Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Σαββατο 2 Ιανουαριου 2016


Βόλος: Έδωσε δώρο στους εργαζόμενους για να γλυτώσει το αυτόφωρο και το ζήτησε πίσω
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, 06:56
Πέντε εργατικές αναφορές, υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Βόλο, οι τέσσερις για μη καταβολή μισθών και η μία για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων, όπου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου εκτιμά ότι εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια όπου καταβλήθηκαν κανονικά αποδοχές και δώρο, κυρίως στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν ως όφειλαν το δώρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι μπροστά στον φόβο της απόλυσης δεν προέβησαν σε καταγγελία. Υπήρξαν, ωστόσο, αρκετές ανώνυμες καταγγελίες για τεχνάσματα και τρόπους που χρησιμοποίησαν εργοδότες προκειμένου να τρενάρουν την καταβολή του δώρου, όπως στην περίπτωση επιχείρησης εστίασης, που το δώρο κατατέθηκε μεν στην τράπεζα, ο επιχειρηματίας όμως ζητούσε από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν και να αποδεχτούν να πληρωθούν τμηματικά, ενώ σε άλλη επιχείρηση φέρεται να έγινε πρόταση αντί δώρου να δοθεί δωροεπιταγή. Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μεν στο ΕΚΒ, αλλά ποτέ δεν υποβλήθηκε επίσημα στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ 17%
Καρέλιας: Εδωσε «μποναμά» πάνω από 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους
31|12|2015 19:44
«Μποναμά» πάνω από 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της ανακοίνωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε.», κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής που διοργανώνει κάθε χρόνο για το προσωπικό της στις εγκαταστάσεις της, στην Καλαμάτα. Οι παροχές αυτές -οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας- έρχονται να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας. «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία: - Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ’ όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την «Καρέλια Α.Ε.» στη δεύτερη θέση. - Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό. - Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας. - Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλια Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας του η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών, αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα τόνισε «ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, μας στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απαγορεύει τον... Αϊ-Βασίλη
01|01|2016 23:12
Δήμαρχος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και Έλληνας πολίτης της Θράκης, διαμαρτύρεται κατά του Αϊ Βασίλη. Το θέμα ξεκίνησε όταν νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έκαναν τις σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, με ντυμένους Αϊ Βασίληδες. Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια. Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά λέει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Αϊ Βασίλη. Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ» ΛΕΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ
Ερντογάν: Η Γερμανία του Χίτλερ είχε αποτελεσματικό προεδρικό σύστημα! - Παγκόσμιος σάλος
01|01|2016 16:46
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες, παρέθεσε τη Γερμανία του Χίτλερ ως ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος! Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το τουρκικό Σύνταγμα ώστε ο τελετουργικός ρόλος του προέδρου να μετατραπεί σε εκτελεστικός, σε μια τουρκική εκδοχή του συστήματος που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γαλλία ή στη Ρωσία. Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία αργά χθες, αν ένα εκτελεστικό προεδρικό σύστημα είναι δυνατό παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους είπε: «Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να το δείτε αν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ. Υπάρχουν μεταγενέστερα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηχογράφηση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Αγκυρα: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Ωστόσο, η τουρκική προεδρία μετά το σάλο που ανέκυψε, ανακοίνωσε πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν και πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος. «Η μεταφορά 'η Γερμανία του