Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πεμπτη 10 Μαρτιου 2016


«Ισότης, αδελφότης, ελευθερία»...
9 Μάρτη 1907. Οι τσιφλικάδες δολοφονούν τον Μαρίνο Αντύπα. Γιος ενός φτωχού ξυλογλύπτη, στα 17 του αφήνει τη γενέτειρά του και έρχεται στην Αθήνα για να δουλέψει και να σπουδάσει. Εδώ στην πρωτεύουσα, μπαίνει με ορμή στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Γίνεται μέλος του «Σοσιαλιστικού Συλλόγου» του Σταύρου Καλλέργη και από αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι διώξεις και οι κατατρεγμοί σε βάρος του. Η πρώτη σύλληψή του γίνεται τον Οκτώβρη του 1897 για έναν πύρινο λόγο που είχε εκφωνήσει εναντίον του παλατιού στην πλατεία Ομονοίας. Καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός χρόνου.
Επιστρέφοντας στην Κεφαλονιά ο Αντύπας εκδίδει την εφημερίδα «Ανάσταση», αλλά συλλαμβάνεται πάλι για την αρθρογραφία του και καταδικάζεται σε τρίμηνη φυλάκιση. Η νέα του περιπέτεια έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας και τη φυγή εντέλει - μετά από διάφορες περιπλανήσεις - του Αντύπα στη Θεσσαλία. Εκεί ο Αντύπας μαζί με άλλα προοδευτικά άτομα της εποχής προσπαθεί να ξυπνήσει τους κολίγους και να τους οργανώσει για να ζητήσουν τα δικαιώματά τους. Οι τσιφλικάδες τότε αντιλαμβάνονται τον «κίνδυνο» που τους απειλεί και αρχίζουν να καταστρώνουν «πλάνα» για την εξόντωση του «ενοχλητικού». Στις 9 Μάρτη του 1907, ένα από τα «τσιράκια» των τσιφλικάδων, ο Ιω. Κυριακού στήνει καρτέρι στον Αντύπα, στο χωριό Πυργετός και τον πυροβολεί πισώπλατα, με δίκαννο. Ο Αντύπας εξέπνευσε μια ώρα αργότερα στην αγκαλιά του πρωτοξαδέλφου του Παν. Σκιαδαρέση ψιθυρίζοντας: «Ισότης, αδελφότης, ελευθερία».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σακοραφα. Προσβολή ο χαρακτηρισμός του FYROM ως αξιόπιστου εταίρου.
Είναι προσβολή να χαρακτηρίζετε τη FYROM ως αξιόπιστο εταίρο, όταν καθημερινά παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες με κλειστά σύνορα, ποσοστώσεις στους πρόσφυγες και περιστατικά βίας εναντίον τους.
Σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στη συζήτηση προόδου για τη FYROM, που διεξάγεται αυτήν την ώρα στην ολομέλεια του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα, η ευρωβουλευτής καλεί τους συναδέρφους της ευρωβουλευτές να κάνουν μια αυτοψία στην Ειδομένη, προκειμένου να δουν πώς συμπεριφέρεται ο εταίρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν αξιόπιστο: "Είναι προσβολή να χαρακτηρίζετε το FYROM ως αξιόπιστο εταίρο, όταν καθημερινά παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες με κλειστά σύνορα, ποσοστώσεις στους πρόσφυγες και περιστατικά βίας εναντίον τους." Στο ίδιο πλαίσιο η ευρωβουλευτής κατέθεσε δύο τροπολογίες, οι οποίες υποστηρίζονται από την ομάδα της ευρωαριστεράς και για τις οποίες ζήτησε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο.
Η πρώτη αφορά την απαλοιφή του χαρακτηρισμού ως "αξιόπιστου" εταίρου στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ παράλληλα καλεί τη FYROM να σεβασθεί τις διεθνείς συνθήκες και να παρέχει ασφαλείς διαδρόμους σε όλους τους πρόσφυγες. Η δεύτερη αφορά την ενσωμάτωση στην Έκθεση της απερίφραστης καταδίκης των μονομερών ενεργειών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τη Συνθήκη για τους πρόσφυγες. Η Τρίτη τροπολογία, που αφορά με έμμεσο τρόπο την ονοματολογία, προτείνει την αντικατάσταση του επιθετικού προσδιορισμού ΄΄ μακεδονικός΄΄ που υιοθετεί η έκθεση, από τη λέξη "της χώρας".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δικηγόρος Shireen Issawi από την Ιερουσαλήμ , φυλακίζεται επειδή κάνει τη δουλειά της Η γνωστή παλαιστίνια δικηγόρος και ακτιβίστρια Shireen Issawi καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης από ισραηλινό δικαστήριο, τη Δευτέρα 7/3/2016.
Ο αδελφός της Medhat καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κατά την ίδια συνεδρίαση στην Ιερουσαλήμ. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για μεταβίβαση πληροφοριών και μεταφορά χρημάτων μεταξύ των κρατουμένων και πολιτικών οργανώσεων που έχουν απαγορευτεί από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές. Το Ισραήλ θεωρεί τα περισσότερα παλαιστινιακά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της ισλαμικής Τζιχάντ, ως «τρομοκρατικές οργανώσεις». Η Shireen και ο Medhat δουλεύουν στο Γραφείο Νομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Αλ Κουντς, ιδιωτικό νόμιμο γραφείο με έδρα την Ιερουσαλήμ, την πόλη διαμονής τους.
Το γραφείο ασχολείται ως επι το πλείστον εκπροσωπεί παλαιστίνιους κρατούμενους των οποίων οι οικογένειες δεν επιτρέπεται να τους επισκεφθούν, ιδιαίτερα εκείνους με οικογένειες στη Γάζα. Η οικογένεια Issawi υποστήριξε ότι η Shireen και ο Medhat τιμωρούνται για την εκτέλεση αναγκαίων καθηκόντων, όπως τη μεταφορά μηνυμάτων από τους κρατούμενους στις οικογένειές τους και την κατάθεση χρημάτων στους λογαριασμούς τους στα καταστήματα των φυλακών, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να αγοράσουν βασικά είδη. Πολλές οικογένειες Παλαιστινίων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν τους συγγενείς τους στις φυλακές στο σημερινό Ισραήλ, επειδή δεν μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες άδειες εξόδου. Οι πρακτικές κράτησης του Ισραήλ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Η Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης ορίζει ότι μια κατοχική δύναμη δεν μπορεί να μεταφέρει κρατούμενους εκτός του εδάφους που καταλαμβάνει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αίγυπτος καταργεί τη νιτζάμπ;
9/3/2016 23.00
Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η χρήση νιτζάμπ σε δημόσιους χώρους και κυβερνητικές υπηρεσίες. Η νιτζάμπ είναι ένα παραδοσιακό μουσουλμανικό ένδυμα το οποίο σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπο των γυναικών, εκτός από τα μάτια. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, να προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην Αίγυπτο είναι καθυστερημενοι σουνιτες μουσουλμάνοι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμινέ Ερντογάν: Το χαρέμι ήταν σχολείο της ζωής για τις γυναίκες
9/3/2016 23.00
H σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, δήλωσε σήμερα ότι το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για την ζωή». «Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή» δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας τοποθέτησης στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Όπως και ο σύζυγός της, η Εμινέ Ερντογάν είναι φανατική σουνιτρια καθυστερημενη μουσουλμάνα και δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την καθυστερηση αλλα την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεχρι τα μισα του 18ου αιωνα. Η θέση που διατύπωσε σχετικά με τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Την εποχή του Μουράτ Γ΄(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα μοναδικά αντικείμενα που δεν εισέρχονταν στο χαρέμι ήταν τα βιβλία» επισήμανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Εζλέμ Κουρουμλάρ, μια πανεπιστημιακός.
Σχολιο.- Τότε γιατί η λεξη «χαρεμι» σημαίνει "απαγορευμένο" στα τούρκικα ;
Σχολιο.- Ούτε βιβλία είχαν στο χαρέμι ούτε τίποτα...από την ανία και την κλεισούρα έχαναν επαφή με την πραγματικότητα και κοιτούσαν μόνο πώς να βγάλει η μία τα μάτια της άλλης. Δηλητηρίαζαν τις ευνοούμενες, ρίχνανε τριμμένο γυαλί στον καφέ τους, κάνανε απίστευτα πράγματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
«Κώδωνας» κινδύνου από τους Ελληνες ελαιοπαραγωγούς για την αύξηση εισαγωγών από Τυνησία
09|03|2016 8:20
Επιστολή προς τους ευρωβουλευτές, όλων των κομμάτων, με την οποία εκφράζονται οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των ελαιοπαραγωγών από την εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία απέστειλε το Επιμελητήριο Λακωνίας. Στο κείμενο που υπογράφει η πρόεδρος Βασιλική Δερτιλή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με παλαιότερη επιστολή είχε επισημάνει το επιμελητήριο την ανησυχία του σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση αδασμολόγητων ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία και ζητούσε παρέμβαση προς το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εμπόδιση του μέτρου αυτού. Η εκτίμηση του επιμελητηρίου ήταν ότι το μέτρο "θα οδηγούσε στην περαιτέρω μείωση του αγροτικού εισοδήματος της περιοχής μας και όλων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας και κατά συνέπεια ολόκληρης της χώρας μιας και το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα βασικά παραγόμενα και εξαγώγιμα προϊόντα της".
Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα' όπως σημειώνεται, εγκρίθηκε το σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία το 2016 και 2017 και ότι τα έκτακτα μέτρα υιοθετήθηκαν με 475 ψήφους υπέρ, 126 κατά, και 35 αποχές. Επίσης, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, οι ευρωβουλευτές, υποχρέωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει μια ενδιάμεση αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων, εάν αποδειχθεί ότι αυτά βλάπτουν τους Ευρωπαίους παραγωγούς ελαιόλαδου. Ζήτησαν, ακόμη, από την Επιτροπή να εξασφαλίσει την παρακολούθηση των εισαγωγών από την αρχή μέχρι το τέλος. «Η ανησυχία των Ελλήνων παραγωγών αυξάνεται εξαιτίας αυτής της απόφασης διότι η εφαρμογή της θα πλήξει ανεπανόρθωτα την οικονομία κυρίως των νότιων ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας. Σαφώς, η εισαγωγή ελαιολάδου από κράτη εκτός ΕΕ εξαιτίας τόσο του αφορολόγητου όσο και της χαμηλότερης τιμής του προϊόντος, συνεπάγεται πτώση της τιμής του εγχώριου ελαιολάδου. Το ενδεχόμενο αυτό θα οδηγήσει τους μικρομεσαίους παραγωγούς στα όρια της εξόντωσης όπως, βέβαια, και την συρρίκνωση της εγχώριας οικονομίας που βρίσκεται ήδη σε οριακό επίπεδο». Το Επιμελητήριο Λακωνίας, ζητάει απο τους ευρωβουλευτές να προβούν στην αναθεώρηση αυτής της απόφασης και την άμεση αντίδρασή τους με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τυνησίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Frontex: Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2015
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, 12:42
Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, της συνοριακής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Frontex, που συλλέγει στοιχεία για τον αριθμό των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων, κατέγραψε 484.000 τέτοιες περιπτώσεις στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία στην Ελλάδα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου και 466.000 στη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων, κυρίως άνθρωποι που επανεισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία που δεν είναι μέλος της ΕΕ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ, αυτών που δεν χρησιμοποιούν τα κανονικά σημεία διέλευσης, ανήλθε σε 978.300 το τρίμηνο αυτό, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου η Frontex άρχισε να συλλέγει τέτοια στοιχεία το 2007. Από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά από τις τουρκικές ακτές, το 46% δήλωσαν πως είναι Σύροι και το 28% Αφγανοί, ανέφερε η Frontex.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παραλύει» η Γαλλία λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, 08:52
Αντιμέτωπη με 24ωρη γενική απεργία και διαδηλώσεις κατά των προτεινόμενων εργασιακών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σήμερα η Γαλλία, με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στο Παρίσι, να αισιοδοξεί πως θα προλάβει ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους σπουδαστές. Οι οργανώσεις σπουδαστών έχουν ταχθεί στο πλευρό των εργατικών ενώσεων, καλώντας σε μια ημέρα διαμαρτυρίας κατά του νόμου για τις νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, σε μια προσπάθεια επιβολης νεοφιλελε ακροδεξιων μεταρρυθμισεων λιτοτητας. Και όλα αυτά όταν η ανεργία, έχει ξεπεράσει το 10%. Οι προτεινόμενες νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις φέρνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ζητήματα φτωχειας και εξαθλιωσης για το λαο μεσω διαλυσης των εργασιακών σχέσεων, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν ουσιαστικά κωδικοποιηθεί και ρυθμιστεί, ανοίγοντας ένα νέο και απρόβλεπτο μέτωπο αντιπαραθέσεων της κυβέρνησης, με τις ενώσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων, που προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η εργασιακή τους σταθερότητα και ασφάλεια. Έτσι, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα περίπου 144 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων, ενώ ο κρατικός σιδηρόδρομος (SNCF) αναμένει μεγάλες καθυστερήσεις και διακοπές στα δρομολόγια του, με έμφαση στην περιοχή γύρω από το Παρίσι. Επίσης, αναμένεται ότι θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια του Eurostar μεταξύ του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρακολουθεί άμεσα τη συμμετοχή των σπουδαστών στις κινητοποιήσεις, υπό το φόβο της επανάληψης των μαζικών σπουδαστικών κινητοποιήσεων πριν από 10 χρόνια, που είχαν αναγκάσει τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ να ανακαλέσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς από την πλευρά του, έχει αναβάλλει για διάστημα δύο εβδομάδων την παρουσίαση των εργατικών νεοφιλελε μεταρρυθμίσεων στην κυβέρνηση, ενώ οι απόψεις μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώνοντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, διαφοροποιούνται. Παράλληλα, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και εργασιακών ενώσεων, με την ελπίδα ότι οι πιο συμβιβαστικες από αυτές θ' αποδεχτούν τις νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις, προλαμβάνοντας την οργάνωση συγκροτημένου αντινεοφιλελε αντιμεταρρυθμιστικού μετώπου στα εργασιακά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nα γιατί δεν θα υποδουλώσουν ΠΟΤΕ τη Συρία οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους, εγχώριοι και άλλοι... President Bashar Al Assad, in the Eyes of Syrians
[Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο είναι από το blog post του συντάκτη της 28ης Σεπτεμβρίου 2015. Mοιράζεται εδώ ως υπενθύμιση προς τo νεο-αποικιοκρατικό κόσμο ότι ο συριακός λαός ψήφισε για την προεδρία του, το 2014.] από Afraa Dagher
Ο Πρόεδρος Ομπάμα στο Λευκό Οίκο προσπαθεί να μιλήσει με το όνομά «Σύριοι». Μερικές φορές μιλάει με το όνομα των μειονοτήτων, άλλες φορές με το όνομα όλων των Σύρων, ενώ οι μόνοι που εκπροσωπεί είναι εκείνοι που επέλεξαν να σταθούν εναντίον της χώρας τους. Ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ - Άσαντ είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος μας. Είναι ο πρόεδρος που ψηφίσαμε, κάτω από τα βλήματα των αλλοδαπών που υποστηρίζενται μέτρια από αντάρτες στο εσωτερικό της Συρίας. Και για τους Σύριους που ζουν στις ξένες χώρες, έχουν απαγορευτεί από την ψηφοφορία! [ed. Σημείωση: Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν δημοκρατικά κλειστές πρεσβείες της Συρίας από τις αρχές του 2012. Οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία της Συρίας στις αρχές του 2014. Χωρίς πρεσβείες, οι Σύριοι σε άλλες χώρες που διατήρησαν το καθεστώς ψήφου, ήταν φυσικά να εμποδίζονται να το πράξουν].
Οι Σύριοι ενώθηκαν τις εκλογές, χωρίς καμία φοβία των πυραύλων των ανταρτών που τους χτυπάνε στη Συρία. Και για τους απόδημους, οι Σύριοι από τη Συρία [που] ταξίδεψαν από την Ευρώπη, την Αυστραλία στο Λίβανο, στη συνέχεια, στη Συρία να υψώσουν τη φωνή τους: Ψηφίζουμε για τον Πρόεδρό μας Μπασάρ Αλ - Άσαντ, το οποιο εμπιστευόμαστε για να οδηγήσει τη χώρα μας στην παραλία της ειρήνης και της ευημερίας .Δεν υπάρχει άμεσο αεροπλάνο [s] στη Συρία. Η δυση επέβαλε κυρώσεις στον συριακό λαό, ως ένα είδος τιμωρίας, που έχουν τον αρχηγό τους, [αλλά] που δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τους Σύριους. Ίσως δεν είπα νέα πράγματα, ωστόσο, το νέο είναι εδώ: Σύριοι στην Ευρώπη: Viva Συρία και Al Assad, φέρουν τη σημαία της ανεξάρτητης Συρία. Όχι για διχοτόμηση. Μουσουλμανοι στην χριστιανικη εκκλησία. Οι Σύριοι είναι ένα.Όχι μικρά κράτη στη Συρία. Όχι για μια βαλκανοποιηση στη Συρία. Ναι στο χρόνο των εκλογών. Ο Θεός, η Συρία και ο Μπασάρ, νόμιμος πρόεδρος μας. Για την κόλαση για τους αντάρτες και τους πυραύλους τους.Πρώτα η πλειοψηφία των Σύρων από όλες τις αιρέσεις ψήφισαν για πρόεδρο τον Μπασάρ Αλ - Άσαντ. Οι Μουσουλμάνοι ψήφισαν για πρόεδρο Άσαντ. Οι Χριστιανοί και όλοι οι Σύριοι. Πρόκειται για μία οικογένεια. Δεύτερον, όταν ο πρώην πρόεδρος Χάφεζ Αλ - Άσαντ απεβίωσε το έτος 2000, οι Σύριοι βγηκαν στους δρόμους και πλατείες φωνάζοντας με μια φωνή, ο Θεός είναι της Συρίας και του Μπασάρ . Ήταν το αίτημά μας και ελπίζαμε για πρόεδρο Μπασάρ να αποφανθεί η Συρία. Ο λαός μας ήταν πρόθυμοι.
Ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ - Άσαντ έσωσε τη Συρία από το φρικτό πεπρωμένο ως μία νεα Λιβύη, που το ΝΑΤΟ βομβάρδισε αθώους ανθρώπους στη Λιβύη. Ο Πρόεδρος Άσαντ έχει μεγάλες σχέσεις του και εχει επιλέξει τους συμμάχους. Ωστόσο, ο ίδιος έχει το θεμελιώδες ζήτημα και το σημαντικό στοιχείο που είναι η λαϊκή βάση ,, και τις θυσίες του Συριακού Αραβικού Στρατού , αυτόν τον μύθο και τον ιδεολογικά στρατό. [ed. Σημείωση: Η Στρατολογία είναι υποχρεωτική στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Η SAA είναι ο στρατός του λαού της Συρίας.]
Σήμερα η Συρία εξακολουθεί να στέκεται στα δικά της πόδια με την προθυμία των ανθρώπων της, τις θυσίες του στρατού του, καθώς και την υποστήριξη των συμμάχων μας. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή τη μακρά και κρίσιμη περίοδος είναι η πίστη! Οι Σύριοι εμπιστεύονται τις αποφάσεις της ηγεσίας τους. Για να σώσουμε τη χώρα μας, χρειάζεται υψηλή τιμή. Ήταν το αίμα μας. Ωστόσο, είναι το λογότυπο μας: Πατρίδα, Αξιοπρεπεια, και ειλικρίνεια. Για να κρατηθει η Συρία δεν μπορεί να είναι μόνο υπερ-Συρίας. Θα πρέπει να είναι και υπερ-Άσαντ. Πώς θα μπορούσε το πλοίο να πλέει με επιτυχία χωρίς εναν μεγάλο καπετάνιο; Με ή χωρίς μεταβατική κυβέρνηση, ο συριακός εκλεγμένος πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ - Άσαντ. Αυτή ήταν η τελευταια λέξη των μαρτύρων μας. Αυτή είναι η τελευταια λέξη των Σύρων. Αυτή είναι η τελευταια λέξη του Αραβικού Στρατού της Συρίας, ο στρατός που παλεύει εναντια στο παγκόσμιο κίνημα τρόμου εκ μέρους του κόσμου. Ο Πρόεδρος μας: Η θέληση του λαού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοσμοπολίτη, νεοφιλελεύθερε νεοραγιά, Μερκελιστή Τσίπρα... η Σμύρνη είναι σύμβολο γενοκτονίας, εκκαθαρίσεων... είναι ελληνική ιστορία!
Τσιπρας «Η Σμυρμη είναι συμβολο του κοσμοπολιτισμου, και του εμποριου, της αδελφοσυνης στο Αιγαιο, της διαφορετικοτητας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλούτισαν από την "κρίση" 515... μειώθηκε το εισόδημα των υπολοίπων 9.999.500 Ελλήνων
Ηλικιωμένη βγάζει - για να πάρει μαζί της - λαχανικά από τα σκουπίδια των κάδων του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος που βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή δίπλα από το Ραδιομέγαρο... (10 Μάρτη 2015) Δεν ξέρω αν ζεί σήμερα αυτή η γυναίκα.
Aυτό όμως που ξέρω είναι ότι ουδείς , ούτε και η "νέα" ΕΡΤ, ασχολείται με αυτούς που τα δεξιά και "αριστερά" μνημόνια τους έβαλαν δίπλα στα σκουπίδια του κάθε μεγιστάνα μεγαλομπακάλη, megaloκαναλάρχη, τραπεζίτη, βιομήχανου, εφημεριδά, μεγαλοεργολάβου, εφοπλιστή, πετρελαιά, ή ποδοσφαιροπατέρα.
Στα σκουπίδια δηλαδή εκείνων των 515 κροίσων συμπατριωτών μας που είδαν τις περιουσίες τους εν μέσω κρίσης, να μεγαλώνουν τόσες φορές όσες μειώθηκε το εισόδημα των υπολοίπων 9.999.500 Ελλήνων . Εκείνου δηλαδή του 99%,που εξακολουθεί να ζεί σαν σκουπίδι . Ανάμεσα σε αυτό το 99% υπάρχει και ένα σημαντικό "τοις εκατό", που ακόμα κι αν δεν ψάχνει για τροφή στα σκουπίδια, εξακολουθεί να στηρίζει τους δημίους του, πιστεύοντας πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει να πέσει κανένα κόκκαλο, απο το τραπέζι των "μεγάλων" της οικονομίας και της ...πολιτικής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους λίστα με 22.000 τζιχαντοφασίστες απ' όλο τον κόσμο, που πολεμούν για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία!
Παραδόθηκαν στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες πλήρη στοιχεία με 22.000 περίπου τακφιριστες αληταραδες του DAESH, από περισσότερες των 50 χωρών, που πολεμούν και πολέμησαν στη Συρία ως μισθοφόροι φονιάδες, για να "εκδημοκρατίσουν" το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ". Σύμφωνα με το sky news, τα στοιχεία έχει δώσει "αποστάτης" τζιχαντοφασιστας. Τα αρχεία που διέρρευσαν στις μυστικές υπηρεσίες περιέχουν αναλυτικά στοιχεία για μισθοφόρους φονιάδες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της υπόλοιπης Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν ακόμη και τα ερωτηματολόγια που έχουν συμπληρώσει τα ανθρωπόμορφα κτήνη και περιλαμβάνουν και 23 ερωτήσεις με πολύ προσωπικά δεδομένα. Οι φονιάδες από αραβικές χώρες είναι κατά πλειονότητα από τη Σαουδική Αραβία, Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο. Από τις μη αραβικές χώρες η πλειοψηφία του είναι Τούρκοι, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Γάλλοι υπήκοοι.
Πηγή: Πρακτορείο ειδήσεων, by alahednews
ΟΜΑΡ
* Το ερώτημα είναι πως "αξιοποιούν", πώς "χειρίζονται", πως εκβιάζουν για να κάνουν δικές τους "δουλειές" αυτούς τους φονιάδες οι Άγγλοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανθρωπισμός εκ Βρυξελλών και δυο αυγά Τουρκίας… Aρxίδια τούρκικα... που αρέσουν στους νεοραγιάδες εθνομηδενιστές, θα λέγαμε εμείς!
Το διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Όπως ακριβώς το διαβεβαίωναν και όλοι οι προκάτοχοί του. Το επικύρωσε και η πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ με προεξάρχουσα την ακηδεμόνευτη από κυβερνητικές παρεμβάσεις ΕΡΤ: Η Ελλάδα - σε μια ακόμα σύνοδο της ΕΕ - κατήγαγε νίκη.
Έτσι πορευόμαστε δεκαετίες τώρα. Από την εποχή του Μάαστριχτ και των «απάνεμων λιμανιών» του ευρώ μέχρι και τις «17 ώρες διαπραγμάτευσης» του Τσίπρα, έχουμε βαρεθεί να… νικάμε. Πάμε από νίκη σε νίκη. Από επιτυχία σε επιτυχία. Από θρίαμβο σε θρίαμβο. Κατά τα λοιπά ο γνωστός… πανωλεθρίαμβος της Ελλάδας στα 35 χρόνια ένταξής της στην «Αγία Οικογένεια» των Βρυξελλών, συνεχίζεται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ! Η Τουρκία δεν δέχεται επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα... Τι χτύπημα; Σχέδιο στο οποίο συμμετέχει και συγκαλύπτει "επικοινωνιακά" η μεταμοντερνα νεοαποικιοκρατικη ιμπεριαλιστικη "αριστερά" των Μερκελιστών!
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μέτριαπαθεις Ισλαμοφασιστες" του Κάμερον Χρήση Κίτρινος Φώσφορος για τους Κούρδους στο Χαλέπι ...
