Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τριτη 23 Φεβρουαριου 2016


Νέες αποκαλύψεις της WikiLeaks για παρακολουθήσεις ηγετών
23/2/2016 10.30
Ένα ακόμη πακέτο διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία αναφέρονται λεπτομερώς στην παρακολούθηση ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA) των ΗΠΑ δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει ο ιστότοπος, η NSA είχε υποκλέψει με ηλεκτρονικά μέσα συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ• ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι• και ανάμεσα σε υπουργούς Εμπορίου σημαντικών κρατών-μελών της ΕΕ και της Ιαπωνίας σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές. «Σήμερα δείξαμε ότι οι ιδιωτικές συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για το πώς μπορεί να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή παρακολουθούνταν από μια χώρα που είχε την πρόθεση να προστατεύσει τις μεγάλες πετρελαϊκές της εταιρείες», ανέφερε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε ανακοίνωση της οργάνωσης που διαχειρίζεται τον ιστότοπο. Σύμφωνα με τον Ασάνζ, η Ουάσινγκτον έχει υπογράψει μια συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα επιδίδεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με στόχο τον Οργανισμό. «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ΗΕ, διότι εάν ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να στοχοθετείται χωρίς συνέπειες, τότε οι πάντες, από τους παγκόσμιους ηγέτες ως τους απλούς διαβάτες, βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Ασάνζ στην ανακοίνωση αυτή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα «αθωώνουν» και τον απολογητή των ναζί Χάιντς Ρίχτερ
23/2/2016 6.00
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες των προσκείμενων στην κυβερνώσα παράταξη πανεπιστημιακών λειτουργών οι οποίοι συνδέονται με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, έφτασε να λύσει μια κατάληψη προκειμένου να βραβευτεί ο ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ. Με αυτόν τον τρόπο το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγνώριζε την «προσφορά» του Γερμανού συγγραφέα, ο οποίος πιστεύει ότι οι ναζί ήταν «ιππότες που χρήζουν αναγνώρισης», ότι οι Ελληνες έπρεπε να έχουν παραδοθεί αμαχητί και ότι η Μάχη της Κρήτης δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. Επιπλέον, ο Ρίχτερ υποστηρίζει ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, αλλά ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο: οι Ελληνες χρωστούν στους Γερμανούς! Μοναδική και μάλλον απίστευτη είναι η περίπτωση του Χάιντς Ρίχτερ, ενός ιστορικού που επιμένει να δηλώνει «πιστός φιλέλληνας», ενώ στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης» επιδίδεται σε μια προσπάθεια εκ των υστέρων εξαγνισμού των θηριωδιών που διέπραξαν οι ναζί στο νησί το 1941.
Και ενώ ο Ρίχτερ παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου ως αρνητής των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε να του αποδώσει τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή. Μάλιστα, η τιμητική αναγόρευση του Χάιντς Ρίχτερ σε διδάσκοντα του κρητικού ΑΕΙ έγινε με μια «λαθραία» τελετή, σε αίθουσα κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, με πρωτοβουλία και στήριξη από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη. Κατά μια παρανοϊκή σύμπτωση, δε, η βράβευση Ρίχτερ έλαβε χώρα ακριβώς στην πόλη όπου θα δικαζόταν, το Ρέθυμνο. Στο εν λόγω ΑΕΙ υπάρχει ένας κύκλος διδασκόντων οι οποίοι αθόρυβα και επίμονα προωθούσαν την αναγόρευση του Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο καθηγητή σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του. Οι σχέσεις του κ. Σταθάκη με τη μέχρι πρότινος πρυτανική αρχή και την συγκεκριμένη ομάδα πανεπιστημιακών αποτελούν κοινό μυστικό, εξ ου και ο σημερινός υπουργός Οικονομίας δέχεται βολές από τη στιγμή που ως αντιπρύτανης (αλλά σε απόλυτη συνεννόηση με τον τότε πρύτανη Ευριπίδη Στεφάνου), δεν φρόντισαν να γίνει οποιαδήποτε διερεύνηση εντός του ιδρύματος για την υπόθεση Ρίχτερ, καλύπτοντας ουσιαστικά όσους υποστήριζαν ζωηρά και απεργάζονταν τη βράβευσή του, κάτι που τελικά πέτυχαν. Παρ’ όλα αυτά, η επίσημη τελετή αναγόρευσης του Γερμανού ιστορικού σε επίτιμο διδάκτορα, που είχε προαναγγελθεί για τις 19/11/2014 στο Ωδείο Ρεθύμνου, ακυρώθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες διαφόρων φορέων, όπως του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας, και πανεπιστημιακών.