Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κυριακη 31 Ιανουαριου 2016


Νέα συγκέντρωση απόψε στο Rex για την πραγματοποίηση της παράστασης «Η ισορροπία του Nash»
Κυριακή, 31 Ιανουάριος, 2016 - 08:08
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το «κατέβασμα» της παράστασης «Ισορροπία του Nash» από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, αποφασίσθηκε για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ έξω από το θέατρο Rex της οδού Πανεπιστημίου, όπου σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης καθώς και των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το Εθνικό, θα παιχθεί η τελευταία από τις τέσσερις ματαιωμένες παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή. Επειδή παρουσιάζεται σε διάφορα sites με βεβαιότητα η πραγματοποίηση της παράστασης αύριο Κυριακή θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον η διεύθυνση του Ε.Θ. ανακαλέσει την απόφαση της, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Την καλούμε να ανταποκριθεί μέχρι και την ύστατη ώρα και να δώσει στην παράσταση το δικαίωμα να κλείσει τον κύκλο της. Θα περιμένουμε.
Η απόφαση των συντελεστών της παράστασης είναι ομόφωνη και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι ηθοποιοί της παράστασης «Η ισορροπία του Nash», που παρουσιάστηκε και κανονικά θα συνέχιζε να παρουσιάζεται έως την 31η Ιανουαρίου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θεωρούμε την απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού, την οποία πληροφορηθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση, ως πράξη καθαρής λογοκρισίας. Η απόφαση αυτή μας προσβάλλει και ταυτόχρονα ξεπερνά σε διάσταση τη συγκεκριμένη παράσταση και τον συγκεκριμένο θίασο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαρίστανται και κυρίως όλους όσους αντιδρούν σ’ αυτήν την απόφαση και αντιλαμβάνονται πως με αφορμή την παράστασή μας έχει εγερθεί ένα μείζον πολιτικό και καλλιτεχνικό ζήτημα. Αυτονόητα στηρίζουμε κάθε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη λογοκρισία. Η απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, μια απόφαση με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, εάν περάσει, αποτελεί σκοτεινή παρακαταθήκη λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας για όλες τις μελλοντικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός δημοσίων οργανισμών και όχι μόνον». Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι: Ελισσαίος Βλάχος, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Ντάλλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Σήφης Πολυζωίδης Σκηνοθεσία – Δραματουργία Πηγή Δημητρακοπούλου Σκηνογραφία Κώστας Παππάς Κοστούμια Μαρία Κοντοδήμα Μουσική Πλάτωνας Τσαμαδός Κινησιολογία Βαγγέλης Πιτσιλός Φωτισμοί Κώστας Σταμούλης Βοηθός σκηνοθέτη Ντίνα Σταματοπούλου Θεατρολόγος παράστασης Εύα Σαραγά Φωτογράφος παράστασης: Kάρολ Τζάρεκ Η σκηνοθέτις, Πηγή Δημητρακοπούλου, διευκρινίζει σε ανάρτησή στο facebook:
Επειδή παρουσιάζεται σε διάφορα sites με βεβαιότητα η πραγματοποίηση της παράστασης αύριο Κυριακή θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον η διεύθυνση του Ε.Θ. ανακαλέσει την απόφαση της, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Την καλούμε να ανταποκριθεί μέχρι και την ύστατη ώρα και να δώσει στην παράσταση το δικαίωμα να κλείσει τον κύκλο της. Θα περιμένουμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗΣ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Εδώ και μερικές μέρες και, συγκεκριμένα από τις 24 Γενάρη, στην – όχι μακρινή – Μολδαβία βρίσκεται σε εξέλιξη μια λαϊκή εξέγερση, που έχει ως κεντρικό στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης του νεοφιλελεύθερου πολυεκατομμυριούχου Πάβελ Φιλίπ. Μαζί με την παραίτηση της κυβέρνησης, οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατακλύζουν καθημερινά την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Κισινέου (Chişinău), έξω από το κτήριο του μολδαβικού κοινοβουλίου, ζητούν πρόωρες εκλογές, αλλά και την πλήρη κάθαρση του κρατικού μηχανισμού από τους διεφθαρμένους λειτουργούς του. Την πρωτοβουλία για τις κινητοποιήσεις αυτές έχουν λάβει τα τρία μεγάλα κόμματα της Αριστεράς: Σοσιαλιστικό (25 εδρες), Κομμουνιστικό (21 εδρες) και το κόμμα “Nasha Partiya” (“Το Κόμμα μας”), που αποτελεί διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος με βασική απήχηση στο ρωσόφωνο πληθυσμό της χώρας, που αποτελεί περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Συμμετέχει επίσης το ιδιότυπο συντηρητικό κόμμα DA (“Αξιοπρέπεια και Αλήθεια”), το οποίο υποστηρίζει την ένωση της Μολδαβίας με τη Ρουμανία. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι, ότι μετά από συμφωνία όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όλοι οι διαδηλωτές δεν φέρουν κομματικά πανό, αλλά μόνο μολδαβικές σημαίες και πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα.
Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε, ότι η “κεντροδεξιά” νεοφιλελεύθερη και φιλοδυτική κυβέρνηση του Πάβελ Φιλίπ, λόγω της συγκέντρωσης του πλήθους έξω από το κτήριο του μολδαβικού Κοινοβουλίου, ορκίστηκε τη νύχτα (!) από 24 προς 25 Γενάρη, σε μια διαδικασία που διάρκεσε μόλις 6 λεπτά (!) και υπό την ισχυρή προστασία των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, που είχαν περικυκλώσει το μολδαβικό Κοινοβούλιο. Για να δώσουμε μια συνοπτική εικόνα για το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη μικρή αυτή, πλην διόλου αμελητέα από γεωπολιτικής και οικονομικής άποψης χώρα, από τις 30 Νοέμβρη 2014, όταν και έγιναν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η χώρα κυβερνάται από έναν συνασπισμό τριών “κεντρώων” και “κεντροδεξιών” νεοφιλελεύθερων κομμάτων, (το Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα, το Δημοκρατικο Κομμα και το Φιλελευθερο Κομμα), που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον δυτικόφιλο προσανατολισμό της χώρας (ΕΕ και ΝΑΤΟ) και την αντίστοιχη υποβάθμιση των σχέσεών της με τη Ρωσία και τις δικές της οικονομικές και πολιτικές ολοκληρώσεις (Ευρασιατική Ένωση,BRICS κλπ). Στην πρωτη κυβερνηση που εγινε μετα από τις εκλογες της 30 Νοεμβρη 2014, τη στηριξαν το Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα, το Δημοκρατικο Κομμα, και το ευροδουλο Κομμουνιστικο Κομμα, το οποιο είναι υπευθυνο για την σημερινη καταντια της χωρας, γιατι μεχρι το 2010 αυτό κυβερνουσε τη χωρα, και την εκανε αποικια των κωλοευρωπαιων. Το Φιλελευθερο κομμα τοτε ηταν στην αντιπολιτευση. Φαινεται πως τωρα το ευρωδουλο ΚΚ διορθωσε τη σταση του, γιατι ειδε να καταστρεφεται, από το ρωσοφιλο Σοσιαλιστικο κομμα, που αποτελει διασπαση του ΚΚ, από μελη που δεν αντεξαν άλλο την ευρωδουλη πολιτικη του.
