Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τεταρτη 3 Φεβρουαριου 2016


100.000.000 Νεκροί | Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία.
Tο μεγαλύτερο ανθρώπινο ολοκαύτωμα δεν έχει βρει ακόμα στην ιστορία και τη συλλογική μνήμη το μέγεθος που αναλογεί στα περισσότερα από 100.000.000 θύματα Ινδιάνους που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και τους αποίκους της Αμερικανικής ηπείρου. Οι διπλάσιοι από όλους τους νεκρούς του τελευταίου παγκόσμιου πόλεμου, στρατιώτες κι άμαχους μαζί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της επέκτασης των αγορών της, της κερδοφορίας της και στο όνομα της Χριστιανικής της θρησκείας και της εκκλησίας που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας.
Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, πάνω από 80.000.000 Ιθαγενείς εξοντώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ιθαγενών στην Βόρεια Αμερική το 1919 έφτανε τους 400.000, μόλις… 18 με 19 εκατομμύρια λιγότεροι σε σύγκριση με το 1492, όπως αναφέρει το Ethical Canons and Scientific Inquiry (Genocide of Native Americans). Ο David Stannard στο βιβλίο του, American Holocaust, (1992, σ. 74-75, s.151), κάνει λόγο για 100 εκατομμύρια ανθρώπους που εξοντώθηκαν συνολικά, μεταξύ αυτών γύρω στα 18 εκατομμύρια σε περιοχές του Βόρειου Μεξικού, ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με το εμπόριο δουλείας Ιθαγενών υπολογίζονται στα 28 εκατομμύρια. Όπως όλα δείχνουν, οι ιθαγενείς πλήρωσαν πολύ ακριβά τα προνόμια που είχαν να κατοικούν σε πλούσια εδάφη. Κατά τους σύγχρονους μελετητές Ντ. Ριμπέιρο, Φ. Ντόμπινς, Π. Τόμσον κ.ά., Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγια υπολογίζονται συνολικά ανάμεσα σε εβδομήντα και ενενήντα εκατομμύρια άτομα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι κονκισταδόρες. Ενάμισι αιώνα αργότερα, δεν απέμεναν απ’ αυτούς παρά μόνο τριάμισι εκατομμύρια! Σύμφωνα με τον Τζ. Κόντερ, μόνο στα ορυχεία του Ποτοζί, απ’ όπου εξόρυξαν οι Ισπανοί 45 χιλιάδες τόνους καθαρού ασημιού, πέθαναν οχτώ εκατομμύρια Ινδιάνοι! Σχεδόν τέσσερις αιώνες κράτησε αυτό το μαρτύριο! Επειδή, δε, οι Ινδιάνοι εξολοθρεύτηκαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, αντικαταστάθηκαν με εκατομμύρια σκλάβους που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική από την Αφρική. Πάνω από εκατό εκατομμύρια Ινδιάνοι της Αμερικής και Αφρικανοί εξοντώθηκαν σαν αναλώσιμα ζώα για να πλουτίσουν οι Ευρωπαίοι και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες και τον Καπιταλισμό. Με την εγκατάσταση των λευκών στην αμερικανική ήπειρο, οι Ινδιάνοι κατηγορούνται από την Εκκλησία ως ασκητές μαγείας και φανατικοί ειδωλολάτρες. Όμως και αυτό ήταν ένα άλλοθι για την απαίδευτη τότε κοινωνία της Ευρώπης, που η μεγάλη και τυφλή πίστη στα λόγια της Εκκλησίας και κυρίως ο πουριτανισμός και το δόγμα του«πίστευε και μη ερεύνα» έκανε τον απαίδευτο λαό της Αμερικής να καταδιώξει τους Ινδιάνους σαν δαίμονες. Διαβάστε περισσότερα: Το βρόμικο παρελθόν τού Χριστιανισμού – Η επιβολή της «θρησκείας της αγάπης» με πολέμους και καταπίεση Στο παρακάτω βίντεο, ο φωτογράφος Άαρον Χιούι, εστιάζει την προσοχή του σε μια από τις φυλές των ιθαγενών τής Βορείου Αμερικής που ονομάζεται Λακότα. Στην ομιλία που έδωσε το 2010, αναφέρει πως η φυλή αυτή συρρικνώθηκε και ουσιαστικά φυλακίστηκε σε καταυλισμούς/στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Χριστιανοί εξοντώνουν τους Ινδιάνους για χρυσάφι
«Η ανακάλυψη των στρωμάτων χρυσού και αργύρου στην Αμερική, η σταυροφορία εξόντωσης, υποδούλωσης και ενταφιασμού μέσα στα ορυχεία του ντόπιου πληθυσμού, η απαρχή της κατάκτησης και η λεηλασία των ανατολικών Ινδιών, η μεταμόρφωση της αφρικανικής ηπείρου σε πεδίο κυνηγιού σκλάβων, είναι κι αυτά γεγονότα που αναγγέλλουν την καπιταλιστική παραγωγή.» Καρλ Μαρξ, στο «Κεφάλαιο». Μεγαλώσαμε διαβάζοντας βιβλία, μεγάλου σχήματος με χρωματιστά σκληρά εξώφυλλα, για τους θρυλικούς κονκισταδόρες, που διέδιδαν το δυτικό πολιτισμό στους αγρίους, με χίλιους κινδύνους, αλλά πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Από μικρή ηλικία αφομοιώναμε την ιστορία εντελώς στρεβλά. Πολλοί συμπολίτες μας δεν ξέφυγαν απ’ αυτή την πλάνη ποτέ. Η καθολική (από χριστιανούς) εξαφάνιση πολιτισμών χιλιετιών και ολόκληρου του πληθυσμού της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής μέσα σε μερικές δεκαετίες, από τους Ευρωπαίους «ευγενείς», δεν διδάσκεται στο σχολείο, σαν να μην έχει συμβεί. Αργότερα, οι έποικοι και οι απόγονοί τους έκαναν τα ίδια στη Βόρεια Αμερική. Σχεδόν το σύνολο των λαών μιας ολόκληρης ηπείρου ξεκληρίστηκε και ο φυσικός πλούτος λεηλατήθηκε. Κι εμείς διασκεδάζαμε στα θερινά σινεμά με τους καλούς καουμπόιδες που σκότωναν τους κακούς Ινδιάνους. Έτσι, χτίστηκε η ιδεολογία του Δυτικού πολίτη που απολαμβάνει τα αγαθά της ευημερίας, χωρίς να θέλει να ξέρει τη σκληρή αλήθεια που διαστρεβλώνεται ή κρύβεται επιμελώς από πίσω.