"Μετριοπαθεις αντάρτες» του Κάμερον – από Σαουδική αραβια προερχόμενοι Ουαχάμπι τζιχαντιστές - τις τελευταίες 48 ωρών βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων του Χαλεπίου με κίτρινο φώσφορο. Το BBC, το οποίο πήγε σε τέτοιες έκτακτες συνθηκες με ψεύτικες εκθέσεις των χημικών επιθέσεων από Άσαντ, δεν έχει αναφερθεί σε αυτές τις γνήσιες χημικές επιθέσεις σε όλους. Μάλλον επειδή είναι πολύ δύσκολο να ... εξηγήσει όχι μόνο γιατί οι σύμμαχοι του Κάμερον με τη χρήση χημικών όπλων - και ποιος τους έδωσε τα χημικά όπλα - αλλά και γιατί αυτοι οι «φιλικοι» τζιχαντιστές επιτίθεται σε άλλους συμμάχους του Κάμερον, των Κούρδων, όλα αυτά κατά τη διάρκεια μιας κατάπαυσης του πυρός.
Αυτό το βίντεο του Robert Stuart είναι ένα που πρέπει να δούμε. Επιτρέψτε μου να καρφώσω τα χρώματά μου προς τον ιστό και να πω ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το BBC έκανε σκόπιμα και εν γνώσει τους πλαστά στοιχεία για χημικές επιθέσεις. Η πιο κατάφωρη προπαγάνδα του BBC φέτος ήταν για την «πείνα» της πόλης της Madaya. Το BBC φαίνεται να έχει πάρει το πιο κραυγαλέο παράδειγμα κάτω από το YouTube, έτσι δεν μπορειτε να το ενσωματώσετε. Αλλά εδώ στην δική του ιστοσελίδα του BBC μπορείτε να δείτε την έκθεση http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35279405 που υποστηρίζει οτι η συριακή κυβέρνηση σκόπιμα πεθαίνει από την πείνα αμάχους στην πολιορκία της Madaya. Εκεί, στη συνέχεια, εμφανίζεται μια σειρά από πραγματικά σπαραξικάρδια κλιπ των πεινασμένων παιδιών. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κανενα από τα εν λόγω βίντεο γυρίστηκε σε Madaya, και αν μπορείτε να ακούσετε, πολύ προσεκτικά θα είστε σε θέση να εργαστούν από το BBC δεν έχει άμεσα επιβεβαιώσουν ότι ήταν. Στη συνέχεια έχουμε πραγματική κωμωδία σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, όταν γνήσια πολίτες της Madaya φαίνεται να ελέγξουν την πείνα τους με τη μορφή των τεσσάρων γυναικών που είναι - δεν υπάρχει κανενός είδους τρόπος για να πούμε αυτό - σαφώς με λίπος. Αν τα διπλά πηγούνια είναι μια απόδειξη από την πείνα, τότε τα πράγματα θα πρέπει να είναι αρκετά κακό. Είναι έξυπνη προπαγάνδα επειδή προσεκτική ανάλυση του κειμένου αποκαλύπτει μια ιστορία πολύ διαφορετική από τη συνολική εικόνα που σκόπιμα παρουσιάζεται. Αμέσως μετά εμφανίζονται οι γυναίκες, ο δημοσιογράφος γλιστράει από το γεγονός ότι η ταλαιπωρία που προκαλείται από την αποθησαύριση από αντάρτες - δηλαδή στην πραγματικότητα είναι μετριοπαθείς δυνάμεις του David Cameron, όχι η κυβέρνηση, που προκαλούν πόνο στους πολίτες. Αλλά θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και να αναλύει πολύ προσεκτικά για να πάρει απο αυτό. Το BBC πραγματικά έχει γίνει ένα από τα πιο εξωφρενικα οχήματα για την κυβερνητική προπαγάνδα στη διεθνή σκηνή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αρουραίοι, οι αποκεφαλιστές φονιάδες... σε αγώνα δρόμου διαφυγής προς την Τουρκία!
Τα παιδιά του Αραβικού στρατού της Συρίας... εξοντώνουν παντού, χωρίς έλεος τους τζιχαντιστές, τους φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης!
Η 555η Ταξιαρχία του Συριακού στρατού, μαζί Λαϊκή Πολιτοφυλακή και την Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ" εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από τα χωρία νοτιοανατολικής Επαρχίας του Χαλεπίου...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΜΠΑΡΓΚΟ στην ΑΜΣΤΕΛ και στη Χαινεκεν! ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας...
ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. Σε δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Σε δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα της νεανικής παραπέμπει η «χαριτωμενιά» με τη διαφήμιση της ολλανδικής Amstel, που διακωμωδεί την προσπάθεια δύο πιτσιρικάδων της διπλανής πόρτας να φτιάξουν τη δική τους «μπράντα» μπίρας. Στο τέλος συμβιβάζονται με την ανημποριά τους, το προϊόν βγαίνει «μούφα» και οι νεαροί, με τα όνειρα εξωστρέφειας, διασκεδάζουν τον πόνο τους, ξεδιψώντας με μια... «κανονική» μπίρα, που δεν είναι άλλη από την Amstel. Το μήνυμα είναι σαφές και δεν χωρά διπλή ανάγνωση. Κάθε προσπάθεια μικρών και ανεξάρτητων παραγωγών μπίρας (και όχι μόνο) σε αυτή τη χώρα είναι από μάταιη έως γελοία. Μόνο φαντασμένοι και… ψώνια που ονειρεύονται να βάλουν τη Στικούδη στην ετικέτα μπορεί να έχουν τέτοια όνειρα. Και στο τέλος, το προϊόν βγαίνει τόσο σκάρτο, που ντρέπονται και οι ίδιοι να το καταναλώσουν. Αυτά πάντα σύμφωνα με το εμπνευσμένο τρέιλερ της Amstel. Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους αρνητικές διαφημίσεις, που διακωμωδούν το προϊόν του ανταγωνιστή και μάλιστα με μια εκδοχή χιούμορ φτηνή αλλά και άκρως προσβλητική για τη χώρα.
Αυτή, λοιπόν, η «εξυπναδούλα» των Ολλανδών και της όποιας διαφημιστικής την επιμελήθηκε έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την επέμβαση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών. Των Αρχών, δηλαδή, που επιβλέπουν τους κανόνες ανταγωνισμού, τον χώρο της διαφήμισης και τα όρια δεοντολογίας στα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα. Οι Αρχές αυτές είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είτε αποφεύγουν, για άλλους λόγους, να τα βάλουν με πολυεθνικά μεγαθήρια. Ετσι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, εξακολουθεί να αλωνίζει ανενόχλητη. Κοινό μυστικό είναι ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επιβολής φόρου στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, η οποία σκόνταψε ευτυχώς στη Βουλή. Επιχείρησε, δηλαδή, να εξοντώσει μικρούς ανταγωνιστές που παλεύουν για την επιχειρηματική επιβίωσή τους με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής αγοράς. Και τώρα που είδε ότι δεν τα κατάφερε, επιχειρεί με μια διαφήμιση-όνειδος να μας εξηγήσει ότι όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν ελληνική μπίρα χάνουν τον χρόνο τους γιατί το προϊόν είναι «μάπα». Ε, λοιπόν, «μάπα» είναι η διαφήμισή τους. Ελληνική μπίρα υπάρχει και είναι εξαιρετική, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα την ακριτική Βεργίνα, η οποία έχει ενοχλήσει τους Ολλανδούς περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο. Κι αν συνεχίσουν με τέτοιες βρομιές, θα μας κάνουν όλους να μην ξαναγγίξουμε στη ζωή μας την Amstel και τη Heineken…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος κι τελευταίες 6 δολοφονίες νεαρών Παλαιστινίων! Σιωπή οι δημοσιογραφικές πόρνες της "φιλανθρωπίας" των ΜΚΟ και των νταβατζήδων δημοσίων έργων! Έξι (6) νέοι μάρτυρες...
Abdel Rahman Radad, 17 ετών... Ahmad Yusef Ismail Amer, 16 ετών... Abdel Malik Saleh Abu Kharub, 19 ετών... Mohammed Jamal Kaluti, 21 ετών... Bashar Masalha, 22 ετών... Fuad Abu Rajab Tamimi, 19 ετών...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Στήριξη της κατοχικής σιωναζιστικης βαρβαρότητας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Σφόδρα επικριτικός έναντι της «διεθνούς κοινότητας» και της Παλαιστινιακής Αρχής επειδή δεν καταδικάζουν τις «τρομοκρατικές επιθέσεις Παλαιστινίων» σε βάρος κατοχικων ισραηλινοναζιστών εποίκων εμφανίστηκε, χτες το μεσημέρι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Γι' αυτόν δεν υπάρχουν η βαρβαρότητα της σιωναζιστικης ισραηλινής κατοχής και τα καθημερινά εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού, ο αποκλεισμός της Γάζας, η καταπάτηση της γης, οι εποικισμοί, παρά μόνο οι «τρομοκράτες Παλαιστίνιοι», που επιτίθενται με μαχαίρια σε κατοχικους σιωναζι ισραηλινούς εποίκους και κατοχικους σιωναζι στρατιώτες. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε «γαργάρα» τις χτεσινές εκτελέσεις ενός 16χρονου Παλαιστινίου σε μπλόκο της βόρειας Δυτικής Οχθης και άλλων δύο Παλαιστινίων, 19 και 21 ετών, σε φυλάκιο κατοχικων σιωναζι κωλοισραηλινών στρατιωτών έξω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Μπάιντεν, που βρίσκεται στο σιωναζιστικο ισραήλ έχοντας προγραμματίσει αργότερα χτες βράδυ συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, στη Ραμάλα, διέψευσε ότι μετέβη στη βαση σιωναζιστικο ισραήλ για να συζητήσει κάποια καινούρια ειρηνευτική πρωτοβουλία, δηλώνοντας: «Δεν ήρθα με κάποιο σχέδιο αλλά απλώς για να μιλήσω με έναν φίλο...».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια Στους δρόμους βγήκαν και αρκετοί μαθητές
ΠΑΡΙΣΙ.-- Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν χτες στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, με τους εργαζόμενους πολλών κλάδων να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για να δυναμώσει την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, στηρίζοντας τη θέση του μεγάλου κεφαλαίου. Για μισο εκατομμυριο διαδηλωτες σε ολη τη Γαλλια εκαναν λογο τα συνδικατα, ενώ οι δημοσκοπησεις δειχνουν ότι το 70% των Γαλλων λεει όχι στην ανατροπη των εργατικων κατακτησεων.