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλυσε την κατάληψη Ωστόσο, ακριβώς την επόμενη μέρα η βράβευση έγινε, αλλά κρυφά και κατά παράβαση του καθιερωμένου τυπικού σε μια πριβέ εκδήλωση σε χώρο του πανεπιστημίου που τελούσε υπό κατάληψη. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρίχτερ σε πρόσφατη συνέντευξή του, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλυσε για χάρη του την κατάληψη του ιδρύματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράτυπη τελετή. «Την επόμενη ημέρα από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ -που είχε καταλάβει τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις- μου ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση, άνοιξαν τις πόρτες για χάρη μου και με προσκάλεσαν να εισέλθω. Παρέστησαν, μάλιστα, στην αναγόρευσή μου σε διδάκτορα». Ας σημειωθεί ότι πολλά μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη «λαθραία» τελετή. Ανακύπτουν, λοιπόν, πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον κοσμήτορα της σχολής Δημήτρη Μυλωνάκη και την πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Ηβη-Αγγελική Μαυρομούστακου. Εως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την κλειστή αναγόρευση, πέραν του κοσμήτορα της σχολής και της προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, και βέβαια του εισηγητή της, του επίκουρου καθηγητή Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του κ. Ρίχτερ και θιασώτης των απόψεών του. Στον απόηχο του γεγονότος πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη νομιμότητα της τελετής, η οποία αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε από μια ομάδα πανεπιστημιακών χωρίς καμία διαβούλευση, έλεγχο ή νομιμοποίηση από τις αρχές του ΑΕΙ. Επομένως, όπως είναι λογικό, για πολλούς η βράβευσή του θεωρείται άκυρη. Οπως αποκάλυψε ο εκτελών χρέη πρύτανη στο κρητικό ΑΕΙ Μιχάλης Ταρουδάκης, ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών για πιθανή ανάκληση του τιμητικού τίτλου από τον Ρίχτερ.
Ο Γερμανός καθηγητής κάθισε πρόσφατα στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως «αρνητής εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού, τα οποία στρέφονται κατά του κρητικού λαού» Εάν αυτό συμβεί τελικώς, θα είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του κρητικού πανεπιστημίου. Ο κ. Ταρουδάκης επισημαίνει ότι η τελική στάση που θα υιοθετήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα κριθεί λαμβάνοντας υπόψη όσα σκοπεύει να υποστηρίξει ο Ρίχτερ στο προαναγγελθέν άρθρο του για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις: «Εκτός από το προβληματικό έργο του Γερμανού καθηγητή, το οποίο δεν ήταν εξαρχής γνωστό, πλέον μια σειρά από νέα στοιχεία που συνδέουν τις περίεργες έρευνες του κ. Ρίχτερ με το ευαίσθητο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, αλλά και η συνολικά απαξιωτική συμπεριφορά του καταδεικνύουν ότι ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πρέπει να ανακληθεί», εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Δημήτρης Ξενάκης, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και η νέα πρυτανική αρχή πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και χωρίς το βάρος της δικαστικής διερεύνησης που περιέπλεξε την υπόθεση και απομάκρυνε την προσέγγιση του θέματος από την ουσία, δηλαδή τον ανήθικο και αντιεπιστημονικό αναθεωρητισμό που προσβάλλει την ελληνική ιστορία».
Στο βιβλίο του ο Ρίχτερ είναι εμφανές ότι επιχειρεί να απαξιώσει των αγώνα και τις θυσίες των Κρητικών και γενικότερα τη συμβολή της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεπλένοντας τα ναζιστικά εγκλήματα στη Μεγαλόνησο και όχι μόνο Πολεμικές αποζημιώσεις στη Γερμανία Ο Χάιντς Ρίχτερ έρχεται αντιμέτωπος με τη βαρύτατη μομφή ότι ο απώτερος στόχος του βιβλίου του «Η Μάχη της Κρήτης» είναι να εξαγνίσει τις γερμανικές θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να ξεπλύνει από τη συλλογική μνήμη τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στην Ελλάδα. «Χωρίς τις παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από τους Κρητικούς αντάρτες δεν θα υπήρχαν αντίποινα», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «και οι δύο πλευρές παρέβησαν το δίκαιο του πολέμου και διέπραξαν εγκλήματα». Ωστόσο, η απόπειρα εξίσωσης του θύματος των εισβολέων με τον θύτη δεν περιορίζεται μόνο στην ερμηνεία του παρελθόντος, αλλά προεκτείνεται κατά κάποιον τρόπο και στο παρόν: Οπως ο ίδιος προανήγγειλε μέσω της εφημερίδας «Die Welt», τις επόμενες μέρες πρόκειται να δημοσιευτεί ένα σημαντικό και εκτενές κείμενό του στο περιοδικό «THETIS» (Themata Ellinika Technis kai Istorias) που συνεκδίδει στη Γερμανία. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω περιοδικό εκδίδεται από τον ίδιο τον Ρίχτερ από κοινού με τον καθηγητή στο Τμήμα Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Ράινχαρντ Στούπεριχ. Στο 10σελιδο άρθρο του, ο Ρίχτερ ουσιαστικά θα επιχειρεί να καταρρίψει τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Die Welt», ο Ρίχτερ «δηλώνει έκπληκτος για τις κατά τη γνώμη του εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων». Συμπληρώνεται, δε, ότι βάσει των δικών του υπολογισμών «ενδέχεται η Γερμανία να μη βαρύνεται καθόλου με χρέη προς την Ελλάδα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να ισχύει το αντίθετο, να χρωστά η Ελλάδα στη Γερμανία».
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Ρίχτερ, που βασίζεται κυρίως σε μια έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρέπει να έχει απαιτήσεις από το Βερολίνο για πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει και κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν προσδιορίζει το ποσόν, συσχετίζει όμως την «πολεμική αποζημίωση» που ορέγεται για την πατρίδα του με την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η χώρα μας έως σήμερα: «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα -ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό- να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν 1 έως κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα όσα δισεκατομμύρια έχει λάβει η Ελλάδα από τη Γερμανία στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης». Η ειρωνεία της Ιστορίας είναι ότι, παρ’ όλα αυτά, ο Χάιντς Ρίχτερ δηλώνει αιωνίως «φιλέλληνας» και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Φοίνικα από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Γερμανοί, τα «θύματα» των Κρητικών Φυσικά ο Χάιντς Ρίχτερ, όπως και κάθε ιστορικός, έχει το απεριόριστο και απαραβίαστο δικαίωμα να καταθέτει οποιαδήποτε ερμηνεία του παρελθόντος θεωρεί ορθή, με βάση την κατά το δυνατόν απροκατάληπτη έρευνα των πηγών και την κάθε είδους πληροφορίας που μπορεί να συλλέξει. Ωστόσο στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης», που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, είναι μάλλον εμφανές ότι υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής αντικειμενικότητας, επιχειρώντας να απαξιώσει τον αγώνα και τις θυσίες των Κρητικών και να μειώσει γενικότερα τη συμβολή της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραγράφοντας τελικά τα ναζιστικά εγκλήματα. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι η Μάχη της Κρήτης ήταν ένας «ιπποτικός», «έντιμος», «καθαρός» και «δίκαιος» πόλεμος έως τη στιγμή που ενεπλάκησαν οι «άτακτοι» Κρητικοί που τον μετέτρεψαν σε «βρώμικο» και «κτηνώδη», με τις «θηριωδίες» που διέπραξαν σε βάρος των Γερμανών αλεξιπτωτιστών. Σε άλλο σημείο του βιβλίου ο Ρίχτερ συμπεραίνει ότι «ευθύνες για τα αντίποινα των Γερμανών σε βάρος του τοπικού πληθυσμού έχουν Αγγλοι και Κρητικοί». Επισημαίνει, δε, ότι «οι Γερμανοί ήταν υποχρεωμένοι να αντιδράσουν». Γενικότερα πιστεύει ότι οι Κρητικοί έπεσαν θύματα της βρετανικής προπαγάνδας, η οποία τους έστρεφε κατά των Γερμανών. «Η αυθόρμητη αντίσταση των Κρητικών ήταν μια προγραμματισμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για να δημιουργούν προβλήματα στους Γερμανούς. Τελικά, όμως, η Μάχη της Κρήτης ήταν μια πολύ σημαντική νίκη των Γερμανών γιατί αποτέλεσε ένα επιπλέον πλήγμα στο γόητρο των Αγγλων που φέρθηκαν παράλογα, αφού έδωσαν στην Κρήτη μία περιττή μάχη θυσιάζοντας άντρες και υλικό. Το συμφέρον τους ήταν να παραδώσουν το νησί αμαχητί». Ο Γερμανός συγγραφέας καταλήγει σε ένα εθνικιστικό κρεσέντο που θα μπορούσε άνετα να εκληφθεί ως καθαρή προπαγάνδα, γράφοντας ότι «οι Κρητικοί όφειλαν μπροστά στον “περιούσιο στρατό” να γονατίσουν και να προσκυνήσουν τη σιδερόφρακτη βία, σεβόμενοι την ανάγκη του Γ’ Ράιχ για ζωτικό χώρο».