Η λεηλασία της Λατινικής Αμερικής, η γενοκτονία των Ινδιάνων και η ευημερία της Δύσης
Ίσως καμία άλλη επίσημη αναφορά στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν εμπεριέχει τόσο παρατεταμένη, εκτεταμένη και σκληρή απανθρωπιά, όσο η αναφορά που υποβάλλει ο Βαρθολομαίος ντε Λας Κάζας στον «Υψηλότατο και Παντοδύναμο Κύριο» πρίγκιπα δον Φίλιππο της Ισπανίας, για να καταγγείλει τα εγκλήματα των Ισπανών χριστιανών στις (νομιζόμενες) ανατολικές Ινδίες, δηλαδή στην Αμερική. Ο Λας Κάζας είναι δομινικανός ιερέας και ανήκει στην πανίσχυρη καθολική εκκλησία της Ισπανίας η οποία συνδράμει στην κατάληψη και εκμετάλλευση των νέων εδαφών. Είναι η εποχή που η Ιερά Εξέταση βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της, εξοντώνοντας με τα πιο βάναυσα μέσα τους «εχθρούς» της. Οι απεσταλμένοι τής Εκκλησίας στην Αμερική συνεργούν στα εγκλήματα που πραγματοποιούν οι «κονκισταδόρες» στο όνομα του Θεού. Οι περιγραφές τού Λας Κάζας δεν θα μπορούσαν να είναι ούτε κατ’ ελάχιστον ψευδείς ή υπερβολικές, γιατί απευθύνονται στην αρχή η οποία έχει απεριόριστο δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους υπηκόους της και τους υποτελείς λαούς. Γι’ αυτό το λόγο είναι συγκλονιστικές, σε σημείο που δυσκολεύεσαι, μισή χιλιετία αργότερα, να τις διαβάσεις χωρίς να υποστείς ένα ισχυρό σοκ. Για το χρυσάφι και το ασήμι που τόσο χρειάζονται οι αυλές των «ευγενών» για τον πλούτο και τη χλιδή τους, αλλά και για τη διεξαγωγή συνεχών πολέμων εναντίον άλλων ηγεμόνων, οι πολιτισμένοι λαοί της Δύσης επιδίδονται σε μία απόλυτη γενοκτονία η οποία, στην κυριολεξία, εξαφανίζει την ίδια τη ζωή σε πολύ μεγάλες περιοχές οι οποίες μέχρι τότε είχαν πολυπληθείς και ακμάζουσες κοινωνίες. Ο Λας Κάζας κάνει ξεχωριστές αναφορές, ανά τόπο, με ονομασίες, γεγονότα και αριθμούς. Και όχι μόνο αποκαλύπτει τα φρικιαστικά εγκλήματα, αλλά δείχνει και ποιος ήταν ο πραγματικά πολιτισμένος. Ο θεωρητικός Χουάν Γκινές ντε Σεπούλβεδα υποστήριζε ότι άξιζε στους Ινδιάνους αυτή η μεταχείριση, γιατί οι αμαρτίες και οι δοξασίες τους πρόσβαλαν τον Θεό. Ο Μπουφόν τους θεωρούσε ψυχρά και ασθενικά ζωά, χωρίς κανένα σημάδι ψυχής. Και ο ιερέας Γκρεγκόριο Γκαρθία αποφαινόταν ότι είναι Εβραίοι, αφού δεν πιστεύουν στα θαύματα του Χριστού. Αλλά και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι, φιλόσοφοι και επιστήμονες, θεωρητικοποίησαν την κατωτερότητα των Ινδιάνων που δικαιολογούσε την ευρωπαϊκή αγριότητα σε βάρος τους. Και πολλοί, μέχρι σήμερα, συνδράμουν στην παραπληροφόρηση, προβάλλοντας ως το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής τα θαυμαστά έργα του Ελ Γκρέκο και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, αποσιωπώντας ή υποβαθμίζοντας την κύρια πλευρά, δηλαδή τη βαρβαρότητα του αποικισμού, με την οποία η Δύση εξασφάλισε την ανάπτυξη και την ευημερία της. Όλοι εναντίον των ανυπεράσπιστων Ινδιάνων, πλην του Λας Κάζας, ο οποίος επιδίδεται σε ένα μάταιο αγώνα να πείσει την αυτοκρατορική εξουσία να βάλει ένα τέλος στη γενοκτονία των ιθαγενών, την οποία παρακολουθεί και καταγράφει λεπτομερώς στην αναφορά του από τη μία ώς την άλλη άκρη της υποηπείρου.
Στην κυριολεξία: Εξολόθρευσαν τους πάντες
«Οι Ινδίες ανακαλύφτηκαν το έτος 1492. Τον επόμενο χρόνο κατοικήθηκαν από χριστιανούς Ισπανούς… Όλα τα μέρη που ανακαλύφθηκαν μέχρι το 1541 είναι τόσο πυκνοκατοικημένα, σαν κυψέλη. Θα έλεγες ότι ο Θεός τοποθέτησε εκεί τη μεγαλύτερη ποσότητα από όλο το ανθρώπινο γένος. Γενικά, όλους αυτούς τους απειράριθμους λαούς, ο Θεός τούς έχει πλάσει εξαιρετικά απλούς, χωρίς κακίες και δολιότητες, είναι πολύ υπάκουοι και πιστοί στους φυσικούς τους αφέντες και στους χριστιανούς που υπηρετούν. Είναι οι πιο ταπεινοί, οι πιο υπομονετικοί, οι πιο ειρηνόφιλοι και ήσυχοι άνθρωποι μέσα σ’ όλο τον κόσμο. Αθόρυβοι, χωρίς μνησικακία, ούτε βιαιότητες, ούτε μαλώματα, χωρίς εμπάθεια, χωρίς μίσος, χωρίς την επιθυμία της εκδίκησης… Κατέχουν ελάχιστα και δεν θέλουν να κατέχουν πρόσκαιρα αγαθά. Δεν είναι υπερήφανοι, ούτε φιλόδοξοι, ούτε πλεονέχτες… Η κρίση τους είναι καθαρή, γερή και ζωηρή… Και ακριβώς σ’ αυτά τα πρόβατα, που είναι προικισμένα από τον πλάστη τους με τόσα προσόντα, μόλις τα γνώρισαν οι Ισπανοί, σαν λύκοι όρμησαν, τίγρεις, άγρια λιοντάρια πεινασμένα. Είναι πια σαράντα χρόνια και τώρα ακόμα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τους σκοτώνουν, να τους ταλαιπωρούν, να τους καταθλίβουν, να τους βασανίζουν και να τους αφανίζουν με σκληρότητες πρωτοφανείς, καινούργιες, ποικίλες, πρωτοθώρητες που κανείς δεν τις έχει δει, ούτε διαβάσει, ούτε ακούσει. Θα αφηγηθώ μερικές. Έτσι, από τα τρία εκατομμύρια ιθαγενείς που είχαμε δει στο νησί Ισπανιόλα (Αϊτή), σήμερα, δεν έχουν μείνει ούτε διακόσιοι. Το νησί Κούβα σήμερα είναι περίπου έρημο. Το νησί Σαν Χουάν και το νησί Τζαμάικα, που είναι μεγάλα νησιά, πολύ ευτυχισμένα και πολύ όμορφα, είναι και τα δυο κατεστραμμένα. Σε ένα σύμπλεγμα εξήντα νησιών (στην Καραϊβική), όπου υπήρχαν περισσότερες από πεντακόσιες χιλιάδες ψυχές, σήμερα, δεν υπάρχει ψυχή… Πάνω στη Μεγάλη Στεριά… σ’ αυτά τα σαράντα χρόνια, περισσότερα από δώδεκα εκατομμύρια ψυχές, άντρες, γυναίκες και παιδιά, πέθαναν άδικα από την τυραννία και τις μοχθηρές πράξεις των χριστιανών. Ο αριθμός είναι εξακριβωμένος και αληθινός… Αν οι χριστιανοί σκότωσαν και αφάνισαν τόσες και τόσες ψυχές και τέτοιας ποιότητας, αυτό έγινε μόνο και μόνο για το χρυσάφι…» «Μ’ αυτές τις αλλεπάλληλες αποστολές, από τέσσερις χιλιάδες Ινδιάνους απέμειναν ζωντανοί έξι. Τους άφηναν οι Ισπανοί να πεθαίνουν στο δρόμο. Όταν μερικοί, κουρασμένοι και πληγωμένοι από το βαρύ φορτίο, έπεφταν άρρωστοι από την πείνα, τους έκοβαν το λαιμό για να μην αργοπορούν με το να τους βγάζουν τις αλυσίδες.» «Στη Χολούλα (Μεξικό), με τριάντα χιλιάδες κατοίκους, ο αρχηγός διέταξε να κάψουν ζωντανούς όλους τους άρχοντες που ήταν δεμένοι -πάνω από εκατό- σε πασάλους που είχαν στήσει στη γη.»
Με Ινδιάνους τάιζαν τα σκυλιά τους!