Χίτλερ' που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν διαστρεβλωθηκε από μερικές ειδησεογραφικές πηγές και χρησιμοποιήθηκε με την αντίθετη έννοια», αναφέρει η προεδρία σε δήλωση που εξέδωσε. Η προεδρία προσθέτει ότι τα σχόλια του Ερντογάν είχαν στόχο να δείξουν ότι μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες μπορεί να υπάρξει σ' ένα κράτος με ενιαία δομή και δεν εξαρτάται από ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης και ότι ούτε ένα προεδρικό ούτε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν εγγύηση εναντίον της κατάχρησης εξουσίας. «Αν γίνει κατάχρηση του συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κακή διοίκηση με αποτέλεσμα καταστροφές όπως στη Γερμανία του Χίτλερ ... Το σημαντικό είναι να επιδιώκεται δίκαιη διαχείριση που να υπηρετεί το έθνος», αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν βλέπει θετικά τη Γερμανία του Χίτλερ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαουδική Αραβία: Επιδεινώνεται η υγεία του κρατούμενου μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, 08:47
Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος είναι φυλακισμένος και καταδικασμένος σε μαστίγωση στη χώρα του για «προσβολή του Ισλάμ», υποφέρει από λιποθυμικά επεισόδια και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται, εξαιτίας της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει, δήλωσε την Πέμπτη η γυναίκα του. Η Ενσάφ Χαϊντάρ, η οποία ζει ως πρόσφυγας στον Καναδά με τα τρία τους παιδιά, δήλωσε τηλεφωνικά πως ελπίζει ο άνδρας της να τερματίσει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από 20 μέρες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά του σε διαφορετική φυλακή στη Σαουδική Αραβία. Ο Μπαντάουι, ο διαχειριστής του «Φιλελεύθερου Σαουδαραβικού Δικτύου», συνελήφθη το 2012 και στα τέλη του 2014 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και 50 μαστιγώσεις κάθε εβδομάδα για 20 εβδομάδες με την κατηγορία της «προσβολής του Ισλάμ». Η εκτέλεση της ποινής του ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2015, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα, όμως οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις (κάθε Παρασκευή) αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους. Η περίπτωσή του έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο, με τον ΟΗΕ να καταγγέλει την ποινή ως «σκληρή και απάνθρωπη». Η Χαϊντάρ, η οποία παρέλαβε στις 16 Δεκεμβρίου εκ μέρους του συζύγου της το Βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της έκφρασης που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε εκφράσει την αισιοδοξία της έπειτα από τη δήλωση του γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελβετίας, τον Νοέμβριο, ότι ο Μπαντάουι θα λάμβανε βασιλική χάρη.
Τόνισε πως η μεταφορά του συζύγου της για σε διαφορετική φυλακή, που συνέβη ακριβώς μετά, ήταν απρογραμμάτιστη και οδήγησε τον Μπαντάουι να ξεκινήσει απεργία πείνας. «Αυτό ήταν κάτι απρόσμενο και αντίθετο σε όσα είχαμε ακούσει» είπε. «Ελπίζω πως αυτή η απεργία πείνας δεν είναι ένδειξη ότι εγκατέλειψε τη μάχη» πρόσθεσε. Ένα μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας του Καναδά και μια εκπρόσωπος της καναδικής κυβέρνησης ανέφεραν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την απεργία πείνας του Μπαντάουι. «Η κυβέρνηση του Καναδά παραμένει εξαιρετικά ανήσυχη για την κατάσταση του Μπαντάουι και θα συνεχίσουμε να ζητάμε την επίδειξη επιείκειας σε αυτήν την υπόθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ράσχνα Μίσχρα. «Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση του» δήλωσε την Πέμπτη η Χαϊντάρ. «Η υγεία του, η σωματική και η πνευματική είναι σε πολύ κακή κατάσταση».
Όπως ανέφερε, συνομίλησε με τον άνδρα της πριν από δύο εβδομάδες, αλλά δεν έχει λάβει ενημέρωση για την κατάσταση του από έναν σύνδεσμο στη Σαουδική Αραβία, που αρνήθηκε να κατονομάσει. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει την κατάσταση της υγείας του Μπαντάουι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Οτάβα δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο. Η Χαϊντάρ, που βρίσκεται σε απόσταση από τον άνδρα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα βρεθεί και πάλι κοντά του έως το τέλος του 2015. «Θα ήθελα πάρα πολύ το νέο έτος να με βρεθεί με ολόκληρη την οικογένειά μου» είχε δηλώσει προσθέτοντας ότι «τέσσερα χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ Απλά ανεκδιήγητοι: Εβγαλαν selfie με το ξενοδοχείο πίσω τους να φλέγεται!
