Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πεμπτη 14 Ιανουαριου 2016


Από την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, που δημοσιεύθηκε λίγο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. "Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πλούτος βρίσκεται συγκεντρωμένος στα χέρια του 1% μόλις του πληθυσμού της γης"!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡ
Αδοξοι έρωτες στα σκοτεινά της Σαουδικής Αραβίας -Εκεί, που η αγάπη φυλακίζεται
13|01|2016 20:53
Πριν από λίγα χρόνια, μια μέρα του χειμώνα, ο Χασάν γνώρισε μια κοπέλα. Την είδε στο πάρκο του Κατίφ και πήγε και της είπε: «Γεια σας, είστε πολύ όμορφη». Τον ευχαρίστησε και εκείνος τη έδωσε ένα χαρτί με το τηλέφωνό του. «Ενδιαφέρομαι για εσάς», ήταν η τελευταία του φράση, πριν φύγει. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο έρωτας του Χασάν και της Σαμάρ. Στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, μια τέτοια πράξη είναι η αρχή ενός ρομαντικού ειδυλλίου με βόλτες σε πάρκα και θάλασσες και βλέμματα στον ουρανό και τ' αστέρια. Στη Σαουδική Αραβία, όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις τιμωρούνται με αποκεφαλισμό. Τα ραντεβού είναι μια περίπλοκη υπόθεση, δεν πρέπει να σε ανακαλύψει κανείς και το ζευγάρι οφείλει να είναι πολύ προσεκτικό. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν και οι δύο είναι να το κρατήσουν μυστικό. «Αν θέλετε να πάτε για καφέ μαζί της, κάτι που δεν μπορείτε δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, μπορεί να σας σταματήσει η αστυνομία», λέει ο Χασάν στους New York Times και προσθέτει: «Αν σε ρωτήσουν ''ποια είναι αυτή'' και εσύ πεις η αδερφή μου, θα ζητήσουν αποδείξεις. Αν δεν είναι, τότε μεταφέρεσαι στο αστυνομικό τμήμα». Οταν ένας άνδρας συνοδεύει μια γυναίκα που δεν είναι συγγενής του μπορεί να μπει στη φυλακή για μερικούς μήνες ή να μαστιγωθεί 100 φορές. Μερικές φορές, δε, του ζητούν να την παντρευτεί και με αυτόν τον τρόπο, ίσως, να αποφύγει την φυλακή. Επιστρέφοντας στην ερωτική ιστορία του Χασάν, ο ίδιος μας λέει πως το ραντεβού με τη Σαμάρ κλείστηκε σε ένα εμπορικό και από εκεί πήγανε σπίτι του. «Οταν φτάσαμε της έδωσα λουλούδι. Ως αγόρι στη Σαουδική Αραβία δεν είχα βρεθεί μόνος με ένα κορίτσι. Δεν ήξερα τι να της πω και πως να συμπεριφερθώ. Οπότε άρχισα να της δείχνω τον υπολογιστή μου και το Xbox, και τέτοιου είδους πράγματα. Μου άρεσε που ήξερε αγγλικά και ακούγαμε την ίδια μουσική», ανέφερε. Οπως ισχυρίζεται, πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν διπλή... ζωή. Αυτό έκαναν και ο Χασάν με τη Σαμάρ. Συναντιόντουσαν, αγαπήθηκαν και πέρναγαν μαζί αρκετές ώρες της εβδομάδας. Μάλιστα, μίλησαν και για γάμο, αλλά το μέλλον δεν ήταν κοινό. Ενα χρόνο αργότερα, ο Χασάν γνώρισε μια άλλη κοπέλα και η Σαμάρ το έμαθε και τον εγκατέλειψε. «Ηταν κάτι πραγματικά χαζό. Δεν αισθάνθηκα το ίδιο. Ηταν το τέλειο για μένα, αλλά ήταν πολύ αργά, είχε φύγει».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ΔΕΗ ξεφτιλιζεται τελειως με την απαντηση της για το κομμένο ρεύμα στο σπίτι που πήρε φωτιά με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου
"Ηταν κομμένο από το 1997"
13.1.2016 | 17:27
«Από το 1997 είχε κοπεί το ρεύμα στο διαμέρισμα της οδού Αμφιγενείας 4 στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου σημειώθηκε σήμερα το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από πυρκαγιά», αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με την Επιχείρηση, (και δε ντρεπονται που τα γραφουν), ύστερα από σχετική έρευνα, προέκυψε ότι: - «Η υπ' αριθμ. 1-08061610-01 παροχή που ηλεκτροδοτούσε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν κομμένη από 3 Απριλίου 1997. Επιπλέον, είχε αφαιρεθεί και ο μετρητής, λόγω πολλαπλών παραβιάσεων. - Ο συμβαλλόμενος πελάτης, μέχρι το 1997, ήταν ο κ. Αποστολίδης Ι. Σήμερα, στο πληροφορικό σύστημα του ΔΕΔΗΕΕ η παροχή εμφανίζεται σαν «κομμένη χωρίς πελάτη». Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι «αποκοπές δεν γίνονται σε πελάτες που είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε αποδεδειγμένα χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών και την τηρούν». Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά τα ξημερώματα στο διαμέρισμα έχασε τη ζωή του 67χρονος με κινητικά προβλήματα ενώ απεγκλωβίστηκε και νοσηλεύεται με εγκαύματα το ζευγάρι που τον φιλοξενούσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Οργάνωση «περιπολεί» τους δρόμους της Φινλανδίας -Προστατεύει τους πολίτες από μετανάστες
