Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σαββατο 13 Φεβρουαριου 2016


Αποχωρούν από το Σύνταγμα - Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες
13/2/2016 14.30
Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων. Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα, τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, «υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς». Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρών για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα". Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα. Ωστόσο, κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κομματικές παρατάξεις σκοπεύουν να παραμείνουν στο Σύνταγμα έως ότου συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση ή τον ίδιο τον Τσίπρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 12 χιλιάδες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΕΔΕ: Δεν θα φορτώσουν στην αυτοδιοίκηση τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στην Υγεία
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 17:14
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της για την τροπολογία που μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Κ.Ε.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην Ν-τροπολογία που προωθεί η Κυβέρνηση , η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις » του Υπουργείου Υγείας, στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.).
Η Ν-τροπολογία αυτή, που επιχειρείται να περάσει «στα κρυφά» κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών: • Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. • Αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος. • Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.
Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Και παρασύρουν κι άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που συνυπογράφουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, σε ανθρωποκτόνες πολιτικές. Το μόνο που ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι να φορτώσουν τις ευθύνες της δικής τους ανικανότητας, στους Δήμους. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα γίνουμε εμείς νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας , για να διατηρήσουν αυτοί τις υπουργικές τους θέσεις . Δεν θα παίξουμε εμείς με την υγεία των πολιτών, για να βρουν άλλοθι οι σημερινοί κυβερνώντες. Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα αναλαμβάνουμε κι άλλες πρωτοβουλίες: 1. Συγκαλούμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. 2. Θα αναλάβουμε να ενημερώσουμε τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την Ν-τροπολογία έκτρωμα και θα τους ζητήσουμε να ασκήσουν στα όρια των κοινοβουλευτικών ευθυνών, κάθε δυνατή πίεση για να μην ψηφιστεί. 3. Σε περίπτωση που η Ν-τροπολογία ψηφιστεί, θα ενημερώσουμε αναλυτικά τις τοπικές κοινωνίες για τις συνέπειες που θα έχει η υλοποίηση της στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας και κατ’ επέκταση στην υγεία των πολιτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ
Μεγάλη συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη -Για τη λειτουργία και ανάπτυξη υπεραγορών
12|02|2016 16:59
Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ο Όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρίας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε €325 εκατ. περίπου. Η συμμετοχή των δύο Ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το Δ.Σ. της νέας εταιρίας θα είναι ισοβαρής. Ο Όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. και ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι οικογένειες Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη δήλωσαν σχετικά: «Δύο ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο του λιανεμπορίου ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των καταναλωτών, των Ελλήνων παραγωγών και των εργαζομένων τους. Ευελπιστούμε ότι και με το νέο σχήμα θα συμβάλλουμε θετικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας». Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση συμφωνίας θα επιτευχθεί σε βάθος 2 μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δανία θα "χωρίζει" τους πρόσφυγες που έχουν παντρευτεί με μικρά κορίτσια και οι ιμάμηδες αντιδρούν
Δανός Ιμάμης πιέζει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση και να μην διαλύσει τους συγκεκριμένους γάμους
12.2.2016 | 18:10
Πρόσφατα η Δανία ανακοίνωσε πως θα χωρίζει τα παντρεμένα ζευγάρια προσφύγων που έρχονται στο έδαφός της για να μείνουν εκεί, όταν πρόκειται για περίπτωση όπου οι άντρες έχουν παντρευτεί με "παιδιά-νύφες", απόφαση που βρίσκει ωστόσο αντίθετο τον ιμάμη Oussama El-Saadi που καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.
