Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τεταρτη 24 Φεβρουαριου 2016


Γιατί αυτή τη δουλειά με μισθό 245.000 ευρώ το χρόνο δεν τη θέλει κανείς
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
23|02|2016 16:49
Δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο γιατρός Άλαν Κέννυ από την Τοκορόα της Νέας Ζηλανδίας ότι κανείς δεν θα έκανε αίτηση για την θέση του ειδικευόμενου ιατρού, όταν δημοσίευε την αγγελία για την πλήρωση της το 2014. Δυο χρόνια μετά και κανείς υποψήφιος δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Το πόστο που αφορά την θέση αγροτικού ιατρού σε μια απομακρυσμένη, επαρχιακή κωμόπολη της Νέας Ζηλανδίας και παρ όλην την υψηλή αμοιβή των 400 χιλιάδων δολαρίων (245.000 ευρώ) που προσφέρει, δεν φαίνεται να ελκύει κάποιον μέχρι στιγμής. Ο υποψήφιος γιατρός θα πρέπει να ζήσει στο χωριό Γουαικάτο της περιοχής Τοκορόα, με πληθυσμό μόλις 13.000 κατοίκους. Όπως εξηγεί ο Δρ. Κέννυ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια για τις υπηρεσίες του με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος του για να αναλάβει ο ίδιος όλες τις περιπτώσεις που έρχονται στο γραφείο του. Ούτε καν η κόρη του που προσλήφθηκε πριν δυο χρόνια ως παθολόγος δεν είναι ικανή να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο δουλειάς. Παράλληλα με την υψηλή αμοιβή που διαθέτει ο Κέννυ, προσφέρει επίσης και ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο που περιλαμβάνει 3 μήνες διακοπές και καθόλου εργασία κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων ή την νύχτα. «Εάν αντιμετωπίζω δυσκολίες για να προσλάβω έναν γιατρό που θα δουλέψουμε μαζί, πλάι πλάι, φανταστείτε τι θα αντιμετωπίσω όταν εν όψει της συνταξιοδότησης μου, αναζητήσω τον αντικαταστάτη μου», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στην Νεοζηλανδέζικη εφημερίδα «Herald». Ο Δρ Κέννυ ωστόσο δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Φαίνεται ότι η ζήτηση για γιατρούς στην μακρινή Νέα Ζηλανδία είναι μεγάλη και η προσφορά δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλα τα κενά. Όπως εξηγεί στην ίδια εφημερίδα η Λίντα Ρέινολντς, η επικεφαλής του δικτύου αγροτικών ιατρών της Νέας Ζηλανδίας, «η πλειοψηφία των αντίστοιχων θέσεων εργασίας καλύπτεται συνήθως από αλλοδαπούς απόφοιτους σχολών ιατρικής και χρειάζεται περίπου δυο χρόνια κατά μέσο όρο για να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος». Σύμφωνα με την Ρέινολντς, ο μέσος μισθός για μια τέτοια θέση που κυμαίνεται μεταξύ 150 και 280 χιλιάδων δολαρίων δεν μπορεί για κάποιους να αντισταθμίσει την απομόνωση που θα βιώσουν σε αυτές τις περιοχές, τις περιορισμένες δυνατότητες κοινωνικής ζωής, τις ελάχιστες εναλλακτικές για σχολεία και την κακή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Σχολιο.- Με τέτοιο μισθό - αν ήμουν γιατρός - και από την Ελλάδα θα πήγαιναν για 1-2 χρόνια τουλάχιστον. Και με 3 μήνες διακοπές και χωρίς να σε ξυπνάνε βραδιάτικα; Μας δουλεύετε; Σχολιο.- Οι Αγγλοσαξωνικές χώρες δε θεωρούν ισοδύναμα τα πτυχία άλλων χωρών. Ένας γιατρός με πτυχίο Ελληνικού πανεπιστημίου δεν τους κάνει. Για να δουλέψει κάποιος στην Αμερική π.χ πρέπει να ξαναφοιτήσει στο 5ο και 6ο έτος και να δώσει πτυχιακές εξετάσεις για να θεωρείται το πτυχίο του ισοδύναμο. Άρα η Ν.Ζηλανδία στην ουσία ζητάει γιατρούς από Αγγλικα, Αμερικανικά, Καναδικά και Αυστραλιανά πανεπιστήμια όπου η ευδοκίμηση των γιατρών είναι εξασφαλισμένη και με όρους που δεν είναι αναγκαία η απομόνωση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια με 7 τραυματίες σε προσφυγικό καταυλισμό στο Βελγιο επειδη Γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα
23|02|2016 22:49
Εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά ατόμων, ξέσπασαν σε προσφυγικό καταυλισμό στο Βέλγιο, όταν μία γυναίκα από την Συρια αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα. Η ένταση προκλήθηκε στην πόλη Λεοπόλντσμπουργκ και στα επεισόδια ενεπλάκησαν Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, που πετούσαν πράγματα ο ένας στον άλλον. Οι πρόσφυγες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με Σύρους και Ιρακινούς να συγκρούονται με τους Αφγανούς που ηθελαν την μαντηλα, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.
