Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τριτη 1 Μαρτιου 2016


Στάση εργασίας την Τρίτη (1/3) σε τραμ, ηλεκτρικό και μετρό
29 Φεβρουαρίου 2016 19:01
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τρίτη, πρώτη μέρα του Μαρτίου οι συρμοί σε μετρό ηλεκτρικό και τραμ λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα. Η στάση εργασίας θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8 το πρωί. Όπως αναφέρει το Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ η στάση εργασίας έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας «για τις ενέργειες της Διοίκησης που συντηρούν και επιτείνουν τη δυσλειτουργία» της Εταιρείας. Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσης λόγο για κακοδιοίκηση και καταγγέλλουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας στενά κομματικός και ευνοικρατικός διοικητικός μηχανισμός, ο οποίος «συνδέεται με συγκεκριμένα συμπλέγματα προσώπων που περιφρονούν κάθε ορθή διοικητική πρακτική και διαδικασία».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Εφετείο ανέτρεψε την ιστορική δικαίωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα
1/3/2016 11.30
Τρία χρόνια μετά την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα και οκτώ χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε, το Εφετείο έρχεται να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση και μαζί την ιστορική της δικαίωση. Ακυρώνοντας το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το δικαστήριο του Πειραιά απεφάνθη τελεσίδικα ότι για τη δολοφονική επίθεση στην τότε συνδικαλίστρια και νυν ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεν αποδεικνύεται η ευθύνη της εργοδοσίας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Με την πρωτόδικη απόφαση χαρακτηρίστηκε εργατικό ατύχημα η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 από αγνώστους και το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ. «Η ασυδοσία των εργολάβων θα μεγαλώσει. Ακόμα και σήμερα απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δική μου τύχη εάν δεν συμμορφωθούν, όπως έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στον ΗΣΑΠ. Ε, λοιπόν, ούτε η εργοδοσία είναι πανίσχυρη, ούτε οι εργαζόμενοι ανίσχυροι» τονίζει η κ. Κούνεβα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραμάλα (Ma'an) – οι Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους 12 τη νύχτα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν, όταν εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Καλαντίγια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να απεγκλωβίσουν δύο στρατιώτες. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εντόπισε τον νεκρό 22χρονο Ομάρ Σαζαντίγια, φοιτητή δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο Αl Quds, στο Αμπού Ντις, ο οποίος είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αξιωματούχοι της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφεραν ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν αλλους 12 νεαρούς άνδρες για ιατρική περίθαλψη, τέσσερις από τους οποίους πυροβολήθηκαν με πραγματικά πυρά και έξι από σφαίρες χάλυβα επικαλυμμένες με καουτσούκ. Δύο νεαροί άνδρες είχαν επίσης χτυπηθεί με κάνιστρα δακρυγόνων υψηλής ταχύτητας.
Κατοίκοι του καταυλισμού ανέφεραν ότι ένας μεγάλος αριθμός ισραηλινών στρατιωτών στάλθηκε στο στρατόπεδο για να "διασώσει μια ομάδα μυστικών [ισραηλινών] αξιωματικών» που είχε μπει μέσα από ένα σοκάκι κοντά στο νεκροταφείο του στρατοπέδου. Σύμφωνα με τους ντόπιους, Παλαιστίνιοι ένοπλοι κρατούσαν τους δύο στρατιώτες για τρεις ώρες πριν διαφύγουν με ένα Ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο. Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ένοπλων Πλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ άλλοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, λένε οι ντόπιοι, προσθέτοντας ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τις «μυστικές δυνάμεις» πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Ma'an ότι «ένας όχλος επιτέθηκε σε στρατιωτικό όχημα στο στρατόπεδο προσφύγων Καλαντίγια», το οποίο πυρπολήθηκε από πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια των «ταραχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο στρατός εξακολουθεί να εξετάζει γιατί αρχικά το στρατιωτικό όχημα μπήκε στο στρατόπεδο.
Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχικές έρευνες αποκάλυψαν ότι δύο στρατιώτες από μια ειδική μονάδα δυνάμεων που ήταν καθ 'οδόν προς τη στρατιωτική βάση Μπέιτ Ελ, μπήκε κατά λάθος στο προσφυγικό καταυλισμό ακολουθώντας την πορεία της εφαρμογής πλοήγησης “Waze” για smartphones. Kάτοικοι στρατόπεδο Καλαντίγια ανέφεραν, επίσης, ότι ελικόπτερα και μπουλντόζες εισήλθαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, προσθέτοντας ότι ένα σπίτι στο στρατόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Αλ Σαλάυμα πυρπολήθηκε αφού χτυπήθηκε από πυρά και δακρυγόνα. Οι εντάσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και των κατοίκων του στρατόπεδου προσφύγων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δέκα κατοίκων του καταυλισμού, οι μισοί από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα ή την εκτέλεση επιθέσεων. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών του ισραηλινού στρατού στο στρατόπεδο προσφύγων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14 ΧΡOΝΙΑ ΜΕΤA ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠIΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ
Αργεντινή: H νεα δεξια κυβερνηση θα καταβάλει 4,6 δισ. δολάρια σε 4 κερδοσκοπικά ταμεία
29|02|2016 20:55
Η νεα δεξια κυβερνηση της Αργεντινής δέχτηκε τη Δευτέρα να καταβάλει το ποσό των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κερδοσκοπικό ταμείο NML και σε άλλου πιστωτές της ώστε να δώσει ένα τέλος στη διαμάχη που ξέσπασε πριν από 14 χρόνια, το 2001, με αφορμή τη χρεοκοπία της χώρας. Και ας πεινασει ο λαος. Φτανει να πληρωθουν οι ξενοι τοκογλυφοι. «Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο βήμα, αλλά δεν είναι και το τελευταίο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνιελ Πόλακ, ο μεσολαβητής που είχε οριστεί από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία, που αφορά την καταβολή συνολικά 4,653 δισεκ. δολαρίων σε τέσσερα κερδοσκοπικά ταμεία, επιτεύχθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και για να εφαρμοστεί θα πρέπει προηγουμένως να εγκριθεί από το Κογκρέσο της Αργεντινής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας Σύρος γιατρός εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να περάσουν από την Ελλάδα κι όχι από Βουλγαρία ή Αλβανία
"Είναι ο μόνος δρόμος που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις στα σύνορα"
29.2.2016 | 10:51
Ένας Σύρος γιατρός ο Αλί Καντίρ που βρίσκεται στην Καβάλα ευχαριστεί τους Έλληνες για τη φιλοξενία και εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και όχι μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας ή Αλβανίας. "Εργάζομαι ως γιατρός", λέει ο Καντίρ και αφηγείται την ιστορία του στο ΑΠΕ.