Ο Oussama El-Saadi, από το τζαμί Aarhus στη Δανία, υποστηρίζει πως τα "παιδιά-νύφες" θα έπρεπε να εξετάζονται από "μια διαφορετική σκοπιά". "Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση και νομίζω πως πρέπει να φροντίσετε αυτές τις οικογένειες. Είναι παντρεμένοι, και παρόλο που ο άντρας είναι δυο φορές μεγαλύτερος, έχουν χτίσει μια οικογένεια. Πρέπει να αποδεχθούμε πως αυτή είμαι μια διαφορετική κουλτούρα, δεν μπορούμε να καταστρέψουμε μια οικογενειακή ζωή" δήλωσε στην εφημερίδα Metroxpress. "Αν κοιτάξετε λίγο την κατάσταση στα κέντρα προσφύγων, πολύ συχνά είναι γεμάτη βία και αβεβαιότητα. Αν η κόρη σου παντρευτεί νωρίς και πάρει έναν άντρα, αυτό δημιουργεί μια πιο ασφαλή κατάσταση για την οικογένεια" προσθέτει. Βέβαια, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δε θα επέτρεπε στην κόρη του να παντρευτεί νωρίτερα από τα 18 της χρόνια.
Η αρμόδια υπουργός Inger Støjberg προχώρησε πρόσφατα σε ανακοίνωση, όπου και ξεκαθάριζε πως η Δανία θα χωρίζει τις ανήλικες νύφες από τους συζύγους τους. "Είναι εντελώς απαράδεκτο πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανήλικα μέσα στα άσυλα προσφύγων της χώρας που ζουν με τους συντρόφους ή τους συζύγους τους. Ζήτησα στην Υπηρεσία Μετανάστευσης να το σταματήσει άμεσα" ανέφερε η Støjberg. "Φυσικά θα διαβεβαιώσουμε πως αυτά τα νεαρά κορίτσια δεν εξαναγκάζονται να ζουν σε μια σχέση με έναν ενήλικα μέσα στα κέντρα προσφύγων" ξεκαθάρισε. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης, τον Ιανουάριο εντοπίστηκαν 27 ανήλικα κορίτσια σε αυτήν την κατάσταση, με ηλικίες από 14 ετών. Πέρυσι στην Νορβηγία, καταγράφηκαν 61 "παιδιά- νύφες" ανάμεσα στους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, με κάποιο να είναι μόλις 11 ετών.
Σχολιο.- Και πράττουν εξαίρετα, πάρα πολύ καλά κάνουν, μακάρι έτσι να κάνουμε κι όλοι οι υπόλοιποι!!! Τί, θα θίξουνε την κουλτούρα, τα έθιμα, τα ήθη και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των προσφύγων οι "φασίστες, απολίτιστοι αποικοκράτες επεμβατικοί" Ευρωπαίοι? Ναι, αυτού του είδους τις εκφάνσεις του θρησκευτικού πολιτισμού των προσφύγων να τις θίξουνε εκατό φορές, αυτά δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε με οποιονδήποτε μανδύα κι αν είναι σκεπασμένα! Σχολιο.- Σε αυτο θα συμφωνησω και ας χτυπαν το κ@λο τους κατω οι ιμαμηδες Σχπλιο.- Ντροπή. Τι έχουν να πουν οι υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας, που δικαιολογούν τη βαρβαρότητα του ισλάμ κάτω από το -βρώμικο- μανδύα της υποτιθέμενης διαφορετικότητας; Έτη φωτός χωρίζουν το δυτικό κόσμο από τους πρωτόγονους υπέρμαχους της παιδεραστίας. Σχολιο.- ένα μπράβο στην Δανία. Το "Είναι παντρεμένοι, και παρόλο που ο άντρας είναι δυο φορές μεγαλύτερος, έχουν χτίσει μια οικογένεια" δεν δικαιολογεί μια τέτοιου είδους θεσμοθετημένη παιδοφιλία (γιατί αυτό είναι στην ουσία) Σχολιο.- Το κρίσιμο είναι ο γάμος με ανήλικο. Με παιδί. Τα χρόνια διαφορά στην ηλικία είναι άλλο θέμα. Σχολιο.- Ωραίος ο ιμάμης ! Τι λες ρε φίλε; Αυτά να τα κάνετε στις χώρες σας που μπορείτε. Ελπίζω ότι η Δανία θα προχωρήσει ακάθεκτα στην τήρηση της νομιμότητας (δεν έχω μεγάλες αμφιβολίες) Σχολιο.