Οι εκλογές εκείνες είχαν χαρακτηριστεί από ένα όργιο νοθείας, αλλά και αποκλεισμού σημαντικού τμήματος των Μολδαβών ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, ότι είχε αποκλειστεί, με γελοία αιτιολόγηση, από τη συμμετοχή στις εκλογές εκείνες το κόμμα “Nasha Partiya”, το οποίο στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν να λαμβάνει περίπου το 11% των ψήφων και η συμμετοχή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλιστών, Κομμουνιστών και “Nasha Partiya”. Ακόμη, περίπου 700 χιλιάδες Μολδαβοί πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Ρωσία, ουσιαστικά δεν είχαν πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία, αφού για την εξυπηρέτησή τους είχαν στηθεί όλα κι όλα 5 εκλογικά τμήματα, όλα στη Μόσχα! Παρόλη, όμως, τη νόθευση της βούλησης του μολδαβικού λαού, η νίκη των φιλοδυτικών νεοφιλελεύθερων κομμάτων ήταν οριακή, με πλειοψηφία μόλις 4 εδρών (55 από τις 101). (Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα 23 εδρες, Δημοκρατικο Κομμα 19 εδρες και Φιλελευθερο Κομμα 13 εδρες). Αυτό δεν εμπόδισε τα κυβερνητικά σχήματα που δημιουργήθηκαν, να ψηφίσουν και να προωθήσουν τηντελωνειακή ένωση της Μολδαβίας με την ΕΕ και τη σύνδεσή της με το ΝΑΤΟ.
Οι συνέπειες της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ δεν άργησαν να φανούν στην κατάσταση της οικονομίας της χώρας, αφού οι περιορισμοί των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων που επέβαλε η Κομισιόν ήταν – με μία λέξη – εξοντωτικοί. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά στο κύριο εξαγώγιμο προϊόν της Μολδαβίας, τα κρασιά: η χώρα παράγει ετησίως περίπου 250 χιλιάδες τόνουςκρασιών (κυρίως κόκκινων) και η ΕΕ επιδοτεί μόλις τις 16 χιλιάδες! Οι περιορισμοί της ΕΕ, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας (που αποτελούσε τον βασικό προορισμό εξαγωγής των μολδαβικών προϊόντων πριν την τελωνιακή σύνδεσή της με την ΕΕ) “γονάτισαν” την οικονομία της χώρας, οδηγώντας την σε ραγδαία πτώση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας και, συνεπακόλουθα, στην αύξηση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 1/3 των 3,7 εκατ. Μολδαβών πολιτών έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και από αυτούς πάνω από τους μισούς (περίπου 700 χιλιάδες, όπως προαναφέραμε) έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία.
Εκτός όμως από τον οικονομικό μαρασμό, η χώρα έχει υποστεί εδώ και αρκετά χρόνια μία de facto διχοτόμηση, αφού περίπου το 1/3 της έκτασής της καταλαμβάνει η αυτοανακηρυγμένη ως ανεξάρτητη “Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας”, στο έδαφος της οποίας ζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 85%) Ρώσοι, Ουκρανοί και λοιποί σλαβόφωνοι. Η Υπερδνειστερία κατέχει μερικές από τις σημαντικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής (καλλιεργήσιμα εδάφη, σιδηρομεταλλεύματα κοκ), ενώ διαθέτει εξαιρετικά ανεπτυγμένη βιομηχανία παραγωγής και μεταποίησης, σε κλάδους όπως η μεταλλουργία, τα αγροτικά προϊόντα, η κλωστοϋφαντουργία κοκ και διατηρεί τη Ρωσία ως προνομιακό εμπορικό της εταίρο. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με μία άλλη, μικρή σε έκταση και πληθυσμό, πλην σημαντική για την οικονομία της Μολδαβίας περιοχή, την Αυτόνομη Δημοκρατία της Γκαγκαουζίας (οι Γκαγκαούζοι είναι λαός τουρκογενής, αλλά χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα), η οποία πάντως θεωρεί εαυτόν τμήμα του μολδαβικού κράτους. Ωστόσο, η κυβέρνηση της κομμουνίστριας Ιρίνας Βλαχ που διοικεί την περιοχή έχει απορρίψει και τις δύο συμφωνίες που έχει συνάψει η κεντρική μολδαβική κυβέρνηση (με ΕΕ και ΝΑΤΟ) και ακολουθεί έναν πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό δρόμο προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή αυτήν της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με τη Ρωσία και τους εταίρους της.
Τον ίδιο προσανατολισμό της χώρας, δηλαδή προς την ανάπτυξη φιλικότερων σχέσεων με τη Ρωσία, ακολουθούν και όλα τα κόμματα της μολδαβικής Αριστεράς. Ουσιαστικά, μπορούμε να πούμε ότι ο διαχωρισμός της μολδαβικής κοινωνίας, εκτός από πολιτικός και ιδεολογικός, είναι και σε σημαντικό βαθμό γεωπολιτικός: τα κόμματα της Αριστεράς έχουν σαφή φιλορωσικό προσανατολισμό, που βασίζεται στις παραδοσιακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες και είχαν την απαρχή τους ακόμη και πριν την προσάρτηση της Βεσσαραβίας (ανατολικού τμήματος της ιστορικής Μολδαβίας) στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ το 1940. Αντίθετα, τα λεγόμενα “κεντροδεξιά” κόμματα έχουν σαφέστατο φιλοδυτικό προσανατολισμό και έχουν φροντίσει να το δείξουν και με πράξεις. Όμως, τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων ανάγκασαν τους τρεις προηγούμενους του Πάβελ Φιλίπ πρωθυπουργούς (Κιρίλ Γκαμπουρίσι, Νατάλια Γκέρμαν και Βαλέριου Στρελέτς) να παραιτηθούν έχοντας κλείσει ο καθένας τους μόλις μερικούς μήνες στην εξουσία. Αυτά, σε συνδυασμό με την κάκιστη οικονομική κατάσταση της χώρας και την απροθυμία των κυβερνώντων να αφουγκραστούν τη λαϊκή βούληση, οδήγησαν τους Μολδαβούς πολίτες στους δρόμους και στη διεκδίκηση του δίκιου τους μέσα από μία ειρηνική, λαϊκή εξέγερση.
Οι εξελίξεις τρέχουν και ο γράφων θα εξακολουθήσει να τις παρακολουθεί και θα επανέλθει σύντομα με ό,τι νεότερο παρουσιαστεί και προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επισημάνουμε την “σιωπή ασυρμάτου” και την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε πληροφόρησης γύρω από αυτά τα γεγονότα από σύσσωμα τα δυτικά συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και, φυσικά, από τα αντίστοιχα εγχώρια. Τα ίδια μέσα που προέβαλαν ως “λαϊκές εξεγέρσεις” το νεοναζιστικής έμπνευσης πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και τις διάφορες “έγχρωμες επαναστάσεις” (σωστότερα: αντεπαναστάσεις) σε διάφορες γωνίες του κόσμου, τώρα που συμβαίνει μια πραγματικά λαϊκή εξέγερση “ποιούν την νήσσαν”. Είναι κι αυτό μια περαιτέρω απόδειξη του στίχου του (μακαρίτη, πλέον) Αφροαμερικανού καλλιτέχνη Gil Scott Heron από τη δεκαετία του '70: “Revolution will not be televised” (“Η επανάσταση δεν πρόκειται να προβληθεί από την τηλεόραση”).