ΜΠΕ: "Δεν έχω οικογένεια, οπότε για μένα δεν είναι πρόβλημα, όπου και να πάω. Στο παρελθόν, εργαζόμουν στη Μεγάλη Βρετανία. Πάντως, οι περισσότεροι από τους 800 ανθρώπους που είμαστε εδώ, σχεδιάζουν να φτάσουν στη Γερμανία. Ξέρουμε ότι η Κροατία, τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορά τους, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στην Καβάλα, παρόλο που είναι εξαιρετική η φιλοξενία. Δεν αντέχει άλλο το μπάτζετ των περισσότερων ανθρώπων, που είναι ζήτημα να έχουν απομείνει 100 - 200 δολάρια ή ευρώ σε μια οικογένεια. Είναι λεφτά, τα οποία έχουν φυλάξει για να πληρώσουν τα εισιτήρια του λεωφορείου που θα τους πάει στα σύνορα. Πάντως, αν μπορέσουμε να φτάσουμε, ξέρουμε ότι θα περάσουμε. Υπάρχουν εκεί άνθρωποι, που αν τους πληρώσουμε, θα μας περάσουν, ώστε ο καθένας να ακολουθήσει τη μοίρα του". Ερωτηθείς για τους λόγους που επιλέγεται η Ελλάδα ώστε να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια κι όχι κάποια εναλλακτική διαδρομή από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, ο Αλί Καντίρ επισημαίνει: "είναι ο μόνος δρόμος, που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις τα σύνορα. Για παράδειγμα σας λέω ότι όποιος πρόσφυγας προσπαθήσει να περάσει για παράδειγμα τα σύνορα της Ουγγαρίας, κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Αν τώρα πάμε από τα σύνορα Τουρκίας - Βουλγαρίας, υπάρχουν αστυνομικοί που θα μας κλέψουν, ώστε να μας αποτρέψουν να περάσουμε. Θα μας πάρουν τα χρήματα, τα τηλέφωνά μας κι ότι βρουν επάνω μας. Την έχουν πατήσει άλλοι συμπατριώτες μας πιο πριν και τώρα ξέρουμε. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσουν να περάσουμε. Μπορεί να μας στείλουν πίσω στην Τουρκία. Όσο για την Αλβανία, υπάρχει μια κανονική μαφία στα σύνορα". Αναφορικά με το κόστος του ταξιδιού, ο Αλί Καντίρ είπε ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι ζητούν 700 ευρώ ανά άτομο κι όπως λέει χαρακτηριστικά: "τώρα είναι φτηνά τα ναύλα. Παλιότερα, ζητούσαν περισσότερα και μας είχαν σε βάρκες - σκουπίδια. Φανταστείτε, ότι εγώ ταξίδεψα με ένα φουσκωτό και στοιβαχτήκαμε εκεί 70 άτομα. Ο κάθε λαθρέμπορος επιδιώκει να βγάλει κατά μέσο 50.000 € σε κάθε ταξίδι". Καταλήγοντας, ο Σύρος γιατρός ευχαριστει τους κατοίκους και τους υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας για την παροχή βοήθειας στον ίδιο και τους συμπατριώτες του: "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Καβάλα. Είστε εξαιρετικοί άνθρωποι. Ήρθαμε ξαφνικά εδώ και χωρίς να υπάρχει σχέδιο για να μείνουμε, κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας και μας παρείχατε τα πάντα. Ήρθαν 15 γιατροί εθελοντικά, έδωσαν φάρμακα σε όποιους το είχαν ανάγκη, ενώ βοήθησαν κι εμένα, ώστε να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου τους συμπατριώτες μου, αφού είμαι γιατρός. Ευχαριστώ, Ελλάδα".
Σχολιο.- Ώστε όντως έρχονται από εδώ επειδή έχουμε ορθάνοιχτα τα σύνορα (για κάποιους που παριστάνουν ότι δεν το ξέρουν). Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Φάτε τη τώρα Έλληνες και μη σας ξυνίζει που οι άλλες χώρες προστατεύουν τα σύνορά τους και τους ανθρώπους τους. Δεν είναι όλοι μ@l@κες σαν κι εμάς σ'αυτόν τον κόσμο!
