Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τεταρτη 17 Φεβρουαριου 2016


Ο Λαζόπουλος υπέρ του δικτάτορα Παπαδόπουλου......για να σωθεί ο Τσίπρας!
Ο Λαζόπουλος είπε μια ιστορία στο σημερινό (της Τριτης 16/2 το βραδυ) "Αλ Τσαντίρι": "Ένας γέροντας αριστερός είχε πτηνοτροφείο. Θέλησε επί χούντας να ανοίξει κρεοπωλείο. Του είπαν πως για να το ανοίξει ια πρέπει να κρεμάσει τη φωτογραφία του Παπαδόπουλου. Σκέφτηκε ο γέροντας πως αφού πεινάνε τα παιδιά μου ας την κρεμάσω και άνοιξε το κρεοπωλείο." Συνοψίζοντας είπε πως άν θέλουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να δεχτούμε αυτό που υπάρχει τώρα, τον Τσίπρα δηλαδή και το Τρίτο Μνημόνιο. Πολλοί Λαζόπουλοι και στην μαύρη επταετία συνέστηναν να κάνει υπομονή ο κόσμος με την Χούντα, να κοιτάξει την ζωούλα του, έλεγαν ότι η κατάσταση δεν άλλαζε. Άλλωστε ακόμα και ο Κύρκος πίστευε στην φιλελευθεροποίηση της Χούντας!
Γιατί διαφορετικά, όπως έλεγε, το σχέδιο είναι εξέγερση, αίμα και έξοδος από την Ευρώπη. Είπε επίσης πως αναγκάστηκε να υπογράψει ο Ηγέτης την κατάπτυστη συμφωνία τον Ιούλιο γιατί τον απείλησαν πως θα ρίξουν δηλητήριο στο νερό και θα διψάσουμε.
Ο Λιακόπουλος ωχριά μπροστά του. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια φραση του Λαζοπουλου στο Αλ Τσαντιρι για τον αληταρα αναπηρο στο σωμα και στο μυαλο, ξεσηκωσε ολους τους αλητες δεξιους νεοφιλελε στα κοινωνικα δικτυα του ιντερνετ. Και ηταν το μονο σωστο που ειπε σε ολη την εκπομπη του!!! Αλλα οι αληταραδες προδοτες ακροδεξιοι νεοφιλελεδες, πιαστικαν από αυτό, ότι δηθεν κατηγορουσε ολους τους αναπηρους! Αλλα δεν κατηγορουσε ολους τους αναπηρους, μονο τον γερμαναρα αφεντη τους Σοιμπλε, και τους προδοτες γερμανοτσολιαδες που τον υπερασπιζονται στην Ελλαδα! Και το επαναλαμβανω! Ηταν το μονο σωστο που ειπε!
Ο Λαζοπουλος ηθελε να πει: "Όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω,όταν ένας άνθρωπος παραμένει καθηλωμένος σε μια καρέκλα εξουσίας,σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα,μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του,εγώ το λέω παράνοια,το λέω παραφροσύνη"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ταρκόφσκι πεθαίνει στην Ουκρανία
Το Κίεβο θεσμοθετεί την επέλαση του Χόλιγουντ, απαγορεύοντας οτιδήποτε σοβιετικό στα οπτικοακουστικά μέσα
16/2/2016
Το ναζιστικο καθεστώς του Κιέβου «εξορίζει» το σοβιετικό και ρωσικό σινεμά από τις ουκρανικές οθόνες, χαρίζοντας τις τελευταίες στο Χόλιγουντ και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αποκλεισμός του σοβιετικού και του ρωσικού κινηματογράφου με, ταυτόχρονο, άνοιγμα σε «τσουνάμι» αμερικανικών και ευρω-ενωσιακών οπτικοακουστικών προϊόντων στις ουκρανικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές οθόνες θα σημάνει το νομοσχέδιο Νο2766 που συζητιέται στην ουκρανική βουλή, στο πλαίσιο του γενικότερου πλαισίου «απο-σοβιετοποίησης» της Ουκρανίας που σήμαναν οι αντικομμουνιστικοί νόμοι της Άνοιξης του 2015. Μάλιστα, το κομμάτι της οπτικοακουστικής «πίτας» που θα δοθεί στα δυτικά μονοπώλια του χώρου θα ξεπεράσει το 70%. Αν και στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η λέξη «Ρωσία», σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι συντάκτες του δεν κρύβουν τον προσανατολισμό του στο «μπλοκάρισμα» ρωσικών και σοβιετικών έργων στην ουκρανική τηλεόραση. Πέρα από το γεγονός ότι η Ρωσία δεν διαφέρει σε τίποτα από τον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο στην ιδεολογική χειραγώγηση των λαών, το να επικαλείται το σημερινό καθεστώς του Κιέβου… την «ελευθερία του λόγου»(!), την ώρα που αιματοκυλά τον λαό του και αφήνει τους ναζί να «ξεσαλώνουν» είναι τουλάχιστον…αποπροσανατολιστικό, για να το θέσουμε κομψά.