- Αυτο δεν ειναι κουλτουρα, παιδεραστια λεγεται. Σχολιο.- Τι οικογένεια χτίζεται με σύζυγο ένα παιδί? παιδεραστική? Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών είναι πάνω από ήθη, έθιμα και κουλτούρες. Μπράβο στη Δανία, ντροπή στον ιμάμη. Σχολιο.- Πολύ καλά κάνει η Δανία ώστε να σας γίνει μάθημα ότι αυτό που εσείς θεωρείτε φυσιολογικό είναι απλά θεσμοθετημένη παιδοφιλία. Σχολιο.- Μπράβο ΔΑΝΙΑ ! Για μιά ακόμα φορά ξεκαθαρίζει ότι όποιος θέλει να ζήσει στο κράτος της οφείλει να σέβεται και να τηρεί τους νόμους χωρίς προφάσεις! σε διαφορετική περίπτωση ...... να γυρίσουν απο εκεί που ήλθαν!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ
Οι ισλαμοφασιστες της Συρίας παρέλαβαν νέους πυραύλους -Με βεληνεκές 20 χιλιόμετρα
13|02|2016 7:43
Νέους πυραύλους εδάφους- εδάφους παρέλαβαν οι ισλαμοφασιστες από τα αμερικανικα αφεντικα τους οι οποιοι ισλαμοφασιστες μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ, και την Συρία. Πρόκειται για πυραύλους με βεληνεκές 20 χλμ., που εστάλησαν σε «άριστες ποσότητες», ως απάντηση στην επίθεση που είχε κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού από τα τουρκικά σύνορα προς το Χαλέπι, δήλωσαν στο Reuters διοικητές των ισλαμοφασιστών. «Αποτελεί άριστη επιπλέον δύναμη πυρός για μας", δήλωσε ένας εκ των διοικητών που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Ο δεύτερος διοικητής ανέφερε πως οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για να πλήξουν θέσεις των δυνάμεων του στρατού πέρα από την γραμμή του μετώπου. Ενώ οι πύραυλοι Grad υπολείπονται των αναγκών των ισλαμοφασιστών για αντιαεροπορικά συστήματα, ένας εκ των διοικητών δήλωσε πως έχουν «σημαντική επίδραση στις θέσεις της οπισθοφυλακής του στρατού». Την ίδια ώρα, οι αληταραδες αποικιοκρατες από τον Λευκό Οίκο τόνισε ότι δηθεν είναι σημαντική η συμφωνία για την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμη να γίνουν πολύ περισσότερα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη συμφωνα με τους αληταραδες αμερικανους αποικιοκρατες. «Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα, αλλά η δουλειά απέχει πολύ από την ολοκλήρωση της», δήλωσε ο αληταρας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ερικ Σουλτς. «Τις ερχόμενες μέρες θα αναζητήσουμε για δράσεις, όχι λόγια, για να δείξουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι προετοιμασμένες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε. Ο ίδιος ειπε παλι τα γνωστα ψεματα των κωλοαμερικανων αποικιοκρατων πως η Ρωσία δηθεν επιδείνωσε σε κάποιες περιπτώσεις την «ανθρωπιστική» κρίση στη Συρία στοχεύοντας περιοχές όπου υπήρχε μικρή παρουσία των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. «Ήρθε η ώρα για αυτούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη πρόφαση ότι κυνηγούν το ISIS που χρησιμοποιούν για να εμπλακούν περαιτέρω στο σεχταριστικό εμφύλιο πόλεμο», ανέφερε ο αληταρας αμερικανος αποικιοκρατης, εννοωντας τον αποικιοκρατικο πολεμο που κανουν οι κωλοαμερικανοι αποικιοκρατες στη Συρια με τους ισλαμοφασιστες τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
πόσα πλοία του ΝΑΤΟ θα πλέουν στο Αιγαίο!!!
Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία! Αλλά 57 πλοία του ΝΑΤΟ θα κυκλοφορούν στο Αιγαίο μετά το "ευχαριστώ" του Πάνου Καμμένου και την μακάβρια αφιέρωση αυτής στη μνήμη τω αδικοχαμένων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού! Ειναι που δε θέλαμε εμπλοκή του ΝΑΤΟ... Φαντάσου να θέλαμε τι θα γινόταν!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία θέλει να βγάλει το Τσεσμέ στο Αιγαίο για έρευνες, μέσω ΝΑΤΟ
Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου
Φεβρουάριος 13 2016 09:49
Το Ωκεανογραφικό "TCG CESME" ετοιμάζεται να βγάλει εκ νέου η Άγκυρα στο Αιγαίο, λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του ΠΝ με νεκρούς τρεις χειριστές. Με την NAVTEX 119/16 η Τουρκία ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, μετά τη συμφωνία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, "επιστημονικές έρευνες" στο Αιγαίο, σε περιοχές που βρίσκονται στην καρδιά του Αρχιπελάγους. Σύμφωνα και με ρεπορτάζ της Καθημερινής, πράγματι, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων. Αναλυτικότερα, η περιοχή την οποία αξιώνει να δεσμεύσει η Τουρκία για έρευνες εκτείνεται μεταξύ της Πάτμου, της Κινάρου, της Δονούσας και της Ικαρίας. Όπως δημοσιεύει άλλωστε το Μεσογειακό Κέντρο Στρατηγικής Ανάλυσης και Πληροφοριών, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Ευάγγελο Συρίγο, που ασχολείται με το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική, με κύρια αντικείμενα το δίκαιο της Θάλασσας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και τις μειονότητες, η Τουρκία μπορεί να πραγματοποιήσει μέσω των πανεπιστημίων έρευνες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου για θέματα οικοσυστήματος και βιοποικιλότητας. Η έρευνα μπορεί να περιορισθεί είτε μόνο σε ύδατα (π.χ. ποιότητα υδάτων, περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις κ.λπ.) (1η περίπτωση), είτε να επεκταθεί και σε θέματα που σχετίζονται με το βυθό των διεθνών υδάτων (υφαλοκρηπίδα) (2η περίπτωση). Στην 1η περίπτωση θεωρητικώς δεν χρειάζεται άδεια από την Ελληνική πλευρά. Αυτό ισχύει για όσο καιρό δεν έχουμε κηρύξει Α.Ο.Ζ. Στην πράξη, όμως, και προς αποφυγή διενέξεων τα κράτη που προτίθενται να προβούν σε ενέργειες στα υποκείμενα ύδατα, ζητούν σχετική άδεια. Αυτό γίνεται διότι είναι τέτοια η φύση των ερευνών που είναι εξαιρετικά δύσκολο για το παράκτιο κράτος να γνωρίζει εάν το διενεργόν την έρευνα σκάφος θα περιορισθεί σε δραστηριότητες επί των υπερκείμενων υδάτων ή θα προχωρήσει σε έρευνες επί της υφαλοκρηπίδας. Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα αμφισβήτησε την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης που διεξήγαγαν ελληνικά πλωτά και ιπτάμενα μέσα του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell που κατέπεσε κοντά στη νήσο Κίναρος τα ξημερώματα της 11-02-2016. Η νήσος Κίναρος περιλαμβάνεται στον πίνακα των 152 νησιών του Αιγαίου που αμφισβητούνται από την Τουρκία. Το "TCG CESME" πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, συνοδευόμενο μάλιστα από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη διαδήλωση στο Στρασβούργο για την αποφυλάκιση του Οτσαλάν
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 18:26
Σχεδόν 15.000 Κούρδοι, σύμφωνα με τους οργανωτές και την γαλλική αστυνομία, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο για να ζητήσουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, την αποφυλάκιση του ιστορικού ηγέτη τους, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999. Πέρσι, στην αντίστοιχη κινητοποίηση, συμμετείχαν περίπου 8.000 άνθρωποι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην επαρχία του Χαλεπιού
13/2/2016 19.15