Στους δρόμους βγήκαν και πολλοί νέοι, καθώς το νέο νομοσχέδιο στοχοποιεί ειδικά αυτούς που θα ενταχτούν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στην εργοδοσία να «προσαρμόζει» το ωράριο εργασίας, τις απολύσεις αλλά και τις αποζημιώσεις ανάλογα με το αν υπάρχουν «ειδικές συνθήκες» (π.χ. για την εκτέλεση των παραγγελιών μιας επιχείρησης). Σύμφωνα με τη «Λε Μοντ», πάνω από 100 γυμνάσια και λύκεια συμμετείχαν οργανωμένα στις χτεσινές κινητοποιήσεις, ενώ σε δηλώσεις τους μαθητές σημείωναν ότι «το νομοσχέδιο μας αφορά, αφού σύντομα θα βγούμε να ψάχνουμε για δουλειά». Οσον αφορά την απεργία, σημαντικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής σε τομείς όπως το Δημόσιο. Από τη μεριά της, η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί «διαλλακτική», αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για «αλλαγές» στις ρυθμίσεις που προωθεί, πριν καταθέσει την οριστική πρόταση στη βουλή, όπως προγραμματίζει μέχρι τα τέλη του μήνα. Οι «αλλαγές» αυτές, ωστόσο, καθόλου δεν θα θίξουν τον «πυρήνα» της ταξικής της στρατηγικής, κυρίως αφορούν την προσπάθειά της να ελέγξει διεργασίες που εντείνονται και στο εσωτερικό του (κυβερνώντος) Σοσιαλιστικού Κόμματος, διαφοροποιήσεις φωνών που διαφωνούν με τη «συνταγή» προάσπισης της θέσης του γαλλικού κεφαλαίου. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στη «Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς», ξεκαθάριζε ότι «θέλουμε να προσφέρουμε ανακούφιση στις επιχειρήσεις». Πρόκειται ουσιαστικά για μεγαλύτερη «ευελιξία» και ευνοϊκότερες συνθήκες στη μεγαλοεργοδοσία να κάνει προσλήψεις με τη συχνότητα και με τους όρους που απαιτεί η κερδοφορία της, γενικά τα σχέδιά της να επενδύσει ή να αποσύρει κεφάλαια από έναν κλάδο ανάλογα με τις συνολικότερες συνθήκες στην οικονομία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία απελευθέρωσε χτες επτά Υεμενίτες, με αντάλλαγμα ένα στρατιώτη της που κρατούταν όμηρος εδώ και μερικούς μήνες. Το ίδιο 24ωρο, ανακοινώθηκε πως οι σαουδαραβικές αρχές επιδιώκουν τραπεζικό δάνειο 6-8 δισ. δολαρίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέο μπαράζ βομβαρδισμών
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Εντείνονται τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις των δυνάμεων της ναζιστικής κλικας του Κιέβου (στρατού και φασιστικών ταγμάτων) στην Ανατολική Ουκρανία, στους περιφερεις που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η περιοχή της Γκορλόφκα έχει δεχτεί πολλά πλήγματα από βολές πυροβολικού, στο Ζάιτσεβο ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Αλλά τρία σπίτια καταστράφηκαν χτες επίσης από βομβαρδισμούς, στο χωριό Ναμπερέζνογιε στην περιοχή του Νοβοαζόφσκ. Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ, τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις της έτσι κι αλλιώς εύθραυστης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ.
Ο Ποροσένκο στην Τουρκία Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ναζιστης «πρόεδρος» της κλικας του Κιεβου, Πέτρο Ποροσένκο, πραγματοποίησε χτες επίσημη επίσκεψη στην ισλαμοφασιστικη Τουρκία, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών με τη συμμετοχή κλιμακίου ναζιστων υπουργών (Εξωτερικών, Αμυνας, Εμπορίου και Ενέργειας). Είχε συναντήσεις τόσο με τον ισλαμοφασιστα Τούρκο «πρόεδρο»- σουλτανο, Ρ. Τ. Ερντογάν, όσο και τον ισλαμοφασιστα πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ επισημάνθηκε η κοινή αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Μάλιστα, ο Ποροσένκο συνοδευόταν και από Τατάρους της Κριμαίας, που έχει ενσωματωθεί στη Ρωσία, ενέργεια που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η ισλαμοφασιστικη Τουρκία. Οι σχέσεις των δύο χωρών ενισχύθηκαν ιδιαίτερα μετά την ένταση της κόντρας Τουρκίας - Ρωσίας στην αντιπαράθεσή τους στη Συρία, με την Τουρκία να εκδηλώνει ...πιο ενεργά την αλληλεγγύη της στη ναζιστικη κλικα του Κιεβου. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν να ξεπεράσουν το επίπεδο των διμερών εμπορικών σχέσεων που φτάνουν τα 4,5 δισ. δολάρια, μέσα από νέες εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες. Σήμερα ο Ποροσένκο θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες.
Αλλο ένα σημείο αντιπαράθεσης ναζιστικης «Ουκρανίας» - Ρωσίας είναι η δίκη της πρώην πιλότου της ναζιστικης «Ουκρανίας» Νάντια Σαβτσένκο που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις 21-22 Μάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών. Η συγκεκριμένη στρατιωτικός που συνελήφθη τον Ιούνη του 2014, ως μέλος του φασιστικού τάγματος Αϊντάρ σε μάχη στο Λουγκάνσκ, κατηγορείται για τη δολοφονία δύο Ρώσων δημοσιογράφων και έχει μεταφερθεί και κρατείται στη Ρωσία. Η Σαβτσένκο, για την οποία η ναζιστικη κλικα του Κιέβου κάνει καμπάνια για την απελευθέρωσή της με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και απειλεί και με απεργία δίψας, ενώ διεκδικεί και διπλωματική ασυλία, αφού τον Οκτώβρη του 2014 εκλέχτηκε στην ναζιστικη «Ουκρανική Βουλή» του Κιεβου με το κόμμα της Γιούλια Τιμοσένκο και στη συνέχεια προτάθηκε και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δαμασκός ζήτησε από τον ΟΗΕ να μην αξιολογεί με προκατάληψη τη δραστηριότητα της Ρωσίας και της Συρίας
10/3/2016
Η Δαμασκός απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ να αντιμετωπίζει χωρίς προκαταλήψεις την κατάσταση στη Συρία και, να αξιολογεί αντικειμενικά τις ενέργειες της συριακής κυβέρνησης, όπως και της Ρωσίας που διεξάγει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφαρί, σε επιστολή του προς τον Γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ασκεί κριτική στις εισηγήσεις της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού που σχετίζονται με την εφαρμογή των αποφάσεων για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διανομή της βοήθειας στη χώρα. Επισημαίνει δε, ότι, παραγνωρίζονται κάποια γεγονότα που κοινοποιεί στο διεθνή οργανισμό η κυβέρνηση της Δαμασκού. Ο Τζααφαρί υπογραμμίζει ότι, κατά την προετοιμασία των εισηγήσεων η Γραμματεία του ΟΗΕ επικαλείται «αποδεδειγμένα μη επιβεβαιωμένες πηγές». Η διπλωματική αποστολή της Συρίας, επισήμανε, επίσης, την «υπέρμετρη προκατάληψη» της Γραμματείας σε ό,τι αφορά την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. «Η συριακή κυβέρνηση απορρίπτει τις προσπάθειες της Γραμματείας να εξισώσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που διεξάγουν τμήματα του Συριακού Αραβικού Στρατού και η ρωσική αεροπορία, με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της λεγόμενης συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία επισημαίνονται επίσης τα εξής: «Θα επιθυμούσαμε εκ νέου να απευθύνουμε έκκληση στην Γραμματεία να επιδείξει —σε σχέση με την Συρία- εγκράτεια και να μην την αντιμετωπίζει με προκατάληψη, μεροληπτώντας υπέρ κάποιων δυτικών, περιφερειακών και αραβικών κρατών, που διάκεινται εχθρικά προς την Συρία και τον λαό της».
Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Ria Novosti- οι κάτοικοι των προαστίων της Δαμασκού, Αλ Ζιγιάμπια και Αλ- Χσεϊνίγια, που νωρίτερα υφίσταντο τις επιθέσεις τρομοκρατών, άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους από τότε που άρχισε η εκεχειρία στη Συρία. Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος — για το θέμα- σύμβουλος του Σύρου πρωθυπουργού, Αχμάντ Μουνίρ, στο άμεσο μέλλον οι αρχές θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν και πάλι την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση στην περιοχή Επίσης στην Αλ Ζιγιάμπια και Αλ- Χσεϊνίγια, έφθασε η ρωσο-συριακή ανθρωπιστική βοήθεια. Σε κάθε κάτοικο δόθηκε ένα πακέτο που περιείχε δύο κουτιά με ψαροκονσέρβες, ένα κουτί με ροσμπίφ, και από δύο κιλά ρύζι, ρεβίθια και φασόλια. Για τα παιδιά υπήρχε ξεχωριστό πακέτο με καραμέλες δύο ειδών και διάφορα είδη μπισκότων. Μέχρι σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει διανείμει στη Δαμασκό και στις επαρχίες Χάμα, Χομς, Λατάκεια, Ντεράα, Ντεϊρ Ερ Ζορ, και Χαλέπι, περισσότερους από 620 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Δείτε γιατί πρόσφυγες αρνήθηκαν δέματα με βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό
11 Σεπτεμβρίου 2015,
Το βίντεο που θα δείτε έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στα Σκόπια. Μουσουλμάνοι πρόσφυγες, στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, αρνήθηκαν να παραλάβουν δέματα με βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό επειδή δεν ήταν «χαλάλ». Στα αραβικά «χαλάλ» σημαίνει το επιτρεπόμενο, το σύννομο, το κατάλληλο. Η διατροφή των μουσουλμάνων πρέπει να περιλαμβάνει μόνον είδη «χαλάλ». Οτιδήποτε δεν είναι «χαλάλ» για τους πιστούς μουσουλμάνους θεωρείται «ακάθαρτο». Θα απορήσετε; Μα όλοι οι μουσουλμάνοι τρώνε μόνο «χαλάλ»; Όχι φυσικά. Αλλά από ό,τι φαίνεται, οι πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία (όσοι τουλάχιστον είναι Σουνίτες στο θρήσκευμα), έχουν αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και προτιμούν να πεινάσουν παρά να δεχθούν «ακάθαρτη» βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό. Κι εάν απορήσετε ξανά πώς ήξεραν ότι η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό δεν ήταν «χαλάλ», η απάντηση είναι απλή. Είδαν τον… σταυρό στα δέματα και αυτό αρκούσε. Η αμηχανία των Σκοπιανών αστυνομικών στο βίντεο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, που έχουν μείνει με τα δέματα στα χέρια και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν… Αυτά οφείλουν όλους να μας προβληματίσουν…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Νέα πρόκληση από χρυσαυγίτες που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τους πρόσφυγες. Περίπου 30 άτομα με κράνη, επιτέθηκαν με ύβρεις και εμπόδισαν φοιτητές αριστερών παρατάξεων και περιφερειακούς συμβούλους να φύγουν από την αίθουσα, όταν άρχισε η ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου. Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, Ηλίας Παναγιώταρος, πήρε τον λόγο, 30 άτομα ξεκίνησαν να χειροκροτούν και εμπόδισαν την αποχώρηση μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και της περιφερειακής συμβούλου της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», Δέσποινας Κουτσούμπα, που για πολιτικούς λόγους δεν ήθελαν να είναι παρόντες. Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η.Παναγιώταρο να ουρλιάζει από το μικρόφωνο ανταλλάσσοντας ύβρεις (“τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”) με τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ. Αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π.Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο. Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.
ΚΚΕ: Απομονώστε τους φασίστες και τον ρατσισμό Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «τους φασίστες της ΧΑ που έδειξαν και πάλι το αποκρουστικό τους πρόσωπο», ενώ καλεί τον λαό να τους απομονώσει. «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε. Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη" Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».
Δέσποινα Κουτσούμπα ΥΓ. Απο την πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ εχω δηλωσει οτι θα βγαινω εξω οταν μιλανε φασίστες κι εχω καλεσει κι αλλους να το κανουν. Να μιλάνε σε αδεια εδρανα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η περίπτωση του διαβητικού Παλιούρα Ιωάννη, του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του Ιπποκράτειου
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και δυναμώνει την πολιτική βαρβαρότητα των προκατόχων της, η οποία στρέφεται κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άπορων της Πρόνοιας, κατά της ίδιας της ζωής τους! Ο Παλιούρας Ιωάννης, κάτοχος βιβλιαρίου Πρόνοιας με ΑΜ 23666, διαβητικός, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και ζήτησε από το φαρμακείο του νοσοκομείου το φάρμακο ZOMARIST. Η υπεύθυνη φαρμακοποιός του είπε ότι το νοσοκομείο δεν έχει το φάρμακο, σφράγισε την συνταγή με το γνωστό “στερείται” και τον έδιωξε!...Σε επικοινωνία του ΚΙΦΒ με την υπεύθυνη του νοσοκομειακού φαρμακείου η κυρία αυτή μας δήλωσε ότι το zomarist δεν το προμηθεύονται!...., (μάλιστα ισχυριζόταν ότι το φάρμακο αυτό δεν έχει ποτέ μπει στο Ιπποκράτειο) και με το γνωστό αυταρχικό ύφος της διευθυντικής γραφειοκρατίας, υπέδειξε ως καθήκον του ασθενούς να πάει στο γιατρό του να του αλλάξει τα φάρμακα!!....Η φαρμακοποιός είχε καθήκον να ορίσει χρόνο μερικών ημερών έως ότου το νοσοκομείο να προμηθευτεί το φάρμακο για το οποίο είχε γραφτεί η συνταγή και όχι να παριστάνει την αυταρχική αρχίατρο. Η απολυταρχία της κ. φαρμακοποιού βαρύνει την Διοίκηση του Ιπποκράτειου.
Ο Παλιούρας είναι ένα παράδειγμα. Δεν είναι το μοναδικό θύμα της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων πολιτικών κομμάτων του μνημονιακού μπλόκ και θαυμαστών της Ε.Ε, που εφαρμόζουν την πολιτική “άουσβιτς” στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας. Η άρνηση του κρατικού νοσοκομειακού συστήματος να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των άπορων της Πρόνοιας γενικεύεται και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άποροι αυτής της κατηγορίας παίρνουν τα φάρμακά τους αποκλειστικά από τα κρατικά νοσοκομεία, αλλά αυτό σημαίνει ότι όταν το νοσοκομείο δεν τα δίνει, ο άπορος δεν έχει καμιά απολύτως δυνατότητα να έχει τα φάρμακά του. Σήμερα, η αγριότητα του συστήματος και της Ε.Ε, αφορά εκατοντάδες άπορους της Πρόνοιας, οι οποίοι μένουν χωρίς φάρμακα, απειλούμενοι πραγματικά με φυσική εξόντωση, καθώς τα βιβλιάρια της Πρόνοιας χορηγούνται αποκλειστικά σε άπορους, δηλαδή σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που, πιστοποιημένα από το ίδιο το κράτος, δεν έχουν απολύτως κανένα άλλο πόρο επιβίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα, χωρίς εξαίρεση, πολιτικά κόμματα του μνημονιακού μπλόκ και του συστήματος, της εκμετάλλευσης, της πείνας, της λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και τα έντυπα και οι τηλεοράσεις της ολιγαρχίας, συγκαλύπτουν μεθοδευμένα και συνειδητά την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, που οδηγεί μεταξύ των άλλων και στην εξαθλίωση και την εξόντωση των άπορων συμπολιτών μας.
Η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά, του πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και του προϊσταμένου της, υπουργού εργασίας, κ. Κατρούγκαλου, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την απερίγραπτη εξαθλίωση των απόρων της Πρόνοιας και την κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Ιδιαίτερες ευθύνες επωμίζονται επίσης και οι διοικήσεις του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου καθώς και των άλλων κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι περιμένουμε να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Οι άποροι της Πρόνοιας αξιώνουν τα δικαιώματά τους, απαιτούν να παρέχονται όλα τα φάρμακά τους. Να εκδίδονται τα βιβλιάρια πρόνοιας από τον κάθε Δήμο ξεχωριστά και μέσα το πολύ σε 10-20 ημέρες και όχι όπως γίνεται σήμερα σε 3-4 ή ακόμα και 5 μήνες μόνο απο τους Δήμους Αθηναίων και Καλλιθέας. Γνωρίζουμε βέβαια και το καταγγέλλουμε ότι η έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας μετά από μήνες είναι πράξη μεθοδευμένη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής των “δημοσιονομικών πλεονασμάτων”, που ακολουθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλόκ του συστήματος και της Ε.Ε.