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το φθινόπωρο του 2009 ήμουν στο Δουβλίνο. Εκεί, μεταξύ άλλων, συζητούσα με τον ξεναγό μου στον λόφο της Τάρα για την εγγλέζικη κατοχή. και μου διηγήθηκε τη δική του ιστορία. Πώς οι εγγλέζοι τους φτωχοποίησαν, τους ανάγκασαν να πουλήσουν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές τιμές, ώστε να επιβιώσουν, και πώς έπειτα έγιναν οι ίδιοι ταπεινωμένοι νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια. Η δική του μητέρα, δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο στον εγγλέζο ιδιοκτήτη και υπέστη έξωση, ενώ ήταν ετοιμόγεννη. Γέννησε τον Τζον στη γέφυρα του Λίφι, του ποταμού που διαιρεί το Δουβλίνο στα δύο. Γιατί δεν είχε πού να πάει, ήταν πλέον άστεγη. Όταν κάποια στιγμή του είπα δυο τρεις λέξεις στα ιρλανδικά (τόσες ήξερα τότε, τώρα ξέρω μερικές ακόμα) φωτίστηκε το πρόσωπό του. Και κάναμε μια μικρή, απλή κουβέντα, τσάτρα-πάτρα που λένε, εις ανάμνησιν. Εδώ βέβαια, οι παράμετροι είναι διαφορετικές. και οι αντιλήψεις μας, επίσης. αλλά -κακά τα ψέματα- δεν έχουμε ούτε τη μνήμη, ούτε την εσωτερική σπίθα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδικες Ματωμένες Κυριακές
Με τον όρο Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday για τους αγγλομαθείς, Domhnach na Fola στα ιρλανδικά) εννοούμε τέσσερα διαφορά αιματηρά γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 1887 έως το 1972, και συνδέονται με τις αγγλοϊρλανδικές σχέσεις.
Α” Ματωμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου 1887) Στις 13 Νοεμβρίου 1887, οι σοσιαλιστές και οι αναρχικοί διοργάνωσαν μια μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τη βρετανική πολιτική στο Ιρλανδικό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των Τόρυδων (Συντηρητικών). Οι 10.000 διαδηλωτές έφθασαν στην Πλατεία Τραφάλγκαρ με πορείες από διάφορα σημεία του εργατικού Ανατολικού Λονδίνου. Ανάμεσά τους ξεχώριζε η μορφή του διάσημου ιρλανδού συγγραφέα και ακτιβιστή Τζορτζ Μπέρναρ Σο. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 αστυνομικούς και 400 στρατιώτες, που ήταν αποφασισμένοι να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν την πλατεία. Από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, τρεις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και 200 χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι επικεφαλής συνδικαλιστές της πορείας συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν για έξι εβδομάδες. Η «Ματωμένη Κυριακή» του 1887 αφύπνισε τις διάσπαρτες αριστερές δυνάμεις της Μεγάλη Βρετανίας, οι οποίες απέσυραν την υποστήριξή τους στο Κόμμα των Ουίγων (Φιλελευθέρων) και προχώρησαν στην ίδρυση του Εργατικού Κόμματος στις 27 Φεβρουαρίου 1900.
Β” Ματωμένη Κυριακή (31 Αυγούστου 1913) Το 1913, ο πληθυσμός του αγγλοκρατούμενου Δουβλίνου βίωνε την έσχατη ένδεια. 26.000 οικογένειες ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε 5.000 παραπήγματα, ενώ ο δείκτης της παιδικής θνησιμότητας ήταν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη (142 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους). Η ανεργία θέριζε και όσοι είχαν δουλειά προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Στις 26 Αυγούστου 1913 ξεκίνησε η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Ιρλανδίας, που διήρκεσε μαζί με την ανταπεργία των εργοδοτών έως τις 18 Ιανουαρίου 1914. Της απεργιακής κινητοποίησης ηγούνταν οι τραμβαγιέρηδες, με επικεφαλής τον συνδικαλιστικό θρύλο της Ιρλανδίας Τζέιμς Λάρκιν. Την Κυριακή 31 Αυγούστου σε μία από τις διαδηλώσεις τους στην οδό Σάκβιλ του Δουβλίνου (σήμερα οδός Ο” Ντόνελ) χτυπήθηκαν βάναυσα από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο απεργοί και να τραυματισθούν εκατοντάδες. Ο μεγάλος ιρλανδός ποιητής Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς έγραψε το ποίημα «Σεπτέμβρης 1913» για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων και την απέχθειά του για την καθολική μπουρζουαζία της πόλης και την Εκκλησία που την υποστήριζε. Η ανταπεργία (λοκάουτ) των εργοδοτών προκάλεσε δυσεπίλυτα προβλήματα στους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την απεργία και να επιστρέψουν στις δουλειές τους στις 18 Ιανουαρίου 1914.
Γ” Ματωμένη Κυριακή (21 Νοεμβρίου 1920) Βρισκομαστε στο μέσο του Ιρλανδικού Αγώνα της Ανεξαρτησίας (1919-1921) και η Κυριακή 21 Νοεμβρίου δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό της. Η ημέρα στο Δουβλίνο άρχισε με τη δολοφονία 14 άγγλων πρακτόρων και ντόπιων συνεργατών τους από τον γνωστό μας Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA). Η απάντηση των κατακτητών εκδηλώθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Πυροβολούν στο ψαχνό και σκοτώνουν 15 φιλάθλους κατά τη διάρκεια του αγώνα ιρλανδικού ποδοσφαίρου μεταξύ Τιπερέρι και Δουβλίνου στο Κροκ Παρκ του Δουβλίνου. Οι δυνάμεις κατοχής υποστήριξαν ότι δέχθηκαν πυρά από φιλάθλους – μέλη του IRA. Οι ταραχές συνεχίστηκαν όλο το βράδυ χωρίς νεκρούς. Όμως, στο Κάστρο του Δουβλίνου, που είχε μετατραπεί σε φυλακή, βρίσκονται νεκροί τρεις πολιτικοί κρατούμενοι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Συνολικός απολογισμός της τρίτης κατά σειρά «Ματωμένης Κυριακής»: 32 νεκροί.
Δ” Ματωμένη Κυριακή (30 Ιανουαρίου 1972) Η πιο γνωστή «Ματωμένη Κυριακή», επειδή εξυμνήθηκε από καλλιτέχνες του ροκ, όπως οι U2 («Sunday Bloody Sunday»), Stiff Little Fingers («Bloody Sunday»), Τζον Λένον («Sunday Bloody Sunday», «The Luck of the Irish») και Πολ ΜακΚάρτνεϊ («Give Ireland Βack to the Irish»). Συνέβη την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972 στο Ντέρυ της Βορείου Ιρλανδίας, όταν άγγλοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ κατά μιας ειρηνικής πορείας 10.000 καθολικών, που ζητούσαν την αποχώρηση των Βρετανών από τη Βόρειο Ιρλανδία και ένωσή της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. 26 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και 6 παιδιά. Πολλοί διαδηλωτές πυροβολήθηκαν πισώπλατα, καθώς έτρεχαν να αποφύγουν τα επελαύνοντα τεθωρακισμένα οχήματα των Βρετανών. Η διεθνής κατακραυγή που ξέσπασε ανάγκασε τη Συντηρητική κυβέρνηση του Έντουαρντ Χηθ να προχωρήσει σε έρευνα του αιματηρού συμβάντος. Ο αρχιδικαστής Γουάιτζερι, που επελήφθη της υποθέσεως, δεν απέδωσε ευθύνες στους στρατιώτες, επειδή δέχθηκε τον ισχυρισμό τους ότι πυροβολήθηκαν πρώτοι από κάποιους διαδηλωτές, παρά τις περί του αντιθέτου καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Το περιστατικό επανήλθε στην επικαιρότητα το 1998, όταν ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ανέθεσε στον Λόρδο Σάβιλ να επανεξετάσει την υπόθεση. Το πόρισμα αναμένεται…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!