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανέφεραν το Aποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια και κουρδική πηγή. Σύμφωνα με τον αληταρα διευθυντή της αποικιοκρατικής οργάνωσης, χαφιεδορουφιανο αληταρα Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που απέσπασαν πρόσφατα από τους ισλαμοφασιστες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία του Χαλεπιού, κυρίως στον τομέα Μίνιγκ. Πηγή που πρόσκειται στις YPG δήλωσε πως οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μίνιγκ που ανακαταλήφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τις κουρδικές δυνάμεις. Τουρκική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Ρόιτερς που υποστηριζει με οπλα τους ισλαμοφασιστες, και τωρα με ανοιχτους βομβαρδισμους, δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών κοντά στην πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, χωρίς να πει περισσότερα είτε για την έκταση των βομβαρδισμών είτε για τον λόγο για τον οποίο διενεργήθηκαν. "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην περιοχή Αζάζ', δήλωσε η πηγή αυτή. Η ανακοίνωση των τουρκικών βομβαρδισμών γίνεται λίγο μετά τη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απείλησε με ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία κατά του PYD (του οποίου πολιτοφυλακή αποτελούν οι YPG), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση. "Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως (...) στο Καντίλ", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία που εκφώνησε στην Ερζιντζάν (ανατολική Τουρκία) και μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία το 2015 εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό αυτό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ που είναι το προπύργιό του. Με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, οι YPG κατέλαβαν την Τετάρτη την αεροπορική βάση και την πόλη Μίνιγκ, βόρεια της μεγάλης πόλης Χαλέπι, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Το αεροδρόμιο του Μίνιγκ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σημαντικούς δρόμους που οδηγούν από την πόλη Χαλέπι στην Αζάζ, και ο έλεγχός του δίνει στις κουρδικές δυνάμεις μια βάση εκκίνησης για νέες επιθέσεις εναντίον των τζιχαντοφασιστών που βρίσκονται μακρύτερα προς ανατολάς. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Μίνιγκ τον Αύγουστο του 2013, δύο χρόνια μετά την έναρξη της αποικιοκρατικης σύγκρουσης στη Συρία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syrian Army recaptures Jubb al-Kalb from ISIS – Eastern Aleppo...
O Συριακός στρατός καταλλαμβάνει εκ νέου το Jubb al-Kalb από ISIS - Ανατολικό Χαλέπι
During the morning hours, the Syrian Arab Army (SAA) stormed Jubb al-Kalb and sometime during the afternoon, government troops finally imposed full control over this village in the... eastern countryside of Aleppo governorate. This advance comes less than a week since ISIS fighters captured Jubb al-Kalb along with the neighbouring villages of As-Sin and Tayyibah from the Syrian Arab Army upon receiving reinforcements from Ar Raqqah province. Today’s government offensive was aided by airstrikes of the Russian Federation and Syrian Arab Air Force that enabled the Tiger Forces (an elite SAA specialized offensive branch) to breach the Islamic State defensive lines at Jubb al-Kalb village. Reportedly, this village was also heavily bombed by artillery shells during the night as to demoralize entrenched ISIS fighters. Two months ago, the SAA finally broke an Islamist siege on the strategic Kuweiris Airbase; this siege lasted for more than 3 years as only 314 soldiers survived the long-term assault. Surprisingly, government forces have since expanded their territory around the airbase by seizing dozens of villages from ISIS. For now, Tiger Forces are trying to reach the Sheikh Najjar Industrial District inside Aleppo city as to encircle a large area still held by Islamist fighters of the Islamic State.
