστερα από 6 μήνες κλείνουν στον "Αγιο Σάββα"...
----------------------------------------------------------------------------------------
Πώς το Δημόσιο χάνει 710 εκ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα! Kέρδη είχαμε είπε ο Τσίπρας... Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα πολίτη!
Η Εθνική κουρεύει το Δημόσιο! €710 εκατ. η ζημία Με μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές. €710 εκατ. η ζημία. Μόνον 25% το κούρεμα σε ιδιώτες ομολογιούχους... το Δημόσιο επωμίζεται άλλη μία τεράστια ζημιά στην τελευταία «πράξη» ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής: Για να δοθεί η... προβλεπόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση του ΤΧΣ στην τράπεζα, το κράτος υποχρεώνεται να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές που κατέχει σε κοινές, με κούρεμα 71%(!) επί της ονομαστικής αξίας τους. Αντίθετα, οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης θα υποστούν κούρεμα μόνο 25%. Με αυτούς τους όρους, το Δημόσιο χάνει 710 εκατ. ευρώ από το 1 δισ. που είχε δώσει στην Εθνική.
---------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Τσίπρα... Το όνομά μου είναι...
...Inas Shawket, κι είμαι 5 χρόνων. Δολοφονήθηκα από έναν εβραίο σιωνιστή, έποικο στην πατρίδα μου, όταν αποφάσισε με πλήρη ελευθερία να με κτυπήσει με το αυτοκίνητό του. Όμως, εσύ δεν θα μάθεις ποτέ το όνομά μου, γιατί είμαι Παλαιστίνια!
σχολιο.- Ο μαλακας o Tζιφρας που γελαει δεν ρωτησε τον Νετανιαχου γιατι οι Οβριοι περιεθαλψαν 500 μαχητες της Αλ-νουσρα στο ZIV MEDICAL CENTER....Θα ειχε ενδιαφερον η απαντηση....Υποθετω απο ανθρωπισμο!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Την άρση της ασυλίας των κ. Κύρτσου και Κούλογλου αποφάσισε σήμερα Τρίτη (8/12/2015) η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου αποφάσισε, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί, τον... Οκτώβριο του 2015, από το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ελλάδος. Το αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αφορά, την απαίτηση των ελληνικών αρχών προκειμένου να δικασθεί, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του σωφρονιστικού προσωπικού των φυλακών της Πάτρας, που είχε διαπράξει το 2010 ως δημοσιογράφος. Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί στις ελληνικές αρχές άμεσα, προκειμένου να κινηθούν για τα περαιτέρω.
Συνέχεια δόθηκε από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, αμέσως μετά την απόφαση της να άρει την ασυλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου. Η απόφαση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ικανοποιεί σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιουλιο του 2015 και αφορά καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής, για την μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενο στις εκδοτικές επιχειρήσεις του σημερινού ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ανοίγει ο δρόμος για την δικαστική δίωξη του, για το αδίκημα της μη πληρωμής, μέρους των μισθών ενός πρώην υπαλλήλου του, στις εφημερίδες που εξέδιδε το 2013.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιταλός Μαραθωνοδρόμος Giuseppe Cocco, από τη Σαρδηνία, σε κάθε τερματισμό...
...ξετυλίγει κι ανεμίζει τη σημαία της Συρίας! Δεν είναι Σύρος, δεν είναι Άραβας... είναι Ιταλός! Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσαβισμος έδωσε μια σημαντική μάχη, έρχονται νέες νίκες
"Αγαπητέ Maduro: εγώ ακολούθησα, λεπτό προς λεπτό, τη σημαντική μάχη που δωσατε και παρακολούθησα με θαυμασμό τα λόγια σας. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν νέες νίκες της Μπολιβαριανής Επανάστασης, "έγραψε ο Ραουλ Κάστρο
Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ειπε την Δευτέρα ότι ο Τσαβισμος έδωσε μια "ειδική μάχη» στις βουλευτικές εκλογές στην Βενεζουέλα στις 6 Δεκεμβρίου. Σε ένα σύντομο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Γκράνμα, επανέλαβε την άνευ όρων υποστήριξή τους προς τον Πρόεδρο Νικολά Maduro "θα είμαι πάντα μαζί σας». "Αγαπητέ Maduro: εγώ ακολούθησα, λεπτό προς λεπτό, τη σημαντική μάχη που δωσατε και παρακολούθησα με θαυμασμό τα λόγια σας. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν νέες νίκες της Μπολιβαριανής Επανάστασης », έγραψε ο Κάστρο. Η πλατφόρμα της αντιπολιτευσης Δημοκρατικη Ενότητα Στρογγυλής Τράπεζας (MUD) κέρδισε τις εκλογες για τη Βουλη που πραγματοποιηθηκαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα για να πάρει 107 βουλευτές από τους 167 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.
----------------------------------------------------------------------------------------
Π. Σκουρλέτης: Θα μειώνουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους χρωστούν στη ΔΕΗ
Πιο ναζι πεθαινεις! ...αυτος ο "αριστερός" τυπος, ψαχνει λεει τον τροπο να μειωνει το ρευμα σε οσους αδυνατουν να πληρωσουν ωστε να φτανει μονο για μια λαμπα!
αυτος ο τυπος, ψαχνει λεει τον τροπο να μειωνει το ρευμα σε οσους αδυνατουν να πληρωσουν ωστε να φτανει μονο για μια λαμπα..για να μη λεει ο κοσμος οτι η αριστερα κοβει το ρευμα στις λαϊκες οικογενειες... αλλωστε οπως ολοι ξερουμε ενας φτωχος λαϊκος ανθρωπος, ουτε ψυγειο εχει μιας και δεν χρειαζεται να τρωει, ουτε κουζινα, ουτε θερμοσιφωνα να κανει μπανιο ουτε βεβαια κανενα θερμαντικο σωμα για να μη ψοφησει απο το κρυο... Αυτο λεγεται κατασκευη αλλοθι για την εν ψυχρω εκτελεση κατοπιν σχεδιου, οικονομικα ασθενεστερων ταξεων! Πιο ναζι πεθαινεις!
--------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Πιθανή η απόλυτη πλειοψηφία από την αντιδραστική αντιπολίτευση
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής της Βενεζουέλας χτες το βράδυ, η συμμαχία της αντιδραστικής αντιπολίτευσης «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» που κέρδισε με συντριπτικό τρόπο την Κυριακή τις βουλευτικές εκλογές, είχε καταφέρει να πάρει τις 107 από τις 167 έδρες, το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος - Σιμόν Μπολίβαρ» (η εκλογική συμμαχία όπου συμμετέχουν και δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της λεγόμενης Μπολιβαριανής Διαδικασίας που εγκαινίασε ο ηγέτης Ούγκο Τσάβες, ανάμεσά τους και το ΚΚ Βενεζουέλας που στηρίζει κριτικά) είχε 55 έδρες, 3 έδρες αναλογούν στις ινδιάνικες κοινότητες, ενώ υπολείπονταν άλλες δύο έδρες.
Σύμφωνα, πάντως, με ηγετικά στελέχη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, οι δύο βουλευτές θα ανήκουν επίσης στη συμμαχία τους, ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη τα 2/3 της Βουλής (112 αφού και οι 3 βουλευτές από τις ινδιάνικες φυλές θα τους στηρίξουν). Σε αυτή την περίπτωση, η απόλυτη πλειοψηφία που θα έχουν τους επιτρέπει με βάση το σύνταγμα να ζητήσουν αναθεώρηση νόμων, συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, διεξαγωγή δημοψηφίσματος (αν καταθέσουν 4 εκατομμύρια υπογραφές) ακόμα και πρόταση αποπομπής υπουργών ή και του προέδρου, που είναι και ο επικεφαλής της κυβέρνησης λόγω του προεδροκεντρικού συστήματος της χώρας.
Ηδη σε αρθρογραφία και αναλύσεις της αντιπολίτευσης, αναπτύσσεται μια γκάμα από πιθανές κινήσεις για «ξήλωμα» νόμων, την απαίτηση για απελευθέρωση φυλακισμένων πολιτικών που χαρακτηρίζονται «πολιτικοί κρατούμενοι» (όπως ο Λεοπόλντο Λόπες), ενώ έχουν καταδικαστεί για οργάνωση εγκληματικών ενεργειών, όπως αυτές του 2014 που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, την απαίτηση για νέους συμβιβασμούς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, γίνεται λόγος για αλλαγή του «οικονομικού μοντέλου» και των συμμαχιών της χώρας κυρίως με την Κούβα, ενώ υποτίθεται ότι θα διατηρηθούν τα «κοινωνικά προγράμματα».