01|01|2016 15:07
Αφού πρώτα «έβαλε» το πιο λαμπρό χαμόγελό του, ένα ζευγάρι αποφάσισε να βγάλει μια selfie με το ξενοδοχείο πίσω του να φλέγεται. Στο Ντουμπάι, φυσικά, αναφερόμαστε, όπου χθες το βράδυ το ξενοδοχείο «Address Downtown» τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 16 να τραυματιστούν ελαφρά. Ωστόσο, το νεαρό ζευγάρι δεν καταλάβε τίποτα και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για μια selfie... ζωής. Και όχι μόνο αυτό! Στο σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία έγραψαν: «Ευτυχισμένη χρονιά, αγαπημένο Ντουμπάι. Μακάρι ο Θεός να σε έχει καλά και να είσαι πάντα ασφαλές. Πάντα μας εκπλήσσεις με τα μεγαλύτερα πυροτεχνήματα»! Κάποιοι χρήστες του Twitter βρήκαν... διασκεδαστικό το θέαμα, ωστόσο κάποιοι άλλοι εκνευρίστηκαν και απάντησαν δεόντως, με σχόλια τύπου «Γιατί στο διάολο το κάνετε αυτό;» ή «Η χειρότερη selfie».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από φωτιά σε πύργο στο Ντουμπάι
01.01.2016, 09:39
Πανικός επικράτησε λίγες ώρες πριν το νέο έτος στο Ντουμπάι όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του (και αυτος απο εμφραγμα) και οι τραυματίες φθάνουν τους είκοσι, ενώ ένας φωτογράφος έμεινε κρεμασμένος από τον 48ο όροφο για να σωθεί από τη φωτιά. Η φωτιά ξέσπασε στον 20ο όροφο στο σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί βεγγαλικά για την υποδοχή του νέου χρόνου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο πέντε αστέρων ξενοδοχείο The Adress Downtown, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπουρτζ Καλίφα, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Την ώρα της πυρκαγιάς έπεφταν κομμάτια από το κτίριο στους δρόμους κι ενώ χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, ένας φωτογράφος κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας ένα σχοινί από τον 48ο όροφο και παρέμεινε εκεί να αιωρείται στο κενό για τουλάχιστον μισή ώρα, προκειμένου να γλιτώσει από τις φλόγες . Ο φωτογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε ένα τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς. «Έχει ξεσπάσει φωτιά» φώναξε ο φίλος του τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι». Καθώς δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και φοβούμενος ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε ότι η «μόνη επιλογή που είχε» για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Η Σ. Αραβία εκτέλεσε 47 άτομα για τρομοκρατία -Ανάμεσά τους σιίτης κληρικός
02|01|2016 9:55
Η Σαουδική Αραβία προχώρησε στην εκτέλεση 47 ατόμων για τρομοκρατία, ανάμεσά τους ένας κορυφαίος σιίτης κληρικός, ο σεΐχης Νιμρ αλ-Νιμρ. Οι περισσότεροι από αυτούς που εκτελέστηκαν το Σάββατο εμπλέκονταν σε μία σειρά επιθέσεων της αλ-Κάιντα, από το 2003 έως το 2006, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν είχε προειδοποιήσει ότι η εκτέλεση του Νιμρ «θα κοστίσει ακριβά στη Σαουδική Αραβία». Τον περασμένο Οκτώβριο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει την έφεση ενάντια στη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί νωρίτερα στον Νιμρ, ο οποίος καλούσε σε πορείες υπέρ της δημοκρατίας, ενώ η σύλληψή του το 2012 είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες στις οποίες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Για καιρό, ο Νιμρ θεωρούνταν ο πιο ομιλητικός ηγέτης των Σιιτών στην ανατολική σαουδική επαρχία Κατίφ, διατεθειμένος να επικρίνει δημόσια τη διακυβέρνηση της οικογένειας αλ- Σαούντ, ζητώντας τη διενέργεια εκλογών. Ομως, σύμφωνα με αναλυτές, προσεκτικές απέφευγε τα καλέσματα για βία. Αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας να τον κατηγορήσει ότι κρυβόταν πίσω από επιθέσεις στην αστυνομία, μαζί με μία ομάδα άλλων υπόπτων που κατηγορήθηκε ότι δούλευε για λογαριασμό του Ιράν. Το 2015 έγιναν τουλάχιστον 157 εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία, με τους αποκεφαλισμούς να σημειώνουν ρεκόρ για τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με διάφορους οργανισμούς που καταγράφουν τα στοιχεία για τη θανατική ποινή παγκοσμίως.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαννης Μουζαλας. «Μηνυμα» για μειωση προσφυγικων ροων με Κεντρα Κρατησης και επαναπατρισμους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιος τομεας. Το Δογμα του «Μικροτερου Κρατους» σημαινει Μικροτερο Κοινωνικο Κρατος.