13|01|2016 22:22
Μαύρα μπουφάν, έχοντας πάνω τους σύμβολο που θυμίζει θεότητα των Βίκινγκς και τη σημαία της Φινλανδίας, φορά η ακροδεξια οργάνωση «Στρατιώτες του Οντίν» που «περιπολεί» τους δρόμους της χώρας με σκοπό την προστασία πολιτών από τους μετανάστες. Η οργάνωση «πονοκεφαλιάζει» κυβέρνηση και αστυνομία, καθώς διαπιστώνουν την ταχύτατη εξάπλωσή της στη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες του περασμένου έτους στην πόλη Κέμι, κοντά στην μεθοριακή κοινότητα του Τόρνιο, σημείο εισόδου μεταναστών από την Σουηδία, μια ομάδα νέων ανδρών ίδρυσαν τους ««Στρατιώτες του Όντιν». Το όνομα παραπέμπει στον θεό του πολέμου στη σκανδιναβική και τευτονική θρησκεία και μυθολογία, με το όνομα του να ετυμολογείται από μια λέξη που σημαίνει «οργή». Οπως ισχυρίζονται στην οργάνωση, θέλουν να μετατραπούν στα μάτια και τα αυτιά της αστυνομίας, η οποία, όπως λένε, δυσκολεύεται να εκτελέσει τα καθήκοντα της. Οι «ισλαμιστικές εισβολές», σύμφωνα με μέλη της οργάνωσης, είναι η αιτία αύξησης της εγκληματικότητας, κάτι που τους οδηγεί στο να οργανώνουν διαδηλώσεις κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «οι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι».
Η μεγέθυνσή της αντανακλά την ανησυχία στη χώρα, που επιβαρύνεται με το κόστος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο, εν μέσω της τριετούς οικονομικής ύφεσης, που έχει αναγκάσει το Ελσίνκι να προχωρήσει σε περικοπές των δημοσίων δαπανών και των παροχών του κράτους πρόνοιας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, καταγγέλθηκε ασυνήθιστα υψηλός αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και υποβλήθηκαν καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο. Παρόμοια περιστατικά καταγγέλθηκαν και σε δημόσιες εκδηλώσεις το περασμένο φθινόπωρο. Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα στον απόηχο των επιθέσεων στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μεγάλο μέρος των οποίων οι γερμανικές αρχές απέδωσαν σε πρόσφυγες και μετανάστες, και του σάλου που προκάλεσε η αποκάλυψη πως η σουηδική αστυνομία συγκάλυψε καταγγελίες παρόμοιων επιθέσεων κυρίως από μετανάστες νεαρής ηλικίας στην Στοκχόλμη το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της φινλανδικής αστυνομίας, οι υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην χώρα σχεδόν διπλασιάστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2015 σε 147, από 75 την αντίστοιχη χρονική περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα. Όμως η αστυνομία δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των φερόμενων ως δραστών. Η κυβέρνηση τονίζει πως μια τέτοια ομάδα, που θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια της, δεν έχει θέση στη Φινλανδία. «Είναι ζήτημα αρχής, η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου και της τάξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα στη δημόσια τηλεόραση YLE χθες, ερωτηθείς για την εξάπλωση της οργάνωσης «Στρατιώτες του Όντιν». «Πολίτες που περιπολούν δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν την αστυνομία», πρόσεθεσε ο επικεφαλής της φινλανδικής κυβέρνησης.
Στο Κέμι, οι «Στρατιώτες του Όντιν» περιπολούν καθημερινά τους δρόμους, παρά τις θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου. Η οργάνωση λέει ότι δρα σε 23 πόλεις της χώρας, όμως η αστυνομία αντιθέτως εκτιμά πως το δίκτυο της δρα σε πέντε πόλεις. Στη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook 7.600 χρήστες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σ' αυτήν μέσω του εικονιδίου «Μου Αρέσει!». «Κατά την άποψη μας, οι ισλαμιστές εισβολές προκαλούν ανασφάλεια και αυξάνουν την εγκληματικότητα», διατείνεται η οργάνωση στον ιστότοπό της. Ένα κατά δήλωσή του μέλος της οργάνωσης, που επιδιώκει τη στρατολόγηση νέων μελών στην πόλη Γιόενσου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σε ανάρτηση του στην σελίδα της οργάνωσης στο Facebook ότι η οργάνωση είναι «μια πατριωτική οργάνωση που μάχεται για μια λευκή Φινλανδία». Προς το παρόν, δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ μελών περιπολίας των «Στρατιωτών του Όντιν» και μεταναστών, ωστόσο η αστυνομία αναφέρει ότι παρακολουθεί την οργάνωση αυτή πολύ στενά. Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Φινλανδίας, «κάποιες ομάδες πολιτοφυλακής» φαίνεται ότι συνδέονται με ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα. Η αστυνομία παραδέχεται ότι οι περιπολίες αφ' εαυτών δεν είναι έγκλημα. «Όσο οι συμμετέχοντες στις περιπολίες απλά αναφέρουν πιθανά περιστατικά (σ.σ. βίας) στην αστυνομία, έχουν δικαίωμα να το κάνουν», δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης Κέμι, ο Ερο Βάνσκα. Αλλά ο ίδιος επισήμανε ότι «θα έπρεπε να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Μέλη της οργάνωσης διατείνονται πως ο στόχος της είναι να βοηθά τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος τους. Η λειτουργία του ιστοτόπου των «Στρατιωτών του Όντιν» ανεστάλη έπειτα από καταγγελίες για το εγκληματικό παρελθόν ορισμένων μελών της. Όταν ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μέλη της αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Μίκα Ράντα όμως, εκ των ιδρυτών των «Στρατιωτών του Όντιν», έχει κάνει ξεκάθαρο ότι η οργάνωση βασικά ασχολείται με τους μετανάστες.
Η κυβέρνηση συνεργασίας της Φινλανδίας, στην οποία συμμετέχει το αντιμεταναστευτικό κόμμα Οι Φινλανδοί (που παλαιότερα ονομαζόταν Αληθινοί Φινλανδοί) επικρίνει τις περιπολίες. Το κομμα Φιλανδοι εχει 17,6%. «Αυτού του είδους οι περιπολίες έχουν ξεκάθαρα αντιμεταναστευτικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και η πραγματοποίηση τους δεν βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας», δήλωσε στο Ρόιτερς ο υπουργός Εσωτερικών Πέτερι Όρπο. Η αστυνομία είναι αναγκασμένη να διαθέτει πόρους που δεν της περισσεύουν για να παρακολουθεί τη δράση της οργάνωσης, σημείωσε. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως στο εξής θα ζητά από τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί και να «επιμορφώνονται» όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνία της Φινλανδίας, παρουσιάζοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της. Ένα αντίπαλο κίνημα, οι «Αδερφές της Κίλικι», δραστηριοποιείται επίσης μέσω Facebook και λέει ότι θέλει να αποτρέψει ρατσιστικές επιθέσεις ή επεισόδια στους δρόμους. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να αναπτύξουμε διάλογο μεταξύ όλων των Φινλανδών και με τη συμμετοχή μεταναστών», δήλωσε η Νίνα Ρούσκα, ιδρύτρια της ομάδας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση του PKK σε αρχηγείο της Αστυνομίας
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 12:16
Παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά στο περιφερειακό αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένας υπαστυνόμος. Η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι τραυματίες από την έκρηξη στη συνοικία Τσινάρ, η οποία αποδίδεται σε εθνικοαπελευθερωτιστές αντάρτες του ΡΚΚ, φθάνουν τους 39. Ανάμεσά τους είναι γυναικόπαιδα αλλά και έξι αξιωματικοί της αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ. Οι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν εναντίον του τοπικού αρχηγείου της αστυνομίας και του γειτονικού κτηρίου όπου στεγάζονται οι κοιτώνες των αστυνομικών, πυροδοτώντας εκρηκτικά σε παγιδευμένο όχημα. Ταυτόχρονα, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, εκτοξεύοντας και ρουκέτες. Η επίθεση κράτησε περίπου 40 λεπτά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, περίπου 20 κτήρια υπέστησαν ζημιές από την ισχυρή έκρηξη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράσταση διαμαρτυρίας δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών για το Ασφαλιστικό
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 12:03
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν από τις 12.00 το μεσημέρι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους για τις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Περίπου 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ακαδημίας και ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα. Η προ-συγκέντρωση του συλλαλητηρίου έγινε έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας 60.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν φευγουμε λενε τωρα οι Καναδοι. Παιχνιδια… της Eldorado Gold.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στήριξη του αν. Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στον συνάδελφό του Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, αναφορικά με το διαβόητο σκετς της σατιρικής εκπομπής ΡΑΔΙΟ - ΑΡΒΥΛΑ. Ο Π. Πολάκης, αφού επισημαίνει πως, τον χωρίζει «ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική άβυσσος», με τον Γ. Πατούλη, και πως, έχουν «συγκρουστεί», συνδικαλιστικά, τόσο σε επίπεδο ιατρικού επαγγέλματος, όσο και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ο Π. Πολάκης ήταν Δήμαρχος Σφακίων) κάνει λόγο για «κανιβαλισμό, εμετικό "χιούμορ", χυδαία σκετσάκια», που, «προσβάλλουν με τόσο αηδιαστικό τρόπο αυτόν και την οικογένεια του, για χάρη της τηλεθέασης, από τους δήθεν υπεράνω και ψαγμένους Ράδιο Άρβυλα», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στη σχετική ανάρτησή του στο facebook και προσθέτει: «Δεν μπορώ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ και να πω ότι επιτέλους και στην πολιτική αντιπαράθεση και στη δημοσιογραφία και στη σάτιρα υπάρχουν ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ...».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Με την ισχυρή αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, ο συριακός στρατός κερδίζει σημαντικά εδάφη τα τελευταία 24ωρα, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λατάκειας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ετσι, χτες, μετά την προχτεσινή ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης Σάλμα (απέχει μόλις 15 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα), ο συριακός στρατός ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο των χωριών Αλ Μαρουνιγάτ, Μπάιτ Μίρο, Σέικχ Χαλίλ και Μαρτζ αλ Κχόκχα. Η ανακατάληψη των χωριών ήρθε μετά από ολονύκτιες σφοδρές συγκρούσεις με ισλαμοφασιστικές ομάδες, εκ των οποίων αρκετές υποστηρίζονται οικονομικά και στρατιωτικά από την Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί την τοπική μειονότητα των Τουρκμένων (ή Τουρκμάνων) σαν μοχλό για την προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης, σε βάρος της Συρίας και της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ, αναφερόμενο στην ανάκτηση των τεσσάρων χωριών στα περίχωρα της πόλης Σάλμα, σημείωσε με νόημα πως «δεκάδες από τους τρομοκράτες διέφυγαν προς την κωμόπολη Ράμπιαα», που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Παράλληλα, ο συριακός στρατός προχώρησε χτες σε σημαντική ανακατάληψη εδαφών και στα ανατολικά περίχωρα του Χαλεπιού, προκαλώντας (όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ) «βαριές απώλειες σε τρομοκράτες» του «Μετώπου Νούσρα». Οι ανακτήσεις εδαφών από το συριακό στρατό ενισχύουν δίχως άλλο τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης Ασαντ στις προγραμματισμένες για τις 25 του μήνα ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης. Σε σχέση με τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες, οι υφυπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας συναντήθηκαν, χτες, στη Γενεύη, κεκλεισμένων των θυρών, με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Φονική ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια Γάζα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της βόρειας Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν, νωρίς χτες το πρωί, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σκοτώνοντας έναν 31χρονο Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους 3, με τη δικαιολογία ότι τοποθετούσαν βόμβες κατά μήκος των συνόρων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, τεθωρακισμένα και μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού. Μετά την επιδρομή, ο στρατός κάλεσε τους ισραηλινούς αγρότες να μείνουν μακριά από τη μεθόριο με τη Γάζα, για να μην πέσουν θύματα πιθανών αντιποίνων. Οι «Μάρτυρες της ταξιαρχίας Αλ Ακσα», που πρόσκεινται στη «Φατάχ», αναγνώρισαν τον 31χρονο, που έχασε τη ζωή του από την επίθεση των ισραηλινών, ως μέλος της οργάνωσης. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Σαλάχ Μπαρνταουίλ, αξιωματούχος της ισλαμικής «Χαμάς», είπε ότι το ισραήλ «παίζει με τη φωτιά...». Τέλος, χτες, το ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Σουηδέζα υπουργός Εξωτερικών, Μάργκοτ Βάλστρομ, είναι ανεπιθύμητη στη χώρα επειδή προχτές διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τους θανάτους Παλαιστινίων, εκτιμώντας ότι «επήλθαν από εξωδικαστικές εκτελέσεις» του ισραήλ.