Όμορφες στιγμές επιστροφής στην Αθήνα και... στο FB! Λίγες εκατοντάδες ήμασταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια χθες και στην πορεία προς την πλατεία Βικτωρίας, αλλά την αστυνομική απαγόρευση τη σπάσαμε! Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή 40 ατόμων στο Πολυτεχνείο - Συγκεντρώσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστες
30/1/2016 19.00
Συγκεντρώσεις σε άλλα σημεία που βρίσκονται εκτός του τριγώνου Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος πραγματοποιούν μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστες το απόγευμα του Σαββάτου. Περίπου 1.500 άτομα είναι συγκεντρωμένα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων. Επίσης, γύρω στους 250 αντιφασιστες πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια και περίπου 30 στην Πλατεία Βικτωρίας. Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, πριν από λίγη ώρα, στην πλατεία Βικτωρίας, μετά από επεισόδια που έγιναν μεταξύ αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πολυτεχνείο έχουν εισβάλει περίπου 40 άτομα ενώ προς εκεί κατευθύνεται μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας. Την ώρα που γίνονταν οι προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και σε δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ κάποια άτομα βρίσκονται και στα Προπύλαια. Παράλληλα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 1.500 άτομα, για την επέτειο των Ιμίων. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα της Μεσογείων προς Αθήνα, από την Κατεχάκη μέχρι τη Μιχαλακοπούλου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τύμπανα πολέμου ξανά: Ο γελοιος σουλτανος Ερντογάν απειλεί ευθέως τη Ρωσία!
30|01|2016 20:21
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας χθες.
Παραβίαση του εναέριου χώρου
Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, όπως ειπαν οι ψευτες βρωμοτουρκαλαδες, ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34 παραβίασε την Παρασκευή τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, παρά τις προειδοποιήσεις, ειπε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας του σουλτανου-ισλαμοφασιστα-δικτατορα, ενώ ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό. «Ένα SU-34 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 11.46 τοπική ώρα χθες» Παρασκευή, επιβεβαιώνει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να διατυπώσει την «σθεναρή της καταδίκη» για την παραβίαση του εναέριου χώρου της, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη συμπεριφορά». «Στη συνάντηση διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και καταδικάσαμε αυτήν την παραβίαση και επαναλάβαμε, για μία ακόμη φορά, τις προαναφερθείσες ανησυχίες μας σχετικά με την σοβαρότητα αυτών των παραβιάσεων» τόνισε το γελοιο υπουργείο του σουλτανου. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής της κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Επιβεβαιώνουμε ότι (ο Ρώσος) πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είχε μια συνάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους συναδέλφους από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών» τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου της πρεσβείας, Ιγκόρ Μιτιάκοφ στο πρακτορείο RIA Novosti. Η Τουρκία είχε καταρρίψει τον Νοέμβριο ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, ένα περιστατικό που οδήγησε στα άκρα τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.
Παρέμβαση από τους γελοιους αποικιοκρατες του ΝΑΤΟ
Οι αποικιοκρατες από τo NATO κάλεσαν σήμερα τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, κατηγόρησε τη Ρωσία για μια νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της. «Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο αληταρας αποικιοκρατης γελοιος γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. «Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση. «Αβάσιμη προπαγάνδα» Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα «αβάσιμη προπαγάνδα» τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου χθες από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας. «Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα» δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμερικανικός δάκτυλος στη Συρία
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016, 11:50
Ο Ρόμπερτ Φορντ ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, όταν ξέσπασε η οργανωμενη από τους αποικιοκρατες «εξέγερση» εναντίον του Άσαντ. Τότε δεν ήταν μόνο ο αρχιτέκτονας της απόπειρας καθεστωτικής αλλαγής στην αραβική χώρα, αλλά δραστήρια είχε συνεργαστεί με τους ισλαμοφασιστες ώστε να επιτύχουν την ανατροπή του Άσαντ. Όπως διαβεβαίωνε τότε ο Φορντ, «εκείνοι που έχουν πάρει τα όπλα για να ανατρέψουν τη συριακή κυβέρνηση είναι μετριοπαθείς και δημοκράτες, που επιθυμούν την αλλαγή ενός αυταρχικού καθεστώτος». Όπως, όμως, τελικά παραδέχτηκε πριν από έναν χρόνο στο Twitter (αλλά που τώρα βγήκε στη δημοσιότητα) «οι μετριοπαθείς που υποστήριζε τελικά μάχονταν στο πλευρό των τζιχαντοφασιστών του ISIS» (Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου ή Daesh). Στα τέλη του περασμένου χρόνου, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε από το«McClatchyNewsService», ο Φορντ παραδέχτηκε μάλιστα ότι η συνεργασία έφθανε σε τέτοιο βαθμό ώστε «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να σταματήσουν να τους εξοπλίζουν». Έτσι, με το στοιχείο αυτό, επιβεβαιώνονται όσοι κατηγορούνταν πως προωθούν «θεωρίες συνομωσίας» επειδή είχαν καταγγείλει ότι η εξέγερση των ισλαμοφασιστών στη Συρία καθοδηγήθηκε και ενισχύθηκε από το εξωτερικό. Οι αποκαλύψεις αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει αρχίσει η αμφιλεγόμενη ειρηνευτική διαδικασία στη Γενεύη για το Συριακό. Με αμφισβητούμενη τη συμμετοχή ορισμένων εμπλεκόμενων ισλαμοφασιστικων ομάδων των αποικιοκρατων στον αποικιοκρατικο πόλεμο.
Συνεχίζονται οι μάχες στη Μαντάγια
Πάντως, συνεχίζονται οι μάχες στην πολιορκούμενη και ναρκοθετημένη από τις δυνάμεις του Άσαντ πόλη Μαντάγια, στη δυτική Συρία, η οποία έχει γίνει πλέον σύμβολο από τους αποικιοκρατες για τα δεινά που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό από την έναρξη του αποικιοκρατικου τους πολέμου τον Μάρτιο του 2011. Ποτε η συριακη κυβερνηση δεν απαγορευσε την αποστολη τροφιμων στους αποκλεισμενους. Αλλωστε η πολη είναι αλαουιτικη, και εχει καταληφθει από μια δρακα αληταραδων σουνιτων ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων. Αλλα ακομα και τα τροφιμα που στελνει ο ΟΗΕ τα τρωνε και τα νεμονται οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και αφηνουν τον πληθυσμο να πεθανει από την πεινα. Το Σάββατο η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσε ότι ακόμα και μετά τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε έφθασε στην πόλη η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από μήνες, άλλοι 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει από ασιτία. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι στη Συρία δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο φόβος δεν θα νικήσει: Ξανά η 'Ισορροπία του Nash' στο Εθνικό Θέατρο
Κυριακή, 31 Ιανουάριος, 2016 - 11:48
Η παράσταση 'Ισορροπία του Nash' θα παιχτεί ξανά στο Εθνικό Θέατρο την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, που θα ήταν κανονικά και η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση. Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το θέατρο Rex στην Πανεπιστημίου ενάντια στο κατέβασμα. Υπενθυμίζουμε πως το κατέβασμα της παράστασης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Την Παρασκευή συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από το εθνικό θέατρο μαζί και με τα σωματεία ηθοποιών για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι μπάτσοι
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, 18:22
Tο Σάββατο νέο βάναυσο επεισόδιο με πρωταγωνιστές άνδρες της Αστυνομίας που απέδειξε ότι το ξύλο δεν ήταν μονοπώλιο της Δεξιάς… «Βγαίνει» και σε κεντρο «αριστερή» έκδοση παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει κατά των μέτρων καταστολής. Οι άνδρες ΔΙ.ΑΣ που αιφνιδιαστικά όρμησαν σαν μπουλούκι στην πλατεία Βικτωρίας ποδοπατώντας, δέρνοντας και βρίζοντας όποιον βρέθηκε στο διάβα τους, ενεργούσαν προφανώς με εντολή «προληπτικής καταστολής», μέρα-μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, την οποία περιφρουρούσε ομάδα αντιεξουσιαστών, χωρίς να έχει γίνει, μέχρι τότε, κανένα απολύτως επεισόδιο. Το βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr έχει καταγράψει τις σκηνές της αστυνομικής αλητείας. Από το μένος των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν γλύτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ (προσήχθησαν χωρίς να προκαλέσουν) που κάλυπταν το ρεπορτάζ παρά το γεγονός ότι δήλωσαν την ιδιότητά τους. Ο ήχος που ακούγεται στο βίντεο είναι ο φυσικός (χωρίς μοντάζ), όπως τον κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ του zougla.gr. Προφανώς, πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός «ατυχών χειρισμών» όπως είχε δηλώσει μετά τον ξυλοδαρμό των συνταξιούχων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και νοοτροπίες. Ντροπή…
Σύλληψη φωτορεπόρτερ τωρα Βικτόρια ενώ δηλώνει ιδιότητα
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=0g8IYKjD0yQ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιβαλεται πλεον, η θεσπιση της απλης αναλογικης, η εκλογη βουλευτη με σταυρο, η παραιτηση αυτης της προδοτικης κυβερνησης, η καταφυγη σε νεες εκλογες, η αποχωριση από την κωλοευρωπαικη ενωση των αποικιοκρατων και το κωλοευρω τους, η αρνηση αναγνωρισης του «χρεους» που μας επεβαλαν οι αποικιοκρατες. Ότι ελεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη, πριν τον Ιανουαριο του 2015, που οι Ελληνες τον ψηφισαν για να κυβερνησει εξ ονοματος τους, και όχι σαν κατοχικη κυβερνηση των αποικιοκρατων!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αντιδραστικο σχεδιο της κυβερνησης για την «αποστρατεια» (με το ζορι) των μητροπολιτων στα 67. Και να βαλει οριο τρεις θητειες για τους βουλευτες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακουστε Ευρωπαιοι! Και η υποκρισια εχει τα ορια της! Ακομα και αν διαγραφοταν ολοκληρο το χρεος, η χωρα ουτε νπορει ουτε θελει ουτε πρεπει να φορτωθει πληθυσμιακες μαζες μουσουλμανων. Τι θελετε λοιπον από την Ελλαδα? Να αρπαζουμε μετρητα και τιμαλφη από τους προσφυγες, όπως η Δανια? Να τους βαφουμε ις πορτες όπως στην Αγγλια? Στρατοπεδα συγκεντρωσης στην Ελλαδα όπως προτεινει το Βελγιο? Ακομα και η Ακτοφυλακη των ΗΠΑ δεν θα μπορουσε να φυλαξει σωστα τα συνορα με την Τουρκια. Και την ευθυνη για τους λαθρομεταναστες που περνανε τα ελληνικα θαλασσια συνορα την εχει η Frontex.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26 δις εχασαν οι μισθωτοι στην περιοδο 2009-2014. 13 δις ευρω οι απωλειες εισφορων του ΙΚΑ στην ιδια περιοδο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μηνυσεις κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του Πιτσιορλα καταθετουν στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παιρνουν και προικα 65 εκατ ευρω οι Κινεζοι μαζι με τον ΟΛΠ. Το μεγαλο ξεπουλημα του ΟΛΠ για 280 εκατ ευρω. Στην Κυπρο δεν πουλανε το λιμανι της Λεμεσου, αλλα παραχωρουν την εκμεταλευση του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποικια η Ελλας. Εξευτελιστικοι οι οροι παραδοσης των 14 αεροδρομιων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Βρετανια οι λαθρομεταναστες για να φανε από το συσσιτιο πρεπει να φορανε κοκκινα βραχιολια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Europol: «Μας λείπουν τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»
Αυτά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται μιας ακόμη πτυχής της προσφυγικής πτυχής, μετά και από την ομολογία ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας πως περισσότερα από 10.000 μικρά παιδιά που έφτασαν χωρίς συνοδεία από τις ζώνες μεαναστευσης, έχουν εξαφανιστεί Τα στοιχεία ταυτότητας των συγκεκριμένων παιδιών έχουν ήδη καταγραφεί από την Europol και πλέον, αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα πως, εφόσον εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή, τα περισσότερα έχουν πέσει θύματα οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών που τα εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο.
Μιλώντας στον βρετανικό Observer ο Brian Donald, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μόνο στην Ιταλία αγνοούνται περίπου 5.000 ενώ ακόμη 1.000 έχουν εξαφανιστεί από το έδαφος της Σουηδίας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση πως πρέπει να έχουν αναπτυχθεί εγκληματικές υποδομές που έχουν θέσει ως αποκλειστικό τους στόχο το πιο ευάλωτο αυτό τμήμα των προσφύγων. «Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να πούμε ότι αναζητούμε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Δεν έχουν πέσει όλα θύματα εγκληματικής εκμετάλλευσης. Ορισμένα μπορεί να είναι με μέλη της οικογένειάς τους. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιους είναι» σημείωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, εκτιμάται ότι 26.000 ασυνόδευτα παιδιά εισήλθαν πέρυσι στην Ευρώπη. Η Europol πιστεύει ότι το 27% των αφίξεων στην Ευρώπη ήταν ανήλικοι. «Είτε έχουν καταγραφεί είτε όχι, μιλάμε για 270.000 παιδιά. Δεν είναι όλα ασυνόδευτα, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι μεγάλο ποσοστό αυτών μπορεί να είναι» είπε ο αξιωματούχος της Europol. Όπως σημειώνει ο Observer, τον Οκτώβριο αξιωματούχοι στο Τρέλεμποργκ της νοτίου Σουηδίας αποκάλυψαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 1.000 ασυνόδευτων παιδιών που είχαν φτάσει στο λιμάνι τον προηγούμενο μήνα. Την Τρίτη, άλλη έκθεση από την Σουηδία, ανέφερε ότι πολλά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί και ότι υπάρχουν «ελάχιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει μετά την εξαφάνισή τους». Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη Βρετανία ο αριθμός των προσφυγόπουλων που εξαφανίζονται λίγο μετά την άφιξή τους στη χώρα διπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα παιδιά-πρόσφυγες πέφτουν θύματα εγκληματικών οργανώσεων.