Η πολιτικη των μνημονιων εχει οδηγησει σε απορρυθμιση την κρατικη μηχανη. Από το 2009 μεχρι σημερα ο δημοσιος τομεας εχει συρρικνωθει κατά το ένα τριτο. Η Δημοσια Διοικηση χανει περιπου 1.000 υπαλληλους κάθε μηνα. Τα κενα στην Υγεια και την Παιδεια είναι τεραστια. Η περαιτερω συρρικνωση του δημοσιου τομεα θα πληξει ανεπανορθωτα την κοινωνια, την προοπτικη της αναπτυξης, και της εξοδου από την κριση. Η αντιστροφη της καταστασης είναι επιβεβλημενη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχεδιο της Αγκυρας για 19 τζαμια σε ολη την Ελλαδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στελνουν στη Φυλη Αττικης τους προσφυγες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πτωχευουν ακομα 16 Δημοι της χωρας. Μετα την Σαλαμινα και την Γορτυνα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στρατιώτες της Συρίας ανακάλυψαν σήραγγα 3 χλμ στο Χαλέπι
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2016 09:45
Ο στρατός της Συρίας ανακάλυψε μία σήραγγα τριών χιλιομέτρων σε βάθος επτά μέτρων στο χωριό Τσέρμπα, που έχει απελευθερωθεί από τον συριακό στρατό. Η σήραγγα συνέδεε το χωριό με μια περιοχή βορειο ανατολικά του Χαλεπίου, στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισλαμοφασιστών. Οι τρομοκράτες την χρησιμοποιούσαν για μετακίνηση τζιχαντοφασιστών και μεταφορά όπλων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Αλ Μαγιαντίν’ βίαιες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του συριακού στρατού και των ένοπλων Ισλαμοφασιστικών συμμοριων βορειοδυτικά του Χαλεπίου. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς δεκάδες χειροβομβίδες έπεσαν σε συνοικίες του Χαλεπίου όπου γίνονταν μάχες μεταξύ του στρατού και των ένοπλων ισλαμοφασιστών. Συγκρούσεις του συριακού στρατού και της τρομοκρατικής συμμοριας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ έγιναν σε περιοχή της Νταράα και στη μικρή πόλη Σεΐχ. Μάχες επίσης, έγιναν στις ακτές της Συρίας, στην περιοχή της Λαττάκειας, καθώς οι ισλαμοφασιστες εκτόξευσαν βλήματα από τις παρυφές της πόλης με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άμαχοι της πόλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Μυστική συμφωνία κυβέρνησης και ‘Τζαμπχατ αλ Νούσρα’
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2016 09:30
Μυστική συμφωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της τρομοκρατικής ομάδας ‘Τζαμπχατ αλ Νούσρα’, στην επαρχία Νταράα, όπως αναφέρει το συριακό ‘ράδιο Ροζάνα’. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η συμφωνία έγινε μέσω μεσαζόντων της συμμοριας και της κυβέρνησης. Η λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της ‘αλ Νούσρα’ και του στρατού της Συρίας στην Νταράα προβλέπουν τη διαφυγή 212 μαχητών της συμμοριας από την επαρχία Ιντλίπ με αντάλλαγμα την απελευθέρωση τριών Ιρανών αξιωματικών που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του 2015. Η συμφωνία έγινε με τον διοικητή της μονάδας της συμμοριας της ‘αλ Νούσρα’ στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, τον Αμπού Μοχάμεντ Τζουλάνι. Σύμφωνα με το συριακό ράδιο, η συμφωνία προβλέπει και καταβολή ενός χρηματικού ποσού προς την τρομοκρατική ομάδα. Η συμφωνία έγινε σε δύο στάδια, άρχισε στις 21 Δεκεμβρίου και τελείωσε χθες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπράβο στον Πελετίδη...Λειτουργεί από σήμερα το Υπνωτήριο για τους άστεγους στην Πάτρα ενόψει κακοκαιρίας
30 Δεκεμβριου 2015