Κατά τις πρωινές ώρες, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) εισέβαλε στο Jubb al-Kalb και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του απογεύματος, τα κυβερνητικά στρατεύματα στο τέλος, επέβαλαν τον πλήρη έλεγχο πάνω στο χωριό αυτό στην ... ανατολική επαρχία του Αλέππο. Αυτή η εκ των προτέρων επιχειρηση έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τοτε που ISIS μαχητές κατέλαβαν Jubb al-Kalb μαζί με τα γειτονικά χωριά της As-Sin και tayyibah από το Συριακο Αραβικο Στρατο κατά τη λήψη των ενισχύσεων από την επαρχία Ar Raqqah. Η σημερινή κυβερνητική επίθεση βοηθήθηκε από τους βομβαρδισμούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας που επέτρεψε στους Tiger Δυνάμεις (μια ελίτ του ΣΑΣ πουειδικεύεται να προσβαλει επιχειρησιακα) να παραβιάσει τις αμυντικές γραμμές του Ισλαμικου Κράτους στο χωριό Jubb al-Kalb. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό αυτό επίσης σε μεγάλο βαθμό βομβαρδίστηκε από οβίδες πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να αποθαρρύνουν περιχαρακωμένους μαχητές ISIS. Πριν από δύο μήνες, ο ΣΑΣ έσπασε τελικά μια ισλαμική πολιορκία στη στρατηγική Kuweires αεροπορική βάση. Αυτή η πολιορκία κράτησε για περισσότερο από 3 χρόνια, καθώς μόνο 314 στρατιώτες επέζησαν της μακροπρόθεσμης επίθεσης. Παραδόξως, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επεκταθεί από το έδαφός τους γύρω από την αεροπορική βάση από την κατάσχεση δεκάδες χωριά από την ISIS. Προς το παρόν, Tiger Δυνάμεις προσπαθούν να φθάσουν στην Sheikh Najjar Βιομηχανική Περιοχή εντός της πόλης Χαλέπι ώστε να περικυκλώνουν μια μεγάλη περιοχή που εξακολουθεί να κατέχεται από ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iσπανοί νεοφασίστες κατέστρεψαν τους τάφους των Σοβιετικών πολιτών στην Jzitomir, που έπεσαν στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα της Ισπανίας με τις διεθνείς ταξιαρχίες αλληλεγγύης!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Συριακός Στρατός καταστρέφει καμιόνια που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Daesh στην Επαρχία Daraa...
Ο Συριακός Στρατός και οι δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας , φέρεται να κατέστρεψαν μια σειρά από πετρελαιοφόρα που ανήκουν στους τρομοκράτες του Daesh (ISIL/ISIS) στη Daraa στην νοτιοδυτική Συρία. Μια φάλαγγα φορτηγών αυτοκινήτων του Daesh[2] καταστράφηκε από τον Συριακό Στρατό[3] και τις Δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας (NDF) στη βορειοανατολική πλευρά της Επαρχίας Daraa, στη νοτιοδυτική Συρία, σύμφωνα με... αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Τα στρατεύματα της Συρίας επιτέθηκαν σε μια φάλαγγα φορτηγών που κουβαλούσαν πετρέλαιο στο δρόμο που συνδέει το Tal Asheihib al-Janoubi και το Tal Asheihib al-Shamali, είπαν πηγές του στρατού, προσθέτοντας ότι αρκετοί τρομοκράτες που φύλαγαν την αυτοκινητοπομπή σκοτώθηκαν στις μάχες. Οι Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας το γιόρτασαν σε ένα δρόμο στην πόλη Sheikh Miskeen στη νότια επαρχία Ντεράα, στις 26 Ιανουαρίου 2016 και μετά ανακατέλαβαν τη στρατηγική πόλη από τους τρομοκράτες Η καταστροφή των tankers ήρθε όταν ο Συριακός Στρατός και οι δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας NDF κατάστρεψαν όλες τις οχυρές θέσεις των τρομοκρατών σε όλη την βορειοδυτική Επαρχία της Daraa. την Παρασκευή σύμφωνα με πηγές. Ειδικότερα, δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν και μια αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από ένα κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές Συριακές δυνάμεις εναντίον των θέσεων του Daesh στις νότιες περιοχές της πόλης Tafas. Σε μια άλλη εξέλιξη, τα στρατεύματα της Συρίας εισέβαλαν στα οχυρά των των τρομοκρατών κοντά στο χωριό Yadouda, σε μια επίθεση άφησαν δεκάδες τρομοκράτες νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Επιπλέον το Συριακό πυροβολικό βομβάρδισε τα προπύργια των τρομοκρατών ,κοντά στις πόλεις αλ-Naima και Έλμα στις νότιες περιοχές της Daraa.