Στο στρατόπεδο των «Τσαβίστας», όπως ανέφερε και στις πρώτες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της χώρας και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νικολάς Μαδούρο, απαιτείται να γίνει κριτική και αυτοκριτική και να διορθωθούν πολλά ώστε να ξανακερδηθεί ο λαός με την «υπόθεση της επανάστασης». Βεβαίως, ο όρος «επανάσταση» που χρησιμοποιείται για την πολιτική αλλαγή που σημειώθηκε στη Βενεζουέλα με την είσοδο του Ούγκο Τσάβες, παρά τα μέτρα που άμβλυναν κάποια πολύ οξυμένα λαϊκά προβλήματα, δεν έχει σχέση με την αλλαγή τάξης στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής όλα αυτά τα 16 χρόνια παρέμειναν στα χέρια του κεφαλαίου, έγιναν συμβιβασμοί μαζί του, στη λογική της μη σύγκρουσης.
Με δεδομένη τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, την πτώση του πετρελαίου που εξακολουθεί να αποτελεί βασική αν όχι κύρια πηγή εσόδων του κράτους, αφού δεν αναπτύχθηκε η παραγωγική βάση της χώρας, οι θέσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης «πάτησαν» στην υπαρκτή δυσαρέσκεια λαϊκών στρωμάτων από τις σημαντικές δυσκολίες, που πίστεψαν στην «αλλαγή διαχείρισης». Το ΚΚ Βενεζουέλας ανακοίνωσε χτες ότι θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο σύνοδος της ΚΕ, που θα εκτιμήσει τα αρνητικά αποτελέσματα, ενώ σημείωσε ότι ως κόμμα αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, με αυτοκριτικό πνεύμα, επιμένοντας ότι χρειάζεται συλλογική ηγεσία της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, να δυναμώσει η οργάνωση της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος συνολικά, για τη συνολική ρήξη με τον καπιταλισμό.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΠΡΟΣ Ετοιμη για «διευκολύνσεις» και στη Ρωσία
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει στη Ρωσία στρατιωτικές «διευκολύνσεις» εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιω. Κασουλίδης, σημειώνοντας προχτές ότι οι δυο κυβερνήσεις διεξάγουν διάλογο για θέματα διευκολύνσεων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» και σκοπούς «έκτακτης ανάγκης». Μετά τις προχτεσινές δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στη Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι για παροχή κυπριακών διευκολύνσεων στις ρωσικές «επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας» (βλ. βομβαρδισμούς στους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στη Συρία), ο Κασουλίδης εξήγησε ότι υπάρχει συμφωνία εκκένωσης για Ρώσους πολίτες από το χώρο της Μέσης Ανατολής και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει το διεθνές Δίκαιο, όπως συμβαίνει - εξήγησε - και με Γαλλία, Γερμανία, προκειμένου αυτές να συμμετέχουν στη δύναμη UNIFIL, τη στρατιωτική αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο. «Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είμαστε, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, υποχρεωμένοι να τις δώσουμε. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη ζωή ανθρώπων κ.λπ., βεβαίως θα δώσουμε τις διευκολύνσεις», τόνισε ο Κύπριος αξιωματούχος.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2016, Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα ζήτησε να απαγορευτεί «πλήρως και ολοσχερώς» η είσοδος στις ΗΠΑ «όλων των Μουσουλμάνων» τουριστών και μεταναστών, αξιοποιώντας το πρόσφατο φονικό στην Καλιφόρνια με δράστες τζιχαντοφασιστες, όπως εμφανίζονται σύμφωνα με νέα στοιχεία.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες της εκτεταμένης χρήσης αντιβιοτικών σε εκατομμύρια πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες για την παγκόσμια ανθρώπινη υγεία κρούει έκθεση της βρετανικής επιστημονικής «Επιθεώρησης για την Αντίσταση Μικροβιακής Αντοχής», διαπιστώνοντας ότι η διαδεδομένη χρήση των αντιβιοτικών στον αγροτικό τομέα θα πρέπει να μειωθεί δραστικά «με διεθνώς συμφωνημένο στόχο».
ΤΙΡΑΝΑ.-- Χιλιάδες αντικυβερνητικοί ακροδεξιοι «διαδηλωτές», διαμαρτυρόμενοι υποτιθεται για το πακέτο νέων αντιλαϊκών οικονομικών «μεταρρυθμίσεων» που προωθεί η κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Τιράνων, πετώντας αυγά, μπογιά και βόμβες μολότοφ στο κυβερνητικό μέγαρο, δίχως να αναφερθούν άμεσα τραυματισμοί ή συλλήψεις.