Αθώος λόγω αντισυνταγματικότητας του νόμου Ο Χάιντς Ρίχτερ έχει καθίσει πρόσφατα στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βάση το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014, κατηγορούμενος ως αρνητής «εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού τα οποία στρέφονται κατά του κρητικού λαού». Ωστόσο, η έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου απάλλαξε τον Γερμανό ιστορικό, καθώς κρίθηκε εν μέρει αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου βάσει του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη για όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης». Η σχετική απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, είναι όμως σαφές ότι το δικαστήριο δεν υπεισήλθε στην ουσία όσων υποστηρίζει ο Ρίχτερ. Η έκβαση της δίκης, όπως ήταν αυτονόητο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους συγγενών θυμάτων της Μάχης της Κρήτης, ανθρώπων που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες συγγενών τους οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς εισβολείς. Ο δικηγόρος του Σωματείου Ρεθυμνίων Πληγέντων από τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944 Γιώργος Σταράκης δήλωσε ότι θα ζητήσει την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Από τη δική του πλευρά, ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, ένας από τους πρώτους που είχαν αναφερθεί, ήδη από το 2011, στις αστοχίες που περιείχε το βιβλίο του Ρίχτερ, υπογραμμίζει ότι «η απόφαση, για την οποία δεν μπορεί να πανηγυρίζει ο συγγραφέας, δεν αφορά τα όσα προκλητικά και χωρίς επιχειρήματα αναφέρει στο βιβλίο του - και που άξιοι επιστήμονες έχουν καταρρίψει. Ο κ. Ρίχτερ ουσιαστικά επιχειρεί να αποδομήσει την Ιστορία, δικαιολογώντας τις θηριωδίες των ναζί στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι προφανές ότι ανήκει στην ομάδα εκείνη των ιστορικών που επιδιώκουν την αναθεώρηση της Ιστορίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ασαντ προκήρυξε βουλευτικές εκλογές -Για τις 13 Απριλίου
22|02|2016 22:48
Λίγες ώρες μετά από την κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ-Ρωσίας, για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, ο Μπασάρ αλ- Ασαντ προκήρυξε βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές, στη διαλυμένη από τον αποικιοκρατικο ισλαμοφασιστικο πολεμο και τους βομβαρδισμούς των ξένων δυνάμεων χώρα, θα γίνουν στις 13 Απριλίου, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Σύρος πρόεδρος. Οι γενικές εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στη Συρία και οι τελευταίες είχαν διεξαχθεί το 2012. Μερικές ώρες νωρίτερα, Μόσχα και Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, από τις 27 Φεβρουαρίου. Οι αντιμαχόμενες πλευρές του αποικιοκρατικου πολεμου έχουν περιθώριο να δεσμευτούν στη συμφωνία έως την Παρασκευή, ενώ η κατάπαυση του πυρός δεν αφορά τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντοφασιστών, από τις ξένες δυνάμεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άνθιμος: Δεν θέλουμε πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε αντίθετος και στο να συμπεριληφθούν κεφάλαια με άλλες θρησκείες στο μάθημα των θρησκευτικών
22.2.2016 | 16:16
Για μία ακόμη φορά, κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο ένταξης, στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, προγράμματος ισλαμικών σπουδών, εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος τόνισε μάλιστα στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για το ζήτημα αυτό. «Απαρχής δηλώθηκε και όχι από εμένα προσωπικώς αλλά από κόσμο θεολογικό και μη θεολογικό, ότι εμείς στη Θεσσαλονίκη και στη Θεολογική Σχολή δεν θέλουμε ισλαμικές σπουδές» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και αντιπρότεινε να λειτουργήσει το πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών σε κάποια σχολή δασκάλων, καθηγητών ή και στην πόλη της Κομοτηνής, λόγω της παρουσίας μουσουλμάνων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια εκπροσώπηση». «Έχω λόγους σαν παλαιός παιδαγωγός και ασχολούμενος με τη νεολαία. Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθούν αυτά που φοβούμαι διότι θα υπάρξουν στιγμές που τα παιδιά αυτά μπορεί να συγκρουστούν» είπε ο κ. Άνθιμος, ενώ αναφερόμενος σε αυτούς που προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο είπε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Επίσης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμφανίζεται και κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και κεφάλαια με τις άλλες μεγάλες θρησκείες ανά τον κόσμο, λέγοντας: «είναι ντροπής πράγματα αυτά, δεν είναι δικαιολογίες» και έκανε λόγο για μιμητισμό.
