Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δευτερα 29 Φεβρουαριου 2016


Έτσι στήνονται τα βενζινάδικα-Διαψεύδεται ότι φρουρός της Ζωής κατέρρευσε από ψυχολογική πίεση
Διαψεύδει κατηγορηματικά συνεργάτης της πρώην προεδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αστυνομικός της φρουράς της πρώην Προέδρου της Βουλής κατέρρευσε από ψυχολογική πίεση και νοσηλεύεται με νευρικό κλονισμό. Παρομοιάζει μάλιστα το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα στη Βουλή με την υπόθεση του βενζινάδικου, οπού δημοσιεύματα ήθελαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνεργάτης της πρώην ΠτΒ αναφέρει:
Έτσι στήνονται τα βενζινάδικα Ως επιστημονικός συνεργάτης της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και έχοντας άμεση γνώση των γεγονότων που με κανιβαλικό τρόπο παρασκευάζονται και αναμεταδίδονται το τελευταίο διήμερο, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω τα τερατώδη ψεύδη που έχουν αναπαραχθεί και να ζητήσω την αποκατάσταση της αλήθειας:
ΨΕΜΑ 1ο: «Αστυνομικός της φρουράς της κας Κωνσταντοπούλου νοσηλεύεται με νευρικό κλονισμό, διότι κλήθηκε να αποτρέψει την παράδοση του γραφείου της και δεν άντεξε στις τηλεφωνικές πιέσεις της ιδίας»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Κανένας αστυνομικός δεν εκλήθη να αποτρέψει παράδοση γραφείου ούτε είχε οποιαδήποτε τηλεφωνική επαφή με την τ. Πρόεδρο της Βουλής. Κανένας αστυνομικός δεν υπέστη νευρικό κλονισμό και όλες οι σχετικές «σπαρταριστές» λεπτομέρειες που αναπαράγονται με πιπεράτα σχόλια αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, που αντιμετώπισε άλλης φύσεως πρόβλημα υγείας, ουδεμία σχέση έχει με τα ιστορούμενα και αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ενός εργαζομένου, τον οποίο θα έπρεπε να έχει προστατεύσει η Υπηρεσία στην οποία ανήκει, δηλαδή η Φρουρά της Βουλής. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της Βουλής είναι τόσο προσηλωμένοι στο να ενθαρρύνουν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα για την τέως Πρόεδρο της Βουλής, ώστε δεν ενδιαφέρονται εάν αυτά τα ψεύδη και οι συκοφαντίες βλάπτουν έναν απλό εργαζόμενο.
ΨΕΜΑ 2ο: «Η Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να παραδώσει τα γραφεία που η ίδια έχει παραδώσει στον εαυτό της»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κα Κωνσταντοπούλου έχει υπάρξει η μόνη Πρόεδρος της Βουλής που δεν διέθεσε στον εαυτό της γραφεία ούτε ζήτησε να της διατεθούν. Επιπλέον, είναι η μόνη Πρόεδρος της Βουλής στην οποία εν τοις πράγμασι δεν διατέθηκαν ποτέ γραφεία, αφού το μοναδικό γραφείο το οποίο μπόρεσε για λίγες εβδομάδες να χρησιμοποιήσει (705) είναι κλειδωμένο από τις υπηρεσίες της Βουλής από τις 14/12/2015, οπότε και άλλαξαν κρυφά τις κλειδαριές τα ξημερώματα με εντολή του σημερινού Προέδρου. Στο γραφείο αυτό παραμένουν έκτοτε κλειδωμένα τα προσωπικά αντικείμενα και αρχεία τόσο της τ. Προέδρου όσο και ημών των συνεργατών της.
ΨΕΜΑ 3ο: «Συνεργάτης της Προέδρου της Βουλής ταμπουρώθηκε στα γραφεία της Επιτροπής/ της τ. Προέδρου και αρνείτο να απομακρυνθεί, έφυγε δε αργά το βράδυ υπό την απειλή μηνύσεων»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Από τις 14-12-2015 τα προσωπικά αρχεία και αντικείμενα των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους παρέμεναν κλειδωμένα στα γραφεία που είχαν διατεθεί στην Επιτροπή και τα οποία αφαιρέθηκαν από τον σημερινό Πρόεδρο. Η διαδικασία παράδοσης των γραφείων ξεκίνησε με πρωτοβουλία της τ. Προέδρου και μελών της Επιτροπής, που υπέβαλαν έγγραφο για να ξεκινήσει η παράδοση την 1-12-2015 και η παράδοση ξεκίνησε μόλις την Τετάρτη 9-12-2015. Ωστόσο, αντί της ομαλής ολοκλήρωσης, ο σημερινός Πρόεδρος και οι υφιστάμενες υπηρεσίες προτίμησαν να παραβιάσουν και να αλλάξουν κρυφά τις κλειδαριές, το ξημέρωμα της 14-12-2015, και να κλειδώσουν εντός των γραφείων τα ευρισκόμενα εκεί προσωπικά αρχεία και αντικείμενα των μελών της Επιτροπής. Και ενώ από τις 15-12-2015 έχει προσφερθεί ο κ. Γιάννης Μαύρος να φιλοξενήσει άνευ ανταλλάγματος την Επιτροπή στα γραφεία του πατέρα του, Γεωργίου Μαύρου, οι υπηρεσίες της Βουλής αρνούνται την παράδοση των αρχείων και αντικειμένων των μελών της Επιτροπής, παρά τα έγγραφα που έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει και τα πλείστα διαβήματα. Στις 24-2-2016 διαπιστώθηκε ότι χωρίς ειδοποίηση ή συναίνεση των μελών της Επιτροπής, τα γραφεία ξεκλειδώθηκαν και αφαιρέθηκαν όλα τα προσωπικά αντικείμενα και αρχεία των μελών τους, από άγνωστα πρόσωπα, με εντολή Προέδρου της Βουλής. Ως εξουσιοδοτημένος από το Προεδρείο της Επιτροπής για την παραλαβή των αντικειμένων και αρχείων των μελών της, ζήτησα εξηγήσεις τις οποίες δεν έλαβα, ζήτησα να παραλάβω τα αντικείμενα και αρχεία των μελών της Επιτροπής, αλλά δεν μου παραδόθηκαν και ζήτησα να ενημερωθώ για το ποιος προέβη στις παράνομες αυτές πράξεις, αλλά δεν ενημερώθηκα. Αντ’ αυτού, έγινα επανειλημμένα αποδέκτης απειλών και απόπειρας εκφοβισμού, ενώ «τιμωρήθηκα» και με την διοχέτευση των συκοφαντικών διαρροών που αναπαρήχθησαν.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο επικοινωνιακός αυτός ορυμαγδός κατέκλυσε τη δημοσιότητα την ίδια ώρα που στη Βουλή περνούσε η δημιουργία 33 νέων θέσεων Γραμματέων Υπουργείων. Αντιλαμβάνομαι ότι μέσω αυτής της λάσπης επιχειρείται να πληγεί ο ένας άνθρωπος που στάθηκε και στέκεται συνεπής σε όσα υπηρέτησε. Αντιλαμβάνομαι ότι μέσω αυτής της λάσπης επιχειρείται να πληγεί και να εξαφανισθεί και το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που υπηρέτησε γνήσια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα από την επίθεση σε εμάς, τους συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιχειρείται να πληγεί όποιος αρνείται να υποκύψει και αντιστέκεται και όποιος στέκεται στο πλευρό του. Ως απλός πολίτης αλλά και ως σκεπτόμενος άνθρωπος που πιστεύει στην Δημοκρατία διαβεβαιώνω εκείνους που μεθοδεύουν αυτές τις άθλιες επιθέσεις ότι θα συνεχίσω να συνδράμω και να συμπαρίσταμαι τόσο στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας όσο και στο έργο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και δεν είμαι ο μόνος ούτε θα μείνω σιωπηλός.