Σχολιο.- Ρωτάνε πολλοί τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτό το τσουνάμι των προσφυγικών και μετανασταυτικών ροών. Πέρα από το τι θα μπορούσε να κάνει τώρα (λίγα πράγματα πράγματι), έθετα συνέχεια τι ΔΕΝ θα έπρεπε να έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό πριν. Ένα από αυτά είναι και η (παλαιά) ρητορική και πρακτική του στο θέμα της μετανάστευσης (δηλώσεις, Υπατίες κλπ). Οι συνέπειες φαίνονται τώρα. Λέει ο φίλτατος Αλ Καντιρ στην ερώτηση γιατί επιλέγεται η Ελλάδα και όχι άλλες χώρες ως δρόμος: "είναι ο μόνος δρόμος, που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις τα σύνορα. Για παράδειγμα σας λέω ότι όποιος πρόσφυγας προσπαθήσει να περάσει για παράδειγμα τα σύνορα της Ουγγαρίας, κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια φυλάκιση" Κατ' αρχήν μπερδεύει τον πρόσφυγα με τον μετανάστη. Όποιος αναγνωριστεί ως "πρόσφυγας" δεν κινδυνεύει με καμία φυλάκιση σε κανένα μέρος του πολιτισμένου κόσμου. Ο μετανάστης και δη ο παράνομος κινδυνεύει. Ο χαρακτηρισμός όμως αυτός θα έλθει σε δεύτερη φάση. Στην πρώτη φάση κάθε κράτος κρίνει αν θα τιμωρεί την παράνομη είσοδο στην χώρα. Μετά θα κριθεί αν αυτός που μπήκε παράνομα ήταν πρόσφυγας (οπότε δεν τιμωρείται τελικά) ή μετανάστης (οπότε η τιμωρία του για την παράνομη είσοδο παραμένει). Λοιπόν, η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, αντίθετα με όσα πιστεύει ο κ. Αλ Καντιρ. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 83 του Ν. 3386/2005, με τίτλο "παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα" ορίζεται ότι "1. Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ" Σημειωτέον, για όοσυς δεν το γνωρίζουν, η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 έτη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος δεν ορίζει ανώτατο όριο, μόνο κατώτατο (επομένως ως ανώτατο όριο τίθεται γενικά το όριο για την φυλάκιση, δηλαδή τα 5 έτη -από εκεί και πάνω λέγεται "κάθειρξη"). Κοντολογίς, ο νόμος μας σχετικά με την παράνομη είσοδο στην χώρα είναι ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΣ από αυτόν της Ουγγαρίας, αφού όποιος μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα κινδυνεύει με ποινή μέχρι 5 χρόνια και πρόστιμο (στην Ουγγαρία ανώτατο όριο 4 χρόνια). Γιατί το λέει λοιπόν ο Αλ Καντιρ αυτό; Είτε επειδή δεν το γνωρίζει, πράγμα το οποίος θεωρώ σχεδόν αδύνατο για κάποιον που έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το θέμα, είτε επειδή γνωρίζει ότι ο νόμος υπάρχει αλλά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ στην Ελλάδα, αντίθετα από την Ουγγαρία. Αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμπε τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. "Ελάτε και μην φοβόσαστε". Μόνο που αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να εκπέμπεται ΜΟΝΟ απέναντι στους πρόσφυγες (π.χ. Σύρους) και όχι ΚΑΙ σε μετανάστες (π.χ. Αφγανούς, Πακιστανούς κλπ), η είσοδος στην Ελλάδα των οποίων ήταν, είναι και θα παραμείνει παράνομη εφόσον γίνεται λάθρα και χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Περαστικά. Σχολιο.- Προφανώς γιατί δεν υπάρχουν σύνορα. Αν είχαμε και εμείς αποκλειστικά χερσαία σύνορα θα σου' λεγα για το πόσο εύκολη θα ήταν η πρόσβασή σας! Σχολιο.- Φυσικά αυτός είναι ο λόγος. Στο Αιγαίο τρυπάνε τις βάρκες και ή τους περισυλλέγεις, ή τους αφήνεις να πνιγούν. Διαλέγετε και παίρνετε. Μόνη λύση η επαναπροώθηση, αλλά αυτό απαιτούσε τη συνεργασία της Τουρκίας, και ακόμη είναι ζητούμενο. Άλλη λύση ο επιμερισμός των βαρών σε όλη την πολιτισμένη (;) Ευρώπη, αλλά αυτό είναι μεγαλύτερο ζητούμενο.