Η αναφορά του Λας Κάζας καλύπτει όλη τη σημερινή ισπανόφωνη(!) Αμερική. Οι περιγραφές του ανά περιοχή, σε Γουατεμάλα, Περού, Νικαράγουα, Βενεζουέλα κ.λπ. είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικές. Με τους Ινδιάνους, οι Ευρωπαίοι τάιζαν τα σκυλιά τους! Και στους Ινδιάνους μετέδωσαν την ευλογιά, την ιλαρά και τα αφροδίσια νοσήματα που τους αποδεκάτισαν, αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε άμυνες για να αντιμετωπίσει τα άγνωστα αυτά μικρόβια των Ευρωπαίων. Κατά τους σύγχρονους μελετητές Ντ. Ριμπέιρο, Φ. Ντόμπινς, Π. Τόμσον κ.ά., Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγια υπολογίζονται συνολικά ανάμεσα σε εβδομήντα και ενενήντα εκατομμύρια άτομα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι κονκισταδόρες. Ενάμισι αιώνα αργότερα, δεν απέμεναν απ’ αυτούς παρά μόνο τριάμισι εκατομμύρια! Σύμφωνα με τον Τζ. Κόντερ, μόνο στα ορυχεία του Ποτοζί, απ’ όπου εξόρυξαν οι Ισπανοί 45 χιλιάδες τόνους καθαρού ασημιού, πέθαναν οχτώ εκατομμύρια Ινδιάνοι! Σχεδόν τέσσερις αιώνες κράτησε αυτό το μαρτύριο! Επειδή, δε, οι Ινδιάνοι εξολοθρεύτηκαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, αντικαταστάθηκαν με εκατομμύρια σκλάβους που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική από την Αφρική. Πάνω από εκατό εκατομμύρια Ινδιάνοι της Αμερικής και Αφρικανοί εξοντώθηκαν σαν αναλώσιμα ζώα για να πλουτίσουν οι Ευρωπαίοι και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες και τον καπιταλισμό.
Αποικιοκρατία σημαίνει αιώνια καθυστέρηση
Όπως επισημαίνει ο Εδουάρδος Γκαλεάνο, με το χρυσάφι και το ασήμι, αργότερα και τη ζάχαρη, τα οποία διοχετεύονταν στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, δημιουργήθηκε μεγάλη συσσώρευση αγαθών και κεφαλαίων, αναπτύχθηκε το εμπόριο και εδραιώθηκε η κυριαρχία των Δυτικών σε όλη τη γη. Ταυτόχρονα, οι μητροπόλεις αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από το εμπόριο των σκλάβων και από την καταναγκαστική χωρίς πληρωμή εργασία των δούλων στα ορυχεία και τις φυτείες. Η λεηλασία του φυσικού πλούτου και η απεριόριστη εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας δημιούργησαν τις υλικές προϋποθέσεις για το καπιταλιστικό «θαύμα». Ο Ερνέστος Μαντέλ υπολόγισε ότι η αξία του πλούτου που συσσωρεύτηκε από τη λεηλασία, ξεπερνούσε το σύνολο του κεφαλαίου που επενδύθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες στα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης. Σήμερα, είναι κοινός τόπος ότι οι Ευρωπαίοι (γιατί μετά τους Ισπανούς, ακολούθησαν Πορτογάλοι, Γάλλοι, Βρετανοί, Ολλανδοί και λοιποί εκπολιτιστές), λεηλατώντας το φυσικό πλούτο, καταστρέφοντας τους εντόπιους πολιτισμούς, εξολοθρεύοντας καθ’ ολοκληρίαν τους ιθαγενείς πληθυσμούς και εξαφανίζοντας όλη την αφρόκρεμα των αρχόντων ηγετών και των προικισμένων διανοητών μιας ολόκληρης ηπείρου που περιλάμβανε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, αστρονόμους, ζωγράφους, θεραπευτές κ.λπ., επί τετρακόσια χρόνια, υπονόμευσαν το μέλλον των πληθυσμών που επέζησαν και των απογόνων τους, καταδικάζοντάς τους σε μια απροσδιορίστου χρόνου στέρηση και καθυστέρηση, που είναι αισθητή μέχρι τις μέρες μας. Αφού οι λευκοί Αμερικανοί συνεχίζουν την ίδια πολιτική οικειοποίησης του φυσικού πλούτου της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και αφανισμού του εκλεκτότερου ανθρώπινου δυναμικού της με δολοφονίες και εξαφανίσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε Αργεντινή, Χιλή, Γουατεμάλα, Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Βολιβία κ.λπ. Το «θαύμα» του καπιταλισμού τρέφεται, ανέκαθεν, από τη βία και τη λεηλασία.
(Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο Η καταστροφή των Ινδιάνων του Βαρθολομαίου ντε Λας Κάζας, εκδόσεις Στοχαστής, και οι περισσότερες πληροφορίες από το βιβλίο του Εντουάρντο Γκαλεάνο. Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής, εκδόσεις Κουκκίδα)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 4/2 – Συμμετέχουμε Μαζικά Στις πρωινές Απεργιακές Συγκεντρώσεις
Στην Πορεία στο κέντρο της Αθήνας: 11 πμ, Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων, δίπλα στο Πολυτεχνείο)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ –
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Θεσσαλονίκη: 10:00 Εγνατία & Αγ. Σοφίας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα πάθη των καρκινοπαθών στα ελληνικά νοσοκομεία
3/2/2016 9.30
Φόβος, αγωνία, ανασφάλεια, πόνος και πείνα... Είναι στοιχεία της καθημερινότητας του Eλληνα καρκινοπαθούς. Ανθρωποι που νοσούν σοβαρά και δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους. Δεν βρίσκουν τρόπο να κάνουν τη θεραπεία τους. Ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και δεν έχουν στο σπίτι τους ρεύμα και θέρμανση. Αλλοι που στέκονται στην ουρά για να πάρουν ένα κιλό ρύζι. «Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να είσαι φτωχός και άρρωστος», σχολιάζει στο «Εθνος» η Ζωή Γραμματόγλου. Πριν από 20 χρόνια είχε διαγνωστεί η ίδια με καρκίνο του μαστού και είχε υποβληθεί σε επέμβαση. Σήμερα είναι καλά και έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανακούφιση καρκινοπαθών. Ασχολείται με... ΚΕΦΙ -όπως λέγεται ο σύλλογος στον οποίο προεδρεύει- σε μια υπόθεση που θεωρεί ύψιστης σημασίας. Κάθε βοήθεια είναι ζωτική, καθώς η κρίση έχει κάνει εφιάλτη την καθημερινότητα χιλιάδων καρκινοπαθών και το σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Οι εθελοντές και η ελληνική οικογένεια αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στον αγώνα κατά της ασθένειας.