Κώστας Ζηκογιάννης Δικηγόρος Επιστημονικός Συνεργάτης της τ. Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά είναι τα επόμενα κράτη που θα δημιουργηθούν στον κόσμο
Από την Καταλωνία και την Σκωτία, έως τη Γροιλανδία και το Κεμπέκ
28.2.2016 | 11:22
Σχολιο.- Αυτά να τα βλέπουν οι υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας. Πλούσιες και προοδευμένες χώρες αντιμετωπίζουν την πιθανότητα του κατακερματισμού επειδή η μία περιοχή μιλάει διαφορετική γλώσσα ή επειδή έχει άλλες συνήθειες. Και αυτά σε χώρες που δεν υπάρχει καταπίεση και τεράστιες διαφορές. Και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάποια εκατομμύρια μουσουλμανοφασιστες θα αφομοιωθούν ωραία και καλά στην Ευρώπη μας και όλοι αγκαλιασμένοι θα προχωρήσουμε προς το μέλλον. Εδώ δεν τα βρίσκουν οι Βάσκοι και οι Καταλωνοί με τους Ισπανούς, οι Κορσικανοί με τους Γάλλους και θα τα βρουν οι Σουνιτοφασισες με τους Καθολικούς. Χα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bίντεο δείχνει ιερέα να σνιφάρει κοκαΐνη ανάμεσα σε αναμνηστικά των Ναζί
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα στα διεθνή media, το οποίο δείχνει έναν 37χρονο καθολικό ιερέα να σνιφάρει κοκαΐνη με ένα χαρτονόμισμα των δέκα λιρών, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του, το οποίο ανήκει στην εκκλησία.
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 - 06:45
Σαν να μην έφτανε η χρήση ναρκωτικών, το βίντεο φαίνεται να έχει τραβηχτεί σε ένα δωμάτιο που είναι γεμάτο με αναμνηστικά των Ναζί, κάτι που επιβεβαίωσαν και ορισμένοι από τους καλεσμένους που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Sun, ο Stephen Crossan (όπως ονομάζεται ο ιερέας) ακούγεται να λέει «Δεν θα 'πρεπε να το κάνω αυτό» προτού κάνει χρήση ναρκωτικών και συνεχίσει την κουβέντα του με τον φίλο του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε στο τέλος ενός πάρτι στο σπίτι του ιερέα στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο κράτησε περίπου εφτά ώρες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με μια πηγή της Sun, ο 37χρονος Crossan έδειξε στους καλεσμένους του αναμνηστικά των Ναζί και μάλιστα κάποια στιγμή φόρεσε ένα καπέλο με το σήμα των SS και έκανε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, ο Crossan προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι εκείνη ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που έκανε χρήση ναρκωτικών και ότι εκείνη την περίοδο έπασχε από κατάθλιψη. Όσο δε για τα παράξενα αναμνηστικά που υπήρχαν σπίτι του, απάντησε πως δεν υποστηρίζει τους Ναζί αλλά ότι είναι απλώς μανιώδης συλλέκτης παλιών αντικειμένων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Άνθιμος: Βγήκε εντολή από τον Φίλη που απαγορεύει να μιλούν οι μητροπολίτες σε σχολεία
"Δεν άφησαν τον Μεσογαίας να μιλήσει σε σχολείο, ο διωγμός άρχισε"
28.2.2016 | 16:38
Σε εντολή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που όπως είπε δόθηκε στα σχολεία, με την οποία απαγορεύεται να μιλούν σε αυτά μητροπολίτες, αναφέρθηκε σήμερα στο κήρυγμα του ο Άνθιμος, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι με το ζήτημα θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος. Όπως είπε ο Θεσσαλονίκης, που έκανε λόγο για διωγμό, ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. "Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το romfea.gr. Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: "Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν."" είπε ο Παναγιώτατος. "Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου" ανέφερε ο κ. Άνθιμος. Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα " "Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί. Την άλλη εβδομάδα έχουμε σύγκληση της Ιεραρχίας για να δούμε διάφορα θέματα όπως και αυτό που συνέβη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας" πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος. Η εντολή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει δοθεί σε όλα τα σχολεία, αφού προ ημερών δόθηκε και διευκρινιστική εντολή σε σχολεία: "Κανένας μητροπολίτης δεν θα μιλάει στα παιδιά και να ελέγξετε τι έχουν κάνει όσοι έχουν επισκεφθεί τα σχολεία μέχρι σήμερα. Αν έχουν κάνει ομιλία ή κατήχηση". Μία παράδοση πολλών δεκαετιών, όπου Μητροπολίτες και κληρικοί κάνουν ομιλίες στα παιδιά, πάντοτε με την συγκατάθεση της διεύθυνσης και του συλλόγου των καθηγητών των σχολείων, σπάει. Ποιον άραγε ενοχλεί η παρουσία των κληρικών στα σχολεία; Αυτό είναι το "ανοικτό" σχολείο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων που οραματίζεται ο υπουργός;
Σχολιο.- "ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών" Οπωσδήποτε, των παιδιών. Ήταν προφανώς το μεγάλο τους όνειρο να γνωρίσουν από κοντά τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.Νικόλαο. Δεν αμφιβάλλω πως τα παιδιά δεν θα είχαν πρόβλημα να ακούσουν οποιονδήποτε Μητροπολιτη. Ακόμα κι εμένα θα χαιρονταν να ακούσουν εάν πρόκειται να χάσουν μάθημα. Αμφιβάλλω απλώς ότι ήταν αίτημα των παιδιών η πρόσκλησή του, πράγμα το οποίο ισχυρίζεται ο Ανθιμος Δεν λέω πως δεν θέλουν να τον ακούσουν. Λέω πως πιστεύω ότι δεν ξύπνησαν μια μέρα μόνοι τους οι μαθητές ή ότι έκαναν ψηφοφορία και είπαν «αν μπορούσαμε να καλέσουμε όποιον θέλαμε, ποιον θα θέλαμε;» και αντί να πουν πχ. τον Ευγένιο Τριβιζά, τους Boys and Noise ή κάποιον σούπερσταρ ποδοσφαιριστή, αναφώνησαν όλοι: «Τον Μητροπολίτη Μεσογαίας να καλέσουμε!» Αν το κάναν, τι να πω. Ας μην κρίνω. Εγώ απλώς λέω πως υποψιάζομαι πως την πρόσκληση την σκέφτηκαν οι μεγάλοι, και την επικύρωσαν και οι μαθητές, χωρίς αυτό να είναι κακό φυσικά. Σχολιο.- Ειμαι μαθητης του σχολειου αυτου,και ηταν οντως αιτημα μαςΤο 15μελες εστειλε προσκληση.Αρα ναιθελαμε να τον γνωρισουμε