Ο Brian Donald επιβεβαίωσε ότι η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ο ίδιος είπε ότι σε Γερμανία και Ουγγαρία έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα για εκμετάλλευση προσφύγων: «Υπάρχουν φυλακές στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου η πλειοψηφία των ατόμων που συλλαμβάνονται και κρατούνται εκεί σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα που αφορά την μεταναστευτική κρίση» σημείωσε. Δήλωσε, μάλιστα, ότι φαίνεται να υπάρχει μία ανησυχητική σύνδεση μεταξύ των οργανώσεων εμπορίας λευκής σαρκός και των οργανώσεων παράνομης μεταφοράς προσφύγων στην Ευρώπη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα από οπαδούς της ΑΕΚ
Στις 4 το απόγευμα σήμερα στα Τρίκαλα πριν από την έναρξη του αγώνα μπάσκετ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΕΚ ,περίπου 500 οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν πορεία. Αμέσως άρχισαν οι αντεγκλήσεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που τους συνόδευαν καθώς οι οπαδοί ζητούσαν να απομακρυνθούν. Στη συνέχεια έγινε επίθεση στην τράπεζα Πειραιώς στην οδό Ασκληπιού με πέτρες και φωτοβολίδες .Προχωρώντας η πορεία έφτασε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στον ίδιο δρόμο, τότε άρχιζαν να φωνάζουν Αντιφασιστικά συνθήματα και εν συνεχεία πέταξαν τούβλα και κοτρόνες .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
44 χρόνια από την Ματωμένη Κυριακή του 1972
Σαν σήμερα, στο Ντέρρυ της Βόρειας Ιρλανδίας 14 άνθρωποι πέφτουν νεκροί από τα πυρά του Βρετανικού στρατού κατά της διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Ιρλανδία. Δεκάδες άλλοι τραυματίζονται. Το οδόστρωμα «θα γίνει κόκκινο», εκείνη η Κυριακή θα ονομαστεί «Ματωμένη» και θα μείνει στην ιστορία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ… Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.
01 Μαΐ 2011
Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου. Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα: – 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. – Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια. – Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας. – Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες. – 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
– Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο. – Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani. – Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο. – Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά. – Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα. – Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα). – Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια. – 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία. – 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια. – 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα. – 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας. – 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. – 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
– Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου. – Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα). – Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους. – Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος. – Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες. – Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. – Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας. – Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο. – Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων. – Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο. – Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
– Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια. – Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ. – Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο. – Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο. – Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες. – Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ SHELL ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ !!!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ
Κλοπή κατ' εξακολούθηση από το πρατήριο SHELL στα διόδια Αφιδνών !!! Αναλυτική περιγραφή του φαινομένου στην καταγγελία που ακολουθεί:
Κύριοι, Είναι η 3η φορά που καταγγέλλω κλοπή ποσότητας πετρελαίου κίνησης από το πρατήριό σας στις SHELL στα διόδια Αφίδνών (Αντλία 6). Το αυτοκίνητό μου (Citroen C3 Diesel 2013) έχει χωρητικότητα δεξαμενής κατά τον κατασκευαστή 46 λίτρα. Μέχρι σήμερα έχω διανύσει 130.000km που σημαίνει ότι έχω γεμίσει το ντεπόζιτο περίπου 200 φορές. Σε κανένα πρατήριο εκτός του παραπάνω δεν έχω δει ποτέ ποσότητα πάνω από 46,5 λίτρα, ακόμη και 2 φορές που έμεινα από πετρέλαιο. Μόνο στο παραπάνω πρατήριο μου έχουν βάλει μέχρι και 52 λίτρα (σήμερα 50, χωρίς να έχει ανάψει ακόμα το λαμπάκι). Διαπιστωμένα η κλοπή γίνεται τις μέρες που υπάρχει η προσφορά στο πετρέλαιο V-Power, όπου η κλοπή ποσοτικά ισοδυναμεί με την "προσφορά" σας (8,5% σήμερα). Η "ελαφρά" απάντηση που έλαβα στις προηγούμενες καταγγελίες μου ότι δήθεν "ελέγξατε και είναι όλα εντάξει" αποτελλεί ψεύδος ασύστολο. Αναμένω αυτή τη φορά μια σοβαρή απάντηση, γραπτά και με αποδείξεις σχετικά με τα ευρηματά σας καθώς κι επιστροφή 8,5% επί όλων των αγορών πετρελαίου κίνησης που έχω κάνει μέχρι σήμερα απ' το συγκεκριμένο πρατήριο (όλες οι αποδείξεις στη διάθεσή σας απ' το λογιστήριό μας) Η παρούσα αποστέλλεται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, θα δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο. Με αγανάκτηση, Ανδρέας Κυρώζης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μάχη του Στάλινγκραντ
«Η μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων»
31 Γενάρη 1943. «Ο Στρατάρχης φον Πάουλους παραδίδεται. Εκδίδεται το Ανακοινωθέν της Ανώτατης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη συντριβή των Γερμανών στο Βόλγα και αναγγέλλεται, ουσιαστικά, η νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ», που άλλαξε ριζικά το ρου του πολέμου. Ο Κόκκινος Στρατός, ο σοβιετικός λαός, χωρίς καμιά βοήθεια, αντιμετώπισαν σε μια μάχη σώμα με σώμα, κτίριο με κτίριο, δρόμο με δρόμο, τις χιτλερικές στρατιές μέχρι την τελική νίκη και επικράτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ: Έστειλαν τα παιδιά στον θάνατο (Ίμια) για να δικαιολογήσουν τα 83 δις εξοπλισμών!
Ιανουαρίου 30, 2016
ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!
Ο αρχιερέας της διαπλοκής, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων. Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος. Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή… το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
οι 338 "χιλιάδες εθνικιστές" της Μεσογείων
Από βίντεο των νεοναζί που δείχνει την άφιξη του χοντροφύρερ φαίνεται καθαρά ότι οι συγκεντρωμένοι "χιλιάδες εθνικιστές" δεν ξεπερνούν τους 350 θλιβερούς. Τα εύσημα της συντριβής των ναζί στη φιέστα των Ιμίων ανήκουν αποκλειστικά στο συγκρουσιακό αντιφασιστικό κίνημα που απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι δρόμοι της Αθήνας κάθε άλλο παρά ασφαλείς είναι για τους φασίστες "απ'όπου κι αν προέρχονται".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομαδες ακροδεξιών Σουηδών ξυλοκοπούν άγρια μετανάστες στη Στοκχόλμη
Ώρες ακραίας ρατσιστικής βίας έζησε η Στοκχόλμη το βράδυ της Παρασκευής όταν δεκάδες ακροδεξιοί πραγματοποίησαν εφόδους σε περιοχές της πρωτεύουσας όπου μένουν κυρίως πρόσφυγες, ξυλοκοπώντας άγρια πολλούς από αυτούς Σύμφωνα με την είδηση η οποία έγινε γνωστή πρώτα από την εφημερίδα Aftonbladet και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την Αστυνομία της Σουηδίας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, περί τις 21:00 της Παρασκευής 40-50 περίπου άτομα που φορούσαν κουκούλες και είχαν στο χέρι περιβραχιόνια, εξαπέλυσαν τυφλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και κυρίως κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Οι συγκεκριμένοι χωρίστηκαν σε ομάδες κρούσης προπηλακίζοντας και ξυλοκοπώντας άγρια οποιονδήποτε συναντούσαν μπροστά τους και δεν έμοιαζε με Σουηδό υπήκοο.