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Περισσότεροι από 10.000.000 Αιθίοπες θα χρειαστούν επισιτιστική βοήθεια το 2016, συγκριτικά με 8.200.000 φέτος, λόγω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών, ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά» («Save the Children»), μολονότι η Αιθιοπία έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Αφρική.
ΠΑΡΙΣΙ - ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Τέσσερις από τους 14 Γάλλους κατοχικους στρατιώτες - μέλη της αποικιοκρατικης αποστολής της Γαλλιας με την αδεια του ξεφτιλοΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση δεκάδων ορφανών παιδιών και εφήβων, ανακρίθηκαν χτες στο πλαίσιο έρευνας, 19 μήνες μετά την επίσημη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Χωρίς τέλος τα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας
ΡΑΜΑΛΑ.-- Το όνομα του 19χρονου Μάλικ Σάνιν προστέθηκε χτες τα χαράματα στην ατέλειωτη λίστα των Παλαιστινίων που δολοφονούνται από τις σφαίρες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Ο Σάνιν σκοτώθηκε στη διάρκεια εφόδου σιωναζι κατοχικων κωλοισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό καταυλισμό Ντουχέισα, νοτίως της Βηθλεέμ, οι οποίοι εισέβαλαν, όπως καταγγέλθηκε αργότερα, με σκοπό να συλλάβουν νεαρά μέλη της οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης» (PFLP). Οι σιωναζι κωλοισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στον καταυλισμό και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστινίους ρίχνοντας αδιάκριτα πυρά στο πλήθος, προκαλώντας τις αντιδράσεις νεαρών που «αντεπιτέθηκαν» στις σφαίρες με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Ο 19χρονος χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και καθυστέρησε σκόπιμα η διακομιδή του στο παρακείμενο Νοσοκομείο Μπέιτ Τζάλα, από τους σιωναζι κωλοισραηλινούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα οι εκεί γιατροί να διαπιστώσουν το θάνατο του νεαρού. Λίγες ώρες μετά, η κηδεία του Σάνιν μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά των ισραηλινών δυνάμεων, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, καταγγέλλοντας τα εγκλήματα των κατοχικών αρχών. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο 19χρονος νεαρός ήταν υποστηρικτής της οργάνωσης, που έπεσε νεκρός «στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με κατοχικα κωλοισραηλινά στρατεύματα». Τους τελευταίους δύο μήνες, στα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, έχουν σκοτωθεί 112 Παλαιστίνιοι, 17 κωλοισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας μετανάστης από την Ερυθραία από ρατσιστική επίθεση Εβραίων εποίκων. Το ίδιο 24ωρο, σιωναζι κωλοσραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε 15μηνη ποινή κάθειρξης στην βουλευτή Καλίντα Τζαράρ (αραβικής καταγωγής), οκτώ μήνες αφότου συνελήφθη από κατοχικους κωλοισραηλινούς στρατιώτες στο σπίτι της στην Α. Ιερουσαλήμ. Η Τζαράρ καταδικάστηκε επειδή είναι μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνάντηση στο Μινσκ εν μέσω μαχών
Εν μέσω συνεχόμενων βομβαρδισμών από τις δυνάμεις της ναζιστικής «κυβέρνησης» του Κιέβου (στρατός και ναζιστικά και φασιστικά τάγματα) σε κατοικημένες περιοχές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, είχε προγραμματιστεί για χτες στο Μινσκ της Λευκορωσίας νέα συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής (εκπροσώπων της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). Αντικείμενο της συνάντησης, η πορεία της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας που είχε υπογραφεί, επίσης, στο Μινσκ τον περασμένο χρόνο και μπει υποτίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτέμβρη φέτος. Στην πραγματικότητα, είναι καθημερινές οι παραβιάσεις της, ενώ και η λεγόμενη απόσυρση βαρέων όπλων στα 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή αντιπαράθεσης επίσης δεν έχει ουσιαστικά προχωρήσει από την πλευρά