Σχολιο.- Πρόσεχε τι λές γιατί μπορεί να υπάρξουν και πολλοί που θα πουν ότι δεν συμφωνούν να υπάρξει και τμήμα θεολογικής σχολής. Αλλά επειδή οι γνώμες τους (όπως και η δική σου) δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη γιατί είναι εξωπανεπιστημιακές. Με την ίδια λογική που υπάρχει τμήμα αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας ή ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας, με την ίδια λογική θα μπορεί να υπάρχει το τμήμα ισλαμικών σπουδών. Απο την άλλη είναι αντίθετος στο να δημιουργηθεί τμήμα μέσα στη θεολογική σχολή. Αν δημιουργηθεί τμήμα ισλαμικών σπουδών εκτός της θεολογικής σχολής είναι σύμφωνος? Δηλαδή διαφωνεί με την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος ή με το που θα ενταχθεί?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δύσκολες και μακρές οι ρωσο-αμερικάνικες συνομιλίες για την εκεχειρία στη Συρία»
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, 06:48
Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών, κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με το θέμα της ειρήνευσης στη Συρία, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Υπήρξαν κάποιοι γύροι κλειστών διαβουλεύσεων, όχι δημοσίων. Και διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Μόσχα συντόνισε τις κοινές ρωσοαμερικανικές αποφάσεις για τη Συρία με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, στις διμερείς επαφές που είχε ο Πρόεδρος Πούτιν με τους ηγέτες των δύο αυτών χωρών. «Αυτές οι αποφάσεις συζητήθηκαν και συντονίστηκαν κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων διμερών συνομιλιών», είπε όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Η Ρωσία, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τις επαφές της με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και ιδίως με τις χώρες της περιοχής. «Ο βασικός στόχος που θέτουν τώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ στην κοινή ανακοίνωσή τους είναι ο τερματισμός της άσκοπης αιματοχυσίας στη Συρία και η συνέχιση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, διευκολύνοντας έτσι μια πολιτική διευθέτηση στη χώρα αυτή» είπε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΕΛΤΑ τιμούν με γραμματόσημα το ΕΑΜ
Πέντε αγωνιστές του απεικονίζονται
22.2.2016 | 11:51
Το ΕΑΜ- με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του- τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με μια σειρά γραμματοσήμων στα οποία απεικονίζονται πέντε αγωνιστές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Γλέζος. Η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» αποτελείται από πέντε γραμματόσημα αφιερωμένα στους Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλη Γλέζο, Στέλιο Ζαμάνο, Κώστα Μαραγκουδάκη και Απόστολο (Λάκη) Σάντα. Η παρουσίαση της σειρά θα γίνει αύριο Τρίτη στις12:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξιουχοι ΙΚΑ. Εχουν υποβαλλει τα χαρτια τους το 2014, και ακομα να παρουν συνταξη! Δημος Κουμπουρης. «Εχουμε να κανουμε με σταση πληρωμων». Τουλαχιστον 80.000 συνταξεις σε αναμονη, συμφωνα με τον προεδρο της Ομοσπονδιας Συνταξιουχων ΙΚΑ.
Εχουν καταθεσει τα χαρτια τους από το 2014 και ακομα περιμενουν. Ψαχνει για χρηματα το ΙΚΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυσαρεστημενοι οι αγροτες από την συναντηση με τον πρωθυπουργο, στα μπλοκα οι αποφασεις για τις επομενες κινησεις. Δεν «τσιμπησαν» τα ψιχουλα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι οι "αναλυταράδες" αναμένουν να έρθει ρήξη μεταξύ Ρωσίας-Ιράν και Άσαντ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Ψυχάρης... έχασε τα χαρτιά του... και δεν μπορεί να δικαιολογήσει το που βρήκε τα λεφτά για να πλουτίσει, ενώ οι επιχειρήσεις του χρωστάνε 10 φορές την αξία τους και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Το σύστημα όμως φρόντισε ώστε αυτή η «αμέλεια» των πυλώνων του καθεστώτος να... θεωρείται απλό πλημμέλημα... Εμάς αντίθετα... μας περιμένει η φυλακή... αν αμελήσουμε τον ΦΠΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σύρος υπουργός Ηλεκτρισμού Deeb Khamis, σε επίσκεψη στον Θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού του Χαλεπίου, μόλις απελευθερώθηκε από τους φονιάδες, από τον στρατηγό Sohail Al Hassan, επονομαζόμενο «Τίγρη»...