5 σχόλια:

e-h είπε...





A Year of Freedom
A year has passed since the Miami Five returned home and were reunited with their families and friends. They spoke to Granma about what the last year has meant.
Ramon: “I would describe it as a year of love, but above all one of learning, rebuilding, of coming down to earth as we Cubans say. I think that we are still landing and getting up to speed in every sense. The first and last thing we always say, and have said most often this year, is thank you and I think we will keep saying it for a long time.”


Ένα έτος Ελευθερίας
Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε οι Μαϊάμι Πέντε επέστρεψαν στο σπίτι τους και επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Μίλησαν στη Granma για αυτό το τελευταίο έτος τι έχει σημάνει.
Ramon: "Θα ήθελα να το περιγράφουν ως ένα έτος της αγάπης, αλλά πάνω απ 'όλα ένα της μάθησης, της ανοικοδόμησης, να κατέβει στη γη, όπως μας λένε οι Κουβανοί. Νομίζω ότι είμαστε ακόμα προσγειωμενοι και παιρνουμε ταχύτητα με κάθε έννοια. Το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που λέμε πάντα, και έχουμε πει πολύ συχνά αυτό το έτος, είναι να σας ευχαριστήσουμε και πιστεύω ότι θα κρατήσουμε να λέμε αυτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. "

e-h είπε...


A year later, the blockade remains in full force
This aggressive relic of the Cold War remains in force today, despite being condemned every year at the UN by the international community, and even after Havana and Washington opened a new chapter in their bilateral relations in 17 December 2014.
The Apollo spacecraft landing on the moon, the lifting of the prohibition of alcohol in Mississippi and the end of racial segregation, are the stuff of history books in the United States. However, these three events all postdate the implementation of the economic, political and financial blockade against Cuba.


Ένα χρόνο μετα, ο αποκλεισμός παραμένει σε πλήρη ισχύ
Αυτο το επιθετικο κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου, παραμένει σε ισχύ σήμερα, παρά το γεγονός ότι καταδικαστικε κάθε χρόνο στον ΟΗΕ από τη διεθνή κοινότητα, και ακόμα και μετά που η Αβάνα και η Ουάσιγκτον άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς τους σχέσεις στην 17η Δεκεμβρίου 2014.
Το διαστημόπλοιο Απόλλων προσγειωθηκε στο φεγγάρι, η άρση της απαγόρευσης του αλκοόλ στο Μισισιπή και το τέλος του φυλετικού διαχωρισμού, είναι η ουσία της ιστορίας βιβλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτά τα τρία γεγονότα προσθεθηκαν μεταγενέστερα από την εφαρμογή του οικονομικού, πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού κατά της Κούβας.

e-h είπε...



A Year of Achievement for Cuban Healthcare
THE 56th year of the Cuban Revolution, 2015, was a year of more inspirational achievements in health, education and internationalism — despite the ongoing US blockade.
In June, Cuba became the first country in the world to receive validation from the World Health Organisation (WHO) to successfully achieve the elimination of mother-to-child transmission of HIV and syphilis.
Given the global scale of the HIV/Aids epidemic, where an estimated 1.4 million women living with HIV become pregnant each year, the potential global health impact is phenomenal if the world can learn from Cuba.


Ένα έτος επίτευξης του κουβανικου συστηματος Υγείας
Η 56η χρονιά της Κουβανικής Επανάστασης, το 2015, ήταν μια χρονιά με τα πιο εμπνευσμένα επιτεύγματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του διεθνισμου - παρά τη συνεχιζόμενη αποκλεισμό των ΗΠΑ.
Τον Ιούνιο, η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ελαβε επικύρωση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), για την επίτευξη της εξάλειψης της μητέρας στο παιδί μετάδοση του ιού HIV και της σύφιλης.
Με δεδομένη την παγκόσμια κλίμακα της επιδημίας του HIV / AIDS, όπου υπολογίζεται ότι 1,4 εκατομμύριο γυναίκες που ζουν με τον ιό HIV μείνουν έγκυες κάθε χρόνο, ο πιθανός αντίκτυπος στην παγκόσμιας υγείας είναι πρωτοφανής, αν ο κόσμος μπορεί να μάθει από την Κούβα.

e-h είπε...



Argentinean president disqualifies hundreds of doctors graduated in Cuba
Following the election of a centre-right coalition government under the presidency of Mauricio Macri in November, Argentina has announced it will disqualify 380 medical doctors graduated in Cuba – disregarding its impact on the people.
Health Minister Jorge Lemus said that Argentina does not want more doctors from Cuba and said that the country has enough doctors for its health system.
The affected doctors were offering their services in the country's less developed areas, which will lead to a lack of medical doctors for the people who most need those services.


Ο πρόεδρος της Αργεντινής αποκλείει εκατοντάδες γιατρους που αποφοίτησαν από την Κούβα
Μετά την εκλογή του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού υπό την προεδρία του Mauricio Macri το Νοέμβριο, η Αργεντινή έχει ανακοινώσει ότι θα αποκλείσει 380 γιατρους που αποφοίτησαν απο την Κούβα - μη λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της στους ανθρώπους.
Ο υπουργός Υγείας Jorge Lemus είπε ότι η Αργεντινή δεν θέλει περισσότερους γιατρούς από την Κούβα και είπε ότι η χώρα έχει αρκετους γιατρούς για το σύστημα υγείας.
Οι επηρεαζόμενοι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, κατι το οποίο θα οδηγήσει σε έλλειψη ιατρών για τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τις υπηρεσίες αυτές.

e-h είπε...



US State Department to provide a further $5 million for programmes attacking Cuba
The United States will increase funding for programmes whose objective is to directly interfere in Cuba’s internal affairs.
This week the State Department announced a further $5.6 million will be available for ‘civil society assistance’ in Cuba. This is in addition to millions given through the National Endowment for Democracy and USAID.


Στέιτ Ντιπάρτμεντ παροχει επιπλέον $ 5 εκατομμύρια για τα προγράμματα επίθεσης στην Κούβα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τη χρηματοδότηση για τα προγράμματα των οποίων στόχος είναι να παρεμβαίνει άμεσα σε εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.
Αυτή την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επιπλέον $ 5,6 εκατομμύρια δολαρια θα είναι διαθέσιμα για «ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στην Κούβα. Αυτό είναι πέρα από τα εκατομμύρια που δίνονται μέσω του National Endowment for Democracy και USAID.