Στα επεισόδια ενεπλάκησαν 100 άτομα και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να τραυματιστούν επτά άτομα, με έναν να νοσηλεύεται, ενώ 11 πρόσφυγες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επίθεση και καταστροφή περιουσίας. Αργότερα οι περισσότεροι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο καβγάς ξεκίνησε με αφορμή μία γυναίκα από τη Συρία, η οποία αρνούνταν να βάλει μαντήλα, με αποτέλεσμα να δέχεται λεκτικές επιθέσεις από Αφγανούς. «Δύο ή τρεις Αφγανοί είχαν βάλει στο στόχαστρο το νεαρό κορίτσι τις τελευταίες ημέρες, γιατί δεν κάλυπτε το κεφάλι της. Κάτι περίεργο γιατί αρκετά κορίτσια επίσης δεν φορούν μαντήλα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα έβαλαν με τη συγκεκριμένη», είπε Αν Λίτεν, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στον συγκεκριμένο προσφυγικό καταυλισμό. Το περιστατικό χώρισε τελικά στα δύο τον καταυλισμό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε «μάχη» ανάμεσα σε Σύρους και Ιρακινούς που υπερασπίζονταν τη γυναίκα και Αφγανούς οι οποίοι εξέφραζαν τον θυμό τους. Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τέο Φράνκεν καταδίκασε το γεγονός. «Το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο ότι κάποιοι νεαροί Αφγανοί θεωρούν απαραίτητο να πουν σε κορίτσια από τη Συρία να φορούν μαντήλες και ότι δεν πρέπει να ντύνονται όπως οι δυτικές. Ερχονται εδώ, φιλοξενούνται εδώ, πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας», τόνισε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόλαφος για τον Ερντογάν η έκθεση DNA του βομβιστή της Άγκυρας- Ήταν Τούρκος και όχι Σύρος
Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία
23.2.2016 | 22:38
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία και όχι Σύρος όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δήλωνε ο Ερντογάν. Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή. «Η έκθεση του DNA εκδόθηκε... Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα. Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα. Σήμερα οι τουρκικές αρχές επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.
Σχολιο.- Χάλασε το άλλοθι.. Δικαιολογία για εισβολή στην Συρία.. γιόκ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάρφωσαν γουρουνοκεφαλή στο hotspot του Σχιστού!
Αγνωστοι πήγαν νύχτα στο hotspot του Σχιστού και κρέμασαν μια γουρουνοκεφαλή στον φράχτη, ώστε να καταστήσουν τον χώρο μολυσμένο για τους μουσουλμάνους λαθροπρόσφυγες και να μην μπορέσουν να εγκατασταθούν εκεί! Θεωρείται ότι εάν μολυνθεί το έδαφος με αίμα χοίρου, οι μουσουλμάνοι θα το θεωρήσουν ακάθαρτο και δεν θα δεχθούν να μείνουν εκεί. Το κρέμασμα γουρουνοκεφαλής σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.
Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον μεγάλο Ουμπέρτο Έκο
Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο συγγραφέα και φιλόσοφο σε ένα κάστρο του 15ου αιώνα στο Μιλάνο
23.2.2016 | 22:33
Mέλη της κυβέρνησης Ρέντσι, άνθρωποι των γραμμάτων, καθηγητές και πρυτάνεις ιταλικών πανεπιστημίων, εκδότες, καλλιτέχνες και χιλιάδες άνθρωποι που αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από το έργο του Ουμπέρτο Έκο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο επιβλητικό Sforza Castle του 15ου αιώνα στο Μιλάνο, για το συγκινητικό τελευταίο αντίο. Τεράστιες ήταν οι ουρές που σχηματίστηκαν από τους πολίτες της Ιταλίας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη μη θρησκευτική τελετή της ταφής, ενώ ανάμεσα στους στους ανθρώπους που έδωσαν το «παρών» στην πολιτική κηδεία του κηδεία του Ιταλού καθηγητή και συγγραφέα ήταν και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.