ΚΙΦΒ Βύρωνας 10/3/2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεργάζεται ο κύριος Ρίχτερ με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών;
Πριν από λίγο καιρό το portal neakriti.gr και η Ν.Κ. είχε θέμα τα δημοσιεύματα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt και του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις διαλέξεις του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ σε ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και μελέτη του ιδίου του Ρίχτερ στο περιοδικό Thetis (όπου ο Ρίχτερ υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος είναι αυτό που τελικά οφείλει στη Γερμανία στο τέλος της κατοχής 4 χιλιάδες χρυσές λίρες και με ανατοκισμό σήμερα 70 δισ. ευρώ). Το θέμα έφεραν με ερώτησή τους στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τέσσερις βουλευτές του κόμματος Die Linke (το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία) και μάλιστα με πολύ σκληρά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου η κυβέρνηση της Γερμανίας. Πρόκειται για τους Heike Hansel, Ulla Jelpke, Sevim Dagdelen, Niema Monassat. Η εξέλιξη αυτή που αποκαλύπτουμε μέσα από το portal neakriti.gr, συνιστά «βόμβα», αφού τα ερωτήματα δεν περιορίζονται μόνο στη δράση και το ρόλο του καθηγητή Ρίχτερ, αλλά ζητούν απαντήσεις επί της ουσίας με τεκμήρια και ντοκουμέντα, αν μπορεί να τα στοιχειοθετήσει η Γερμανική κυβέρνηση, όταν λέει σε κάθε τόνο ότι το θέμα των οφειλών προς την Ελλάδα για την κατοχή έχει κλείσει οριστικά. Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, στις 7 Μαρτίου 2016 το σχετικό κείμενο της ερώτησης διαβιβάστηκε τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στη Βουλή των Ελλήνων σε μετάφραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, προς γνώση. Από τη μετάφραση φαίνεται ότι η σχετική ερώτηση των τεσσάρων Γερμανών βουλευτών κατατέθηκε στη Γερμανική Βουλή στις 23/2/2016, δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του portal neakriti.gr.
Η ερώτηση περιλαμβάνει συνολικά 23 υποερωτήματα προς τη Γερμανική κυβέρνηση, τα οποία εάν απαντηθούν πλήρως αναμένεται να τροφοδοτήσουν νέο κύκλο αποκαλύψεων για τη δράση του Χάινς Ρίχτερ, σε σχέση με την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών η Γερμανική κυβέρνηση ερωτάται από τους τέσσερις βουλευτές του κοινοβουλίου : Πότε πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό σεμινάριο και ποιος προσκάλεσε τον κ.Χάινς Ρίχτερ στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών; Ήταν η Ελλάδα το μοναδικό θέμα της συνάντησης ή αφορούσε και άλλα κράτη; Στην ομιλία Ρίχτερ παρευρέθη ο ίδιος ο υπουργός Β.Σόιμπλε; Με ποιο σκεπτικό το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε τον Ρίχτερ ; Γι’ αυτή του τη διάλεξη ο Γερμανός καθηγητής έλαβε χρηματική αμοιβή ; Ερωτάται ακόμη η Γερμανική κυβέρνηση, έχει άλλες συμβατικές σχέσεις με τον Ρίχτερ και το περιοδικό Thetis; Αν επίσης η κυβέρνηση ερεύνησε με ανεξάρτητη αρχή τις θέσεις του Ρίχτερ για το υποτιθέμενο όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους χρέος της Ελλάδας, έναντι της Γερμανίας την περίοδο της κατοχής.
Εγκαλούν ακόμη τη Γερμανική κυβέρνηση γιατί δεν έχει καλέσει εμπειρογνώμονες που έχουν αντίθετες από τον κ. Ρίχτερ, θέσεις για το θέμα, όπως ο Γερμανός καθηγητής ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, από την εδώ διδασκαλία του, Χάγκεν Φλάισερ. Πολύ περισσότερο που οι τέσσερις Γερμανοί βουλευτές ζητούν να μάθουν από την Γερμανική κυβέρνηση, αν οι θέσεις του Ρίχτερ στο σεμινάριο που έκανε στα ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ήταν νόμιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες. Ταυτόχρονα τα ερωτήματα των βουλευτών υπεισέρχονται ακόμα σε πιο κρίσιμα σημεία, αφού ζητούν να πληροφορηθούν, αν η Γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Ρίχτερ να έχει πρόσβαση σε ναζιστικά αρχεία, στα οποία άλλοι ερευνητές δεν έχουν πρόσβαση. Ταυτόχρονα αναρωτιούνται αν η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου σημαίνει ότι η θέση της Γερμανικής κυβέρνησης είναι πως οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα έχουν κλείσει πολιτικά και νομικά, οριστικά. Στα 23 ερωτήματα των τεσσάρων Γερμανών βουλευτών τίθενται και άλλες καίριες επισημάνσεις, που η αλήθεια είναι, ότι μέχρι σήμερα, ούτε καν η Ελληνική κυβέρνηση έχει σκεφτεί να θέσει προς την ομόλογή της Γερμανική. Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι τέσσερις Γερμανοί βουλευτές ζητούν να μάθουν αν η αναφορά του Ρίχτερ περί μεταφοράς χρυσού από τη Γερμανία στην Ελλάδα την περίοδο της κατοχής, όχι μόνο τεκμηριώνεται, αλλά και αν έχει περιγραφεί από πού προέρχεται ο χρυσός αυτός και τι έγινε συνολικά το απόθεμα χρυσού μετά το τέλος της κατοχής, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι μπορεί να αποτελούσε μέρος των λάφυρων της κτηνωδίας και της συστηματικής εξόντωσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού της Ευρώπης. Το portal neakriti.gr, παραθέτει αυτούσιο το κείμενο της μετάφρασης, αλλά και το πρωτότυπο της ερώτησης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Εφυγε" η Μαρία η τετραπληγική κόρη του αγωνιστή Νίκου Πουλκουρτζή
Η Μαρία Πουλκουρτζή, η οποία ήταν τετραπληγική με ποσοστό αναπηρίας 100%, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 33 χρόνων, από ανακοπή καρδιάς. Ο αγώνας της Μαρίας για να κρατηθεί στη ζωή, με τη βοήθεια των γονιών της, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ η περίπτωσή της είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για τη διεθνή ιατρική κοινότητα καθώς αποτελούσε μοναδική περίπτωση ως προς το προσδόκιμο ζωής σε σχέση με την πάθησή της. Όπως αναφέρει το patrastimes.gr η κηδεία της θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.
Μάχη έδωσε ο πατέρας της Μαρίας για να βρεθούν τα φάρμακα της.Μεχρι και απεργία πείνας στην χριστουγεννιάτικη φάτνη έκανε. Η Μαρια πέθανε σήμερα απο ανακοπή καρδιάς. Άλλο ενα θύμα της κρίσης και των μνημονίων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nεα από την Παλαιστινη
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις (IOF), τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, απήγαγαν από το σπίτι της, στο χωριό Αλ-Ναμπί Σαλέχ κοντά στη Ραμάλα, την 43χρονη Μανάλ Ταμίμι, εμβληματική ακτιβίστρια ενάντια στο Τείχος και τους εποικισμούς και μητέρα έξι παιδιών. Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 1:30 π.μ., δεκάδες στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι των Ταμίμι, θέτοντας υπό κράτηση την οικογένειά της σε ένα δωμάτιο, ενώ Ισραηλινές στρατιώτες έβαλαν την Μανάλ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, της ανέκριναν και στη συνέχεια την απήγαγαν. Ο σύζυγός της Μανάλ, ο Μπιλάλ Tαμίμι, δήλωσε ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, η οικογένεια έμαθε ότι η Μανάλ μεταφέρθηκε στο Ισραηλινό αστυνομικό κέντρο Βενιαμίν κοντά στη Ραμάλα, χαρακτηρίζοντάς την ως «το ισραηλινό δώρο για τις γυναίκες της Παλαιστίνης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». Ο συντονιστής του Λαϊκού Αγώνα Συντονιστική Επιτροπή (PSCC), Μανθέρ Αμίρα κατήγγειλε έντονα την απαγωγή, χαρακτηρίζοντάς την ένα νέο ισραηλινό έγκλημα κατά των γυναικών, κυρίως που πραγματοποιήθηκε κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο Αμίρα είπε ότι η πράξη αυτή εμφανίζει την ισραηλινή κτηνωδία ενάντια σε όλες τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και ενάντια σε όλες τις γυναίκες, και ιδιαίτερα τις γυναίκες της Παλαιστίνης. Οι δύο στενοί συγγενείς της οικογένειας, ο Ahed και ο Wa'ad Al-Tamimi έχουν επανειλημμένα συλληφθεί από τους Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Η Μανάλ και η οικογένειά της έχουν σημαντική συμμετοχή στη μη βίαια λαϊκή αντίσταση. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας Ισραηλινός στρατιώτης επιτέθηκε βάναυσα στον Mohammad Tamimi, αδελφό του Ahed και Wa'ad ενώ το χέρι του ήταν σπασμένο και σε γύψο. Μια στενή συγγενής της Μανάλ, η Ναριμάν, και οι κόρες της έσωσαν το παιδί από το στρατιώτη. Η ιστορία είχε διαδοθεί ευρέως. Τα τελευταία έξι χρόνια, το χωριό Αλ-Ναμπί Σαλέχ πραγματοποιεί ειρηνική διαδήλωση κάθε εβδομάδα κατά του ισραηλινού τείχους και των εποικισμών που «στραγγαλίζουν» το χωριό. Ο Bilal Tamimi είπε ότι Manal δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, επειδή υπέφερε από αλλεργικά συμπτώματα από τα δακρυγόνα που ρίπτονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Η Μανάλ είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί στα πόδια της δύο φορές, το 2013 και το 2015. Οι κατηγορίες της σύλληψής της περιέλαμβαναν την "απειλή Ισραηλινού aστυνομικού στο facebook" και επίθεση ενός άλλου στις 30 Οκτωβρίου 2015.