Σχολιο.- Η θα μπορουσαμε να ειχαμε διαχειριστει το προβλημα με σοβαροτητα ας πουμε. Η ευρωπη μια χαρα πολιτισμενη ειναι, οι ανεξελεγκτες ροες που προκαλεσαμε δεν αφησαν περιθωρια για αλλη αντιδραση. Αλλα γιατι γκρινιαζουμε? Ηταν πιο ευκολο να παριστανουμε τους ανθρωπιστες οσο ημασταν χωρα τρανζιτ? Τωρα που γιναμε χωρα τελικου προορισμου αρχισαμε να σκεφτομαστε σαν αυστριακοι?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Τσίπρας: Την έσκισα τη γάτα των Ιμαλαΐων, πάει η γάτα
01|03|2016 0:18
Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση της άγριας κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και του εκδότης του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη. Λίγο πριν το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα της εκπομπής «Ενικός» όπου δίνει ζωντανά εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου προανήγγειλε τα επόμενα ερωτήματα για το δεύτερο μέρος της εκπομπής. «Μην ξεχάσετε να με ρωτήσετε για τη γάτα» είπε χαμογελώντας ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο γνωστό άρθρο του εκδότη του Βήματος για την συνάντησή τους όπου ήταν παρούσα μόνο η «γάτα των Ιμαλαΐων». Για να συνεχίσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Την έσκισα όμως της γάτα, πάει η γάτα, τη σκίσαμε». Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε χαμογελώντας: «Δεν θα τη γλυτώσετε. Εχω όμως ένα παράπονο: Στον Ψυχάρη κάνατε καφέ, εμένα ποτέ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε και ο ίδιος συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Αχτίδα ελπίδας η εκεχειρία
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 14:28
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ περιέγραψε την εκεχειρία η οποία τηρείται σε γενικές γραμμές στη χώρα του από το Σάββατο ως «αχτίδα ελπίδας», μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση. «Θα παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί για να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός» ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος στη συνέντευξή του στο δίκτυο ARD, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα εντός της ημέρας. Χαρακτήρισε δε τα όσα ζουν οι Σύροι πολίτες τα τελευταία χρόνια «ανθρωπιστική καταστροφή». Ο συριακός στρατός, σύμφωνα με τον κ. Άσαντ, δεν έχει απαντήσει σε απόπειρες παραβίασης της εκεχειρίας από πλευράς ανταρτών, αλλά «πλέον όλα εξαρτώνται από την αντίπαλη πλευρά».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eurostat: Στο 24,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2015
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 13:36
Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2015, έναντι 24,7% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. Στην Ευρωζώνη η ανεργία τον Ιανουάριο του 2016 διαμορφώθηκε στο 10,3% (έναντι 10,4% τον Δεκέμβριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην Ε.Ε. των «28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,9% (έναντι 9% τον Δεκέμβριο), το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2015, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11,3% και στην Ε.Ε. 9,8%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016. Συνολικά τον Ιανουάριο καταγράφονται 21,78 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 16,64 εκατ. στην Ευρωζώνη. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. παρατηρούνται στην Ελλάδα (24,6% τον Νοέμβριο) και στην Ισπανία (20,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία και στην Τσεχία (4,5%), στη Μάλτα και στη Βρετανία (5,1%). Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε σε 1,18 εκατ. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ανήλθε στο 20,8% και στις γυναίκες στο 29,3%. Μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 48,3% τον Οκτώβριο σε 48% το Νοέμβριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (48%), στην Ισπανία (45%), στην Κροατία (44,1%) και στην Ιταλία (39,3%), ενώ τα χαμηλότερα παρατηρούνται στη Γερμανία (7%), στη Δανία και στην Τσεχία (11%). Τον Ιανουάριο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22% και στην Ε.Ε. στο 19,7%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yπογράφουμε για να ζητήσουμε από τον Bruce Springsteen να μην παιξει στο Ισραήλ
https://actionsprout.io/7C880E/metadata
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κράζουν οι δημοσιογραφικές πόρνες για την "ανακωχή" στη Συρία κι ανησυχούν για τους μισθοφόρους των λακέδων των ιμπεριαλιστών...
Ηλιοβασίλεμα στη μαρτυρική Χομς... σήμερα Λεύτερη! Η ζωή παίρνει κανονικούς ρυθμούς κι "μετριοπαθείς" εξεγερμένοι, οι μισθοφόροι-φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης, διαφεύγουν στην Τουρκία...