Σχολιο.- Μακριά από τους χώρους της εκπαίδευσης! Σχολιο.- Μετά από αίτημα των παιδιών λέει και εμείς όταν ήμασταν στο σχολείο όνειρο μας ήταν να γνωρίσουμε το μητροπολίτη της περιοχής μα Σχολιο.- "[...] στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα [...]" κάποιος που να έχει κάνει το ρίσερτς και να θέλει να μου παραθέσει τις θυσίες των Μητροπολιτών, των πατέρων και των κληρικών για την πατρίδα; Σχολιο.- Αν μπορούσε κάποιος να εξηγήσει, πως μετά από τόσους διωγμούς, εκτελέσεις, αλλεπάλληλες απαλλοτριώσεις εκκλησιαστικής περιουσίας, βρέθηκε η εκκλησία να κατέχει τόσο μεγάλη περιουσία μετά την απελευθέρωση και μάλιστα "τεκμηριωμένη" με οθωμανικά χρυσόβουλα... Σχολιο.- Αν καποιος γονιος θελει να ακουσει το παιδι του το οποιοδηποτε μητροπολιτη, θα παει να τον ακουσει. Γιατι να πατε στα σχολεια λοιπον! Μαζι του σε αυτο... Σχολιο.- Καλα μην κανετε ετσι! Ουτε σας φτυνουν,ουτε σας αποδοκιμαζουν,ουτε σας μαυριζουν,ουτε σας χαρακτηριζουν,μια πολιτισμενη πορτα φαγατε. Τελικα ο Φιλης φιλουσε υπεροχα. Σχολιο.- Πανω που ημουν βεβαιος οτι εχουμε την πιο αχρηστη και επικινδυνη κυβερνηση... να και κατι σωστο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα: Οι Τούρκοι επιτέθηκαν με βαρύ πυροβολικό σε συριακή πόλη
Το ρωσικό υπ. Άμυνας υποστηρίζει ότι η Άγκυρα παραβιάζει την εκεχειρία
28.2.2016 | 12:43
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το κέντρο συντονισμού που έχει στη Συρία, συγκεκριμένα το κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια, έλαβε πληροφορίες για επίθεση στη βόρεια συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ από το τουρκικό έδαφος με τη χρήση βαρέος πυροβολικού, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Το Interfax επικαλείται τον επικεφαλής του κέντρου συντονισμού, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία έχει έρθει σε επαφή με αμερικανικό κέντρο στο Αμάν της Ιορδανίας για να διευκρινίσει για τον βομβαρδισμό συριακού εδάφους από την Τουρκία. "Το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση των εμπολέμων πλευρών στη Συρία έλαβε αργά στις 27 Φεβρουαρίου πληροφορία για επίθεση από την Τουρκία στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πτέραρχος Σεργκέι Κουραλένκο και πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένοπλες δυνάμεις υποστηριζόμενες από βαρύ πυροβολικό. "Η πληροφορία ελέγχθηκε και επιβεβαιώθηκε μέσω αρκετών διαύλων, μεταξύ τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, συνασπισμός υπό την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού /YPG). Εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Ταλάλ Σαλού, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti νωρίτερα σήμερα ότι κούρδοι πολιτοφύλακες απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την Τελ Αμπιάντ, πόλη στα συρο-τουρκικά σύνορα. Oι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας μάχονται επιτυχώς κατά της εξάπλωσης του Ισλαμικού Κράτους και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Ωστόσο το τουρκικό καθεστώς, φοβούμενο την αυτονόμηση της περιοχής που θα επιφέρει εξελίξεις και για τους Κούρδους της Τουρκίας, καλεί την Ουάσιγκτον να αποφασίσει αν θα είναι με τους Κούρδους ή με τους Τούρκους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερντογάν: Δεν σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερους του δημοσιογράφους
"Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία του Τύπου χωρίς όρια"
28.2.2016 | 16:46
O τούρκος σουλτανος – «πρόεδρος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν "σέβεται" την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε την αποφυλάκιση δύο δημοσιογράφων. "Δεν είμαι σε θέση να εγκρίνω αυτή την απόφαση. Το λέω πολύ καθαρά: δεν τη σέβομαι", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσκεψη σε χώρες της δυτικής Αφρικής. Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet και ο Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα, αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή (προχθές), μετά την προφυλάκισή τους για περισσότερες από 90 ημέρες. Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποφανθεί την προηγουμένη πως τα δικαιώματά τους "παραβιάστηκαν". Η δίκη τους θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου. "Πιστεύω σθεναρά στην προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης. Αλλά δεν πιστεύω πως η ελευθερία της έκφρασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια καλυμμένη επίθεση στη χώρα. Και δεν πρόκειται εδώ για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά για μια υπόθεση κατασκοπείας", εκτίμησε ο τούρκος σουλτανος – «πρόεδρος». "Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία του Τύπου χωρίς όρια. Αυτό δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου". Σφοδροί αντίπαλοι της τουρκικής ισλαμοφασιστικής κυβέρνησης, οι Ντουντάρ και Γκιουλ κατηγορούνται για κατασκοπεία, για αποκάλυψη κρατικών απορρήτων και για απόπειρα πραξικοπήματος. Και ότι άλλο κατεβασουν τα σαπια μυαλα των υποτακτικων του σουλτανου. Κατηγορούνται συγκεκριμένα επειδή δημοσίευσαν τον Μάιο ένα άρθρο και δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει τούρκους χωροφύλακες να σταματούν και να ερευνούν, τον Ιανουάριο του 2014 στα συριακά σύνορα, φορτηγά που ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για ισλαμοφασιστες αληταραδες του DAESH (ISIS) στη Συρία. Δημοσιευμένο μερικές ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2015, το άρθρο προκάλεσε την οργή του τούρκου σουλτανου – «προέδρου», η κυβέρνηση του οποίου αρνείται κατηγορηματικά ότι παρέχει οποιαδήποτε υποστήριξη στις ένοπλες συμμοριες που αντιτίθεται στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου ζητούν με επιμονή την αποχώρηση από την εξουσία αφότου ξέσπασε ο αποικιοκρατικος ισλαμοφασιστικος πόλεμος στη Συρία. Οι αρχές είχαν δηλώσει τότε πως η αυτοκινητοπομπή περιείχε "βοήθεια" που προοριζόταν για τους αληταραδες τουρκόφωνους συνεργατες του DAESH στη Συρία. Ο τούρκος σουλτανος – «πρόεδρος», που κατέθεσε ο ίδιος αγωγή κατά των δύο δημοσιογράφων, είχε υποσχεθεί πως θα κατέβαλλαν "ακριβό τίμημα". Η εισαγγελία ζήτησε την καταδίκη τους σε ισόβια, προκαλώντας σοκ. Η φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων είχε προκαλέσει κατακραυγή τόσο στην Τουρκία όσο και εκτός συνόρων. Η τουρκική κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 επικρίνεται συχνά από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου για όλο και μεγαλύτερες πιέσεις στα ΜΜΕ και για φίμωση του ανεξάρτητου Τύπου. Η Τουρκία κατέχει την 149η θέση στην κατάταξη 180 χωρών από όλο τον κόσμο με βάση την ελευθερία του Τύπου που δημοσιεύουν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Τηρείται η εκεχειρία σε πρωτοφανή κλίμακα, γεμάτοι κόσμο οι δρόμοι στη Δαμασκό