Το νομοσχέδιο χαρίζει ουσιαστικά τις συχνότητες και την κινηματογραφική διανομή στα οπτικοακουστικά μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και του Καναδά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι παραγωγές από τις παραπάνω περιοχές στην Ουκρανία δεν πρέπει να είναι λιγότερες από το 70% των συνολικών εβδομαδιαίων προβολών! Ανάμεσα σε αυτό το «φαραωνικό» ποσοστό στριμώχνονται και κάποιες ουκρανικές παραγωγές. Για το περιεχόμενο δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ικανότητα πρόβλεψης: Οι «αξίες» του κεφαλαίου είναι γνωστές… Στην πράξη, η ποσόστωση αυτή σημαίνει, ότι «περισσεύει» ένα 30% στο οποίο θα «χωθούν» όπως – όπως παραγωγές από άλλες χώρες, από βραζιλιάνικες σειρές, μέχρι κορεάτικα τηλεοπτικά «σόου». Θεωρητικά για εκεί προορίζονται και ρωσικές παραγωγές, αν και είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η ρωσική γλώσσα θα είναι «εξορισμένη» από την ουκρανική τηλεόραση. Τα αμερικανικά, κυρίως, μονοπώλια του οπτικοακουστικού, θα κυριαρχήσουν πλήρως και στην Ουκρανία, όπως έχουν ήδη κάνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παρά… τις «ευρωπαϊκές αξίες» και «αρχές» του «πλουραλισμού». Φυσικά, το σημαντικότερο είναι το μέγεθος της άγριας ιδεολογικής χειραγώγησης που θα υποστούν οι εργατικές – λαϊκές συνειδήσεις και το οποίο ήδη βρίσκεται σε ασύδοτο επίπεδο, με την αντισοβιετική – αντικομμουνιστική προπαγάνδα να έχει γίνει ήδη η επίσημη κρατική ιδεολογία.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες γενιές των Ουκρανών δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα αριστουργήματα του Αϊζενστάιν, του Ρομ, του Ταρκόφσκι, του Παρατζάνοφ, του Κοντσαλόφσκι, του Μιχαλκόφ, του Βερτόφ, της «Μόσφιλμ» και της ηρωικής εποχής του σοβιετικού κινηματογράφου εν γένει. Αυτή θα είναι, τελικά, μία από τις μεγαλύτερες πνευματικές απώλειες του συνεχιζόμενου δράματος του ουκρανικού λαού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τζερόνιμο ήταν διάσημος Ινδιάνος πολεμιστής που πολέμησε εναντίον του Μεξικού και των ΗΠΑ για την επέκταση των εδαφών των ινδιάνων Απάτσι κατά την διάρκεια των Πολέμων των Απάτσι. Στις 17 Φεβρουαρίου 1909 πέθανε φυλακισμένος από πνευμονία και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Φορτ Σιλ.
Ο μύθος που τον έλεγαν Τζερόνιμο
Το όνομα «αυτού που χασμουριέται», του επονομαζόμενου Τζερόνιμο, τελευταίου αρχηγού των πολεμιστών Απάτσι και πιο ανυπότακτου αρχηγού των Ινδιάνων των νοτιοδυτικών περιοχών, έχει γίνει σήμερα πολεμική κραυγή του στρατού που τον εξουδετέρωσε. «Τζερόνιμο» φώναζαν οι αλεξιπτωτιστές για να πάρουν κουράγιο όταν έπεφταν στη Νορμανδία. Είναι αλήθεια πως θα δυσκολεύονταν να προφέρουν το αληθινό όνομά του, Γκογιααλέ, δηλαδή «αυτός που χασμουριέται», όπως τον αποκάλεσε η μητέρα του παρατηρώντας ότι το νεογέννητο χασμουριόταν. Σπαρτιάτης της Δύσης Ο Γκογιααλέ «Τζερόνιμο» έμελλε να γίνει ένας «Σπαρτιάτης της Δύσης», κατά τον Βιτόριο Τσουκόνι της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της μάταιης αντίστασης των αυτόχθονων Αμερικανών στους στρατιώτες με τις μπλε στολές. Ένας ήρωας παρά τη θέλησή του, όπως και οι άλλοι αυτόχθονες που έγιναν ήρωες βλέποντας τη ζωή τους να καταστρέφεται από την απληστία και τη διπλοπροσωπία των ανθρώπων με το ροζ δέρμα και τα ανοιχτόχρωμα μάτια. Η ιστορία των «ινδιάνικων πολέμων» που αφηγήθηκε αργότερα το Χόλιγουντ παρουσιάζοντας συμμορίες άγριων ερυθροδέρμων να σφάζουν αθώους λευκούς εποίκους, ήταν ακριβώς αυτό που συνέβη, αλλά από την ανάποδη.
Μια μέρα γύρω στα 1850, ενώ στον Μεγάλο Βορρά οι «μπλε στολές» κατέσφαζαν συστηματικά τους Λακότα και τους Τσεγιέν, στον Νότο ο Τζερόνιμο επέστρεφε στο χωριό του για να βρει τη μητέρα, τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του σφαγμένα. Οι σφαγείς ήταν Μεξικανοί στρατιώτες, οι «φεντεράλες», που ήταν στην υπηρεσία του λευκού εποικισμού. Εκείνη την ημέρα, «αυτός που χασμουριέται» έγινε «αυτός που βρυχάται». Ενώθηκε με τους Τσιρικάουας, μια ομάδα εξεγερμένων Απάτσι, και ακολούθησε ένας πόλεμος ο οποίος διακοπτόταν από επίσημες συνθήκες τις οποίες οι λευκοί καταπατούσαν πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι τους. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 1861, η Ουάσινγκτον έστειλε εναντίον του τους στρατηγούς που κατέστειλαν τις μεγάλες φυλές των κυνηγών βουβάλων του Βορρά χωρίς ποτέ να τις νικήσουν στο πεδίο της μάχης, αλλά καταδικάζοντάς τες σε λιμοκτονία. Την τελική εκστρατεία κατά του Τζερόνιμο ανέλαβε ο στρατηγός Κρουκ. Με 5.000 στρατιώτες, εκατοντάδες ινδιάνους μισθοφόρους, πυροβολικό και μυδραλιοβόλα Γκάτλινγκ, καταδίωξε τον Τζερόνιμο, που είχε απομείνει με 35 πεινασμένους πολεμιστές και εκατό γέρους, γυναίκες και παιδιά. Τον περικύκλωσε στα βουνά της Σονόρα, στο Μεξικό και τον συνέλαβε. Ήταν το 1886. Έκλεισαν τον Τελευταίο Απάτσι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Ινδιάνων. Δραπέτευσε και τον συνέλαβαν ξανά. Τον έκλεισαν στο Φορτ Σιλ, στην Οκλαχόμα. Το 1905, στα 76 του, τον μετέφεραν στην Ουάσιγκτον για να τον επιδείξουν στην ορκωμοσία του Θίοντορ Ρούζβελτ. Το 1909 ο Τζερόνιμο πέθανε από πνευμονία και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Φορτ Σιλ. Το όνομα που έμεινε στην Ιστορία ● ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ κόλλησαν στον Γκογιααλέ το προσωνύμιο «Τζερόνιμο». Σε μια μάχη είχε επιτεθεί με το μαχαίρι του στους στρατιώτες βγαίνοντας σώος μέσα από τις γραμμές τους παρά τον καταιγισμό πυρός. Εκείνοι άρχισαν να επικαλούνται τον Άγιο Ιερώνυμο για να τους σώσει… ● Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ βεβηλώθηκε και, σύμφωνα με τον θρύλο, έκλεψε το κρανίο του ο Σάμιουελ Μπους, φοιτητής στο Γέιλ, εκ των ιδρυτών του μυστικού συλλόγου Κρανίο και Οστά στο ίδιο πανεπιστήμιο, πατέρας του Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου και παππούς του Τζορζ Μπους του Νεώτερου και μελών του συλλόγου ● ΤΟ 1940, ΤΗ ΝΥΧΤΑ πριν από την πρώτη πτώση τους, Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές στο Φορτ Μπένινγκ είδαν την ταινία «Τζερόνιμο» του 1939, στην οποία ο ομώνυμος ήρωας κραυγάζοντας το όνομά του πηδάει από γκρεμό με το άλογό του στο ποτάμι για να ξεφύγει από τους διώκτες του. Οι αλεξιπτωτιστές αποφάσισαν να τον μιμηθούν την επομένη πηδώντας από το αεροπλάνο και έκτοτε η κραυγή «Τζερόνιμο» συνδέθηκε με κάθε είδους άλμα από μεγάλο ύψος ● ΜΙΑ ΠΟΛΗ στην Αριζόνα, μία στην Οκλαχόμα και μία στο Τέξας φέρουν την ονομασία «Τζερόνιμο»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα που οι καταναλωτές πηγαίνουν μόνο με λίστα για τα τελείως απαραίτητα και οι προμηθευτές σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίνουν προϊόν αν δεν προπληρωθούν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.Οι μόνοι που μπορούν να κινηθούν και να επιβιώσουν είναι αυτοί οι οποιοί είχαν "μαζεμένα" τα μαγαζιά τους τον καιρό της κρίσης ή είχαν τις πλάτες κάποιου μεγάλου παίκτη από το εξωτερικό. Με αφορμή τις συνεχείς κινήσεις των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστές του ομίλους Σκλαβενίτη, Carrefour, ΑΒ Βασιλόπουλοι, και την εξαγορά της Βερόπουλος από την Μετρό η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η εξαγορά της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ από τον όμιλο Μετρό (My Market) της οικογένειας Παντελιάδη και όπως είχε αναφέρει στο news247 ο πατριάρχης του ομίλου Παντελής Παντελιάδης αναμένεται να σταματήσει να υπάρχει το σήμα ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στην αγορά.
Carrefour Μαρινόπουλος: Η εξαγορά της CΟΝΤΙΝΕΝΤ (σ.σ. της πρώτης ξένης αλυσιδας που άνοιξε υπερμάρκετ στην Ελλάδα) από την Carrefour ήταν η πρώτη μεγάλη εξαφάνιση αλυσίδας που έγινε στην Ελλάδα μέσω ξένου δακτύλου. Η γαλλική αλυσίδα μαζί με την οικογένεια Μαρινόπουλου την εξαγόρασαν. Τωρα τα Carrefour τα αγορασε ο Σκλαβενιτης. Πριν την συγχώνευση με την Carrefour η οικογένεια Μαρινόπουλου έχει προχωρήσει στην δεκαετία του'90 σε δυναμικές εξαγορές που την είχαν καταστήσει Νο1 στην αγορά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Προειδοποιήσεις στη Σαουδική Αραβία να μην αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 09:29
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Ζαρίφ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία θα παραβίαζε το «Διεθνές Δίκαιο», απαιτώντας ταυτόχρονα από το Ριάντ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη. «Αυτοί που δρουν στη Συρία χωρίς την έγκριση της συριακής κυβέρνησης παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο» είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι ενδέχεται να στείλει στρατό δηθεν για να πολεμήσει τους τζιχαντοφασιστές του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου, τους οποιους χρηματοδοτει και εφοδιαζει με οπλα. Στην ουσια το ισλαμοφασιστικο καθεστως του σαουδαρα σειχη, θελει να κανει πολεμικη επεμβαση στην Δημοκρατικη Συρια, για να εγκαθιδρυσει και εκει ένα παρομοιο ισλαμοφασιστικο καθεστως όπως αυτό στη χωρα του. Ο Ζαρίφ ανέβασε τους τόνους μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Βέλγο ομόλογό του Ντιντιέ Ρέιντερς, επισημαίνοντας: «Πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια ανάμειξης και άλλων (πλευρών) στις μάχες στην περιοχή είναι επικίνδυνη. Πιστεύω ότι όλοι θα έπρεπε να μοχθήσουν για να βρεθεί μια ειρηνική λύση, όχι να δημιουργούν περισσότερους κινδύνους και εχθρότητα στην περιοχή».