Ο Σύρος υπουργός Ηλεκτρισμού Imad Mohammad Deeb Khamis, επισκέφθηκε τον Θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού του Χαλεπίου, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση από τους μισθοφόρους φονιάδες, από τον μυθικό στρατηγό Sohail Al Hassan, επονομαζόμενο «Τίγρη» (Ο στρατηγός Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης»... "καθάρισε" ζώνη με 800 ανθρωπόμορφα κτήνη!), ο οποίος συνόδευε τον υπουργό. Παρά τις ζημιές που υπάρχουν στον σταθμό, μετά από 3 χρόνια κατοχής του από τους αποκεφαλιστές φονιάδες, λειτουργεί και παρείχε ηλεκτρισμό -αλλά για λίγες ώρες την ημέρα- στους κατοίκους στο Χαλέπι. Εντός των ημερών θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευες και ο ηλεκτρισμός θα παρέχεται με κανονικούς ρυθμούς 24 ώρες την ημέρα, στην βιομηχανική πρωτεύουσα της Συρίας, επί 3 χρόνια στην κατοχή των δολοφόνων. Στο μεταξύ οι σπουδαίοι "αναλυτές" και οι δημοσιογραφικές πόρνες, αναμένουν και τσιριζουν ανοητα για να τεθεί σε περιορισμό από την Ρωσία ή το Ιράν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Συρίας, για να διασκεδάσουν την ταπεινωτική ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους, κατά την επί 5 χρόνια ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απομονωμένο θέλουν να εμφανίζουν τον πρόεδρο Bashar Al Assad... τα ΜΜΕ
Μια νέα εκστρατεία έχουν ξεκινήσει τα δυτικά ΜΜΕ και θέλουν να εμφανίζουν απομονωμένο τον πρόεδρο της Συρίας Bashar Al Assad... Σ' αυτή την κατεύθυνση και τα εγχώρια, που ακόμη δεν έχουν χωνέψει την ήττα της "πολιτισμένης" δύσης, μέσω της "αραβικής άνοιξης made in USA", αλλά και την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, μαζί με την επιβολή εμπάργκο, από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Αβραμόπουλο (τι ειρωνεία... σήμερα Επίτροπος στην Ε.Ε. για το έγκλημα υποστήριξης των φονιάδων αποκεφαλιστών στη Συρία, που διέπραξε στην πρώτη γραμμή ο ίδιος -πολιτική που ακολουθεί με "συνέπεια" κι η κυβέρνηση Τσίπρα, με τον Κοτζιά. Φυσικά, οι δημοσιογράφοι ξεχνούν τις τότε δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, περί πτώσης της εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης της Συρίας και τις ευχές να "εκδημοκρατιστεί" σύντομα η Συρία -υπόθεση ημερών ήταν για τον "πολιτικό" Αβραμόπουλο-, από αυτούς που δολοφόνησαν 300.000 και πλέον Σύρους πολίτες, κατέστρεψαν Ελληνορθόδοξα μνημεία και εκκλησίες, κατέστρεψαν μνημεία πολιτισμού ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας και προκάλεσαν αυτό το τσουνάμι των προσφύγων. Κανείς δημοσιογράφος και ΜΜΕ, δεν υπενθυμίζουν σήμερα που "ανησυχούν" όλοι για το "προσφυγικό" τα εγκλήματα των δεξιών κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αλλά και της "πρώτη φορά αριστερά" των Τσίπρα-Κοτζιά, που τάχθηκαν και συνεχίζουν σήμερα να υπερασπίζονται την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, αλλά και τις χώρες λακέδες των ιμπεριαλιστών (Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ...).
"Ξέχασαν" τα εγχώρια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, πως ο εξαφανισμένος σήμερα υπουργός των Εξωτερικών Κοτζιάς -τώρα που το "προσφυγικό" σφίγγει τη θηλειά στο λαιμό της Ελλάδας-, έσερνε πρώτος τον χορό, με αγκαζέ τον Τούρκο ομόλογό του κι εγκληματία πολέμου, στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, εκεί που τότε -τις ίδιες ημέρες- ξεκίνησαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη του χαλιφάτου με τις "ευλογίες" της δύσης (εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν σε στρατόπεδα της Τουρκίας, με στρατιωτικούς συμβούλους από ΗΠΑ και Ισραήλ) και κατέλαβαν την Παλμύρα... τραγουδώντας "We Are the World"! Δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν από την ανείπωτη χαρά της κατάληψης της Παλμύρας, από τους μισθοφόρους τους φονιάδες! Τότε η δύση είχε σίγουρη τη νίκη των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας και πανηγύριζαν με αλαζονεία οι ΥΠΕΞ... τον διαμελισμό της Συρίας... Όμως, το αίτημα προς τη Ρωσία για βοήθεια, την νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, δεν ήταν στους σχεδιασμούς κι ούτε το είχαν προβλέψει, οι "πολιτισμένοι" δυτικοί νεοαποικιοκράτες και οι κολαούζοι τους. Τότε, ο Ερντογάν ήταν σουλτάνος, κυρίαρχος και δεν είχε εξαπολύσει το όπλο "πρόσφυγες", σε στενή συνεργασία με το 4ο Ράιχ... Το χρησιμοποίησαν όταν η Συρία της ηρωικής αντίστασης του λαού της, άρχισε την αντεπίθεση της απελευθέρωσης από το χαλιφάτο. Στα καθήκοντα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων σε διατεταγμένη υπηρεσία και η απόκρυψη ειδήσεων που δεν "δένουν" με την πολιτική του διευθυντηρίου.
Ο "απομονωμένος" πρόεδρος Bashar Al Assad -έχουμε και "αναλυτές" σε διατεταγμένη υπηρεσία, που διαρρέουν την εγκατάλειψη της Συρίας από τη Ρωσία και το Ιράν-, δέχθηκε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Λευκορωσίας Karpenko Igor Vasilievic, ο οποίος του παρέδωσε επιστολή του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Grigoryevich Lukashenko (ανήκει στο Κομμουνιστικό κόμμα), στην οποία επιστολή εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον πρόεδρο Assad και την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, στον "αγώνα που διεξάγουν εναντίον της τρομοκρατίας..." και πως "αυτός ο αγώνας συσπειρώνει όλα τα κράτη που αντιστέκονται στη δυτική επέμβαση εναντίον της κυριαρχίας τους... ανοίγει νέους δρόμους στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο ολόκληρο".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Προβάδισμα στο «Οχι» σε τέταρτη θητεία Μοράλες
