Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τεταρτη 6 Ιανουαριου 2016


Με αποδοκιμασίες και επεισόδια ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά...
Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στον αρχιεπίσκοπο Πειραιως Σεραφείμ εξαιτίας του συμφώνου συμβίωσης, φέτος το περιστέρι στον Πειραιά άφησε ελεύθερο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης. Την κυβέρνηση στον καθαγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια στον Πειραιά εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από ναυτεργάτες. Φέτος, ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε... πολιτικό χρώμα, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να μην παραστούν, ενοχλημένοι από τις δηλώσεις και τις θέσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης, ο οποιος Μητροπολιτης Πειραια χθες Τριτη ειχε ανακοινωσει στις εφημεριδες ότι απαγορευει στον Τσιπρα και στον Παυλοπουλο να παρεβρεθουν στα Θεοφανεια στον Πειραια μετα την υπογραφη τους για το συμφωνο συμβιωσης, και ειπε χαρακτηριστικα «να μην τολμησουν να κατεβουν». Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση του Τσιπρα και του Παυλοπουλου να πανε στην Δεξαμενη Αθηνων στο Κολωνακι της Αθηνας για τα Θεοφανεια και μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (05.01.2016) στο Star άστραψε και βρόντηξε και για το γεγονός ότι η ΕΡΤ1 δεν θα μεταδώσει την τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά: «Ανακάλεσε (σ.σ. η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα». Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Παρόντες επίσης ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή. Το περιστέρι, φέτος, έφυγε από τα χέρια του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ το δεύτερο περιστέρι (όπως και πέρυσι) αφέθηκε ελεύθερο από τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη. Ο αγιασμός των υδάτων, πάντως, είχε τα... παρατράγουδά του. Δεν ήταν μόνο πως ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρευρεθηκαν στα Θεοφανεια στον Πειραια. Μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και ομοφυλόφιλοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα. Οι μεν πρώτοι για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση του λιμανιού και οι δεύτεροι για τις δηλώσεις Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκέντρωση έκαναν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποιος παρευρεθηκε εκπροσωποντας την κυβερνηση.
Πριν την τελετή, από νωρίς το πρωί, δεκάδες μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), των λιμενεργατών, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και μέλη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έξω από το κτίριο του ΝΑΤ απέναντι από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό είπαν «Όχι» στη μείωση των συντάξεων, στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι το κόμμα έχει διοργανώσει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εορτασμό των Φώτων. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι από τον εορτασμό των Φώτων έχουν δραπετεύσει οι κ.κ. Παυλόπουλος και Τσίπρας και πρόσθεσε ότι βλέπει με περίεργο τρόπο ότι έχει δραπετεύσει και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. «Υπήρχε μια παράδοση εδώ στον Πειραιά ώστε η γιορτή των Φώτων να τιμάται με ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία. Σήμερα απουσιάζουν και δεν ξέρω αν έχουν σχέση με τη συγκέντρωση», ανέφερε. Σε ειδική αναφορά του για το λιμάνι του Πειραιά και την πορεία ιδιωτικοποίησης, έκανε λόγο για ξεπούλημα από την κυβέρνηση και για εθνικό έγκλημα για το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα υπάρξουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Για το θέμα του ασφαλιστικού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει ανοίξει ένα σφαγείο για τις συντάξεις». «Πάμε σε συντάξεις πείνας, φτώχειας, ταπείνωσης και εξαθλίωσης» δήλωσε και ανέφερε ότι αυτό θα γίνει σε δύο δόσεις: «Στην πρώτη δόση θα κατακρεουργηθούν οι συντάξεις αυτών που θα βγουν από το 2016 και σε δεύτερη δόση οι συντάξεις που δίνονται σήμερα είτε είναι κύριες η επικουρικές». Δυστυχώς, πρόσθεσε, «η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει το έργο των προκατόχων της όχι μόνο των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων. Ότι δεν κατέφεραν να ολοκληρώσουν οι κ.κ. Σημίτης και Γιαννίτσης επιχειρεί να το ολοκληρώσει με μεθοδευμένο τρόπο ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος και αυτό δεν θα το πετύχουν».
Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε πώς παρουσίασαν τα τηλεοπτικά κανάλια Μέγκα και Σκάι, στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Δρίτσας καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη στον Πειραιά. Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας με συνθήματα όπως «σε λίγο θα πουλήσετε και την ακρόπολη», «Λαμόγια» «ψεύτες», «ντροπή σας», αποδοκίμασαν τον υπουργό ναυτιλίας ενώ σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε: «Εχουμε την δραπέτευση όλων –σ.σ των κυβερνητικών στελεχών- από τον Πειραιά για ένα και μοναδικό λόγο. Διότι φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις». Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι είναι χαρακτηριστικός και ο τρόπος αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα όταν παραβρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο πρωθυπουργός έφυγε από την εκδήλωση, αθόρυβα και χωρίς να απευθύνει κανένα μήνυμα, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
https://www.youtube.com/watch?v=VnX7MAwBE2I
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοβοι γερμανικης κυβερνησης για εξαρση εναντιωσης στη λαθρομεταναστευση. Λογω σεξουαλικων επιθεσεων. Σε βαρος γυναικων που πραγματοποιηθηκαν σε Κολονια και Αμβουργο από «αραβικης καταγωγης ανδρες». 90 περιστατικα καταγραφηκαν τις τελευταιες μερες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γελοιοτητες με «αγιασμο υδατων» στη Σμυρνη της Τουρκιας. Γελοια προπαγανδα από ελληνικες φυλλαδες και τηλεοραση. Παρευρεθηκαν 300 ατομα, και χεστηκε η φοραδα στα αλωνι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόψε... Αντιφασιστικά Χριστούγεννα στο Donetsk! Γιορτάζουν στην Πλατεία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eκεί που φυλάνε Θερμοπύλες... αντιπροσωπείες Νεολαίας από περισσότερες από 15 χώρες από όλο τον κόσμο...
Το Πατριαρχείο Αντιόχειας (Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής)
...η Ελλάδα; Η Ελλάδα κυβέρνηση και εκκλησία, θέλουν "εκδημοκρατισμό" της Συρίας και νίκη των φονιάδων-μισθοφόρων!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλά είναι τα αρνητικά σχόλια, μέσα σε λίγες, ώρες, στο εσωτερικό της Εκκλησίας για την απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να μην παραστεί στην τελετή των Θεοφανίων στον Πειραιά και να πάει στο "προστατευμένο" Παλαιό Φάληρο που υπάγεται στη... μητρόπολη Νέας Σμύρνης.
Μητροπολίτες αλλά και ιερείς, ακόμη και φίλα διακείμενοι στον αρχιεπίσκοπο, λένε ότι ήταν λάθος του να ταυτιστεί με την απόφαση των πολιτικών (Τσίπρα και Παυλόπουλου) να μην πάνε στον Πειραιά, ακόμη και στην περίπτωση που αυτοί είχαν δίκιο. "'Εγινε ουρά τους κι αυτό το χρεώνεται ολόκληρη η Εκκλησία!" είναι η άποψη που κυριαρχεί. Το ενδιαφέρον είναι ότι επικρίνουν την επιλογή Ιερώνυμου ακόμη και μητροπολίτες που δεν συμφωνούν καθόλου με τη στάση και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Οι αντιδράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλα θέματα και επιλογές που χρεώνονται στον κ. Ιερώνυμο με αποτέλεσμα η Εκκλησία να μοιάζει εμ καζάνι που βράζει έστω κι αν αυτό δεν βγαίνει προς τα έξω.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή -6/1/2009- η αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλυτερη επιτυχια του Τσιπρα!!!! 400 εκατομμυρια σε δοσεις, η πωληση του Αστερα Βουλιαγμενης, και μαλιστα σε…. Τουρκους! !!! Τα 700 εκατομμυρια που ειχαν συμφωνηθει από προηγουμενες κυβερνησεις τα θεωρουσε… ξεπουλημα!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Εμπόλεμη ζώνη οι νοτιοανατολικές επαρχίες