Πείτε ρε λινάτσες, πληρωμένα τομάρια... ποιοι είναι οι "μετριοπαθείς" αντάρτες που τους βομβαρδίζει το "καθεστώς Άσαντ"; Πείτε μας ποια είναι η "αντιπολίτευση" στη Συρία; Έστω ένα όνομα αντιπολιτευόμενου ρε αλήτες! Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOMBA από το Βερολίνο ΤΩΡΑ! Η Μέρκελ μας αδειάζει πλήρως: "Οσο η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της, δεν παίρνουμε πρόσφυγες στην Ευρώπη..."! Nέo Άουσβιτς του 4ου Ράιχ η αποικία Ελλάδα, αλλά οι δεσμοφύλακες θα πληρώνονται 410 ευρώ τον μήνα!
Mια δυσάρεστη εξέλιξη προέκυψε, πριν από λίγη ώρα, για τη χώρα μας από την Γερμανία χωρίς να έχει πάρει ακόμη δημοσιότητα στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα η Α. Μέρκελ είχε σήμερα το απόγευμα Τρίτη στο Βερολίνο συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Τίχομιρ Ορέσκοβιτς μετά την οποία έκανε δηλώσεις που δεν είναι καθόλου θετικές για την Ελλάδα. Όπως... μεταδίδει το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, η καγκελάριος απευθυνόμενη στους πρόσφυγες είπε ότι "πρέπει να σταματήσει η πολιτική του Winkens", δηλαδή το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη, τόνισε ότι «υπάρχουν μέρη για να διανυκτερεύσετε και για να διαμείνετε στην Ελλάδα. Το δικαίωμα αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους πρόσφυγες. Δεν υπάρχει το δικαίωμα για ένα πρόσφυγα να πει ''θέλω να πάρω το άσυλο σε μια συγκεκριμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης"». Επίσης είπε ότι "η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κακή κατάσταση στην Ουγγαρία τον περασμένο Σεπτέμβριο". Η κ. Μέρκελ προειδοποιεί επίσης για «περαιτέρω αποσταθεροποίηση»και ανέφερε ότι "η Ελλάδα ως χώρα της Σένγκεν και όχι μόνο η Μακεδονία, πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της. Μόνο μετά από αυτό, θα μπορούσε κανείς να διανείμει τους 160.000 πρόσφυγες που φτάνουν στις χώρες της ΕΕ και τότε η Γερμανία θα λάβει επίσης το μερίδιό της".
Με αυτές τις δηλώσεις – βόμβα η κ. Μέρκελ δείχνει πώς εννοεί την «αλληλεγγύη» της προς την Ελλάδα για την οποία μίλησε προ ημερών. Στην πραγματικότητα, αποδέχεται την στάση της Αυστρίας και των χωρών του Βίζεγκραντ που κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ και γι αυτό προχωρούν στο κλείσιμό τους Και μάλιστα λέει ότι μέχρι να προστατεύσει τα σύνορα της η Ελλάδα, οι πρόσφυγες (για τους μετανάστες ούτε συζήτηση...) πρέπει να μένουν στη δική μας χώρα, να αναζητήσουν καταλύματα στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μια άλλη χώρα της ΕΕ και ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για διανομή τους σε όλες τις χώρες της Ευρ. Ενωσης...