ΛΑ ΠΑΖ.-- Δημοψήφισμα για το αν ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, θα μπορεί να είναι υποψήφιος και για νέα πενταετή θητεία στις εκλογές του 2019, την τέταρτη συνεχόμενη από το 2006, που εκλέχτηκε πρώτη φορά, έγινε την περασμένη Κυριακή. Ο Μοράλες, που είναι ο πρώτος πρόεδρος ιθαγενής της φυλής Αϊμάρα και επικεφαλής της Ομοσπονδίας των καλλιεργητών των φύλλων κόκας (που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη χώρα αυτή), με το δημοψήφισμα ουσιαστικά ζητούσε την αλλαγή του συντάγματος για τη θητεία του ανώτατου αξιώματος της χώρας. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα που έδωσε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της χώρας, στο περίπου 75% των καταμετρημένων ψήφων στη Βολιβία και 33 χώρες του εξωτερικού, το «Ναι» σε τέταρτη θητεία του Μοράλες συγκέντρωνε το 44,8% και το «Οχι» 55,2%. Η αντιδραστική αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση άρχισε γρήγορα, με τα πρώτα exit polls, τους πανηγυρισμούς, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της χώρας, Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα, κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν με υπομονή τα τελικά αποτελέσματα. Στις κάλπες είχαν προσκληθεί γύρω στα 6,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Ο Μοράλες είχε αναδειχτεί Πρόεδρος το 2005 με 53,7%, το 2009 με 64,2% και το 2014 με 62%, ενώ είχε κερδίσει και τρία δημοψηφίσματα που προκάλεσε η αντιπολίτευση (στο λεγόμενο «Κίνημα για το Σοσιαλισμό» - ΜΑS) την πτώση του Προέδρου. Πάντως, ο Μοράλες σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ακόμα και αν κερδίσει το "Οχι", ο αγώνας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό θα συνεχιστεί».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ακόμη ένας 15χρονος Παλαιστίνιος δολοφονημένος απο τους κατοχικους σιωναζι κωλοισραηλινους
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Το πιο πρόσφατο θύμα στη μαύρη λίστα των δολοφονιών Παλαιστινίων που διαπράττουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έγινε την Κυριακή ένας 15χρονος έφηβος.Ο Κουσάι Ντιάμπ Αμπου αλ Ρουμπ έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 10 σφαίρες που έριξε εναντίον του Ναζιστοισραηλινός στρατιώτης, επειδή θεώρησε πως σχεδίαζε να του επιτεθεί την Κυριακή με μαχαίρι, σε φυλάκιο, κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγόρι έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και άλλα ζωτικά όργανα και ξεψύχησε προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, συζητήθηκε την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς. Ο τελευταίος απαίτησε να σταματήσει η επιθετικότητα των κατοχικών αρχών, να επιστραφούν άμεσα οι σοροί Παλαιστινίων - θυμάτων πυρών από τις ισραηλινές δυνάμεις και να γίνει παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του Παλαιστίνιου νεαρού δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ Κικ, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 25 Νοέμβρη (επί 90 μέρες!) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη σύλληψη και φυλάκισή του στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» που επιβάλλουν οι κατοχικές αρχές, προκειμένου να φυλακίσουν επ' αόριστον όσους θεωρούν «ύποπτους», χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη. Επίσης, ο Πρόεδρος Αμπάς δήλωσε πως θα συνεχίσει να πιέζει για την πραγματοποίηση διεθνούς ειρηνευτικής συνδιάσκεψης για το Μεσανατολικό... Ο Αμερικανός υπουργός, από την πλευρά του, αρκέστηκε να επαναβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μία λύση δύο ανεξάρτητων κρατών και άσκησε πιέσεις για «αποκλιμάκωση της έντασης σε Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη», εξισώνοντας για πολλοστή φορά τους θύτες με τα θύματα. Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο γενικός γραμματέας και η γραμματεία της Ενωσης Παλαιστινίων Εκπαιδευτικών, που απεργεί εδώ και μέρες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς μισθούς αλλά και δεδουλευμένα αρκετών μηνών, υπέβαλαν χτες τις παραιτήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή της «Φατάχ», ασκώντας πιέσεις για την άμεση επίλυση των αιτημάτων τους.