Το Ιράν, που έχει στείλει χιλιάδες στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία, στηρίζει τη Δημοκρατια της Συριας και μέσω του συμμάχου του, της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά και μέσω των ιρακινών σιιτών πολιτοφυλάκων. Όλες αυτές οι δυνάμεις μάχονται στο πλευρό του Συριακού Αραβικου Στρατού κατά των ισλαμοφασιστών των σειχιδων και των δυτικων αποικιοκρατων, και των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου, που εχουν τσακωθει με τους δυτικους αποικιοκρατες που τουςιδρυσαν, για τα λεφτα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων προχωρούν ΗΠΑ και Κούβα
Σε διμερής συμφωνία για την αποκατάσταση των αεροπορικών τους συνδέσεων προχώρησαν και επίσημα οι ΗΠΑ και η Κούβα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουάσινγκτον
Φεβρουάριος 17 2016 07:09
Οι ΗΠΑ και η Κούβα υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για την αποκατάσταση κανονικών, προγραμματισμένων αεροπορικών πτήσεων από τη μια χώρα στην άλλη και των υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτές, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον. Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία να προσφέρουν επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις προς και από την Κούβα, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή. Το γεγονός ότι οι αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Κούβα, που είχαν διακοπεί πριν από 50 χρόνια και πλέον, θα αποκατασταθούν, με έως και 110 καθημερινές πτήσεις να εκτελούνται σύντομα, σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στη διαδικασία αναθέρμανσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα, παρά το γεγονός ότι ως και σήμερα, η νομοθεσία απαγορεύει στους Αμερικανούς να παραθερίζουν στη νήσο ή να εμπλέκονται σε τουριστικές δραστηριότητες εκεί. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η American Airlines αναμένεται να αρχίσει να εκτελεί πτήσεις ήδη από το καλοκαίρι. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με προορισμό την Αβάνα και άλλους εννέα προορισμούς στη νήσο. Η Ουάσινγκτον είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο πως οι πτήσεις θα ξανάρχιζαν το αμέσως διάστημα, μετά την ιστορική αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων τον Ιούλιο. «Σε πρώτη φάση, οι εταιρείες θα αδειοδοτηθούν να εκτελούν 20 τακτικές πτήσεις καθημερινά προς την Αβάνα, τη μεγαλύτερη αφορά. Σας υπενθυμίζω ότι σήμερα δεν εκτελείται καμιά πτήση», δήλωσε ο Τόμας Ενγκλ, υφυπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κηφισιά: Μεγάλη εκδήλωση και συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 07:15
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού, στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) πρόκειται να πραγματοποιηθεί Ομιλία-συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Ένας έφηβος 90+ χρόνων». Ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης θα μιλήσει για τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη και το πολυσύνθετο έργο του, καθώς και για τη σχέση του με αυτόν, η οποία καρποφόρησε την πρωτότυπη και ευπώλητη έκδοση «Ένα Ημερολόγιο για τον Μίκη». Θα προβληθεί σύντομο ντοκιμαντέρ για τον Μίκη Θεοδωράκη – παραγωγή της Τηλεόρασης της Βουλής, στην οποία συνέβαλε και ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης. Η διακεκριμένη πιανίστρια Ντιάνα Βρανούση θα ερμηνεύσει μουσική για πιάνο και γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και η Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Ερυθραίας θα ερμηνεύσει, σε διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγή Μπαρμπάτη, επτά αγαπημένα τραγούδια του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Λάκης Λαζόπουλος το 2007 παρουσίασε την τελετή έναρξης του διεθνούς φεστιβάλ "EMOTION PICTURES Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία". Αυτό σαν απαντηση στους ακροδεξιους νεοφιλελεδες σχετικα με τις δηλώσεις του περί "καθήλωσης του Σοιμπλε". Το μονο σωστο που ειπε. Γιατι κατά τα αλλα, η εκπομπη του πλεον θυμιζει Λιακοπουλο!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο άρθρο του Ηλια Καννελη. Για το σιχαμερο αρθρο του «γιναμε η χλευη των ηττημενων». Μιλάμε ότι ο τύπος ξεπέρασε σε γραφικότητα και εμπάθεια και τον "μη μαδάς τη μαργαρίτα". Δυο τα κορυφαία: α) αποθεώνει τη Βουλγαρία για την πρόοδο που έχει κάνει και κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έκανε την κρίση... ευκαιρία. Τώρα, αν του πει κάποιος ότι στη Βουλγαρία κυβερνάει η μαφία, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι για κλάματα, ενώ η ακραία φτώχεια χτυπάει κόκκινο, μάλλον θα πάθει κρίση. β) παίρνει το μέρος των πιο αντιδραστικών κρατών στην Ευρώπη ((Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία). Μιλάμε για κράτη σκοταδιστικά του κερατά. Κι ο καλός μας ο Ηλίας Καννελης, αντί να περάσει αυτά τα γαμωκράτη γενεές δεκατέσσερις (όχι ως Έλληνας, οι νεοφιλελέδες δεν αναγνωρίζουν τέτοια πράγματα, αλλά ως ευαίσθητος άνθρωπος) λέει ότι θα μας κάνουν ντα επειδή δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας αναφορικά με τους πρόσφυγες. Πόσο σιχαμένος είσαι; Πόσο;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλος σιχαμερος αληταρας νεοφιλελε ο τακης Θεοδωροπουλος! Με το αρθρο «Είναι ο Μεταξας ταμπου?». Ο Μεταξάς δεν είναι ταμπού, ήταν δικτάτορας, ένθερμος οπαδός φασιστικών ιδεών και διώκτης εργατών και κομμουνιστών! Οι αναθεωρητες της ιστοριας στην προσπαθεια τους να ξεπλυνουν τους λεκεδες(που δεν ξεπλενονται με τιποτα) δεν θα διστασουν να μας παρουσιασουν την Μακρονησο σαν εξωτικο νησι διακοπων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχει συνολική άποψη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις ο επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δεν μιλάει μόνο για την ιπποτική συμπεριφορά των γερμανών εισβολέων στο νησί, το 1941. Ούτε μόνο για τις βαρβαρότητες της κρητικής Εθνικής Αντίστασης. Και για το ποια χώρα χρωστάει σε ποια αποφαίνεται ο κύριος καθηγητής. Πρέπει να το 'χουν πολύ καμάρι οι υποστηρικτές του. Άλλωστε, πληρώνουν καλά τα ποικιλώνυμα ιδρύματα του Ράιχ...
Ο Ρίχτερ ξαναχτυπά: Όχι δεν σας χρωστά η Γερμανία, μας χρωστάτε κιόλας!