"Είναι περίεργο, συνηθίζαμε να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με το θόρυβο των όπλων"
28.2.2016 | 12:50
Αεροσκάφη, για τα οποία δεν είναι γνωστό αν είναι ρωσικά ή συριακά, βομβάρδισαν περιοχές της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου και της κεντρικής επαρχίας Χάμα, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο που δεν είναι σε θέση να αναφέρει αν τα χωριά που αποτέλεσαν στόχο των επιδρομών είχαν συμπεριληφθεί ή όχι στη συμφωνία εκεχειρίας. Ο αληταρας που εχουν διορισει οι Εγγλεζοι «διευθυντή» του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι στις επιδρομές στην επαρχία του Χαλεπίου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Σύμφωνα με τον αληταρα Ραχμάν, μόνο ένα από τα χωριά αυτά, το Καφάρ Χάμρα, ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, τα άλλα χωριά ελέγχονται από τους ισλαμοφασιστες μισθοφορους των αποικιοκρατων. Η παύση των εχθροπραξιών --από την οποία έχουν αποκλειστεί οι τζιχαντοφασιστικές οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και το Ισλαμοφασιστικό Κράτος που ελέγχουν πάνω από το 50% του εδάφους-- ωστόσο, φαίνεται να τηρείται σε γενικές γραμμές, δεύτερη ημέρα από την έναρξή της, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP στη Συρία. Στην πόλη του Χαλεπίου, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι η νύχτα ήταν ήρεμη και δεν υπήρξαν μάχες ή επιδρομές. Οι κάτοικοι ξύπνησαν χωρίς τον θόρυβο από τα πολυβόλα και βγήκαν στους δρόμους για να κάνουν τα ψώνια τους. "Υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτή τη ηρεμία. Συνηθίζαμε να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με τον θόρυβο των επιδρομών και του πυροβολικού", δήλωσε ο 45χρονος Αμπού Ομαρ που έχει αρτοποιείο στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, την οποία ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων. "Είμαι ευτυχής αλλά λυπημένος για τις περιοχές οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία και συνεπώς οι κάτοικοί τους συνεχίζουν να υποφέρουν". Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού διαπίστωσε ότι υπήρχε πλήρης ηρεμία, ενώ στη Δαμασκό, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από κόσμο. H ανταποκρίτρια του CBS που έκανε βόλτα στο κέντρο της Δαμασκού ανέφερε ότι οι κάτοικοι δηλώνουν έκπληκτοι που δεν ακούν πλέον τα πυρά του πυροβολικού αλλά και κουρασμένοι από την όλη κατάσταση και εκφράζουν την ελπίδα τους ότι αυτή η εκεχειρία θα εξελιχθεί σε διαρκή ειρήνη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
308 ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Ξεκινά η επιχείρηση επανεισδοχής μεταναστών από την Τουρκία
28|02|2016 20:54
Αρχίζει από σημερα Δευτέρα η επιχείρηση επανεισδοχής προσφύγων στην Τουρκία, ενώ ξεκινούν και οι διαδικασίες για fast track επαναπροωθήσεις της Frontex. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, με λεωφορεία 308 παράτυποι μετανάστες που κρατούνται στη διεύθυνση αλλοδαπών στον Ταύρο θα μεταφερθούν στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές. Εντωμεταξύ ξεκινούν και οι διαδικασίες για fast track επαναπροωθήσεις της Frontex και οι επιτελείς ελπίζουν η Τουρκία να μην κάνει πάλι πίσω και να συνεχίσει αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο. Επίσης το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται πια και στους παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Καμμένος: Εξαντλήθηκε η δυνατότητα κάλυψης των πρώτων αναγκών των προσφύγων από το δικό μας προϋπολογισμό
28|02|2016 16:53
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής" χαρακτηρίζει την συμφωνία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως "καλή συμφωνία για όλους". O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε ότι από την Ελλάδα, η οποία είναι σε οικονομική κρίση, τον τελευταίο χρόνο πέρασε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η χώρα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες κάλυψης των πρώτων αναγκών των προσφύγων και μεταναστών από τον δικό της προϋπολογισμό. «Είναι μια καλή συμφωνία για την Ευρώπη, διότι και αυτή έχει πλέον κορεστεί από μετανάστες, και πολλές χώρες, δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων», σημειώνει ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι καλή για τους πρόσφυγες «διότι, με την ασφάλεια που θα τους παρέχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα βρίσκονται κοντά στην περιοχή στην οποία πρέπει να επιστρέψουν, και αυτή πρέπει να είναι η αποστολή όλων μας, δηλαδή η διασφάλιση της επιστροφής των οικογενειών στις χώρες τους και στα σπίτια τους». Ο κ. Καμμένος αν και επισημαίνει ότι η συμφωνία αντιμετωπίζει το προσφυγικό και το μεταναστευτικό "πολύ αργά" τονίζει πως είναι σαφές ότι η συμφωνία αυτή «δηλαδή, το να γυρίζουν πίσω στη χώρα απ' όπου έφυγαν, εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα το 2002».
«Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και είναι σημαντικό ότι, για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια τέτοια συμφωνία, διασφαλίζεται η προστασία των προσφύγων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και βεβαίως η αποφυγή των τραγικών ατυχημάτων, των ναυτικών τραγωδιών που είχαμε, όπου θύματα εκείνων που διακινούν ανθρώπους είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», αναφέρει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής άμυνας. Επαναλαμβάνει ότι στόχος της αποστολής είναι να σταματήσει «το trafficking, το δουλεμπόριο, και την εκμετάλλευση των ανθρώπων» και τονίζει «σίγουρα η Τουρκία τους χρησιμοποίησε και ως διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στην Ευρώπη». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την συμφωνία αυτή, τελικά, και η Τουρκία «έχει να κερδίσει, διότι θα μπορέσει να έχει οικονομικές απολαβές από την ΕΕ και θα μπορέσει να αλλάξει τη δημόσια εικόνα της προς την Ευρώπη». Εκτιμά τη συμφωνία ως συμφέρουσα για την Ελλάδα, διότι θα σταματήσει η εκμετάλλευση των ανθρώπων και η επιβάρυνση της χώρας και ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας, από έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία.