Με δεδομένη την κρίσιμη κοινωνικό - οικονομική κατάσταση στην πόλη μας και ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών που, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό θα λειτουργήσουν άτυπο υπνωτήριο σε χώρο του πρώην Αρσακείου για άστεγους συμπολίτες μας. Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο θα ξεκινήσει από σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια της επικράτησης των χαμηλών θερμοκρασιών (ψύχος ). Η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου θα γίνεται από τις 8 μ.μ. έως και τις 8:00 π.μ. Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους, όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες τους. Τηλ επικοινωνίας: Αγγελική Ψαρρού 2610390968 / 6984617545 - Αντώνιος Ταβουλάρης 6972329595
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιες ευχές για "καλή χρονιά"... Τρίτο μήνας Ιντιφάντα, 114 νεκροί Παλαιστίνιοι... 5ος χρόνος ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ξεπέρασαν τους 250.000 οι νεκροί... Ένοχη η "πολιτισμένη" δύση!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To καμμενο και κατεστραμενο ελληνορθόδοξο εκκλησάκι του Προφητη Ηλία στο Όρος Κασάμπ της Λαττακιας...
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης, οι "μετριοπαθείς εξεγερμένοι" για τον "εκδημοκρατισμό" του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ", οι φονιάδες-μισθοφόροι της δύσης... με μίσος, μιας κι ο "άπιστος δικτάτορας" Άσαντ, μαζί με τους Μουσουλμάνους της Χεζμπολάχ, προστατεύουν τους Ελληνορθόδοξους και τα μνημεία της Ορθοδοξίας! Πριν την απελευθέρωση της περιοχής, η πλειοψηφία των μισθοφόρων-φονιάδων ήταν Τσετσένοι, "μετριοπαθείς εξεγερμένοι" για να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν υπεγραψε το εγγραφο: Οι ΗΠΑ αποτελούν απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια
Οι ΗΠΑ κατονομάζονται για πρώτη φορά μεταξύ των απειλών σε επίσημο έγγραφο που περιγράφει τη νέα στρατηγική ασφάλειας της χώρας
Ιανουάριος 02 2016 15:15
Οι ΗΠΑ κατονομάζονται για πρώτη φορά μεταξύ των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας όπως αποκαλύπτει ένα νέο επίσημο έγγραφο, μια ένδειξη του βαθμού που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Το έγγραφο αυτό, με τίτλο «Σχετικά με την Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αντικαθιστά την εκδοχή του 2009, που είχε υπογράψει εκείνη την εποχή ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου δεν γινόταν καμία αναφορά ούτε στις ΗΠΑ ούτε στο ΝΑΤΟ. Στην αξιολόγηση αυτή επισημαίνεται ότι η Ρωσία κατάφερε να ενισχύσει τον ρόλο της στη διευθέτηση των προβλημάτων της διεθνούς κοινότητας και στην επίλυση των παγκόσμιων συρράξεων. Ακριβώς αυτή η ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας, όπως υπογραμμίζεται, προκάλεσε την αντίδραση των χωρών της Δύσης. «Η ισχυροποίηση της Ρωσίας είναι πραγματικότητα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο νέων απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, οι οποίες είναι πολυσύνθετης και συσχετισμένης φύσης» σημειώνεται στο έγγραφο. Το να εφαρμόζει η Μόσχα μια ανεξάρτητη πολιτική, «τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και εντός της χώρας» έχει προκαλέσει την «αντίδραση των ΗΠΑ και των συμμάχων της, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στις διεθνείς σχέσεις». Αυτό ακριβώς ενδέχεται να οδηγήσει σε «πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και σε επίπεδο πληροφοριών πίεση» σε βάρος της Ρωσίας, επισημαίνεται στο έγγραφο. Βάσει του εγγράφου οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξαν ένα «αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία», που είχε ως αποτέλεσμα να διχαστεί η ουκρανική κοινωνία και να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύρραξη. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας και τονίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν διευρύνει το δίκτυο στρατιωτικών- βιολογικών εργαστηρίων σε χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία. Το έγγραφο, που χρησιμοποιείται ως βάση για το σχεδιασμό της στρατηγικής που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, δεν αναφέρεται στη Συρία. Την 30η Σεπτεμβρίου η Ρωσία ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών που πολεμούν τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενός συμμάχου της Μόσχας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Η Σ. Αραβία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου εκτιμαει το Ιραν