Λίγη ώρα μετά και αφού κατάφεραν να σπείρουν τον τρόμο στις περιοχές όπου έδρασαν, οι ακροδεξιοί ενώθηκαν με μεγαλύτερη ομάδα ομοϊδεατών τους και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ που έγραφαν «Αρκετά ως εδώ» και μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς, με τα οποία τους καλούσαν να διαπράξουν και εκείνοι ανάλογες εγκληματικές πράξεις «κατά των ξένων».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κόρη του Καντάφι, θα ηγηθεί της Αντίστασης στο ΝΑΤΟ! Aisha, Mother Of The Nation, Will Lead Resistance Against NATO And Terrorists ! – Daughter Of Gaddafi
January 30, 2016
She is back! Our Savior! The daughter of Gaddafi in Libya will lead the resistance against NATO and terrorists (Special Edition Also In Russian Text ) A declaration by Aisha, that she is now the leader of the resistance and to form an underground Government! For the first time in four years, since November of 2011, daughter Aisha Moammar Gadhafi made an appeal to the Libyan people. It follows from two published letters, after the “captivity” in Algeria and Oman. Aisha Gaddafi for the first time declared herself after the flight from... Algeria and Oman, to become a leader of the resistance at a crucial moment for the country – on the eve of a new NATO intervention. As Lieutenant-General of the Libyan army, she reported on loyalty to the cause of her legendary father, and urged Libyans to “wake up” to win, to be victorious, “to return to the Jamahiriya government.” **** The daughter of Gaddafi in Libya will lead the resistance against NATO and terrorists Aisha Gaddafi guarantees in the coming months to form an “underground government” with “known Libyans,” Gaddafi’s faithful, who will act as a proxy in Libya and abroad. Analyzing the current situation, she criticized former army rolling in “a crazy mixture of anarchists” for their choice of “War of the one who pays.” Gaddafi’s daughter accused them of using the green flag of Jamahiriya for the recruitment of supporters and strengthening tribal government, under the shadow of which they enter into an alliance with the Islamists. The tribes of the Tuareg and Toubou she was accused of separatism and conspiracy with the government of Tobruk. Aisha Gaddafi called on the Libyan Armed Forces soldiers to bring her oath as the commander in chief “to rebuild the country.” “My name imposes on me the duty and gives me the right to be headed and ask for my loyalty in battle,” – writes this brave woman, who during the war lost her husband and two children. Today, she is ready to become a “symbol of the nation” and on par with a portrait of Gaddafi calls for his own portrait as “a symbol of the mission” for the “rebirth of national unity.” Speaking of Libyans as “my children”, she compared herself with the “mother” who will fight for their children. Talking about the terrorist “Al Qaeda”, who overthrew Gaddafi in 2011, Aisha Gaddafi prophetically noted that their ruin and demise ‘own breath of madness and will split, cease to exist “:” Our strikes – nothing compared with those that they caused themselves. ” She noted that we are “ready for this deadly combat” in which the terrorists would face a nation, a “one nation.” However, Aisha Gaddafi makes it clear that the war “will not end with our victory.” In conclusion, she promised to write a new treatment. According to rumors, the printed version of this appeal secretly distributed in both the capital of Libya – Tripoli and Tobruk, and in the near future is expected of her speech on local television.
Η κόρη του Καντάφι, θα ηγηθεί της Αντίστασης στο ΝΑΤΟ! Aisha, η Μητέρα του έθνους θα οδηγήσει την Αντίσταση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους τρομοκράτες! - Η κόρη του Καντάφι
30η Ιανουαρίου του 2016
Ξαναγυρισε! Ο Σωτήρας μας! Η κόρη του Καντάφι στη Λιβύη θα οδηγήσει την αντίσταση κατά του ΝΑΤΟ και των τρομοκρατών . Μια δήλωση από την Aisha, που είναι τώρα η ηγέτης της αντίστασης οτι θα σχηματίσουν μια υπόγεια κυβέρνηση! Για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια, από το Νοέμβριο του 2011, η κόρη του Καντάφι Αΐσα έκανε έκκληση προς τον λαό της Λιβύης. Όπως προκύπτει από δύο έγγραφα που δημοσιεύθηκαν, μετά την «αιχμαλωσία» στην Αλγερία και το Ομάν, η Aisha του Καντάφι για πρώτη φορά κήρυξε τον εαυτό της μετά την πτήση από την Αλγερία και το Ομάν, να γίνει ηγέτης της αντίστασης σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα - στην παραμονή της νέας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Ως αντιστράτηγος του στρατού της Λιβύης, ανέφερε την πίστη με την αιτία του θρυλικού πατέρα της, και κάλεσε τους Λίβυους να "ξυπνήσουν" για να κερδίσουν, να είναι νικηφόροι, "για να επιστρέψουν στην κυβέρνηση της Τζαμαχιρία». **** Η κόρη του Καντάφι στη Λιβύη θα οδηγήσει την αντίσταση κατά του ΝΑΤΟ και των τρομοκρατών Η Aisha του Καντάφι εγγυαται κατά τους επόμενους μήνες οτι θα σχηματίσουν μια «υπόγεια κυβέρνηση" με "γνωστους Λίβυους,« πιστοί του Καντάφι, ο οποία θα ενεργεί ως πληρεξούσιος στη Λιβύη και στο εξωτερικό. Αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση, επέκρινε τον σημερινο στρατό ότι είναι "ένα τρελό μείγμα από αναρχικούς» για την επιλογή τους "Πολεμο για αυτόν που πληρώνει.« Η κόρη του Καντάφι ειπε για αυτούς που την κατηγορούν για τη χρήση της πράσινης σημαίας της Τζαμαχιρία για την πρόσληψη των οπαδών και την ενίσχυση των φυλών στην κυβέρνηση, κάτω από τη σκιά του οποίου εισέρχονται σε μια συμμαχία με τους ισλαμιστές. Οι φυλές των Τουαρέγκ και Toubou είχαν κατηγορηθεί για αποσχιστικές τάσεις και συνωμοσία με την κυβέρνηση του Τομπρούκ. Η Aisha του Καντάφι κάλεσε τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις και τους στρατιώτες για να της φέρουν τον όρκο της ως αρχιστράτηγος "για την ανοικοδόμηση της χώρας.» «Το όνομά μου επιβάλλει σε μένα το καθήκον και μου δίνει το δικαίωμα να προΐσταμαι και να ζητήσω την πίστη στη μάχη," - γράφει αυτή η γενναία γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου, έχασε το σύζυγό της και τα δύο παιδιά. Σήμερα, είναι έτοιμη να γίνει ένα «σύμβολο του έθνους" και στο ίδιο επίπεδο με ένα πορτρέτο του Καντάφι ζητά το πορτραίτο του ως «σύμβολο της αποστολής» για την «αναγέννηση της εθνικής ενότητας". Μιλώντας για τους Λίβυους ως "τα παιδιά της", σύγκρινε τον εαυτό της με την« μητέρα »που θα παλέψει για τα παιδιά τους. Μιλώντας για την τρομοκρατική "Αλ Κάιντα", η οποία ανέτρεψε τον Καντάφι το 2011, η Aisha του Καντάφι επεσήμανε προφητικά ότι η καταστροφή της και τον αφανισμό της» η δική της ανάσα της τρέλας να χωρίσει, θα πάψει να υπάρχει": "οι απεργίες μας – είναι τίποτα σε σύγκριση με εκείνα που οι ίδιοι προκάλεσαν . "Η ίδια σημείωσε ότι είμαστε" έτοιμοι για αυτό το θανάσιμο αγώνα "κατά την οποία οι τρομοκράτες θα αντιμετωπίσουν ένα έθνος, « ένα έθνος οποσδηποτε. "Ωστόσο, η Aisha του Καντάφι καθιστά σαφές ότι ο πόλεμος" δεν θα τελειώσει με τη νίκη μας. "Εν κατακλείδι, υποσχέθηκε να γράψει μια νέα θεραπεία. Σύμφωνα με φήμες, η έντυπη έκδοση αυτής της έκκλησης κρυφά διανέμεται τόσο στην πρωτεύουσα της Λιβύης - Τρίπολης και Τομπρούκ, και στο εγγύς μέλλον αναμένεται από την ομιλία της στην τοπική τηλεόραση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαριάς: Μας συμφέρει να αποχωρήσουμε από τη Συνθήκη Σένγκεν
31/01/2016 - 14:43
«Εμάς μας συμφέρει να αποχωρήσουμε από τη Συνθήκη Σένγκεν. Η ζημιά που θα πάθουμε θα είναι ελάχιστη και το κέρδος τεράστιο» υποστήριξε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα. «Όταν είσαι χώρα Σένγκεν γίνεσαι αυτόματα μια χώρα μαγνήτης για τους πρόσφυγες διότι εδώ τους χορηγούμε έγγραφα προσωρινής διακίνησης και αυτά τα αξιοποιούν προκειμένου να φτάσουν στην Γερμανία» εξήγησε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι αυτή η απαγόρευση δεν πέρασε!