Μετά τους… σεισμούς που προκάλεσε στην Κρήτη το βιβλίο του, ο ιστορικός Χάινς Ρίχτερ ξαναχτυπά. Η γερμανική εφημερίδα Die Welt φιλοξένησε στο χθεσινό της φύλλο κύριο άρθρο στο οποίο ο συντάκτης της αναφέρεται στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Μόνο που ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία αλλά - υπό προϋποθέσεις - θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο. Για να στηρίξει, αυτό του το επιχείρημα, ο συντάκτης της εφημερίδας στηρίζεται σε ένα 10σελιδο άρθρο - ανάλυση του Χάινς Ρίχτερ που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο περιοδικό THETIS (Themata Ellinika Technis kai Istorias) που εκδίδει ο ίδιος ο Ρίχτερ μαζί με τον Ράινχαρντ Στούπεριχτ από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η Αθήνα αιτιολογεί τις απαιτήσεις προς τη Γερμανία με μία έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ. Ωστόσο, όπως γράφει η Die Welt, ο φάκελος αποδεικνύει το αντίθετο. Γράφει συγκεκριμένα: «διαφαίνεται ότι - καθαρά βάσει υπολογισμών - ενδέχεται να μην έχει η Γερμανία χρέη προς την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό μάλιστα να ισχύει το αντίθετο: Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα - ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό - να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει (σ.σ.: η Ελλάδα) στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης». Τα παραπάνω συμπεράσματα, όπως αναφέρει η Die Welt: «Είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης γερμανικών εγγράφων, κυρίως μιας έκθεσης της Τράπεζας του Ράιχ που διατηρείται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, από τον ιστορικό από το Μανχάιμ, Χάινς Α. Ρίχτερ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ειδικός στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας επιστήμονας δηλώνει έκπληκτος για τις, κατά τη γνώμη του, εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα.
Σχολιο.- Εδω και παρα πολλα χρονια η «ελληνικη δικαιοσυνη» δεν βλεπει δεν ακουει δεν μιλαει σε σοβαροτερα θεματα, τον ναζι δεν θα αθωωνε?
Σχολιο.- Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το... βόδι! με τις ευλογίες, "φυσικά", της Δικαιοσύνης μας, η οποία... αθώωσε τον Ρίχτερ! Υστερόγραφο 1. Κατόπιν της αποφάσεως του σεβαστού Δικαστηρίου μας, να θυμηθώ να διδάξω στα παιδιά μου Ιστορία από το βιβλίο του... Ρίχτερ, ώστε να εμπεδώσουν ότι οι ναζί μακελάρηδες του λαού μας ήταν... ιδεολόγοι ιππότες, και ότι οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας ήταν... εγκληματίες πολέμου, αφού πολέμησαν τον βάρβαρο εισβολέα, με κάθε μέσο και τρόπο, υπακούοντες στην πανάρχαια προτροπή "Ίτε παίδες Ελλήνων..." 2. Ελπίζω να φιλοτιμηθεί κανένας πατριώτης εισαγγελέας να εφεσιβάλει την (πρωτόδικη) απόφαση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να ξέρετε πάντως, κύριε Λαζόπουλε, ότι σε μαγαζιά με φωτογραφία του Παπαδόπουλου όχι μόνο δεν μπαίναμε να ψωνίσουμε, αλλά ούτε απέξω δεν περνάγαμε, γιατί θεωρούσαμε ότι τα είχαν ΧΑΦΙΕΔΕΣ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση Λάκη Λαζόπουλου:
«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη, (προεδρος της Ενωσης Συλλογων Ατομων ΜΕ Αναπηρια, πασοκαρα, εχει πουλησει ολους τους αναπηρικους αγωνες)
Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.
Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά. Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.
Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Παλαιστινιακή "Tαξιαρχία‬ Ιερουσαλήμ"...στο δρόμο για την Καλλινίκη!
Οι δυνάμεις της Αντίστασης προελαύνουν νικηφόρα προς τηνΚαλλινίκη (Ράκα), τη λεγόμενη "πρωτεύουσα του χαλιφάτου"... Η τελική νίκη είναι κοντά για αυτούς που υπερασπίζονται Tα χαρακώματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14 εκατομμυριακια τσιμπησε ο Σωκρατης Κοκκαλης γι 750 κοντεινερ στα Hot Spotς 20 χιλιαρικα το ένα όταν στην Κυψελη τα διαμερισματα κανουν από 7.000 ευρω. ΧΟΧΟΧΟΧΟ!
και τις εργασίες τις κάνουν φαντάροι άμισθι που κάνουν τη θητεία τους έτσι, μην ξεχνιόμαστε. Τρέλανε μας κι άλλο μωρή πρώτη φορά "αριστερά"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομιζω ότι ηρθε η ωρα να πουλησω τον ντολμαδοπαρασκευαστη, για να αγορασω 23.000 μετοχες της Γιουρομπανκ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη λίστα της UBS με 2.500.000 ευρώ η Έλλη Στάη - Τι απαντά η ίδια
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 13:16
Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθε την Τρίτη η Έλλη Στάη, καθώς το όνομά της «βρέθηκε» στη λίστα της UBS. Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια επισκέφθηκε το κτήριο του ΣΔΟΕ επί της οδού Πειραιώς και πέρασε το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων, επειδή εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, στην οποία εμφανίζεται το όνομά της, στην ελβετική τράπεζα UBS, που περιλαμβάνεται στη «λίστα Μπόργιανς». H δημοσιογράφος φέρεται να έλαβε κλήση από τους εισαγγελείς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάθεσή της. Πάντως, μόνο εφόσον η Έλλη Στάη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη κατάθεση, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο. Σύμφωνα με την «Espresso», σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τις λίστες των καταθετών στην Ελβετία, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν ως «υπόπτους» τα πρόσωπα με λογαριασμούς στο εξωτερικό. Η κλήση τους, φυσικά, δεν σημαίνει αυτόματα και τη διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς αυτό είναι κάτι που διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ακόμα η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Τι απαντά η Ε. Στάη
Με αφορμή το δημοσίευμα η γνωστή δημοσιογράφος απάντησε και έδωσε στη δημοσιότητα και το υπόμνημα που κατέθεσε. Αναλυτικά η απάντησή της. «Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν. 1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες. Στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του "πόθεν έσχες", δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία. Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής. 2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας. Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς». 3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν. Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία. Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν. Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Μήνυση στην Ουκρανία για αθέτηση πληρωμής ομολόγων 3 δισ. δολαρίων