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, 13:14
Η Σαουδική Αραβία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» για την εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη ιερωμένου Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ, εκτιμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Irna. «Η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστηρίζει από τη μια πλευρά τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα, και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τη γλώσσα της καταπίεσης και την ποινή του θανάτου εναντίον των εσωτερικών αντιπάλων της… θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για αυτές τις πολιτικές» εκτιμησε ο Τζάμπερ Ανσάρι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tην εκτέλεση ιερωμένου στη Σ. Αραβία καταδικάζει το Ανώτατο Σιιτικό Συμβούλιο Λιβάνου
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, 12:37
Tην εκτέλεση ενός εξέχοντα σιίτη ιερωμένου στη Σαουδική Αραβία καταδίκασε το Ανώτατο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου, χαρακτηρίζοντάς τη «μεγάλο λάθος». «Η εκτέλεση του σεϊχη Νιμρ ήταν μια εκτέλεση της λογικής, της μετριοπάθειας και του διαλόγου» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου, σεΐχης Αμπντέλ Αμίρ Καμπαλάν.
Στην Υεμένη, το κίνημα των Χούτι θρηνεί ως «ιερό πολεμιστή» τον σιίτη ιερωμένο που εκτελέστηκε στη Σαουδική Αραβία. «Η οικογένεια Αλ Σαούντ εκτέλεσε σήμερα τον ιερό πολεμιστή, τον μεγάλο ιερωμένο Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ έπειτα από μια δίκη-παρωδία... που παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε μια νεκρολογία στον επίσημο ιστότοπο Αλ Μασίρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εναπομείναντες συριζαίοι, τα συντρόφια σας οι δημαρίτες γλεντούν και χορεύουν από τη χαρά τους που δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους ως πρωτοπόροι μνημονιακοί της γιαλαντζί αριστεράς...
...όπως είσαστε κι εσείς. Άντε και του χρόνου τέτοιες μέρες να έχετε τα ίδια εκλογικά ποσοστά με αυτούς και να διασκεδάζετε ανταμα τα σεκλετια σας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ-, που βγήκε κρυφά, με κινδύνους από το σκοταδιστικό καθεστώς του παιδόφιλου μονάρχη της Σ. Αραβίας! Εκτελούν με την ίδια μέθοδο, του δικού τους δημιουργήματος: "ισλαμικό κράτος-ISIS"
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/01/video-isis.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαουδικη Αραβια. Η χώρα του παιδόφιλου μονάρχη-δικτάτορα, χρηματοδότης όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων... εκτέλεσε 47 άτομα με την κατηγορία της "τρομοκρατίας" και μεταξύ αυτών τον πνευματικό ηγέτη των Σιιτών, που καταδικάζουν και πολεμούν στην πρώτη γραμμή την τρομοκρατία!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας σερβίρει περικοπή συντάξεων με εκφοβισμό!
31/12/2015
Σε τόνους Σαμαρά και άλλων μνημονιακών ο προδότης της Αριστεράς λέει ότι αν δεν κόψει συντάξεις τώρα, δεν θα μπορούσε το Κράτος να δώσει συντάξεις σε 5 χρόνια..... Για πες μας προδότη, αν το Κράτος αρνιόταν το μεγαλύτερο μέρος του άδικου χρέους του, όπως είχε υποσχεθεί πέρσι τέτοια εποχή δεν θα μπορούσε ανετότατα;;; Αλητεία!