Με αυτές τις δηλώσεις η κ. Μέρκελ, αδειάζοντας ευθέως πια την Ελλάδα, δίνει και το στίγμα της Γερμανίας (αν δεν προεξοφλεί και τις αποφάσεις) εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό την ερχόμενη Δευτέρα...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά των φιλοΝΑΤΟικών σχεδίων της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι πολίτες, ενώ σε λίγες βδομάδες είναι η 17η επέτειος έναρξης των φονικών ΝΑΤΟικών επιδρομών του 1999 κατά της τότε Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα τα «δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών. Οι διαδηλωτές απαίτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να κριθεί η πορεία των σχέσεων Σερβίας - ΝΑΤΟ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ετοιμάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Εκτιμά ότι η διατήρηση στην απασχόληση θα είναι «ένα πολύ δύσκολο καθήκον»
ΠΕΚΙΝΟ.-- Χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα ότι τα χρόνια εργασίας πρέπει να αυξάνονται ανάλογα και με το προσδόκιμο ζωής, η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα νομοσχέδιο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο «Σινχουά» σε ρεπορτάζ του για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλειας, Γιν Γουεϊμίν, η χώρα θα καταθέσει ένα σχέδιο αύξησης της ηλικίας στην οποία οι εργαζόμενοι θα παίρνουν σύνταξη, με στόχο μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστεί η πίεση από τη συρρίκνωση της εργατικής δύναμης και της αύξησης των ηλικιωμένων ως τμήματα του πληθυσμού (οι πάνω από 60 είναι πλέον το 16%). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ηλικία συνταξιοδότησης, που διαμορφώθηκε πριν από έξι δεκαετίες, όταν το προσδόκιμο ζωής ήταν πολύ χαμηλότερο, δεν έχει προσαρμοστεί στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. Σήμερα, στην Κίνα οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι εργαζόμενες στα 55, αν δουλεύουν στο Δημόσιο, και στα 50 αν δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Βεβαίως, με τις σημερινές τεράστιες δυνατότητες που έχει η επιστήμη και η τεχνική στον κόσμο, αν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής αποτελούσαν κοινωνική ιδιοκτησία σε ένα κράτος με την εργατική τάξη στην εξουσία, προσαρμογή της ηλικίας συνταξιοδότησης στην κοινωνική και οικονομική εξέλιξη θα σήμαινε όχι την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά μείωσή τους. Στην Κίνα, η επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής οδηγεί σταδιακά σε επιδείνωση μιας σειράς όρων ζωής και εργασίας, όπως επιβεβαιώνει διαρκώς και η ειδησεογραφία.
Είναι ενδεικτικό ότι, όπως τόνισε ο Γιν, η διατήρηση στην απασχόληση θα είναι «ένα πολύ δύσκολο καθήκον» φέτος, ενώ, προσπαθώντας να συγκρατήσει τις εντυπώσεις, συμπλήρωσε ότι «είμαστε ακόμα αισιόδοξοι». Οπως τονίστηκε, η κυβέρνηση ιεραρχεί σημαντικά τη μείωση της «πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας» (στο φόντο της υποχώρησης των ρυθμών της ανάπτυξης). Οσον αφορά την παραγωγή χάλυβα, ο στόχος είναι να μειωθεί κατά 150 εκατομμύρια τόνους την επόμενη 5ετία. Επίσης, μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, στόχος είναι να μειωθεί κατά 500 εκατ. τόνους και η παραγωγή άνθρακα. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, αυτό θα πετάξει εκτός του πρώτου τομέα 500.000 άτομα και εκτός του δεύτερου 1.300.000 άτομα. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα διατεθούν 100 δισ. γουάν (15,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) για να βοηθήσει τους απολυμένους να βρουν νέες δουλειές. Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, το 2015 η επίσημη ανεργία στην Κίνα ήταν 4,05%. Η κυβέρνηση τονίζει ότι στο επόμενο διάστημα, οι «αναδυόμενες» εταιρείες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική κυβέρνηση ενισχύει όλο και περισσότερο την «ιδιωτική πρωτοβουλία» με μια σειρά «κίνητρα» για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε όλο και περισσότερους κλάδους στρατηγικής σημασίας, με αποτέλεσμα οι αλυσιδωτές συνέπειες από τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής παραγωγής να συμπαρασύρουν μια σειρά τομείς και μονάδες παραγωγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για τον κινεζικό λαό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Εύθραυστη εκεχειρία με φόντο τους σχεδιασμούς των αποικιοκρατών
Ρωσική πρόταση για ομοσπονδοποίηση της Συρίας
Αίσθηση χτες στη Μόσχα προκάλεσαν και οι δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε σχέση με τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις στη Συρία. Είπε ότι η Συρία θα μπορούσε να γίνει ομοσπονδιακό κράτος, «αν, ως αποτέλεσμα συνομιλιών, διαβουλεύσεων και συζητήσεων για τη μελλοντική κρατική τάξη της Συρίας ... [οι συμμετέχοντες στις ενδοσυριακές συνομιλίες] καταλήξουν στην άποψη ότι αυτό το (ομοσπονδιακό) μοντέλο θα λειτουργήσει, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της διατήρησης της Συρίας ως ενός ενιαίου, κοσμικού, ανεξάρτητου και κυρίαρχου έθνους». Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίπτωση ομοσπονδοποίησης της Συρίας δεν είχε αποκλείσει τον περασμένο Σεπτέμβρη σε συνέντευξή του ούτε ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ. Ο Ριάμπκοφ είπε πως η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί επίσης σε «οποιοδήποτε άλλο μοντέλο για τη Συρία, δεδομένου ότι δεν θα είναι γραμμένο καθ' υπαγόρευση περίπου 1.000 χλμ. μακριά από τη Συρία». Τέλος, ο Ρώσος υφυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού σε βάρος Σύρων Κούρδων μαχητών, χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες».