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 17:19
Μήνυση εναντίον της Ουκρανίας υπέβαλε το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλοντας την αθέτηση πληρωμής ομολόγων, αξίας 3 δισ. δολαρίων. «Η μήνυση υποβλήθηκε κατόπιν των αποτυχημένων προσπαθειών για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ. Πρόσθεσε δε, ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί υπό το «πνεύμα της καλής θέλησης». Τα επίμαχα ομόλογα εκδόθηκαν στα τέλη του 2013, με ημερομηνία ωρίμανσης τις 20 Δεκεμβρίου του 2015.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: 25 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των χαφιεδων της Γαλλιας Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 17:00
Ο βομβαρδισμός, προχθές Δευτέρα, ενός νοσοκομείου της χαφιεδικης οργανωσης των γαλλων αποικιοκρατων Γιατροι Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βορειοδυτική Συρία προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν οι MSF στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η χαφιεδικη «μη κυβερνητική οργάνωση» των αποικιοκρατων είχε ανακοινώσει χθες πως ο βομβαρδισμός που έπληξε το νοσοκομείο αυτό στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών, προκάλεσε 11 θανάτους, διευκρινίζοντας πως εξακολουθούσαν να υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπια. "Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 25 θανάτους. Πρόκειται για εννέα εργαζομένους και 16 πολίτες, μεταξύ των οποίων ασθενείς και ένα παιδί", δήλωσε εκπρόσωπος των MSF στη Βηρυτό. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δέκα είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Η Γαλλία έχει καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντιον των ισλαμοφασιστων της, οι οποίες, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, πραγματοποιήθηκαν από δύο αεροπλάνα, κατά τα φαινόμενα ρωσικά. Σε αυτό το νοσοκομείο των 30 κλινών, το οποίο διέθετε δύο χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία και μονάδα επειγόντων περιστατικών, εργάζονταν 54 άνθρωποι. Οι MSF υποστηρίζουν αυτή τη νοσοκομειακή μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, κυρίως με την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού στους ισλαμοφασιστες και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της. Ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι κατηγόρησε χθες τη χαφιεδικη «ΜΚΟ» των δυτικων αποικιοκρατων ότι εργάζεται για τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, "Αυτό το υποτιθέμενο νοσοκομείο είχε εγκατασταθεί χωρίς την άδεια της Συριακής κυβέρνησης από το ούτω καλούμενο γαλλικό δίκτυο που λέγεται Γιατροί Χωρίς Σύνορα το οποίο είναι παρακλάδι των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργεί στη Συρία", δήλωσε ο Τζααφάρι. Ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα είχε κατηγορήσει τη Δευτέρα την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ότι "κατέστρεψε" το νοσοκομείο, ενώ η Ουάσινγκτον είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στη συριακή κυβέρνηση και στους ρώσους συμμάχους της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tουρκικη αναδιπλωση για Συρια. Χαστουκι στην Αγκυρα και από τον ΟΗΕ. Μετα το αδειασμα από Αμερικανους και Ευρωπαιους η Τουρκια τωρα ζηταει «συμμαχικη επιχειρηση» και λεει ότι ποτε δεν ειπε για μονομερη χερσια εισβολη στη Συρια. Χαστουκι από το Συμβουλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ που σε συνεδριαση κεκλεισμενων των θυρων καταδικασε τους τουρκικους βομβαρδισμους στη Συρια και καλεσε την Αγκυρα να σεβαστει το διεθνες δικαιο, όπως ειπε ο προεδρευων πρεσβευτης της Βενεζουελας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με σκληρες τιμωριες απειλει τους μαθητες. Σε ρολο παιδονομου, ο υπουργος παιδιας Φιλης απαγορευει τη συμμετοχη τους σε διαμαρτυριες για τα hot spot στα Διαβατα Θεσσαλονικης. Καλει δασκαλους και καθηγητες να καρφωσουν τα «οργανα ρητορειας». Μιλαμε για τη χουντα του Φιλη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μικροβιολογοι Βολου. Τελος οι δωρεαν εξετασεις ΕΟΠΥΥ. Δεν θα δεχονται πλεον παρεπεμπτικα οι εργαστηριακοι γιατροι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΤΡΑ : ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ....ΟΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015
Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής. Η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας (και εκλεγμένος με το ΚΚΕ) δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συνεχίζει ακάθεκτος. Ο κομμουνιστής Πελετίδης αφού...
...εξασφάλισε ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πάτρας (Σώσον Κύριε, που ακούστηκε αυτό...), .. αφού έδωσε εντολή να γίνεται και κατ' οίκον διανομή δωρεάν φαγητού σε όσους δε μπορούν, λόγω ηλικίας ή αναπηρίας, να μετακινηθούν απ' τα σπίτια τους (για όνομα του Θεού...),
... αφού καθιέρωσε από φέτος καθημερινό κολατσιό (άκουσον, άκουσον!!!) για κάθε μαθητή των σχολείων της πόλης ανεξάρτητα απ' την οικονομική τους κατάσταση (μα που ζούμε επιτέλους, στο Λένινγκραντ;), ... αφού μείωσε τα δημοτικά τέλη για τους δημότες της Πάτρας και αύξησε τα τέλη για τους μεγαλοϊδιοκτήτες (!!!), ... αφού έδωσε σε άπορους την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων (και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κύριε;),
αφού καθιέρωσε δωρεάν (μα τον άγιο Ανδρέα!) θερινό πρόγραμμα του δήμου δημιουργικής απασχόλησης για παιδάκια 9-14 ετών... επιχειρεί να αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας με χωματουργικές εργασίες και ανάπλαση που δεν θα στοιχίσει το παραμικρό!! Χωρίς ούτε καν μια ανάθεση σε κάποιον επιχειρηματία, σε κάποια εταιρεία, σε κάποιον εργολάβο βρ' αδερφέ να φάει κι' αυτός ψωμάκι! Ναι κύριοι! Αντί να προβεί σε μελέτες, αντιμελέτες, δημοπρατήσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ο κομμουνιστής αυτός επέλεξε να γίνει η ανάπλαση τζάμπα από το δήμο! Για να γίνει λέει χώρος αναψυχής και να δοθεί η παραλία στο λαό (δηλαδή οι μεγάλοι ξενοδοχιακοί όμιλοι δεν έχουν ψυχή κύριε δήμαρχε;;).
Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε πόλεμο! Οι κομμουνιστές υπό τον Κώστα Πελετίδη οργιάζουν στην πρωτεύουσα της Αχαϊας και θέλουν να σοβιετικοποιήσουν την πόλη. Να μας κάνουν ΕΣΣΔ, παραπέτασμα, σοβιέτ! Συμπολίτες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, συνάδελφοι μεγαλοκαρχαρίες, φιλελεύθερα μυαλά, Τζήμεροι και Ποτάμια, πότε θα ξεσηκωθούμε; Όταν θα μπαίνει ο κόκκινος στρατός στα ψηλά τ' αλώνια;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σόιμπλε δεν είναι σκατόψυχος επειδή είναι καθηλωμένος στο καροτσάκι.
Είναι ένας σκατόψυχος καθηλωμένος σε καροτσάκι
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ δεν θέλει πρόσφυγες κοντά στο Πανεπιστήμιο
17/2/2016
Την εκτίμηση ότι η ενδεχόμενη λειτουργία του παλαιού 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ως προσφυγικού καταυλισμού θα δυσχεράνει τις πανεπιστημιακές λειτουργίες διατυπώνει, με ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος εφάπτεται των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου και τονίζει ότι τον χώρο αυτό διεκδικεί το Πανεπιστήμιο ώστε να τον αξιοποιήσει για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει”. “Η Πρυτανεία, χωρίς να παραβλέπει το γεγονός ότι η υποδοχή και περίθαλψη των προσφύγων και στη Θεσσαλονίκη είναι πρώτιστης σημασίας, εκτιμά ότι η πρόταση αυτή πέρα από το ότι δε λαμβάνει υπόψη τις βάσιμες ανάγκες του Πανεπιστημίου, προσκρούει στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι από τους χώρους αυτούς διέρχονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές για να προσεγγίσουν το Ίδρυμα και η λειτουργία του ως προσφυγικού καταυλισμού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις πανεπιστημιακές λειτουργίες” σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κόβεται η βραδυνή εκπομπή του Μπογδάνου λόγω χαμηλής τηλεθέασης
Συντετριμμένοι και οι 3 τηλεθεατές της εκπομπής
Δύο μήνες άντεξε on air η βραδυνή εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο ΣΚΑΪ “Προβοκάτσια ΤιΒι” μιας και απ’ ότι φαίνεται την εκπομπή την παρακολουθούσε μόνο η συντακτική του ομάδα. Tο αρχικό όραμα του σταθμού για μια εκπομπή που θα καθήλωνε το τηλεοπτικό κοινό και θα ερήμωνε καφε μπάρ θέατρα και σινεμά τα βράδια της Παρασκευής φαίνεται ότι ναυάγησε. Σύμφωνα με το sdna.gr η εκπομπή που παρουσίαζε ο Μπογδάνος κάθε Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ “κόβεται” γιατί τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε το τελευταίο δίμηνο κρίθηκαν απογοητευτικά. Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στις 4/12/2015 και ήταν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όλους μας εδώ.
Στου διαολου!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας το είπαμε χρόνια πριν και σας το ξαναλέμε και τώρα: ISIS, αλ-Κάιντα, αλ-Νούσρα, Αμερική, Τουρκία, Σαούδ, ‘Ισραήλ’, όλοι οι τύραννοι και τρομοκράτες στον κόσμο, δε θα κυριαρχήσετε ποτέ στη Συρία!
Hassan Nasrallah, 16 Φλεβάρη 2016
«Σας το είπαμε χρόνια πριν και σας το ξαναλέμε και τώρα: ISIS, αλ-Κάιντα, αλ-Νούσρα, Αμερική, Τουρκία, Σαούδ, ‘Ισραήλ’, όλοι οι τύραννοι και τρομοκράτες στον κόσμο, δε θα κυριαρχήσετε ποτέ στη Συρία! Η Συρία θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της Αντίστασης! Η Συρία θα παραμείνει για το λαό της! Στο όνομα των αγαπημένων μαρτύρων ηγετών μας, Σέιχ Ραγκέμπ Χαρμπ, Σαγιέντ Αμπάς Μουσαβί και Χατζ Ιμάντ Μουγκνίγιεφ, εμείς στη Χεζμπολλά είμαστε περήφανοι για το... ρόλο που έχουμε παίξει ενάντια στο σχέδιο της καταστροφής της Συρίας, αντιμετωπίζοντας τον εχθρό που προσπαθεί να πετύχει αυτό το στόχο. Οι μάρτυρές μας που έπεσαν στη Συρία είναι ακριβώς το ίδιο με τους μάρτυρές μας στον πόλεμο του Ιούλη του 2006, στον οποίο αντιμετωπίσαμε και ανατρέψαμε το σχέδιο "Νέα Μέση Ανατολή" των ΗΠΑ – Σιωνιστών – Σαούδ. Το πεδίο της μάχης είναι το ίδιο, γιατί οι στόχοι των καταπιεστών μας είναι οι ίδιοι. Αλλά είμαστε πιο δυνατοί και πιο αφοσιωμένοι από ποτέ! Επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε όπου πρέπει να είμαστε, μαζί με το Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του. Μέσα στις επόμενες μέρες, βδομάδες, μήνες, χρόνια και ακόμα και τον επόμενο αιώνα, θα είμαστε παρόντες όπου πρέπει να είμαστε και θα συνεχίσουμε με το αίμα των μαρτύρων μας να πετυχαίνουμε νίκες.»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι περίεργο... κρίση στη Συρία και κανένα ελληνόφωνο γερμανοτσογλάνι και δημοσιογραφική πόρνη δεν μιλάει για τα 2.000.000 Ελληνορθόδοξους, στην πρώτη γραμμή με τον πρόεδρο Άσαντ, εναντίον των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία... πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης της Καλλινίκης (Ρακα)!