του ναζιστικου λεγομενου «ουκρανικού» στρατού. Επίσης, στο ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων δεν έχουν γίνει τα βήματα που είχαν συμφωνηθεί, ενώ οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες έχουν στείλει τους καταλόγους στο Κίεβο δεν έχουν παραλάβει από αυτό τίποτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη διαδικασία «πολιτικής διευθέτησης» για διεξαγωγή εκλογών στο Ντονμπάς (τις δύο περιοχές που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ) ουσιαστικά υπάρχει διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά τους όρους διεξαγωγής τους. Την ίδια ώρα, χτες, στο Κίεβο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που είχε συναντήσεις με τον ναζιστη βιομηχανο «πρόεδρο», Πέτρο Ποροσένκο, και τον ναζιστη γελοιο «πρωθυπουργό», Α. Γιατσενιούκ, και στήριξε την ναζιστική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, κάλεσε τη Ρωσία, «να σταματήσει να υποστηρίζει τους αποσχιστές» και να τους υποχρεώσει «να δεχτούν εκλογές με βάση το ναζιστικο «ουκρανικό» σύνταγμα». Επίσης, κυνικά και υποκριτικά αναφερόμενος στην Κριμαία, είπε ...ότι «δεν μπορούν στον 21ο αιώνα, να αλλάζουν βίαια τα σύνορα». Αυτό από τον εκπρόσωπο της πρώτης ιμπεριαλιστικής δύναμης που αιματοκυλάει λαούς και χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων της στο σφοδρό ανταγωνισμό τους με άλλα για την παγκοσμια κυριαρχια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαδούρο αναγγέλει κυβερνητικό ανασχηματισμό και νόμο τριετούς προστασίας των εργαζόμενων
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, ανήγγειλε την Τρίτη ότι θα εκδόσει Διάταγμα Εργατικής Σταθερότητας για τα έτη 2016, 2017 κα 2018, για να προστατεύσει την εργασία όλων των εργαζομένων της χώρας. «Νίκησαν οι κακοί και οι συμπατριώτες που πίστεψαν ότι αυτό θα ήταν λύση ας σκεφτούν, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, εδώ είναι οι απτές απειλές και μόλις αρχίζει», είπε χαρακτηριστικά χθες κατά τη διάρκεια του προγράμματος Contacto con Maduro(«Επικοινωνία με τον Μαδούρο») που μεταδόθηκε συμβολικά από το Στρατώνα του Βουνού (1).
Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκπομπής ο Μαδούρο έστειλε καθησυχαστικό μήνυμα στους εργαζόμενους στην Εθνοσυνέλευση, λέγοντας ότι μπορούν να βασιστούν σε έναν εργάτη πρόεδρο που θα τους υπερασπίζεται πάντα: «Δε θα μπορέσει η δεξιά της Πατρίδας μας, αν και κέρδισε στη Βουλή, να αμφισβητήσει την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας και τα κοινωνικά σας δικαιώματα». Θύμισε επίσης ότι από την άφιξη του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία, έχει εξασφαλιστεί εργασιακή σταθερότητα στους εργαζόμενους της χώρας. Ο Νικολάς Μαδούρο είπε ακόμα στην εκπομπή ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στη διαδικασία (proceso) της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Στο πνεύμα της 13ης Απρίλη 2002 (2), Ο Μαδούρο κάλεσε για επανίδρυση των τριών R: Revisión (αναθεώρηση), Rectificación (επανόρθωση), Reimpulso (νέα ώθηση) της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Ευχαρίστησε επίσης το 43% των συνειδητοποιημένων συμπατριωτών του που ψήφισαν ξανά υπέρ του PSUV (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας). Σχολίασε ακόμα ότι ο βενεζολάνικος λαός έχει δώσει μεγάλα μαθήματα ηθικής και δημοκρατίας στη δεξιά παγκοσμίως. Αντίθετα, αν η δεξιά της χώρας του είχε αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2013, θα είχαν σωθεί πολλές ζωές (3). Τέλος, ξεχώρισε την αλληλεγγύη των διανοούμενων και αγωνιστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική, λέγοντας ότι είναι «μεγάλη τιμή να τους έχουμε με το μέρος μας».
Σημειώσεις:
(1) Cuartel de la Montaña: Κτίριο με μεγάλο συμβολισμό στη σύγχρονη ιστορία της Βενεζουέλας, αφού αποτέλεσε το κέντρο διοίκησης κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου κινήματος του Τσάβες στις 4/2/1992. Σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο.
(2) Ημέρα της πανηγυρικής επιστροφής του Τσάβες στο προεδρικό μέγαρο, μετά την απόπειρα του «τηλεοπτικού» πραξικοπήματος εναντίον του 2 μέρες πριν.
(3) Αναφέρεται στους 40 περίπου θανάτους πολιτών που προκλήθηκαν από τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2013, με βασικούς αντιπάλους τον Μαδούρο και τον Καπρίλες.
---------------------------------------------------------------------------------------
1. Δε λέγονται Ελγίνεια (!), ούτε καν μάρμαρα. Λέγονται -και είναι- γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα. Δεν είναι καν σκέτο "γλυπτά", είναι αναπόσπαστο τμήμα του μνημείου, και ως τέτοιο πρέπει να διεκδικηθούν -για να επιστρέψουν στο μνημείο. Δεν επιτρέπεται (επιστημονικά, πολιτικά και ηθικά) υπουργός πολιτισμού να αναφέρεται σε "Ελγίνεια".
2. Η υπόθεση με την Αμάλ Αλαμουντίν δεν ήταν μια προσπάθεια της χώρας μας να "δώσει δημοσιότητα στο θέμα", ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να δώσει καμιά ώθηση στα τραγικά ποσοστά της ΝΔ. Μια υπόθεση η οποία ήταν κλασικό δείγμα "απευθείας ανάθεσης έργου βιτρίνας" (σκέτη βιτρίνα για την ακρίβεια, χωρίς έργο), το οποίο θα το πληρώναμε κανονικότατα όλοι εμείς αργότερα -γενικά ό,τι ήταν να μας φορτώσει στην πλατούλα ο Σαμαράς, από το Μνημόνιο μέχρι την Αλαμουντίν, το παρουσίαζε ως "εθνική αναγκαιότητα" (καλή ώρα...). Ο μόνος που πραγματικά "έδωσε δημοσιότητα στο θέμα του" ήταν το ίδιο το νομικό γραφείο που προέβαλε διεθνώς τη φίρμα του με τη δική μας τζάμπα συμμετοχή (είμαστε και χάπατα συν τοις άλλοις).
3. Κανένας από όσους έχουν ανακατευτεί με το θέμα πραγματικά (διπλωματικά, επιστημονικά κλπ) και όχι για βιτρίνα, δεν θεωρεί καλή ιδέα την νομική οδό, ειδικά στο δικαστήριο που θα πάει, και ειδικά με την αναγωγή στις τότε νομοθεσίες (θυμίζω ότι ο Έλγιν ξεπάτωσε τα γλυπτά πριν την ίδρυση ελληνικού κράτους, όπως και ότι το βρετανικό δημόσιο αγόρασε αυτά τα γλυπτά από τον Έλγιν...)
4. Η πραγματική αλήθεια είναι μία: ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα με αξιώσεις, είναι αυτός που είπα στην αρχή: ως μέρος του μνημείου, για να ξαναγυρίσουν στο μνημείο, γιατί είναι απαράδεκτο τα μνημεία να διαμελίζονται. Και να καταγγείλουμε τις πρακτικές της αποικιοκρατίας (της τότε και της σημερινής). Και βέβαια να γυρίσουμε κι εμείς πίσω όσα "κλεμμένα" έχουμε στα μουσεία μας. Και να διακόψουμε "διπλωματικές σχέσεις" με όσα μουσεία έχουν -και συνεχίζουν να παίρνουν- κλεμμένες αρχαιότητες (αντί να κάνουμε "ανταλλαγές εκθέσεων" σαν καλά παιδάκια...).
Όσο και εμείς ως χώρα (και ως επιστημονική κοινότητα) βαυκαλιζόμαστε με το ότι έχουμε "αίθουσα να τα στεγάσει" (και στο βρετανικό μουσείο σε αίθουσα είναι!), αντί να συζητάμε πώς θα καταφέρουμε όλη η γλυπτή διακόσμηση (μαζί και αυτή που είναι στο Μουσείο Ακρόπολης σήμερα) θα μπορέσει να ξαναγυρίσει στο μνημείο (δηλαδή -κυρίως- θα έχουμε εκείνο το περιβάλλον στην Αττική που θα μπορούμε να ζούμε και να αναπνέουμε κι εμείς και ο Παρθενώνας), τόσο το αίτημα της επιστροφής θα είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για εσωτερική κατανάλωση.
ΥΓ. Και μη νομίζετε ότι το θέμα των κλεμμένων αρχαιοτήτων είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Αν πάτε στις εμπόλεμες ζώνες, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, θα δείτε ότι μαζί με τους στρατούς κατοχής ήρθαν και οι λεηλασίες μουσείων και μνημείων για να πουληθούν τα ευρήματα -πού αλλού;- στην "πολιτισμένη Δύση". Εκτός από τα πετρέλαια, από πού νομίζετε ότι βγάζει λεφτά ο ISIS; Γιατί νομίζετε ότι αποκεφαλίστηκε ο συνάδελφός μας στην Παλμύρα;
-------------------------------------------------------------------------------------
Μπαρουτοκαπνισμένοι στην ένοπλη πάλη, και χαρούμενοι για τις πολλαπλές νίκες που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια, οι αριστεροί της Ελλάδας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι φλωριές τύπου Τσάβες και Βενεζουέλας, είναι αποτυχημένες...