Συριακές αντιδράσεις σε βάρος της Σ. Αραβίας
Με δριμύτητα σχολιάστηκαν οι δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αντελ αλ Τζουμπέιρ, ο οποίος επανέλαβε ότι ο Σύρος Πρόεδρος Ασαντ δεν έχει θέση στο μέλλον της χώρας του, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία «είτε ειρηνικά, είτε με στρατιωτικά μέσα». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών που σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις δείχνουν τον «καταστροφικό ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία», αφού προσπαθούν να τορπιλίσουν τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών. Η παύση των εχθροπραξιών αυξάνει τα περιθώρια στις οργανώσεις αρωγής του ΟΗΕ και άλλες να χορηγήσουν τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης σε χιλιάδες Σύρους, που είναι εγκλωβισμένοι σε όσες περιοχές πολιορκούνται από δυνάμεις, πλην εκείνων που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα». Για παράδειγμα, χτες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, έφθασαν σε προάστια της Δαμασκού, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών δυνάμεων, 51 φορτηγά της «Ερυθράς Ημισελήνου» όχι με τρόφιμα αλλά με είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, πάνες για μωρά και σαπούνι. Παράλληλα, αξιωματούχοι ανθρωπιστικών αποστολών του ΟΗΕ έκρουσαν και χτες τον κώδωνα κινδύνου για την τύχη πολλών δεκάδων χιλιάδων Σύρων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε πολιορκημένες περιοχές και απειλούνται από λιμοκτονία. Ο Υπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, εκτίμησε ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων σε πόλεις και χωριά της Συρίας είναι τουλάχιστον 450.000 άνθρωποι.

2 σχόλια:

e-h είπε...



ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 26/02/2016

ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

– ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ:

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Σαν να μην έφτανε η άμεση απειλή της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα μόνιμο και απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ή «Hot Spots», η οποία εντείνει τη γενική κοινωνική οικονομική και πολιτισμική υποβάθμιση της Πατρίδας μας από τις ντόπιες και ξένες ελίτ…έρχεται και το χοντρό ξεπούλημα του αγώνα των αγροτών από τα «αριστερά και δεξιά αμορτισέρ» του συστήματος.
Διότι μόνον αφελείς πλέον δεν βλέπουν στην προτροπή «Περιμένουμε πότε θα κατατεθούν τα νομοσχέδια φορολογικό/ασφαλιστικό» το χοντρό ξεπούλημα και των δύο ομάδων μπλόκων που επισκέφθηκαν τον Τσίπρα, αφού το αρχικό αίτημα όλων ήταν η απόσυρση κάθε σκέψης για αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό με βάση το νέο Μνημόνιο που ψήφισε η «Αριστερή» Κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων. Εκτός αν οι αγροτοπατέρες που αποπροσανατολίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά πιστεύουν ότι έπεισαν την κυβέρνηση αυτή και δεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο που υπέγραψε..!

e-h είπε...


Α) ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ
Β) Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ «ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ»


ΟΧΙ ΣΤΑ HOT SPOTS
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/02/27/anakinosi-mekea-2-opsis-tou-idiou-nomismatos-to-diafenomeno-xepoulima-ton-agroton-ke-i-prosfigiki-krisi/