ΑΓΚΥΡΑ.-- Εμπόλεμη ζώνη αποτελούν οι περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ο στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του, καταδιώκοντας δυνάμεις του ΡΚΚ που συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ντιγιαρμπακίρ, Τσίζρε, Σιλόπη, Μαρντίν, Γκαζιαντέπ είναι μερικές μόνο από τις πόλεις όπου οι μάχες μαίνονται καθημερινά, με τους αμάχους όλων των γύρω περιοχών να προσπαθούν να σώσουν τις οικογένειές τους και να καλύψουν στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες, μέσα σε απανωτές απαγορεύσεις κυκλοφορίας (που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τον ένα μήνα). Την ίδια στιγμή, κουρδικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι αρχές έχουν εξαπολύσει σειρά διώξεων σε βάρος εκλεγμένων μελών και επικεφαλής δημοτικών συμβουλίων, με ψευδης κατηγοριες για στήριξη ή συμμετοχή σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του 38χρονου δικηγόρου και δημάρχου της πόλης Βαν, Μπεκίρ Καγιά, που καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη, ως ένοχος για «συνέργεια» με το PKK. Από τη μεριά του, το κόμμα DBP(«αδελφό» του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος HDP) κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ότι συνολικά 10 δήμαρχοι σε κουρδικές περιοχές κρατούνται, ενώ 106 δημοτικές περιφέρειες όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του είναι «αντικείμενο» εντατικών ερευνών για αδικήματα σχετικά με κήρυξη «αυτονομίας» και υποστήριξη «τρομοκρατικής δράσης».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΥΗ Συνεχίζουν τις επιθέσεις οι τζιχαντοφασιστες στο Ες Σίντερ
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Μισθοφόροι τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» συνέχισαν χτες, για δεύτερη μέρα, το βομβαρδισμό της ζώνης του λιμανιού και πετρελαϊκού τερματικού σταθμού Ες Σίντερ στην ανατολική Λιβύη, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου και σε τάνκερ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ες Σίντερ, οι τζιχαντοφασιστες βρίσκονται σε απόσταση 30 - 40 χιλιομέτρων από το λιμάνι της πόλης, το οποίο έγινε στόχος επίθεσης του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα το θάνατο 5 ισλαμοφασιστών μισθοφόρων και 7 σεκιουριτάδων. Το Ες Σίντερ και το Ρας Λανούφ ήταν κλειστά για περισσότερο από έναν χρόνο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ λιβυκού στρατού και ισλαμοφασιστών ενόπλων, ενώ το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία, οι τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» έχουν αυξήσει τις στρατιές μισθοφόρων που στέλνουν κυρίως στη Σύρτη της Λιβύης δημιουργώντας νέα μεγάλη βάση του λεγόμενου «χαλιφάτου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Νέα δολοφονία Παλαιστινίου στη Δυτική Οχθη
ΡΑΜΑΛΑ.-- Ακόμη ένας Παλαιστίνιος έπεσε χτες νεκρός από τα πυρά Σιωναζι κατοχικου κωλοισραηλινού στρατιώτη, γιατί, όπως ισχυρίζεται ο κατοχικος σιωναζιστικος στρατός, επιχείρησε να τραυματίσει με μαχαίρι κατοχικό σιωναζιστη στρατιώτη νότια της Βηθλεέμ στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του σιωναζιστικού στρατιού, ο Παλαιστίνιος επιχείρησε να μαχαιρώσει σιωναζι κατοχικο κωλοισραηλινό στρατιώτη σε φυλάκιο της διασταύρωσης Γκας Ετζιόν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ο