6 σχόλια:

e-h είπε...




Co-op Bank closes Cuba Solidarity Campaign bank account
THE Co-op Bank has closed the accounts of the Cuba Solidarity Campaign (CSC), with activists warning that many more left-wing groups are being targeted.
CSC director Rob Miller said the closures were “no coincidence,” given the bank’s takeover by US-based hedge funds two years ago.


H Τράπεζα Co-op κλείνει της Κούβας Καμπάνια Αλληλεγγύης τραπεζικό λογαριασμό
Η τράπεζα Co-op έχει κλείσει τους λογαριασμούς της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα (CSC), με ακτιβιστές να προειδοποιουν ότι πολλές περισσότερες αριστερές ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο.
Της CSC ενορχηστροτης Ρομπ Μίλερ είπε ότι το κλεισίμο ήταν «τυχαίο», δεδομένου ότι η εξαγορά της τράπεζας από την αμερικανικα hedge funds εγινε πριν από δύο χρόνια.

e-h είπε...


Miami Five celebrate UK Visa Victory
Members of the Miami Five met with CSC and supporters in Cuba in November to celebrate the court ruling which will hopefully allow them to visit Britain.
In a recorded message René Gonzáez welcomed the court decision:
“I believe that the victory that we achieved in the courts is a reflection of all the support that we received from Britain … We are looking forward to going there and to thank you personally, to show our appreciation and our gratitude.”


Οι Μαϊάμι Πέντε γιορτάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο της Visa Νίκη
Μέλη των Μαϊάμι Πέντε συναντήθηκαν με CSC και υποστηρικτές της Κούβας τον Νοέμβριο για να γιορτάσουν την απόφαση του δικαστηρίου η οποία θα επιτρέψει να επισκεφθουν τη Βρετανία.
Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα ο René Gonzáez χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου:
"Πιστεύω ότι η νίκη που πετύχαμε στα δικαστήρια είναι μια αντανάκλαση από την όλη την υποστήριξη που λάβαμε από τη Βρετανία ... Ανυπομονούμε να πάμε εκεί και να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά, για να δείξουμε την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας."

e-h είπε...



Just one week left to order your Cuba gifts
Avoid the cold and crowded shops and take a look at our online store from the comfort of your own home instead. Treat your friends and family with one of our special gift packs, and support the work of the Cuba Solidarity Campaign at the same time too.
You still have one week left to visit our online shop and choose from our selection of Cuba related gifts including gift packs, books, music, films, t-shirts, cards, posters, artwork, coffee, chocolate, badges, baseball caps, tea towels and much more.


Μόλις μία εβδομάδα απεμεινε για να παραγγείλετε τα δώρα σας από την Κούβα
Αποφύγετε τα κρύα και γεμάτα καταστήματα και ρίξετε μια ματιά στο online κατάστημα μας από την άνεση του σπιτιού σας αντ 'αυτού. Αντιμετωπίστε τους φίλους και την οικογένειά σας με ένα από τα ειδικά πακέτα δώρων μας, και να υποστηρίξει το έργο της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα την ίδια στιγμή πάρα πολύ.
Έχετε ακόμα έναν εβδομάδα που απεμεινε για να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να επιλέξετε από την επιλογή μας από την Κούβα σχετίζονται με τα δώρα και σε συσκευασίες δώρου, βιβλία, μουσική, ταινίες, t-shirts, κάρτες, αφίσες, έργα τέχνης, καφέ, σοκολάτα, κονκάρδες, καπελάκια του μπέιζμπολ, το τσάι πετσέτες και πολλά άλλα.

e-h είπε...



"Another world is not only possible - it is essential" - Latin America 2015 report
More than 500 people attended the 2015 Latin America Conference – now in its 11th year – at a packed TUC Congress House in London on 28 November. Delegates heard from ambassadors, academics, MPs, trade unionists, activists, campaigners, journalists and artists at the largest event of the year for Latin America solidarity in Britain.
The annual event featured over 75 speakers, 24 seminars, three plenary sessions, several film showings, and many solidarity stalls.


"Ένας άλλος κόσμος είναι όχι μόνο δυνατος - είναι απαραίτητος" - Λατινική Αμερική 2015 έκθεση
Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τη Λατινική Αμερική Διάσκεψη 2015 - τώρα στο 11ο έτος της - σε μια κατάμεστη TUC Κογκρέσο Σπίτι στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι ακούσαν ομιλιες από πρεσβευτές, πανεπιστημιακοί, βουλευτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τη αλληλεγγύη στη Λατινική Αμερική στη Βρετανία.
Η ετήσια εκδήλωση περιλάμβανε πάνω από 75 ομιλητές, 24 σεμινάρια, τρεις ολομέλειες, αρκετές προβολές ταινιών, και πολλούς πάγκους της αλληλεγγύης.

e-h είπε...



More than 10 million people taught to read through Cuban literacy programme
More than 10 million people have learned to read and write through the Cuban literacy programme ‘Yo, Si Puedo’ (Yes I Can).
The programme aims to provide free education to adults who lacked opportunities to learn to read and write as children, with a focus on poor communities with less access to education.
According to an announcement, 800,000 more students are set to complete the programme in the coming years.


Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν να διαβάζουν μέσα από το πρόγραμμα της Κούβας εναντιον του αναλφαβητισμού
Περισσότερα από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μάθει να διαβάζουν και να γράφουν μέσω του προγράμματος της Κούβας εναντιον του αναλφαβητισμού »Yo, Si puedo» (Ναι, εγώ μπορώ).
Το πρόγραμμα στοχεύει να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε ενήλικες που δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, όπως τα παιδιά, με έμφαση στις φτωχές κοινότητες με περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 800.000 περισσότεροι μαθητές θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατά τα προσεχή έτη.

e-h είπε...



Eπιθύμητος ο Hγετης του αιγυπτιακού λαού – Προεδρος Αλ-Σίσι

Από τις 8-10 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο προεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι. Ο προεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των δύο χωρών και της τριμερούς συμφωνίας (Αίγυπτος-Ελλάδα-Κύπρος) που υπεγράφη μεταξύ των τριών κυβερνήσεων τον Απρίλη.
Όσο και αν προσπαθούν, κυβέρνηση και ΜΜΕ δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ήρθε στη εξουσία με πραξικόπημα υποστηριζομενο από τον αιγυπτιακο λαο, αποκατεστησε τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες που ειχαν καταργησει οι ισλαμοφασιστες του Μορσι που ενεργουσαν σαν λακεδες των δυτικων αποικιοκρατων, το κοινοβούλιο και το πεταξε στη φυλακη τον ισλαμοφασιστα «πρόεδρο» Μόρσι και εκλέχτηκε πρόεδρος με δημοκρατικες εκλογές όπου πήρε το 96,9% των ψήφων! Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές συμμετείχαν μόνο κόμματα που αρνουνταν το ισλαμοφασιστικο καθεστώς του γουρουνιου Μορσι. Δεν μπορούν να αποκρύψουν επίσης ότι καθημερινά δολοφονούνται, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πρεπουσες ποινές και σε θάνατο δεκάδες ισλαμοφασιστες γουρουνια αιγύπτιοι (συνολικά δεκάδες χιλιάδες) που προέρχονται από τους ισλαμοφασιστες ακροδεξιούς, Αδελφούς μουσουλμάνους, μέχρι διαφορους αληταραδες που πρωτοστάτησαν στις εξεγέρσεις της πλατείας Ταχρίρ που ηταν οργανωμενη από την CIA στο πλαισιο του αποικιοκρατικου ιμπεριαλιστικου σχεδιου της CIA που ειχε το κωδικο ονομα «αραβικη ανοιξη».
Είναι τιμή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποδέχεται με τιμές (πλήθος κυβερνητικών στελεχών, στρατός, μπάντες, κόκκινα χαλιά κ.α.) έναν προεδρο που ανετρεψε με τη βοηθεια του λαου μια ισλαμοφασιστικη δικτατορια. Ο ίδιος ο Σίσι στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Παυλόπουλο δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που η Ελλάδα στηρίζει από την αρχή της επανάσταση της 3ης Ιουλίου (ημερομηνία του λαικου πραξικοπήματος που ανετρεψε τον ισλαμοφασισμο).
Κινήσεις σαν κι αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν αναγνώριση του αγωνα εναντιον του ισλαμοφασισμου της CIA και γιαυτο εχουν σκυλιασει διαφορα «αριστεριστικα» κοπροσκυλα της CIA στη χωρα μας.


– Νίκη στον αιγυπτιακό λαό! Ζητω η Δημοκρατια στην Αιγυπτο του στρατηγού Σισι. Θανατος στους ισλαμοφασιστες
– Καμία διπλωματική σχέση με τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες. Ακύρωση της οποιας συμφωνίας με ευρωπαιους και αμερικανους που στρεφεται εναντιον της Συριας και των αραβικων λαων
– Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποικιοκρατικες επέμβάσεις