2 σχόλια:

e-h είπε...



[Gaza] Website and WBG logo (updates)
CANADA BOAT GAZA
Website and Logo
Updates from WBG and CBG
Dear friends;

We would like to announce to you the launch of the updated Canadian Boat to Gaza (CBG) website: www.canadaboatgaza.org Please visit it for the latest info about the Canadian campaign and the developments related to the Freedom Flotilla Coalition (FFC), the Women's Boat to Gaza (WBG) developments and updates. You can help spread the word by sharing our site and news with your networks and on social media.

The international competition to choose a logo for the Women's Boat to Gaza has been concluded, and we would like to thank everyone who proposed a logo. FFC received dozens of submissions and after a thorough process to chose among many great artworks the above logo designed by South African graphic designer and activist Atiyyah Mohamed was the chosen winner. For more information visit:
www.freedomflotilla.org/news/34-logo-for-the-women-s-boat-to-gaza

WBG has been gaining a lot of support worldwide. Please stay tuned for more information and the official launch on International Women's Dayfollowing an important meeting of the Freedom Flotilla Coalition in early March.

Without you, our supporters who believe in the importance of our direct actions and campaigns, all this would not be possible. At this stage of the project your financial help is very much needed. Any amount is welcome and appreciated. Please visit: http://canadaboatgaza.org/donate/. Endorsements of our campaign and goals by your organizations are also important.

Together, we can help end the blockade.

In Solidarity
CBG team

e-h είπε...


[Γάζα] Ιστοσελίδα και WBG λογότυπο (ενημερώσεις)
ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΒΙ ΓΑΖΑ
Ιστοσελίδα και Λογότυπο
Ενημερώσεις από WBG και CBG
Αγαπητοί φίλοι και φίλες;

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της επικαιροποιημένης ιστασελιδας καναδικό Σκάφος για τη Γάζα ιστοσελίδα (ΕΤΕ): www.canadaboatgaza.org Επισκεφθείτε το για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την καναδική εκστρατεία και τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Στόλο της Ελευθερίας Συνασπισμού (FFC), Το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα (WBG) εξελίξεις και ενημερώσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε να εξαπλωθεί στο κοσμο με την ανταλλαγή το site και τα νέα μας με τα δίκτυα σας και στα social media.

Ο διεθνής διαγωνισμός για να επιλέξετε ένα λογότυπο για το σκάφος Γυναικών για τη Γάζα έχει ολοκληρωθεί, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πρότειναν ένα λογότυπο. Το FFC εχει λάβει δεκάδες παρατηρήσεις και μετά από ενδελεχή διαδικασία επίλεξε ανάμεσα σε πολλά μεγάλα έργα το παραπάνω λογότυπο που σχεδιάστηκε από τη Νότια Αφρική από τον γραφίστα και ακτιβιστή Atiyyah Mohamed που ήταν ο εκλεκτός νικητής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.freedomflotilla.org/news/34-logo-for-the-women-s-boat-to-gaza

Το WBG έχει κερδίσει πολλή υποστήριξη σε όλο τον κόσμο. Παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και για την επίσημη έναρξη της Dayfollowing της Γυναίκας μια σημαντική συνάντηση του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας στις αρχές Μαρτίου.

Χωρίς εσάς, τους υποστηρικτές μας που πιστεύουν στη σημασία των άμεσων δράσεων και της εκστρατείες μας, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Σε αυτό το στάδιο του έργου η οικονομική σας βοήθεια χρειάζεται πάρα πολύ. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο και θα εκτιμηθεί. Παρακαλούμε επισκεφθείτε: http://canadaboatgaza.org/donate/. Οι θεωρήσεις της εκστρατείας μας και οι στόχοι από τις οργανώσεις σας είναι επίσης σημαντική.

Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε τον τερματισμό του αποκλεισμού.

σε Αλληλεγγύη
Η ομάδα CBG