Η Συρία έχει βυθιστεί σε έναν αποικιοκρατικο πόλεμο από το 2011, με τις κυβερνητικές δυνάμεις πιστές στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να πολεμούν τις φατρίες των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων και τρομοκρατικές ισλαμοφασιστικες οργανώσεις που εχουν τσακωθει για τα λεφτα με τους αποικιοκρατες του Daesh και την Al-Nusra Front, που έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία. Στις προσπάθειες του Συριακού Στρατού για την καταπολέμηση της ισλαμοφασιστικης τρομοκρατίας προστέθηκαν οι δυνάμεις της Ρωσίας με την αεροπορική εκστρατεία στην Συρία η οποία είναι σε εξέλιξη και ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου με περισσότερα από πενήντα Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών αεροσκαφών SU-24M, SU-25 και SU-34 τα οποία άρχισαν να κάνουν επιδρομές ακριβείας,εναντίον στόχων του Daesh και της Al Nursa Front στην Συρία, μετά από αίτημα του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Επιπλέον, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι επιπλέον τα υπερ-ευέλικτα αεροσκάφη Su-35S πολλαπλού ρόλου μαχητικά έχουν αρχίσει τις αποστολές μάχης στη Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Χιλιάδες Αιγύπτιοι γιατροί στο Κάιρο διαδήλωσαν κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό δύο συναδέλφων τους από αστυνομικούς σε νοσοκομείο του Καΐρου. Προειδοποίησαν, μάλιστα, με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι δράστες του ξυλοδαρμού δεν παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.
ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Χιλιάδες νεαροί Ιρακινοί πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 32.500 που έφτασαν πέρσι στη Φιλανδία, αποφάσισαν να ακυρώσουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου και να επαναπατριστούν εκουσίως, επικαλούμενοι «οικογενειακά ζητήματα» αλλά και απογοήτευση από τη ζωή στην παγωμένη σκανδιναβική χώρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Καταγγέλλει την κατοχική βία κατά των Παλαιστινίων
Την άμεση διερεύνηση της χρήσης «υπέρμετρης βίας» σε βάρος των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Α. Ιερουσαλήμ απαίτησε χτες ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, Μάκαριμ Ουιμπισόνο. Ο Ουιμπισόνο απαίτησε παράλληλα από τις κατοχικές αρχές να σταματήσουν το απαράδεκτο μέτρο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», σιωναζιστικο ισραηλινό νομικό εφεύρημα υπό το οποίο οι σιωναζιστικες κατοχικές αρχές συλλαμβάνουν και φυλακίζουν επ' αόριστον Παλαιστίνιους, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, ζητώντας είτε να απαγγείλουν κατηγορίες στους φυλακισμένους Παλαιστίνιους, είτε να τους αφήσουν ελεύθερους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι! Σημείωσε, επιπλέον, ότι «η ραγδαία αύξηση της βίας υπενθυμίζει, με μακάβριο τρόπο, την απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και το εκρηκτικό περιβάλλον που δημιουργεί», επισημαίνοντας ότι η κλιμάκωση της βίας των σιωναζιστικων κατοχικών αρχών καταγράφηκε εν μέσω της επέκτασης των παράνομων εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, περιλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, της οικοδόμησης του τείχους της ντροπής και του αποκλεισμού της Γάζας από τις ισραηλινές αρχές, που όπως τόνισε, «στραγγαλίζει» τον