Ερανος Καρκινοπαθής από τον Κορυδαλλό έμεινε χωρίς ρεύμα. Το σπίτι είχε υποστεί ζημιά και τα υλικά που χρειάζονταν για την αποκατάσταση του προβλήματος κόστιζαν 700 ευρώ. Εγινε μία ανάρτηση και το ποσό συγκεντρώθηκε μέσα σε μόλις τρεις ώρες! Συγκινητική είναι η δράση μίας 75χρονης πρώην ιατρού του ΙΚΑ, η οποία είναι σήμερα εθελόντρια. Μετά τη συνταξιοδότησή της έχει βάλει σκοπό της ζωής της να βοηθάει τους πάσχοντες με την κρατική γραφειοκρατία. Η Καλλιόπη Μεταξά μπορεί να περιμένει με τις ώρες έξω από το γραφείο του αρμόδιου διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να λύσει ένα σοβαρό θέμα, όπως πρόσφατα με μία ανασφάλιστη καρκινοπαθή. Η περίπτωση της συγκεκριμένης ανασφάλιστης δεν είναι μοναδική. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τη μέγιστη δοκιμασία σε χιλιάδες πάσχοντες από καρκίνο. Η κατάρρευση των δημόσιων δομών περίθαλψης ενέτεινε το πρόβλημα, ενώ οι αλλαγές στη νομοθεσία έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Καρκινοπαθείς με σοβαρά προβλήματα, όπως κολοστομία, που είχαν αναπηρία 67%, βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέους νόμους και χαμηλότερο ποσοστό. Εχασαν το προνοιακό επίδομα και δεν έχουν άλλους πόρους, παρότι δεν είναι δυνατό να εργαστούν. Η μείωση του ποσοστού αναπηρίας έχει επίπτωση και σε καρκινοπαθείς με ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, καθώς σε πολλά συμβόλαια προβλέπεται πως -σε περίπτωση μόνιμης αναπηρίας του ασφαλισμένου-, το ασφάλιστρο καλύπτεται από την εταιρεία. Ασθενείς που ολοκληρώνουν τον κύκλο της χημειοθεραπείας διαπιστώνουν ότι πρέπει να περιμένουν έως και έξι μήνες για να συνεχίσουν με ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Πρέπει να επιλέξουν να μείνουν χωρίς θεραπεία ή να πληρώσουν έως 5.000 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Ο πόνος βασανίζει χιλιάδες πάσχοντες τελικού σταδίου. Τα Ιατρεία Πόνου που υπάρχουν σε διάφορα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μία σειρά ελλείψεων. Η χώρα μας δεν διαθέτει ούτε μία κλινική για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, την ώρα που η Αλβανία διαθέτει δύο. Δωρεά Είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να λείπουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα από τα ράφια των νοσοκομείων. Πολύ πρόσφατη είναι η περίπτωση του νοσοκομείου «Λαϊκό», όπου οι ελλείψεις καλύφθηκαν με δωρεά του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Σε μόνιμη έλλειψη είναι ένα πολύ φθηνό σκεύασμα (3,5 ευρώ), το οποίο χορηγείται σε κάθε χημειοθεραπεία.
ΖΩΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΛΟΥ Η κατάσταση είναι απελπιστική «Πριν από 20 χρόνια που αρρώστησα και χρειάστηκε να υποβληθώ σε επέμβαση και θεραπεία, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα και οι καρκινοπαθείς βιώνουν έναν Γολγοθά». Η Ζωή Γραμματόγλου περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την καθημερινότητα του Ελληνα καρκινοπαθούς, θεωρώντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται. Η εμπειρία της από τον σύλλογο καρκινοπαθών - εθελοντών ΚΕΦΙ είναι δυσάρεστη και αποκαλυπτική: «Πριν από λίγο καιρό, ήρθε στον σύλλογο ένας οδοντίατρος ο οποίος αρρώστησε και επειδή είχε οφειλές στον ΟΑΕΕ έμεινε ανασφάλιστος. Μας ρώτησε εάν μπορούσαμε να του βρούμε φάρμακα. Μία χημειοθεραπεία κοστίζει από 500 έως 5.000 ευρώ. Σκέφτηκα πως εάν δεν μπορούσε ένας γιατρός να βρει τα φάρμακά του, τι συμβαίνει με τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν καμία πρόσβαση στο σύστημα. Με παρεμβάσεις μας μπορέσαμε να βάλουμε μία καρκινοπαθή τελικού σταδίου στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο». Είδε ο σύζυγός της τον θάλαμο με τους οκτώ ασθενείς και μας είπε ότι θα την πάρει στο σπίτι. Του είπαμε πως εάν πονούσε το βράδυ και χρειαζόταν ενισχυμένη δόση παυσίπονου, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε. Οσοι έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας δεν μπορούν να πάρουν κανένα φάρμακο εκτός νοσοκομείου. Υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε. Πήραμε ως σύλλογος από το υπουργείο Υγείας 130 κιλά ρύζι και αν βλέπατε πόσοι έρχονταν να το πάρουν...».
ΜΑΙΡΗ ΧΗΝΑΡΗ Η αναμονή σκοτώνει! Η μητέρα της είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η ίδια εμφάνισε, για πρώτη φορά, καρκίνο του μαστού σε ηλικία 38 ετών. Η Μαίρη Χήναρη έχει γυρίσει σελίδα, αλλά η περιπέτεια που βίωσε έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της: «Τέσσερα χρόνια αργότερα, εμφάνισα καρκίνο στο ίδιο στήθος. Δεν ήταν, ευτυχώς, κάποια μετάσταση, γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Ηταν ένας εντελώς διαφορετικός καρκίνος και σε διαφορετικό στάδιο. Η μητέρα μου είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή στα 42 της και γνώριζα την επιβαρημένη κληρονομικότητα. Εκανα έγκαιρα ιδιωτική ασφάλιση, για να αποφύγω τα προβλήματα που υπάρχουν με το δημόσιο σύστημα. Δεν μου περισσεύουν τα χρήματα, αλλά έκοψα από όπου μπορούσα, για να πληρώσω την ασφάλεια». Προβλήματα, ωστόσο, αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς και στον ιδιωτικό τομέα: «Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι εξαντλούνται οικονομικά και θέλουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε δημόσιο νοσοκομείο. Αναζητώντας, όμως, ραντεβού, διαπιστώνουν πως οι χρόνοι αναμονής κυμαίνονται από τρεις έως έξι μήνες. Τι κάνει ένας καρκινοπαθής στο μεταξύ»; Σύμφωνα με την κ. Χήναρη, οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών νοσοκομείων δεν ενημερώνουν τους ασθενείς για τη διαδικασία της θεραπείας: «Μετά τη χημειοθεραπεία χρειάζεται ακτινοθεραπεία. Αν έχεις αποφασίσει να πας σε δημόσιο νοσοκομείο για οικονομικούς λόγους, διαπιστώνεις πως λόγω της μεγάλης αναμονής ο ιδιωτικός τομέας είναι μονόδρομος».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΣΑΚΟΥ Βαρύ το φορτίο των συγγενών «Είχαν περάσει μόλις έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού μου. Ημουν 35 ετών και αποτέλεσε για μένα σοκ η είδηση ότι είχα καρκίνο του μαστού. Σκέφτηκα πως ήμουν πολύ νέα για να περάσω κάτι τέτοιο, αλλά δόξα τω Θεώ έπειτα από 15 χρόνια όλα πάνε καλά». Η Παναγιώτα Ρουσάκου είναι ψυχολόγος και ασχολείται σήμερα εθελοντικά με την εκπαίδευση συγγενών καρκινοπαθών. Ξέρει, δηλαδή, από πρώτο χέρι την ψυχολογία ενός πάσχοντος: «Νιώθεις φόβο και θυμό. Σκέφτεσαι «γιατί να συμβεί αυτό σε μένα». Είναι μία δοκιμασία, η οποία συνδυάζεται με ό,τι κουβαλάει ο καθένας ως άνθρωπος». Ποιος είναι ο ρόλος όσων φροντίζουν τους καρκινοπαθείς; Η κ. Ρουσάκου εξηγεί: «Πρόκειται κυρίως για συζύγους και αδέλφια, οι οποίοι ταυτίζονται με τον ασθενή και ξεχνούν τον εαυτό τους. Ο φροντιστής πρέπει πρώτα να κοιτάξει τον εαυτό του, για να μπορεί να έχει δύναμη. Προσπαθούμε να τους πείσουμε να συμπορεύονται με τον ασθενή και όχι να νοσούν και οι ίδιοι». Στο ερώτημα για το εάν καλύπτουν οι φροντιστές τα κενά του δημόσιου συστήματος Υγείας, είναι κατηγορηματική: «Οχι, αλλά αυτοί τραβάνε τα δύσκολα. Σκεφτείτε πως υπάρχουν και μανάδες που κουράρουν τα παιδιά τους. Σκεφθείτε το βαθύ πένθος που προκαλεί η απώλειά τους». «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ»
Πρωτοφανής αντιμετώπιση ασθενούς μετά από επέμβαση Εβγαλαν καρκινοπαθή από μονόκλινο θάλαμο, επειδή δεν υπήρξε τυπική έγκριση από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου! Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στο «Ασκληπιείο» της Βούλας. Προκάλεσε την έκρηξη των συγγενών της ασθενούς και την αντίδραση των γιατρών της κλινικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θεράπων γιατρός της καρκινοπαθούς αναμένεται να στείλει έγγραφη αναφορά στο υπουργείο Υγείας για το περιστατικό. Οπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της στο «Εθνος», η γυναίκα εισήχθη στην Α' Χειρουργική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί σε μία δύσκολη επέμβαση. Ζήτησε από τον διευθυντή του τμήματος να μεταφερθεί σε μονόκλινο θάλαμο, δεχόμενη να καταβάλει στο νοσοκομείο τη διαφορά του νοσηλίου. Η Α' Χειρουργική, ωστόσο, δεν διαθέτει μονόκλινο. Μεταφέρθηκε στη διπλανή κλινική, η οποία διαθέτει και ήταν κενός τη συγκεκριμένη μέρα. Μέσα σε λίγες ώρες, οι συγγενείς της ειδοποιήθηκαν από το γραφείο κίνησης ότι έπρεπε να αδειάσει τον θάλαμο...