Παλαιστίνιος, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν άμεσα γνωστά, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των σιωναζιστων στρατιωτών δευτερόλεπτα μετά. Οπως ακριβώς και πάνω από 140 άλλοι συμπατριώτες του από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, συμμετείχαν σε διαφόρων μορφών διαμαρτυρίες ενάντια στην κατοχική σιωναζιστικης βαρβαρότητα, τις επιδρομές και κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων και την επέκταση των εποικισμών που συνεχίζονται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΑΑ.-- Η φιλοδυτική κατοχικη "κυβέρνηση" των Σαουδαραβων και των δυτικων αποικιοκρατων στην Υεμένη επέβαλε χτες απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ. στη νότια πόλη Αντεν, στο πλαίσιο, όπως υποστήριξε, κλιμάκωσης των επιχειρήσεων κατά τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΙΡΑΝ Συντηρείται η ένταση
Το Κουβέιτ ανακοίνωσε την ανάκληση του πρεσβευτή του από την Τεχεράνη, δίχως εντούτοις να διευκρινίσει εάν σταματά τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, όπως είχαν κάνει προχτές το Σουδάν και το Μπαχρέιν. Παράλληλα, χτες για πρώτη φορά, θέση στην αντιπαράθεση Ιράν - Σαουδικής Αραβίας πήρε η Τουρκία εκφράζοντας «ανησυχία» και ζητώντας «αμοιβαίες εγγυήσεις». Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, έσπευσε να μεταβεί στο Ριάντ δηλώνοντας ότι «η συμπεριφορά του Ιράν» μετά την εκτέλεση του Σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ «ήταν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας». Νωρίτερα, το Ιράν απέστειλε επιστολή στο Σ.Α. του ΟΗΕ εκφράζοντας «λύπη» για τα επεισόδια στην πρεσβεία και το προξενείο της Σ. Αραβίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι πάνω από 40 συλληφθέντες «θα τιμωρηθούν» παραδειγματικά και πως τέτοια βίαια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν. Συνάμα, ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, επανέλαβε και χτες ότι η Σαουδική Αραβία δεν μπορεί να κρύψει «το μεγάλο έγκλημα» εκτέλεσης του Σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ κάτω από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα του, την οποία και χαρακτήρισε «περίεργη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαραντα χρονια μετα το θανατο του Μεγαλου Τιμονιερη Μαο Τσε Τουνγκ, τον οποιο η σημερινη καπιταλιστικη δικτατορικη ηγεσια της Κινας εχει χεσμενο, όπως εχει διδαχθει από το γουρουνι που κατελαβε την εξουσια μετα το θανατο του Μαο Τσε Τουνγκ το 1975, του δεξιού κομματικού παράγοντα Τενγκ Χσιάο Πινγκ.
Μια φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και απεικονίζει ένα γιγαντιαίων διαστάσεων άγαλμα του, άλλοτε ηγέτη της πρωην κομμουνιστικής χώρας, κάνει το γύρο του κόσμου. Μια φωτογραφία από την κατασκευή ενός γιγαντιαίου επιχρυσού αγάλακτος του πρώην ηγέτη της Κίνας, Μάο Τσε Τούνγκ, στην επαρχία Tongxu κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στην φωνογραφία το επιχρυσο άγαλμα μοιάζει σχεδόν ολοκληρωμένο, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ύψος περίπου 37 μέτρα και δεσπόζει στο χωρίο Zhushigang.
Είναι αξιο αποριας, πως τα σημερινα δικτατορικα καπιταλιστικα γουρουνια που εξουσιαζουν την Κινα, δωσανε αδεια να φτιαχτει τετοιο αγαλμα. Μαλλον προσπαθουν να κοροιδεψουν τον κοσμο ότι είναι «κομμουνιστες» όπως ο Προεφρος Μαο, και να παρουν και λιγο από την αιγλη του. Αλλα ότι και να κανουν, κανεις σοβαρος ανθρωπος με στοιχειωδεις γνωσεις, δεν τα πιστευει τα γουρουνια.