«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να φιλοξενούμε πρόσφυγες, βάσει των υποχρεώσεών μας στη Συνθήκη της Γενεύης αλλά και των ανθρωπιστικών υποχρεώσεων που οι Έλληνες πάντα φέρναμε εις πέρας», προσθέτει. Είπε ότι από την πρώτη στιγμή απέφυγε να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην διαχείριση του προσφυγικού, «διότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους», τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι από τη στιγμή που το ζήτημα κατέστη επικίνδυνο για την χώρα, που έπρεπε να ανταποκριθεί αφενός στις απαιτήσεις της Ευρώπης και αφετέρου στις υποχρεώσεις της απέναντι στους μετανάστες, μόνο οι Ένοπλές Δυνάμεις μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο σύνθετο έργο που αφορούσε στην ολοκλήρωση των υποδομών, έργο το οποίο «εντάσσεται στις κοινωνικές υποχρεώσεις τους». Αναφέρει ότι οι ΕΔ ολοκλήρωσαν τις υποδομές, διασφάλισαν τη γρήγορη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών και οργάνωσαν τα κέντρα, «σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθελοντές», ώστε «να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους από ορισμένους οι οποίοι, ενώ στην αρχή, μαζί με τους χρυσαυγίτες, έδειχναν ότι δεν θέλουν τα hotspots στα νησιά τους για να μην επιβαρυνθεί δήθεν ο τουρισμός, είχαν σκοπό να αφήσουν τους πρόσφυγες έξω από κέντρα όπου δινόταν δωρεάν τροφή και φαγητό, ώστε να πωλούν μπουκαλάκια νερό προς πέντε ευρώ, να πωλούν τις φορτίσεις τηλεφώνου προς πέντε ευρώ ή ο ξενοδόχος της Κω, που είναι αντιπρόεδρος των ξενοδόχων και επικεφαλής της ομάδας του Facebook που ξεσήκωσε τον κόσμο, να νοικιάζει ντους προς δεκαπέντε ευρώ σε κάθε πρόσφυγα».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, τόνισε ότι το θέμα είναι «να προλαβαίνουμε τους πολέμους ή να φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο για να τελειώνουν, και οι πρόσφυγες να γυρίζουν στα σπίτια τους», τόνισε ότι ως υπουργός Άμυνας είχε προβλέψει την κατάσταση, ενώ εξέφρασε φόβο για «νέα μέτωπα στην Βόρεια Αφρική». «Θεωρώ ότι το θέμα της Συρίας, μετά και τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν, θα βοηθήσει να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι γρήγορα στα σπίτια τους. Άρα, εάν σταματήσει το trafficking, το εμπόριο ανθρώπων, θα λυθεί και το θέμα της Μέσης Ανατολής πολύ πιο γρήγορα- και αυτό θα είναι μια λύση στην οποία θα έχει συμβάλει η Ελλάδα ως μια σταθερή χώρα», προσέθεσε. Επίσης, ο κ. Καμμένος δηλώνει αισιόδοξος για λύση στο θέμα της αξιολόγησης εντός των επομένων ημερών μέχρι το Πάσχα. Είπε ότι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την είχαν καταδικάσει ως "παρένθεση" «τα εκδοτικά, επιχειρηματικά κατεστημένα, οι τρόφιμοι των λιστών Λαγκάρντ, Μπόργιανς, από την ανάληψη της εξουσίας μετά την εντολή του ελληνικού λαού», «σε συνεργασία και με πολλούς στην Ευρώπη», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση παρόλο τον πόλεμο επέζησε επειδή έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού».
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αυτή «για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης χτύπησε την διαφθορά και τη διαπλοκή». «Η αξιολόγηση θα κλείσει, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη και η Ελλάδα θα είναι μια ισχυρή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, με ισχυρές συμμαχίες και με τη βόρεια Αφρική, με χώρες όπως η Αίγυπτος, αλλά και με τη Μέση Ανατολή, με χώρες όπως το Ισραήλ ή η Ιορδανία και τα Εμιράτα. Θα είναι μια χώρα που, με την ανάπτυξη και τον καθορισμό της ΑΟΖ, θα προχωρήσει σε εξόρυξη του φυσικού της πλούτου και θα αποτελέσει και το ενεργειακό σταυροδρόμι για την Ευρώπη. Έρχονται καλύτερες μέρες», τόνισε ο κ. Καμμένος. Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εκτίμηση που αποδίδει «την όξυνση των τόνων από κόμματα της αντιπολίτευσης και από μερίδα καναλιών λόγω του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και την ένταση της πάταξης της φοροδιαφυγής», ο κ. Καμμένος είπε: «Όταν πεθαίνει ένα σύστημα, κάνει την τελευταία του αντίδραση. Το σύστημα της μεταπολίτευσης, το σύστημα της διαπλοκής, το σύστημα της διαφθοράς, το σύστημα της εκμετάλλευσης του δημόσιου, αλλά και του ευρωπαϊκού πλούτου, τελείωσε. Είναι τα τελευταία τους σκιρτήματα. Όταν κάτι νέο γεννιέται, το παλιό πάντα αντιδρά πριν πεθάνει. Αλλά το νέο πάντα επικρατεί».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μετριοπαθής» θρίαμβος στο Ιράν
Θρίαμβο του μπλοκ μετριοπαθών-μεταρρυθμιστών και ισχυρή «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πολιτική του μετριοπαθούς προέδρου Ροχανί καταδεικνύουν τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Παρασκευή στο Ιράν, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην έξοδο της Τεχεράνης από τη διεθνή απομόνωση και την ανάδυσή της στη διεθνή σκηνή. Εναν μήνα μετά τη μερική άρση των κυρώσεων -απόρροια της ιστορικής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού με τη Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα- το εκλογικό σώμα (το 60% του οποίου είναι νέοι κάτω των 30 ετών) ψήφισε:
Στη μεν Τεχεράνη... δαγκωτό τη μεταρρυθμιστική «Λίστα της Ελπίδας», εξασφαλίζοντάς της και τις 30 έδρες της ιρανικής πρωτεύουσας και -ως εκ τούτου- αφήνοντας εκτός κοινοβουλίου μέχρι και τον επικεφαλής της λίστας των σκληροπυρηνικών, σύμβουλο και γαμπρό του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, καθώς και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Γκολάμ Αλι Χαντάντ Αντέλ (!).
Στη δε υπόλοιπη επικράτεια, αν και ανέδειξε πρώτους τους σκληροπυρηνικούς σε 29 από τις 94 περιφέρειες, εξασφάλισε τη νίκη σε 19 για τη λίστα Ροχανί και άλλες 25 στους φίλα προσκείμενους ανεξάρτητους, αφήνοντας τις υπόλοιπες 21 να κριθούν στον δεύτερο γύρο, που πιθανότατα θα διεξαχθεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.