31/1/2016 22.00
Μετά από το σπάσιμο της χθεσινής απαγόρευσης συγκεντρώσεων, με την αντιφασιστική πορεία, πολλές εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από το REX στηρίξαμε απόψε την απόφαση να γίνει η απαγορευμένη θεατρική παράσταση "Ισορροπία του Nash". Η υπόθεση της δημοκρατίας, του δικαιώματος του λόγου και της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης κρίνεται για μια ακόμη φορά στους δρόμους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KΛΕΦΤΕΣ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ 30 ΤΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & 20 ΤΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ,ΕΚΛΑΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΩΣΤΟΣΟ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΘΗΚΕ ... ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΓΙΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ (ΗΡΩΙΝΗ) ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΛΙΘΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.... ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Where is the West's compassion & condemnation following terror attacks in Middle East?
Πού είναι συμπόνια και η καταδίκη της Δύσης μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή;
Eva Bartlett is a freelance journalist and rights activist who has lived in the Gaza Strip since late 2008. She was aboard the Dignity, one of five Free Gaza missions to successfully sail to the Strip in 2008. Eva rode in ambulances during the 2008/2009 Israeli attacks on Gaza, and documented from a central Gaza hospital during the November 2012 Israeli attacks. She has worked extensively with Gaza's fishermen and farmers, accompanying them as they come under fire from the Israeli army. She keeps a... blog In Gaza.
Eva Bartlett είναι μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος και ακτιβιστρια των δικαιωμάτων που έχει ζήσει στη Λωρίδα της Γάζας από τα τέλη του 2008. Ήταν στο πλοίο Αξιοπρέπεια, ένα από τα πέντε για την αποστολη στη Ελευθερη Γάζα για να πλεύσει με επιτυχία στην Λωρίδα το 2008. Η Εύα οδήγησε σε ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια του 2008/2009 στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, και τεκμηριώνεται από ένα κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων Νοεμβρίου 2012. Έχει συνεργαστεί εκτενώς με τους αλιείς της Γάζας και τους αγρότες, που τους συνοδεύουν καθώς έρχονται κάτω από τα φονικα πυρα από τον ισραηλινό στρατό. Εχει ένα blog ... Στη Γάζα.
Lebanese forensic police investigate the site of a twin bombing attack that rocked a busy shopping street in the area of Burj al-Barajneh, a Beirut stronghold of Lebanon's Shiite movement Hezbollah, the day after the attack on November 13, 2015
Λιβανέζικη εγκληματολογική αστυνομία ερευνά το χώρο για μια δίδυμη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην περιοχή του Burj al-Barajneh, ένα προπύργιο της Βηρυτού του Λιβανεζικου Σιιτικου κίνηματος Χεζμπολάχ, την ημέρα μετά από την επίθεση στις 13 Νοεμβρίου 2015
Facebook users were not instructed to do so, but may nonetheless wish to change their profile pictures in solidarity with the families and friends of victims of recent terrorist attacks. A great many of the victims were aspiring university students, others were school teachers, children, infants, parents, and elderly. Their bodies were torn apart in the acts of violence, many unidentifiable. Most of these innocent victims will go unnamed, their murders obfuscated, or largely unnoticed, in Western media. Consider the following cycle of carnage: On November 12, 2015, a double suicide bomb ripped through the Bourj al-Barajneh neighbourhood of southern Beirut, killing 45 and injuring 200 more, many critically so. The terrorists attacked just before 6 pm, on a narrow and crowded residential and commercial street, ensuring maximum loss of life. More would have been murdered had not a local man, Adel Termos, tackled an approaching suicide bomber. Termos lost his life in the blast, but saved countless others with his act of courage.
Οι χρήστες του Facebook δεν είχαν εντολή να το πράξουν, αλλά παρ 'όλα αυτά μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τις εικόνες προφίλ τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Ένα μεγάλο μέρος από τα θύματα ήταν επίδοξοι φοιτητές, άλλοι ήταν οι εκπαιδευτικοί, παιδιά, βρέφη, γονείς, και ηλικιωμένοι. Οι σωματα τους σπαράσσονται απο τις πράξεις βίας, πολλές αδιευκρίνιστες. Τα περισσότερα από αυτά τα αθώα θύματα θα πάνε απροσδιόριστα, οι φόνους τους θα είναι ασαφής, ή σχεδόν απαρατήρητη, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Εξετάστε το ακόλουθο κύκλο της σφαγής: Στις 12 Νοεμβρίου του 2015, μια διπλή βομβιστική αυτοκτονία ριχτηκαν μέσα στη γειτονιά Bourj al-Barajneh της νότιας Βηρυτου, σκοτώνοντας 45 και τραυματίζοντας 200 περισσότερους, και πολλους υποθετικά ακομα. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν πριν από τις 6 μ.μ., σε ένα στενό και γεμάτο οικιστικών και εμπορικών οδών, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απώλεια της ζωής. Περισσότερα θα είχαν δολοφονηθεί δεν είχε ενας τοπικος άνθρωπος, Adel Termos, αντιμετωπίσει έναν βομβιστής αυτοκτονίας που πλησίαζε. Ο Τermos έχασε τη ζωή του κατά την έκρηξη, αλλά έσωσε αμέτρητες άλλες με αυτην την θαραλεα πράξη του.