H μη θρησκευτική, λαϊκή τελετή έγινε σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος ο οποίος, όπως είπε ο Μάριο Αντεόζε, που είχε επιμεληθεί τα βιβλία του, «ήταν βαθιά λαϊκός, μη θρησκευτικός σ' όλη του τη ζωή». Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο πέθανε την περασμένη Παρασκευή. Ήταν 84 ετών και έδινε μάχη με τον καρκίνο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλος ο Σγουρίδης από την κυβέρνηση- Δεκτή η παραίτηση από τον Πρωθυπουργό
Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη επειδη ομολόγησε πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως είχαν κάνει παλαιότερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.
23.2.2016 | 21:25
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε προ ολίγου δεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη, τέως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σε επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει "τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο". "Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας" προσθέτει ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας στην επιστολή του "για να μην γίνω εμπόδιο σ' αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή". Υπενθυμίζεται πως ο Π. Σγουρίδης είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα στις 17 Φεβρουαρίου αλλά τότε είχε γνωστοποιηθεί από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, πως θα ασχολείτο με το ζήτημα μόλις επέστρεφε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του κ. Σγουρίδη που στην πρωινή εκπομπή του σταθμού «MAXIMUM 93,6» και στον Δ.Κόλιο ομολόγησε πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως είχαν κάνει παλαιότερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των αγροτών, ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν» και πρόσθεσε: «Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια». Σ' εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»; «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε ο κ. Σγουρίδης. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο κ. Κόλιος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. 'Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης. Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Σγουρίδης είχε επανέλθει με διευκρινιστική δήλωση, στην οποία ξεκαθάριζε ότι δεν εννοούσε ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό «διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 13:14
Με ειδική παραγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητεί να σταματήσουν εδώ και τώρα τα μπλόκα των αγροτών, προειδοποιώντας τους με συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία. Πιθανον εχει μεσολαβησει τηλεφωνημα απο τον Τσιπρα η καποιον της κυβερνησης. Η κα Κουτζαμάνη, με έγγραφό της που εστάλη στις κατά τόπους εισαγγελίες, επισημαίνει το «καθήκον τους να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών στο φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς από τις αγροτικές κινητοποιήσεις». Στο έγγραφό της, μάλιστα, προειδοποιεί τους αγρότες με... διώξεις, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιγυπτος. Ισόβια σε... 4χρονο για τέσσερις δολοφονίες
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 12:45
Για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων και για οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς επίσης για βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας, την περίοδο των ταραχών στην Αίγυπτο το 2014, κατηγορείται ο Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί, o οποίος εκείνη την περίοδο ήταν μόλις... 2 ετών! Ως αποτέλεσμα των... πράξεών του, το 4χρονο σήμερα αγοράκι καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το στρατιωτικό δικαστήριο της χώρας, μαζί με άλλα 115 άτομα, που βαρύνονται με ανάλογες κατηγορίες. Πώς, όμως, θα μπορούσε ένα μωρό να γίνει δολοφόνος και μάλιστα να συμμετέχει σε ταραχές; Σε δηλώσεις του στο BBC ο δικηγόρος του μικρού είπε ότι το γεγονός πως το παιδί βρέθηκε στη μεγάλη λίστα με τα κατηγορούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων ήταν ένα λάθος, που έγινε επειδή οι αρμόδιοι του στρατοδικείου δεν διαβίβασαν στον δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση το πιστοποιητικό γέννησης του 4χρονου! Αν το είχαν κάνει, ο δικαστής θα έβλεπε ότι κατηγορούν για δολοφονίες ένα παιδί 4 ετών και οι Αρχές θα είχαν καταδικάσει τον πραγματικό δράστη, έναν 16χρονο, ο οποίος ονομάζεται Αχμέντ Μανσούρ Κουράλι Σαράρα. Δηλαδή, η μόνη διαφορά με το παιδί, είναι πως το όνομα του 4χρονου τελειώνει σε Αλί. Το λάθος παραδέχθηκε μέσω Facebook και ένας αξιωματούχος του στρατού της Αιγύπτου. Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, κάποιοι σίγουρα γνώριζαν την πραγματική ηλικία του «δράστη». Άλλωστε, το 2014 η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο στο σπίτι του για τον συλλάβει, αλλά, επειδή είδαν πως επρόκειτο για ένα μωρό, έθεσαν υπό κράτηση τον πατέρα του. Πάντως, ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της απίστευτης αυτής υπόθεσης...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι σύντροφοι του Τσίπρα, τα ανθρωπόμορφα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, το "κράτος τρομοκράτης" του πάλαι ποτέ Τσίπρα... σε δράση στη Γάζα!
Σήμερα το πρωί, το ισραηλινό ναυτικό των ναζί... έκανε επιδρομή στα ψαράδικα της αποκλεισμένης Γάζα, με ανυπολόγιστές καταστροφές για τον χειμαζόμενο από πείνα και δίψα Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Αποκλεισμένοι από τον Αιγύπτιο δικτάτορα κι από το ναζιστικό ισραήλ... τους τελειώνουν ακόμη και τις λίγες ψαριές για επιβίωση...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O μητροπολιτης Τρικκης (Τρικαλων) καλει τους συνταξιουχους να γινουν ιερεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμια ευθυνη στον αληταρα κλεφτη Βγενοπουλο για την καταστροφη της Λαικης Τραπεζας Κυπρου αποφασισαν οι αλητες πληρωμενοι δικαστες.
Μετα από 3 χρονια «ερευνων και ανακρισης»!! Εχει και το θρασσος ο κλεφτης ο τσογλανος ο Βγενο, να δωσει συνεντευξη Τυπου, στα διαπλεκομενα παπαγαλακια του που σιτιζει, για να πει ότι είναι αθωως!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σιωναζιστικά κτήνη του Νετανιάχου γκρέμισαν το Παλαιστινιακό Σχολείο (δυτικά της Ιερουσαλήμ) για να κατασκευάσουν παράνομους εποικισμού οι σιωνιστές-ναζί! Όμως, τα παιδάκια δεν το βάζουν κάτω! Στο χώρο του γκρεμισμένου Σχολείου, κάθε μέρα... μάθημα στο κρύο... αλλά τη γη τους δεν την χαρίζουν στους κατακτητές ναζί! Κι ο ΟΗΕ των υποκριτών, έχει Αντιπρόεδρο στο "Συμβούλιο του ΟΗΕ, εναντίον των παρανομων εποικισμών"... το Ισραήλ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προελαύνουν οι δυνάμεις της Συρίας προς τα σύνορα με την Τουρκία... Απελευθερώθηκε και η Jabal Qamou!
Οι Συριακές δυνάμεις καταδιώκουν τους μισθοφόρους του χαλιφάτου, που προσπαθούν να διαφύγουν προς την ασφαλή γι' αυτούς Τουρκία. Ήδη οι δουλέμποροι του φασίστα Ερντογάν, συντονίζουν τις προσπάθειες να τους διοχετεύσουν -πάντα μέσω της αποικίας Ελλάδα και σε συντονισμό με το διευθυντήριθο της Ε.Ε.- προς Λιβύη, αλλά και προς Αλβανία (τους έχουν ανάγκη και στο Κόσοβο), σε διατεταγμένη υπηρεσία της... "πολιτισμένης" δύσης...
Η 103η Ταξιαρχία, η Fouj al-Mughawayr al-Bahr (πεζοναύτες), η Shoughour al-Sahra, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή NDF της Qurdaha κι οι εθελοντές του κόμματος SSNP κατέλαβαν την Jabal Qamou. Οι δυνάμεις της Al Nusra (Αλ Κάιντα), του "ελεύθερου συριακού στρατού" FSA (μετριοπαθών εξεγερμένων, σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις) κι οι φονιάδες της Ahrar Sham, που συνεργαζόμενοι είχαν στην κατοχή τους την περιοχή, τράπηκαν σε φυγή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειναι γνωστο σε ολους τους δικηγορους και τους δικαστες. "Ενοχος ενοχων ου ποιει". Δηλαδη, δεν μπορει ενας ενοχος να κατηγορησει καποιον αλλο για ενοχο! Οι βλακειες που υπεγραψε ο κατηγορουμενος δημοσιοκαφρος Μουσιας (ονομα κι αυτο! Αντε να περιμενεις αληθεια απο εναν Μουσια!) κατηγορει ντε και καλα το press-gr, το koyrdistoportokali.gr και διαφορες αλλες ιστοσελιδες, ενω λεει πως ο ακροδεξιος εκδοτης της Ακροπολης, που στηριζε τον Αβραμοπουλο, μετα την Χρυση Αυγη, και μετα το Κυριακο Μητσορακη, επαιρνε γραμμη απο τον Τσιπρα!!!! Και τωρα θελουν να πιστεψουμε αυτες τις χοντροειδης μαλακιες!!!! Τα αρχιδια!!!!! Το μονο που πρεπει να ξερουν τα ακροδεξια αρχιδια, ειναι πως, η λασπη στον ανεμιστηρα γθρναει παντοτε σε αυτον που την πεταει!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία είναι απαράμιλλη ...
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη συριακή πρωτεύουσα. Η αξιολόγηση του προέδρου έχει ξεπεράσει ακόμη τη δημοτικότητα του μακρού σύμμαχου της Δαμασκού - τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έγραψε η ισπανική εφημερίδα El Pais. Γιατί η στρατηγική του Πούτιν στη Συρία κερδίζει ξανά και ξανά Στους δρόμους της πόλης της Δαμασκού υπάρχουν πορτρέτα και αναμνηστικά του Βλαντιμίρ Πούτιν παντού. Τον πρόεδρο Πούτιν μπορεί να δει κανεις σε διαφημιστικές πινακίδες, τα πορτρέτα του κρέμονται στους δρόμους σε κτίρια γραφείων και στα περίπτερα, έγραψε η εφημερίδα . "Από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ο συριακός στρατός κέρδισε αρκετές σημαντικές νίκες εναντίον των τρομοκρατών της Daesh, η κατάταξη του Ρώσου ηγέτη ανέβηκε ακόμα και επισκίασε τη δόξα του ηγέτη της Χεζμπολάχ».
Επί του παρόντος, το θαυμασμό του Πούτιν μπορεί να δει κανεις στο σύνολο του ειδικά κοντά στα κεντρικά παζάρια στο τζαμί Umayyad όπου οι πωλητές στα καταστήματα πώλησης έχουν τεράστια συλλογή από κονκάρδες, μπρελόκ, κούπες και μπλουζάκια με την εικόνα του προέδρου. Σύμφωνα με την ισπανική δημοσίευση σε κάποια σχολεία στη Δαμασκό, τα ρωσικά προσφέρονται ως πρώτη ξένη γλώσσα και οι ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματικοί που στον ελεύθερο χρόνο τους πηγαίνουν με τα πόδια γύρω από την πόλη συναντιόνται με κραυγές τύπου «Καλώς τη Ρωσία!»
Γυναίκα της Συρίας φιλάει αφίσα του # Πούτιν για τη βοήθεια στη # Συρία να μείνει κοσμική και χωρίς ISIS και ξένη κατοχή. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας ισχυρής υποστήριξης για τις ενέργειες της Μόσχας ο πληθυσμός πιστος στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ κωφεύει στα διεθνή δημοσιεύματα σχετικά με το πώς οι ρωσικοι βομβαρδισμοι κανουν δήθεν δολοφονία αμάχων. Οι"Σύριοι αντιλαμβάνονται τις εκθέσεις αυτές σαν Δυτική προπαγάνδα με στόχο τη διάσπαση της χώρας τους», σημείωσε η El Pais. Ομοίως, η ρωσική γλώσσα μπορεί να ακουστεί σε συριακες στρατιωτικες εγκαταστάσεις και δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, γιατί ο στρατός είναι γεματος σήμερα με επικεφαλής από ανθρώπους οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία. Το «φαινόμενο του Πούτιν» έχει επηρεάσει το ηθικό των στρατιωτών σε γενικές γραμμές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η άμεση καταπολέμηση των τρομοκρατών διεξάγεται από τους συριους στρατιώτες, η δημοσίευση κατέληξε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Βρεθηκαν εγγραφα της βιομηχανιας τσιμέντου Lafarge ότι αγόρασε πετρέλαιο απο Daech;
Ο στρατός της Συρίας έχει ανακαλύψει, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν έγγραφα, που οι συμβάσεις επιβεβαιώνουν την αγορά του πετρελαίου της Daech από τη γαλλική εταιρεία Lafarge Cement και τσιμεντου Σκυροδέματος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολιτική μέσω Eurovision -Η Ουκρανία «επιτίθεται» στη Ρωσία με το τραγούδι που στέλνει στον διαγωνισμό
ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
22|02|2016 23:22
Φέτος δεν είναι η χρονιά της ερωτικής μπαλάντας στη Eurovision. Τουλάχιστον όχι για την Ουκρανία. Για αυτό απέρριψε ένα τραγούδι αυτού του είδους και προτίμησε να στείλει στον διαγωνισμό ένα που αναφέρεται στην μαζική απέλαση των Τατάρων από τον Στάλιν το 1944. Μία κίνηση που σίγουρα «στοχεύει» στη Ρωσία. Η Σουζάνα Γιαμαλαντίνοβα, που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό όνομα Jamala, είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στο φετινό διαγωνισμό. Ερμηνεύοντας το τραγούδι «1944», στη βραδιά της επιλογής, πάσχιζε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Οταν έρχονται οι ξένοι. Ερχονται στο σπίτι σου, σε σκοτώνουν και σου λένε ''Δεν είμαστε ένοχοι. Οχι ένοχοι''», είναι οι πρώτοι στίχοι. Το τραγούδι, σύμφωνα με το Politico, διηγείται την ιστορία της προγιαγιάς της Jamala, η οποία ήταν ανάμεσα στους 240.000 Τατάρους της Κριμαίας οι οποίοι στοιβάχτηκαν σε τρένα για την κεντρική Ασία, με εντολή Στάλιν. Σνεργάστηκαν με τους Ναζί, οι οποίοι είχαν καταλάβει την χερσόνησο της Κριμαίας. Οι απελαθέντες πέθαναν τα πρώτα δύο χρόνια της εξορίας σε ποσοστό 20-50%. Πέρυσι, το ναζιστικο «ουκρανικό» κοινοβούλιο δήλωσε ότι η απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας ισοδυναμεί με γενοκτονία και κήρυξε εθνική μέρα μνήμης για τα θύματα. Αυτές οι αναμνήσεις ξύπνησαν όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, αν και το εν λόγω τραγούδι δεν θίγει αυτό το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ίσως υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή, καθώς οι κανονισμοί της Eurovision απαγορεύουν τα απροκάλυπτα πολιτικά τραγούδια. Η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών λήγει στις 14 Μαρτίου, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη.
Σχολιο.- Το τραγούδι, διηγείται την ιστορία της προγιαγιάς της Jamala, η οποία ήταν ανάμεσα στους 240.000 Τατάρους της Κριμαίας οι οποίοι στοιβάχτηκαν σε τρένα για την κεντρική Ασία, με εντολή Στάλιν. Συνεργάστηκαν με τους Ναζί, δολοφόνησαν μαζί τους τους Ουκρανούς, οι οποίοι ναζί γερμανοί είχαν καταλάβει την χερσόνησο της Κριμαίας. Οι απελαθέντες πέθαναν τα πρώτα δύο χρόνια της εξορίας σε ποσοστό 20-50%. Πέρυσι, το ναζιστικό "ουκρανικό" κοινοβούλιο δήλωσε ότι η απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας ισοδυναμεί με γενοκτονία και κήρυξε εθνική μέρα μνήμης για τα θύματα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο μουσουλμανικό τζαμί στη Δένεια (στην επαρχία της Λευκωσίας) καταδίκασε το τουρκικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει να επηρεαστεί η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει σήμερα (στις διαπραγματεύσεις). Την επίθεση είχε καταδικάσει τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, που δεσμεύτηκε για τον εντοπισμό των ενόχων, όσο και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μ. Ακιντζί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις των σχέσεων ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και σε δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» που δρουν στην τουρκο-συριακή μεθόριο δημοσιεύοντας απομαγνητοφωνημένους διαλόγους μεταξύ των δύο πλευρών, για δεύτερη φορά από τον περασμένο Μάη.