Εξίσου ηχηρό «χαστούκι» για τους σκληροπυρηνικούς αποτελούν και τα πρώτα αποτελέσματα όσον αφορά τις (για πρώτη φορά) παράλληλες εκλογές ανάδειξης της νέας «Συνέλευσης των Ειδικών»: μιας ισχυρής 88μελούς επιτροπής κληρικών, αρμόδιας τόσο για την εκλογή όσο και για τον έλεγχο των πεπραγμένων του ίδιου του Αγιατολάχ.
Με καταμετρημένο πάνω από το 1/3 των εν λόγω ψήφων, οι 14 και τις 16 της Συνέλευσης που κρίνονται στην Τεχεράνη πηγαίνουν σε μετριοπαθείς, με τις δύο πρώτες θέσεις να εξασφαλίζουν οι επικεφαλής τους: ο 67χρονος πρόεδρος Χασάν Ροχανί και ο 81χρονος σύμμαχός του, δις πρόεδρος του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί. Με τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ να διανύει το 76 έτος της ηλικίας του κι εν μέσω φημών ότι ασθενεί, θεωρείται ότι η 8ετής θητεία της νέας «Συνέλευσης των Ειδικών» θα είναι εξίσου κομβική με την 4ετή τής -μεταρρυθμιστικών στοχεύσεων, σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο- νέας ιρανικής Βουλής.
«Ο λαός έδειξε ακόμη μία φορά τη δύναμή του, δίνοντας περισσότερη αξιοπιστία και ισχύ στην εκλεγμένη κυβέρνησή του», σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα με... διπλωματική διάθεση ο πρόεδρος Ροχανί, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικά λεπτές ισορροπίες με τους σκληροπυρηνικούς. Για την επισημοποίηση άλλωστε της πολιτικής στροφής της Τεχεράνης δεν αρκεί η ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Απαιτείται επίσης η έγκρισή του από το παντοδύναμο «Συμβούλιο των Φρουρών»: το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Ιράν, που (όπως όλα τα μη αιρετά όργανα στο θεοκρατικό καθεστώς) ελέγχεται από τους συντηρητικούς και, σε ένα σαφές δείγμα γραφής για τα πολιτικά μελλούμενα, απέκλεισε προεκλογικά -με γνώμονα την πίστη τους στην Ισλαμική Επανάσταση- χιλιάδες υποψήφιους, κυρίως μετριοπαθείς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελια για πακιστανους φορεις του ΑΙDS (ΕΙΤΖ) στο Γενικο Νοσοκομειο Αεροποριας, ενώ στην Αττικη διδασκεται με ψαλμους μισους σε τζαμια η μουσουλμανοποιηση της Ελλαδας!!! Και από Σεπτεμβριο εκατονταδες χιλιαδες «προσφυγες» και λαθρο σε σχολεια της Ελλαδας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυστρια. Καλπαζει η Ακροδεξια συμφωνα με τις δημοσκοπησεις. Εξαργυρωνει την αντιθεση στη λαθρομεταναστευση το «Κομμα των Ελευθερων»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΤΟ, Ελλαδα και Τουρκια σε επιθετικα γυμνασια του στρατου, κατά του Πουτιν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο μαρτυριάρης Σταύρος και η γάτα με πέταλα
Θα αφήσω κατά μέρος όσα λέει ο Σταύρος Ψυχάρης πως έγιναν στις συναντήσεις παρούσης της γάτας Ιμαλαίων και θα μείνω στο ότι ο Σταύρος Ψυχάρης λέει. Λέει όσα υποτίθεται πως ελέχθησαν σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, και όπως είναι γνωστό, όσα λέγονται σε κατ ιδίαν συναντήσεις παραμένουν εκεί, εκτός αν είσαι γριά κουτσομπόλα ή εκβιαστής. Ο μαρτυριάρης Σταύρος, έκανε το ίδιο ατόπημα μιλώντας στο παρελθόν για συναντήσεις με άλλους πολιτικούς ηγέτες και για πίσω πόρτες. Δηλαδή ένας εκδότης, συναντάει πολιτικούς (όπως έχει δικαίωμα) όχι για να συζητήσει μαζί τους, αλλά για να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά στο μέλλον τη συνάντηση. Δεν ξέρω πώς το αποκαλούν αυτό στις πέριξ του Da Capo περιοχές, αλλά στην Ελλάδα γενικώς το λένε ρουφιανιλίκι και ξεφτίλα. Να είσαι ιστορικός εκδότης και να συμπεριφέρεσαι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο με τα υπονοούμενα για κρυφές ηχογραφήσεις και κάμερες. Το πιο σοβαρό είναι πως εγκαινιάζοντας ο Ψυχάρης πρακτικές λάσπης επικαλούμενος γάτες Ιμαλαίων, επιστρέφει την πολιτική κατάσταση στη δεκαετία του 60, τότε που ο ίδιος έκανε κουμπαριές με υπουργούς της Χούντας και τους διαμόρφωνε το προφίλ. Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η πρακτική. Με βάση λοιπόν δικές μου πληροφορίες από μια γάτα με πέταλα, ο Ψυχάρης πραγματικά συναντήθηκε με τον Τσίπρα, προσπαθώντας να τον πείσει να του χαρίσει τα δάνεια για να σταματήσει να τον χτυπάει. Προκειμένου μάλιστα να τον δελεάσει και να του δείξει πως θα τον στηρίξει, του πρότεινε να ρίξει τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη, τους άλλους μετόχους του Mega δηλαδή και να πορευτούν οι δυό τους. Όταν ο Τσίπρας του είπε πως δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει με τους συνεταίρους του για τους οποίους μιλούσε τόσο υποτιμητικά, ο Ψυχάρης του είπε «αν δεν με πιστεύεις, να φέρω τον Πρετεντέρη να κάνει μια τούμπα μπροστά σου». Τι θα γίνει λοιπόν αν μπολιάσουμε την πολιτική ζωή με τέτοιες ιστορίες όπου γάτες Ιμαλαίων ή κεραμιδόγατες αναλαμβάνουν την πολιτική αφήγηση μέσα από διηγήματα αθλιότητας και φημολογίας; Προφανώς θα επιστρέψουμε στην εποχή που ο Ψυχάρης έβαζε ένα κουίζ στο Βηματοδότη του στυλ «ποιος υπουργός εθεάθη στο Κολωνάκι με ξανθιά καλλονή» και την επόμενη μέρα το υπουργικό συμβούλιο έκανε το σταυρό του στο εικόνισμα του Σταύρου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί του Βγενόπουλου σε ύψος 3,7 δις
Σε μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων του Αντρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του προχωρά η Ελλάδα, με την απόφαση 27/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος δεν έχει δικαίωμα να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να μεταβάλει οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, εκτός αν η περιουσία του υπερβαίνει το ποσό των 3,79 δις. Πρόκειται για πολύ σοβαρή απόφαση η οποία ίσως δικαιολογεί τον εκνευρισμό του Βγενόπουλου των τελευταίων ημερών αλλά και τις επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η απόφαση δηλώνει πως την ώρα που παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης «αθωώνουν» προκλητικά τον Βγενόπουλο (στο τεύχος του HOT DOC της Πέμπτης θα δείτε με ποια μέθοδο) τα ελληνικά δικαστήρια επισημοποιούν και αποδέχονται πως υπάρχει μια σοβαρή νομική διαδικασία και έρευνα για τον Βγενόπουλο στην Κύπρο. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του αποδέχεται και αναγνωρίζει σχετική απόφαση του δικαστηρίου της Λευκωσίας του Μαΐου του 2014 που επιβάλλει το μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Κύπρου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά τα δολοφονημένα παιδιά, δεν υπάρχουν για τις δημοσιογραφικές πόρνες! Αμερικάνικες κι ευρωπαϊκές είναι οι βόμβες που δολοφονούν παιδιά στην Υεμένη!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ποιους νομίζετε άφησε τα λουλούδια του σε ένδειξη σεβασμού πέρσι ο Τσιπρας, στους εκτελεσμένους ήρωες Έλληνες πατριώτες που πέθαναν εκεί ή στους Ναζί που τους εκτέλεσαν στο ίδιο μέρος;
Η πρώτη του πράξη ως πρωθυπουργός. Έσπευσε προφανώς να αποτίσει φόρο τιμής ο Τσιπρας στο Σκοπευτηριο Καισαριανης και να ευχαριστήσει αυτούς που του έδωσαν την εξουσία. Ύστερα από ένα χρόνο και όλα όσα στο μεταξύ έκανε είναι να απορείς.