παλαιστινιακό θύλακα κι αποτελεί μορφή «συλλογικής τιμωρίας». Το σιωναζιστικο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε αβλεπτί και αυτή την Εκθεση για τα εγκλήματα των κατοχικών αρχών, χαρακτηρίζοντάς την «προκατειλημμένη». Ο Μάκαριμ Ουιμπισόνο, διπλωμάτης του ΟΗΕ από την Ινδονησία, δημοσιοποιεί την Εκθεσή του ενάμιση μήνα πριν την παραίτησή του στις 31 Μάρτη από τη θέση του, με αφορμή τις επανειλημμένες αθετήσεις της δέσμευσης των σιωναζιστικων ισραηλινών αρχών να του επιτρέψουν ανεμπόδιστα τη μετάβασή του στα Παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα», οπουδήποτε αυτοί βρίσκονται, ιδιαίτερα στη βόρεια επαρχία Χαλέπι, στην οποία συριακός στρατός και Κούρδοι μαχητές της Συρίας προελαύνουν καθημερινά έναντι τζιχαντοφασιστών και άλλων ισλαμοφασιστών! Το τηλεοπτικό κανάλι της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης «Χεζμπολάχ», «Al-Manar TV», μετέδωσε χτες το μεσημέρι, για παράδειγμα, ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού είναι πλέον σε θέση να στοχοποιήσουν την τελευταία οδό ανεφοδιασμού των ισλαμοφασιστών δυνάμεων στα ανατολικά προάστια του Χαλεπίου, καθώς Σύροι στρατιώτες ανακατέλαβαν αρκετούς στρατηγικής σημασίας λόφους στα βόρεια περίχωρα του Χαλεπίου.
Οι Ρώσοι δε σταματούν τους βομβαρδισμούς κατά τζιχαντιστών
Ο Ρώσος υπουργος Εξωτερικων Σεργκει Λαβροφ, υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δε συζητήθηκαν στο Μόναχο τα γνωστά σχέδια της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μοναρχιών του Κόλπου να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις επέμβασης στο συριακό έδαφος, χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης, με πρόσχημα, εξυπακούεται, την «αντιμετώπιση» των τζιχαντοφασιστών που οι ίδιες (σε αγαστή συνεργασία με τη Δύση) δημιούργησαν... Στα σχέδια αυτά είχε αντιδράσει προχτές ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που έχει επίσης μεταβεί στο Μόναχο για τις ανάγκες της ετήσιας διεθνούς συνόδου για θέματα ασφαλείας στη συγκεκριμένη γερμανική πόλη. Ο Μεντβέντεφ, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, σημείωσε ότι τυχόν ανάπτυξη ξένων χερσαίων δυνάμεων στο συριακό έδαφος θα συνιστά παραβίαση διεθνούς δικαίου, ότι δε θα λύσει, αλλά θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και κυρίως θα παρατείνει τη διάρκεια του πολέμου. Τόνισε, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ένα «νέο πόλεμο στον κόσμο» ( ένα «νέο τριτο παγκόσμιο πόλεμο», όπως αρχικά είχε μεταδοθεί από γερμανικά ΜΜΕ...). Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χτες το μεσημέρι στο Μόναχο, στο περιθώριο της συνάντησης της «Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας» και τις οποίες αναμετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ, αναφέρθηκε και σε μία άλλη «πολύ σημαντική» εξέλιξη, που όπως είπε, συμφωνήθηκε στο Μόναχο και η οποία αφορά, όπως ισχυρίστηκε, «τη συνεργασία των Αμερικανών με τους Ρώσους στη στρατιωτική σφαίρα» στη Συρία, που θα επιτρέψει «τη συγκρότηση ενός αληθινά κοινού μετώπου κατά της τρομοκρατίας». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόσο ο Ρώσος υπουργός όσο και άλλοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη μαραθώνια συνάντηση του Μονάχου, σημείωσαν ότι πολλές «λεπτομέρειες» δεν έχουν ακόμη καθοριστεί ή συναποφασιστεί...