4 σχόλια:

e-h είπε...




Obama renews state of emergency against Cuba
President Obama renewed a 20-year-old state of national emergency to enforce the blockade against Cuba in February, even as he plans a trip to the island nation this month to continue talks on normalising relations between the two countries.
Obama's Proclamation 9398 continues the legislation first instituted by President Clinton in 1996 under emergency powers granted to the president by Congress, and prohibits US-registered vessels and aircraft from entering Cuban waters or airspace without authorisation. Under the National Emergencies Act, those emergency powers expire unless the president renews them each year.


Ο Ομπάμα ανανεώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά της Κούβας
Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε για 20-χρονια την κατάσταση εθνικής ανάγκης την επιβολή του εμπάργκο κατά της Κούβας τον Φεβρουάριο, ακόμη και αν ο ίδιος σχεδιάζει ένα ταξίδι στο νησιοτικο έθνος αυτό το μήνα για να συνεχίσει τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η Προκήρυξη Ομπάμα 9398 συνεχίζει τη νομοθεσία που πρώτα έχει συσταθεί από τον Πρόεδρο Κλίντον το 1996, για τις έκτακτες εξουσίες που χορηγούνται στον Πρόεδρο από το Κογκρέσο, και απαγορεύει στις ΗΠΑ-τα νηολογημένα πλοία και αεροσκάφη από την είσοδο στα ύδατα της Κούβας ή τον εναέριο χώρο χωρίς άδεια. Σύμφωνα με το νόμο περί εθνικής έκτακτης ανάγκης, αυτές οι έκτακτες εξουσίες λήγουν, εκτός εάν ο πρόεδρος τους ανανεώνει κάθε χρόνο.

e-h είπε...


Cuban doctors have saved 87,000 lives in Bolivia
On 4 March the Bolivian Health Ministry thanked Cuban doctors and the Cuban government for the ten years of solidarity with the South American nation as part of Cuba's medical internationalism.
Ariana Campero, passed on thanks and greetings from President Evo Morales: “Thank you very much to Fidel Castro, Commander Raul Castro and the Cuban people. We are sending you all an embrace of solidarity from Bolivia.”
According to Dr Pavel Noa, co-ordinator of the Cuban brigade, more than 63 million consultations have been carried out, 179,282 surgical interventions performed, and a total of 86,983 lives saved since 2016.


Οι γιατροί της Κούβας έχουν σώσει 87.000 ζωές στη Βολιβία
Στις 4 Μαρτίου, η βολιβιανή Υπουργος Υγείας ευχαρίστησε τους γιατρούς της Κούβας και την κυβέρνηση της Κούβας για τα δέκα χρόνια της αλληλεγγύης με την Νοτιοαμερικανικο έθνος ως μέρος του ιατρικου διεθνισμού της Κούβας.
Η Ariana Campero, εδωσε τις ευχαριστίες και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο Έβο Μοράλες: «Σας ευχαριστώ πολύ τον Φιντέλ Κάστρο, τον Διοικητής Ραούλ Κάστρο και τον κουβανικο λαο. Σας στέλνουμε σε όλους μια αγκαλιά αλληλεγγύης από τη Βολιβία. "
Σύμφωνα με τον Δρ Pavel Noa, συντονιστή της ταξιαρχίας της Κούβας, περισσότερες από 63 εκατομμύρια διαβουλεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί, 179.282 χειρουργικές επεμβάσεις εκτελεστηκαν, και συνολικά 86.983 ζωές σωθηκαν από το 2016.

e-h είπε...


Doctor Who actor, Peter Capaldi, adds support to ¡PRESENTE! exhibition and appeal
British actor Peter Capaldi is the latest personality to give his support to the ¡PRESENTE! exhibition and efforts to bring young Cuban artist, Adislén Reyes, to Britain for the event.
He joins actors Emma Thomspon, Frances de la Tour and Maxine Peake and British artist Richard Wentworth CBE who are also supporting the exhibition of contemporary art from Cuba which will run from 6-29 October 2016 at London’s GX Gallery. ¡PRESENTE! aims to give Cuban artists a rare opportunity to display their work in the UK, and profits from artwork sales will fund materials for Cuba’s art schools.
Please support the appeal before 20 March to bring Adislén to Britain for the show and to participate in an associated programme of events.


Ο ηθοποιός του Doctor Who, Peter Capaldi, προσθέτει την υποστήριξη του για έκθεση ¡présente! και στην έκκληση
Ο Βρετανός ηθοποιός Peter Capaldi είναι η τελευταία προσωπικότητα που εδωσε την υποστήριξή του προς την έκθεση ¡présente! και τις προσπάθειες για να φέρουν τον νέο Κουβανο καλλιτέχνη, Adislén Reyes, στη Βρετανία για την εκδήλωση.
Ενώνετε με τους ηθοποιους Έμμα Τόμσον, Frances de la Tour και Maxine Peake και τον Βρετανό καλλιτέχνη Richard Wentworth CBE που επίσης υποστηρίζουν την έκθεση σύγχρονης τέχνης από την Κούβα η οποία θα διαρκέσει από 6 έως 29 Οκτώβρης 2016 στην GX Gallery του Λονδίνου. ¡Présente! έχει ως στόχο να δώσει στουςΚουβανους καλλιτέχνες μια σπάνια ευκαιρία για να εμφανιστεί το έργο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τα κέρδη από τις πωλήσεις έργων τέχνης θα χρηματοδοτήσει τα υλικά για τα σχολεία τέχνης της Κούβας.
Παρακαλούμε υποστηρίξτε την προσφυγή πριν από τις 20 Μαρτίου για να φέρουμε τον Adislén στη Βρετανία για την παράσταση και να συμμετάσχει σε ένα σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
http://www.crowdfunder.co.uk/bring-a-young-cuban-artist-to-britain

e-h είπε...


US company fined for violating blockade
Halliburton has become the third company to be fined for violating US blockade regulations this year, and the eighth since Washington announced its change of policy towards Cuba in December 2014.
This new extraterritorial sanction demonstrates how the US economic, commercial and financial blockade against Cuba continues to be applied rigorously, said Josefina Vidal, the Cuban diplomat who is leading the island’s negotiations with the US.
The fine, which amounts to $304,706 came just three days after French company CGG Services was fined by the US Treasury for similar violations.


Σε Αμερικανική εταιρεία πρόστιμο για παράβαση του αποκλεισμού
Η Halliburton έχει γίνει η τρίτη εταιρεία που της εχει επιβληθεί πρόστιμο για την παραβίαση των κανονισμών των ΗΠΑ για αποκλεισμό στο τρέχον έτος, και το όγδοο από τοτε που η Washington ανακοίνωσε την αλλαγή της πολιτικής της έναντι της Κούβας το Δεκέμβριο του 2014.
Αυτή η νέα κύρωση ετεροδικίας δείχνει πώς συνεχίζετε να εφαρμόζεται αυστηρά ο αμερικανικός οικονομικός, εμπορικός και οικονομικός αποκλεισμός ενάντια στην Κούβα, δήλωσε η Ζοζεφίνα Vidal, η κουβανική διπλωμάτης ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων του νησιού με τις ΗΠΑ.
Το πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των $ 304.706 ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά τη γαλλική εταιρεία Υπηρεσιών CGG στην οποια επιβλήθηκε πρόστιμο από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για παρόμοιες παραβάσεις.