Καταγγελίες Ακολούθησε ένταση, με τους συγγενείς της γυναίκας να καταγγέλλουν πως δεν μπορεί να βγαίνει από τον θάλαμο ένας ασθενής του νοσοκομείου, ο οποίος μάλιστα είναι διατεθειμένος να πληρώσει για τη διαφορά θέσης νοσηλείας. Σε έντονο ύφος, επέκριναν τη στάση των υπεύθυνων, λέγοντας ότι -εκτός της ταλαιπωρίας της ασθενούς- χάνονται έσοδα από το νοσοκομείο. Σημείωσαν, δε, ότι το περιστατικό αφήνει περιθώρια να σκεφθεί κανείς πως ορισμένοι αντιμετωπίζουν ένα δημόσιο νοσοκομείο σαν να είναι ιδιοκτησία τους. Το «Εθνος» απευθύνθηκε στη διοίκηση του «Ασκληπιείου» Βούλας. Λόγω των αλλαγών στις διοικήσεις, όμως, το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε διοικητή ούτε αναπληρωτή. Καθήκοντα διοικητή ασκεί ο διοικητικός διευθυντής Ευθύμιος Κολοκυθάς. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκυθά, εφόσον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που να δικαιολογείται ιατρικά, μπορεί να διατεθεί σε κάποια άλλη κλινική. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει δυνατότητα να διατεθεί σε άλλον ασθενή. Ο βασικός λόγος -εξήγησε- είναι ότι οι κλίνες έχουν μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των ασθενών κυρίως στις εφημερίες: «Στις εφημερίες υπερκαλύπτονται τα κρεβάτια και δυστυχώς δημιουργείται ένα τέτοιο πρόβλημα. Εχει απαιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο -πριν από την εφημερία- να υπάρχει ποσόστωση κενών κλινών (μετακινήσεις ασθενών και εξιτήρια), ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στην επερχόμενη εφημερία».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στέγη για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες στη Νυρεμβέργη
3/2/2016 10.45
Ο Χαρτζίρ διακινδύνευσε τη ζωή του προκειμένου να φτάσει από το Ιράν στη Γερμανία. Ο 24χρονος δεν είναι ούτε οικονομικός μετανάστης ούτε πρόσφυγας πολέμου. Διέφυγε από την πατρίδα του επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Όπως εξομολογείται, «η αυστηρά ισλαμική οικογένειά μου στο Ιράν το ξέρει –γι' αυτό θέλει να με σκοτώσει». Ο νεαρός πρόσφυγας εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο ακόμη και στη Γερμανία. Όπως λέει, εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του υφίσταται διακρίσεις και γελοιοποιείται από άλλους πρόσφυγες σε μαζικά καταλύματα. Ο Χαρτζίρ απευθύνθηκε σε εργαζόμενους του κέντρου ομοφυλοφίλων «Fliederlich» στη Νυρεμβέργη της Βαυαρίας. Η μαρτυρία του δρομολόγησε ορισμένες εξελίξεις. Από την προηγούμενη Δευτέρα λειτουργεί στη βαυαρική πόλη ένα κατάλυμα ειδικά για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες. Είναι το πρώτο του είδους στη Γερμανία. Στο Βερολίνο εξετάζονται η δημιουργία ενός αντίστοιχου καταλύματος. Μέλη του κέντρου «Fliederlich» νοίκιασαν έναν χώρο στη συνοικία Γκόστενχοφ της Νυρεμβέργης. Αποτελείται από πέντε δωμάτια με δύο κρεβάτια και κοινή κουζίνα. Ο δήμος καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του ενοικίου. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομοφυλόφιλοι πρόσφυγες μας έγιναν πιο σαφή με τη βοήθεια του Χαρτζίρ. Στο μεταξύ μας έχουν ζητήσει βοήθεια περισσότεροι από 20 πρόσφυγες», λέει ο Μίκαελ Γκλας, επικεφαλής της πρωτοβουλίας. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε μεγάλα καταλύματα προσφύγων ξεσπούν συχνά αντιπαραθέσεις. «Αυτές ξεκινούν από μόμπινγκ και προσβολές, ενώ μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα απειλών και σωματικών επιθέσεων». Συνηθέστεροι δράστες αυτών των περιστατικών είναι, όπως διευκρινίζει ο Μίκαελ Γκλας, συμπατριώτες των προσφύγων. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Χαρτζίρ, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις κυρίως από ιρανούς πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία βρίσκει μιμητές Η ανθρωπιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των προσφύγων Pro Asyl χαιρέτισε το πρωτοποριακό εγχείρημα στη Νυρεμβέργη. «Είμαι γενικά υπέρ της αποκεντρωμένης φιλοξενίας των προσφύγων», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Μαράι Πέλτσερ και προσθέτει ότι «τα μεγάλα καταλύματα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα προβληματικά για ανθρώπους που χρήζουν προστασίας. Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται, εκτός από παιδιά και εγκύους, και οι ομοφυλόφιλοι». Ένα παρόμοιο κατάλυμα βρίσκεται «στα σκαριά» στο Βερολίνο και πρόκειται να ανοίξει πιθανότατα τον προσεχή Μάρτιο. Όπως λέει ο Μίκαελ Γκλας, πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Φραγκφούρτη και το Μόναχο βρίσκονται επίσης σε αναζήτηση ακινήτων για τη στέγαση ομοφυλόφιλων προσφύγων. Σε κάθε περίπτωση ο Χαρτζίρ δεν πρόλαβε το άνοιγμα του καταλύματος στη Νυρεμβέργη. Λίγο πριν τα εγκαίνια του χώρου αποφασίστηκε η μεταφορά του σε άλλο κρατίδιο της Γερμανίας.