Τα ρωσικά μαχητικά κτυπούν θέσεις των τζιχαντιστών στην Καλλινίκη (Ράκα), ενώ δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας, μαζί με τηΛαϊκή Πολιτοφυλακή - NDF, την Ταξιαρχία "Γεράκια της Ερήμου", Ταξιαρχία "Γκολάν" και τους Παλαιστίνιους της "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ"... προελαύνουν για την απελευθέρωση της μαρτυρικής Καλλινίκης!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΣΧΑ.-- Ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν που έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία, ενώ καταζητείται από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές μετά τις αποκαλύψεις του για απόρρητα αρχεία των ΗΠΑ, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μoscow Tribune» ότι ο πρώην αρχηγός της «Αλ Κάιντα», Οσάμα Μπιν Λάντεν, που ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκε από Αμερικανούς κομάντος το Μάη του 2011, ζούσε τουλάχιστον έως το 2013 σε πολυτελή βία στις Μπαχάμες με τις πέντε συζύγους και πολλά από τα παιδιά του και αμειβόταν με 100.000 δολάρια μηνιαίως από τη CIA.
ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στηρίζει τις δοκιμές γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών και ενός βακτηρίου που προσβάλλει έντομα ως εν δυνάμει ισχυρά όπλα στη μάχη κατά του ιού «Ζίκα», ανέφερε χτες εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Νωρίτερα, το γαλλικό περιοδικό «Παρί Ματς» δημοσιοποίησε έκθεση Αργεντίνων και Βραζιλιάνων γιατρών που απέδωσαν την έκρηξη γεννήσεων βρεφών με μικροκεφαλία όχι στον ιό «Ζίκα» αλλά στη χρήση του εντομοκτόνoυ Ρyriproxifen από την πολυεθνική «Μonsanto».
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κλινικές δοκιμές θεραπείας με γενετική τροποποίηση αιμοσφαιρίων εμφανίζονται να έχουν αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Ερευνητές από το αντικαρκινικό ερευνητικό κέντρο Φρεντ Χάτσινσον στο Σιάτλ ανακοίνωσαν ότι εξαφανίστηκαν εντελώς τα συμπτώματα στο 94% των 35 καρκινοπαθών που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ισραηλινός αστυνομικός φαίνεται να κλοτσά και να πετά στο έδαφος, εν ψυχρώ, Παλαιστίνιο καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, την περασμένη Κυριακή στη Χεβρώνα της Δ. Οχθης, επειδή προσπάθησε να πλησιάσει έφηβη Παλαιστίνια που κειτόταν αιμόφυρτη στο έδαφος. Παρόμοια τύχη είχε λίγα λεπτά αργότερα άλλος νεαρός Παλαιστίνιος, που προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, καθώς άλλος αστυνομικός τον κλότσησε και τον σημάδεψε απειλητικά με όπλο... Σκηνές από την καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Εντείνονται οι συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Πεδία συγκρούσεων στη Βόρεια Συρία, όπου παρατηρείται επικίνδυνα μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων, από τον δυτικο αποικιοκρατικό συνασπισμό των ΗΠΑ, από τη Ρωσία, από τους ισλαμοφασιστες τζιχντοφασιστες που εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν κατά εκατοντάδες από την τουρκο-συριακή μεθόριο με κάλυψη της Τουρκίας και το τουρκικό πυροβολικό που συνέχισε και χτες, για τέταρτη μέρα, τις βολές κατά θέσεων Κούρδων μαχητών και Σύρων στρατιωτών πέριξ της μεθοριακής πόλης Αζάζ. Μέσα στο σκηνικό κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων, ξεχώρισε χτες η «πρεμιέρα» των ολλανδικών «F-16» που ξεκίνησαν επιδρομές στην Ανατολική Συρία και η νέα ανακατάληψη σημαντικών εδαφών από το συριακό στρατό ανατολικά της επαρχίας Χαλεπίου (μεταξύ των οποίων και ενεργειακός σταθμός που είχε καταληφθεί από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και είχε μετατραπεί σε φυλακή) και τα χωριά Αχράς και Μισκέβ. Στην ίδια επαρχία, μαχητές των «Δημοκρατικών Δυνάμεων Συρίας» που συγκροτούν Κούρδοι μαχητές και Αραβες σύμμαχοί τους, ανακατέλαβαν σχεδόν όλη την πόλη Ταλ Ριφαάτ και το παρακείμενο χωριό Κφαρ Νάσεχ, έχοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το 14% του συριακού εδάφους (από το 9% που είχαν το 2012). Βασικός στόχος των Κούρδων μαχητών θεωρείται (σύμφωνα με αναλυτές) η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα τρία καντόνια Αφρίν, Κομπανί (της επαρχίας Χαλέπι) και Τζαζιρέ (της επαρχίας Χασάκε), ώστε μεσοπρόθεσμα να επιχειρηθεί η δημιουργία ενός αυτόνομου δυτικού Κουρδικού Κράτους (γνωστό ως «Ροτζάβα»), με πρότυπο το Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ...
Οι προειδοποιήσεις του Ασαντ
Αίσθηση προκάλεσαν, παράλληλα, οι δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Δικηγορικής Ενωσης Συρίας. Ο Ασαντ προειδοποίησε Τουρκία και Σαουδική Αραβία να μην επιχειρήσουν χερσαία επέμβαση, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε «παγκόσμιες επιπτώσεις και δεν θα ήταν πικ νίκ». Αναφερόμενος στη ρωσο-αμερικανική συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή στο Μόναχο για την «παύση των εχθροπραξιών» στη Συρία, ο Ασαντ τόνισε ότι οι εκεχειρίες γίνονται μεταξύ στρατών και χωρών και ποτέ μεταξύ μίας χώρας και τρομοκρατικών οργανώσεων και αναρωτήθηκε ρητορικά: «Λένε ότι θέλουν παύση πυρός αυτή τη βδομάδα. Εντάξει, ποιος θα μιλήσει στην τρομοκρατική οργάνωση εάν αρνηθεί να σταματήσει τα πυρά; Ποιος θα την τιμωρήσει;».