Κουιζ λοιπόν. Σε ποιους νομίζετε άφησε τα λουλούδια του σε ένδειξη σεβασμού πέρσι ο Τσιπρας, στους εκτελεσμένους ήρωες Έλληνες πατριώτες που πέθαναν εκεί ή στους Ναζί που τους εκτέλεσαν στο ίδιο μέρος;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην "πολιτισμένη" δύση... οι εκλογές στο Ιράν!
Το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη σύνθεση του επόμενου Ιρανικού κοινοβουλίου, που το αποτελούν 290 βουλευτές: - 70% εκλέχθηκαν = 50% σταθεροί στις αρχές της Επανάστασης + 39% εκσυγχρονιστές + 5% φιλο-Rohani + 6% ανεξάρτητοι - 30% σε δεύτερο γύρο, εκ των οποίων = 45% σταθεροί στις αρχές της Επανάστασης + 30% εκσυγχρονιστές και φιλο-Rohani + 25% ανεξάρτητοι. Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και αν λάβουμε ως δεδομένο πως στο δεύτερο γύρο θα μοιραστούν αναλογικά οι βουλευτές που θα εκλεγούν, έχουμε μια ξεκάθαρη νίκη, που ξεπερνάει το 65%, των δυνάμεων της προσήλωσης στις αρχές της Ιρανικής Επανάστασης! Τι δεν μπορούν να κατανοήσουν ή σωστότερα γιατί τα δυτικά ΜΜΕ κι οι σπουδαίοι πολιτικοί "αναλυτές" -σε διατεταγμένη υπηρεσία αναπαραγωγής της προπαγάνδας των δυτικών "δημοκρατιών", τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης- προβάλουν τους μεν ή τους δε και βγάζουν "συμπεράσματα" περί δήθεν έντονων αντιπαραθέσεων και πολιτικών συγκρούσεων, πάντα με θαυμασμό προς το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Σάχη;
Στη φωτογραφία βλέπουμε (αριστερά) τον Mohammad Reza (επικεφαλής των εκσυγχρονιστών στην Τεχεράνη) και (δεξιά) τον Gholam-Ali Haddad-Adel (επικεφαλής των λεγόμενων από τα δυτικά ΜΜΕ "συντηρητικών" στην Τεχεράνη). Κι οι δύο είναι στενοί φίλοι και συνάδελφοι για πολλά χρόνια... Κι οι δύο είναι σταθερά πιστοί στις ιδέες και τις αρχές της Ιρανικής Επανάστασης και της δημοκρατίας, με σημείο αναφορά την ανώτατη θρησκευτική ηγεσία της χώρας. Ήδη, με τα πρώτα αποτελέσματα εκλογής για τη σύνθεση της 10ης Βουλής του Ιράν, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο λαός, με συντριπτική πλειοψηφία 65%,τάχθηκε ενάντιος στα υπερβολικά ανοίγματα του Ιράν προς τις ΗΠΑ. Ο λαός επέλεξε να στείλει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στον Rohani, για τα ανοίγματα προς τη δύση. Τι άλλο κρύβουν τα δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πολιτική-κοινωνική κατάσταση στο Ιράν; Στο "δικτατορικό" Ιράν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" δύσης, υπάρχει πλήρης ελευθερία στις θρησκευτικές επιλογές των πολιτών. Μάλιστα, στη Βουλή εκπροσωπούνται υποχρεωτικά βουλευτές των θρησκευτικών μειονοτήτων. Εκλέγονται βουλευτές των Χριστιανών και των Εβραίων το θρήσκευμα Ιρανών πολιτών... Οι Εβραίοι το θρήσκευμα Ιρανοί πολίτες, εκφράζουν δημοκρατικά κι ελεύθερα τις πολιτικές τους επιλογές, ψηφίζοντας στη Συναγωγή... Τα δυτικά ΜΜΕ νομίζουν πως μιλούν σε πρόβατα ανίκανα να έχουν άλλες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, μας θέλουν στον μεσαίωνα, προβάλουν την πλειοψηφία των "εκσυγχρονιστών" στην Τεχεράνη, αγνοώντας πως το βασικό συμπέρασμα από τις εκλογές στο Ιράν είναι το: Μάθημα Δημοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες. Τι συνέβη στην Τεχεράνη;
Πραγματικά οι λεγόμενοι "εκσυγχρονιστές" κυριάρχησαν στην εκλογική περιφέρεια της Τεχεράνης. Οι κάτοικοι της Ιρανικής πρωτεύουσας έχουν ένα στυλ ζωής πολύ κοντά στο δυτικό και δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την αντίθεση στο άνοιγμα του Rohani‬ προς τη δύση. Για παράδειγμα, μετά το τέλος του εμπάργκο της δύσης εναντίον του Ιράν, στο οποίο συμμετείχε -κι ακόμη δεν διέκοψε επίσημα η μνημονιακή Ελλάδα του ευρώ και της "ανάπτυξης"- ο οίκος Roberto Cavalli‬ άνοιξε ένα πολυτελές κατάστημα στην Τεχεράνη, όπως και η Porsche, το iPhone 7. Χιλιάδες Ιρανοί της πρωτεύουσας του "δικτατορικού καθεστώτος" (πάντα κατά το δοκούν, σύμφωνα με το πως βολεύει τα δυτικά ΜΜΕ... δικτατορικό όταν θίγονται τα συμφέροντα της νέας τάξης, σύγχρονο όταν βολεύουν τα ανοίγματα στη δύση), περνούν τις διακοπές τους στις Κανάριους Νήσους, στην Κυανή Ακτή, αλλά όχι η πλειοψηφία των πολιτών του Ιράν. Τα ανοίγματα του Rohani έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, όπως ακριβώς συμβαίνει στο δικό μας καπιταλιστικό σύστημα. Στη δύση και την πατρίδα μας, τα μνημόνια της λιτότητας για να αναζητήσουμε την "ανάπτυξη" και να έχουμε το ευρώ, κάνουν τις πολυεθνικές και τους ολιγάρχες πλουσιότερους και φτωχοποιούν την κοινωνία. Το Ιράν δεν έχει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς. Όμως, δεν είναι και ένα καπιταλιστικό σύστημα, όπως της δύσης. Συνεπώς, ο Rohani, η κυβέρνησή του και το οικονομικό του επιτελείο πρέπει να λάβουν το μήνυμα. Αν δεν το κατανοήσουν, του χρόνου που θα γίνουν προεδρικές εκλογές, δεν θα έχει ελπίδα επανεκλογής ο Rohani, μετά απ0ό τη συντριπτική του ήττα στις χθεσινές εκλογές. Αρκεί να δούμε πως ο σημερινός πρόεδρος της Ιρανικής Βουλής Alì‪Larijani‬, της εμπιστοσύνης του Rohani, ήρθε δεύτερος στην εκλογική του περιφέρεια, με απώλεια 90.000 ψήφων, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή του. Αντίστοιχα, στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο λαός του Ιράν έστειλε στη Βουλή με ισχυρή πλειοψηφία δύο πολιτικούς άνδρες, που άσκησαν κριτική στα υπερβολικά ανοίγματα του Rohani: τον Ahmad Amir Abadi, στέλεχος των Pasdaran, και τον Mojtaba Zonnuri, πρώην Διοικητή της Ταξιαρχία του Imam Sadeq των Pasdaran‬. ίδια αποτελέσματα και εκλογή βουλευτών είχαμε και στην πλειοψηφία των εκλογικών περιφερειών σε όλη την επικράτεια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξαν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και μας έλεγαν ότι μπορούν να ερθουν οι πρόσφυγες, τους οποίους οι ίδιοι έστειλαν στα τάρταρα με την ΝΑΤΟϊκή τους πολιτική εναντίον του Άσαντ! Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν ξεχνάμε τους εγχώριους λακέδες του 4ου Ράιχ... που πήραν ενεργό μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και στη Γενοκτονία του λαού της
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Χρυσή Αυγή και το ΝΑΤΟ
Ένας από τους πιο σταθερούς άξονες στη στρατηγική της Χ.Α είναι η προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα αντιμνημονιακό αντικατοχικο προφίλ. Αυτό βέβαια δεν γίνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων αλλά μέσω στημένων επεισοδίων με όρους τηλεοπτικού θεάματος. Οι άδειοι τενεκέδες ως γνωστόν κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Η τελευταία παράσταση δόθηκε από τον μετρ του είδους Κασιδιάρη στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής. Αφορμή το νέο "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης με την συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα και τη... μεγάλη κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Ο Κασιδιάρης άδραξε την ευκαιρία και προσπάθησε με κραυγές και ψευτονταηλίκια να δείξει πόσο διαφωνεί με όλα αυτά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κασιδιάρης ανέλαβε χρέη όχι μόνο δράστη του επεισοδίου αλλά και σκηνοθέτη και καμεραμάν, γιατί η επιτροπή ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Οπως μας διαβεβαίωσε ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη, πού αλλού στον Τράγκα, αν η Χ.Α αναλάβει την εξουσία η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ. Οι θέσεις της Χ.Α μας θυμίζουν την κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, κοινή θέση της Χ.Α με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που όλοι βιώνουμε με δραματικά αποτελέσματα το ανέφικτο της εφαρμογής της. Λέει ο Κασιδιάρης μεταξύ άλλων στο ''ξέσπασμά'' του απευθυνόμενος στην συγκυβέρνηση: ''Βάζετε το ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος''.
Εδώ υπάρχει πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν είναι ο Τσίπρας και ο Καμμένος που αποφάσισαν την περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους όρους της. Όχι ότι δεν φέρουν ακέραια την ευθύνη και δεν είναι συνένοχοι, όμως στην όλη ιστορία παίζουν το πολύ το ρόλο κομπάρσου και όχι του πρωταγωνιστή όπως τους καταλογίζει η Χ.Α. Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση η οποία κινείται μέσα στη λογική: «παραμονή στο ΝΑΤΟ», όπως η Χ.Α δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Όποιος διαφωνεί πραγματικά με τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μια λύση υπάρχει η:αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ. Ρήξη ή ενσωμάτωση αυτό είναι το πραγματικό δίλλημα.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Make Votes Matter: Our New Website!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Feb 28, 2016 — Make Votes Matter is delighted to announce the launch of our brand new website. Visit us to watch videos of our Alliance Building Conference earlier this month, learn about proportional voting systems and the flaws of First Past the Post, see what MPs across the country are saying about proportional representation with our interactive constituency map, keep up to date on news and events, and find out what you can do to make sure we get PR by 2021!

A very special thank your to Drew Waugh, Graham Hobbs and Ioan Holland (video production), Patrick Herring (coding for the interactive map), Nick Hooper (photography), our core team for all their work, and everyone who donated to or supports Make Votes Matter.
The RP Alliance
http://www.makevotesmatter.org.uk
HTTP://WWW.MAKEVOTESMATER.ORG.UK



Κάντε τους Ψήφους Θέμα: Η νέα μας ιστοσελίδα!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
28 Φεβρουαρίου του 2016 – Το Κάντε τους Ψήφους Θεμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της ολοκαίνουργιας ιστοσελίδας μας. Επισκεφθείτε μας για να παρακολουθήσετε βίντεο της διάσκεψης Χτίσιμο Συμμαχίας μας νωρίτερα αυτό το μήνα, να μάθετε για την απλη αναλογική σαν συστήματα ψηφοφορίας και τις αδυναμίες του ο πρώτος περναει και τα παιρνει ολα, δείτε τι λένε οι βουλευτές σε όλη τη χώρα για την αναλογική εκπροσώπηση στο διαδραστικό μας χάρτη για την εκλογική περιφέρεια, σας κρατούμε ενήμερους για ειδήσεις και εκδηλώσεις, για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχουμε PR από το 2021!

Ένα πολύ ιδιαίτερο ευχαριστώ για Drew Waugh, Graham Hobbs και Ioan Holland (παραγωγή του βίντεο), Patrick Herrind (που κωδικοποιεί για το διαδραστικό χάρτη), Nick Hooper (φωτογραφία), που είναι ο πυρήνας της ομάδας μας για το έργο τους, και στον καθένα που δώρισε ή στηριξε το Κάντε τους Ψήφους Θεμα.
The RP Alliance
http://www.makevotesmatter.org.uk
HTTP://WWW.MAKEVOTESMATER.ORG.UK