Deutsche Welle
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή: Γιατί επιτίθεται με βαριές εκφράσεις στη Νάνα Μούσχουρη - Δείτε τι έγραψε
Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, 05:24
Πυρ και μανία είναι η Ραχήλ Μακρή με τη Νάνα Μούσχουρη, μετά και τη συνέντευξη που έδωσε σε γερμανικό site.Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια, με αφορμή συναυλία της στο Βερολίνο μίλησε στο γερμανικό ΜΜΕ, δηλώνοντας πολύ θυμωμένη με τους Έλληνες. «Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό… Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα» ήταν μία από τις δηλώσεις της Νάνας Μούσχουρη που προκάλεσαν το ξέσπασμα της Ραχήλ Μακρή που έγραψε τα εξής στο προφίλ της στο Facebook: «Η κυρα ΝΑΝΑ που δεν ζει καν στην χώρα είναι και οργισμένη με τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τα χρέη στα φιλαράκια της τους ευρωπαίους. Για ποιο χρέος μιλάς ακριβώς; Για ποια δόση μιλάς; Οι δόσεις πληρώνονται κανονικά για ένα παράνομο χρέος που δεν πήγε ποτέ στα χέρια των Ελλήνων που εγκαλείς. Δεύτερον δεν σε είδα να θυμώσεις με τους φίλους σου για τα δικά τους χρέη ήτοι κατοχικό δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις ούτε για τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα κλεμμένα των φίλων σου Γάλλων που κρατάνε στα μουσεία τους και πλουτίζουν. Άντε κυρά μου με τα φιλαράκια σου και μην ξαναπιάσεις τους Έλληνες στο στόμα σου».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οπαδός του "Δεν Πληρώνω" στα διόδια καλείται να πληρώσει 21.787 ευρώ για 178 "δωρεάν" διελεύσεις
Η περίπτωση του Γιώργου Θεοφάνους που επί τρία χρόνια δεν πλήρωνε στην Εγνατία
2.2.2016 | 23:42
Η περίπτωση του απεγνωσμένου ανεργου συμβασιουχου αρχαιολογου Γιώργου Θεοφάνου παρουσιάστηκε απόψε στο ΜΕΓΚΑ. Πρόκειται για έναν άνεργο συμβασιούχο αρχαιολόγο, ο οποίος υπήρξε ένθερμος οπαδός του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και σήμερα καλείται να καταβάλλει πάνω από 21.000 ευρώ για τις απλήρωτες διελεύσεις στην Εγνατία. Ο κος Θεοφάνου που δεν πλήρωνε επί τρία χρόνια καλείται όχι μονο να καταβάλλει το ποσό των 427 ευρώ που είναι το ποσο που επερεπε να πληρωσει αλλα και τα προστιμα και τις προσαυξησεις για καθεμία από τις 178 παραβάσεις που του χρεώθηκαν από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Εγνατία, συν τις προσαυξήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με χρέος ύψους 21.787 ευρώ. Εχει δυο ανηλικα παιδια για τα οποια πρεπει να πληρωνει διατροφη 500 ευρω στην εν διασταση σύζυγο του που ζει στην Ιταλια και είναι και αυτή ανεργη. Όπως αναφέρει στην κάμερα του Mega, πριν από μερικές ημέρες έλαβε ατομική ειδοποίηση από την εφορία να πληρώσει 8.400 ευρώ έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που δεν καταβάλλει τα χρήματα απειλείται με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακόμη και του σπιτιού του. Ο κ. Θεοφάνου πάντως απόψε ξέσπασε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τότε το κόμμα στήριζε το κίνημα "Δεν Πληρώνω", αλλά αυτό το έκανε μόνο όσο ήταν στην αντιπολίτευση. "Έκανα λάθος ίσως στο ότι πιστεύαμε ότι όταν θα βγει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτή θα άλλαζε τους νόμους και αυτά τα κινήματα θα δικαιώνονταν" αναφέρει και ζητάει να πληρώσει μόνο το αντίτιμο των διελεύσεων και όχι τις προσαυξήσεις, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει όλο το χρέος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ
Απίστευτη καταγγελία: Φόρτωσαν τα χρέη του ΟΦΗ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε έναν 66χρονο
02|02|2016 13:49
Η ζωή ενός 66χρονου μπήκε σε περιπέτειες από την μία στιγμή στην άλλη αφού ξαφνικά βρέθηκε να χρωστάει στην εφορία 2,5 εκατ. ευρώ, το χρέος δηλαδή, το οποίο σβήστηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ μετά τη διάλυσή της και τον υποβιβασμό της στην Γ'Εθνική. Μια σοβαρή καταγγελία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία 66χρονος, ο Κ. Γιανναδάκης, ο οποίος ορίστηκε εκκαθαριστής στην ΠΑΕ ΟΦΗ, χωρίς να το γνωρίζει, όπως λέει, με αποτέλεσμα να φορτωθεί χρέη έναντι του δημοσίου ύψους 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Ο άνθρωπος τώρα τρέχει και δεν φτάνει και καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με όσα υποστηρίζει ο 66χρονος στην «Πατρίδα», τον περασμένο Νοέμβριο τον προσέγγισε άνθρωπος που του συστήθηκε ως παράγοντας του ΟΦΗ ζητώντας του να αναλάβει την καταμέτρηση των εισιτηρίων στο γήπεδο με χρηματικό αντάλλαγμα ύψου 200 ευρώ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλοντας, του ζητήθηκε η φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΦΜ προκειμένου να υπογράψει κάποια έγγραφα. Ωστόσο, όπως καταγγέλει, την προηγούμενη Παρασκευή έλαβε στα χέρια του ένα ειδοποιητήριο από την αρμόδια ΔΟΥ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα του και στο προσωπικό του ΑΦΜ. Με βάση αυτό το έγγραφο, ο 66χρονος κύριος Γιαννιδάκης εμφανίζεται να χρωστάει μαζί με τις προσαυξήσεις ένα ποσό περί που 2,5 εκ. ευρώ με την επεξήγηση ότι τα χρέη αυτά αφορούν την ΠΑΕ ΟΦΗ και στην οποία ο ίδιος έχει διοριστεί εκκαθαριστής σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στις 25 Νοεμβρίου 2015. Ο 66χρονος ισχυρίζεται ότι όταν υπέγραφε, δεν γνώριζε τι γινόταν μέχρι την στιγμή που πήρε στα χέρια του την ειδοποίηση από την αρμόδια ΔΟΥ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eξαγριωμένοι και στη Γαλλία οι αγρότες - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία
Οι διαμαρτυρίες για την πτώση των τιμών των προϊόντων τους κλιμακώνονται
2.2.2016 | 22:13
Έξι μήνες μετά το κίνημα οργής του καλοκαιριού του 2015, οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση των τιμών των προϊόντων τους κλιμακώνονται εκ νέου στη Γαλλία. Σήμερα μάλιστα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Στην πόλη Σεν Λο στην περιοχή της Νορμανδίας, περίπου 250 αγρότες, οι οποίοι έφθασαν στην περιοχή με 60 έως 80 τρακτέρ στους κάδους των οποίων μετέφεραν απορρίμματα, συγκρούστηκαν για τουλάχιστον 2 ώρες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι κτηνοτρόφοι πέταξαν διαφόρων ειδών αντικείμενα, από λάστιχα έως γυάλινα μπουκάλια, εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές έριξαν επίσης απορρίμματα και κοπριά στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στη νομαρχία. Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς και η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές, γνωστοποίησαν οι αρχές. Οι παραγωγοί εκφράζουν «την οργή τους» εξήγησε ο Ζαν Ιγκ Λορό, στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης Jeunes agriculteurs (JA), ο οποίος κατηγόρησε την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς ότι παραμένει «απούσα» μπροστά στις κινητοποιήσεις. «Οι αγρότες δεν αντέχουν πλέον, εξαιτίας των τιμών, εξαιτίας των προοπτικών που έχουν και πολύ απλά εξαιτίας των εισοδημάτων τους!» προειδοποίησαν χθες το βράδυ τα συνδικάτα ενώ εξήγγειλαν τη διαδήλωσή τους. Κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βουλώνη (βορρά), στο Σαρτρ (κέντρο), στο Πο (νοτιοδυτικά) στην Προβηγκία (νότια) και στη Λορένη (ανατολικά), στα σύνορα με τη Γερμανία. Οι Γάλλοι εκτροφείς χοίρων άλλωστε καταφέρονται και εναντίον των γερμανικών αρχών κατηγορώντας το Βερολίνο ότι ενθαρρύνει τους Γερμανούς παραγωγούς να φοροδιαφεύγουν μην αποδίδοντας τον ΦΠΑ κι ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι προχώρησαν σε καταγγελία στις Βρυξέλλες. Σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε δεκτό στο Παρίσι τον επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου των αγροτών FNSEA, Ξαβιέ Μπελάν, ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής του γαλλικού Κράτους να θέσει επί τάπητος το ζήτημα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που θα έχει με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ την Κυριακή στο Στρασβούργο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας μείωσης ύψους 10%, από το 45% στο 35%, των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν οι Γάλλοι αγρότες, ένα μέτρο που ισοδυναμεί με ένα ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ», ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό
02|02|2016 12:20
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι κάτοικοι του Πειραιά για τη λειτουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό. Οι επιτροπές κατοίκων της πόλης, μέσω ανακοίνωσής τους, καλούν σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των Λεωφόρων Λαμπράκη και Σχιστού στις 12.30 το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας. Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, διαμηνύοντας πως το Σχιστό δεν θα γίνει νέα Αμυγδαλέζα. «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι επίκειται δημιουργία κέντρου/στρατοπέδου μετεγκατάστασης/κράτησης προσφύγων στο Σχιστό», ανέφερε και διερωτήθηκε: Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση/ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει συζήτηση με του Δήμους της περιοχής για την επίτευξη ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων; Πώς γίνεται να έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης και να μην έχει δεήσει κανένας «αρμόδιος» να μας ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιοχή κοντά στην πόλη μας;». «Είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει κι εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι επίσης γνωστό ότι η δημοτική αρχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δίνει συνεχείς μάχες ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων», ανέφερε και κατέληξε: «Είμαστε απολύτως πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στην φιλοξενία των προσφύγων. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδία: Οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο
Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, 14:14
Την ώρα που η Ελλάδα πορεύεται προς το τρίτο μνημόνιο, μία άλλη χώρα όπου επιβλήθηκαν μέτρα λιτότητας, η Ιρλανδία, προχωρεί στις πρώτες μετα-μνημονιακές εκλογές, στις 26 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών έγινε σήμερα διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Έντα Κένι. Από τη στιγμή που στην Ισπανία επικρατεί αβεβαιότητα και αστάθεια, σε περίπτωση που ο Κένι επανεκλεγεί στις προσεχείς εκλογές, θα καταστεί ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη που διατηρεί τη θέση του έπειτα από θητεία σε περίοδο μνημονίου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα Fine Gael του Κένι να προηγείται, ωστόσο εμφανίζεται να χάνει την αυτοδυναμία του. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε θα χρειαστεί να συμμαχήσει με κάποιο κόμμα. Στην απερχόμενη κυβέρνηση συμμετέχουν το κόμμα του κεντροδεξιού Κένι και οι Εργατικοί, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις καταποντίζονται. Ως εκ τούτου, το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης και με τρίτο κόμμα παραμένει ανοικτό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Δεν σταματούμε τους βομβαρδισμούς στη Συρία
Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, 12:53
«Η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές της στη Συρία μέχρι να ηττηθούν οι ένοπλες ομάδες που βρίσκονται εκεί, όπως η πτέρυγα της αλ Κάιντα» δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υφυπουργός των ΗΠΑ Τζον Κέρι προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της στη Συρία εν όψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη. Ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι «οι ρωσικές επιδρομές δεν θα σταματήσουν μέχρι να νικήσουμε πραγματικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εν πάση περιπτώσει, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε τις αεροπορικές επιδρομές». Είπε, επίσης, ότι θα ήταν δύσκολο να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, εκτός αν ασφαλιστούν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο και η διακίνηση των τζιχαντιστών. «Όσον αφορά στην κατάπαυση του πυρός, έχουμε ρεαλιστικές ιδέες και μιλήσαμε με τους Αμερικανούς, οι οποίοι ηγούνται του συνασπισμού για τη Συρία. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε αυτές μας τις ιδέες κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kεραυνοι από το SPIEGEL. «Γιατι δεν εχουν δωθει 450 εκατ στην Ελλαδαγια το Προσφυγικο?» Ακομα και το γερμανικο περιοδικο (που συνηθως επιτιθεται στη χωρα μας) καταγγελει την Κομισιον ότι αφηνει ένα παμφτωχο κρατος να πληρωνει από το υστερημα του τα εξοδα φιλοξενιας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε πλήρη λειτουργία και δράση οι S 400 στη Συρία! Πλήρης θωράκιση και ασπίδα σε Κύπρο και Αιγαίο... αλλά ο Τσίπρας εμπάργκο εναντίον της Συρίας... προτιμάει τον δημοκράτη Ερντογάν και την Μέρκελ! (Российские С-400 и ЗРПК «Панцирь-С2» на дежурстве в Сирии)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ πήγε στον Πόρο… για να χαλαρώσει. Άλλωστε στο νησί έχει σκάσει και στο παρελθόν πολλές φορές για να κάνει το αγαπημένο του καγιάκ. Μόνο που αυτή τη φορά η κωπηλασία του βγήκε ξινή. Με την άνεση που τον χαρακτηρίζει πήγε στην περιοχή της πούντας ν΄ απολαύσει φρέσκα ψάρια. Δεν υπολόγισε ωστόσο την οργή των κατοίκων της περιοχής. Δυο από αυτούς τον πλησίασαν με απειλητική διάθεση τον σκούντησαν και κατόπιν του φώναζαν «Εξαιτίας σου πεινάμε και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Θα έπρεπε να κρύβεσαι και όχι να τρως ψάρια την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε». Ο πρώην πρωθυπουργός στην αρχή κράτησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες. Όταν όμως κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ζήτησε από την παρέα του ν΄αποχωρήσουν. Όπως και έγινε…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόλαση για τους τζιχαντιστές, από την προέλαση του στρατού της Συρίας...
Σφυροκόπημα... χωρίς έλεος! Οι 250.000 νεκροί του Συριακού λαού πρέπει να τιμηθούν!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Κύπρος που αντιστέκεται... Όχι στη διζωνική – δικοινοτική Ομοσπονδία!
Η Σ.Α.Κ. (Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου) και η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. (Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο) σας προσκαλούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, 19:00, στην Παλαιά Βουλή Σταδίου & Κολοκοτρώνη, Αθήνα στην εκδήλωση:Η Κύπρος που αντιστέκεται ομιλητές: Μαρίνος Σιζόπουλος, πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γεώργιος Λιλλήκας, πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Γεώργιος Περδίκης, πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων Θα παρέμβει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους συντονιστής: Βαγγέλης Κουρής, πρόεδρος Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. Όχι στη διζωνική – δικοινοτική Ομοσπονδία! - Κύπρος ενιαία, ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα και εποίκους - Εφαρμογή για όλους τους Κυπρίους των θεμελιωδών αρχών του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου - Όχι στην επαναφορά του σχεδίου Ανάν με καλυμμένη μορφή
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς αντί για έσοδα οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν έξοδα! Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι...
Fraport
Σημείωση grexit: Δεν φτάνει που με το γενικό ξεπούλημα ο ελληνικός λαός στερείται κάθε δυνατότητας και εργαλείου για ανάπτυξη, το δημόσιο αντί έστω να εισπράξει κάποιο ποσό από την πώληση μπαίνει εγγυητής και πληρώνει το μάρμαρο σε περίπτωση που για οποιαδήποτε λόγο η FRAPORT θα υποστεί κάποια ζημιά. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Εδώ όμως δεν θα ακούσουμε κανένα φιλελεύθερο τύπου Μάνου και λοιπών να διαμαρτύρεται για την... κρατική σπατάλη. Τι είδους επένδυση και ελεύθερη αγορά είναι αυτή που ο επιχειρηματίας δεν αναλαμβάνει το ρίσκο της επένδυσης αλλά ο ελληνικός λαός; Οι νεοφιλελεύθεροι μας χρωστούν εξηγήσεις που δεν πρόκειται να δώσουν. Τέτοιες ''επενδύσεις'' ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούν ούτε έσοδα φέρνουν ακριβώς το αντίθετο και είναι οι μόνες που γίνονται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aκούμε τους μαφιόζους της πολιτικής να λένε:"Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη"....η οποία τελικά τους ξεπλένει και τους επιτρέπει να μεταναστεύσουν για να φάνε τα κλεμμένα μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του λαού που πεινάει... ..Oι πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι δικαστικοί παίρνουν τις προαγωγές για τις κορυφαίες θέσεις εξουσίας.
Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Νίκου Λεοντή, καθώς κατηγορείται ότι παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου. Ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεοντής -που επί των ημερών του το ποδοσφαιρικό στερέωμα κλυδωνιζόταν από το σκάνδαλο «Koriopolis» με τους στημένους αγώνες- φερόταν να ανανεώνει μονομερώς και παρανόμως τη σύμβασή του με την ΕΠΟ, κάτι που αποτελούσε κοινό τους μυστικό. Ως εκ τούτου, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της ΕΠΟ στη διατήρηση του κ. Λεοντή στη συγκεκριμένη θέση. Ποιος ο λόγος της παράνομης διατήρησής του στο συγκεκριμένο αξίωμα; Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν γίνεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως γίνεται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου -δηλαδή υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους- να ασκεί τα καθήκοντά του, ελέγχοντας δικαστές για πειθαρχικά παραπτώματα, τη στιγμή που και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος για κάτι τόσο σοβαρό...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την "Κάρτα του Πολίτη"
Σύσσωμος ὁ ἑλληνικός λαός ἑνώνοντας τήν φωνή του, κατεβαίνει7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαιαστήν μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωματεῖα, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους: 1) στή νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πού ὕπουλα καί ἐκβιαστικά θέλουν νά μᾶς ἐπιβάλουν οἱ κυβερνῶντες, 2) στό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τῆς... ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, 3) στήν ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ τοῦ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 4) στήν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τῶν ΑΓΟΡΩΝ 5) στήν ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ καί τήν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τῶν ΛΑΩΝ 6) στήν ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ τῆς ΕΛΛΑΔΟΣ Μετά τό πέρας τῶν ὁμιλιῶν θά πραγματοποιηθεῖ πορεία στήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων (πλατεία Συντάγματος). Oι μονοι που αντιδρουν για την Καρτα του Πολιτη-Σκλαβου!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμμετέχουμε στην συνέχιση της προσπάθειας του ΚΕΕΡΦΑ για να πέσει οι φράχτης στον Έβρο. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους δουλέμπορους και τις ΜΚΟ που ζητάνε να ανοίξει η δουλειά και να διευκολύνει την προσπάθεια τους στην διακίνηση των ανθρώπων και στην εισαγωγή σκλάβων Απαιτούμε νομιμοποίηση της προσφυγιάς και όλων των πολέμων που την δημιουργούνε. Συνεχίζουμε να πουλάμε τρέλα και να καταδικάζουμε γενικά και αόριστα τους βομβαρδισμούς χωρίς να λέμε το παραμικρό για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στον... ξεριζωμό χιλιάδες παγιδευμένους ανθρώπους Να πέσει τώρα ο Άσαντ ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΠΑ! Περαστικά μας...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτός εδώ o Kωνσταντινου του ΣΕΚ σου λέει πως θέλει να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και το έχει κάνει σημαία... Τι στο διάολο δεν καταλαβαίνεις;
Αυτός εδώ σου λέει πως θέλει να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και το έχει κάνει σημαία διοργανώνοντας μαζικές κινητοποιήσεις στον Έβρο Αυτός εδώ και η επιχείρηση του, που είναι αντιπροσωπεία του Αγγλικού SWP στήριξαν τους Ναζί στην Ουκρανία και τους... μισθοφόρους των Ιμπεριαλιστών στην Συρία... Τι στο διάολο δεν καταλαβαίνεις;
Και το ΚΚΕ θελει να πεσει ο φραχτης. Μηπως και το ΚΚΕ εντεχνα αποφευγεΙ δηθεν να τοποθετηθει? Εχει ηδη τοποθετηθει!!! Είναι πουλημενο στην τροικα!!!! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΚΕ!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 Φλεβάρη 1943... Λήγει η ηρωική μάχη του Στάλινγκραντ, που κράτησε 140 μέρες και έληξε με τη συντριβή της 6ης Γερμανικής Στρατιάς...
02/02/1943 Λήγει η ηρωική μάχη του Στάλινγκραντ, που κράτησε 140 μέρες και έληξε με τη συντριβή της 6ης Γερμανικής Στρατιάς. Η νίκη των Σοβιετικών στο Στάλινγκραντ σηματοδότησε την... αλλαγή στο ρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε σύμβολο της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού συστήματος έναντι του ιμπεριαλισμού, καθώς και της γενικότερης πάλης κατά του φασισμού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Συνεχίζονται καθημερινά οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατό και κυρίως ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις), παραβιάζοντας διαρκώς τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ. Στη διάρκεια της νύχτας, από τη Δευτέρα προς Τρίτη χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στα χωριά Ζαΐτσεβο, Πολετάεβα, Ριμπάκο και άλλα όπου καταστράφηκαν 10 σπίτια και τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η ισραηλινοναζιστική Βουλή ενέκρινε χτες τη διεύρυνση των εξουσιών στους αστυνομικούς, επιτρέποντάς τους πλέον να σταματούν και να κάνουν σωματικό έλεγχο σε περαστικούς «υπόπτους» ακόμη και χωρίς προφανή αιτία, αυξάνοντας τις ρατσιστικές διακρίσεις και την αστυνομική βία σε βάρος των Αράβων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη.
ΛΑ ΠΑΖ.-- Ο υπουργός Επικρατείας της Βολιβίας, Χουάν Ραμόν Κιντάνα, κατήγγειλε χτες διάφορα παραμάγαζα της αμερικανικής CIA, όπως το «Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία», ότι χρηματοδοτούν όλο και πιο γενναία την αντιδραστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Εβο Μοράλες, ειδικά μέσω της λεγόμενης Εθνικης Ενωσης Τύπου, που αυτή ελέγχει απόλυτα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Τουρκία ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Eνδεικτικές της όξυνσης είναι οι δηλώσεις που έκανε, μιλώντας στην τουρκική «Σαμπάχ», ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Πάβλο Κλίμκιν. Ο Κλίμκιν, σύμφωνα τουλάχιστον με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία (είδηση που δεν «κυκλοφόρησε» ευρέως) και ενώ είχε επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου, δεν παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μεταξύ άλλων, ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε πως «Τουρκία και Ουκρανία πρέπει να αυξήσουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας», πως «η Τουρκία αποτελεί μοναδικό εταίρο για την Ουκρανία. Η εταιρική μας σχέση αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα», πως «πρέπει να παλέψουμε για το μέλλον της περιοχής και η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι ικανή να παλέψει», πως «χρειαζόμαστε να μείνουμε μαζί για να επηρεάσουμε τη Ρωσία», πως «η συνεργασία μας, ως μεσαίες δυνάμεις της περιοχής με διεθνείς φιλοδοξίες, είναι πολύ σημαντική». Επιπλέον, ο Κλίμκιν επισήμανε πως «αναμφισβήτητα» οι δυο χώρες πρέπει να εδραιώσουν τη συνεργασία τους και στο στρατιωτικό τομέα, εξηγώντας ότι σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να αξιοποιηθεί «η Μαύρη Θάλασσα και πολλά θέματα». Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», σε λίγες βδομάδες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα κάνει επίσημη επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ» ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με πηγές που έχει, η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου στις 31/10/15, στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, με 224 νεκρούς, ήταν έργο των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας.